Új privát üzeneted érkezett!

Lilluska!

Akkor írok neked privát. nem mintha titkos lenne ebben bármi... Kép

Tünde

mtunde

Sziasztok,

Szépiának elvileg most van a császárja, drukkoljunk neki... remélem már tegnap megszült rendesen, de ha nem akkor most van a műtőben, jaj de kiváncsi vagyok, hogy mi lehet vele...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok lányok,

Szépia engedelmével örömmel tudatom, hogy kislányuk született ma délelőtt(éppen bent voltam a kórházban, amikor kihozták a babát megmutatni a nagyszülőknek, mitagadás elsírtam magam), Klárinak hívják, mindketten jól vannak és nagyon boldogok!!!

Johanna, köszi a számodat, így egyszerűbb lesz kapcsolatban maradni:-) Persze a neved még mindig titkos:-) A homeos lista végül a férjem e-mail címére megérkezett, de köszi a felajánlást.

A mi babynk egyelőre nem siet kibújni, de minden rendben van vele, most 3200 g, de még 2 hét van a kiírt időpontig...

Erka
erkaberka

Szépia!
Bár gondolom most nem olvasgatod a topikot, de én mégis szeretnék Nagyon Gratulálni a kislányotokhoz! Jó egészséget Nektek!

Erka,
tök jó, hogy megírtad, így még én is értesülhettem róla az utazás előtt. (Az idő miatt nyaralésnak már nem igazán nevezném a dolgot, de majd meglátjuk). Ma délután indulunk és csak 2,5 hét múlva jövünk haza.

Addig is vigyázzatok magatokra!
Jó babázást és babavárást és a mainál sokkal szebb időt!

Böbe
böbike

Szépia! remélem minél hamarabb olvasod az én gratulációimat is. Böbe, azért mégis csak jó nyaralást Kép 2,5 hét alatt csak lesz jó idő Kép

A többi kismamának meg nyugodt napot!

Tünde

mtunde

Sziasztok kedves Mindenki!

Köszi a graulációkat! Tegnap jöttünk haza a kórházból, úgyhogy túl az első sokkoló éjszakán próbálok egy kicsit visszarázódni.
Szóval, Kristóf szombat éjjel 21.10-kor született 3700 grammal és 55 centivel. Sajnos, a szülés nemigazán úgy alakult, ahogy álmaiban elképzeltem, és Rita közreműködése nélkül valószínűleg feladtam volna a vége előtt... A vajúdás "kicsit" hosszúra sikeredett (hajnal 1/2 3-kor mentünk be, mert elfolyt a magzatvíz), úgyhogy a végére már nem túl sok erőm maradt, és a tágulás is megállt sajnos. Na mindegy, a lényeg, hogy végül megszületett a kisfiam, akiért tényleg érdemes volt megszenvedni.
Képet majd teszek fel.

Addig is minden jót mindenkinek, remélem az utolsó naposoknak segít ez a hideg kihozni a babákat.
Ha bármi kérdésetek van az "ellátással" és a bevivendő dolgokkal kapcsolatban, szívesen segítek!

Jó pocakoskodást és babázást mindeninek!
Dóri&Krisóf

Ui: Ez itt nem a reklám helye, de aki még nem biztos abban, hogy kit kérjen fel szülésznőnek, Ritát teljes szívből ajánlom, mert fantasztikus volt!!!
kiskacsa

Sziasztok,

Szépiának nagy gratuláció. Erka: végül nem tudod császár lett a vége? Szép nagy babája lett? hú de izgi, annyira jó lehet nekik.... Egész nap gondoltam rájuk. Remélem majd jól beszámol róla.

Hát nekem nem igyekszik kifelé a gyermekem, pedig azt hittem a hidegfront meghozza a hatását.

Erka: akkor neked is szép nagy a babád, állítólag nekem is 3,5 kg felett van, ez jó, de hogy fogom megszülni a magam 47 kilójával, mármint induló súllyal. Ettől egy kicsit tartok.

Dóri: fogadd újra gratulációmat a szép nagy babához. Lényeg, hogy jól vagytok a többi nem számit. Van tejecskéd? volt gátmetszésed? irjál léccccci ilyenekről. Homeopátiát vagy málnalevél teát használtál szülés előtt alatt?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:16-kor.
Vendég

Lilluska,

Köszi a biztatást, de sajna a medencém is nagyon szűk... na de nem parázom ezen, most már ki fog jönni valahogy....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok

Csatlakozhatom Dorihoz, nekem nem volt valasztott szulesznom mert kiscsivel korabban erkezett mint ahogy ki voltunk irva, szoval Rita tenyleg ott van a top-on nagyon jo szuleszno en is csak jokat tudok rola mondaniKép

Johanna tenyleg alkati kerdes en az elso babamat is 3 ora alatt megszultem elso fajastol szamitva a megszuletesig es se malnalevelteat se homeos cuccot nem ettem. A masodikat pedig ugy kellett elkapni olyan rohamtempoban erkezettKép

Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

Johanna, igen, császár lett a vége, méreteket nem tudok, azt beszéltük meg, ha kipiheni magát értekezünk.
3200 gramm szerintem nem túl nagy, 3,5 kg körül lesz, mire megszületik, egyébként én 176 cm magas vagyok, ált.58-60 kg, így a babának sok helye van, nincs is túl nagy hasam:-)A környezetemben az utóbbi időben született babák mind 4 kg felettiek, sőt egy 5 kg feletti is van közöttük:-)

Dóri, várjuk a képet és mégegyszer gratulálok, jó babázást Neked!

