Új privát üzeneted érkezett!

most csináljuk....most?....már egy hete folyik a szortírozós,selejtezős nagyrámolás,sose lesz vége!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!Kép

Nagyon csini vagy és vékony még így is!!!Kép

Rokica!Kép

Igazad van mindenben.
Én eddig nem izgultam szülés miatt de most már igen.
Kicsit félek is tőle....
Remélem mire sor kerül rá elmúlik.Kép

Én is korán keltem és mint mindig nem aludtam jólKép

Mozgott a baba éjjel és sehogy sem kényelmes feküdniKép

Pedig szopi párnán alszomKép

Kiváncsi vagyok a pénteki taliraKép

Lehet bemegyek eggyel korábbi vonattal és benézek az új kismami boltbaKép

Egy szoknyát szeretnék, csak egyszínűtKép

Na megyek ébredezni!!!Kép

Puszika

Mea(29+3)

Mea
mea

Rokica!Kép

Várom a fotót a bölcsőről, de majd élőben is megnézhetem ugye?

Én imádom a miénket, de ha más nem akkor ki lehet biztosítani és akkor nem hintázik, úgy viszont tuti jobb a baabának eleinte egy kisebb kuckóbanKép

Én egyelőre még nem bántam meg semmit, max. a ruha lesz kicsit sok.

De én amúgy is szeretném, ha csak 1x egy héten lenne mosás továbbra isKép

A másik dolog a szoptatás, félek hogy legyen tejem, anyumnak nem volt egyáltalánKép

És az a baj, hogy én ilyen kis izgulós vagyok(belűlről) és az is befolyásoljaKép

Hát majd próbálok pozitívan gondolkozni ezentúl.

Jó lesz pénteken egy nagyot beszélgetni ezekről.Kép
Elején biztos feszélyezve leszek(leszünk) de utána tuti jönnek a témák majdKép

Mea
mea

Hol a CUCC?! Kép Mindjárt felrakok egy képet a MI hálónkról, ott aztán van...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

köszi,Mea!jó a fotósomKép
én sem alszom vlmi jól,inkább már az az említésre méltó,ha átalszom legalább a fél éjszakát.
Nyúlné,26+2

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Köszönöm a gratulációkat!
Hát bevallom én is fostam(na nem szó szerint), beleülni, és hazahozni az M5-östől Zuglóig!
Ráadásul még biztosítás is csak holnaptól lesz rajta!
De minden rendben volt, szuper vezetni, és olyan jó, hogy magasabb mint a sima személyautó, sokkal kényelmesebb ezzel a pici pocival, meg biztonságosabbnak is tartom!
És képzeljétek, tök jó, annyi funkció van rajta, amit nem is tudtam hogy van egyáltalán.
Pl az első légzsákot egy gombnyomással ki-be lehet kapcsolni, így manó akár mellettem is utazhat!
Van rajta tempomat,végre van CD lejátszóm, szóval nagyon király!KépKépKép
Majdnem el is pityeredtem ahogy hazafelé hoztam, hogy annyira drága a férjem, hogy ilyen szép új autót vesz nekem. Tudjátok, én még nemigen kaptam az életben senkitől semmit kivéve a férjemet, meg anyukámat!Nagyon meghatódtam, gondoltam hogy veszek is majd neki egy szép képeslapot és bedobom a postaládánkba,(Valentin napon mindíg így szoktam)KépKépKép
Nagyon fogok rá vigyázni, csütörtökön viszem riasztóshoz!

Rókica!
Te aztán jól bevásároltál!Kép Ügyes vagy nagyonKép
Már múltkor is tettél föl egy csomó képet, meg most is, ebből arra következtetek, hogy amit én vásároltam az még nagyon kevéske, úgyhogy még kell vásárolnomKépKépKépKép
Ezek a babaruhák ellenállhatatlanokKépKépKép

Én meg elmentem a Visegrádi u-ba, hát amennyi minden ott van az nem semmi!
Nem találtam autósülést(pláne 2 funkciósat), meg fehér rugit sem 56-osban, viszont gazdagodott a készlet 2 db kissapkával meg a egy kisgatyóval!Kép

Ma babókám nagyon enervált szegénykém, biztos a nagy meleg!Kép
Gyorsan le is feküdtem az előbb hogy mozog-e, de mozog, csak nem rugdos, biztos melege van, vagy épp növöget!
Valahogy 2 nap alatt úgy látom tök nagyot nőtt a hasam. Létezik ilyen???És ráadásul tökre feszül is!

Kismama!
Még zárás előtt a Kikában mi is megvettük a kókimatracot!Kép Van még egy csomó, menj nyugodtanKép
Hi-hi!Kismama, nagyon jó, ne haragudj, de tényleg vicces ez a méret dolog!Végülis egyszer biztos jó lesz rá a 86-os isKépKépKép
Nincs a környékeden kismama szomszéd, barátnő, anyuka, nagynéni, aki mondta volna hamarabb???
Ne haragudj, ha tapintatlan a kérdésem, csak hát nekem olyan furi, mert erre a nagy korra 26 év, nekem már csomó ismerősöm, családtagom van, akiknél kisebb nagyobb gyerekek vannak, és tök természetes, hogy egy átlag baba 56-al kezd( a minik és koraszülöttek akár 50-essel is), és onnan indul a dolog!

