Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dóri, akkor jól tippeltem (a doki és a szülésznő, illetve a hozzászólások alapján), hogy találkoztunk. Köszi jól vagyunk, gyarapszunk rendesen és minden gyermeki nyűgöt kipróbálunk, ami kijár ilyenkor.
Nekem nem volt nagy a gátsebem, de teljesen egyetértek veled, az ágyra felkászálódni vagy ülni maga a "csillagtúra", bár amikor már van széklete az ember lányának - legalábbis én így éreztem - sokkal könnyebb volt. Mindenkinek ajánlom a korábban talán Böbike által emlegetett finomabb WC-papírt!!!
Suti
Én Vida dokinál szültem, valahol megvan a májusiban a szüléstörténet is. ő is nagyon rugalmas és a szülésznőmet, Ferenci Erzsikét is nagyon tudom ajánlani. Egyébként teljesen érthető, hogy próbálsz új lehetőségeket kipróbálni. Az az igazság, hogy amikor a szülőszobalátogatáson voltunk akkor is faggatták a kismamik a szülésznőt, ki milyen, mennyire rugalmas. Persze ő nem nagyon akart jellemezni senkit, így csak a gátmetszés/varrásnál jött elő, hogy ki tartozik a régi iskolához, ki fogadja könnyebben az új dolgokat. Nehéz orvost váltani, de én biztos jobban érezném magam, ha figyelembe vennék az érzéseimet, kéréseimet, végülis nekünk kell megszülni a lurkót és ez az élmény örökre meghatározó az életünkben.

Ildi
ildibaba

Jut eszembe paraszolvencia. Én a csecsemősöknek nem adtam semmit. Majdnem 24 órát velem volt a babó, és 2 nővér volt, aki gyakrabban benézett. Igaz, én a kietlen C szárnyon voltam, de ettől függetlenül számomra érthetetlen, hogy nem tudnak benézni. Ja, egyszer megjegyezték, hogy "messze van, ugye". Mondtam nekik, hogy azért megéri, hogy a családom velem lehet....
Itt feltétlenül megjegyzem, hogy 2 éjszaka és egy nappal Keszegh Éva volt az ügyeletes szülésznő és le a kalappal előtte! Napjában többször benézett, segített a mellretételnél és ami a legfontosabb nagyon-nagyon kedves és megértő volt. Érdekes, neki nem voltunk messze...
Nem emlékszem, hogy ki írta, hogy őt választotta, de nagyon tudom ajánlani, mert úgy hallottam szülésznőnek sem utolsó, de amit én tapasztaltam, azt emberileg csak felsőfokon tudok írni róla!!!

I
ildibaba

Suti
Mindenesetre nagyon jó kiérezni az írásodból, hogy ennek ellenére, ahogy szülnöd kellett, mert belekényszerítettek egy számodra kevésbé kedvező pozitúrába, pozitívan gondolsz vissza a szülésedre.
és egyébként az afrikai nők sem olvasnak kismama magazinokat, internetet sem tudják, mi az, eléggé elmaradottak, mégsem fekves szülnek, prá dokumnetumfilmből már elég jól kiderült. teljesen öszötnösen guggolva, vagy négykézláb, vagy állva kapaszkodva lógva valamiben, valakiben. aszoptatást sem mondja nekik senki, mégis az első perctől kezdve mellen van a baba.a hordozókendő is onnan jön hozzánk civilizáltakhoz.

Mészáros doki fiatal, olyan 35-40 között lehet, magas, kicsit testesebb alkatú, sötét, göndör haja van, szerintem egész jó pasi Kép uh-zik is másokat, akik nem az ő betegei, hizsen nem minden szülész uh-s is egyben. nekem nagy szerencsém volt, mert minden vizsgálatra hozzá jártam. meg a humora is olyan, ami nekem bejön.
gátvédelemben is megegyeztünk, és ameddig lehetett volt is, de rakéta kisfiam miatt kellett kicsit vágni. úgy varrt össze, hogy semmit nem éreztem belőle, csak a lábaim remegtem nagyon a szülés utáni fizikai megpróbáltatásoktól, de végig nyugtatott, dumált hozzám, bevont a beszélgetésbe, nem csak a hideg vasak csörrenését kellett hallgatnom.
én is örülök, hogy írták itt mások, hogy nem ragaszkodik a régi dogmákhoz, hanem az adott keretek között ő is alkalmazkodik a mamikhoz.
kórházban is rendel, de már elég ritkán, és van magánja is az Istenhegyi Klinikán. itt még nem voltam, majd ha újra kismami leszek.

már szedem az elevitet tegnap óta, készítem a folsavas közeget Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy szült-e (fog-e szülni) valaki közületek Keszler Kláránál? Érdekel a véleményetek!
Köszönöm előre is.

