Új privát üzeneted érkezett!

holnap folytatom mert felébredtek a gyerköcök pusz Kép

hol jártok ??

mino
minden okés volt az uh.-n

kob.
már csak 1 napKép

seriff
mizuj pici hanna?? hogy birja??

beáék
és lillácska nem nyügi

lilike
tudsz tanulni ma lesz a koncert ??

sam
ide irogatom reciket de ami benne van könyvtáramba azt elküldöm Kép

sziazstok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Még mindig nem olvastam vissza mindent, csak ezt az oldalt. Bár Robi mostanában közvetít, ő gyakrabban "néz be".

Egyelőre leírom a szüléstörténetem, többen is kérdeztétek.

Éjjel fél 3-kor kezdődtek a fájások, 20 percesek. Reggel 6-kor már 6-8 percesek voltak, de rövidek. A dokihoz amúgy is kellett mennem 8-ra, így nem kapkodtam. Doki megvizsgált, közölte, hogy puhulgat a méhszáj, de egyébként semmi. Legkorábban éjjel lesz baba, de inkább holnap. Én akkor megijedtem, mert fájt rendesen és tudtam, hogy másnapig nem bírom, ki fogok merülni. Ja igen! Ahogy beértem a kórházba, újra 15 percesek lettek. Gondolom pszichésen "megritkítottam" a fájásokat -csupán ennyire tartottam a kórháztól. Ahogy kiléptünk a kapun, újra 5 percesek lettek. Ekkor bevettem egy adag homeobogyót, nem is tudtam még, milyen hatása lesz.

Ezután még elmentünk az Auchanba vásárolni -5 perces fájásokkal-, gondoltam úgysem történik még semmi. Aztán még a házhoz is elmentünk. 10-kor jöttünk haza, akkor én gyorsan befeküdtem a fürdőkádba, máshol már nem volt jó. A forró víz nagyon jó volt. 2 órát feküdtem ott, közben Robi masszírozta a derekam. 1-re vissza kellett mennem ctg-re, hogy megnézzük, hogy alakulnak a fájások, de rendszertelenek és rövidek voltak. Viszont az nst-t már csak állva bírtam, se ülni, se feküdni nem tudtam. Aztán megvizsgált a doki. Előtte kérdezte, hogy a labdát nem hoztam? Meg volt beszélve, hogy mivel semmilyen vajúdást segítő eszköz nincs a szülőszobán, én viszem a labdámat. Mondtam, hogy kint van az autóban. Vizsgálat után közölte Robival, hogy menjen a táskáért, de a labda már nem kell, mi meg szaladjunk a szülőszobára. 8 cm volt a méhszáj. Azt hiszem, hogy ez a homeobogyónak volt köszönhető. Szóval a vajúdás így telt, azt csináltam, ami jólesett. Számomra tökéletes volt.

Aztán megrepesztette a burkot -már magától is majdnem megrepedt. Ezután jött a probléma. Fájások megritkultak és legyengültek. Ismét az én kis pszichém, féltettem a babát a kitolástól. A kitolási szak hosszúra nyúlt, majdnem 1 óra volt, oxyt-t is bekötöttek (ekkor már nem tiltakoztam ellene, már csak Leot féltettem), de a fájások csak szarok maradtak. A végén kinyomták belőlem Leot. Azt az érzést, amikor kicsusszant, sosem fogom elfelejteni. Én felpattantam és elkezdtem őt símogatni, amíg leszívták és Robi elvágta a köldökzsinórt. Ezután rámtették, ez van az albumban, utána Robival együtt elmentek megmérni, fürdetni stb. Amikor visszajöttek, megpróbáltuk mellre tenni, de még nem kérte. De aztán a varrás után úgy rácuppant a cicire, hogy le se lehetett venni róla. 1 órával a születése után. Ez volt az álmom, hogy mellere tehessem és megvalósult. Azóta is nagyon ügyesen szopizik, nagyon szereti a cicit.

A megfigyelés alatt többször kihozták nekem, 15-20 percekre. A szülőszobán és az újszülöttön is akkor mindenki nagyon rendes volt, csak kérni kellett.
A vérvesztés miatt közben elájultam, sokáig voltam fönt megfigyelés alatt.

Gyermekágy:
Az esti szopira lehozták Leot, kikönyörögtem. Pedig felkelni nem tudtam, de ottmaradt velem nővérem, így lehozták. Ja, azt nem is írtam, hogy a szülésen Robi és a nővérem végig ott volt. Üzenem minden apának és leendő apának, hogy nagyon-nagyon sokat számít a jelenlétük! Tényleg sokat segít!

Miután felvitték a babákat, engem fel akartak kelteni. Hát, mit mondjak. Állandóan elájultam, még attól is, ha csak felültem. Csak pillanatnyi eszméletvesztések voltak, de nem örültem, hogy nem tudtam felkelni, mert így másnap de. csak szopni kaptam meg Leot -ami teljesen érthető. Többször próbálkoztam a felkeléssel, hogy végre velem maradhasson, aztán egy infúzió után sikerült. Du. 3-kor megkaptam őt. Onnantól nem volt semmi gond. Csak csodáltam és csodáltam. Azóta is. És!! Mivel azt írtam alá, hogy csak saját anyatejet kaphat és még kértem is, éjjel lehozták szopni. Igaz, csak 1* éjjelente, de az is több a semminél. Utolsó ájulásom szerda este volt, pénteken hazajöttünk.

A nappalok azóta is jól telnek, összeszoktunk a kórházban, de az 1.éjjel óránként kelt. Biztos tudni akarta, hogy most már éjjel is itt van anyu. Azóta minden éjjel ritkulnak az ébredések. Tejcsi van, bár fejni nem nagyon tudok, de neki elég és ez a lényeg. Kezd hasfájós lenni, de most hozattam homeobogyót, meglátjuk, segít e. Viszont az előbb volt itt a doki néni és be van gyulladva a köldöke, úgyhogy máris adhatom neki az antibiotikumot. 1 hónap alatt ő a 3. baba, akinek ilyen lett a köldöke ennél a doktornőnél, szerinte vhol hibáznak a sterilizálással a kórházban. Na mindegy, csak nagyobb baj ne legyen.

