Új privát üzeneted érkezett!

Kép Hagyományörző zsidó család (hi-hi-hi). Rokica ma nagyon formában vagyKép. Az én hitehagyott görög katolikus-ortodox párom, és én, akit római katolikusnak kereszteltek, de leginkább református istentiszteletekre járok. Jó viccKép. Na mindegy, nem tudom, honnan származik ez az őrültség, de a pasim, mint egy szamár megmakacsolta magát, és tartja az álláspontját. Mivel sok kicsit elvesztettünk, én is azon vagyok, hogy nem kell elkapkodni, de azért lehet, hogy szeptember második felére (amikor már tudjuk, hogy mekkora lesz a baba), sikerül annyit rágni a fülét, hogy a korházi hazahozatali csomagot összerakjuk és nevet válasszunk, esetleg. Eddig csak nekem vannak névötleteim.

Emelett az általad említett célirányos vásárlás is játszik. Ezért megyek nézelődni, ihletet meríteni, megfogdosnbi a cuccokat, mert én sokszor kép alapján nem tudnám megvenni a dolgokat. És nyúzlak benneteket is, hogy mi a tapasztalatotokKép.

D
dudukly
Isaszeg

Rokica,
Nálunk lehet alapja annak, amit leírtál, biztos valami dédszülőktől fent maradt ezer éves babona.

Dudukly,
Még nevet sem választottatok? Nálunk az már meg van. Erre biztos nem terjed ki a babona.

Hálóing ügyben,
Egyetértek Malinával, a kórházban érdemesebb a kórházi egyenhálóinget használni, tényleg mindenhonnan maszatos lesz. Viszont otthonra én jó hasznát vettem a szoptatós hálóingnek. Az Anitában vettem, anno 4 éve, egy jó fél évig hordtam, olyan jó minőség, hogy meg sem mozdult a mosásban, pedig 60 fokon mostam. Most lesz még egy jó félévnyi szolgálata.

Üdb
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Képzeljétek, az Aventnak lesz elektromos mellszívója, még nem tudni mikor, de nekem azt mondták a nagykerbe, hogy várjak még ha elektromosat akarok, mert lehet hogy szeptemberre már behozzák!
Hát én lehet hogy még várok egy kicsit!

Megann 27+1

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Dudukly Kép Véleményem az egyágyassal kapcsolatban: ahogy már valaki a Mávos topicban is írta, nekem is nagyon bejött az első gyereknél a háromágyas, pedig mi egyágyasra készültünk. Úgy terveztük, hogy Apa is bent alszik majd, onnét jár dolgozni. Utólag elég nagy hülyeségnek hangzik. A macskák miatt úgyis haza kellett volna járnia, és a lakásban is volt mit csinálnia, míg hazaérünk, ráadásul a baba mellett aludni sem tudott volna. Egyébként nekünk azt mondták 3 éve, hogy 7 Ezer a tarifa. Nagyon örültünk, hogy megspóroltunk vagy 30Ezret! / teltház volt, ezért nem jutott fizetős szoba/. Persze először pocsék érzés, amikor a műtősfiú / aki áttol a gyermekágyas részre / bejelenti, hogy apuka innét nem jöhet tovább, és négy napig nem nyúlhat a gyerekéhez, de kibírható. A szobatársak segítsége pedig megfizethetetlen! Persze nem törvényszerű, hogy jó szobatársakat kapsz, nekem szerencsém volt, azóta is tartjuk a kapcsolatot. Most is úgy tervezem, hogy sima szobába megyünk, és remélhetőleg most majd én tudok segíteni az első babásoknak Kép
A szobák nagyon jók, és tényleg szupi, hogy senki nem jöhet be rajtunk kívül / látogatók/.

Hálóing: én hármat vittem összvissz a négy napra. Nagyon bejött egy márka: One Way, tiszta pamut, vannak jópofa minták, nem nagyis. Viszont nem olcsó, 4000 rémlik. Ezért nem vettem többet. Érdekes módon nekem nem volt olyan gondom, hogy véres lett volna, viszont a nagy melegben erősen izzadtam, muszáj volt minden nap kimosnom, de így is megoldható, simán megszáradt.

További szép napot mindenkinek!
Judit 23+6
jucc

Megann:

Hol van Avent nagyker?! Kép Bár én most szereztem (remélhetőleg) egy használt Avent kézi mellszivót 8500 forintért, holnap veszem át. Ami egyébként egy nagy kitolás a magyar kismamákkal, hogy Amerikában pl a babycenter.com-on lehet kapni azt az Avent utazókészletet amihez van ilyen fekete diszkrét táska amibe bele lehet pakolni a pumpát meg egy pár cumisüveget. Itthon 22e mindenhol, ott kint pedig 54 dollár, ami kb 10e forint. Tehát kevesebb mint feleannyi. Felháboritó.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi!

Szerintem ne aggódj ilyen apróságokot, hogy hol pelenkázod a gyereket! Mikor a húgom született, nem volt neki semmi csak egy kiságy, mégse szenvedett hiányt semmiben. Az ágyon pelenkáztuk. Detto az öcsémmel, pedig akkor már volt a két kicsinek külön szobája, kint voltunk Amerikában, meg is engedhették volna a szüleim hogy ilyesmit vegyenek, mégis eszükbe se jutott valahogy, hogy a pelenkázó "létszükség" lenne.

Mint irtam az előbb, a babának három dologra van szüksége: pelenkára, egy pár ruhácskára, és a melledre. Ennyi. Az összes többi extra ami a szülő kényelmét szolgálja ugyan, de a babának nem létszüksége. Észre se veszi. Sokszor elgondolkozom rajta, mennyire túldimenzionáljuk mi (magamat maximálisan beleértve) ezt a babakelengye témát. Mit érdekli a kisbabát, hol alszik? Milyen szinű a fal? Van-e felette baldachin? Az érdekli, hogy anyukája ott legyen, biztonságban érezze magát, kapjon eleget enni és komfortosan érezze magát. Az összes többi extra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi!

