Új privát üzeneted érkezett!

GyöngyiKép
Tápszer ügyben nekünk egy fontos tényezőnk volt, elsőként HA-s legyen (hipoallergén) a másik szempont pedig, hogy ne fájjon a hasuk tőle mert nem mindegyiket birták. Nekünk a HIPP-ek jöttek be kezdetben a HA-s aztán már a sima és reggelire még most is azt isznakKép Sok sikertKép
NettkeKép
Nagyon édesek, szépek és Te is klasszul nézel kiKép Hogy birod fizikálisan? Nagyon ügyesek vagytokKép
ViktaKép
Akkor azért mindenképp érdemes betartanod az orvosod tanácsátKép Pihenj sokat és vigyázz MagatokraKép

Puszi:Doris
doris

KristinKép
Ha dobsz egy mailcímet, akkor küldöm a szopis étrendet. A kaja mennyisége naponta testsúly kilogrammonként 150 gr. Tehát egy 4,5 kilogrammos bébinek 4,5*150 azaz 675 gramm/nap. Ez egy indikatív dolog, mert a csecsemők általában mohók, és ettől többet esznek, de van amelyik kevesebbet.Kép

GyöngyiKép
Dobtam Neked a szopis étrendet mailben.

LillaKép
Édesek nagyon a picik. Azok a lógó bőrrétegek hamarosan megtelnek, és szépen ki fognak kerekedni
a manók. Hihetetlen ügyesek vagytok.KépKép

NettkeKép
Tündéri a 3 manó. Azért valóban jó feltűnést kelthettek az utcán, mert mi a kettővel is lépten nyomon meg kell álljunk, a bámészkodókkal beszélgetni, hát még 3-al.KépKép

ViktaKép
Pihenj sokat, és lazíts, hogy a manók jó sokáig bent maradjanak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

NettkeKép
Hihetetlen hogy mekkorák már a babáid! Írtó aranyosak!Kép

bgy

Cat, Doris,
pihenek, mert érzem a változást.

Cat,
küldenél nekem is egy szopis étrendet. szükség lesz még rá.Kép
e-mail: vikta8@freemail.hu

köszi

Vikta
vikta

Cat!!!
Mail: kristin75@freemail.hu

Joval többet esznek mint ami igy kijön.Meret kb 90-et kéne és eszik 110-130-at....

Rita!
Most olvastam csak vissza a régebbi irásokat...a homeos bogyokból nem csak az urens van a tejtermelésre?mire kell figyelni közben?én most a teát(laktoherb) iszom lehet azért hasfájós a Lara?

kristin
kristin75

Kösz az éjszakai etetéshez való hozzászólásokat!Én is körülbelül ugyanezt látom (+ma a gyerekorovos is megerősített ebben).Teljes mennyiséget (100-120ml-t) megesznek a fiúk éjszaka is.Sosem ébresztjük őket.Amikor éhesek kelnek.Olivér szigorúan betartja a 3óránkénti evést, a picik van hogy 4-5óránként kelnek,de nem rendszeresen.

Doris!
Nem dévényezni járunk.A zárójelentésen rajta volt,hogy csökkenő nyaki- és háti hypotónia,ezért a gyerekorvost kérdeztem meg.Õ ajánlotta ezt a gyógytornászt.Eddig 2szer voltunk nála.Csak megnézte a fiúkat,illetve azt tanácsolta,hogy sokat legyenek hason.2hét múlva újra megyünk.Ha a Marci ferde fejtartása nem javul,akkor neki lesz torna.A többieket csak megfigyeli.

Nettke!
Itt is tündériek a babák!
Kösz a védőnénidnek is a tanácsot.Nem nyúzom őket az éjszakai evésről való leszokással.

Kristin!
Ne izgulj az adag miatt.Mi is jóval többet eszünk az előírtnál.3kiló fölött vannak és 8szor 100-120ml-t megesznek.Így napi 800 lecsúszik, a 450 helyett.

Edit

Kép

Kép
edit73

EditKép
Bocsi, tényleg nem okoskodásnak szánom, de a Dévény tökéletesen tudja kezelni ezeket a problémákat, tapasztalatból mondom de el is dugulokKép Micsoda adagokat esznekKépKép

doris

Sziasztok!!

Még tegnap kezdtem írni, de nem volt netünk így szokásomhoz híven kicsit kaotikus leszek Kép

Eszti Kép egy nagymama hogyan unhat rá a babára?? nekem kamaszodnak az unokahugaim de még most sem untam rájuk Kép vasaltam is hat néptáncos szoknyát a hétvégén, az egyiken 6 méter! fodor van Kép szóval én hagyom hogy segítsenek, és a szeretetük is jól jön a fiúknak, meg nekem is.

Cat Kép ugye csak vicc hogy rosszabb mint az elején???

Edit Kép nagyon várom, a mi dokink semmi használhatót nem mondott ...

Kristin Kép de jó hogy itt vagy! Kép

Lilla Kép dejó hírek!! Kép csak így tovább!! Kép

Nettke Kép gyönyörűek KépKép

Mi majd később beszállnánk egy kislánnyal a sok fiú közé Kép

Pár hét múlva mi is (vagyis főleg énKép szívesen taliznánk, még gyáva vagyok egyedül elindulni a fiukkal ...

Rita, Cat Kép gyönyörűek a srácok!!

Vadvirág Kép Kép Gratulálunk KépKép

Doris, hogy van Lilcsike? remélem jobban.

