Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ez a szopik, nem szopik, mennyit szopizik ügy borzasztó lehet. Az egyik barátnöm is nemrég szült, Õ is ugyanezen ment keresztül. Nagyon rossz volt látni az állandó aggodalmat és kétségbeesést. Nagyon sajnáltam szegényt.
Én ezt (szerencsére) soha nem éltem át.
Az én kisfiam még túl sokat is evett és szigoruan 3 óránként.

Nem akarlak elkeseríteni benneteket de a kislányok általában nem nagy evők. Nekem minden lányos anyuka ismerösöm átment ezeken mint ti, de végül max. a baba 3 hónapos korára minden beállt.
Esznek amennyit esznek. Kár ezen izgulni és ne engedjétek magatokat megijeszteni kilátásba helyezett korházi vizsgálatokkal.
(persze könnyü ilyen okosnak lenni. Emlékszem én is mindenért állandoan aggodtam)

Üdv,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

vagyunk, csak rohanunk nagyon. Most irány eger (kocsi ügyben), holnap írunk.

Szorítunk minonak !!!!

KépKép
KépKép
sbea

Halihó mindenkinek!

Na megfőztem és minden kész! Megint jöhet az unalom addig amig picúr fel nem kel. Annyira jó idő van és a lányomat nem tudom kinyúzni az udvarra mert nincs kedve pedig talán még nagymeleg sincs.

LÁNYOK HOL LEHET OLCSÓN GYEREKMEDENCÉT VENNI??????
NE LEGYEN A FALA TÚL ALACSONY ÉS EGY ÖT ÉVES GYERKÕCNEK ELÉG LEGYEN.

Amiket néztem az Auchanba meg a Tescoba az semmik. vagy nagyon drága vagy egy kis picsa méretű. Nekem olyan köztes kellene.

Roz!
Nem félsz attól, hogy egy idő után nem kell majd a fiadnak a tejcsid? Inkább a tápszer mert az könnyen jön. Sógornőm is igy járt. Ez most nem bántásként írom mert tudom ha nincs más muszály ezt adni.

Kobudó!
Remélem te is olyan nagyon meg leszel elégedve mint mi. Szerintem tök jó ez a fajta net is. Igen én sajna már mensizek Hanna két hónapos és ez már a második. De nekem Bogicával is így volt.
Szerintem én leordítottam volna a szerelő fejét a helyedben.Nemsokára babázhatsz már te is!

Nana!
Ez a szopi téma tényleg idegesíti az embert, de ez van. Szerintem mondjuk nagy része felesleges aggódás.
Nekem az első lányom kiegyensúlyozottan evett, igaz két óránként. Õ most is jó evő, nem tudom Hanna milyen lesz majd.

Legyetek jók még ma írok!
sam

Kép

Kép
samchee

sam nem félek mert nem cumisüvegből kapja pótlást pont ezért hogy ne szokjon le ciciről kiskanlállal adom neki Képmegyünk ma játszóterezni már alig várom Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!
Jól érezte Sygnum, hogy már 9órakor túl voltam mindenen. Kép Kép Kép

Jól sikerült a viszgám, ötöst kaptam, és a diplomám is ötös lett. Kétdiplomás baba lesz a drágánk. Kép Kép Kép

Annyira jó érzés volt túllenni mindnen! Ott ugráltunk a lányokkal. szerencsém is volt, mert jó tételt húztam, pont pszichológiát, amit nagyon tudok, mert hát abból felvételiztem... Nem is akartam hinni a szememnek. Kép De aztán csak elhittem, hogy én is lehetek ilyen mákos. Kép

Szóval ilyen jól zárult minden... Pénteken pedig diplomaosztó a gamfon. Este pedig anyukám készít vacsit a tiszteletemre. Hát nem aranyos? Hihetetlen, hogy milyen. A szűk család lesz.

ja, és képzeljétek, akicsi férjem kiöltözött a tiszteletemre ebédkor, az eredményhírdetés után és elvitt étterembe ebédelni. Annyira boldog voltam. Már ettől, hogy kiöltözött nekem... Kép Kép Kép Az én kedvemért, mert ilyen ügyes voltam. Igaz, most nagyon érzem, hogy piszkosul elfáradtam, de nagyon jó...
Zsófi is érezte belül a stresszt, rugdosott addig amíg a tételt dolgoztam ki, és amíg mondtam fel. Tudta, hogy ez most komoly dolog..... Kép Kép Kép

Lányok, beszéltem Minoval telefonon, nagyon el van keseredve, fekszik, furcsa volt ilyen rossz kedvűnek hallani őt... Kicsit próbáltam vidítani, de szomorú, mert azt mondták neki, hogy a jövő héten valószínű megindítják a szülést, vagyis megcsászározzák. Tehát már ketten fognak kijönni a kórházból. És Bálint lesz a kisfia neve. Megtalálták az igazi nevet. Kép Valentin napon ismerkedett meg a Papuszával, és ezért ezt a nevet kapja a picúr. Aranyos ötlet. Kép
Egyébként mindenkit üdvözöl, és azt mondta, hogy bárkit szívesen látna a kórházba. Nem megyünk be meglátogatni? Aki ráér nem csatlakozik hozzám? Biztosan jólesne neki. Kép

Azt szeretném kérdezni, hogy használ valaki Philips bébiőrt? Olyat, ami oda-vissza funkciós? Mi a tapasztalat vele kapcsolatban?
Előre is köszönöm a választ!

Puszi nektek!

Lili
birolili

lilike
nagyon nagy gratula Kép mondtam én hogy ügyes leszel Kép

minohoz szívessen bemegy lelekt önteni igaz mi még nem találkoztunk de ha ez jobb kedvre beriti kiugorhatunk valamelyik nap Képmajd eggyeztessünk Kép most rohanok

Kép

Kép

Kép
roz23

Lili!
Nagyon nagyon gratulálok neked! Mindannyian tudtuk, hogy ügyes leszel.

Szivesen bemennék a kórházba de sajna nem tudok a lurkóktól. És lehet, hogy a nagyobb bárányhimlős lesz. Ez pedig sztem senkinek sem használna!

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Sam, hogyhogy nem tudod kiimádkozni a levegőre a gyerkőcöt? Hancipanci délelőtt is séta közben alszik, és du is, kb. 2x2.5 órát gyalogolunk így naponta! Igaz, már jó barna akarom is, mint a kőművesek, úgy nézek ki, mert meglátszik a ruhám ujjaKépKép! Köszi, a köldökömmel minden rendbenKép!

Roz, Hanci 3420g volt este. Éjjel 1-reggel 1/2 8-ig aludt, és hogy ilyen későn bírt csak elaludni az is a mi hibánk, ill. itt volt 2 fazon az amwayről beszéltek, nem igazán fogták, h 4 hetes bébi van, hihetetlen, én is jól bestresszeltem magam, meg Hanci is, de aztán minden okés volt.

