Új privát üzeneted érkezett!

Alena Kép
tündéri ez a gyerek!! és ezen a képen hihetetlenül hasonlít rád.

Mi is bekeményítettünk (Levivel nappal, Mátéval éjjel), eredményről beszámolok majd 1 hét múlva... remélem lesz Kép

Edit Kép
arra jöttem rá Levinél, ha nem fektetem le az ágyába, mikor berakom, hanem játékot adok a kezébe, akkor nem üvölt Kép délután most így kb. 10-15 perc játszás után bealudt, és nem volt visítás Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

AlenaKép
Üdv az állósok klubjában. Mondtam Neked, hogy a feltérdelés után pár nap, és feláll Zéti. Mi most Olival küzdünk, és hasonló szopispárna módszerrel.KépKép Mászni is mászik már, vagy a sebesült katona kúszással közlekedik? Azon jót röhögtem a talin.Kép

OrsiKép
Mérhetetlen kitartás Nektek az alvás tanításhoz! Tuti eredményt hoz a módszer, mert Nálunk is bejött, azóta nincs reggel 5-ös kelés.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép vagy én csinálok valamit rosszul, vagy extra akratos és kitartó gyerekeink vannak.

Levi este 1.5 órát ordított végig a kiságyában állva, nem látott minket, időnként bementünk, de semmi sem használt. Majd én nem bírtam tovább és megszoptattam, és azonnal elaludt a karomban.
MÁté 10kor megébredt 40 percig sírt, akkor kivettem és ő is megkapta a cicit.

MIT RONTOK EL???? Kép Kép

Néha azt érzem, hogy extra béna esetek vagyunk, mert a mi fiaink nem tudtak üvegezni és szopni egyszerre, nem alszanak normálisan sem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi,
Fel a fejjel!!!KépKépKép Nem csinálsz semmit rosszul csak idő kell a srácoknak, hogy megszokják mit vártok el tőlük. Tegnap nem tudom mi volt, de Kristóf is balhézott az alvás miatt, ami pedig nem jellemző rá.
Ja és neki sem ment együtt a cumisüvegezés és a szopi. Csak azóta üvegezik mióta abbahagytuk a szopit.

Ott indult, hogy előző estétől másnap de. 1/4 12-ig aludt. Már ott tartottam, hogy felébresztem; nem értettem mi van vele. Este aztán 8 körül ágyba dugtuk és 10-ig üvöltött. Pontosabban ha valamelyikünk bement hozzá, fogta a kezünket akkor semmi baja nem vot, csak éppen aludni nem akart. Este 10-kor feladtam és kihoztam a szobájából. Lehet, hogy nem vagyok normális, de engedtem játszani. Végül 1/4 12-kor vittem vissza és akkor simán elaludt. Fogalmam sincs mi történhetett, hogy így felborult a napja?

Bogár,
Jó nyaralást nektek!!!

Alena,
Édes lehet Zéti, ahogy büszkén ácsorog. Kép

Edit,
Megy a drukk a tesó projekthez. Kép

Zitus,
Hát ezért a migrénért nagyon nem irigyellek. Borzasztó lehetett, de talán nem lesz több ilyen.

Humi
(27.hétKép)
humi

Alena Kép
Hát ez a Zéti bébi, ez nagyon nagyon édes kis kölök.
Úgy meg lehetne gyúrkászni a kis husi alkarját és megcsókolgatni azt a kis huncut pofiját ezen a képen.
Gratulálok az álláshoz Kép

Humi Kép
Majdnem délig aludt??!! nem is csodálkozom, hogy másnap csak éjfél előtt sikerült újra bealudnia. Remélem hamar visszaáll nálatok a rend.

Orsi Kép
Már megírtam a válasz mailt, amikor bejöttem ide és látom hogy tele van az üzeneted Kép Kép jelekkel.
Szerintem nem rontasz el semmit, de ahogy a levélben is írtam, és ez korábbi tapasztalat, tényleg csak akkor szabad elkezdeni ezt a módszert, ha úgy érzed akár 2-3 órát is kibírsz és tudod ezt napokig is csinálni.
Nálad még nem jött el ez a pont.

Egyébként meg egy barátnőm, amikor vigasztalni akart, hogy Bálint rossz alvó, azt mondta: az intelligens gyerekek nem akarnak aludni, mert tudják miről maradnak le Kép Kép Kép
Jót röhögtem rajta és mondtam, majd ha lesz gyereke és egy éve nem aludta ki magát, sovány vigasz lesz neki ez (ami persze tudományosan sincs alátámasztva Kép).

Na lépek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok, ha gomba miatt apa Canesten kenőcsöt kapott, én meg kúpot és azt mondta a doki, hogy egy hétig no sex, akkor gumióvszerrel sem lehet szerintetek?
Mert gondolom, csak azért nem lehet, hogy ne legyen ping-pong...

Edit, aki az éjszaka átalvós gyereke mellett most már ilyen kérdésekkel érkezik Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
óvszerrel lehet Kép Kép

micsoda problémáid lettek, hogy a gyereked elkezdett aludni Kép Kép Kép Kép

pusz.Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Semmit nem csinálsz rosszul, csak nem vagy még eléggé elkeseredett.KépKép Ha már az vagy, és rászánsz 1 éjszakát, akkor fog menni a dolog. Nálunk nem elhatározás volt a dolog, hanem már annyira ki voltunk bukva a hajnali keléstől, hogy rájuk zártuk az ajtót, és a fejünkre párnát tettünk. Nem tudom, hogy meddig cirkuszoltak, mert elaludtunk, de egyszer csak csend lett. Azóta 1/2 8-ig alszanak. És szerintem mindegy, hogy előbb vagy később teszed le aludni őket, mert ugyanaddig alszanak.

HumiKép
Nem csoda, hogy nem akart Kristóf aludni, ha majdnem délben kelt fel.KépKépKép

EditKép
Ti aztán nagyon ráértek.KépKépKép

EdiKép,AlenaKép
Voltatok ZOO-zni ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
milyen volt a zoo???

