Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a babaképek, majd én is próbálok feltenni egyet. Kép

Eszter

Elég gáz amit írtál. Nem tudsz másik orvost keresni? Gondolom Szombathelyen is van más gyerekorvos. Biztos tudod, hogy válthatsz dokit, ez a lehetőség adott TB keretek között is, nem kell magándokihoz menni.

Gondolom a férjed úgy érzi az orvos biztosan tudja, de azért elmondhatod neki, hogy itt Pesten szinte rutinnak számít, hogy elküldik uh-ra a babákat, mert ahogy Connie is írta ez nem fáj és arra valók ezek a műszerek, hogy megnézzék nincs-e baj, ha már feltalálták akkor használjuk is, nem igaz? Valószínűleg tényleg nincs semmi baja, de miért sajnál tőled egy vizsgálatot? És milyen duma ez, hogy neked kéne beutaló??

És szerintem nem kell feltétlenül bízni az orvosokban, ha valami nagyobb betegségről van szó, műtét vagy ilyesmi mindig érdemes több orvossal konzultálni. De ez az én véleményem.

ruz
ruzicsky

Eszter
Hogy feleslegesen aggódsz-e, azt szerintem itt senki nem tudja megmondani, egyikünk sem orvos.
Mindenesetre az, hogy a lányod egy nyugodt baba és saját magához képest jól fejlődik, nem arra utal, hogy bármi gond lenne. Írtad már, hogy te is és a párod is ilyen alkatúak vagytok. Miért lenne a gyerek más?
Válthatsz orvost, de honnan fogod tudni, hogy az jobb, mint ez. Abban meg tudsz majd bízni?
Szerintem menj vissza a gyerekorvoshoz (te egyedül), mondd el neki, hogy mennyire fontos ez neked, hogy adjon egy beutalót, említsd meg neki az esetleges orvosváltást is. Viszont, ha az UH-n kiderül, hogy tényleg minden rendben, akkor ne agyalj tovább, hogy vajon hova lehet még elvinni, stb., mert ebbe tényleg bele lehet őrülni.
A múltkor azt írtad, hogy a tápszerezés sem nyugtatna meg (szerintem nem is lenne értelme), de valamilyen megoldást kell találnod, mert hosszú távon ez nem mehet.
zsana75

Fanka, Vizimanó!
Köszi, hogy elolvastátok. Amúgy ez Szegeden történt és én is pont ezt mondtam, hogy bárcsak az a vadállat is átélne hasonló fájdalmat, de persze gőze nem lehet erről az érzésről.

Eszter!
Én a múltkor még a 2 hét alatt 270 g hízást is keveseltem, úgyhogy teljesen megértelek. Tényleg nem lenne a kicsi annyira nyugis, ha vmi baja lenne, de egyetértek azzal, hogy igenis adjon az orvos beutalót és ne poénkodja el a dolgot azzal, hogy neked kéne. Szerintem is mondd el neki, hogy téged ez nagyon megnyugtatna és különben is nincs vesztenivaló vele.

Connie!
Terpeszpelusunk nekünk is van, itt egy kép róla.Kép

Vmi orvosi segédeszköz boltban keresd szerintem.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Na, ha már rájöttem hogy kell kicsinyíteni, akkor rakok fel képet a kicsimről.KépKépKépKép

Szépek vagyunk amikor ordítunk, ugye?Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Már tiszta rosszul voltam csak most lett net,na meg időm,most apát szórakoztatja nyuszóka,érezte ezt a hülye fülledt időt,ma megint kicsit nyügi.

Nagyon édesek a babócák!csak így tovább képet még,még még

Fanka
Tündéri Panni.És a cica is nagyon állat.

Vizímanó
Kimanó is nagyon aranyos,micsoda haj,micsoda szemek!

Akiren
Gréta is nagyon aranyos,kis höri,már az én lányomnak is van tokája.
Igazából nem tudom mi használ s mi nem tejcsi szempontból,mert azóta iszom amióta megszületett szuszmák.
a laktoherbet meg napi egy esetleg kettő alkesz mentes sört,nekem a holstein ízlik a legjobban.A teát már csökkentettem napi fél literre,van nap amikor nem is iszom és nem hiszem,hogy akkor kevesebb tej lenne.A sörről sincs fogalmam,hogy használ-e,de legalább van mire fogni,hogy iszom,mert én szeretem a szénsavast.Maja baba újjabban bealszik szopi után amit nagyon csípek,mert amúgy csak rajtam volt eddig hajlandó aluszkálni,éjjel is úgy vagyunk,hogy mellettem fekszk olyan 1-2 óráig és amikor életre kelnek végtagjai magamra veszem.szóval én is csak bízom benne,hogy fokozatosan leszokik rólam,majd a mi ágyunkról.
az én csajom most ugyanígy van a cicive,azzal a különbséggel,ha tehetné szinte egész nap elnyámmogna.Ezt a levelet kb. 2 órája írom,mert csak ez nyugtatja meg,ill. a tánci.
Eszter
Próbálj lenyugodni,nekem azt mondták,hogy kb havi 10 dkg teljesen jó,ettől csak egy ici-picit vagytok elmaradva.Minden picúr máshogy eszik,ha neki annyi elég szerintem se erőltesd,ha ténylegjóllakott el sem fogadná és tutira bömbizne.

