Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is gyerekszékeken ültek a szülők, de nekünk már csak a tanári asztal jutott Kép.
Nálunk 243 Ft/nap az ebéd, csoportpénz 300 Ft, kell vinni tisztasági csomagot (100 zsepi, 100 szalvéta, fogkrém, WC papír, fogkrém, szappan, fogkefe), valamint rajzlapot, zsírkrétát, színes papírt, ollót, ragasztót, és kb. egy hónapban egyszer gyümölcsöt az egész csoportnak.
parazita

Akkor jó, mert nálunk is hasonlókat kell vinni, és a kaja is 245 1 napra. a csoportpénzt még nem tudom mennyi, mert még szülői elnököt kell választani, és most az első szülőin nem jelentkezett senki, majd szeptemberben lesz eldöntve.

KépKép
KépKép
gumicukor

Parazita, Gumicukor
Nalunk 252/nap az ellatas.En ,meg tobb anyukat is lattam hogy hetente 1-2* visz gyumolcsot vagy puffasztott buzat,muffint.Bar nem kerikKép
Kertek ugyan papirt,ceruzakat is havonta,de aztan en felvetettem hogy viszak a cegtol (megjo hoy papirtkereskedelemmel foglalkozunkKép es egy masik anyuka meg iroszer nagykerben van igy O meg filceket,ceruzakat szallitja majdKépKép

Ma rovid napom van,es jovov heten 3 harom nap szabin leszek ugyhogy iranyba vesszuk a SiofokotKépKépMar ugy varom, a munka nem faraszto meg egyenlore de kezdodik a bolcsi szunet matol es jo lesz Alexxal lubickolniKépRemelem iden sem fog felni a viztol.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Zit, Kataa, Gumicukor
Nálunk a bölcsi teljesen ingyenes - még Qk adnak ajándékokat ünnepekkor
Az ovi pedig 219,-/nap + havi 1x zöldség, gyümölcs a csoportnak, csoportpénz nincs

na nekem meg pont ma van hosszú napom - tegnap kaptam mailt a fQnökömtQl, hogy a munkaidQ 8 óra, úgyhogy legyek szíves betartani Kép - leléptem négykor fél 5 helyett, mert útjavítások miatt bedugolok késQbb, így is csak 5re értem a bölcsibe. Dodi azzal fogadott, hogy "mami miért nem jöttél hamarabb, menjünk haza azonnal!" - persze, mert a csoporttársait már hazavitték addigra és nagyon utálja, ha Q az utolsó - pedig vannak egy csomóan, akikért csak fél 6 körül mennek, de ez Qt nem érdekli.

Kataa
jó pancsizást! Mi már "kibalatonoztuk" magunkat a múltkori hQség idején Képmost megcélozzuk a nagypapa kertjét KépKépKép + valami helyi fürdQzést.
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Nóri októbertől ovis leszKép Kép Félnapra, ebéd nélkül, de ez is nagy szám (azok után, hogy semmi jóval nem bíztattak). Nagyon örülök neki, ő is teljesen be van sózva, már ma menni akart ovibaKép. Nagy segítség lesz ez nekem, Márkot anyósra bízom majd hetente 2-3 napra (félnapra), apacica is kénytelen lesz babázni, így biztos sikerülni fog az utolsó év a főiskolán. Juhéj!

Nóri a 3.legfiatalabb, arányait tekintve a 30 felvett gyerekből (két kis csoportot indítanak) fele 2001-es, fele 2002-es születésű. Furi nagyon. Máshol is ez a helyzet?

Írnék még, de Márk itt bömbizik a lábamnál. Ne haragudjatok, hogy mindig csak magunkról írok, de ezt az örömhírt nem bírtam magamban tartaniKép.
Szép napokat mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi
gratula az ovizáshoz!! KépKép

Dodit +mérték tegnap: 92 cm és 13,3 kg. mindez 31 hónaposan Kép ja, és 16 foga van KépKép
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok,
Sajnálom, hogy most hétvégén nem jött össze a tali itt nálunk. Cserébe most csütörtök pénteken egy csomó minden beesett, így örülünk, ha egy kicsit pihizni is tudunkKép.

Magdi,
Gratula az ovihoz!Kép Lili is fél napos lesz, legalább is az első hónapban biztosan, aztán majd meglátjuk. Azért azon mindíg ledöbbenek, hogy mennyi mindent kell vinni az oviba. Igaz nálunk még nem tudom milyen lesz, mert nem volt szülői, igazából nem is tudom lesz-e, mert aug 30-31-én lehet menni ismerkedni az ovival és szept 1-én már a szülő nélkül mehet a gyerek orvosi igazolással, ennyi áll a papíron amit adtak, slussz. Amikor meg kérdeztem őket valamiről, mindíg csak az volt a válasz, hogy majd később, meg ráér még, hát nem tudom. Egy biztos felvettékKép.

Kataa,
Segítségért irigykedemKép, nekem kb fél évben 1x van, hogy valakire rá tudom bízni a gyerekeket.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kép

KépKép
KépKép
ilke

Ilke,
Gyönyörűek a srácok! Kép

Juti,
Én az Iskola utcába jártam annak idején oviba, mert az anyum arrafelé dolgozott. Klassz volt Angyalföldről bejárni...Kép
A művészeti ovi tényleg jól hangzik Kép

Magdi,
Gratulálok az ovihoz!
Solymesz szeptember végi, de van még ilyen gyerek, sőt, még januári is! Szóval nem ő lesz a legfiatalabb, termetre pedig biztosan a nagyok között lesz, az én kis óriáscsecsemőm...Kép

Pénteken voltak itt az óvónénik, két szimpatikus és lelkes, kreatív fiatal csajszi. Minden jól ment, pedzegették, hogy bent akarom -e hagyni Soylmeszt aludni, mire mondtam, hogy lehetőleg igen, de persze ha gond van, el tudom hozni ebéd után is, hiszen itthon vagyok. Már ez is tiszta nyereség, hiszen addig is gyerekek között van, és főzni se kell Kép

Zita
parazita

Sziasztok
Voltam a szülöin petikének falevél lett a jele Kép egész aranyos .Viszont jo pár dolgott nekünk szülöknek kell bevini ugymint gyurmát ,innivalot,gyümölcsöt,tisztaságit de a tisztaságit a bölcsibe is kellet vini és az oviba a csoportpénz is több Kép viszont tágas nagy termük lesz petikééknek sok érdekes játékal könyvekel ,bábozni is lehet majd .viszont kell alvos ruhát bevini a délutáni alváshoz és takarot az ágyukra persze kell 2 pár cipö de ez kelett a bölcsibe is fényképet is kell csinálni petikéröl egy igazolvány méretüt mert az oviban minden gyerek jele mellé odateszik a fényképét is az ovi szimpatikus sok mindent csinálnak és sok mindent megünepelnek nagy hangsulyt fektetnek állitolag a természet megismerésére és az egéséges táplálkozásra .

