Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A 2005 őszi babás topicból vagyok, most vagyok 7 hónapos terhes. Szeretnénk venni egy ötpontos öves Römer gyerekülést, mindenképpen ilyet szeretnénk, de a bolti ára nagyon drága. Ha van valamelyikőtöknek kinőtt, amit eladna, akkor szeretném kérni, hogy írjon nekem egy mailt, hamorinesc kukac t-online pont hu címre.

nagyon köszönöm és szép nyarat kívánok

Lucretia
lucretia

Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, de azon leszek4 Láttam van mit!
A tali albumát megnéztem, nagyon helyesek a képek+! Én is!!!!! Pontosabban MI is!

Csak röviden
Tegnap este érkeztünk meg.
Összeségében nagyon jó volt, Olivér pedig csodálatosan viselte az egészet! Nem is mertem remélni, hogy ilyen jól viseli majd a npmád életet. Csak akkor volt nyaff, ha tényleg igaza volt.
Sok szép helyen jártunk, majd ha lesznek képek, teszek fel!
Jövök majd bővebb beszámolóval, de most mennem kell!
Csak annyit lett 3 fogunk, Francia honban megtette az első önálló lépéseket közöttünk, ráadásul megvolt az első felállás mindenféle segítség nélkül guggolásból!

Puszi mindannyiótoknak!

Lucretia!
Én azt javasolnám, hogy kint Bécsben vegyetek ülést, főleg, ha több babát is szeretnétek. Egyrészt több ezerrel olcsóbb, másrészt biztonsági ügyekben és cipőben szerintem jobb az új. Ha spórolni akarsz inkább ruhákon próbálj. Tapasztalatom szerint a turkálós rucik nagyon jók és dögösek is. 500ft-ért nem igen kapni semmit, ami tartós, de ezek kipróbáltan azok!
Persze csak szerintem. Kép

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok,

Vali Alinájának,és Tomikájának nagyon boldog szülinapot kívánok!Kép

Rita,
Isten éltesse az 1 éves TündérhercegnőtKépKépzeld,a múltkor nézegettem az első babatalis képeket,és láttam,hogy Lilid és Maxi egymás mellett horpasztanak.Olyan édesek voltak Kép

Mariann Kép
Láttam,hogy írtál,sok puszi nektek,gyönyörű nagylány lett abból a kis magzatmázas picurkából,akit az első fotón láthattunkKép

Puszi Mindenkinek,
Nanda

Feljebb írtam,hogy beszéletm Anikóval,és javul a helyzet,de Bencus elég ramatyul van,és nem akarja bevenni a gyógyszertKép
nanda

Ja....
Mi többnyire Velencén vagyunk,úgyhogy bocsi,ha nem vagyok elég naprakész,amikor tudok jelentkezem!

p.n.
nanda

Sziasztok!

Kissé leamortizálódva, de itt vagyok. Most épp nem merek elaludni, mert Lili is elkapta Katától, elkezdett ő is hányni Kép Nóra még perpillanat jól van, de nincsenek illúzióim. Kicsit nehezíti a helyzetet, hogy ma már én is hánytam és hasmenésem van.

Rotavírus: ez egy dög vírus, ami hasmenést, hányást, lázat okoz, de elég brutál módon, nagyon sokan a kórházban kötnek ki vele kiszáradás miatt.

Röviden: kedden Kata délelőtt 10 után elkezdett hányni, egyig 15x hányt, és épp mikor itt volt a gyerekdoki, el is ájult kétszer, és még hasmenése is lett, így beutalt minket a kórházba, ahol infúzióra kötötték szegénykémet. A kórházat nem részletezem most itt, azt se hogy hogyan viselkedtek, hogyan nézték tök hülyének az anyukákat Kép Lényeg, hogy estére Kata jobban lett(nem hányt, nem volt hasmenése, amit evett, ivott az mind benne maradt és láza meg amúgy sem volt egyszer sem), és le is vették az infúzióról, de a branül (vagy mi) maradt a kezébe, plusz sínbe tették, így aludni se tudott tőle. Másnap délután sajátfelelősségre hazajöttünk, de mint kiderült már későn, mert addigra a velünk egy szobában lévő kisfiútól elkapta a rotát Kép Amikor eljöttünk akkor teljesen jól volt, még vagy 24 órán át, és akkor kezdődött újra a hányás, a rémesen sok hasmenés, magas láz, amit semmivel sem tudtunk levinni. Péntek hajnali 5re már becsomagoltam újra, gondoltam, hogy ebből megint kórház lesz, de aztán szerencsére a folyadék meg a cici is benne maradt, így a dokinő reggel azt mondta, hogy ha ezt az állapotot tudjuk tartani, akkor nem kell bemenni. Azóta hol jobban van, hol rosszabbul, állítólag 5 nap mire lezajlik. Ma délelőtt hányt 2x is, de már nem lázas, és 11 óta egész jól érzi magát, sőt délután már játszani is volt kedve. Én meg lelkileg és fizikailag is kezdek kiborulni...

Anikó: nagyon gyors javulást nektek!!!

Orsi: nagyon aranyos Gergő a fotókon! Boldog szülinapot neked!!! Kerítés Kép

Eszter: örülök, hogy jól sikerült az utatok, grat a fogakhoz meg az önálló lépésekhez!

Vera: fog Kép állatkert Kép éjszakák Kép hát azok most nálunk elég "érdekesen" alakulnak...

Mariann: pussz itt is Kép

Na megyek betegeket őrizni, jó éjt nektek!
Szilvi
lino

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, bocsi.Kép Így utólag:

Boldog szülinapot Alinának és Tomikának!Kép

Boldog szülinapot Lilinek!Kép

Többieknek puszi!
Panó
panó

Sziasztok!

Itt vagyok az edesanyameknal. Kép Furdok, furdok. Kép
Jelentem! Lili megtette az elso ket lepeset teljesen egyedul! Kép Es mar tobbszor megall. Kép

Vera: barmikor tudok jonni, csak a holnap nem jo. Megyek Orsihoz. Kép De te is at tudsz ugrani. Erted is tudok menni. Kép Jelentem: kavefozo mar jo. Kép

Orsi: reggeli keles. lili is mostanaban felkelt nagyon koran 6 korul, de hiaba volt sotetito fuggonye, az tenyleg nem sotetitett annyira, hogy sotet legyen a szoba. Kép Atsutott rajta a feny. Igy elhoztam edesanyamektol egy sotetbarna nagyon jo sotetitot, amin aztan nem sut at a nap, es lam, visszaalszik. Kép

Nanda, Pano: koszonjuk a koszontest. Kép Nanda, kulon koszonet a tunderhercegno-ert. Kép nagyon aranyos vagy. Kép

Szilvi: nem semmi amit atelsz most. Kép nagyon nehez lehet. En nem is tudom, hogy birnam. Te eros embernek tunsz. Sajnalom, hogy mindenkin vegigment ez a virus. Most mar csak legyen szebb napotok es egeszseges szulinapotok.

Eszter: de jo, hogy itt vagy! Most mar gyere gyakrabban. Ird meg mi volt. Oliver nagyon klassz srac, hogy ilyen jol viselte.
Talalkozo: lesz nalam egy ujabb. Julius 21-en. Lanyok, nem emlekszem. Julius 21 vagy 28 lett vegul??

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Nagyon boldog szülinapot így utólag is Tominak, Alinának és Lilinek!

Én is kissé lemaradtam, bocsánat! Elég sűrű hétvégénk volt, tegnap tartottuk Panka szülinapját, ráadásul én meg elkaptam a lányomtól a betegséget, úgyhogy nagy élmény volt a készülődés. Vasárnap hajnali 3-ig sütöttem-főztem, mert akkor tudtam anélkül, hogy Panka folyton rajtam lógott volna.
Volt torta, meg minden finomság, kapott egy csomó ajándékot és rengeteg képet csináltunk. Természetesen teszek majd fel, csak most Apa elvitte a kártyát reggel, mert a notebookjára is fel akarja tenni őket, de szerintem este már tudok felrakni párat.