Engem is állandóan okítanak,először hogy adjak teát,ne tejcit,mert kiszárad szegény.Most meg ha mondom,hogy állandóan enne adjak neki több teát,eszem ágába sincs és meg is mondom,de látják,hogy elég határozott vagyok.nem kell foglalkozni az ilyen dumával

Juszti
Nagyon aranyos Boldizsár!Örülök,hogy jobb a helyzet én szopi elején vagyok úgy,hogy sokszor nem győzi nyelni.

Timurr
Vendég

Connie az enyém is mikrogolyós de nem ilyen masszív Kép azért köszi. Nem jön valaki most 28-án hordozókendő tanfolyamra a Minimanóba?

Muki nagyon édik a képek. Boldizsár ugyanígy üvölt mikor fáj a pocója

Kép
juszti75

Sziasztok

Akiren azt hiszem te kerdezted az altatast?
En igyekeztem ebbola szempontbol nem "elkenyeztetni" es tenyleg csak akkor babusgatni a hasamon altatni alvas idoben ha fajt a pocija vagy iylesmi. Tehat ezert eleg konnyen ugy csinaltam, hogy eloszor a sajat szobajaban fektettemm le, es csak hajnalban hoztam magunkhoz amikor kelt utana mar csak reggel aztan mar egyszercsak nem.
Mukika lenyeg a vegeredmeny, megerdemelne a legtobb pasi hpgy csak noi urologusok leygenekKép
Eszter sztem kerdezd meg az orvost, hogy ami Bpen mar rutin azert miert kell videken konyorogni?
Netan o fizeti hogy ennyire agal ellene? Es ha aggodos vagy akkor mi van? En is az vagyok es tiszteletben tartja az orvos.
Vizimano ha raersz holnap esetleg es van kedved talizni megyek holnap szfehervarra

Kép
vaktyuk

Eszter!
Egyetértek az előttem írókkal. Én is paramami voltam/vagyok. Döntsd el magadban, hogy kell-e az UH a megnyugvásodhoz, vagy nem, és ha igen, akkor biztos ad vagy a doki, vagy másik doki. A barátnőm kislánya most 13 hónapos, anyatejes baba, és 7,4 kg. Teljesen egészséges, jár, beszél. Szóval minden ember fejlődése más. Engem is zavar, hogy a fiam vékony és nyúlik, de hízik kg-ban és ez megnyugtat.
Döntsd el, hogy meddig/ milyen mélységig vizsgáltatod ki a problémát, ha ugyan van, és ha akkor is minden rendben van, akkor ne izgulj. Én is próbáltam mérni szopi előtt és után a Manót, de -0.02 lett az eredmény. Na ekkor azt mondtam, hogy NEM.

Réka,
észrevettem a kanál és az 5 ml közti külséget, mert az Infacol 0,5 ml-es cseppentőjével adok Ákosnak a GW-t. Kép

Connie,
a gyerekek nagyon jól tudják korrigálni az ilyen kis rendellenességeket. Ha gondolod megkérdezem holnap anyukámat, hogy ez mit jelent. (Rehabilitációs és csecsemőneurológus)

Kép

Kép
vizimano

Nem mertem eddig leírni, de Ákos 3 hete kottára betartja az általa kialakított napirendet. 3/4 =-kor kelés, tisztába teszem, átötlözünk. Kaja. Játék, beszélgetés stb. fél 9-ig. Utána szundi 9-ig. Hasfájás fél órán át. Ilyenkor sétálunk is, mert akkor kisebb a nyűgi. Fél 11-kor kaja. Fél 12-12 között elalszik. Kettőig szundi. Kaja, séta, játék, 5-kor kaja, játék, levegőzés a teraszon vagy séta apival. Negyed nyolckor fürcsi, utána kaja - tovább nem lehet húzni az időt, mert jön az engem éheeeeeztetnek. Fél kilenc körül szundi, majd fél 11-kor még egy kaja. És reggel találkozunk.Kép
Remélem nem túl korán írtam le .... Kopkopkop

Kép

Kép
vizimano

Na, ahogy ígértem felteszek egy képet a fiacskámról. Õ meg a másik véglet aki iszonyat sokat hízik. Szombaton lesz 3 hónapos és már majdnem 7 kg, ma este volt 6930 gramm.