Annamami!
Köszi a bókot a rucira, én is nagyon imádom, olyan mintha lenes anyaga lenne, pedig nem az, és olyan nagyon kényelmes!Kép

Na ugy látom tolongás lesz a Brendonban elsejénKépKépKépMilyen nap is, ja péntek!
Akkor lehet, hogy én is odavetődöm még elsején, biztos sokan lesznek, ha jó az akció, hónap közepére elfogy a készlet, így jártam én a Madela mellszívóval az elmúlt hónapban a Megatoysban!
De hát várok, hátha bejön az info és szeptemberre lesz elektromos Avent is!Kép

Na mostmár lőjjetek leKépKép

Megann 29+2

Kép

Kép
megann

Bölcső:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/misc071.jpg

És a kupi a hálóban, összehasonlitás kedvéért Nyúlnéékkal (remélem most nem járatom le magam teljesen):
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/misc002.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MegannKép
Mi is örülünk,hogy te örülsz!KépKépKép

RokicaKép
Hol az a bölcső???Kép

annamami akit reggel elért a várandós nők réme:a vádligörcs!!!!Kép ezért van fenn ilyen korán!!!Kép
annamami

Na ezt írtam volna tegnap este, de a hülye babanet nem volt hajlandó fölengedni( a dög)!

Nyúlné!
Azta, ez a hálótok???
Mekkora királyság, úgy néz ki mint egy meditációs szoba, és az a nagy ablak.......ki vagyok!
Ti is valami magaslaton laktok?

Róki!
Pont ezen gondolkodtam én is, már lassan elmehetnék terhestanácsadónak a babóról meg semmit se tudok, úgyhogy igazad van, a következő egy jó babaápolási könyv lesz, bár még a Johnsonosban is benne vannak dolgok talán 2 éves korig, de ha többet olvas az ember többet tud.

Szülés!= félelem, rettegésKép
Pedig tudom hogy őkelme nem maradhat bent már sokáig!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann:

Érdekes, nekem meg az volt a benyomásom, hogy ti sokkal többet vettetek mint én! Kép De most már tényleg leállok a rucivásárlással, mert csak kinövi egy pillanat alatt azt nézhetek mint a moziban.

Kinövés:
A nyári babásoknál megkérdeztem, mennyi ideig jók ezek a kisebb méretek, és többen válaszoltak is pontos adatokkal, hogy gyermekeik melyik méretet meddig hordták. Kicsit vissza kell hozzá olvasni, mert már nem tudom, mikor volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Ne aggódj, a természet a rettegést is megoldja, mert a végére már annyira kényelmetlen lesz mindenhogy, hogy már alig fogod várni, hogy kijöjjön belőled. A nyári babások között egy olyan se volt, aki 38 hét után türelemmel birta volna a várakozást. Akkor már úgy voltak vele, hogy itt az ideje kijönnie, akárhogy is, de elég volt. Kép Nem tudom, ez mennyire nyugtat meg. :D

Arra viszont mindenki készüljön fel lelkileg, hogy egy normális terhesség elhúzódhat 42 hétig is, és elsőszülő nőknél el is szokott. Állitólag elsőszülők között az átlat 41 hét. Szal legyetek türelemmel, mikor már nem tudtok aludni, mikor már nem kaptok levegőt, nem tudtok felkelni, egyedül cipőt kötni, és se ülve se állva se fekve nem kényelmes már...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gyerekápolás:
Nekem eddig igy ránézésre Penelope Leach Picik és kicsik c. könyve volt a legszimpatikusabb, sok benne a kép, pl arról, milyen látványos a különbség a kolosztrum, előtej és hátsó tej között. De biztos van más is. Én már apukával is olvastatom a babakönyvet. A terheskönyvet már kinőttük. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

nem magaslat,Kép,tetőtérben vagyunk,de egy 3szintes házban,az ablak csodás,ezért is szerettünk bele a lakásba.és ez csak a háló ablaka,a nappalié se kutya,csak éppen egyenes,kihasználható falunk nincs nagyon,ami most kellemes,de több gyerekkelKép már izgis lesz!
megpróbálok feltenni pár régebbi képet!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép
na ezt találtam,nem a legjobb fotó,de azért látszik!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rokica!

A járóka 9.000,-Ft.

Bocsánat semmi időm visszasolvasni, megint itt van már a svéd emberem Kép

Rohantam!
Dóri
25+2
Vendég

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem írni, de elszállt nálam a babanetKép

Előtte meg nem írtam, de még olvasni sem volt erőmKép
Annyira izomlázam volt, hogy kénytelen voltam pihenni.
Tegnap megint rohangáltunk és másfél órát kellett egyhelyben állnomKép
Még az e-mailokra válaszoltam, de többre nem volt energiám.
Ma meg megint 3 helyre kell mennem, közben főznöm, mosnom és takarítanom is kell. Igaz, tegnap a felét kimostam a ruháknak, de ma még ágyat is húztam, úgyhogy megint vagy 4 adag leszKép
De legalább elvégzek mindent és holnap pihizek.

Megann!
Gratula a kocsihozKép
A bátyám is ilyet szeretne. Nekem is nagyon tetszikKép

Annamami!
Nagyon édik a rucikKép
Nekem is kellene még hálózsákot is szereznem.