Réka,
hát igen, azért Gyálon mindenféle ember él, legtöbbjük nem az intelligenciájáról híres. Én senkit nem ismerek, csak az ált.isk.tanáraimat és egykori osztálytársaimat, de már régen nem tartom senkivel a kapcsolatot. De van gyáli kismamák topic a babaneten, hátha ott kedves emberekre találsz:-)

Erka
erkaberka

Dóri és Szépia

Nagy gratula Kristófhoz és Klárihoz! Sok örömet, és tejcsit, valamint jó egészséget kívánok nektek! Kép Kép Kép

Zsu
tothzsuzsi

Lányok,

nagy a csend. Előbújtak a babák?

Kristófhoz és Klárihoz én is gratulálok!

Sok tejcsit!
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

szernitem csak mindenki punnyad ebben a változékony időben. de én is meglepődtem, a ritka forgalmon Kép

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Szépia és Dóri!
Gratulálok a gyerkőcökhöz és sok-sok örömet, tejcsit kívánok nektek. Kép Ja, és várom nagyon a képeket.

Kati!
Mi a helyzet??? Egyben vagy még?

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok,

Láttam ma Szépia kislányát (és persze Õt is), gyönyörűűűűűséges... nagyon édes, igazi hajasbaba. Cukin pihent, aztán sírdogált, úgyhogy nem is tudtam Szépiával sokat dumcsizni. Jól van, és hamarosan mehet haza elvileg és akkor remélem majd elmesél nekünk mindent...

Erka: Ti hogy vagytok?

Én mostanság nagyon depisen...ez a várakozás kiborít... nem igazán tudok mit kezdeni az időmmel, mert várom a bébit.

Szerintetek normális, hogy mindig csak egyik oldalon rúúúúg a baba? már kezdek rosszakra gondolni.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Johanna,

biztos nagyon ari lehet Szépia babája:-) Várom már a beszámolóját!!!

Köszi, mi jól vagyunk, én is hisztisebb vagyok, mint általában, pedig nekem még elvileg 1 héttel több van hátra, mint neked, szóval teljesen megértelek.
Szerintem már nem nagyon bír forogni a baba, mert olyan nagy. Nekem már több hete ugyanott van a feje (lent, kicsit balra), háta bal oldalon,popsija gyomortájékon, lábai a jobb oldalon, tehát nekem is mindig ugyanott rúg, tehát a lábait ugyanott érzem, persze az is jól kivehető, amikor a kezecskéivel motoszkál lent a feje közelében. Szerintem ne stresszeld magad emiatt, ha valami gond lenne, már kiderült volna, biztos minden oké!!!!

További jó hétvégét!

Erka
erkaberka

Sziasztok!

Mi a férjemmel most költöztünk vidékről Budapestre. Már tervezzük a gyereket, így hát én már úgy akarok orvost keresni magamnak, hogy már annál a dokinál szeretnék szülni is.
A Kútvölgyi Klinika nekem nagyon szimpatikus. Tudtok ott egy igazán jó orvost, akinek van magánrendelése is Pesten?

Előre is köszi mindenkinek.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Sziasztok!

Zafir, szerintem a kútvölgyiben minden doki tök jó az eddigi hozzászólások alapján, és a legtöbbnek van is magánrendelése. Az enyém például: Hegedűs Tibor, a múzeum körúton rendel magánban. De majd biztos mondanak a többiek is valamit.

lányok, szerintem ez a depisség nem csak az utolsó hetek, napok miatt van, de persze az a fő oka biztosan. Engem pl. ez az idő totálisan kikészít. Remélem elmúlik ez a frontérzékenység a szülés után. Ma például azonnak kiadtam magamból az ebédet, holott már rég vége a rosszullétes időszaknak, de egy-egy hidegfronttól... És persze lelkileg is...
Kitartást nektek!

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Megtudná nekem mondani valamelyikőtök, hogy Hegedüs doki Budaörsön mikor rendel?

Előre is köszi

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok,

Zafir: szerintem is hemzseg a Kútvölgyi a jó orvosoktól. Olvass vissza régi hozzászólásokat, mert sok minden kiderül. Mert kérdés, hogy mi a fontos számodra. Klasszikus iskola vagy kicsit nyitottabb az újdonságokra.
Tóth doktor is nagyon jó és van magán praxisa is. De miért is akarsz oda menni? ha lehet járni TB alapon is. Na mindegy, ez a Te döntésed....

Tünde: köszi a megnyugtatást a depivel kapcs., remélem már te is jobban vagy.

Erka: nagyon édes volt a baba, annyi de annyi haja van és olyan kicsi, hogy csak na. Pedig nagy súllyal és mérettel született. Cuki volt, és Szépia nagyon jól nézett ki 3 nappal a szülés utána. Úgyhogy ez tök jó. Remélem holnap haza engedik őket.
Ugye milyen rossz a várakozás? tulképp. bármikor történhet bármi és olyan "nem tudok magammal mit kezdeni soxor" hangulatom van.

