Új privát üzeneted érkezett!

Dalmi,
Nálunk tegnap volt műsoron a pisi-kaki téma.Kép

Valaki írta a gyümölcsleveket: én fel szoktam higítani fele-fel arányban szénsavmentes ásványvízzel, így fele anyira hízlal (remélem).Kép

KépKép
connie

Muki,
Biztos nem a pocija fáj? Sokszor csinálja nálunk ugyanezt a Manó, és az szokott segíteni, ha szopizás közben felhúzom a lábát és picit jobbra-balra ringatom, tornáztatom. Persze nehéz tornázás közben enni, de még nehezebb, ha úgy görcsöl a pocija, hogy szopizás helyett ordít. Ilyenkor szív kettôt-hármat, és csak utána ordít, majd megint szív kettôt-hármat stb. Ugyan eléggé elhúzódik így a szopizás, de legalább tud enni valahogy. Én arra gyanakszom, hogy az evéssel beindul a bélmuködése, és emiatt van az egész mizéria. Érdekes, nálunk pl éjszaka még soha nem fordult ez így elô, olyankor mindig úgy szopizik, mint egy kisangyal. Szóval egy próbát talán megér...

Lányok,
Én is azt gondolom, hogy aki nem tud szoptatni, az ettôl messze nem rossz anya!!! Annyira szörnyu, hogy ebbôl ekkora témát csinálnak mostanában, mert persze, jó dolog a szoptatás, de ha nem megy, akkor nem megy, és csak lelkiismeretfurdalást ébresztenek azokban az anyákban, akiknek a legkevésbé erre van szükségük. Az még engem is idegesít, hogy rokonok, ismerôsök elsô kérdése, hogy na, van tejed? Képzelem, mit élhet át az, akinek mondjuk még nincs is annyi, mint szeretné. Amúgy is azt gondolom, hogy ez egy annyira intim dolog, kizárólag az anyukára és a babájára tartozik, nem? És az anya "jósága" tényleg nem a tej mennyiségén mérhetô le, hanem azon, hogy mennyire szereti a babáját, hányszor mosolyog rá egy nap, hogyan simogatja meg, mikrôl mesél neki. Úgy hogy ne hagyjátok magatokat elkedvteleníteni, pont olyan szuper anyukák vagytok, mint azok, akik meg vannak áldva tejjel. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Mukika!

Nálunk dettó - sétálunk a lakásban egy kicsit, nézelődünk, aztán később újrapróbáljuk...
Sokszor elalvás követi a "tejcis cici nem kell, hagyjatok, függőlegesen tartsatok, sétálgassatok - este" akciót.

Fanka,
a most 2,5 éves kisfiamnál 1-2 hónaposan, a most 2 hónapos kislányomnál és a most 33 éves apukájuknálKép - persze babakorábanKép - is volt ez a gombotűhegynyi, -fejnyi vér. Valszeg az erőlködéstől stb., mert magától elmúlt.

Többieknek is üdv:
Adri
Vendég

Virág,
Én a terhesség alatt jártam így, semmi kedvem sem volt hozzá, de utólag megbántam, hogy nem vettem erőt magamon néha, mert lehet, hogy közben megjött volna a kedvem, és a simike meg mindig jól esik. Aztán mire lett volna kedvem, kinyílt a méhszáj, és el voltunk tiltva tőle, most meg fáj...Kép Csak visszazökkenünk előbb-utóbb a rendes kerékvágásba.

Mukika,
Nálunk most már biztos, hogy ilyenkor be van dugulva a ded orra. Tegnap úgy kezdett neki a szopinak, hogy alig kapott levegőt, szegénykém olyan erővel szívta az elején, hogy folyt a víz róla, és mikor már lassabban jött, elkezdett sírni, meg hisztizni, mert úgy már nem bírt egyáltalán szopizni. Sajna csak akkor vettük észre.Kép De orrszívás után minden oké volt megint. És nálunk is mindig délután, este jön elő ez a probléma, biztos olyankor könnyebben dugul be az orra.

KépKép
connie

Kép
Adél a keresztelő rucijában. 35 fok volt árnyékban.

És velem:
Kép

Kép

Kép
ditke75

Muki! Mi is tapasztaltuk ugyanezt, amit írtál, és az a benyomásom, hogy ilyenkor fáradt a pici és nincs türelme szopni. Ha felállok vele és sétálva szoptatok, akkor megnyugszik általában. Mi használunk cumit is és az is segít, elalszik rögtön. Persze az is lehet, hogy egyszerre túl sok tej megy a szájába. Azért gondolom, hogy mégis a fáradtságtól van, mert inkább du vagy este tapasztalom ezt, ahogy te is. Az biztos, hogy minden baba más és sok türelem kell, ahogy a többiek is írták.
Dami! Igen én is az Istvánban szültem és aznap engedtek ki minket a kórházból amikor a te babád született. Még akár találkozhattunk is, persze attól függ hánykor szültél pontosan.Még később is vissza kellett mennünk, mert a Rozi sárga volt.
Vezso
vezso

Hát ezt csodálom. Kb 20x-ra próbálkoztam a fotókkal, de csak sikerült.

Ma voltun Szegeden a szemészeten. "Szerencsénkre" pont ma orvoskonferencia volt. Égen-földön 1 orvos sem volt, és majden hazaküldtek minket. Kalocsa-Szeged nem kis távolság. A férjecském gyengén kinyitotta a száját, hogy minket pontosan mára hívtak, ezért kerítsenek egy orvost,vagy pecsételjék le az utiköltség papírt és már itt sem vagyunk. Azt már nem, mert vizsgálat nélkül utiköltég papír sincs. Köszike.
A vége az lett, hogy jött egy nagyon szimpi 35 körüli dr bácsi és közölte, várjunk még a könnycsatorna átmosással. Írt fel szemcseppet és viszlát. Ezért tettünk meg 300 km-t egy 4 hónapos gyerekkel.

Szóval ezek a fotók 2 hete készültek Adél keresztelőjekor.

Adél is nyűgi. Ezt a bolond időt érzi. Alszik és eszik. Tegnap az egész napot átaludta, csak eni klet fel. Este aztán, jól kipihenve 1/2 11-kor tudott álomba merülni.Ma meg a szegedi út. Ki van szegénykém mint a liba. Szerdán meg oltáson voltunk. Erre a hétre talán elég volt ennyi program.