Nyúlné!
Te aztán csini vagyKép
És tényleg nagy a rendKép

Rokica!
Egyébként igazad van. Lehet, hogy sok felesleges dolgot is megveszünk, mert nekünk tetszikKép
A bölcső nagyon szupiKép

Lányok!
Én igazából a szüléstől nem félek.
Inkább a koraszüléstől és az esetleges komplikációktól.
De ha fáj, akkor fáj. Azt még kibírom, csak menjen minden rendben. Már arra is felkészültem, hogy megeshet az is, hogy akár 20 órát is vajúdok.
Bár azt mondják, hogy elég széles a csípőm és könnyen fogok tágulni.
Ám legyen, de minimum 6 hét múlva. Akkor már nem félnék annyira. Jövőhéten megyek a dokihoz, de csak pénteken. Addigra már 30+4 leszek és csinál UH-ot. Már úgy váromKép
Lassan indulnom kellKép A mosógép lejárt, kiteregetek és mehetek. Utána vissza, egsy kis főzés, takarítás, közben a mosógépet újra bekapccsolni. Holnap meg pihi.

Majd remélem ma már vissza tudok rendesen olvasni és reagálni.
Mindenkinek szép napot!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
29+2

Kép
angelani

köszi Angelani!

én se félek még a szüléstől,át se tudom még gondolni rendesen,majd gondolom szeptemberben elindul nálam is a para,addig ráérek!
na megyek eszünk valamitKép,megint matat-jani van
lehet régész lesz?mindig csak kutakodik!Kép
Nyúlné,26+2

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt :-)))))

Nyúlné, nagyon szép a lakásotok és te is nagyon csini vagy!

Megann, gyönyörű a kocsi. Legyen benne sok örömöd!

Penna, Kevin jobban van?

Rokica, a mózeskosár nagyon jó. Biztos nem fog fázni benne a babád. És ugye rögtön ősz-téllel nyitunk, nagy szükség van rá. A ruhák is édesek.
Nekünk meg van a könyv, amit említettél. Jó, hasznos, okos dolgok vannak benne.

Annamami, szedsz magnéziumot? Csak a vádligörcs miatt kérdezem.
A hálózsák nagyon-nagyon szép. De tényleg.
Azért a Brendon jó minőség, nem véletlen nagyon drága. Én nem nagyon vásároltam ott Beninek, de kaptunk ajándékba Brendonos cuccokat. "100 mosás" után is jó minőségű maradt.
Bár én a Kengurus cuccokkal is nagyon meg voltam elégedve. Jó anyag és nem megy össze. Ez itt a reklám helye)

Képzeljétek, megfáztam valahol, nem tudom, hogy mikor, de egész éjjel be volt dugulva az orrom és fájt a torkom. Ittam este is és reggel is mézes citromos teát.

Megjöttek a főnökeim, indul a hiradó.
Puszi
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rokica
nézted azt az oldalt mait ajánlottam, azok nem jó gyerekbútorok?Sztem ez még nem nevezhető kupinka!!!

Megann
A családban mi vagyunk az első babások,barátnőm az van de nem valami rendszeres a találkozás, és a gyerekek is nagyok.Anyám ott volt velem, de ő úgy néz a badyra mint valami új találmány.Azt kérdezte tőlem, -ez van most kising helyett?
Egyébként is mindig azt lehet hallani, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek.KépKépKép:Kicsit még gyorsítottam rajta.
Nem haragszom, én is jót nevettem mikor felhomályosított a PennaKép

Könyvek egy barátnőm
Tracy Hogg A suttogó titkai című könyvet és
A kismamák nagykönyve c.kőnyvet ajánlotta.

A szüléstől én is félek, de csak ritkán jut eszembe, inkább azt nem tudom, hogy mit fogok a picurral kezdeni, ha már itt lesz.
Egyébként mondogatom neki, hogy milyen kis ügyes már most, mert fejfekvéses, és hogy a szülésnél is legyen ilyen kis ügyi.Ne legyen túl nagy, mert ráér itt kint is megnőni stb....

Nyúlné
rajtad egy dkg felesleg sincsen.De jó neked!!!
Ha nem szedem az elején az elevitet akkor rajtam is csak a pocak lenne.Mind1 ez van, majd ledolgozom.KépSzupi a lakás!

Tegnap a doki még elengedett a Horvát tengerpartra is.Szurkoljatok, hogy ez ne csak egy álom maradjon.A tengert kimondottan ajánlotta, a naptól viszont eltiltott!!KépEngem most amúgy is a tenger izgat, itthon nem mertem sehová sem elmenni fürödni, peidg milyen jó volna, főleg most!Kép
Az uhás méreteket nem teszem fel, nehogy megint elkezdjünk a különbségeken feleslegesen parázniKép

Szilvi
30

Kép
Kép
kismama2004

Kismama,Szilvi,
rajtam +11kiló van!!!!!!!!!!!eddig!!!!!!!!!!
a képek csak jól sikerültek és nagyon véznán indultam!
én is elevitet szedek,meg mindenféle falatot melléKép
a pocakom óriási és én már kicsinek látszódom melletteKépKépKép

remélem sikerül eljutnod a tengerhez,bizti nagyon jó lesz!!!!!!!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann!Kép

Gyönyörű az autó!Kép

Rokica!Kép

Szupi a bölcsőKép

Nyúlné!Kép

Én is pont ennyi kiló plusznál tartokKép

Kismama!Kép

Tedd fel a méreteketKép
Nem fogunk parázni viszont jó látni kié mekkora mostKép

Csajok!Kép

Olyan jó már három napja itthon vagyok, és itt teszek veszek, végre nem kell ide oda mennem.
A jövő hetem is ilyen lesz, utána doki, védőnő stb.