Mi tegnap voltunk Dévényi Annánál (sajnos nem tudok tel.számot mert mi a MÁV kórházas rendelésen voltunk) és azt monta Petike határest, ezért egy hónap múlva újra látni akarja, Gergővel pedig minden rendben. Petitől vettek vért is mert szederjés volt, meg sápadt is Kép ki is derült mára, hogy nagyon vérszegény.

Jól el is fáradtak a fiúk:
Kép

Szilvi

Ui: tegnapelőtt apa így talált ránk, visítottak a srácok és felvenni még sikerült őket, csak letenni nem Kép
Kép

Sz.

KépKép
sziszus

MINDEN MANÓ ÁLOMSZÉP!!!!!!

én most totál elúszva. Lecuccoltunk a Balcsira, és nem bírom utolérni magam, mert 2 nap kiesett. De próbálok visszaolvasni. Egyelőre a képnézegetésig jutottam Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziszusKép
Gyönyörűek a fiúk!!!! Nagyon örülök, hogy valószínűleg nem kell a torna majd nekik, mert az egy nagy tortúra.

Hozzánk jöhettek majd talira, Zuglóban lakunk. Van utazóágy, abban elalszanak a fiúk. A kisebb gyerkőcök ilyen szempontból még jobbak, mert bárhol elalszanak. Az enyémek már erre finnyásak sajnos, na meg el is másznak. De sétálni is levihetjük őket. Persze ha bevállalod a 3 emeletet, mert itt kel cígölni őket.

Hát nem vicceltem sajnos, már látom, hogy könnyebb nem lesz, de Rita majd megmondja, mert látta.Kép Most más gondok vannak.Kép
Ha már jobban mozognak, akkor vége a nyuginak, mert hiába ültetem a hordozóba kimászik belőle, hiába zárom be ordít torkaszakadából, síkitozik stb. Nálunk most az anyahiány dívik. Mióta Oli is mászik fürtökben csüngenek rólam a kölkök. Mindegyik belém kapaszkodva akar állni, de úgy, hogy lelökik egymást, csak azért, hogy Õ állhasson ott. Így napjaimat a karámban töltöm, úgy, hogy csüngenek rajtam a gyerekek.Kép
Megyek is, mert Samu visít.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Amit Cat írt, azt én is csak megerősíteni tudom. Nálunk ugyanez a helyzet.
Olyan már nagyon ritkán van, hogy bármelyik is csak cipelve karban nyugodna meg ill. az esti sírások is eltűntek, viszont most, ha nyügisek, akkor tényleg melljük kell ülni, hogy rám mászhassanak, és átöleljem őket.
Így én is nagyon sokat vagyok a karámban, mindkettő azonnal mászik hozzám, és rám Kép

szerintem sem könnyebb, mint az elején volt. Máshogy nehéz.

Az esti lefekvést kitoltuk most fél8 - 8ra, így nincs már odítás Levi részéről, mert a cicin bealszik. Tudom, ez sem a legjobb, de jobb mint a 30 perces üvöltések.

Tegnap megkergették anyuék macskáját ill. füvet ettek, a frissen nyírtból - megtalálták azt a pár szálat, amit nem szedett össze a gép, és bőszen neki estek.

Máté is már teljes sebességgel közlekedik, ha valami érdekeset vesz észre, Levi mászása is stabil, most már nagyon ritkán esik orra Kép

Nem tudom, kinek hogy megy a nappali altatás, de Levivel továbbra sem jutunk előre, mert ha nem totál fáradt, akkor üvölt.

Tudom... tábla... próbálkozom Kép remélem a héten még fölkerül.

puszi mindenkinek, Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!Kép

Bejelentkezem már ide is, mert Doristól mindig kapok a fejemre, hogy nem tud rólunk semmit.

No nem elkeserítésképpen, de később sem könnyebb. Orsié a nagy igazság, mindig máshogy nehéz. Én most azon vagyok kiakadva, hogy képtelenség velük vásárolni. Azelőtt olyan jókat lehetett velük csavarogni, ültek a babakocsiban, élvezték a nyüzsgést, nézelődtek. Most már meg nem maradnának benne, hisztiznek, hogy "kiszáll, kiszáll...", de ha meg szabadlábra helyezem őket akkor fél másodperc alatt nyolcfelé rohannak. Elérhetetlen vágyálom, hogy felpróbáljak magamra valami ruhafélét. Nélkülük meg olyan ritkán tudunk kimozdulni és akkor is annyi mindent kell intézni. Tegnap pl. két óra alatt sikerült elintéznem a gyesemet a Lőportál utcában és még nagylelkűek voltak, mert egyébként Ceglédre tartozunk. De megnyugtatott a csaj, hogy most már iskolás korukig nincs több kérelmezni való, hacsak nem lesz mégegy gyerek...

Doris!Kép
Sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, Lilcsikének jobbulást, Gergőnek meg azt kívánom, ezt a kört most hagyja ki.

Bocsánat az ismeretlenektől, majd igyekszem itt is képbe kerülni, hogy kihez melyik ördögfiókák tartoznak.

Puszi, Edi
edi

EdikeKép
Aranyos vagy, hát még én hogy sajnálom...Kép Nem tudom olvasol-e e-mailt - még nem irtam - de a szeptemberi nyaralással kapcsolatban kéne "beszéljünk"Kép Irok majdKép
OrsiKép
Igen, másképpen nehéz. Nekem most, hogy elindultak de még bizonytalanok kicsit ill.egyenlőre teljesen megbizhatatlanok - már ami a veszélyérzetüket illeti - sajna a kinti sétáink is rémálommá váltak...

doris

Sziasztok!

