Sziasztok!
Na végre befutottam én is!
Végig is olvastam az elmúlt 2 nap termését!
Nem mondom jól belehúztatok!
Először is köszönöm a sok nyugtató szót a méretekkel kapcsolatban!
Angelani!
Nem is a baba súlyával van bajom, hanem csak és kimondottan az AC értékével, aminek az értéke ugye 224 mm lett, referenciatarománya 25hét4nap-28 hét 0 nap,ennek az átlaga nálam 26 hét 5 nap lett, valójában meg 28 hét 3 napon vagyok!
Amikor hazajött a férjem akkor ő is megnézte a videofelvételt és megállapítottuk, hogy mérési pontatlanság is van a dologban, mert nem egész jól mért a doki, de azt mondta ő is, hogy mérési pontatlanságból is adódhat ez a külömbség!Õ egyáltalán nem aggódott, végülis 5 hét alatt 177-ről 224 re nőtt, tehát nőtt
Viszont az előző vizsgálatnál is ez volt a leggyengébb értéke!
Mindenesetre már nem stresszelek annyira, végülis ha a mérési pontatlanságot is beleveszem még benne van a ref.tartományban, úgyhogy csak nincs semmi gond!
Egyébként minden értéke 28+3 vagy 28+4 értéket mutat!
Mea!
Kíváncsian várom a holnapot!
Rókica!
Beszámoló neked:
I. fájdalomcsillapítás kórházba érkezéskor, ha kéred(+orvos) kaphatsz nospa-papaveron injekciót(max 1-2x)Ez egyáltalán nem káros a babára!
II. fájdalomcsillapítás: Contramal vagy Nubain injekció, ez kábító hatású, tudatállapot változást idézhet elő. Az előadáson mondta a doki, hogy valakinél a Contramal olyan hatással van, hogy úgy felpörgeti a szülést, hogy ihaj!
A babára olyan hatással van, hogy aluszékony lehet a szülést követő 24 órában!
III.EDA
Hatóidő kb 15 perc!
Próbadózissal kezdenek!
Van a gerincvelő, az azt körülvevő lötyi, ez benne van egy nagy gerinczsákban, a gerinczsákot a kötőszövet veszi körül, ebbe adják az EDA-t!
Ha valamilyen oknál ez egyel beljebb csúszik a lötyibe(pl császárnál szívesen alkalmazzák ezt), akkor az a spinális érzéstelenítés!
Előnye:megkönnyíti a vajúdást, nem görcsölsz, nem szorítassz, ellazulsz, könnyebben tágulsz,
Hátránya: a kitolást meghosszabbíthatja
(ez max 1-2 óra hossza)
Egy dózis általában 1,5-2 órát hat, ekkor kicsit hagyják kiürülni mielőtt megkapnád a következőt, hogy legyél tudatában a fájdalomnak és hogy ismerkedj vele.
Egész EDA előtt szükséges az infuzió, hogy a vérnyomáscsökkenést, esést elkerüld!
3-4-5 centinél szokás adni az EDA-t, kivételelsen még 6 cm-nél is ki lehet könyörögni(orvosfüggő)
Az Istvánban nincs kéjgáz és a járó epidurált sem alkalmazzák egyenlőre, várhatóan ez fog elterjedni a jövőben!
Remélem elég lényegretörő voltam!
Ha valami nem világos kérdezz bátran!
Egyébként voltam szülőszobalátogatáson, épp kitolási szakaszba lépett egy kismama, hááááááááááttttttttt visított rendesen!(ÉN TUTI KÉREK EDÁT)
Ausztria!
Teszek fel egy két képet a rucikról amit vettünk!
Van ami olcsóbb volt, pl a 3 rugi darabonként 8 euro(de nem a H&M ben hanem egy másik bababoltban), viszont a H&M ben tényleg édi dolgok vannak, jó erős közepes árakon!
Pl nyuszis ujjatlan rugi 8euro, hálózsák(jó vastag) 17euro, bady-k 5 euro!
Viszont tényleg nagyon édik és jó minőségűek!
Mi még biztos meg fogunk fordulni ott!
És most húzok aludni mert elég fáradt vagyok!
Megann 28+3