Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok:-(

Iszonyatosan ki vagyokKép
Tegnap voltunk csipőultra hangon!!!!
És 5 hétig hordani a kell Vikinek
a terpeszpelenkát, és tornáztatnom kellKép
De a legszörnyűbb a bizonytalanság mert a doktornő nem mondott úgy semmitKép
Kérdeztem hogy valami van a lábával
Erre ő csak ennyit mondott, vanKép
De most mi, csípőficam vagy csak gyanú?????
Mindenki vigasztal hogy nem lesz semmi baj másnak is kellet ilyen terpesz pelus
Állítólag én is hortam meg öcsém is!!!
És nekünk sem lett semmi baj
De hát akkor is
Tegnap egész nap sírtam
Viki nagyon nehezen viseli a terpeszpelenkát, szokatlan neki
Csak ordít!!!

Légyszi írjatok valami biztatót
A ti babátoknak is kellett ilyen??
Igaz nem lesz semmi baj a lábával???????
Juli 28 án kell vissza mennünk megnézetni
Remélem addigra rendbe jön a lába!!
NAGYON FÉLEK
Sziasztok:-(

Kép

Kép
edinka

Edinka,
Fel a fejjel. Sztem vidd el másik dokihoz is Vikit, hogy normálisan tájékoztassonak a dolgokról. Ez nem szép dolog, hogy nem mondják meg, hogy csak gyanú vagy tényleg van csípőficam.
Egyébként férjem is hordott terpeszpelust, és meg is gyógyult a ficama. Barátnőmnek meg csak 1 éves korában vették észre a ficamot, és meggyógyult.

Szegény Viki, próbáld kicsit kényeztetni. Elhiszem, hogy nagyon kényelmetlen a pelus. BIZTOS rendbejön a lába!

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!!!

Edinka!!!!

Ne idegeskedj semmi baj nincs!!!!!!!!!!!
A 3 lányom is hordott terpeszbetétet.Ez nem csipőficam, hanem kötöttebb egy kicsit a csipő. Ez a tornával és a betéttel szépen helyre jön. Pár nap és megszokja. Az egyik lányomnál jó sokáig fent volt, még mászni is tudott benne.
Semmi idegeskedés, egy kicsit most nyűgös lesz tőle, de megszokja!!!!!!

Mukika!!!!
Írtam mail-t.

Dorka!!

Gratulálok!!!! Most már pihenj sokat, és babázz!!!!

Tegnap voltunk Szegeden, minden rendben velem. Az én dokim a hurkot javasolja, én nem nagyon vagyok oda érte, mert már volt többször is fent, de problámáim voltak vele. Na majd meglátjuk.
Balázs különben jó baba, szerencsére nem hasfájós, néha sír csak. Viszont este 1/2 8-kor fürdetni kell, mert akkor elkezdi a kabarét. Ez egy kicsit rossz, mert nyáron a nagy melegben ilyenkor lehetne jókat sétálni.Fürödni kezdetek óta nagyon szeret, megnyugszik, eszik és alszik. A lányok ilyen idősen a fürdés után torkukszakadtából üvöltöttek, nem lehetett őket megnyugtatni akármit csináltam veleük. Õk a szobában én kint a teraszon sírtam már, teljesen kikészültem tőlük.
zsuba31

Edinka
Az én lányomnak (most 3 hós) is "gyanús" a csípője, ezt már újszülött korában mondták. Nekem és az anyukámnak is kötött a bal csípőnk egy kicsit. Mi hat hetesen ezért - nem sajnálva a pénz - elvittük az egyik legjobb gyermek-ortopédorvoshoz egy magánklinikára. Szerencsére rendben találta, de azóta is tornáztatnom kell, minden pelenkázáskor kb 10szer. Engem nagyon megnyugtatott az orvos és tényleg nagyon profi, külföldön is elismert szakember. Ha gondolod megadom az elérhetőségét privátban (fanka1@yahoo.com). Minden esetre ne félj, ha csípőficam lenne, biztos megmondták volna. Egyébként, úgy tudom, ebben a korban még a durvább eltérések is nagyon könnyen korrigálhatók terpeszpelenkával.
Nyugodj meg, minden rendben lesz Kép

Ági

KépKép
fanka

Olvastam itt többetektől még régebben, hogy vettetek bébiőrzőt. Milyen márkát vettetek és, hogy vált be?????
Anyósom költözik visza hozzánk,brrrrru!!!!
Most teljesen át kell szervezni az életünket, költözködni kell másik szobába, és most sajna az emeletre kerültünk. Az én hallásom nem a legjobb és most attól tartok nem hallom meg időben a fiacskámat, ezért szeretnék venni egyet.
zsuba31

Szia Ági.
Mi is 3 hónaposak vagyunk. Kedden voltunk szurin és a dokinénink hümmögött hogy a fiamnak hason az egyik popója vagy hogy irjam kisebb. Nálunk gond az is hogy anyós veleszületett csipöficamos. Voltunk 6 hetesen csipövizsgálaton ott akkor nem mondtak semmit, vagyis mindent rendben találtak, de ez a keddi dolog kicsit aggaszt. Megtennéd hogy elküldöd nekem annak a magánklinika cimét ahol voltatok..meg hogy mi a módja(bejelentkezés, mire számitsak stb) Elöre is köszönöm.
Az email cimem: angi@mailbox.hu
Angéla
bendi

Sziasztok!

Zsuba! Nekünk Philips SBC SC bébiőrzőnk van és nagyon meg vagyok elégedve. Lehet szabályozni a jelző hang erősségét 1-6-ig. Én 4-esre szoktam beállítani és mindenre jelez, még arra is, ha az utcán egy kutya elvakkantja magát, ill. ha lehúzzuk a WC-t, ha a picur a paplannal játszik akkor is jelez. Nekünk nagyon bevált. Egyébként a neten vettem a babaapro.hu.-n.