Kép

ruz
ruzicsky

Ruzicsky,
ezek a szemek, ez a nózi és a csókos szájKép Nem szokták kérdezni, hogy nem kislány-e?Kép

Kép

Kép
vizimano

Mukika,
Sajnálom, hogy ilyen tetű orvossal volt dolgod. A kislányod viszont kárpótol mindenért Kép. Az, hogy ilyen picinek született, egyáltalán nem baj. Igazi pici baba Kép

Nagyon gyönyörűek a babák Kép

Wester,
Nem emlékszem, hoyg ki tette fel ezt a táblázatot itt, de e szerint is tök átlagos méretű a kislányod Kép méretek
Mondjuk azt nem értem, hogy a dokid miért nem ad beutalót. Hiszen ezért fizetjük a TB-t, vagy nem?!

Angéla
angéla

Húú, Angéla, ezt most kár volt! Foghatom fogyókúrára a fiamat KépKépKép

Eszternek egyébként azt akartam még írni, hogy a dokinak ugye nem csak erkölcsi, de büntetőjogi felelőssége is van, ha bármi történik a pácienseivel, tehát szerintem a legkisebb gyanú esetén is elküldene UH-ra, hogy levédje magát, hiszen az neki tényleg semmibe nem kerül.
Szerintem meg lehet bízni benne, ha ennyire magabiztos.
zsana75

Timur!

Micsoda véletlen a mi drága kis Dórikánknak az egyik beceneve szintén a szuszmák.

Tamesz!

Nem voltatok még uszodában?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Eszter
Már sokan sok mindent írtak, de tudom, hogy ilyenkor minden segítő szó számít. Én is ilyen súlyparázós voltam (vagyok). Azt írtad 360 g-ot hízott. Ez heti 90-et jelent, ami nem éppen sok, de nem is kevés. Az én lányom is az elmúlt két hétben 180 g-ot hízott. Múltkor a védőnőnk azt mondta, amikor a baba súlygyarapodásról beszéltünk, hogy még az sem baj, ha fél éves korára nem duplázza meg teljesen a súlyát.
Szerintem próbálj meg más szakemberekkel is beszélni a próblémádról, a védőnővel, másik orvossal, esetleg hívj fel szoptatási tanácsadót, ők mit gondolnak erről. Ha jól emlékszem, ti már voltatok valamilyen vizsgálaton, és az negatív lett.
Az biztos, hogy ezt a szorongást fel kell oldani magadban. Nekem is elég sokáig tartott, de már többé kevésbbé túl vagyok rajta. Nekem az segített, hogy több emberrel, sokat beszéltem az aggályaimról.
Lehet, hogy a kislányod egyszerűen ilyen alkat. Van, aki bármennyit ehet és nem hízik, és van aki a levegővételtől is. A babák is különbözőek, ezért is rossz, hogy táblázat szerint kell hízniuk.
A lényeg, hogy nem észlelsz változást a viselkedésében és valamennyit mindenképpen gyarapszik.

Connie
Én múltkor a Megatoysban láttal terpeszbetétes pelenkát.

Vizimanó
Nem semmi a kisfiad, hogy így kialakította a napirendjét. Egy laza napirendszerűnk nekünk is van, de őszintén, én ebből nem csinálok ügyet. A napok úgy egybefolynak, hogy alig tudom felidézni, két órája mi történt.

Meg tudná valaki mondani, hogy a fenébe kell képet feltenni. Én már mindent kipróbáltam, de nem jöttem rá.
pviki

Eszter figyelj ha teged ez nyugtat meg kerj beutalot sztem, es szarjal ra ha paramaminak tartanakKép
Sztem utana te is nyugodtabb lennel, ill meg egy dolog mennyi idos is a kiscsaj 3 honapos?
Az osszes ilyen tipusu anyagcsrebetegseg sztem az elso honapban legkesobb kijon.

Kép
vaktyuk

Beajulasos furcsi
Kép

Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok Lányok!