Kép
kuha

Hahó!

Ildibaba
Köszi a Vida doktor féle ajánlást. Egyszer voltam nála ultrahangon még a kisfiammal. Alapvetően szimpatikus volt, bár megmondom őszintén (és ezt már láttam más által is leírva, lehet, hogy éppen itt) nekem kicsit "túl" közvetlen volt. Igazán és abszolút nem tartom magam prűdnek, kissé talán túl szabadszájú is vagyok, de mégis zavarbaejtő volt valamiért a viselkedése. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó orvos, és akiket nem ejt zavarba valószínűleg nagyon bírják. A humoros, barátságos és bíztató közeledést egyébként nagyon díjazom és fontosnak tartom. Talán kellene még találkoznom vele, hátha alakulna a kép Kép

Gumicukor
Ahogy mondod, én is biztos vagyok benne, hogy az afrikai nők is megoldják fekvés nélkül is, a hordozókendőt pedig megfogadtam, hogy másodszorra ki is próbálom!
És igen, minden nehézség ellenére számomra csodálatos élmény maradt az első szülés, még most is kiráz a hideg a gondolatra, hogy ez az egész milyen fantasztikus dolog!
Te hányadikra készülsz? (mármint gyerkőcre?)
Én is kb. másfél hónapja kezdtem az Elevitet (minden másnap), meg a folsavat. Balázs, (a kisfiam) szeptemberi, most egy tavaszi babában reménykedünk... Bazsó nagyon váratlan módon elsőre megfogant, amikor nem jött meg, eszembe sem jutott, hogy terhes is lehetek! Kép Bármi lesz is, rámfér egy kis vitaminpótlás...és hátha megint kegyes lesz hozzánk a sors.
Azt hiszem emlékszem Mészáros dokira, (a leírás alapján nyomban beugrott, ügyes voltál) még ultrahangon is voltam nála egyszer, sajnos, akkor nagyon siethetett, mert elnagyolta az élményt Kép

S.
suti

Suti
A másodikra készülünk ősztől, van egy 3 éves fiam, a profilomban fújja a buborékokat.
egyelőre a hőgörbéim alapján úgy tűnik még nincs pé-m Kép de ezt betudom a gyógyszer hatásának, amit februárban hagytam abba.
szeretnénk ismét nyári, esetleg őszi babát, aztán majd meglátjuk mikor jön össze. remélem nem kell sokat várni rá.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok lányok,

ma voltam ctg-n, doki szerint most már bármikor jöhet a baba (23-ra vagyok kiírva). Még mindig sokat mocorog, de a befelé fordulás már elért, nem nagyon van kedvem semmihez, és néha sirdogálok is, pedig tényleg semmi okom rá, problémamentes terhességgel a hátam mögött és egy szerető férjjel mellettem:-)
Ildi, én választottam Keszegh Évát és nagyon örülök neki, hogy ilyen jó tapasztalatod van vele kapcsolatban, csupa szív, mosolygós,és nem kételkedtem benne, hogy szakmailag is a topon van!!!

Johanna,
hogy vagytok? Csak nem?:-)

Erka
erkaberka

Sziasztok,

Suti: én a szerda délelöttet tudom biztosabbra Tóht doktornál, de ténlyeg szokott lenni kedd délután is. de mostanság főleg igy nyáron ez nagyon felborulhat. Szóval inkább hívd a kútvölgyi központi számát és ott megmondják néked.
Én kislányt várok és remélem hamarosan tényleg itt a nagy nap.

Erka: mi holnap megyünk CTG-re, kár hogy nem eygütt, mindig elkerüljük egymást. Nekem van egy olyan érzésem, hogy 22-én fogok csak szülni, úgyhogy hátha találkozunk.

