Új privát üzeneted érkezett!

Nekem ígértedKép Csak mostanában volt annyi bajod, hogy nem akartalak még ezzel is fárasztani. De ha lesz tali, akkor mondjuk az Örökséget feltehetnéd nekem egy CD-reKép
Meg ezt az Androméda törzset is nagyon szeretnénk, kérdezz utána, ha van valami jó "kapcsolatod"
KösziKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hát ez a nap is eltelt, végülis nem lett nagy bevásárlás!Kíváncsi vagyok Rókicának hogy sikerült a hétvége!
Össze vissza egy db fürdőlepedőt vettünk!
Valahogy még mindig nem tudtam rászánni magam a nagybevásárlásra!
A férjem persze meg már türelmetlen, hogy mi a fenét csámborgunk ennyit, vegyünk meg mindent egy helyen és kész!
Na mindegy, most már megvárom amig Falina is visszatér, és ha már ő vett kocsit akkor én is elkezdek vásárolni!
Azt meg megbeszéltük hogy a bútort azt mindenképp a diósdi cégtől vesszük, és ezenkívül ami van ott neki az "üzletben"(pelenkázólap, ágynemű stb.) azt megvesszük ott a jövő héten!Kép

Viszont jól elfáradtam úgyhogy most le is dőlök egy kicsit!
Nekem igazából most kezd olyan érzésem lenni, mintha egy kicsit "terhes" lennék!KépKép

Szép estét mindenkinek!

Megann 26+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Itt vagyok... mentünk bevásárolni. Voltunk a Minimanóban meg a MegaToysban. A MegaToys nekem nagy csalódás volt, szinte egy az egyben ugyanaz a választék mint a Brendonban, és az árak is ütik a szintet. Tudom, hogy most már egy cég, de én mégis valami olcsóbbra számitottam. És drágább volt, mint a Minimanó, pedig az egy kisebb bolt, én azt gondoltam volna, ők a drágábbak. Valamiért az élt bennem, hogy a MegaToys az egy diszkont áruház. Mondjuk a Minimanóban nincs olyan választék babakocsiból meg autósülésből... meg talán kiságyból se. No mindegy. Szóval a Minimanóban vettünk jópár dolgot, kifogót, kiságyba gumis lepedőt, pólyát huzattal, pelenkázóbetétet, SZOPIS PÁRNÁT stb, stb. A szopis párnát már teszteltem is, no nem szopizásra, hanem délutáni szunyára, és TÖK JÓ! Végre sikerült úgy kitámasztani magam, hogy nem volt kényelmetlen. Már annyira kialvatlan voltam...

Viszont aminek a legjobban örülök, és tkp amiért a MegaToysba mentünk, az az autósülés. Találtam egy olyat, amit rá lehet szerelni a régi Peg Perego vázamra, és nem is volt drága, sőt, kifejezetten az olcsóbbak közé tartozik. Kifutó termék... a Cam Bye-Bye, mindössze 17 000 forint, már csak 2 darab volt nekik. Szóval nagyon meg vagyok elégedve a babakocsi + autósülés megoldással.

Szóval igy néz ki a kocsi a mélykosárral:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/100_1096.jpg

Amit át lehet alakitani sportüléssé, és akkor igy néz ki:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/100_1097.jpg

És ha az egészet leszedem a vázról, és felrakom az autósülést, akkor ilyen:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/100_1095.jpg

No jó, lehet másnak ez nem olyan izgi, de én alig tudom levenni a szemem róla :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ágynemű megoldás:

Lehet külön venni lepedőt meg fejvédőt, én csak ezt a két dolgot vettem... a Minimanóban van sztreccs lepedő 1000-1500 forintért darabja. Takarót meg párnát kifejezetten tiltanak újszülötteknek, mert belefulladhatnak. Baldachinnal én afelé hajlok, hogy nem kell, és gondolom ez a drága az ágyneműkészletekben.

Ha valakinek magasabb igényei vannak, összeillő baldachin meg fejvédő meg lepedő meg a (felesleges) párna és takaró, akkor az biztos drágább.

Egyébként a börzék/turik erre jók, ott biztos lehet kapni ilyen készleteket használtan, de olcsóbban. Én már alig várom a jövő szombati újpesti bababörzét, tuti hogy egy csomó ruhácskát bevásárolok a kislánynak.

Most már csak bútor kéne, kis szekrény meg ilyesmi. Holnap megyünk két diszkont boltba, a Mattiba Budaőrsön meg a Lehel téri babadiszkontba, hátha ott vannak olcsó(bb) bútorok. Ha nem, veszek használtan, esetleg valami olcsó lamináltat a Scontóban/Ikeában/Kikában. Azt vettem észre, hogy amire rá van irva, hogy baba, legyen az teljesen mezei kivitelű akár bútor akár más eszköz (pl digitális hőmérő), rögtön háromszor olyan drága lesz tőle. És ez szerintem felesleges pénzkidobás.

Viszont amivel vaciláltam ott a boltban, az a mellbimbó kiemelő. Nem akarok ott bőgni a kórházban, hogy a baba nem tudja bekapni a (lapos) mellbimbóimat, de azt se tudom, melyiket vegyem... És mindegyik olyan nagynak néz ki... hogy bekapja a baba a műanyag bimbó részét, de az én mellem még mindig nincs a szájában... van ugyan két méret Aventből, meg a Medelából is, meg valaki javasolt egy üvegből készültet aminek a márkájára már nem emlékszem, de ahhoz hogy mindegyiket megvegyem és kipróbáljam minden méretben, elég húzós az ára, 2000 forint, szóval a végére elköltök 10 000 forintot bimbó kiemelőre csak mert fogalmam nincs, melyik válna be. Szerintetek? Párom azt mondja, ne parázzak, majd ő visz be nekem ha kell a kórházba, de addigra én idegroncs leszek, ha nem tudom megszoptatni a babát. Inkább viszek be valamit.

Biztos hogy túldimenzionálom a problémát, de hát istenem.

Lassan el kéne kezdenem összepakolni a kórházi táskámat, ha netán korán indul a szülés ne akkor kelljen kapkodni. Mondjuk szoptatós hálóingem még mindig nincs, igaz hogy a nyári babások közül az volt a tapasztalat, hogy úgyis topless leszel, mert egyrészt rohadt meleg van, másrészt útban a hálóing, amig bánázol a szoptatással. Azért legalább egy kéne. Detto szopis melltartó. El kéne mennem az Anitába a Kékgolyó utcába, mert az én mellbőségemre szerintem máshol nem találok megfelelő méretet.

Most teljesen felélénkültem, biztos a délutáni alvás tette...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Dudukly
volt szülőszoba-bemutató...? Totál lemaradtam.Kép Tegnap volt KEvin szülinapi partija, és ezer dolgom volt, visszaolvasni is csak felületesen tudtam. LEsz még vmikor?