én nappal iszonyú elkeseredett vagyok, meg este is, amikor már iszonyú régóta sír...
majd csak lesz valahogy
ma megint megpróbáljuk!

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Jottem en is, es becsulettel vegigolvastam az oldalt.

HoviragKép
En is alig varom, hogy ujra szulhessek, szep szulesed volt. Es most mar ugy vagyok vele, hogy en is kislanyt szeretnek masodikra (elos korben 3 fiut szerettem volnaKép)

REditkeKép
Szoval startoltok kisteso ugyben??? Mi sem bannank...Igaz, este nem alszik a lurko, ugyhogy kevesebb idonk van ilyesmireKép

OrsiKép
Mar miert rontanal el valamit??? Ha Te nem birtad tovabb hallgatni a sirast, akkor annak oka volt. Te ismered legjobban a fiukat es bizonyara meghallod, ha a ketesegbeesese olyan foku, hogy szuksege van az anyjara. Nekem sem ment ez a siros modszer SOHA!!! PEdig eleg elkeseredett vagyok, mivel Balazs mar 11 honapos mult, szoval johetne egy nyugis ejszaka. Aztan megis ebred tobbszor is es hajnaltol nem csak ebred, de mar csak a mi agyunkban alszik vissza.

Elkepzelem magam, ahogy a parom (vagy valaki mas szamomra legfontosabb ember) megbant, bekerulok egy zart helyre, ahonnan nem emhetek ki es masfel orat bogok...hat a minimum, hogy kiszarad a szam, megfajdul a fejem, stb... es kozben tudom, hogy az egyetlen ember, aki vigasztalast hozhatna, az kinnt van, de nem jon segiteni!

Lehet, hogy maskepp gondolom, mint a tobbiek, de nekem csak ezek zakatolnak az agyamban ejjel, ha felsir...

szoszi
szoszi

OrsiKép
Annyian voltak a Zoo-ban, hogy egy gombostűt nem lehetett leejteni. Igazi babakocsi csata folytKépKép
Láttunk 3-as ikreseket, és sok-sok ikres családot. Bogárékkal találkoztunk, Bogár hűsölt a padon. Nem lehetett nem észrevenni, mert a pocakja az útra lógott.KépKép Eszter meg tündéri volt, köszönt a fiúknak, hogy : szia Megzabálom azt a kiscsajt, olyan jó fej. Azt hiszem Orsoly Lackóját és Botit is láttam, de egy nagymamival voltak, nem Orsollyal. Mi délután kimentünk inkább a T-com szigetre, és ott nagyon szuper volt.KépKép

Alvás: Semmiért ne okold magad, nem mindenki bírja hallgatni a sírást. Én sem bírtam volna, ha hallom, a szívem szakad meg.
Estetleg kérdezz meg egy alvás szakértőt, hogy mit lehet tenni. Csak sanda gyanúm, hogy ugyanezt a módszert fogják mondani, mint Pleditnek.

SzösziKép
5-10 percenként be kell menni a gyerekhez, és megsimizni, és minden alkalommal ugyanazt a szöveget mondani: pl. Aludjál kisfiam, este van stb. Tehát nem hagyod cserben a gyereket, ezt nem érezheti, mert mindig bemész hozzá. Nekem is volt egy ilyen félelmem, hogy zaklatott lesz a gyerek, de sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint előtte, mert kialusszák magukat.

Drukkolok a tesó projekthez. Akkor jobb is ha nem alszol át egy éjszakát, mert edzésben vagy.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép
ma 20 perc bömbi után bealudt. Semmi elbizakodás, de ez rövidebb volt, mint eddig bármikor, amikor nem aludt el a cicin Kép lehet, hogy haladunk.

Egyébként ez a gyerek lelke téma... mi Mátéval ezt anno végigcsináltuk, amikor 2 hónapos volt. Ha valaki látja Mátét úgy gondolom sokminden eszébe jut róla, de az biztosan nem, hogy nem kiegyensúlyozott, tehát úgy gondolom, hogy nála nagy törést nem okozott ez a módszer.
És ma is... még a letevés után 3/4 órával is fenn volt, de csöndben játszott, ücsörgött és eldumált magában - totálisan nem zavarta, hogy előtte az öccse ott üvöltött 20 percet Kép
pont ugyanennyire nem zavarja, ha aludni akar, mert a nagy üvöltés közben is be tud aludni Kép

Cat Kép
a t-com szigetre én is kiváncsi vagyok. Ezek szerint megéri kimenni Kép

Bízom benne, hogy már kifele haladunk, és javul az elalvás és Mátéval is dűlőre jutok éjjel.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat: jaja, oket lattad, anyossalKép en meg addig vegre gyerek nelkul mehettem boltokba, juhejjjjKép
orsoly

DorisKép
Annyira édes Lili & Geri!Milyen nagyok már, komoly hölgyikét és pasit látok a képeken!
OrsiKép
Szerintem mindent tökéletesen csinálsz,ahogy az ikres topikban is írtad: mindig másképp lesz nehéz..főleg kettővel!
Minden babónak vannak sírós-nyügis napjai.

A mi hétvégénk viszont nem volt valami jó..Joci a 6 és fél hónapja alatt először lázasodott be, náthás is lett-forgalomba volt az orrszívó..éjjelent no alvás, nappal csak szédültem a kialvatlanságtól.Dokinéni szerint vmi gyors vírus volt, de annyira be voltam tojva, más, amikor elmondják mit kell tenni, ha beteg a gyerek-és más, amikor élesben ott van szegénykém, forró homlokkalKép
Most este -lekopogom-nem volt hőemelkedés sem, és a nátha is múlófélben..
Remélem Nektek kellemesebb hétvégétek volt!

