Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már jó régen nem írtam ide, de azért általában elolvastam a topicot.

Tünde!
Drukkolok neked 17-e körül, könnyû szülést kívánok! Hogy repül az idõ!

Dojika!
Gratulálok az államvizsgádhoz! Én is tanulok, de mintha kevésbé fogna az agyam, mint nem terhesen. Kép Te nem tapasztaltál ilyet? Persze, ha ilyen jó eredményt értél el, akkor nem valószínû.
Tornára én sem jártam mostanában, mert nem volt ki vigyázzon a kislányomra, viszont nem bírtam magammal és újból járok edzésekre, azóta egyáltalána nem fáj sehol és jól érzem magam. Kép

Mia!
Nekem is befele forduló mellbimbóm van és a lányomat csak bimbõvédõvel tudtam szoptatni, amit nagyon sajnáltam. Neked hogyan sikerült megoldani ezt a problémát? Van valami más módszer is?

Mindenkinek jó babavárást kívánok!

Csilla1 26h+5n
Csilla1

Katka!

Na ehhez végre hozzá tudok szólni!Kép
Bugyi:
Eldobható (nem igy igy hivnám, mert nekem még mindig meg van, és most is fogom használni), szóval Tena inkontinencia bugyit (hálós) nagyon érdemes venni. Ugyan iszonyuan rosszul néz ki, viszon:
- nagyon könnyen kimosható
- könnyen szárad
- jól tartja a betétet.
Nekem a szülésznök ajánlották a szüléshez, és a gyermekágyas napokra, amikor még erös a vérzés. Bevállt. Nem kell sok (pont az elöbb emlitett okok miatt), azt hiszem kettö van egy csomagban. Kb. 3-4 böven elég. (Azért kellhet ennyi, mert esetleg valami ok miatt ki akarod dobni...)
Betét:
A normál intim betétek nem érnek az elsö napokban semmit! Picik, hamar telitödnek.
Vagy nögyógyászati betétet érdemes venni (gyógyászati segédeszközboltban), de ugyanilyen jól, vagy még jobban megfelel a Libero pelenkabetét (amit gumibugyival lehetne feladni a babára). Még mindig (hü, de régóta) kapható a boltokban, igaz, hogy csak nagy csomagban árulják, de sok is kell. Mivel ezeknek az alja nem müanyagos (átázhat), ezért érdemes alá még egy vékony betétet betenni (mondjuk tisztaságit).
(Ja, a felnött inkontinenciabetétet (pelenka) csak azért nem ajánlom, mert drága, föleg ahhoz képest, hogy tényleg gyakran kell cserélni. Néhány darab esetleg jól jöhet (a szüléskor, de utána nem igazán.)

Gondolom, sem a szüléskor, sem az azt követö napokban nem igazán fontos az, hogy mennyire szexis ez a "felszerelés", inkább praktikus legyen. Ez az összeállitás az.

Remélem tudtam segíteniKépKépKép, nekem ez volt a tapsztalatom.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata!

Lemaradt a helyezésünk!KépKépKép

Beszti
Beszti

Köszönöm, hogy felkerülhettem
Szilvi

Beszti,

Koszonom szepen a segitseget. Meg egy kerdesem lenne. A Tena
inkontinencia bugyit hol tudom megvenni (errol meg soha nem hallottam...)?

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Menta: úgy örültem, mikor megláttam a neved. Aranyos vagy, hogy benézel hozzánk. Megnéztem a lánykád, tündéri kislány. Kicsit könnyes a szemem, nekem még 8 hét. Próbálj meg pihenni, amikor Helena alszik és ne érezd magad rossz anyának. Majd belerázódsz! Vigyázz magadra!

Kata: köszi a táblázatot, nagyon elõre kerültem, igazán örülök neki.

Beszti: köszi a tanácsokat. Nem is gondoltam, hogy a hagyományos tiszt. betét nem lesz jó, sajna nincs tapasztalatom. Szerencsére anyukám tud szerezni Tena betéteket, majd konzultálok vele.

Az álmokkal kapcsolatban: én is álmodtam már olyat, hogy megszületett a baba és nekem napok múlva jutott eszembe, hogy Te jó ég, nem etettem meg! Volt úgy, hogy a karomban tartottam, de anyukám is álmodott már vele, sõt apósom kislánnyal álmodott. Ez olyan izgi, most teljesen fel vagyok dobódva, hogy a 8. hónapba léptem. Már alig várom, és egyre jobban felfogom, hogy lassan elérkezik az idõ.

Ma pl. hanyatt vágta magát a pocakomban ebéd után.

Oly szép!

Helena
32+1
Helena

Sziasztok!

Beszti!
Szerinted az éjszakai vagy maxi betétek sem lesznek elegek? Valahogy annyira nem fûlik a fogam sem az inkotinencia betéthez, sem pedig a pelenkához.

Hogy álltok lányok a 30. hét után? Beállt már a picúrok feje? Engem szombaton vizsgált meg az orvos és azt mondta érzi a koponyáját. Remélem ez nem azt jelenti, hogy már indulni akar? Még egy picit igazán nõhetne.

Zsebi (35+1)
Zsebi

Katka!