Kép

Kép
ditke75

sziasztok
én is teljesen kész vagyok.segény Majám utál öltözködni,erre a kapott napozók közül a harmadik van rajta,a többi kicsi,már akkor ordított,il. ez is kicsi csak már nem akartam zargatni csak nincs alul bepatentolva,na de mindegy,ez semmi mire elaludt abban a pillanatban megjöttek anyósomék és a kutyák felvísították,sírás,elringattam,kopognak egy utalványt hozott be anyósom,aludt a karomban angyalom és egyszer csak a macska a fejére esett,olyan keserves sírás volt,nagyon,még én is bőgtem.szerencsére nem karmolta meg csak a kezem,csak tisztaszőr lett az arca és nagyon megijedt.mot elaludt az ölembe,de sajnos arra jutottam,hogy rábeszélem anyuékra a macsekot egy időre,nem akartam,mindent megtettünk,de nem jó ez így.első nap leakarta vadászni a kiságyba,lehet csak megnézegette volna,de nem mertük,átengedtük a másik szobába,vettem neki cicaházat,hálából lepisilte a 150.000 ft-os nyomtatót meg mindent amit tudott,onnan is kizártuk,maradt neki a folyósó,meg a fürdő,a folyósón most a szekrény tetején van állandóan és ha nyíllik az ajtó kiakar szökni,hát így került az én kicsim arcára.Állandóan csukni-zárni kell mindent és figyelni mikor-hova szökik.eddig ha raktunk elterelő tárgyat a babakocsiba nem ment bele,már azt is rejteni kell előle,a fürdőbe meg újjabban leszedi a ruhákat,szóval mindig kitalál valamit,hogy foglalkozzunk vele,én megértem,de még magamra sincs időm.az a baj anyukámék költöznek,de megpróbálom meggyőzni őket vállalják be egy időre.szóval eddig ezért nem írtam macsekról,nálunk ez így nem működik,mint Timkáéknál.bocs,de kikellett írnom magamból,nagyon megijedtem.

zsuba
mi walkie-tokie-t vettünk 8.000-ért,van olyan amin van bébiőr funkció,szerintem jó és olcsóbb,mint a kimondott bébiőr.

valószínű a hisztiben én is hülye voltam,a legalapvetőbb dologra,hogy cicit adok neki nem gondoltam,2 napja szinte óránként-másfél óránként cicizik,ha nem alszik.

Edinka
Sajnálom Vikit,biztos nem lesz semmi baj a lábacskával.
Timurr
Vendég

Ja és 9000 Ft ért.

Egyébként ti kaptok termékmintákat?
Milupa, Liberó.... stb.
Én 1x kaptak Liberó mintát és kész. Azóta se semmit.
A szomszédban is van kismama és tegnap mondta, hogy ő bébiételeket, betéteket, pelenkákat kap. Szinte nincs olyan hét, hogy ne kapna valamit.

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Dorka,
nagyon ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép GRATULÁLOK!!! Kép Gondolom, hatalmas kő gördült le. Tegnap a férjecském is letette utolsó nyári vizsgáját. Húúúú... Most mi is kifújtuk magunkat. Kép

Edinka,
a terpeszpelus mindent korrigál, bármi legyen is a gond. Ne aggódj! Persze, utálja, de gyorsan meg fogja szokni. A barátnőmnek (egy házban laktunk pár évvel ezelőttig) az anyukája hiába mondta, hogy van valami baj, csak 6 hós korában kapott terpeszpelust. Pont, amikor elkezdett volna mozogni. Így őt egy kicsit késleltette a mozgásában, de most szép lába van (a fiúk szerint Kép ). Szóval jobb előbb, mint később, de semmi baj nem lesz!

Valaki anno kérdezte, hogy értjük-e a gyerekünk sírását. Hááát, van olyan nap, hogy tökre jól elvagyunk, minden egyes sírásról azonnal tudom, mi kell. De ezek a ritka napok. Kép És szerintem azért megy jobban, mert akkor Panni épp jó hangulatban van, kiszámítható, hogy épp mi fog következni (kaja, pelus, fáradtság, foglalkozáshiány). Általában viszont nincs jó napunk, és olyankor (főleg, ha ezerrel elkezd üvölteni minden bevezetés nélkül) én is mindent végigpróbálgatok rajta - van, hogy minden eredmény nélkül. Ilyenkor nekem is csak az válik be, hogy a vállamra vetem, mint egy batyut, nagy döccenésekkel őrült iramban rohangálok a szobában, teli torokból, magabiztosan (hogy ne érezzen idegesnek) és hangosan énekelem a Háp, háp, háp, jönnek a kacsák című nótát (dili esetén csak ezzel szabad nálunk kezdeni Kép ), majd további pörgős dalokat. Ha kifogyok, előveszem akár a múlt rendszerbeli indulókat is, mert azok is bejönnek. Kép Bár az Internacionálé mostanában nem nyerő. Kép Szegény szomszédok! Kép Van, hogy óránként engem kénytelenek hallgatni 20 perceken keresztül. De legalább tanulnak néhány dalt. Kép Mondjuk mázli, mert az egyik nagyot hall és szereti a gyerekeket, a másik meg külföldi egyetemista albérlő, nagyon rendes, de amikor meglát mostanában, mindig vihog. Kép A gyerekdalokból lehet a legjobban nyelvet tanulni, nem? Kép

Lemondtam a mai telekre menést, mert mire leérnénk, Panni dilis lesz (esti programja), akkor meg már nem fogok tudni kitakarítani, füvet nyírni, stb fürdetésig. Egyedül azért az gáz. Majd ha 1* reggel megyünk és a családból valaki lekísér legalább arra az egy napra, hogy mindent megcsinálhassak. Sajnos ez a hétvége ugrott, mert férjuram anyukájához megy vidékre. Néha azt is kell. Szóval pár napig még vagyok. Kép De ha ennyit dumálok, lehet, hogy nem örültök ennek annyira...

Szép napot!

Kata
panni2005

Ditke,
én is aláírtam minden papírt, hogy beleegyezem, hogy termékmintákat küldjenek (gondoltam, ha hülyeség, legföljebb kidobom, de egyes cuccok tök jól jöttek a kórházi csomagból - kis kiszerelés, elég az a sétákhoz, nem köll cipelni, stb). Azóta sem kaptam semmit. Ki érti ezt?

