Új privát üzeneted érkezett!

Eladók az alábbi mesék, filmek DVD lemezen 700ft-ért.
Madagaszkár, Polár expressz, Robotok, Shrek 1-2, Hihetetlen család, Harry Potter 1-2-3, Jégkorszak, Némo, Eszeveszett birodalom, Cápamese, Disney-k :Hamupipőke, Kis hableány, Micimackó, és régebbi mesék is pl.: Mesék Mátyás királyról, Pom-pom, Vuk, Mekk Mester, Lúdas Matyi, Szaffi, Süsü, Kockásfülü nyúl, Frakk, Ho-hoho, stb... (sok van ritkaságok is)
djmolly@vipmail.hu

Kép
juliebaba

Ákos is alig aludt ma, csak néha ájult be 20-30 percre, sztem a melegtől van. Múltkori kánikulakor is ez volt. Viszont egyfolytában cicin lóg.

Szélcsövet 2x használtuk eddig, kb. a 2/3-áig dugtuk be, a vékonyabbik végét, és még akkor kijött a kaki és a puki, amíg bent volt. Picit meg lehet mozgatni, és nem kell sokáig bent hagyni.

KépKép
connie

Sziasztok!
Gézengúzerika! A babaútlevél intézése egyszerÛ. Kell hozzá mindkét szülő személyesen az irataikkal együtt (személyi, lakcímkártya), a gyermek személyesen és az iratai (anyakönyvi meg ami van) és 2000 Ft. A papír kitöltése után amit mindkét szülő aláír, a helyszínen lefényképezik a babát és adnak csekket a 2000-ről, amit be kell
fizetni és rögtön visszavinni soronkívűl. Ennyi. Nekünk áprilisban 4 nap múlva hozta a postás az útlevelet. Jó nyaralást, ha erre készültök! (Egyébként én is Erika vagyok).

Lányok, annyi mindenről írtatok, nem is tudok mindenre reagálni, alig van időm írni. Meg képeket is csak férji segítséggel tudnék felrakni, de ahhoz találkoznunk is kéne. Szegény reggeltől estig dolgozik, alig látjuk.

Szerintem avval nem lehet elkényeztetni a
gyermeket hogy felvesszük, ha igényli, Ami inkább gondot okozhat később az a következetlenség és az ha mindent megveszünk neki. Tehát ha pl vmit el akar venni a polcról amit mi nem szeretnénk neki odaadni, akkor ne adjuk oda akkor sem ha hisztizik. Pár hónapos babák nem szeretnek egyedül lenni, sztem tedd pihenőszékbe amiből jól kiláthat és vidd mindig oda ahonnan láthat téged jól, mert attól biztonságban érzi magát. Bár lehet hogy próbáltad ezt már. Én biztos nem hagyom sírni sokáig, és ez nem elkényeztetés, bár a nagyszülők mindig ezt mondják, de nem érdekel.
Puszi, Vezso
vezso

Ja igen, azt elfelejtettem írni tegnap az egyedül játszás témához, hogy nálunk is csak úgy marad meg a manó, hogy én közben itt sertepertélek körülötte. Szerencsémre két szoba meg a fürdőszoba, wc kivételével egybe nyíilik az egész lakás, így rendrakás pl. kiválóan működik így. Komolyabb házimunka esetén berakom a manót a pihiszékébe (amit ma reggel összekakált, amúgyKép), és viszem magammal.

KépKép
connie

Köszi a hozzászólásokat az önálló játékhoz! Az én babám 2,5 hónapos, és elég aktív. Ez annyit tesz, hogy sokat van ébren napközben, és rengeteget mozog, állandóan jár keze, lába. Viszont még nem forog! Nem tudom, annak az ideje mikor szokott eljönni. A kezét még nem fedezte fel, lehet, hogy akkor több időre is magára lehet hagyni, én 20 perccel már nagyon boldog lennék! Egyébként nem egy ölbebaba típus, nem szoktam kikapkodni a kiságyból, ez nem gond. viszont ott lógnak a feje felett a forgók, vagy bármi, amiről tudom, hogy tetszik neki, és max 5 perc, amit egyedül elvan vele, utána nyöszörög, és ha valaki feltűnik a színen, széles mosoly a jutalom.
Connie, mi az a pihiszék? (nyilván nekem is a komolyabb munka okoz gondot, segítségem ugyanis nincs)
moszika

Akriennek:
Az én babám is így alukált ilyen korban, viszont az éjszakák tök nyugiban teltek, szopi, alvás.
Most érdekes módon többet alszik, kb 3*45 percet, vagy egy órát, de néha szinte semmit, esős, borús időben többet. ez a kb 3 óra egy átlag, úgyhogy ne izgulj, lehet, hogy kialakul. Én is folyton ezen paráztam, meg hogy evett-e eleget. Annyit tehet az ember,hogy ha látja az álmosság jeleit, segít neki elaludni, elringatja, vagy kiteszi a levegőre, kinél mi a módszer.
moszika

Köszönöm az együttérzést és a tanácsokat!