Nagyon régen voltunk már erre, de remélem most már több idöm lesz. Sajnos nem nagyon tudtam visszaolvasni, de látom rengeteget írtatok. Mielött benéztem nem is gondoltam volna, de most érzem, hogy nagyon hiányoztatok. A hideg is kirázott, ahogy megnéztem a táblázatot és már mindenki babázik. Gratulálok!
1-2 szó magunkról: Jól vagyunk, Gellért szépen fejlödik. Egy csoda! Imádom. 2-en vagyunk (azért is nem nagyon volt idöm írni) Apuci kiment Németországba dolgozni (kell a pénz Kép )amikor Geli 5 hetes volt. Az anyukám 1 hét múlva nyugdíjba megy és sokat lesz nálunk, úgyhogy majd jövök sürübben.

Üdv:Maya

Kép
maya29

Minden bébi egytől-egyig édi!Kép

Vaktyuk!
Hihetetlen jó ez a beájulásos képKép

Ruz!
Nem semmi súlyban van a kislegény, hát nem hiába, jó az étvágyaKép

Timurr!
Azért nem lehet vmi kényelmes babával rajtad aludni, de majdcsak leszokik róla, vagy inkább leszoktatjátokKép

Tegnap még ezeket a képeket akartam feltenni. Az egyik kissé homályos, de nekem nagyon tetszik.

Pviki!
Melléklet feltöltése(a Nézet/Küldés gomb mellett)->Tallózás->kép kiválasztása->Feltöltés->Bezárás
Esetleg akkor nem fogadja el, ha nagy a kép mérete.
KépKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Csajok!

Eszméletlen jók a képek. Imádnivalóak a gyerkőcök. Én is megpróbálok feltölteni párat.

Kérdésem lenne: akinek szintén utált a gyereke hason lenni, az hogy próbálkozott mégis megszerettetni ezt a poziciót, mert én eléggé szadistának érzem magam.

Wester!

Csatlakoznék az előttem szólókhoz: Nagyon fontos, hogy bizzál az orvosban, mert ha egyszer a gyerek nagyon beteg, akkor ne kelljen még azon is idegeskedni, hogy félre van e diagnosztizálva vagy sem. vAlamint nagyon fontos, hogy a gyerekorvos parnerként kezeljen téged, ne pedig "parázos anyukaként". Az hogy neked kéne beutaló, az szerintem egy főtt bunkó beszólás. Hogy képzeli ez az orvos????

Udv, BJ
babjag

Kép

igy talalom meg mindig az ágyban, nem értem hogy tud igy megfordulni????

Kép

éljen a hason fekvés!!!
babjag

Babjag
Az én lányom is utál hason feküdni. Nála az a gáz, hogy ha elfárad, nem teszi le a fejét, hanem elkezd ordítani. Én minden nap egy kicsit többet fordítom hasra, nem erőltetem, ha sírni kezd, visszafordítom. Most már, hogy jobban tartja a buksiját, egész hosszú ideig elvan, ha elé teszek valami játékot, és az t nézegeti, nyúlkál érte. Nem tudom, mennyi idős a porontyod, Pannim 3,5 hónapos, és kb 3 hete tűri látványosan jobban, ha hasra teszem. Azelőtt kegyetlenül panaszkodott.

Tényleg, hogy a fenébe fordul meg így az ágyban??? Biztos valami feng-shui lehet a dologban Kép

Kép

KépKép
fanka

Sziasztok!

Elég régen jártam erre, most is csak egy pár jó szóra vágyom! Kép
Marcika most 3 és fél hónapos, és a neurólógia megállapította hogy születéskor az agyának a mozgásszervi része nem kapott elég oxigént; így ˝izomtónus eloszlási zavara˝van! Gyógytornászhoz kell járnunk, aki a Dévényi módszerrel kezeli de már a 20.orvost hívom aki nem tudja vállalni! Kép
Nagyon el vagyok keseredve mert minél előbb el kell kezdeni a kezelést, de nem találunk orvost! Kép
Az is idegesít hogy két hónapos korában három orvosnak is megmutattuk hogy szerintünk valami baj van, és mindegyik azt mondta hogy tökéletes a gyerek! Kép
A mi dokink most jött vissza szabiról és egyből neurológiára küldött minket! Ha előbb mentünk volna, már rég elkezdődött volna a kezelése!
Egyszerűen nem értem miért ilyen felelőtlenek az orvosok, amikor kicsi babáról van szó! Kép Kép Kép
Két napja csak sírok (persze nem a baba előtt), teljesen ki vagyok borulva!

Bocs hogy fárasztalak benneteket, de annyira jó kiírni magamból!