Kata
panni2005

Zsuba
Mi is walkie-talkie (jól írtam?) vettünk Cobra típusú, kb 15.000 forint volt (tesco) NAgyon jó, 3 km-es hatótávolságú. ha nem bébiőrnek használjuk, akkor mobil helyett is nagyon jó, ha a férjem pl lemegy a közértbe és nem tudja milyen kenyeret vegyen Kép azon szól haza -ingyen.

ditke
mi sem kaptunk termékmintákat, csak a kórházban egyszer. hogyan lehet szerezni??

timurr
megértelek cica ügyben. nekünk cica, kutya is van. szerencsére cicmarekot nem izgatja a bébi, de a kutyával azóta nem lehet bírni! ha nem foglalkozunk vele eleget, direkt lepisili a szőnyeget!!! egyébként eddig ilyet nem csinált, szobatiszta, ha kell 8 órát is kibír séta nélkül. most meg, ha leviszem, és utána elmegyek itthonról úgy, hogy ő itthon marad, tuti idepisál (bocs) fél órán belül. direkt.
én is kivagyok, nem tudom, mi lesz ha panni csúszni-maszni fog a földön... egyelőre hetente visszük tisztítóba a szőnyeget, de már nagyon unom.

KépKép
fanka

Sziasztok!

Kata nagyon édes vagy köszi de szept.26-án van, de nagyon jól esik hogy gondolsz rám . Illetve ha írt még valaki annak is köszi . Bocsi de el vagyok havazva mostanában azért nem jövök. HA tudok azért olvasok. Puszi nektek!

Jó móka a pelenkázás Kép

Kép

Kép
juszti75

Juszti,
nem gond, akkor majd szept. 26-án is. Kép

Kata
panni2005

Juszti,
tök édes Barnabás! Kép Ezt is akartam az előbb írni, csak hazaért apuci. Kép
panni2005

köszi Kata! Tudtok nekem infót adni az oltásokról? Mert olvasgattam a "régi" és az "új " tipusokról de nem igazán tudom mi a különbség. Mármint gondolom az új modernebb és jobb de aki nagy szaktekintély a témában felhomályosítana engem? És melyik oltásokat érinti ? Már mindben van régi és új? Bocsi de ebben a témában kis tudatlan vagyokKép

Boldizsár 1 hónapos és a 2 hós oltás előtt szeretnék tájékozódni. a doktornőnk nem sokat segített Kép

Kép
juszti75

Sziasztok

Szoval senki nem tud jo gyerekszemeszt? Zsuba milyet akarsz venni csak bebior vagy + legzesfigyelo is?
MErt akkor az Angelcare a legjobb 33eft korul van az uj ara, nekem csak a legzesfigyelo van de eddig meg egyszer sem volt teves riasztas, csak ha kivettem a gyerkocot es nem kapcsoltam kiKép

Kép
vaktyuk

Kata Köszi Kép de Boldizsár Kép Kép Kép
már 5 kilós Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Dorka!

Gratulálok a vizsgához! Kép A mai napig nem értem, hogy 3 gyerek mellett, a legutóbbi pár hetes, hogy tudtad ezt megcsinálni? Szerintem te varázsló vagy, vagy földönkívüli Kép Kép.

Panni

Ház ez nagyon jó, megpróbáltam elképzelni a szitut, ahogy rohangálsz a gyerekkel a válladon és mozgalmi dalokat énekelsz. Kép Kép Kép nagyon vicces lehet, meg az is, hogy a szomszéd azóta vigyorog rád. Kép Kép

Én inkább a magnót szoktam bekapcsolni, Bendi is a pörgős zenét szereti, úgyhogy mondjuk Kispál és a Borzot beteszek neki. Kép Mit nekünk babazene...

Én sem kapok termékmintákat. Kép Pedig akarok!! Kép

Ez az oltás téma engem is érdekelne, hogy akkor most tényleg jobb-e az új és miben jobb?

Vaktyúk

sajnos nem ismerek gyerekszemészt, próbálj rákérdezni más fórumon, hátha ott tudnak

ruz
ruzicsky

Ruz és akit érdekel : ezt most találtam de azért várom az infókat de addig is bújom az oldalt :

http://www.elender.hu/~oltinfo/

Kép
juszti75

Sziasztok!

Kicsit bolondokháza volt mostanában nálunk. Végre van időm írni pár sort.
Tegnap elkettyentem, hogy nem igaz, hogy nincs időm magamra, és olyan vagyok, mint egy lepukkant proletár Kép. Ma hajpakolásos fejjel, arcpakolásos arccal, és szőrirtó krémmel a lábamon főztem, és máris sokkal jobban érzem magam Kép Fiacskával voltunk az Intimissimiben, és épp rajta volt a dilihopp. Ezért olyat játszottunk, hogy ő választott nekem fehérneműt. Azt vettem meg, amelyikre rámosolygott. Jó ízlése van a csókának!

Timurr,
Ákos is utált öltözni, de megszerette, mert egy darabig nem a pelenkázón, hanem az ágyamban öltözetettem. Azóta a csillárra szereltem hungarocel általam pingált színes gömböket és jókat kacagunk. MacskaKép

Nekünk kutyánk van, de szereti a kicsit, a legnagyobb "atrocitás" gyerek irányában az volt, hogy megnyalta a lábátKép

Réka,
sajnos nem tudok pesti jó szemdokit.Kép

Juszti,
Boldizsár Kép Ákos még "csak" 5,5 kg 2 hónaposan, és 68-74 közötti ruhákat hord. Gilisztoid gyermek.

Ditke,
mi sem kapunk semmilyen mintákat.

Dorka,
gratulálok, igazi szupernő vagy, hogy gyerekek mellett levizsgáztál.Kép

Brigó,
nem tudom, hogy a por megromolhat-e, esetleg kérdezd meg mélben a gyártót.

Kata,
nálunk az István a király jön be mostanában, meg az A csitári hegyek alatt. Ja és a tükör is jó, mert amikor látja, hogy a tükörkép is ordításra tátja a száját meglepődik, és elkezd mosolyogniKép
Csilla

Kép

Kép
vizimano

Dorka!
Nagy gratula a vizsgához!!!

Csilla!
Kösz a tanácsot, lehet, hogy ezt teszem.

Edinka!
Ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj!!!