Szerintem ne aggódj ilyen apróságokot, hogy hol pelenkázod a gyereket! Mikor a húgom született, nem volt neki semmi csak egy kiságy, mégse szenvedett hiányt semmiben. Az ágyon pelenkáztuk. Detto az öcsémmel, pedig akkor már volt a két kicsinek külön szobája, kint voltunk Amerikában, meg is engedhették volna a szüleim hogy ilyesmit vegyenek, mégis eszükbe se jutott valahogy, hogy a pelenkázó "létszükség" lenne.

Mint irtam az előbb, a babának három dologra van szüksége: pelenkára, egy pár ruhácskára, és a melledre. Ennyi. Az összes többi extra ami a szülő kényelmét szolgálja ugyan, de a babának nem létszüksége. Észre se veszi. Sokszor elgondolkozom rajta, mennyire túldimenzionáljuk mi (magamat maximálisan beleértve) ezt a babakelengye témát. Mit érdekli a kisbabát, hol alszik? Milyen szinű a fal? Van-e felette baldachin? Az érdekli, hogy anyukája ott legyen, biztonságban érezze magát, kapjon eleget enni és komfortosan érezze magát. Az összes többi extra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na puff. Eddig bénázott, nem akarta elküldeni, most meg elküldte kétszer.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
Avent:
http://www.pro-mama.hu
üdv
p 24+6
penna

Megann!Kép

a babaszobán volt nagyon jó áron egy elektromos Avent mellszívó már régebben.
Keresd meg hátha megvan még.
Bár lehet hogy inkább újat szeretnél.

Én most vettem vadiújat(original csomagolású)
AVENT VIA MELLSZÍVÓT, ez újabb az ISIS kézinél, de ez is kézi csak vannak hozzá kis tárolódobozok, amivel rögtön méhűteni is leheta tejcsitKép

És 16000 helyett 11000 volt a babaszobán.

Mondjuk nagykerbe tuti olcsóbb.

Ma voltam anyummal Auchanban, mert páromnak lesz szülinapja hétvégén és körbenéztünk nekiKép

Hát én már alig bírok ennyit mászkálni, én nagyon örülök, hogy mindent beszereztünk márKép

Csak a pelenkázó szekrény van hátra amit párom csinálKép

Én már nem bírnám a sok rohangálást.
Tegnap estére is annyira nehezek voltak a lábaim, alig tudtam állni.
De dagadni nem dagadt hál Istennek!

Szokott még lenni másnak is ilyen???

Na megyek is enni meg pihizni.
Auchanban nincs gombos hálóing csak öregmamis.
Egyedül a Tescoban vettem két jót és azoknak mélyre is ment a gombolásuk és szépek is(900Ft/db volt)

Na lelépek mert még regényt írok nektek!

Mea(27+1)
Puszika

Mea
mea

Sziasztok!

Falináékkal minden rendben van!
Gyerekágy a Soroksári Auchanban van egy bió ágyneműket ill. fenyő bútorokat forgalmazó cég. Több helyen is van üzletük. 30.000,- Ft-ért lehet kapni borovi feyőből csodálatos kiságyat. A végei telik és egy mackó van belevésve. Nagyon-nagyon masszív. 140x70cm-es, később gyerekággyá lehet alakítani. Érdemes megnézni. Más kiságyuk nincs, de eddig ez vitte el a pálmát.

Én nem vizesedek hál istennek, de most már tisztességesen felnyomja a tüdőmet a csajszi, így néha alig kapok levegőt.
Főleg, hogy tegnap is rendezgettük a bútorokat, mert lomtalanítás is van.

Nálunk a férjem szeret vásárolgatni, így nincs abból vita, hogy mennyit kell várni.

Hamar reagálok mindenre, mert jól el vagyok eresztve idővel.
Hol volt az olcsó textilpellus?

Puszi nektek
Kriszta
26+3
95nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Na, milyen szép időnk volt ma is, aztán mi meg elhalasztottuk a talitKép
De hát ki tudhatta előre. Most megint megnéztem az időjárás jelentést, az egyik helyen azt mondják, délelőttönként egész jó idő lesz, délutánonként meg zápor, eső. A másik helyen meg azt mondják egész héten tök jó idő lesz. Ezek után legyen okos az ember.
Holnap után megint kell bemennem a munkahelyemre, elintézni az orvosi papírokat, meg megyünk a kolléganőkkel enni egy helyre, ahol be kell fizetni egy fix összeget, és annyit eszik az ember amennyit bír. Hát velem nem csinálnak jó üzletet. Csak sajnos csomagolni nem lehetKép Pedig egy pár napra tök jó lenne, ha nem kéne itthon főznöm, hanem csak elő kéne venni amit hazahoztam. Mostanában annyira nincs kedvem főzni, csak enni. De azt is főleg csak gyümölcsöket.

Na nem írok többet, mert úgy látom nem nagyon van itt senki, elmegyek nézelődni a babaszobáraKép
Hari 23+2

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy Falináék rendben vannakKép
Imádok jó hírre benézniKép

Bkrisztina!
Azt hiszem olcsó textilpelus a Babyfun-ban van.
Legalábbis a honlapjukon 158.-/db, a cseh meg 199.-/db áron van.
Sajna budán van a csalogány utcában az üzletük.
De Boldog lennék, ha valaki ennél olcsóbban tudna helyetKép
Mindenhol nagyon drága. Ma néztem a váci úti tescoban is. 5db 999Ft. Nekem ez egy kicsit sokKép
Nekem jó a Magyar isKép ugyanúgy 70X70-es, azt hiszem. De nézzél utána: http://babyfun.fw.hu/
Ebben csak ennyit tudok segíteni.
Ja! Még annyit, hogy a baloldali menüpont alatt találod a Kismama holmi alatt, hogy kelengye.
Utána bead egy abalakot, ott rá kell kattintani a kelengyére és kiad egy csomó mindent ami kell a babának. Ott írja az árakat is minden mellett.
Remélem, hogy a tényleges árat írja. Holnap megpróbálom felhívni őket. Talán többet mondanakKép

Lányok, ma mozgalmas napom volt, de igyekeztem nem megerőltetni magam. Ma elég sokat pihen a baba, de érzem a mocorgását csak nem rúgja ki a ház oldalátKép
Talán este amikor lefekszemKép

Most lépek, mert fáradt is vagyok.
Lehet, hogy még benézekKép

Puszi!
Kellemes estét!
Sziasztok!
Angelani
27+0

Kép
angelani

Lányok!