Most is mennem kell, csak gyorsan a cumisüveg-témához: szóval minden elismerésem azoké a mamiké, akik meg tudják csinálni, hogy fél évig a gyerek nélkül semmit, sehova. Mert ha nincs cumisüveg, az igény szerinti szopi ezzel jár... Nekem nagy könnyebbség volt hogy mielőtt elmentem pl fodrászhoz, lefejtem 150 ml-t, bedobtam a hűtőbe, ha K. felkelt, megetette apa vagy aki vigyázott rá (hugim, anyum...)és tudtam, hogy minden okés. Ha nem adsz cumisüveget, ez nem kivitelezhető. Ezért klassz az Avent rendszer,
mert egyből steril üvegbe fejsz, és nem kell töltögetni, parázni hogy nem steril, kioktatni az egész családot bacivédelemből...Kép
Másrészt ez saját hülyeségem, de én nem vagyok az az "előkapom a cicit bárhol" típus. Ha elmentünk pár órára, én előtte mindig fejtem, termoszban vittem. Ha volt hely (pl pelenkázó, vagy rokkantklotyó) akkor inkább elvonultam vele, de sokszor nincs zárt, elkülönült hely, hát akkor inkább odaadtam az üvegből. Ha apával voltunk, ő is oda tudta adni, ez is jó volt (mármint kettőjük szempontjábólKép). A hátránya ennek, hogy hazaérés után a tejcsi az üvegből ment a klotyóba, mert azt már nem lehet fagyasztani, eltartani.
na, megyek, remélem délután tudok jönni egy alaposabb olvasásra.
üdv
p 24+5

(ja, a fentiek nem akadályoztak abban, hogy fél évig csak anyatejet kapjon, és utána is még 13 hóig szopizott. szóval szerintem vannak babák, akiket megzavar az üveg, vannak, akiket nem, de agyobb az esélye a cumizavarnak, ha túl korán adsz üveget. szóval amit leírtam nem az első 2-3 hétben volt, azért kell pár hét, mire rögzül a szopitechnika, addig én sem adtam/adok majd üvegből.)
penna

Sziasztok!

Tegnap isteni volt a színház aki csak teheti menjen el és nézze meg. Nagyon éleztük a férjemmel sőt még a KisLackó is majdnem végig mozgolódott remélem azért mert tetszett neki Kép
Estére mire hazaértünk azért már éreztem hogy feszül a hasam és örültem hogy már végre pihizhetek.

Rókica nagyon ari a babakocsi tetszik nagyon. Ügyi vagy

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Rókica!

De jók a képekKépKép
Nekem nagyon tetszenek, szuper kis szerkezet!
Akkor neked jól sikerült a bevásárlás, örülök, hogy legalább te előbbre léptélKép
Autósülés téma:
Ez az egy ami nem tetszik a Bergonnál, és nem azért mert olcsó,(a gyári ára olyan 8 e, de ha a babakocsi szinében kéred, akkor 18 e, na ez meg ugye rablás) hanem mert olyan kényelmetlennek néz ki, nincs eléggé kipárnázva, tökre átérezni a műanyag vázat!
Pont montam a páromnak, hogy mi olyan "csavargók vagyunk"(épp most beszéltük meg, hogy megyünk majd síelni is), és pont az autósülés, hordozó az a funkció, amit sokat fog használni a baby, ezért jó lenne valami biztonságosabb!
Nem tudtok valamit ajánlani???
Mert ezek a Römerek, 30-60 e Ft-ig elég túlzásnak tünnek!
Lehet hogy elmegyek az Üllői úti Pierre Cardin-ba, hátha az barátibb!

Mellbimbókiemelő!Milyen a védőnőd? Nem tudsz vele összefogni, hogy esetleg "nézzen meg" mellügyileg és adjon tanácsot???

Róki!
Nem tudom hogy vagytok autóügyileg, de érdemes lenne nektek is elmenni a diósdi bababoltba, mert ott majd féláron vannak bababútorok, és olyat csinálnak és olyan színből amilyet csak akarsz!
Valaki már írta is, hogy neki a Matti is drágának tűnt!
A Lehel téri babadiszkont az hol van? Még nem is hallottam róla!

Penna!
Örök hála, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, akkor én is módosítok a koncepción, pár hétig csak szopi, aztán apa is besegíthet!

Megann 26+7 vagy 27+0Kép

Kép

Kép
megann

Gangi!

Mit is néztetek?
Mi is gondoltuk, hogy még elmegyünk egy színházra, mielőtt jön babó, de kevés esélyünk van rá, lásd építkezés költözködés stb..

Viszont úgy néz ki, hogy 2 hét múlva megyünk 3 napra tengerpartozniKépKépKépKépfini rákokat és kalamárit enniKépKépKép
El se tudom mondani, mennyire örülök nekiKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Megann!

Volt egyszer egy csapat
Ha tudjátok nézzétek meg habár kicsi a valószínűsége hogy kaptok jegyet (én már márciusban szóltam egy ismerősnek hogy ha tud szerezzen) de egy próbálkozást mindenképp megér.

Mi július végére tervezünk egy nyaralást, de még nem dőlt el hogy merre is. Vannak már alternatívák, de még nem tudni. Tengerpartra én is mennék egyél sok-sok fini halat helyettem is kérlek kérlek kérlek Kép

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Akit érdekel...

A Tescoban van most leárazva (hol kiakasztva, hol turi stilusban) 56os és 62es body-k 300-400 forintért, és 56os és 62-es rugik és napozók 700 forintért. Egyszinű, tiszta pamut, élénk szinek. Van egy-két mintás is, de inkább egyszinűek.

Kép:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/Tescorugik.jpg

Ezek "lányos" szinek, de vannak sötétebb fiúsak is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann! Köszi a tippet. Erre a boltra gondoltál?
http://www.guriga.hu/

Ha nem, akkor megadnád a cimet?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Hari!
A nox meg van, a filmet kutatom. Egyébként ez milyen film? Tök ismerős, de nem ugrik beKép

Rokica!
De jóóóóKép
Annyira tudok örülni mindennek. Végre ez is meg vanKép
Tök szupiKép

Penna!
Igen, igazad van. De nem azt mondtam, hogy egyáltalán ellenzem a cumisüveget. CSak nem szeretnék bajt belőle. Amint írtam pl. a 6. heti kontrollnál is cumisüveg megoldás lesz. Viszont én sem vagyok az az előkapom tipus. Szerintem hamar megbarátkozom a cumisüveggelKép

Gangi!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokatKép
Mindig jól jön a kikapcsolódásKép
De azért pihengess.

Megann!
Szóval tengerpart?Kép
Nem semmiKép
Egyél helyettem is finomakat, mert én a vízi dolgokra allergiás vagyokKép
Semmi hal, semmi tenger gyümölcseiKép

Ágynemű:
Lányok!
Én vettem a babaszobán 2X3méter vászon anyagot. 400.-/méter áron!
Az egyik kék alapon cicás-kutyás, a másik drapp alapon macis-lovas.
Nekem nagyon tetszikKép
Lett belőlük:
Lepedő, rácsvédő (kettő), takaróra huzat, fej alá kis párnácska (persze nem párna).
Ugyanez jött ki mindkét anyagból.
De már szóltam a hölgyikének, hogy még kérek jövő hónapban még 2-2 métert, mert akkor lesz zsebes tartó is belőle.
JA!
És rendeltem sötétítőfüggönyt is! Persze sötétkéketKép
Abból 4 métert.
Ezekért fizettem összesen postaköltséggel együtt: 5100Ft-ot!!!
Ebből 2 ágynemű garnitúra jött ki és két függöny lesz, mert a szélessége 150cm, a hossza 2méter lesz függönyönként.