Panka még mindig nem javul, alig kap levegőt és borzasztóan köhög, úgyhogy már megint antibiotikumot kap. Egész nap porszívózzuk az orrát, nagyon utálja.
Lányok! Van valakinek ötlete a gyógyszerbeadással kapcsolatban? Jól jönne valami fortély, mert már vért izzadunk, mire sikerül neki beadni és addigra lehet mindent kimosi, lemosni, mert kifújja, amit nagy nehezen sikerül becsempészni a szájába.

Mi is most akarunk autósülést venni. Szerintetek milyet érdemes? Nehogy úgy járjak, mint a babakocsival!

Zita!

Nagyon jó lenne egyszer találkozni! Szólj, ha jöttök Szegedre, mert én akkor is vártam a talit, mikor tavaly beszéltünk róla!

Rita!

Nagyon édes Lili! És milyen nagy lány már ő is! A tortából ő is evett, jól látom? Mindenféle kaját adsz már neki?

Bori!

Sok puszi! A bólyi túrósod nálunk is kedvenc! Jól vagytok?

Orsi!

Hihetetlen, hogy Gergő is milyen aranyos nagyfiú! Tök jó medencéje van! Panka is most kapott a mamától egyet, de még nem tudta kipróbálni, mert folyton beteg, sajnos! Olyan fekfújható csigánk nekünk is van! Kép Nagyon szereti Panka, mindig körbemutogatja a testrészeit, mikor faggatjuk.

Kerítés Kép Majdcsak kész lesz! Nem lehet mindent egyszerre! Mi is úgy vagyunk, ahogy ti, megvan az új lakás és a legszükségesebb dolgok benne, de nagyon sokminden még hiányzik, mert a pénzünk elfogyott! Dehát majd apránként minden meglesz, bízom benne!

Most elküldöm, amit eddig írtam, de ebéd után jövök még!
marcsababa

Sziasztok!

Rita, gratula a szülinaphoz bájos a kislánykád nagyon!KépÉs tök jó az összes kép!/Te is szimpi vagy/Kép
Hasonló a mi etetőszékünk isKép
Orsi, Gergő is nagyon cuki!
Mariann neketek is gratulálunk!KépAnna baba nagyon ügyeske már!A nosztalgiád pedig jó volt olvasni, én is ilyen vagyok tök soxor gondolok a tavalyi évre a készülődésre, a szülésre!Annyira jóKép
Mi még csak készülődünk a nagy napraKép
Viranka, Eszternek hívják a manómat!

A betegeskedőknek jobbulást!Ez egy gusztustalan vírus amit írtatok,fúújKépSzegény babák, remélem hamar kiheverik!

Üdv mindenkinek, Manó
manóci

Itt is vagyok!
Panka bevágott egy fél csirkecombot rizzsel és desszertként evett egy fél szeletet a tegnapi tortájából. Olyan jól lakott, hogy most csak piheg és szerintem mindjárt el is alszik, mert elég laposakat pislog. A gyógyszerrel megint megküzdöttünk és az orrával is. Kép

Jaj, nem is írtam még, hogy tegnap először állt fel egyedül guggolásból, aztán legalább fél percig állva maradt és utána megtapsolta magát, mikor látta, mennyire örülünk a produkciójának! Kép

Orsi!

Még azt akartam kérdezni, hogy mióta hordjátok Gergőt úszni? Mit szólt először hozzá?
Ja, és boldog szülinapot neked is!

Eszter!

Neked is szia! Láttam néhány rajzodat, nagyon tetszenek! Ügyes vagy!

Vera!

Köszönjük szépen a köszöntést!
Gratula a fogacskához!
Én a darabos kaját ugyanígy adtam Pankának, de pár napja már csak azt akarja enni, amit mi eszünk és ugyanolyan formában. Tegnap is szedtem ki a levesből neki zöldségfélét, összetörtem villával és nem ette meg. Mikor a saját tányéromból kínáltam meg, az csúszott. Kép
Pedig még csak 5 foga van, de az ínyével nagyon ügyesen rág. A pépes kaja már nem is kell neki, mert azt is rágni akarja és nem tetszik, hogy nincs benne mit.
Tejcsi: nekem is egyre kevesebb, de ha megkérdezem tőle, hogy akar-e szopizni, akkor mindig akar. Olyankor eldobja a cumiját és addig tátog, amíg nem kap cicit. Ennek ellenére nincs sok tejem, ami van, az csak szomjoltásra elég, jól nem lakik vele szerintem.
Mi is belefutottunk ebbe a hülye rotavírusba, amibe szegény Linoék. Nyaralni voltunk anyósékkal és apósom lányáékkal Olaszországban május közepén, és apósom unokája már a megérkezés napján elkezdett hányni, ment a hasa, másnapra belázasodott. Csak 3 nap múlva vitték orvoshoz, és én hiába kértem, hogy ne nyúljon a babához, próbáltam minél távolabb tartani tőle Pankát, de sajnos az anyukája ezt letojta és mikor nem láttam, odavitte játszani. Panka a 4. napon hányással kelt és szűk másfél óra alatt 7x hányt. Az első után felöltöztettem és mire elindultunk a kórházba, már a negyediken volt túl. Nagyon sajnáltam szegényt. Szerencsére nem tartották benn, mert szopizott rendesen, meg ivott is eleget. A lázát a második nap estéjére sikerült lehúzni, ezután még 2 napig volt hőemelkedése. Mire vége lett a hétnek és jöttünk haza, addigra már jól volt, aztán másnap újra hányt egyet és fel is ment a láza, de következő napra megint jól lett és így múlt el a betegség, hirtelen, ahogy jött. Panka eléggé megszenvedte, velünk együtt, fogyott is majdnem fél kilót.

Nanda!

Köszi és puszi nektek! Jó pihenést Velencén!
Anikóéknak jobbulást!

Lino!

Mail megírva, próbálom küldeni, de valami lehet a modzillaval, mert nem küldi el. Ha nem sikerül, akkor este, ha Béla hazaért, újra próbálom.
Puszi és gyógyuljatok gyorsan!

Most megyek, a kis cincimici elaludt végre és addig próbálom felszámolni azt a csatateret, amit ebéd előtt csinált!

Bocsi, ha bárkitől olyat kérdezek, amit már korábban leírt, de képtelen vagyok rendesen visszaolvasni az elmúlt fél évet!

Puszi mindenkinek!

Mariann
marcsababa

Manó!

Köszi és mi is sok boldogságot kívánunk a lánykádnak előre is, mert félő, hogy képes vagyok elfelejteni aznap! Nagyon ari a profilodban!

Pussz!
marcsababa

Az ígért képek egy része:

Kép

Kép

Kép
marcsababa

és még néhány:

Kép

KépKép
marcsababa

Az utolsót elbénáztam, de azért látszik a lényeg. Mostmár tényleg sziasztok, mert velem van tele a topic! Kép
marcsababa

MariannKép

Gyogyibeadás,Anikónak is javasoltam,én mindkét manónak gyógyszertárba vettem 5 ml-es műanyag fecskendőt,és egyszerűen belenyomtam a szájukba.Eddig beváltKépViszont én nemrég óta nem a Panadol szirupot használom,hanem a Nurofen-t,és abban eleve-gondolván a babákra-fecskendő szerű adagolót tettek,úgyhogy,ha nagyon muszály az a gyogyszer,akkor azzal adom be.Náluk bevállt.

Puszi,
Nanda
nanda

Sziasztok!

Lino, nagyon sajnálom hogy így jártatok! Gyógyuljanak meg a lányok minél hamarabb! A kórházi bánásmódon nem is csodálom, sok helyen úgy viselkednek mintha nem is gyerekkel foglalkoznánakKép Nem hiszem hogy az alacsony fizetésük miatt van ez így.

Rita, jók a képek, Lilid édes mint mindig! Látszik rajta hogy örült Nektek! Első lépésekhez gratulálok!
Én sem igazán értem ezt az allergiavizsgálatot, ráadásul aug. 31-re kaptam időpontot. Úgy határoztam hogy bevezetem a tejes dolgokat, ha baj lesz úgyis kiderül hamar.