Tapasztalataim a kórházzal kapcs-ban vegyesek. Vannak nagyon-nagyon segítőlész emberek és vannak, akik le se csinálják az embert. Pl. az egyik nővér nem volt hajlandó kivenni a branülömet, errefel kaptam egy jó kis vénagyuszit, a dokinak kellett végül kivenni. Még mindig azt mondom, hogy az embernek kérni kell, ha vmit akar és ha úgy sem megy, akkor igenis ki kell nyitni a száját. Máshogy nem megy.
A rooming-inben volt egy császáros anyuka, úgyhogy lehet kérni!!!
Éjjel is lehozták szopni a babát, kérjétek!! És ne hagyjátok magatokat megijeszteni, hogy a baba-mamás elhelyezés fárasztó (a kismamák beszélik le egymást róla), nem igaz!

Mindent összevetve alig várom, hogy újra terhes legyek, de azért a legszívesebben ambulánsan szülnék. Hátha legközelebb nem lesz velem és a babával sem gond!

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de szerettem volna Veletek megosztani.

Éva

Kép
sygnum

syg hát ez fantasztikus Kép anyira örülök hgy mindent leirtál Kép köldök gyulladásra nem probáltatok külső szerket vag ynem szabad ?? a Arga dokinőt választotad végül babucinak ő volt kint nállatok milyen volt ??

annyira örülök hogy minden rendben van veletek Kép csak igy tovább és pihenj sokat gyüjtögesd az enrgiás és szedj egy kis vasat is hátha segit Kép

puszik Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

bocsi elirtam szóval a VArga judit dokinő a dokitok ?Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok Mindenki!

Szia Sygnum!

Én ezer éve nem írtam ide, több okból is, de ezt hagyjuk...

Először is szívből gratulálok a picihez! Gyönyörű!!! Megnéztem az albumot és tényleg csodaszép.

Én nagyon örülök hogy leírtad. Nem tudom mennyire emlékszel, de az én problémám az volt, hogy elképzelni sem tudtam hogy a második gyermekem esetleg majd itt szülessen meg.

Kicsit megnyugtattál. Nagyon humánus dolognak tartom hogy a 6-8 perces fájásaiddal nem fektettek be. Gondolom ez az orvosodon múlt. (Én 2 teljes napig feküdtem bent 8 perces fájásokkal. Borzalmas volt) Szerintem "nagyon jóljártál" azzal hogy otthon élted meg az első szenvedéseket.

Az is nagyon meglepett hogy mellre tehetted a babát 1 órával a születését követően és hogy még éjjel is lehozták.

Szóval tényleg megnyugtattál az itteni korházzal kapcsolatban! Ha lehet vhogy majd szeretném megtudni azt is hogy kinél szültél. Humánus embernek tünik (bár a baba kinyomását erőszakkal nagyon ellenzem, sajnos az én kisbabámat is kinyomták) Dehát biztos nem volt más megoldás.

Tényleg nagyon örültem hogy jelentkeztél!

Élvezd ki a csöppséggel való együttlét minden pillanatát!

Üdv,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Sygnum!

Nagyon örülök, hogy elmondtad. Egy picit felelevenedett bennem is az esemény. Jézusom már két hónapja!
Igazad van abban hogy mindent kérni kell, de fontos az is ,hogy az orvos hogyan viszonxul a dologhoz. Mennyire nyitott az új dolgokra.

Nekem az első szülés nem volt jó de a második apával volt és nagyon jó!
Bennem is kellemes emlékként maradt meg.

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!
Éva, tényleg nem volt egyszerű, nem tudtam miért írtad az sms-ben, h "Leo jól van, és most már én is", most már értem! Minden szülés más és más, és mind csodálatos! És igazad van, sztem is nagyon nagyon fontos, h ott legyen az Apa, csak a kezét szoríthassam, és nézhessek Rá nagy szemekkel, ez a lényeg! És Õ pedig láthassa a csodátKép! És milyen érdekes, van egy csomó közös a vajúdásunkban, én is otthon "csináltam" végig nagyrészt, 5 perces fájásokkal mentünk be az amúgy is esedékes ctg-re. Édes Kis Leo pedig lassan megszokja az éjjelt és a nappalt meglátod!
Sajnálom szegénykének a köldökét, de remélem nem nagyon szenved miatta! Õ is szokott csuklani?
Hancipanci olyan édes, mint egy kis részeg!

MA egyébként reggel 3/4 7-kor mi ébresztettük fel, mert este 9óta nem evett, és kezdett gyanús lenni! De minden okés volt, sztem csak az idő nyomta így el. Délután meg az anyavállán alszom, de ha letesz 10 perc múlva felkéreckedek, és ott újra elaszokot játszottuk, közben Anya kiképződik baseballból, meg ilyen hülyeségekből a tv-ben!

most mennem kell

Kép
seriff

Hali!

Syg!
Jó kis szülésed voltKép Fájásokkal az Auchanba menni? Nem semmi... M?i ez a homeóbogyó?

Lilla tegnap este elég nyügi volt. Nem akart elaludni, csak 11 körül, de akkor már 6-ig egyfolytában húzta a lőbört, majd egész délelőtt pihizett. Nálunk is ezt az anya vállán alszok, de az ágyban nem maradok meg című játékot szereti Lilla játszani.
Roz! Jók a receptek. Férjurad nem egy műszaki-szaki.Kép Fejben azért megmaradtak a dolgok. Képek esetlen nem készültek?

Délután még Apával szunyókáltunk egyet:
Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Olcaslak benneteket, itt vagyok, csak írni nem mindig írok! Kép

Most már folyamatos tanulásban vagyok, és eddig jól bírom.... kopp, kopp... A hátam nem bírja, kezd fájni. És a seggcsontom is. Felállok, leülök... Ez megy, amíg tanulok... Feküdni a legjobb, de ugye akkor meg elalszom, Zsófi pedig hancúrozik belül... Kép Szereti, ha kényelembe helyezem magam.

Éva, nagyon szép ez a történet... Kép Igazán szépen élted meg ezt az egészet... Milyen érzések a fájások? Tudja az ember, hogy az fájás? Milyen homeóizéket vettél be szülés előtt?

Na, megyek tovább agytágításra.
Ja, tegnap nagyon jól sikerült a koncertünk, mindnkinek nagyon tetszett. Kép Ügyesek is voltunk. Kép

Jó éjt, vigyázzatok a babócákra!

Lili
birolili

Még egy kérdés: Használtok mellszívót? Milyen márkájút? Vagy a sima kézi fejés a jobb?

Köszi a válaszotokat előre is. Kép
birolili

Birólili! Én vettem aventet de kézzel igaz nehezebb de sokkal jobb. Csak úgy tudod teljesen lefejni addig amig be nem áll a kereslet-kínálat.

