Új privát üzeneted érkezett!

Andriskanak BOLDOG SZULETESNAPOT !!!!
Kép

Suncsi! TEssek elokerulni...
szoszi
szoszi

Sziasztok!

Edinának és Andriskának nagyon boldog születésnapot kívánok!

Lino, Soraya, köszönöm a jókívánságokat.

Nálunk minden rendben csak nagyon sok minden összejött erre a hétre, szülőik oviban, iskolában, intéznivalók mert jövő héten már Marci is itthon van és bébiszitterem sincs többé. Ez a hideg, sötét idő is rátelepedett a lelkemre, nagyon depressziós voltam a héten. Ahogy Lino is írta, ebben az időben ki sem lehetett mozdulni és a gyerekek benn őrjöngtek, nekik is hiányzott a mozgás.

Lino, a bárányhimlő nem viselte meg a lányokat nagyon? Vagy kifogtatok valami enyhe lefolyásút? Bevallom, én beoltattam a két nagyot bárányhimlő és kullancs ellen, de Dávidnál már erősen gondolkodom rajta hogy érdemes-e.

Nem tudom hogy kijön a talira csütörtökön, én minden "régit" is szívesen látok. Ha van valakinek kedve jönni, akkor Rita vagy én elküldöm a címet.
Viszont nem tudom hogy milyen idő lesz, remélem jó és akkor a kertbe is ki lehet menni. A magas fák miatt a kertben pár fokkal hidegebb van mint akár az utcán. Tehát meleg ruha mindenképpen kell a gyerekeknek, legfeljebb nem lesz rá szükség.

Mindenkinek szép hétvégét!

Sziasztok
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Süncsi
Andriskának nagyon boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Lino
Mi kistesót egész pontosan tudjuk, hogy mikor szeretnénk. Én mindig is 3 évet szerettem volna a gyerkőcök között, persze ez lehet 2,5-3 között akárhol. Többet nem szeretnék. Így vissza kell majd mennem dolgozni egy évre, mikor lejár a GYED. Sajna Karcsi tanári fizuja és a GYES nem lenne elég, így is épphogy kijövünk.
Gergő bizony nagyon megnőtt! Tegnap nézegettük a pár hónapos videóit és még olyan kisbaba volt! Annyira gyorsan megy az idő, és olyan gyorsan változnak ezek a manók! Cuki pofa különben!Kép
Jó lenne, ha tudnátok jönni a talira, olyan régen találkoztunk!!! De már az is óriási dolog, hogy végre itt is találkozunk és én ennek NAGYON ÖRÜLÖK!!!KépKépKép

Andi
Depi: engem is kikészített ez az idő!Kép Semmihez nem volt kedvem, olyan hülyén éreztem magam.Kép Ma kisütött a nap és gyorsan ki is takarítottam.Kép

Már alig várom a csütörtököt!!!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

[color=#ff0000]
evvel a pár sorral is:

<center><font color="0000ff">"A gyerek az az apró lény,
Aki az éjszakát rövidebbé,
A nappalokat hoszabbá,
A ruhákat rongyosabbá,
A pénztárcát üresebbé,
A múltat feledté,
A jővőt érdemessé,
Az életet BOLDOGGÁ teszi."</font></center>

ZSuzsa
zerko

Sziasztok,

Süncsikém,Kép
Andriskának nagyon boldog szülinapot kívánunk mindannyian!

Andrea,Kép
Dávidkát utólag is Istenke éltesse sokáig szülinapja alkalmából.Bocsánat,hogy elnézem a dátumotKép

puszi,Nanda

Panó,
köszi az infótKép
nanda

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk
Edinának Kép,DávidnakKép ,Andrisnak Kép

pusz vera

KépKép
viranka

Süncsikém,
Andriskának nagyon boldog első születésnapot kívánunk mindannyian.Kép

Andrea,
Dávidkát Istenke éltesse sokáig születésnapja alkalmából!Utólag is !Kép

puszi,Nanda
nanda

Az előbb még nem volt ittKépKépKép

Bocsi
Nanda
nanda

Bocsi, hogy lemaradt, és nem is tudom, melyik nap volt, de Istenke éltesse Dávidot is!

Zs.
zerko

Sziasztok!
Andrisnak és Dávidnak nagyon boldog első születésnapot kívánunk!

Olivér és Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Csak most erek ra irni. Kép En is szeretnek utolag Davidkanak es Andriskanak sok Boldog elso Szuletesnapot kivanni! Kép Szerintitek Suncsi olvassa a babanet-et? nagyon de nagyon eltunt mar regota. Nem is tudom mi van vele. Kép

Tegnap levagtam Lili hajat. Jo rovidre sikerult. Kép De mar muszaj volt. Most elegge kisfius lett. Kép Nagyon jol alszik mostanaban. Tegnap reggel 7-ig aludt, anelkul, hogy 5-kor felkelt volna a tejecskeert. Ma viszont felkelt 5-kor, de a tejecske utan visszaaludt fel nyolcig. Kép Van idonkent, hogy felsir, de csak azert mert beveri magat a racsba, de ilyenkor csak vissza kell huznom az agy kozepere es alszik tovabb. Kép Kibujt alul baloldalt a harmadik fogacska. Erzem, ahogy szur. Ugy nez ki ez a fog nem viselte meg. Kép

Lino: Majd idoben szolok, ha tervezzuk a kistesot. Kép Meg nem dontottunk. Kép Eloszor is le kell fogynom. Kép