Apával nekünk sincs egymásra időnk. Õ is sokat dolgozik. Este jön haza, akkor pedig már Adél a központ. Amikor pedig elalszik,örülök, hogy meg fürdök és ágyat látok.

Üdv!
Edit

Kép

Kép
ditke75

Ditke,
Nagyon aranyos a lány!Kép

Tényleg, fiúknak milyen ruha kell a keresztelőre? Csipkéset nem szeretnénk, mert apa szerint az túl lányos - van a srácnak egy unisex, de csipkés pl. keresztelőre való sapija, és meg van nekem tiltva, hogy ráadjam.Kép

KépKép
connie

A keresztfiamnak sötétkék nadrágocska volt egy fehér kis inggel properrelel (csokornyakkendő)+ egy világoskék kocsikabát. Ennyi. Nagyon helyes volt. Ja és egy vil. kék surda kalap volt rajta.

Kép

Kép
ditke75

Náluk is ugyanez a menet minden este lejátszódik: Szopi közben ideges , piros a feje , sír. A dokinő mondta hogy ilyenkor beindul a pociba a működés mikor elkezdenek enni és az görcsölhet. Egyébként Borbolya Boldizsár éjjel ugyanúgy tündér módon eszik ahogy a te kismanód. Szív nyel mint aza őrült végez 10 perc alatt nappal meg este van hogy egy órát is "elvan" a cickón.

Idővel én is így vagyok. Ha már sikerül befesteni a hajamat örülök, ha egy jót zuhanyozok: felüdülök, ha elolvashatok egy újságot vagy idekerülök a gép elé kicsit "megnyugszom". Néha még délután is alszom az meg aztán kész kánaán Kép

Ruháim még nem jók nekem sem , ezért marad a melegítő ami ugye mindig nem túl nőies. Mondjuk sétálni jó , de igazán jólesne már a régi farmeromban feszíteni...

Kép
juszti75

Edit,
Ez borzasztó! Annyira fel tud idegesíteni, amikor ennyire semmibe veszik az embert... Egyébként ugyanezt tapasztalom rendelôkben én is. Senkit nem érdekel, hogy kicsi gyerekkel van az ember, ugyanúgy megváratják vagy akár fölöslegesen hívják be. Legszívesebben soha többé nem is mennék rendelôbe, csak hát ugye ez nem így muködik. Kép Mindenesetre Adél gyönyöru baba! Kép

Holnap megyünk rokonokhoz, kicsit félek tôle, mert most lesz elôször nagyobb társaságban, ahol mindenki rá kíváncsi. Elôre félek, hogy körbeállják majd, addig gügyögnek hozzá és matatják, míg ô elsírja magát, aztán majd jönnek, hogy biztos álmos, éhes, tele van a pelus stb (legalábbis kisebb társaságnál is így volt), csak azt nem értik meg, hogy sok neki az inger. De ez ellen nem sokat tehet az ember... igaz?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vezso!
Hajnali 4:13-kor született meg Lencsi. Nem hiszem, hogy talákoztunk, mert aznap nemigen mászkáltamki, csak WC-re.
Borbolya!
Nálunk is éjjel nyugi van. És nagyonn hangosan mortyog a lyányom hasa, úgyhogy nálunk is biztosan bejátszik a bélműködés.

Dalmi
dalmi

Sziasztok!!!!

2 napja próbálkozok már az írással, de mindig elszáll!!
Tej!!!!
Én fejek, mivel Balázs nem hajlandó szopizni már nem is problémázok rajta a 3 lány sem volt hajlandó!!!! Rájöttem, hogy nehezen jön a tej a legelső időkben,de talán még most is.A bimbóim sem a legideálisabbak.
Az Aventet én úgy használom, hogy nem rakom be azt a szilikonos párnácskát, mivel akkor egyáltálan nem jön semmi sem. Így erősebb vákum jön létre.Az első időkben szigorúan 3 óránként fejtem még éjszaka is, mostanra egy kicsit lazább vagyok az éjszakát kihagyom.Nem iszok ,eszek semmijen tejszaporítót. Ásványvizet és néha gyümölcslevet iszok.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásotok, hisz Ti mindent megtettetek azért, hogy a babót szoptassátok. Szerintem ez valahol alkati kérdés is, hogy kinek mennyi teje van.
A másik ahogy eddig olvasgattam nagyon sokunknak eleve rosszul kezdődött a szoptatás hisz a csecsemősök nem igen szántak arra időt, hogy megmutassák a helyes szoptatási módot és a kézi fejést.
A másik: a lányok símán születtek és sokkal hamarabb és több tejem is volt, most császáros voltam ,később is lövelt be a tej és kevesebb is van.
Fel a fejjel, nem ettől lesznek a babák okosabbak, ügyesebbek, hanem a mindennapi gondoskodástól, szeretettől!!!!!

Balázs is nyűgös már 2 napja. Kézben jól elvan, ha leteszem kezdi a műsort. Nagyon szeret pucér fenékkel lenni akkorákat nevet.
És itt egy kép Balázsról:Kép
zsuba31

Sziasztok!

Mtücsök,
tejet szaporító tippeket kaptam anno Babustól mailben, átküldeném, csak a profilodban nincs címed. Úgy nekem semmi nem jött be. Kép

Vizimano,
szóval mindenben egyezünk. Talán a császár miatt... Kép De takarítás, házimunka, meg minden!!! Hogy csinálod? Kép És én is akarok előre aludni! Kép

Szexuális problémák miatt én is visszamentem a dokihoz. Ki gondolta, hogy csaszi után is jódarabig fáj és száraz? Azóta meg lehetőség nincs, mint többeteknek: apuci későn jön haza, addigra kidőlök. Ha mégsem dőlök ki, akkor még neki van munkája. Kép Már aggódom, hogy nem lesz ez így jó. Kép De csak kettesben múlt vasárnap voltunk a Nemzeti Galériában délelőtt, mert anyu vigyázott Pannira. Kép Csakhogy minden tele volt Munkácsyval (mi nem rajongunk érte), a szeretett képeink viszont ki tudja miért nem voltak látogathatóak az első emeleten, mert lezárták a folyosót. Kép 1500 Ft/jegyért! Ja, és én is megnéztem egy filmet kb 5 részletben. És ugye netezni is szoktam veletek. Kép A hajmosás már nekem is luxus lassan. Mindig felügyelő kell helyettem. A múltkor a zuhanyozással akartam egybe kötni, de mosakodás közben hallottam, hogy anyukám már sehogy sem tudja megvígasztalni a banyócát, így rohantam ki, hajmosás éjszakára áttéve. Kép