Vera, Állatkert jó lehetett. Az én gyerekeim is imádják, csak az a vacak parkolás ne lenne! SzopiKép Nem javult a helyzet ebben a melegben?
Dávid szája meggyógyult, a rengeteg széklet is normalizálódott, székletvizsgálat negatív. Két nap ja visszatért a dolog, ismét iszonyú ronda a popsija. Kenem ezerrel a fenekét, de eddig még nem javult, ma extra nyűgös volt, szerintem a foga a ludas.

Mariann, nagyon édes a lánykád! És milyen sokat tud már! Gyógyszerbeadásra nem tudok tippet, az enyémek imádják a gyógyszert.

Orsi, utólag is boldog szülinapot! Vacak lehet ebben a melegben kerítést csinálniKép De milyen jó lesz ha kész leszKép

Eszter, mesélj! De jó hogy Olivér ilyen jól bírta! Képek?

Anikó, remélem rendben hazaértetek és már jobban vagytok! Ha van egy kis időd, adj hírt magatokról!

Marci ma elutazott élete első táborába, szerencsére csak a két első osztályból mentek. Nagyon hiányzikKépKép Ma már hívtam telefonon, de szegénykém nagyon meg volt illetődve. A család férfitagjai ugrásra készen állnak hogy ha szól a gyerek hogy nem érzi jól magát, már mennek is érte! Most megfogadtam hogy nem fogok vele olyan sokat veszekedniKép
Nálunk nagy a rumli, most csináljuk Marci szobáját (festés, átrendezés), Dávid is kimegy a mi hálószobánkból, a középső fiúval fog együtt aludni.

Jó éjszakát!
Andrea
tandrea

Sziasztok!

Nálunk is a fecskendős gyógyszerbeadás vált be.Csak arra kell vigyázni,ne csorgassas ki a másik oldalon a szájából KépGyógyszertárban lehet kapni 2 ml-től.Én még a panadolt is azzal adtam be Mírának.Nem élvezteKépDe a panadolt most imádja kanálból bevenni,sőt még nyalogatja is(a kanalat)Kép
Rita!
Szerintem csüt vagy péntek lenne nekem jó,még írok addig KépÉn arra gondoltam hogy levonatozom Gödig és onnan sétálok el hozzátok!Kis testmozgás nem árt Kép
Mariann!
nincs tele veled a topicKépédi a lányod Kép
Lino!
Jobbulást kívánok nektek!
Anikóékkal mi van?gyógyulgatnak?
Jerry!
Merre jársz?

Holnap megyünk méretszkedniKépkíváncs vagyok Kép
pusz vera

KépKép
viranka

SZiasztok!

Megvagyok én is, csak kicsit rossz napjaim vannak. Levente megint rengeteget dolgozik, 3 hete a hétvégéit is bent tölti a munkahelyén, múlt vasárnap pl. éjjel fél 4-kor jött haza, majd 7-re megint ment be. Fáradt vagyok, az időjárástól ideges, és megint előjött a depresszió félém. De most hétvégén levonulunk a tanyára, remélhetőleg a papival, 1 hétre.

Az elmaradt születésnapi köszöntéseket bepótolva sok-sok boldogságot az első életévüket betöltött babáknak, a betegecskéknek meg mielőbbi gyógyulást

Jerry
jerry

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a születésnapi jókivánságokat és mi is sok-sok hasonlót küldünk minden 1 éves kismanónak!

Mi jól vagyunk, Alina és Tomika már lassan 1 hónapja jár. Az esti szopink még meg van, elég nehezen akarnak róla lemondani. Egyre több mindent mutogatnak el, ha éhesek odamennek az etetőszékhez és bele akarnak ülni. Szinte minden időmet kitöltik, pedig tényleg azt kell mondanom, hogy egyre könnyebb velük. Sokat fogócskáznak, bujócskáznak együtt és nagyokat kacagnak. A függönyözés az egyik kedvenc foglalatosságuk. Szeretnek enni is, de most azt hiszem sokat nyúltak, ezért nem látszik rajtuk a sok kaja.
Sajnos keveset vagyok számítógép közelben, mert gyakra vagyunk lent a nyaralóban vagy ha a férjem elutatik anyuéknál.

Nanda!
Köszönjük szépen az SMS-t!!!!!Kép

Mindenkinek sok puszi!

Vali

ui:Nekem nem működött a melléklet feltöltése ezért képet nem tudok mellékelni magunkról.
cvali

Sziasztok!
Nagyon BOLODOG SZÜLETÉS és NÉVNAPOT mindenkinek, akiéről lemaradtunk!

Egy "kis" szöveges beszámoló. Előre is bocsi mindenkitől, és nem muszáj végignyálazni! De hátha érdekel valakit!Kép