Ki nem igen megyek max. locsolni, nem is jó ez a nagy meleg pocakunknak.

Nagyjából alakulgat a kert végre, már idejeKép
Már több mint 3 éve költöztünk ide, dehát előbb a házat kellett felújítani.

Jövőre már nagyjából kész lesz mindenKép

Kimostam tegnap a bébiruhákatKép
Ti kimostátok már?
Gondoltam így teszem el és akkor már csak át kell vasalni.

Egyik sem eresztett hál Istennek, úgy hogy lehet együtt is mosniKép

Viszont nem használtam öblítőt, Ti fogtok???

Ha vasalom úgyis puhább lesz majd.

Viszont sok a ruha pici méretben azt látom, sebaj keveset kell mosni majdKép

Csak van egy pár 56-os is és félek azok nem sokáig lesznek jók ha nagy bébink leszKép

Ti még szedtek vitamint???
Nekem elvileg kellene Elevitet de én nem szedem, szerintem nyáron túlzás, van elég vitamin stb.
Meg én is attól híztam, attól volt nagy étvágyam.

Csak Malteflort és magnéziumot szedek.
Én a Magne B6-ot, szerintetek mást kellene???

Mea(29+3)

Mea
mea

én az elevitet szedegetem,de néha kihagyom,a folsavat szedem továbbra is,és csokit szedek még mellé!KépKépKép

Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Rokica! Kedves volt az invitálás, de nem a pesti távolságok okozzák a gondot, hanem az a plusz 180km Kép

Megann! Nagyon klassz az új járgány Kép

Mea! Azt hiszem én is egy kicsit több ruhát vettem a kicsi méretekből, de inkább legyen több, mint hogy állandóan mosni kelljen.

Penna! Meggyógyult már Kevin? Remélem hogy legalább jobban van már.

Nyúlné! Az a kilátás... gyönyörű.

Hízásügyileg én még mindig csak plusz 6 kg-nál tartok, ami a baba súlya, plusz a víz stb. Pedig a terhességem előtt elkezdtem szedni az Elevitet és azóta is szedem. Elég hülyén néz ki rajtam, hogy kint vannak a bordáim, utána pedig jön egy nagy pocak Kép Tegnap a sógornőm azt mondta, hogy olyan, mintha lenyeltem volna egy görögdinnyét egyben Kép Kép

Ma apával kitisztítottuk a babakocsi huzatát. A sportrészről és az autóshordozóról leszedni felért egy kisebb fajta bűvészmutatvánnyal. De végül nagyon szép lett Kép

Ildi 31+5

Kép
vrucsincá

Sziasztok,

Megann,
'kicsi kocsi' szuperul néz ki Kép Gratula!!
Nyúlné,
a + 11 kilóból letagadhatsz vagy 12-t Kép nagyon csini vagy!!
Én már rég nem szedem az elevitet. Találkoztam a védőnőmmel, ő mondta, hogy Czeizler doktor előadásán voltak, ahol téma volt az elevit és egyéb vitaminok kismamákra/babákra gyakorolt hatása. A doktor szerint ezeket a vitaminokat 12hetes korig szabad csak szedni, a "szedjük végig, sőt szoptatás alatt is" csak gyógyszeripari reklámfogás Kép
Már említettem, hogy mióta nem szedem már nem is hízom olyan ütemben. Habár már +14 kilóm van Kép.

És a növésről! Engem 1,5 hete látott az egyik ügyfelem, és döbbenten mondta :"Úr Isten mekkorát nőttetek!!!" Kép Szóval úgy növünk, mi is, mint a bolondgomba Kép.
És szegény babóka már nem tud forogni, se nagyokat rúgdosni, már csak mocorogni tud, mert egyre kisebb a helye. De így is kitesz magáért Kép

Még visszaolvasgatok, puszi
szmercsa
34+2 Kép
szmercsa

Sziasztok, jó reggeltKép.

Este 10-kor már szundiztunk, hajnali fél 2-kor felébredtem egy órácskára, aztán megint szunya fél 9-igKép. (Nem akaram a rosszalvókat bosszantani, én is jó ideje most érzem magam kipihentnekKép.)

Annamami: én a nagyobb kerekű kocsira szavzok, mert itt vidéken olyan kell. Nem kell könnyünek lennie, de majd megnézem, hogy összecsukva be tudom-e rakni a kocsiba. Mondjuk TS-nél vicces, ha ez okoz gondot.

Folyt. köv., a pasim a gépemre pályázikKép.
dudukly
Isaszeg

Mea
itt vannak az adatok, a kisebb szám az a 4héttel azelőtti eredményke
BPD:83 ; 72
Ac:267 ; 215
HC:277 ; 249
FL:58.3 ; 47,1
súly:1883 ; 1061gr

Most próbálom a kocsi tetejét kimosni a kádban,nem valami nagy élvezet ekkora pocakkal gugyulni fölötteKép.A többi része a mosógépben pörög.

Nagyon meleg van, tegnap is 22.30 órakor mentünk el apával sétálni.Kellemes volt nagyon az idő.