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok Drága Mamik-Papik-Csöppségek!

Nem olvastalak még benneteket, mert zűrös volt az elmúlt 2 napom. Pl: tegnap este 21:20 körül értünk haza a nőgyógyásztól...
Ma is kemény programom lesz..
Sam: ha valami plusz infód van a gyerek dokibáról, kérlek jelezd! Egyéb rendelés, telszám...
Jövő hétig dokit kell találnom Bikfickének!

Nekem már megy a finisre való felkészülés, ezért ilyen zsúfoltak a napjaim..
De majd délután-estefelé gép elé ülök, és elmesélek mindent!

Nem mehet minden azért totál simán, szépen, ahogy a csillag megy az égen.. Kép Kép Kép

Na mindegy. Nálunk a legnagyobb cél most, hogy a 38. hétig eljussunk! Csak Biki kibírja rendben!

Puszilok mindenkit!

(Drukkoljatok, hogy a mai napom is eredményes legyen..)

Látom, Sygnum is mesélt, és Nana is bejelentkezett! Melissa, tényleg ne tűnj el, ha teheted! Kép Kép Kép Kép

Szép napot Nektek!

Noé
(34+3)

KépKép
mino

Sziasztok, látom senki nem aktívkodik ma!

Lili, gondolom Te most jól belehúzol még ebben a hátralévő pár napban! Bár nem tőlem kérdezted, de még nem túl régi az emlékem, és leírom:tudni fogod, h azok a fájások. Amikor elkezdődik, először csak gyanús lesz, h megint jön egy, de kb. a harmadiknál biztos leszel benne, h itt az idő! Én egy picit még bíztam benne, h azt az éjszakát átaludhatom, de gyorsan leesett, h nem, és akkor be is pakoltam a táskába, és már csak azon izgultam, h a reggelt megvárjuk, és ne hajnalban kelljen bemenni a kórházba!Kép
Én nem szerettem meg a kézzel fejést, mindig több volt a kezemen, mint az edényzetben, így én aventet használok, de igazából csak reggel és este.
Most láttam az újságban egy hírdetést, van egy új bababolt a Rendőrséggel szemben, a Matthias pizzéria, söröző mellett, ahol új és ahsznált babakocsik, hordozók, stb-k vannak, +ruhák is. Nem tudom milyen lehet, csak olvastam, gondoltam megosztom Veletek.

Hanci ma is 1/2 7-kor ébredt, 1/2 11-től szundított. És azóta is csak ebédelni nem akart hagyni, de a mosogatást már átaludta!

Mino, Ti mit csináltok éjjel a nőgyógyásznál?Kép Légyszíves ne hajtsd túl Magad, pihenj, főleg itt a finisben! Drukkolunk! Eredményes volt a nap? vásárolgattok, vagy mi?

Éva, már egy hete otthon!KépUgye milyen jó? Minden okés? Alakulnak már az éjszakák? Eszik rendesen a kis Tündér?
Gondolom, h ez most nem igazán érdekel, de leírom, a közös szomszédunk garázsalapjának ásásakor megsértették a mi szigetelésünket, ezért a tegnapi nagy esőzésben beázott a pincénk, állt lent a víz!Kép Csakhogy, mi utáljuk a vizet ebben a formában, amióta a rendelőben 40 cm volt ősszel.

Roz, Kobudo, Sam hogy vagytok? CSemeték?

További szép napot mindenkinek!
pusz O

Kép
seriff

Pedig annyira koncentráltam!

Sbea, ez szuper kép, jól kidőltek mindketten! Olyan édesek a kicsik, elfáradnak a nagy evésekben! Lillácska királylány így alszik hanyattfekve? Hihetetlen! Hanci csak hason hajlandó, még ha a babakocsi el is rázza hanyatt, 5 perc múlva megébred, sír, hasra tesszük, alszik tovább!

Kép
seriff

Sziasztok!

Roz, köldökére Betadine-t használunk külsőleg meg adok neki még homeobogyót is. Varga doktornőt választottuk, nagyon aranyos, 2* volt eddig nálunk és a köldöke miatt hétfőn újra jön. Majdnemhogy bocsánatot kért, hogy antibiot kell adnia. Én mondtam, hogy ha kell, akkor kell, nem tiltakozok én annyira ellene. Egyébként sztem már el is kezdett javulni. Tegnap nagyon féltem, egész nap csak a hőmérsékletét mértem, mert nagyon bágyadtka volt. De nem volt gond.

Nana, hát igen, a gyerek "kinyomása", oxytocin, korai burokrepesztés... mind olyan dolog, amit én is ellenzek. Meg is beszéltem előre a dokival, hogy én ezeket nem akarom. Nem is csinálta, csak akkor, amikor már valóban nem volt más választás (kb. fél órája ment a kitolás, amikor bekötötte az oxyt, majdnem 1 órája, mikor segítséget hívott a "kinyomáshoz").
Az otthon vajúdás tényleg nagyon jó volt, ezt is a dokimnak köszönhetem. Bár hozzáteszem, hogy reggel mikor megvizsgált teljesen zárt volt a méhszáj, így simán elengedett. Hogy aztán felgyorsultak a dolgok és én nem mentem be, az már rajtam múlt. De biztosan ezt is meg lehetett volna beszélni vele. Terebessy Károly és teljesen elégedett vagyok vele.
A szopit a szülőszobán és az éjszakai szopikat kérni kellett, de nem volt különösebben nehéz elérni. Párom is mehetett Picur ellátásakor, ez volt a mániám, hogy ne maradjon a baba nélkülünk, egyikünk mindig vele legyen a születése után, hogy biztonságban érezhesse magát.

Orsi, ma éjjel óránként kelt a kis szaroska. Nappal meg nem akart enni. De majd kialakul. Remélem.
A köldöke biztos nem fáj, mert nem tiltakozik, mikor piszkálom. Csak én aggódok, nehogy legyen belőle vmi ált. fertőzése (a szepszis a rémálmom jelenleg).
Csuklás? Egyfolytában. Sajnálom szegénykét, de nem tudok mit csinálni vele. A pociban is mindig csuklott.
Látod, nekünk többek között ezért nincsen pincénk.