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Én nagyon régóta olvasgatom a hozzászólásaitokat, de eddig még egyszer sem szóltam hozzá semmihez. Most azonban Johanna1975 utolsó hozzászólásának egy mondata nagyon megfogott, és erre szeretnék reagálni. Szóval, Johanna azt írta, ill. kérdezte Zafír-tól, hogy miért akar a majdani dokija magánrendelőjébe járni, amikor megteheti ezt TB alapon is? Gondolom, a kórházra gondoltál Johanna... HÁt, hogy őszinte legyek, én csak és kizárólag a Kútvölgyibe járok a dokimhoz (nem is vagyok benne biztos, hogy van-e magánpraxisa), és mégis az elején tudtomra adta, hogy vizsgálatonként 5.000 Ft-ot kér. Már most eddig kb. 60-65.000 Ft-nál tartunk, és még nem is szültem. Tehát, szerintem egyes dokiknál teljesen mindegy, hogy a kórházba, vagy a magánrendelőbe megy az ember. Szándékosan nem szereném leírni, hogy ki ez a doki, mert egyébként meg vagyok vele elégedve. Csak egy kicsit furcsállom a dolgot. Nem tudom, hogy más dokiknál hogy van ez, jár(t)-e közületek hasonló cipőben? Kíváncsi vagyok a véleményetekre...!

Kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula a Szépiának.
Dóri - igen az első nap otthon a leghúzósabb, hirtelen két lábra kell állni, holott velem végig ott volt a babó a kórházban, mégis megviselt az első otthoni nappal-éjszaka, aztán már belerázódtok. Nem nézted a korábbi hozzászólásokat, lehet, hogy mi taliztunk a szülőszoba látogatáson (a C folyosón vártuk a sorunkat)? De lehet, hogy tévedek...

Kuha
Pedig rögtön az a kérdés merült fel bennem, ki lehet a dokid. De ha elégedett vagy és el tudod fogadni, hogy ez a helyzet, akkor minden oké...

Johanna
Ne légy türelmetlen, a babus tudja mikor kell kibújni. És egyre ügyelj: ne stresszeld magad, minden rendben lesz, mert így kell lennie!!!

Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Kuha, nálam pont fordítva van. Jártam a Hegedűs magánrendelésére, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok, csak a kórházba hív be, és nem érzem soha, hoyg adnom kne neki. (az első ultrahangnál még adtam). Majd a szüléskor. persze nem tudom, mennyit Kép Szóval én is arra számítottam, hoyg amjd ugyanúgy pengetni kell nála, mint a magánrendelőben, de nem. Valahogy még helyzetet sem találnék a fizetésre,de nem is keresek Kép

Johanna! Kitartást nektek. Ugyan még nem voltam mindenórás, de az érzést kicsiben ismerem. El sem tuodm képzelni, milyen lehet napokig ebben élni. Nem tudok mit mondani, csak kitartást! Gondolom ilyenkor se könyv, se tévé, se semmi nem köt már le igazán... Társaságod van néha?

Tünde

mtunde

Apropó, Orsi, illetve mindenki
Köszi a TB-kártyás tanácsot, fel is hívtuk a TB-t, illetve a párom elment és kivárta a sorát. Mint kiderült kipostázták a kártyát 05.26-án (a manócskánk 05.03-án született), ami a mai napig nem érkezett meg. Úgyhogy most majd lesz két kártyánk, de így legalább már intézhetem a támogatásokat, illetve járadákokat. Erre nem árt mindenkinek odafigyelni, ha ne adj' Isten hasonló cipőbe kerülnétek, ugyanis a családi pótlékot csak 2 hónapra visszamenően lehet megigényelni...

Pöttyeink még mindig vannak, ma elmegyünk a dokinőhöz, hátha mond rá valamit.

Ildi
ildibaba

Ildibaba
Nem anyatejes pöttyeitek vannak?
hány hetes a babád?
6 hetes kor körül változik a tej, és pöttyösek leszenk a babák. kis pubertáskor Kép de elmúlik, nem kell vele csinálni semmit, sem kenegetni stb.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gumicukor,

már hiányoltalak! Hogy van Dani?
Ati most lesz 6 hetes, de már kb. 1-1,5 hete tele lett a buksija pöttyökkel. Elvileg olyan mint az anyatejes, de nagyon sok van belőle és nagyon száraz tőle a bőre. Úgy gondolom nem ekcéma, mert az másutt is lenne és viszketne is. Most már nem olyan piros, de tényleg olyan, mint egy kis tini...
Azért elsétálunk a tanácsadásra, úgysem árt, ha ránéznek...
I
ildibaba