Ildi: remélem jöttök erre sétálni, ha ma nem is, de bármikor jöhettek. A címem sms-ben megírtam, úgyhogy szívesen vagytok látva... még mindig pöttyöslabda Atit láthatok? Remélem már javult a helyzet...

Vida doktor szakmailag szerintem is nagyon jó, én jártam hozzá régebben, aztán teljesen más okból nem hozzá kerültem vissza. Szerintem az egyetlen zavarba ejtő nála, hogy nagyon jó pasi... Igy igazából nem tudom elképzelni, hogy nála szüljek, de ez az én hülye kishitüségemből származik. Õ szerintem szakmailag a toppon van és erre bizonyíték a sok szép szülés, amit itt olvashatunk.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:17-kor.
Vendég

Szasztok Csajok,

Lilluska: igen, holnapra vagyok kiírva. tényleg mennyi túlhordást engednek a kútvölgyiben? vagy ez orvos függő? Ti hogy vagytok?

Ildibaba: nagyon édes Ati, teljesen beleszerettem, kár hogy csak kis korkülönbség lesz a gyerkők között, mert lefoglalnám Sárának, nehogy vénlány maradjon. :-)) egy ilyen jó partit nem lehet kihagyni.
Na de majd legalább jókat játszanak egymással a gyerkők, mert ez a pár hét nem nagy korkülönbség.

Jel még semmi, nagyon ficánkol. Viszont a hasam nemhogy leesne, hanem egyre feljebb kúszik. Lehet, hogy szájon át szeretne távozni? kicsit félreértett valamit.:-)) de hát Õ tudja. Õ a főnök.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:17-kor.
Vendég

Sziasztok!

Toto, jól vagyunk szenvedünk aza időtől, forntoktól, de zért panaszkodni is kár Kép
Lilluska, szerintem mi is kevesebbet fogunk adni az átlagnál. Ennyire tellik...
Túlhordás ügyben nekem anno Hegedüs doki 2 hetet mondott, de akkor már minden nap be kell majd menni ctg-re. (már ha túlhordom, és valami csoda folytán elkerüla császár Kép) Bár remélem, Szépia majd beszámol arról, hogy úgy is milyen jó volt. Remélem, akkor is segítséget találok ezekben az általatok nagyon szimpi szülésznőkben, mert ezt nem hagynám ki. (mármint az első napok szerencsétlenségeiben való segítségkrést, és kapást...)

Kitartást Erka és Johanna!

Tünde

mtunde

xxx
Vendég

Sziasztok!
Nos, a futó lakás "kismamabetegség", nálam nagyon így van. A lurkó mintha megérezni, hogy vasalni akarok, rögtön kinyílik szeme-szája.
Johanna nagyon szép a pocókád, jó volt látni téged!! Egyébként én szintén nem tapasztaltam, hogy leszállt volna a pocakom. Lehet, hogy ez alkatfüggő, nem? Amikor hétfő reggel elkezdett szivárogni a nyákdugó kérdeztem a párom, lát-e valami változást, de semmi. Aztán este láttuk más formájúnak a pocit, de semmiképp sem volt lejjebb, aztán másnap már poci "sem" volt. Na, jó egy pici. Úgyhogy szerintem nem lehet általánosítani...

Este voltunk csípőszűrésen, minden okés volt. Rengeteg baba és mama, nagy hőség, oá-koncert ezerrel. A doki villámgyorsan UH-zott, megrángatta, megforgatta, sitty-sutty, mi ugyanolyan sebességgel odapisiltünk :-)

Anyócák, ti tudtok valami jó bőrfeszesítő krémet vagy valamit, mert ahogy egy kolléganőm mondta, olyan a hasam mint egy tál puding. Hasizmozni lehet, de azért a bőrre is kellene valami. No, meg a cici...

Toto, most írta a kolléganőm, hogy július elején a Lehel utcai diszkont zárva lesz.

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Ha már a pocakleszállásnál tartunk, én most a 2. harmad végén érzem azt, mintha nem nőne (centire se) a hasam, igaz, az elején jól belehúzott, vszont mintha napról napra nehezebb lenne, és a hasam alja, és a lábam köze iszonyatosan tud fájni. Olyan mint az izomláz, de van ott izom???

