Új privát üzeneted érkezett!

Angelani! Dehogyis baj, hogy neked csak frotír van Kép Ugyanazt a célt szolgálja.

Mea! Szép a pocód Kép Kezdek rájönni, hogy nekem tényleg kicsi a pocakom. Bár amikor valaki ezt mondja, akkor fel tudnám pofozni az illetőt Kép Kép
Hogy tudsz feltenni ekkora méretű képet? Nekem csak 20 kbyte-os képeket enged feltölteni, azok pedig olyan rossz minőségűek.

Ildi 30+2

Kép
vrucsincá

VrucsincáKép
köszi!!!én asszem csak frottírt fogok majd venni,mint Angelani,mert novemberi lesz a babám és én jobban is szeretem,mint a sima pelus anyagot,persze lehet,hogy ez csak az én hülyeségem!Kép

Ja!És a lényeg:

annamami 19+O HURRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!KépKépKép
annamami

MeaKép
Sajnálom,hogy így elfáradtál és így bedagadtak a lábaid!Kép A hidegvizes zuhi szerintem is jó ötlet én is azt csinálnám!Képbár nekem még nincsenek ilyen gondjaim....
Ja!és nagyon szépek a fotók!
Nem is látszik,hogy dagi a lábad!Csini kismami vagy!Kép
annamami

Vrucsincá!Kép

Neked is kösziKép
Nekem is tömörítenem kell a képeket mielőtt felteszem.

AnnamamiKép

KösziKép
Kipróbálom a váltózuhanyt.
Remélem beválik.
Nekem nem is a bokám dagad, hanem a rüsztömnél.Kép
Azért nem látszik semmiKép

Mea
mea

SEGÍÍÍÍÍTSÉG!!!!Kép
Semmit nem tudok feltenni,mert azt írja hogy meghalad valami 600X600 pixelméretet és kicsinyítsem! Dehogyan és mivel és hogyan és.....KépKépKép...brühühüüüüüKép
Tudja ezt valaki???
annamami

Hova érdemes 4d uh-ra menni szerintetek? Szertenénk csináltatni, de DVD-re szeretnénk vetetni, mert a videónk KO egy ideje. Hol írnak DVD-re? Persze az ár sem utolsó szempont.

Köszi előre is a válaszokat.
gviki

Ja! 27+3
gviki

Sziasztok!

Mea!
Neked is fájdogál?
Még a lábujjaim is dagadnak és olyan furcsa érzésKép
Na meg feszül is, az egész lábfejem dagad. Elefántlábam leszKép
Jó étvágyatKép

Annamami!
A másik bútor a mienk. Csak 4db elemes szekrény.
Mi az egyszerűbbeket szeretjük. Ez most nem azért van, mert nem jól állunk anyagilag.
De lefényképezem.

Most lépnem kell, de még folyt.köv.
Sziasztok!
Angelani
27+6

Kép
angelani

Annamami!Kép

Nekünk van hozzá Photo Editor program és ott tudom tömötítnei.
Biztos lehet amúgy is enélkül, csak nem tudom hogyan.

Lányok!Kép

Tud valaki segíteni?

Na énmegyek lepihizni.

Jó éjt mindenkinek!

Holnap talizunk ittKép

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Sajna nagyon szomorú vagyok, a mávos fórumba most írt be egy lány, akinek 6-án lett volna a tervezett császára, hogy kicsit előbbre hozták a műtétet, a CTG-n nem találták a szívhangot. A kicsi nem is élt. Ilyenkor teljesen magam alatt vagyok. Miután betöltöttem a 16. hetet kezdem bízni benne, hogy ez a babó megmarad és egészséges lesz. A vizsgálatok is ezt bizonyították. Lehet, hogy a páromnak van igaza, hogy semmit se szabad venni?! Nézzétek, ha az utolsó pillanatban is történhet valami, mikor hihetem el, hogy tényleg lesz kisbabánk? 34 éves leszek összel, olyan sok időm már nincsen, ha a mamája és nem a nagymamája akarok lenni.

Mea, tényleg csini a pocid, ne törődj senkivel, aki hülyeséget mond.
Ildi, a pocakok eltérő ütemben fejlődnek. Én már a 16. héten nem tudtam elrejteni, de azóta nem fejlődik olyan rohamosan. Lehet, a te babád elfér széltében, nem kell mélységben növekednedKép.

Lábzuhanyhoz reggel elfelejtettem hozzátenni, hogy én csak térdtől lefelé űzöm, a vesém nekem is rém gyenge, derékrészen semmi hideg nem lehet. De ez a krém tényleg jó, aki gondolja, tegyen egy próbát.

