Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsu, nagyon édi a kis csaj Kép

Vizimanó tök cuki a kutyi Kép

Brigó tündéri a kis 'vörös ciklon'. A'szem lesz a fiúknak nemulass Kép

Sajna csak ritkán jutok el az írásig (de mindig olvasok), Roli nagyon ölbebaba lett mostanába. vagy ha nincs is ölbe igényli a foglalkozást. Jó ha a kajálások alatt elnézelődik, akkor már örülök. Nálunk is megy már a hasról hátra fordulás Kép és már néha próbálgatja a hangját is Kép olyankor annyira aranyos.
Nálunk játék, ha beszélgetek hozzá, és ő néha aaaa-zik rá, meg vissza mosolyog, ill. a séta a lakásban, ő meg nézelődik, de ha 2 percig ugyanaz a kép van előtte, már reklamál. szóval járkálunk körbe-körbe. Lassan tiszta díjbirkozó leszek Kép

Nálunk is változott az éhes vagyok jel, de még nem állandósította, ugyhogy egyelőre többféle is van. egyébként is az eddig használt jelzések valahogy változnak, és még nem mindig értem pontosan melyik mit jelent.

Zsuzsi

Kép
zsisske

Sziasztok!
Túléltük a városi autókázást, az UH rendben, Rozi teljesen egészséges. Viszont: az I. sz Gyermekklinika (ahol voltunk) földszintjén lévő látogató WC-ben nincs WC papír (ez kórházakban szokványos dolog), de csap se! Illetve van csap, csak nincs rajta semmi amivel el lehetne csavarni. Volt egy csap ugyan amiből jött víz, de tűz forró és magától ömlött belőle még elzárni sem lehetett.Egyébként meg nem működött a lift.

Vaktyúk, örülök hogy lesz végre légkonditok, felüdülés lesz biztos.Kép

Connie, így forgolódik a kis picur, nem semmi,ügyes "miniférfi".Kép

Nagyon aranyosak a babás, kutyás képek.
Vezso
vezso

Vizimano!
Nagyon édi a kutyinkaKép

Brigó!
Csúcs a kiscsajsziKép

Zsuzsi!
Roli nagyon bébiKép

Angelanival nem tudom mi lehet, remélem semmi gáz nincs, úgy láttam ma nem jelentkezett.

Eszter írt már, hogy mi lett a kislány Uh eredménye?

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Helló Lányok!

Kivagyunk ebbei n a melegben. Nagyon édik a babák és a kutyus is Kép

Boldizsár ma egész nap hiszti király volt, szegényt megviseli a meleg biztos.

felteszek 2 képet aztán megyek mert megint hív.

Juszti

ui: szerdán megyünk ultrahangra ( csípő, koponya, has) reméljük minden okés lesz.

Kép
Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Lányok!
Nem írnám név szerint, mert sokan válaszoltakKép
Nagyon köszönöm a sok segítséget!
Már jobban vagyunkKép
Ma meg annyit mászkáltunk, hogy hullák lettünkKép
A pocim nem sokat szokott keményedni, de például ha már kell pisilni és a babó nyomja a hólyagot, akkor aztán megfeszül.

Gyönyörű Babáitok vannak!Kép Kép Kép

Vizimano!
Meg lehet zabálni a kutyátKép
Imádom az állatokatKép

Brigo!
NEm ijedt meg először a baba a lufitól?
Annyira jól néz kiKép

Még egyszer köszönöm, hogy tudtatok időt szánni rám!
További jó babázást!
(én addig még irígykedemKép)
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dícséreteket!

Réka!
Azt meg nem írtam, hogy a lényeg, hogy a mennyiségen lehet változtatni a tápszert illetően, de az arányokat be kell tartani, mert az okozhat emésztési zavarokat. Nálunk pl. 30ml vízhez kell egy kanál tápszer, de ha 15ml-rel megnövelem az adagot, akkor csak fél kanállal rakok több tápszert.
Én várok addig a hozzátáplálással, amíg csak lehet. A doki szerint ezeknél a tápszereknél is célszerű kivárni a 6 hónapot, mert egyrészt az emésztésüknek sem tesz jót a túl korai hozzátáplálás (pedig mi is túléltük...), másrészt a mostani tápszerek már egyre inkább hasonlítanak az anyatejre, és jó az, ha egy ideig csak ezt kapja a baba.

