Sziasztok
Zsuzsi
Olyan jó lenne, ha jönnétek a talira!
Korkülönbség: én is valami ilyesmit szeretnék! Köztünk is 36 hónap van a hugommal és jó volt így.
Torta: én már kigyűjtöttem egy párat, mert Gergő ekcémája miatt még várnunk kell 1-2 hozzávalóval. Bemásolom ide:
Tojás és tej nélkül süthető piskóta (sárga)
5 dl 100%-os almalé
25 dkg cukor
1 citrom héja és leve
2 cs. van. Cukor
Ezeket belezuttyintom a turmixgépbe és jó habosra turmixolom. Ezután hozzáadom :
50 dkg liszt,
2 cs. sütőpor,
1 csipet só,
2 mokkáskanál szódabikarbóna keverékét,
majd végül 12 ek. Olajat.
Jó habosra keverem, és közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt megsütöm. Ez egy gáztepsi mennyiség.
Bármivel variálható, tölthető (gyümölcs, lekvár, csokimáz stb)
A baba feketterdő totája
Előző nap készítendő!
Kimagozunk 30 dkg meggyet,levét felfogjuk.10-12 szemet félreteszünk, a többit egy tálba.
40 dkg margarint felolvasztunk folyékonyra,és a meggyhez öntjük.
Hozzáteszünk 50 dkgösszetört háztartási kekszet, és 20 dkg kókuszreszeléket.
Addig kevergetjük, míg masszát nem kapunk.Ha szükséges, adhatunk még hozzá folyadékot.
egy kb 20 cmes műanyag tálat, vagy csatos tortaformát kikenünk margarinnal, és a masszát szépen belesimítjuk.Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt, a formából kivesszük.
Tetejére 2 dl tejszínből( növényi), és 2 kávéskanál porcukorból habot verünk, ezzel, és a maradék meggyel díszítjük a tortát.
Tejmentes palacsintatorta
Hozzávalók huszonnégy darab palacsintához:
40 dkg liszt, 2 tojás, 7 dl szénsavas ásványvíz (szódavíz), két kávéskanál cukor, egy késhegynyi só, olaj a sütéshez és a töltelékfélék.
A tojást a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi ásványvizet, hogy sűrű masszaként simára keverhessük. Fokozatosan, kevergetés közben adjuk hozzá a többi folyadékot. Palacsintasütőben kis olajon vagy teflonedényben olaj nélkül egyenként kisütjük a palacsintákat. Egyet alulra fektetünk egy kerek tálra, ezt megkenjük a töltelékkel, ráfektetjük a következő palacsintát és így tornyozzuk tovább, amíg el nem fogy. . Tölteléknek a túrón és pudingon kívül bármi alkalmas, például reszelt alma, fahéj, lekvár, kakaópor, gesztenyepüré.
Timi
Jobbulást a derekadnak! Nekem is volt ilyen pár éve és nagyon sz.. volt, alig bírtam megmozdulni, leülni, felállni. Akkor azt mondták, hogy valószínűleg gerincsérv
, de szerencsére nem az volt, csak valami jó kis gyulladás. Gyógyszerrel helyrejött. Remélem hamar elmúlik Neked!
Rita
Lili haja
Így is biztos cuki!
Alvás: jó nektek! Gergő most megint többször ébred, nem tudom mi lehet az oka, én fogra tippelek. Szerencsére most éjjel cicivel mindig visszaaludt. Meg én is.
Képzeljétek tegnap volt itt Anyukám egy barátnője, akinek 1 hónappal idősebb a kisfia, mint Gergő. A kisfiú nem tud mászni, csak fekszik a hasán és kúszni próbál.
Viszont ha fogják a kezét tök jól sétál és otthon állandóan bébikompozik, valószínűleg ezért maradt ki nála a mászás. Úgyhogy én most már tökre örülök, hogy Gergő túl nagy volt a bébikompba, így nem tudtuk használni. El is fogom adni! Olyan fura volt látni, hogy a kissrác csak evickélt a hasán, Gergő meg tekert, mint a csík.
Puszi mindenkinek
Orsi