Ildi

delfinke

Delfike!
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, főleg, hogy nem figyeltek fel az orvosok a problémára korábban. Pontosan mit jelent az izomtónus eloszlási zavar?
Az egyik barátnőm gyógytornászként végez most nyáron, tudom, h volt gyakorlaton kicsi babáknál is. Ha gondolod, megkérdezem tőle, tud-e valakit ajánlani nektek.
Fontos, hogy megpróbáld mmegőrizni a nyugalmad, persz teljesen megértelek, hogy aggódsz -hisz édesanya vagy.

KépKép
fanka

Ildi!

Nekem is van gyógytornász ismerősöm. Ha gondolod én is megkérdezem, ha nem találsz senkit szólj és segítünk!

És ne aggódj, minden rendben lesz!

Kép
juszti75

sziasztok!

Én már olvasni is csak ritkán olvaslak benneteket, mert az ikrek mellett nem egyszerű.

minden baba gyönyörű. olyan jó nézegetni őket!

Ildi!

A Dévény Anna féle terápiát 5 hónapos kor előtt kell elkezdeni, addig még van másfél hónap. Amúgy megnyugtatásképp mondom, hogy az ikres topikon nagyon sok baba van, akit ezzel a módszerrel kezelnek, és nagyon szép eredményeket érnek el vele. tehát ezügyben tényleg ne aggódj. Csak az a fontos, hogy másfél hónapon belül találjatok egy gyógytornászt, aki elkezdi kezelni.

bocs a belepofiért

Üdv,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Juszti és Fanka!

Nagyon megköszönném he megkérdeznétek,nagy segítség lenne!
Ha esetleg az ismerőseitek tudnak valakit légyszí a gurzo@citromail.hu címre küldjétek már el; ha nem nagy kérés!
Köszönöm a segítséget!
Annamari!Tudom hogy sűrgősen el kell kezdeni, ezért keresek őrülten gyógytornászt! Kép

Más téma: elkészült Manócskám honlapja, akit esetleg érdekel: www.gurzomarci.vilaga.hu

Sziasztok:

Ildi

delfinke

Nagyon jó a honlap és irtó aranyos Marcika!
Legkésőbb holnapra megkérdezem a tés küldöm az elérhetőségét.

Ági

KépKép
fanka

Sziasztok!

Ildi: nagyon nagyon édes Marcika! Remélem nem lesz vele semmi gond és találsz gyógytornászt! Nekem sajnos csak szombathelyi yóytornász ismerősöm van, ugye Ti pestiek vagytok? Miből gondoltátok hogy vmi baj van? A képeket tökéletesen egészséges babának tűnik Marcika. Nem is értem az orvosokat...
Lányok, köszönöm szépen a nyugtató szavakat! Holnap elvisszük ultrahangra a babát, főleg azért, hogy én megnyugodjak. Remélem, hogy nem találnak nála semmit, s tényleg nincs más baja, csak egy kis fittnesshölgy. Én is úgy gondolom, hogy nem kellene odaadni a lefejt tejet, csak olyan rossz, hogy a férjemet nem tudom megyőzni erről. Neki az a fixa ideája, hogy napi 60 mili lefejt tejcit nyuodtan odaadhatnék a babónak, s akkor ettől hízna, mert így tutira megkapja a hátsó tejet is. Nem tudom jól megfogalmazni, de olyan rossz érzés, hogy nem fejlődik jobban és ugye ez csak rajtam múlik, hiszen csak anyatejet kap. Vhogy ki kéne rángatnom magam ebből a gödörből mert folyton pityergek és állandóan attól félek, hogy van vmi súlyos baja a Picúrnak. Az azért tényleg igaz, hogy az ember igazán akkor tudja meg, hogy mit jelent aggódni, amikor gyermeke születik. Sokszor úgy haragszom magamra, hogy ahelyett, hogy élvezném a babázást, mindig csak rágódom... Pedig tényleg annyira tündér kislány, igazi kisangyal szülei lehetünk. Remélem nem bánja meg, hogy engem választott mamájának...