Angelani!
Örülök, hogy nincs semmi probléma veled. Amúgy Jázi nem ijedt meg a lufitól, bár először illetődötten nézte. De mára már belejött Kép

Zsisske, Juszti!
Nagyon aranyosak a fiúk.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Próbáltalak olvasni titeket egész nap, de föladom, majd innen újra csatlakozom (amíg megint el nem megyünk - valszeg most csütörtökön), hihetetlenül sokat írtatok.
Tegnap este megjöttünk a telekről, alapvetőleg jó volt. Panni imádja a tömeget, viszont halálra tudja unni magát a már megszokott környezetben. Érdekes módon a telken egyetlen 1* sem fordult meg, de amikor hazaértünk, rögtön és azóta is többször. Pedig ott is több helyre volt letéve és itthon is. Ki érti ezt?
Ma megkaptuk a 4 hós oltásokat+cseppet, na az már nem volt jó. Kép Panni utána egész nap nagyon sírt, végig karban volt, nem evett. Csak a fürdést élvezte. Mivel messze nincs megéve a napi adagja, nem számítok jó éjszakára. Kép Pedig hőemelkedés nélkül du. még egy kúpot is benyomtunk neki, hogy hátha segít. Nem igazán használt. Úgy csinál, mint akinek iszonyatosan fájnak a lábai (ha az ölemben hozzá érek akkor, mikor alszik, rögtön ordít és fölébred, pedig eddig akármit csinálhattam vele - így nehéz letenni), viszont fürdéskor a lábát is masszíroztam, mostam, töröltem, akkor kéjelgett, mint máskor. ??? Mivel a doki nem időre jön, hanem amikor ideér, du akartam sétálni vele, de ezt ma kihagytuk a megnyugtathatatlansága miatt Kép (Panni utál sétálni, csak ölben bírja - ami azért mégiscsak túlzás. Mostanában a kendőbe sem tudom betenni. Ezért is lógok még a megkötés módjával. Kép )

Timka,
elköltöztetek? Mi van veletek? Még olvasol minket?

Üdv!

Kata
panni2005

Teszek fel én is képeket.
Egy vigyorit:
Kép
meg egyet a fáradt oroszlánvadászrólKép:
Kép

KépKép
connie

Hordozókendőről jut eszembe:Ákos valamiért fél tőle, semmilyen helyzetben sem tudom beletenni, ha meglátja, már üvölt.Kép Közben kiderült, hogy a mérete sem jó, mert kettőnkre kicsi.Kép Úgyhogy szeretném eladni. Egyszínű bordó, L-es méret. Én 170 cm-es vagyok és 86 kg Kép, ennél filigránabb termetűeknek ajánlom. 3.000 Ft.
Így néz ki:
Kép
Kép

KépKép
connie

Brigo koszi a kiegeszitest, csak eddig ugye egyszeru volt az anyatej melle adni 60 90ml-t dehat mostmar fiygelnem kell, en nem fogok varni 6 honapig mert nem som bizodalmam van a tapszerekben. amugy meg hetvegen megkostolta a sutotokot, es izlett neki, dokineni mondta adhatom nyugodtan ha jo a pocaknakj kulon is ill tapszerbe is plusszba egy ket kiskanallal belerakhatok.
Sikere vanKép

Kép
vaktyuk

Connie a masodik kepen kikopott Te vagyKép

Kép
vaktyuk

sziasztok!
Nem értem hogyhogy nekem napokig nem jött be a babanet és látom nálatok működött.
Tök jó,hohy írtátok a játék ötleteket,a kendős nekünk nagyon bejön.

Lenne pár kérdésem ismét

nagyon sokatpukizik a drágám a többi baba is?
Az én kislányom állandóan felkelti magát a kapálódzó végtagjaival,kezdek kétségbe esni,hogy ez mindig így lesz?Alszik békésen 10 percet és felkel állandóan.A becsavarás takaróba,pólya nem jön be ,mert egyből sírni kezd,ha nem tud kapálózni.

Macska ügyben fejlődés:cica marad,vettem neki egy pórázt ide-oda rakosgatom néha így a megszokott helyei is tud héderezni.

Olyan nyaralhatnékom van!!!!

TimurrKép
Vendég

és gyönyörűek a babák!
Idil:macska az ablakban,Maja pedig már vagy fél órája a körforgóját nézi,imádom!!!és gügyög

Timurr
Vendég

Timurr!
Nálunk dettó. Ha Lizit oldalra vagy hanyatt rakom le, ha el is alszik igen rövid időn belül felébred aminek az oka vagy a magától is ficánkoló végtagjai, vagy az a hülye Moro vagy milyen reflex (ez nem tudom mikor múlik már el). Így marad a hason szundi, mert úgy nem tud annyira kapálózni ill. ijedezni.

Puki: most, hogy írod, jut eszembe, hogy mostanában Lizi sokkal de sokkal kevesebbet pukizik, mint eddig, mert még 1-2 mittudomén hány héttel ezelőtt még feszt durrogott. Gondolom a kora miatt kezd múlóban lenni. Holnap lesz 12 hetes.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Tápszer: Panni tök össze-vissza eszik mostanában és soha nem az előírt adagot (van, hogy csak 40 g-ot 3 óránként - szerintem olyankor szomjas, de se vizet, se teát nem fogad el -, van hogy 200 g-ot 1 órára rá, stb.). A kiírt napi mennyiséget életében nem ette meg. Azért amióta jó lyukszámot használunk a cumin, min 20 dkg-okat hízik egy héten (van, hogy 40-et). Kép Ez azért gáz is, félek, nagyon hízásra hajlamos. A sok tokája nem elég, hogy beizzad, még a turhákban ömlő nyála is befolyik a nyakához, teljesen kimarta végig. Csak a neogranormon kenőcs segít.