Ezek szerint nem erre gondoltál, mint eldobható bugyira?
Én gyógyászati segédeszköz boltban vettem, de szerintem (az inkontinencia betétekhez hasonlóan) gyógyszertárban is van.
Vagy legalábbis ök biztosan meg tudják mondani, hogy hol tudsz ilyet venni.
TENAfix rögzítönadrág a pontos neve, több méretben is kapható, és tényleg olyan hálószerü. (Tehát nem is bugyis, és nem is pelenkaanyagú).
(Ott, ahol én vettem, az eladó egyáltalán nem értetlenkedett, mert a kórház földszinti részén volt/van a bolt, és a szülésznök rendszeresen ezt ajánlják. Ugyhogy tudta, hogy mi kell nekem.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata007
Engem egy nappal asszem öregítettél. Ma még csak 17+7 Bár látom, hogy senkinél nincs 7. nap. De akkor ezt nem értem, hogy hogy számoljuk mert nálunk szerdán van a váltás.
Beszti
A szombati UH publikus? Császár, de miért???

Ilke, Ðió
Köszi a neveket, mi még eléggé hezitálunk a fiún.

Bugyi még: én a Mark's and Spencerben vettem. Egy csomagban 5 db. Nem kifejezetten kismamás de keskeny a derékgumija és kellemes viselet. Nem megfizethetetlen de már a pontos árára nem emléxem.
Halacska 17+?
Halacska

Zsebi!

Nekem egy darabig nögyógyászati betétem volt (csak késöbb pelenka), ez nagyobb, mint az éjszakai és maxi betétek, de még néha ez is kevésnek bizonyult (pedig érzésem szerint elég gyakran cseréltem). Lehet, hogy 1-2 nap múlva elég lehet, de szerintem elöször nem.
Nagyon kevés folyadék befogadására vannak csinálva (akármilyen soknak is tünik a menzeszkor), és a szülés után ennél jelentösebb a gyermekágyi folyás. (Teljesen természetes folyamatként is.)
Próbáld ki, hogy melyik jó. (Én nem idegenkedem tölük, ugyse látja senki (ahol én szülök, ott nincs olyan vizit, ahol pl. a gátsebet néznék), viszont nagyobb biztonságot nyujt, nem kell félnem töle, hogy a ruhám vagy az ágy bánja.)
Néhány inkontinenciabetétet vagy pelenkát szerintem vigyél (nincs olyan ismerösöd, aki tud szerezni és nem kell egy csomagot megvenned?), meg vigyél betétet is. Aztán majd kiderül.
Ha nem lenne jó a betét, akkor a párod még mindig tud hozni mást.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halacska!

Mindig akkorra végzek, amikorra megint kérdeztek! Hurrá!KépKép

Szóval igen, természetesen publikus, csak nem akartam tul sokat panaszkodni, meg a helyzet még változhat.KépKép
Háa Istennek semmi baja a babánakKépKép, teljesen jól van, mindene megvan, és az alapos UH alapján is azt irta a doki, hogy rendellenességre utaló jelet nem látKépKépKép. Én is rákérdeztem, azt mondta, minden rendben.
Csak:
Mellsö falon mélyen fekvö, a belsö méhszájat részben takaró lepényt állapitott meg. Ez meg nem jó. Ha most lenne szülés, akkor ez biztos császárt jelentene. (Mert a tágulás miatt a lepény válna elöször, és a baba életveszélybe kerülne.)
A jó hír: még változhat (fog!Kép), csak még azt nem sikerült megtudnom, hogy akkor lehet-e sima hüvelyi szülésem.
Meg innentöl veszélyeztett terhes vagyok, hogy nehogy lepénylevállás legyen.
Elöször egy kicsit rosszul érintett (ki szeretne császárt?), de most már nagyon bizakodó vagyok, hogy biztos nem kell.KépKép

A számolás:
Az elsö nap: (nálad szerdánként) x. hét + 0 nap, aztán igy tovább, az utolsó igy x. hét + 6 nap lehet.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Halacska Ne izgulj, ha izgulnál. Nekem Pont ilyet állapítottak meg,de egy kicsit vészjóslóbban. Ahogy növekszik a méhed a méhlepény egyre jobban húzodik fel az oldalára.Ez a 20. héten történt kb.Rá 3 hétre 4D-sen voltunk és már a méhfal oldalára is húzodott. Persze nem erõltettem meg magam. A házimunkát ugyanúgy végeztem ,de sokat probáltam ülni.Így most egészségesen itt vagyok a 28. héten.Tehát csak annyi ,ha elvégeztél mindennel pihenyj sokat. Szilvi
Szilvi

Beszti

Nem panaszkodsz soha! Söt, ebben a topicban is és a megint megjöttben is hasznos hozzászólásaid vannak! Kép
A lepényhez elsö babásként nem igazán tudok hozzá szólni. Azt hallottam én is, hogy ha nagyon lent van az necces lehet. Nekünk pénteken lesz meg ez a vizsgálat és még én is kétségek között vagyok. Azt tudod,hogy meddig változtatja a helyét? Akkor már nem dolgozhatsz és feküdnöd kell?
Tényleg ne gondolj a legrosszabbra de tudom, hogy reálisan méred fel a helyzetet. Kép
Igaz, hogy még a dokimmal nem beszéltem de nekem szerintem meg a szemem miatt lehet csaszi. -5,5. De elképzelhetö, hogy megúszom. Szerintem nem a világvége! Legalább te már tudod milyen a normál. Más nö meg direkt ezt választja mivel szerinte nem szenved annyit. Én szívesen szenvedek. Kép
Halacska 17+6
Halacska

A megszólítás nem volt jó.Nem Halacskának, hanem Besztinek szólt.BOCS
Szilvi

Szilvi
Azért kösz a megnyugtatást és a tanácsot! Értünk mi mindent, te meg majd belejössz! Kép
Halacska
Halacska

Hûha, olvasva a leveleket mostmár teljesen belekavarodtam, hogy milyen betétet, pelenkát...jó vinni a kórházbaKép, azt hiszem ha odakerülök majd, akkor viszek mindenbõl párat aztán majd meglátom melyik kell.Kép

Halacska, lánynevetek van már?