Szoptatásos mizériával és mesterséges hisztériakeltéssel teljesen egyetértek. Néha már úgy betiltanám a ligát. Kép Jó, biztos van, akinek segítenek, de én is a kismamás magazinokon éltem terhességem idején, én is azt hittem, hogy milyen rossz, aki nem szoptat, és tessék. Így még nehezebb földolgozni, hogy nekem sincs tejem. Már aki kérdezi, mindnek azt mondom, hogy van és a cumiban a fejt tej van. Különben kapom a fejmosást, gyanakvó tekinteteket vagy a jótanácsokat. Brrr...

Már megint szakad!!! Pfúúúújjj!!!

Szép napot! És aki megy, jó nyaralást és pihenést!

Kata
panni2005

Köszönöm az ötleteket, a pocifájás meg a fáradság egyaránt szóba jöhet, úgyhogy kipróbálom a tornásszunk közben dolgot, meg a sétálva hamiztatást. Megkönnyebbülés, hogy nem csak nálunk vannak ilyen megfejthetetlen dolgok.

Connie!
Az orra nincs bedugulva, mert azt direkt figyelem, miután olvasgattam a babanetet, amikor ez a probléma felmerült, de azért köszi az ötletet.

Én is írni akartam, hogy úgy, mint Zsuba én sem használom az Aventnek azt a párnácskáját, mert anélkül tényleg hatékonyabb és valóban bemegy alá a tej. Egyébként nem tudom mi lehet a gond, mert amikor már a fejővel nem jön semmi akkor kézzel még simán fejek belőle.

Borbolya!
Előre sajnálom a picurt, az enyém is kibukott múltkor a sok gügyögőtől, persze már "vártam", hogy mikor kezd el sírni, mert ugye tudtam, hgoy ez lesz. De mit mondhatnék a babanézőknek?azt, hogy vegyék már magukat visszább, mert nem lesz jó vége?

Szerintem sincs szó sem arról, hgoy vki rossz anya lenne attól, hogy nincs teje. Könyörgöm, hát nem tehet róla! Én max arra nézek furán, aki kijelenti, hogy ő nem szoptat, mert minél hamarabb vissza akarja szerezni az alakját(volt ilyen is az ismerősök között).
És tényleg hihetetlen, hogy mindenkinek a második, ha nem az első kérdése az, hogy van-e tej és közben sokat mondóan néznek az ember cicijére. Az ember szerintem vágja rá, hogy van oszt kész, lehet témát váltani!

Kata!
Persze, hogy száraz, hiszen a hormonok elintézik nekünk. Én úgy könnyítek a dolgon, hogy zselé+vizesítem közben.

Edit!
Még jó, hogy nem hagytátok magatokat, hát hülye a szervezésük az már biztos. De szerintem annak örülj, hogy kaptatok még haladékot, hátha rendbe jön a szeme Adélnak, mert én úgy hallottam, hogy ez a beavatkozás nem pont jó. Amúgy nagyon csini a csajKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki,
nálunk a ded ugyanezt a visítást csinálja a cumival, elengedi, kapkod, szív. Már rájöttem, hogy ilyenkor a pocija bántja, mert a visításra tátott szájában felpöndöríti a kis nyelvét mint egy gyík. Maszírozás szokott segíteni nálunk. Ez csak egy tipp.

Borbolya,
köszi a biztatástKép
Rokonoknál próbálj meg kőkemény lenni. Öcsém eljegyzésén a 4 hetes Ákost ingerelték túl, aztán mondtam, hogy itt a vége, elvittem egy nyugis szobába, és bealtattam. Nem értem miért "vadulnak be" ált. az emberek egy csecsemőtől.Kép

Edit,
Adél egy igazi kisangyal.Kép Légyszi írd meg mit kell intézni a keresztelőhöz?
Az eü helyzet szerintem is szörnyű, az ember olyan dühös, hogy hiába váratják, tényleg az lenne a legjobb, ha nem kellene menni ilyen intézménybe, de sajnos nem lehet megtenni. Meg azért vannak dolgok, amik nem a pénzen múlnak, mert egy kis emberséggel sok mindent másképp lehet csinálni.

Zsuba,
Balázs nagyon aranyos, látom neki is kék Nuk cumija van. Ákos is csak azt hajlandó elfogadni, és ha az nincs meg, akkor vadul keressük Apával. Ilyenkor mindig jót nevetek magamon.Kép

Kata,
nekem a kórházban már másnap bedurrant a tejem. Annyi volt, hogy öntöttem ki, mert ott nem tudtam vele mit csinálni. Még mellgyulladásom is lett ott hirtelenjében. Aztán itthon is volt tejem annyi, hogy fagyasztottam le. Büszke is voltam magamra, hogy megy ez nekem, én leszek a sokáig szoptató mama. Még a tápot sem váltottuk ki amit a dr. nő felírt. Aztán lejjebb kellett adnom a nagy büszkeséget.Kép

Tej mizéria: Jobb lenne, ha az arany középút lenne, és nem a ló egyik oldaláról buknánk át a másikra társadalmilag. Ki a fene szeret mű kaját adni a gyerekének, amihez sterilizálni, forralni stb. stb. kell. Aztán egy hosszabb kirándulásra is tervezni kell, hogyan legyen a tápi szállítva. Kép Több segítség sem ártana a kismamáknak. Ma sokan külön laknak a szülőktől és mindenki küzd ahogy tud. Anyósomék még mindig nem hiszik/vagy értik (?), hogy nem igazán sikeredik a dolog, még mindig azt mondogatják, hogy szopikázzál sokat Unoka. De hát azért van két fülünk ...