Lili, gartulálunk, nem hiába szorítottunk! Ügyes vagy, most már jön az édes tervezgetés, vásárlás!

Minohoz mi sajna nem tudunk bemenni, de nagyon szorítunk Nekik, és ne keseredjen el!

Éva, Te mindig méred Leót? Én ma utoljára teszem ezt(tegnap kezdtem), mert ez egy para így! Védőnő látta ma, azt mondta okés minden, szép is, jó is!

mennem kell
pusszantás mindenkinek!

Kép
seriff

Kobudo, vannak még hülye emberek. Én is biztos rászóltam volna.
Ha rámjön a depi, akkor én is csak Picurban gyönyörködök és elmúlik. Ezt nem lehet abbahagyni.

Roz, hord.kendő nagyon jó, tudom ajánlani. A Faktumban vettem, de varrni is lehet.
Meleget imádjuk, de ez a mai nekünk még nem volt olyan meleg, gondolom a szél miatt.

Lili, gratulálok a diplomádhoz! Ügyes vagy, tudtuk mi, hogy menni fog. És most már csak a babával foglalkozz!
Minot puszilom.

Orsi, igen, mindig mérem és az agyamra megy, de nem tudom abbahagyni. Pedig tudom, hogy a babák tudják, mennyit kell enniük, csak mindenen parázok. Ráadásul szépen hízik is, tegnap volt 3800 g és 3540-el jöttünk haza másfél hete. A heti 120-150 g-os hízás simán megvan, én mégis ideges vagyok.

Lányok, meddig fog még folyni ez a trutyi? Nagyon uuuuutálom!
És meddig lesz ez a löttyedt bőr a pocim helyén?

Éva

Kép
sygnum

Éva, trutyi max. még egy hét, aztán elég a sima tisztasági betét. Löttyedt pocibőr alatt férjecském érzi az izmotKép, én nemKép, de lehet, h ott van, csak mélyenKép! Ne mérd csak heti 1x, és ne legyél ideges, és ne parázzz!!!!!!!!!!!!!

Kép
seriff

Ne gondolj mindig a rosszra, csak a jóra koncentrálj, és akkor az jön be!
Ja és még azt akartam kérdezni, h a végén hány cm volt a hasad?

Roz, Te kérdezted a gyógytornászt, sztem jófej és kedves, és nem volt megerőltető a terhestornája, és a légzést tényleg úgy csináltam a szülőszobán, tehát ezek alapján, szakmailag is jó, sokszor hoztak Hozzá torna előtt is babákat, mutogatták, h jár, stb, mindenkinek segített is!

Kép
seriff

Kedves Lili!

Csatlakozom, én is szivből gratulálok a diplomádhoz. (mondtam én hogy "könnyű" lesz)
Az elkövetkezendö napok lesznek a legfantasztikusabbak, amikor szépen lassan felfogod hogy vége, sikerült és nem kell többet tanulni (legalábbis eyg ideig)
(Én fél évig birtam utána jött a "tudásszomj")

Sygnum,

Én már több mint 2 éve szültem és már a terhesség elötti súlyomnál is kevesebb vagyok és tornáztam is...de nekem a hasamon sajna eléggé látszik az áldottállapot. Szóval a stirák és a megnyult bőr megmaradt.

Nem akarlak elkeseriteni és ez egyénenként változó.

Már nagyon várom az új fotokat a csöppségekről! Ez Mindenkinek szól ám! (ha már nekem nem kislányom lett..)

Amit még nagyon irigyelek tőletek az az öltöztetés (persze csak egy pár hónap múlva). A kislányoknak olyan édes kis rucikat lehet kapni, nemugy minta kisfiuknak.

Üdv Mindenkinek,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Egyszerűen az álmosságtól alig tudok magamhoz térni. Pedig picúrkám is alszik éjszaka, nem tudom mi ez!
Medence tippeket már nem kérek mert tegnap sikerült venni eggyet.

Seriff!
A nagylányomat nem tudom kihúzni a levegőre. Egy ideig jól megvan utána bejön, hogy unatkozik. Ha megyünk sétálni akkor meg fáradt, tiszta téboly. Benn a hüsi szobában pedig nagyon jókat játszik.

Nana!
Egy kisfiút is lehet ugyan olyan tündérien öltöztetni, mint egy kiscsajt!Kép

Ez most csak egy aranyos kép! Nekem legalább is tetszik. Õ a mátrix-hörcsög!
még ma jövök!

sam

Kép

Kép
samchee

Hát ezzel nem értek egyett SAM! A boltokban a gyerekruhák 70-80 %-a lány ruha. Én Pestre szoktam feljárni és általában német gyerekruhákat veszek neki. Aranyosabbak, jobb minöségüek és általában Olcsobbak (!) is mint a magyar készitők remek darabjai. Persze lány ruciknál a magyarok is nagyon édesek, de a fiuk!

Valóban lehet aranyosan öltöztetni egy kisfiut is de jóval kisebb a variáciok lehetősége.

Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok Lányok,

Mino írt még tegnap du., hogy az nst-n már érzékelhető fájásai vannak, a cél a 2 hét benttartás. Örült Neki, hogy szorítunk, kitartást kívántam Neki.

Lili, ma vagy holnap du. bemegyünk hozzá? Esetleg valakinek van még kedve hozzá? Bár ma du. Nekem 2-1/2 3 körül lenne jó, utána "rettenetesen fontos" dolgaim vannak...

Hordozókendő: Nekem is van, Kamilla kb 4 hetes lehetett, amikor kaptam, anyira fantasztikus volt, úgy éreztem, mintha felszabadult volna a világ, szabad lett mindkét kezem. Ameddig elbírtam, így vasaltunk, teregettem, volt, hogy főztem is (perzse ezt nagyon óvatosan). Üvegfestettem, ilyesmi, sőt, egy temetésre is így mentem el, senki észre sem vette a kabát alatt a babucit. Édesen elszunyókált benne, látszott, hogy élvezi a ringatást, és a mama közelségét. A Tesco-s méteráruboltban most lehet kapni 230 cm széles 100 % lenvászon anyagot, szerintm tökéletes a célra. Ha valakit érdekel, szeritem bármelyikünk lemásolja a megkötési lehetőségeket, gyakorlatilag azért kerül ennyibe. (Anno 5-6000 Ft volt)

Kisfiú öltöztetése: Nana, a varratásra nem gondoltatok? Én egyébként télen úgy érzem, csak aranyos fiúruhákat lehet kapni, nyáron meg mintha csak lánycuccok lennéne, nem:? Biztos a színválasztástól is füüg ez. És nem érdekelnek a turkálókban kapható cuccok? Nagyon édeseket vettem a Rákóczi u-i angol turiban. Kamillának innen rengeteg cucca van, arra, hogy egy du. alatt 2-t összepiszkoljon, szerintem tök jók.

Lili, majd elfelejtettem, nagyon gatulálok a vizsgádhoz, tegnaMino is kérdezte, hogy kivel mi van, mondtan Neki, hogy a Te vizsgád miatt igulunk, de talán utána beszéltetek is. Akkor a látogatás valamikor?