És bár nem vigasztal senkit, de én sem kapok termékmintát Kép

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Vaktyúk,
tudok jó gyerekszemészt magánban - naggyonnn nagggyonnn jó. Otthonában van berendezkedve, de nincs olyan felszerelés, amije ne lenne. Õ mentette meg a szememet anno. Amikor könnycsatorna-mosásról volt szó nálunk, megoldotta a problémát átmosás nélkül - semmi baj azóta, pedig már 10 hét eltelt. Akkor azt mondta, ha mégsem javulna, az Õrs vezér téren van valami kórház (?), ahol ő megcsinálja az átmosást. Ja, és mindenről pontosan tájékoztat, mindent elmagyaráz. 1* előttem egy vidékről hozzá fölhozott értelmi fogyatékos baba várt a váróban, és annak is meg tudta nézni a szemét. Ha köll, mailben megírom.

Hopp, kezdődik a kajaidő.
panni2005

Sziasztok!

Olyan lassú volt két napig a babanet itt, hgy nem tudtam jönni. Most is sietek, mert manó már 3 órája alszik, sztem hamarosan felébred. És hason!Kép alszik, így nem fáj a pocakja és sokkal nyugisabb, csak ébredéskor van rettenetes sértődés a dolgoból.Kép

Ma végre jön a férjem, és vasárnap reggel megyünk haza. tegnapelőtt oltári veszekedés volt, mert apukám kitalálta, hogy ebben a melegben szárad ki a gyerek, és ő megteáztatja. Mindezt a megkérdezésem nélkül. Még jó, hogy kellett hozzá a cumisüveg, különben sztem simán megitatja, mire végzek a telefonálással (épp a férjemmel beszéltem). Szóval így jó nagy kiabálás lett belőle, csodálom, hogy a manó nem ijedt meg. Aztán még szopizott vagy 150 g-t biztos.Kép De anyuék nem értik meg, hogy gyerkőcének a tej nem olyan, mint nekünk, az ő szomját oltja. Még "meg is fenyegettek", hogy az én gyerekem, de majd meglátom a következményeket! Az idegeskedéstől tegnap átmeneti tejkifogyás is volt.Kép
Nem tudom, mi lelte őket, mikor nálunk voltak, visszafogták magukat. De nem képesek elvonatkoztatni a régi gyakorlattól. Anyu meg folyton azt képzeli, hogy nyűgös a babó, mert nem tud aludni, pedig most még többet is alszik mint otthon.Kép

Bocs a panaszkodásért, csak nagyon kiakasztottak. Pedig jót akarnak, csak teljesen fafejűek.Kép Bár gyanítom ez is olyan játszma, mint mikor a veendő lakáson, meg az esküvőn vesztünk össze, akkor se volt jó semmi úgy ahogy én gondoltam, mindig azt akarták az legyen, amit ők akarnak.Kép

Macskatéma: anyuéknál kutyák vannak, és az egyik folyton meg akarja vizsgálgatni Ákost, mikor hangot ad ki, el sem tudja képzelni mi ez az izé.Kép Biztos nem bántaná direkt, de félek, hogy odakap, és megharapja véletlenül. De be szoktuk zárni, ha az udvaron vagyunk.

Fanka,
otthonról majd írok, én is szeretném elkérni az orvos elérhetőségét, mert a páromnak volt gyerekkori csípőbetegsége (nem ficam), és lehet, hogy öröklődik. Egyelőre még nincs semmi jele, de még nem is lehet, csak majd később. De jó lenne megelőzni, ha lehet.

Mukika,
Én is legtöbbször csak következtetek, mi a sírás oka, kivéve ha éhes, mert akkor úgy ordít, hogy a remeg a szája széle, és semmivel nem lehet elbolondítani egy percre se. Sajnos nem mindig van előtte cuppogás meg ökölrágás.Kép De mikor látja, hogy kötöm magamra a szopispárnát, alábbhagy, és csendben kivárja a kaját. Ha elég gyors vagyok.Kép

KépKép
connie

Nem tudtok valami helyet, ahonnan lehetne letölteni gyerekdalokat? Mindennek csak az első sorát tudjuk, a párom is, meg én is, és egy idő után elég fárasztó improvizálni a Tente baba tentére, mikor nem bír elaludni a gyerek, és már huszadjára énekelem el.Kép

KépKép
connie

Sziasztok:-)
Dorka
Én is gratulálok, szívesen olvasnék a titkodról,hogy csináltad:-)Én is úgy terveztem, hogy továbbképzem magam,míg itthon babázok, de ahogy telnek a napok, egyre riadtabban gondolok erre és el nem tudom képzelni, hogy is lehetséges ez gyerek-pláne gyerekek! mellett??Kép

Szégyellem magam,mert én pont ma kaptam egy darab Pampers pelenkát intának, pedig én nem akarok semmit kapni,így kilógok a sorból.Sőt!Miután hazajöttünk a kórházból, 2naponta becsöngetett valaki, hogy a baba miatt jött:fényképész, biztosítás az egyetemi tanulmányokra stb., már agylövést kaptam és meg is fogadtam, hogy a következőt csúnyán elküldöm,de szerencsére nem jött több.Az is biztos, hogy én többet nem töltök ki semmit,a termékminta még hagyján, az nem csönget, nem beszélKép,de az ügynököktől(főleg a szép szóból nem értő piócáktól)megőrülök.

Edinka
Én is elvinném a gyerekem máshova is megmutatni,hogy megfelelő információkat kapjak.Az ilyen orvost,aki így beszél az emberrel,úgy seggbe rúgnám, hogy csak úgy reppenne.Nem tudom,mit képzel magáról!Én az ilyentől (is)fel tudok robbanni.Elvileg panaszt lehet tenni, mert nem tájékoztatott megfelelően,de gondolom most kisebb gondod is nagyobb ennél.Mindenesetre bíztató amit itt a lányok írnak,biztos igazuk van,talán sikerült egy kicsit megnyugtatniuk TégedKép

Ti is énekeltek ezerrel? Nálunk a Fut,robog a kicsi kocsi és a Boci boci tarka csupa i betűvel(bici bici tirki stb.)nagyon bejön,mert ezeket viccesnek találja-mivel infantilis vagyok, én isKép