A babaszoba apróhirdetésben van most egy forgó eladó,olyan van nekünk és nagyon édes a zenéje + szanes nagyon cuki.
És most csak 2500Ft egy csajtól és nem használt!!!

Ajánlom akinek még nincsen, mert baromi olcsó és jó minőségű és gyönyörű!!!

Mea(27+1)

Mea
mea

Ja és apróhirdetés/egyéb oldalon van.
Kb harmadik oldalig kell lapozni.

Itt egy kép róla:

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Amúgy én is itt vettem ugyanezt csak dupla áronKép
És pénteken vettemKép
Na mindegy néha rosszul is járokKép

Ja és van éjjeli fénye is a forgónak.

Tényleg azért ajánlom ennyire mert új és baromi olcsó.
Boltban 4000-nél kezdőden plüssök és szerintem nem ilyen szépek!!!

Mea
mea

Mea!

Ne keseregj, tényleg te voltál a legügyesebb vásárló köztünkKép, ez meg belefér!Kép
Még így is magasan viszed a pálmát!

A mellszívó tippet köszönöm, de ebből mindenképpen újat szeretnék, és hát kíváncsi is vagyok, hogy alakul az Avent kínálat!

Rókica!
Egyébként a nagykerbe mi földi halandók csak kiskeráron tudunk vásárolni=bolti ár, viszont ha valaki jóban van a védőnőjével, aki ott regisztrálva van, akkor a védőnő vásárolhat nagykeráron!Kép
Hát az ennyémmel eddig egyszer találkoztam és nem volt valami szimpi, azért lehet hogy rákérdezek hogy ismeri-e a nagykert!
Címet már Penna feldobta!Itt van Zuglóban a Dorozsmai úton a Mexikói útnál!
Viszont vettem tejfagyasztó zacsit, mert meg fog szűnni, és most még van készleten, de már viszonteladóknak nem adnak!
A pohárral meg még ráérek!

Holnap bemegyek a Fenoménba, mert még mindig nem vettem egy darab 56-os rucit semKép Viszont van 62-es kombidressz, rugiKép
De hát csak nem fog óriásnak születni egybőlKépKépKép

Na elpakoltam magam mert én is elég fáradt vagyok, egész nap rohangáltam!

Megann 27+1

Falinának sok puszi!
Remélem hamarosan személyesen is beszámol!Remélem nem nyomasztotta a kórházi tartózkodásKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hát nem bírok aludni, iszonyatosan fáj a fejem már késő este ótaKép
Most hajnalban is szaggat, muszáj volt valamit kezdenem vele és bevettem egy fél Panadolt mert csak az volt itthon.

Ugye nem lesz baja a babánknak ennyitől???

Tök lelkiismeretfurdalásom van miatta, de tényleg k....-a fáj, még soha nem fájt ennyire.

Mitől lehet, időjárás???

Ráadásul ma megyünk párommal szülőszobát megnézni 1/2 3-ra, addig össze kell szednem magam és aludni sem ártana.Kép

Na megyek is vissza az ágyba és remélem használ ez a fél adag valamit.

Nem tudjátok mi az amit be lehet venni fejfájásra???

Azt hiszem Algot, nem?

Pusszans

Mea(27+2)

Mea
mea

Na végre jobb lett a fejem sajnos a gyógyitólKépKépKép
Kicsi babánk remélem nem lesz baja???

Megyek tényleg ledőlök, mert mostanáig nem sikerült, ittam forró kakaót ettem pár kekszet h ne éhgyomorra legyek a gyógyi mellett.

Mindenkinek szebb ébredést.
PuszikaKép

Mea
mea

Jó reggelt!

Mea!

Ne izgulj, egy fél panadol nem a világ!
Biztos semmi baja nem lesz a babónak!
Viszont tényleg Algot lehet bevenni, úgyhogy ma tessék baballagni a patikába és venni, mert előreláthatólag ilyen időnk lesz június-júlisuban!Jönnek mennek a frontok, és csak augusztusban lesz igazi nyár!
Én ezt hallottam, tehát jobb felkészülni a fejgörcsökre!

Na kivágtatok a piacra cserkóért!
Ma jönnek külföldről a nagynénémék és családja, úgyhogy gondoltam veszek nekik is, egyenek egy kis hazaitKépKépKépKépKépKép
Skandináviában úgysem terem meg semmi zöldség-gyümölcs!SzegényekKépKépViszont van finom halacskájukKépKép

Megann 27+2

Kép

Kép
megann

sziasztok kismamik!
ma megyek egy 24.heti Uh-ra,elötte berohanok a vérvételes leleteimért a kórházba.Jön kispapa is és megfigyuszolja Kázmit(csak így hívjuk mostanság).Ha hazaérünk mindenről beszámolunk.
Amúgy remekül vagyunk és gömbölyödünk rendesen.A +10kiló sajna már rám is rámjött,de én is levékonyodva indultam,úgyhogy annyira nem zavar,max.fura,hogy összeér a combom.A hasam óriási,minket is mindenki tátott szájjal bámul.Panaszok talán a derékfájásra és a mell alatti szúrásra vannak,az utobbi nem vészes csak ritkán jelentkezik,de a derékfájás nagyon keményKép
na de majd jövök és írok többet,puszi mindenkinek!
ja és még az történt,hogy a barinőm is kétcsíkos lett,úgyhogy ha minden jól megy 5hónap különbséggel születnek kölkeink!KépKépKép
Nyúlné,24+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann!Kép

Megyek is veszek algot maKép

Neked meg jó cserkóvásárlástKép

Melyik piacra jársz? Ti hová is költöztök majd?
És mikorra várható kb. a költözés?