Álmokkal kapcsolatban: én is mindíg olyanokat álmodok, hogy valami alapvetõt nem teszek meg a babának. Érdekes, hogy a nemét én sem tudom soha álmomban, valahogy az mindíg kimarad. Úgy látszik, hogy ezek a negatív álmok hormonálisan törnek belõlünk elõ.

Pusz, Ilke(18+2)

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Én is a hormonokra fogom a rossz álmokat. Na meg a hisztiket, negativ viselkedést, stb. Na jó nincs olyan sok! Kép Egyébként nekem az 1. harmadban voltak iszonyú hülye álmaim és nem a bébivel kapcsolatban. Elöjöttek gimis szerelmek és ismeretlenekkel is álmodtam. Alig aludtam mert sokszor fel is ébredtem. Örülök, hogy mostanában nincs ilyen. Biztos most a szép álmok jönnek!
Lánynevünket már írtam valamikor. Anna, Míra. 2 nevet adunk. Anna gyakori de a férjem nagymamája miatt ragaszkodik hozzá. Nagyon szereti. Nekem is tetszik, de a Mírát (jelentése csodálatos) én kértem.
Halacska
Halacska

Bocs, hogy megint itt vagyok!
Beszti,
megnéztem E.-t. Ö mit válaszolt?
Halacska
Halacska

Halacska!

Köszi.
Nem sajnos, nem tudom, hogy meddig változtathatja meg a helyét, és mi lenne késöbb. Én is abban bizomKépKép, nagyon erösen, hogy hamar feljebb huzodik, most, hogy már a baba is jobban növekedik. Szeretném 1-2 hónap mulva azt mondnani, hogy már nincs ott.
A dokim (ma ujra felhivtam) nem kezeli nagyon veszélyes dologként.
De azért megfogadom Erazmusz tanácsát, és óvatosan leszek.

Szilvi!

Nagyon köszi a biztatás.KépKépKép Sajnos eddig még nem volt tapasztalatom, meg senki nem mondta, hogy hasonló problémája lett volna.
Mivel itthon vagyok, semmi komoly dolog nincs, amit nem akarok, csak a fiamat kell ellátni, minden más halasztható, vagy akkor csinálom, amikor a férjem is itthon van. Majd ö emelget, meg cipel stb.
Mennyire távolodott el egyébként? Most nálad már biztos semmi gondot nem fog okozni?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

itt is kivanok neked jokat es pihenj nagyon sokat!Kép
A gyerkocot pedig ne emelgesd hanem ultesd az oledbe es oleld at szorosanKép

Krisztinka
kriszti

Halacska!

Megint keresztbe irtunk.
Kb. annyit, amit már itt korábban nagyvonalakban leirtam (Kimélet, nincs emelgetés, no sex, semmi olyan, ami nagyobb méhösszehúzódást válthat ki, meghogy változhat, de akkor sem nagymértékben fog eltávolodni a méhszájtól.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Beszti Teljesen felkúszott az oldalára, már egy kicsit sem takarja a méhlepényt.Már nem is foglalkozok vele, vissza nem fog kerülni.
Szilvi

Halacska, most hogy mondod, az én párom nagyijának is az volt a neve amit kitaláltunk, Lídia. Érdekes véletlen.Kép
Jaj mostanában olyan furi vagyok. Valahogy nem olyan stabilak az idegeim mint régebben. Pl. ha vendégeink vannak, és persze én ugyanúgy készülök...mint korábban, akkor fele annyi idõ alatt kifáradok és akkor nyûgös leszek. Valahogy már nem tudom ugyanazzal a lelkesedéssel ugyanazt nyújtani mint korábban. Persze mindenki mondja, hogy ne törõdjek semmivel, feküdjek le..., de ez valahogy nekem nem megy. Most is olyan álmosság van rajtam, hogy mindjárt leesik a fejem. Az elsõ1-2 hónapra emlékeztet ez az érzés, azzal a különbséggel, hogy akkor szinte egész nap ezt érzetem.Kép

Ilke(17+2)

KépKép
KépKép
ilke

Beszti!

Köszi! Kép Az elküldés után észrevettem, de már nem tudtam "visszacsinálni". Kép Pedig mindig megnézem elötte, de most nem tünt fel, hogy egy oszloppal kevesebbet jelöltem ki. Utána meg már direkt nem írtam, kíváncsi voltam ki figyel fel rá... KépKépKép
Emiatt már nem küldöm el újra, majd a péntekinél ott lesz a sorszám.
Olvasom mi van veled, de nem igazán tudok hozzászólni. Szorítok neked tiszta szívemböl, hogy változzon a dolog.

A panaszkodással kapcsolatban pedig joggal kérdezhetem mindenki nevében, hogy nagyon jó amikor te nyugtatsz meg valakit, ugye? Akkor ne zavarjon, ha neked van gondod, OK? Irgum-burgum!!! Kép Nem tudhatod, hogy a sok kismama közül itt, nem volt-e valakinek ilyen gondja, nem? Ide most nagyon illene egy híres kérdés: "Doktor Úr! A maga szíve sose fáj?" Ugye-ugye? Na most haragszom rád (egy kicsit)! Kép

Halacska!