Sygnum, tényleg nagyon jó Leo súlya, bár az első 1-2 hónapban én is mértem, igaz, naponta, aztán egyszer gyorsan visszaadtam a mérleget, mert máshogyan nem tudtam magam leállítani a méregetésről.

Seriff,
nagyon jókedvűnek tűnsz, már összeszoktatok HAnnával?

Roz,
sokat gondolok rád, hiszen Kamilla majd olyan idő, mint Niki, és én még csak most fogom elkezdeni a két-babázást, ráadásul Neked ott van Adri is. Minden elismerésem, de komolyan. Egyéblént Kamilláról sok ruci maradt, ágy, kád, ilyesmi, így szerencsére most nem kellett nagy beruházás.

Sam,
milyen medencét sikerült venni, és hol? Lehet, hogy engem is érdekelte, a bébimedencébe már nem fér be a lányom...

Puszi Mindenkinek:

Kobudo 35+2

Kép

Kép
kobudo

Szerintem Kobudonak teljesen igaza van. A legjobb mihamarabb megszabadulni a mérlegtől!
a mérleg függöséget okoz, ha ott van úgyis megméred, pedig kár vele sokkolni magad.

Persze Dani (a kisfiam) 2 hónapos koráig nekem is volt.Kettő is! (a másik a mamiéknál, hogy ha ott voltunk ott is tudjam mérni). Hozzáteszem nekem azt kellett figyelnem hogy x gramnál ne egyen többet az én édes kisfiam, mert ha mégis jött ám a kinzó hasfájás. És hát az első hónapban sikerült 1,5 kg-ot hiznia, ami egy kicsit sok!

Már sok barátnömet láttam szinte belebetegedni hogy éppen miért evett kevesebbet a baby mint az elöirtak.

Szóval én megfogadtam a másodiknál nem lesz. mintahogyan általánoságban megfogadtam hogy a második babával mindent sokkal lazábban fogok venni. (Hát nem tudom hogy fog ez nekem menni)

A hordozokendo szerintem is nagyon jó lehet, bár nekem nem volt. Az anya közelségénél nincs fontosabb egy pár hónapos kisbékának. A frászt kapok attól amikor egy 2-3 hónapos gyereket hallok üvölteni a babakocsiba és persze a kedves mama nem veszi fel, nem nyugtatja meg... Had orditson, majd elalszik és nehogymár elkényeztesse! Ezt az örültséget!!! Na mindegy!

A Új képeket még mindig nagyon várom.

Szegény Minonak én is rengeteg kitartást kivánok és akik be tudnak menni probáljátok kicsit megnyugtatni.(bár ez hülyeség tudom)

Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Kobudo, nekem a holnap délután jobb lenne, most még programom van, este búcsestünk lesz.
Köszönöm Neked is a gratulációt!

A hordozókendőböl elég az L-es méret? Ti mekkorát használtatok?

Üdv.Lili
birolili

Még egy kérdés. Használ valaki szoptatós párnát? Mi a tapasztalat vele kapcsolatban? Én vettem egyet, remélem, hogy tudjuk majd használni.

Köszi:Lili
birolili

Lili,

Ok a holnap du, bár 1/2 4-re mennem kell Kamilláért a bölcsibe, 4-től szülöi van az oviban. Így Neked is jó? Mondjuk 2 óra?
A hordozókendőnkön akkor még nem volt méretezés, az enyém 50 cm*4 m. Én 170 centi magas vagyok, és sok lelódott hátul, amikor megkötöttem.
Szoptatóspárnát én is most vettem. Kamillát egy kispárnával szopiztatom, Neki már nagyon nagy ez a párna, de én most is szoktam rajta aludni. Te próbáltad már?

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Hali!

Bejelentkezünk Mi is. Húúúúúúúúúúú de rég voltunk erre.
Szóval:
A hétvégén vendégek voltak. Itt aludtak nálunk, babáztunk, meg dumcsiztunk. Hétfőn Bea szülinapja volt. Amiért jól viselkedett kivittem a Fekete Gólyába vacsorázni Kép Jó hely. másnak is ajánlom. Tegnap délután Egerben voltunk. Lecseréltük a Vw Ventot egy skoda octaviara. szép autó. Már alig várom hogy hozhassam haza.
Lilla hétvégén elég nyűgös volt. nem volt jó neki semmi. Bárhogy dédelgettük nyügizett tovább. Hétfőn este már 8,30 kor elaludt, és reggelig nyomta. az egri utat meg Õ bírta a legjobban. Végig aludta az utat oda-vissza. Ma már megint nyűgösködik.

Roz! Aranyos vagy a játszószőnyeggel, de csak vicceltem. nem gondoltam komolyan, sőt nem is várhatom el, hogy 3 gyerek mellett nekünk varrogassál. KépKépKépKépKépKépKép

Minonak rengeteg kitartást !!! Hátha bent tudják tartani Bálintot még pár hétig.

KépKép
KépKép
sbea

Halihó!

Kiscsajszi kitolt velünk az éjjel, fél 2-től fél 7-ig szopi, büfi, 10 perc alvás, ébredés, fél óra nézelődés. És ez így ment folyamatosan. Nem tudom, mit kezdjek vele, de 2-3 óra alvással nem fogom sokáig bírni.
A mérlegeléssel most már úgy vagyok, hogy tök mindegy, hogy óránként eszik 30-50 g-okat v 3 óránként 80-at, csak egyen. Ha cicit kér, mindig kap, csak tudja, mit akar. Csak az idegesít, hogy vajon azért eszik-e így, mert kevés a tejcsi v csak neki így a jó. Nem szeretnék neki tápszert adni. Az idegeskedés meg pont a tejelválasztás ellen hat, úgyhogy tényleg jó lenne abbahagyni. Csak nem tudom, hogyan. Amúgy is ilyen túlparázós ember vagyok, mindig mindent tökéletesen akarok csinálni, de ez nem megy, csak el kéne vhogy fogadni.

Hordozókendő: van egy www.hordozokendo.lap.hu , ahol sok megkötési mód van fényképekkel. Az enyém mérete 70*400 cm. Simán lehet varrni is, csak én nem tudok. Lepedőből csináltam egy 2,5 m-eset is, mert az újszülöttnek való megkötéshez elég a rövid is, de azt nem szereti Picur.
Elmentünk ma az Arborétumba sétálni vele, végigaludta benne az egészet. Sztem nagyon praktikus.

Öltöztetés: a kisfiúkat sztem sokkal vagányabbul lehet öltöztetni. Én nem vagyok egy szoknyás típus, meg "rózsaszín" sem, sztem amíg nem lesz hosszú haja, addig sokszor fogják fiúnak hinni Tündérlalát.