Nyúlné!Kép

De jó UH!
Majd meséljKép
Nekem is nagyon fáj néha a derekam.
Alig bírok megmozdulni olyankorKép
Nekem már előtte is volt ilyen bajom csak nem vizsgáltattam ki rendesen.

Rajtam is 10kg plussz van de én is vékony voltam úgy hogy jöjjön csak.Kép

Pocakbámulás ismerősKép

Úgy látszik még mindig kevés kismamit látnak az emberek.Kép

Megyek eszek valamit utána irány a kertbe pakolászgatni, söpörni Kép

Pusza

Mea(27+2)

Mea
mea

Megann
megszűnnek az Avent zacsik...?Kép Miért? Lesz valami helyette? Akkor nekem is be kell vásárolnom.(Bár gondolom még pár hét-hó mire mindenhonnan kifut...?)Annyira egyszerű használni, steril, mi a bajuk vele...?
Végre van valami jó és praktikus, hasznos cucc, erre megszűnik.Kép
üdv
p 25+00
penna

Sziasztok!

Kriszta!

Ha közelebb van esetleg neked, 170 FT/db a magyar textilpelus a Minimanóban. (Nagy L. kir útja 112), én is ott vettem, de csak 10 db-ot, talán egyelőre elég lesz. Babyfun nekünk nagyon messze van. (sajnos)

Lányok! Ti átvettétek már a várandós mama csomagot?? A védőnő által adott könyv (talán várandós mamák könyve a címe, nem emlékszem pontosan)végében van egy kupon, amivel át lehet venni. Én tegnap átvettem a Gólya bababoltban a Baross utcában. Kicsit csalódott voltam, mert csak 4 újság volt benne (Praktika, Otthon, BabaMagazin, Családi Lap, de régebbi számok) ezenkívül szórólapok, meg egy müzliszelet. Azt hittem, hogy lesz valami a babónak isKép
Tegnap én is voltam a Rákóczi úti turiban, és vettem három rugit, meg egy pulcsikát 3000 Ft-ért. Nagyon boldog voltam vele, és Apának is nagyon tetszettKép Köszi a tippet, már nem emlékszem melyikőtök írt róla először.
Képzeljétek, megrendeltem a Házipatikán a SOTE-s gyógytornásznak a terhestornás video CD-jét! Ma már írtak, hogy átvehetem. A Forgách utcába kell érte menni, és így nem számítanak fel érte szállítást. 1990-be kerül. Azért így jóval olcsóbban kijövök, mintha járnék valahová, bár sajnálom, mert jó lenne közösségbe járni is.
Csüt.megyünk 4Dre, már alig várom!

Pusz
Lucretia
26
lucretia

nekem is volt elötte is gond.gáz van a derekamnál egy csigolyával,az lehet a gond,de mondjuk inkább úgy fáj,mintha vlmi ideget szorongatnának és ütemesen ráncigáőlnának,ettől a jobb lábamba végig nyilal és ilyenkor vonszolom magam,mint vlmi rokkant....de azért jól vagyokKép.a védőnő szerint mivel a babám egyenlőre mélyfekvésü,valószínüleg ő nyomja.de megvárjuk,hogy a doki mit mond!a mélyfekvés miatt van az is valószínüleg,hogy lefelé,punci irányban rúg és,ha éppen széken ülök,olyan,mintha kopogna a széken...ilyesztő ám,a végén még kidugja a lábát!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok! Jobb reggelt!

Mea!
Vegyél is algot! A babának az árt igazán, ha te nem vagy jól.
A fél panadol nem árthat neki, már kifejlődöttKép
Pihenj sokat és meséld majd el, hogy milyen volt a szülőszoba látogatásKép

Megann!
Biztos, hogy fog kelleni 56-os ruci isKép
A kolleganőm babája 51cm-el született és még az 56-os cuccok is nagyok voltak ráKép
Én 160cm vagyok, a férjem 173cm. A családunk elég alacsony termetű, inkább mélynövés mint magasságKép
Én ezért is vettem pár darab 50-es rucit is.
Az úgyis 50-56-ig jók. Majd meglátjuk, de annyira édesek ezek a pici rucikKép
(Ja! én 48cm-el születtem és az 50-es ruci is lógott rajtamKép)De nem sokáigKép
Jó cseresznyézést! Csak ne cipelj túl sokat.

Ma milyen mosolygós vagyokKép

Nyúlné!
Nekem is elég sokat fáj a derekamKép
Olyan, mintha görcsölne néha. Sőt, ha le is fekszem, akkor meg rosszabb.
Már rám is vagy 8-9kg jöttKép
De hadd hízzon a babaKép Legyen erős legényke.
Már várom, hogy elmeséld az Uh-ot. Úgy szeretném már én is látni a babánkat, de még messze van egy UH.Kép

Engem is mindig megbámulnakKép
HihetetlenKép
Tényleg ekkora dolog ez? Pedig én azt hittem, hogy csak nekem nagy csoda a babaKép
Bár, NAGYON Büszke vagyok a pocimraKép Kép Kép
Hadd lássák!
Na lépek, mert a papa ma szabados és megyünk vásorlni (kaját), lesz finom főzőcskeKép

Puszi mindenkinek!
Legyen Nagyon Szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
27+1

Kép
angelani

Megann, Penna, én azt hittem, csak a DM-ben megy ki a kínálatból, azért adták féláron a zacsikat. Biztos a műanyag dobozaikat akarják nyomatni, mert környezetbarát, újra felhasználható, stb.