Éhségérzet: Panni is változtatott mostanában a jelzésein, most én sem igazodom ki rajta. Kép Mindig, amikor megtanulok valamit és ahhoz alkalmazkodom, újra változik. Panni is eszi mindenkinek a karját, de a foga miatt. Kép

Hozzátáplálás: doki néni tegnap azt mondta, hogy ugye 6 hónapos kortól kéne, de mivel mi táposok vagyunk és a gyümik most érnek, elkezdhetem a gyümiket adni (meggy). Mivel csak 1 év múlva adhatnám, mert akkor terem újra friss. (Panni szombaton lesz 4 hós.) Ebben a hónapban csak az aktuálisan termő, nagyon friss gyümölcsöt, mindig evés előtt, nem más gyümivel keverve, annyit, amennyit megeszik, kanállal. Annyit lehet adni, amennyit megeszik, nem maximálta. 5 hós korától főzelékeket, rántás nélkül, krumplival sűrítve, esetleg kis tápszerrel. Olyan állagúan, hogy cumisüvegből adhassam. Kis vaj, vagy a végén hidegen beleadott olivaolaj adható és a főzelékbe keverhető cukor is (pl sóska). Csak a főzelékkel adható cukor, de azzal igen. Néha kell is, mert a babának van édességhiánya (a tej és a tápszer, magzatvíz is édes). Na hétvégén meggyezünk, majd meglátjuk. Azért is adom a gyümit (ha megeszi), mert vérszegény kicsit, a Maltofer vasat pedig csodásan kiköpi. Állítólag ha gyümölcsöt kap, akkor nem fog kelleni (most is csak néha napján pár csöpp kéne, de nem eszi meg). Szóval most naggggyonn ókós lettem.

Olvasok vissza.

Kata
panni2005

Ja, főzelék minden idényzöldből lehet, kivéve karfiol, kelkáposzta, szóval k betűsök.
És soha nem desszertnek, hanem mindig evés előtt vagy tízóraira kell adni a gyümölcsöt, mert csak éhgyomorra szívódnak föl a hasznos dolgok belőle. (pl a vas is). No, most már ti is naaaagggyon ókósak vagytok. Kép

Kata
panni2005

Hát Muki ez a lányok nagyon összebeszéltek.Maja ha hasra rakom ideges lesz,mert nem tud kapálózni,de próbálkozom.És ő is nagyon ijedős,felcsapja kezét-lábát és ordít ez az a bizonyos reflex?Mikor múlik el?

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Köszi, hogy próbáltok nyugtatni. Mukika aranyos vagy, hogy kíváncsi voltál, mi van velünk!Szerencsére az ultrahang sem mutatott semmi kórosat, szóval most már próbálok megnyugodni... Fittnesbaby, remélem később még örülni fogok, (meg ő is)hogy nem kell a túlsúlya miatt fogyóznia. Kicsit eltüntem, mert nálunk van férjem 5 éves kislánya, s ilyenkor hirtelen egy időre kétgyerekes mami leszek. A két csaj nagyon imádja egymást, a pici olyan áhitattal figyeli a nővérét, így egyikünkre sem néz, ez amolyan "nagyon szeretem a nővérkémet" nézés. A nagylány, Csenge is imádja a picit, segít nekem popsit törölni, masszírozni. Nagyon jó nézni őket, úúúúgy sajnálom, hogy olyan ritkán találkoznak.
Mit gondoltok, lehetséges, hogy "öregszik" a babám (ezt a dokinéni mondta), s azért zavarja le most már gyorsabban a szopikat? Nekünk sokáig 1 óra volt a szoptatás! Aztán 40 perc, fél óra, de pl. hétvégén többször is "lerendezte" a kaját tíz perc alatt. Ez persze sokszor nagon kényelmes így (pl. vendéglőben nyűgösködött, gyorsan megetttem aztán mi is ehettünk tovább nyugodtan), de én pont kezdtem elfogadni, hogy ilyen sokáig eszünk, jól összebújtunk, én kiolvastam a fél könyvespolcotKép. Ugye tíz perc alatt megeheti az adagját?
sziasztok,
Eszter
wester2004

sziasztok!
Visszaolvastam hosszabban, pár dologhoz hozzászólnék. Játék: nálunk a kedvenc egy felakasztható fa játék, gumi zsinóron van, csörög-törög, nagyon imádja. A zenélfő forgó is nagyon bejön, olyan furcsa, mert kettő van, az egyik a bölcső felett, az elemes és hangra induló, a másik a lenti utazóágyában, az felhúzható, a lentit szereti, a fentit nem. Kis válogatósKép Dalok közül a kerek ez a zsemle... mutogatós jön be nagyon.
Timurr, ha nyaralhatnékod van, menjetek! mi már voltunk pár helyen, nagyon élvezte Zsófibaba, a lényeg, hogy a cici közel legyelKép. Tudom, hogy legtöbbeteknek messze van, de egyszer keressétek fel a locsmándi fürdőt Ausztriában (Lutzmannsburg), www. sonnentherme.at. Van magyar ismertető is. Hétvégén megint voltunk, egyszerűen isteni!
wester2004