Sziasztok!
Hosszú "olvasgatós periódus" után most szeretnék én is hozzászólni a "kútvölgyis" anyukák beszámolóihoz, ill. tanácsot kérni.
Kisfiamat közel két éve szültem a Kútvölgyiben Teleki doktor úr segítségével. Könnyűnek nem nevezhető, hosszú szülés volt (du. 2-3 tól 5 perces fájásokkal és csak másnap reggel 3/4 8-kor vákumos segítséggel), de alapvetően a szakmai hozzáértéssel abszolút elégedett voltam és végig bíztam a doktor úrban, követtem minden utasítását. Már a terhességet megelőzően is Teleki doktorhoz jártam és járok a mai napig is nőgyógyászati gondjaimmal. Eddig minden rendben is volna, de most komolyan belekezdtünk a második baba "project"-be és ez egészen új gondolatokat is ébresztett bennem.
Most elsősorban olyan anyukáktól szeretnék tanácsot kérni, akik szintén a Teleki doktornál szültek. Ugyanis a terhesség és szülés kapcsán szerzett tapasztalataim azt bizonyították számomra, hogy Teleki doktor meglehetősen konzervatív a szülés lezajlása és a szükséges beavatkozások tekintetében (ami nyilván szakmailag biztonságosabb lehet adott esetben). Nekem viszont a hosszú vajúdás miatt volt alkalmam nagyjából megtapasztalni, hogy nekem hogy jobb, könnyebb, elviselhetőbb, mint pl. a teljes hanyattfekvés kitolásnál. Mivel a férjemmel eredetileg két gyerkőcöt terveztünk, úgy vagyok vele, hogy szeretném a másodikat biztosan úgy szülni, ahogyan nekem is jobb. Szóval, (és bocsánat, hogy ilyen bő lére eresztettem) azt kérdezném, van olyan közületek, aki nem fekve szült Teleki doktornál, esetleg szülősámlin, vagy félig ülve? A többiektől pedig azt kérdezném, ha másképpen szültek, mint fekve, akkor ki volt az orvosuk, aki ebben partner volt maximálisan? Elég nagy dilemma ez most nekem, mert -ahogy azt már írtam is- nagyon elégedett vagyok a doktor úrral általában, tökéletesen megbízom benne, de lehet, hogy mindig vádolnám magam, ha most ezt nem próbálnám meg másképp!

Előre is nagyon köszönöm nektek!

Suti
suti

Sziasztok!

Ildibaba! Áron is 4 hetes lehetet, amikor tejkiütések jöttek ki az arcán. Tényleg úgy nézett ki, mint aki kamaszodik. Semmit sem tettem, 2-3 hét alatt magától elmúlt.

Suti! Én Tóth dr.-nál szültem novemberben félig ülve. A lábaimat saját magam húztam fel, amikor éreztem a fájás kezdetét. Nekem ez így teljesen ok volt. Szerintem beszéld meg a Teleki dokival és a szülésznővel, biztosan nem fognak ellenkezni. Babarózsa írta múltkor, hogy Rákóczi Ági szülésznőnél lehet sámlin szülni, a dokik kevésbe támogatják.

Kuha! Én ilyet nem tapasztaltam, ez teljesen dokifüggő. Szép kis összegbe fog kerülni a szülésed Kép

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok Csajok!

Kicsit eltűntem. Leutaztunk a párommal apósomékhoz. Jó szar idő volt, most jöttünk meg nemrég.

Gratula a babákhoz!!
Várom a képeket!!!!

Nicol: a Hegedűs doki Bu-i rendelése:

H:13-16, K:16-19, SZ: 8.30-12.30

Ez az időváltozás nekem is betett, állandóan aludni akartam, a babóca nemigen, ő elég aktív volt.

Ma voltam egy babanagykerben, nagyon jó áraik vannak és mi halandók is vásárolhatunk náluk. (Matti Nagyker: Budaörsi Ipartelep- Trend2 mellett.)

Johanna: ne aggódj, a pici tudja, hogy mikor akar kijönni.

Képzeljétek Csajok: ugye eddig panaszkodtam, hogy nincs hasam, most már van - rohamosan elkezdett nőni és beremeg egy-két rugástól.

Puszi mindenkinek és kitartást!!!

Toto
toto

Szia Toto!

Már azt hittem, eltűntél...

jó pocaknövelést...
Tünde

mtunde

Áron!

Ami azt illeti, az elején bele sem gondoltam, hogy kb. mennyibe is fog ez kerülni nekem a végén. Aztán elkezdtem számolgatni, és úgy döntöttem, hogy megkérdezem a dokitól, hogy magára a szülésre vonatkozóan van-e fix tarifája. Azt mondta, hogy nincs fix tarifája, mindenki annyit ad, amennyit tud, gondol, ill. amennyire elégedett. Bár, azt még hozzátette - és ez vágott mellbe - , hogy ő 50.000 és 100.000 Ft között szokott kapni. Nem is az összeg esett rosszul, hanem az, hogy ezt még hozzátette. De egyébként továbbra sem lehet egy rossz szavam sem a dokira. Én mondjuk még el-el fogadom ezt a helyzetet (már ami a pénzt illeti), a párom már kevésbé. Ami azt illeti, én választottam az orvost, amikor eldöntöttük, hogy kisbabát szeretnénk, én kerestem meg. Én anno nála születtem, és eddig egy egész más dokihoz jártam. És persze a kórház is vonzott, eddig csak jót hallottam a szülészetéről. Valamit valamiért... Nem Budapesten lakom, úgyhogy azzal nyugtatgatom a páromat, hogy akár kerülhetnék a lakhelyem szerinti illetékes kórházba (szintén nem Budapest), ahová nagyon nem szeretnék. Ez van.
Kíváncsi voltam, hogy akad-e még valaki rajtam kívül, aki hasonlóan járt, és a Kútvölgyiben fog szülni.

Kép
kuha

Áron!