Nekem anno mellre az Avon mellfeszesítő krémét ajánlotta valaki, hogy már terhesség alatt, vagy szülés után érdemes használni. Persze biztosat még nem tudok Kép

Lányok hadd fusson az a lakás... Kit érdekel? Aki meg szól érte, az csinálja meg helyettetek Kép

Tünde

mtunde

Szia Tünde!

Nem tudom emlékszel-e rám, kb. 1 hónapja váltottunk üzenetet, csak sajnos utána elutaztam, de most válaszoltam a másik topicban (bocs a késésért). Örülnék, ha tudnánk pár szót váltani.

Köszi, jó egészséget és szia:

Kinga
gko

Sziasztok,

Nos, megjöttem ctg-ről. Minden rendben van.. úgyhogy most már minden nap mehetek, hiszen olyan de olyan jó ott a légkör, hogy hiányozna, ha nem mehetnék. Úgyhogy szülésig hajrá minden nap ctg...

Nos, védelmébe szállok a régebben szapult hölgynek, mármint szülésznőnek. Mert rendkívül kedves volt velem és nyoma sem volt, annak hogy mufurc lenne. Úgyhogy szerintem bárki is legyen a szülőszobán, nagyon kedves lesz vele....

Kitartás mindenkinek.... és aki már babázik, annak jó babázást

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Tünde, köszi a drukkot, ma kezdem a 40.hetet és persze már semmi másra nem tudok gondolni:-)
lábközfájás:-)>nekem erről azt mondta a dokim, hogy azt jelzi, hogy aznap kicsit sokat voltál talpon, többet kell pihenni.
hasaljfájás:-)> nekem ez csak néhány napja van, mert a baba feje már teljesen lent van és ha még forgatja is:-), hát az nem túl kellemes:-(

Tünde, ugye Te is tanár vagy? Mit tanítasz és hol? Én egy idegenforg., vendéglátó középiskolában németet és idegenvezetést. de persze most néhány év pihi következik:-)

Erka
erkaberka

Lilluska
Igen, szeretnénk másodjára kislányt, aztán majd meglátjuk mi sikerül. ha ilyen kiskölyök lesz megint, mint Dani, akkor is imádni fogom Kép mindegy mi, csak egészséges legyen.
majd pé előtt fogunk akciózni, akkor nagyobb esélye van a lányoknak.

én sem éreztem hasleszállást, megkönnyebülést se, bár nem votl sosem légszomjam vagy kéynelmetlen nyomó érzésem, az utolsó napig tök jól voltam. mások mondták, hogy mintha lejjebb lenne a hasam.

ildibaba
Az Avon és a Vichy krém nagyon jó ilyenre, de bizony bizony a hasizmozás tezsi legjobban rendbe.. tapasztalat...

Mtünde
Hát van, a gátizom, végbélkörüli izmok. nekem is volt ilyen a végén, kicsit olyan érzés, mit amikor egy jó kis biciklitúrát nyomtam volna le. nyomakszik kifelé a baba. a gátseb is hasonló érzés, csak néha alapban is belehasogat a fájás, míg gyógyul, amikor nem is mozog az ember lánya.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Toto!

Köszi az időpontokat.

Gátmetszéshez: szerintem se egy jó dolog, pláne, hogy még peches is vagyok, 5 hét után begyulldt az egyik mélyvarrat és tisztára begennyesedett. Hát ezt senkinek sem kivánom, szörnyű érzés. Következő babánál mindenképp megpróbálkozom majd a gátvédelemmel.

Nicol

Kép
nicol

nekem csak az első hétben volt kellemetlen a gátseb, de szépen helyrejött, nem volt gyulladt.
én használtam a kórházban langyos kamillás főzettel lemosást minden WC-zés és fürdés után,meg vittem be jégakut és néha azon ültem.
volt gátvédelem is, csak a fiam gyorsabb volt. talán a másodiknál nekem is sikerül végig.
viszont még mindig jobb a gátmetszés, mint a repedés, szakadás, pont ezeket előzi meg.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok lányok!