Sztem az is alkati kérdés, hogy kire melyik vitamin, hogy hat.Én az elevittől folyamatosan éhes voltam, ha nem ettem akkor hányás volt a vége.Ha ettem akkor isKépKép.Amint lehetett abba is hagytam (12.hét után), szoptatásnál sem fogom tuti újara kezdeni!Most 11 kg van rajtam, és vissza van még 10 hét.De mondanom sem kell, azóta normalizálódott a súlygyarapodásom is, pedig az édességet sem iktattam ki az étrendemből.

Ildi
a talira én sem tudok menni, de mi majd itt csevegünk pénteken.ok?Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,
de szépen növekszik a babód!!!!
ja,mocskos meleg van!!!
megdöglöm!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné
köszi,
itt mindenkének ilyen szépen növekszik a babójaKépKépKép

Ezt a meleget egyre nehezebben bírom a panelban, bár ha kimennék sem hiszem, hogy jobb lenne.Tiszta nyüszi vagyokKép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Rokica, én egy pár hónapja már megvettem a Picik és kicsiket, a barátnőm ajánlotta. Láttam, hogy a Babaszobán árulták 5000-ért, nézd meg,hogy még megvan-e, megéri, mert az új 8500-ba kerül....
(bevallom, én mindig depresszióba estem, amikor huzamosan olvasgattam, hogy mennyi szörnyűség történhet a babóval...Kép Úgyhogy elhatároztam, hogyha majd kell, felütöm, és csak azt olvasom el, ami fontos.)

Ja és egyáltalán nem rumlis a hálótok. Látnád a miénket!!! Én nem is mernék fotót feltenni róla.

Szülés: én teljesen kiegyensúlyozatlan vagyok ebben a kérdésben. Néha nagyon parázok, néha meg nem is gondolok rá. És néha úgy érzem, felkészültem rá, máskor meg azt, hogy egyáltalán nem.

ANYUKÁK, átadhatnátok nekünk első babásoknak néhány tapasztalatot a szülésről!!!! Lécci, léccci!

Lucretia
28
lucretia

NyúlnéKép
nagyon de nagyon csinos vagy!Ezt minden udvariaskodás nélkül állítom!Kép
Miféle 12 kg-ról beszélsz???Kép ennek a fotókon se híre se hamva....KépKépKép Csak egy csuda pocit láttam!Kép
Egyébként én sem szedek már Elevitet,hiszen van minden gyümi és zöldség de a csokit azért én is beveszem mellé!!!KépKépKépKépKépRENDSZERESEN!KépKépKép
A gyönyörű nappalitokra(főleg az ablakra!)meg irígy vagyok és kész.KépKépKép

BenianyuKép
Nem szedek magnéziumot,mert eddig nem volt rá szükség,ez ma fordult elő előszörKép - mármint a görcs - lehet,hogy ezentúl szükségem lesz rá???
Azt gondolom megpróbálom elsőnek vmi természetes módon pótolni,mondjuk mandulát rágcsálni vagy Mg-os ásványvíz,asszem Rokica írta,hogy ezek jók,ha meg nem elég akkor jön a tabi.
Próbálj még este a mézes tea mellé kamillás gőzölést esetleg pár csepp illóolajkát még bele az talán segít!Kép Meg esetleg tengervizes orrspray Stérimar a neve,nekem bejött az elején amikor folyton bedugult+vérzett az orrmánykám!Kép

Pussz,indulok a zuhanyba,mert nem bíííírom ezt a hőséget!!!
annamami

Annamami, a Sterimart ismerem, Beninek használjuk. Sokat nem ér, de a semminél jobb. Köszi a tanácsokat.
Benianyu

benianyu

Ebéd után végre megint géphez jutok.

Szóval én a nagy kerekű kocsira szavazok, de még elslattyogok szemrevételezni. Lehet, hogy kérek rögtön olyan törzsvásárlóit is, ha utána le lehet vásárolni a pontokat (ez is egy kedvezmény, nem?). Tudom, hogy a brendon elég drága, én ezért is gondoltam, hogy a kisruhákat, ami nem sokáig kell, inkább a corában szerzem be. Amig kell, úgyis tartják a formájukat, utána meg elhasználom ablakpucoláshoz, vagy odaadom olyannak, akinek meg abszolút nem futja rá. Aztán majd mint megszállott turikirálynő, veszek neki minőségi használtatKép.

Én magam, a gyereknevelős könyvekről eléggé rossz véleménnyel vagyok (dr: Spook-ot is beleértve), sokat riogatják a mamákat, és valami "ideális" gyerek nevelésére akarják rábírni.

Könyörgöm, a gyereknek kellenek keretek, de azért nem 1 hónapos korában kell időbeosztást tanulnia. (Kedvenc sztorim, amikor 80-ban anyám összeveszett a védőnővel, mert "leszúrta" az akkor 36 éves, harmadik gyereket nevelő anyámat, mert nem ragaszkodott a 3 óránkénti etetéshez, hanem akor szoptatta a kistesómat, amikor az nyivákol miatta. Ma már mindenki az igény szerinti szoptatást favorizálja.Kép) El kell fogadnunk, ha a gyerek nyűgös (gondoljatok bele, akármelyikünkkel előfordulhat), nem eszik az előírásoknak megfelelően (én is akkor eszem, és annyit, amikor jól esik, ha meleg van kevesebbet, néha meg dugig - hasfájásig - zabálom magam), stb. Én úgy vagyok vele, hogy amikor eldöntöttük, hogy kicsit akarunk, elfogadtunk hogy évekig szolgálunk egy gyermeket, saját egót, karriert és mindent alárendelve. Ezért nem idegeskedek, mi lesz, ha meglesz: meg kell etetni és tisztába tenni. "Nevelni" csak ha már beszélni lehet vele.Kép Na abbahagyom ezt a kérdést, mert egy másik fórumon már kiakasztottam a népeketKép.