Én is együtt csináltam vele a házimunkát (autós ülésben vittem magammal, vagy míg az ágyunkon feküdt, együtt hajtogattuk a ruhákat). De mostanában csak az ölemben ringatás vált be. Ma viszont elvolt végre fél órát a járókában!!! Kép Végre újra! Most meg dumál a kiságyban (most ébredt). Csak akkor szokott beszélni, ha valami baja van, szóval most is résen kell lenni. Kép De lehet, tényleg Timurrnak volt igaza, és a héten az időjárás viselte meg. Csakhát normálisan nyáron ilyen idő van (mellesleg én csak a szörnyű kánikulát szeretem igazán - legalább ennyit örökölhetett volna tőlem is, dehát úgy látszik, ebben is az apja Kép ) Szóval reménykedem, hogy vége a dilis és egyfolytában karban levős időszaknak. Mostanában úgy sír, hogy teljesen hátrafeszíti magát hídba és tépi a füleit. Még nem jöttem rá, ez mit jelent. Ja, és gyógyszeradagolóval belenyomtam 2 csöpp vasat tápszerbe keverve reggel. (Ugyanis az egyenest szájába csöpögtetést is amikor elfordultam, kiköpte. Kép ) Na, szerintem a szájában maradt az íze, mert utána nem volt hajlandó enni. Azt hiszem, befejeztem a kínzását és kipróbáljuk a gyümölcsöt. Az lesz a gond, ha azt sem eszi meg. Akkor nem tudom, mit csinálok. De hátha.

Panni sem fordul meg mostanában. Tök mérges, ha kinéz valamit és nem tud oda mászni. Teljesen el tud keseredni. Pedig halad egy picit, csak nincs türelme és ereje még (nem is kell még, hogy legyen).

Tegnap párom ahogy hazaért, adott egy ezrest, hogy menjek el és egyek valamit, nézzek várost. Kép Olyan édes volt! Persze du 2-kor alig lehetett a betonban levegőt kapni, így elmentem a Rossmannba (már rég tervezem, csak Pannival nem akartam a hőségben menni) és vettem akciós Nivea popsitörlőt meg játékot (katica-bogár, ha fölhajtod a szárnyait, tükör is van rajta, vékony fogója van két oldalt - Panni meg tudja fogni - és rücskös, mosolygós a feje és ha megnyomod, hosszan zenél és villog. Van pillangós (az tetszett a legjobban) és napocskás is, csak ez épp működött és nem akartam elemet venni.)

Szép napot!

Kata
panni2005

Moszika,
A pihenőszék ilyen:
Kép
Kép

Eleve jobb a gerincének, mint a hordozó, mert nem görnyed benne annyira, és több fokozatban állítható, pl. ha elalszik, le lehet vízszintesre dönteni. Bababoltokban lehet kapni, a miénk 13 ezer volt, de az Auchanban állítólag van 5 ezerért is. Én amíg házimunkázok folyamatosan dumálok hozzá, így kibír olyan 30 percet. Általában szopi után szoktam, mert akkor nyugisabb. Ha kajálok is, odaültetem magam mellé, így nem kell folyton lesnem, hogy bealudjon ebédidőre.Kép

KépKép
connie

Moszika,
mi az Auchanban vettük a pihentetőszéket, 5000,-ft körüli összeg volt. Nagyon bejön, együtt főzünk, stb. Ákos fiam sem fordul át. Tegnap annyit megtett, hogy oldalrafordult többször.Kép

Kata,
Lehet ám, hogy csak valami oknál fogva nyűgösebb időszaka volt most Panninak.Kép Velünk is előfordul, hogy rossz a kedvünk, vagy nyűgösek vagyunk napokig.Kép Én pl. hétfőn voltam úgy, hogy semmi sem volt jó, és bármin tudtam volna bőgni. És bőgtem is.Kép Ákos is csinál ilyen idióta dolgokat. Evés közben cirógatja a haját, majd egy óvatlan pillanatban belemarkol és tépi és persze visít, mint akit nyúznak. Vagy megpróbálja kikapni a szemét, az orrába nyúl és visítKép Volt, hogy a fülét tépte. Ilyenkor bár nagyon sajnálom, és gyorsan beszüntetem az aktivitását, nem bírom ki nevetés nélkül. Jó esetben ő is mosolyog.Kép Nincs valami bababarátabb vaskészítmény? Ami nem ilyen rossz ízű?

Kép

Kép
vizimano

Moszika,

Szerencsére az éjszakák nyugisak. Tegnap is 1/2 10-kor elaludt, és reggel 7-ig húzta, persze 2-szer ébresztette az éhség, de kb. 10-10 perc alatt lezavarta, és durmolt tovább.
Most 7 óra óta 2-szer aludt 1/2 órát. Épp most ébredt fel a 2-dikból Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
Jaj de szepek a babak, tegyetek fel kepeket!
Tegnap kislanyom (7 hetes) orakon keresztul sirt es nem tudtuk kitalalni hogy mi bantja pedig mindent megprobaltunk. (eves, pelus, bofi,pozok, hatha almos, enekles, ringatas, emelgetes stb...) eloszor azt hittem a pocija bantja, de ilyen sokaig nem sokot sirni tole (a pocifajasa altalaban par percig tart, addig amig egy puki vagy bofike nem jon). Viszont azt eszrevettem hogy a melleim sokkal puhabbak voltak - olyan erzes volt mintha nem lenne eleg tejem.
Lehetseges az hogy a tejem nem eleg? Nekunk ilyen sokaig keserves siras nem volt meg. Most alszik mint a bunda, gondolom kifaradt a sok sirastol...
Ti mit gondoltok mi lehet ez?
Speedy
speedy

Speedy,

A kiscsaj tegnap nálunk is szinte egész nap bömbizett, ugyanazokat a dolgokat vettem sorra amit te is. (Ja, ő is néhány napja múlt 7 hetes Kép )
Szerintem az időjárás okozhatta a gondot, azért viselkedtek tegnap így a babók.
Éhség nálunk kizárt, mert tuti jóllakott minde etetéskor, tejcsi van bőven Kép ki sem szopizta...