Házimunka,
valaki írta, hogy mindig olyanba kezd, amit abba lehet hagyni ha szólít a Ded, és végülis a legtöbb házimunka otthagyható. A másik dolog meg az, amit anyukám szokott mondani, hogy a fiam egy angyal. Ma is a pihenőszékébe tettem "legelni" és rájött, hogy Fülest ha megüti mozog és hozzáér az arcához. Ott kacagott, én meg lestem, de nem zavartam meg. Egyszercsak ásított két nagyot és bealudt.Kép

Milyen érzés anyának lenni?

Kép

Kép
vizimano

Kedves Kis Vizimanó!Kép
Hát jónagyot, így könnyű, ha Áki ilyen jó babaKép
Amikor kicsi Alizkám éppen dilihoppárés(ami sajna előfordul, lehet, hogy ő többemberes baba), akkor odaadnám egy kicsit, hát biztosan nem tudnál sokáig serénykedni.KépNa de, hát senki sem egyforma, miért éppen a babák lennének azok.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki,
volt olyan napja Ákinak is - a Lactoherbes időszakban - amikor anyu, férjem és én felváltva dőltünk ki. Tegnap sem cseréltem volna el senkivel amikor fél kettőtől fél kilencig vagy kézben volt vagy ordított, néha meg kézben ordított, esetleg tekergett. Apa fél hétkor felváltott és el tudtam lépni dokihoz.
De hát ő így is egy angyal. Mondom most, mert aluszik.Kép Kép

Csilla

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Jó rég jártam már erre, nem volt jó a gépem! Kép Nagy nagy gratula minden új babaának és mamának!
Az én Marcikám ma 3hónapos nagyfiú; már 6900 gr és 68-as ruhákat hord! Az éjszakákat már 3 hete átalussza, ami tök jó! Kép Este 9-kor letesszük, 5-6 óra körül felkel enni, utána 8-9-ig visszadurmol! Egész nap vigyorog és sikongat!

Tejtéma!Engem is nagyon sokan támadtak hogy nem szoptatok; ami nekem negyon fájt!Nem volt elég,hogy lelkileg megviselt, hogy nincsen tej, de még mások is rátettek egy lapáttal! Már túl vagyok rajta, de eleinte nagyon bántott!Marcika ugyanolyan kiegyensúlyozott, és boldog baba!Azért mert tápszerrel etetem, még nem vagyok rossz anya! Kép

Cigi: Feljebb olvastam hogy van olyan aki még a terhesség alatt is cigizett!Ez tök felelőtlenség!Én ahogy babát terveztünk letettem a cigit(napi 1dobozzal szívtam)!Sem a terhesség alatt, sem amíg anyatejet kapott nem gyújtottam rá! Most is ha néha rágyújtok, csak az erkélyen, véletlenül se menjen rá a füst! Némelyik anya nagyon felelőtelen, nem fogja fel mit tesz!

Na jó sokat dumáltam, bocsánat!

Sziasztok!

Ildi

delfinke

Hát, nekem már attól lelkifurdalásom volt két napig, hogy cumit adtam neki.Kép Aztán semmi baja sem lett tőle.Kép

Egyébként a szüléssel ugyanígy voltam, elolvastam millió cikket, amiben az volt, hogy milyen csodálatos élmény a szülés, és még a fájdalom is, mert tudja az ember, hogy értelme van, milyen jó, ha a maga természetességében élheted át a szülést stb., stb. Hát, nekem csak rohadtul fájt, és szerettem volna minél hamarabb túllenni rajta, és életem egyik legborzalmasabb élmény volt, kivéve az utolsó két tolófájást (a 15-ből), amikor már tényleg kijött a kismanó, és végre megláttam.
Utána is totál össze voltam törve lelkileg (is), teljesen összezavart a változás, és meg voltam győződve róla egy hétig, hogy tönkretettem a házasságomat azzal, hogy gyereket akartam, mert annyira megváltoztatott a szülés, meg hogy anyuka lettem, hogy semmi közöm már ahhoz a nőhöz, akibe a férjem beleszeretett. (A súlyfeleslegről nem is beszélve.Kép) És különben sem lett volna szabad gyereket szülni erre a világra. Utáltam kórházban lenni, küzdöttünk a mellrehelyezéssel, mert egyedül nem ment, nem tudtam ülni az aranyér miatt. Plussz a hormonok, úgyhogy utolsó két nap órákat bőgtem éjszaka, hogy haza akarok menni. Meg azért is, mert nem lehet több gyerekem (eredetileg hármat terveztünk), mert én ezt képtelen vagyok végigcsinálni még egyszer.KépNagyon nehezen dolgoztam fel a szülést, még a hatoduk héten is fontolgattam a pszichológust - akihez ugye meg nem lehet eljutni pici baba mellett, mert nincs kire hagyjam a babát, meg nincs is annyi idő két szopi között.Kép

És annál is váratlanabbul ért az egész, mert sehol nem olvastam ilyesmiről, max. arról, hogy a nemalvás meg a babakörüli teendők újdonsága miatt alakulhat ki gyermekágyi depi. Pedig ezekkel nekem pont nem volt gondom.

KépKép
connie

Sziasztok,

Tegnap olvastam a neten, hogy örökbefogadónak is be lehet indítani a tejtermelést, úgyhogy szerintem ne adjátok fel!
szoptatás
szoptatás2

Wester,

Ezt pedig neked küldöm Kép

"Hogyan növelhető az anyatej zsírtartalma?

Egy anyuka, bár nem diétázik a szoptatás alatt, mégis úgy érzi, hogy nem megfelelő a tej zsírtartalma, mert a baba súlya nem gyarapodik olyan gyorsasággal, ahogy a környezetében, másoknál látja. Sződi Judit szoptatási tanácsadó elmesélte, hogy annak idején a legkisebb gyermeke lassabban fejlődött, mint a másik, ezért ő is aggódott, hogy valami probléma lehet. A kezébe akadt egy könyv, ami arról szólt, hogy az indiai nők elkülönítik a mackó és a párduc típusú gyerekeket. A mackó típusúak mackósabbak, gömbölyűek, míg a párduc típusúak mozgékonyabbak és nyúlánkabbak. Az indiai nők felfedezésétől megnyugodott, tudomásul vette, hogy már ilyen kis korban is vannak különbségek a babák közt. Elfogadta, hogy a második gyermeke a párduc típusba tartozik és soha nem lesz olyan gömbölyű, mint ahogy azt legtöbbször látni lehet.