Löttyedt pocival akkor mehetek majd plasztikai sebészhez? Na meg a cicivel is. Még 1-2 gyerkőc és tényleg meg kell csináltatni.
Én is érzem a hasizmot a pacni alatt, de vagy szét van válva vagy még ez normális ilyenkor, de középen végig van egy puha sáv. Hamarosan kezdhetem a haspréseket. Alig várom.

Minonak kitartást kívánok, drukkolok, hogy Bálint bent maradjon még sokáig. Nekem mindig voltak fájások az nst-n, mégsem jött egy nappal sem hamarabb Picur. Hátha Nekik is összejön. Csak ne idegeskedjen!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Szerintem a mérlegelés teljesen felesleges. Az első lányommal nem volt mérlegem és nem is foglalkoztam vele, tudtam hogy nyugodt és igy biztos voltam benne, hogy tele a poci.
Hannával kaptam egy mérleget de megkezdődött az idegeskedés ha kevesebbet evett akkor miért?
Szerencsére a szerkezet csak öt kilóig mért és most már nem jó. Teljesen meg is nyugodtam.
Tanácsadáson megmérjük és megnyugszok, hogy dupla annyikat hízik mint kellene és kész.

Nana!
Nem azt írtam, hogy lehet ruhát kapni, hanem azt, hogy őket is lehet aranyosan. Abban igazat adok, hogy nem igazán van választék, és sajnálom, hogy olyan messzire kell menned.
Vannak ruhakészítők Kecskeméten miért nem próbálod meg?

Kobudó!
A medencét a Metróban vettük 190x48-as boci figurás a lányomnak nagyon tetszik. Ez a fajta 3000 ft volt, de van olcsóbb is ami merev falú.
Nem túl sok volt belőlük.

Lili!
Én egyik gyerekkel sem használtam párnát, nem is próbáltam ki.

Üdv mindenkinek!
sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok,

most jöttünk a nődokitól. Nagyon nyugis ez az orvos, mondta, hogy már kinyílt a méhszáj, de semmi gond, egy másik páciensének 3 hete nyitva van 2 ujjnyira a méhszája, és most van a 42. héten...Meghogy a 37. hét után már nem tartják vissza a babót, így már csak ezt a pár napot kell kibírnunk. Szóval semmi izgulás. Alapvetően nem jó hírek, de mégis valahogy megnyugtatott. Lehet, hogy ez volt a célja? Kép Kép

Lili, akkor holnap Minohoz?

Sygnum, tudod, hogy a sűrű szopizni vágyás azt is jelentheti, hogy "Anya, hol vagy", meg az ősbizalom. Nyugi, a súlya alapján el kell hidd, hogy nem az éhség miatt sír óránként! Persze, tudom, ezt könnyű mondani, de a tapasztalat. Kamilla 2690 g-mal született, és 3 hósan volt 4650 g. Akkor kaptam én is tápszerreceptet, de ki sem váltottam. Viszont nem mértem, és két ciciből kezdtem el szoptatni. Még mindig szpoizik, 6 hónapos koráig még vizet sem adtam Neki, és most egy gyönyörű, egészséges, vidám kiscsaj. Szóval nem kioktatásnak szántam, csak hogy kitartás!

Puszi:
Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Megint tökéletesen egyett kell hogy értsek Kobudoval. Én is irni akartam (csak hát az estimese olvasás elöbbre való dolog) hogy a picurkád csak a közelséged miatt kéri a cicit.
Csak cumizik rajta, ez neki a világon a legjobb dolog!

Kedves Sygnum!

Kitartás, bár igazad van a 2-3 órás alvásokkal nem sokáig fogod birni. Fontos lenne hogy amikor csak alszik a pici aludj te is egy kicsit vagy legalább pihenj le. A férjed, nagymamák mennyire tudnak segiteni? Nekem például az is sokat jelentett hogy az első 2 hónapban a férjem kellt fel éjszaka a Danihoz, lemérte, odaadta az ágyba, én megetettem, ő megint lemérte, sőt még tisztába is rakta!!! És közben egésznap dolgozott. Rengetegett jelentett mert nem ébredtem fel teljesen. Persze a mi picink az etetést leszámitva aludt végig, hangját se hallotuk éjszakánként. Hozzáteszem cumizott. Erről azota már más a véleményem. Persze ki tudja! Van egy logopédus ismerösöm, Õ azt mondja inkább cumit adjunk a babának minthogy az ujját szopja, mert az sokkal károsabb.

Kobudo, te most 37. hétben vagy? Szóval nemsoká megszületik Kamilla kistesoja? De jó lesz nektek! (gyönyörü név a Kamilla, évekig ugy gondoltam ha kislányom születik igy fogják majd hivni)

Jó éjt Mindenkinek!
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

CSak gyorsan írok, mert közben fő az ebéd is.
Képzeljétek Hancipanci este 1/2 8-korés 1/2 10-kor evett, utána egy hang nélkül elaludt, és 1/2 6-kor ébredt fel újra! Olyan kis tündér!
NA jó délelőtt a Domb áruházig sétáltunk, de én bevásároltam, Õ meg aludt.
Különben sztem nem rossz dolog a babakocsi sem, pl Õ nagyon jókat alszik, miközben rázkódik, mozog a popója alatt....
NA megyek kavargatni.
Szép napot mindenkinek!
És aki megy Minohoz adja át jókívánságainkat Neki!

Kép
seriff

Sziasztok!

Kobudo, jó a kettő óra! Találkozzunk a kórháznál? Az jó Neked? Bármikor be lehet menni látogatni? Nincs látogatási idő? Lehet neki bevinni valamit? Valami rágicsálni valót?

Lili
birolili

Lili,

akkor 2 óra! Nem igazán tudom, hogy mit ehet, és mit nem, tudod, szoros diétán van, de megkérdezem Tőle, mit szeretne. Szerintem du be lehet menni, de hátha a mostanában ott vendégeskedő lányok megírják, hogy lehet-e menni.

Seriff,
nagyon ügyes Hanna, Nektek is jó gondolom a kis pihenés. Én is próbálok most pihenni, tudom, utána egy ideig nem sokat fogok aludni...
Egyébként mit főzöl? Hátha kapok egy kis ihletet... Nekem csak a bolognai szósz jutott eszembe, így ma az lesz.

Nana,
igen, lassan, a 36. hetet éljük éppen, július 18-ra várjuk Kamilla tesóját, aki valószínűleg lány lesz, Emese. Bár tegnap megint nem látta a doktor úr az uh-n, így már csak remélem, hogy nem kell a gyönyörű rózsaszínű ruháinkat lecserélni.

Sygnum,
hogy vagytok?

Roz, Samchee (köszi a medence infot, azt hiszem beruházunk egyre, vagy ajándékba kérjük... Kép mi van veletek? Melissa is eléggé eltűnt, vagy csak olvasgat?

Minonak átadjuk a jókívánságaitokat, de még asszem jövök!

Puszi:
Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Jó reggelt!

