Új privát üzeneted érkezett!

Humi!Kép

Nekem szakbarbár írta, hogy TGYÁS esetén valóban a szülést megelőző év az alapja a számításnak, de GYEDET csak jövő évben igényeljük, ezért annak alapja a 2005-ös év, és mivel én nem dolgoztam már ebben az évben hanem táppénzen voltam azt mondta akkor a minimálbér kétszeresének 70%-a a GYED.

Nem tudjátok tényleg így van???

Tegnap éjjel megint nagyon keményedtem, picit görcsöltem, már megint a front.
Ez egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire érzékeny vagyok ráKép

Tuti így fog megindulni majd(remélem jó soká) a szülés is.Kép

Kóbor!Kép
Az én pocim is akkora mint tiéd csak nálam első babaKép

Tényleg Lányok melyik törlőkendő a legjobb???
(Johnsons, Rossmannos, Nivea, Pampers....???)

Elkezdtem olvasni tegnap én is a Pici és Kicsiket.
Én még 5000Ft-ért vettem régebbenKép
Régebbi a kiadása is, de gondolom ua. a téma benne.
Ezenkívűl olvasom az Élet első heteit Miriam Stoppardtól.
Ez régebbi kiadás, itt vettem babaszobán és még egyet vettem itt olcsón az egy hatalmas könyv a Babakalauz, az nagyon jó.

Én is élvezem ezt az időt, szupiKép
Mindjárt neki is állok takarítani, az mindig jólesik ilyen időben.Kép

Remélem minden úgy alakul, hogy holnap megyek be taliraKépKépKép

Rokica!Kép

Szerinted kb. meddig fog tartani a tali?
Csak azért kérdezem mert párom Nagykovácsiban dolgozik és hazafelé fel tudna venni és azt mondta kb. 6 körül érnének oda.
Az nem túl késő???
Mert különben vonattal kellene haza jönnöm.

Na lelépek kicsit pakolászniKép

Puszika

Mea
mea

Mea,

barátnőm szerint, akinek van már egy kislánya, a Nivea a legjobb törlőkendő. Én vettem is már egy csomaggal. De lehet, hogy ez is olyan, hogy mindenkinek más válik be!Kép

Képzeljétek, ma reggel engem is elért a vádligörcsKép Ez volt az első eset, és olyan hirtelen jött. Remélem a pocakkeményedés még elkerül!!!

Luc
28
lucretia

Sziasztok!

Ma megnit rohangálós napom leszKép
De ma már csak 3 helyre, ami nincs messzeKép
Utána jöhet a visszaolvasás.
Viszont, most beleolvastam ebbe az oldalba.
Nekünk a Johnson's jön be. Mi használjuk a WC-be is. Ha nekünk nem szakad el a nagy valagunkonKép, akkor a baba popsikája alatt sem. De tényleg nagyon jó és az illata isKép
Szóval lehet hajtogatni is, nem vékony papírszerű. Lehet, hogy drága, de ebből nem használ el az ember 3-4db-ot, hanem csak 1-et.
Elég sokszor van akcióban is. 4csomi szokott lenni egyszerre. De mi sem mindig ezt használjukKép
Csak ha olyan a helyzetKép

Humi, Kóbor!
Végre hallani rólatokKép
Elveszett topiklakókKép
Nem semmi poci és egy gramm felesleg nélkül!
Gratula!Kép

Penna!
Örülök, hogy Kevin jobban vanKép

Lépek, mert gyorsan vasalok, de ma lesz időmKép
Meg tök jó, hogy tegnap kimostam mindent. Ma csepereg az eső, de nem frissül a levegőKép
Pusszanccs!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Egy kis hűsítőőőő! Kép

Kép

Kép
angelani

Angelani,
hol ülsz te,hogy nem frissül?nálam otthon már isteni ,friss huzat van és tréningben nyomulok!jó,azért nincs hideg,de hát ez már itt nálunk azért szupi!
Nyúlné,26+3

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lucretia!Kép

Nekem is a barátnőm a Niveát ajánlotta, bár azt hiszem az a legdrágább, de állítólag az a legjobb.
Én is vettem egy csomit márKép

Látom mindenki vásárolgat már mindentKép
Tök jó!
Végülis már nem sok van hátra....

Nekem oylan gyorsan mennek a hetek, nektek?
Már jövő héten a 30.hetemet töltöm be.
HihetetlenKépmost lett pozitív a tesztem és már mindjárt szülökKép

Kimostam az előbb a babakocsink huzatát.
Egyik részét már nem mertem levenni mert tuti nem tudtam volna vissza tenni, azt hagytam és úgy mostam le.

Mivel a i kocsink Bergonhoz hasonló típus és nem 100%vizszintes, ezért alá tettem egy vékony könyvet a fekvő rész alá úgy hogy nem benne van hanem alatta és így rá kerül még a kemény fekvőfelület.

Így semmit sem érezni és tök vizszintesKép

Ennek örülök, mert aggódtam hogy baj e az hogy nem teljesen vizszintes(de szinte úgy is az volt, kb. 2 cm-rel tért el)

Úgy hogy nagyon rajtam van a fészekrakó ösztönKép

Angelani!Kép

Érdekel még a pelenkázólap?
Vagy már vettetek?
Ez teljesen új, csak nem lett jó a méret sajnosKép az új pelenkázóba.

Vagy ha esetleg neked nem kell, esetleg valakinek akinek még nincs???

Teszek fel megint képet róla és teszek fel a pelenkázónkról amit vettünk babaszobán 7000Ft-értKép

Kép

Mea
mea

És itt a pelenkázónk, direkt ilyen kis fajtát akartunk, mert a hálónkban lesz a bölcső mellett és így elférKép

A kupit körülötte ne nézzétek, a majdani gyerekszoba még egy lomtárKépKépKép

Kép

Mea
mea

nagyon helyes a pelenkázó,igazi kis gyerekszigetKép!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és mennyi minden van már a polcon......én még nem vettem semmit,mondjuk bútort ,stb.nem is kell,de ilyen kenceficéket sem,de még ráérek,nem?
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

és mennyi minden van már a polcon......én még nem vettem semmit,mondjuk bútort ,stb.nem is kell,de ilyen kenceficéket sem,de még ráérek,nem?
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,ez 2szer ment el!

annyira élvezem az időt most,így ülve,úgy érzem egy hegyet meg tudnék mászniKépKépKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!Kép

Köszi!Kép

Persze hogy ráérsz még vele.