Andrea: Nagyon varom a csutortokot. Kép remelem nagyon, hogy nem lesz esos ido, bar a meterologia nem sok jot josol. Kép remeljuk nem lesz igazuk.
Megmondom oszinten most en se tudom pontosan kik jonnek, csak ugy nagyjabol. Regiek kozul ki jon? Marmint aki meg nem jelentkezett?
Akikrol tudok: en, Orsi, Macs, Vera, Nanda (ha raer), Aniko, Mese. Remelem ez igy is van. Eszter te jossz? Nem emlekszem. Es a tobbiek? Lino, Pano, Bori, Zsuzsa, Jerry, Szoszi meg mar nem is tudom kik vannak meg. Kép

Lanyok, arra gondoltam, hogy nem viszek fasirtgombocokat, mert ugy latom mindenki edeset es sosat visz. Talan nekem is azt kene, hiszen senki se fog akkor fasirtot enni.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Szia Rita!
Nem mi nem megyünk, mert addigra már a határon túl leszünk, ha minden igaz! Aznap indulunk a NAGY ÚTRA!
De legközelebb már szeretnénk!
Szia!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Köszi a bókokat és a tanácsokat és a meghívást is a talira, nagyon kedvesek vagytok, megmaradtatok közvetlen bandának, ez nagyon ritka! Kép

Rita: köszi az alvással kapcsolatos hozzászólásodat, nyilvánvaló szerintem is, hogy a lányt hagytam rászokni az esti szopira...Kép Szerencsére az elalvással nincs gond, nagyon szépen önállóan elalszik Emma, de 12 és fél 4 között felriad és akkor ordít Kép Sajnos eddig csak szopival nyugodt meg, talán ha több energiám lesz, akkor megpróbálom más módszerrel megnyugtatni és a szopit éjszakára elfelejtetni... A legrosszabb az, hogy nem tudom sírni hagyni, mert olyan hangos, hogy Dóri, Emma nővére nagyon rosszul alszik ilyenkor, ez azt jelenti, hogy 2 gyereket kell egyszerre megnyugtatnom...

Kistesó: Nálunk 32 hónap a korkülönbség a lányok között, nekem nagyon bejött. Dóri már elég okos volt, hogy tudjon nekem segíteni és elfogadjon bizonyos dolgokat és nyugodtan hagyhatom a két lányt együtt játszani, mert Dóri biztosan vigyáz a kistesójára.
Barátnőim, akiknél kb.19 hónap a különbség a gyerekek között, mondták, hogy igaz, hogy nagyon durva az első időszak, de onnantól, hogy a pici is már jár, sokkal könnyebb és ha az anyuka nem akar sokat otthon lenni gyeden(vagy vissza kell mennie dolgozni), akkor jobb, ha gyorsabban "letudja" a 2 gyermeket...
Szerintem nagyon függ a kistesó érkezése a nagytesó természetétől, ha érzékenyebb, ragaszkodóbb a nagytesó, akkor talán jobb, ha később jön a tesóka.

Természetesen én is le akartam fogyni a második terhesség előtt, és ez csak 2 év után sikerült...Kép

Minden kistesó- tervezőnek gyors gólyalátogatást kívánok! Kép

Andriskának, Dávidnak és Edinának én is Boldog Szülinapot kívánok!!!!

Első szülinapos torták nálatok milyenek?
Gondolkodom én is a tortán, de nehéz, mert ugye még minden hozzávaló tiltott. Tud valaki 1.szülinapos torta receptet, amit ugye a szülinapos is elfogyaszthat?

Üdv: zsuzsi
zsu26

Hali!

Csak egy gyors üzi Zsuzsinak!

Szerintem fölösleges olyanon gondolkozni, hogy csak olyan legyen a tortában, amit a manó megehet. Legalábbis, ha egyébként nincs semmi allergiája. Lillámnak a HA tápszer mellé volt két csokitortája és egy netommilyen belsejű marcipántortája. Mindegyikből evett, a krémben túrkált, aztán nyalta le a kezéről, és semmi baja nem lett. Hiszen már nagy egyéves!Kép Annyit meg úgysem esznek meg belőle a manók, hogy gond lenne. VAgyis én nem hagytam egy fél szeletnél többet enni tortánként!Kép

Rohanok hajatmosni, aztán irány a doki, úgy fáj a derekam három napja, hogy mozogni sem bírok csak nagy kínok árán...Kép

Pussz mindenkinek!

Timi (azért olvasni szoktam)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Szia Zsuszi!

Nem irtad, hogy jossze-e a talira. Jo lenne.
Ami a tortat illeti, egyetertek a Timivel. En se fogok semmit megvonni a krembol, piskotabol. Lili is mar evett olyan alapu eteleket (babapiskota, keksz, fagyi stb), amiben azok az alapanyagok benne vannak es semmi baja nem volt toluk. Amugy neki sem volt eddig es nekunk a csladban sincs allergias. En vanillias tortat szeretnek Lilinek sutni, imadja a vanilliat, de sehol nem talalok receptet. Kép Van valakinek errol receptje?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Timi, ne haragudj én nem értek egyet Veled abban hogy nem kell vigyázni a tortával, főleg hogy olyanok vannak benne amik esetleg még nincsenek bevezetve (tej, tojás, mindenféle adalékok). Az nagyon jó hogy Lilládnak nem lett semmi baja, de nem biztos hogy más gyerekek is ilyen szerencsések. Remélem nem haragszol hogy ezt leírtam.

Zsuzsi, nekem van tej- és tojásmentes piskóta receptem, ha gondolod szívesen elküldöm e-mailben.