Először is köszönöm, hogy válaszoltál és persze az információt is Tóth doktorról. Ami azt illeti, róla eddig csak jót hallottam. Egyébként a szülésznőm is megerősített abban, hogy Teleki doktor nem támogtaja az alternatív szülési módokat. Amikor jeleztem neki, hogy nem szeretnék hanyattfekve szülni, csak annyit mondott, hogy ha kiraknának egy nőt terhesen egy lakatlan szigetre ahol nem olvashatna kismamának szóló magazinokat egészen biztosan fekve szülne. Meglehetősen sokkolt a kijelentés, de nem akartam vitatkozni és így elég egyértelmű volt a hozzáállása is. Ha más mellett döntök, azt hiszem azt kell majd megbeszélnem Teleki doktorral, hogy erre kizárólag a szülésről alkotott eltérő elképzeléseink miatt kerül sor. Tóth dokihoz a kórházi rendelésen is lehet járni, vagy magánrendelésen kell megkeresni?

S.
suti

Sziasztok,

Áron: örülök, hogy ismét jókat irsz Tóthdokiról... hiszen lassan jön a mi napunk.

Kuha: hát ez nem jó hír, mármint amit az orvosról irsz. Én eddig teljesen TB alapon jártam a dokimhoz és azt hiszem ez igy is van jól. Ha megszületik a kisbébi és minden rendben lesz és elégedettek vagyunk, úgyis kap kellő honoráriumot. És szerintem ez igy normális. Engem kiborít, amikor a kórházon belül pénzt kér a doki, ha elfogad az már, de kérni???
Szóval mi nagyon elégedettek vagyunk...

Ildibaba: köszi a sms-t. Bocsi, hogy nem válaszoltam... Ati édes lehet a pöttyökkel is. Nem ettél epret vagy valami hasonlót? mit mondtak a tanácsadáson?

Most ennyi,

johi és Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Suti!
Kórházban is járhatsz hozzá, erről Johanna tud bővebb információt adni. Megkérdeztem a férjem pontosan hogy is volt az a kitolási szakasz Kép.
Ketten összeraktuk a történetet. Alapban hanyatt feküdtem, majd amikor jött a fájás felhúztam a lábaimat és abba kapaszkodva felhúztam a fejem. A férjem segített hátulról tartani a fejem, a doki gátvédelem közben mutatta hogy hová kell nyomni. Az egész kitolási szakasz a doki instrukciói alapján történt. Mivel nekem így teljesen jó volt, nem kértem semmi szokásostól eltérőt. Arra nem emlékszem, hogy az ágy dőlésszöge milyen volt. Az utolsó húsz percben ár nem igazán voltam beszámítható Kép.

Johanna! Mi a pontos dátum?

Kuha! A lényeg, hogy biztonságban érezd magad Kép

Andrea & Áron

KépKép
Áron

Suti!
Masok mar unhatjak, ugyhogy nem irom le reszletesen, de en allva szultem. Talan marcius vegen vagy aprilisban irtam errol egy kicsit, ha vissza tudsz olvasni. Vida doktor az orvosom, de epp szabadsagon volt, ugyhogy Meszaros doktornal szultem. Es Ferenci Erzsi volt a szulesznom (nagyon ajanlom, igencsak partolja az alternativ dolgokat, ugy tunt). Amugy ebben a kerdesben legalabb olyan fontos (ha nem fontosabb) a szuleszno hozzaallasa, mint a dokie.
Ha kerdezel, irok meg szivesen arrol, ami bovebben erdekel.
Ildibaba! Orulok, hogy rendezodott a TAJ kartya ugyetek.
Tarifak: amikor mi a szobatarsaimmal szules utan errol beszelgettunk, elhulten hallottam, hogy allitolag 100 es 200 kozt illik adni. Es hogy egyikuk, mivel protekciosan kerult a dokijahoz, csak (!) 80-at fog adni. Szoval mindenfele elofordul...

Sziasztok,
Orsi
torsi

Sziasztok!

Tegnap voltunk tanácsadáson: szóval anyatejes pöttyökről van szó, csak nekünk nagyon sok van, köszönhetően a tejemnek... Kaptunk rá krémet, ami segít rendbetenni a bőrét. Az erős tejcsi, illetve a jó étvágy miatt a pici fiam igen jó erően örvend, a dokinő és az asszisztense el volt hűlve, hogy mennyit gyarapodott mióta hazajöttünk a kórházból (a születési súlya 3550 g volt, haza 3350-nel jöttünk, most 5230 g és a gyerkőc ma 6 hetes). A dokinő azt is mondta, hogy ha jobban fájna a hasa és az infacol sem használna, hagyjuk abba 1-2 perccel hamarabb a szopizást. Ezt én udvariasan meghallgattam, de eszem ágában sincs irányítani a gyerekem, egyen annyit és annyiszor, ahogy szeretné!

Tarifák: másokat szerintem nem érdemes megkérdezni, mert nem biztos, hogy anyagilag úgy áll az ember.

Szülés: én Vida dokival és Ferenci Erzsikével szültem, abszolút megelégedésemre. Tiszta szívből tudom ajánlani őket. A sztori valahol ott van a május közepi hozzászólásoknál. Én az ágyon szültem, amit mi állítottunk be olyan szögbe, ami kényelmes volt nekem. Vajúdáskor, amíg bírtam labdáztam, sétáltam, de a végén csak az ágyra vágytam... Kitoláskor pedig a doki, a szülésznő és férjem egy csapatként segített, hogy kibújjon a kismanónk.