Gyönyörüek a babák KépKépKép

Cat!
Gyertek! Kép
Megvan neked a mostani (jún. 15.) XIV. kerületi Helyi Téma? Mert a 10. oldalon a Viki az én kisfiam. Kép A mi kertünkben volt a kiálítás.

Vadvirág!
Gratulálok! Boldogságot, egészséget kívánok nektek. Kép

Ma a Rossmannnál lehet 20 képet ingyen rendelni Kép
http://www.rossmann.hu
http://asp.photoprintit.de/microsite/1659/
simones

Sziasztok!

Köszi a sok dícséretet, csak viszonozni tudom: mindenki babái csodaszépek és aranyosak. Az én kis bőregereim továbbra is jól vannak, bár tegnap dávid kicsit náthás volt, semmi komoly, csak egy kis orrcseppat kapott. Reméljük ma sem kapunk rosszabb híreket. Tegnap volt náluk gyógytornász, pont ott voltunk és nézhettük, hogy mit csinálnak velük. Hát, nem állíthatnám, hogy nagyon tetszett volna nekik a mozgatás. Dávid végignyávogta az egészet, Niki pedig hatalmasakat ásított és mikor békén hagyták, úgy ahogy volt elaludt.

Tejkérdés:
Nekem csak nem akar úgy szaporodni, ahogy én azt elképzelem, tejleadó reflexem szinte abszolút nincs. Nem kell melltartóbetét se, fejésnél is kb 2 percig csak pumpálok, mire megjelennek az első cseppek. Volt valakinél hasonló gond?

Annamari

Voltunk tegnap a Péterfyben, úgy néz ki, hogy oda visszük őket. Ugye jól emlékszem, hogy Te se feküdtél be velük egész napra, hanem hazajártál éjszakára? Te kb mikor próbálhattad szoptatni őket? És amíg csak fejtél, mennyi tejed volt 1 alkalommal?

Doris

Üdv újra gépközelben! Lilcsi meggyógyult már? Mikor jöttök legközelebb? Te, mint Dévényes szakértő: mikor érdemes először megmutatni őket? És mennyi idővel előtte kell bejelentkezni? Tudom, hogy erről már milliószor volt szó, de most nincs energiám visszanézni.

Cat

Egy olyan étrendet passzolj át nekem is légysziii!

puszi mindenkinek, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

LillaKép
Dévénnyel nem lesztek elkésveKép A babák 5 hónapos koráig érdemes elkezdeni. Én a hazatérést követő héten kerestem meg Õket és januárra kaptam időpontot. kb. egy hónapot vártunk az első kezelésre. Korr.2 hetesek voltak ekkorKép Szeptemberben megyünk haza legközelebb. Köszi, Lilcsike már jól van, halványulnak a pöttyök isKép
A tejkérdéssel én is pont igy voltam mint Te... Néhány percig üres fejés majd minimális tej és 0 tejleadó reflex... Sok sikert és nagyon ügyesek a Babák, csak igy továbbKép Reméljük a nátha ennyiben is maradKép

doris

Lilla Kép
Dévény Anna interjúja miatt iszonyú nagy a tumultus az alapítványnál, így szerintem inkább hívd fel őket most (vagy be tudlak ajánlani a mi gyógytornászunkhoz majd, aki ugyanúgy diagnosztizál most, és akkor nem kell kivárni a sort).
mi először 7 hetesen vittük el őket, majd 3 hónaposan, és utána el is kezdtük a tornát (privát gyógytornásznál, mi nem az alapítványba járunk, mert nagyon tele vannak).

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Újaknak lehet csatlakozni?
10 hetes terhes vagyok az ikrekkel.:-)) Már van egy kislányunk, Timea, júliusban lesz 2 éves.

Ági

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
Péter és Levente (2005. december 26.)
agnes77

ÁgiKép
Persze, hogy lehet csatlakozni, sőt,nagyon is várunk minden új kismamit, anyukát, nagymamit...stb.Kép Gratulálok a babákhoz és a NagylányhozKép Hol fogsz szülni? Spontán ikrek?
LillaKép
Én is elfelejtettem irni, csak Orsi irományáról jutott az eszembe, hogy mi sem az alapitványhoz járunk hanem a XXII.,-i Dévényes gyógytornászhoz aki egy Tündér, melegszivű, imádja a gyerekeketKép Az Õ számát is szivesen megadom csak azt hiszem ez Nektek nagyon kiesik útvonalilag...Kép

doris

LillaKép
A mailcímedet nem találom a profilodban. Megírnád, és dobom az étrendet.

EriKép
Köszi a Rossmannos tippet. Fel is töltöttem még a fiúk nevében is képeket. Nem láttam a helyi lapot még, de megnézem holnap. Szóval Viki hírös embör lett.KépKép Ti hova tartoztok bölcsibe ? Szerinted nekünk melyik a körzetink ? Hallottam, hogy egy év várakozási idő is lehet, ezért időben be akarom a fiúkat iratni.

ÁgiKép
Üdv. köztünk!Kép Mindenkit szívesen látunk! Merre laktok ? Melyik kórházba fogsz szülni ? Mikor tudtátok meg, hogy ikrek lesznek?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Doris, Cateye!
Köszi a kedves fogadtatást!!:-)
Spontán ikrek, a férjem családjában több ikerpár is van. 3 hetet tudtunk meg hogy két baba van a pocakban, és elmondhatatlanul örültünk! A férjem minden vágya volt az ikerpár. A máv-kórházban fogok szülni, a kislányom is ott született, maximálisan meg voltunk elégedve az orvossal és a kórházzal is. Bp-en lakunk,a XX. kerületben.

