Sziasztok!
Olyan lassú volt két napig a babanet itt, hgy nem tudtam jönni. Most is sietek, mert manó már 3 órája alszik, sztem hamarosan felébred. És hason!
alszik, így nem fáj a pocakja és sokkal nyugisabb, csak ébredéskor van rettenetes sértődés a dolgoból.
Ma végre jön a férjem, és vasárnap reggel megyünk haza. tegnapelőtt oltári veszekedés volt, mert apukám kitalálta, hogy ebben a melegben szárad ki a gyerek, és ő megteáztatja. Mindezt a megkérdezésem nélkül. Még jó, hogy kellett hozzá a cumisüveg, különben sztem simán megitatja, mire végzek a telefonálással (épp a férjemmel beszéltem). Szóval így jó nagy kiabálás lett belőle, csodálom, hogy a manó nem ijedt meg. Aztán még szopizott vagy 150 g-t biztos.
De anyuék nem értik meg, hogy gyerkőcének a tej nem olyan, mint nekünk, az ő szomját oltja. Még "meg is fenyegettek", hogy az én gyerekem, de majd meglátom a következményeket! Az idegeskedéstől tegnap átmeneti tejkifogyás is volt.
Nem tudom, mi lelte őket, mikor nálunk voltak, visszafogták magukat. De nem képesek elvonatkoztatni a régi gyakorlattól. Anyu meg folyton azt képzeli, hogy nyűgös a babó, mert nem tud aludni, pedig most még többet is alszik mint otthon.
Bocs a panaszkodásért, csak nagyon kiakasztottak. Pedig jót akarnak, csak teljesen fafejűek.
Bár gyanítom ez is olyan játszma, mint mikor a veendő lakáson, meg az esküvőn vesztünk össze, akkor se volt jó semmi úgy ahogy én gondoltam, mindig azt akarták az legyen, amit ők akarnak.
Macskatéma: anyuéknál kutyák vannak, és az egyik folyton meg akarja vizsgálgatni Ákost, mikor hangot ad ki, el sem tudja képzelni mi ez az izé.
Biztos nem bántaná direkt, de félek, hogy odakap, és megharapja véletlenül. De be szoktuk zárni, ha az udvaron vagyunk.
Fanka,
otthonról majd írok, én is szeretném elkérni az orvos elérhetőségét, mert a páromnak volt gyerekkori csípőbetegsége (nem ficam), és lehet, hogy öröklődik. Egyelőre még nincs semmi jele, de még nem is lehet, csak majd később. De jó lenne megelőzni, ha lehet.
Mukika,
Én is legtöbbször csak következtetek, mi a sírás oka, kivéve ha éhes, mert akkor úgy ordít, hogy a remeg a szája széle, és semmivel nem lehet elbolondítani egy percre se. Sajnos nem mindig van előtte cuppogás meg ökölrágás.
De mikor látja, hogy kötöm magamra a szopispárnát, alábbhagy, és csendben kivárja a kaját. Ha elég gyors vagyok.