Nagyon örülök nekik!
Tegnap meg is lettek varrva. A fejvédőbe meg veszek vékony szivacsot (mert patentos az egyik vége a mosás miatt), vagy olyan polifom-ot. Beleteszem és ha mosni szeretném, akkor csak kiveszem belőle.
Mindjárt teszek fel képet a két mintárólKép

Puszi!
Angelani
26+6

Kép
angelani

Sziasztok!
Itt a két fajta anyag:

Kép

Kép

Kép
angelani

Bocsika, egy kicsit sötét lett a képKép
De voltak különböző minták is, de nekünk fiúsabb kellettKép

Puszi, Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Angelani
26+6

Kép
angelani

Sziasztok!

Látom, megint kihalt a topikKép
Na, akkor megyek babaruhát válogatniKép

Sziasztok!
Angelani
26+6

Kép
angelani

Sziasztok,

Angelani, szepek az anyagok. Te varrogatsz?

Megann,
Mi megneztunk egy musicalt, de Mininek mar tul hangos volt az eloadas. Vegig ugralt.

Huha, lehet, hogy nekem is lassan el kene kezdenem vasarolni? Olyan furcsa, hogy Ti mar mennyi mindennel kesz vagytok mi meg meg csak nem is nezeledtunk eddig. Vagyis a babakocsit kineztem tegnap, de csak kutyafuttaban, mert stria kremet vettem.
En a kezdetektol kentem magam es megis lettek striaim. Egyelore csak a combomon, de ott jo sok.
Mi lesz meg itt 3 honap mulva.

Szep vasarnapot.
minimi

Sziasztok!

Remélem mindenki pihenőzik a hétvégén. Mi megnéztük a vajúdót és szülőszobát, eléggé barátságos. A doki elmesélte a szülés menetét is Kép. Olyan volt mint a felvilágosító óra bioszból, a folyósón vannak ábrák a szülés menetéről (tágulás, baba forgása csatornában stb.) vajúdás közben lehet tanulmányozniKép. A vajúdó olyan mint egy társalgó TV-vel, lehet enni-inni, meg ilyesmit. A szülőszobában van szék a kisérőnek, és az ágyat mindenféle pozicióba lehet állítani. Még a közepéről is kijön egy dudorKép. Lehet labdán ugrálni is. Van kád is, ott éppen valaki aktív felhasználó volt, tehát nem láttam, de a doki mondta, hogy lehet függeszkedni bordásfalon, kötélen is. Na én nem bánom, csak gyorsan legyek túl rajta. Utána odadaják a kicsit és lehet vele pihengetni meg szopiztatni. Aztán kell felmenni a szobába. És 4 napot kell maradni ebben a korházban utánna.

A doki édesen végigmesélt mindent, aztán hozzátette, ha császár lesz, akkor a kiírt időpont előtt 1 héttel megejti.

Rokica látom bevásároltál a tescoban, én küzdök a pasimmal a bababkocsi ügyében, mutattam a cora katalógusban, hogy a Pikolo TS mennyivel jobb és hogy jobban megéri, de elengedi a füle mellettKép.
Pedig mi is mászkálósak vagyunk, lehet, én csak utazóágyat veszek majd a kicsinek. Abba fejvédő se kell.

Vásároljatok ügyesen, ez hol csepeg, hol süt a nap idő másra nem is való.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Minimi, nem akarlak elkeseríteni, én több helyen olvastam, hogy a stíra alkati dolog, van akinek olyan rugalmas a bőre, hogy nem jön ki, a többiek meg kenegethetik, de akkor is mindegy. Remélem a csodakrémek azért segítenek valamennyit, bár én csak baba testápolót használok. Ellemben a combikám olyan karfiolos, hogy csak naKép.

Angelninak igazat adok, szép pamutvásznakat lehet kapni, egy paplanhuzat meg nem ördöngősség, ellenben a boltokban horror árakon adják a babaágyneműt. Bár tényleg minden babás cucc horror. Tiszta pamut női zoknit pl. 130-ért vettem, a bababzokni (tizedannyi anyagfelhasználás) 2x annyi. De gondolom ezt mindenki látta már.

És vásárolnom is tilos. Sulykolom a páromat, hogy pelust vinni kell magunkal és nekem hálóing is kell. Én csak pizsit és hálópólót használok, most nézem, hogy hosszan kigombolhatós (szoptatós) hálóingek vagy horror árakon vannak, vagy nagymamásak. Ha valaki talált szépet, tiszta pamutot (nem átlátszós nejlont) és olcsót ajánlgassa, mert én még csak a turiban vettem egyet. Félek, szeptember végén, amikor oda kerülök, a nudizás már nem jöhet szóbaKép.

Ezzel a grafomániával inkább könyvet kéne írni.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly,
En is csak testapoloztam eddig, de gondoltam hatha azert lettem csikos, mert nem stria kremem van. Utolso remenysugar.Kép

Valamennyi cuccot csak kell majd venned, mert az elejen eleg nehez lesz majd idot szakitani vasarlasra. Mi veszunk majd ezt azt, de csak a vege fele, amikor mar nem dolgozom.

M.
minimi

Dudukly!Kép

Én a Tecoban fogtam ki leárazott elől gombos hálóinget és nem nagymamais egyáltalán,rövidújjas meg nem szexi de aranyos kis virágmintás és halvánkék színű.Tiszta pamut és 900Ft/db volt.
Vettem is kettőt akkor, vehettem volna rögtön 3-4-et is emrt biztos kell annyi.Nem?
Szerintetek mennyit kellene venni?

Nekem még nincsenek striáim, de még lehetnek.
Én is kenem minden este fürcsi után.
De lehet hogy majd csak a végén reped mega bőröm.
Jó lenne ha nemKép

Angelani!Kép

Szépek az anyagok és nagyon ügyi vagyKép
Irigyellek, mert én sajnos nem tudok varrniKép
Tudom elég gáz, dehát nemtanítottak meg sajnos.(
Helyettem anyósom tud jólKép

Mindenkinek további kellemes pihenést!

Puszi

Mea(27.)

Mea
mea

Sziasztok!

Angelani szépek az anyagok, és jóval olcsóbban jött ki neked a bolti árnál, gratula Kép

Én a szoptatós hálóinget varrattam magamnak. Mivel nem találtam olyat elfogadható áron, ami jó mélyen gombolós lenne. Túl sokat pedig nem akartam értük kiadni, mert nemigen használok hálóinget egyébként.

Minimi! Milupa terhességi krémmel kenegettem magam a kezdetek óta, és mégis csíkos már a combom. Sajna tényleg alkati kérdés Kép

Ildi 29+2

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Rókica, melyik Tescoban van leárazás?

(Mi a Váci útihoz lakunk közel).

Még semmit nem vettünk, nem is nézegettünk komolyabban, bár a férjem már mondogatja, hogy menjünk már bababoltbaKép.

Azon ritka kivételek közé tartozik, akivel simán lehet menni (női)ruhaboltba, méteráruboltba, illatszerboltba, és ezek szerint bababoltba isKép.

Uxi
20+4

KépKépKépKépKép
uxi

Dudukly
ha nem utasítod el alapból: a kínai boltokban, piacon nagyon klassz és sokféle sima pamut hálóinget kapni, elöl gombolósat is. Ezen belül pizsamát is, nadrágosat, vagy polófazont, rövidet-hosszút. Én amúgy egy szál ciciben alszomKép és ezért a kórházba nem akartam túl drága cuccokat venni. 1000-1300/db a piacon, vagy pl az Ázsia Centerben...Ha segít:nagyon jók vannak Depar-H "márkájúak"Kép
(Nekem van vagy 6 db, amiből 4-et a családom vett, mert ugye befektettek 10 napra, és kevés lett a kettő. Lefotózom, ha szeretnéd, van apró virágos, vagy kiskutyás, vidám színűek, nem öregasszonyosakKép)
Na, még olvasok vissza
üdv
p 24+5
penna

Sziasztok!