Sbea, Lili, ez a homeobogyó a Caulophyllum volt, de vigyázni kell vele, mert tényleg baromira felgyorsítja a szülést. Csak azt sajnálom, hogy a végén nem jutott eszembe bevenni, lehet, hogy akkor máshogy alakult volna és visszajönnek a hatékony fájások.

Lili, a fájásokat felismered időben, nekem is olyan volt, mint Orsinak. Először sejtettem, hogy ez az, a 2. fájásnál már tudtam. Fájás alatt szar (de már csak a végén, látod én még vásárolni voltam), közben viszont tudsz pihenni. Ne félj a vajúdástól!
Fejés nekem kézzel jobban megy, még nincs annyi plussz tejcsi, amit géppel lehet fejni.

Mino, vigyázz Magatokra!!! Szorítok, hogy minden renben legyen!

Szülés előtt ígértem, hogy teszek fel pocis képet az albumba. Ott van. Akartam egy bikinis képet is feltenni, amit 1 nappal szülés előtt csináltam, de nem megy.

Picurkám felcseréli a nappalokat az éjszakákkal. Nappal egy kis Tündérlala, éjjel meg nem hagy még 2 órát sem aludni.
Szopi megy, ma reggel 100 g-ot szopott, bezzeg tegnap egész nap alig.
Amúgy jól vagyunk.

Puszi
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

lassan vége az utolsó napom a munkában, így tart a pakolászás. Ha minden igaz hétfőn bekötik otthonra a netet, így akkor már onnan jelentkezem.
Egyébként jól vagyunk, majd hétfőn talán több időm lesz reagálni mindenkinek!

Kellemes hétvégét!
Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Hát a tegnap este nem volt valami jó... de nektek babásoknak biztosan még "rosszabb". Hát, Zsófi valahogy úgy fekszik, hogy hajnali 4órakor felkelek arra az érzésre, hogy éhes vagyok, de nem, csak sehogysem jó feküdni, oldalt sem, háton sem, felállok, sétálok, aztán megpróbálok vosszafeküdni, de nem megy... Szóval ma is ez ment 4órától 6-ig, aztán visszaaludtam, fél kilencig, de óriási bűntudattal keletm és persze kipattantam az ágyból, ami nem tett jót... Egész nap nem tudok tanulni, csak hánykolódom. Kellett nekem mondani, hogy jól megy... Kép Szóval ez már tényleg a vég... Kép Szeretném már nagyon, ha vége lenne.... De nem panaszkodni szerettem volna, bocsánat érte. Kép
Mit tanácsoltok erre a gyomorsavra? Ha netán megint ilyen lesz? Van valami homeobogyós valami? Vagy sima keksz? Olyankor mindig azt érzem, hoyg kilukad a gyomrom...

Örülök, Éva és Orsi hogy picuritokkal minden rendben van. Én is elkezdhetem jövő héttől a pakolást a kisasszonynak. Már annyira várom! Kép Na, az hasznos lesz és kellemes lesz... Persze az államvizsga sem haszontalan dolog, jó, ha meg lesz a diplomám. Kép

Seriff, köszi, hogy leírtad az új bababolt címét, lehet hogy meglátogatom nézelődésem során. Kép

Szép estét nektek! Gyönyörködjetek a babóitokban! Kép Én a rúgdosásaiban szoktam. Nagyon szeretm nézni. Hátha majd kint lesz... Kép Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek! Lili
birolili

ÓÓÓÓ, még egy kérdés. Szerintetek kell baldachin a kiságyra? Nekem nagyon tetszik, de lehet, hogy anélkül olcsóbban tud az ember kapni ágyneműt, nem? Mit gondoltok? Mekkora takarót érdemes venni? A 60x70-es az kicsi, nem? Hamar ki fogja nőni. Kép

Lenne még kérdésem, de majd inkább jövő héten, akkor hasznosítani is tudom, most inkább nem erre koncentrálok... Kép
birolili

Sygnum,

Jó nagy pocid volt, illetve lehet hogy csak te voltál "túl vékony"?

Hogy sikerült ilyen "karcsúnak" maradni?

Én 22 kg-ot hiztam, pedig a terhesség elött vékony testalkatú voltam .

A picinek kell még egy-két nap, de be fogy állni hogy mikor van nappal és éjszaka. Addig kitartás!

Birolili,

Teljesen átérzem mekkora szenvedéseket okozhat már a tanulás!!! Átéltem én is. Pocakkal még mentem vizsgázni, aztán picivel mentem államvizsgázni.
Az államvizsga volt az életem legkönyebb vizsgája, Pedig Gazdasági Főiskolára jártam, ami nem a könnyedségéről volt híres.

Szóval, nem lesz semmi baj. (Főleg ha meglátják a pocidat)
Mikor vizsgázol?
Majd szorítok neked!

Üdv Mindenkinek!

Nana

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok de nagy a csend erre felé Kép

mindenkivel minden rendben van ??

mino minden okés irtad hogy majd irsz hogy mivolt uh meg dokinál jaj nagyon szupi a mail amit küldtél Képsikerült feltenned a levelező progit ??

seriff csemoták jól vannak Ákikám bizti a időjárástol sokat nyügösködik

lili kitartás már nincs sok hátra Képzsofika már ezzel a sok tudománnyal a fejecskéjében fog megszületni Kép

beáék veletek mizujs ??

kob.vége a melonak szuper mostmár csak az otthoni dolgokra koncentálj Képbabaszoba vásárlás Képcsupa izgi dolog Kép

megyek is mert rengeteg dolgom van sziasztok Kép

és IRJATOK !!!!!!!!!!!!!! Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Még mindig teljes csend van itt, úgy látom!

Éva, mi újság? Nálunk néha nappal van olyan, h egy órával a kaja vége után, újra éhesen(?) sírunk. Anya így kicsit lefárad, de sebaj!Kép

Lili, még 2 nap! CSAKAZÉRT IS BÍRD KI!!!Kép És szerintem kicsit nagyobb takarót vegyél, legalább 70x90-t. Jobban és tovább ki tudod használni!
Baldachin, ha tetszik vegyél, tényleg gyönyörű!

Kép
seriff

Sziasztok!

Végre vagyok már én is. A hétvégét a szüleimnél töltöttük de elég is volt. Legközelebb ha megyünk is tuti nem alszunk ott.Kész borzalom.