Az a vicces, hoyg nekem nem nap végén fáj, hanem az elején, amikor felkelek, vagy hosszas ülés, fekvés után poziciót váltok Kép Na mindegy, ahány terhesség...
Erka, én töri-finn szakos tanár vagyok, de ebből csak a törit tanítottam egy közgazdasági és idegenforgalmi szakközépben Kép Most nekem is pár év pihi.

Ma voltam a háziorvosnál a betegállományos papírom miatt, és azt hitte, a 8. hónapban vagyok. Pedig most kezdődik még csak a 7. Kép

Sziasztok, jó esti hűsölést, már ha van hol.

Tünde

mtunde

Kedves Mtünde!

Felcsillanó szemekkel olvastam soraidat, már ami a lábközi fájást illeti. Ezek szerint nem egyedi problémáról van szó. Kb. másfél- két hete én is ugyanezt érzem, és legjobban én is ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor nagyon sokat biciklizel, és utána másnap érzed elég rendesen. Nekem napközben soha nem fáj, viszont éjjel, amikor kimelyek WC-re, alig bírok megmoccani, és a reggeli felkelésnél is ugyanez a helyzet. Mivel már csak a jobb vagy a bal oldalamon tudok aludni, annak tulajdonítottam eddig, hogy biztos reggelre nagyon elgémberedek, és azért van ez. Vagy mégsem? Én a 30. héten vagyok most, és azt hittem, hogy ilyen jellegű tüneteket csak később fogok produkálni. Te pontosan hány hetes vagy?
Üdv: kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Jó hírrel jövök hozzátokKép:
Johanna kislánya megszületett! Fanni Sára éjjel jött a világra (52cm, 3250g - az adatok nem biztos, h. teljesen pontosak, bocs!), édesanya és baba is remekül vannak. A szülés jól ment, Tóth dr. hozta a formájátKép, Johanna nagyon elismerően beszélt róla!

Márti
csmarti

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:18-kor.
Vendég

Johanna!
Gtarulálok! Sok boldogságot és tejcsit kívánok nektek. Kép

Nicol

Kép
nicol

Lilluska!
De aranyos vagyKép!!! Emlékszel rám! Ez olyan jólesik!!!
Képzeld, sikerült az új babaKép! Tegnap teszteltem 2 csíkosat, és szerény számításaim szerint 3 hét 5 naposak vagyunk, tehát még nagyon picike! Jövő héten megyek Tóth dr-hoz és gyarapítom majd újra a kliensei számát. Januárban -a vetélés után- mondta, h. jó korán kellene elkapni a terhességet, mert adna egy kis sárgatesthormon-rásegítést. Hát jöhet, rajtam ne múljonKép! És a másik nagy hír, h. Eszterünk 3 éves lettKép. Olyan hihetetlen, még csak most született, és szeptembertől oviba megy! Már a jelét is tudjuk: napocskaKép!
Remélem ti is jól vagytok!?

Puszi: Márti
csmarti

Johanna! Gratulálunk nketek mi is! Nem is kellett már olyan sokat várni!

Kuha, hát én a 26. hetet kezdtem el, 1-2 hete érzem ezt, amióta elég nagy a hasam. Végülsi nem zavaró, mert nekem is az éjjeli és reggeli felkelések a fájóak, de utána napközben legalább nem érzem. Nagymamám azt is mondta, hogy a csontok szétvonulása is kicsi fájdalommal jár, pont így.

Akik szenvedtek a melegtől, mit csináltok? Én kb. semmit, egész nap csak feküdni tudnék egy hideg vizes törölközővel, szóval elég rossz. ha van valami bevált trükkötök, az jó lenne, mert nem szeretnék minden nap itthon ülni Kép

Tünde

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:19-kor.
Vendég

Johanna!