Nézzétek meg a www.bambino.hu honlapot. A kókuszmatracok 8500-9500 között vannak+1300 a szállítás de így is jó az ár.

Kriszta
26+2
96 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Még a szopihoz...
Megann: apának átpasszolni éjszaka 1-1 etetést jó 5let szerintem. Már ha apa bírja, hogy reggel meg kel és megy melózni...

Gangi
biztos van abban igazság, amit írsz, mivel a tej összetétele változik a szopi alatt, de hétről-hétre is. De. Nekem van egy módszerem arra, hogy eldöntsem, egy kérdéssel érdemes-e foglalkozni vagy nem. Mindig felteszem a kérdést: árt-e a babámnak, ha...? Lehet-e baja attól, ha...? Hallottam-e már hogy egy baba károsodott, lebetegedett, mert...?
Ebben az esetben: lesz-e valami baja a babának, ha egyszer-egyszer nem a megszokott összetételű tejet kapja, hanem pl hígabbat-dúsabbat...?
Az én válaszom: nem, nem lesz. Ha hígabbat kap (mert pl előtt fejtem) és éhes marad, legfeljebb hamarabb kér megint. Ha pedig dúsabbat kap, csak keveset eszik...
Másrészt: higyjétek el, olyan hamar össze lehet csiszolódni a babával. Én fél évig fejtem (adtam) tejet, és komolyan mondom, SOHA nem fordult elő, hogy olyankor fejtem volna, amikor utána kért a kölök megint...ÉS a lefejt tejjel sem volt soha baj, függetlenül attól, hogy evett-e fejés előtt vagy a "neki szánt" adagot fejtem, megette ő is és a tejtesó is, a legnagyobb elégedettséggelKép
Nyugi, AKKOR tudni fogod, mikor fejhetsz!

Ágynemű: tökfeleslegesKép A "párnát" (azt a lapos izét) a mai napig nem használjuk. Én pléddel szerettem takarni, mert a takaró olyan "merev" vagy hogy mondjam. A nyári hőségben csak egy pelussal takartam. Egyedül a rácsvédő ami tényleg jó, de én egy egész garnitúrát (takaró+párna+rácsvédő) vettem 4500,-ért, a neten hirdette magát anno valaki, aki sk varrta az általam válaszott anyagból.
Biztos most is van ilyen.
üdv
p 24+5
penna

Uxi:

Amiket a képeken látsz azokat én is a Váci útiban vettem. De szerintem bármelyik Tesco megteszi, voltam a Budatétényiben is azt hiszem csütörtökön és ott is volt leárazott babacucc.

Itt a váci útiban turi stilusban vannak bedobva egy ketrecbe, onnan kell kihalászni őket. De biztos meglátod majd őket, ott van az előtt a sor előtt, ahol a cumisüvegek meg cumik vannak kirakva.

Ha újpesti vagy, te is jössz a jövő szombati bababörzére?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vrucsinca,
Akkor igy jartunk. Az en combos is olyan mint egy zebra. Mondjuk volt mar elotte is par csikom, csak most lejebb is kijottek es szep piros mind. Remelem legalabb elhalvanyodik.Kép

Penna,
Az apukak meg, ha dolgoznak is hetvegen bevallalhatnak egy ket ejszakai muszakot.Kép

Azt hallottam, hogy a fejvedovel nagyobb az esely a bolcsohalalra, mert elzarja a levegoaramlast. Errol hallottatok? Lehet, hogy csak akkor rakom majd fel (a meg nem letezot), ha mar el tud mocorogni.

M
27
minimi

SziasztokKép
Tali ügyben végül is nem maradtunk semmiben ugye? Csak mert nem szeretnék lemaradni semmirőlKép
Angelani, nem felejtettelek el, mármint hogy szeretnéd ha leírnám az Erhard nevet, csak kölcsön adtam anyunak a könyvet, de ha minden igaz, holnap hazahozom, és akkor leírom.
Tök jó lenne tényleg tudni varrni, nekem is annyi elképzelésem lenne, de sajnos fogalmam sincs erről a tudományról.Pedig anyu is varrónő. De talán pont ezért nem tanultam meg, mert ő mindig mindent megcsinált.
Nekem még nem csíkosodik szerencsére semmim, bár mint már mondtam nekem eddig is tiszta csík volt a lábam. Csak új nincs. Bezzeg ez a fránya narancsbőr!! De talán majd utána lehet vele kezdeni valamit.
Ja, Angelani az Androméda törzs című filmet én nem láttam, csak a párom szeretné nagyon megszerezni és megkért, hogy ha már úgy is minden nap itt "lógok" akkor tegyem meg, hogy megkérdezem, hátha valakinek meg van. Amúgy valami régi sci-fi. Próbáltuk már megszerezni, de egyenlőre sehol nem sikerült. Mi nagyon nagy filmgyűjtők vagyunk, régen VHS-en gyűjtöttük a kedvenceinket, most meg DVD-n. Sajnos a legtöbb VHS kazink tönkre ment az évek során, mert van olyan film, amit már annyiszor megnéztünk, hogy színe sincs már. Meg persze álltában is van ami tönkre megy sajnos. Na mindegy, ez nem ide vágó téma, csak gondoltam háthaKép

Valaki aki Istvános és tájékozott (nem akarok célozgatni Rád RokicaKép) leírná alkalmasint, hogy mit kell szerinte bevinni az Istvánba a szüléshez? Gondolok itt arra, hogy hány hálóinget, bugyit, ruhát a babának, pelenkát meg ilyenek. Persze csak ha épp időtök engedi.

Tudtok valamit az időjárásról, hogy mire lehet számítani? Mert én mindenhol más információt találok.

Hari
Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Úgy elment a napom, hogy csak most tudtam benézniKép
De nem dolgoztam magam agyonKép
A barátnőmnél voltam és pletyiztünkKép

Minimi!
Igazából nem én varrok, hanem a barátnőm.
Neki van varrógépe és olyan gyorsan megcsinálta.
Mi is akrtunk venni, de nem találtunk megfelelőtKép
Azon csak megtanulnék varrniKép
Egyébként én nem kenem magam semmilyen spéci krémmel. Még nem nagyon repedek, de a narancsbőr az szépen alakulgat. Ha úgy gondolom, akkor sima testápolóval bekenem magamat.
Én még nem hallottam a fejvédőről, hogy bajt okozhatna, de lehet, hogy igazad van.
Mondjuk nekünk nem lesz baldahin, szerintem az is sok levegőt elvehet. Majd meglátjukKép

Dudukly!
Ez nagyon jól hangzikKép
Melyik kórházban szülsz?