Gumicukor
jo ezt is tudni Kép

ovi ebéd
nálunk is 5000ft pontosaban 247ft/nap szemben a bölcsi 300ft/napjával igaz az oviban csak tizorai,ebéd, uzsona van reggeli nincsen Kép .
és ez is önkörmányzati ovi .

Rit
én is max fél5 ott vagyok értük mert 5kor már mindenki elmegy és ök sem szertik ha késön megyek értük .

Magdi
Hajrá utolso év igy tényleg sikerülhet Kép .
Nálunk 50 uj gyerek vetek föl kiscsoportba 2x 25 föt 2 kiscsoportja van az ovinak .

Ilke
nálunk is szept1 mehet a gyerek oviba de ha a szülö tud akor maradjon ott vele 1-2 orát de ha nem az sem baj és az elején el lehet hozni ebéd után a gyerekeket aki akarja söt a gyerekek vihetnek be saját játékot is ha atol könyebb lesz nekik az oviba valo beszokás .
a nagylányod nagyon szép fiad olyan kis huncut arca van Kép.

zita
nekünk meg nem is szoltak mikor jönek családlátogatásra én meg elfelejtetem megkérdezni.

pusz csics
csics

Sziasztok
Képzejétek most voltunk az interspárba vásárolni és egyes legó 50% le voltak értékelve igaz az akcio csak ma zárásig érvényes Kép igy vetünk petikének egy legó duplo vonatot elemeset igaz elöbb gyorsan megnéztük hogy valojában menyibe kerül a játékszigetbe ott 13000ft volt igy vissza mentünk és megvetük 7500ft a vonatot petikének névnapjára ami 1 hét mulva lesz Kép és eldugtuk páromnak az volt az egyetlen kérése hogy akor játszanak a vonatal ha ö is otthon van Kép gondolom ö is szeretne játszani vele Kép nem is bánom mert igy ö is leül a fiukal játszani mert mindig én játszok velük ö sajna nem vagy még nem látam Kép az elmult 3 évben .

pusz csics
csics

Csics,
Nekem teljesen meglepetés volt ez a családlátogatás, nem is tudtam, hogy az oviban is szokás, nem csak az iskolában...
A mi ovinkban is ez a "természet szeretetére nevelés" rizsa megy Kép)). Megtartják a Föld Napját, meg ilyeneket.

Zita
parazita

Hali!

Látom, mindenki megy ki a szabadba, ahogy engedi a jó idő.
Mi is voltunk szombaton bringázni le a Rómaira innen a Városlizsétől. szuper idő volt, Dani nagyon élvezte az utat, legjobban a vasúti összekötő hid tetszett neki. sebességőrült, mert folyton mondta, hogy menjünk gyorsabban. kavicsoztunk a Dunába, stégeztünk, hajókat néztünk játszóztunk, ebédre jól behalaztunk, aztán jöttünk haza, pont az alvásidőre, aludt is 3,5 órát, mintha csak ő tekert volna le és vissza Kép
pénteken voltunk a lakásban is, bent van már a WC Kép, a kis kézmosó csap, a kád a nappali közepén még várja a beszerelést, a másik kisebb erkélyen is fent vannak a járólapok, szerelvények, szóval szépen haladnak. most aug. közepére ígérték az átadást. kb. ilyen időre is számítunk. Dani is jött velünk, meg anyósomék, nagyon élvezte a törpe, szaladgált a lakásban, mutogatta melyik lesz a szobája, meg hova tesszük az ágyat Kép kurjongatott, élvezte, hogy viszhangzik Kép
anyósoméknak megmutattuk az ovit is, ha menni kell a gyerekért vmikor akkor tudják hová menjenek. apósom már be is tervezte, hogy majd hogyan megy arra munkából kocsival, szóval tök lelkes.
tesómék is voltak nálunk tegnap, még elmaradt szülinapot meg gyereknapot köszönteni. Dani kapott egy tesóm által goblenezett Némó és Szenilla képet, nagyon tuti, és tök jól mutat a gyerekszobában.

Kataa
Ti már festettetek az új lakásban? nekem azt mondták, hogy 1-2 évet érdemes várni új építésű lakásoknál, mert még a friss falak "vándorolnak".

Csics
Falevél Kép
nekünk is sokmindent kell vinni, gyurma, rajzlap, festék, tisztasági, persze ezeket nem minden hónapban.
nálunk a beszoktatás szept. 1-2án fél napos lesz, akkor még ott leszek, aztán hétfő kedden már kint kell lennünk "elmenni közértbe" Kép, szerintem mi anyukák bőgünk az ablak alatt, a gyerekek meg bent. de hát el kell válni, m is túlestünk ezen. mndenesetre Dani már tudja, hogy ott egyedül lesz napközben a gyerekekkel és az óvónénikkel, mi nem leszünk vele, csak reggel visszük, délután meg megyünk érte, ezt mindig mondogatja.

Zita
Én is ennek örülök, hogy nem kell főzni Kép

Csics
ez elég szomorú, hogy a férjedet még ilyen ritkán láttad a gyerkőcökkel játszani Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali

Hétvégén nagyiztunk, holnap meg megyünk Balatonra egy hétre a cégem üdülőjébe. Csak az a baj, hogy a fiúk taknyosakKép Meg a férjemnek tanulnia kell majd, mert jövő héten államvizsgázik. Sajna már nem lehetett elcserélni az utat.
Ma volt a férjem az oviban, el van ájulva tőle. Fent van a Várnál. pénteken kapunk választ, hogy mehet-e G. Ha felveszik, csak nov 1-től mehet, mivel ő okt. 30-i. Van úszás meg angol, hittan... Mivel nem I. ker-iek vagyunk, a beiratásnál kell fizetni 20 ezret, utána 300/nap a kaja, plusz havi 5 eFt a költség. És ninsc etnikum, nem úgy mint itt. 2 csoport van 20-as létszámmal, de akarnak még egy új csoportot létrehozni.

Ilke
Szépek a gyerkőcökKép nagyon hasonlítanakKép Kár, hogy nem jött össze a tali, bár egyszer én is felvetettem, hogy legyen itt nálunk, de az se jött össze.

Gumicukor
Jól tudod a festést. A miénk 2001-ben épült, és idén már nagyon kellene festetni.

megyek pakolni, 1 hét múlva jövök.
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nem tudjátok, hogy a 3 éves oltásnak milyen hatásai vannak (láz, kiütés stb.) illetve kb. mikor jönnek elő? jövő hét után lenne aktuális, és rá 2 hétre mennénk nyaralni a Balcsira. gondolkozom, hogyvárjak-e vele a nyaralás után, vagy beadassam előtte. csak attól tartok, nehogy ott jöjjenek ki a tünetek.

Juti
A mi ovinkban sem láttam etnikumot, legalábbis a 2 csoportban, kis és nagycsoportosakat láttam, nem volt egy sem. meg a szülőin anyukák között sem, bár szerintem a legtöbb el sem megy szülőire, aki etnikum...

a tv-ben nem volt semmi a hír a kisfiúról, aki kiesett a panelból, nem? azon rökönyödtem meg, hogy 4 éves kisfiú és a 16!!! éves anyja...