Tudod milyen vagyokKép
Ismertek márKépKépKép

Amúgy is gyógyszertárit ajánlják első hetekre, nem?

Csak én már bespájzoltam előreKép mint mindig.

Mea
mea

kár,hogy a gyereket nem tudod előre bespájzolni,mi?ott ülne ő is a polcon és várná a napot,amikor végre felsírhatna!te pedig bátran várnád ki a heteket,mert tudod,hogy már ott vár!KépKépKép
na jó,ez csak vicc!
lenne baba-bolt és mindenki lekapná a polcról a neki tetszőt!lenne akciós:egyet fizet,kettőt kap!ajándék pelus a szőkékhez!
na jó ezt abbahagyom,picit morbid!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!Kép

Én már csak ilyen vagyokKép
De azért a baát nem venném meg.Kép
Azért csak szenvedjek meg szépen, ahogy kell!Kép
És még akciósan sem kellene kettő az én egyetlenem helyettKépKépKép

Mea
mea

gondolom,hohy a babókát nem spájzolnád be előre,az úgy jó mindenkinek,ahogy ki van találva!Kép
már úgy várom,amikor a babákról teszünk fel képeket a topikban és azzal leszünk elfoglalva,hogy milyen gyönyörűek a napvilágon!Kép
jaj,de jó lesz!
addig is teszek fel egy édi képet a nővérkém lányairól,Hanna és Lili pizsis sztárfotóját:

NyúlnéKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

picit morbid de jó!!Kép

Kép
Kép
kismama2004

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Nyúlné
:-))))))))))))))))
A nővéred lányai nagyon szépek!!!!!!!!!!!

Mea
Nincs is kupi, tök szép rend van. Nekünk is ilyen popsikendős dobozunk van, de már rég nem Pampers törlőkendő van benne, hanem inkább Johnson, nekünk az vált be a legjobban.

Benianyu
25+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Üdv az elveszetteknek!

Nyúlné
szépek az unaokahugik, a minta már meg van!Kép

Kóbor,
ari a pocid, és a lányod is ahogy ölelgeti a kecskét!!!Nem tudom, de én biztos mondtam volna, hogy ne ölelgesd.Ez most nem kritizálás, inkább arra akarok rámutatni, hogy én ilyen parázosnak érzem most magam.Vajon változik? Nem akarok olyan szülő lenni aki semmit nem enged a gyereknek, nehogy valami baj legyen.

A frissüléssel és az alvással kapcsolatban csak annyit, hogy tegnap (illetve ma hajnalban) 1/2 4-kor feküdtem le és 6-kor keltem.Kép
Ma biztos nem fogok takarítani!!

Mea
jó a pelenkázó!És teljesen fel van már töltve!!Gratula!

Penna
jó, hogy Kevin is jobban van már!

Falina
az Avent via etetőrendszert én is kinéztem már.Rohanok is a dm-be, remélem nálunk is kapható.

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
Szerintem, ha majd ott lesztek az állatkertben, nem fogod tudni mondani a babócádnak, hogy ne ölelgesse, simogassa őket. Egyébként nagyon aranyosak ezek a kiskecskék, majd meglátod.

Kép

Amúgy nem tudom, hogy az első babás anyukák mikor voltak utoljára az állatkertben, de érdemes lesz majd elmenni, mert gyönyörű. Sok-sok állat van, szépen rendben vannak tartva. Szóval nagyon klassz. Bár nem olcsó, de a gyerekek imádják.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Na, már csak a főzés van (ami éppen süldögél) és a leletért kell mennem.
Na meg össze kellene pakolnom egy kicsit, mert szalad a lakás. De már le kell pihiznem közben, mert fáj a pocakom a rohangálástól.

Nyúlné!
Újpesten üldögélek, de annyira fülledt idő van a szobábanKép
Lehet, hogy kint jobb, de itthon szörnyűűűűűKép
Milyen szépek a nővéred lányaiKép

Mea!
Írtam, hogy nyugodtan add el, mert nem biztos, hogy lesz rá pénzem.
Valaki érdeklődött is. Sajna, azt elfelejtettem, hogy ki volt.
Majd megpróbálok visszaolvasni.

Lányok!
Nem emlékeztek, hogy hol láthattam 2000Ft-ért sterilizálót? Talán mikros, de nem bizti.
A fene tudja, annyi oldalon jártam.
Viszont azt tudom, hogy a textilpelenka még mindig a babyfun-ban a legolcsóbb. 159.-/db.
Nekünk jó lesz az is. Úgyis csak büfire és egyéb ilyen dolgokra használjuk. Gondoltam veszek belőle 10db-ot. Szerintetek az elég? Én sűrűn mosok, mert mindig annyi szennyes vanKép
Ha nem mosok 2 napig, akkor harmadnapra tele van a szennyestartó és a mosógép is. Tehát kétnaponta tuti mosok. Szerintem napi 5-nél többet nem használunk el. Remélem!

Tapasztalt anyukák!
Mi a véleményetek?
illetve van már 3db használtam, ami elég türhető állapotban van. Azt kifertőtlenítem az újakkal együtt. Talán elég lesz egy darabig. Legfeljebb kibírnak 3 hónapot, utána majd ha már kimegyünk sétálni a picivel, akkor veszek. Vagy a papa vesz még egy pár darabot.

Jajj, nem is tudom, hogy mi kellhet még.
Már van egy csomó rucijaKép
Hála a segítőkész, jóindulatú embereknekKép
Ami igazán kell még, az a hálózsák és overall.
Bár vanaki nem is altatja hálózsákban.

Újra!
Tapasztalt anyukák!
Miben aludjon a baba? Body+Rugi (természetesen évszaknak megfelelően), hálózsák vagy egyéb megoldás.
A babakocsiba télen? Overall? Na persze alatta nem meztelenKép
Mert ha szeptemberben megszületik, akkor kb. november-decemberben tuti kiviszem. A dokihoz is el kell vinni majd.