Tegnap voltunk babamasszázson,csúcs volt,nagyon örülök hogy elmentünkKép A védőnő mondta, hogy fontos a szemkontaktus a babával a masszázs alatt, de minden gyerek a mellette fekvő gyerekkel szemkontaktusozott, nagyon édesek voltak.Vince jól lepisilt, a védőnő lelkendezett:Anyuka, nagyon jól csinálja, látja a gyerek úgy ellazult, a pisilés ennek a jele:-)Nem akartam letörni, olyan boldognak tűnt, de akkor az én fiam nagyon laza, mert mindig pisil,amint megorrolja, hogy kinyílt a pelusa:-)Ja és a végére úgy bealudt,hogy alig bírtam felkölteniKép
Viszont mára tök piros lett a köldöke,már voltunk a gyerekorvosnál,mert olyan mintha váladékozna és nem tetszik neki ha hozzányúlok.Arra gondoltam, lehet hogy belement az olaj és attól??A doki se tudta, most nem érheti víz és alkohollal kell törölgetni, ha nem múlik, sebészet..Nem semmi mit alakítunk.Úgy tűnik a fiam a fejébe vette,hogy minden héten legalább egyszer orvost akar látniKépMost is úgy vigyorgott a dokinőre(nem a mienk volt,helyettesítették),mintha ez lenne a nap fémpontja, hogy a hasát nyomogatják és vfizsgálgatják.Fura egy Manó:-)
Virág
villes

Connie

www.olvasnijo.hu itt megtalálod a szövegeket a népdaloknál(bal oldalon a listán nyílik)

www.egyszervolt.hu itt meg is lehet hallgatni egy csomó mindent
Mindkét oldal nagyon jó!
Virág
villes

Connie
Sajnos együtt tudok veled érezni Kép. Nálunk anyósom szokta felhívni a páromat (engem nem mer Kép), hogy legalább vizet adjunk a gyereknek. Mert ő ugye ehhez is jobban ért! Persze, azon csodálkozik, hogy miért nem fogom rábízni a gyereket.
Azért kíváncsi lennék, apukád milyen teát akart itatni Ákossal?
Gyerekdal letöltési lehetőséget nemigen tudok. Nekem ráadásul hangom sincs, így aztán szegény gyerkőcnek marad a cd, stb. Mondjuk az egyszervolton van néhány dal, amit lehet hallgatni, de szerintem nem ilyenekre gondoltál.

Termékminta: szerencsére nekem sem küldenek, mondjuk én ki nem töltök semmit, ahol meg kell adni a címemet.
Tegnap telefonon hívtak valami havonta megjelenő nemistudommicsoda miatt Kép

Virág
Hova jártok masszázsra?
Vimlos is mindent összepisil, főleg mostanában, mert szoktam őt hagyni pelus nélkül, úgy jobban tud mozogni.
Köldök Kép. A heimpál sebészeten nem is vesznek előre, legalábbis minket nem vettek. Mellesleg három dokit is megismertünk ott.
zsana75

Virág
Megelőztél az egyszervolttal Kép.
zsana75

Kata
KosziKép Megirnad mailben a reszkleteket teloszam nev stb ill hogy mennyit kell fizetni r.virag@bluemail.ch

Virag nalunk is amint nincs pelus sugarban lepisilem
anyat vagy apat aki epp ott van musorKép

Dorka sok sok gratula nekem neha vasalni nincs idom nemhoyg tanulni.

Termekmintat eddig mi sem kaptunk semmit csak amit a korhazban.

Connie nem irigyellek amikor a mano 4 hetes volt es a verszerinti nagymamat meglatogattuk o is rogton mindent akart itatni vele, akkr meg nem kellett.

De a hasfajos babaknal sztem lehet adni vizet mert ugye az elejet isszak meg a tejnek ha szomjasak ami higabb es altalaban attol faj a pocak is szoval ilyen 22 csapdaja.

Vizimano en is igy ereztem amikor eloszor voltam fodrasznal ahogy hazajottem, bar ahogy ma belenztem a tukorbe kezdek ilyen tenyesz-anyakoca jelleget olteni.

Brigo sztem ha nem tuzo napon van es nincs olyan sokaig nagy melegben nem olyan nagy baj mert a tapszer zacsija hoallo sztem.

Kép
vaktyuk

Helló!

Na elkiabáltam magam, mert postaláda ürítés után kiderült, hogy kaptam egy termékmintát! Kép 1 db Pampers pelenka van benne. Nem valami nagy ajándék, de mostmár ne panaszkodjak, hogy én nem kapok semmit. Kép

ruz
ruzicsky

Gratulalok Dorka!!!

Ezentul akkor nincs tanulas karacsonykor, meg nyaron!!! Szuper csaj vagy!!!!

És mi lettél most, hogy nagy lettél?

BJ
babjag

Sziasztok,

Hétfőn kiengedtek minket a kórházból. 1 hétig kapott a Manó napi 2 adag vénás ínjekciót, mivel Coli baktériumot találtak a vizeletében. Az egészben az a röhej h ehhez fel kellett keresnünk az egerszegi oszt.vez főorvost aki javasolta h vegyünk legalább 2 vizeletet mert a sárgaságot ált. a húgyúti fertőződés okozza legtöbb esetben baktérium. Sajna itt nálunk már nem néztek vizeletet azóta h egyszer negatív lett.A hab a tortán az volt h az itteni székletvizsgálat szintén egy fertőződést kimutatott. Tisztára ki voltam múlt hétfőn. Ezt egerszegen nem kezelték mert megnézték még egyszer a székletet ami ott negatív! lett. Most ott tartunk h kedden és szerdán is vettünk székletmintát, annak megvárjuk az eredményét ami legalább 2! hétbe telik és annak megfelelően járunk el. Az egerszegi orvos mondta h 3 negatív eredmény a biztos. Tehát azt még nem kezeltük ha egyáltalán van mit. Az érdekesség az egészben h régebben a védőnőm mondta h a coli baktériumot ált. kinövik a gyerekek! Most a gyerekorvosunk meg azt mondta a férjemnek h a gyerek nem a coli bakt-tól sárga (ami szerinte minden 10 gyerekből 7-ben van) hanem attól amit a székletében találtak. Hát én erre rákérdeztem a kórházban mire közölték h a coli igen is okoz sárgaságot. Az egészben a legmegdöbbentőbb h a kórházból úgy engedtek el minket h egy gyógyszert még 5 napig szedni kell utána 1 hét múlva vizelet. 1 hónap múlva uh, hogy nincs-e vesetágulata a babának. + havonta vizelet és ha visszajön a coli baktérium mennünk kell vesegondozóba. Egyébként van egy barátnőm akiknél a coli bakt. vesemedencegyulladást okozott.
Nem tudom érthető voltam-e, de az egész lényege h amire itt a védőnő azt mondja h majd kinövi, egerszegen vénás antibiotikummal kezelik.
Egyébként is ha én nem keresek fel másik orvost akkor itt ki sem derül h húgyúti fertőződése van a babaának? Nagyon gondolkodom a háziorvos váltásban is. Nekünk egy ismerős gyerekorvos segített az egerszegi kapcsolatfelvételben, a gond csak h ő nincs helyben hanem egy szomszéd faluban.(és mellesleg felhívott a kórházban h meg vagyok -e elégedve mindennel.)
Bocs h ennyire hosszúra sikeredett de eléggé ki vagyok akadva.