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Megjottunk Siofokrol,olyan de olyan jo volt.Alex energiai vegtelennek bizonyultak jatek es bolondozas teren.Ott voltak a tavalyi jatszotarsak(ket iker kislany,vele egykoru)ugyhogy versengtek a kegyeiertKépKép

Most eppen itthon alszikKép

Kepzeljetek meghosszabbitottak a bolcsi szunetet 5-hetre.Na igy ket turnusban lesz a nagyinal Zalannal egyutt.

Rit
Huuuu ez a fonoki level eleg rosszul hangzik.Nem szeretnek ilyet kapni.Nalunk lehet hogy egyeseknek nem tetszik hogy nem jarok 8ra de mivel fonokom nem reagalja le,igy jo dolgom van,ja es 4-ig van a munkaido,aminek a vegebol megint csak lecsippentekKépKépKép4 utan mar ott vagyok erte,de akkor mar csak az egesz bolcsi fele van ott,mert az udvaron vannak osszevonva.
Es kulon jo hogy vegre mar szalad elem,es nem az van mint regen hogy nem akart meg hazajonniKépKép

Magdi
Gratula az ovihoz,meg jo sok erot a tanulashozKépKép
Elvezitek az uj hazat??
A gyerekek kulon szobaban alszanak?

Ilke
cuki a kepKép
Hat segitsegert annyita ne irigykedj,mert bar barati aron de azert penzbe kerul,es para mami leven nyugodt csak akkor vagyok ha anyu vigyaz ra vagy mi.
Egyebkent most a bolcsi szunetben hasznajuk ki igazan,estenkent csak akkor megyunk el ha apukam itt van es Alex mar elaludt.

Parazita
Na akkor ovonenik nem firtattak anyukadat hogy veletek lakikKép
En is orulok, hogy fozni nem kell,mert munka utan mar nem csinalnam szivesen.Persze azert heti2* igy is meleg vacsi van a pasiknakKép

Csics
Falevel jo kis jelKépszoval akkor mar tuti hogy viszed oviba?
Ket helyre nem lesz egyszeru jarni ertuk.

Gumicukor
Igen mi festettunk kulon,mert feheren adtak volna at a falakat en meg nem szeretem es a butorainkhoz is a halvanz szines festes all jolKépIgy levontak a festes arat,csak glettelve adtak volna at.Persze vegul egy reteg fehet csak rakerult,de igy mar nagyno konnyu dolguk volta fesoknek vele.Van nehanz hely ahol repedezik,ablaknal a konyhaba, Alexnal,de nem veszes.Egyebkent meg gyerek mellett ugyis festeni kell 3 evente,ugyhogy nem bantuk meg.

Judy
Jo nyaralast nektek,meg jobbbulast a fiuknakKép
Alex is taknyos 2 napja,de O a tesom gyerekeitol kapta el,bar ok lazasak es kohogtek is,de szerencsre Alexnak csak az orra folyik.
Drukk az ovihozKépKépEz vegul is Diszteri?Vagy a muveszeti?

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Zita
Hozánk tavaly a bölcsiböl jötek családlátogatásra .

Gumicukor
nekünk se kell mindent minden honapba vinni azt mondták mindig kiirják a faliujságra hogy mit kell bevinni mi fogyot el .

Judy
jo nyaralás

Pusz Csics
csics

Sziasztok
Kataa
igen megy fölveték az oviba és biztos hogy jo helye lesz 1-2 ismerös is lesz a csoportjába Kép.és szerintem igy jobban járok hisz nem 2 évesekel lesz együt hanem 3évesekel igy nem fog vissza fejlödni .
Balcsiért irigy vagyok nekem még 1 hónapot kell várnom a szabiig akor zár a bölcsi csak utána mehetünk balcsizni már nagyon várom Kép

Etnikum
hozánk egy kis kinai vagy viatnámi gyerek fog járni de mivel sokan nem jötek el a szölöire igy nem tudom hogy lesz e köztök etnikum is .

gumicukor
fiuk imádják apjukat ö is szereti öket vigyáz rájuk puszilgatja ölelgeti stb de épitözni,legozni,mesét olvasni ,rajzolni,anya szokot remélem vonatozni ö fog velük vagy petikével .

Pusz CSics
csics

Csics
nekem ez nagyon furcsa. mi mindketten játszunk mindenfélét Danival. a férjem is uúgí legózik, olvas neki, rajzolnak, gyurmáznak, festenek, mint ahogy én. vonatozni is szoktunk mindketten, focizni is, pedig én utálom a focit, de így egész más. autózni is mindketten leülünk vele. persze nem mindig tudunk egyszerre, de felváltva mindig játszunk.
a férjed nem szeret építőzni vagy mesét olvasni?
a vigyázás nálunk egyenlő a játszással.
de hát mindenki másképp csinálja.

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Szerintem nyugodtam adasd be előtte. Ha jól értettem, akkor az oltás és a nyaralás között 2 hét van? Mert ha igen, akkor addigra, ha jön is ki hatás, el is múlik. Egyébként láza lehet, meg megduzzadhat, fájhat akár egész karja (ha oda kapja). Beni kapta ennek az oltásnak a 3. részletét most 6 évesen (DPT III. és Szabin-cseppek (OPV)), és aznap fájt a kapja, bepirosodott, de láza nem lett (bár ez egyébként lehet sokaknál). Másap mentünk a nagymamához, addigra már csak kicsit piros volt, de nem fájt neki.
Egyébként én az oltás T betűje miatt (Tetanus) biztosan nyaralás előtt oltatnám (nekünk is 2 hét lesz az oltás és a nyaralás között). Mert ha valami gond lenne nyaralás alatt (valamibe belelépne pl.), akkor már ez az oltás megvan, nem kell neki külön kapnia...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Köszi Beszti!
Akkor beadatom neki pont a szülinapja után. Jó kis szülinapi ajándék Kép de jobb túllenni rajta.
nem tudom, hogy reagálja majd le, remélem nem kell lefogni vagy ilyesmi. mindenestre nemsokára készítem fel rá, mi is fog vele történni, miért is kell ez.
köszi még1x!!!
ti hogy vagytok? régen jártál erre!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Dec8, Conti
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Sajnos pont az egyik barátnőm is ilyen helyzetbe van. Két gyereke van egy 3 éves kisfiú és egy 1 éves kislány. Annyira szörnyű, minden nap eszembe jutnak. Ilyenkor mindig az jut az eszembe, hogy mit tudhat az a csaj, hogy képes gyerekeit otthagyni, akiket a születésétől fogva lát és nevel, része az életüknek. Kitartást kívánok nektek és, hogy minél hamarabb túl tudjatok lépni ezen, remélem ezt soha nem kell megtudnom!!!

Gumicukor, Csics, Ilke
Gratulálok az ovihoz! Én csak augusztus végén fogom megtudni pedig már olyan kíváncsi vagyok.