Rita, én sem tudom hogy a felsoroltakon kívül ki jön még, más nem válaszolt.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Rita, megelőztélKép Szóval akkor Veled sem értek egyetKépKép
Mivel Dávid tejmentes diétán van az ekcéma miatt, holott azt sem tudom hogy tejallergiája van-e egyáltalán, én biztos nem vagyok mérvadó ebben a témában.Kép

Andrea
tandrea

SziasztokKép

Zsuzsi
Olyan jó lenne, ha jönnétek a talira!
Korkülönbség: én is valami ilyesmit szeretnék! Köztünk is 36 hónap van a hugommal és jó volt így.
Torta: én már kigyűjtöttem egy párat, mert Gergő ekcémája miatt még várnunk kell 1-2 hozzávalóval. Bemásolom ide:

Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)

5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom :
50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 12 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.
Bármivel variálható, tölthető (gyümölcs, lekvár, csokimáz stb)

A baba feketterdő totája

Előző nap készítendő!

Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.

Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.

Timi
Jobbulást a derekadnak! Nekem is volt ilyen pár éve és nagyon sz.. volt, alig bírtam megmozdulni, leülni, felállni. Akkor azt mondták, hogy valószínűleg gerincsérvKép, de szerencsére nem az volt, csak valami jó kis gyulladás. Gyógyszerrel helyrejött. Remélem hamar elmúlik Neked!

Rita
Lili hajaKép Így is biztos cuki!
Alvás: jó nektek! Gergő most megint többször ébred, nem tudom mi lehet az oka, én fogra tippelek. Szerencsére most éjjel cicivel mindig visszaaludt. Meg én is.Kép

Képzeljétek tegnap volt itt Anyukám egy barátnője, akinek 1 hónappal idősebb a kisfia, mint Gergő. A kisfiú nem tud mászni, csak fekszik a hasán és kúszni próbál.Kép Viszont ha fogják a kezét tök jól sétál és otthon állandóan bébikompozik, valószínűleg ezért maradt ki nála a mászás. Úgyhogy én most már tökre örülök, hogy Gergő túl nagy volt a bébikompba, így nem tudtuk használni. El is fogom adni! Olyan fura volt látni, hogy a kissrác csak evickélt a hasán, Gergő meg tekert, mint a csík.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Andrea: igazad van, de mi Timivel mindketten odairtuk, hogy a gyerek es mi se vagyunk allergiasak. Magyarul mondva ez a nem allergias gyerekekre vonatkozik. Kép Legalabbis eddig semmi jelet nem mutattak, hogy allergiasak lennenek, pedig azert kaptak olyan eteleket. Ha ekcemas lenne a Lili, vagy valamilyen tejallergiaja lenne, biztosan en se adnek neki. De szerencsere semmi nincs neki.

Orsi: Mi az a bebikomp? Kép Sok helyen hallottam, de en hulye nem tudom mi az. Talan a fejlodo magyar tudasszotaramban nincsen benne. Kép
Lilinek kibujt alul a fogacskaja, az is veresen repedezett es erdekes modon egyaltalan nem viselte meg. Talan a fajdalominger kuszobe mar atallt erre. Kép
Hat nem semmi az a kisfiu, aki nalatok volt. Bar tenyleg sok baba van, akik kihagyjak a maszas korszakot.

Eszter: Jo utazast! Kép Utana irjal! Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita!
Bár nem tőlem kérdezted, de...
A bébikomp egy három görgős lábbal rendelkező beülős ketyere, amin ált van egy asztal és ütközésgátlóként funkcionáló gyűrű. Elég vitatott szerkezet. Ha jól emlékszem valahol láttam itt egy ilyen topikot is.

Na futok füvet nyírni!
Szabinapom van! Csemete Nagyinál!Kép

Helló

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

Timi: derekadra ajánlhatom a gumi nagy labdát, kb. 50-65 cm- eset, talán a Tescoban akciósan lehet kapni, ilyen derekas problémákra nagyon jó gyakorlatokat lehet vele végezni, a gyógytornászok is ezt használják.

Rita: köszi, nem megyek talira, nem akarok bepofátlankodni most hirtelen, meg Dóri köhög is, majd ha aktívabb tag leszek, akkor biztosan elmerészkedek egy talira is! Kép

Andrea: köszi a recepteket! első gyereknél óvatos voltam, nem is evett a tortából, igaz nem is akart, mert még nagyon szopis volt akkor. Emma jobban érdeklődik az étel iránt, ezért szeretném, ha ő is ehetne a tortából. Egy barátnőm birsalmasajt-tortát ajánlott nekem... Most még gondolkodom, ha találok valamit akkor felteszem ide.
Köszi a recepteket, a palacsinta torta tényleg izgisen hangzik Kép

Üdv, szép napot!
Zsuzsi
zsu26

ááá, elszállt a levelem!!!

újra:

Minden kis EGYÉVES SZÜLINAPOSNAK SOK SOK BOLDOGSÁGOT kivánok, teljen SOK SOK ÖRÖMÖTÖK A KIS APRÓSÁGOKBAN!

hű, 1 évvel ezelőtt 3 nap alatt ennyi gyermek született, csak itt- fogadjunk hogy front volt :-)

más
Kicsit sűrűre sikeredett a hétvégénk, (mint mindig) egyik nagyi szülinap, majd a 2 bátyám szülinapja. Levi meg mindenki örömére tepert a földön. Vicces látni, hogy szép lassan a felnőttek leköltöznek a földre :-) na meg közben ezerrel háznézés, találtunk is egyet ami jó, irdatlan nagy telekkel- kuriózum az biztos. A kérdés, hogy azon a környéken éljünk-e, vagy a vágyott helyért küzdjünk tovább.. na meg a határidő is riogat :-(

Rita, kérdésed aranyos volt! Egyik barátnőm használta, de csak mértékkel, ott nem is volt gond, de van, ahol kényelmi szempontok miatt abban tartják a gyereket, na ott kimarad a felfedezés öröme, ill. lelassul.. Én gondolkoztam rajta, mert fel is ajánlottak egyet, de aztán úgy gondoltam minek.. főleg hogy kis lusta babám van.