Connie
Közben eszembe jutott, hogy egyszer étteremben is szoptattam, egy teljesen félreeső zugba. De olyan kevesen voltak, hogy szerintem senkinek nem tünt fel. Amikor bementem a munkahely, ott is simán meg lehetett szoptatni. De múltkor például a férjem unokaöcsse ballagott, akkor a női wc-ben szoptattam meg, amikor meg az unokanővére, akkor egy üres teremben. SZóval ilyen helyeket találok magunknak. Ja, és kocsiba is szoptattam már.

Nálunk most a hasonfekvés a menő. Dóri egy hét alatt teljesen jól begyakorolta a hátról hasra fordulást és rájött, hogy szeret hason lenni. Így ha leteszem, rögtön hasra fordul és úgy nézelődik, Ha megunja, pihen egy kicsit, majd folytatja a nézelődést. Néha visszafordul a hátára, de csak azért, hogy úgyra megfordulhasson. Hason fekve néha ezerrel kapálódzik a lábával és a kezévvel, így már elég ügyesen körbe tud forogni.

Nálunk - legalábbis úgy gondolom - az az éhség jele, ha elmélyülten szopja az ujját és közben fogja a fejét.
Ez a meleg kicsit felborítja az evési kedvét, tegnap délután és este nem nagyon vitte túlzásba a szopit.

Eszter
Örülük, hogy minden ok, élvezd a babát és játsszatok nagyokat.
pviki

Szia Timurr!

Már hiányoltalak, mert mindig szoktalak "látni" azt hittem valami gond van.
Gréti is sokat pukizik, és azt utálom a legjobban, amikor nagy nehezen elalszik és a fránya pukik akkor jönnek, és felébreszti szegénykémet. Morro reflex nálunk is van még, állítólag 3 hónapos korra múlik el fokozatosan, azaz egyre kevesebbet jelentkezik. De már nekem is elegem van ebből a reflexből, mert szegénykém arra is felébred, és látom, hogy neki is rosszúl esik, hogy ez van.

Akiren
akiren

Eszter!
Örülök én is, hogy minden oké! Akkor mostmár nyugi vanKép És simán lehet, hogy 10 perc alatt jóllakik.

Timurr!
Lizi sem szeret amúgy hason lenni, ha ébren van, csak akkor fordíthatom hasra, ha már jócskán álmos, vagy ha az apja kezében alszik el este és úgy teszi le. Egyébként tiszta ideg lesz a pocakon fekvéstől. Na az a reflex, az az amikor ki- ill. szétnyitja az ujjajit és a feje mellett föl-le rángatja. Az enyém nem sír ilyenkor csak felébred, ha épp alukált.

Nálunk szomorú, de nem tudom mi az éhség jele, nem ad egyértelmű jelet sajna. És ami még szomorúbb, én mérleg függő lettem, anélkül nem tudom, hogy éhes lehet-e vagy csak hisztizik, amikor bömböl, kizárólag akkor tudom, ha tudomásom van arról, hgoy előzőleg mennyit evett. De mostmár vissza kéne adni a bérelt mérleget, kicsit félek tőle. Bár vesztenivalóm nincs, legfeljebb akkor is kap cicit, amikor esetleg pont nem az éhség a baj. Este meg úgyis tudom, hgoy kevesett szokott szopni, mert olyankor már fáradt és megkínáljuk cumisüvegből lefejt tejjel.

Babus jól el van tűnve!

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Eszter,
én is örülök, hogy nincs semmi baj! Kép Igen, az újszülöttek 1 órát szopnak és lassan lemegy az idő 8-10 percre. Panni is 200 g-ot 10 perc alatt nyom már be. Én is sajnálom időnként a hosszabb evéseket (mondjuk így több időm lehetne, de akkor is sétálva ringatnom kell, ami nehezebb, mint ülve szoptatni - én kis önző Kép ), de legalább így is bújunk. Minden bújós percet ki kell élvezni, mert egyre kevesebbet kellünk majd nekik. Kép Jön az ülés, állás, járás, a sok nálunk sokkal érdekesebb látnivaló. Akkor már nem fogják ránk fecsérelni a drága világmegismerő-idejüket. Nem beszélve a tini-korról. Kép Kép

Panni is hason alszik kizárólag pár napos korától (addig hanyattról mindig az oldalára fordult inkább), mert hasonló reflexből mindig fölébredt.