Hálóing:
Igaza van mindenkinek!
Egyszer ezt már leírtam én is, hogy nem kell megvenni a marhadrága úgymond szoptatós hálóinget. Kész átvágás az egész. Ráfogják, hogy szoptatós és háromszoros áron adják el. Gusztustalannak tartom.
Egyébként én meztelen szoktam aludni, úgyhogy nem is veszek majd max. 3db-ot. Azt is valamelyik bevásárlóközpontban vagy kínai üzletben szerzem be. A lényeg, hogy legyen elöl minimum 3db gomb és elég mélyre lehessen gombolni. A pizsamát nem ajánlják, mert gátmetszésnél kényelmetlen lehet és a doki is jöhet vizsgálni, akkor meg a vetkőzés ciki.
A másik szempont nálam, hogy inkább valamilyen sötétebb színt választok, mondjuk sötétszürkét, sötétebb kéket, mert az tuti nem átlátszó. Ha a tejcsitől meg átázik az sem égő, hisz természetes, de mégsem látszik át tőle teljesen. Az auchanban láttam tök édes középszürkét azt hiszem lófejjel. Nem volt sem öreglányos sem túl gyerekes. Csak az 1700Ft volt. Annyit sokalltam érte. Majd csak veszek valamilyetKép
Bár gázban lettem volna, ha most be kellett volna feküdnöm, mert sem piszim, sem hálóingem nincsKép
Ezért a jövőhónapban legalább kettőt be kell szerválnomKép

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek név szerint, de a téma majdnem ugyanaz.
Akár nevek nélkül is írhatnékKép

Tejcsi:
Attól én nem félek, hogy esetleg más összetételű tejjel etetném a babát.
Pennának ebben igaza van.
Éhen nem fog halni, legfeljebb vagy többször eszik vagy kevesebbet. Annak örülök ha lesz tejemKép
A töbi jön magátólKép

Még egy nagy kérdés!!!
Lányok, szerintetek elég ha mondjuk szülésznőt fogadok az Istvánban?
Mert a szabolcsban nem szeretnék szülni, de a mostani nem pénzéhes, szakmailag nagyon jó dokim oda tartozik. Tudom, szemétség lenne tőlem máshol szülni, de ezt még mindig ki lehet dumálni.
Végülis a szülésznő van az ember mellett, a doki csak a végére vagy végszükségre van ott.
Mit gondoltok?
Kórház szerint az Istvánt tartom előnyben, de a dokim a szabolcsban van.
Valaki segítsen!

Jó éjt lányok!
Puszi!
Sziasztok!
Angelani
26+6

Kép
angelani

Rókica!

Nem erre gondoltam, de úgy látom, hogy Diósd a bababútorgyártás őshazája!

http://gportal.hu/portal/bababutor/

Tessék én erre gondoltam! Viszont az is nagyon tetszik amit te írtál, úgyhogy amilyen "hülye" vagyok, tuti meg fogom nézni ezt is közelebből, mielőtt döntök!Kép
A vásárlást úgyis elhalasztottam egy héttel minimum!

Viszont a tescoba tuti beugrom holnapKépNagyon édi rucikat vettélKép

Angelani!
Hááááááááááttttt te is érzed hogy fals a sztori, ugye????
Viszont tökre megértelek!
Egy biztos, olyan kórházba ne menj amitől már most viszolyogsz!
Az is biztos hogy a tesóm is megszült úgy az István kórházban, hogy csak "beesett" és nem volt se orvosa se szülésznője!(és jobban sikerült a második szülése mint az első)
A fizetett szülésznő ász, a fizetett dokival meg duplaász!Mindenesetre én azt hallottam az Istvánról, hogy mindegyik doki jó, úgyhogy nem fenyeget veszély, ha valami oknál fogva "az a kórház volt a legközelebb", amikor épp rádjött a szülés!KépKépKépKép
Viszont a dokidnak fogsz tartozni némi magyarázattal!SajnosKép

Az ágynemű miatt viszont k...va irigyke vagyok!Édik a mintákKép
Hol vetted az anyagot? A babaszobán?
Az én tesóm varrónő(én olyan suta vagyok, hogy csak na), úgyhogy majd lehet hogy elbeszélgetek a tesómmal!KépKép

Penna!
Örülök, hogy egy tapasztalt anyuka megerősít az elképzelésemben, hogy apa is besegíthet!
Én szerencsés vagyokKép, a párom a saját főnöke(saját vállalkozás), maga alakítja az idejét, ráadásul valami bagolyvér csordogál benne, jelenleg sem fekszik le éjjeli 1 előtt!

Vrucsincá, Minimi,Dudukly

A "karfiol" szót ne is említségtek, az én combomon is van egy nagy "vetemény".
Már konzultáltam a kozmetikusommal, azt mondta ne riadozzak, a fittneszedző vendégének is volt amikor terhes volt, ez a felhalmozódott ösztrogéntól van.
Neki is elmúlt ezenkívül vannak jó kis kezelések, vákumos, tekercselős stb... én már elő is jegyeztettem magam ráKépKépKépKépKép
Szegény barátnőm(kozmetikus), lesz velem bajaKépKép

Angelani!
Remélem összejön a tengerpart, olyan hanyag a férjem, már többször megszívtuk, hogy hipp hopp elindultunk, szállást nem foglaltunk, a tetthelyen meg jól pofáraestünk, hogy nem volt szabad szoba csak a drága helyeken!Kép
Remélem rá tudom venni hogy végre telefonáljonKépű

Na eldugultam, megyek mosogatniKép

Megann 27+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megpróbálok rövid lenni, mert a gyerek itt ül az ölemben, nem hajlandó aludni, de valahogy rá kéne vennem!

Nagyjából visszaolvastam, nem volt semmi termés csütörtöktől!

Bodza! jkoltai@axelero.hu Köszi! / egyébként korábban már megírtam !/
Jó volt a pénteki?

Kriszta! Köszi az infót Erzsébetről! Sajnos csak ideiglenesen vagyunk bejelentkezve, ráadásul októberre nem lesz meg az egy év sem, úgyhogy kizárt, hogy kapjunk manit. Állandóra a 4. kerületben vagyok bejelentkezve, ott meg nem adnak Kép

Megann Kép Kézzel igenis jó fejni, megkockáztatom, hogy úgy a legeredményesebb! Én a kórházban is, és eleinte otthon is ezt a módszert választottam, csak később, amikor a fejembe vettem, hogy a kevés tejtől alszik rosszul a babám - nem így volt - , vettem egy elektromosat,de semmivel sem könnyebb, ugyanúgy kell masszírozni pl. a mellet, mint a kézi mellszívónál, vagy a kézi a fejésnél.
Szerintem az első időben célszerű a fejést is alkalmazni, hogy biztonsági tartalékot tehessünk a hűtőbe, de valóban csak addig, amíg beáll a kereslet-kínálat. Erre az időre meg bőven megteszi a kezünk is, ha a technikát egy jó védőnő megmutatja!
Cumisüveg: nagyon kell vigyázni vele, valóban megzavarhatja a babát, és ha egy idő után csak a cumi jó neki, mert lusta a cicivel dolgozni, az megkeserítheti az életünket, ugyanis egyfolytában fejni nagyon kemény meló!!! Én fél éves koráig nem adtam Balázsnak cumis üveget, és azt is megbántam, hogy utána igen! Simán lehetett volna pohárból etetni, amikor netán elmentem otthonról. / fél évig így volt, utána lustaságból nem így csináltuk/. Szóval aki azt tervezi, hogy el-el megy otthonról, maradjon nyugodtan a pohárnál, nagyon ügyesek a babák, és az nem zavar be! A legtöbb esetben egyébként én vittem magammal Balázst, és simán elővettem a cicit bárhol, máshogy valóban be lettem volna zárva a lakásba. Én ilyen vagyok, más meg nem ilyen.