Most a pelusokból is ez a menő, merthogy a kicsik 2 tonna szemetet termelnek, mire bilire szoknak. Na én azért úgy vagyok, hogy az elején biztos nem mosok pelust, lesz elég dolgom. Ha már csak biztonsági pelushasználó lesz, akkor veszek környezetbarátot. (Így szólt az agrármérnök, a fenntartható fejlődés elkötelezett híveKép.)

Penna (és más tapasztalt kismamik)! Kb. mennyi zacsit érdemes beszerezni? Ha egy zacsi nincs tele, akkor azt le kell fagyizni, vagy a következő alkalomig hűtő, teletölteni és utána lefagyasztani? (Bocs, ha baromságot kérdezek.) Egyébként is a mellszívón kívül mi a hasznos cucc? Mikróba való sterilizáló, vagy egyszerűbb kifőzni az alkatrészeket? Cumisüveg-melegítő, vagy elég, ha beteszem a mikróba a tejcit olvasztani, melegíteni. Vagy szobahőmérsékleten kellene kiolvasztani? Akkor felszaporodnak a baci, nem?
A cumisüveg-használati elvekben teljesen egyetértek, apának és nekem is jó, ha néha felkel és megeteti az utódjátKép.

Mea, a pocakbámulás népszokás, de én is emlékszem, hogy amikor láttam pocakosokat, kicsit mosolyogva, kicsit irigykedve néztem rájuk. Végülis ez egy nagyon izgis-boldog időszakKép. Nekem a kollégáim a folyósó másik végéről jegyzik meg üvöltve, hogy milyen szépen gömbölyödök. A multkor két kolléganőmmel a patikában futottam össze, ott visítozrak és újontak, mint a hatéves fruskák (az egyik már többszörös nagymamaKép). Csak azt útálom, hogy meg akarják piszkálni a pocakot. Én sem fogdosom semmijüket! Még a hugaimnak is mondtam, hogyh majd nyilvánosan fogdosom a mellüket, akkor nyulkálhatnak a pocihoz. Nekem olyan nagy az intim szférám. Nem szeretem, ha közel állnak a buszon.

Szép napot!

Dudukly (25, mint Penna)
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Hari!
Nagyon köszönöm, hogy nekem is leírtad az Erhard jelentésétKép
Majd meghálálomKép

Lucretia!
Van akinek több minden van benne.
Ez elég szegényes csomagKép
Gratula a rugikhoz és a pulcsihozKép
Legalább ennyi öröm van.

Nyúlné!
Néha nekem is olyan lent rug.
Mintha a végbelemet taposnáKép
Tudom milyen érzés. Olyankor próbálj lefeküdni egy kicsit és nekem általában el szokott mozdulni és az oldalamat is kirugjaKép

Jujj!
Mennem kell!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
27+1

Kép
angelani

Pocakbámulás:

szerintem vannak bámulós típusú emberek. Pl. főleg középkorú vagy kicsit idősebb láthatóan megkeseredett nénikKép Azok úgy tudnak bámulni, hogy néha úgy érzem, nincs rajtam ruha. Mások általában csodálkozva vagy mosolyogva néznek. Vicces az, amikor másik kismami jön szembeKép

Lucretia
26
lucretia

Jó reggelt!

Felicitas csomag:

Már annyi rosszat hallottam róla, hogy én inkább el se megyek érte. Sorozatban olvasom itt is, a nyári babások között is, hogy mindössze pár lejárt újság meg hirdetés van a csomagban, áruminta meg egy darab se. A nyáriak közül többen irtak reklamáló levelet is.

Sterilizálás:

Ne kövezzetek meg, de tényleg szükségszerű mindent lesterilizálni a babának? Nem elég egy egyszerű alapos elmosás? Mindig arra gondolok, hogy az afrikai bennszülöttek tuti fix nem sterilizálják a gyerekeik környezetét, mégis egészséges babákat tudnak felnevelni. Rosszul gondolom?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica! Félre ne értsél, én nem vagyok a "mindetnapotaháromszorvégigdomesztoszozok" típus (pl. a sógornőm igen, és a falra tud vele kergetni), de a mellszívót meg a cumisüveget valahogy ki kell tisztogatni - sterilizálni, mert a tejci maradványokban marha hamar elszaporodnak a bacik.

Viszont erről a felicitasos csomagról írjatok, ha tudtok, én nagyon rühellem, amikor átvágnak. Kiszedik az ember címét, küldik a kérdezőbiztosokat amikor szoptatsz, és még két pelust se adnak? A DM-ben van valami babás kedvezmény, amire régebben fel lehetett iratkozni, nem tudom, hogy él-e még. És az anyuka.hu a kismamam legutóbbi számának 51. oldalán hirdet ajándékcsomagot. Olyat kapott valaki?

Na lassan benézek a melóhelyemre isKép. Már csak látogatóba járokKép.

D
dudukly
Isaszeg

Mea!

Na meg is jöttem és már kész is megint a fini paprikáskrumpli, ugyanis anyukámmal megint készíttettem egy jó adag koviubitKépKépKépKép
Na nyelt mindenki egyet???KépKépKépKép:
Szóval tudom hogy "szegénykaja" de egyszerűen imádom így koviubival!!!KépKépKépKép

Egyébként a Bosnyák térre járok, ha meg kiköltözünk Csömörre, akkor nem tudom hova fogok járni, de azt hiszem ott meg van kis termelői piac, ahol a falubeli nénik viszik ki a cuccot, és egy köpésre lesz az Auchan!
Úgyhogy éhenhalni nem fogunkKépKépKépKép

Ja és vettem 2,5 kg cserkót, epret, paprit, parit, szerencsére még elég jól bírom magam, mondjuk össz vissz, volt vagy 6-7 kg a cucc!
Mit szóljanak azok akik nagyobb gyerkőcöt cipelnek, babakocsistól felszerelésestől terhesen!