Jól sikerült az utunk, igaz hamarabb jöttünk, és még most is azt pihegem, de jó volt.
Első éjszaka Chiemsee mellett töltöttük. Kalandos volt!
Olivér nagyon jól viselte az utazást! Átlag kétóránként megálltunk pihenni vele egy kicsit, kiszálltunk, sétáltunk, megettetük. Hajnal fél háromtól este ötig mentünk.
A sátorverés nagyon tertszett a kis csibésznek. Folyton ott kódorgott és figyelte az eseményeket. Aztán persze megunta a nézelődést, és mivel matani nem volt szabad, hát leszedte az összes virágot, amit maga körül talált.
A fürdés külön élmény. Külön női és férfi mosdó volt. Guszti lenn a konyhai részen a mosogató szárító részén csomagolta ki Olivért, fölhozta az ajtóba átadta, és mentünk a zuhany alá. Hát nem tetszett neki. Valahogy gyorsan végeztem vele, kivittem az Apjához, majd visszamentem magamat is rendbe tenni.
Ezután jött a poén! Otthon hagytam a gyerek hálózsákját! Miután kdühöngtem magam, eszkábáltam neki a mellényemből és egy melegítőből hálókát. Egész kényelemesre sikerült. Azért éjjel többször megnéztem nem fázik-e, és takargattam a saját zsákommal is.
Igyekeztünk tartani az otthoni ritmust, így fél nyolckor már a vacsi tejnél tartottunk, de csemetét nem lehetett agyoncsapni. Pörgött forgott, csúszkált a hálózsákok síkos anyagán, megállás nélkül mondta a magáét, tapogatott nyönyörészet, mindent csinált ami nem alvás. Guszti már régen elaludt mire nekünk is sikerült, de még most sem vagyok biztos benne, nem én aludtam-e el előbb. Kép Szerencsér nyugodt éjszakánk volt, nem vertük fel a tábort. Egyszer sírt fel, de hamar visszaaludt
Reggel a tóparton reggeliztünk. Olivér kavicsokat dobált, majd ha nem figyeltünk csócsált. Szerintem végignyálaztuk fél Európát!
Nagyon tetszett neki a matatás és az eldobott kavicsok hangja.
Ulmnál megálltunk egy város széli bevásárló nyavajánál és vettünk zsákot a gyereknek, meg egy orrszipkát, mert persze azt is otthon hagytam. IKEÁban megebédeltettük Olivért, és még egy képkeretet is kaptunk valamilyen családi nyavaja miatt.
Ez az este már hosszabbra sikerült, mert nem volt ott a kemping, ahova írta a térkép. Némi keresgélés után Achenseenél találtunk egyet.
Olivér itt is leszedte az összes virágot amit ért, és a zuhanyzást méginkább utálta. Sajnos a víz sugara elég erős volt a kis bőrének, így nem is csodáltam, hogy olyan nagyon sír. Itt kicsit macerásabb volt a fürdetés, meg fáradtabbak is voltunk mindannyian. Az öltözködés pelenkázás a fűben lett megejtve. Itt nem volt pofám bevinni a mosogatóhoz a gyereket, annyira ki volt plakátolva, hogy csak mosogatásra!
Szombaton végre átértünk a franciákhoz. Érdekes volt, mert szinte rögtön látszott, hogy átléptük a határt, holott ugye az nincs is. Megváltoztak a települések. Nem voltak olyan nettek, mint a német oldalon, ahol talán még egy porszemet sem találna az ember a párkányon. Itt kicsit porosabb, avétosabb volt minden. No nem koszos, csak nem olyan frissen vasalt mint a határ túloldalán.
Hatalmas mezők, gazdasági területek voltka, és szinte semmi fa. A merre az szem ellátott mindenütt búza és más takarmánynövény téglalapjai terültek el, imitt-amott egy falu. A parkolók sem voltak olyan "komfortosak". A legtöbb csak egy kiszögelés volt az útból, ha árnyékosat és padosat akart az ember, akkor várnia kellett hogy kb 50km-ként lásson egy táblát, ami ilyen parkolót jelzett.
Aznap estére már Párizs közelében szálltunk meg Plessis-Feu-Aussous nál egy régi uradalom kertjében kialakított kempingben. Nagyon kényelmes helyet találtunk magunknak, és olyan kevesen voltak, hogy csak na. Konkrétan a környékünkön senki. Valahol hátul volt két-három lakóautó.
A zuhany rendes volt, bár egyik kezeddel folyamatosan nyomni kellett a gombot, így hárman fürödtünk, hogy a gyerek egyszer tiszta legyen. Guszti fogta én mostam. Még jó hogy nem volt elkülönítve a női és férfi részleg!
A wc volt még kalandos. Kettő talpalós és egy csészés. No, ekkor örültem igazán, hogy ilyen kevesen voltak!
Miután felvertük a sátrat, elmentünk kenyérért. Mindössze 15km-t kellett autózni, mire találtunk egy péket, mert a hypermarché nem akarta, hogy megtaláljuk. Igaz a péket is a kirakat miatt találtuk meg, nem a kiírás alapján. De hamar megjegyeztük mi is a pék franciául. Kicsit bántam, hogy mégsem mentem francia tanfolyamra!Kép
Vacsora alatt kellemes meglepi ért minket. Jött egy rakás vacsoravendég! Vagy 8 kacsa! Miután kikunyerálták az adagjukat szépen letelepedtek körénk, Olivérnek karnyújtásnyira voltak. OLyan helyesek voltak! Remélem jók lesznek majd a képek!
Már kezdtünk belejönni a dolgokba. Olivér 10-11ig bolondozott, csak azután volt hajlandó elaludni.
Vasárnap elindultunk az út tényleges oka végett a városba, hogy végre megnézzük a repülőgépeket. Beautóztunk a külvárosba, az ajánlott parkolóig, ami nem egészen az volt, mint gondoltuk. Már parkolónak parkoló, csak egy másik. Ám mivel vizet úgyis kellett venni, és sokan mentek egy irányba kosarakkal, hát követtük őket. És megtaláltuk az afrikai piacot! Volt ott minden! Ráadásul 35ft volt üvege! Ez csak azért fontos, mert azzal riogattak itthon, hogy nagyon drága ott a víz. Olyan kavalkád volt, hát még illatok! Egypultnál fűszereket árultak hatalmas kupacokban, máshol 500ft volt egy kiló gyömbér. Fájt is a szívem érte!
Felszerelkezve a vízzel elindultunk megkeresni a másik parkolót. Megtaláltuk, a buszmegállóhoz is odakóvályogtunk, ám mégsem stimmeltek a dolgok. Némi vergődés után bemetróztunk a városba, ahonnan indultak a buszok, amik közvetlenül a kiállítás területére vittek minket. Nagyon profin meg volt szervezve, pillanatok alatt fenn voltunk a buszon, pedig tekintélyes tömeg várakozott rá.
Kiérve, kicsit elkámpicsorodtam. Sehol egy árnyék! Kinn álltunk a tűző napon fél kettőtől! Guszti nem is vette észre, hiszen neki volt mit nézni bőven, de mi egy kicsit kitikkadtunk! Rengetegen voltak! Láttuk azt az új kétszintes gépet is, az Airbus A380-t. Tényleg hatalmas, de amikor repült olyan könnyed volt, mint egy balerina!
Amikor elkezdődött a vadászgépek bemutatója, Olivér kicsit megijedt, de nem hagyta, hogy befogjuk a fülét. Olyan átkozottul hangosak voltak, hogy csak. Végül csemete olyannyira elfáradt, hogy lefolyat a hátihurcigában szinte. Kivettem és kézben vittem tovább, de muszáj volt Gusztit megkérni, hogy menjünk.
Visszafelé nagy nehezen megtaláltuk a buszmegállót, ahol olyan tömött sorokban álltak, hogy egészen megijedtem! Az még csak hagyján, hogy sokan, de a tűző napon! Ám szerencsénkre az egyik szervező észrevett minket, és előre vitetett egy rendőrrel a buszhoz. Azt hiszem mormogott valamit a rendőr az orra alatt, de nem értettem. Megvolt a véleménye arról, hogy egy ennyi idős babával mászkálunk olyan helyekre. Hát... valahol igaza volt.
A buszt végig felvezették a rendőrök, de sajnos másho állt meg, így még gyalogolhattunk jó darabon vissza.
Végre "hazaértünk"! Nem is kellett ringatni egyikönket sem! De észrevettük, hogy csemetének kijött 3 foga, és kettönk közt megtette az első önálló lépéseit is! Így ünnepeltük az első szülinapját!
Eredetileg úgy volt hétfőn délután együtt bemegyunk megnézni Párizst, de Olivér nem aludt rendesen délelőtt, így nem mertem vállalni vele az utat. Beküldtem Gusztit egyedül, így én is kíváncsi vagyok, milyen képeket csinált. Azt mondta nagyon szép volt, majd elmegyünk egyszer együtt, ha majd hozzámegyek! Kép
Kedden LOire völgyét vettük célba. Estére Chambord mellett egy nagyon dögös kempingben szálltunk meg. Rengetek pici gyerek volt. A zuhanyzók közt volt olyan amiben gyerekkád volt kialakítva a mosdó mellett, ráadásul ha ráraktad a tetejét, pelenkázonak használhattad. Szóval írtó dögös volt!
Volt uszómedence, pezsgőfürdő, pici gyerekeknek játszórész, szóval minden ami kell. Ez is egy régebbi kastély kertjében volt. Gondolom így használják ki azt a hatalmas kertet, ami tartozik egy-egy ilyen épülethez.
Csak egy valami nem stimmelt . Az éjszaka kirókáztam a vacsorára elfogyasztott székelykáposzta konzervet. Volt nagy túrázás a wc és sátor között. Az utolsó "adaggal" sajnos így is cak egy bokorig jutottam, pedig tényleg közel voltunk a vízesblokkhoz.
Az éjszaka sajnos hatással volt az egész napomra. Fájt mindenem búbtól lábujjig, de nem akartam elrontani a napot, így mentünk kastélyokat nézni. Kettőt láttunk, nagyon szépek voltak, főleg a kertek!
Estére, mire jobban lettem, Guszti kezdte a műsort. Vacsorára a kemping éttermében ettünk, de meg kell mondanom soha ilyen rosszat még nem ettem! Grillezett csirkecomb volt sültkrumplival. A csirke olyan száraz és íztelen volt, hogy még egy szószos salátával is megfulladt volna tőle az ember, nemhogy így magában. Guszti ki is rakta.
Másnap Elég rosszul volt Emberem, én szerencsére túl voltam rajta. Nekiindultunk az ország északi tengerpartjának. Hosszú volt az út és fárasztó. Már elég késő volt mire Cabourgban egy tengerparti négy csillagos kempinget kinéztünk, majd adatfelvétel után bementünk.
Először csak az zavart, hogy a fák lombja le volt vágva, így csaka avállmagasságig érő sövény adott árnyékot. Ám úgy gondoltuk úgyis a parton leszünk, és már jó ez is csak ne kelljen sátrat verni néhány napig, se az autóba beülni. Majd elmentünk fürdeni.
Az egy dolog, hogy elég leszakadt volt a zuhany, de a zsetonos zuhanyból először jéghideg, majd tűz forró víz jött. OLyannyira meleg volt, hogy nem tudtam aláálni, mert égetett.
Szerencsére Olivér kapott pár napja egy kis lavórt és őt abban fürdettük, de itt ebben a zuhanyban még csak olyan helyet sem találtunk, ahol rendesen le lehehett volna fektetni a pelenkázáshoz. És itt lett elegem! Ráadásul Olivér egy két napja alig evett valamit, ez is zavart.
Másnap lementünk a tengerhez, ahol nem volt semmi. Eszkábáltam egy kis árnyékot a gyereknek, de a sok homok mindenébe belement, a cumija is tiszta homok volt állandóan. Pilanatok alatt dög meleg lett, a sátrunkba ne mehettünk, mert ugye az is napon volt, így egy eldugott fás részre mentünk a zuhany és wc-k közé. Olivér aludt egy jót az árnyékban. Guszti kezdetben azt szerette volna, ha maradunk még egy napot, de amikor megjöttek a felhők, azt mondta, hát menjünk.
Így mielőtt elkezdett esni gyorsan összecsomagoltam magunkat és este 5-kor elindultunk haza. Jöttünk folyamatosan, így szombat eset fél nyolcra meg is érkeztünk. Olivér csodálatosan viselte ezt a hosszú utat. nem volt semmi hiszti.
Hát így történt.
Összességében nagyon jó volt, Olivérnek is tetszett, főleg a sátor.
A konklúzió mindössze annyi, hogy ilyen pici babával nem szabad köutat tervezni. Max. egy két hely, és azokat körbejárni. Kell a bázis.
Na de majd legközelebb okosabban!