Tali: szerintem is jobb lenne kicsit eltolni az időpontot. Nekem a Margit sziget továbbra is szimpibb, de nem ismerem a Millenárist, azt sem tudom, hol van... Ciki, mi?

Na megyek, lassan csak elálmosodik a kölök, én mindenesetre kidőlök.

Szép álmokat!
Judit23+5
jucc

Jó reggelt!

Rókica, köszi!
Nem vagyunk újpestiek, csak Gyöngyösi utca közelében lakunk, ami egy ugrás.

Bababörzére nem m1ünk, mert elutazunk
(Csakúgy,mint a legtöbb hétvégén.Vidékről származunk, sokat megyünk haza).

Uxi
20+5

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok kismamik!

Tök jó, már elkezdem a 25. hetet, és a párom ébresztett 6-kor, nem a kisbabó fél 5-kor! Nagy szó!

A hálóing 5leteket mindenkinek köszönöm, én a bevásárlókban már nézegettem, de általában olyat láttam, aminek 3 jelképes gombja volt fenn, én kicsinek találtam a rést, hogy a melltartót kigomboljam és cickót elő. Mindenesetre a mamimat, aki nyugdíjas, elriasztottam, hogy nézzen körül az Ázsiában. Nekem is az a fő bajom, hogy általában nem ruciban alszom, a 2 pizsim és hálópólóm is csak "kimenős" alkalmakra van. Szerintem nem praktikus a korházba pizsit vinni (max. aranytartaléknak), mert a doki úgyis mindig kukucskál, nem? Én a 4 napra gondoltam vagy 6 hálóinget elvinnék, ha baleset van, legyen csere.
Most néztem a tescos katalógusban hirdetnek szerdától akciót hálóingre, majd jól feltérképezemKép.

Angelani, ez a mávkorház, pesten.

Rokica, a szombati börzét hirdetnéd részletesebben (hol, mettől-meddig, beugró, stb.)? Nekem se túl kieső hely újpest, legalább legeltetném a szememetKép.

Penna és Jucc! Ti tapasztaltabbak vagytok, a mávos forumon is feltettem a kérdést, érdemes a magánszobára befizetni? Tapasztalatok?

Jucc, a millennáris a széna tér közelében van, a régi ganz gyártelep a mammut (fény utcai piac) mögött. Vannak fedett részek (kiállítóterem, színpadok), édi játszótér, zöldfelület, tavacska, stb. A fidesz nyomatta nagyonKép.

Tejcsi ügyben én azt tudom, hogy a mamim kézi szívóval fejt a saját gyerek kajáltatása után, és a tejcsit egy vedőnő elvitte. Nagyjából ugyanolyan korú gyerekeknek adják oda, ha megoldható, de akinek nem jut saját tejcsi, annak a babának állítólag bármilyen tejtesótól megmaradt tejcsi megteszi. Ezért gondolom, hogy érdemes eltenni, ha nem viszik el az összeset, ha később túl zsíros neki a tej, max. kap hozzá vizet/teát. Ennél egészségesebb kaját nem talál ki a természet. Juccnak igazat adok, a fejés mellett masszírozni is kell a ciciket, és is hallottam, nehogy valamelyik mirigy eltömődjön és bedurranjon. Ezt úgy tudom, a nővérek szokták szülés után megmutatni a mamiknak. A mávos forumban azt olvastam, hogy ott legalábbis mostanában ezt szokták.

Szép napot, és tűzzük ki végre a tali időpontot! Ha így haladunk kisbabával megyünk el, nem pocakkalKép.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Ja, igen, ebben Juccnak tök igaza van, hogy minden baba más.
Én a kórházba a 2. napon hozattam be bimbóvédőt (Aventest) mert iszonyúan fájt, vérzett, "kiharapta" és ugye kórházban a topless sem jöhet szóba mint terápia... szóval Kevin simán szopizott, nekem 5 nap alatt begyógyult, épp mire hazajöttünk elhagyhattam a bimbóvédőt.Utána már nem volt gáz. Szóval elvileg hiába nem üvegeztem hetekig, ez is simán megzavarhatta volna, de nem. Pedig ekkor még 1 hetes sem volt. Most már utólag tudom, hogy azért nagy volt a kockázat, sok babát megzavarnak az ilyen eszközök.
De sok olyan babát hallottam, akiknek elég 1 alkalommal az üveg, hogy ne akarjanak szopizni. Emiatt ha valami, akkor Avent, újszülöttcumiján icipici a luk, és nagyon kell szívnia, mint a ciciből. (Bár megjegyzem, nekem ez se logikus, sztem a cumisüveg jobban fáraszt. LEgalábbis nekem amikor beindult a tejleadó reflex, szabályosan spriccelt a tejcsi, szinte szívni se kellett, amíg nagyon pici volt, inkább "fuldoklott" benne, nem tudott elég gyorsan nyelni, folyt le a nyakán meg mindenhol...az üveget meg ugye folyamatosan szívni kell jó erősen...)
Na, szóval mindenhova találni példákat pro és kontra, arra kell készülni, hogy lesz tej és minden rendben lesz, és akkor úgy leszKép

üdv
p 25-1Kép
penna

Angelani!
Szerintem gondold meg ezt a kórház és orvosváltogatós témát. Ha jól emléxem neked is voltak gondok az elején, és nem csak úgy pottyant a baba. Én is pont így voltam. És az orvosom azt mondta, hogy számítani kell arra, hogy a szülés sem lesz normál. Na most ilyen esetben szerintem sokkal fontosabb egy jó orvos, és megfelelő műszerezettség, ill. szakértelem, mint egy pikk-pakk szülőszoba szülésznővel.
Persze ez csak az én véleményem, és mindenki maga tudja, hogy mi a jó neki.

Ildi

Kép
vrucsincá

Jó reggelt!

Aki érintett, június 20-án nyilik Újpesten egy kismama bolt, az Árpád út 56. szám alatt, a neve Tip-top kismama ruházat!

Most megyek visszaolvasni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Újpesti bababörze:

Most szombaton 18-án 9-13-ig az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Házban, István út 17-19. A belépőt nem tudom pontosan, de úgy rémlik, 2-300 forint...

Egyébként van itt a Babaneten egy börzefigyelő oldal, http://www.babanet.hu/hol-mi/borze.php érdemes nézni, hogy mikor hol lesz.