Én anno így vettem át a táblázatot, hogy nincs 7. nap, hanem 0. nap van. Hamar meg fogod szokni, szerintem nem rossz ez a számolás.
Nekem hétföi napon jött meg utoljára, így aznap van a váltás, így akkor kezdem a következö hetet 0. nappal. Ha nálad csak szerdán van a váltás, akkor valamit nem jól adtál meg nekem annak idején. Utólagos engedelmeddel Képjavítottam a táblázatot, a péntekiben már egy nappal fiatalabb leszel.
Tudod nekem van három táblázatom. Kedd, péntek, vasárnap. Ha egyszer megadod az adatokat, akkor a napokban nem lehet csúszás, mert én mindig csak a heteket növelem 1-el.
Sok kismamánál feltünö nekem, hogy másképp számolja a heteket. Csak nézd meg a szülések idöpontját, és a heteket, napokat. Vannak egyforma hetek-napok, mégis más a kiírás idöpontja. Vagy egyforma a szülés várható ideje, mégis eltérö a hét és nap. Na ilyenekbe nem javítok bele. A szülés várható idöpontja szerint vannak a helyezések, mert azt gondolom mindenki a doki által mondottat adja meg nekem. Aztán ha menetközben valakinek nem tetszik valami, akkor szól, én pedig javítom. Kép Nem esik rosszul ha valaki téved és javítást kér, mert engem sem szidnak ha valamit elcseszek. Lásd most a sorszám. Kép A táblázat írása közben elég egy telefon, vagy egy "anya gyere" Kép és már el is rontottam. Kép

Bocsi, hogy kicsit hosszú voltam!!! Kép

Kata (24+1)
Kata007

Sziasztok Kedvesek!

Bubu nagyon kedves a kis irományod! Kép
Ilke te is a Péterfybe jársz? Én is, a Rácz doktorhoz
szerintem õ nagyon jó, most is megyek hozzá a magán rendelõjébe!
Majd még írok!
Pusza mindenkinek : vuckó 31+6
vuckó

Kata007,

én a babásság napját úgy vettem ahogy a babapont.hu kiadta. Ott a napot is kiírta. Szerintem uaúgy számolunk csak én a 7. napot is számoltam. Egyébként elégedett vagyok a táblázattal!!! Kép Köszi szépen.
Beszti,
még azt szeretném kérdezni hogy a te babád most hol helyezkedik el? Hol szoktad érezni? Ebböl lehet tudni, hogy a lepény hol van? Vagy rá is tapadhat valahogy?
Most hazamegyek de holnap is jövök Kép
Sziasztok,
Halacska
Halacska

Lányok,
MINDENKINEK nagyon szépen köszönöm a tanácsát, akik segíteni próbáltak, hogyan úszhatnám meg ezt a fránya megfázást. Nos, hál'isten csak egy erõs náthával küszködök, de ezzel nagyon.Semmit nem merek bevenni, egyedül orrsprayt használok, mert különben megfulladnék. ( ma vetettem a párommal homeopátiásat 1400 Ft körül volt és túrót sem ér - ugyanúgy nem kapok levegõt ) Viszont anyukám adott egy másikat, igaz rá van írva terhesség és szoptatás idején csak orvosi javaslatra, de ugyanakkor az is, hogy hosszú múltra tekint vissza és a terhesség alatt semmi galibát nem okoz.Akkor meg minek ijesztegnek? Különben alig hittem az orromnak , amikor még 5!!!!óra múlva is kaptam tõle levegõt.

Bubu!
Szerintem abszolút nem pici a pocakod! Én most vagyok a 31. hét 3. nap napján és nekem 107 cm, ami az átlagosnál egy picivel nagyobb, pedig én is azt hittem, hogy nincs nagy pocim. A 29. héten - most néztem nekem 104 cm volt. Dehát ez alkat kérdése is.

Bugyiügy: Én olyan 120 Ft-os tanga pamutbugyiból vettem jó pár db-ot a legnagyobb méretben, amit kínai üzletben lehet kapni. Nem mondom, hogy nem szeretném már õket kidobni, dehát ez van. Jobb megoldást nem találtam, ezreket áldozni meg spéci kismamabugyira nem igazán akartam. Végülis elég jól elvagyok velük, bár már nagyon szeretném a régi bugyijaimat hordani.

Én is belezavardotam már a betétekbe, meg pelekákba.Igencsak óckodom tõlük, de ha kell, akkor kell. Hol lehet ezeket egyáltalán beszerezni? Most akkor melyik az, ami olyan, mint a betét csak sokkal nagyobb nedvszívó képességû? Ez a Tena?

Sziasztok,

Heni 31+3
heni

Sziasztok!

Heni!

Na jó kis kavarodást okoztam pelenka és betét ügyben.KépKép

A mai 13.23-as és 14.16-os hozzászólásaim a mérvadóak (mit vegyél, hol vegyed), a többi csak fejtegetés, hogy mást én miért nem gondolok jónak.

Kata!

Igazad van!KépKép
Csak néha jobb, hogyha pár napig várok, mert akkor már kicsit másképp látom a dolgokat.Kép

Halacska!

Ugye nem akarsz megijeszteni! Még soha nem hallottam olyasmiröl, hogy a méhlepény hozzánött volna a babához.
Ugye ilyen nem lehet?
Egyébként amikor kialakult a lepény, akkor még biztos sok hely volt a baba és a lepény között (még a 12 hetes UH-n sem volt a közelében). Az viszont igaz, hogy most közel vannak. Egyébként fejjel lefelé tartozkodik, a fejecskéje van egészen lent (a méhlepénynél...), a kicsi lábai meg fent. Most éppen a hátam felé fordult a fejecskéjével, ugyhogy sem arcot, sem nemet nem tudott a doki mondani (ez utóbbit nem is szerettük volna). De az biztos, hogy forgott, mert legutóbb profilból láttuk (már az is hasi UH volt).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ezúton szeretném tudatni, hogy 2002.02.11-én délután 13 órakor megszületett Zsuzs kislánya, Réka Lili. A paraméterek: 3700 gramm és 55 centi. Kicsit késett a kisasszony, így elõször indították a szülést, majd császár lett belõle.
Zsuzs majd elmeséli a részleteket, ha net közelben lesz.

