Sziasztok,
Dudukly,
ez egyltalán nem hülye kérdés, én is sokat olvastam utána. Asszem a LLL honlapján ez is fent van. (
www.lll.hu)
Fagyasztás: hát, hogy hűtőben meddig áll el, arról többfélét hallani. Én ha másnap nem itta meg, azért kidobtam, de van, ahol 72 órát írnak. Elvileg lehet ráfejni a zacsira, ha a megadott időn belül hűtőben tartod, és utána fagyasztod, de én sose tettem. Így voltak kisebb (30-50 ml) és nagyobb (150-180 ml) adagok, kajába elég a kevesebb, enni meg a több.
Zacsiból nekem van itthon 1 doboz (20 db) és asszem még 1-et veszek. Most adni úgyse fogok, és én mindig este meg reggel fejtem. Meg a hűtőben sincs annyi hely, hogy ennél többet tároljak.
Sterilizálás: hát, bizony köll. Ruhák: Én szem.szerint utálok vasalni,(szerencsére mióta szárítógép van, azóta nem is nagyon kell) mégis 3 hónapig mindenét vasaltam a babának, utána már csak fél éves koráig a tetrapelusokat, meg a bodykat, ami közvetlenül érintkezett a testével, és mindent 2x öblítettem (van ilyen funkciója a gépemnek.)Bár sztem a vasalásnak régen volt nagyobb jelentőseége, amikor még kézzel mostak, azért ezek a mai mosógépek már nagyon profik...
A cumiknál-cumisüvegeknél viszont muszáj, mármint sterilizálni, nem vasalni
. Én eleinte lábasban főztem ki a cuccokat,(forrástól fél óra, és el kell lepnie a víznek) pár hónap után vettem mikrós dobozt, sokkal egyszerűbb, gyorsabb. Előtte persze el kell mosni az üvegeket(mint a többi edényt, esetleg az elején külön szivaccsal) utána meg nem szabad törölgetni, csak kitenni pl. papírtörlőre száradni.
Megjegyzem a "mikrós sterilizáló" egy sima műanyag, tetős doboz, egy ráccsal az alján, hogy az üvegek ne érjenek bele a vízbe (amit alá kell tölteni, tulképp a gőz sterilizál.) Az enyém valami no name, így is 3-4 ezer volt, a márkásak pl Avent kb a duplája
Tipikusan megint a "vegyük le a kismamákat, úgyis megvesznek mindent" című játék
A várandós csomag 2 éve még tele volt termékmintákkal, volt benne vagy 6-8 féle, ha jól emléxem. Igaz, az elején úgyse használja az ember a fürdetőt, a testápolót, ilyesmit, mire meg használná, úgyis elkallódik, úgyhogy ne bánjátok, max 1 pelus meg 5 db-os popsitörlő csomag, ami az elején is jó lenne...
üdv
p 25+00