Serrif,
Hanna tényleg nagyon ügyi baba! Hány hetes is pontosan? Én ilyen hosszú éjszakát a 4 hónapos szülinap elött egyszer sem éltem meg. Ti merre laktok hogy a Domb áruházba jártok vásárolni? A Tőlünk sincs messze. a babakocsit én is nagyon szerettem, főleg tavasztól-öszig. És nemsoká egy fokozattal feljebb lehet állitanotok a háttámlát és jön a nézelödés. (a falevelek ringatozása az ágakon oriási élmény a kis picuroknak)

Sygnum,

Te hogy hogy? Leona hogy aludt? Sokat gondoltam még rád tegnap este (ill. sortársaidra) mivel elég késön feküdtem.
Mi a férjemmel sokat gondolkodtunk rajta mikor jöjjön a második baba. Eddig szándékosan vártunk, mi nem akartunk tul kicsi korkülönbséget. Azért ha belegondolunk milyen volt az első pár hónap (sőt kicsit kitágitva az első év) kicsit mindig megijedünk. 3 éve ez volt az első könnyebb évünk, hisszen Danival már nagyon kevés "baj" van. De nem számit mennyit fogunk aludni hasfájás, fogfájás és egyéb szépségek miatt csak a "csoda" számit amit egy ilyen kis mano tud okozni. Persze ezt az ember csak késöbb tudja igazán értékelni és teljesen más hangulatban és érzésekkel állunk a második babavárás elött.

Nana

KépKép
KépKép
nana09

Szép napot mindenkinek!

Képzeljétek Hanna a tegnapi napot szinte végig aludta. Gondoltam is biztos nem alszik éjszaka! Elaludt 11-kor és kettőkor kelt fel enni utána 5-kor és kilencig aludtunk!!! Most Bogi sem kelt korán kifárasztotta a medencézés.

Szeruntetek hogy viseli egy akkor már négy hónapos babát ha egy hétig elmegyünk nyaralni. Augusztusra van szállás foglalva és megyünk mind annyian. Nem tudom mennyire kavarja meg a dolog, de én nem akartam kihagyni mert szerintem ez nem lehet akadály!
Szerintetek?

Seriff!
A te Hannád mennyi idős?
Nagyon ügyes ha ilyen jókat alszik és hagyja a mamát pihenni. Minden rendben van veletek?

Kobudó!
Mi jól vagyunk, minden rendben, Hanna csoda jó baba. Bogival már akad némi hiszti probléma de még uralom a helyzetet.
Hétvégén elviszi az apja. Remélem ez nem csak ígéret lesz.
Légyszives mondd meg Minónak, hogy gyorsan "gyógyuljon" meg és ne idegeskedjen a baba miatt. Sok-sok puszit küldök és szorítok neki.
Köszönöm!

Ja! Nektek úgysem szól a portás semmit mert ha nincs is látogató idő azt hiszi vizsgálatra mentek.

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Májat sütöttem, rizs maradt tegnapról, meg paradicsomleves is.

Sam, Hancipancink tegnap volt 1 hónapos, nincs egészen 5 hetes.Emlékszem, hogy írigyeltem Sbeáékat amikor írták, h Lillácska 36 napos, ehhez képest őrülten rohan az idő, Hanci meg 32.
Sztem elmehettek nyaralni, addigra már tök nagy lesz, és ha most is jó baba, el nem romolhat!Kép Hová mentek? És köszi jól vagyunk.Most is alszik, pedig iszonyúan kalapálnak a szomszéd építkezéseken.

Mindjárt megszületik Emese és Bálint, aztán meg Zsófikáért szoríthatunk!

Nana, mi a Petőfivárosban lakunk, a Széktó utcában, az a pizzéria utcája, úgyhogy röpke 4-5 km-es séta volt tegnap. Na ma nem is mentem d.e, hanem a Nagyikája vitte el, én meg kipuceváltam a házat addig. Azért nem fogunk odajári mindennap asszemKép.

Kob, Lili! Majd számoljatok be, h mi van Minoval! És próbáljátok meg felvidítani, meg leleket önteni Belé! Mi innen a háttérből pusszantjuk, és ha megyünk a 6hetes kontrollra(kb 2 hét múlva), akkor meglátogatjuk mi is!Kép

Sbea, Éva, Roz jól vagytok?

Liolga vajon hová tűnt?

Kép
seriff

Sziastok ismét!

Seriff!
Terveink szerint a velencei tóhoz megyünk nyaralni egy hétre. Nagyon szép környék, remélem jó lesz. Tavaly Hévízen voltunk az nagyon jól sikerült. Akkor volt apával az évfordulónk és innen foglalt asztalt egy étteremben és nagyon nagy meglepi volt amikor odaértünk. Ez volt szombat este, vasárnap kirándultunk Keszthelyen de akkor én már tudtam, hogy Hanna a pociban van, egy reggeli tesztnek köszönhetően. Este pedig én leptem meg egy csörgővel és egy kis zoknival. Egy ideig szóhoz sem jutott utánna jött a kitörő öröm. Balatonnál is voltunk és minden felé. Szóval felejthetetlen volt és lesz.
A mostani szállást a www.kulcsoshaz.hu oldalon néztem, Velenei nyaraló cím alatt. Nagyon szép a ház és nem is drága. Ha gondolod nézd meg.
Jó neked, hogy ilyen nagyokat tudtok sétálni. Én is szivesen mennék ekkora Útra, de nálunk a nagylány bizti megunná és nyűgizne.
Nálunk is repül az idő. Hanna még csak most született, és már elmúlt két hónapos. Én is ugyanúgy várom és vártam hogy mikor lesz egy hónapos stb... nagyon telik az idő.

Hogy bírjátok ezt a fülledt időt?
Én mindjárt beleugrok a lányom medencéjébe. Hátha kizavar belőle!!!

Most valahogy mindenki elveszett egy kicsit?

Ma még tuti jövök! Sziasztok

sam

Kép

Kép
samchee

sziasztok

kob.lili
haminden igaz voltatok kint minonál hogy van és Bálint ?
ha esettleg beszéltek vele telefonon is kérdezzétek már meg töle hogy megadhatjátok e nekem a számát

ne haragudjatokde most mennem is kell az előbb beirtam ide egy hosszabb leveletde adri nyomott egy ESC bilenntyűt és minden eltünt nincs erőm ujra irni nagyon fáradt vagyok

puszika minden babának mamának Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

hali!

jól vagyunk,csak kicsit nyűgösek. ez az 1. nap, hogy hallottam őt rendesen ordítani. ma kellett menni az 1. tanácsadásra. előtte nem tudott aludni, ott meg meleg volt, és a vetkőzést-öltözést amúgy is utálja, úgyhogy ordított rendesen. fél 12 óta most aludt el szegénykém rajtam.
képzeljétek, ma 3 óránként kért enni és mindig 80-90 g-okat. teljesen elégedett vagyok vele. éjjel is tudtam 3*2 órát aludni. majdcsak alakul.