És sajnos félelemmel tölt el h a gyerekemet el tudom látni meg tudom vígasztalni de meggyógyítani nem tudom. És másvk-re vagyok teljes egészében utalva akiről nem tudom eldönteni h jó-e v sem a szakmájában.

Sajnos eddig csak szemezgettem az elmúlt 1 hét írásaiból.

Dorkának gratulálok az államvizsgához. A receptjét én is szeretném elkérni.

Panni2005
a te írásodban olvastam h a császárosoknál előfordul szárazság és fáj is. Ezt az orvosod mondta? Sajnos nekem is van ilyen gondom. Már azt hittem bennem van a hiba. És ez mikorra múlik el? Lehet vm-t csinálni vele?

Remélem nem untattalak titeket a gondjaimmal.

Adri
hadri

Jammie,

Nagyon köszönöm a babazenét. Minden ok vele. Nagyon hálás vagyok. Ezt kevesen tették volna meg.

Adri
hadri

Nagyon köszönöm a gratulációkat, igazán jól esett, meg az is, hogy szorítottatok. Nincs semmi titok, sokat segítettek a nagymamák és a férjem, és meg kellett tanulni az akkor tanulok, mikor épp csönd van technikát. Legyen az éjjel vagy hajnalban. A négy év alatt volt, hogy egyáltalán nem feküdtem le a vizsga elötti éjjelen. Néha tényleg nehéz volt, de mindent számba véve sajnálom, hogy vége a sulinak. Nekem a sulinapok voltak a kikapcsolódás napjai. Akkor csak magamra kellett figyelnem, nyugodtan ültem néhány órát, ami nem jellemző rám. A vizsgázásba is bele lehet jönni. Harmadévtől már könnyedebben vettem a vizsgákat, mégis (vagy pont azért) jobban sikerültek. Tényleg, végig 4 fölötti átlagom volt, sőt, volt kitűnő is (nem dicsekvésnek szánom!). Ezért is bánt, hogy a diplomajegyem végül 4-es lett, mert pont az a nyamvarék filozófia és magyar szigorlat nem lett valami fényes. Mindegy, a négyes sem rossz. Különösen úgy, hogy nappalis lánynak (akik ugye sokkal alaposabb képzést kapnak) lett kettes!!! a diplomajegye. És ő is ugyanúgy taníthat, a mi gyerekünk is kerülhet a kezei közé. És nem csak egy-két rossz jegye volt, hanem minden szigorlata és államvizsgajegye kettes volt. Brrrr Azért az nem normális dolog!
Olyan fura volt ma Tescoba menni, nem kellett rohanni, nem volt semmi sürgető dolgom Kép Tényleg két hete már enni sem tudtam, aludni nem lehetett, szóval kifáradtam kutyául. De anyukám nagyon sok terhet levett a vállamról ebben a két hétben. Vigyázott a nagyokra, főzött nekem stb. Másfél hétig viselte egyfolytában a két rosszcsont nagyot, ami egy hozzám hasonlóan edzett embernek sem semmi, nemhogy neki. Most gondolkozom, hogy mit adhatnék neki köszönetül a négy évi sok-sok segítségért. Meg anyósomnak is, akire szintén sokszor számíthattam. És persze a férjemnek, aki ebben a félévben mindig a folyosón ült Bernáttal, míg én tanultam. Meg annak idején Bálinttal egy teljes évig, hiszen Bálint szeptember 1-jén született, tehát egy évig kellett ott ülni vele, hogy bármikor meg tudjam szoptatni Kép

Nem volt könnyű négy év, de nagyon-nagyon szép volt! Hiányozni fog a tanulás.

Babaörző: mi is talkie-walkie-t vettünk, de még nem üzemeltük be. Most készülök rá. Kép

Ja, és mikor találkozunk? Beszéltetek erről az elmúlt két hétben? Lemaradtam valamiről?
Megyek, kialszom magam Kép

Puszi, Dorka Kép)
dorka

Babjag!
Tanító lettem. És hatodikig magyart is taníthatok, amit nagyon nem szeretnék. Viszont nagyon szeretnék alsóban tanítani!!!! Kép

Termékminta:
én sosem engedem az adataimat megadni. Néha mégis jön valami. Szerintem a kórháztól tudják meg, de engem idegesít Kép

na, tényleg jó éjt!
D
dorka

Brigó, Juszti,

Nagyon helyesek a babák Kép

Angéla
angéla

Nos, pont úgy jártam, mint Ruzicsky Kép, és ugyanolyan pampers pelenkát kaptam (gondolom).

Hadri
Nem is tudok erre mit mondani, csak azt, hogy nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen gondjaitok vannak. Kép

Dorka
Gratulálok! közben meg ég a pofám, hogy én nem vagyok képes hozzákezdeni a szakdolgozathoz, pedig jóval több időm lenne, mint neked volt Kép.
Találkozóról nem volt szó, tudod, ez itt valahogy nehezen szokott összejönni.
zsana75

Hadri,
Nagyon sajnálom, ami veletek történt, történik. Kép
Barnabásnak mielőbbi gyógyulást!Kép

Angéla
angéla

Connie,

dalok, mondókák

Angéla
angéla

Adri
Nagyon sajnálom , hogy ilyen kálváriát kell(ett)végigjárnotok, remélem hamarosan végetér ez a rémálom.Nem akarok okoskodni,de én úgy tudom, hogy a Coli baktérium mindenkiben benne van(azt hiszem a végbélben?),csak akkor okoz gondot,ha rossz helyre kerül-pl. ezért is fontos h jó irányba törölközzünk mi lányok pisilés után.Nekem kismedence gyulladást okozott,már a vesémnél is láttak az uh-n folyadékot,de szerencsére még időben mentem,antibiotikum segített.Egyébként nekem az volt a szerencsém, hogy a hócipőm tele lett,hogy minden lelet negatív lett,nekem mégis egyre jobban fájt a hasam,így elmentem egy magánklinikára,ahol csináltak uh-t,és tenyésztést is.Nekem ott mondta a belgyógyász,hogy ez a baktérium bennünk élősködik.Ezért furcsa hallani, hogy kinövik a Coli baktériumot,nem tudom....
Szárazság(bár nem engem kérdeztél)állítólag hormonális alapon van, azt nem tudom meddig tart,de a síkosító zselé sokat segít,gyógyszertárban lehet kapni.