Jó hosszú lettem, pofátlanság, de ígérem képeket nem küldök, hanem arra a címre teszem fel, amit már megadtam. A kép.tár.hu-ra!
Talán holnap vagy azután már fennt lesznek, de szólok!

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Én is ígértem képeket! Akkor megkésve íme:

Kép

Kép

Kép

Zsuzsa
zerko

SziasztokKép

Nagyon nem tudok jönni és írni, sajna Mókuskám minden percemet lefoglalja. Elolvastam részletekben mindent, de ne haragudjatok nem megy a reagálás. Csak válaszolni tudok.

Linó
Nagyon sajnálom a betegségeteket! Kép Jobbulást!
Szülinap: köszi!

Mariann
Köszi, aranyos vagy!
Gergőt előpször 9 hónaposan vittük el, de aztán rögtön beteg lett (nem az uszodától, hanem ApucijátólKép) így most 10 hónaposan folytattuk. Először meg volt illetődve és picit pityergett is, de most 2. 3. alkalommal semmi ilyen nem volt, nagyon élvezte! Szerencsére 3. alkalommal simán bírta a merülést is és a nő szerint megvan a reflex is még.Kép
Képek nagyon édesek!Kép

Manó
Köszi!Kép

Vera
Köszönöm!Kép
Kerítés nagyon jól halad!Kép

Andi
Neked is köszi!Kép

bocsi lányok, de most csak ennyire futotta, mert főznöm is kell.Kép

Délután, vagy este még próbálok jönni fotókkal, mert Ritáék ma voltak itt és van egy pár.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mariann, a Nurophenes fecsi vált be nekünk is!Kép
Azóta ha bármi van csak azt használjukKép

Nem baj ha valakivel megtelik a topikKépmi legalábbis szeretünk képeket nézni!Eszti is itt ül az ölembe, és minden babára nevetgél, és dumál valamitKépKép

Manó
manóci

Sziasztok!

Bocs, hogy nem nyáriként ide írok, csak szeretnék kérdezni valamit, mivel ez a téma nálatok mostanában aktuális.
MIlyen tortaszerűséget lehet kreálni olyan baba egyéves szülinapjára, aki mondjuk még csak teljesen pépeset eszik? Bármilyen megoldás érdekel. Kép
Lehet, hogy szeptember 5-ére már egy rakás foga lesz a kisfiamnak (most kettő van), csak felmerült bennem a kérdés, hátha van valami ötletetek.
Még egyszer bocs a zargatásért.

Liv (őszi babák)

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Mégegyszer bocsi a terjedelemért! Utólag kicsit enyhült a bűntudat, mert visszaolvasva láttam, volt érdeklődés (Andrea, Rita köszi!) a story iránt, ám a hossz így is durva!

Rita!
Tali! JÓÓÓÓÓÓÓ! 16-át kivéve nekünk a nyáron már nem nagyon lesz programunk hosszab távra. Így ráérünk!Kép

Jerry!
Jó lesz az egy hét remélem! Egy kis együttlét mindenkire ráfér!

Betegek!
Jobbulást! Aztán ne többet a nyáron!!! Kép

Mariann!
Köszi!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!Kép

Kértem apától 5 percet,hogy bejelentkezzek.
Nagyon köszönöm mindenkinek az aggódást,Orsi és Nanda is átadta.Nem semmi volt ez a két hét,most már úgyí néz ki,hogy jobban vagyok.ma meg Katával rohantunk orvoshoz,bekapott valami vírust,Bence sincs még jól.Kép
A nyaralás jó volt,bár nagyon érdekes.Borzasztó lelkifurdim volt,hogy a többiek pihenését is elrontottam.Egy nap egyszer mentünk el kajálni,egyébként az üdülőben voltunk.Jó hogy volt medence,és nagyon jó időnk volt,így legalább a gyerekek jól elvoltak.Én meg feküdtem vagy a szobában,vagy az árnyékban.Kép
Rögtön második nap Gergőt megcsípte egy darázs,harmadik nap éjjel meg olyan rosszul lettem,hogy mentőt hívtunk és bevittek a kórházba.Bent akartak tartani,de nem akartam Bencét ott hagyni,mert most megint nagyon sokat szopizik.Egyébként sem adtak semmi mást,csak amit addig is szedtem,gondoltam feküdni az üdülőben is tudok.Egyetlen megoldásként azt találták ki,hogy hagyjam abba azonnal a szoptatást.Kép Jópofák....
Na,mennem kell,mert Bencus sír.Nem tudom mikor tudok jönni,addig is minden szülinaposnak sok boldogságot,anyuciknak sok puszi!

Anikó
vakili

Lányok
nem hiszem el,de egyszerűen nem tudom annyira lekicsinyíteni a képeket,hogy elfogadjaKép
Küldök néhányotoknak,és légyszi aki tudja rakja már fel ide,nagyon megköszönném!

Puszi
Nanda
nanda

SziasztokKép

Eszter
Hát nem semmi ez a sztori!Kép Tényleg nagyon merészek voltatok, de azért nem sült el rosszul, nem igaz? És Olivér tényleg cuki, hogy ilye jól viselkedett!Kép

Zsuzsa
Nagyon édesek a képek!Kép
Torta milyen volt??? Nagyon érdekelne!

Liv
Sajna én is hasonló cipőben járok, de még nincs jó ötletem torta ügyben, pedig nekem már aug.18-ra kéne! De biztos lesz valakinek egy jó receptje!Kép

Lányok
Tudjátok, hogy holnap lesz Apák napja??? Én is csak most tudtam meg! Valami meglepit ki kell találnom Karcsinak!Kép

Fotókat sajna csak holnap tudok hozni, mert totál hulla vagyok és most még kicsinyíteni...szóval remélem holnap összejön.

Nanda
Nekem küldhetsz képet, én elég jól le tudom kicsinyíteni és felteszem őket.

Rita
Olyan jó volt ma, hogy itt voltatok!Kép Lili nagyon édes volt!Kép 21-én mi tuti ott leszünk és ahogy Esztert olvastam Õk is.Kép

Anikó
Szia!!! Jobbulást minden kis betegednek, Neked meg kitartás! Remélem hamar túl lesztek rajta!