Na abbahagyom a hülyeségemet.
De jobb előre gondolni a dolgokra, nehogy az utolsó pillanatban kelljen mindent megvenni.
Meg akkor már az embernek nincs ideje jól körülnézni és bizony jóval drágábban kell megvenni.
Jóó, nem spórolni akarok a babán, mert várt gyerek, de azért mert valóban szeretnék babát, az nem azt jelenti, hogy akkor szeretem ha mindenből a legdrágábbat veszem neki.
Szóval értitek, hogy mit akartam ezzel kifejezni.

Komolyan nekem megártott a meleg.
Fosom a sok hülyeséget. Talán el sem kellene mennem a talira? Kiváncsiak vagytok még rám?
Ilyen lökött anyukátKép Kép Kép

Na puszi mindenkinek!
További szép napot!
Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Angelani,

Beni a mai napig hálózsákban alszik. Most épp le akarom már szoktatni, mert olyan nagy fiú, de elég nehéz ügy. És az is megfontolandó, hogy nem kell éjjelente állandóan nézegetni, hogy lerúgta-e a takarót.
A pici Danit biztos hálózsákban fogom altatni, nincs is egyszerűbb dolog - számomra.

Anyagpelus
Hát nekünk sok kellett, 30 db van, vagyis annyi volt, mikor Beni 1-2 hónapos volt. Sokat bukott és én már dobtam is be a szennyesbe. Bár nálunk is állandóan jár a mosógép, de jó ha sok van.
Szerintem simán kifertőtlenítheted a régieket és használhatod.

Benianyu

benianyu

Bocsi!

Mea!
Tök jó a pelenkázószekrény!
Sorry, ez lemaradt.
Annyira meg vagyok hülyülveKép

Benianyu!
Szerintem sem tudná az ember megtiltani az állatok ölelgetését.
Én tuti majd a fiúnkkal együtt fogom ölelgetniKép
A másik, hogy jobban megszokja az állatokat ha hozzájuk érhet. Nem fog félni mindentől és szeretni fogja őket.
Nálunk a kilencediken van egy házaspár. Van egy lányuk és egy fiúk (a lány a nagyobb). Képzeljéátek!
Annyra féltek a kutyáktól, hogy amikor megláttak egyet szó szerint visítottak. Ez szörnyű volt. Nekem egy kis keverékem volt, de annál is üvöltöttek. Mára már valamennyire kinőtték, mert már nagyok, de amíg kicsik voltak, addig semilyen állat nem mehetett a közelükbe.
Én azt ajánlom mindenkinek, hogy aki esetleg nem is szereti az állatokat, akkor sem szabad a gyereket ellenük nevelni.
Amelyik kutyát, cicát meg lehet simogatni, azt nyugodtan engedjék meg a gyereknek, hogy megsimogassa. Persze meg kell magyarázni neki, hogy csak simogatni lehet és nem tépkedni, ölelgetni. Na meg idegen kutyához nem rögtön odaszaladni.
előbb mindig a gazdáját kell megkérdezni, hogy meg lehet-e simogatni.
Hála, engem ezen a téren jól neveltek és mindig megértettem ha nem simogathattam meg egy kutyát vagy cicát.
Az állatkertben, meg nem harapósak a kecskék csak egy kicsit pofátlanok.Kép
Dolgoztam kutyaiskolában és az állatkertben is.
A lámákra kell vigyázni,mert azok felborítják az embert is. Nem bántanak, de túl nagyok. Igaz, régen voltam, így nem tudom, hogy a simogatóban vannak-e még lámák. Azt tudom, hogy volt egy barna a Bolha nevű, az édes volt. Viszont a fehér a Bogáncs az egy kicsit rosszindulatú volt. az sem harapott, de az lökdösődött.
Persze a nagyobb állatok a termetüknél fogva erősebbek és a kéregetésnél erőszakosabbnak tünhetnek. Én már olyan régen voltam az állatkertben, hogy szerintem már teljesen átrendezték.

Na lépek.
Ma még vsszanézek.

Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Benianyu!

Köszi a tippet. Akkor ha megy a dolog anyagilag, inkább 20db-ot veszekKép
Az a biztos.
De vennem kell legalább 2-3db hálózsákot.
Milyen méretben érdemes?
Mondjuk 2db 62-es és 1db 68-as?
Szerintem felesleges az 56-os, vagy nem?

Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Benianyu!

Még annyit, hogy ujjatlan vagy hosszujjú legyen a hálózsák?
Vékony vagy inkább plüss féle?
Bocsi, hogy hülyeségeket kérdezgetekKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Köszönöm Lányok a pelenkázó dicséretétKép
Arik vagytokKép

Angelani!Kép

Annamami érdeklődött de vett köüzben már másikat.
Ezért kérdeztem, mert megvan még, ha gondolod félre is tehetem.Nem sürgős nekemKép

NyúlnéKép

De édesek a nővéred lányaiKép
Én is ilyen szép kislányt szeretnékKépKépKép

Benianyu!KépKóbor!Kép
Édik a kicsik az állatkertben.Kép

Na lelépek, megyek anyukámhoz Marosra.

Majd írok később!

Addig is legyen további szép napotok!Kép

Mea(29+4)

Mea
mea

sziasztok Lányok Kép
Engedjetek meg egy kérdést.
Csak engem ér az a megtiszteltetés, hogy folyamatosan mindig mindenki azzal ijeszget, hogy a gyerek mennyi gond, meg probléma, és élvezzük ki ezt az egy hónapot (mármint a párommal) mert utána vége a jó világnak, és különben is csak a gond és a probléma és a gond és a probléma .... a gyerek.
Benneteket is folyton kommandíroznak??
Alig győzöm szegény Kismanómnak mondani, hogy ne hallgasson senkire, imádjuk - szeretjük, vigyázunk rá, alig várjuk, és nem gond és nem probléma...
A mi szüleinknek valóban ennyit jelentettünk, csak problémákat??
Nálatok ez hogy van??
Egyébként észrevettétek, hogy már senki nem ír arról, hogy mennyire érzékeny és folyton sirdogál. Nálatok is elmúlt? KépEsküszöm, ahogy növök, egyre erősebbnek érzem magam Képbiztos a hormonok és az ösztön
szmercsa
34+3
szmercsa

Sziasztok!

