Sziasztok!
Torsi:
Elolvastam az állva szülésed rövid történetét a márciusi hozzászólásokban, igaz, ami igaz, Te már veteránnak számítasz a szülések számát illetően
)és tök jó lehet, hogy ilyen sok kis csemetéd van!Mindenestre igazán jó tudni, hogy még állva is lehet jó!
Gumicukor:
Úgy látom a korábbiakból, hogy Mészáros doki is határozottan felvilágosult és maximálisan a szülő nő igényeit figyeli. Az az igazság, hogy amikor két éve szültem a kisfiamat, mivel több, mint egy hetes késésben voltunk, be kellett feküdjek a szülés előtt, így volt alkalmam elég sok dokiival találkozni, persze csak amolyan látásból. Szóval, hogy néz ki a Mészáros doktor? Rendel a kórházban is, vagy magánrendelőben kell felkeresni?
Teleki doktort úgy érzem most feltétlen meg kell védenem. Tényleg merész volt a lakatlan szigetes kijelentése, tökéletesen igazad van a "kakilós" hasonlattal (nekem is pont ez jutott akkor eszembe)de itt nagyjából be is tudom fejezni a negatív hozzáállás megnyilvánulásait. Rendkívül tapasztalt orvos, aki, ahogy Te is mondod egyedül abban szenved hiányt, hogy inkább olyan szülési módokat támogat, ami az ő szempontjából biztonságos hozzáférést enged a babához minden esetben. A terhességem során végig maximálisan informatív volt, minden kérdésemre kimerítő választ adott, a vajúdás és szülés során bátorított és utána is naponta többször ellenőrzött. Nekem is lehetett labdán vajudni, csak a második felében (burokrepesztés és 14 óra után) már nagyon elfáradtam és az ágy tűnt az egyedüli megoldásnak. Amikor pedig a kitolás következett akkor kellett teljesen hanyattfeküdni és úgy nyomni. Ott éreztem először, hogy én szeretnék felülni kicsit, de azt nem tartotta jó ötletnek (igaz, hogy nem is volt teljesen komplikációmentes a szülés, hiszen maga a kitolás is még plusz másfél óra volt). Egy alkalommal ő mondta, hogy üljek rá a szülősámlira, ami viszont nekem ég és föld különbség volt a fekvés után, és szívesen ott maradtam volna, de mivel a Pici így sem akart könnyebben előbújni vissza kellett feküdnöm az ágyra.
Végülis a szülősámli pozitív emléke az, ami megfogott, viszont a szülésznőm (aki igazi támogatás és segítség volt és borzasztóan ragaszkodom hozzá) megerősített, hogy Teleki dokinál nagyon valószínű, hogy alapból nem fogok tudni széken szülni, pontosan a konzervatívabb hozzáállása miatt. Úgyhogy lényegében azt kell eldöntenem, hogy kipróbálok-e valami újat és bizonyos szempontból jobbat, de bizonytalant, az egyébként megbízható régi helyett.
Bocsánat mindenkitől, hogy összevisszának tűnök, de pont ez a bajom és ezért szeretnék jó előre minél több információt begyűjteni, hogy amikor valóban megfogan a kistestvér (ami, remélem, nem várat magára sokat
), már határozottan tudjam maradok, vagy megyek.
Johanna:
Áron egy tavaszi hozzászólásban írta, hogy Tóth doktor kedden délutánonként rendel a Kútvölgyiben. Ez mostanság is így van? Be kell jelentkezni? Nála van valamilyen konkrét összeg, amit figyelembe kell venni?
Ha jól olvasom, hamarosan megszületik a pocaklakó, a hátralévő várakozáshoz minden jót neked! (Nem olvastam végig minden levelet, így lehet, hogy olyat kérdezek, amit már mindenki tud: fiú, vagy kislány érkezik?)
Kicsit ismeretlenül is gratulálok az új egyszeres és többszörös anyukáknak is!
Sziasztok!
S.