A szoptatási tanácsadó szerint fontos tudni, hogy az anyatej összetétele mindig alkalmazkodik a gyerek igényéhez. A táplálkozással nem igazán lehet a zsírtartalmat befolyásolni, annyit tudnak, hogy a zsírsavak minősége attól függ, hogy az anya milyen zsírokat eszik. Ha valaki növényi alapú zsírokat fogyaszt, akkor a tejében a növényi alapú zsírokhoz hasonló zsírsavak jelennek meg, ha pedig állati eredetűt eszik többet, akkor ehhez hasonlók. Tehát pusztán ezt lehet befolyásolni, a zsírtartalmat nemigen. A vizsgálatok azt mutatják, hogy csak azoknál az anyáknál nem megfelelő a tej tápértéke, akik nagyon alultápláltak, de ha őt elkezdik jobban táplálni, akkor a tej kalóriaértéke is növekedni fog. A szélsőségesen vegetáriánus nők esetében előfordulhat, hogy a tej B-vitamin tartalma olyan alacsony lesz, amely már kárt okoz a babának."
és itt találtam: párduc

Jammie,
Baba is és a kutyus is nagyon bájos Kép
Az összes baba nagyon gyönyörű!

Angéla
angéla

Connie!

Hát nem semmi az, ami lejátszódott benned, de lassanként csak jobbra fordulnak a dolgokKép

Nálam a kétségbeesést inkább az okozta, amikor az első időkben még abszolút gőzöm nem volt, hogy miért sír a kicsi. Van, hogy most sem tudom, de akkor aztán totál tehetelen voltam. Na ennek eredményeként feszt bőgtem, meg néha még meg is bántam az egészet. Van azért most is még olyan, amikor visszasírom a régi nyugis életet(amikor dilihoppárézik Lujzika).

Az meg, hogy a férjeink ne szeretnének minket, hát csak tán nem igaz, hisz mindannyiunk egy gyönyörű kisbabával ajándékozta élete párját, és általában ez nem jár nyomok nélkül,amit azért ők is tudnak.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lányok, ezzel a képpel kívánunk jó7végét!

Boldizsár szopi után.

Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Pár napja nem jártam erre, mert ebben a depis időben még élni sincs kedvem. Hidegebb van, mint márciusban!!!
Hát, ha nem is örülök neki, de azért megnyugtat, hogy másokban is van olyan érzés, amikor legszívesebben lepasszolná a babát valakinek. Mondjuk nálam ez csak a reggeli felkelésnél van. Egyszerűen alig bírok kimászni az ágyból, és haragszom Jázira, hogy miért nem bír még tovább aludni. Tiszta dili vagyok. Pedig Jázi tökéletes baba. Este 11-től reggel 5-6-7-ig alszik, és még kaja után is hagy pihenni. Csak ugye ő hiába alszik el 11-kor, én van úgy, hogy csak 1-kor kerülök ágyba.

Edit!
Engem is érdekelne a keresztelő menete. Főleg az, hogy mi a feltétele a keresztszülőségnek. Kell első áldozónak is lenni, stb?
Amúgy nagyon édes Adél a ruhájában, én is ilyesmire gondoltam Jázinak.

Jázmin holnap lesz 11 hetes, és még csak egyszer voltunk együtt a párommal, de akkor is szúrt bent valami. Most a hétvégén "tesztaktust" kellene csinálni, mert ha még mindig szúr, akkor elmegyek a dokihoz. Vagy másnak is volt-van ilyen? Mert akkor feleslegesen nem is megyek el.

Szoptatással tiszta lelkiismeretfurdalásom van. Nem is azért, mert nem tudok szoptatni, hanem, mert nem vagyok benne biztos, hogy mindent megtettem azért, hogy tejem legyen. Mondjuk 8 hétig ittam a teát, meg az ásványvizet,a sört meg fejtem, de amikor már NAPI 10ml jött, abbahagytam. Lehet, hogy nem kellett volna??? Csak már idegesített is, hogy annyi időt rászántam, és pár cseppen kívül nem jött semmi Kép Na, mindegy. Abbahagyom a depizést.

Mindenki babája nagyon aranyos!!!!

Angéla!
Köszi, hogy kicserélted a virágos képre a fényképet a táblázatban.

Nálunk amúgy Jázmin imádja a látogatókat, mert akkor mindenki vele foglalkozik! És amikor mindenki elmegy, én meg megyek mosogatni, akkor kicsapja a hisztit, hogy mindenki otthagyta.

Jammie!
Köszi szépen a CD-t, szuper!!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Connie
Én a terhesség alatt és után is így voltam/vagyok vágyilag.A gátsebem nekem is fájt, de ahogy telik az idő, egyre kevésbé.Most már nem is fájdalomnak nevezném, inkább csak néha-néha érzékeny..Pszichológuson én is gondolkodtam, azt hiszem rajtam most jött ki az a bizonyos gyermekágyi depresszió,tegnap is dagadtra bőgtem a szemem éjszaka.Már alig várom a jó időt, nagyon mehetnékem van,kedd óta nem voltam kint, illetve ma annyit, hogy elvittük Vincét uh-ra a Klinikákhoz.Nem nagy túra:-)

Mukika
Neked is vannak ilyen gondolataid, hogy visszasírod a régi nyugis időszakot?Én viszont belepusztulok, hogy ilyen eszembe jut-pedig jut-mert 3 évig küzdöttünk, hogy összejöjjön a gyerkőc, most itt van, azt hittem, végre megtalálom életem értelmét erre olyan a hangulatom, mint a hullámvasút:--Ilyenkor azzal gyötröm magam, hogy meg se érdemlem ezt a Kismanót...
NA be is fejezem, mert csak úgy sugárzik belőlem a pozitív életérzés,ígérem összekapom magam.