Zsana
A masszázs ott van,ahova védőnőhöz járok a Határ útnál,az egyik védőnő megtanulta és most okítja az anyukákat.Fizetni nem kell,mert vmi alapítvány támogatja.Lehet, hogy nálatok is van,kérdezz rá,ha érdekel.Én nem bántammeg,egyenlőreKép
Remélem nekem egy sebészt sem kell megismernem a Heim PálbanEgyébként sokan vannak a sebészeten is?A bőrgyógyászat riasztó,de az a felnőttrendelésen is mindig garantáltan teltházas(legalábbis itt Kispesten)

Ma kétszer próbáltam megmasszírozni a gyereket(engedélyt kell kérni a gyerektől,bármilyen mókásan hangzik isKép,de a fiam köszönte szépen és engedélyezte,hogy mellre tegyemKép.Így nem leszek valami gyakorlott jövő héten, pedig ismétléssel kezdünk..Kép
Van egy kérdésem.Nálatok miben alszik a gyerkőc éjszaka? És milyen takaróval?Vastag?Vékony?Mi most már nyitott ablakkal alszunk,amikor leteszem(10-11),még dög meleg van, de hajnalban eléggé lehűl a levegő,így állandóan azon agyalok, miben tegyem le aludni:tegnap egy rövid ujjú body volt rajta+vastagabb takaró,hajnalban jégverem volt a karja,ma hosszú ujjú body van rajta és vékonybb takaró, ááá,nem tudom,olyan nehéz,amikor sokszor még én se tudok normálisan felöltözni.Ha már a témába belekezdtem:ti adtok zoknit a gyerekre ebben a melegben,mondjuk ha kimentek babakocsival stb?Mert én nem adtam-és nem is mindig adok, de a masszázson meglepődve láttam, hogy bár 40 fok volt,minden babán volt zokni amikor megérkeztek.Lehet, hogy valamiről lemaradtam és valamiért mindenképp kell zoknit adni a gyerekre,akkor is ha 40 fok van?Én magamból indultam ki, mert imádok mezítláb lenni...Tudom, nem nagy problémák ezek,sőt nem is problémák, csak kíváncsi vagyok
Virág
villes

Angéla
Tök jó az oldal!!Örök hálám,ezer éve kerestem egy verset,végre megtaláltam!!!KösziKép
Virág
villes

Virág
Zokni: ha kimegyünk nem adok rá, de itthon általában igen, mert nekem mindig fázik a lábam a lakásban (pedig nincs hideg).
Alvós ruha: Én pizsamának hívom az ilyet, de asszem, hogy igazából rugi. Hosszúujjú és a lábán is zárt, viszont nem takarom be. Este néha kicsit huzat van, így legalább nem fázik meg, és ha éjjel úgy érzem, hogy hűvös van, akkor betakarom, de azt többnyire úgyis lerúgja.
sebészeten sokan vannak, ne akarj oda kerülni.
Masszírozni könyvből szoktam, szerintem ez már így is marad.
zsana75

Virág!!

RTL-en volt épp erről szó a héten. Azért ajánlják a zoknit, mert a fiatal babák hőtartása még nincs kialakulva, és főleg a végtagok szoktak lehűlni, hidegek lenni. Ajánlották a zoknit.
Én egy vékonyabb hálózsákban altatom Balázst és egy nagyonvékony kistakaróval takarom.
zsuba31

Úgy látszik, ma Pampers nap volt, mert én is kaptam egy termékmintát. Ezen kívül engem a héten felhívtak, hogy nem akarok-e egy lefűzhetős füzetet rendelni, amiben minden benne van, amit a gyerek fejlődéséről tudni kell. Akartam. Kíváncsi vagyok milyen lesz, majd küldenek mintát.

Villes
Az éjszakai öltöztetés nekem is nagy dillema. Nagyon meleg van, de félek tőle hogy megfázik. Vagy hosszú ujjú bodyt és rugit vagy ujjatlan bodyt és hosszú ujjú rugit adok rá, és persze takarót. de lehet, hogy ez sok.
Én is adok rá zokni, mert néha nekem is fázik a lábam, ha itthon mászkálok.

Múltkor vettem egy mondókás könyvet, Kicsi vagyok én a címe és gyerekversek is vannak benne. Szerintem elég jó. Én általában népdalokat szoktam énekelni neki. ELőszedtem, az összes régi kazettámat, és a zenével együtt énekelek. Láthatóan nagyon tetszik neki, de már elgondolkodtam azon, hogy fel kellene frissítenem a gyerekdal tudásomat, mert nem énekelhetek neki mindig a keserű szerelemről és az elhagyott szeretőkről.
pviki

Sziasztok!

Van egy kis szabadidőm, anyuék nincsenek itthon, a fiúk meg bealudtak a reggeli szopi után.Kép

Köszi az oldalcímeket, holnap majd kimazsolázok otthonról mindenféle mondókákat.Kép

Zsana,
Nekem sincs hangom, és annyira élvezem, hogy a gyerkőcnek végre énekelhetek, mert ő ennek ellenére imádja.Kép
Én is könyvből masszírozok, fürcsi előtt, és annyira aranyos a manó, bármi baja van is (kivéve, ha bealszik), a masszázst azt kéri fürdetés előtt.Kép Még akkor is, ha éppen éhes, vagy mikor náthás volt és be volt dugulva az orra. Kis hedonista.Kép

Apukám kömény + ánizs teát akart vele itatni. Egyébként nem lett volna belőle ekkora veszekedés, de hogy meg se kérdezett, mikor tudja, hogy ellenzem a teáztatást. És hogy már 21x elmagyaráztam, hogy miért, és nem értik. Hát persze, hogy kötött etetési rendnél kellett két szopi között a tea, de mikor igény szerint szoptatok... Nem is lehet pontosan tudni, mikor vagyunk két szopi között.Kép
Apukám egyénként is elég gyanakvó ezzel a sok slendriánsággal kapcsolatban, hogy akkor etetek, amikor akarja a gyerek, és hagyom cumikázni a cicin akkor is, amikor már nem eszik. Szerencsére nem szól bele, csak egy-egy elejtett megjegyzésből derült ki.Kép

Zokni: én adok rá, mert fázós a lába, szokott emiatt nyűgösködni.