Akiren
akiren

Moszika,
bocs, még nem is üdvözöltelek! Akkor most: Üdv! Kép Írj kicsit többet magatokról! A mi ügyi Angélánk úgy be tudna tenni a táblicskuba. (Kedves vagyok, hogy így munkát adok neki, mi? Kép )
Engem is el kezdett érdekelni ez a pihenőszék. Nagyon zavar az a hülye hordozó és Panni megfő benne. És még több hónap, mire fölül. (Szerintem előbb fog mászni, mint ülni, mert a fejét ici-picit sem emeli meg előre - időnként, mikor az ölemben van, látom, hogy meg tudja emelni, de nem teszi. A mászásért meg nagyon erőlködik.) Meg hát tán egy kistesó... Úgyis köll menni az OBI-ba, mert a fűnyírónak a telken a totál sima 500 négyzetméteren 5 fűnyírás után tönkre ment egy kereke. Kép Tán egy Auchan is közbe esik. Csak pénz kéne, mert a telken most kötik be a csatornát, arra mind oda adtam anyunak (ő állja most ott a sarat).

Vizimanó,
valszeg igazad van, mert ma már ki is mostuk együtt azt a csomó mindent, amit a színük miatt csak kézzel lehetett. Aztán fölteregettünk. Kép Sőt, mondókáztunk is. Mondjuk ahogy elhallgattam, nyüszögött és közben végig dögönyözni kellett, de úúúúgy örülök!!! Kép Azután meg a tv-ben épp néptánc volt, azt néztük és mi is táncoltunk. Szóval végre normális a gyerekem! Húúúú... Csak jó lenne, ha többször lenne ilyen, nem 2 hétben 1*. (Én kis telhetetlen.) De ha sír, akkor most mindig csak így hátrafeszülve, fültépve. Na most ezen igazodjon ki az ember lánya!

Dorka, Babus,
hol vagytok? Nyaraltok?

Connie,
tényleg, nincs valami bababarátabb vas? (Mondjuk nem értem, mert a patronált kislánykám kórosan vérszegényen simán megette a Maltofert. Dehát ízlések és pofonok, az én babóm válogatósabb.)

Kata
panni2005

Speedy,
ha szopi után megpróbálsz fejni, jön rendesen? (Én komolyan veszem az ilyen dolgokat, mert éhezett már eleget a manóm - nem volt tejem, majd kevés lyukú cumit adtam neki). De szerintem is csak a tegnapi nap lehetett iszonyat a babáknak. Csak jobb ellenőrizni, hogy megnyugodj. Egyébként azt írták itt a lányok, hogy egy idő után puhul a cici, de attól még van tej.

Kata
panni2005

Speedy,
nálunk is ment ez a műsorozás, aztán egyszerre vége lett.Kép Mit nem adnék, ha tudnám, hogy mi baja volt akkoriban Manónak.
Nem hiszem, hogy kevés lenne a tejed, mert akkor most nem aludnaKép

Kata,
pénzKép Bár most még nem kevesebb a jövedelmem, mert szülési szabin vagyok, és ebből nem vonnak valamilyen járulékot, de ősztől jön a feketelevesKép A GYED még a lakáshitelt sem fedezi majd.
Pihentető széknek van ilyen rászerelhető rúdja is - na ezt jól megaszondtam - amin gyárilag vannak állatkák, én azokat leoperáltam és most mindig más van ott. Kép Örülök, hogy "megjavult" a lányod. Ákos tegnap ébredéskor nem ordított, hanem dumálva hívott. Úgy meghatódtam! Lehet, hogy elhiszi, hogy nem akarjuk éhenveszejteni?Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
eddig én sem panaszkodhattam anyagilag (én is szülési szabin vagyok), csak most az autót is vizsgáztatni kellett, volt vele sok baj, a telken a víz-csatorna. Leszívta a számlánkat. Kép Merthogy elvettek a telek elejéből kötelezően útra és ott a terepet is nekünk kellett rendezni. (Tök disznóság volt egyébként.) No mindegy. Ezzel az állvánnyal még jobban felcsigáztál. Kép Pont azon filóztam, hogy az még kéne hozzá. Kép

Kata
panni2005

Speedy
Ahogy a lányok is írták, egy idő után már tényleg nem feszítenek úgy a cicik, de attól még van tej. Ha csak szoptatsz és eddig volt, akkor ezután is lesz. Növekedési ugrásoknál van olyan, hogy többet igényel a baba, mint amennyi eddig termelődött (persze csak akkor, ha nem fejsz), de olyankor gyakrabban kérnek cicit és egy-két nap alatt ismét beáll a kereslet-kínálat egyensúlya.
Tehát nem hiszem, hogy ezért sírt volna, de ha visszaolvasol, elég nyűgik mostanában a babók. Mi az időre fogjuk, nem tudom, nálatok milyen az idő.
zsana75

Sziasztok
Tegnap akartam meg irni de mar nem tudtamKép
Akiren
En sokat szelcsoveztem /szerencsere mar nem kell/, es azt csinaltam elottte megmassziroztam a hasat kb 1 centire bedugtam, utana ha esetleg nem jott semmi kihuztam ujra maszi es visszadugtam, esetleg mozgattam kicsit. Ha nem csak anyatejes a babad hanem tapszeres is adjal neki folyadekot mert egyszeruen a tap "beleall" a beleibe az is volt nalunk problema.