MamikKép
Lenne egy kérdésem: hogyan veszem észre, ha Jocibaba fel akar állni?Van vmilyen előjel?
Nincs szopispárnánk, amin "gyakorolhatna", megteszi a masszív plüsspaci is?pl. ha ölben van, újabban mindig felrugózza magát állásba, de gondolom, ez még nem jelent semmit..
pusz
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
kiságy Kép nálunk ott állt fel, és Máté is ott próbálkozik most. Nálunk sem volt semmi, amin gyakorolhatott volna. De először térdelni fog, akár egy plüss állaton, akár egy nagyobb párnán, akár rajtad, ha mellé fekszel. Ne erőltesd, majd teszi, ahogy jónak látja Kép
Ölben a mi fiaink már nagyon hamar felálltak, de ez tényleg nem jelent semmit.
Sajnálom, hogy Joci beteg volt Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Reggeli alvásjelentés:
Máté éjjel 1szer kelt, de én csak visszafordítottam alvós irányba (keresztben volt az ágyában, és amikor aludni szoktuk letenni egy sarokba tesszük), odaadtam neki JégKását (ő egy fehér medve, akinek JégMása a testvére, aki barna, és aki Levi álmát őrzi), és magától visszaaludt.
Levi 5kor kelt, ahogy szokott, de szopi után ment vissza az ágyába, és csöndben volt. Fél hétkor keltünk Kép
szerintem azért haladunk egy kicsit. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Krissi: látod, Neked jobb arányszámod lett, mint nekem!Kép Van egy 40 fölötti lombikos ismerősöm, akinek szintén vmi ilyesmi eredménye lett és nem ment el amniora. Gyönyörű, egészséges kisfia vanKép

Doris: hihetetlen édesek a srácok!Kép Anyu pont a minap kérdezte, hogy tudok-e Rólad? És nem akarta elhinni, hogy már ekkorák a gyerkőkKép Azt mondta, hogy dehát nemrég voltál laparon náluk!Kép

Zitus: Te szegény!Kép Egyébként a Pipolphennel nem csinálsz kárt a babának, én mindkét lánynál szedtem ( görcsölgetésre a Bricanyl mellé). Mondjuk elég szar, hogy nem veheti be az ember a szokásos gyogyókat, de ez van. Én a derekammal voltam így. Tudom, ha bekaptam volna egy Diclofenacot, vagy ilyesmit, jobb lett volna, de azt végképp tilos szedni. Nem próbáltál homeobigyókat? (Szegedi homeos petikák: Tisza Lajos krt 95. Kabay Patika; Kálvin tér 2. Sas Gyógyszertár.) Elvileg ott tudnak Neked felhomályosítástKép is adni, de es. a védőnénidet (azt a normálisat) is kérdezd meg.

Orsi: lehet, hogy nem leszek népszerű az ötletelésemmel, de nekem Bogi volt, aki éjjeli bagoly volt fél éves korától 2 éves koráig. Amikor volt egy kis éjszakai fény neki, akkor nem keltett föl minket, nem cirkuszolt. Fölébredt, játszott kicsit az ágyában, aztán elaludt, tehát nyilván nem éhes volt, csak megébredt és unatkozott, vagy félt a sötétben. Mondjuk Viri nem igazán díjazta, hogy "világos" van, de csak addig, amíg el nem aludtKép

Ki fogtok már röhögni a hátam mögöttKép Nem vagyok normális, komolyan mondom. A hétvégén "eldöntöttem", hogy valami nagy gáz van. Mert hogy nem érzem a magzatmozgást. Csak amit már írtam (valszeg Bélánk feje). De a pillangó szárnycsapkodást nem. És biztos már nem is él a kisbabám és az nem is a feje, hanem görcsölök. Szóval az agyrágó bogár elindult szombaton, aztán, miután a fél 7végénket tönkrevágtam, vasárnap délben beadtam a derekam a Zuramnak (aki persze már kezdettől mondta, hogy menjünk be anyádhoz, majd ott megnézik) és irány a kórház. Persze kisbéka szíve ott kalimpált, ahogy kell, még a mirkofont is megrúgtaKép Aztán anyu elkapta az egyik ügyeletest, elmondta neki, milyen hülye gyereke van, az meg megUH-zottKép Még azt is mondta, hogy többet mozog a baba, mint normális esetben (persze, előtte vagy egy órán át dödögtem neki, hogy lesszíves jelezni nekem, hogy jól van-e odabenn?)Kép Mondom, totál nemnormális tyúk vagyokKép

Jovi
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi Kép
az agyrágó tényleg nagyon beindult nálad Kép de mi így szeretünk Kép

éjjeli fényes ötletet köszi. Mi is gondoltunk már rá, de nem valósítottuk még meg Kép

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

JoviKép
Mindenkinek van egy ilyen húzása. Nekem több is volt, így gyakori vendég voltam a kórházban rendkívüli UH-kon. A nők ilyen zizisek.KépKép

OrsiKép
Gratula az eredményhez! Nagyon jó úton jártok! Akkor végre aludtál egy jót.KépKép

KirriKép
Ahogy Orsi írta, először fel fog térdelni Jocika mindenhol, majd utánna jön rá pár nappal a felállás. Amikor melléjük feküdtem játszani, először az oldalamba csimpaszkodva térdeltek fel, majd itt próbáltak felállni is. Aztán a rácsos ágyban. Észre fogod venni. Az ölben állás, az nem jelent semmit még, mert Samu 2 hónapos korától állni akart az ölünkben.

OrsolyKép
Vasárnap hol vásárolgattál ?
Édes volt Lackó, amikor a nagymamájának nyomta a dumát az állatkertben: "Sok babák vannak itt." De nekem akkor is a kedvencem, az azóta szállóigévé vált talis dumája:"Mindkét Samu itt van".KépKépKép Iszonyú jó fej!