Mino! Nagyon más infót nem tudok adni a dokiról csak még annyit hogy Hannának úgy beadta a kötelező oltást, hogy meg se nyikkant. Csütörtökön voltunk és nagyon aranyos volt. Adott ekcémára kenőcsöt, mert a pici arca csúnya lett és most gyönyörű lett. A tel. száma:0676-507594. Ez a rendelő száma. Rendelés: H:SZ:P.8-9-ig tanácsadás 9-12 rendelés
K:CS. 15-18-ig ha jól emlékszem.
Ha valamire kiváncsi vagy irj. Vigyázz magadra és beszéld meg Bikfickével, hogy maradjon benn. Hidd el megérti.

Seriff! Köszönöm kérdésed a csajok jól vannak. Hétvégét anyuéknál töltöttük,meg tesóméknál.
Hanna megkapta a kötelező két hónapos oltást és még mindíg haragszik ránk.

Roz veletek minden oké? Úgy tudom van itt telketek, úgy emlékszem írtad. Elfogadták a városrendezési tervet mostmár csak a lakosságnak kell beleegyezni. És akkor szabályozni fogják egy kicsit a környéket. Rendezettebb lesz a telekviszony stb. Csajok? Kukacoskád?

sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Hát, én is ebben bízom, hogy könnyű lesz az államvizsga.... Kedden megyek, vagyis holnap után Kép Ajjjaj, még leírni is szörnyű........ Kép

Na, de utána a kismama társammal, évfolyam társammal megfogadtuk, hogy megyünk csavarogni, nézelődni a babának. Kép Kép Kép Kép

Tényleg ezt szeretném már.

Látom, hogy veletek minden rendeben van, babók is jól vannak. Seriff, biztosan nagyon fárasztó lehet egy ilyen pungyurkával.... De ő mindenért kárpótol... Szokták mondani... Kép Aztán majd én is nyilatkozom...

Mi lehet Minoval? Régen írt nekünk. Kép

Samchee, miért volt borzasztó az ottalvás? A gyerekek miatt? Nem tudtak pihenni? Szabad erről tudni?

Holnap még teljes erőbedobással tanulok, átismétlem az anyagot, aztán kedden reggel... Első körbe bemegyek, mert amúgy szétizgulom magam... Holnap még jövök hozzátok!

Szép estét mindenkinek!

Lili (26+0)
birolili

Birolili! Teljes erőből fogok szorítani kedden és biztos vagyok benne hogy sikerülni fog!!!!!!!!!!!!!!!
Anyámékról csak annyit hogy nem kevés macskájuk van és allergiás vagyok rá. Nem akarja kirakni őket szóval mind a lakásban van. Ez még elviselhető lenne ha normálisan tisztaságot tudna tartani utánnuk. A gyerekeket sem szivesen viszem oda de néha muszály. Anyám elég hülye felfogású. Sajnos.Megfogadtam már hogy nem megyek soha többet de nem tehetem meg.
Szóval nagyvonalakban ennyi.

Tényleg ne izgulj, ügyes leszel.
Nagykalappal.
sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Abban szeretnék segitséget kérni, hogy hogyan kezdjem el a szobatisztaságra szoktatást?

A kisfiam lassan 2,5 éves lesz és már rengeteg könyvet, cikket elolvastam de nekünk ez valahogy mégsem megy. Pedig már jó ideje érzi elöre ha "kaki lesz" (mert elbujjik elolünk).

ha van valakinek vmi tanácsa, ötlete... szívesen venném.

Köszi,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Nana!
Nálunk a szobatisztaság elég könnyű volt. Elsősorban mond el az apróságnak, hogy mit vársz el tőle. De figyeljen rád, hogy fel is fogja.Nem kell zenélős és más nem tudom milyen bili. Vagy szék alakú vagy szűkítő a ti Wc-tekre. Ez a legjobb mert igy ő is nagynak érzi magát. Ha lehet tanuljon tőletek mert a kicsik mindent utánoznak. Az én lányom igy lett egy hét alatt szobatiszta. Három hét múlva pedig már éjszakára sem kellett pelus.

Sok sikert és türelmet.

sam

Kép

Kép
samchee

sziasztok Kép

látom szobatisztaság a téma nekünk niki 2 nap alatt let teljessen szobatiszta 2. szülinapja után pár nappal adri már keményebb dió lesz vele már most probálkozunk ő most 18 hónapos de szól ha van kaka bugyistól rá is ül a bilire de csak ugy nem baj ráér még Képde szerintem is az a legfontosabb hogy játszva tanuljátok meg és esteleg az sem baj ha elkísér téged wc re és látja hogy te hogy csinálod mert akkor nagyon fog tetszeni neki a dolog hogy hu mint a nagyok ráülhetek a wc re onnatól már szerintem sima ügy lesz ja és soha ne szidd meg ha nem sikerül időbe szólni és becsurog nyugtasd meg hogy semmi baj előfordul ezért kell időben szólni.... ők még képessek eljátszani az időt és későn szolni hogy jön a pisiKép rehanok is tovább mert a csajoknak midjár kajcsi idő

többiek hol vagytok ????

lilike szorítok nagyon ügyes leszel Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Köszi Sam!

Már rengetegszer megbeszéltük vele a "nagy dolgokat". Mindig meg is igéri hogy ügyesen a bilibe fog ...Amikor itt az idő viszont ezerrel rohan a szobájába és már csukja is magára az ajtót. Én probálok vele beszélni, de erőltetni nem szeretném sem a bilire, sem a WCre való ráültetést. A pelust is leszoktuk venni, de ennek minden alkalommal egy újabb nagytakaritás lesz a vége.

nem tudom mit csináljak? Reggelente vegyem le a pelust és amig itthon vagyunk figyeljem minden pillanatát?

Nana

KépKép
KépKép
nana09

Neked is köszi Roz!

Nem tudom irtam-e már vagy csak rengetegszer gondoltam , de minden elismerésem és tisztelettem a tiéd, hogy ilyen türelemmel és gondoskodással viseltetsz 3 ilyen csöppség iránt.

Nekem néha ezzel az egy kis rosszcsonttal is alaposan meggyülik a bajom.

Mennyi idösek is pontosan a picurjaid?