Én egyszer voltam már az újpesti bababörzén, mert itt minden második hónapban tartják, de akkor még nagyon kisterhes voltam, és nem vettem semmit, csak egy stóc lejárt Kismama újságot (azóta megvettem 1997-ig visszamenőleg az összeset használtan egy kismamától, annyira rákattantam az olvasására, és nekem a havi 1 nem elég :D) meg egy kismama torna kazettát, ami azóta ott figyel a polcon, mert inkább bejárok társaságban kismama tornára. No mindegy. Szóval főleg használt gyerekruhák meg felszerelések voltak, de akadt egy-két helybéli varrónő meg kereskedő új cuccokkal. Nagyon jó holmik voltak, fájt is a szivem rendesen, de mint mondtam, én babonából nem vettem semmit a harmadik trimeszterig. Most a hétvégén volt az első igazi bevásárlás!!! Kép

Dudukly, a férjed mikor képzelte majd a bevásárlást? Mert a realitása a dolognak az, hogy te egyre nagyobb leszel, és egyre kényelmetlenebb lesz majd a nagy utánajárás nagy pocakkal. Ezt most saját magamon tapasztalom (attól függetlenül, hogy saját magam döntöttem úgy, hogy ilyen sokáig fogok várni). Tehát minél tovább vársz, annál strapásabb lesz neked. A másik meg hogy vannak minimális dolgok, amiket MUSZÁJ beszerezni, pl egy autósülés ha haza akarjátok hozni a gyereket a kórházból, mert ha jól tudom, nézik hogy van-e. És mondjuk nem ártana ha addigra lenne pelenkája meg egy-két ruhája hogy ne meztelenül legyen :P Abban igaza van a párodnak (már ha ilyen racionális indokai vannak, és nemcsak struccpolitikát folytat), hogy a babához nem kell sok cucc, mert tkp pelenka kell neki, valami ruha meg a melled az elején, slussz passz, elalszik a baba egy szennyeskosárban is vagy akár veletek az ágyban. De lehet ha ezt igy tálalod neki, hogy jó, akkor köztetek alszik a baba, már rohan is kiságyat venni. :D

Nem piszkálni akarlak, tudom milyen bosszantó lehet neked is. A férfiak furcsán viszonyulnak néha a gyerekáldáshoz. Kép

Persze az is megoldás, hogy az alatt a 4 nap alatt, mig te a gyerekkel kórházban vagy, ő beszerez egyedül mindent. Adj neki egy listát, ÁRAKKAL, meg hogy mit hol lehet beszerezni, és nézd hogy kerekedik a szeme. Lehet, akkor majd ő is beleegyezik, hogy tényleg jobb lenne apránként beszerezni dolgokat, mint egyszerre.

Van még ötletem. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Remélem, jól telt a hétvégétek. Mindjárt visszaolvasom a vasárnapot. Mi tegnap kimentünk a Margit szigetre, megnéztük az állatkertet, meg sétáltunk kb. két órát. De elég hülye idő volt. 5-10 percig csöpögött az eső, utána kisütött a nap, aztán előröl.

Rokica, jót nevettem az ötleteken, amit Duduklynak írtál, hogy hogyan ösztönözze a férjét vásárlásra. Hátha bejön neki!
Sajnos az én férjemet nem hatná meg az ár, ha már kitalálta, hogy nem veszünk szülésig semmit. Õ inkább mindent megvesz egy helyen, pénz nem számít (sajnos), mint hogy mászkálnia kelljen. Pedig tényleg sokkal olcsóbban be lehet szerezni a dolgokat egy kis utánjárással. Nem beszélve arról, hogy ez mekkora élvezet.

Benianyu
23+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani,
Erhard (német) becsület+erős (jan. 8., ápr. 9.)
Életfeladata a gyengék segítése és támogatása. Erősek az érzelmi kötődései, melyek szélsőségessé válhatnak. Rendkívül szenvedélyes, ezért gyakran féltékeny. Érzelmeit családban élheti meg legharmonikusabban. Nehezen kezelhető, mert akaratához is érzelmileg közelít és önfejű. Minden élethelyzetbe keresni fogják tettrekészségét. Óriási energiával rendelkezik, ez sikeressé teheti. Hivatásban a műszaki pálya lehet megfelelő. Képes bármit elérni, ha nem öncélú. Olyan társ kell mellé, akivel együtt valósíthatja meg álmait és céljait. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. A sorsának buktatója lehet, hogy a vágyait kergeti. Szélsőségei könnyen bajba sodorhatják.

Kép
Kép
hari

Sziasztok! Jó Reggelt!

Jucc!
Én is azon a véleményen vagyok, hogy minél kevesebbet használjak cumisüveget. De én cumit sem szeretnék a gyerek szájába tömni, mondván sír. Ha nem is ismeri nem hiányzik neki. Amúgy szerintem egy "normál" mellbimbónál még nem zavar be annyira, de nálam tényleg más a helyzet.
Már egyszer írtam, hogy elég kicsi és nem nagyon akar nőni.

Dudukly!
Én is a máv kórházban születtemKép
Anyu szerint elég jó kórházKép
Csak ott sajna nem ismerek senkitKép

Vrucsincá!
Szakmailag az István kórház is jó.
Nem hinném, hogy nem tudnák ellátni a babát, vagy nem tudnának esetleg megcsászározni ha kell.
Sajnos nincs 50-70ezer forintom az orvosraKép
Viszont a jelenlegi dokim a szabolcsban van. A szabolcs kórházról meg csak rosszakat írnak és nincs 24 órás babás szoba.
Éjjel meg aztán ki tudja, hogy mit csinálnak a gyerekkel. Állítólag, nem bánnak velük túl jólKép

Majd csak lesz valahogyanKép
Megann is írta, hogy a testvére is megszült az Istánban és nem is volt orvosa. Szerintem ha gáz van, akkor bármelyik orvos ellát. Nem hinném, hogy csak azért szemét lenne, mert nem az Õ betege vagyok. De reméljük, hogy természetes úton szülökKép

Puszi lányok!
Ma még talán egyszer-kétszer benézek, mert rengeteg dolgom vanKép
De most már vigyázok magamra és mindent lassabban csinálokKép Közben pihikkelKép

Sziasztok!
Angelani
27+0 Kép

Kép
angelani

Megann:

Bocsi, elsiklottam a kérdésed felett... a Lehel úti babadiszkont cime 1062 Budapest, Lehel u.1/b

Ime egy térkép, meg a honlapjuk: http://www.babadiszkont.hu/cont.html

Hari:
Nem tudom tkp mit kell bevinni az Istvánba, meg mit adnak... Én is csak most kezdem összeállitani a fejemben a listát hogy mit kéne bevinnem. Szerintem én nem fogok azok közé tartozni, akik 5 hálóinggel érkeznek, én max kettőt ha beviszek, papucs, tisztálkodó szerek, törölköző, könyv (haha!), TENA betét meg bugyi, mellszivó, a gyereknek egy pár darab ruha meg pelenka. De azt hiszem, pelenkát is adnak. Most több nem is jut eszembe. Szerintem nézz át a nyári babásokhoz, ott többen szültek/szülnek az Istvánban (most is épp bent van egy kismama), ők biztos jobban meg tudják mondani, mire lehet számitani.

Benianyu:
Mászkálni lehet. Pl egy digitális kamerával és füzettel. Felirod, mit hol mennyiért láttál (lehetőleg a leárazott termékeket kell igy felirni, hogy legalább bosszantsd, ha addigra mire ő odajut, már nincs is leárazva), csinálsz róla egy képet, és a listát képekkel a kezébe nyomod, hogy meglegyen neki a feladata arra a 4 napra. Nehogy már unatkozzon. Az én párom mondjuk betervezett hatalmas diadalsörözést a haverokkal mig én a kórházban vagyok, mig Dudukly párja rohangál mint a mérgezett egér a város egyik csücskéből a másikba hogy mindent beszerezzen a listáról.