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok! Kép

Ági Kép üdv. közöttünk Kép én is a máv-ban szülem Kép

Iszonatos délutánunk volt Kép a fiúk szinte eddig üvöltötek ... és semmi ötletünk nincs miért Kép Kép nem tudom mit csinálok rosszul, és látszik a kis arcukon, hogy rossz nekik, de nem tudom mi a baj.
Kicsit elkeseredtem Kép és fáradt is vagyok Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SzilviKép
Kitartás...Kép Nehéz ez nagyon tudom... Mit látsz a kis arcukon? Talán hasfájást vagy egyéb fájdalmat? Lábukat huzogatják? Szegénykém...fel a fejjelKép Jó sokat segitettem...mi? Bocsi, több ötletem nincs, talán front lehetett otthon...Kép
ÁgiKép
Nagy gratula a spontán ikerbabusokhozKép Hogy érzde magad? A kezdeti rémtörténeteket ne hallgasd meg...valamiért az az emberek mániája, hogy ezt túl sem lehet élni, meg fel kell kötni a gatyát...engedjétek el a fületek mellett az ilyen megjegyzéseketKép

doris

Szilvi!
Hát egyenlőre én se lettem okosabb az orvostól.Szerinte egy kicsit sok,amit esznek.Vegyük vissza 100-ra az adagjukat és csak az esti etetésre kapjanak 120-at.Evés közben is büfiztessünk ( na mintha ez rajtunk múlna!).Úgy ordítanak,ha kivesszük a cumit a szájukból.Nekik meg ugyan nem jutna eszükbe evés közben pihenni.Ja és írjam,hogy ki mikor bukik!Aztán majd 1hét múlva újra megbeszéljük!Hát ennyi,egyenlőre tapogatozunk.

Doris!
Hát ez után az eset után valahogy engem is nyugtalanít a gyógytornász,na meg a hozzáértése.Ez csak olyan megérzés!Vagy túlaggódás!

Azt mondjátok meg,hogy van-e olyan dévényes szakember ,akihez mindenféle beutaló nélkül be tudnánk jelentkezni egy vizsgálatra?Tud valaki ilyet ajánlani?

Ági!
Gratulálok a babusokhoz!Milyen babusokat szeretnétek?Vannak már nevek?Hogy bírod a terhességet?

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Csak egy pár ötlet, hátha beválik: én úgy tudom, és magamon is azt figyeltem meg, hogy melegben könnyeben beindul a tej. Fejés előtt jó melegvizes pelussal borogassad egy kicsit a melledet, esetleg zuhanyozzál meleg vízzel, aztán körkörösen masszírozzad meg, huzogassad le az ujjadat a melleden a bimbó felé. Amikor elkezded a fejést koncentrálj a kicsikre, gondolj arra mennyire klassz, hogy egészségesek, nézzed a fényképüket és esetleg - ne nevess!- szagolgathatnád egy kisruhájukat. (Tudom, hogy még nem volt rajtuk, de talán így is segít.)

Sok sikert!
Mimóza
mimóza

Edit Kép
az összes magángyógytornászhoz lehet papír nélkül menni. A mienk a moszkva térnél van, ahol az alapítvány is (mármint helyileg majdnem ugyanott Kép). Ha nektek az nincs hipermessze, akkor szívesen összehozok egy randit Nektek.

Szilvi Kép
én is csak a pocakfájásra, vagy melegre tudok gondolni, amitől diszkomfort érzésük lehet. Ha a meleg, akkor langyos vízzel néha töröljétek át őket (végtagok, buksi), és attól felfrissülnek. A pocakfájásra nekünk az infacol szuszpenzió jött be.

Ági Kép
üdv köztünk, gratulálok a babákhoz Kép Nagyon jó, hogy van friss kismamink, mert lassan minden kismamink babái már kibújtak.
Rémtörténetek ügyben egyetértek Dorissal ill. a "még bármi történhet" - megjegyzésekkel sem kell foglalkozni.

No csajok: akkor bevallom minden bűnöm. Nem találom a filet, ahova az új babák adatait felírtam. A régi tábla megvan, de abban Ritus babái a "legfirssebbek"
Ha erre járnak a friss anyukák, akik manói dec. 20. után születtek, akkor kérem szépen, írjátok meg a nevet/dátumot/születési súlyt/hosszt/meg bármit amit még be akarunk tenni.
A tábla kész, csak ez hiányzik, így meg olyan ciki lenne feltenni. Kép
ELNÉZÉST MINDEN ÉRINTETTÕL A FIGYELMETLENSÉGEMÉRT!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ági!
Gratulálok a babákhoz, jó egészséget kívánok! Gondolom 10 hetesen még nem hallottál sok "még bármi történhet" vagy "mi lesz veled, hogy fogod bírni" megjegyzést, de ne figyelj ilyenekre! Szerintem nagyon jó dolog két babával! Az enyémek már olyan sok mindent eltanulnak egymástól és olyan érdekes látni ahogy együtt játszanak, nevetgetnek!

Orsi!
Én december elött szültem, de itt még új vagyok köztetek! A fiaim:
Dániel:2004.06.03 12.55/ 2500gr/ 45cm
Tamás: 2004.06.03 13.00/ 2570gr/ 48cm
38. héten indították meg a szülést, spontán szültem és borzalmas rossz volt!

Eszti
esztike

Most csak egy-két dolog, mert a barátnőm ma megy férjhez, és sietek.

Vadvirágnak gratulálok, nagyon sok boldogságot nekik.

Lilla!