Mozi
Mi itt olyan jól összebarátkoztunk itt az utcabeliekkel, hogy egyik nap elmentek a fiúk moziba, másik nap meg mi lányok. Erre a Petra is kitalálta, hogy szeretne menni és elvittem a Madagaszkárra. Egész nap be volt sózva és folyamatosan nézte a Pesti Estet persze mikor odaértünk akkor meg elkezdte, hogy fél és egész végig be volt csukva a szeme. Sehogy sem tudtam rávenni, hogy nézze pedig nem volt semmi félelmetes, ahogy bementünk már becsukta a szemét pedig még a reklám sem ment. Hazajöttünk és megint kezdte, hogy elakar menni de mondtam neki, hogy én ugyan el nem viszem már erre mindig mondja, hogy megy az apával és hogy megígéri, hogy nem fog félni és kinyitja a szemét.

Ilke
Nálunk is a gyerekek 9-kor kelnek. A Petra 9-kor megy aludni az Olivér 8-kor. Nagyon jó ez a fellépő én is akartam venni de valahogy elmaradt. Mi ha hosszabb távra megyünk akkor az Olivér a babakocsiba és a Petra vagy motorral jön vagy biciklivel.
Bálint nagyon hasonlít Lilire.
Mikor lenne az találkozó, hétvégén? Ez nagyon jó ötlet, mi is mennénk.
A körömrágásra nem árulnak semmi kencét a gyógyszertárba.

Képzeljétek apa talált munkahelyet és már hétfőn megy is. A jó az egészbe, hogy a munkaidő 9-16ig van. Most így nem tudom, hogy mikor tud eljönni szabira ezért holnap lemegyünk a Balcsira kihasználjuk még ezt a kis időt.

Akinek volt közben a szülinapja Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!

Teszek fel a gyerekekről képet.

Ági

KépKép
petra2

Ági,
Gyönyörűek a gyerekek, főleg a szemük - ezt tőled örökölhették Kép
parazita

Sziasztok,
Nagy hír, Bálint a napokban egyedül felálltKép! Voltunk ma mázsáláson, Bálint 8300gr, Lili változatlanul 13 kiló.

Zita,
A mi ovinkban is dívik a természet szereteteKép, Zöld Liget vagy mi a szösz a nevük isKép. Kíváncsi vagyok ez a gyakorlatban mit fog jelenteni, igaz az udvaruk nagyon szép.

Judy,
Jobbulást a fiúknak!
A talit én is sajnálom, úgy látszik marad az évi fix télapóbuliKép.

Csics,
Ez a játék dolog nekem is furi picit. Ha apa vigyáz a gyerekekre, az nálunk is azt jelenti, hogy ugyanúgy játszik velük, mintha én lennék ott. Sőt az esti mesemondás és diavetítőzés is apa reszortja, meg a bicajozás Lilivel, meg a zenélés együtt és még sorolhatnámKép.

Ági,
Nagyon szépek a gyerekek! Õk is nagyon hasonlítanak, az a két kis nózi teljesen egyformaKép.
Sajnos nem jött össze a tali nálunk, múlt hétvégén lett volna. Talán majd máskor.
Gratulálok a párodnak az álláshoz!
Kép
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, férjem lábadozik, talán tegnap már jobban volt, képzeljétek fogyott 6 kilót az 1 hét alatt pedig azért tud enni, csaknyilvánnem olyanokta amit eddig.

Emma tegnap beverete a szemét a bölcsiben, úgy sírt, valami fa csapott bele, de még este sem volt hajlandó lejönni kutyát sétáltatni, azt mondta hogy fáj ha belesüt a nap. Hát remélem semmi baja nem lesz.

Játék: az én férjem se nagy játékos, sőt én sem, de Emma az olyan hogy közli hogy apa olvass nekem, apa építs sínet, így azért szoktak játszani. Én is nehezen tudom elképzelni hogy lehet vigyázni egy gyerkőcre játék nélkül, legalábbis nálunk ez nem megy, illetve úgy igen hogy elvsizi sétálni d ehát abban meg az a játék hogy biciklizik, motorozik. De hát mindneki másképp csinálja, ehhez azért kell egy nyugodtabb forma gyerek isKép
Tegnap Emma azzal állt elő hogy vegyek neki hajgumit mert minden lánynak van a bölcsiben copfja. vettem neki két gumit meg egy pár csattott, hát ki sem akarta vennia a hajából, éjjelre egy tartóba kellett tenni és az ágyába tenni, azzal aludt. ma azt mondta úgy megy bölcsibe és megmutatja a bencének hogy ő milyen nagy lány. A férjem ugyan mondta hog yő nem tudja beletenni a hajába, d emondtam neki hogy sikerülni fog csak próbáljaKép

Ilke, Ági!

gyerekek gyönyörűek, olyan jó hogy a kicsik is ilyen nagyok márKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

sziasztok

először is: Ági, Ilke
nagyon szépek a gyerekek Kép))

játék
Hát én sem tudom elképzelni másként a gyerekkel létet, mint játékkal. Apájával nagyon szépen eljátszanak együtt. Én egyébként azt vettem észre férjemen, hogy ahogy nőnek a gyerekek, egyre inkább tud velük mit kezdeni.

gumi-csat
hát mi közelharcot vívunk minden egyes copf-ért. Szilcsi nem hajlandó, vagy ha bele is tehetem, tuti hogy 5 percen belül nincs a hajában. Ezért is vágtuk le neki, pedig már a háta közepéig ért.

Gumicukor
Örülök, hogy szépen halad a lakás, nemsoká költözhettek Kép
A falak tényleg vándorolnak, úgyhogy én biztos várnék a végleges színre festéssel 2-3 évet.

Nálunk megint szét van verve a ház. Épül a gardrób, jelenleg a nappaliban lakunk a férjemmel, gyerekek pedig egy szobában (az is a nappaliból nyílik), így aztán az alvással bajok vannak. Szilcsi ébreszti Tomijót mindig, a kicsi meg zokog, mert nem tud aludni.
Holnap utazunk el Balcsira, mert szombaton esküvő van, és előtte meg akarjuk mártani a gyerekeket a "nagy vízben". Kicsit tartok ettől a hétvégétől, mert haverokkal megyünk, velük béreltünk házat, de egyiknek sincs gyereke. A másik, amitől tartok, hogy anyósék jönnek le vigyázni Tomijóra, hogy mi Szilcsivel tudjunk bulizni, és parázok, hogy az utolsó pillanatban lemondják. Sógornőm minden órás babás, tehát elég nagy esély van rá, akkor viszont lőttek az esküvőnek. Na majd lesz valahogy.
Most viszont rohanok pakolni, meg főzni, mert még sehogy nem állok, és reggel indulunk.

Puszi Mindenkinek

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Tényleg megint jó rég írtam... Csak Halacskával emileztünk.
Tervezgetjük a nyaralást, végül Anglia (Nyuszi!Kép) melett döntöttünk (2-3 éve már terveztük, de akkor nem volt rá pénzünk). Persze oda is autóval, kalandos lesz!Kép
Folyamatban van a másik nagy projektünk: az épitkezés. Ezzel kapcsolatban is sok dolgunk volt, még mindig nincs beadva az engedélyünk, de már csak 1 jóváhagyásra várunk, aztán tényleg lehet beadni. Pedig már nagyon el kellene kezdeni, ki tudja, mikor költözünk...
1 hétre visszavedlettünk egygyermekes szülőkké, a két nagyobb drága anyósom gondjaira volt bízva. Kicsit tartottam tőle, hogy Nátán mit fog szólni a dologhoz, de nagyon jól érezte magát (csak az első két este pityergett utánunk kicsit).