Nyaralásról: Alsópáhokon voltunk a Kolpingban (www.kolping.hotel.hu). Nagyon szép a környezet és rengeteg kisbabás, kisgyerekes van, a vendégek 80%-a gyerekes és sokan voltak egészen apró babákkal is. Volt babyúszás is, Manócska élvezte! Nem egy olcsó hely, viszont magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt, van mindenféle gyerekprogram a nagyobbacskáknak. Adtak ágyat, pelenkázót, kádat állvánnyal, cumisüveg melegítőt, babyphont is lehet kérni. Van több közös jól felszerelt konyha, hűtővel, így tudtam mélyhűteni a lefejt tejcit. Van mikró, turmix, etetőszék. Nekem a hangulata tetszett, csomó babás család, mindenki köszönt mindenkinek. Főként azután volt furcsa, hogy többször jártunk már ott konferencián télen és akkor egészen más feelinje volt. Félpanziós ellátásban büféreggeli és büfévacsora van, nagyon jól főznek és jó a választék. Engem az bosszantott egyedül, hogy nem balkonos szobát kaptunk, mint kiderült, ezt külön kellett volna kérni. Két hónapja lefoglaltunk, azért erre rákérdezhettek volna. Ott már nem volt mód cserére mivel fullon volt a szálloda. Van kinti, benti medence, szép park, ahol jókat lehet sétálni. Én szülinapi ajándékként kaptam az utat, (Jázmin szépség napok Kép ahhh), szóval végre voltam fodrásznál, kozmetikában, bár elég horror áron... Kérdezzetek ha érdekel vkit szívesen küldök kontaktot is!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Ildi,

Nagyon szorítok nektek, hogy minden rendbe jöjjön.
Hogy vettétek észre, hogy valami nem stimmel? És mit jelen ez pontosan?

Angéla
angéla

Eszméletlen aranyos Marcika! Van ám csintalanság a szemében!!! és szuper a honlap!!!!

Udv, BJ
babjag

Eszter,
Az anyatej összetétele pont olyan, ami a babádnak megfelel, és pont annyit iszik-eszik belőle, amennyire neki szüksége van. Ezen ne parázz, jól van ez kitalálva és megalkotva, Természet anyánk nem a lefejt tejet beleszámolva tervezett.KépEgyébként a babák anyagcseréje sem egyforma, és legalább a picúrodnak nem kell később fogyókúrákkal foglalkoznia.

Babjag,
Én is úgy csinálom, mint Fanka, ha éppen jókedvében van, kicsit hasra fektetem, ha nyüszög, visszafordítom. Ahogy egyre jobban tartja a fejét, egyre tovább bírja idegekkel a hasonfekvést. Szoktam úgyis, hogy a karomon tartom hason, vagy így karon tartva leteszem a térdemre, úgy már egész szeret, mert ha leengedi a fejét, akkor se a matracba süllyed bele.

Ildi,
én csak szorítani tudok, hogy minél hamarabb találjatok gyógytornászt, és jusstaok túl ezen.

Nagyon aranyosak a babák, ma igazán lehet tobzódni a képekben.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!!!

Ildi nagyom aranyos, vagány srác a kisfiad!!!
Írd meg légyszi mit vettél észre a fiacskádon, mert egy kissé én is parázok pár napja.nem tudom, hogy lusta-e Balázs vagy valami probléma van vele. A fejét nagyon ingadozva tartja, hason pedig egyáltalán nem szeret lenni így nem is emeli a fejét. Mondjuk egyik oldalról a másikra átteszi órdítás közben. Õ most 8 hetes.

Zsuzsa
zsuba31

nem tudjatok, hogy egyszer kiolvasztott anyatejet lehet e meg egy napig tarolni a hutoben es ugy felhasznalni?
babjag

Köszi a bókokat!Mi úgy vettük észre hogy baj van hogy nem igazán forgatta a fejét, és csak balra tartotta!Hason utált lenni, folyton sírt!Amikor felvettük a fejét és a lábát hátrafele homorított(úgynevezett kifli formát vett fel),és a fejét nem igazán tartotta!
Az izomtónus eloszlási zavar azt jelenti ,hogy végig le van tapadva az izma és ezért nem tud mozogni rendesen!

Köszi mindenkinek a bíztatást!

Ildi

delfinke

Ezt kaptam nemrég. A macsek is úgy érezheti magát, mint mi sokszor, ha turbó-bébi beindul Kép

Kép

KépKép
fanka

Sziasztok

Mukika az utolso kep allati jo amikor apa? keze az arcocskaja alatt es ugy nez, hogy csak naKép

Fanka dogos a kiscsajKép

Delfinke szuper a kissrac, szurkolunk nektek.
Epp valamelyik nap olvastam egy mozgasfejlodeses topicot, es ott a devenyi modszerre eskudott mindenki ill, hogy 2-3 honap alatt szintre lehet hozni vele a babakat.

Nekunk szerencsenk van mert hason szeret fekudni, mar 6-7 hetesen megtartotta a fejet, de sztem ez csak ennek koszonheto, mostanaban kezd haton fekudni ill koveteli ki , hogy forditsam meg.
ez a fektetesi mizerianak koszonheto mert minden orvos, hogy nem szabad hason fektetni mert megfullad stb stb ez hulyeseg sztem, mert ha nincs alatta parna akkor nem supped bele a feje, en pont a bukas miatt nem is mertem haton altatni amikor kicsi volt es meg soxor bealudt szopi kozben.