Annamami, valami képszerkesztő programot kellene kerítened, én az InfranView-t használom, ez ingyenesen letölthető. Abban az "Image" menüben van "Resize" ott megadhatod kézzel az új méretet, vagy választhatod a 640*480-as standard méretet.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Annamami! Erről beszéltem Kép Mármint hogy kötött a file méret, amit feltölteni enged a Babanet. Én InfranView-val tömörítem a képeket. Ingyen letölthető a netről.

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi, akkor ragd is fel a képeket, hogy lássam mennyire nem nagy a pocakodKép.
D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!
VisszatértemKép

Csak gyorsan át kellett adnom a gépet, babakocsinézőbe.

Lefényképeztem a szekrényünket.
Már van benne ruha, remélem ez nem zavar senkit.Kép
Na, felteszem a képeket.
Csak az a gáz, hogy egy kicsit etorzult a kicsinyítésnélKép
De biztos látjátok így isKép

Pussz!
Angelani
27+6

Kép
angelani

Sziasztok! itt vannak a szekrények. összesen 4db van. 2db akasztós és 2db polcos. Ja! Meg a tetejükön 1-1, azaz összesen 4db gardrobelem.

Kép Kép

Kép Kép

Kép
angelani

Dudukly!

Ez rémesKép
Mi történt???
Azt lehet tudni??
Nagyon kíváncsi vagyok, kérlek tudósíts az esetről, ha többet is megtudsz!
Hogy nem érezte az anyuka hogy nem mocorog a baba???
Nem is tudom mit mondjak,nagyon kiborultam rajtaKépKépKépKép

Angelani!
A derekamat már én sem váltózuhanyoztatom, és pláne nem elölről, csakis inkább hátul popsit, és csípő és derék között félúttól!

megann

Kép

Kép
megann

DuduklyKép

Tényleg iszonyat ami azzal a szegény lánnyal történt.....Kép ilyenkor eszembe jut,hogy én meg jó leordítottam szegény férjem+Anyukám fejét is,mert ők is azon a éleményen vannak,hogy nem szabad semmit sem előre venni,sőt a házba se behozni.....Kép erre én azt válaszoltam,hogy a baba egészséges és az is lesz,így születik majd meg és a kis ruhák és egyebek folyamatos beszerzése az egész babavárás alatt annyira szívet melengető,hogy nemcsak a testeddel és a lelkeddel készülsz rá és várod,hanem azzal is,hogy gondosan kiválsztod azokat a dolgokat amiket te a legjobbnak tartasz a számáraKép

Kérlrék,hogy ne keseredj el,az ilyen történetek tényleg nagyon szomorúak és ijesztőek tudnak lenni de szerintem akkor is pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz!KépKépKép
És tényleg lesz kisbabátok!KépMOstmár nem is olyan sokára!Kép
Puszi:
annamami
annamami

Sziasztok!

Volt szombaton az újpesti bababörze, de nem volt nagy durranás. Kép Tkp eléggé lehangolt, mert nem nagyon voltak csecsemőrucik, és amik voltak is kb egy árban voltak azzal amit egy Tescos leárazásban meg lehet kapni. ...

Avent tejeszacsi:

Nem tudom, Megann ezt már közvetitette-e, de a Kikában lehet még kapni 1850ért 40 darabos dobozt. Ebből szerintetek mennyit kéne begyűjteni? Tkp a mélyhűtőnk nem fogja kapacitással birni szerintem...

Megann!

Nem tudod, angolpólyát hol lehet jó áron kapni? Eddig a Brendonban kérdeztem rá csak, ott jól eldugták, nincs kirakva, és csakis 62-es méretben létezik, rózsaszin, fehér és világoskék szinekben, 2400 forintért. Nem tudod hol lehet még kapni és mennyibe kerül?

Na megyek aludni...

De gyorsan még felteszem azt a kérdést, hogy másnak is kevesebben rúg a kisbabája? (Apropó, Falina, mit mondtak a kórházban, miért nem érzed a babát?) Nekem egy időben nagyon aktiv volt, de mostmár mintha csak ide-oda tologatná a kis popóját, szóval érzem én hogy mozog, csak rúgni nem rúg olyanokat mint régen. Inkább csak mocorog. 30 hetes leszek kedden, gondolom van köze a dolognak ahhoz, hogy biztos nő és nincs már helye. Csak megnyugtatna, ha ez mással is igy lenne.