Ildi
ildibaba

Toto
Mi is sokat vásároltunk a Mattiban, de érdemes elmenni a Lehel utcai babadiszkontba is, mert ők sok terméket szereznek be onnan és valahogy sikerül alacsonyabb árat kihozniuk. Ezt tapasztalatból mondomk és azért nem mindegy... Persze a Mattiban rengeteg akció van és ha egyszer 50 ezer Ft felett vásárolsz, kapsz 5% kedvezményre jogosító kártyát, illetve ha van kuponod, akkor jó is árat tudsz elérni. Mi a textilpelenkákat vettük ott akciósan, ha jól emlékszem 150 Ft volt darabja, erre jött rá az 5%.
ildibaba

Ildibaba!

Le tudnád írni pontosan, hogy hol található a Lehel utcában ez a bizonyos babadiszkont?
Előre is köszönöm!

Kép
kuha

Sziasztok!

Elhűlve olvasom ezeket a 100e ft-os nagyságrendű tarifákat. Ugye, ez csak vicc? Kép
Bár én már túl vagyok a szülésen, most lesz 3 hónapos a nagylányom Kép, de megközelítően sem adtam ennyit a dokimnak. (Mészáros doktor) Nem tűnt elégedetlennek...

Amikor terhesen olvastam a kismama újságokat, én is eldöntöttem, hogy nem fogok fekve szülni. Akkor és ott, mégis ez tűnt a légkényelmesebbnek, furcsa módon. A vajúdás alatti labdán való ücsörgés is jó volt, erősebbek voltak a fájások, ezáltal hatékonyabbak is. A kitolásnál már nagyon fáradt voltam, nem tudtam olyan jól közreműködni, mint anno a fiamnál, de ez nem a fekvő testhelyzet miatt volt, hanem inkább a vajúdás alatti komplikációk miatt. 3 és fél éve Ákost is fekve szültem, és 4. nyomásra úgy kirepült, hogy győzték elkapni. Kép Kép
Szerintem az a lényeg, hogy senki ne zárkózzon el semmitől, így előre, mert nem lehet tudni, hogy
mi esik majd jól, amikor eljön az idő. Ki kell próbálni, amit lehet, ami jólesik.

Zsu
tothzsuzsi

Zsuval egyetértek, sohasem tudhatod, mi a jó, de ha ki tudod próbálni és beválik, akkor miért ne? Ezért kell rugalmasnak lenni, de ez igaz a szülő nőre is. Nekem például kifejezetten jó volt a mások által annyira elítélt és rettegett beöntés. S bár nagyon beindultak a fájások, az oxitocinért is hálás voltam... A borotválás meg kit érdekel, végülis magadnak is megcsinálhatod.

A Lehel utcai diszkont a Lehel u. 3 szám alatt található (sárga épület, lila rácsokkal - elég ronda). Ha a Westend felől sétálsz a Lehel tér felé, asszem 2 vagy 3 saroknyira van. Illetve mehetsz a Lehel téri metrómegállótól - onnan kb. 1-2 perc séta vagy az 1-es villamos Lehel téri megállójától (azzal majdnem szemben van).
Kicsit zsúfolt, de jó kis üzlet és nagyon készségesek az eladók. Hétfőtől péntekig 10-től este 6-ig, szombaton 10-től 3-ig vannak nyitva. Ja, van weboldaluk: babadiszkont.hu

Ildi
ildibaba

Zsu!
Nekem is csak mondtak ezeket a 100-200 ezreket, biztos van egy reteg, aki igy csinalja.

Szerintem a pizicional az a jo, ha az embert beken hagyjak, ill. megerositik abban, amit szeretne, legyen az fekves, ules, allas, gatmetszes, beontes, vagy ezek nelkul. Persze mindezt a komplikaciomentes szuleseknel. Se a hagyomanyost, se az alternativ modokat nem szabadna normal esetben ratukmalni senkire. Vegulis altalaban az ember nem szul olyan sokszor (mondom en :o) hogy olyan konnyen lemondhasson a szulessel kapcsolatos elkepzeleseirol. Ugyhogy szerintem ebben a korhazban nagyon jo, hogy van tobb olyan orvos is es szuleszno is, akik nem csak egyfelekeppen tudjak elkepzelni a szulest. Pozitivan allnak az ujdonsagokhoz, de nem itelik el azt sem, aki a hagyomanyokat valasztja. (Ellentetben egy otthonszules-parti baratnommel, aki folyton megjegyzeseket tesz a hagyomanyos szulest valasztokra es levezetokre.

Orsi
torsi

Sziasztok,

Hát én is csak elhűlve nézem az összegeket, ennyit mi biztosan nem tudunk adni és ha meggondolom nem is akarok. Hát a kettőnk fizetése ennyi egy hónapban, nem egy éjszaka.... Nem sajánlom tőlük a pénzt és tényleg ha van aki ennyit tud adni, akkor adjon. Csak valahol úgy érzem, hogy akkor elvárás lesz mindenkitől. És bizony van akinek a 20ezer is sok. Hiszen adok a szülésznőnek is a csecsemősöknek és stb.. és a gyereknek is illene valamit venni, ágy, meg ilyesmi. Ha elköltöm az összes pénzt a dokira mi marad minimanócskámnak? Na jó, az én dokim nagyon rendes ilyen téren és szerintem nem a fent említett összeget várja el. Ugye Áron ebben meg tudsz erősíteni?