Repecteket köszönjük, tessék ide feltenni, nem ám elküldeni privát mailben, tessék megosztani a kincseket mindenkivel :-) nem vagyok egy nagy szakács, de tortát fogok sütni a kismanómnak!! Eddig nem is tudok választani. Melyik a legkönnyebb??? :-)

Jó időt rendeltem csütörtökre, ne aggódjatok!

Asszem, ha belefér, leviszem Levit fodrászhoz, annyira gáz már a haja. Koszmós is lett, ott ahol nagyon sűrű.. Rita, Lilinek nem volt ilyen gondja? Bár neki mintha selymi haja lenne. Beolajoznám, ha tudnám, de ekkora hajat.. na lehet hogy egy nagyfiút viszek magammaal csütikor. Ilyenkor mindig idősebbnek nézik..

na mentem dolgomra..
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok,

Andi,Rita,
megyünk a talira!Kép
Puszi
nanda
nanda

Hali!

Andrea,

egyáltalán nem haragszom! Mindenkinek megvan a saját véleménye, mindenki a saját gyerekét ismeri a legjobban, tudja, hogy mit ad neki, és mit nem! A fórum többekközött arra is jó, hogy megosszuk egymással véleményünket!Kép

Most hogyha azt nézzük, akkor semmit nem adhatnánk a gyereknek, mert mindenbe van valami. Pl én még sosem adtam Lillának olyat, amiben hozzáadott cukor van. Orsi receptjében van cukor. Vagy pl. lehet, hogy a gyerek nem tejallergiás, hanem gluténallergiás....és még sorolhatnám!

Szóval szerintem szabad a véleménynyílvánítás! Akár mit is takar az a vélemény.

ja, még annyit, hogy azt hallottam, hogy ha egy gyerek tejallergiás, akkor a HA tápszerre is allergiás lesz...

Voltam dokinál, megnézet (na ez túlzás), elküldött röntgenre. Kóros csontszerkezeti elváltozás=gerincferdülés. Menjek úszni! Na kössz, a derekam még fáj, úszni se időm, se energiám. Ahogy a férjem mondta, "nesze sánta, itt egy púp"!
Most kenem kenőccsel, kicsit jobb, de lehet, hogy éjszakára veszek be fájdalomcsillapítót, mert többször üvöltve keltem fel az elmúlt két éjjel is.Kép

Szaladok, mert főzök, a csajszi meg itt "hammog" az ölemben. Már éhes!

Pussz, Timi

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

EN is kaptam egy babaknak valo tejmentes tortat, tojas is csak sargaja van benne. Eleg egyszerunek tunik, de azt hiszem en sem aznap fogom megetetni Balazst edes kremmel, mert nincs hozzaszokva, cukrot sem eszik egyaltalan, mert faj tole a hasa...szoval, nem elvi kifogasaim vannak, csak igy alakult.

Szoval:
tejmentes almatorta

20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de ugye mindenki azzal foz, ami jar neki , 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint kapjon,
ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a sutobe, kb. 30 percig meg sutni,
nalunk cukormentesen gyerkoc es a felnottek is ertekeltek.

Azert a vendegek valoszinuleg kapnak valami egyebet is...Es elmentem Orsi receptjeit is.

Sziasztok!
szoszi
szoszi

Csajok!

Szokás szerint egy nyúlfarknyit: Kép

Ha a naptárom nem csal,ma van Panó szülinapja.

PANÓ:ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG!!!!!! Kép
Remélem olvasod.

Puszi,és csak ennyi,mert nagyon szarul vagyok.Ráz a hideg,és fáj még a bőröm is.Kép

Többieknek is minden jót:

Anikó
vakili

Anikó!

Olvasom és nagyon köszönöm! Egész meghatódtam.Kép Nem számítottam rá, hogy valaki még erre is emlékszik! Jobbulást neked, remélem nem leszel beteg!

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

SziasztokKép

Én is gyors leszek, mert hullaság van. Majd holnap beszámolok a mai fürdőruci vételemről.Kép

Panó
Boldog szülinapot!!!Kép

Anikó
Remélem nem leszel beteg a talira!!! Jobbulást!

Jó éjt!

PusziKép

Orsi

avocado

Szep jo reggelt.

Lili meg alszik, de alig varom, hogy felkeljen, mert megyunk Csip-hez es el akarom kerulni a varosi dugot. De ahogy alszik, nem sok eslyem van erre. Kép Tulajdonkeppen most mar folyamatosan atalussza az ejszakakat. 11 honapos kora ota. Kép Amiota nem szopizik. Ennek nem orulok, de hat o akarta igy.
Jo idot mondanak mara, hasznalja ki mindenki. Kép Remeljuk csutortokon is ilyen lesz.