Anya és lánya remekül vannak.

Gratula nekik ezúton is, és sok boldogságot!

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!
Áruljátok el nekem, hogy hol lehet megnézni a már meglévõ babucik képét, olyan kíváncsi vagyok rájuk.
Forti (14+5)

Kép
Kép
forti

Pucúr!

Bugyi: simán eggyel nagyobb méret és a tanga kifejezetten kényelmes.
Szoknya: én sima egyense szabásút hordok, aminek gumis+megkötõs a dereka és az eggyel nagyobb méret /L/ még jó rám. Szeretem mert nem nézek kibenne bálnának, szóval egészen nõies darab. Egyébként varrtam egy kismamaszoknyát /Fürge ujjak 2001 decemberije alapján/ az is egyenes szabású és gumisan bõvölõ elõl, de még mindig nagy rám.

Ilke, Katka!

Menjünk szerda du./este, ha jó nektek is, akkor tuti mindig ott tudnék lenni. De jövõ héten jó nekem a kedd is. És holnap megyek a Kékgolyóba fürdõruciért.
Külön köszi mindenkinek az infót.

Menta!

Helena nagyon aranyos és igazi egyéniség lehet ...

Halacska!

Bocs ha túl "Okoskás" voltam. Tudom milyen rossz arra a közlekedés és én is rengeteget tomboltam miatta. Meg tombolok most is néha, pl. amikor lezárják a gyorsforgalmit pont az orrom elõtt valami magasrangú vendég vagy agyament teherautó-sofõr miatt... De nem jó a babának, ha idegeskedsz, meg persze a szmog se jó nektek. Meddig kell még kibírnod a bejárást? Én részben ezért nem akartam már az utolsó trimeszterben dolgozni. Egyszer kipróbáltam busszal bemenni és teljesen kõkemény lett a hasam mire beértünk, a vonaton meg félek a légúti fertõzésektõl fõleg télen.

Beszti!

Nekem is elõl tapadó méhlepény volt a 19. heti UH, de mostanra már azt hiszem rendben van, de szombaton megint megnézik. Engem akkor azzal biztatott akkor az orvos, hogy ilyenkor még könnyen változik a méhlepénytapadása és még lehet hátsófali.

Heni!

Szerintem sem kicsi, csak a többieké nagy :-). Ja anyós pajtás is megjegyezte a férjemnek, hogy neki sokkal nagyobb volt. Olyan drága, mert morgott, hogy attól még õ nem volt kismamább és neki én így tetszem ilyen sportosan :-) és hogy jó hogy nem vagyok olyan mintha egy nagygombócon lenne egy kisgombóc!

Lányok!

Aki teheti menjen ki ebben a jó idõben! Sétáljatok ... Holnap még nagyon szép tavaszias napunk lesz. Én ma egész nap kint prücsköltem a kertben és végre megint úgy éreztem magam, mint régen. Imádom a kerti munkát, ha nem is lehet most nagyon sokat csinálni. Jó érzés hogy vannak dolgok amiket meg tudok csinálni mint egy éve és nem az derül ki hogy már ez se megy. Nagyon jó kedvem lett az egésztõl, meg a friss levegõ ... - Na most olyan voltam mint nagyanyám ;-).

Bubu
bubu

Sziasztok!

Csilla1 - de jó megint hallani rólad Kép Köszi a gratulációt.
Na igen, nehezebben ment a tanulás, de muszáj volt befejezni még a Manó érkezése elött Kép

Beszti - te csak "panaszkodj" nyugodtan... bár nem hiszem hogy ez panasz lenne, inkább csak megbeszéljük itt a boldog és a nyugtalanító dolgokat...
Nagyon remélem hogy minden rendben lesz már a szülés idöpontjában.

Képzeljétek, a párom megkergült Kép Kép
Tegnap este az orrát nyomogatta a pocakomhoz és próbálta rábeszélni egyetlen gyermekünket, hogy rugja öt orrba Kép Kép
Azért sikerült ám neki Kép

Dojika (25+6)
Dojika

Szijjasztok!

Úristen! Miket írtam, hogy mindenki félreértett???!!!
Beszti
Dehogy ilyesztgetlek! Távol álljon tölem olyan amihez nem is értek Kép Csak kérdeztem! Mert én eléggé lent érzem a babát és próbáltam ez alapján kitalálni hol lehet a mi sütink (lepényünk). Bár nem is kellene találgatnom, ez egy is hülyeség biztos. Csak azért jutott ezsembe mert a pénteki nagy UH-ig még van idöm kombinálni és rémisztgenti magam. Kép
Bubu
Nem is voltál túl okoskás. Mi van ha nem ismerem azt az elkerülö utat?? Én május végéig terveztem a bejárást (júliusban szülünk) de már nem vagyok erröl 100 %-ban meggyözödve. Majd meglátjuk.
Zsuzs
Sok boldog percet a bébikédhez és vigyázzatok egymásra!
Halacska 18+1
Halacska

Szép jó reggelt mndenkinek!

Vuckó, de jó, hogy Te is ott fogsz szülni. Ha esetleg tudnál róla picikét mesélni, annak nagyon örülnék. Sajnos nekem még nincs dokim, ajánlottak már ott vagy 4 dokit, de egyrészt nem tudok választani, másrészt viszont a szülészetet jó lenne megnézni, mielõtt végleg erre a kórházra voksolok. De nem tudom, hogy így van-e erre lehetõség. Persze mostmár döntenem kellene, mert hogyha bármi bajom van akkor nem igazán van kihez fordulni. Tegnap pl. észrevettem, hogyha lehajolok, akkor a fülemben olyan nyomást érzek, hogy nagyon fáj, csak gugolva tudok lehajolni azóta. Ez vajon mitõl lehet? Vérnyomás?...