Kép
vaktyuk

Connie,

A fiad délelőtt 6-11-ig illetve 8-13-ig folyamatosan ébren van? Ezt így értsem? És ennyi időn keresztül mit csinál? Szorakoztatja magát, vagy te játszol vele, esetleg hisztizik??? Vagy alszik kicsiket?

Lányok!

A Suttógóban olvastam, hogy ha már 3-at ásított a baba, akkor már aludnia kell. Ez igaz? Az én lányom az ébredést rögtön ásítással kezdi. Bevallom én is ásítozok felkelés után Kép Kép
Most akkor altassam, mihelyt felébred? Kép Kép

Egyébként a Suttógóban leírtak bejön valakinek???

Akiren
akiren

Sziasztok,
Ildi,
nagyon aranyos Marcika. Szorítok, hogy minden rendben legyen. A nlc van Devenyes topic. Hátha ott tudnak segíteni.Kép

Connie,
megkérdeztem anyát. Az, hogy éretlen a medence azt jelenti, hogy az a vápa amiben a combcsont feje mozog nem elég mély. Jó eséllyel javít rajta a terpeszpelus. Állítólag csak nagyon kevés gyereknél van szükség később vmilyen egyéb kezelésre.Kép

Zsuba,
Ha aggódsz a fiad fejlődése miatt, mutatsd meg dokinak, mert ha van vmi gond, ilyenkor sokkal könnyebben lehet javítani rajta, mint később. Bár sztem nincs elmaradva nagyon, ahogy írod. De én csak para-mami vagyok.

Nálunk Ákosnak van egy kis vízsérve az egyik heréjén. Nem tökéletesen zárt a hasfal. Most abban reménykedünk, hogy kinövi egy éves koráig, ha nem akkor marad a sebészetKép Minden peluscserénél reménykedve nézem a kis heréjét, de még megvanKép

Ákost úgy "szoktattam" hasra, hogy mindig kicsit átfordítottam, játszogattunk, de amikor nyűglődött, akkor mindig visszafordítottam. Egyszercsak megszerette ezt a pózt.Kép

Kép

Kép
vizimano

Akiren,
nekünk sokminden bejött a könyvből. De nem úgy alkalmaztam mint a szentírást, hanem, inkább azt követtem, hogy figyelem a saját gyerekemet és az ő igényei szerint élünk. Nyilván nem tehetem le aludni, ha nem álmos, hiába kellene aludnia, ha ő egyszerre aluszik napközben 2-3 órát és utána még talán kétszer negyed órákat.Kép

Kép

Kép
vizimano

Akiren,

Nekem nagyon bejön a Suttogó, én követem is mióta Andor hazajött a kórházból. Arra kellett csak rájönnöm, hogy tényleg nem szabad nézni az órát, mert pl nálunk a "három órás ciklus" az délelőtt 3,5 órás, délután 2,5 órás. De a saját maga ciklusaihoz Andor nagyon tartja magát, és tényleg könnyű kiigazodni a sírásain.

Sajna nem tudom magyarul mi a betűszó amit használ erre a ciklusra, mert én angolul olvastam ott E.A.S.Y (eat, activity, sleep, you), szóval szerintem a három ásítás az az Activitás ideje vége felé jelent már álmosságot nem az ébredéskor.

Üdv, BJ
babjag

Vaktyúk,

Mindig minden az épp aktuális "divat" szerint alakul. Amikor mi voltunk kicsik anyáinknak azt mondták, hogy csak háton ne altassanak, mert 1. bukás veszélyes lehet, 2. hason fektetett gyereknek szép lesz a fejformája.
Én a mai napig nem is tudok normálisan másképp elaludni csak hason. Ez volt terhességem egyetlen negatívuma, hogy nem tudtam egy jót aludni.

BJ
babjag

Babjag,
4É (étkezés, ébrenlét, édes álom, én).
Nálatok van úgy, hogy a Ded EEEE-ző sírással jelzi, hogy fáradt? Ilyenkor ha leteszem elalszik, uis aranyszive nem igazán ásítós. Ja és a könyvben írtak miatt tanítottam meg elaludni egyedül.

Kép

Kép
vizimano

Babjag,

Az angol rövidítés nagyon találó Kép Kép de magyar fordítás sem rosz, ott 4É-nek nevezik (étkezés, ébrenlét, édes álom, én)
Andor szó szerint követi a ciklust? Tehát evés után játszadozik, aztán bealszik?? Ezt egész nap a 2,5 vagy 3,5 órás ritmusban teszi?