Pano: en tenyleg nem tudtam, hogy szuletesnapod van, de nagyon sok boldogsagot kivanok es fuled erjen bokaig! Kép

Timi: gerincferdules. Kép Egyebkent arra a gyogymasszazs kivalo es termeszetesen az uszas is. El kene menned gyogytornaszhoz. Csodakat tudnak muvelni. Kép

Nanda: Nagyon orulok, hogy jottok! Ez aztan a jo hir! Kép

Mese: Lilinek sose volt koszmos a feje. Par naposan volt valami, de az 2 napig tartott es allitolag nem koszmo volt, hanem a nem rendesen lemosott magzatmaz. Kép
Kivancsi vagyok nagyon Levi hajara. Kép Lilit a nagy haja miatt mindig is idosebbnek neztek. Bar most csutortokon meglatjatok mennyivel rovidebb a haja. Kép Olyan kisfius! Hallod Orsi! Lehet, hogy Gergonek igy be se jon Lili. Kép

Zsuzsi: Nagyon rosszul esett amit irtal. Kép A fejlodo magyar tudasszotaram nem szereti a bepofatlankodas szot. Kép Hidd el, hogy nemcsak en, hanem mas is nagyon orulne ha jonnel. De ha ugy gondolod Dori betegsege, vagy valami mas miatt nem tudtok jonni, azt meg elfogadom. Kép

Regiek: Sajnalom, hogy nem valaszoltok, hogy jottok-e vagy sem. Ez vagy azt jelenti, hogy nem olvassatok a babanet-et, vagy ha igen, akkor meg azert nem irtok, mert nincs kedvetek jonni, mert ha nem ernetek ra, akkor biztosan valaszolnatok. Kép Nem lehet elfeledni a multat? Kép

Puszi midnenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Jó reggelt!

Most csak gyorsan Ritának, mert rohanásban vagyok: csütörtökön nem tudunk menni. Múlt héten ellopták a táskámat, így most az összes hülye irat beszerzézésével vagyok elfoglalva Kép

Szilvi
lino

Sziasztok!

csak gyorsan: mi mennénk a talira, bár még nem tudom, hogy jutunk oda, mert a kocsi szervizben lesz éppen, és a férjem értünk jön, csak elvinni nem tud. Nem megy véletlenül valaki a belvároson (pesti rakparton) keresztül, akihez beférnénk odafelé?
Rita: én preferálnám a fasírtgolyócskáidat, nem kell annyi süti, még ha sós sem.
Még jövök, ha Õfensége I. Marcell is úgy gondolja

Jerry
jerry

Mit is akartam még?

Ja, lesz Libero nap az Állatkertben, ti is kaptatok prosit, illetve belépőt? Jó lenne ott is találkozni, én úgy tervezem, hogy elmegyek.

Jerry
jerry

Libero nap, igen, én is akartam irni, összehozhatunk ott is egy spontán talit! 26- án lesz, és babóknak 2 éves korig ingyenes, ill. 1 fő felnőttnek van kuponos belépő. Én már szóltam apának, hogy lesz ami lesz, oda megyünk és kész.. és talán viszem a két keresztszülőt is, hogy Levizzenek :-) Libero pelus vásár is lesz, és én csak Liberot használok, as többi nem jött be.. Próbálta már v.ki a Libero új úszópelusát? Mennyiért vesztegetik? drágább mint amit most lehet kapni, nemtom milyen márkájút..

Sajna mi még apát kirakjuk a munkahelyén reggel, csak úgy tudunk menni, az pedig észak Buda. Aztán meg nem jövünk haza, megyünk nagyihoz Kápmegyerre.. mi nem tudjuk elhozni Jerryéket, valaki csak arról jön.. :-(

Fasitgolyót én is preferálnám :-) én úgyis csak bolti cuccot tudok hozni :-( na azért tudok ezt azt én is sütni, de nem jellemző. Majd ha konyha-nappalim lesz, akkor belendülök .-)

ajánlom mindenkinek a C&A- t, elkezdődtek a leértékelések, páromnak vettünk néhány iget, pólót, pamut, len, ohne műszál.. na meg Levinek, most van 1190- ért olyan pulcsika, vékony is, vastag is, amiből vettem 74- est, 80- ast, majd visszamentem 92- est venni :-) egyszer majd belenövünk :-) lánycuccokat nem néztem..

5 napja gáz van nálunk, Levi nem hajlandó elaludni, régen szopi után letettem, 5 perc múlva aludt. Most bármit csinálok, sir, majd üvölt, végül sikit. Mellettem végre elaludt (én is), majd be akartam tenni az ágyába, egyből fel is kelt, és újra kezdtük. Ez fél 1- 1ig ment ma, de előtte fél2- kor sirt fel.. és nem hagyja abba. Hulla vagyok.. Mi ez a nagy botrány? Próbáltam már tegnap kicsit sirni hagyni, de csak felzaklatta magát, megnyugtatni, majd ágyikó- semmi hatás. Hirtelen ilyen anyás lett? Ötletet várok..

megy a nyöszizés, megyek
Mese
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Helló sziasztok!

Hű! Egy kicsit azért szonty vagyok. Fasírtgolyóóóóóóóóóóók! Meg taliiiiiii!!!!Kép (a sorrendet a pocakom diktálta bocsi!Kép)

Juszt is jól érzem magam!hm!

Mese!
Két bő hete nálunk is volt hasonló, de elmúlt. De jelentem 3fog (fennt kettő egy alul) jön egyszerre és szerencsére semmi extra mellékhatás, csak a cumi kell mindig csócsálni! Ha nem cumi akkor a mancsát rágja ezerrel, így inkább cumi.
Mese szerencse, hogy melletted alszik! Nekem egy ideig a plafont bámulta, aztán engem, majd úgy döntött felkelti Apát és sétál egyet. Így mehettünk a fotelba.Kép

Panó!
Utólag is boldog születésnapot, így ismeretlenül is!