Amúgy hivatalosan mi csütörtökre vagyunk kiírva.. de szerintem ráhúz egy hetet a gyerek. pedig hatalmas... remélem minden rendben lesz.

Képzteljétek ma olvastam egy 2,5 órás szülésről, mindenestül, vajúdás, kitolás stb... iszonyatosan jó lehetett, hogy ilyen gyorsan túl vannak rajta. Bár tudom, hogy nem jó ha kirohan a gyerek, mert gátvédelemnek annyi, de mégis azért ezt én is elviselném igy.

Ildi: örülök, hogy csak tejpöttyök... majd kérünk képet pöttyöslabda Attiról... :-))

Johizsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Ár ügyben én sem gondolom, hogy ez lenne a természetes. Nyílván, van aki megteheti. Hegedűs annyit mondott: ahogy gondolja... Hát ezzel sem lettem kisegítve, de legalább nem köt semmihez. Tényleg, aki nála szült, milyen taapsztalatai voltak e téren?
És tény, nem csak az orvosnak illik adni, és az már aztán kész csőd. Azért azt remélem, illetve eddig az a tapsztalatom, hogy az orvosk rendesen elvégzik a munkájukat, és nem előrr tartják a markukat. És talán azzal is tisztában vannak, hoyg mi nem annyit keresünk, mint ők Kép

Tünde

Johanna, akor továbbra is türelmet, és kitartást kívánok neked. Remélem van programod addig is, hoyg könnyebben teljen az idő.
Igazad van, a2,5 órás szülés azért vonzó... Bár ha nálam marad a csázár, még annyi sem lesz Kép

Tünde

mtunde

Johanna! Megerősítelek. Szerintem az igazság a Kuhának mondott tarifánál van.

Andrea

KépKép
Áron

hali!

ildibaba
a fiam jól van, köszi! Kép 2-án lesz 3 éves, hihetetlen! kezdem szedni az elevitet, készülünk a tesóprojektre, de élesben majd csak ősszel, most folsavval telítem a szervezetem meg méregtelenítek stb.
ovis lesze szeptembertől, tegnap volt az első szülői Kép, kenyér lesz a jele. költözünk is augusztusban, szóval zajlik az élet körülöttünk. a kistesó már az új lakásba fog jönni.

Suti
Én Mészáros doktornál szültem, ott félülő-ülő helyzetben. nem voltam korlátozva. monjduk gyors szülés volt du -án 1/2 5 kor 5 perces fájásokkal kezdtem, burokrepesztés és este negyed 8kor már megvolt a fiam. én is magam húztam a lábam, amikor jöttek a tolófájások. volt gátvédelem, de kicsit kellet vágni, kb. 1 cm-t.
de itt írta vki, hogy állva szült nála.

igen, Rákóczi Ági kapható az alternatív szülésben
is segíteni.

Teleki doktor
Na, ez elég durva kijelentés volt tőle!!!!! KépKép: inkább mondta volna azt, hogy ő nem tudja máshogy elképzelni csak fekve, valszeg mert neki ez a legkényelmesebb.
sokszor felháborító, hogy az orvosok mennyire tojnak a pácienseik fejére. sokkal jobban becsülöm azokat a dokikat függetlenül attól, milyen területen praktizál, aki nemcsak a megrögzött dolgokat használja, hanem ötvözi az alternatív módokat is. mert hiszen van, akinél vmi tökéletesen beválik, van akinél meg uaz nem. sokan a homeopátiától is ódzkodnak, pedig sokkal régebbi, mint a modern orvoslástan, és még mellékhatása sincsen. csak nem akarják elfogadni, inkább hisznek sokan a mesterséges dolgokban.
még a gyerekek is ha elbújnak WC-zni, állva csinálják kezdetben aztán ülve.... igaz nem lehet a kettőt összehasnolítani, de ez a kijelentés olyan, mintha hanyatt fekve kellene kakilni...
na, mindegy, örülök, hogy az én dokim nem ilyen.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!!

Szépia és Dóri!!
Én is szeretnék gratulálni a babucikhoz, sok sok egészséget,boldogságot és örömet a gyerkőcökhöz!!

Johanna!! Most már nemsokára rajtad a világ szeme..Kép) nagyon drukkolok neked!!!

Mi jól vagyunk, Botond szépen fejlődik, már 5730gr, mindenki 6 hónaposnak nézi amikor lemegyünk sétálni..Kép) már megfogja a játékait, kezdi a szájába venni őket és ébredés után mosolyog ezerrel, majd teszek fel képet róla...

Zsu!!
HOgy vagytok? kicsit borzalmas ez az időjárás, pár napja még a fűtést be kellett kapcsolnunk, ma meg szinte 30 fok, szóval nem csoda ha a babák is nehezen viselik......

lassan jön a nyaralás ideje...mentek valahová?

üdv. mindenkinek

kingu
cica29

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de szokjuk az új életünket...ami egyébként teljesen szuper, csak még nem álltam át teljesen.

Mindenkinek nagyon-nagyon köszi a jókívánságokat és a gratulációt! Szépiának viszont én is szeretnék gratulálni, még az is lehet, hogy találkoztunk a kórházban.