Na jó éjt mindenkinek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKépKépKépKépKép
annamami

Sikerült!!!!!
Ezek lennének azok......Kép
Annyit szeretnék még kérdezni tőletek,hogy kinek mi a véleménye a Pierre Cardin típusú kétfunkciós babakocsikról???Ugyanis most ezzel kacérkodom,egyenlőre még csak gondolatban!Kép
Köszi!Jó éjt mindenkinek!
annamami
annamami

Dudukly
átnéztem a mávosba, hát, nem kellett volna...itt bőgökKép A lány, (Szilvi) aki utána írt, hogy 2 éve ő is elvesztette a babáját a kiírás napja után, sztem vele együtt pocakosodtunk anno. Akkor is együtt sírt az egész topic...Kép De emlékszem, ő nagyon erős volt, és azóta megszülettek a babái, mert úgy tudom ikrei lettekKép...
Sajnos ilyesmi előfordul, elszorítja a köldökzsinórt a baba, és egyszerűen megszűnik a vér-tápanyag-oxigénellátottságaKép Vagy szülésnél is megszorulhat a zsinór...anno a Szilvi azt mondta, nem orvosi hiba volt, nem tudtak volna mit csinálni.
De nem szabad ilyesmin gondolkodni, mert az ember tényleg meghülyül.

Más: viszont olvastam, hogy Te nem adtál még lóvét a Kisfalvinak...nem a magánba jársz? Nem mintha sokallnám a 6e/alkalmat, csak nem értem, hogy van ez, hogy van akit oda hív be, van akit nem? Vagy te régi kliense vagy? (Én most terhesen jelentkeztem nála először, előtte nem ismertem.)

Na, most már tényleg megyek aludni
üdv
p 25+5
penna

Sziasztok, senkit se akartam megrémiszteni, sajnos ennek a kedves maminak az esetéről én se sokat tudok. Nyilvánvaló okokból nem részletezte a dolgot. Akit érdekel: http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=39890&post=559725#POST559725.
Tudom, hogy előfordul ilyesmi, és tudom, hogy nagyon kis százelékban. De spontán vetélés is csak 15-20%-ban fordul elő, én a statisztikát meghazudtolva 4x átéltem.Egyszer úgy, hogy a nem élő magzatomat valószínűleg hetekig hurcoltam, úgy kellett kivenni. Akinek csak rásegítéssel lett babája, tudja, milyen küzdelem ez. Énnálam még szervi okot se találtak. De igaztaok van, erre a kicsire kell koncentrálni, és erősen hinni, hogy minden rendben lesz.

A babaaprón találtam kocsihirdetést, lehet ma elmegyek megnézni és megveszem dugiba (ez a PC Travel System, igaz már lejárt a garija, de csak 23 eFt), hogy tudjam, a babónak lesz már valamilye. (Ruhája nem is, de autósülés amiben hazahozzuk biztosanKép. Majd egy pokrócba csavaromKép.)
Annamami, az én álomkocsim is Pierre Cardin. Megfizethető és jókat írnak róla. Ha Neked se kell feltétlenül új, nézz körül, a használtakat tényleg 2/3 áron lehet megkapni. Egyébként a netes árlisták alapján újonnan a lehel téri bababdiszkontban a legolcsóbb újonnan.

Penna! Ha átugrasz a mávos fórumba végigolvashatod. Én azóta járok hozzá, amióta odakerült a rendelőbe. Minden kínlódásomban mellettem volt. Nem is tudtam, hogy van magánja, sose propagálta, mint az egyik előző dokim. Sőt, mint kiderült, az egyik ismerősöm, akinek rokona is dolgozik a korházban, szintén a rendelőintézetbe jár hozzá, pedig egy roppant pénzes csajszi. A doki a rendelőben is kedves és korrekt.
Az elvesztett babóknak pedig valóban az a legjobb "ellenszere" ha az ember meggyászolja, és amint lehet, bevállal egyet. Csak a félelem mindig ott van, tudom, mindenki izgul, de akinek baja volt, sokszorosan.

Legyen szép babavárós hetetek. Ne rágódjatok ezen a dolgon!
Pussz:

Dudukly (aki lassan elkezdi a 26. hetet)
dudukly
Isaszeg

Jó reggelt!

Jaj miket olvasok, szegény lányKép

De lányok ne féljetek, ne gondoljatok ilyenekre, mert akkor tényeg rosszabb.
Egészséges babáink lesznek!!!
Ebben bízzunk!!!

A vásárlás meg nem függ össze ezzel szerintem, ez csakis babona.

Mondjuk én nem vagyok babonás.

Meg már azért jó elkezdeni ilyenkor szeritem, hogy ne a végén vagy szülés után kelljen gyorsan beszerezni mindent.

Angelani!Kép

Tök jó lett a szekrény!!!Jó sk minden elfér benne.

Annamami!Kép

Gyönyörűek a babaruháid?
Hol is vetted őket???
Annyira édik.
Gratulálok!!!

Szép napot Nektek!
És próbáljatok nem ilyenekre gondolni!!!
Tudom én is szoktam, de elhessegetem a gondolatokat inkább...