Kata
Oriasi orok hala a dokiertKép Reg talakoztam olyan dokival aki nem csak a problemat nezi hanem meg is vizsgalja jol lat, szemfenek vizsgalat stb stb szal minden, mint kiderul hajlama van egy kis rovidlatasra ezt persze tolem orokolteKép
Vastema nalunk nagyon rosszul viselte a MAltofert allatira megfajdult a hasa utana mondta a dokino, hogy egyes babak hajlamosak a hasgorcsre tole.
Utana a vedono ajanlott probaljak meg gyogynovenyes vasat adni,/Floradix krauter sirup/ nem tuti hogy jol irtam. Ezt elvileg 3 eves kortol lehet adni, de azt mondta az orvos es a vedono is probaljam meg hatha, a 3 eveseknek 2*2,5 ml az adagjuk, Bendeguz 1*2,5 ml-t kap es semmi baja tole mostmar napi ket kaki van erolkodes nelkulKép
Az ara kicsit huzos 2400 asszem, dehat inkabb ezt mint azt meg amugy amikor meg volt tejem megprobaltam en is enni a maltofert hatha tobb vas lesz a tejemben es en is rosszul lettem tole.
Vizimano esszuk a sutotokos tapit ezerrelKép pocak rendben, Vsak neha mohon eszi a kis malac mert annyira izlik neki. Mi is vettunk pihenoszeket az auchan-be es nem volt benne olyan atlogo bigyoKép.

Penz mi se a milliomosok taborat gyarapitjuk szerencsere a vallakozasunkbol csepeg egy kicsi a legkondi beszereles is csak igy jon ossze ill en mar jarok heti egy-ket napot 4 orat dolgozni /sajat vallalkozas atkaKép / a gyes kb 10 nap alatt elmegy nalunk. Most akarunk diesel autot venni mert ezek a benzin arak nagyon horror ill gazolajat mindig lehet olcsobban szerezni.
Volt valaki mostanaban a Brendonban vasarolni?
Sztem oda csak azok mennek akiknek tenyleg felesleges sok penze van hetvegen beneztunk van ilyen kupon akcio amiben jatszoszonyeg van /persze nem volt/ es korulneztem hat horror, a megatoys joval olcsobb. Nem tudja valaki hogy hol lehet jatszoszonyeget elfogadhato aron venni?

Kép
vaktyuk

Ákos is nyűgös volt tegnap, én cicire tettem, mikor már semmi sem segített. Olyan szerencsére még sohasem volt, hogy órákon keresztül sírjon, kivéve mikor éheztettük.Kép (Ezt persze nem direkt, csak bebeszélték nekem, hogy hasfájós, azért sír.)
De olyan már volt, hogy folyamatosan valami baja volt: éhség, pocakfájás büfi miatt, csuklás, teli pelus, aztán mire mindent megoldottam, megint éhes lett.Kép

Speedy,
Fejni nem biztos, hogy fogsz tudni. Akkor nem ürült ki teljesen a melled, ha megnyomod a bimbóudvart, és még spriccel a tej. Ha a nyomkorászásra nem vagy nehezen jön, akkor üres. Ilyenkor próbáld meg megkínálni a másikkal, ha éhen maradt, kap rajta, ha nem éhes, akkor nem.
Én már vagy két hete nem érzem telinek a mellem, most már éjszaka sem, úgyhogy szintén folyton parázok a tej miatt, de manó egyelőre nem áll az éhhalál szélén. Lemértem, és sztem alig teli ciciből 180 g-okat eszik.Kép

KépKép
connie

Sziasztok,
koszonom szepen a megnyugtato szavakat! Ma lehult az ido Brusszelen es baboca lathatoan jol van ugyhogy en is rafogom az idore;-)
Augusztusban megyunk haza Magyarorszagra es szeretnenk pihenni, furodni. A Kolping tele volt ezert ma felhivtam a MenDan termal hotelt hogy van-e szabad helyuk es ugy hangzott hogy van eleg sok. Ez furcsa Augusztusban, mire veljem esetleg ez nem olyan jo hely? Ha valaki hallott rola, vagy volt ott kivancsi lennek mi a velemenye... en nem ismerem a kornyeket, az interneten talaltam a MenDam-ot ott jol nezett ki. Mar alig varom hogy nyaraljunk, mar most pakolnam a borondot...

Speedy
speedy

Vaktyuk,
Ajaj, hétvégén néztem a Minimanóban a játszószőnyegeket, de nem emlékszem az árakra, de az az egyik legolcsóbb bababolt, mi majdnem mindent ott vettünk/veszünk. Csak azért néztem, mert én majd varrok, az a legolcsóbb.

Képzeljétek, a tgyáshoz elküldött eredeti akvi kivonata a manónak elveszett, vagy már a munkahelyem se kapta meg, vagy ők vesztették el. Ma vett ki a párom újat, kicsit elcsodálkoztak, hogy két hónap alatt máris elhagytuk.Kép

KépKép
connie

Connie a minimano ami Lehelen van?

Kép
vaktyuk

Ja Connie toled akartam kerdezniKép KAptam egy gyerekteat ami elvileg jo de van benne szaritott eper szted azt lehet adni vagy szaritott formaban sem?

Kép
vaktyuk

Vaktyúk:
www.minimano.hu, a Nagy Lajos király útján van.

Én semmilyen formában sem adnék epret még neki. Elvileg a szőröcskék allergizálnak, az a szárítottról sem tűnik el.

Kata,
Az a gyógynövényes vas sztem is jó lehet, de aput majd még megkérdezem, én egy ideje nem dolgoztam patikában.