Mea!
Még meg kell néznem a havi költségvetéstKép
De ha valaki megveszi, add el neki nyugodtanKép
Azért köszi!Kép

Szmercsa!
Én nem tudom, de valóban mindenki ezt mondogatja.
Nekem még annyira nem, legalábbis az anyukám nem.
Viszont az, akinek még nincs babája, annál inkább.
Azt úgy utálom, hogy ki akarnak oktatni, hogy majd ez lesz meg az lesz.
Hadd döntsem el én, hogy nekem mi okoz problémát.
Egyszer itt volt az egyik távoli barátnőm a kisfiával, meg a közeli barátnőm (akivel majdnem napi szinten tartom a kapcsolatot). Szóval a régi barátnőm kisfia nápolyit, vagy valami csokis szart evett. Tüsszentett egyet és az anyját telibe leköpteKép
Persze a ruhájának annyi lett. erre a mostani barátnőm megszólal, hogy majd ez vár rád (neki nincs gyereke, sőt még pasija sincs évek óta). Később meg is mondtam neki, hogy nem szeretem az ilyen dolgokat. Ott okoskodott, hogy ő mennyire ért ezekhez a dolgokhoz. Magyarázott, hogy majd szépen felöltözünk és pont az ajtóban amikor már indulnánk, akkor fog történni valami hasonló dolog.
Majd a legszebb ruhámat fogja lehányni meg ilyenek.
Könyörgök!
Tudom, hogy vannak ilyen balesetek. De ha már az ember ezzel idegesíti magát, akkor az ne vállaljon babát. Egyébként is mindig legalább fél órával meg kell hosszabbítani az indulási időt. Igen, előfordul, hogy az utolsó pillantaban kell átöltöztetnem a gyereket valami miatt. Ezért lesz az, hogy időben el kezdem öltöztetni....stb.
Én ezektől a dolgoktól nem parázok. Mindig mindenhova két ruhát fogok kikészíteni az ilyen "balesetek" miatt. Nem fogok őrjöngeni, mert a pici lebukta a legszebb blúzomat. Ezzel jár, és kész.
Szóval ne idegeld magad!
Mindenki eldönti magában, hogy mia az amitől hamarabb ideges lesz és megpróbál felkészülni az esetleges kiküszöbölésére.
Ennyi!

Én boldog leszek még akkor is ha lehány, vagy kakis leszek, mert éppen kifolyt a pelusból és még a nyaka is kakis lesz.
Én így szeretem és akarom a babánkat!
Nem vagyok tapasztalt anyuka, de biztos, hogy megbírkózom ezekkel a dolgokkal.

Na mára elég az okoskodásomból!

Pusszanccs!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Hú lányok!

Én szeretem az állatokat, ott voltam akkor is amikor a pincsim szült, a Matyi kutya nekem köszönheti az életét. Én sem eltiltani akarom az állatoktól a gyereket, csak valahogy a betegségektől féltem.De ezt biztos csak most érzem így.Addigra már ha minden jól megy(és miért ne menne jó) erős lesz az immunrendszere.Sztem ez csak mostani hülyeségem.Kép

Szmercsa
nem hinném, hogy csak gond lenne a gyerek, az tény, hogy nem lesz már olyan mint kettesben,de így hármasban sokkal izgalmasabbb lesz sztem.
Bár mi a párommal már beszélgettünk arról, hogy ha más nem legalább 1x egy évben legyen kettesben hosszú hétvégénk.Egy házasságnak arra is szüksége van, hogy a felek csak egymásra koncentráljanak.
A nagyszülők meg arra vannak "kitalálva", hogy addig az unokával foglalkozzanak.Nálunk ebből biztos nem lesz baj. De én azt is nagyon várom, hogy a nyaralások milyenek lesznek a picúrral.
Tudom, lesznek gondok, és problémák, de én ezt nem így fogom fel.Nem hiszem, hogy mi a szüleinknek csak gond és probléma lettünk volna.Azt érezted volna.Kép
Na abba hagyom a litániát.Kép

Nemsokár megyek masszőrhöz, mostanában egyre többet fáj a hátam.

Ha a párom kap szabit megyünk a tengerre!KépKépKépKép
Alig várom.

Ja, nálam még nem múlt el teljesen az érzékenység.

Sz

Kép
Kép
kismama2004

Angelani,
Nekünk ujjatlan hálózsákjaink vannak. Van téli és nyári, a téli az vastagabb, a nyári az vékony pamut. Alá mehet pizsama, esetleg egy bodyval, attól függ, hogy milyen hideg van. Nálunk központi fűtés van, nincs hideg télen sem éjszaka. 56-os biztos nem kell, bár azt hiszem, hogy párban vannak számozva. (56-62, 68-74, de ez nem biztos)

Állatsimogatás:
Én nem vagyok egy nagy állatbarát, de ezt nem mutatom Beni előtt. Otthon nem tartanék soha állatot, panelben nem. Ha kertes házunk lenne, akkor biztos vennék egy kutyát. Csak arra tanítom, hogy akkor lehet egy kutyát megsimogatni, ha ott a gazdája és megengedi.

Szmercsa,
Az biztos, hogy nem lesztek olyan szabadok, mint előtte, de ezen kívül annyi öröm fog érni, hogy nem is hiszed el. Mikor először rátok mosolyog majd, ott fogtok olvadozni. Kit érdekel, ha ez épp reggel 4-kor lesz. Vagy, nem?

Benianyu

benianyu

Szmercsa,

nálam nem múlt még el teljesen az érzékenység. Most megint egy ilyen időszak van.
Én is utálom az ilyen szövegeket a gondokról. Azt nem bírom egyébként, hogyha valaki már szóba hozza ezt, hogy mennyire más lesz, meg problémák, meg stb, akkor arról miért nem ejt egy-két szót, hogy "és olyankor ezt kell csinálni, és úgy megoldod." Szóval ez a rémisztgetés szörnyű, inkább akkor segítenének, ha gondok vannak. Mindenki annyira okos tud lenni, arról viszont szó sem esik, hogy mit hogy lehet megoldani!!! Bár lehet, hogy ők egyszerűen nem tudták megoldani a problémákat, ezért azt gonmdolják, így felkészítenek minket. Pedig ez semmi más, csak negatívkodás!!Na, abbahagyom, mert nagyon paprikás hangulatom lett...Kép
lucretia

Sziasztok!