Itt is nagy-nagy gratula!!! Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Nicol!
Június 9-én hajnalban megszületett a kislányunk Eszter.Igaza lett az ultrahangos szakembernek,tényleg nagy baba,3950 grammal és 56 cm-rel született gyorsan és gátvédelemmel,pedig háromszor a nyaka körül rátekeredett a köldökzsinór.Örökké hálás leszek ezért a Várnai Gabinak és Hegedűs dokinak.
A fájások tényleg erősebbek voltak,mint az első babónál,de szerencsére így gyorsabban is sikerült megszülni Esztert.A kórházba érkezés után 2-2,5 órával már a kezemben volt.
Aranyos a Vivi,szép kislány!
Nagyon tetszett,hogy a kórház az eltelt 2,5-3 év alatt még "mamabarátabb" lett.Rugalmasak az esti fürdetések,végig-még a vizsgálatok alatt is-velem lehetett a baba,még segítőkészebbek voltak a csecsemős nővérek.Szóval szerintem még jobb lett a Kútvölgyi szülészete.
Mindenkinek jó pocakodást ill.babázást kívánok
ÜDV:
KATI
kati

Szia Kati!
Gratulálunk a nagy babához és gyors szüléshez. Várnai Gabit te választottad, vagy Hegedűs doki őt ajánlotta?
Sok pihenést és gyors regenerálódást kívánok.

Tünde

mtunde

Sziasztok !

Johanna kedvese írja-e sorokat....

Örömmel értesítek mindenkit, hogy Péntek déli 12:06-kor megszületett Fanni Sára kicsi leányunk. Hosszú vajúdás után (15 óra) látta meg a napvilágot 3250 grammal és 52 centiméterrel. Kép Azóta a földi élettel barátkozik, időnként magyaráz, fel-fel sír, de gyönyörű kisbaba. Akik látták, azt mondják rá "tiszta apja"... No ettől féltem én, mert egy kislány aki az apukára hasonlít, főleg rám... brrr.... Kép de szerintem is a világ legszebb legaranyosabb Fannija.

Johanna jól van, már ugral s táncol, s viccelődik. Szülés közbenis két gyötrő fájdalom közt el elengedett egy egy poént, a doki is próbált komolyan viselkedni, de Johi viccein Õ is elmosolyodatt, s örült hogy ilyen víg kismama az Õ betege. Volt minden "fincsiség" többek közt, Oxitocin és gátmetszés.

Zanzásítva az én előadásomban a szülés, -Johanna majd bővebben fog értekezni róla szerintem kedden, mikor hazaér az első dolga a Net beszámoló írása lesz. vagy aza második? mert először a kisbabával lesz, vagy az is lehet hogy egyszerre mindkettőt csinálja, ahogy Õ szokta. - Szóvala szülés. Első rendszeres fájdalmak csütörtök 8 körül jelendkeztek, - ezek 10 percesek voltak - fél 1 kor mikor 5 percesekké váltak elindultunk a kórházba. Hajnali 3 kor bejött a szülésznő is, addigra sűrűsödtek 2-3 percessé váltak a fájások, de nem voltak erősek. 5 körül már 3-4 újnyira kitágult, s 8 kor megvolt a 4 újnyi , de a fájások rendszeresek hol rendszertelenek, s nem "nagyok" voltak.

Kép
Kép
johanna1975

Mennem kell majd folytatom...

bocsi a helyesírási hibákért, most olvastam át

Kép
Kép
johanna1975

Ott hagytam abba, hogy voltak fájások, de nem "nagyok".... Doki megérkezése után megvizsgálta Encsit (Johannát) és azt mondta, hogy ebből ma baba lesz... Kép (ma ? ) 10 körül mivel a fájások még ekkor sem készették a babát arra hoyg elinduljon a szülőcsatorna felé, no meg állítólag a burok is eléggé körülölelte, a szívhang végé rendben volt, így burkot repesztett a doki, hogy s méhe jobban húzódjon össze, no de ekkor a fájások iszonyatos erővel törtek elő... ez igy ment vagy egy órán keresztül fájások, pihenések, Encsi egyre fáradtabb volt, mint énis, hiszen ha jól szoltuk akkor már, kb 28 órája ébren voltunk, hiszen előző nap reggel fél 7 kor keltünk. (Enikő még dolgozni is volt csütörtökön, mint én is) Szóval intenzívebbek, és iszonyú fájdalmasok a fájások, (kivülállóként látva, rettenetes volt látni ahogy fájdalmak közt szenved - brrr senkit nem szeretnék elriasztani a szüléstől, fájdalmakon kívülállóként látszott elviselhetettlennek a fájdalom). Háromnegyed 12 megjelenik a doki tapogat, nyomogat, majd azt mondja délre baba lesz. ??? s Lett, egy gyönyörű szép kisleány. Minden fájdalom amúlté, ohanna újra viccelődik, nevetgél.... Kép életerő, vidámság visszatér.