Igen, valóban a Péterfyben voltunk, és én sem feküdtem be éjszakára hozzájuk. Éjszaka nincs szoptatás, így nem is lett volna értelme.
Nálunk a szoptatás akkor kezdődhetett el, amikor a gyerekek két hetesek voltak és 15 grammokat ettek. Ekkor már mérleggel is mérhető és ellenőrizhető mennyiségeket fogyasztottak, illetve vigyázni kellett arra is, hogy ne fáradjanak ki nagyon a szopástól, mert ezek a picik még a szopásban is nagyon el tudnak fáradni. A szopi nálunk többször is leállt, mert hol ilyen, hol olyan fertőzést szedtek össze a gyerekek, így mindig újra kellett kezdeni. Én csináltam azt is, hogy naponta kétszer mentem be, akkor szoptak, majd utánna fejtem le nekik, hogy a következő etetéskor is friss, hőkezeletlen tejet kaphassanak. Ha teheted, mindenképpen célszerű befeküdni hozzájuk nappalra, hogy legalább annyiszor szopjanak, mint ahányszor üvegből esznek. Ezt csak azért mondom, mert nálunk Gergőnél nagyon bekavart a cumi, nagyon nehezen szokott vissza a cicire. Ádámnak pedig ma is elég rossz a szopási technikája, elég sok levegőt nyel, ami szerintem a sok üvegezéstől van.
Mi hétfőn délben megyünk kontrollra, ha már ott lesztek, szívesen beszélgetek Veled, ha gondolod.

Orsi!
A táblicskuhoz:
Lahucsky Gergely (A), Lahucsky Ádám (B), 1570 g, 44cm mindketten, természetes szülés, 30 hét 5 napra születtek 2005 március 31.-én. Tesó nincs, de ezt amúgy is tudod.

Na puszi, mert lekéssük.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziszusKép
Szerintem valami diszkomfort érzésük van. Ne ijedj meg, sajnos lesz még sokszor ilyen, hogy nem tudjátok, hogy mi a bajuk, csak sírnak. Nekik akklimatizálódni kell még, annyi az új inger, történés.

OrsiKép
Lekopogom, nálunk megoldódtak az elalvások (remélem nem kiabálom el). Csak a sírni hagyás módszere jött be, meg amit Doris tanácsolt. Fürdés után már nincs játék, mennek az ágyukba 3/4 8-8 fele. Ott még magukban eljátszanak
egy fél órát majd bealszanak. Samu kb. 1 hétig masszívan üvöltött állva, de rájött, hogy hiába teszi, mert nem megyünk be. Már nem üvölt, elálldogál magában, majd amikor elfáradt lefekszik. Kilestük.KépKép Ha ilyenkor meglát, elkezdi a cirkuszát, ezért nem megyünk már be a szobájukba.Kép Nagyon nehéz volt kibírni azt az egy hét masszív üvöltést, de felhangosítottam a TV-t, meg elmentem zuhanyozni, így ment. Tudom kegyetlenül hangzik, de nagyon örülök, hogy sikerült, ezzel remélem elejét vettük a sokszor oly súlyossá fajuló alvásproblémáknak.KépKép Szerencsére napközben is működik ez, de akkor meg csak akkor viszem be őket aludni, ha már látható jele van a fáradtságnak, szemdörgölés, fülfogás.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
most mi annyit tettünk, hogy később fektetünk. Így Levi tök fáradt, és bealszik azonnal. Napközben viszont elég macera minden Levivel.
Képzeld el ma letettem Mátét a reggeli alvásához, be is aludt, letettem Levit ő üvöltött, kivettem játszani, kb. 20 perccel később eldőlt (mert megbillent), és amint leért a feje HANGOSAN elkezdett horkolni és aludt!!!! de előtt 1 mp-cel még bőszen játszott. Hihetetlen mikre képes ez a gyerek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Cat!
Nem lehet elég korán kezdeni ezt a hirösséget. Kép
Mikortól akarod bölcsibe vinni őket?
Körzeti nincs a bölcsiknél. Mi a Bácskai utcai bölcsibe megyünk szeptembertől. Az udvarunkban a gyerekek oda, ill. az Ilosfai téribe jártak.
Mivel nehéz bekerülni, ezért már januárban megkerestem őket, és a vezetőnő azt mondta, hogy felveszik szeptembertől a fiúkat. Kép Ennél korábban talán nem kell bejelentkezni. Mivel ők már majdnem 3 évesek lesznek, és oviba még nem veszik fel őket, ill. 2 hónap múlva pedig nincs hely már.
A körzeti ovink a Bóbita. De csak 5 éves kortól köteles felvenni a körzetébe tartozó gyerekeket (iskola előtti évben). Bár megígérték, hogy jövőre már felveszik a fiúkat. De még nem biztos, hogy odamegyünk majd.

Jövő héten is lesz ingyen kép: Kép
www.elektropont.hu
http://asp.photoprintit.de/microsite/5747/
jún. 24-én 20 db kép ingyen

Eri
simones

OrsiKép
Jót röhögtem Levin.KépKép Ez a horkolás marha édi lehet.Kép Mennyit alszanak Õk most egy nap ?
Nálunk most az evéssel van cirkusz. Nem akarnak enni. Már csak reggel meg este kapnak tápit, délelőtt gyümit, ebédre főzit, délután meg Sinlacot (sose hittem, hogy ezt elérjük). Egyszerűen pár kanál után már köpködik ki a kaját. De a tápit is, mert kipróbáltam. Biztos a foguk, vagy a meleg miatt.