Biztos könnyű vele az élet Kép Gréti van hogy két evés között egyáltalán nem alszik Kép és fent van 2-3 órát egyhuzamban.

Akiren
akiren

Vizimano,

Az egyedül elalvásra hogyan tanítottad meg a manót? Én is a könyv hatására akarom nagyon gyorsan leszoktatni a ringatásról. Mert szinte csak így tud elaludni, este meg még így is nehezen. Most lesz 7 hetes, nagyon meg kell küzdenem, hogy megváltoztassam a kialakult szokást?

Akiren
akiren

Akiren,
nálunk anya itt volt 3 hétig, miután kijöttünk a kórházból. Este is, meg mindig úgy tudott elaludni Ákos ha órákig ringattuk és rázogattuk. Horror volt. Aztán egyedül maradtam vele itthon (akkor már 4 hetes volt). Először csak annyit csináltam, ahogy a könyv írja, hogy letettem, ha sírt felvettem újra elnyugtattam és letettem. Ettől egy hét alatt megtanult nappal egyedül elaludni. Este még mindig ment a műsor, mert akkor hazajött a férjem és ment a pörgés ezerrel.
Amikor 7 hetes lett, egy nagy esti nyűglődés közben letettem, mert pisilnem kellett, és mire visszértem aludt. Csak néztem. Azóta este evés után játszik kicsit - sose aludt be kaja után, mert fájt a hasa - mesélek neki egy esti mesét (jó tudom, hogy hülyén hangzik, de szeret bújni is) és leteszem a kiságyába.Kép
Sztem nem kell nagyon küzdened, mert abból amit írtál, úgy tűnik jó kis napirendetek van! Kép

Kép

Kép
vizimano

Nekem azert nem jott be a 4É mert kisse rendezetlen vagyok ill soha sem tudom hogy alakul a napunk pl ma is megyunk szfehervarra, jovo heten lehet kell mennem dolgozni egesz nap tehat inakbb iylen ahogy esik ugy puffanKép de a kereteket igyexem betartani azert amennyire lehet.
Sztem altatasnal pronaljatok meg hogy a hatat simizitek elso elvalasztaskent tehat nem veletek hanem melletted alszik fokozatos tavolsag-epites.

Vizimano nem tudom eszrevetted a amit irtam hogy van e kedved? HA van dobj egy smst a 06306879121 visszahivlak mert nekem ingyen van, ha nem nem.Kép
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Hason fekvés nálunk is nehezen indult be, és megmondom őszintén, most sem látom a gyerkőcön azt a felhőtlen örömet, amikor hasra teszem. Viszont amikor visszafordítom, annál inkább. Kép
Én naponta (először ritkábban) tettem egy próbát, de nem vártam meg, hogy sírni kezdjen, ha nyűgösködött, azonnal visszafordítottam.
Mondjuk Vilike a fejét hamar tudta tartani, viszont a kezére még most sem támaszkodik, hasizomból emeli a törzsét is. Szép kocka hasa van Kép. Ahogy elnézem, hamarabb fog fejenállni, mint támaszkodni. Egyébként nem aggódom, mert egyéb esetekben használja a kezeit, majd rájön erre is.
Szerintem azért nem szeret hason lenni, mert kevesebbet lát így a világból.
Mellesleg, ha már elkezd forogni, úgyis eldönti magának, hogy hogy kényelmesebb.
Nálunk is megy a keresztbe fordulás, sőt, ha nem fordítom vissza, megtesz egy egész kört is. Kép

Vizimanó
Nem hangzik hülyén a mese és a bújás. Mi esténként, ha nem evés közben alszik el, akkor mindig összebújunk. Olyan aranyos, ahogy igazítja a kis fejét oda az enyém mellé Kép!
zsana75

Akiren!

Igen nekem mázlim van! Andor egy álombaba! a Ciklikusságot sem kellett ráerőltetni, mert pl sohase volt éhes evés után egy órával, mint ahogy sok baba itt a topikban.

Az onallo alvas eloszor nálunk is ugy történt ahogy Vizimanó irta, és azóta működik.

Én megpróbálom következetesen tartani ezt a ciklust, még akkor is ha megyünk valahova. pl ugy idozitem az indulást hogy az alvasidore essen stb stb.
babjag

Delfinke
Most néztem csak meg a fiad honlapját. Az együttfürdős kép nagyon jó! Szoktatok együtt fürdeni? Élvezi Marci?
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?