KépKép
connie

Connie, Vizimanó

Köszi a pihenőszékes ötletet, én most költöztem Debrecenbe, nem tudom, hogy van-e itt Auchan. 5000 Ft nem drága, annyit megér a nyugalom. És mennyi idős korig tudják használni a babák?
moszika

Connie koszi, en is erre gondoltam sajna, hogy nemlehet de azert megkerdeztemKép
A gyogynovenyes cucc neve pontosan:
Floradix
Kräuterblut-S szirup.
Moszika a mienkre az van irva 9 honap vagy 9 kiloig

Kép
vaktyuk

Connie,

Az én cicim is puha, és én is azon izgulok folyton, hogy egyszer csak vége. De mikor Gréti befejezi a szopit, enyhe nyomásra már spriccel. Fogalmsm sincs hogy ilyenkor mennyi lehet még benne, de hát van....
Most a héten reggelente azzal kezdek, hogy az éjszakai "termésből" megetetem, és leszívom a maradékot. 40-60 ml jön le abból amelyikből kajcsizott. Aztán egész nap nem fejem, bízom benne hogy van tejcsi. Nem panaszkodik Kép Kép

Csak próbából fejtem reggel, hogy az aggódásomat megszüntessem, és most már 3 napja fejek reggel Kép Kép Dee a cicim reggelre sem durran be, és egész nap tök puha. A gyerkőc meg gyarapszik rendesen Kép Kép

Akiren
akiren

Igy alszik az apjavalKép

Igy pihi a nyugszekben /kis buddhaKép /KépKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Húú, itt Szombathelyen olyan nyomott idő van, tiszta sötét ég, csöpörög is, lőttek a sétának Kép. Connie, szerinted én se igyak epres üdítőt? A next-nek van egy fincsi gyümölcsleve, néha ittam egy-két pohárral. Anyatejes a baba, nem láttam, hogy zavarná, de ha allergizál, akkor marad a tea és a babavízKép Soha nem gondoltam volna, hogy valaha ennyi vizet meg fogok inni, mint most. (Soha nem ittam, mindig csak üdcsit, max szörpöt. Jó rossz szokás, próbálom majd ezt elkerülni a babánál..) Anyatejes mamik, Ti adtok vmit inni a babónak vagy csak sűrübb szopi? Én ma megpróbáltam babavizzel pohárból megitatni, hát látni kellett volna az arcát, fintorgott s úgy nézett rám, hogy "Anya, én ezt nem szeretem, adjál cicitKép"
Speedy, én is megnéztem a MenDan honlapját, tényleg nagyon baráti ár. Sajna még ott nem voltunk, de ha mentek, majd meséld el kérlek a tapasztalataitokat. Amit a kolping mellett én biztosan jó szívvel merek ajánlani, az az ausztriai sonnentherme. (www.sonnentherme.at, www.sonnenpark.at). És még egy: Kehidakustány: www.kehidatermal.hu. (húúú, itt olyan jó csúszda van, most úúúúgy lecsúsznékKépAkit érdekel, egyszer összegyűjtöttem pár bababarát helyet, szívesen elküldöm e-mailben, csak szóljatok! Jut eszembe, ha a Babus tejcsizsaprítós praktikái fellelhetők vkinél, lécci küldje el nekem: eszter.kaiser@westpa.hu
köszönöm,
sziasztok,

Eszter
Akiren: ha 40-60 ml jön le, akkor tutira van tejedKép Na és ha gyarapaszik, akkor biztos nincs gond!
wester2004

Sziasztok!
Nektek is ömlik a tejecske másik ciciből szopi alatt,én úgy tudtam hogy egy idő után nem,de még mindig.Azt szokom elrakni,de ha nem fekve szoptatok akkor betétet rakok be egy hét alatt elfogy egy csomag.

Eszter
Ha minden igaz nekem megvan a tejcsis praktikák megnézem és küldöm.

Én Kehidára mennék.

Vaktyúk nagyon édi a kis buddha,látszik jó dolga van.

Akiren
Tutti elég a tejcsi,én már nem is méregetem,fejni pedig nincs időm,de nincs panasz,szerencsére.

Ma jó kedve volt a kisasszonynak ráadtam a keresztelőre szánt ruhát,valószínű mire keresztelő lesz nem lesz jó rá.A háttérben látható vonatkerekek a legérdekesebb dolgok egyenlőre a világon,fél órát képes a kerekeket nézni és beszélni nekeik.Kép

Én bébitornáztetót akarok venni akinek van szereti a gyerkőc?

Timurr
Vendég

Eszter,
Babus praktikáit elküldtem!

Connie,
köszi!

Akiren,
40-60 ml evés után! Kép Nekem összesen egész napra nem volt ennyi! Kép Szerintem nincs miért aggódnod.

Apuci azt mondta, hogy nem köll nekünk ilyen szék, hisz van autósülésünk, eddig is kibírta. Kép Szerinte "kibírta", nem neki dilizett az utóbbi időben. Kép Nem ő kap mindig a fejére, hogy egész nap nem csinált semmit (soha nem igaz, a főzésen kívül mindent csinálok - a napi bevásárlást kivéve, mert fél kg kenyérért nem sétálok és állok sorba több, mint egy órát). És nem ő emelgeti az 500 kg-os hordozót (előszoba nálunk 8 m hosszú és 80 cm széles - leválasztott lakás -, így csak magam előtt tartva tudom vinni.) Hát, még rágom a fülét. De ha tényleg nincs hozzá állvány... Kép

Kata
panni2005

Lányok,
most már kezdek aggódni. Mindenkinek a gyereke "beszélget" a tárgyakkal, emberekkel, az enyém meg csak akkor mond ezt-azt, ha baja van. Általában a sírásokat megelőzi egy-két megfelelő beszólás (pl: le = vegyél föl; bö vagy gö = büfiznem kell; au = unom magam, foglalkozz velem; nyifogás = éhes vagyok.) Ha nem reagálsz gyorsan, jön a sírás. Jókedvből, játékból soha nem dumál. És szombaton lesz 4 hónapos! Énekléskor sem énekel. Tudja valaki, ez mennyire gond???