Van még 10 percem a buszindulás előttKép
Még én is elég érzékeny vagyok. Inkább ingerültebbKép
Viszont ma folyamatosan fáj a pocimKép
Nem keményedik csak fáj. GörcsölKép
Szerintetek a front okozhatja?
A babó mozgolódik, úgyhogy e-miatt nem is aggódom. De még hányingerem is vanKép
Talán a sok idegeskedéstől.
Remélem elmúlik estére. Majd beveszek Magne B6-ot.

Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Sziasztok,

Neha beleolvasok a topikotokba es erre most ha megengeditek en is reagalok.
Szal ez az ijesztgetes,okoskodas: ez nalam is megvolt, en kicsit el is hittem hogy tenyleg tok sok bajom lesz, meg ugye elso baba az ember mindent szamba vesz.Elottem volt a baratnom akinek nem volt eleg a teje merlege nem volt sokaig sirt a babaja utolag kiderult ehes volt.persze hogy neki ez problema volt.nekem is mindig mondogatta hogy elvezzuk ki az idot mig babat varok mert utana jon a feketeleves....na koszi...aztan megszuletett a lanyunk, tok nyugot jolalvo mosolygos babuci.semmi gondom problemam vele.Nem is ertettem miert kellett engem ezzel remisztgetni.termeszetesen segitseg nelkul az elso hot gazos lett volna,erdemes beszervezni valakit.nekem eleg volt 1 het pihi utana egyedul csinaltam mindent.a ferjem dolgozik napkozben.szoval ha mindenki megszervezi a napjat,segitseget nem lesz ott gond az elso hetekben utana meg mindem megy a maga modjan tovabbKép nem megijedni egyik fuleteken be a masikon ki ha valaki remisztget,ok?Kép
space

Sziasztok!

Space!
Nagyon köszi a jótanácsotKép
Én is valahogy így látom a dolgokat tapasztalatlanul isKép
Nem kell mindjárt az első rémísztgetőnek bedölni.

Viszont én szoktam olvasni a tavaszi babás topikot is. Elég sok hülye kérdéssel zavargatom őket is.
Náluk például a meleg is közrejátszik az úgymond "nyűgös" napokban.
Szegény pici babák, óránként szopiznak (nem mindegyik), mert szomjasak a nagy melegben.
Nálunk lehet, hogy még ez is elmarad(mert hamar jön a tél a szülés után). Na a panel száraz levegője, meg a mi szobánk fülledsége nem biztos, hogy jót tesz a babának. Illetve lehet, hogy a mi babónk is sűrűbben kér majd cicitKép
De ez legyen a legnagyobb problémaKép

Szóval én az ilyen marhaságoktól, hogy nem lesz majd időm, meg szétszedi a családot a gyerek című rossz megjegyzésektől nem félek és nem is érdekelnek.
Viszont majd megpróbálok azért a papára is figyelni és bevonni a babázásba, hogy ne érezze magát kirekesztve. Ha itthon van és nem fáradt, na meg van kedve, akkor majd Õ fürdeti a babátKép
És! Nem szólok bele, hogy azt nem úgy kell, meg ott is mosd meg.....
A baba úgysem piszkos, nem baj ha csak pancsolnakKép
1 a lényeg, hogy ne ejtse bele a gyereket a kádbaKép Kép Kép
De ilyen nem fordul előKép
Egyébként még az is megeshet, hogy neki jobban megy majd pl. a fürdetés. Már a múltkor tök jót röhögtnünk, hogy tuti bénázni fogok/fogunkKép
De majd megtanuljuk, belejövünkKép
Meg azt mondják, hogy az anyák érzik, hogy mit hogyan kell csinálni.
higyjétek el, hogy vannak bizony olyan apák, akik még jobban ráéreznek a dolgokra. Az én ismeretségi körömben van ilyen papa, aki szó szerint jobban csinálja a dolkokat mint a mamaKép
Illetve, jobban csinálta, mert már 2 éves a kislányuk. De a mama is belejött, csak fáradtabb volt. A papa nagyon sokat tudott segíteni neki. Ez volt a szerencséjük.

Na befejezem, mert ma csak regényeket tudok írkálniKép

Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Rokica, dobnál nekem egy mailt tali ügyben?
Írtam neked reggel mailt, de gondoltam, szólok így is.
Köszi: Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Szmercsa, Mea és többiek!

Persze én is megkaptam már ezeket a rémisztgetéseket, nem emlékeztek, vagy 2 hónapja már ki is fakadtam, hogy ezt már nem lehet elviselni!
Space!Igazad van, minden gyerek más, minden eset más, általánosítani nem lehet, a nehézségeken meg túlesünk és kész, lehet hogy sírunk majd néha a fáradtságtól az aggódástól, de ez is a babóval jár!

Nyúlné!

Jót röhögtem az ötleteden!(Polcról kiválasztott babó), mi néha összemosolygunk a párommal amikor babahordóban látunk a Corában egy babát, hogy jééééééé valyon melyik polcról szedték őt, mert megyünk mi is megkeressükKépKépKépKép

Na én mára is hulla vagyok, viszont már van riasztó a kocsikámban!
A riasztós viszont közölte, hogyha még garanciális a kocsi, jó lesz a visszavisszük, mert talált nedvesedést a műszerfal alattKép
Na gondoltam, ez se mehet simán!
Úgyhogy holnap lehet hogy irány az autószalon!Kép
Jó lenne egy jó kis zuhi, hogy jobban lehessen látni hol is a gond, és mivel...
Na látjátok, ez igazi gond(nem a gyekekhányás)KépKépKép

Megann 29+4

Kép

Kép
megann

Megann,
Gratula az uj autohoz. Kar, hogy maris gond van vele, drukk, hogy ne legyen komoly.Kép

Mea,
nagyon szep a pelenkazo es hogy fel van szerelve.Kép

Mi is vettunk mar 3 rugit, 7 body-t es ket kis sapit. A tobbit, majd augusztusban, akkor mar nem dolgozom es tudunk nyugodtan napkozben maszkalni.Kép

Angelani,
Ilyet is csak az mondhat akinek nincs gyereke.Kép

pusszancs
minimi

Sziasztok!