Na szaladok, mert a fiaim az apjuk Computer Panorámáját szedik éppen szét, és ezért kapni fogunk.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép
Nálunk is alakul az alváshelyzet. Tegnap éjjel még 12-kor volt egy szopizás, aztán 4-kor mikor sírt, nem vettem ki az ágyból. Fél órát sírdogált (férjem szerint, mert én kicsit belealudtam Kép). Utána alvás volt 8-ig. Ma éjjel 8-tól aludt rendesen, és csak 4-kor ébredt. Akkor kis simogatás, puszi. Kb. 1 percet sírt éles hangon, és utána csönd lett. Nem akartuk elhinni, hogy ennyi volt, vártuk a további sírást, de csak néhány halk szipogás jött, és aludtunk reggel 7-ig. Azért még nem akarom elkiabálni, mert ez még csak két nap tapasztalata.

Orsi Kép nálatok is nagyon szépen alakul a dolog. Azért két gyerekkel nehezebb lehet.

Kirri Kép a szopis párna nem azért kell, hogy felkapaszkodjon rá, hanem hogy amikor hanyatt esik, arra essen. Ez a szerepe a gyakorlásban.KépKép Ahogy Orsi is írta, elöször térdelésbe kapaszkodnak, majd onnan lesz a felállás. Szerintem a gyerekek megtalálják az eszközt a felálláshoz, ha itt az ideje. Nálunk a kanapéba kapaszkodik, az tetszik neki a legjobban.

Jovi Kép tényleg lökött vagy.Kép Ne is gondolj ilyen rémségeket! Persze hogy jól van Béluska.

Alena
alena

Persze az agyrágó eredménye, hogy szobafogságra vagyok ítélveKép, pedig be vagyok ám sózva rendesenKép Takaríthatnékom, virágültethetnékem, csavaroghatnékom van, helyette olvasok. Lassan már heti 3 könyv is megyKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok Topiclakók!
Köszönöm a hiányolást - az a helyzet, hogy "szörnyen elfoglalt" kismami vagyok! Pénteken kilátogattam a keresztfiamékhoz Veresegyházára, szombaton kertipartin vettünk részt, este meg gondoltunk egyet és nekiindultunk a múzeumok éjszakájának - éjfélkor indultunk haza. Tegnap pedig egy volt kolléganőm harmadik csemetéjét szemrevételeztük Budafokon. Ha így folytatom, semmire nem lesz időm!Kép
Szerencsére a múlt heti róka csak beijesztett, azóta hírét sem hallottam.
Mivel a telefonszámlánk elég meredek lett - tárcsázós internet! - párom megrendelte a Upc szélessávú nettel járó telefonszolgáltatást. Alig várom, hogy ne ilyen csiga legyen a rendszer.

Doris: az ikrek hatalmasat nőttek és csuda aranyosak!!!Gratulálok hozzájuk!Kép

Cat: mikor jöttök át?

Beus: túlélted a maratoni vendégséget??

Krissi: gratulálok!!! Én is ilyet szeretnék!!

Reditke: Arninak mondtad, hogy kik küldtek? Imádja a babanetes pácienseit!Kép(Mert olyan okosak)

Jovi: szerintem pontosan azt kellene csinálnod, amihez kedved van! Tudod, ha a mami jól érzi magát, akkor a babus is jól van!

Bogár: most már tudom, honnan ilyen vagány Eszterlány! Nagyon bevállalós vagy ezzel a nyaralással! Érezzétek nagyon jól magatokat és pihizz amennyit csak bírsz!

Alena, Orsi: nagyon-nagyon arik a srácok!! Kép

Most hív a munka (jól elvagyok maradva az irodai melómmal a sok flangálás miatt), majd estefelé benézünk!

Virág+Bibebaba
11

KépKép
virág33

Sziasztok!
Ma kaptam meg a leletet és a free b-hCG szint 6,759 ng/mL lett, és valahol azt olvastam, hogy ez magas. Kérlek, aki tud erről valamit, ne tartsa magában! Köszi!

Jovi! Én is mindennap parázom, főleg, hogy nem látom, hogy nőne a hasam. De csak "megnyugtatásképpen": 6 nappal vagyok nálad idősebb, de még én se érzek semmit. Szóval NE parázz!!!!!!

Pussssssssz
K.
16+2
shaloya

Sziasztok, elfoglalt kismami jelentkezem, nem olvastam vissza csak úgy hébe hóba meg láttam Gergő-Lili fotót milyen nagyok már Kép meg láttam Zétifotót a szeme se áll jól Képmeg mi az hogy csokit ehet Bogár cukroslötty helyett?

Unitesókkal voltunk 3 napig (9 és 7 évesek) hihetetlen hatással voltak Balira. Úgy lefárasztották, hogy vévigaludta hang nélkül az éjszakákat, azóta Balázs szalad, meg ugrál a kiságyban meg kiszedi a rácsokat és kiközlekedik...nagyon önálló lett és úgy vettem észre az unitesók is jól elvoltak. Olyan jó volt látni előre a háromgyerekes családmodellt KépVégre alszik az én kis örökmozgóm (3 hónap óta nem nőtt a magassága, de havonta hízik fél kilót. HA így folytatja kisgömbőc lesz. Kép
Üdv Erika
hurki

Sziasztok Mamik!Kép

Látom, nem csak engem kínoz ez a rohadt migrén!Kép
Vasárnap majdnem bepánikoltam, hogy jön az újabb roham, mert nagyon fájt a fejem, de szerencsére elmaradt a végkifejlet - magától elmúlt.Kép
Homeobigyót vettem, de nem használt, lehet kipróbálok másfajtát is - de inkább ne legyen szükség rá!!Kép

Képzeljétek, akkorát nőtt hirtelen a pocim, hogy már észreveszik, hogy ez nem háj!Kép
Pillangó szárnycsapkodást?Kép továbbra is szoktam érezni, de nagyon ritkán, és nagyon rendszertelenül. Amikor már azt hiszem, hogy nem is az volt, mert olyan rég éreztem, akkor hamarosan mindíg érzem!Kép
Tehát alapjában véve nagyon jól érzem magam!!Kép Happy vagyok!KépKép

Orsi!Kép

Csak csendben olvasgatom, amit írsz, én ugyebár még nem tudok semmi okaosat mondani, csak próbálok felkészülni, hogy mi vár ránk néhány hónap múlva!Kép
Kitartás!!Kép

Jovi!Kép

Tessék már elzavarni azokat az agyrágó bogarakat!Kép
Hidd el, minden okés odabent!Kép Persze egy-egy nyugtató UH kuksi nem árthat!Kép
Na nem olyan "kedves" dokival, mint akinél én voltam a múlt héten.Kép

Krissi!Kép

A fotón, ami a profilodban volt, éppenséggel eléggé látszódott az a poci!Kép És nem éppen kicsinek tűnt!Kép

Na most megyek!
Pussz!
Zitus
14+3Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok Lányok!