nana, kobudo, köszi a biztatást. a szopit nem fogjuk feladni, az biztos. eleinte én is azt gondoltam, hogy a kórház után örül, hogy éjjel is velem van és ezért kéri a cicit. de most már tudja, hogy itt vagyok mindig. egyébként eszik is rendesen éjjel, egyszer mértem akkor is, különben éjszaka sosem mérem, olyan őrült nem vagyok. párom sokat segít, ő szokta odaadni és büfiztetni is, feltéve, ha nem 6-kor indul, mint ma. napközben viszont rossz az alvókám, sosem ment a nappali alvás, csak terhesség alatt.

orsi, ügyik vagytok! lehet, h oda kéne költöznünk és akkor mi is aludnánk?

sam, sztem is el lehet menni nyaralni egy akkora babával.

mino jól van?

képzeljétek, picurnak volt vmi szívzöreje. nem különösebben aggaszt, mert szokott lenni újszülötteknél, de el kellene menni kontrollra. a gyermekkardiológián közölték, hogy 2 hónapig szabadságon lesznek, magánrendelés viszont van a bagolyban. mekkora állatság ez, hogy 2 hónapra "bezár" egy rendelés, aki meg éppen akkor szül, az fizessen a magánrendelésen. teljesen kibuktam.

éva

Kép
sygnum

Hali!

Lili, Kob mi újság? Lécci írjátok már meg Nekünk, hogy melyik szobában van Mino. Holnap megyünk az Auchanbe és előtte benéznénk.

Rohadt egy idő volt ma. Lilla is elég sírós volt. Most pihen. Reméljük estére lenyugszik.

Húúúú most gyorsan megyek, mert ébredezik a kisasszony. FELKELT !!!!!!!!! Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Hanci meg most nem akar aludni, csak rotyogtat ide a tenyerembe, ma egyébként kaptam mindent a ruhámra is!Nekem azt mondták, az ilyen piciket nem kell tanácsadásra vinni, a védőnő jött.

Éva, még kb.1 hét és nem fog sírni az öltözésnél sem. Szívzöreje meg is maradt az utolsó napon is?
Hancinak is volt születéskor, de 3 naposan felvitték vizitre, utána lejött a doki és azt mondta már alig hallani vmit, és a Pongi sem hallotta. Gyerekkardiológiával az van, h jó nagyon a Gyenes, csak kicsit túllaggódó, nekem ezt mondták.Még születéskor, ill. utána záródik a Botallo vezeték, meg a for. ovale, és emiatt is lehetett még zörej. Az nincs a zárón, h enyhén icterusos bőr? Nekünk ráírták, aztán nem is volt sárga, se előtte, se akkor, se utána. Csak sablonszöveg. Na most megszunnyadtKép.

Sbea, Ti mikor is voltatok először Lillácskával együtt az Auchanban?

Ja, és ma kaptam egy igazi szemembenézős mosolytKép.

Kép
seriff

Sziasztok LÁNYOK! MINO-PAPA vagyok.
A NOJCSI egyre jobban van.A mai MSN-is jovolt!!!Még leg 10napot kell várni aztán jöhet a BÁLINTbaba!Ma a117-be átköltözött.Minden látogatónak örül,kösz hogy,gondoltok ránk.SZIASZTOK.

KépKép
mino

Hali!

Orsi! Mi ha jól emlékszem olyan 4-5 hetesen voltunk először közösen bevásárolni. Nagyon jól bírta.
Amúgy nem tudom mi van Lillával, de egész nap szinte csak sír. Az ágyban, a babakocsiban, az autósülésban is bömböl. Már sokszor az sem segít ha kézbe van véve.Nagyon kimerítő. Az a szerencse hogy esténként azért pihen.
Szerintetek hány hetesen lehet a babakocsit fentebb állítani? Szerdán felvettem a támlát egy fokozattal, és az tetszett Neki, de még szerintünk elég kicsi (8hetes) az üléshez. Vagy nem? És azt is megfigyeltem, hogy jobban szeret menetiránnyal előre feküdni a kocsiban.

Mino-Papa! Akkor lehet hogy ma benézünk hozzá. Feltéve ha Lilla is úgy akarja.Kép Addig is KITARTÁS !!!

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

De jó, h Minoék jobban vannak! CSak nem hiába szorítunk Nekik! És persze, h gondolunk Rájuk, és várjuk, h "beszéljen" itt nekünk sokat! Mert nagyon csippentjük!

Tegnap iszonyú idő volt, ráadásul itt hátul égetett vmit a szomszéd, úgyhogy be kellett csukni mindent, na volt ám fülledtség!

Tegnap elértük a 3500 g-t. Nem épp rohamléptekkel növünk, de haladunk.
Nem is tudom, miért mondják a Pongira, h hamar ad gyógyszert, van itt egy csajszi és épp 2hét alatt 3x voltak, de csak gyógynövényes dolgokat ajánlott Nekik, pl a szájpenészre.

Azt nem tudom, ha még melegebb lesz, azt hogy bírják majd a csöppek!

Sbea, hát az üléshez tényleg kicsi, de ez az egy fokozat még nem ülés, igaz? Sztem ha így jó volt Neki, miért ne, ha nem tetszik úgyis visszadöntitek! Elvileg 9-10hónaposan ül, de az ugye megtámasztás nélküli ülést jelent. Nekünk olyan volt, h hiába csináltam akármit sírt a babakocsiban, aztán megfordultam és a msáik irányba indultam, és rögtön elhallgatott. A menetiránnyal szembével az a baj, h nem látod, mi repül be Hozzá, szerintem. De ez lehet, h hülyeség! Mikor is viszitek a kis keze miatt Szegedre, meg Bp-re?

Szép napot mindenkinek!
Tündérkém felébredt.

Kép
seriff

Kedves Bea!

Én ugy tudom a babakocsiháttámlát 3 hónapos kor elött nem lehet fentebb állitani, de ez babakocsi függő. Ha olyan a kocsitok hogy csak ici-pici az alsó fokozat dölésszöge és ugy látod hogy Lillának kényelmes (nem nyilik-nyalik már oldalra) akkor szerintem nyugodtan. A baby hintáztatok is kicsit emeltek és 2 hó-s kortól bele lehet rakni.

A sirással kapcsolatban nem lehet hogy fáj a hasa? vagy ha pár napja sir (amiota itt a a meleg) lehet hogy melege van szegénynek.

Üdv,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Az nyiklik-nyaklik akart lenni...

És én szigoruan a legalso fokra értettem.

KépKép
KépKép
nana09

Jó reggelt!

Remélhetőleg nem lesz ma olyan fülledt idő mint tegnap. Ma elviszi Bogit a mamája! Teljes két napom lesz "pihenni" már alig várom! De tisztában vagyok azzal is, ha elviszi egy óra múlva már hiányzik a zsivaly stb. Mindig ez van várom hogy elvigye utána meg két óra múlva hiányzik és alig várom hogy mehessünk érte.