Hát lányok!
Én olyan szarul vagyokKép
Zsibbad a bal kezem végig, hányingerem van és fulladok. Lehet, hogy megint a Magne B6-tól van.
Nem tudom, de régen ez volt mindig. Na meg egy-két helyen viszketek isKép
Pedig egy ideje nem voltam rosszul tőle.
A pocifájás elmúlt csak ez a rosszullét zavar. Próbálok feküdni, de sehogysem jóKép
Ja!
A cukoreredményem:
Éhgyomorra:4,5 mmol/l
60 perces: 6,65 mmol/l a referencia érték szerint 6,1-ig mehet, de szerintem ez jó.
Mert nem volt külön érték, hanem ez mindkettőre ez volt írva.
vizelet negatívKép
Tök jó.
Meséltem, hogy nem is zsemlét ettem tejjel, hanem sió drinx-et ittam és mini csokis és túróst ettem a látványpékségbőlKép
Még így is jó az eredményKép
Szerintem jó, szerintetek?

Na lépek pihenni, mert hányingerem van. Gombóc van a torkombanKép A babóca meg éppen csuklikKép

Szebb napot mindenkinek!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy megint a tudatlanságom a nevetség tárgya leszKépÉn most egy kicsit megzavarodtam.
Elmentem a dm-be megnézni az Avent Via etetőrendszert, már írta Falina is, hoy le van árazva.Kész csalódásKépAzt írja, hogy elsőre használd nyugodtan, mert steril, aztán utána még 4 (azaz négy) alkalommal használhatod sterilizálás után.Utána kidobhatom?????Ez kerül leárazva 2000 ft-ba?Van akkor ennek valami értelme?Kész rablás.Azt gondoltam ez vlami örök.De neeeeem....Nem is vettem, és sztem nem is fogok venni.Használt egyébként vlaki ilyet, tapasztalt anyukák???Megéri ez???

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Angelani Kép,
most figyelj, mert nekem sokkal naívabb kérdéseim következnek:

Tapasztalt anyukák:
hogyan kell kifertőtleníteni használt (= mástól kapott) textilpelust?

No, és a turis ruciknak milyen mosási procedúrán kell átesniük, hogy az újszülöttemre ráadhassam biztonsággal? Elég egyszer kimosni? És öblíthetem, miért mondják sokan, hogy nem ajánlott az öblítés a mosásokat követően?

Az új textileket (pl. a matracra való gumirozott sztreccs lepedőmet) elég egyszer kimosni? Utána kell vasalni?

A tesóméktól kapott műanyag fürdetőkádat ki kell fertőtleníteni, ha igen mivel? Vagy elég vmi szerrel kimosni, és mi az?

A használtan vett bútorokat le kell mosni vmivel? Az újat is?

Egyelőre befejezem a kérdéseim. Majd még kaptok! Kép

Ma egész jól volt a pocim keményedésileg, így gyorsan leugrottam a közeli DM-be. Végre tudtam beszerezni jópár dolgot Kép, de korai volt az öröm, mert azóta keménykedem újra Kép. Most megint fekszem és reménykedem. Pedig folytatni kéne a bútorok összeszerelését...

Benianyu,
ma én is megkaptam postán a kengurus levelet!
Hiába, az élet apró örömei. Kép

Babakocsi:
egyszerűen nem találom a nekem megfelelőt. A fő probléma, hogy nem vagyok hajlandó lemondani az átfordítható tolókarról. Vhogy nem győzött meg az a megoldás, amikor a feltétet kell megfordítani a vázon. Babával ez elég gáz vagy meg tudtok cáfolni??? Pl. ilyen a Bebe Confort is, ez a mózes és hordozó könnyed cseréje miatt nagyon tetszene.

Vrucsincá,
megadom a mailemet. A Bebe C-ról szeretnék veled értekezni, ha még aktuális a hó eleji dolog. Gondoltam a többieket nem zavarnám a részletekkel. tima kukac freemail pont hu

Falina 32+0
falina

Sziasztok!

Falina!
Ezek természetes kérdésekKép
Nincs semmi szégyellni való!

Én úgy gondoltam, hogy a lehető legmagasabb hőfokon (ez színektől is függ) jól kimosom.
Utána kivasalom és lezacskózom. Beteszem a szekrénybe. Amikor eljön az ideje, akkor kiveszemKép
Talán át is tudom majd őket vasalni, de amíg a kórházban leszek, addig nem biztos, hogy a férjem át tudja vasalni. A másik, ha az Istvánba szülök, akkor vinni kell a ruhákat. Nem tudom, hogy van-e külön mosógépi fertőtlenítő. Egyébként mindig olyan finom öblítő illatúak a babaruhák is, amiket vettem. Biztos egy bizonyos kor után már öblíthetőek a ruhák öblítővel is. Csak nem szabad sokat tenni bele, mert az irritálhatja a babát.
A textilpelenkát meg 95C°-on kimosom, kivasalom és azt is lezacskózomKép
Sajnos nem értek hozzáKép
Majd segítenek a tapasztalt anyukákKép

Babakocsi ügyben nekem a Pierre Cardin jött be.
Nem azért, mert nekem az van, hanem mert az én elvárásaimnak megfelel.
Két irányból tolható, az első kerekek bolygósíthatóak, téliesített, 3 fokozatban állítható a támlája, egészen vízszintesig fektethető. Van eleje, hogy a baba ne csússzon ki, 5pontos biztonsági övvel van felszerelve. Lábzsák van hozzá. Esővédőt sajna vennem kell, de az 1000Ft a boltban is. Amúgy én használtat vettem 8000Ft-ért. Szerintem jó vásár voltKép
A másik, hogy elég hosszú is a fekvőterülete. Ha növöget a baba, akkor is még el tud nyújtózni benneKép
De egyébként sok kocsi tetszik, de örülök ennek is. Ami nekem fontos volt, hogy "tudjon", azt tudjaKép
Nem akarok feltenni képet, mert már régen tettem fel és kiborítanám vele a többieketKép Kép Kép

Már egy kicsit jobban vagyok, de pihengetek.
Na lépek tusolok. Még visszatérekKép

Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Sziasztok!