EriKép
Jövő áprilistól akarom őket bölcsibe adni, mert vissza kell mennem dolgozni. Februártól kiveszem a szabiimat, és áprilisban kezdek. Én az Ilosvait néztem ki, de csak találomra, a sétáink során, nem tudok róla semmit. Mennyi idő a beszoktatás ? Gondolom Nálatok kevesebb, mert a fiúk nagyobbak. Mi még csak 1,5 évesek leszünk akkor.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az a magánovi a Kerékgyártóban mi pénzbe kerül ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
az evést ne is mondd Kép már nem is idegesítem magam rajta Kép
no, tegnap egész nap nem ettek, de komolyan 5-10 kanéál ment beléjük 3 óránként meg a Levi szívott 5-t a ciciből, Máté meg leküldött mellé 20 ml tápit... ez volt mind.
Majd este Levi kiszívta totál csontra a mellem (igaz előtte már a pólót is majdnem leszopizta rólam), majd 1 óra múlva még azt is ami a másikban maradt (tutira evett 250 + 150 ml körül Kép. Máté meg este szopott rendesen meg meginvott olyan 70 tápi körül... szóval este bepótoltak mindent.
Kiváncsi leszek, mi lesz ma.

Levi tök változó mennyit alszik, most pl. már jó egy órája alszik, Máté meg már 2 órája.
Levi ált. 2szer alszik egy nap nagy átlagban 2x1 órát (de lehet 2 óra meg 20 perc is), Máté 3szor alszik általában 2szer hosszabbat (1-2 óra között), meg du. 3-4 körül még fél órát, ha ez nincs meg, akkor este már kezelhetetlenül nyűgös.

A horkolás nagyon aranyos Kép szinte már légzésfigyelő sem kellene alá, mert mindig hallom, amikor levegőt vesz alvás közben Kép
de ez a mai ez hihetetlen volt, előtte 20 perccel ordít, nem alszik, majd később, ahogy leér a feje, alszik Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat!
Akkor már most érdeklődhetsz. De oda is többen jelentkeztek őszre, mint ahány hely van. Kép
A beszoktatás remélem gyors lesz, mert szeptembertől már tanítok félállásban és maradok GYES-en.
Ha jól tudom, kb 50-60 eFt/gyerek Kép Kicsit sok. Kép Ennél talán a bébiszitter is olcsóbb lehet 2 gyereknél.
De kérdezz a Zuglói anyukáktól, ott vannak akik többet tudnak:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/69090/5553.html?1114177775

Eri
simones

Orsi! Ildikó!

Boldog névnapot a Leventáknek!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
Köszi Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ági,
Üdv és gratulálók a gyerekekhez.KépKép

Nálunk is uaz volt a helyzet, mint Cat-éknél. Álmos volt de nem tudott aludni (nappal) és a férjem már kezdett meghülyülni, h a gyerek nem alszik és mindenki kezdett kikészülni. Ez kb 8 hónapos korában volt.
Akkor bevetettük azt, h betettük az ágyba és hagytuk benne (pár napig sírt,sajnos ordított... aztán abbamaradt a sírás), de ki kell mennünk , mert csak így alszik el és ha meglát nem alszik vissza.
Mindig azonos időben teszem le és most már tudja és készül" is az ágy felé, saját maga akar aludni. Ez csodálatos.

Eri,Kép
Honnan szeded az ingyen kép akciókat és egyéb dolgokat??

DorisKép
Gabussal mi a helyzet. úgy emlékszem neked küld sms-t. már 35 körül vannak a babók?

Többet fekszem ülök, így sokkal jobban vagyok Képés a pocim is alig fájKép. Viszont kezdek gyengülni. Pár napja voltam dokinál és legyalogoltam 2 megállót utána úgy vonszoltam be magam az orvoshoz.

Pusz: Vikta

25+5KépKép 1 évesKép
vikta

EditKép
Én saját megkereséssel jutottam el a Dévényesünkhöz aki nem kért beutalót pusztán elegendő volt tudnia, hogy korababákról van szó és csinált egy állapotfelmérést rólukKép Meg tudom adni a nevét de Orsiék is beutaló nélkül jutottak el a Dévényesükhöz, talán közelebb lenne NektekKép
CatKép
Örülök, hogy az alvásdolog rendeződöttKép Tényleg bölcsibe szeretnéd vinni Õket? Dolgoznod kell vagy mirét döntöttetek igy? (Közben már olvastam a válszt...sajnálom nagyonKép)

Én is boldog Névnapot kivánok - de igazán Annamari irományáról jutott csak eszembe...Kép

LányokKép
Nem szeretném elkiabálni, de az alvásunk egész normálissá kezd válni....Kép Lilcsike átalussza az éjszakát-egyszer max.kétszer riad csak fel Geri műsorára de 12 órát alszik egybenKép Geri 2-3 alkalommal ébred - igaz tegnap 6-szor kelt de már elötte néhány napig 3-szor ébredt csakKépKép Kiváncsi leszek milyen lesz a mostani éjszakánkKép Én a rengeteg sétálásnak, járásnak tudom be a javulástKép

doris

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a kedves fogadtatást!:-) Igazán jól esik....

Már most elég sok olyan megjegyzést kaptunk, hogy: "úristen, ez nagyon nehéz lesz"...."fel kell kötni a gatyátokat"...."nagyon fáradtak lesztek,ugye tudjátok". Öszintén szólva elég idegesitöek. Az egyik barátnömmel pl.azért nem szivesen találkozom mostanában, mert állandóan azzal van elfoglalva hogy nekünk mennyire rémesen nehéz lesz....Gondolom ahogy haladunk elöre a terhességben,egyre tobb ilyet fogunk hallgatni:-((

Edit! Teljesen mindegy nekünk hogy milyen nemü babáink lesznek. Az Enikö és a Levente nevek már fixek, a többin majd akkor kezdünk el gondolkodni amikor megtudjuk hogy kisfiúk vagy kislányok. Esténként rosszul vagyok (hányinger és gyomorégés). A kislányommal 3 és fél hónapig voltam ilyen vacakul, ugyhogy van még idöm:-(

Lányok, ki merre lakik?