Õszintén szólva nem is értem a logikáját a dolognak, és ha úgy gondolja, majd Dudukly fog gyermekágyasan újszülöttel a kezében bevásárló körútra indulni szülés után, az eléggé felháboritó. Mi van ha neadjisten császáros lesz? Akkor egy-két hétig tuti nem akar sehova se menni, nem is nagyon fog tudni. Még egy normál szülés után is lehet gátseb meg isten tudja milyen sérülés, de ha nincs SEMMI, akkor is az ember inkább otthon próbál pihenni mikor éppen a gyerek hagyja. Nem akkor próbál meg kiságyat nézni valahol... Férfiak...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csajszikák, köszönöm az együttérzést. Benianyuval már kitárgyaltuk, az Õ párja sem volt hajlandó semmit venni (ez valami általam nem ismert babona, hogy a baba előtt semmilyen babás cucc nem kerülhet a házhoz). Abban bíztam, hogy a Doki azt mondja, jobban járunk, ha viszünk be egy-két cuccot a babára. De nem. A doki a párom pártján volt, hogy elég csak a hazahozatalhoz cuccot vinni (a peluson kívül).

Tehát átveszem Benianyu módszerét: írok listát, hogy mit, hol szerezzen be. Mondjuk a babakocsit a netről akarom megrendelni, még felhívom őket, hogy lehet-e, hogy csak egy bizonyos időpontba szállítsák ki.

Rokica, sajnos az én párom öreg motoros, nem lehet elriasztani, hogy a kicsivel elfoglaljuk a hálót, mert 3 hete megrendelt a nappaliba egy vadiúj ágyazható kanapét (saját magának, pótágynak). Ilyen megoldásai vannakKép. De nem a gyerek ellen van kifogása, csak a gyerekcuccok "túl korai" helyfoglalása ellen. Végülis itt a mamim, meg a két hugicám, lesz női kéz a buliban, nehogy az ő egyszerüsített nézetei érvényesüljenek. És az egyik hugicámnál majd nyitok egy babakasszát, amiből majd megveszi azt amit kell, amig korházban vagyok. Így nem lesz egyszerre sok pénz.

Egyébként, tényleg, irigylem Uxit, mint már említettem, az én pasim abszolút anti-shoppingos. De ez van.

DKép
dudukly
Isaszeg

Rokica,
Igen, férfiak.....
De nálunk is, mint Duduklyéknál, ez a hülye babona ügy játszik be. Annyi az előnyünk, ami persze nagyon nagy előny vele szemben, hogy kiságyon és hordozón kívül minden megmaradt Benitől. (a kiságy át van alakítva heverővé és még használja, a hordozó-autósülést az autóval együtt ellopták anno).
Viszont, amikor Beni született megoldott a férjem a szüleim segítségével mindent mire hazamentünk a kórházból.

Benianyu

benianyu

Dudukly,
a bababútort (ágy + pelenkázó) mi is úgy vettük, hogy leelőlegeztük és megbeszéltük, hogy 2 nappal szállítás előtt odaszólunk, hogy pontosan mikor hozzák. Kihozták, aztán az Apukám összeszerelte. Õ szerencsére ezermester, míg a férjemem biztos kifogott volna. Egyébként én is simán szétszedem az ágyat, én engedtem le, mikor Beni már majdnem felállt és én szedtem szét heverővé, mikor már nem kellett rá a rács.
Nagyon szép, beteszek egy képet. (Ez nem a mi lakásunk, csak megtaláltam a neten.)

Kép

Benianyu

benianyu

Benianyu:

Én akkor is gutaütést kapnék. Már csak azért is, mert ÉN akarom megvenni. Kép Párom ott lehet, beleszólhat, de én vagyok aki a nyomozást végzi, hogy mi minden kell, miből mi a jó, tehát én akarom ezeket megvenni is.

Hálistennek páromnak nincs ilyen babonája, bár a vásárlásokat ő is csak céltudatos jelleggel birja, azt hajlandó venni, ami listán van, neki minden más "impulziv" vásárlásnak számit, magyarul ötletszerűnek és azt akkor se pártfogolja, ha pl lefelejtettem a zsömlét a bevásárló listáról és úgy veszem meg. :P Szóval ha vele megyek vásárolni, a békesség érdekében jobb a listához tartani magam. A nézelődéses bevásárlásokat megoldom egyedül vagy mással. Mert honnan kapnék másképp ihletet, hogy mi minden kell, ha nem megyek el csak úgy spontán körülnézni? :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Egyébként én az amcsi fórumokon olvastam, hogy a hagyományörző zsidó családokban állitólag tilos a babára a születése előtt felkészülni. Anno megkérdeztem, miért, és valami olyasmi volt a válasz, hogy isten dönti el, hogy lesz, és nem szabad az ő döntését előre találgatni? De lehet hogy egész egyszerűen ez nekem magas. Kép Szóval volt egy-két kismama, akiknek az is problémát jelentett emiatt, hogy ajándékot kaptak ismerősöktől, és mindenkinek a szájába kellett rágni, hogy nem szabad a babának születése előtt semmit se adni. Egyik kismama ki is akadt, hogy ennek ellenére kaptak előre dolgokat. Azt hiszem, még csak nevet se szabad előre választani...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Néha én is gondolok arra, hogy talán korán vásárolgatunk. De egyszerűen csak annyira jó!!!! Szerencsére a férjem ugyanilyen lelkes, és van türelme is mindent végignézni.
Egyébként amikor arra gondolok, hogy mi van, ha történik valami, (de erre persze NEM szabad gondolni), akkor utána egyből azt mondom magamnak, hogy úgyis lesz még gyerekünk. Amúgy meg katolikus vagyok, és ugye a babona tilos. Néha persze eszembe jut azért.
Hétvégén voltunk is a Minimanóban és vettünk pár dolgot. Most viszont már tényleg nagyon rástartolunk a lakás átrendezésére, mert amit megvettünk, nincs hova rakni. De jövő hétvégére már berendezzük a gyerekszobát.Még egy szép szőnyeg kellene, de egyszerűen horror árak vannak!!!!A reluxát két hét múlva szerelik be.

Pusz
Lucretia
26
lucretia

Lányok, én is úgy szeretnék babaszobát berendezniKép!

Festés, meg bútorok,dekoráció, meg minden.

De nekünk nincs több szobánk...Kép

Úgyhogy egyelőre legfeljebb kiságya lesz, meg kap pár polcot valamelyik szekrényben. Arról meg fogalmam sincs, pelenkázót hova teszünk, szerintem lesz majd valami ágyra erősíthető változat.
De azért jó álmodozni, egyszer biztos leszKép.

Uxi
20+5

KépKépKépKépKép
uxi

sziasztok,
csak egy tipp a hálóingekkel kapcsolatban.
én vettem szoptatóst 4200ft-ért,kész pénzkidobás volt, azóta minden tapasztalt anyuka azt monda akit megkérdeztem, hogy a kórházban úgyis minden csupa tej vagy vér (-bocsánat,ha ez bárkinek gusztustalan,de a gyermekágyi folyás ugyebár nem fehér és nem kevés-) lesz,és ha valakit császároznak, akkor elég nehéz az öltözködés fejen át,vagyis a kórházban remek szolgálatot tesz a kórházi megkötős hálóing,amit felkötsz és ledobsz,ha bekoszolódik. én megfogadom a tanácsot és maximum 2-3saját hálóinget viszek.

szép várandós napokat nektek!

Üdv.Malina
Malina

Uxi

nálunk sincs túl sok hely, és merev pelenkázólapot vettünk, amin PVC borítás van, meg szivacs. Most a Minimanóban pl. 4000-ért volt. Nem is akartunk pelenkázószekrényt, mert van olyan kis szekrényünk, amibe lehet pakolni, és az egyik ráadásul olyan magas, hogy azon lehet fürdetni a babót.

Lucretia
26
lucretia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?