Kérdés
Adtatok már mézet csemetének?
Milyen gyógyszereket rakjak össze? Fájdalomcsillapító, babának kúp, Írix....

Sziasztok!

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

SziasztokKép

Jerry
Sajna nekünk nem esik útba a belváros.Kép Nagyon szeretném, ha eljönnétek!!! Remélem valaki el tud hozni! Macs esetleg?
Libero nap: Te honnan kaptad a kupont? Mi is Liberózunk és lehet, hogy elmennék. Mondjuk most látom a dátumot.Kép Aznap van a szülinapom, akkor mégsem jó, mert családi szülinapozás lesz nálunk. Pedig vettem volna pelust, biztos olcsóbb lesz!Kép

Mese
Jól bevásároltál!Kép De jól csinálod, én is vettem nagyobbat régebben abból, ami olcsóbb volt és most tök jó Gergőre.Kép
AlvásKép Én nem tudok hozzászólni, mert az én Mókuskám szinte soha nem aludt el egyedül, vagy cicin, vagy utána vállon.Kép
Ma meg nap közben sem akar aludni.Kép Vagy a meleg, vagy a foga?

Most be kell fejeznem, mert nem hagy írni Gergő Mókus. De azért ma még megírom a fürdőrucimat.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi, Rita, Eszter!
Nektek is köszi a köszöntést!Kép

Rita!
Köszi a meghívást a talira, mi sajnos pont aznap utazunk anyósomhoz Fehérgyarmatra.Kép Jó szórakozást nektek, azért a képeket megnézném majd, ha megmutatjátok!Kép

Puszi!
Panó
panó

Sziasztok!

Megjottem csip-tol. Nagyon jo volt nala! Kép Levente oriasi. Kép Nagyon szep helyen is laknak. Kép
Okes lanyok, meggyoztetek. Akkor csinalok fasirtgombockakat es viszek kovaszos uborkat is hozza. Nagyon finomat csinalnak itt. Kép

Lino: taska. Kép Hat nem semmi. Hogy tortent?

Jerry: en is videkrol jovok sajnos a masik iranybol, es en is viszek valakit magammal. Ha befernel hozzank, akkor elmennek ertetek is. Bar azt hiszem Nanda arra megy! Kép O a budai hegyekbol jon. Meg tudod vele beszelni? Vagy Nanda talan olvas minket?

Libero nap nem rossz otlet, csak sajnos Lili szulinapja. Kép

Mese: Otlet: turelem. Kép Talan a fogzas. Kép Nalunk is ez volt fogzaskor. Kép Aztan leszokott rola, ahogy elmult.

Eszter: en meg nem adtam mezet a csemetenek. Fogalmam sincs milyen gyogyszereket vigyel. Meg nem voltam tavol igy. Talan a Nanda tudna adni tippeket ha olvassa a net-et, o sokat utazott.

Orsi: furdorucis story-t varjuk. Kép

Pano: sajnalom, hogy nem tudtok jonni, de nektek is jo szorakozast! Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Na, most van fél órám, mert Karcsi ma ennyit van itthon szegény és most Gerőzik.Kép Nemsoká megy el az évzáróra, de aztán már egész nyárra szabad lesz!Kép

Szóval a fürdőruci vásárlás.Kép
Tegnapelőtt megjött a Hugicám és tegnap úgy döntöttünk, hogy akkor elmegyünk fürdőrucit nézni nekem, mert ugye majd megyünk a Balatonra és mellben minden bikinim kinőttem.Kép Elindultunk, első próbának a Pólus Centert gondoltuk. Az első boltban csak olyan bikinik voltak, amiknek a felső része elől dezska csajokra van kitalálva, némelyikben igencsak röhelyesen néztem ki.Kép Szerencsére a második üzlet fehérneműs volt, és komolyan ha nem volt 2000 fajta fürdőruha, akkor egy sem! Ráadásul a 2 csaj annyira rendes és szolgálatkész volt, hogy az ilyen nagyon ritka! Nem tudom hány fürdőruhát próbáltam fel, de sok volt és szó nélkül hozták, ilyen kosars, olyan kosaras, ilyen fazon, olyan fazon, és még segítettek is, hogy milyen lenne jó! És találtam egy szuper fürdőrucit 1 óra próbálgatás után, amiben nem nézek ki tejcsárdának!Kép Aztán a Húgommal azt beszéltük, hogy az a baj, hogy az ilyen kiszolgágás kéne, hogy természetes legyen és az ember meglepődik rajta, mert nincs hozzászokva.Kép
Ja, és most újult erővel álltam neki tornázni, hogy azért ki is nézzek valahogy a szép fürdőruciban!Kép

Remélem nem untattalak titeket!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bővül-bővül az egyévesek tábora! Kép
Utólag is Boldog szülinapot kívánok Edinának, Dávidnak, Andrisnak!!!

Mi jól vagyunk. Már 2-3 hete mutatom Ákosnak, hogyan kell lemászni, pl. az ágyról. Tegnap már magától beállt farral az ágyvégébe, ma pedig egyedül mászott le az ágyról és a csúszda végéről. Ma először volt hajlandó úgy megtenni pár lépést, hogy csak egy kezét fogtam. A mászóverseny lazán megnyerné, úgy begyorsul, hogy húúú Kép Mindig csodálkozom, hogy hogy nem fáj a térde?
2-3 hetente Ákos sokat van nagyszülők kezében, amit most nyögünk is, mert folyamatosan nyújtogatja a kezét. Egyébként hihetetlen hisztis, ami engem nagyon elkeserít. Nem lehet két lépést se tenni mellőle, mert abban a pillanatban ordít. Ami új, mert a hasfájós korszak elmúltával ennek a gyereknek nem volt egy nyikkanása sem (ha volt, akkor joggal Kép) Ha valami nem tetszik neki, akkor veri magát, megfeszíti a testét, dobog a lábával. Kép
A hisztit egyébként nekünk, szülőknek tartogatja, mert más jelenlétében csupa bűbáj és fülig mosoly a gyermek Kép.