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Sziasztok!

Na, megvolt az esküvő, és mi el is késtünk, ahogy illik.Kép

Ágit még nem köszöntöttem, hát üdv itt!Kép

Doris!Kép
Ez nagyszerű! Képzeld, tegnap éjjel Ádám is 8 órát aludt. Mondjuk, nem gondolom, hogy rendszert fog csinálni belőle, de jó volt, hogy csak Gergőhöz kellett kelni. Azt hiszem, ezután, hagyom, hogy mindenki annyit aludjon éccaka, amennyit akar.

Eri!
Megelőztek már, de le a kalappal előtted, hogy ilyen szemfüles vagy! Ki is használom az alkalmakat. Hogy van ez jogilag? A gyerekek nevére is lehet rendelni?

Sziszus, és a friss anyukák!
Lehet, hogy nem segít, de én most beszéltem a védőnővel, hogy az is lehet az üvöltés oka, hogy buknak. És mondjuk, ha már elkezdték emészteni és akkor jön vissza, akkor savas a dolog és marja a nyelőcsövüket. Ilyenkor érdemes pár korty tejjel leöblíteni, az enyhít. Nálunk is volt tegnap ilyen, és bevált ez a pár kortynyi szopi.
Nálunk amúgy olyan is van, hogy evés után addig üvöltenek, amíg újra megéheznek, és mire ránézek az órára és felocsúdok, eltelt 3 óra, és jöhet az újabb etetés.

Doris!
Olyan hamar elkezdett menni Lilcsike. Én azt hittem, először lépegetnek, aztán még várni kell a gyakorlatig, de úgy látom, nálad szanaszét futnak a gyerekek. Nem is tudom, mit szeretnék jobban. Igaziból ma beszéltük apjukkal, hogy sosem jönn vissza az az idő, amikor ilyen picik. És az sem amikor kisebbek voltak. Így én most ezt az időszakot is próbálom élvezni. Amúgy elárulom, mióta nem ragaszkodom görcsösen ahhoz, hogy egy bizonyos mennyiséget egyenek, sokkal kiegyensúlyozottabb az életünk.
Mi rendszert még mindig nem tudtunk vinni az életünkbe. Most kezdjuk el megtanítani, hogy mi az éjszaka. Pl. már nem hagyom égve a kisszobában a villanyt, és este nem megyek be minden nyekergésre.

Most ennyi jut hirtelen eszembe.

Ja és annyira szalad az idő, hogy egész héten azt mondtam, hogy 10 hetesek a fiúk, ma meg kiszámoltam, hogy már több, mint 11. Na mindegy.

Bocs a locsogásért.

Cat!
A talira mi is vevők vagyunk, ha meghívszKép Itt lakunk a szomszédban.

Puszi mindenkinek,
Jóéjt!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ági!Kép

Zuglóban. És Képzeld, Nettkével is a neten ismerkedtünk össze, aztán kiderült, hogy egy házban lakunkKép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziasztokKép
ViktaKép
Hú de elszégyeltem magam...Kép Elfelejtettem megirni, hogy Gabusék jól vannakKépA babák már közel 2500 g-osakKép Nagyon szépen haladnakKép

Te pihenj sokatKépKép
AnnamariKép
Ügyes vagy, hogy félre tudtad rakni a görcsölésedetKép Igen, az első időszakot olyan nehéz "élvezni" mert annyira leterhelő utólag meg csak szomorkodik az ember, hogy milyen gyorsan repül az idő...Kép Lilcsike 3 nap alatt indult el Gergő 3 hónap alattKépKépKép Lillus mindent sokkal később kezd mint Geri, de úgy tűnik Õ kivárja mig Geri tökéletesiti a mutatványokat és Õ már a kész technikát lesi elKép Geri apránként, komótosan gyakorol mindent de hamarabb kezdi a mozdulatokat mint LiliKép

LillaKép
Hogy vagytok? Ugye nem lett rosszabb az orrfolyás?

doris

OrsiKép
Na akkor kezet foghatunk evésben, mert hajnalban és este az enyémek is jól esznek.Kép Akkor a melegre kell fognunk.KépKép

DorisKép
Nagyon örülök, hogy már élhetőbbek az éjszakáitok. Szerintem is ahhoz köthető, hogy már járnak, és nagyon elfáradnak napközben. Egyedül akkor nem is tudod sétálni vinni őket ? Gondolom a babakocsiban
nem maradnak meg.

AnnamariKép
Szívesen látlak Benneteket is bármikor. Nektek csak babakocsis túra lesz a dolog. Infrastruktúra van, a gyereksírást meg már megszoktam.Kép Olyan jó, hogy Te is fel tudtad dolgozni valahogy ezt az első nehéz időszakot. Én is mindig így bíztattam magam.

Tegnap esküvőn voltunk, és volt ott egy ici-pici 3 hónapos kislány, és a férjemmel ott simogattuk, ölelgettük, teljesen elvarázsolt minket, hogy még olyan pici, a mi "óriásainkhoz" képest. Azt hittük, hogy újszülött, pedig már több mint 4 kilós volt.KépKép Így elfelejti az ember a dolgokat.

ViktaKép
Nálun is 8 hónaposan jött be ez a módszer, és lekopogom, de működik. Szerintem ehhez is el kell telnie egy kis időnek, míg megérnek rá a gyerekek.