Puszi

Mea(28+1)

Mea
mea

Annamami!

Fantasztikus kisrucikat találtál!
Na ma megyek én is, hátha rámsóznak egy-két új darabot!Kép
Bár úgy néz ki, kedden szerdán Ausztriában leszünk, úgyhogy ott is jól szét fogok nézni, meg akarok venni egy két dolgot!
Tettél fel olyan zöldes színűt, azt még a kislányomra is ráadnám!

Tegnap a férjem leállt a garázsba, miközben én feljöttem és egyből bekapcsoltam a netet és olvastam ezt a szörnyűséget.
Aztán feljött a férjem és egyből látta hogy valami nincs rendben, elmondtam neki is mit olvastam, ő is teljesen megrökönyödöttKép

Dudukly!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz dolgokon mentél keresztül és biztos hogy ilyen veled már nem történhet!Ebben kell bízni!

Megann 28+1

Kép

Kép
megann

Na én inkább nem is olvasom el a történetet. Kép Elég amit az én saját kútfejemből összeaggódom a baba miatt, nem akarok rátenni még egy lapáttal.

Ha az ember keresi, annyi horror sztori van, és olyan szomorúak. Nem szabad ezekre koncentrálni. A jó szüléstörténetekre kell koncentrálni. Ellenszerként nézzetek át a nyári babásokhoz, ott nemrég volt két szülés is, gyors, sérülésmentes, és jó élmény, tökéletesen egészséges babákkal.

Jót is olvassatok!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok...nagyon szomorú ami az anyukával történt, de azért egy babona miatt ne parázzatok ennyire! Egy csecsemőnek ugyan annyi esélye van meghalni a mama hasában, mint a külvilágban születése után! Erre mondok is egy családban történt példát: Édesanyám énelőttem szült egy kisfiút, babonából semmit nem vettek meg csak a születése után, de mivel kicsit koraszülött volt csövön keresztül kellett eteni, és mit ad Isten az egyik nővérke véletlen átszúrta a gyomrát...két hétre rá meghalt! Én két tanulságot szűrtem le belőle, az egyik, amit az előbb is írtam, a másik bedig, hogy nicsenek véletlenek, én nem születtem volna meg, ha bátyám nem halt volna meg! Ugyanis már az a terhessége is komolyan veszélyeztetett volt anyunak, így nem vállalt volna több szülést! (előző házasságából van két testvérem).
Sajnos megesik az ilyen, és csak ettől hangos a sajtó is! Az hogy hány 10 vagy 100 egészséges gyerek jön világra naponta, arról keveset hallani! Pedig az a több!

Szóval nem tudom mit mondjak! Csak azért írtam le igazából, hogy aki esetleg (mint ahogy sokan vagyunk így) már vett több dolgot a babójána "idő előtt" az most ne kezdje el stresszelni magát és ne kezdjen egy babona miatt idegeskedni! Az senkinek nem jó!
Remélem egy kicsit azért megnyugodtatok! Kép
Fel a fejjel! Mindenki jól van és egészséges! Punk tum! Nem kell a legrosszabra gondolni! Csak pozitívan! Kép

Puszi mindenkinek!

Pr. 28+3

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok, szép jó reggelt!!!!

Megann,
igen, végiggondoltam a hétvégén, és júli 15-től elvonulok melóból. Már olyan strapa mindennap az utazás, ráadásul csomószor át kell szállni. Ha pedig nagyon gáz lesz, akkor elmegyek két hét múlva. Annyit még kibírok, és az anyagilag is elég ideális, mert még 16 nap szabim van, így júlira még teljes fizut kapok. Aztán két hónap lesz még vissza szülésig.

Mea
a dagadásra, lábfájásra jó szerintem a terhestorna. Én vettem egy videocd-t és már 3-szor csináltam otthon, és tök jó. Olyan utána, mintha lekerülne a lábamról a terhelés. Nekem az ülés rossz, mostanában mindig bedagad, és melóban egész nap ülök. De legalább nem fáj, csak dagi.
A pocakom nekem is pont ilyen nagy, és még nem unják folyton ezzel jönni. De már nem érdekel. A gyerek kb. 5 nappal nagyobb az átlagsúlynál, 1080 g, mondták 4D-n. A védőnénim nem szokott ezzel piszkálni, de múltkor rákérdeztem, hogy most akkor tényleg olyan nagy? Azt mondta, hogy igen. Engem nem érdekel, csak az, hogy nehéz. A kolléganőm egy hónap mólva szül, és kb. egy a méretKép