Játék: sokáig egy pöttyös kendőt akasztottam fölé (több kendőt is, pl csíkosat, de csak a pöttyös jött be). Azt próbálta megfogni és a szájához húzni. Mivel ez a művelet megy, már nem érdekli annyira. Utána egy rózsaszín, rugós testű, csőrrel rendelkező valami (kulcstartós) volt a kedvenc. Végig éredekes a forgó zenélő, de csak ha minden lógója ugyanolyan sárga csőrike. Az akkor is érdekes, ha épp áll és egy madarat megpörgetek maga körül (ugye egyre lassabban forog, majd megáll, ellenkező irányba újra pörögni kezd, stb.) Ha a kezét tornáztatom mondókára, azt szereti és az ölemben táncolva zenét is hallgatunk, de énekelni csak altatásból szabad. Mutogatós dalok, mondókák abszolút kizárva, hisztis lesz tőlük. Kép Most alapvetőleg semmi nem jó, ami 3 percnél tovább tart. Kép Így elég nehéz. És pár napja egyfolytában aludna. Van, hogy csak azért ébred föl, hogy elaltassam. Lehet, hogy a vérszegénysége miatt? De hogy adjam be a vasat? Tápszerrel keverve nem eszi. Kép

Szép napot!

Kata
panni2005

Help
Most jött meg a szopis párna amit rendeltem és akár hogy forgatom,tekerem nem tudok rájönni,hogy is kell vele szopizni!!!!Akinek van ilyen segítsen légyszi!!

Én tudatlan azt hittem csak az én gyerkőcöm ilyen hipermozásos,szóval van remény!

Én onnan tudom,hogy éhes,ha elfogadja a cumit szívja ezerrel,majd kiköpi vagy,ha mással nem tudom elhallgattatni.

Én most színes szalagokkal turbóztam fel a macis körforgót elég dízájnos lett!

Timka,Tamesz,Babus mind eltüntek

Ilyen a párna,ha valaki tudja hogy kell használni légszi írja meg,mert én már mindenhogy tekertem a párnát is meg Maját is.

TimurrKép
Vendég

Sziasztok!

Hű mennyit írtatok! Csak egy kis takarítást csaptam és máris lemaradtam mindenről.

Lányok,
babák nagyon gyönyörűek.Kép
Köszönöm a bókokat kutyám nevében. Nem egy "fenevad" és szereti Ákost. Most is ott fekszik Ákos szobájában.Kép

Vaktyúk,
beszéltem dokinénivel és ő azt mondta, hogy most ha gondolom adhatok a gyereknek sütőtöklét. Tettem a tápiba 20ml-t. Vadul zabált az angyali kisfiamKép Utána ha már elmúlt 3 hós én is idénygyümikkel akarom kiegészíteni az étrendjét. Sok csúnyaságot is olvastam a tápikról. Tudok beszerezni bio novényeket, azok mégis természetesebbek mint a tápi. Ezt csak az én véleményem, és tudom, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Én ezt ókóskódtam kiKép

Végre van annyi időm, hogy játékról is írjak. Pelusozás, itt az anya, hol az anya játékok nálunk is menők. Kutyának az ő megfigyelése, ill dumálás a kutyához, éneklés, tükörnézés, séta a lakásban, és újabban beszélgetünk.KépSzereti a röptetést, és imádja azokat a hungarocell gömböket piszkáni amit én festettem neki.

Connie,
gratula fiad ügyességéhez, az enyém jelét sem adja annak, hogy meg akarna fordulni. Tud hátról oldalra fordulni, mert ha szólok hozzá oldalról akkor megteszi, tud oldalról hasra fordulni - az nem nagy tudomány - de ezeket nem köti össze a kis fejében. Viszont a legújabb "játéka" hogy az autósülésben hasizomból kiemeli a fejét.

Kép

Kép
vizimano

Akiren
Itt vagyok amikor ez a fránya net engedi,sajnos alig tudok hozzá szólni a dolgokhoz,mert amíg tudok rohanok mindig felhúzni a forgót amíg el van a kisasszony így egy csomó mindent nem tudok írni,néha hülyén is érzem magam,hogy csak magunkról beszélek és csak tanácsot kérek állandóan.

Kata
Nem lehet,hogy csak az időtől álmoska?Maja ma fél órákat bír aludni,mert nagyon idegesíti szerintem ez a meleg sehogy se jó neki,forgolódik állandóan.

Timurr
Vendég

Eszter!

épp tegnap kérdeztem erről a védőnéninket. Azt mondta, hogy teljesen normális, hogy 5-10 perc alatt végezünk az etetéssel (Andor 9 hetes)
Gyerkőcők megtanulnak hatékonyan szopni....

Babus elutazott? rég olvastam felőle...