Nana

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok!

tündérlala itt alszik rajtam, így kisbetűs leszek.

lili, kéz- és lábtörést holnapra, biztos ügyi leszel. sztem is az államvizsga a legkönnyebb vizsga. legalábbis az elméleti.

nana, azt olvastam, hogy a kakihoz "kötődnek" a gyerekek, úgy érzik, az hozzájuk tartozik és nem akarják a biliben, wc-ben látni. nővérem kisfia kész cirkuszt csinált annak idején, csak a pelusba volt hajlandó kakilni. ha nem volt rajta pelus, akkor addig tartogatta, amíg nem kapta meg a pelusát. sztem adj neki még egy kis időt. kérdezd meg mindig, egyszer majdcsak azt mondja, hogy ráül a bilire/wc-re

mi megvagyunk, ma egész jó éjszakánk volt, csak 3 óránként kelt. köldöke is javul, majd meglátjuk, mit mond a dokinő.

roz, kérdezted, milyen a doktornő. képzeld el, picur hányt a gyógyszertől, felhívtam, hogy adjam e tovább. ez szombaton volt. ő pont utazott el vhova és este, amikor hazaért ő hívott, hogy hogy vagyunk, hányt e azóta. szóval nagyon lelkiismeretes.

puszi
éva

Kép
sygnum

nana, azért lett rajtam itt-ott kis zsírocska. egyébként nem csináltam semmit, ettem, ami jólesett. még mozogni sem túl sokat mozogtam. viszont félidőig hánytam, az biztosan közrejátszott.

éva

Kép
sygnum

Sygnum,

Én is rengeteget hánytam (nem tudom emlékszel-e, de korházba is feküdtem emiatt),és nem is ettem szerintem sokat, de nekem mindegy volt. (hozzáteszem a 22 kgomhoz, hogy 180 cm vagyok, de az akkor is nagyon sok)

Most szeretnénk második babát a férjemmel és megfogattam kicsit jobban fogok figyelni, bár biztos vagyok benne hogy csak a baba fog érdekelni.

Vannak új képek a picurról? Majd rakhatnál fel, mi is gyönyörködhessünk benne egy kicsit.

Egyébként nagyon irigyellek mindannyiotokat ezért a sok gyönyörü kislányért! Én is azt szerettem volna és remélem most összejön. Persze ha még egy kisfiam születik majd, akkor is a mennybe leszek a boldogságtól.

Üdv,
Nana

KépKép
KépKép
nana09

Halihó!

Istenemre nondom megöl az unalom.A lányok alszanak, minden kész nem tudok mit csinálni. Unalmamban már coccolino mesét írtam,de levontam a következtetést a Grimm testvérek nem tartoznak a felmenőim közé.

Veletek mi újság?

Nana! Az első csajszimmal 25-öt híztam és alig maradt rajtam valami szülés után.
Hannával pedig 27-et és abból 15 tuti maradt. Pedig mindenki mondta hogy ha hajlamos rá az ember akkor vigyázni kell, de nem hittem senkinek. Hát most ez lett a vége.

Ti fogytatok szopi alatt? Sztem ez nem is igaz, hogy lehet fogyni. Egyik csajszimmal sem fogytam egy grammot se.

Írjatok valami receptet!!!!!!!!

Még ma tuti jövök!
sam

Kép

Kép
samchee

Sam,

Csak annyit, hogy én sem fogytam egy grammot sem! Sőt! A szülés után hiztam, lehet hogy az oxytocin miatt(ami az első hetekben minden szopizás elött ment) vagy mivel az oriási vérveszteséggtől legyengültem a korházból hazajövet állandoan ettem. (állitolag ez lehet a magyarázat) Mindenesetre 2 évembe telt mire megszabadultam az utolso 10 kg-tól. (persze a megereszkedett bőr örökre megmarad)
De ez a legkevesebb!!!

KépKép
KépKép
nana09

sziasztok Kép

nana
niki februárban volt 3 éves
adri 18 hónapos
áki meg 2 hónapos
imádom őket de azért nálam os kiborul ám néha bili nikit apja teljessen elkényezteti igy napközben nehezen bírok néha vele h valami sérelem éri egyből az apja után sír mindig megoldjuk azért csak ennyi nehézség van az egész napunkban általában meg az hogy niki abszolut nem akar napközben aludnide leglább míg a kicsik alszanak csak az ővé vagyok Kép
csuda éédesek de mind annyiank teljessen külömbözöek adri mindig puszilgat szretget ölelget míg nikitől ugy kell egy pici puszikát kikönyörögni Kép áki meg na ő meg a csúcs Kép állandóan vigyorog "dumál" és csak engem akar mindig Kép kicsit hiányzik az 1 méter fölötti tárasaság mert apa nagyon sokat olgozik h-v ig reggel 5-6 ra megy este 6-8 ig néh dédi átjön de már ő sem sok segítség nagyot is hall meg nem is mindig türelmes ugyhogy általában négyesben vagyunk itthon de én nagyon szeretem Kép

lilke
nagyon sokat gondolok rád nagyon drukkolok

syg
nagyon szimpi nekem ez a doki ahogy irsz róla letudod nekem pontossan irni hogy hol és mikor rendel meg esetleg a telefonszámát tanácsadásra elugranánk hozzá a héten ha fogadna
picui csöpped jól van aggódom értetek jol van köldöke javul ? és te sikerül helyre rázodnod jaj megnéztem a pocis képed hát tényleg gyönyörű kismami voltál Kép
és én is szívessen nézegetnék még pöttömről képeket Kép

seriff
nem lehet hogy konfort szopizni akar picur ? bár lehet hogy ez az összevissza idő én most jól kitoltam magunkal mondjuk én nagyon odafigyelek mit eszem a szopi alatt hogy áki ne miattam szenvedjen hasfájástól de véletlen tegnap bettem egy kis banán chipset na éjszaka 3-1/2 5 ig üvöltött ugy fájt a has Kép nagyon lelkismeret furdalásom volt vagy az is lehet hogy éhes mennyi idős is most mert 6 hetes 3 hónapos és 6 hós korban van egy nagy fejlődési ugrás mikor nagyon megnő az étvágyuk lehet hogy az ha kéri cicikét ad neki oda és majd meglátod hogy az kell e neki vagy esetleg más a baj

sam
elküldenéd erre álommanót Kép
nikre lehelhetne a prából Kép

mino
kezdek aggódni értetek !!!!!!!!!!!!!!!!!

beáék
veletek miden oks lilla hercegnő még mindig olyan jól alszik ? ú
jaj játszoszőnyeg bea apa beígért nekem egy ujgépet amint megkatam várlak benneteket az anyaggal Kép ez most komoly Kép

hu remélem nem hagytam ki senki igyekeztem Kép
ákikám kialudta magát a vállamon ugyhogy megyek is a a csajaimnak vacsit osztani puszka

Kép

Kép

Kép
roz23

most kaptam az agyamhoz seriff bocsi remélem nem voltamokoskodó csak segiő szádékkal irogatok ám ilyeneket löjetek le ha tul sokkkk vagyok Kép

sam
feljebb irtam multkor egy pár recit Kép

még 1 kérdés hetényben lakok közül ismeri valaki a gyógytornászt nem tudom potossan a nevét talán bártfai meg talán aniko vagy anita ??