Kataa!

Nátán még nem ovis, de csak azért, mert egész váratlanul kiderítették még korábban, hogy május végén gyorsan ballagtatnak, aztán mindenki, aki tudja, oldja meg a gyerekelhelyezést, mert felújítják az ovit. Ma láttam is az eredményt, kiszedték az ablakokat, van olyan rész, ahol nincs tető... Kicsit baj is volt, mert Nátán is látta, és teljesen elkeseredett, hogy ő ide nem akar oviba jönni, én meg hiába mondtam, hogy de majd visszaépítik.
Emiatt aztán végül nem kezdte el az ovit Nátán, de augusztustól elvileg mehet (már ha felvették, mert azt se tudjuk). Augusztus közepétől tudna menni, mert előtte nyaralunkKépKép!

Halacska!

Jelenleg 2 autónk van, az enyém egy Renault Megane II, abban a két fiú hátul ül, de Hanna elől, mert nem fér be hátra három gyerekülés (elől emiatt ki van kapcsolva az utasoldali légzsák). A párom egy Renault Scenic -kel jár, ezt használjuk családi autónak, mert abba belefér hátra kényelmesen a három gyerekülés. Valamelyik nap gondoltam rád, hogy lefényképezem őket, de nem volt kéznél a gép. Hanna persze ott is háttal ül az egyik szélén, középen Nátán (ő már rendesen előre) és a másik szélén Beni. Jobb lenne, ha Beni és Nátán nem ülne egymás mellett (időnként verekednekKépKép), de csak így lehet megoldani, hogy könnyen be lehessen kötni mindet.
Nyaralni viszont a leendő autónkkal megyünk!KépKépKép Kb. egy hét múlva meglesz (Megane-t továbbadjuk, de abban még nem egyeztünk meg, ki melyik autót fogja ezentul használni). Az egy Renault Espace lesz, 7 üléses (ugye gondolni kell a következő babánkraKépKép). Abba öten biztosan kényelmmesen elférünk, és a fiúkat is szét tudjuk ültetni, ha rosszalkodnak.Kép

Dec8!

Szerintem azért ül így Hanna, mert elégé stabilan lehet így ülni, viszont könnyű újra elindulni mászni, vagy felállni. Hanna annyit mozog, hogy szerintem macera lenne neki leülni, aztán ülésből újra mászásba fordulni, meg még felállni is.

Én még hiszek a sírig tartó jó házasságban.Kép A mi világképünkbe nem is fér bele a házasságtörés, válás.
Nekem egyébként nagyon rossz emlékeim vannak a szüleim válásáról, pedig nem is voltam már annyira kicsi (13 éves voltam). De egy csomó minden megtört, a családunk szétesett, és talán ma már jobb minden, de azt nem mondhatnám, hogy mindenki mindenkinek mindent megbocsájtott már. Pedig hát ennek 17 éve.
És én Dec8-nak és Continak is csak azt tudnám tanácsolni, hogy védjétek a gyerekeket. Egy bosszú sem olyan fontos, hogy a gyerek belerokkanjon!

Nyuszi!

Hú, Dani már 1 éves? Gratulálok neki!KépKép
Kérdezhetek pár dolgot Angliáról?
Pl.: Milyen üzemanyagárakkal számoljunk? (dizel) Hozzánk képesz milyenek az ételárak (akár sima bolt, akár étterem)? Szerinted a Bed&Breakfast szállások megbízhatóak?

Ilke, Ági!

Látom, hogy a kicsik megzavarják a nagyobbakat. Nálunk Beni rángatja mostanában a szemét...Kép, engem nagyon idegesít... Neurotizálom a gyereket, hogyígy reagál???
Most jól meg is ijesztettem magamat, mert rákerestem a Google-n a "tikk" szóra, és egy elég ijesztó cikket sikerült találnom a Házipatika.com-on ezzel kapcsolatban. Remélem ez nálunk nem tikk, és hamar elmúlik!!! Igaz a cikk jó része nem illik rá, mert nem küzd magatartászavarokkal, nem hiperaktiv...

Nem olvastam mindent végig, de megyek aludni!KépKép

Még egy kép búcsúzóul (HalacskaKépKép):
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok
Minden gyerkoc nagyon aranyos a kepekenKépKép

Csics
En minden honapban vittem tisztasagi csomagot,mert ugy volt a keres,de sokan nem vittek es ezert ki volt irva ha valami elfogyott.
Alex nem 2 evesekkel lesz a bolcsiben hanem a korosztalyaval,mindenki marad majd 4 eves korig,mert a zome kesett a csoportjanak,ugyhogy nem hinnem hogy visszafejlodneKépSot mar Ok lesznek a nagyokKépKép
Egyebkent apa is mindigjatszik vele sok baba koratol szorakoztatja,plane hogy mar megy a vonatozas autopalyazas jo reg ota nagyon edik egyutt.Kép))

Agi
A kicsi pasi tiszta TEKépGratula apa munkahelyehezKép

Mano
Emma szeme hogy van?Emma nagyon nocis ezzel a csatt dologgalKép

Szilcsike
Jo nyaralastKépKépRemelem minden ugy alakul hogy el tudtok menni az eskuvore.

Beszti
Jol emlexem hogy Skandinav korutat akartatok?De Anglia is jo leszKép
A nagy kocsi nagyon jo lesz,anyueknal nagyon bejott plane hogy neha 7-en hasznaljuk,de ha nem akkor meg meg jol jon a nagy csomagtartoKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti,
Hanna tisztára olyan, mint Nátán volt ilyen idősen Kép
Én imádom Angliát, és irigyellek, amiért ilyen ügyes vagy, és mered vállalni az utat 3 ekkora gyerekkel.

Apa nálunk is játszik Solymival, bringáznak, rajzolnak, festenek, ilyesmi.

Ültünk tegnap egy szuper Toyota Corolla Versóban (álmaink autója), de nem vesszük meg, mert túl sok benne a kilométer - kb. annyi, amennyit mi az elkövetkezendő 10 év alatt tennénk bele Kép. Majd csak akad másik, ami kicsit megkíméltebb.