Magnézium: tegnap reggel én is lábgörccsel keltemKép. A gyógyszerész néni azt javasolta, hogy este 2db magne b6-ot vegyek be. A magnéziumokat nem szabad vassal együtt szedni, ez benne van a leírásában is, legalább 3 órának kell eltelnie közötte. De nem baj, a maternát én reggel szedem. Igen, én még szedem, mert kell a kálcium és a vas is, akármennyi gyümit eszek, a vérképemen nagyon meglátszik, ha egy kicsit kihagyok belőle.

Nyúlné tényleg helyes a pocid, ne aggódj a pluszkilók miatt, a kolléganőm májusban szült kisbabát, olyan alkata van, mint a Tied, több mint 15 kg-t hízott, én mindig kérdeztem, hogy hol "tartja" a pluszkilókat, mert csak a pocija nőtt, esküszöm, a feneke nem (a néphittel ellentétben, pedig a köldöke is kinn volt, kislánya születettKép).

Na elsétálok bevásárolni, majd még este benézek.

Legyen szép napotok!

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Dudukly!

Szerintem sok igazad van abban, amit a gyerekneveléssel kapcs. könyvekről írtál. Az ember túl sokat parázik, ezért vesz egy könyvet, hogy még többet parázhassonKép

Luc
28
lucretia

Luc, köszi, én megszálottan hiszek ebben elméletemben, de nem akarok senkit meggyőzni, örülök, hogy nem vagyok egyedül a hülyeségemmelKép.

Annamami, elfelejtetetm tovább vesézni a kocsi témát, néztema neten, nagyjából egyforma súlyúak, német oldalakat találtam, én se értek belőle mindent, de a súly és a méret meg a színválaszték ügyében:
http://www.babyland-online.com/shop/pd-735876244.htm?defaultVariants=search0_EQ_ Capri_AND_{EOL}&categoryId=36
és
http://www.graco.de/product/wheels/travelsystems/miragets/miragetsfeat/

A pasim azt mondja most indulunkKép

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!
Most kaptam postán a Kenguru Goldtól. Nagy akciók lesznek.
Kép

benianyu

Második rész:
Kép

benianyu

A www.kengurukid.hu oldalon még több van.
Aztán majd megyek és kérek a cégtől kedvezményeket, mert ilyen jó reklámügynökük vagyok.

Pusszantás
Benianyu
25+4

benianyu

TALITALITALITALI!!!

Aki esetleg lemaradt és szeretne pénteken jönni a talira, küldjön emailt a rokica kukac yahoo pont com cimre!

Most megyek és kipurcanok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ha ma vagy holnap visszatérsz,(remélem azért nem purcantál ki nagyon!) írd meg légyszi, hogy található-e vmi zöldséges ott Újpest-Központnál, ahol megvehetném a gyümiket, amit viszek!

Pusz

Luc
28
lucretia

Sziasztok,
Kevin jobban van, köszi, már csak hőem. van.

Csecsemő "nevelés": anyukám is 3-at nevelt, és ő a hugomnál már úgy volt vele, hogy azt mondta, amit a védőnéni hallani akart (3 óránként, napirend, stb) és csinálta, ahogy érezte (igény szerinti szopiKép) Tök jó, hogy kiderül, hogy a "bátrabb" mamik már akkor is merték az érzéseiket követniKép

Amíg olyan icipici, tényleg elég "csak" szeretni, bőven elég neki alkalmazkodni a világhoz, nem hogy még a szülők napirendjét is magáévá tegyeKép

üdv
p 27+1
penna

Sziasztok!

Rég nem voltam, sikerült a panelból kiszabadulni 2 napra. Férjemnek vidékre kellett jönnie telepíteni így én vele tartottam. Tegnap elintéztem, hogy a mai UH-t megcsinálják. Minden ok volt.
BPD: 71
OFD: 93
AC:236
FL: 55
súly 1180g
a gép 28+3 napot számolt, ami teljesen ok, mert a mnsi szerint 28+4 volt tegnap. Lányka fent volt, pislogott és a nyelvét nyújtogatta.

Megann, szép az autó, kívánom, hogy rendesen szolgáljon!

Penna, örülök, hogy Kevin jobban van.

Nyúlné, csini vagy és szuper a kilátás.

Tali még mindig nem tudom, hogy mi lesz, szeretnék eljutni.
Többet nem írok most
puszi mindenkinek,

Kriszta
28+5
79 nap még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Dudukly
én Graco párti vagyok, és a Mirage amúgy is szupi modell. Ha nem akarsz később feltétlen esernyő aéakú kocsit, le sem kell cserélni, azok is kb 7-8 kilósak (amik azért dönthetőek, kb 6-7 hótól kb bő 1 évesig, amíg alszik kocsiban).Emellé simán elég lesz egy 5ezer forintos "rohangálós" kiskocsi később, ami 2-2,5 évesig kiszolgál.
Én kicsit megbántam, hogy a 12 kilós Ultimát vettem, ugyanolyan jó a Mirage is, és az az 5 kiló sokat számít ám, ráadásul vehettem másikat, ami könnyebb.
jó éjt
p
penna

Sziasztok!