és igen kihagytam

kobo
Képbocsi Kép
van net otthon
?? milyen ??

megyek tényleg mert holna megyünk nikivel eeg re és még fel kell rá készitenem ( niki csak ugy hívja pöttyözös néni ) Kép a sok érzékelő miattKép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok,

ez már az itthoni net szerencsére!! Az első nem-dolgozós napomon voltak itt redőnyt szerelni, és a Heténynetesek szerelni.

De, a fontosabb: délben Mino hívott, hogy a hétvégén végig mmagas volt a vérnyomása, a lábai rettenetesen bedagadtak, így valszeg toxémia alakult ki. Du. 2-re ment CTG-re, így azóta szorítok Nekik, hátha még sikerül bent tartani Bikfickét... Ha valami van, küld sms-t, akkor majd írom a fejleményeket. Õ kért meg rá, hogy írjak Nektek, szorítsunk Neki együtt!!

Később még jövök, most vacsi..

Sziasztok:

Kobudo+Emese 35+0

Kép

Kép
kobudo

sziasztok, kisbetűvel írok, mert tündérkém itt nézelődik az ölemben.
Roz, nem vagy sok, , és nem lövünk le!És köszi!Odaadom én Neki, amikor csak kéri, hiszen egy drága tündér, aki mindjárt leugrik innen!Ja, és ma teljesen szabályosan evett, igaz az ágyában nappal nem akart aludni, így d.e és d. u. is 2 órát sétáltunk. Tegnap volt 4 hetes.

Minonak szorítunk, pihenjen sokat!

Kobudo, jó otthon, mi?

Éva, üdv a kicsi 2 hetes Denevéreteknek!Mit mondott ma a doki?

Ma lehet, h egyedül fürdünk, Apa nem biztos, h hazaér időbenKép. Te jó ég Rooz, ÍTe azt hogy bírod?

Lili, holnap egésznap Neked szorítunk!

Sam, Nana, még nem tudok mit mondani Nektek, a ruháim, szoknyák tök jók rám, de a nacikkal még van némi gond.Egyenlőre nem csinálok semmit, a "súlyzózáson kívül", de majd nekilátok vmi tornának hamarosan, csak álljon be egy kis rend!

pusz mindenkinek, Minonak meg még erőt is küldünk!

beájult

Kép
seriff

sziasztok

szegény mino remélem minden rendben lesz náluk nagyon drukkolunk nekik Kép mino ügyessek vagytok kihúzzátok már azt a kis időt gondolom akkor most kórházban van Kép remélem minden rendben lesz

seriff
ezzel nem szoktam dicsekedni de adrika nagyon sirós hasfájós baba volt és én végimelültségn ben sokszor hagytam a hordozóban aludni erre igaz a korszülöttön szoktatták rá a drágámat ott is mindig sirt és vagy kézben volt vagy a hordozóban és nagyon megküzdöttünk mire leszokott róla tudom nem egézséges abban aludni kb 1 hónap alatt le is szokott róla de nagy nehézségek árán de minden csemotámnak volt valami dilije hogy hogy aludjon el nikit hintazsékben ringattuk el adri eleinte hordozóban később illetve most kiságyban csak és kizásrolag egyedül ákikám meg cicikén alszik el

kobu
nagyon várjuk a fejleményeket minoról remélem még vagy 2-3hétig erre nem kerül sor de ha mégis irj köszikeKép
szuper hogy mostmár van otthon is neted látom neked sem lesznek unalmassak kismamanapjaid Kép

hu-hu megjött apa

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, nagyon be vagyok ....-va. De hát azt mondják, hogy nem lesz olyan vészes... Én ebben bízom. Kép

Minonak szorítok én is! Szegény, sajnálom. Remélem, hogy a babája kibír még pár hetet.

Nem tudok mindenkinek személyesen írni, mert még van vissza ismételni való tételem, de olvastam, hogy Nana - ha jól emlékszem - kérdezte, hogy mit tanácsoltok szobatisztaság ügyben. Én csak azt tudom mondani, hogy a mostani Kismama újságban van erről egy nagyon jó cikk. Biztosan az interneten is fent van. Az a címe, hogy hagyjuk, amíg megérik rá. Ha jól emlékszem. Olvasd el, szerintem jó cikk.

Puszi nektek, szeressétek a babókat! Kobudo, Te vigyázz a pocaklakódra!

Puszilok mindenkit! Lili
birolili

Roz, h-sz-p de., k-cs du. rendel. Tanácsadás csüt. du 2-3 és 5-6-ig van, a másik napot még én sem tudom. A rendelő tel. száma: 414-102
Bártfay Anita jó gyógytornász, Orsi is hozzá járt kismamatornára.

Orsi, köldöke javul, de az antibio kell még. Ma teljesen be voltam szarva, mert egész nap nem akart enni, úgy kellett ébresztgetni és csak 30-40 g-okat szopott. A végén már óránként ébresztettem. A doki nem talált egyébként semmit, de adott beutalót rtg-re meg vérképre, ha továbbra sem enne. Most az előbb viszont megette az adagját (meg a napi adagot is elértük végül), úgyhogy megnyugodtam, biztos nincs semmi baja, így nem viszem szúratni.
Õ sem alszik nappal az ágyában, igaz én nem is akarom ott altatni. De éjjel is csak akkor marad meg benne, ha bebugyolálom. És a hátán aztán abszolút nem hajlandó aludni.
Kérdezted Robit, hogy fogunk sétálni. Hordozókendőben. Ma pl. csak úgy tudtam reggelizni, hogy Picurt beledugtam. Nem vagyok a babakocsi híve, sztem jobb a testkontaktus.

Minonak nagyon szorítok, maradjon még Bikficke és ne legyen semmi gond!

Lili, nem lesz gond, hidd el! Szorítok! Egy kalappal!

Képeket teszek majd fel, csak még nincsenek a gépen.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Szorítok szegény Minónak. Szörnyű lehet nost neki,hogy nyugodt tudjon maradni ne menjen fel a vérnyomása. Szegénykém! Lehet, hogy megindytják naki, ha nem javul.