A másik szemszögből majd kedden....

Zsolt, bolog zSebi papa.

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Nagyon gratulalok Fannihoz! Nehez lehetett a hosszu vajudas.
Kulon elvezet ilyen papabeszamolot olvasni :-)

Orsi
torsi

Nekem is nagyon tetszett az apuka beszámolója. Így sokkal hamarabb hallhattunk Johanna felől. Külön elismerés, hogy az utolsó pillanatig dolgozott Johanna, és aztán még a hosszú szüléshez is volt ereje, és vidámsága! Kép

Tünde

mtunde

Kati!

De jó hogy jelentkeztél! Már nagyon hiányoltalak. Kép
Gratulálok a szép nagy babátokhoz, és neked is hogy ilyen gyorsan és gátvédelemmel megtudtad szülni. Kép A következő babámnál én is megpróbálkozom a gátvédelemmel. A csecsemősök tényleg nagyon kedvesek és segítőkészek, nagyon sokat tanultam tőlük, míg a kórházban voltam.
Nem tudnál majd egy képet is föltenni a nagylányról, vagy esetleg e-mailen küldeni? Olyan kiváncsi vagyok rá!
Jó babázást és sok tejcsit kívánok!

Nicol

Kép
nicol

Nicol!
Köszönjük a jókívánságokat.Próbálok majd képet küldeni,csak még technikai problémáink vannak.
Rendbejött a begyulladt varratod?Kipihented a szülés fáradalmait?
Mtünde!
Köszönjük a gratulációt.A Gabival és a Hegedűs dokival már másodszor szültünk együtt már kipróbált csapatként.Az első szülés előtt ajánlották itt a neten a Gabit,majd megismerkedtem vele ill.a doki is nagyon elismerőleg beszélt róla,így választottam őt.
Profi a gátvédelemben,bár én is megtettem minden tőlem telhetőt:intimtorna,gátolaj,homeopátiás bogyók.
Üdv.
Kati
kati

joHANNA!!

Nagyon örvendek, hogy te is csatlakoztál a friss anyukák táborához!!!

Én is szeretnék gratulálni a pici lányotokhoz!!!
Sok egészséget , boldogságot és örömet ehhez a gyönyörű kislányhoz!!!!!!!!!!!!!!!

puszi

kingu
cica29

Sziasztok Mámikák!

Először is:

JOHANNA - nagy-nagy gratula, ha belegondolok, hogy szerdán még taliztunk a nagy pociddal, látod, hamar kigondolta a babóca, hogy közvetlenül is megismerkedik a világgal!!! Nagyon örülök Nektek, akkor pár hét múlva már a gyerkőceink is randizhatnak!!! :-))

Kuha és Tünde
Az a bizonyos alsó fájdalom szerintem az lehet, bár pontosan nem írtátok le, hogy milyen, hogy tágul a szeméremcsont. Ez ugyan marha rossz érzés, de fel a fejjel, mert sokat segít a szülésnél. Az egyik kolléganőm elég korán és erőteljesen szenvedett ettől, viszont 4,5 óra alatt szülte meg a babóját gátvédelemmel.

Ildi
ildibaba

Johanna, CSmarti!

Mindkettőtöknek nagyon örülök! Remélem gyorsan elmúlnak a kezdeti nehézségek (kinek így, kinek úgy) és örömteli babázás vár rátok 2005 második felében.

Marti, reménykedem, hogy terhesgondozáson összefutunk. Nálunk még semmi, de ősszel indul a projekt.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok lányok!
A fájdalom intenzitásából és helyéből én is a csontok tágulására következtettem. Akkor most ebben megerősödtem Kép
Jó babaázást és várást mindenkiek.
Tünde

mtunde

Sziasztok Mamik, Pocaklakók és Babák!!!

Johanna: Óriási gartula a Babához és a Párodhoz. Élvezetes volt a beszámolóját olvasni.