Kata
panni2005

Akiren,
Biztos, hogy van elég tejed. Szuper a 40-60ml.Kép

Timurr,
nekünk nem jött be a tornáztató, mert a Ded nem hajlandó hanyatt feküdni és felfelé bámulni.Kép
Maja nagyon aranyos.

Réka,
nekünk is uilyen a pihiszék, de van hozzá állvány! Kisfiad nagyon aranyos és a pasik is együtt. Nem is lehet bírni ezt az időt másképp mint pelusbanKép

Kata,
rágjad apa fülét.Kép Én kész tények elé állítottam, mert mire jött haza Fiacska útrakész volt, és épp indultunk az Auchanba. Így nem szólhatott semmit.Kép

Néha az az érzésem, hogy a férjem nem fogja fel, hogy mennyi meló van egy gyerekkel! Főleg, hogy tápis.Kép Volt már olyan mondat, hogy lehet, hogy fáradt vagy, de én fáradtabb. Ez akkor hangzott el amikor még kétszer evett Fiacska éjjel, közte meg visított a hasfájástól.Kép Nem panaszkodom, mert azért tündéri párom jó apa és jó férj. Nemsokára 10 éve együttvagyunk. Még egyetemista korunkban jöttünk összeKép

Kép

Kép
vizimano

Kata,
úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy kommunikáljon. Ezt megteszi Panni. Most sztem még a korábbi napok hatása alatt lehet, hisz korábban írtad is, hogy O hangot utánozni is próbálta.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
Vaktyúk, mi a Duna Plaza első emeletén lévő nagy játékboltban vettünk játszószőnyeget 13.000-ért, miután a szomszédos Brendonból kiódalogtunk, merthogy nem tudunk 23-34.000-ért ilyesmire áldozni. A Plazában ebből nem volt olyan nagy választék, de ami volt mind olcsóbb volt sokkal mint a Brendon. Plusz még rengeteg játékot találsz ilyen korú babának Kép. Ja és tegnap vettünk a Corában egy egész nagyméretű színes műanyag autót amibe ilyen színes formákat kell a helyére pakolni (nem tudom hogy írjam másképp), irtó helyes darab és mivel akciós "csak" 2300 ft volt.
Puszi, Vezso
vezso

Vizimano,
köszi, akkor jó. Kép Mondjuk az O hangot kb 2 napig próbálta kb 2 hónapja. De azért jól esik, hogy mindig valaki megnyugtat. Kép Néha nagyon rám jön a beparázás. Kép
Jó ez az indulásra kész állapot! Csak nekünk nem válik be, mert az autó 3 nagy sarokkal arrébb parkol, lusta a lelkem, és nagyon makacs. De azért még rágom azt a fület!

Vaktyúk,
"kissé" feledékeny vagyok: nagyon örülök, hogy tetszett a doki! Kép Rövidlátásra hajlam. Kép Persze, attól még nem biztos, hogy rövidlátó is lesz! Majd drukkolok! És mi van a könnycsatornával?

Na, mostanra terveztem a sétát (este szoktunk a hőség miatt, még randink is lenne más babákkal a Ligetben), hát nem totál beborult?! Olyan ocsmány fekete felhő jön, nem merek elindulni. Kép Pedig nagyon ránk férne. Szerencsére Panni még mindig "normális", jól elvan. De akkor is én minden nap le akarom vinnííííí!!!!

Kata
panni2005

Connie, Akiren
Nekem soha nem spriccel nyomásra. Emlékszem, az elején mikor jól be volt durranva, próbáltunk fejni belőle kézzel, de 3 ml jött csak Kép. Szoval szerintem az se ijedjen meg, akinek nem spriccel.

Eszter
Én neked nagyon nem javasolnám, hogy vizet adj a lányodnak. Azon kívül, hogy felesleges, megtölti a pociját, ezért ugye kevesebbet fog szopizni, és mivel a víztől nem fog hízni, megint kezdhetsz aggódni, esetleg akkor már okkal. Szoval szerintem nálatok még gondot is okozhatna, nem érdemes kockáztatni.

Vaktyúk
Ha nem ragaszkodsz az új játszószőnyeghez, szerintem nézz szét a babaszobán, általában lehet kapni.

Timurr
Bébitornáztató nálunk nagyon bejön, szerintem azt is kapsz használtan.

Kata
Szerintem nem késtetek le semmiről. Az lehetne ok, ha gond lenne a hallásával, de az már kiderült volna. Figyeld meg, egyszercsak elkezd beszélni Panni, és le sem tudod majd lőni. Nálunk a dumálás nagyon megy, viszont forgásban szinte mindenki ügyesebb, de előbb-utóbb mindent fognak csinálni.
zsana75

Lányok!

Az az evés uténi 40-60 ml reggel jön le, éjszakai 6 órás pihi után. Napközben még nem próbáltam fejni, egyrészt nincs kedvem, másrészt Gréti képes óránkét cicit kérni. (ezért aggódom egykicsit, hogy nem elég a tej) de minden kajcsi után nyomásra spriccel a cickó Kép Kép Na szóval az az érzésem, hogy napközben nem is tudnék ennyit lefejni belőle mint reggel. Jó néhány hete próbálgattam mikor még a védőnő eröltette, de nagy nehezen jött 10 ml. Akkoriban reggel nem próbáltam, mert jobb volt az ágyban Kép Kép Kép
Most is aggódok. A kiscsaj szopizott, szépen evett, aztán rángatta, húzogatta a cicim, (teljesen megnyúlt Kép Kép ) meg minden, lábait rángatta, de nem puki miatt tette. Ezért gondolom, hogy estefelé nincs tej. AZtán megnyomom, és spriccel. Ilyenkor mi van???