Mi is vidéken voltunk / az Õrségben/, tegnap este értünk csak haza. Megpróbáltam ma visszaolvasni, nem semmi volt!
Nagyon jó képeket tettetek föl, mindenki csini!!!
Megann, az autóhoz én is gratulálok, vigyázzatok Magatokra benne!

Nevelési könyvek: melegen ajánlok két könyvet, szerintem nem tucatkönyvek, nagyon sok újat tanultam belőlük, igaz, még jócskán van mit olvasnom, sehol sem tartok. Az egyik: Elisabeth Plattner: A nevelés mindennapi művészete. Elsősorban nevelési könyv, nagyon egyezik az én elveimmel, véleményemmel, szerintem nagyon gyerekbarát, nincs benne idomítás.
A másik: Goebel-Glöckler: A nagy gyermek-kalauz. Ez pedig elsősorban a gyerekbetegségekről szól, és azok gyógyításáról. Szintén közel áll a szívemhez, hiszen a szerzők nem támogatják a gyógyszerrel, antibiotikummal tömést, a homeopátia és más természetes gyógymódok, fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak benne első sorban. Ezen kívül a Picik és kicsik szerintem is jó.

Szülés: Épp a minap kezdtem el egy kicsit parázni, pedig az első előtt egy kicsit sem féltem. Az emlékek... Egyébként az emlékeim szépek, egy hét múlva már három évesek! De azért sokkal inkább tudom, mire is számítsak, mint az első előtt.
Luc, írtad, hogy adjunk át tapasztalatot a szülésről, de nem igazán tudom, mire gondolsz. A fájdalmat nem tudom leírni, de szerintem nem is kell. Egyébként úgyis minden szülés más. Konkrét kérdés?

Penna, örülök, hogy jobban van Kevin!

TALI: nem tudom, mi lesz még, de mindjárt írok Rokinak.

További szép estét!
Judit 26+1
jucc

Sziasztok!

Ma strandon voltunk, aztán pedig halászléfőzésen. Estére annyira bedagadt a lábam és a kezem, mint egy két napos vízihullának Kép

A nevelési könyveket illetően én már eléggé meg vagyok kavarodva, mert az egyik ezt írja, a másik homlokegyenest az ellenkezőjét... Sokszor elgondolkodom, hogy hogy is kellene akkor majd ezt vagy azt csinálnom. De úgy vagyok vele, hogy ki fog alakulni minden. Úgy fogom csinálni, ahogy a babának és nekem jó, és nem fogok ragaszkodni a könyvekben leírt tanácsokhoz.

Szilvi! Mi pénteken majd itt cseverészünk Kép hisz itt is kell lennie valakinek...

Ildi 31+5

Kép
vrucsincá

Benianyu,
köszi a kengurus akciós fotót, épp az imént (!)nézegettem a májusi prospektusukat, azon gondolkodva, hogy vajon miért nem küldik nekem az aktuális akciós prosit, pedig tag vagyok május vége óta. Kiváncsi vagyok, hogy megküldik-e nekem is a fentieket...

Megann,
gratula az új családtaghoz! /autó ;) /

Rókica,
a rucik szépek és nagyon jó minőségűeknek tűnnek fotó alapján.

Nyúlné,
most irígykedem a lakásotok és a berendezés miatt! Kép Látnátok a harci helyzetet, ami nálunk uralkodik... Így fekve valahogy semmi nem akar a helyére kerülni magától, a lakásban uralkodó koszról nem is beszélve... Kivagyok..., de ma este készen lett a pelenkázónk! Kép Mit nem adnék, ha a szekrény és a kiságy is meglenne a héten. Az már valami lenne legalább. Pedig úgy hajt a tettvágy, de helyette feküdnöm kell. Keményedés így nincs, viszont iszonyatosan feszül az alhasam állásnál/sétánál...

Akció:
Dm-ben is lesz 1-2 akció júni 30-tól júli 27-ig, akit érdekel.
Pl.: Laktoherb szopis tea 259,-
Avent via etetőrendszer 1899,-
Johnson's baby törlőkendő 3+1 utántöltő csomag 1799,-

Tényleg, ti laktoherb teát fogtok venni tejcihez vagy van ennél jobb esetleg?
És a Johnson's t.kendőt tudja ajánlani vki vagy másikat érdemes inkább?

Gondozási könyv:
Én beruháztam a Picik és Kicsik-re, de még nem olvastam bele, pedig ideje lenne. Valahogy elrettent, hogy mennyi mindent el kell még sajátítanom a babaápolással, neveléssel kapcsolatban. :/
Akinek van Libris törzsvásárlói cardja, az vegye inkább ott a babás könyveket, 5%-al olcsóbb. Nem nagy összeg, de az is vmi. (Akinek még nincs, rossz hír, hogy 10e Ft vásárlást követően adnak csak ilyet, vagyis Libri nem osztogatja ingyen.)

Képzeljétek ebben a hőségben 3 napig nincs melegvíz a házban... a hidegben egyszerűen nem vagyok képes letusolni. Gondolhatjátok, hogy kivagyok...