Dia, köszi az infot! Nagy-nagy gratula Zsuzsnak és a kicsi Réka Lilinek!Kép Várjuk a beszámolót a szülésrõl.Kép

Bubu, Katka, nekem a jövõ hét szerda egész jónak tûnik! Próbáljuk meg összehozni, szerintem nagyon jó lenne.
Bubu, annyira jó neked, hogy van kertetek és otthon lehetsz már! Sajnos nekem még pár hónap hátravan a munkából.Kép De ha tehetném már holnaptól nemjönnék. A kerti munkát, (mert én is imádom-imádnám ám!Kép) én a teraszunkon élem ki, tavasztól egészen õszig, mindenfélével teleültetem, virágok, fûszernövények...nagyon jó amikor fõzök és csak ki kell menni a teraszra egy kis oreganóért, vagy bazsalikomért.Kép

Dojika, a kispapák már csak ilyenekKép. Az én párom is reggel és este rendszeresen beszél hozzá, ha esetleg valamiért kimarad egy alkalom akkor alig várja, hogy bepótolhassa, de sajnos neki még nem volt része rugdosásban. Azért a holnapi UH szerintem kárpótolni fogja majd.

Pusz,
Ilke(18+3)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok Pocakosok!

Mivel csak három napot dolgozom hetente (kedden, pénteken nem) és csak itt tudlak Titeket olvasni mindíg rengeteg az elmaradásom. Olyan jó eleven ez a topic!!

Mia!
Köszi az LLL telefonját, címét, már tovább is adtam a nõvéremnek. Kicsit kétkedõ volt, mondván a kiadványaikban se írtak semmi számára hasznosat, meg a legutóbbi sebei éppen gyógyulnak, szóval most éppen nem sürgõs.

Margaréta!
Köszi a lábgyakorlat tippeket. Szerencsére azóta se dagadt be. Sajnos munka, két lurkó, háztartás mellett nem sok idõm marad feltenni a lábamat, legfeljebb az irodában, ha éppen nem a számítógépen társalgok Veletek.

Zita!
Nem tudom felétek hogy van, de nálunk a laborban nagy betûkkel ki van írva, hogy vérvételhez 12 órás koplalás szükséges. De azért kérdezzed meg a dokit, vagy a védõnõt!

Bubu!
Én kicsit irígyellek, ha kicsinek találják a pocakodat. Az enyém nagy. A végére meh hatalmas lesz. Tudom. Másodszor is az volt. De ez ne zavarjon. Nem a pocak mérete teszi a kismamát, se a baba mérete nem függ tõle. Adottság kérdése. Különben is akié kicsi, annak azt jegyzik meg, akié nagy, annak meg azt.
Menta!
Azt írtad, hogy sajgó szívvel adtad be a babát éjszakára a csecsemõsöknek. De mindenki jobban jár, ha az anyuka is pihen nyugodtan pár órát. Nálunk az elsõ 24 órában oda se adták a kicsit, csak szoptatni. Úgy kellett másnap kikönyörögni tõlük. Nálunk éjszakára az vált be, hogy együtt aludtunk. Igaz második gyermekkel az ember kicsit lazább, még ha a nõvérkék rosszallották is a dolgot. Négy nap múlva úgyis hazamegyünk és otthon aztán tényleg ott és úgy pihen az ember ahogy tud.
HARISNYA ügyben annyit, hogy én férfi jéger-alsót illatva harisnyát hordok. Ezek felmennek a legnagyobb pocakra is, és a jéger-alsó kellemes tiszta pamut.
BETÉT ügy. Én is kaptam pár jó tippet itt. Tényleg nem elég mindíg és mindenkinek a normálból az éjszakai. Nekem pl. inkontinencia-gondok is társultak a folyáshoz, plussz még megfáztam, állandóan köhögtem, két csomag betét fogyott egy nap... Ezzel is számolni kell!
Na, jó hosszú és kimerítõ voltam, remélem, hogy valaki elolvassa.
Puszi: Bori (25+0)
Bori

Sziasztok Lányok,

Tudtok nekem segíteni? A szikhólyag mekkora szokott lenni (méretre)? Hétfõn voltam dokinál és most nem emlékszem pontosan, hogy mit mondott: 5-6 mm, vagy 5-6 cm???? Látta már az embriót, a szívmûködését viszont még nem mondta biztosra (az UH gépe nem olyan jó a rendelésén)...

Akkor most mi az én picurom nagysága? Szûk 3 héttel ezelõtt azt mondta, hogy 9 mm-es a petezsák.

Elõre is köszi a válaszokat
Panna
Panna

Szep Jo Reggelt mamikKépKép

Bori

Szoval 3.-ra is arra a hatalmas meretu pocakra kell szamitanom??!!nekem is oriasi volt masodszorra,a vegen ki kellett parnaval tamasztani ha ultem.Mivel folyamatosan fel vagyok puffadva igy most ugy nezek ki mint az elsovel a 4. honapban.
Meddig tervezel dolgozni??Szerencses vagy a heti 3 nappalKép

Panna

Biztos,hogy 5-6 mm nem lehet de 5-6 centit en soknak gondolok.Nekem a 6. heten 12 mm volt a baby.

puszi Krisztinka
kriszti

Szia Krisztinka!