Udv, BJ
babjag

Timurr, sokgyerekesek!!!

lehet, hogy a meleg, nem tudom. De már vagy egy hete ilyen. Akkor most egész nyáron aludni akar? És csak akkor tudom letenni, amikor alszik, különben karban van, sétálva éneklés (ez az altatás). Már nagyon kivagyok. Izmaim mint a kövek. Párom meg is jegyezte, micsoda bicepszem van (eddig soha nem volt Kép ). Időnként már tökre begörcsölök. De ha leteszem, összeszorított szemmel azonnal üvölteni kezd, így semmi érdekeset nem tudok mutatni neki. Idétlen hangok kiadásából is kifogytam, már nem tudom meglepni semmivel. Pedig olyanokat is csináltam, amikről nem is tudtam, hogy képes vagyok kiadni. Különben is csak addig használt, amíg megnézte, mi az. Amikor rájött, hogy belőlem jön, ordított tovább. Félek, ez a fejlődésében is hátra veti, hiszen nem lehet vele normálisan beszélgetni, játszani és keveset mozog (mondjuk akkor nagyon és erősen). Van ötletetek? Jó, ma még elmegy (tegnap oltották), de utána mit lehet tenni? Föllógatott színes szalagok, szélre könnyen mozgó alufólia gyártmányaim nem jöttek be és már le is szedtem őket, mert már félő, hogy megszerzi őket. Csak az ölemből való emberek megfigyelése jön be, de csak ha mindig más embereket lát és szabad téren (bolt nem). Elég dilis a csaj, nem? Mégsem vihetem minden nap koncertre, plázába, strandra! Szóval írtóra elkényeztettük. Kép Hogy lehetne fokozatosan leszoktatni (legalább normál szintre), többgyerekesek? Olyan nagyon sír, amikor 2 percig nem veszem föl. És csak egyre fokozódik a sírás, nem fárad el benne, mindig van erősebb fokozat. (Ezt onnan tudom, hogy az autóban ugye nem vehetem ki az ülésből és ott aztán tombol. Ha kell, másfél órát. Kép Addig, amíg meg nem érkezünk és föl nem veszem.)
Timurr, engem is zavar, hogy mindig magunkról írok. Kép De az nem zavar, hogy te is tanácsokat kérsz. Erre van a fórum, nem? Kép

A fizikailag már díjbírkózó Kata
panni2005

Eszter,
örülök, hogy minden rendben. Sztem ne aggódj, a lányod gyarapodása miatt, hiszen élénk, aranyos gyermek, és nincs szervi baja sem. Próbáld inkább élvezniKép

Kata,
úgy meghatódtam attól amit írtál.Kép Én is mindig ilyenekre gondolok, hogy majd nagy szőrös kamasz lesz belőle és ciki lesz ha anya puszit adKép OK Panniból nem lesz szőrös kamasz, ez Ákosra vonatkozottKép
Nálunk pár napja ment a hiszti nem tudtam a Dednek beadni a GripeWater-t és a férjem elővette a cumis gyógyszeradagolót - orvos nagyszülők ajándéka ... - és ebből adom be neki, akként, hogy evés közben a szájába adom a cumi helyett, és ezt is mohón kiszívja. Aztán meg csalódott képet vágKép Nem hiszem, h. vérszegénység miatt lenne aluszékony, inkább a meleg viselheti meg Pannit.

Sajnos? a kajaidők rövidülnek. Pedig olyan meghitt volt.

Timurr,
korábban Connie tett fel szoptatások képeket, lehet, hogy abból okosodsz párna ügyileg.Kép

Kép

Kép
vizimano

Kata,
sajnos érdemben nem tudok segíteni, de együttérzek. Tudom az kevés, de bizti van megoldás. Kitartás.

Kép

Kép
vizimano

Húú, de sokat írtatok!

Eszter
Tök jó, hogy minden rendben, meg az is, hogy lefoglal a két kiscsaj és nincs időd parázni. .)
Nálunk ismét tovább tart egy szopi, ugyanis Vilike újabban szív kettőt, aztán nézelődik, megint kortyol, megint nézelődik és így tovább.

Timurr
Nem lehet, hogy Maja az általad fogyasztott sörtől pukizik annyit?
Nálunk egyébként hasfájós napokon van az, hogy bealszik, aztán rövid idő múlva látom, hogy húzza fel a lábát és ébred, aztán nemsokára jön a puki is.

Kendő ügyben nálunk az a legújabb dolog, hogy mindenképpen állni szeretne benne. Náha alig tudom beletenni, de volt már, hogy menet közben is próbálta kinyomni magát.
zsana75

Timurr,
Gyorsan, mert reklamál a kisfőnök, hogy nem vele foglalkozom: magad köré kell tekerni és a hátadon megkötni. Az Anyaság/Szoptatásban olvass vissza, Chopin feltett egy egész részletes leírást, hogy hogy használja a szopi párnát, nekem is az jött be a legjobban. A profilomban a képtáram, ott van néhány kép is.
Ajaj, megy a bömbizés, mennem kell.

KépKép
connie

Köszi lányok megnézem a képeket4

Zsana
Épp ezen gondolkodtam,de ha más baba is sokat pukkol akkor nem hiszem,de lehet beiktatok pár sör mentes napot.

Kata
Én sem merek vele nagyon sehova,nem egy kis alvós baba,de szerencsére általában a hordozóba elalszik.Ezért nem is megyünk nyaralni,ha olyan kis álom szuszmák lenne inkább mennék.A karjaim nekem is erősebbek már most!