Juszti
Nagyon szép a kép Rólatok:-)
Virág
villes

Brigó,
Remélem, nálunk is inkább örülni fog a rokonoknak, mint sírni tôlük, csak az a rossz, hogy mi megyünk látogatóba, azaz még egy órát utazunk is elôtte meg egyet utána hazafelé, és ez már sok szokott neki lenni. Meg sokan még alvásból is felkeltenék csak azért, hogy rájuk mosolyogjon, mert ôk ott és akkor mosolyt akarnak. Ezt meg már túlzásnak tartom...

Ma viszont meglátogatott a két volt kórházi szobatársam, hozták a babákat is, 1-1 nap különbség van köztük. Ilyenek együtt: Kép

Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Juszti
olyan meghitt a kép rólatok.

Délután volt egy kis móka Ákifiúval.Kép De most megint aluszkál. Nem tudom most komolyan gondolja-e?

Amikor megszületett Ákos valami elemi szinten megváltozott bennem minden. Valami hülye ösztönök támadtak fel bennem. Aztán jöttek a gondok. Rengeteget sírt. Az egész kórházban csend volt, a fiam meg torkaszakadtából üvöltött. Magamat okoltam. Tény, hogy miattam fájt a hasa, de én mélyebben hibáztattam magam. Nem aludtam,- a hét nap alatt volt olyan nap, hogy csak egy óra jött össze - hanem ringattam, etettem stb. Mert ott volt, hogy megoldom a fiam gondjait, de tehetetlen voltam. Aztán hazajöttünk, és az autóban bőgtem egy nagyot. Aztán nem bőgtem többet sokáig, mert az orrfújás a csaszi hege miatt nem volt jó móka.
Itthon jött anya segíteni, de hiába akarta átvenni a fiamat, valami őrület miatt ki nem adtam a kezemből. Fürösztöttem, etettem, ringattam, stb. Anyu szólt a végén, hogy velük vagyok kibírhatatlan, és fogjam vissza magam, ne legyek anyatigris. Kicsit olyan volt, mintha víz alól bukkantam volna fel. Kb. a 3. héttől már egyre javul a helyzet.
Depiszerűség a szoptatás miatt volt, de az is elmúlt. Akkor haragudtam egy napig a fiamra, hogy erre is képtelen vagyok. De amíg ez a hangulatom volt, szóltam a férjemnek, hogy ő fiacskázzon többet, mert tudtam, hogy megbánom, hogy ilyen hülye voltam, és Fiacska nem tehet semmiről, de ne is érezzen olyat, hogy haragszom rá.
Amikor felébresztettek az altatásból, és odahozták Fiacskát, - azt hitték már magamnál vagyok, mert normálisan viselkedtem -azt mondtam neki "szívemről szakadt magzatom" és elbőgtem magam. Sajnos erre nem emlékszem, mert még nem volt tiszta a tudatom. A férjem mesélte. Õ is bőgött.

Connie
jobb, hogy kiírtad magadból. Ilyenkor megzavarodunk kicsit mindannyian. Aztán ki így, ki úgy éli meg a dolgokat.

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok
En is kuzdok, kuzdottem hasonlo gondolatokkal, nekem kiscsirke szinten nehezen jott ossze, 2 evig probalkoztam az exemmel,egy halott baba utan, nem jott ossze, aztan egy futo kapcsolatbol terhes lettem, aminek nagyon orultem ugy is indultam neki ha mar terhes lettem megtartom, gondoltam, hogy nehez lesz stb stb, de en mint fafejKép ugy gondoltam nekem megy majd egyedul.Oktoberben bekerultem a korhazba verzessel masfel honap fekves, toxo gyanu stb stb, es mire kijottem a korhazbol depresszios lettem, decemberre tetozodott amikor ugy ereztem nem is kell nekem igazan ez a gyerek inkabb orokbe kene adnom, mert ugy sem tudom ellatni rendesen nem tudok majd jo anya lenni, ekkor megismertem a paromKép /minden ismerosom baratnom csodamra jar akik meg egyedul sem talalnak pasit en meg terhesenKép osszel hazasodunk/ azota erzem azt hogy felhotlenul orulok mindennek, meg a terhessegi depi sem kapott el igazan, inkabb a kimerultseg, ill egy honappal szules utan nekem is aranyer ill gerincproblemaim
voltak,+ kimerultseg akkor nekem sem volt turelmem kiscsirkehez es az a bizonyos voros kod nekem is elontotte ejszaka,hajnalban ,amikor se allni se ulni nem tudtam , az agyam sot neha most is de mar joval gyengebb erzes, ekkor megbeszelem a kicsi fiammal, hogy anyanak is szuksege van onmagara, neha mintha megerteneKép
Szoptatas elozo babanal meg miutan meghalt is ket hetig kellett apasztanom a tejem..., most meg fogy fogy nem tudom mitol, pedig 6 honapos koraig csak szoptatni akartam dehat...
De ha nem nem attol meg igyexem jo "anyci" lenniKép
mint itt sztem mindenkiKép

Vizimano neked mitol apadt el?
Bocs a hosszu depimeseertKép

Kép
vaktyuk

Jajj Istenem, nem egyszerűek a történetek.
De azért mindenkinél csak jóra fordul minden végülKép

Vaktyúk!
Szívből örülök, hogy megtaláltad a párod, mindkettőtöket megmentett!

Vizimanó!
"Szívemről szakadt magzatom" hát gyönyörű, majdnem sírok.

Brigó!
Nálam nincs szúrás(én császáros voltam).