Csongi egy aranybogár, egyedül elvan a járókában, hosszú ideig eljátszik magában. Számomra ez teljsséggel szokatlan Kép

Zita
parazita

Parazita
Anyunak ilyen vanKépEs hogy volt benne ennyi km,???hiszen ez csak 1 eve jelent meg mint uj modell.Biztos bejartak vele EuropatKépJa most jovok ra hogy bizti az 5 uleses elozore gondolsz,de az is csiniKépKép
MEgerdemeltel mar egy nyugisabb pasit Solymi melleKép
Tutira bezartak a jatszohazat a Recsiben?Voltal azota arra?

kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Beszti
Nem semmi 3 gyerekkel nekivágni!! de nagyon klassz helyre mentek!!!! az Espace nekünk is nagyon tetszik, bár mi a Fordokat részesítjük mostanság előnyben, nem is tudom, miért.
4-én visszük Danit oltani Kép

ma a párom van otthon Danival, anyósomnak dolga van. délelőtt hívott a párom a ligetből, hogy bringázik Dani!!! Kép már tekeri a bringát egyedül, megáll, elindul. úgy örülök!!!! eddig cssak tologatta, meg nekünk kellett tolni, most meg magától elkezdte. d emég a ligetben a gagyibb, könnyen hajthatóakra sem ült rá. lehet a hétvégi Római partos bringatúra megtette a hatását?
láttunk pont ott ilyen bringát, és rajta egy hasonló korú kisfiú, mint Dani, már pótkerekek nélkül rendesen nyomatta 2 keréken. nagyon cuki volt Kép
ma 3kor lépek, megyünk veszünk olyan autópályás szőnyeget Dani szülinapjára.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Igen, bezárták a játszóházat sajnos.
Persze hogy a régi fajta Corolla Verso, elég is nekünk az 5 ülés, a másik 2-re igazából nincs szükségünk, csak többlet súly lenne. 2002-esnél fiatalabbra nem is gondolhatunk, mert hát elég drága. Anyukád nem akarja véletlenül eladni? Kép)))

Gumicukor,
Nagyon ügyes Dani! Solyminál is nagy szó volt, amikor elkezdte rendesen tekerni a bringát - ez Apa érdeme. De persze most még támasztókerékkel nyomja.

Zita
parazita

Persze, Dani is pótkerékkel. De tök jó volt tegnap délután a ligetben, mi sétáltunk mellette vagy mögötte, ő meg végigtekerte a ligetet, nagy komoly ábrázattal, az emelkedőknél meg nyögve teker Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

En megint szabin vagyok maKépKépes jovov szerdaig!Igy aztan vegkepp nem faraszto a meloKépKépA jatszoterezes delelott mar megvolt,ugy elfaradt hogy mar 2.5 oraja alszik.

Parazita
Hat nem hinnem,csak 3 honapja vette es total oda van erte,egyebkent en isKépHa lesz eccer jo sok penzem csaladi autonak nagyon popec lenne Kép

Gumicukor
Gratula a biciklizeshezKépEmlekszem en is milyen buszke voltam meg majusban amikor 1 nap sem kellett es megtanult biciklizniKépKépFelkonyorogte a pincebebola biciklit hogyO tud,mi meg mondtuk neki, meg kicsi vagyKépTenyleg neki lett igazaKép

Noveremek ma repulnek visszaKépmegint olyan gyorsan eletelt ez a 6 het...

Mindenkinek minden jot a hetvegereKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

El vagyok keseredve, mert úgy néz ki, hogy Csongi ekcémás. Túlságosan is jól mentek a dolgok eddig...
Van valakinek tapasztalata csecsemőkori ekcémával?

Zita
parazita

Sziasztok
Gumicukor
Épitözni,mesét,olvasni nem de biciklizni igen ugyhogy ö fogja tanitani petikét bicklizni Kép.Söt
apanélkül elaludni se jó Kép petike szerint.

Ilke
Gratula Báintnak a feláláshozKép

Kataa
az ugy már jó mert halotam már olyat hogy kicsik közé tetek vissza egy 3évest és a gyerek vissza fejlödöt.

Lányok
képzejétek párom vonatozott petikével Kép igaz petikét csak ugy fél óráig kötöte le a lego vonat Kép ugyhogy ez nem jött be annyira ez a lego .
NEm tudtok valami kreativ játékot amivel eltud lenni egy 3 éves?petikének keresek ajándékot majd agusztusra a szülinapjára és halvány gondolatom sincs hogy mit vegyek neki van 2féle legoja lego vonatja de ez utobi nem köti le anyira ,fa kirakoja 2 féle .

pusz csics
csics

Csics!

Fél órát?Kép Ennél hosszabb ideig lekötő játékot még nem találtak fel 3 évesnek, szerintemKép

Én egyszer elvittem egy fejlesztő pedagógushoz Emmát, és amikor kb 1 percen át játszott egy bogyóhúzó játékkal akkor mondta a csaj hogy szuper, l eis lehet kötni. Szóval 2-3 éves korban ez a normális.

Zita!

És mennyire ekcémás? Mert ha nem nagyon akko rnem nagy gáz, Emma is kicsit hajlamos rá, de ha kenem rendesen testápolóval akkor teljesen koorketül karban tartható, szinte ki sem jön arjta. én neogranormos testáőolóval szoktam. Ha erősebb akkor az nehezebb eset, de remélem nála is csak enyhébb változta. Bőrgyógyász általában öblítő teljes megvonást szokott javasolni, plusz tej megvonást (bá rő gondolom még nem tejzetmékezikKép, de próbáld meg hogy te se egyél semmi ilyet). Ezek szoktak a fő okok lenni. Én egyébként Emmánál nem tudtam rájönni mitől van, bármit vontam meg nem javult, de mivel testáőolózással karban tartható így nem nagyon foglalkozunk vele.

Manó

KépKép
manó

Manó,
Köszi, remélem, hogy nálunk sem olyan igazi, durva ekcémáról van szó, egyelőre nem vészes, inkább csak a fejét vakarássza szegény erősen.
Tejet eddig se nagyon ittam (kb. 1/2 decit vagy annyit se), de most leállok minden tejtermékkel és a tojással is. Azt is hallottam, hogy mosóport sem szabad használni, maximum valamilyen hipoallergén mosógélt, mert az jobban kijön a ruhából...

Zita
parazita

Sziasztok
Mano
lehet hogy csak 15perc volt Kép a lego épitökockái kötik le igazán azal egész hosszu ideig el van hol együtt hol egyedül épit meg az olvasás imád olvasni pontosaban olvastatni mesét lexikont verseskönyvet .

Pusz Csics
csics

Ja, milyen az a neogranormonos testápoló? Gyógyszertári, vagy amit a drogériákban lehet kapni, az az új?

Zita
parazita

Manó,
Jobbulást a párodnak, az a 6 kiló jó gyorsan leszaladt róla.

Beszti,
Gyönyörűséges a kislánykádKép! Minden jót a nyaralásotokhoz!

Zita,
Lili is kiütéses volt még régebben. Igaz leginkább télen jött elő, amikor nem szellőzött a bőre eléggé, abban az időben bármit kentem rá, semmi sem javított rajta. Neki a háta és a karja volt nagyon csúnya. Aztán ahogy jött a jó idő, szépen lassan elmúlt, azóta sem volt. Igaz nálatok az idő most nem lehet probléma, azért a könnyen alergizáló kajcsikkal érdemes egy kört futni és 1-2 hétre mindegyiket egyenként kihagyni az étrendből. Öblítőt én már nagyon rég óta nem használok (helyette vasalással puhítom a ruhákat), mosóport nekünk a Biopon color gélt, Bálintnak pedig a Biopon sensitive gélt veszem. A por mosószert tényleg nem ajánlják kicsiknek.