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Új vagyok a társalgóban! megnéztem több oldalt is, de ez talán a legaktívabb.
Kérdésem lenne hozzátok: ti hogy oldjátok meg az önálló játszást a babánál? Van valami jó módszer? Mindenhol azt olvasom, hogy ebben a korban kell szoktatni, de azt sehol nem írják, hogyan.
moszika

Szia Moszika!
Mit értesz az alatt, hogy ebben a korban?
Hol lehet erről olvasni?
zsana75

Moszika!

Az én babám 9 hetes, és az önálló játszás nála azt jelenti, hogy egyedül elnézegeti a forgókáját vagy valamelyik számára kevésbé megszokott helyen elnézelődik max. 15-20 percig. Én nem szoktattam direkt, hanem néha megkívánta a helyzet, hogy letegyem, pl. amíg ebédeltem, vagy wc-re mentem stb., és ő nem bánta nagyon.Kép Azt hiszem, inkább mázli kérdése. De vannak napok, mikor egyáltalán nincs el egyedül, mint pl. ma is.
Egyébként nem tudom, hogy lehetne szoktatni, mert ha nyügősködik, csak fel kell venni. Annyi, hogy nem vesszük fel minden nyikkanásra, mert van, amikor csak beszélget a forgójához.

KépKép
connie

Eszter!
örülök, hogy nincs semmi baja a fitnessbabádnak.Kép

Timurr,
Ákos is akkor húzkodja fel a lábait, ha fáj a pocakja, vagy ha kakilni kell, de nem mindig ébred fel rá. viszont szép kockás hasa van.Kép

Mi úgy játszunk 2 napja, hogy leteszek egy nagy pokrócot a földre, és oda telepszünk le, beszélgetni, meg énekelni. Ma már nagyon tetszett a csörgő neki, eddig nem nagyon érdekelte. Fél óra alatt jól lefárasztom, aztán van nekem is egy kis szabadidőm, amíg alszik.Kép De ez most pont lejárt.Kép

KépKép
connie

Moszika!
A kislányom 12 hetes, két hete fedzete fel a kezét. Azóta sokkal jobban elvan egyedül, sőt, néha úgy érzem, hogy megzavarom ebben az elmélyült tanulmányozásban, ha a közelébe megyek. Nézi a kezét, dumál neki van hogy 5-10 pecig folyamatosan, meg a forgókáján lévő plüssöket pofozgatja meg próbálgatja megfogni őket. Szóval láthatóan jól elvan, ebben semmiképpen nem akarom megzavarni. Ez lenne az önálló játékra szoktatás? Én csk peluscsere alatt illetve utána kb. tíz percet játszom vele, a többi időt magában tölti. De szerintem alkat kérdése is. Viszont mielőtt felfedzete a kezét, sokkal több foglalkozást igényelt.

marq
Kép
Kép
marqueza

Én is leírom akkor Kép
Az én fiam most 3.5 hónapos, és úgy látom, hogy ez pont nem az a kor, amikor önállóságra kellene szoktatni.
Nálunk is úgy volt, ahogy írták a többiek, hogy az első időkben a forgókáját nézegette, vagy a falat, takarót Kép, később a kezét, aztán pofozgatta a babatornáztatót, tehát hosszabb-rövidebb ideig remekül el volt egyedül.
DE most pl abban a korban (vagy ügyességi fokozatban?) van, amikor már szívesen rázogatja a csörgőjét, vagy gyűri a szájába, de mivel magától nem tudja felvenni még, csak úgy tudja megfogni, ha odanyújtom neki, mostanában sokkal inkább igényli a társaságomat.
zsana75

Sziasztok
Timurr gyonyoru a kislanyod.
Vizimano ezzel en is igy vagyok de ezt megbeszeltukKép , en puret adtam neki eloszor kiskanallal, nagyon izlett neki csak behergelte magat, hogy nem tud annyira gyorsan enni mint amennyire akar ezert en is tapba keverek egy ket kiskanallal, eleg nagy tetszest arat.
Nalunk is most abba maradt a fordulas, 10,5 hetesen hasrol hatra, ketszer is, ill ha a hasamon van igy vetodik de azon kivul semmi.
Eszter orulok, hogy semmi baj nincs, ill hogy mar te is megnyugodtalKép en eleinte azon paraztam, hogy 400akat hizik egy heten.
Kata mineden baba mas nalunik sem szeret egyedul lenni es jatszani bar az olbeseget sem igenyli annyira, lehessen velunk nezelodika nyugszekbol, beszelgetunk, a forgokaja erdekli meg a tetoteri ablak de az nagyonKép ma megyunk a szemorvoshoz, majd megirom , hogy mi volt.
Ja meg rugdosodik, supermenez a kezevel es vigyorog kozben.
Nalunk meg ez a kezfelfedezes meg nem tortent meg, pedig mar elmult 12 hetesKép

Ja sutotok azota kezd a pocak rendezodni pukik jonnek neha erolke de amugy a pocak nem faj.

Kép
vaktyuk

Sztem nem is kell önállóságra szoktatni még őket, max. nem beleavatkozni, ha épp jól eljátszanak egyedül. Meg azt olvastam, hogy nem szabad folyton beleszólni, hogy mivel hogyan játszanak, mert ez gátolja a kreativitásukat.