Rokica
angolpólyát láttam szépeket a Minimanóban, de az árra nem emlékszemKép

Gviki
Mi a Brendonban voltunk 4D-n csütörtökön,ott írnak DVD-re is. Az árak úgy vannak, hogy van egy alap ár, 9 ezer, ebben van egy videófelvétel,(kazit vihetsz, vagy adnak plusz 600 ft-ért) és kapsz egy nyomtatott fotót. (Szép nagy, fotópapíron). Ha az összes állóképet szeretnéd, akkor 2000 Ft a cd-re írás. Szerintem a DVD-re írás nem annyira fontos (így utólag mondom), mert nálunk úgy volt, hogy 2D-n nézték, és onnan alakított át állóképeket a nő 4D-re. tehát végülis ez látszik a DVD-n, ezek nem igazán olyan mozgó képek, amit az ember elképzel.(viszont megnéztük, hogy hogy dobog a szíve, ez jó, hogy megvan a DVD-n). A DVD-re írás plusz 3500 Ft. Mi is azért kértük a DVD-t mert nem jó a videónk. Szóval ha újra mennék, akkor csak videót, meg CD-t kérnék. Emlékeim szerint 18 kép van a CD-n, és tök jó, hogy lehet mindenkinek küldözgetni róla.

Ja, képzeljétek, hogy ledobtam két kilót. Igaz, mozogtam is most egy csomót, de főleg a diéta. Azért most már fogom figyelni a mérleget, nem szeretnék még többet fogyni! (Most 6 kiló a plusz) És elég hirtelen is ment le. De alig lehet vmi szénhidtrátot enni, szinte mindenben van. A védőnőm mindig azt mondja, hogy a gyerek úgyis "elveszi" magának, ami kell, legfeljebb nekem lesz bajom. Na de mit csináljak??? remélem, nem fog több lemenni.

Képzeljétek, olyan dühös voltam hétvégén, összeraktuk az ágyat, és kiderült, hogy 60x120-as, holott a boltban azt mondták, hogy 70x140Kép Persze olcsón vettük, meg nagy akció volt, de nem volt már meg pl. az eredeti csomagolása sem. Akkor lett gyanús, mikor a fiúk összecsavarozták. Egyébként nem baj, hogy kisebb, csak az, hogy már megvettük a matracotKép Hétvégén szeretném visszacserélni, szerencsére ahhoz még megvan a blokk, és ki sem bontottuk, még a volnalkód is rajta van. Csak az a baj, hogy már pár hete vettük. Remélem kicserélik! (Minimanós).

Pusz mindenkinek, szép napot
Luc (27: te jó ég!!!!Kép
lucretia

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, elég sok programunk halmozódott fel az utóbbi napokban, de csupa jó dolog volt! Csütörtökön egésznapos állatkert barátainkkal Franciaországból / nekik is van egy 2,5 éves gyerkőcük/, pénteken őket láttuk itthon vendégül, majd gyerekek itthon maradtak bébiszitterrel, mi meg elmentünk egyet a pesti éjszakába. Szombaton szintén velük mentünk egy gyönyörű Eger-Szalajkavölgy-Szépasszonyvölgy-kirándulásra. 4,5 kilométer gyaloglás gyönyörűséges helyeken, szerencsére mindenki jól bírta. / igaz, a gyerekek főleg apáik nyakában "utaztak"/. Tegnap pedig Délegyházán strandoltunk egy jót.
Mostanában én is elkezdtem néha keményedni, de érdekes módon a túrázást jól bírtuk Kép A lábam nekem is nehezedik, biztos várható a vizesedés is, a kisebb gyűrűimet már nem is tudom hordani Kép

Ez a Mávos történet tényleg borzasztó, ilyenkor én is hajlamos vagyok mindenfélét képzelni, pedig nekem semmiféle rossz tapasztalatom nincs szerencsére. Nemtudom, emlékeztek-e jópár évvel ezelőtt írt egy könyvet Zemlényi Zoltán a saját történetéről, nagyon humorosan / már-már ironikusan/, őt elütötte egy autó, és teljesen lebénult, kóma, stb. Õ írta azt, hogy a környezete milyen hálás lehet neki, hiszen a statisztika alapján nekik semmi esélyük arra, hogy ugyanez megtörténjen velük. Ha jobb nincs, gondoljunk erre...

Ha már a statisztikához keveredtem: elvitték a milliárdjaimat a lottón Kép Tiszta hülye vagyok, de teljesen letört a dolog. Mikor lesz nekem is ilyen szerencsém????

Na, nem kesergek tovább. Inkább segítsetek nekem: ki mit főz ma? Nekem a háztartással kapcsolatban ez a legnagyobb nehézségem! Mi az, ami hamar megvan, egészséges, finom, és mindannyian szeretjük... Ja, és olcsó. Más bajom nincs. Szóval, ha leírjátok, ki mit főz, ötleteket meríthetek! Köszi!