Mindent eszik (változatlanul), leginkább az kell neki, amit mi is eszünk.
Már tisztán mondja a baba szót, most a mama van soron és a kakukk. Anyóséknál van egy kakukkos óra, azt bámuljaa egész nap, és már mondja Ákos, hogy "kakk". Meg lehet zabálni, mert mindig van egyéb mondanivalója is.
Szeptembertől visszamegyek dolgozni, Apa marad itthon Ákossal.

Nagy hirtelen ennyi.

Mindenkinek pusszantás!

Üdv: Kisdió

Kép
kisdió

Szia Kisdió!!!Kép

De jó, hogy Te is jöttél!Kép És az még klasszabb, hogy hírt is adtál magatokról!
Ákosod nagyon ügyes baba! Kíváncsi vagyok Gergő mikor fog sétálni, akár két kéznél fogva, mert egyelőre még ilyeneket nem csinál. Tesz pár lépést az ágynál, ha valamit akar, de mászó módban közlekedik, azt viszont hihetetlen gyorsan Õ is.Kép
HisztiKép Gergő is tud, de azért Õ még nem csinál semmit, csak sír ezerrel. Néha hagyom, de nagyon ritka, hogy feladja, általában Õ a kitartóbb.Kép
Evés: klassz!Kép Gergő még mindig nagyon cicista, ma sem evett 2 kanálnál többet. Mondjuk gyümölcsöt hajlandó, de főzeléket nem nagyon.Kép
Beszéd: el vagyok ájulva!Kép Olyan jó lenne, ha eljönnétek a talira!
Munka: elárulod, hogy miért mész vissza? Jobb a fizud, mint a párodé? Fogod bírni lelkileg?Én nem bírnám! Mostanában elkezdtem vacilálni lehet, hogy mégiscsak bevállalom a kevesebb korkülönbséget a gyerkőcök között, mert még nem biztos, hogy itthon tudnám hagyni Gergőt 2 évesen.
Fotó??? Ti mindig sokat fotóztátok Ákost, én szívesen megnéznék egy párat!Kép

Írj, hogy nem akartok-e eljönni a talira, szerintem a többiek is örülnének Nektek!

Puszika!Kép

Orsi

avocado

Ákosról 3 kép:

Kép

Kép

Kép

Itt pedig ajánlom figyelmetetekbe az utolsó videófájlt: www.bernicsabi.atw.hu

Sziasztok!

Kép
kisdió

Orsi! Kép Mikor tali és hol? Kép

Kép
kisdió

Sziasztok!

Orsi: igazad van. Neha mar en is meglepodok egyes uzletekben, hogy mitol olyan kedves es segitokesz az elado. Az az igazsag, hogy sokszor a hangulatutktol fugg, hogy milyenek a vevovel. Kép Furdorucis kepet kaphatunk? Kép

Kisdio: Huuu, de orultem, hogy irtal! Akos nagyon ugyes! Nagyon sokmindenben ugyanazt csinalja mint Lili, bar Lili nem szokott nagyon hisztis lenni, csak neha-neha, ha elveszek tole valamit. Kép O ilyenkor ul es a foldbe veri a fejet. Kép De o nagyon jol elvan egyedul barhol. Feltalalja magat es nem keredzkedik fel hozzam gyakran, csak akkor amikor faj valamilye, vagy faradt, vagy egy kis anyai puszira vagy kenyeztetesre vagyik. Kép De nem szeret olben lenni, ha fel is veszed, mar rugja ki magat a karjaidbol. Kép
Munka. Nem semmi dontes. Rendes 8 oras munkaba mesz vissza? Es muszaj? Marmint te jobban keresnel mint a ferjed? O meg nem fog dolgozni semmit? Kapja a GYED-et? Bocs, hogy ennyit kerdezek, de erdekelne. En is igy gondoltam mikor terhes voltam, de amikor megszuletett Lili, teljesen megvaltozott a velemenyem es en szeretnek vele lenni 3 eves koraig. Igaz, hogy en is dolgozom, de szerencsere a ceg elfogadta a felteleleimet, igy itthonrol oraberert jo penzert dolgozhatok. Kép Es az idot ugy osztom be ahogy akarom. Kép
Talira nem jossz?

Jerry: Remelem sikerult Nanda-val beszelned. Irtam neki es azt mondta fel fog hivni, hogy esetleg o el tud teged hozni. Kép

Puszi nektek es jo ejt Rita

Kép
Kép
trita

Orsi: egyidoben irtunk. Kép

Kisdio: Tali holnaputan 16-an Andreanal az ujpesti kertes hazaban reggel 9-tol. Ha tudsz jonni irjal az e-mail cimemre vagy sms-t a telefonomra es kuldom a cimet. Nem akarom feltenni a netre Andrea cimet. Cmem: rjeney@cora-h.hu telefonom: 06203137384