Na, véget ért a maratoni hétvégém, csütörtöktől vasárnap estig ugyanis vendégeink voltak. Unokatesó+feleség+2 tündéri gyerkőc, egy 4 és egy 1,5 éves. Nagyon jó volt, de halálosan elfáradtam, a lakás egy csatatér, de komolyabb kár nélkül megúsztuk.

Doris
Te jó ég, ekkorák a "picik"?!Nagyon-nagyon édesek, gratulálok hozzájukKép

HóvirágKép
Arni mondta, hogy csak 5 perces fájásoknál kell bemenni? Ez azért elég kockázatos, nem?
Nagyon nagy gratula a szüléshez, lehet látni Noémiről fotókat valahol?KépKép

Orsi
Nagyon édik a fiúk, az alvás meg előbb-utóbb úgyis megoldódik-csak így tovább, kitartásKép

BogárKép
Én kb. 5-10 perc alatt nyomtam be a csokit, ez ugyanis nem esett olyan nehezemre, mint a cukros löttyKépLassabban szívódik fel,mint a lötyi, ezért kell vele sietni.

VirágKép
Irigylésre méltó tempó. Ma elkísértem a férjem Komáromba, és mialatt ő dolgozott, én babacuccokat vettem a centrumban. Jó kis munkamegosztás, ugye?

Bea
32+5

Bea
regibeus

Sziasztok!

A tali óta én még csak most tudok jönni, úgyhogy most köszönöm Edinek a talit és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Igaz Dana elég sokat ordított a hazafelé úton, mert csak szopizás közben vagy ringatva tud elaludni és nem tetszett neki, hogy az autósülésben kell ülni. Nem is engedte, hogy bármiképpen megnyugtassam, eléggé ment a hiszti és 40 percig bírta. Akkor mégiscsak engedte magát megnyugtatni, és elaludt.

Cat!Kép
Nagyon jók a talis képek! Szeretnék majd kérni belőlük, majd küldök mailt. Valamikor...

Szöszi!Kép
Én sem bírom sírni hagyni Danát. Ezért még mindig 3x ébred szopizni éjszakánként. (Bár tegnap óránként kellett kelnem hozzá, mert jön az első rágófoga. Eddig alig volt gond a fogzásokkor, épp csak nyügi volt, rengeteget rágott, ömlött a nyála, nem akart enni és a széklete változott meg, de nem volt hirtelen felsírás, de úgy neéz ki a rágófog nehezebb eset.)
Szóval úgy sír, hogy nem bírom hallgatni, meg én is azt gondolom, hogy olyan kicsit cserbenhagyós ha nem megyek amikor kiabál. Ha meg bemegyek megsimizni, hogy aludni kell, akkor amikor megyek ki akkor zokog szívettépően.
Úgy látszik mi ilyenek vagyunk, de legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül. Kép Nem vagyunk elég kétségbeesettek az alváshiány miatt? Mivel Dana sosem aludta végig az éjszakát én ehhez vagyok szokva és bírom, bár az nekem is sok amikor 3-nál gyakrabban kel, de olyankor meg sajnáloim, mert mindig van valami oka.

Bea!Kép
Nálunk is 5 perces fájásoknál javasolják hogy induljon a szülő nő a kórházba. Nem túl gyakran következik be, hogy ilyen gyorsan szül valaki, HóvirágnakKép gratula hozzá!
A húgom délelőtt 9-kor bement a kórházba (Angliában) de mivel még alig tágult hazaküldték, mert látták, hgoy sokáig fog tartai. Délután megint bement, de csak épp éjfél előtt vallamivel született meg a kisfia.
Itthon már régen bekötötték volna az oxitocint, de ott ha ő nem engedi, akkor nem lehet.

Virág!Kép
De jó, akkor majd sűrűbben fogsz tudni jönni! Igazad van, most mászkálj amíg lehet, én is szívesen elmennék a múzeumok éjszakájára pl. Dolgozol? Otthonról, vagy még be is jársz?

Jovi!Kép
Hű, de jó lenne akár 2-3 hét alatt egy köynvet elolvasni, de még ennyire sem jut időm. Kép Irigykedek!

Most csak ennyi, mert épp interent szolgáltatót váltunk és ideiglenes megoldásként modemes kapcsolat van csak.

Puszi, Leone

KépKép
leone

Zituska! ki volt ez az ügyeles doki a klinikán aki ennyivel elintézett? Remélem nem lesz többet ilyen fejfájásod!!

Bogár! Kitartás!

Doris! Milyen nagyok már a babák! és nagyon szépek!! Mi is sajnáltuk a fürtöket, de muszáj volt levágni!

Orsi! elsö nap Orsika is 1 órát sirt, másnap 40 percet, majd 20-10-5. Most már nem sir, de néha most is kell 20 perc hogy elaludjon. SZerintem legyél türelmesebb. Amugy nekem is majd megszakadt a szivem amikor sirt hogy vegyem fel, de muszáj volt kibirni

Kriss! Nálunk nem is nézik ezt a ß-HCG-t. Csak AFP van. Szerintem ne foglalkozz vele.

Mi még kb. 1 hétig a régi lakásban lakunk. Net még van, de szerintem már bármikor kikapcsolhatják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

Már tegnap is akartam írni, de már 10 órakor nem volt kedvem, csak elolvastam az írásokat!

Bogár,
Jó nyaralást kívánok én is, tényleg bátor vagy!

Alena,
Tündéri egy kölyök a Zéti!!