Sbea!
Hanna is 8 hetes múlt és én is fentebb szoktam neki állítani mert már kezdenek nézelődni és fekve nem sok mindent lát. Bekötöm a kocsiba és így nagyon szereti. Ha meggondolod némelyik babahordozó is döntött.
Szerintem csak bátran!

Tök jó, hogy Minó kedvese írt!
Örülök, hogy jobban van! Csak tartson ki a kórházban, nagyon unalmas tud lenni!!

Még jövök ma sam

Kép

Kép
samchee

Bocsi, hogy ilyen témáról irok, de annyira boldog vagyok. Dani ma a bilibe pisilt és kakilt is. A felegekben voltam a boldogságtól. Soha nem gondoltam volna hogy kakis feneket kitörölni majd ekkora örömöt jelent. Hozzáteszem a kakinál szolt "ügyesen" kaki, majd a bilibe meg is történt a dolog, majd miután végeztünk hozzátette "Anya szobámba kakit feltakaritani". Hát igen sajnos az eleje még oda sikerült.

(bocsi,a sok "csunya" szóért)

Azt elfelejtettem hogy Minonak én is nagyon-nagyon örülök!!!

Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok,

megjöttem én is a hírekkel. Szóval Mino tegnap du. NST-n volta, mokir eljöttünk Tőle, annak lehetett jó az eredménye. A diétáját tartja, bár Papusz viszi be Neki a kiegészítő kajákat, de alapvetően jó volt a véleménye. Jó hír az is, hogy 2 napja kiderült, hogy pici Bálintnak beindult az inzulintermelése, ennek nagyon örült. Minden orvosával állandó telefonos kapcsolatban áll, ezen jót derültünk mindhárman. Egyébként jó a véleménye a kórházról, meg a nővérekről és szülésznőkről is. Pár napot kell még kibírnia, mondtam Neki, hogy üdvözlitek, ennek nagyon örült, puszil Mindenkit, és szeretettel vár Benneteket, persze aki be tud menni hozzá.

A tegnapi napunk egészen eddig tök jól alakult, 4-re mentünk Kamillával szülőire, és én rá sem ismertem az én okos, megértő csöppemre. Olyamn hisztit vágott le, hogy kénytelenek voltunk fél óra után eljönni a szülőiről, így semmit nem tudtam meg. Mert ugye, amikor még ott voltunk, akkor őt kellett leszednem a dobogóról, játszani vele, szóval őrület volt. Aztán itthon is folytatódott, így életében talán másodjára kénytelen voltam rácsapni a fenekére.. Kép Annyira ki vltam borulva. Persze tudtam abban a pillanatban, hogy semmit nem érek el a fenyítéssel, de nem bírtam mit csinálni. Ma reggel, az utolsó bölcsis napunkon is folytatódott a hiszti. Soha nem sírt bölcsibe menet, most 15 perc alatt tettük meg az autótól a bölcsiig tartó 100 m-es utat. Készen voltam... Próbáltam szegényt megérteni, a hiszti azért soha nem alaptala, ráfogtam arra, hogy sok neki ez a változás: bölcsi vége, ovi, kistesó, szóval valami ilyesmi lehet. Roz, Sam, nálatok volt valami iylesmi? Mire számítsak?

SBea, Seriff, ültetés: én is úgy gondolom, hogy csak a legkisebb fokozatú döntés lehet jó Lillának még csak, ha jól emlékszem, Kamillát 4-5 hós koráig nem mertem megemelni. Mármint a fejét. Ha fordítva tolod, akkor nincs olyan kis műanyagablakos kukucskáló a kocsitokon? Úgy nem látod, ha berepül a kocsiba valami? Csak tippek...

Puszi Mindenkinek, rohanok vissza az oviba, hátha így gyerek nélkül végre megtudok valamit...

Kobudo 35+4

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Voltunk tegnap Minonál, már tényleg jobban van. Kemény ciétán van, hajnalban is mérnie kell a cukorszintjét, neki külön hoznak enni, bármit kér, külön lejár hozzá a dietetikus. Figyelnek rá nagyon. Kép A lányok is szeretik a szobában, mindenkivel viccelődik, és mindenkit "vidámít", mint ahogy velünk is ezt tette, míg itt volt. Kép
nekem hiányzik nagyon, jó volt látni tegnap. "Bálint gazdája" - ahogy ő hívja, jól van, rugdosott pont akkor is, amikor ott voltunk. Kép Kép Kép
Kobudonak pedig iszonyú nagy a pocója! Sokat nézegettem, hogy hogy bírja még el? Kép

Ma 11-kor lesz a diplomaosztó. Már várom, hogy a kezembe foghassam, bár teljesen más érzés így pocakosan átvenni, mert az agyam már a babóra van hangolódva. És én is. Sokat mocorog nagyon. Tegnap voltunk doktor bácsinál, és a bpd-je a Zsófinak már 80-90mm között van. Hihetetlen, hog milyen gyorsan nő. Kép nem tudta,m pontosan megjegyezni, mert annyira meglepődtem, hoyg el is felejtettem hírtelen. Ez jó eredmény 26+5 hetesen? Mindjárt 27. Kép

Mindenkinek jó hétvégét, pihenjetek, sajnálom a babóitokat ebben a melegben... Én is most kezdem nehezebbnek érezni a pocakomat, szédültem is egy kicsit ma. Vércukron voltam, 4,1 lett az eredményem. A tegnapi gyümölcsnap... Kép Annyira jól esett tegnap a gyümölcsnap, nem hiszitek el. Az orvos is megjegyezte, hogy milyen jól nézek ki, ki voltam virulva, nem voltam fáradt, abszólút jól éreztem magam. Sokat mosolyogtam. Kép Kép

Mégegyszer jó hétvégét, és Nana örülök a kisfiadnak! Biztosan majd én is hasonlóan fogok örülni minden egyes fejleménynek. Kép Kép

Puszillak benneteket! Lili
birolili

Sziasztok!

Lili!
Éppen elkerültük egymást. Jó lehet neked ekkora munka után kezedbe fogni az eredményét!
Még egyszer gratulálok. És köszi a híreket Minóról!

Kobudó!
valószínűleg igazad van a hisztivel kapcsolatban, nálunk ez ugyan így volt csak Bogi akkor tudta amikor ovi kezdés volt. Új környezet, új barátok és tesó!
Nála is voltak nehézségek, megfelelni az új helyen, és bizonyítani. Az ember nem is gondolná milyen bizonyítási vágy van némelyik piciben. Amikor meguntam hogy nem birok vele, egy nyugodt pillanatában leültem vele este beszélni. Neki olyan az ágya, hgy egy függöny veszi körül. Az mögé bújtunk el és ott elmondtam neki, hogy attól, hogy jön a tesó őt ugyan úgy szeretem. Akkor ott mindent megbeszéltünk, és azóta ha gondja van behív a függöny mögé és ott elmond mindent, hisz ott csak ketten vagyunk és teljesen az övé vagyok. Kamilla is meg fog bírkózni az új helyzettel csak türelem kell hozzá, ami így neked az utolsó harmadban nem feltétlenül van sok.
Sokan mondták, hogy majd biztos megveri a kistesót stb...Nálunk minden elsőbbség a Bogié, legalábbis megpróbálom így csinálni, mert Hanna még nem érzékeli, ha öt perc után megyek oda, de Boginak rosszul esne, nem dobom fel rögtön a játékot a lánnyal, ha Hanna megnyikkan stb.
Eddig bevált, Bogi nagyon sokat segít nekem, és imádja a picit.
Nem biztos, hogy mindenkinél beválik ez, nálunk bejött.
Neked is kösz Minóról a híreket!