Komolyan mondom tiszta aggódás ez a szopi dolog. Mire megnyugszik szülés után az ember hogy van tej elég, akkorra hat hetes és változik, több kell neki. Így megint az az érzés, hogy nem elég. Vége ennek és már rögtön három hónapos, ez ugyanolyan.
Ráadásnak mensi alatt szintén kevesebb. Én két napja már kezdtem bepánikolni ez miatt.
Megjött és alig volt tejem.
ínem tudom ki hogy van vele, de én rengeteget aggódok ez miatt, hogy tudjam etetni.

Syg!
Örülök, hogy Orsi köldöke javul. Nemsokára meggyógyul és nem is emlékeztek majd rá. Mikor Hannát haza hoztuk akkor mondta a gyerekdoki, hogy sérve van a záró szerint megvizsgálta, de ő nem talált semmit.
Ti is nemsoká meggyógyultok.

Roz!
Azokat a reciket már leírtam. De nem akarlak terhelni még ezzel is.
Csajok jól vannak?
Te Ákit csak szopiztatod?

Kobudó!
Köszi a fejleményeket Minóról. Milyen a heténynet?

Seriff!
Jó neked, hogy rá tudod venni magad a tornára. Nekem egyszerűen nincs kedvem hozzá.

Vigyázzatok a picikre és a pocikra!
sam

Kép

Kép
samchee

Sziasztok!

Képzeljétek! Ma éjjel csak 2* kelt fel Picur és rendesen szopizott. Remélem ez már így is marad és beáll vmi rend.

Sam, Orsi köldöke sztem rendben van, Leonáé van begyulladva. Orsi=Seriff

Lili, lehet, hogy már túl vagy a vizsgán? Szorítok!

Éva

Kép
sygnum

Sygnum!
Bocsánat lehet hogy még álmos voltam! Néha megkavarodok hogy kinek hogyan hívják a picijét. Na meg hogy ki kicsoda! Különösen reggel. Mégegyszer bocsi!

sam

Kép

Kép
samchee

Sam, semmi gond!

Kép
sygnum

sziasztok

szokás szerint fél kézzel Kép most éppen adrival gyurmázunk Kép

syg
köszia sok-sok infót Kép
fel is hivom
dokinénit és elstartolunk Kép

beáék
merre jártok ??

még irni akartam de olyan ideges vagyok hogy nem tudok odafigyelni

bocsika sziasztok Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok,

Minoról még nincs hírem, nagyon szorítok Neki. Asszem du. írok Neki sms-t, hátha tud válaszolni valamikor.

A Heténynetesek nagyon rendesek voltak, este 1/2 7-ig dolgoztak, még a rövid madzagú földi antennát is megjavították. Ezután kellett csak szerződést kötni, és tényleg csak a havidíj az egyedüli költségünk. Viszont de volt a redőnyös. Hát gyerekek, simán végigtrappolt a fehér szőnyegen, majd végignézte, amikor mondtam Neki, hogy inkább felhajtanám.. Kép Kép Kamilla szőnyegét ma tisztítanom kell, azt nem tudtam felhajtani. De mindegy, legalább van már szúnyoghálónk...Kép

Jó itthon, csakhát nem igen tudok még pihizni, ágyneműmosás, vasalás, de csüt-re vége a hajtásnak.

Mindjárt indulok fodrászhoz, kozmetikushoz, szóval ilyenek.

Lili,
szorítok a vizsgádhoz, írd meg a végeredményt, aztán ünnepelünk!!

Roz23, nem tudom, miért vagy ieges, talán a gyerkőcök, vagy valaki más Kép Kép

Sygnum, Seriff,
jó Nektek, hogy már babáztok, gyönyörködhettek a picurokban. Sokáig éjszaka is óránként felébredtünk, és csaknéztük az édesen szuszogó Kamillát. Szerintem most is ez lesz... Hurrá!

Samchee, a heténynetről már írtam, szimpik nagyon. te már újra menstruálsz? Kamilla 13 hós volt, amikor először megjött! Édes élet!!! Bírtam azért! Kép Kép

Puszi mindenkinek, este jövök megint:

Kobudo+Emese 35+1

Kép

Kép
kobudo

vagyok lenyugodtam Kép

kobu jól sejtetted a gyerköcök de csak jó értelemben nikike ma volt eeg nagyon szerettem volna elkísérni mert mindig én viszem de ákosnak is szüksége volt rám nehéz választani sokszor kinek vagy a "fontosabb"
de időközben megjöttek apával és megnyugodtam nagyon ügyike volt végig kibirta hoy ne nyissa ki a szemét Kép de azért szerettem volna én is ott lenni nembaj nekemmarad a szokásos vérvétel Kép mert apa azon ugyis elájul Kép

amint van hired minoról irj Kép

syg ez a hordozókendő nekem is nagyon szimpi bár nekem nincs de nagyon szerettem volna egyett mert én eléggé felszoktattam idáig mindengyerköcömet és mindig rajtam lógnak ez nem is baj de ákit még nem tudom az oldalamra csapni Kép a kengurut meg nem szeretem
hogy birjátok a meleget ??

seriff
Hanni-Panni most hány kg ? már annyiszor akartam kérdezni és milyenek a napjaitok éjszaka alszik ?

mino
kitartás sokat gondlunk rátok szurkolunk nektek Kép

lilike
holnaptól aztán tessék délig aludni pihenni vásárolgatni babaszobát szépítesd Kép én innen érzem hogy ügyes voltál és minden szuperul ment megy az államvizsgán

sam
áki sajna nem csak szopik
estefelé délután szükség van pótlásra de ez max 60ml ez nem olyan túl sok éjszaka és reggel abszolut nem kell pótlás
csajok hát.... rossz kutyákok Kép mindig csinálják a programot Kép

beáék
még mindig sehol hm...
talán most vitték lilácskát szegedre nem tudom nem emlékszem na mindegy majd c
sak előkerülnek

megyek is mert kitört a ceruzája nikinek és itt nyaggat Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

ezsem jutott még valami van még két albumunk igaz ebben régebbi képek vannak akit esetleg érdekel nézze meg Kép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2486

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2485

Kép

Kép

Kép
roz23

ezsem jutott még valami van még két albumunk igaz ebben régebbi képek vannak akit esetleg érdekel nézze meg Kép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2486

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2485

Kép

Kép

Kép
roz23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?