Szöszi,
hát nagyon nehéz két gyerkőccel!!!! Nem is tudom mit csinálnék, ha anyukám nem jönne át fél napokra.

Jovi,
Ne idegeskedj, jó dolga van odabent a picurnak!

Beus,
Megpróbálok feltenni képet a profilomba a Noncsiról!
Egyébként tényleg kockázatos, nem tudom miért mondta. De főleg a második szülés sokkal gyorsabb, mint az első.

Leone,
Szerintem még Te sem jutottál el arra a szintre, hogy eltökéld magad az alvással kapcsolatban. Nálunk az vált be, hogy nem mentünk be hozzá, pont azért mert akkor még jobban sír. Lehet, hogy szívtelen vagyok, de a Mili is már óránként kelt fel szopizni, amikor leszoktattuk.

Mi is voltunk az Állatkertbe, de senki ismerőssel nem találkoztunk! A csajszim végig aludta az egészet a hordozókendőben és a Milcsi is nagyon jól viselkedett, végig gyalogolt hősiesen.
Igaz, azért mindent nem láttunk, de ennyi is bőven elég volt.

Mi jól vagyunk! A pici lányom állandóan szopizik (meg is látszik rajta, 1 hónap alatt majdnem egy kilót hízott).
Már elég fáradt vagyok, éjszaka még mindig 2-3 óránként szopizik és nappal is egy fél napot ébren tölt (vagy a délelőtt vagy a délután) és ilyenkor legalább ½-1 óránként a cicin lóg. Persze ilyenkor semmit nem tudok csinálni. Ha alszik, akkor mindenre jut időm.
Egyébként nem tudom, hogy ez már normális-e? Tegnap már a férjem azt mondta (viccesen), hogy vigyem orvoshoz.
Tegnap elmentünk a Tescoba vásárolni (persze én is akartam menni, mert már megőrülök itthon a négy fal között) és a kiscsaj végig szopizta a vásárlást a hordozókendőben (egyébként ordított volna).
Én is már próbálom vezetgetni az egyedül alvásra, hogy később ne legyenek ebből gondok, de sajnos nem mindig jön be.

Puszi
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Sziasztok!Kép

Ma van a házassági évfordulónkKép, csak sajnos apának ma kelllett 2 napra elutazniaKép
DE: Küldött nekem a munkahelyemre egy hatalmas rózsacsokrot!!KépKépKép Hát nem éééédes????KépKépKép

Kármen!Kép

Keresztúri Attila. No comment...Kép

Pussz!
Zitus
14+4Kép

Kép
Kép
zituska28

JónapotKép

Hóvirág: az őszi talin megmutatod majd a hordozókendős trükköket?Kép

Voltam ma dokinál, majd utána felfújtam a képem és elmentem a Schöpfibe genetikai tanácsadásra. Mondjuk azért a 2 óra várakozás megvolt, de jó szájízzel jöttem elKép Kiderült, hogy a genetikus drnő barátnője a mi kórházunkban anesztes, így jól kitárgyaltuk a helyzetet. Miután előadta, amit neki elő kellett adni, én is elmondtam a mondókámat. Õ meg tök normálisan azt mondta, hogy megérti, ha ilyen előzmények után és eddig negatív Uhkal nem szeretném az amniot, de ha meggondolom magam, vagy úgy alakul, akkor várnak. Már csak a genetikai UH-t kéne ilyen eccerűen megúsznomKép

Leone: azért annyira nem jó, amikor be van sózva az ember segge, hogy mennyünkmáááKépKép
Tegnap a Zuram közölte BK kapcsán, hogy én is köthetnék már Béluskánknak valamitKép

Terheléses cukor: nekem ma azt mondta dokibácsi, hogy intézzem el (jó, tudja, hogy el tom intézni)...és egy zsömi+2dl tejes variációt emlegetettKép juhéééKép

Jövő hétfőn mi is lelépünk két hétre Szlovéniába!Kép Levetetem az AFP-t és usgyiKép

Puszi:
Jovi
15+4

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Csak elköszönök olvasás nélkül.
Megyünk nyaralni egy darabig nem leszek.
Pocakosoknak szép gömbölyödést illetve akinek ideje van, kellemes szülést.
babásoknak klassz gyerkőcözést.
Július közepéig viszlát.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Hűű mingyá irígy leszek! Kép Én itthon aszalódom, és eső-kelő Balázsom után szaladgálok. Tegnap nagyon megijedtem mert felrepedta szája és ömlött a vér, de a foga szerencsére nem tört le. Épp most van kinövőfélben csúnya lett volna ha még ki se nő már letörik. De ezek után már aggódok. na áruljátok már le komoly ez a csokidolog és mit kell róla tudni? Bár nekem még nem aktuális de azért hátha majd kiakaszthatom a védőnőt...Kép
pocisok hogy bírjátok ezt a gatyarohasztó meleget?
Zitus gratula a házassági évfordulóhoz. Hanyadik? Nagyon rendes, hogy csokrot küldött, majd ha hazajön megünneplitek!
Erika
hurki

HurkiKép
Pont az egyik félelmemet írtad le: fogtörés.Kép Hát nem lehet könnyű a szaladgálás, de hamarosan belekóstolhatok.

ZitusKép
Boldog házassági évfordulót! A következő már 3-asban leszKépKép

HóvirágKép
Hát tényleg kemény lehet 2 kölökkel.KépKép

ReditkeKép
Jó pihenést, és irigy-irigy vagyok.

JovikaKép
Csajok is mennek Szlovéniába, vagy már le vagytok pattintva erre a nyárra, mert ciki?KépKép

VirágKép
Pénteken átmegyünk, ha jó Neked, Alenáékkal.

BeusKép
Te hol leszel ? Nem csatlakozol ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Zitus! na ezen nem lepödök meg. Sokan odavannak érte, pedig én is sok esetet hallok, hogy a stilusa nagyon bunkó v. nem foglalkozik ugy a kismamával ahogy kellene. Én nagyon utálom azt a dokit

Hóvirág! Gratulálok a hizáshoz!! Jó hogy van elég tejcsid!