Tünde: Örülök, hogy megvagytok. Én is szenvedek a melegtől meg a fájdalmtól. Nekem is esténként szokott fájni, és is alig tudok kimenni a WC-re - pedig elég sűrűn kell. A pocaklakóm azt találta ki, hogy napközben pihizik - ő így védekezik a meleg ellen - este pedig egy képzeletbeli focilabdával játszik - ez talán jel arra vonatkozólag, hogy fiú lesz, vagy a lányok is ilyen erőteljesen rugdolóznak?

Jó hűsölést, fel a fejjel most jön még csak a kánikulás időszak!

puszi Mindenkinek:

Toto
toto

Sziasztok!
Toto, a melegre az én lányom is így reagál, aztán este mindent behoz. Napközben néha hideg vizes törölközőt szoktam a mellkasomra, aztán a hasamra tenni, attól is felélénkül. (persze leeht, hogy hevesen tiltakozik Kép)
Most már én is félóránkén tjárok wc-re, éjjel 2-3 óránként Kép Legalább a veseműködésünk rendben van Kép
Nagyon örülök, hogy betegállományban vagyok, mert én elképzelni sem tudnám, hogy most i sdolgozni kelljen. Az is elég, hoyg egy-két dologért beszaladok a munkahelyemre, de legalább nem kell hajnalban kelnem.
Na kitartást. A babák hogy viselik a meleget?

Tünde

mtunde

Kati!

A varrat kezd helyreállni. Már ülésre sem érzékeny, csak ha kimondottan hozzáérek. Holnap megyek vissza kontrollra, remélem már nagyobb baj nem ér. A szülési fájdalmakat már kipihentem. Most Vivivel nem vagyunk összhangban, amikor ő alszik én nem tudok (napközben), amikor én aludnék ő nem akar (éjjel). De majd csak túl leszünk rajta. Ezenkivül a tejcsivel is szenvedek, hol van elég hol nincs, pedig én mindent meteszek az ügy érdekében. Már tudok litereket inni, homeos bogyokat szedek, sőt már a förtelmes gyógyteákkal is megpróbálkoztam. Remélem csak helyreáll ez is, mert nem szeretnék tápszert adni a picurnak. Neked van elég tejcsid?
Eszter szopizik bimbóvédő nélkül? (azt hiszem te mondtad, hogy az első babád csak azzal evett)

Nicol

Kép
nicol

Kedves Tünde és Toto!

Még egy szóra visszatérve a szeméremcsont tágulására: azért remélem, hogy nem fog együtt járni azzal, hogy szépen lassan (idő előtt) elkezd kinyílni a méhszáj. Mindenesetre én pénteken megyek a dokihoz, majd rá fogok kérdezni nála.

Kuha

Kép
kuha

Köszi Kuha, ez jó lesz, én csak 2 hét múlva megyek. De azt hiszem, ninc sösszefüggés, vagyis nagyon remélem, mert nekem akkor be kell feküdnöm... (mivel a méhlepényem a méhszájon van, és az elkezdene vérezgetni, és akkor kórház Kép ) Úgyhogy NE legyen összefüggés Kép
Itthon is uncsi néha, na de a kórházban... Igaz, ott garantált a társaság Kép
Na sziasztok.Tünde

mtunde

Nicol
Próbálj meg minél többet szoptatni, esetleg fejni is, hogy felszaporodjon a tejcsi. a folyadékbevitel is fontos, ahogy írtad, de nem azoktól lesz több a tej, hanem a gyakori szopitól. én is szenvedtem az első hetekben, de pár nap után lett sok tej. meg este mindig kevesebbnek éreztem, olyankor 2x volt szopi egymás után.

szeméremcsont
nekem is érezhető voltm tényleg olyan biciklizés utáni fájdalom a csontnál, de ne nyílt a méhszáj, pedig a 37. hétig dolgoztam, jöttem mentem, trolival legtöbbször. a 39.en meg szültem. erre egyébként nagyon jó az intimtorna, hogy a gátizmokat kordában tartsa, ne csak nyúljanak a semmibe.

KépKép
KépKép
gumicukor

Meg kell kérdeznem, hogy én csinálhatok-e intim tornát a méhlepényem miatt, mivel egyébként minden hasonlótól (házasélet) el vagyok tiltva. De talán ez nem ugyanaz.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?