Akiren
akiren

Szerintem ilyenkor az van, hogy mégis van tej KépKépKép.
Biztos csak nyűgi. Kép
zsana75

Akiren,
szerintem is az van, hogy van tej. Kép Nekünk mindig van tápszerünk, Panni mégis néha dilizik a cumisüvegen és nem tudni, mi baja, szóval nyugi! Kép

Zsana,
köszi! Az tuti, hogy jól hall meg minden egyéb rendben van. Szóval akkor várok. Kép

Jó éjszakát és sok pihenést!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Én is nagyon szeretnék venni pihenőszéket. Tutttti, hogy az Auchanban annyiba kerül? Mert Eger környékén nincs ilyen hiper-szupermarket, és feleslegesen meg nem utaznék Pestre.
Valaki tudna felrakni képet, aki ott vette?

És még azt szeretném kérdezni, hogy akinek a hordozóban van fejszűkítő, használja még? Mert Jázi most 3 hónapos, és úgy gondolom, már nincs rá szüksége.

Ja, és még egy. A múlt héten mondta a doki, hogy egy incuri-pincurit vérszegény Jázi, mert a füle és az ujjának a hegye fehér, de ez ilyenkor természetes. Akinek a babájának vasat kell szedni, egyéb tünetek is voltak? És mennyire fehér a baba, mert szerintem Jázi ma már elég fehér volt mindenhol. Főleg a lába, és a karja.

Egyébként én is szerettem volna venni játszószőnyeget a Brendonban, de elfogyott Kép
Nincs bennfentes, aki tudná, hogy júliusban mi lesz az akcijóóóóó? Mert azért a kuponos dolgok megfizethetőek.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Kata
Az van hogy kaptunk szemcseppet, es penteken kell vinnem akkor megnezi megegyszer a rendeloben.
Ja en ugy oldottam meg hpgy apa lassa mennyi dolgom van itthon hagytam a torpevelKép HA osszerezdul kohogesre tusszentesre sztem semmi baj nincs vele.
Zsana koszi tornaztatos szonyeget szeretnek de en is sokallom erte a penzt amit elkernek. mekkora hulyeseg hogy mar egy csorgoert elkernek 2eftot szinteKép
Brigo az ujban szonyeg nincs csak tornaztato de az 11eft asszem.

Kép
vaktyuk

Jó reggelt!
Kész vagyok,a manó úgy alszik,hogy csak rajtam és éjjel 2 körül eszik,majd 5 körül kel.Az a probléma hogy nyugodtan alszik kb. 1 órát aztán végig mozog csapkodja fejét,helyezkedik,de amint lerakom felkel.Én viszont így semmit nem tudok aludni,mert végig fogom ,visszarakom,ő eközben alszik,én ezt nem értem.Mit csináljak szerintetek???

Köszi a válaszokat előre is

Timurr
Vendég

Jó reggelt Timurr!
Mélyen együttérzek veled, mert nekünk is ezt csinálta a kicsi tegnap egész nap.Kép Gyakorlatilag nem aludt semmit, illetve evés után kb 10 percet aztán jön a csapkodás amit írtál és kész, ennyi volt az alvás. Nem tudom mitől lehet, de reménykedem hogy a nyomott időjárástól, sztem reménykedj te is. Szerencsére éjszaka csak egyszer kelt fel, de tegnap egész nap hulla voltam, csak vegetáltam az álmosságtól. Kép
Valószínűleg az lenne jó, hogyha úgy altatnád el, hogy szorosan magadhoz fogod, de aztán lassan lecsúsztatod az ágyra, hogy ne vegye észre. Legfeljebb nem a saját ágyában alszik.
Kitartás! Kép Kép
Puszi, Vezso
vezso

Lányok!
Még az jutott eszembe,arról, hogy sokan nem értik mennyi munkával jár vezetni egy háztartást pici gyerek mellett. Mert ugye milyen gyakran elhangzik a mondat "De jó neked, te csak otthon vagy és nem dolgozol!". Ilyenkor kissé felháborodok, mert sztem ha rendes fizetésben kellene a házimunkát kifejezni, akkor egész szép összeg lenne. Jobban meg kellene minket becsülni, nem? Kép Nekem ezt inkább kívűlállók mondják, a férjem nem, mert ő elég sokat belefolyik a házimunkába (csak vasalni nem tud), de mivel én tényleg itthon vagyok, csak olyasmire kérem meg amit fizikailag nem tudok kivitelezni (cipelés meg ilyesmi). Most speciel ő tart el minket, úgyhogy inkább ápolgatom a lelkét, hogy ne legyen kimerült.
Nektek is mondták már hogy könnyű neked otthon?
Puszi, Vezso
vezso

Vezso
Az nem újdonság,hogy nem a kiságyba alszik,éjjel még soha nem aludt ott,nappal ha betudom csempészni,tök mindegy milyen pózba rakom le 2 perctől-1 óráig terjed az alvása,felkel.eddig azt mondtam csak egyszer hadd aludjam ki magam és próbálkozom többet,erre egyre rosszabb.ma éjjel 1 órát tudtam aludni.végül is,ha belegondokok ennyibőlpróbálkozhatnék is max ő sem aludna,meg senki a házban,utcában.én eddig bíztam,de már kétségbe vagyok esve.Lehet hogy már most hiperaktív???