Alena! Zeti is gyönyörü kiskölyök!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Leone, HóvirágKép
hát igen, csak pont azért nem értem, mert az 5 perces mindenkinél más, lásd. Barbi, szóval azért ez kockázatos. Főleg akinél már nem az első baba. (Abban én is teljesen egyetértek, hogy sokkal jobb otthon tölteni az időt, mint a kórházban.Kép)Tapasztalatlan vagyok még szülés ügyben, de már nem sokáigKép

Hóvirág
Nagyon édes baba Noémi, remélem minél hamarabb hagyja aludni a mamáját isKép

CatKép
Péntek délben megyünk a Praxisba, ez lesz az igazi, és valószínűleg utolsó 4D-s felvételünk. Már nagyon kíváncsiak vagyunk a gyerkőcre-kire hasonlít, hogy néz ki,- reméljük jól meg tudjuk szemlézni.Utána mennem kell a körzetimhez a következő táppénzes papírért, ez most már minden 2.hét pénteken program nálam. Ha emberi időben végzek, akkor telefonálok, és átmegyekKép

HurkiKép
Szegény Balázs, vigyázz rá nagyon, de azt hiszem fog ide, vagy oda úgysem tudod megakadályozni, hogy a kis szőke herceg a lányok bálványa legyen majdKép

Lányok, tegnap voltunk a férjemmel a Madarászban a bölcsőhalál prevenciós előadáson. Nagyon tanulságos volt, megmutatták mit kell tenni, ha baj van, milyen tévhitek élnek, és mik a legújabb szakmai eredmények. Ha valakit érdekel, minden kedden 4-kor kezdődik a klinikán, Szánthó prof., illetve az intenzíves vezető főnővér tarta. (2000 Ft volt/pár+lehet venni könyvet 700 Ft-ért).

Bea

Bea
regibeus

HoviragKép
Es ha bemegyek hozza es simogatom, netan kiveszem es olben nyugtatom meg, de nem adok cicit, az nem vezet eredmenyre??? Muszaj orakig bombolnie ahhoz, hogy hatasos legyen a modszer??? Mert Balazs bizony orankent ebred, honapok ota, sot, hajnalban felorankent, 10 percenkent es az en agyamban vagyunk, mert az az erzesem a hasa faj, stb...
Igazan szeretnek aludni mar egyet (ez 6 honapos kora ota megy igy, elotte aludt), de ha csak sirni hagyassal mukodik, akkor felo, hogy ovodas koraban fogunk szundizni egy jot. Mert nem tudom mi baj lehet a fulemmel, annyian mondjatok es megsem birom egyetlen percig sem hallgatni ahogy sir.

Igazan meglepodtem, hogy csak Leone-nak meg nekem nem megy...es most az az erzesem bennem a hiba?!?!?!? Meg lelkiismeretfurdalasom is volt miutan multkor leirtam, mert nev szerint nem is nagyon reagaltatok ra, mintha csak valami oruletes hulyeseget irtam volna...Lanyok?

Elkeseredettseg: hajnalban kelunk, 9ig osszepakolas, reggelitetes, mosogatas van, akkor jon egy neni Balazshoz, en elrohanok dolgozni 4 orat (sajnos muszaj most meg par hetig), 2 korul hazarohanok, Balazst olbe veszem es le sem szall rolam orakig, de nem baj, jatszunk, setalunk, stb. Estig vele vagyok, furdetek es ha elaludt kezdek mosni, fozni masnapra, mert maskor nincs idom es nem szeretnem Bazsitol elvenni az idot delutan. Ugyhogy ejfelkor meg kevergetek, teregetek. Mire lefekszem mar kezdodik az ejszakai musor, orankent, majd hajnaltol kinlodas...es uj nap. Szerintetek ez nem eleg elkeseredettseg???? A parom furdetesre szokott hazaesni, ez egy ilyen idoszak nekunk augusztusig. Es megsem tudom sirni hallani, szivem szakad meg, 30 mp mulva ott vagyok a gyerekszoba ajtoban...

szoszi
szoszi

Szöszi Kép
én nem sok okosat tudok mondani. A módszert mi egyénre szabtuk mindkét fiúnál.
Levinél az elalváshoz kellett, volt, hogy ki kellett venni megnyugtatni, mert máshogy nem ment.
Mátét éjjel nem veszem ki, mert azonnal keresi a cicit, az ágyban megsimizem. Nem sír sokáig, van, hogy egy percig sem. Most éjjel is megébredt 3kor, de nem kellett a cici. Múlt éjjel kellett, mert nem nyugodott meg, de előtte éjjel megint nem kellett.
Szerintem egy az egyben nem biztos, hogy alkalmazható a módszer minden gyereknél, legalábbis nálunk ez volt a tanulság.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SzösziKép
Én írtam Neked névre választ! Lehet, hogy Te vagy túl érzékeny, és ezért nem bírod.Kép
Viccet félretéve, nem lehet, hogy azért ébred Balázs, mert délelőttönként otthagyod ? Szerintem ennek lelki okai vannak, mert nem normális dolog, hogy óránként, sőt 10 percenként ébred. Veled akar lenni, mert délelőtt idegennel van, és délután nem tudsz minden kiesett időt bepótolni vele. Egyszerűen csak anyahiánya van. Ez akkor fog rendeződni, ha már nem dolgozol.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szoszi!

Tudom hogy nehez hallgatni ha sir, de gondolj abba bele, hogy ez az o erdeke is, hiszen ha ennyiszer felriad, tuti hogy nem tul pihenteto az alvasaKép nekem is nehez volt pl Lackonal (volt egy idoszak hogy este nem akart elaludni), de muszaj. En ilyenkor probalom magam elfoglalni, vagy megfogadom hogy 5 percig nem megyek be, es nezegetem az orat.