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!!!

Minonak nagyon drukkolok, igazán féltem. Tegnap már alig vártam a friss híreket. A kórház elviselésében azt hiszem, már elég gyakorlata van, csak a babucira vigyázzon, amennyire csak tud! Lélekben vele vagyunk. Kép

Nana! Hát csak halad a fiad a szobatisztasággal! Csak így tovább!

Lili, GRATULÁLOK! És nem csak az államvizsga miatt, az csak egy nap, a diplomát a főiskolás évek alatt tett minden erőfeszítésed eredményeként kapod. Meg persze a szakdoga, a záróvizsgák... Most már pont rád fér a "pihenés". Merthogy gondolom vár még rád otthon is egysmás, amit a fészekrakási ösztönöd diktál. Kép

Bea! Hol vannak az újabb képek???

Mindenkinek kösz a hordozókendős tippeket!

És örülök, hogy szépen gyarapodnak a babócák. Szerintem a nyűgösséget nem önmagában a magas hőmérséklet okozza, hanem az, hogy egy hete még be kellett fűteni nálunk is, sőt más városokban is, olyan hideg volt. Én is elővettem a bőrkabátom. Még előbb egy héttel pedig meleg rekordok dőltek... Ez még egy egészséges felnőtt szervezet számára is megterhelő, nemhogy egy babának, aki hozzá van szokva az állandó testhőmérséklethez. Nem beszélve a kismamákról. Én azt szoktam mondani, igaza van a szeptemberi babáknak, "klímás" helyen húzzák ki a nyarat. Kép

Mi továbbra is a hitellel bajlódunk, utána kicsit nyaralunk (4 nap Hegykőn, Sopron mellett), aztán költözködünk. Remélem az új lakásban is mielőbb lesz Net. Orvost nem váltottam -egyelőre- még mindig az ifjabb Nyirádynál vagyok. A költözködés miatt szóbajött a ceglédi kórház is, nem tudom. Ráadásul összeismerkedtem az egyik ottani szülésznővel, és sokkal jobbnak tűnik az a hely. Nehéz kérdés. Most mindenesetre elég nekem az a stressz, amit muszáj elviselnem, majd utána ráérek ezen gondolkodni.

Valaki járt közületek terhes tornára? Kórházi szülésfelkészítő tanfolyamra? Érdemes?

Talán mostantól gyakrabban tudok jelentkezni, de eddig sem veszítettelek szem elől benneteket!Kép

Kép
Kép
melissza

sziasztok, itt flexelnek a szomszédban, Hanci meg úgy alszik a teraszon, h csuda.Viccesek ezeka gyerekek. Én nem bírnék ilyen zajban szunyálni.
Persze, én is a legalsó fokozatba gondoltam a babakocsi emelését, nekünk ilyen tekerője van, és az nagyon pici szögeket emel. Na persze Hanci még hason fekszik benne, és persze vízszintesen. Hogy fog Õ nézelődni? Hanyatt alig-alig van, max, ha úgy alszik el, de akkor is felébred nagyon hamar, nyöyzög, hasra fordítjuk, és újra alszik.

Nana, nem írtál csúnya szavakat, és örülünk, h sikerült! Látod, csak türelem kell hozzá! Hú, de tapasztaltul hangzottam, bocsKép.

Lili, Te meg tesómmal fogsz egyszerre szülni, igaz Õ Bp-en fog. Nem nagyon írigyellek a nagy melegbeli pocakosság miatt, de magunkat sem, ha még ennél is durvább lesz, azt biztosan megsínylik a babákKép.

Minoról gondoltam, h fel fogja dobni a kórház hangulatát! Itt is mindig feldobja, meg felpörgeti a társaságot!

Kob, iszonyú nagy pocid mekkora? Ne légy szigorú Kamillával!Kép

Éva, Roz hogy vagytok?

Kép
seriff

Úgy látom, mindenki egyszerre ült le a gép elé! Kép Kép Kép

Kép
Kép
melissza

Szia Melissza!

Hová fogtok költözni? Ha közelebb kerül hozzád Cegléd én biztos hogy ott szülnék a helyedben.

Tegnap a játszótéren újabb rémhireket hallottam a kméti korházról (leginkább a csecsemösnővérekről ill. főleg vmi alacsony szemüveges, fekete gyerekdokinőről) Pl. Kisbaba kulcsont törést szenved a szülésnél, már 2 napja végig ordit minden szoptatást és nem eszik semmit. KÉT NAP UTÁN kiderül Ja! a jobb kulcsontja eltört és NEM MONDTÁK MEG A MAMANAK!!! (és arra az oldálára fektette a szopizásnál) HÁT ILYEN NINCS!!! Milyen emberek ezek???

Amikor elmeséltem a férjemnek közölte: "megint Cegléden Szülünk! Ezek barbárok!"

Szóval Cegléd ehez képest.. Eleve teljesen új a szülőszoba. Van bordásfal, labda, klassz szülőágyak...Mivel minden új nagyon tiszta és rendezett. A csecsemösnővérek persze ott is ilyenek-olyanok, de ehez képest...

Általánosságban ott sokkal nagyobb a nyugalom. Pontosan, precizen tájékoztatnak és ott nincsenek állandó rémisztgetések mint itt (ahogy hallottam). Ott minden babát hazaindulás elött UH-val tetőtől-talpig átnéznek. Itt úgy hallottam csak azokat akiknél "valamit sejtenek".

Ja én jártam oda előkészitőre és szerintem jó volt, bár mindig csak idealizált esetekről beszéltek.

Melissza, te már pocakban várod a babádat vagy még csak gondolatban? (ahogy én is)

Sam,
Tudom már korábban irtad, Bogi hány éves? 4?
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Szióka megint!

Melissza!
Én nem voltam tornán, csak szülés felkészítőn. Ez a harmincadik héttől három hétfői nap egymás után. Nem hosszú egy alkalom sem. Igazából ez annak jó aki első szülő. Nekem nem mondott újat hisz én Hannával voltam. Apa, mivel Boginak nem ő az apukája(biológiai) nem volt része ilyesmiben és ő sok mindent tanult ott és tudta mire számíthat. Szóval sztem nem időpocséklás!

Nana!
A nagylányom már öt éves lesz decemberben. Igazi csajszi már, saját okos gondolatokkal és fifikával.
Miért kérdezted?

sam

Kép

Kép
samchee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?