Amúgy én is van, hogy mérges vagyok a kicsire, ált-ban ha csak ordít, mint a fába szorult és látszólag sok ok nincs a hisztin kívül, és azt hittem, hogy más sosem érez "haragot" a bavája iránt csak szerelmet és én ezért rossz vagyok.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lányok! Szerintem az teljesen érthető, hogy nem vagyunk "dévaj szexistennők" szülés után, aki minden másodpercben azon gondolkodik, hogyan dönthetné le a férjét. Azért az megnyugtató, hogy idővel visszatérnek a vágyak, és elmúlik a fájdalom, bár nem lesz teljesen olyan minden mint baba előtt. Azért is mert az ember állandóan készültségi állapotban van, nem kell-e mint "mama-rabszolga" ugrania.
Szerintem a depi ellen a legjobb gyógyszer a család illetve a családi megértés, az, hogy
- nem adnak mindenféle ellentmondó tanácsokat, csináld így, csináld úgy, "régen ez nem volt szokás" stb, nem tesznek megjegyzéseket.
- illetve, hogy nincsenek nagy elvárások a mama felé, igenis ilyenkor nem ragyog a ház és az anyuka sem tudja a legjobb formáját hozni. (Sokszor du tud először megfésülködni.
Nekem a kimerültségen kívül ezekkel tudta a család illetve a látogatók belém szuggerálni a negatív érzéseket, anélkül, hogy én vagy ők ennek akkor tudatában lettek volna. Most a 3-ik babánál már nem hallgatok senkire, teszem, amit a szívem diktál, és nem akarok "tökéletes" lenni.Nem támasztok magammal szemben semmiféle nagy elvárást, pl házimunka terén.
Ami még szerintem fontos, az az, hogy ha depisnek érzed magad mondd el valaki olyannak, aki meg is ért. Mert ha azt mondja, hogy csak hiszti és szedd ösze magad, akkor csak rosszabb lesz. Nekem az első babáknál olyan erős depim volt, hogy az ágyból sem akartam felkelni (nehezebben regenerálódtam az első szülés után, meg olyan aranyerem volt, hogy már a gondolatától is reszkettem, ha vécére kellett menni). Most nem olyan rossz, de pár napja érzem a rosszkedvet. Mondtam a férjemnek, hogy úgy érzem kezdek depis lenni, de ő már tudta anélkül is. Nagyon sokat segít ő nekem lelkileg, na meg du hozott nekem egy kis kényeztető csokihabot. Úgyhogy még gömbölyded maradok egy időre, családi becenevem a Bálnamama. 67 kg voltam amikor a baba előtt (na ez nem a versenysúlyom a 163 centimhez)és most 75 kg vagyok. Szerintetek lehet valahogy diétázni szoptatás alatt? Nekem sose sikerült, de lehet, hogy van rá módszer. Vagy pl szobabiciklizni, mert ebben tényleg nem tudok dönteni.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Én is voltam depressziós, de furcsa módon a 9. hónapban. Állandóan sírtam. Hol azon, hogy túl éretlen vagyok a babához (pedig 30 múltam), vagy azon, hogy nem fogom elviselni az itthonlétet (mondjuk nehezen viselem, de nem szörnyű), sőt azon is sírtam, hogy meg fogok fizikailag változni és a férjem el fog hagyni mert nem leszek olyan mint a szülés előtt. (Persze ehhez tudni kell, hogy a férjem egy angyal, és eszébe nem jutna engem elhagyni, mert imádjuk egymást) Mostanában csak akkor vagyok ideges ha éhes vagyok, de ez eddig is igy volt, mert nagyon hirtelen leesik a vércukorszintem és ha nem eszem eléggé elborul az agyam. Igy most csomó keksz van itthon, hogyha nincs is idő épp akkor enni, akkor is be tudjak kapni valamit.

Meg azon voltam kiakadva, hogy honnan fogom tudni, hogy szeretem a gyerekem. (hülye kérdés, nem??) Persze a kórházban a szülés után első ránézésre nem öntött el az az eufória, amiről sok kismama beszél, hogy ránézett a gyerkőcre és rögtön beleszeretett. Nekem ez inkább második, vagy harmadik nap volt, amikor egyszer ásított egy picit és úgy elolvadtam, hogy rájöttem, hogyha ezzel a picurral történne valami én belehalnék.

Szoptatásról. Anyukám velem, pont úgy járt ahogy valamelyikőtök irta, egy óra alatt tudott 10 ml tejet fejni, és egy idő után feladta, hogy nincs értelme, így én tápszeres baba voltam. Imádom anyukámat, nem járok pszichológushoz, nem vagyok allergiás semmire. Szóval felesleges idegeskedni a tápszer miatt. (Ja és anyukámnak az Öcsémnél meg volt teje, szóval sose lehet tudni mi lesz)
Nekem van tejem, és mégis utálom a kérdés, ami azt firtatja, hogy mennyi van, és meddig akarok szoptatni. Ez intim téma, majd a természet, a fiam meg én eldöntjük.

Fogyás: Én relatív mázlista vagyok. Egyetemen 57 voltam és a 175 cm-re mindenki aggódva nézett rám, hogy túl gebe vagyok. Aztán eltelt pár év és 65 lettem (ami már nekem sok volt) Terhes is 65 kg-an lettem. 81 kg lettem a terhesség végére. A kórházból már 65-tel jöttem haza és minden régi ruhám jó rám. És most folyamatosan fogyok, pedig állandóan eszem.
Azt mondja a sok tapasztalt barátnőm, hogy szoptatás alatt sok felesleg ami maradt a terhességből lemegy az emberről, és ezt alátámasztja az orvosom is. Szóval aki szoptat annak nem kell fogyózni (nem is szabad) mert ugyis lejönnek a kilók (állítólag)

Üdv mindenkinek, Kellemes hétvégét. Bocsi a sok szövegért, de ritkán irok, és most rámjött az irhatnék.

BJ
babjag

Babjag! Jó neked, hogy az a problémád, hogy az evéstől fogysz. Én az evés gondolatától is hízom. Tényleg mondják, hogy a szoptatás alatt magától a szoptatástól fogy le az ember, de nekem ez sosem sikerült, csak utána. Pedig nem eszem csokihabokat állandóan, sőt. Meg vegetáriánus is vagyok (tejterméket, tojást eszem és halat nagy ritkán).
Egyébként a szoptatással kapcsolatban ez tényleg egy intim téma és én sem szeretem, ha ilyeneket kérdeznek, meg méregetnek (mellben sosem voltam erős, csak popóilag). Engem ez ugyanúgy zavar, mint amikor a babát vártam és a hasamat fogdosták, tapogatták. Mikor mondtam, hogy"Jaj, mozog a baba!" akkor kérdezés nélkül vetették magukat a hasamra és tapiztak. Az unokatesómnak majdnem le is kevertem egyet emmiatt (visszafogtam magamat, de majdnem).
Nekem is írhatnékom van, babácska alszik, család többi része évzárón van (nekünk most van).
Puszi, Vezso
vezso

A keresztszülőséghez kell: igazolás arról a plébániáról, ahova tartoznak, hogy keresztszülők lehetnek(meg legyen az illető keresztelve.... stb.), ill. hogy befizették az egyházi adót.