Penna!
Nem tudom miért szűnik meg a tejeszacsi, de valószínűleg ha ilyen jó, ahogy mondod, akkor még a héten bevágtatok a nagykerbe és veszek még egy-két dobozzal!Remélem szükségem is lesz rá!
Én 20 db-ot(csipesszel) vettem 2030ft-ért!
Nem olcsó, de valóban én is ezt találtam praktikusnak!
Egyébként van 40 db-os ugyanennyiért csipesz nélkül!
Na azt ne kérdezzétek hogy ez hogy néz ki, mert azóta ott figyel a szatyorba....na majd ma megnézem mi is ezKépKépKépKép

Angelani!
Megyek is gyorsan a Fenoménba, hátha tudok venni pici rucit!!
Nem tudom milyen megfontolásból kezdtem 62-es rucikat vásárolni!
Csak az a gond, hogy a mostani kínálat nyári napozókból, ujjatlan kis rucikból áll, és hát az én szeptemberi babám abban biztos fázna, ezért lehet hogy majd csak augusztusban fogok találni jó rugikatKép

Megann 27+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

Dudukly,
ez egyltalán nem hülye kérdés, én is sokat olvastam utána. Asszem a LLL honlapján ez is fent van. (www.lll.hu)
Fagyasztás: hát, hogy hűtőben meddig áll el, arról többfélét hallani. Én ha másnap nem itta meg, azért kidobtam, de van, ahol 72 órát írnak. Elvileg lehet ráfejni a zacsira, ha a megadott időn belül hűtőben tartod, és utána fagyasztod, de én sose tettem. Így voltak kisebb (30-50 ml) és nagyobb (150-180 ml) adagok, kajába elég a kevesebb, enni meg a több.
Zacsiból nekem van itthon 1 doboz (20 db) és asszem még 1-et veszek. Most adni úgyse fogok, és én mindig este meg reggel fejtem. Meg a hűtőben sincs annyi hely, hogy ennél többet tároljak.

Sterilizálás: hát, bizony köll. Ruhák: Én szem.szerint utálok vasalni,(szerencsére mióta szárítógép van, azóta nem is nagyon kell) mégis 3 hónapig mindenét vasaltam a babának, utána már csak fél éves koráig a tetrapelusokat, meg a bodykat, ami közvetlenül érintkezett a testével, és mindent 2x öblítettem (van ilyen funkciója a gépemnek.)Bár sztem a vasalásnak régen volt nagyobb jelentőseége, amikor még kézzel mostak, azért ezek a mai mosógépek már nagyon profik...
A cumiknál-cumisüvegeknél viszont muszáj, mármint sterilizálni, nem vasalniKép. Én eleinte lábasban főztem ki a cuccokat,(forrástól fél óra, és el kell lepnie a víznek) pár hónap után vettem mikrós dobozt, sokkal egyszerűbb, gyorsabb. Előtte persze el kell mosni az üvegeket(mint a többi edényt, esetleg az elején külön szivaccsal) utána meg nem szabad törölgetni, csak kitenni pl. papírtörlőre száradni.
Megjegyzem a "mikrós sterilizáló" egy sima műanyag, tetős doboz, egy ráccsal az alján, hogy az üvegek ne érjenek bele a vízbe (amit alá kell tölteni, tulképp a gőz sterilizál.) Az enyém valami no name, így is 3-4 ezer volt, a márkásak pl Avent kb a duplájaKép Tipikusan megint a "vegyük le a kismamákat, úgyis megvesznek mindent" című játékKép

A várandós csomag 2 éve még tele volt termékmintákkal, volt benne vagy 6-8 féle, ha jól emléxem. Igaz, az elején úgyse használja az ember a fürdetőt, a testápolót, ilyesmit, mire meg használná, úgyis elkallódik, úgyhogy ne bánjátok, max 1 pelus meg 5 db-os popsitörlő csomag, ami az elején is jó lenne...

üdv
p 25+00
penna

ja, persze a sterilizálás a mellszívóra is ugyanígy vonatkozik, szétszedve elmosni, utána sterilizálni...és ha cumizik a baba, azt is, az elején én naponta főztem ki a cumikat, aztán már csak ha leesett, mióta "nagy" kb 1 éves kora óta a cumisüvegeket is csak mosogatom (gépben, az azért 60 fok, biztos ami biztos...) és néha ha eszembe jut sterilizálom az egész cuccot.
p
p
penna

Rokica!Kép

Én csomagomban votl 3 termékminta(Bübchen).
Viszont 2 -3 újság(Otthon, Praktika...)
Én még ezen is ki voltam akadvaKép
Pedig volt benne termékminta.Kép

Azért váltsd ki hátha neked is szerencséd lesz.O

Mea
mea

Dudukly

DM-es csomag a baba születése után jár, mert kell hozzá szül. akvi kivonat, de én már abban sem vagyok biztos, hogy ez valami csomag, mert azt hirdetik fennen, hogy milyen sokat spórolhatsz, lehet, hogy csak valami kedvezmény.

Ez van a DM honlapján, gyanítom ua. mint a kismama-csomag.....
Kedves Fiatal szülõk!

A babájukat az élet kezdetén túl még egy meglepetés várja, ha 2005-ben, Magyarországon születik meg.
A dm baba bónusz programja kedvezményeket, hasznos tanácsokat nyújt a csöppségeknek azokra a termékekre, melyekkel Önök, kedves szülõk, a legjobb gondoskodást biztosíthatják gyermeküknek.