Szép napot mindenkinek!
Judit 24+6
jucc

Sziasztok!

Jucc: tarhonyáshúsKép.
Tegnap az volt (pulykából), nem győzöm magam visszafogni, hogy az ebédre eltett maradékot ne faljam be már most.

Uxi
21+5

KépKépKépKépKép
uxi

Hali, megyek mindjárt a védőnénihez.

Annamami, édik a ruhák, mondjuk én útálom a rózsaszínt, és bármelyiket ráadnám a kislányomra isKép. Áruld már el, az utolsó képen a pingvines zsákocska micsoda? Vagy béna vagyok, és az is egy szükséges ruhadarab?

Jucc, örülök hogy itt vagy, már mindenkinek elpanaszoltam a másik topicból vett horrort. Én a hét végén csináltam egy új kaját, elég nagy sikere volt. (Alapötlet a bababpatikából.)
Mustáros pulykamell kukoricás rízzsel. Pulyka (csirke)mellet fel kell csíkozni, mustárral és sóval (én grillfűszert szórtam rá) összekutyulni, kicsit állni hagyni. Kicsi olajon megpirítani (én vágtam alá újhagymát a zöldjével együtt, hogy vidám színe legyenKép), utána megpárolni. A végén kevés liszttel elkevert joghurtot kell ráönteni, esetleg citrommal ízesíteni (én a citromot kihagytam, és tejfölt tettem rá, liszt nélkül). A rizst csak megmosod, megfőzöd (én petrezselymet is teszek rá, mert szeretem) és a párolás végén egy kis konzervkukoricát kell rádobni (ha mirelitt van azt egy kicsit érdemes együtt főzni a rizzsel).
Finom és gyors.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok lányok!

MeaKép
Köszi!A Rákóczi úti turiban vettem és az a legjobb,hogy akkor még nem is tudtam,hogy kisfiunk lesz,csak egyszerűen nem tudtam otthagyni őket!Kép És összesen fizettem értük annyit,mintha kb.a Brendonban vettem volna 1 db-ot!Kép Muszály volt már feltennem,mert te is olyan ügyesen vásárolsz!!!Kép

MegannKép
merre mentek Ausztriában?Mert képzeld férjem tegnap vetette fel(mikor látta,hogy épp babakocsikat böngészekKép),hogy miért nem nézünk ki Ausztriába-azt hallotta ott lényegersen olcsóbban lehet dolgokat beszerezni!Kép hát jól meg is lepődtem,hogy honnan tud ő ilyeneket!Kép de aztán kiderült,hogy vki(betege)ajánlotta neki akinek két kisfia van,miután megtudta,hogy nálunk is baba lesz!Kép
Csak azt nem tudjuk hova is kéne menni!Majd megírod?Kép

DuduklyKép
ha lányom lett volna én sem tettem volna csupa rózsaszínbe,max.1-2 diszkrétebb darabKép
A pingvines zsákocska nemtommicsodaKép én a sját örömömre vettem+ azért mert annyira helyes+azért mert kemény 150 Ft volt!!!!!Kép Egyébkén elhatároztam,hogy zoknikat és kissapikat fogok benne tartani!Kép
Jaj de jó,hogy te is Pierre C.!
én is néztem újonan hozzá illő hordozóval együtt akcióban 39.900 Ft, a babaaprón van egy használt 18.000 Ft de akkor nincs hordozó,az meg mindenképpen kell,ezért dilemmázom!
És én is a Travel Systemet szemeltem ki!Kép
Szóval nemtom mit csináljak!
Puszi:
tanácstalanannamami
19+1
annamami

Ja és bocsi de ez még lemaradt(olyan szita az agyam):
a kisrugikkal kapcsolatban,mivel egyik sem magyar gyártmány,megnéztem a címkéket négybe az van írva,hogy 3-6 hóig,négybe pedig az,hogy newborn,vagyis újszülött,de akkor ez most a magyar 56-osnak felel meg???
És hogy vannak a méretek: 50,56,62 és utánna????
Lécci segítsetek!
annamami

Sziasztok Lányok Kép

még egyszer köszönöm a gratulációkat KépKép ami a jogsit illeti.
Szeretném a segítségeteket kérni. Én jelenleg hajadon vagyok, persze a papa meg van Kép csak az esküvő maradt el. Rátérek a lényegre, bocsi, szóval, ahhoz, hogy a papa nevére kerülhessen a kismanó, kellene egy u.nevezett hajadonigazolás és egy apasági nyilatkozat.
Szerintetek hol tudok ennek utánanézni????
Hol lehet ezeket a papírokat beszerezni??