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Kisdio: Akos gyonyoru! Kép Hihetetlen szep szoke kisfiu. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Panó!
Boldog szülinapot kívánok Kép
Rita!
de jó hogy csinálsz fasírtgolyókat,mert teljesen beindultam és megkívántamKép rá mikor múltkor írtad,hogy mit csinálsz Kép
Bolt:volt olyan hogy kifordultam*/ok ha nem köszönnek vissza,falra tudok mászni olyankor.
Orsi!
Én is most kaptam fürdőrucit szülinapomra,és annyira boldog voltam ,h.találtam végre olyat amilyet megálmodtamKépÉsw már ki is próbáltam,úszásra is nagyon jó Kép
Timi!
Vedd rá magad az úszásra.Én már éjszakánként is arra ébredtem,h.ha mozdulok őrülten fáj a hátam.Meg iszonyú rossz volt a tartásom is Kép.Azóta kaptam szülire úszóbérletet és nagyon jót tett a hátamnak.Igaz csak 3x voltam még csak,de már nagyon jó Kép Csak a hajnal 6-os kelés fárasztó,meg ha nem süt hajnalban a nap akkor hidegebbnek tűnik a víz Kép de tök jó KépBár szerintem ennek Robi nem igazán örül h.hajnalban megyek strandra,mert nem tudja magát kipihenni KépArra kel állandóan Míra áll az ágyban és üvőlt Kép
MÍrának már 4 foga jön felül a dokinéni is megállapította Kép
rádöbbentem ma arra h.nem volt a tortámon gyertya Kép Csak elkezdtük enni Kép De jó volt Kép
Kisdió!
Hiszti nem semmi KépMíra volt hogy negyedórán keresztül ült a földön és "sírt".Ahogy felvettem hüppögött kettőt és boldogan elégedetten nézett rám,hogy elérte amit akart Kép
Ákos szép nagyon Kép
Lino!
Táska Kép
A bárányhimlőt a legkisebb babó is elkapta?

Liberós állatkerti tali Kép

A somlói már félig kész... Kép Kép Kép
pusz Vera

KépKép
viranka

szerintem Macs még vidékebbről jön, nem Biaizétorbágy? Gyerekek, ami van a városban, az kész katasztrófa. De apa olyan boldog volt, tudta használni a GPS- ét, (amit idén tőlem kapott szülinapra) osonóútvonalra, és nagyon jó utat (már kettőt!) fedezett fel. Igy totál kikerültük a dugót, pedig hallhattátok, mekkora volt Óbudán..

Ma voltunk fodrásznál, egész jól tűrte Levi, bár néha jó alaposan megnézte a fodrász lánykát, úgy meg ugye nehéz vágni :-)

Kisdio, Ákosnak jó kis tejfölszőke haja van :-)

Orsi,
fürdőruci :-) képet kérünk :-)))
én csináltattam még tavaly 1- el nagyobb méretet a felsőből :-) csak már nem nagyon vállal ilyet a lány, aki csinálta sajna. Tud v.ki esetleg varrónőt aki fürcsiket és fehérneműket varr? Mert cska az ilyen tud profin fürcsit varrni..

sirás: akkor van remény??!!! elvileg most nem jön a foga, de azért a sirásnál bekenem..

ennyire tellett, mentem
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

SziasztokKép

Gyors leszek, mert már nagyon álmos vagyok.

Kisdió
Rita megírta helyettem.Kép Gyertek el!!!! Please!!!
Ákos képei tündériek! A videó meg valami fantasztikus!!! És ahogy ott mész mögötte...Kép Olyan jót nevettem, nagyon édesek vagytok mind a ketten!Kép Az a kis járgány tök jó! Hol lehet ilyet venni? És nagyon drága?

Rita, Mese
KÉpet egyelőre nem kaptok, mert nagyon elégedetlen vagyok az úszógumijaimmal.Kép Majd ha a torna használ, akkor talán.Kép

Vera
Boldog szülinapot! Mikor volt? Én is szülinapra kaptam a rucit, csak előre.Kép

MÁr húz az ágy, sziasztok.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mielott elfelejtem, mindenki hozzon papucsot magaval aki jon Andreahoz.

Jo meleg lesz ma. Kép

Vera: en holnap reggel 8-ra ott vagyok erted. Kép De azert irok sms-t, mert lehet, hogy nem olvasol. Somloi. Kép Neked is Boldog szulinapot, ha most volt. Kép

Varosi dugo: en is utalom. Tegnap mikor mentem csip-hez az M1 es M7 bevezeto agan olyan dugo volt, hogy egeszen az IKEA-ig allt a dugo...

Orsi: okes, raer a kep, de meg emlekeztetunk. Kép

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Szép jó reggelt!

Remélem holnap is ilyen napos időnk lesz!

Papucs: mi nem hordunk a lakásban, de aki gondolja, az nyugodtan hozzon. Tegnap volt takernéni, remélem holnapig nem nagyon koszoljuk össze a lakást.
Ma hívom Anikót, remélem nem betegedett le és tudnak jönni.

Szegény Dávid beütötte a száját és két napja meg van dagadva a felső ajka. Szerencsére tud enni és inni, de fáj neki nagyon. Nem tudom mit tehetnék érte, elvileg ennek már el kellett volna múlnia! Belül nincs seb, csak olyan a szája mint egy bantu négernek. Érdemes ezzel orvoshoz menni? Két napja alig alszik és iszonyú nyűgös, most szerencsére jobban ment a dolog, szerintem nagyon kifáradt már.

Bocsánat hogy nem írok név szerint de rohanok főzni, vasalni mert le kell vinnem a fiúkat kertben. Ma már iskola sincs, csak délután kell évzáróra menni.

Holnap találkozunk!

Sziasztok
Andrea
tandrea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?