Csics,
Lilit a Micimackós mesekönyvei kötik le a legtöbb ideig. Komolyan, van, hogy ebéd után nem tud elaludni és amikor belesek hozzá, órákig képes a könyveit lapozgatni, sőt azokkal is alszik gyakranKép. Más egyébként nem köti le ennyire, csak percekig. Talán még a babaöltöztetés és a játékkonyha takarítás meg a homokozásKép. Egyébként mi is, mint Szilcsikéék mindent együtt csinálunk egész nap, így konkrét egyedül játszás ritkán van, de nem is igényli, mert az mindig érdekesebb amit én csinálok, és milyen boldog amikor besegíthet és mesélheti apának este, hogy miket csinált napközbenKép. Szülinapi ajándékkal egyébként én is gondban vagyok, amit biztosan akarok neki venni az a kertbe egy libikóka. Lehet kapni olyanokat amik műanyagból vannak és ha középre ül egyedül is hintázhat vele, de később Bálinttal is tudják majd használni. Biciklije van, hú azon már ügy teker, hogy néha nem ül le, hanem állva, engem meg a frász kerülget, de még nem nagyon esett el veleKép. Az idei szülinapjára egy olyan napot tervezünk neki, hogy elvisszük a Vasúttörténeti Múzeumba, repülőket nézni (közelről!), bobozni, az állatkertbe meg még van egy pár ötletem, persze ez nem valószínű, hogy belefér egy napbaKép.

Ma nagy kirándulós napot tartottunk, megnéztünk 3 közeli várat a barátainkkal. Jó volt nagyon, Tatán belefutottunk egy búcsúba, koncertekkel, aztán szépen ott ragadtunkKép. A gyerekek is egész jól bírták, persze hazafele mindkettő aludt végig. Bálintot napközben is többször elnyomta az álom, hasonlóan hirtelenKép.
Kép
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Zita!

A sima drogériás. nem új ez. cska most új csomagolásban van. Eddig is létezett, olyan nyomós dobozban volt régen mint a folyékony szappanok.

manó

KépKép
manó

Hali!

Hétvégét anyuéknál töltöttük, felköszöntötték Danit a szülinapjára, igaz még csak szombaton lesz, de augusztusig már nem megyünk hozzájuk, mert hol mi vagyunk úton, hol anyuéknak van vmi.
reggeltől esetig kint voltunk a kertben. Dani kapott egy búvárfelszerelést, amolyan gyerekfélét, pipát és szemüveget. csudára élvezte, tettünk vizet a kagylóhomokozó másik felébe, és dugdosta a fejét a vízbe, még este a szárazon is abban járkált Kép meg kapott egy kuglitkészletet, az is nagyon bejött neki, egész délután kugliztunk. szép barnára sült, annyira örülök, hogy nem az én vacak bőrömet örökölte!!!
volt tüzijátékos gyertyafújós torta, minden nap jó későn feküdt le, de ez ilyenkor, amikor lent vagyunk, így szokott lenni. cserébe viszont hagyott aludni reggel, mert ő is 8 után kelt csak.
grilleztünk is, kocsit is mosott a törpe, olyan kézimosós pénzbedobóssal. meg anyuékat kápráztatta el a biciklitudásával. málnát szedett és két pofára tömte a kertben apukámmal. Kép

Csics
A fél óra az nagyon jó!!! igaz nekünk több is szokott lenni, mert sokszor annyira belemerül a kisautózásba, hogy nem lehet kizökkenteni.
nálunk vannak egyszerű játékok is, amolyan otthon készültek. lyukas tésztafűzés, babok válogatása kis fém muffin formákba, ujjal festés.

petikének van gyurmája? mondjuk ehhez is kell valaki, akivel játszik, de pl, kakóscsigát már tud készíteni, meg apróbb dolgokat. festeni is nagyon szeret, meg színezni. ezeket csinálja Petike?

Szülinap
Nálunk anyíósoméktól és a dédiéktől kap közösen egy pedálos Gokartot, már ott figyel a műhely galériáján. Tőlünk egy autópályás városos szőnyeget (egyébként is kell neki másik a mostani helyett), hozzá új Hotwheels autókat, a többit nem tudom még.
meg lesz egy tortája, amit már múlthéten megrendeltük, egy piros autó a rendszámtáblán Dani felirattal a Daubner cukiból.

Ilke
Tavaly mi is bobozni voltunk hármasban Visegrádon Danival. nagyon élvezte!!! Kép most, hogy mondod, lehet kimegyünk vmikor hétvégén ismét.
Bálint nagyon cuki, ahogy elnyomta a buzgóság! Kép

A párom ma megy Münchenbe, majd csak pénteken éjjel jön haza Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Ilke
nálunk is a könyvek nagy része micimackos Kép petike is szereti a az ö szavával élve a mackos könyveket söt nekünk még a gyerek lekszikonunk is micimackos Kép .

Gumicukor
nincs még bár szeret gyurmázni csak az a baj hogy én még nem találtam nem mérgezö gyurmát ugy tudom van mert ha elkezdek petikével játszani imike is jön ha lehet hol lehet kapni nem mérgezö gyurmát ? mert akor nem lenne gond ha imike is ott van meletünk.Torta az lesz mindenképp ha pesten leszünk éppen akor idén a daubnertöl rendelünk de ha nem akor majd máshol kap tortát.

Lányok
képzejétek ma reggel is levetete a lego vonatát petike hogy játszani szeretne vele igy keten apával játszotunk is vele söt apa le is filmezte öket Kép bár ma is félorát játszot csak vele utána ment épitözni Kép

Pusz csics
csics

Csics
egyik gyurma sem máérgező manapság.
vanolyan, ami nagyon puha, nem az a régi gyurma, amivel mi is gyurmáztunk. egyébként meg ez az újfajta olyan illatú, mint a marcipán, az íze meg baromira sós, nincs kedve megenni a ygereknek, és nem mérgező, ha mégs véletlenül megenné. az Árkád Játéksziget elején vannak ilyen kreatív dolgok, ott lehet kapni ilyen gyurmát, kinyomóformákat stb. és nem folyik szét a kézben, mint a hagyományos gyurma.
a játékot meg meg kell mutatni, mivel mit lehet csinálni, mert magától nem minden gyerek jön rá, mi is az, amit adtak a kezébe. aztán utána már maga is kombinálja a dolgokat.
vízfesték is jó ötlet, nagy vázlatfüzettel, amire festhet, jó nagy ecsettel (8-10es ecset). ezek sem mérgezőek.
ilyen gyurmát még a Kaisers üzletekben is láttam már, sőt vettem is.
jó gyurmázást!!!!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Parazita
Remelem a dietad elmulasztja Csongi ekcemajatKépBiztos csak erzekeny a tejtermekekre.
En mar a szulestes ota mindent csak gellel mosok es sensitiv oblitovel,de azt is csak 6 hos koratol.