Jucc,
mai-hami: borsóleves (a kertbe van borsó Kép) és tojásosnokedli, jó sok salival, mert egészséges! Sok a vas benne és már szabadföldi Kép

Még nem nagoyn volt időm visszaolvasni, ne haragudjatok Kép Csak bele-bele kukkantottam. Látom vannak jó Kép és sajna Kép rosszabb hírek is.
Vigyázzatok magatokra!!!
szmercsa
33+0
szmercsa

Szmercsa:

Állandó lakcim szerinti anyakönyvi hivatal. Nekem ezt az infót küldte egy rendkivül segitőkész valaki a Budavári Önkormányzatból:

"A teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat felvételével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

A teljes hatályú apai elismeréshez szükséges nyilatkozatot anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, jegyzői gyámhatóságnál, gyámhivatalnál illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál kell jegyzőkönyvbe venni vagy közokiratba kell foglalni.

Apai elismerõ nyilatkozat felvételére bármely települési önkormányzat jegyzõje, illetve bármely gyámhivatal illetékes.

A nyilatkozatot személyesen és együtt kell megtenni!

A gyermekét magáénak elismerni kívánó apa személyazonossága és állampolgársága igazolására alkalmas útlevelét valamint a gyermek születése időpontjában a bejelentett lakóhelye igazolására alkalmas okmányt szükséges magával hoznia.
Az apa elismerő nyilatkozatához hozzájáruló anyának szükséges magával hoznia a személyazonosságát, állampolgárságát és bejelentett lakóhelyét igazoló okmányokat (személyi igazolvány és/vagy útlevél és lakcímkártya), az anya családi álapotánk igazolását (Okmányirodán kérhető), illetőleg amennyibben korábban házasságban élt a házasság felbontását kimondó jogerős bírósági ítéletet, továbbá születendő gyermek esetén a szakorvosi igazolást a gyermek születésének várható időpontjáról.
Az apai elismerést tartalmazó jegyzőkönyv végén nyilatkozniuk kell, hogy az abban foglaltakat megértették, amennyiben ez a magyar nyelven felvett jegyzőkönyv tekintetében kétséges volna, akkor tolmácsról kell gondoskodni!"

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa,
Én úgy tudom az esküvő előtt is kellett ilyen "hajadonpapír", ezt (úgy emlékszem) a lakcím szerinti népességnyilvántartó állítja ki (úgy tudom önkormányzaton/polg.mest.hiv.-on belül van ilyen osztály), és szerintem itt meg is tudod kérdezni, hogy az apaságihoz van-e valami formanyomtatványuk, vagy elég ha kézzel írtok egyet!

Kérdezd meg Õket!

Remélem segítettem! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Annamami!Kép

50,56,62,68,74,88,86, .... valahogy így megy felfeléKép

Mea
mea

88 helyett 80 bocsi

Mea
mea

Annamami, a kocsi-infót elküldtem emilben.
A rucik úgy tudom 6 cm-nként mennek felfelé. A nyugati rucikban a belső cimkét is nézni kell, rá szokták írni, hogy kb. hány centis/kilós (vagy más mértékegység, akkor át kell számolni) gyereknek jó. Az újszülött kb. 50-56-os, a 3 hónapos a 62-es méret, és így tovább.

És van itt egy édes/tanulságos írás:
http://www.babanet.hu/publ/babaruha.htm.

Látjátok, az elméleti tudásom már megvan. A védőnő is jót rötyögött rajta, hogy majd a párom megy vásárolni. A hugom felajánlotta, hogy elkíséri, különben lenne 15 db. egyforma méretű/színű és fazonú rugija a kicsinekKép. Mert a pasim persze "rajong" a vásárlásért/válogatásért.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Ezer köszönet az ötletekért, mindegyik nyerő, sorra meg is csinálom őket a héten!!! Ma egyébként a tojásos nokedli nyert, mert ahhoz volt itthon minden.

AnnamamiKép
A gyerekruha-méretek 6-osával mennek fölfelé továbbra is.

További minden jót!
Judit
jucc

Na,mire elküldtem, a méreteket többen is megírtátok...
jucc

Rókica, Prüntyi,
nagyon köszönöm az infókat, olyasmit is hallottam, hogy nem lehet 30 napnál régebbi ez a nyilatkozat, reménykedem benne, hogy ez nem igaz Kép
Jucc,
a tojásos nokedli egyszerű, gyors, laktató, és mindig NYERÕ Kép Jó étvágyat Nektek is hozzá Kép
szmercsa
33+0
szmercsa

Úgy beindítottátok a fantáziámat, hogy tojásos nokedlit vettem a menzánKép. Paradicsomsalival, előtte karfiollevessel.
Szmercsa, szerintem a szülés helye szerinti anyakonyvi hivatalban érdeklődjél. Pl. a mávkorházban a topicosok szerint 300 napnál frissebb anyakönyvi kivonatot kérnek a házasságról. Van ahol 90 napnál újabbat. Úgy gondolom, hogy ez az apasági papírra is igaz lehet. Az anyakönyvvezetők (ekormanyzat) fenn vannak a neten is, szerintem telcsin is elmondják a szükséges infókat.