Ja es en arra sem szoktattam ra oket, hogy ne lehessen mellettuk hazimunkat vegezni. Ez pedig a te erdeked, tudniuk kell egyedul is jatszani felorat, amig anya berakja a ruhat a mosogepbe, kitereget, netan osszeut valami kajat. Persze ez en vagyok, de a hosszutavu tapasztalatok nekem azt bizonyitjak, hogy igy jobbKép nem beszelve majd kesobb az ovirol, ott sme tudnak minden gyerek melle odaulniKép

orsoly
orsoly

Egyetértek Orsollyal Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jovi,
Szívesen megmutatom a talin a kendős trükköt!

Cat,
Hát igen, Te tudod! Bár szerintem így nehezebb, hogy az egyik nagyobb, mint a másik.

Beus,
Neked is könnyű és gyors szülést kívánok!
Úgy irigykedek, akinek pár hónaposan átalussza az éjszakát! Biztos nem lesz ilyen szerencsém! Bár tegnapelőtt este úgy bekajált, hogy 4 órát aludt nem hármat.

Szöszi,
Tényleg borzasztó lehet, hogy nem elég, hogy nappal dolgoznod kell még este sem hagy aludni a kölök.
Szerintem nem szabad kivenni és megdajkálni, ezzel elrontod az egészet.
Nem egyformák a gyerekek sem és a szülők sem. Én is több felől hallottam, hogy nem válik be ez a módszer. Egyébként én is nagyon sajnáltam és majd megszakadt a szívem, de muszáj volt, mert már én se bírtam. És nálunk az nem vált be, hogy bemenjünk megnyugtatni, így mi is alakítottunk a módszeren.
Viszont mióta terhes lettem, ha felébredt áthoztuk közénk és elég sokszor így aludtunk, de most arról is leszokott. Mióta megvan a Noémi, azóta pedig átalussza az éjszakát megint.
És tegnap este a kislányom is alakított. Pont tegnap írtam, hogy próbálom rávezetni az egyedül alvásra (tegnap este kicsit se volt álmos még tíz órakor se, én meg már hulla voltam és a sírógörcs kerülgetett), de őt már nem nagyon tudom sírni hagyni (meg azért még most nem is akarom) a Milán miatt.

Lányok,
én már olyan régóta netezek, de még mindig nem tudom, hogy lehet mosolygós fejeket beszúrni.
Elárulná nekem valaki!!

Köszi

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

HóvirágKép
Mosolygós fej: 1 kettőspont 1 bezárózárójel(na, ezt jólmegaszontam)Kép
Röhögő fej: 1 o betű 1 bezárózárójel

Joci ma kipurcant játék után...KépKép

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Joci tündéri Kép
úgy imádom, amikor a mi gyerekeink is így alszanak el, szerintem tündériek ilyenkor Kép

de szerintem a röhögőfej az : és O betű space nélkül, nem? Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nagyon aranyos a Joci! Kép
dbogica

OrsiKép
Hát persze, hogy az a röhögőfej, látszik, hogy megkeveredek ebben a fenenagy hőségbenKép

KépKép
KépKép
kirri

CatKép
Biztos, hogy nem az a baja, mert 1. elotte is ebredt, dolgozni csak par hete megyek be. Es 2. en folyamatosan foglalkozom vele, szoval, nem hiszem hogy anyahianya volna, en melon kivul nem jarok sehova, se vasarolni, se fdraszhoz se sehova. Nem hiszem, hogy kevesebbet van ezert velem, mint mas gyerekek, akik neha nagyinal vannak, stb...

Lehet, hogy en vagyok tul erzekeny Kép.

OrsolyKép
Ovi: csak ha kettesben es itthon vagyunk, akkor nagyon anyas, tarsasagban, seta alatt nem hianyzom neki. Sot!!! Ugyhogy az ovi azert nem lesz problema, imadja a gyerektarsasagot,eszre sem vesz olyankor. Es el is van magaval, jatszik is szepen, max nem jatekkal, hanem kirakja a konyhaszekrenyt, stb Kép. En nem akarom, hogy hianyoljon, azert d.u sokat vagyok vele es inkabb nem fozocskezek...ez onkent vallalt dolog.

szoszi
szoszi

SzösziKép
Akkor csak azt tudom mondani amit a többiek, hogy biztos megvan az a módszer, hogy lehetne leszoktatni
Balázst az éjszakai kelésekről. Ez a sírni hagyós módszer hozott mindenkinek sikert, egyénekre szabva.KépKép

HóvirágKép
Szerintem is nehezebb dolgod van most mint nekem.Kép Azért az eleje az ikrekkel horror volt (3 hónap), soha többé nem szeretném végigélni.

KirriKép
Nagyon édes Jocika. Én is imádom, ha így alszanak!
Felétek már biztos jó idő van! Irigy-irigy.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szöszi Kép
Ha felébred Bazsi akkor mit csinál? Mi nyugtatja meg? Ha átviszed a ti ágyatokba?
Nálunk ugyanaz van, mint amit Orsi Kép írt Mátéról. Hogy ahogy ébred, azonnal a cicit keresi. Aztán rájöttem, hogy én is hibás vagyok, mert azonnal adtam is. Ilyenkor csak nyugtatta magát vele. Most próbálom leszoktatni róla, és néha meglepöen hamar megnyugszik csak egy kis simogatástól. Néha ki is veszem, megringatom, visszateszem. Órákig én sem hagynám sírni, de pár perc sírástól nem lesz baja. Ha nagyon felhergeli magát, és nem hagyja abba hamar, akkor kiveszem, cicit is kap ha kell. De szerintem meg kell próbálni, hogy átaludja az éjszakát, mert ahogy Orsoly Kép is írta, így neki sem pihentetö az alvás.
Kérlek, ne vedd a szívedre amit írtunk, ez csak véleménycsere.Kép

Alena
alena

BeusKép
Kíváncsi leszek, hogy láttok-e valamit Csengéből az UH-n ? Ugyanis mi a 28. héten voltunk a Praxisban utoljára, és már élvezhetetlen volt akkor.

Majd írj!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?