Pihenj sokat, de inkább fekve, mert az ülés nyomja a méhszájat.

ÁgiKép
Ne törődjetek a vészmadarakkal! Csodálatos dolog ikrek szüleinek lenni, a sok nehézség ellenére is.
Este amikor elalszanak a fiúk és bemegyünk hozzájuk ott szoktuk csodálni őket. Olyan elesettek ilyenkor, és békésen szuszognak, az ember szíve túlcsordul. Tudom, hogy egy babával is ez van, de többel ez megsokszorozódik.KépKép Ráadásul azt figyeltem meg, hogy akiknek egy gyerkőce van már, és ikreket kap, azok sokkal jobban viselik az akadályokat. Nem ijednek meg egy kis sírástól, profibban kezelik a helyzetet. Nekünk első babák voltak, ezért teljesen új volt a helyzet, és megrémített, és nagyon idegesített ez a sok sírás.KépKép Aztán ebbe is belerázódik az ember.

Mi is Zuglóban lakunk.

Cat

Cat
Kép
cateye

Jó reggelt!

Annamari! MIilyen volt az esküvö?
Ez nem semmi hogy egy házban laktok Nettkével.:-)) Milyen kicsi a világ, igaz? Tök jó! Gondolom gyakran szoktatok találkozni.

Cateye! Igen, mi is arra gondoltunk hogy igy már kicsit tapasztaltabbak vagyunk mintha elsö terhesség lenne, elsö gyerekekkel. Timi lányunk nem volt különösebben problémás baba, de azért sirni ö is tudott és valóban idegesitö volt kicsit..:-)))

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

Ági!

Amíg terhesek voltunk, találkozgattunk, most egyikünk sem ér rá. Talán az esti séták közben összefutunk majd, de nálunk ez is rendszertelen. Nekik pedig egész biztosan sokkal nehezebb.

Az esküvőn csak a polgári szertartáson voltunk, többet egyelőre nem mertünk bevállalni. Az egyházi részét augusztusban tartják Erdélyben, talán majd akkor. De Péter nem vevő a hosszú útra a picikkel. Én símán bevállalnám, ugyanis nem esek kétségbe attól, ha le kell álni szoptatni. Végülis egyszerűbb, mintha a tápszert kéne az úton kevergetni.

Cat!
Szerintem élünk is majd a lehetőséggel. Én nem szeretném a 4 fal közt tölteni a nyarat. A gyerekeknek meg külön jót tesz, ha kimozdulok velük.

Na pussz.
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok ezen a hétvégén!

Vadvirág!
Gratulálok nektekKép

Ági!
Én is üdvözöllek, és gratula a pocaklakókhoz!Kép

Annamari, Doris!
Köszönjük a névnapi jókívánságot! Nekem is ma délelőtt jutott eszembe, hogy tegnap volt a Levente névnapjaKép Igaz,pont jól jött ki a tegnapi nap, mert elmentünk vásárolgatni, nézelődni Kecskemétre.Ez felért egy névnapi bulivalKép

Ja, erről jut eszembe, megyünk ki az egyik bevásárlóközpontból( ikerkocsi 2 gyerekkel, + még egy szaladgál), és csak azt hallom mellettem hogy " szegény anyuka...." Tényleg, akiknek nincsenek ikrei, szinte kivétel nélkül csak szörnyülködni tudnakKép Viszont találkoztunk jó példával is, odajött hozzánk egy néni, akinek a keresztgyerekei ikrek, beszélgetett a fiúkkal, és gratulált, a gyerekekhez!Kép

Hétvégén lesz a fiúk keresztelője, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan viselkednek majd a templomban...
Én meg norbi update-ezek, hogy rám jöjjön a csini ruhám...

Ildikó
ildikó

Ági!

Szerintem se foglalkozz a sok "joakaroval",ilyen mindig lesz!Ök csak azt tudják az egész ikerkérdésböl felfogni,hogy dupla munka (bár azért sok esetben nem így van),de azt az örömöt és szeretetet ök nem láttják,nem tapasztalják meg,mint mi,ikres szülök.

Sztorim nekem is akadt pénteken ismét:
Nénike megáll mellettünk,és megdicséri öket,hogy milyen szépek.Én udvariasan megköszönöm.Következö kérdése az,hogy ikrek,válasz rá,igen.
Erre megkérdezi,hogy mind a három az enyém?Kép
Hát ilyenre mit lehet mondani?

Bea

Kép
beatrix2

Bea Kép
"nem. néni kérem, 2 iker a harmadikat meg a boltban vettük Kép"
ráadásul nálatok a lányok nagyon-nagyon egyformák.

Annamari Kép
szerintem picikkel könnyebb a hosszú út, mint amikor már nagyobbak lesznek. Szerintem kibírnák. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Annamari! Mi tavaly nyáron voltunk Erdélyben esküvön (Székelyudvarhely) , a húgom férje ugyanis odavalósi és ott is tartottak lagzit.Timea akkor 1 éves volt, este indultunk hogy aludjon az út nagy részén, minden rendben volt. Ott 25-en voltunk Mo-ról, a gyereket szinte nem is láttuk, tök jól elvolt mindenkivel, csak akkor kaptuk meg ha éhes volt vagy álmos:-)Igazán jól éreztük magunkat!!

Nem semmik ezek az "okos" kérdések....

Ágnes
Tímea (2003. július 4.)
agnes77

BeaKép
Nálunk olyan kérdés volt, egy okos járókelőtől, hogy
Ikrek ? - Mondom igen.
Egyidősek ?

No comment.

Cat

Cat