Johanna,
hááát, mindent megpróbáltunk, amit felsoroltál: homeóval kezdtünk (ittam két hétig málnalevelet is), arra szépen be is indult a dolog, csak a végén állt le az oxitocin ellenére is. Sajnos, volt gátmetszés is, bár szerettem volna megúszni,de sajnos már alig bírtam nyomni a végén, úgyhogy muszáj volt segíteni a kijövetelben. Hát Lányok, a gátmetszés elég "jó" dolog, aki csak teheti próbálja meg kihagyni, főleg a rákövetkező pár nap a nagyon gáz! Főleg hogy a kórházban olyan állati magasak az ágyak, hogy alig tudtam felkászálódni rá a magam 150 centijével és egy babával...
Hál Istennek, tejem az van, és Kritóf nagyon rendesen eszik is: most már 90-100-akat!

Ildibaba,
lehetséges, hogy tényleg találkoztunk! (Valamilyen takarót vettél a babócának, igaz?) Hogy vagytok????

Remélem, egy képet is sikerül feltennem, de még nem próbáltam, úgyhogy ha nem megy, bocsi.

Sziasztok, mindenkinek jó és nyogodalmas éjszakát és jó pocakoskodást!!!
Dóri
kiskacsa

Sziasztok!

Torsi:
Elolvastam az állva szülésed rövid történetét a márciusi hozzászólásokban, igaz, ami igaz, Te már veteránnak számítasz a szülések számát illetőenKép)és tök jó lehet, hogy ilyen sok kis csemetéd van!Mindenestre igazán jó tudni, hogy még állva is lehet jó!

Gumicukor:
Úgy látom a korábbiakból, hogy Mészáros doki is határozottan felvilágosult és maximálisan a szülő nő igényeit figyeli. Az az igazság, hogy amikor két éve szültem a kisfiamat, mivel több, mint egy hetes késésben voltunk, be kellett feküdjek a szülés előtt, így volt alkalmam elég sok dokiival találkozni, persze csak amolyan látásból. Szóval, hogy néz ki a Mészáros doktor? Rendel a kórházban is, vagy magánrendelőben kell felkeresni?

Teleki doktort úgy érzem most feltétlen meg kell védenem. Tényleg merész volt a lakatlan szigetes kijelentése, tökéletesen igazad van a "kakilós" hasonlattal (nekem is pont ez jutott akkor eszembe)de itt nagyjából be is tudom fejezni a negatív hozzáállás megnyilvánulásait. Rendkívül tapasztalt orvos, aki, ahogy Te is mondod egyedül abban szenved hiányt, hogy inkább olyan szülési módokat támogat, ami az ő szempontjából biztonságos hozzáférést enged a babához minden esetben. A terhességem során végig maximálisan informatív volt, minden kérdésemre kimerítő választ adott, a vajúdás és szülés során bátorított és utána is naponta többször ellenőrzött. Nekem is lehetett labdán vajudni, csak a második felében (burokrepesztés és 14 óra után) már nagyon elfáradtam és az ágy tűnt az egyedüli megoldásnak. Amikor pedig a kitolás következett akkor kellett teljesen hanyattfeküdni és úgy nyomni. Ott éreztem először, hogy én szeretnék felülni kicsit, de azt nem tartotta jó ötletnek (igaz, hogy nem is volt teljesen komplikációmentes a szülés, hiszen maga a kitolás is még plusz másfél óra volt). Egy alkalommal ő mondta, hogy üljek rá a szülősámlira, ami viszont nekem ég és föld különbség volt a fekvés után, és szívesen ott maradtam volna, de mivel a Pici így sem akart könnyebben előbújni vissza kellett feküdnöm az ágyra.
Végülis a szülősámli pozitív emléke az, ami megfogott, viszont a szülésznőm (aki igazi támogatás és segítség volt és borzasztóan ragaszkodom hozzá) megerősített, hogy Teleki dokinál nagyon valószínű, hogy alapból nem fogok tudni széken szülni, pontosan a konzervatívabb hozzáállása miatt. Úgyhogy lényegében azt kell eldöntenem, hogy kipróbálok-e valami újat és bizonyos szempontból jobbat, de bizonytalant, az egyébként megbízható régi helyett.
Bocsánat mindenkitől, hogy összevisszának tűnök, de pont ez a bajom és ezért szeretnék jó előre minél több információt begyűjteni, hogy amikor valóban megfogan a kistestvér (ami, remélem, nem várat magára sokatKép), már határozottan tudjam maradok, vagy megyek.

Johanna:
Áron egy tavaszi hozzászólásban írta, hogy Tóth doktor kedden délutánonként rendel a Kútvölgyiben. Ez mostanság is így van? Be kell jelentkezni? Nála van valamilyen konkrét összeg, amit figyelembe kell venni?
Ha jól olvasom, hamarosan megszületik a pocaklakó, a hátralévő várakozáshoz minden jót neked! (Nem olvastam végig minden levelet, így lehet, hogy olyat kérdezek, amit már mindenki tud: fiú, vagy kislány érkezik?)

Kicsit ismeretlenül is gratulálok az új egyszeres és többszörös anyukáknak is!

Sziasztok!

S.
suti

Sziasztok!

Johanna: köszi az infot a bababolttal kapvsolatban. A cégem a Lehelnél van tehát biztos, hogy benézek.

Tünde: örülök, hogy hiányoltál! Mi zujs veletek?

Puszi:

Toto
toto

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?