Most már leesek a székről!
Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Szep jo reggelt! Kép En mar 1 oraja dolgozom. Kép

Mariann: Koszonoma koszontest. Igen, mindenfelet adok mar Lilinek. Csak odafigyelek, hogy nagyon zsirosat, cukrosat es fuszereset nem. Nem semmi amit ateltel pankaval a virus miatt. Kép Nagyon remelem mi ezt elkeruljuk. Legalabb Panka szervezete vedette valik e virussal szemben nem? Vagy ezt tobbszor is el lehet kapni?
Kepek nagyon edesek. Panka edes kislany. Kép

Mano: Koszonom a koszontest neked is. Kép Ti hogy vagytok? Ejszakak jok?

Andrea: kiprobaltad a tejes dolgokat? Mi sult el? Ti jottok julius 21-en hozzank? Jo koltoztetest. Es mi lesz azzal a klassz jatszoszobaval es a sok jatekkal? Kép

Vera: Maradjunk a jovo hetben. Mert csutortokon be kell mennem a Cora-ba bevinnem egy szamlat surgosen, mert nagyfonok hetfotol 3 hetig szabin van. Es ha mar ott vagyok vasarolok is. Jut eszembe. Neked nem kell? Penteken meg be kell mennem a varosba. Kép

Jerry: Depi elfujva. Kép Legy vidam. Sajnos vannak ilyen nehez hetek es lesznek is meg. Legalabb jovo heten egyutt lesztek. Kép

Vali: Ikrek nagyon ugyesek ha mar jarnak. Gondolom igy tobb odafigyelest is igenyelnek, hiszen ket fele kell nezni mindig. Kép

Eszter: En elolvastam szep nyugodtan a tortenetet. Kép Es egyaltalan nem baj ha hosszu! Nagyon elveztem a story-t! Kép Hihetetlen! Gratulalok! Kép En tutira nem tudtam volna ezt vegigcsinalni. Mondjuk ferjem nem is satras parti. De amit te vegigcsinaltal Oliverrel, le a kalappal! Kép Azert jo erzes volt utana hazaerni, nem? Kép Varlak julius 21-en! Kép

Zsuzsa: Edina hihetetlenul sokat fejlodott. Nagyon szep kislany. Ugy latom sokat vilagosodott a haja is. Kép

Liv: En meg varnek szeptemberiog. Kép Hatha addigra mar megtanul nem pepes eteleket enni. Lili lanyom sem eszik darabosat, de megois kapott a tortajabol. A kremet leszopogatta a piskotarol. Kép

Aniko: Most mar gyogyuljatok meg! Kép Nagyon nehez lehetett neked. Kép

Nanda: nekem nem kuldtel kepeket, ugyhogy segiteni se tudok. Talan Orsinak kuldted.

Tegnap meseltem az Orsinak, hogy Lili ejjel amikor valami miatt felsir, es miutan kiveszem az agybol a karomba, hogy megnyugtassam, felalomban a karomban azt ismetli, hogy Lam-pa, tobbszor is, es utana visszaalszik. Kép Zabalnivalo ilyenkor. De ma meglepett, mert mar teljesen elaludt. Es almaban beszelt. Termeszetesen a lampa-t mondta. Kép Ki kellett jonnom a szobabol ugy rohogtem. Kép Hihetetlen. Kép

Szoval megegyszer.
TALALKOZO: Julius 21-en nalunk!
Akik eddig jelentkeztek: Vera, Orsi, Eszter

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Most csak fotókat hozok és nem tudom, hogy jutok ide ma.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

Fotók a tegnapi minitalirólKép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

avocado

Sziasztok!

Köszönjük szépen a dícséreteket! Most hoztam a szülinapi képekből is párat.

Mi még mindig dögrováson vagyunk mindketten. Úgy érzem, sose lesz vége.

Köszönöm a tanácsokat gyógyszerbeadás ügyben, ki is próbáltuk a fecskendőt és tényleg könnyebb vele beadni, de így is kifújja, úgyhogy 2x kell kimérni az előírt adagot és abból marad benn kb annyi, ami elég is.

Andi!
Mekkora mákod van a gyerekeiddel, hogy imádják a gyógyszert! Ilyet is ritkán hallani!

Jerry!
Fel a fejjel! A rossz időszak után mindig jó következik! Kitartás! És jó pihenést!

Eszter!
Nem semmi bevállalós csaj vagy! Azért biztos nagyon szép helyeken jártatok, a kellemetlenségek ellenére is!

Orsi!
Szerinted Pankával van még értelme elindulni babaúszásra? Kicsit tartok tőle, mert én pl mindig összeszedek valamit az uszodában, félek, hogy ebben rám hasonlít! Egyébként meg eléggé fél a víztől. Legalábbis nagyon óvatosan mer csak pancsolni és utálja, ha a víz magasabban van, mint ülőhelyzetben a köldöke.
Nagyon édik a képek! Főleg az 5.-en zabálnivaló Gergő! Mennyire kommunikáltak a gyerekek?

Anikó!
Jobbulást nektek!

Rita!
Köszi! Én még tojásfehérjét, málna-típusú gyümiket és tejet nem adok neki, egyébként minden mást kap már, persze ahogy te is írtad, mértékkel és óvatosan.
Úgy tudom, hogy ez ellen a vírus ellen nem lesz védett, aki egyszer már elkapta.Sajnos. De lehet, hogy rosszul tudom, majd utánanézek.
Lili édes lehet, mikor a lam-pat mondja! Kép
Nagyon édes Orsi képein is!

Liv!
A 2 fehér tortát én csináltam, direkt Pankának. Leírom a receptjét, nálunk nagy sikere volt!

A baba fekete erdő tortája

Előző nap készítendő!
Kimagozunk 30 dkg meggyet, levét felfogjuk. 10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba öntjük.(lehet friss meggyből is, én most befőttből csináltam)
40 dkg margarint folyékonyra felolvasztunk és a meggyhez öntjük. Hozzáteszünk 50 dkg összetört háztartási kekszet (biztos finom lesz darált kekszből is, de az összetört is eléggé megpuhul másnapra) és 20 dkg kókuszreszeléket. Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk. Ha szükséges(tuti, hogy az!), adhatunk hozzá még folyadékot (én a meggylevet adtam hozzá). Egy kb. 20 cm-es műanyag/üveg tálat vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal és a masszát belesímítjuk. Jól bele kell tömöríteni, hogy minél jobban összetapadjon másnapra. Egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt a formából kivesszük. Tetejére 2 dl növényi tejszínből és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Remélem, tetszeni fog nektek is!

Most pedig elbúcsúzom, mert a takarítás sajnos megvárt! Pedig azt reméltem, hogy nem fog!

Puszi mindenkinek!
Mariann

Ja és a képek!

Ebben a kis csigában egy csodaszép arany nyaklánc van, amit még szegény Apukám vett neki. Sajnos ő már nem adhatta oda!
Kép

Ez a masina egy 3 kerekű bicaj, de amíg nem tudja tekerni, addig valaki mindig tolja hátulról, és ha akarjuk, libikókává alakítható egy plussz alkatrésszel. Elöl a szeme világít és zenélni is tud, ha megnyomjuk a gombot. Panka imádja.
Kép

Ez az egyik remekművem Kép
Kép

Ezt a barátnőm sütötte.
Kép

És ez a másik remekművem Kép
Kép

Panka odavolt a tortájától! Kép)
Kép

Sziasztok!
marcsababa

Sziasztok!

Ime Nanda kepei. Lekicsinyitettem oket. Kép
Sziasztok Rita
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Rita!
Megetennéd, hogy elküldöd nekem mégegyszer a címed?! Csak a bizti kedvéért. Ja és egy telcsiszámot, ha lehet! Köszönöm!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Köszönöm a tortareceptet!
Ha van még ötlet, megköszönném!