A háztartás nálunk úgy megy,hogy hétvégén apája vigyázz rá,este is akkor vasalok,főzni nem főzök anyósom,ha főz van kaja,ha nem eszünk ami van,de a férjem délbe eszik főtt kaját van hogy este nem is kéri.Nekem senki se mondta,hogy de jó nekem,de úgy érzem igazából senki még a férjem sem látja milyen meló a babázás non-stop,főleg hogy 7 hete nem aludtam egy jót,meg nagyon rosszat se.de jön a célozgatás,dejó lenne egy kis süti,pogi,hát ja majd lesz egy szabad fél órám rohanok pogit szaggatni,amikor sokszor még pisilni sem tudok

szedi valaki a carezette gyógyszer,asszem ez a neve?én 6 napja szedem és kis pecsételő vérzésem van,az normális?
talán bealszik ez a kis ördögfióka,megpróbálok én is

Timurr
Vendég

Timurr,
Nagyon sajnállak az alváshiány miatt, ne keseredj el (bár én is mindig kibukok ezen, de nagyon), de sztem a pogiszaggatást hagyd máskorra. És egyáltalán, próbálj pihenni, aludni amennyit csak tudsz. Ezt meg kell értenie a családnak. Pogit venni is lehet. Az jó, ha hétvégén több segítséged van. A gyógyszert nem ismerem.
Vezso
vezso

Timurr,
arra a következtetésre jutottam, hogy vannak a babáknak ilyen időszakaik, majd elmúlik. Látod, én is hogy kivoltam, aztán tegnap normalizálódott újra (2 hét után). Szóval mindig van remény! Kép És tojjj le mindenkit! Hivatkozz arra, hogy a tejcsi mennyisége érdekében amikor lehet, pihenned kell. És kész. Nekem a párom tudja, mit jelent Pannizni egész nap (hagytam őket kettesben). Aki nem érti, az az anyukám (velünk lakik és vele is hagytam már Pannit - ki is készült). Õ olyan, hogy mindent pont abban a pillanatban köll megcsinálni, amikor kitalálja és ha egy percet késel, már hisztizik, meg lusta vagy és nem csinálsz semmit, ill. mindent csak neki kell csinálnia és neki nem segít senki, stb. Pedig mindent megcsinálunk, csak estére és az alvásidőkre marad.

Vaktyúk,
akkor szorítok! Majd írd meg, mi volt!

Panni mostanában arra ébred, hogy a fejvédő és a kiságy rácsa ill. matraca között kidugja a kezét és nem tudja visszahúzni. A fejvédő tök be van már szorítva a matrac és a rács közé, kifeszítve, Pannit az ágy közepére teszem le, de mindig odamászik és befúrja a kezét. Van ötletetek, mivel tudnám ezt megakadályozni? Fejvédőre egyre inkább szükség van.

Esőmentes szép napot!

Kata
panni2005

Lányok!

Ki mikor fürdet este? Mikor alszanak el a babók?
Fürcsi után mindenkinél evés aztán alvás van? A kajcsin bealszik-e a picur, és lehet ágyikóba csempészni? Vagy esetleg nem alszik el, és altatni kell? Ez mennyi idő nálatok?

Ugyanis nálunk már rendszeressé válik lassan, hogy 8 óra körül van fürcsi, és előfordul hogy eszik és alszik már 9-kor. De van amikor fürdés után van 1-2 óra üvöltés, semmivel sem lehet megvigasztalni, ha mégis netalán elalszik, kis idő múlva felébred. 3-4 altatás után aztán már szunyál, de addigra már éjfél felé jár az idő.
Azután szerencsére alszik egész éjjel. Ha ébred kajcsira, akkor is alszik tovább.

Timurr,
Téged nagyon sajnállak, szerencsére én nem ismerem az éjszakai ébrenléteket, de tudom, hogy engem is nagyon megviselnének. Kép

Férjeket meg nevelni kellene. Az én párom is hétvégén jogosnak találta, hogy pihenjen, egész héten sokat dolgozott, és délután fedölt alukálni. Bevallom igaza van, megérdemli a pihenést. De vajon én nem???? Szóvá tettem neki, hogy én is nagyon szívesen ledölnék kicsit aludni, mert az egész hetes babázás és háztartás után én is megérdemelném. Legalább ha itthon van, vegye át tőlem a játékot vagy altatást.
Aztán megértette Kép Kép mert ő megértő és jószándékú Kép Kép nem is volt vita belőle, csak nem tudom, hogy a férfiaknak miért kell elmondani, hogy mit csináljanak, miért nem látják azt, hogy mit segíthetnének?

Akiren
akiren

Kata
Anyukáddal sem lehet egyszerű az élet.

Vezso
Eszem ágában sincs pogit szaggatni,csak leírtam példának.Igaz nap közben nem tudok aludni csak néha,mert pörög az agyam hiáb szeretnék,mire elalszom manó felkel.Mondtam a férjemnek,hogy van még egy csomó szabija hosszabítsuk meg a htvégét és akkor gyorsan megcsinálok mindent és lesz egy kis időm magamra,magunkra.És az is feldob hogy holnap megyek vásárolni.

Akiren
Mi 8 körül fürdetünk ,addigra már olyan nyügi hogy nem lehet tovább húzni,fürcsi után szopi amin bealszik és ha nem nagyon aktívak a tagjai elis alszik mellettem 2-3 órát,amikor kapálódzik felveszem,tegnap sajna már egy óra múlva felkellett vennem.Szerencsére úgy néz ki tudja,hogy aluszkálni kell akkor és utána legalább ötig.

Engem tökre idegesít,hogy senki nem látja mit kéne segíteni,soha nem kértem én semmit senkitől,de elég gáz,na mindegy inkább hagyjuk.

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?