A kedvezmény igénybevételéhez csupán az anyakönyvi kivonat másolatára van szükség, amelyet az oldalunkról kinyomtatott, majd kitöltött jelentkezési lappal együtt adhat le a dm üzletek valamelyikében.
lucretia

Penna, akkor azt szűrtem le, hogy érdemes egy noname sterilizálót venni a mikróba, mert gyorsabb és kényelmesebbKép. Cumisüveg-melegítőt használsz? Érdemes?

Én azért vagyok ilyen érdeklődő, mert az ismerősök nyúznak, hogy mit is szeretnék még (minha lenne valamimKép), és arra gondoltam, hogy mint a nászajándékra, írok egy listát, amiből lehetőségeik szerint válogatnak. Ilyen hasznos, de a kismama nem biztos hogy pénzt adna ki rá dolgokatKép. Pl. az aventemhez 2 cumisüveg jár, gondoltam van még a 4 db-os készlet (a promamam honlapon, amit feldobtatok), és ha nem fagyasztásra megy a tejcsi, vagy éppen sterilizálódnak, akkor jó lesz tartalékba. Vagy nézegettem a pelenkázó táskákat, olyan szépek és praktikusnak tűnnek, de tényleg kell? Vagy csak mint Penna írta, a kismamma mindent megvesz...Kép

Aranyosak vagytok, a DM-es csomagot, mint 5letet dobtam fel, én is néztem közben a honlapjukat, nincs sok infó. Esetleg tapasztalata van valakinek?
D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok,
no hát a dm-es csomag az nem csomag, hanem kuponfüzet. Kevinnel kaptam. Van benne mindenféle, babaszappan, anyunak tusfürdő, deo...viszont 1-1 termék 100-150 ft-al olcsóbb, nem olyan nagy cucc...én asszem ha 1 kupont elhasználtam...

Dudukly
pelenkázótáskát én hamar eladtam, nekem jobban bejön a sima hátizsák (jelenleg egy közepes méretű Budmil), pakolászok kocsiból be-ki, szabad a kezem. Pelenkázólapnak meg nagyon higénikus a dm-es 10 db-os eldobható (de persze előtte többször felhasználható)kisebb helyen elfér, nem kell mosni... De az egyik barátnőm a mai napig pel.táskát használ a kétéves gyereke mellé. Nekem kicsit órmótlan, de hát ízlések és pofonok...Kép
Cumisüveg melegítő otthonra nem kell, legalábbis mi vizet forraltunk vízforralóban (1 perc) és abba állítottuk a tejcsit, amíg elég meleg nem lett. (Csukló belső oldalán kell nézni 1-1 cseppet) Nekem csak szivargyújtóról működtethető van az utazáshoz, bár azt is csak 1-2x használtuk.

üdv
p 25+00
penna

Sziasztok,

Sajnos csak röviden tudok jönni, mert Bálint minden percemet lefoglalja.

Dm-es Bababónusz: az egy kuponfüzet, és vásárláskor kedvezményeket kapsz bizonyos dolgokra. Érdemes kiváltani, hisz ingyen van. Van benne pár ingyenes termékkupon is. Én pl vettem a napokban egy Scholl papucsot, és 10% kedvezményt kaptam a kuponra. (2papucsot vettünk anyuval és ez 2000Ft-ot jelentett kb)

Sterilizálás: Nekem Avent mikros van. Nagyon szeretem. Mondjuk amikor én vettem még 4db nagy cumisüveg volt benne újszülött cumival+zárókupak és egy üvegmosó kefe+csipesz.

Cumisüveg melegítő: Én sokat használom. Ha vesztek szerintem érdemes olyat venni ami a kocsi szivargújtójáról is működik, mert jók a termoszok amit lehet kapni a cumisüveghez, de télen nem elég ideig tertja a meleget.

Pelenkázó táska: szintén van, praktikus, de én mostani fejjel nem vennék. Szerintem nagy hátránya, hogy alig fér bele valami. Én most vettem normál női táskát ami nagy méretű, és belefér minden. Amíg pici a baba elég a pici táska, de ha már nagy és már nem csak szoptatod cipelheted neki a kaját, innivalót, több váltás rucit, és ha az ember egyedül megy a kicsivel, akkor jobb, ha nem ezer szatyor van nálad.(Én mindenhol, még itthon is eldobható pelenkázó alátétet használok)

Mi egyébként jól vagyunk, minden rendben. Még mindig nem tudjuk a baba nemét. 3hét múlva megyünk kb 4D-s uh-ra és akkor talán kiderül.

Szép napot!
Edina
27+5

nedinabp

Szép napot!

Lucerita köszi a címet.

A mikróval én csínján bánnék, nem használnám se a sterilezésre se másra. Ha lesz egy pici időm bemásolok egy 4 oldalas cikket, amiben igen meggyőzően le van írva, hogy miért nem jó, holott marha kényelmes. Nekem is van cca. 15 éve de jó ideje semmire nem használom, hanem ki lesz dobva. Lehet, hogy hülyének néztek, de mindenki maga dönti el, hogy mennyire védi egészségét.

Valóban disznó dolog, hogy csak néhány újságot tesznek a csomagba. Anno 12 éve sok termékminta is volt. Érdemes megtudni, hogy a védőnőknél nincs e promóciós termék, mert a gyártóktól, forgalmazóktól szoktak kapni. Elvileg oda kéne adni az anyukáknak. Ivinél a bnőmtől kaptam én is így. Rá kell érdeklődni.

Megann!
Egyáltalán nem szegény kaja a parikáskrumpli és koviubi. Mi is nagyon-nagyon szeretjük. Küldhetsz nekem is e-mailben. Én lecsót csinálok ma.

Falina!
Pénteken mehet haza addig minden nap ctg-t csinálnak. Jól vannak, ha minden jól megy ma megyek hozzá megint.

Dióhéjban ennyi, mert dolgozni kell.