Ma nekem is azzal nyitott a védőnéni, hogy apasági nyilatkozat kell. Mondtam, idestova 10 éve házasok vagyunkKép. Na így jár az, aki nem viseli a férje nevét! Nálunk csak Kovács Istvánnénak jár ki az "asszonyom" megszólítás!
D
dudukly
Isaszeg

JuccKép
Köszi!

DuduklyKép
Nagyon tanulságos kis írás!Kép

Nálunk töltött paprika az ebéd! Nyaminyami....Kép
annamami

Dudukly,azóta el is válhattatok...a kórház szerint...
Amit te mondasz, az a házassági anyakönyvi kivonat, azt nekem is "frissíteni" kell, Szmercsának más papírok kellenek, és az apasági nyilatkozatról el tudom képzelni, hogy nem lehet 30 napnál régebbi! Kép

A vicc a dologban mi tavaly házasodtunk össze, férjem nevét viselem, és mégis kell az István-kh-nak is a 300 napnál nem régebbi h.a.k.k. Jó fejek!Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, ha mész frissíteni, nehogy fizess érte, anyakönyvezéshez (mármint a gyerekéhez) grátisz kell adniuk. Ott ahol házasodtatok. Volt aki másik fórumon írta, tőlük legomboltak 2 eFt-ot a másolatért. Nálunk az anyakönyvvezető nagyon ari volt meg se kérdezte mire kellKép.

A házassági papírt csak példának írtam, gondolom az apasági is hasonló lehet. Biztos, hogy a gyereket a korház szerint illetékes anyakönyvi hivatalban anyakönyvezik, ott tudják pontosan elmondani, hogy honnan milyen igazolást kell beszerezni.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Angelina!

Aranyos a kombiágy, nekünk Ivivel volt ugyan ilyen,csak fehérben. Nagyon jól kihasználható.
Szépek a bútorok is.

Annamami!

Édesek a szerzemények.

Más: Ha valaki házas, akkor 300 napnál nem régebbi akvi.kivonat kell, amit annál az Önkormányzatnál állítanak ki, ahol volt a házasságkötés. Én cca. 1,5 hónapja kaptam meg.

Kifogó: szerintem nagyon praktikus a pelenkaalapú is. Anno 3 db ilyen és 1 kapucnis frottir volt a lányomnak. A pelenkaalapút kb 9 éven át használtuk, nagyon hálás volt.

Szomorú az eset, ami a Mávos topicon történt. Nem szabad ilyenekre gondolni, rendben kell, hogy minden legyen a mi csemetéinkkel.

Kaja: ma nem főzök, mert van maradék, de a héten akarok tökfőzeléket csinálni szaftosvirslivel. Olcsó és gyors.

Puszi mindenkinek
Kriszta
27+3
88 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Annamami!

"Csak" Bécsig megyünk!
A férjemnek van üzleti ügye kint, én meg jól ráakaszkodtam!Kép
Bécs mellett van egy olyan hogy Shopping City Süd, ez olyan mint nálunk a pláza, van ott egy bolt amit nagyon ajánlottak nekünk valami H at M vagy H und M, ismerőseink mindent ott vásárolnak a gyerekeknek!Mintha már itt is írta volna valaki.........nem rémlik valakinek???

Meg lehet hogy max benézünk Pandorfba, de ott nemigen van gyerekcucc, ha jól emlékszem!

Tojásosnoki!KépKépKépKép
Még hogy laktató?????????KépKépKépKépKép
Megeszed és egy óra múlva éhes vagyKépKépKépTudom, tegnap próbáltam, anyós csinálta, jól bekajáltamKépKép
Sőt még lapul a hűtőben egy doboznyi belőleKépKépKép

Megann 28+1

Kép

Kép
megann

MegannKép
Köszi az info-t férjemnek már mondtam,kicsit még húzódozik(ő sem egy nagy shoppingolósKép) de azért aranyos volt,beleegyezett,hogy akkor a betöltött 20.hét után kivisz!!!KépKépKép HURRÁ!!!Kép

annamami 19+1
annamami

Megann,

az a H&M lesz. Sajna nálunk nincs ilyen, de amikor 3 éve Ausztriában voltam egy félévet, gyakran benéztem, jó cuccok vannak.

Luc
27
lucretia

Megann!

A tésztafélék után a férjem is panaszkodik, hogy 1 óra múlva már éhes.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?