Hát már több helyrõl hallottam, hogy többedik terhességben nem lesz kisebb a pocak, sõt.. Gyorsabban és nagyobb lesz. De azért gondolom mindennek van határa. Nos az enyém is akkora így a 25. héten, hogy láttam már akkora pocakkal szülni menni. De sebaj! Tegnap meg láttam egy óriási pocakot. Na akkor kicsit megnyugodott a lelekem. Nem mintha attól kisebb lenne az enyém. Elég hurcolni. Néha szívesen odaadnám a páromnak egy kis dajkaságba. Estefelé már kifejezetten húz. És hol van még a vége?

Panna!
Nálam az 5.-6. héten 23mm, a 7.-8. héten 37mm volt. Ez segít eligazodni? Egyébként ne aggódj, a nagyon pici embriónál nem könnyû mérni a méreteket (néha még "össze is megy"), a következõ ultrahangon egyértelmûen sokkal nagyobb lesz.
Szia:Bori
Bori

Panna!

Most nézem az UH-leletes könyvemet. Az sem mindegy, hogy most a petezsák átmérõjét nézték, vagy már az embrió hosszát. Ez utóbbi az 5.-6. héten 6mm volt és akkor szívmûködés még nálunk se volt látható, de nem írtad, hogy hány hetes kismama vagy.
Bori
Bori

Krisztinka!

Bocs kicsit szétszórt vagyok, a kérdésedre nem válaszoltam. Május elejéig gondoltam maradni, de egyre gyakrabban gondolok arra, hogy a május végére kiírt szüléshez képest ez talán túl hõsies elképzelés. (Elõzõ terhességemben a szülés elõtt két héttel hagytam abba.) A három napos munkahetek nekem is csak február eleje óta vannak. Õsszel bõven túldolgoztam magam túlórákkal, hétvégi-, ünnep alatti bejárással. Sürgõs munkám volt, ráadásul akkor még igazán rosszul voltam csaknem egész nap...
Bori
Bori

Betét ügyben szóról-szóra egyetértek Besztivel. Nekem is a hálós bugyi, Libero pelenkabetét jött be, amibõl egy nagy csomagnak a felét elhasználtam, míg elég volt a sima tisztaságy betét legnagyobb mérete. Szerintem semmi nincs abban, hogy pelenka, ha másképp hívnák akkor jó lenne? Tök mindegy, mi a neve, lényeg, hogy a célnak tökéletes. Én még otthon is ezt használtam, és a férjemnek sem volt egy szava sem, teljesen megértette a helyzetet.
Nem tudjátok, hol lehet most Libero pelenkabetétet kapni? Nem találok.

Beszti,
Ebben is egy cipõben járunk, nekem is lent van a méhlepény egy kicsit (lehet, hogy nem annyira, mint neked), és arra várok, hogy felhúzódjon. Mindenki bíztat, hogy így is lesz, úgyhogy nem izgatom magam emiatt.
Egyetdül emelnem nem szabad, ami baba mellett egy kicsit nehéz, és nem is mindig tudom betartani, de eddig lekopogom..
Fel a fejjel! Ne gondolj elõre a császárra, még bármi lehet!

Csilla1,

Nekem egyszerüen azt mondta a doki, hogy dobjam ki a bimbóvédõt. Persze ettõl folyamatosan kellett szoptatnom, volt, hogy szinte napi 12 órát!! (még nagyon kicsi volt a bébi) Aztán szép lassan megtanulta, hogy hogyan lehet belõle kipréselni a tejet. Akkoriban csak ezzel foglalkoztunk, de megérte!
Biztosan mindenki cicijének más alakja van, ezért javasoltam a La Leche Ligát, mert érdemes tanácsot kérni.

Heni,

Azért érzed, hogy a homeopátiás orrspray nem ér semmit, mert az nem arra van, hogy kidugítsa az orrod, meg hogy levegõt kapj, hanem hogy gyógyítsa a nyálkahártyádat, amibõl a sok váladék jön. Persze olyat használsz, amilyet szeretnél. Az 1400 ft azért nem volt pénzkidobás, használhatod késõbb a babánál is.
mia

Bori,

A baba korát tekintve 6 hetes és 5 napos, ami orvosilag ugye 8 hetes és 5 napos. Az embrió a szikhólyagon kívül, vagy belül helyezkedik el? Annyira tudatlan vagyok, utánanézni meg nem akarok, mert akkor állandóan figyelgetném magam és a frászt kapnám...
Panna
Panna

Halacska,

Nekem is rossz a szemem es en mar kerdeztem az orvosomtol, hogy ugye azert szulhetek rendesen. Nekem az orvosom azt mondta, hogy a konyvekben az van, hogy 7 dioptriaig lehet termeszetes uton szulni, de neki volt egy cukorbeteg gyengen lato kismamaja, aki nem akart csaszart es o akkor utana ment es az volt a szemeszprofesszorok velemenye, hogy 7 dioptrianal rosszabb szemmel is lehet szulni, nincs koze a ket dolognak egymashoz. Ez a kismama azota sikeresen es szerencsesen megszult. Szoval elmeletileg a dipotriad miatt nyugodtan szulhetsz, de szerintem ezt azert tisztazd a dokival, mert sokszor nem egyforma a velemenyuk/tapasztalatuk.

Uszas,
Nekem jo a szerda is. Ilke Neked? Meg valaki lelkes uszo?

