Sziasztok!
Tényleg megint jó rég írtam... Csak Halacskával emileztünk.
Tervezgetjük a nyaralást, végül Anglia (Nyuszi!
) melett döntöttünk (2-3 éve már terveztük, de akkor nem volt rá pénzünk). Persze oda is autóval, kalandos lesz!
Folyamatban van a másik nagy projektünk: az épitkezés. Ezzel kapcsolatban is sok dolgunk volt, még mindig nincs beadva az engedélyünk, de már csak 1 jóváhagyásra várunk, aztán tényleg lehet beadni. Pedig már nagyon el kellene kezdeni, ki tudja, mikor költözünk...
1 hétre visszavedlettünk egygyermekes szülőkké, a két nagyobb drága anyósom gondjaira volt bízva. Kicsit tartottam tőle, hogy Nátán mit fog szólni a dologhoz, de nagyon jól érezte magát (csak az első két este pityergett utánunk kicsit).
Kataa!
Nátán még nem ovis, de csak azért, mert egész váratlanul kiderítették még korábban, hogy május végén gyorsan ballagtatnak, aztán mindenki, aki tudja, oldja meg a gyerekelhelyezést, mert felújítják az ovit. Ma láttam is az eredményt, kiszedték az ablakokat, van olyan rész, ahol nincs tető... Kicsit baj is volt, mert Nátán is látta, és teljesen elkeseredett, hogy ő ide nem akar oviba jönni, én meg hiába mondtam, hogy de majd visszaépítik.
Emiatt aztán végül nem kezdte el az ovit Nátán, de augusztustól elvileg mehet (már ha felvették, mert azt se tudjuk). Augusztus közepétől tudna menni, mert előtte nyaralunk
!
Halacska!
Jelenleg 2 autónk van, az enyém egy Renault Megane II, abban a két fiú hátul ül, de Hanna elől, mert nem fér be hátra három gyerekülés (elől emiatt ki van kapcsolva az utasoldali légzsák). A párom egy Renault Scenic -kel jár, ezt használjuk családi autónak, mert abba belefér hátra kényelmesen a három gyerekülés. Valamelyik nap gondoltam rád, hogy lefényképezem őket, de nem volt kéznél a gép. Hanna persze ott is háttal ül az egyik szélén, középen Nátán (ő már rendesen előre) és a másik szélén Beni. Jobb lenne, ha Beni és Nátán nem ülne egymás mellett (időnként verekednek
), de csak így lehet megoldani, hogy könnyen be lehessen kötni mindet.
Nyaralni viszont a leendő autónkkal megyünk!
Kb. egy hét múlva meglesz (Megane-t továbbadjuk, de abban még nem egyeztünk meg, ki melyik autót fogja ezentul használni). Az egy Renault Espace lesz, 7 üléses (ugye gondolni kell a következő babánkra
). Abba öten biztosan kényelmmesen elférünk, és a fiúkat is szét tudjuk ültetni, ha rosszalkodnak.
Dec8!
Szerintem azért ül így Hanna, mert elégé stabilan lehet így ülni, viszont könnyű újra elindulni mászni, vagy felállni. Hanna annyit mozog, hogy szerintem macera lenne neki leülni, aztán ülésből újra mászásba fordulni, meg még felállni is.
Én még hiszek a sírig tartó jó házasságban.
A mi világképünkbe nem is fér bele a házasságtörés, válás.
Nekem egyébként nagyon rossz emlékeim vannak a szüleim válásáról, pedig nem is voltam már annyira kicsi (13 éves voltam). De egy csomó minden megtört, a családunk szétesett, és talán ma már jobb minden, de azt nem mondhatnám, hogy mindenki mindenkinek mindent megbocsájtott már. Pedig hát ennek 17 éve.
És én Dec8-nak és Continak is csak azt tudnám tanácsolni, hogy védjétek a gyerekeket. Egy bosszú sem olyan fontos, hogy a gyerek belerokkanjon!
Nyuszi!
Hú, Dani már 1 éves? Gratulálok neki!
Kérdezhetek pár dolgot Angliáról?
Pl.: Milyen üzemanyagárakkal számoljunk? (dizel) Hozzánk képesz milyenek az ételárak (akár sima bolt, akár étterem)? Szerinted a Bed&Breakfast szállások megbízhatóak?
Ilke, Ági!
Látom, hogy a kicsik megzavarják a nagyobbakat. Nálunk Beni rángatja mostanában a szemét...
, engem nagyon idegesít... Neurotizálom a gyereket, hogyígy reagál???
Most jól meg is ijesztettem magamat, mert rákerestem a Google-n a "tikk" szóra, és egy elég ijesztó cikket sikerült találnom a Házipatika.com-on ezzel kapcsolatban. Remélem ez nálunk nem tikk, és hamar elmúlik!!! Igaz a cikk jó része nem illik rá, mert nem küzd magatartászavarokkal, nem hiperaktiv...
Nem olvastam mindent végig, de megyek aludni!
Még egy kép búcsúzóul (Halacska
):
Beszti