Alvó ruha: én is összevissza variálok, most a rövidujjú body + ujjatlan rugi van műsoron. Takarót nem használunk, mert lerúgja.

Termékminta: én sehova sem adtam meg az adataimat, így nem kapok semmit. A kórházban is osztogattak babanaplót, az egyik biztosító nevében, de csak akkor adták oda, ha megadtad az adataidat. Bár nekem úgysem kell babanapló, megvannak a saját elképzeléseim, milyen albuma lesz a gyereknek.

Mi a Bethesdában voltunk a sebészeten, szintén köldök miatt, mert sokáig váladékozott, miután leesett, ott előre vettek. Egyébként nem csináltak semmit, csak jól kitisztították, fültisztítóval bele kellett volna nyúlni, úgy tisztítani.(Hogy ilyeneket miért nem mutat meg a védőnő???) Kiderült, hogy valszeg a leeséskor maradt benne egy kis vér, az jött ki részletekben.

KépKép
connie

Dorka
Csak most olvasom, hogy 3 poronty mellett diplomáztál le. Minden tiszteletem a tiéd - és a segítő családodé!! Büszkék lehetnek Rád!

Én is kaptam pampers-t, mi amúgy is ilyet használunk, szóval nem kell bemutatni.

Öltöztetés
Én is adok zoknit a gyerekre, bár múltkor a védőnő közölte h ilyen melegben nem kell. Tegnap nem adtam rá, és szerintem fázott a kis lába, mert addig nem volt hajlandó elaludni, míg nem kapott egyet. Éjjel vékony hosszú ujjú body van rajta+zokni+nagypárna huzat takaró gyanánt. Nálunk 28 fok van a lakásban Kép

KépKép
fanka

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek az együttérző szavakat és a bíztatást.

Öltöztetés: mi éjszakára hálózsákot adunk rá. Ha hidegebb van akkor egy rövidujjú v ujjatlan bodyval ha meleg van akkor csak pelus van alatta. Általában én még be szoktam takarni mikor már mi is lefekszünk egy vékony takaróval is. Mivel hason alszik a Manó ritkán rúgja le.
Zokni: én 100 fokban nem szoktam rá adni csak ha hideg a lába.

Villes,
köszi az infót. Bár még nem tudom hogyan adom elő a kérésemet a gyógyszertárban. Hirtelen az a kabaré jutott eszembe amikor óvszert akart egy fickó venni a patikus meg ordibált hogy mit?

Adri
hadri

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak úgy bele ütöm az orrom a topikotokba.
Én az őszi babásoktól vagyok és még van bőven időnkKép (remélem).

Timurr15 és Fanka!
Nem akarlak titeket megijeszteni, de nagyon oda kell figyelni az állatokra.
Ez náluk természetes féltékenység.
A kutyát könnyebb fegyelmezni, de nagyobb sérülést is okozhat a babának ha féltékenységből bántani akarná. Azért pisil be, mert úgy érzi, hogy háttérbe szorult és így akarja felhívni magára a figyelmet.
A cicával mégis nehezebb az ügy. Okosan be tud somfordálni a babához. Igaz, ő is tud komoly karmolásokat, harapásokat ejteni a babán.
Tehát nagyon figyeljetek oda.
Nekem sajnos már nincs kutyám, de Imádom az állatokat (mindegyiket).
A férjem meg is akart lepni egy kiskutyával, de Hála, elmondta és lebeszéltem róla.
Az első időben, úgyis rengeteg időmet leköti a baba, ezért nem is tudnék figyelni a kutyára.
A másik, hogy ha még nincs állat, akkor majd csak ha a babó kb. 6 hónapos lesz, esetleg bevállalok egy kutyát. Jobb ha a baba van meg előbb, így a kutya kevésbé tartja riválisnak.
A macsak egy külön egyéniség és nehezebben lehet fegyelmezni.
Viszont figyelni kell kutya-macska mellett a toxoplasma fertőzési lehetőségre is. Ha már a mama védett, akkor az anyatejjel átmegy a baba szervezetébe az ellenanyag. De ha nincs tejcsi és tápszerezni kell a babát, akkor van a baj.
Nekem volt 2 kutyám is és majdnem minden állatot megsimogatok és mégsem vagyok védett (mert tudjuk, hogy a terhesség alatt nézik).

Remélem, nem értettetek félre!
Nem okoskodni akarok! Csak segíteni.
Nem vagyok annak a híve, hogy most a baba miatt az állatot el kellene passzolni, csak több figyelmet kell szentelni rájuk is. Elhiszem, hogy ez elég nehéz. De később valóban a legjobb barátja lehet a gyereknek és még a macska is védelmezheti. Remélem nem haragszotok meg!

További jó babázást!
Nagyon Jó egészséget!
Kellemes hétvégét!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

SziasztokKép

Dorka
Én is gratulálok a diplomádhozKép

Éjszakai öltöztetés nálunk is probléma szokott lenni. Én manapság, ebben a melegben kis napozót vagy rövidujjú bodyt adok rá zoknival és egy kistakaróval betakarom.
Sokáig aggódtam, hogy megfázik.
Viszont amikor jobban felöltöztettem, akkor hajnalra kimászott a takaró alól, olyan melege volt, és rendre az ágyikója tetejénél találtam meg, beszorulva a sarokbaKép, ami pedig mindig felébresztette, merthát idegesítette, hogy nem fér el.

Brigó, Juszti
Nagyon édesekKép

Az én Kristófom így tölti manapság a délutánjait:
(kicsit tokás a képen, de valójában nem ilyenKép, de jobb kép nem sikerült rólaKép)

Kép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?