Puszi
Kriszta
26+3
94nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

SziasztokKép

Vettem algot, bár a gyógyszertáros azt mondta semmit nem szabad bevenni, alig akart adniKép

Most megint bűntudatom van....KépKépKép

De majd belepusztultam annyira fájt 12 órán át.

Aludni sem tudtamKép

Az jobb a babának???

Szerintetek?

Indulunk Pestre a szülőszobát megtekinteni II.nőire.
Majd mesélek.

Puszus

Mea(27+2)

Mea
mea

Sziasztok lányok!

Én is csak röviden írok, mert annyi a dolgom, hogy ki sem látszom.
Egy hétig nem leszek itt - jó sokat kell majd visszaolvasnom, de azt szeretem. :-))))
Holnap elutaztunk nyaralni, vagyis ma este indulunk, hogy Beni végigaludja az utat a kocsiban. Olaszországba megyünk, a tengerpartra, 5 napra. Már úgy várom, ránk fér egy kis pihenés, meg hogy együtt legyünk hármasban (vagyis négyesben), főleg, amíg nem akkora a pocakom és még tudok mozogni.
Emiatt nagyon sok az intéznivalóm, itt az irodában is (Dudukly irigyellek, hogy csak látogatóba jársz már be :-))) ) és még vásárolnunk is kell sok mindent, amit elviszünk. Az előbb kiszaladtam a patikába és 4.000 forintot hagytam ott ilyen alap dolgokra, hogy Fenistil, Panthenol, Neogranormon, Bepanthen stb. Mindegy, ezek fontos dolgok, csak ne kelljen használni.

Mindenkinek további kellemes pocakosodást! Sok babamozgással, fejfájás nélkül. Egyetek sok fini gyümölcsöt. (Már van málna is!!!!)
Puszi

Benianyu
23+3

benianyu

Benianyu, én irigyellek a nyaralásért, érezzétek jól magatokat és vigyázatok a napsütéssel!

Kellemes időtöltéstKép.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Angelani! A babyfun diszkontban, nem minden terméknek az az ára, ami a honlapjukon szerepel. A magyar pelus pl. valóban 159 Ft volt a Cseh viszont 209 Ft/db.

Dudukly! A pocakfogdosás engem is zavar. Legutóbb a barátnőimet teremtettem le, hogy nem vagyok UFO, akit ámuldozva kell fogdosni.

Mea! Nekem az orvosom és a védőnénim is azt mondta, hogy vehetek be algo-t. Sőt, amikor fájt a fogam, a fogorvos is azt ajánlotta.

Benianyu! Jó nyaralást kívánok nektek Kép

Ildi 29+4

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Mea Kép

Ne legyen lelkifurid a gyógyszer miatt, a gyógyszertárosok néha nagyon fontoskodóak tudnak lenni!!! Köhögésre lándzsás útifű szirupot akartam venni, nem volt, kérdeztem, mi van más, amit lehet, erre kiakadt, hogy azt sem szabad, mert alkohol van benne. Persze fél éves kortól adható babáknak, nekik nem árt az alkohol? / doki+védőnő is ajánlotta, hogy ezt lehet nyugodtan/. Nekem azt mondta a dokim a fájdalomcsillapításra, hogy naponta egyszer bármit, ami használni szokott, nyugodtan. Én Algora szavazok.

Sterilizálás: ha nagyüzemben használnék cumisüveget / pl tápszeres babáknál/, akkor biztos beruháznék egy sterilizálóba, egyébként szerintem fölösleges. Mondjuk én csak fél éves korától használtam Balázsnak üveget, azt is elvétve, és egy éves korig sterilizálok, úgyhogy tényleg nem volt rá szükségem.
Én még most is mindenét kivasalom, tudom, hogy nem lenne muszáj, de a kedvenceim a gyerekruhák Kép
Nem tudom, mennyire ártalmas a mikro, mi sem használjuk túl sokat. Az viszont biztos, hogy fagyasztott anyatejet csak szobahőmérsékleten szabad kiengedni, nem szabad mikrozni!

NyúlnéKép
Örülök, hogy újra hallok felőled! Régen jelentkeztél! UH-ról várjuk a jelentkezést!

További szép napot!
Judit 24+0
jucc

Lehet, hogy hülye kérdés, de mi a különbség a magyar és a cseh pelenka között?
Hari 23+3

Kép
Kép
hari

Hari!
Én vettem magyar pelusból is és a csehből is. A magyarnak talán egy ici-picit durvább az anyagja. De ha az ember csak büfiztetni használja, akkor tök mindegy szerintem, mert olyan nagy különbség nincs, viszont a magyar jóval olcsóbb.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Még biztos emlékeztek a véradós mailekre! Na most ez a cikk jelent meg róla:

http://www.hazipatika.com/articles/Megbenulhat_a_verellatas?aid=20050610141745;HPID=B6F01108-DA64A769-AE500511-3D35E4DE

Lucretia
26
lucretia

Köszi Ildi!
Volna még pár idióta kérdésem, ha esetleg valakinek van ideje ilyenekreKép
1. Ti mit adtok majd a babára, ha mondjuk október tájékán, nem sokkal szülés után ki akarjátok vinni az utcára? Nekem az ilyen szellőztetőzsák, meg kocsikabát, meg ilyenek annyira ismeretlen fogalmak. Viszont fogalmam sincs, mit kéne ráadni, hogy ne fázzon meg, de melege se legyen. Addig ok, hogy body, meg rugi, de pl. kell harisnya is a rugi alá hidegben? Meg fölé mi jön? És mekkora takaró?
2. Télen éjszaka mit kell ráadni az alváshoz?
3. Szabad használni paplant, olyan vékonyat? Mert van ahol azt írják, hogy 1 éves koráig nem is szabad paplant betenni az ágyba. Nekem ez olyan magas.
Hari

Kép
Kép
hari

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?