Falina 31+5
falina

Sziasztok!

Már nagyon rég írtam, nem tudom emlékeztek-e még rám. Pocibébinkkel szerencsére minden rendben lévőnek látszik. Azt már tudjuk, hogy ismét kisfiunk lesz, de nevet még nem találtunk ki. Egyenlőre csak Tádé-ként emlegetjük őt (persze nem ez lesz az igazi neve).
Egyenlőre azon pánikolok, hogy tegnap kiderült, hogy a dokim épp egy külföldi kongresszuson lesz a szülésem várható időpontjában. Nem is merek belegondolni, hogy alakul majd.
Időközben Kristóf 14 hónapos lett és igazi kis totyogó babává vált, aki igencsak leköti minden időmet.
Azért visszaolvastam valamennyit.

Mea,
A GYED alapja nem az igénylést megelőző, hanem a szülést megelőző év átlagkeresete, ha volt 180 biztosított napod (a betegácsi abba nem számít bele). Ha nem volt akkor jön a min. béres verzió. Én GYED-en voltam Kristóffal és direkt azért mentem el a terhesség idejére táppénzre, mert így jobban járok.

Ruhamosás ügyben szerintem csak szép álom lesz a hetente egyszeri mosás. Számíthatsz rá, hogy néha 3-4 váltás ruha is elmegy egy nap. A méretekkel meg az a helyzet, hogy nálunk volt olyan, hogy 2 hétig sem hordta azt a méretet a gyerek, mert olyan hírtelen kinőtte. Így volt amit rá sem adtam, mert addigra kicsi lett.

Könyveket illetően ami nekem nagyon bejött a "Szoptatás" című könyv. Szerintem nagyon hasznos.

Humi
27+4
humi

Falina,Kép
Törlőkendőből majdnem mindegy melyik fajtát veszed, csak a vastagabb típusú legyen (ezek a hengerben lévő, sok darabosak vékonyak és nagyon gyengék). A Johnson nem rossz.
Laktoherb teát érdemes kipróbálni, de ne spejzolj belőle, mert sok babónak fáj a hasa ha az anyuja ezt issza! Nekem a Naturland Fitolac szoptatós teája jobban bejött.

Humi
humi

Hali!

Kóbor bárány néha megjelenik.Kép Visszajöttünk a nyaralásból (Hódmezővásárhely), nagyon jó volt, mert a családom jól lefoglalta a lányomat, ezért tudtam pihenni, bár alvástéren rosszabbul jártam a többieknél, lévén nekem kellett a kisasszonnyal felkelni fél nyolckor minden reggel. Viszont nappal azt csináltam, amit akartam.Kép Azóta az alváshiányt próbálom pótolni (ez most éppen nem aktuális ugyeKép), egy csomót alszom, nappal is a lányommal.

Szülés: érdekes módon a lányomnál én sem féltem, most meg a nem túl jó emlékek miatt néha rámtör a rettegés, hogy megint végig kell csinálni (a szüléstörténetem fent van a babaneten, csak rá kéne keresnem, de nem volt sitty-sutty szülés, szóval alapból azért nem linkelem be, viszont ha érdekel valakit, megkereshetem. De tényleg úgy van ám, hogy minden szülés más, szóval nem kell megijedni tőle!). Viszont mivel most már tudom, hogy kb. mire számíthatok, előre felkészülök, arról nem is beszélve, hogy sokkal tudatosabban fogom képviselni az álláspontomat a dolgokat illetően (azóta változott a hozzáállásom is sok dologhoz). Meg az is hozzájön, hogy most nem leszek olyan legyengült (a lányommal feküdtem végig a 21. héttől).

Könyv: Bruno Bettelheim: Az elég jó szülő. Szerintem ez nevelésügyileg jó.

Olyan jó képeket raktatok be kisruhákról, kismamaruhákról, bútorokról, lakásokról, pocakokról, meg tesókról, hogy én is kedvet kaptam.Kép

Ez itt a pocim:
Kép

Ez a lányom, amint az Állatkertben ölelgeti a kiskecskét (bár a lánykából nem sok látszikKép):
Kép

Bocsi, nem tudok most becsatlakozni érdemben a társalgásba, mert még vissza sem igen olvastam, csak átfutottam pár dolgon. Meg hát amúgy sem vagyok egy aktív tag, de az nagyon jól esik, hogy örültök annak, ha néha-néha bejelentkezem.Kép

Kóbor
29+1
kóbor

Humi, Kóbor,
jó hallani rólatok! Kép

Humi,
köszi a teatippet! Gyógyszertárban lehet kapni vagy hol keressem?

Kóbor virrasztótárs,
nagyon csinos az alakod a poci méretéhez képest!

Falina
falina

Humi,
mi meg Kázmérnak,Kázminak hívjuk ideiglenesen,de már jó régóta és kezdjük megszokni,sőt a környezet is megszokta és már van akinek tetszik a név.a végén még rajta ragad és pár év múlva divatnév lesz belőle.....lehet a Tádéból is?Kép
Kóbor,
tényleg óriási a hasad és formás,nagyon csini!
a lányod fejebúbja is szép és arik a lábai!Kép

na most pár napig végre picit rossz idő lesz és lehet normális alvással próbálkozni!én örülök neki!
Nyúlné,26+3

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?