Tudom, hogy Maccs részben őszi, részben nyári Kép, ezért írom le, hogy holnap megyek hozzájuk, ugyanis most tőlünk 2 utcányira laknak. Ha gondoljátok, utána szívesen hírt adok róluk.
De nem akarok nagyon itt a nyári topikban ősziként kotnyeleskedni, úgyhogy csak ha igénylitek. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Eszter: nyilvanosan nem irom meg a cimem, de telefonszamom 06203137384 vagy rjeney@cora-h.hu
Majd irok neked levelet a pontos cimmel es utvonallal.

Liv: Csak gyere barmikor. Mi nagyon orulunk. Itt mindenki szivesen fogadott, akarmekkora is a babaja. Kép Megmondanad a Macsnak, hogy nagyon hianyzik? Kép Es, hogy nalam Godon lesz julius 21-en talalkozo. Tudom neki messze van, de hatha erdekli.

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Csak 2 percem van, Gergő le nem száll rólam.KépKép

Rita
Küldtem emilt a képekkel, de visszajött, szerintem túl nagyok. Este ha lesz időm lekicsinyíteni, akkor elküldöm őket újra.

Mariann
Szerintem még egyáltalán nem késő elkezdeni! Pont azért, hogy megszeresse a vizet. Gergő, mielőtt elkezdtünk úszni járni, minden esti fürdés végén sírt, mert már fáradt volt és megunta a dolgot. Amióta úszunk, azóta akármilyen fáradt, tökre élvezi végig a fürdést és a hajnmosás sem okoz Neki gondot, simán locsolgatrhatjuk a fejét a fürdetőkrém dobozából, már észre sem veszi.Kép

Nanda
Nagyon édesek a képek!Kép

Bocsi, de most ennyi sikerült, Gergő már nagíon nyüzsi.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Rita!
Akkor jövő héten talizunk Kép köszi de minden van itthon ami kell.Édik a gyerekek a képenKép
Eszter!
tök buli lehetett az útKépnem vagytok semmik KépA címet meg írd med légyszi hol lehet majd képeket kukksolni.Amúgy a zuhanyzást Míra sem kedveliKép
MAriann!
NAgyon jól néznek ki ezek a tortákKépÉs nincs most dugi csokimKép
Jerry!
Ne legyél depis!LégysziKép
Nemsokára mentek édeshármasban a tanyáraKép
Mit dolgozik Levente h.olyan sokáig van benn a mh-én?
Míra ma megmutatta hogy kell a szumó alapállást csinálniKépNagyon édi voltKépA kezecskéjére meg rászállt egy pillangó és apa olyan boldog volt tőleKép
pusz Vera

KépKép
viranka

Rita!

Köszi!
Persze én is mailben gondoltam!Kép

Vera!
Még nem tudom feltenni az új képeket, mert egy monitororn osztozunk a párommal, így nem igen tudom bevinni a papírképeket. De elárulom egészen jól sikerültek!
Majd a www.kep.tar.hu/ironram -ra lesznek felrakva!

Ha érdekel mást is, akkor a Tescoban 990-ért adták a Dr. Bubó rajzfilmet dvd-n! Láttam az Ugrifülest is, de én inkább rajzfilmpárti vagyok!

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Eszter!

Azaz ugrifüles akinek látszik a bokorból két nagy nyúlfül,látszik a bokorból tüskés hát?ImádtamKép
De a dr.bubót is:9
irány a tescoKép
vera

KépKép
viranka

Sziasztok,

Csatlakozhatok hozzátok? Andi vagyok és van egy kislányom, Veronika aki 2004.07.07-én született a II. női klinikán. Mi Érden lakunk. Roni mostanában kezdett felállni de még elég bizonytalanul áll a lábán. Szülinapi tortával én is bajban vagyok mert a tejes dolgokat nem nagyon bírja pl a sajttól teljesen felpuffadt az arca. Szívesen vennék én is néhány receptet amiben esetleg nincs tej.
Üdv
Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Hali!

Csak bekukk, mert találtam még egy sütireceptet! Ez TEJ és TOJÁSMENTES!!!

Andi!
Üdv köztünk! Akkor te valami ilyesmit keresel?! Kép

Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)

5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. vaníliás culor
Ezeket jó habosra össze kell keverni, majd hozzá kell adni:
50 dkg liszt
2 cs sütőpor
1 csipet só
2 mokkáskanál szóda bikarbóna keverékét, majd végül 12 ek olajat.
Jó habosra össze kell keverni és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 percig sütni. Ez kb. egy gáztepsi mennyiség.
Ez a tésztája és innen már csak a fantáziád kérdése, hogy mi lesz belőle. Lehet tölteni, megkenni stb.

Én még nem próbáltam, de jónak tűnik!

Most elfutok aludni gyorsan, mert a prücsök végre alszik! Ritka ez nálunk ilyenkor!

Jó éjszakát!
Mariann
marcsababa

Sziasztok!

[color=#119911]

Írok, hátha az segít!

Én is jobbulást kívánok minden beteg babának, és anyukának!
Sajna én is népesítem a tábort. Ma derült ki, hogy van egy ciszta a torkomban, a hátsó garatfalban. Ez okozza az állandóan visszatérő torokfájásomat hónapok óta. Kép Lehet, hogy a vége műtét lesz... Nagyon magam alatt vagyok. Tudom, lehetne rosszabb is, és már legalább tudodm, mimiatt van (harmadik orr-fül-gégész találta meg végre), de nagyon nem boldogít. Emésztem.

Orsi: amin a gyertya volt, az egy parfé. Rízs parfé, a tetején lekvárral.(Daubner cukrászda (HALLOD ANITA???)) Amúgy Edina a csokitortát, az oroszkrémtortát, és a fagyit is megkóstolta. Kép Na és persze ízlett is neki!

Rita: Edina haja mindig is világos volt szerintem. ÉS valóban sokat változik, és már nagyon helyes kiscsaj! Kép IMÁDOM!

Zs.
zerko

Sziasztok!

Először is Botondnak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!!!

Rita: dehogy vagyok én olyan erős! Csakhát az ember lányának nincs túl sok választása, amikor beteg a gyereke. Most hogy úgy tűnik végre vége van ennek a dög betegségnek, kezdek leereszteni, kiborulni utólag az egészen, hogy olyanokat mondtak a kórházban, hogy lehet leadni a gyereket, én meg mehetek haza. Na persze. Lili édes lehet, ahogy álmában beszél Kép

Anikó: további nagyon gyors javulást nektek!!! Nagyon köszönöm a telefont! Kép

Nanda: gyerekek továbbra is nagyon szépek! És ha végre teljesen jól lesz mindenki, nem menekültök most már Kép

Mariann: nagyon szép Panka, meg a tortái is Kép Én lusta vagyok, úgyhogy holnap gyorsan rendelek is végre tortát vasárnapra Kép A bicaj meg tök szuper!!! Nagyon gyors gyógyulást mostmár!!! Holnap (vagy már ma?) írok!

Orsi: képek Kép úszás Kép

Vali: grat a menő-manókhoz Kép

Andrea: köszi, már szerencsére megjavultak nagyjából, sőt Nóra úgy tűnik kimaradt a szórásból. Marcinak hogy megy a tábor? Dávid foga?

Vera: enyém gyerekek meg a homeós bogyókért vannak oda Kép

Jerry: remélem sikerül az utazás, és kicsit feltöltődsz!

Eszter: jó kis utatok volt Kép

Andi: üdv itt! Nagyon aranyos a kislányod a profilodban!

Zsuzsa: ciszta Kép Gyors javulást neked!

Apa ma Prágába, lassan hazaér, és akkor lefekszem végre én is.
Jó éjt nektek!
Szilvi
lino

Sziasztok!

Mariann: nagyon szuper a bicikli, a torták finomnak tűnnek! Pankának hogy ízlettek?
Szerencsére nagyon ritkán kell gyógyszer, talán azért is szeretik a fiúk. A homeós bogyó nálunk is nagy sláger (cukornak hívják), alig várják hogy kapjanak.

Eszter, kalandos utatok volt, szerencse hogy Olivér ilyen jól viselte. Jövőre már könnyebb lesz (ha addig nem jön a kistestvér).