Mi ma jó kis lustinapot tartottunk a párommal, csak a borsót húztam ki és ő lepermetezte a gazokat. TV, DVD meg minden pihi. (Éljen a kötetelen értelmiségi szabadság!) Ha meglesz a kicsi, úgyse lesz rá időKép.

Szóval komolyan: tényleg egy csomóan abban élik ki magukat, hogy terrorizálnak: a szülés ilyen meg olyan szörnyű, szétrepedsz nyakig, összevarnak, se állni se ülni se semmit se tudsz és ott lesz egy 4 kg-os gyerek emelgetni. Utána álmatlan éjszakák, szoptatás, mosás, kakis pelusok... Gondolom mindenki több fokozatban hallotta már. Én (fogjuk rá érzékenységemben) már a saját anyámat is leüvöltöttem, mert annyira elegem van ezekből. Meglesz a babó, nagyon remélem épen és egészségesen, aztán majd meglátjuk. Biztos eleinte nekem kell hozzá alkalmazkodni, de azért lassan csak kialakul a közös menetrend. Ha baj van akkor az ember úgyis elolvas mindent, megkérdez mindekit, kipróbálja sorban a csodaszereket (most is ezt csináljuk, nem? van akinek ez a vitamin, van akinek az a vitamin jött be, mi sem vagyunk egyformák, miért várjuk a gyerekektől???!!!). Aztán vagy hat valamelyik, vagy csak magától megoldódik a dolog. Szerintem egy stabil párkapcsolatot nem tud megzavarni egy gyerek, ahogy az ingatagot se tudja összetartani. Gondolom Ti is már jópár dolgot átéltetek a párotokkal, közös vállalás a kicsi, mindenki kiveszi a részét az örömből és a kínlódásból, így lesz sikeres a közös projektKép. Na legközelebb nem ülök le pihenten, ne nektek osszam az észtKép.

Via etető: én is lestem, már amikor mellszívóval volt akcióban. Én inkább a cumisüveg+steril zacsi kombinációt szavaztam meg, a cumisüveg bármennyiszer fertőtleníthető, starpabíró (az egyiket véletlenül a konyhakövön "teszteltem", kibírta), a zacsi meg úgyis egyszer használatos. Plusz én tanulmányoztam azt a fedőt, nekem a szorosan rácsavarozható cumisüveg-tető stabilabb. Bár lehet, hogy csak nem kerített hatalmába az újdonság varázsaKép. Én még ilyen bimbóvédő, tejgyüjtő kagylón gondolkodom. Használatok ilyet? Jó? Kell?

Babakocsi: miért jó, ha átfordítható karja van a kocsinak? Tudom, mindenkinek megvan a mániája, én a travel system-be szerettem bele...

És még azt akartam írni, hogy most láttam a kismamában egy hírdetést, Újpest Aradi u. 16-ban pénteken nyilik babaáruház, nyitási kedvezményekkel. Na, újpest drukkerek, merre van ez? Valaki reggel felderírheti, a tali után 7-ig elmehetünk oda isKép.

Falina: SZIGORUAN PIHENNI!!!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Falina!

Még annyit szeretnék, hogy én a mosógépet egyszer a babrucik előtt üresben 95C°-on átmosom.
Jól kifertőtlenítve, persze nem domesztosszalKép
Nekem kell ez, mert a bátyám munkásruháit is ebben szoktam mosni.

Javítson ki valaki, ha nem jó az elgondolásom!!!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Falina!

Amúgy meg feküdni!
Látod, most én is pihizek, pedig szalad a lakásKép
Tele van az ágy mindenfélével, de csak arrébb lököm őket és ledöglökKép

Közben mire leírtam, dudukly is írtKép

Dudukly!
Igazad van!
Nem kell senkivel sem törődniKép
Én még nem gondolkoztam a tejgyüjtő zacsin.
Az odáig oké, hogy le lehet fagyasztani a tejet.
De utána hogyan kell kiolvasztani?
Van neki lezárókája? (vagy mi)?
Nekem még cumisüvegem sincsKép
Azt még vennem kell.
Elég 1db üveg és 1db műanyag?
Sajna teljes készletre nincs keret, de talán egyenként is jó lesz.
Közel van Rokicáékhoz az Aradi utcaKép
KiugorhatunkKép

Na mára passzolok!

Sziasztok!
Angelani
29+3

Kép
angelani

Dudukly
az Avent Isisre gondolsz?
Itt van a kezemben egy csomag. Használtan kaptam, még idegenkedem tőle.Akitől kaptam az nagyon szerette, de én nem tudom elképzelni, hogy az utcán ebben járkáljak.Betettem a melltartómba, de totál hülyén néz ki, ugye a merevsége miatt nagyon látható, bár nekünk ez ősszel és télen kell, és talán a pulcsi és a kabát takar valamit.De az azért előfordulhat, hogy szopizás közben használni fogom, ha folyik nagyon a tej, és érdemes eltennem.Én mindenesetre még nem döntöttem, majd ha itt lesz az edeje meglátom.De azt hiszem magamnak nem vennék.De ugye én ebben még igen csak tapasztalatlan vagyokKép
Nekem egyébként pont az a legnagyobb bajom, vegyeke-e mellszívót,vagy ne? Lesz-e tejcim vagy sem?

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi, az a gáz, hogy én se szoptattam csak idomítottam a gyerekeket. Az egyik barátnőm csak bimbókiemelővel tudott szoptatni, az mondjuk nekem nem kell, szerintem. De valahol olvastam, hogy amig az ember feji az egyiket, szivárog a másikból, arra jó ez az aventes kagyló. Én gondolom a melltartóba elpocsékolom a kidobhatós betéteket, és nem kagylózok. Tehát végülis nem tudom, hogy kell-e. Ezért dobtam fel a kérdést. Kérdezd csak ki, akitől kaptad, hogy és mikor használta. Aztán ide is megírni!