Beszti,
Koszonom a valaszokat. Azt hiszem nagyjabol osszeallt a kep.
A mehlepenyed miatt szerintem ne aggodjal. A legfontosabb, hogy eszrevettek, hogy oda kell Ratok figyelni es igy biztos, hogy nem lesz gond es szep egeszseges babad lesz. ;)

Vernyomas es hizas,
Tudom, hogy Ti nagyon keveset hiztok Hozzam kepest, de azert hatha van valakinek tapasztalata... En nagyon sokat hizok az utobbi idoben, ami szerintem nem indokolt meg ugy sem, hogy hizekony vagyok. Az elmult ket napban pl. 1,5 kg-val lettem tobb, a mult heten 1 kg gordult fel. Elotte heten 2 kilo. Nem erzem, hogy tul sokat ennek es hogy ennyire hizni kene. Vizesedni csak egy picit vizesedek, de csak annyira, hogy en erzem, de nem latszik. Rendszeresen uszom (1000 metert). A vernyomasom ujabban eleg magas reggel (150 folott van), aztan estere helyre all. Viszont nem erzem rosszul magam.
Esetleg mas is kuzd ilyen tunetekkel?

Katka2

Katka
katka2

Panna
vmi olyasmire emlékszem egy UH-ról, hogy a dokibácsi mutatta a babát és utána azt mondta, hogy az ott meg a szikhólyag. Szerintem ne stresszeld magad!. Biztos szólt volna ha gond van.
Forti
Az "Ismerjük meg egymást" topicban nézheted meg a babákat. Ill, akik regisztráltak és az azonosítóban 2 név jelenik meg (mint nálad is) és rákattintasz a névre akkor megmutatja a babát ha tettek fel képet.
Pocakosok
Tud valaki ajánlani belsö combra gyakorlatot, amit otthon lehet végezni? Tegnap lemértem és hát,.. kellene edzeni kicsit. És nekünk hol van még a vége? Kép A kismamatornán ezt a részt nem dolgoztatjuk meg.
Halacska 18+1
Halacska

Halacska,

Leirnád, hogy miket szoktatok csinálni a kismamatornán??!! Ezt mikortól lehet csinálni? Én még csak az elején tartok, de ugy érzem kezdek elfolyni...

Köszi
Panna
Panna

Sziasztok!

Gratulálok Zsuzsnak, és sok tejcsit nekik. Remélem jön majd a beszámoló is.

Menta!

Helena olyan tündéri! KépKépKépKépKép

Lányok!

Tudtok valamit Nyuszimanóékról?
Én olyan régen láttam errefelé. Kép Elvileg Donát már otthon van. Bízom benne, hogy csak ideje nincs írni...

És akkor a friss anyukás táblázat Zsuzsal:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
</pre>

Kata (24+2)
Kata007

Panna!

Ha jól tudom:
Szikhólyagnak vagy petezsáknak (ez utóbbi jobban jelzi azt, hogy a pete (baba) benne van) hivják a késöbbbi magzatburkot. Tehát a baba azon belül van. Az elsö idöben még a szikhólyag is nagyon kicsi, a babát nem is mindig látják benne, nekem 7 hét pár naposan rendesen meg lehetett különböztetni a szikhólyagot, de a baba még tényleg nagyon pici volt benne. (A szikhólyag ugy nézett ki, mint egy bab, a baba meg éppenhogy látszott.) Akkor még nekem se tudott életjelenségeket mutatni a doki. (Gondolom ez UH készüléktöl is függ, azt tudom, hogy ez egy gyengébb UH volt).
Szakkönyv szerint a 8. hét végére (ahova te mindjárt érsz) a baba kb 2,2 cm 1-2 gramm(!). Ennél persze a szikhólyag nagyobb.

Mia!

Én is régen vettem, nem lehet még nagyobb bevásárlóközpontokban kapni? Majd megnézem...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Szem - kérdés:
Ha igazán lelkiismeretes orvosod van, akkor elküld a szemészetre, szemfenék vizsgálatra. A kockázat a nagy erõlködés miatt bekövetkezõ retina-leválás. Hogy hogyan s miképp nem tudom, de a szemészek a szemfenék vizsgálatból meg tudják mondani, hogy van-e ennek reális esélye. Függetlenül a dioptriától. Ja, a vizsgálat elég nulla, kapsz pupillatágítót, aztán meg belenézegetnek a szemedbe, nem hosszú és nem fáj. Egyedül a pupillatágító hatására kb egy napig fennálló hunyorgás az egyetlen kellemetlen velejárója.

Ildi

Ildi
pildi

Torna:Vannak mindenfele kazik amik kismamaknak van kitalalva.En ugyan meg nem vettem de fogok.Azokban nincsenek combgyakorlatok?

Bori
Huu ez telleg nagyon hosies szerintem kicsit pihenhetnel elotte.En 2 honapig szeretenk elotte otthon lenni,hogy a nagyokkal is tudjak jo sokat foglalkozni.

Katka2
Ez biztosan nem jo!Az orvosod mit szol ehehz?Talan dietetikushoz kellene fordulnod.A terheleses cukor eredmenyeid jok?

puszi Krisztinka
kriszti

Katka2,
A cukrod rendben van? Egyébként ne aggódj én is hasonló cipõben járok,(bár tudom, hogy ez nem vígasztal) úgy érzem, hogy a 33. héttõl kontrollálhatatlan a súlyom. Egyél csak szépeket, no csoki, no nasi és ne izgulj.Ennél többet sajnos nem tehetünk.

Kata007,
Ugye elhiszed, hogy én is észrevettem a sorszámok hiányát.Kép Csak hát nem akartalak egrecíroztatni, biztos voltam benne, hogy véletlenül volt. Különben sem olyan látványos az ugrás mint múltkor volt. Azért már nagyon várom a pénteki sorszámos táblát. KépKép

Zuzu
Zuzu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?