Csics
Szerintem ritkan tesznek nagyot kicsik koze a bolcsibe mert kor szerint vannak a csoportokKép
Nalunk mar sok jatek regota lekoti hosszu ideig(20 perc)PL:gyurma mar vagy 1 eve van(kinyomo foramkkal is),festunk,nyomdazunk,rajzolunk mindenfele szinessel,zsirkretaval,az udvaron aszfalt kretavalKépSokaig nezi a konyveket de jobban szereti ha mi is kommentaljuk hogy mi van benneKépDe sokszo O mesel nekemKépSok fajta epito kockaja van es azokkal egyedul is eljatszik.Az en velemenyem si az hogy eloszor vele kell elnni par alkalommla es akkor rajon hogyez egyedul is megy nekiKép
Mi most puzzlezni tanulunk,mar a 15-os eleg jol megy nekiKép

Ilke
Tatan mi is ott voltunk,(vicces lett volna osszefutniKép )ez nem bucsu hanem Viz,Virag Fesztival voltKépKép
Balint is ojl elfaradt latomKép

Megyek mert most epen kesz a garazs amit epitett es kisautozni kell benneKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Tenyleg lanyok, elfelejtettem kerdezni,Ti vittetek napra a hetvegen a gyerkocot???
Mert ez az ozon ijesztgetes kicsit beparaztatott....
Csak reggel fel 10-ig engedtem ki meg delutan 4 utan,persze magunkat is bent tartottamKépKép
Remelem nem surun lesz ilyen.

Kataa

Kép
Kép
kataa

sziasztok
Gumicukor
én mindig leülök velük épitözni ,szerintem gyurmázni is lefogok ha azt veszekKép

Kataa
puzzle egyelöre imike miatt nem lehet mert csak megrágná és szétdobálná a darabjait.

Lányok
nem tudja valaki hogy a DAUBNER cukinak van saját honlapja ? mert én nem találtam meg .

pusz csics
csics

Sziasztok
Hazajöttünk a Balatonról, szuper volt, jó idő, sok gyerek, teljes ellátás...Gellértke tündér volt, mindenkire vigyorgott ezerrel, Gergő meg csajozot... Egy 4 éves kislányt talált magának, együtt csúszdáztak, táncoltak, ölelgették egymást...A vizet első nap nagyon élvezte, ki se akart jönni, később már nem annyira, az apja nyakában ment csak be. Inkább a gyerekekkel játszott, homokozott, csúszdázott. A háromfogásos kajákat nem bírta végigvárni, sokat kellett utána futkosni.
Ma pedig államvizsgáuik a férjem, úgyhogy drukkoljatokKép
Még az utazás előtt voltunk mérésen. Gergő 14,6 kiló és 97 cm, Gellértke 72 cm és 8,3 kiló, alig hízott az elmúlt hónapban, két hét múlva újra mérésre kell vinnem.
Gergőt felvették az oviba, én is elmentem megnézni, nagyon tetszett és kedvesen fogadtak. Vegyes csoportok vannak, de ő főleg kicsik között lesz, 18-an lesznek a csoportban, 2 ovónő lezs velük napon belüli váltásban. Montessori módszer szerint működnek. Választani kellett foglalkozásokat, én hittant, nyelvet, úszást és ritmikus foglalkozást jelültem be, többet nem akartam, bár lett volna kézművesség és zene is.
A gyerekek nem voltak bent, mert kint levegőztek, de Gergő rögtön játszani kezdett a játékokkal.

Kataa
Hát mi voltunk napon, de a déli órákban nem, kb 12 és 3,4 között aludtunk bent, amúgy meg kentük magunkat. Az Este foglakozott az ózónnal, de azt mondta a meteorológus, hogy Mo-on nincs veszély.
Az aszfaltkrétát hol lehet kapni?

Zita
Nálunk mindkét gyerkőcnek voltak foltjai, Gergőnél segített, hogy elhagytam a tejet. Gellértkénél meg most egy Halicar nevű homeopátiás kenőcs segített.

Beszti
Jó nyaralástKép

Gumicukor
Gergő is imád bicajozni, ő még megfordulni nem tud, mert elég keskeny itt az út a kertben, én fordítom vissza. Néha a nappaliban is tekerKép még ő is pótkerekesKép

egy kép a balatoni feelingről:

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Vagyok ám, olvasok, csak írni vagyok lusta disznó!

Annát is felvették az oviba! Tegnap megjött végre az értesítő! Hab a tortán, hogy sikerült abba a csopiba, ahová kértem! Augusztusban mi is megyünk szülőire!Kép

Csütörötkön nagy családi szülinapi party lesz nálunk. Tölti Pancsi a 3-at. Ilyenkor az anyukákat is meg kellene ünnepelni nem? Együtt éltük át a katartikus élményt! Kép

Pénteken pedig megyünk nyaralni Zamárdiba! Hurrá!! 2 hétre! Anna már mindennap emlegeti a Balcsit, nyagyon várja.

Judy
Államvizsgához mennek a drukkok!!! Ovihoz gratula!!! A mi ovink is dettó uilyen, mint a tiétek! Biztos tetszik majd a gyerkőknek! Jelet is választhattatok már? Mi csak a szülőin...

Kataa
Írtam.
Sajna én is hallottam ezt az ózon dolgot. Viszont jól el is felejtettem, így szombaton voltunk napon, nem is keveset. Szentendrén jártunk egy barátunknál, akinek a kertjében gyerekparadicsom van. Nem lehetett kihagyni a medencét...Remélem, hogy nem sínyli meg a bőrünk. Egyébként Ilcsis paradicsomos napozónk van de a szagát, bocs az illatát alig viselem mert kakaóvaj van benne. Gyerekkoromra emlékeztet, akkor kent anyum kakakóvajjal.

Gumicukor
Mikor is költöztök pontosan? Daninak is boldog szülinapot kívánunk! Ti következtek utánunk! Kép
Pancsinak Malacka formájú tortát rendeltem. Kap egy oroszláncsaládod gumiállatokból (imádja őket), cicás puzzlet, Snoopys türcsit, bögrét, tányért...+ a nagyszülőktől még biztos mást is.
Õ is bicózik már, végre előre hajta!Kép

Most jut eszembe! Hátha mást is érdekel! HOLNAP APÁK NAPJA LESZ A MOGYORÓDI AQUARÉNÁBAN, AMI ANNYIT JELENT, HOGY AZ APUKÁK INGYEN MEHETNEK BE EGY 14 ÉV ALATTI GYEREKKEL. Megéri mert egyébként 4200ft a jegy hétköznap. Nagyon szupi a hely. Tavaly voltunk. Egy egész napot simán el lehet ott tölteni. www.aquarena.hu

Beszti
Jó nyaralást nektek is! Élménybeszámolót kérünk majd! A gyakorlati oldaláról is, azaz, hogy lehet kivitelezni egy ilyen utat 3 gyerekkel. Biztos, hogy jó logisztikai készség is kell hozzá!Kép

Mindenkinek jó pihenést! Évezzétek a nyarat, és a gyümölcsöket!

Puszi,
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?