Nanda, nagyon tetszenek a képek! Maxika annyira édeskis "husika", jól meg lehet dögönyözni. Maya nagyon szép kislány, örülök hogy már jobban viseli az öccsét. Nagyon nehéz lehetett ez Neked.

Jerry, ne legyél depis! A nyaralás biztos jót fog tenni és feltöltődsz egy kicsit.

Orsi, képen aranyosak a kismanók! ÚszásKép Apák napjára mit kapott a párod?

Anikó, hogy vannak a betegeid? Te már teljesen meggyógyultál? Ilyenre ne is gondolj hogy elrontottad a többiek nyaralását, nem tehetsz róla hogy beteg lettél! Milyen lett Geri bizonyítványa?

Vera, szumóKép Méretszkedés?

Rita, lámpaKép Tali: sajnos nekünk nem jó, Apa szabadságon lesz és lemegyünk a Balatonra.
Dávid már kétszer kapott natúr joghurtot banánnal, seperc alatt eltüntette és egyelőre nem látok rajta semmi elváltozástKép.

Dr. Bubót én is szerettem kár hogy a fiaimat nem érdekli. Amit viszont imádnak az a Maszkabál, Gryllus Vilmos dalaiból készült "rajzfilmcsokor" (a borítórón olvastamKép).

Andi, szia! Aranyos a kislányod! Tejallergiája van hogy nem bírja a tejes dolgokat?

Manó, már a múltkor is akartam írni hogy keksz és babapiskóta helyett megpróbálhatnád kölest, kapható extrudált bio kölesgolyó, Dávid imádja. Könnyebben ehető mint a keksz, nem ragad a szájpadlására, fogaira és nem annyira "fojtós".

Zsuzsa, cisztaKép Mikor derül ki hogy mit csinálnak vele? Műtét helyett nincs valami alternatív módszer eltávolítani a cisztát? Gyógyulj meg mielőbb! Edinának hogy ízlett a tortája?

Marcit minden este hívjuk, azt mondja jól érzi magát a táborban. Bár tegnap többször mondta hogy: Szeretlek anya! Ez azért szokatlan mert ezt inkább csak az apjának szokta mondani. A szobája kész van, még kell pár bútor amit holnap szeretnénk megvenni. Dávid ma már az új helyén aludt Balázzsal, jól vették az akadályt. Párszor felsírt de nem kellett kivenni az ágyából, Balázs meg a fejére húzta a párnáját álmában (gondolom zavarta a sírás). Gusztustalanul sok játékunk van, a padlás is kezd tele lenni. Majd viszek az oviba játékot és a hugom is terhes, tehát azért csökkeni fog a mennyiség.

Mese, még mindig rossz a gép?

Szerencsére ma takarítás lesz, Balázsnak pizzát rendelek, tiszta Hawaii!

Szép napot mindenkinek!
Andrea
tandrea

jó reggelt mindenkinek,

Swen,
kérlek add át Botinak jókívánságaimat születésnapja alkalmából KépKépKép éljen, éljen, éljen sokáig!!!!

Nanda,
édesek a srácaid Kép a kertetek is egészen jól néz ki Kép ( ez azt jelenti, hogy nagyon-nagyon klassz Kép )

Rita,
amikor megláttam a motoros fotót Lilidről, rögtön elhatároztam, hogy teszek fel egy hasonlót Kép

( na, meg is próbáltam, de nem engedi, és ez elég rendszeres Kép Kép )

Én szeretnék elmenni a találkozóra, egyelőre úgy tűnik, itthon is vagyunk abban az időben, bár nálunk sosem lehet tudni... Kép

Zsuzsa,
remélem, segít valamit, hogy megtalálták azt a cisztát, és végre teljesen meggyógyulhatsz!
Zsófinak meddig van szünet az oviban?
Szoktak együtt "játszani" a lánykáid?

Anikó,
annyira szeretném már olvasni-hallani, hogy te is TELJESEN meggyógyultál!!!!! És persze hogy a gyerekek is jól vannak...

Eszter,
beleolvastam a történetetekbe ( még nem végig, de majd pótolom Kép)- rengeteg olyan helyen jártatok a német és osztrák részeken, ahol a párommal bringázni szoktunk ( régenKép) Achensee-t soha nem fogom elfelejteni - Karcsi nem is engedné Kép )- mert oda fel kellett tekernem, és sírtam a kimerültségtől rendesen Kép
ügyes kisfiad van, hogy ilyen jól bírta a kiképzést Kép

most itt félbevágom magam, puszi mindenkinek

Bori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Ciszta: ez nem kifelé nő, hanem benne van a hátsó garatfalban, közel a már kivett mandulám csonkjához. Ezért is nem szúrták ki a dokik! Mondtam neki, hogy mindig ugyanott fáj. Hát gondolt egyet ez a pasi, kesztyűt húzott, és belenyúlt a torkomba (nagyon jól esett), és kérdezgette közben, hogy merre. Amikor odaért, akkor persze én ugrottam, ő meg mondta, hogy ott a hunyó. Akkora a tok (tegnap akkora volt), mint egy 1 cm átmérőjű gömb.
Valahogy úgy lehet, hogy ez a tok hol kisebb, és "semmi bajom" pár napig, hol meg nagyobb (nos, most az, mert jól megnyomkodták), és akkor nyom valami ideget szerintem, és veszettül fáj. Ilyenkor aludni sem tudok.
Kérdeztem, hogy mit lehet tenni. Azt mondta, maradhat is, ha viselem a tüneteit.
Ha ki akarom szedetni, akkor kórház, de ambulánsan megcsinálják az előzetes kivizsgálások után. Olyasmi, mint egy mandulaműtét, de csak az egyik oldalon. Utána persze pár napig vacakul leszek, és jobb, ha nem emelgetek.

Andrea:
ha van valami ötleted alternatívaként, mondd el, jó???
Edinának nagyon íztett a torta persze, ő ette volna estig körbe-körbe. Kép

Anita:
ZSófi szeptemberig itthon van. Azaz most éppen nincs, mert egy hetet Anyósnál van. Jövő héten meg mi megyünk nyaralni az Õrségbe mindanyian.
Együtt játszás: aha, kezdik. Ez többnyire babázás, lego, lufizás vagy bunyó!
Dorka is játszik Danival?

Szép napot mindenkinek!

ZSuzsa
zerko

Csak suttogva írom, mert meglincseltek. Edina tegnap este 9.30 óta alszik. ÉS ez nála mostanában rendszeres... Pedig a fogai is jönnek.

ZS.
zerko

Swen Botondjának nagyon boldog szülinapot kívánok sok szeretettel!

Kép

Panó
panó

Swen Botijának mi is nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Bocs, de most nem bírok többet írni, mert nagyon rosszul vagyok. Nemhogy múlna a betegség, még egyre rosszabb.

Mariann
marcsababa

Sziasztok!

Botondnak nagyon boldog szülinapot!

Bori!

Ott bicikliztetek! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Engem ugyan rá nem venne senki! Bár az én Emberem is ilyen "hülyeségeket" csinál. Direkt emelkedőre megy biciklizni! Én elmegyek a világ végére is, ha valahova menni kell, van cél, de csak azért, hogy egy emelkedőn kiköpjem a tüdőm... jobb szórakozást is ki tudok találni!

Andrea!
Remélem jövő ilyenkorra már bőven meglesz a kistesó! Meglátjuk.
Minden esetre azt találtuk ki, hogy jövőre valahova az osztrák vagy bajor hegyekbe megyünk túrázgatni. Azt lehet picivel is, hiszen tavaly Olivérrel is barangoltunk a Mátrában, időnként leültünk egy kidőlt ágra etetni, szóval ősanya utánérzete volt a dolognak, de jó volt. Olivérnek is akkorák voltak a kis szemei, pedig akkor még nagyon messzire nem igen látott!

Olivér néhány napja mutogat, és igazi gügyögésbe kezdett! Olyan édes ahony "gangozik"!

Na megyek leteszem aludni!

Helló!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?