Én vettem mellszívót, mert egyes hírek szerint kell a korházban (vagy jó ha van), és én mint anyukám a környék ellátására készülökKép. Na jó ez vicc, de gondolom jobb fejni, mint hogy bedurranjon a cici. Egyes írások szerin egyébként nem kell gép, ki lehet kézzel is fejni. Vagy olyan egyszerűbb szívó is biztos jó, mint amilyet a brendonban kuponoznak.

Angelani, cumi (2db) onnan van, hogy amikor vettem a mellszívót azzal együtt volt csomagolva és leolcsózva a DM-ben félárra. Két kicsi műanyag cumicüveg. Lehet, majd kell nagyobb is, egyes szakirodalmak szerint, de én üveget nem vennék, csak műanyagot. A zacsinak van lezárója meg felcimkézője és állítólag a szívóhoz könnyen csatlakoztatható, de majd Penna kiokosít minket (remélem Kevin meggyógyult!), ő már írta, hogy használt ilyet. Ja és szintén ő írta (asszem) hogy szobahőmérsékleten kell kiengedni, nem szokás mikrózni.

Akkor holnap rosszalkodunkKép. Sajna délelőtt egy uncsi értekezleten kell ülniKép.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

És még egy (kár)öröm, amit meg akarok osztani veletek. A kuponok miatt megvett babamagazinban olvastam, hogy a sportoló, 2x olimpia bajnok Nagy Timi 30-kg-ot hízott az eddigi gyerekeivel, és a mostanival (ez a 3.) is ennyire számít. Ja, az első és a második gyerek után is nyert olimpiát. (Remélem a sor folyatódikKép.) Szóval súly ügybe senki ne parázzon: 9 hónap alatt fel, 9 hónap alatt leKép

Jóéjt!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Kismama Kép
Nem vagyok otthon ebben az Aventes témában, de nem lehet,hogy azt akarták írni, hogy egy sterilizálás után négyszer használd, aztán újra sterilizálni? Lehet, hogy hülyeség...

Falina Kép
Textilpelust ki lehet főzni / gépben is /, de aki nem olyan aggódós, annak elég simán kimosni 60 fokon, a vasalás úgyis fertőtlenít. Ugyanez a turis és egyéb ruhákkal. Általában főzni nem lehet őket,de nem is kell, vasalni viszont igen.
Én használok öblítőt, gondolom sokan félnek az allergiától, ezért csak vízzel öblítenek. Érdemes próbálgatni.
A bútorokat célszerű lemosni, én bele szoktam gondolni, hogy hány koszos kézen megy keresztül egy-egy bútor, mire a házba kerül, és nem esik nehezemre alaposan lemosni. Általában Domestoszos vízzel mosom, majd átmosom tisztával is. A kádat is érdemes szerintem egyszer Domestosszal kimosni.

Már én is szeretnék egy kicsit a babacuccok között tenni-venni! Még annyira korainak érzem, meg aztán amíg nincs meg a ruhák helye, addig minek is mossam ki őket? Ma elmentünk Balázzsal a Megatoysba,mert egyszerűen nem volt már fürdőrucim, ami rámjött volna, hát körülnéztünk. Csodák csodájára találtam megfelelőt, ami épp akciós volt: 2500-ért vettem! Simán számítottam 10Ezerre, ezért is halogattam a dolgot eddig.
És olyan jó volt a babaholmik között járkálni, nézelődni!

TALI!
Úgy néz ki, hogy megyek, de Balázst nem tudom hova tenni, remélem, nem zavar majd senkit! Nem tudom, kik jöttök, de ezzel kapcsolatban azt szeretném kérni, hogy ne nagyon foglalkozzatok a gyerekkel, mintha ott sem lenne. Így is bújni fog hozzám, nem fog senkire sem nézni, barátságtalan lesz, de talán nem annyira, mint amikor szólnak is hozzá. Sajna ő most ilyen... Egyébként három éves, azzal nem lesz gond, ha nem lesz más gyerek, de biztos örülne annak is, ha lenne. Senki nem jön gyerkőccel? Rágcsit viszünk.
Mea, én úgy tervezem, hogy tali után elviszem ott a közelben Balázst egy játszóra / októberig ott laktunk a környéken, mindig örül, ha viszamegyünk kicsit/, ha netán nem tudsz mit kezdeni Magaddal, akár velünk is tarthatsz!

Érzékenység: nálam csöppet sem múlt el, leginkább a párommal való vitáknál jön ki nagyon, egyszerűen nem tudok két percnél tovább higgadt maradni, jönnek is a könnyek, és abba sem bírom hagyni. Apa már csak nevet rajtam...

Na lépek, le kéne tenni a gyereket.

Szép estét mindenkinek!
Judit 26+2
jucc

Most megint csak bekukkantok és majd később visszaolvasok... a mai nap is elég rohangálós volt, na majd bepótolom a munkahelyemről a pihenést :P

TALITALITALITALI

HOLNAP!!!

Aki akar jönni és még nem tette meg, irjon emailt a rokica kukac yahoo pont com cimre és küldöm a részleteket.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Judit
nem egyedül voltam, hanem egy barátnőmmel, ketten csak nem nézünk el egy cimkét.KépDe lehet hogy igen.Holnap mindenesetre megint elmegyek és megnézem!Biztos ami biztosKép
Milyen fazon volt a fürdőruci?
Én most egy turkiban láttam 2500 ft-ért egyberészes rövidnadrágos fazonút.Sztem rajtam tök hülyén állna,amúgy sem volt vékony a combom, hát még most!KépÍgy gyorsan le is tettem róla.

Dudukly
nem ígérem,hogy beszélek a csajszival, valószínűleg nem fogok vele találkozni.Kép
Egyébként ez a csomag tartalmaz:
1, Levegőáteresztő bimbókiemelő-védi a kisebesedett mellbimbót
2, Bimbókiemelő-felfogja a kicsorduló tejet (én azt hittem eddig, hogy az azért kell, hogy a baba tudjon szopizni)
3, Tartólábak a stabilitáshoz-hordás közben
4, Mélyedés-kiöntéshez

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?