KépKép
connie

Connie
Én is így tudom, de ez nem is életkorhoz kötött, ezt a kezdetektől így érdemes.

Vaktyúk
Én is figyelgetem, hogy nemhogy nem egyszerre, de ráadásul tök más sorrendben kezdik csinálni a dolgokat.
Az én fiam először a hátról hasra fordulással próbálkozott, elég ügyesen, de egyszercsak abbahagyta. Aztán múlt csütörtökön sikerült hasról hátra fordulnia, de azóta sem. Más már jóval fiatalabb korban produkálja ezeket a dolgokat, nálunk jobban ment a beszéd és a kezes dolgok, de asszem egyikünk sincs még lemaradva semmiről.
zsana75

Sziasztok!

Úgy látom, már többen is voltatok külföldön babával vagy éppen tervezitek. Tudnátok segíteni, hogy mi kell a babaútlevél intézéséhez?

Köszi Erika
gezenguzerika

Connie,

Te már használtál szélcsövet. Hogyan kell? Meddig kell bedugni? És mennyi idő múlva van eredmény? Amíg bent van a cső, addig jön puki, kaki, vagy csak ha kihúzom?

Akiren
akiren

Lányok,

Én ma már totál kivagyok. A kiscsaj reggel 9-kor kelt, és azóta 1 órát aludt egyhuzamban, meg talán 2-szer 10-20 percet. Látom hogy nagyon fáradt, de el nem aludna. Kép Kép Normális ez 7 hetesen????

Akiren
akiren

Sziasztok!
Nálunk is "visszamaradt" Jázmin a fejlődésben. Már többször fordult hátról hasra, de vagy 2 hete abszolút nem csinálja.

Akiren!
Hogy 7 hetesen normális-e nem tudom, de szerintem ez attól is függ, hogy mennyit alszik éjszaka. Pl. Jázi este 11-től reggel 6-ig alszik, akkor kaja van, és még visszaszenderedik 10-ig. Így aztán nem is várom el tőle, hogy napközben aludjon. Max. fél órákat alszik.

Jázinak van egy plüss, csörgő labdája. Valamelyik nap a kezébe adtam, és mind a 2 kezével megfogta. Ezen felbuzdulva tegnap a labdát a fejem (Kép) helyettesítette, és mind a két kezével simogatta és fogdosta az arcomat. Hááááát, annyira jó érzés volt, hogy majdnem elsírtam magam.

Connie, Timurr!
Aranyosak a gyerkőcök.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Jó neked, hogy még csak simogat!
Vilike már belekapaszkodik az arcomba, hajamba és én is kishíján elsírom magam Kép, de ez már annyira nem jó érzés.

Akiren
Lehet, hogy nálatok is közrejátszik ez a meleg. Nálunk az éjszakai alvás sem befolyásol semmit. Nagyon nehezen alszik el, akkor is többnyire kézben és nem lehet letenni. Kivéve délelőtt, mert ma is elaludt játék közben, igaz, csak fél órára.
Persze, ha a pocija fáj, akkor az is lehet a nemalvás oka.
zsana75

Akiren,
egyetértek ZsanávalKép Az én fiam is híres nem alvó napközbenKép

Moszika,
amennyiben egy majdnem 11 hetes gyermeknél önállóságra nevelés, ha hagyom, hogy játsszon ha elvan magában, akkor nevelemKép. Nem kapdosom fel minden nyikkanásra, mert van, hogy igyekezetében visít egyet-kettőt, de ha hív, akkor nincs mese megyek, mert ugye az ember ilyen idősen főként utánzással tanul, és ha hagyom csak a sarokban akkor ne is csodálkozzak ha nem lesz szocializált.
Anno én nagyon sokat játszottam az öcsémmel, ő mégis olyan kisgyerek lett, aki elvan magában, én meg mindig a szüleinket nyaggattam, hogy játsszanak velem. Sztem ez alkatfüggőKép
Mondták nekem is, hogy ne foglalkozzam ennyit a gyerekkel, mert elrontom (?) ill. nem lesz időm a háztartásra stb. Erről az a véleményem, hogy az én bajom. Eddig jól boldogultam a háztartással és örülök, hogy a fiam amikor meglát mosolyog, sőt vigyorog.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vaktyúk
Köszi!

Maja ezen a héten napról-napra többet nézi a forgót,jár keze-lába nagyon dolgozik,remélem minél többet ellesz magába.Most nálunk az alvás kritikus,mivel rajtam szokott elaludni sőt aludni rajtam melege van máshol meg nem igen marad meg.

Azóta eltelt pár óra,most végre beszuyált.

Timurr
Vendég

Akiren
Nálunk is hasonlóan telt a nap,a meleg miatt szerintem,mert amúgy nagyon jó kedve volt babónak csak amikor már eltelt két-3 óra akkor nyüszögött és sehogy másként nem tudtam elaltatni beraktam a hordozóba és ringattam feszt.

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?