A szülőknek: be legyen fizetve az egyházi adó

Be kell menni a plébániára és meg kell beszélni, hogy mikor szeretnétek az egész herce-hurcát.

Mi az ebédet vendéglőben tartottuk. Ott is kb. 1 hónappal előtte megbeszéltünk mindent. Nagyon jól sikerült. Büszke voltam magamra, hogy gyerek mellett mindent meg tudtam szervezni.

Apucival való együttlétek számát szintén 1 kezemen meg tudom számolni, sajna nekem sem volt vmi felemelő érzés az együttlét.

Megyek mert nyafizik a lánykám
Edit

Kép

Kép
ditke75

Vezso,
Ne diétázz, mert a tejcsi kárára lehet. Nekem is itt áll a nappaliban a bicaj, minden nap látom, hátha ettől lemegy a súlyom Kép, de egyenlőre nem ülök rá.
A "hasfogdosást" én is nagyon utáltam. Úgy tapizta mindenki, mintha valami szerencse púp lenne Kép

Angéla
angéla

Lányok!

Virnya vagyok a téli babásaktól. Lenne egy kérdésem:

30-31 héten USA-ba kell repülnöm, de a légitársaság - érthető okokból - csak orvosi igazolással engedi.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a nyitott méhszájon kívűl mi lehet még kizáró ok?

Köszi Virnya

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Lányok!

Virnya vagyok a téli babásaktól. Lenne egy kérdésem:

30-31 héten USA-ba kell repülnöm, de a légitársaság - érthető okokból - csak orvosi igazolással engedi.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a nyitott méhszájon kívűl mi lehet még kizáró ok?

Köszi Virnya

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok!

Fogyás?én most annyi vagyok,mint amikor teherbe estem,számot inkább nem írnák.szóval fogyok,pedig már eszem.felzabál a csajom.

ma láttam a tvbe,tükörbe inkább nem nézek,mekkorák a cickóim,hát nem semmi..rajtam átrendeződtek a kilók. most popsi kicsit kisebb ellenben van hasam ami szomórú,mert sose volt,és nagy cicik,mondjuk azok maradhatnának.

Látom nem csak én tudok mérges lenni a kölökre,most is kajcsizott,kapott tiszta pelust és már megint sehogy se jó,most így dünnyög a hordozóba.
Kép
timurr
Vendég

Timurr
Meg kell zabálni ezt a kiscsajt!NAgyon jó ez a képKép

Vaktyuk
NAgyon örülök, hogy ilyen szépen alakult az életed!!Elolvasva a történetedet, rá kellett jönnöm, hogy én csak egy hisztis tyúk vagyok, aki jó dolgában nem tudja mit csináljon:-(( Ha legközelebb panaszkodom, koppintsatok az orromra:-)

Lehet, hogy felfedeztem egy új tejszaporító dolgot:tegnap forró fürdőt vettem és hajnalra mire felébredtem, mindkét cicim akkora volt mint a ház,pedig csak a soros cici szokott bedurranni, ha a Manó többet alszik, mint szokott.

Fogyás:én még mindig hordom a kismama farmeromat, mert nekem is pókhasam lett, pedig sose volt,így nem bírom összegombolni a régi gatyókat.Csipőtarisznyám is lett(a kis hájdudorokat hívom így oldaltájt), így kb a combom közepéig jönnek fel a régi nacik.Én 18 kilót híztam, most kb4-5 kiló van rajtam a versenysúlyomhoz képest(bár anyu szerint az már anorexia nervosa, nem versenysúlyKép.Én tornázom, de sajnos nem annyiszor,mint szeretném, de van egy pár gyakorlat, amit pl. fogmosás közben is lehet csinálni:így legalább az illúzió megvan:-)
Angéla: ha mégis sikerülne a bicajnézéstől lefogyni, ugye szólsz?KépÉn is szeretnék egy ilyen bicajtKép

Connie
Te írtad, hogy gyógyszerész vagy ugye?Lehet egy kérdésem? Kis piros foltok vannak a Manóm popiján és csak kedden tudom tanácsadásra levinni, de azt mondta a védőnő, addig is keverjek kis Canestent Sudocream-be és azzal kenjem.Ezek szerint gomba, basszus, de honnan??A kérdésem az lenne, mert a tájékoztatóban nincs benne, hogy szerinted 3 hónapos csecsemőnél lehet nagyon kis mennyiségben alkalmazni Canestent?(Csak azért kérdezem, mert az Elocomot pl. nekünk is felírták amikor Vince 5 hetes volt, csak én nem kentem rá, mert olvastam a tájékoztatóban, hogy fél éves kor alatt nem ajánlott.A canesten tájékoztatójában nincs ilyen kikötés.Ezek szerint használhatom jövő keddig?
Végre ki lehet menni,annyira jókedvem van ma!!!
NAgyon jó hétvégét mindenkinekKép
Virág
villes

Sziaztok, huu ez a csunya hizas Kép Sztem en hiztam is szules ota 52 vel kezdetm es es most oylan 68 vagyok kb 3 melegito jon ram aztan kesz, ezen kivul a hajamat nem fogja be rendesen a festek arcborom is
keszen van, nagyon szar nagyjabol ilyen lelakott takaritononek erzem magam sztem azert tudott a kiscsirke is heti 400gokat hizni a tejemtol eleinte mert annyi edesseget zabaltamKép
Timurr tunderi a kiscsajsziKép ez az okolbeszoritott kez magaelott mintha a fiamat latnam aki szinten ero-szakon vegzett.
Virag ne legyel buta igenis a te problemaid is nagyok es kesz amin igenis lehet nyuglodniKép
Amugy irigylem azokat a csajokat akik mar szules utan 3 hettel ugy neznek ki mintha valami pornofilm valogatasra mennenek, es az agyban is ugy alkotnakKép
Reka

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
örülök, hogy rendeződött a sorsod, és ilyen csodálatos Happy end-del zárult a történet.

Nekem azt mondta doki, hogy a ciklus fogyasztotta el a tejet.

Azért megnyugodtam kicsit, hogy nem vagyunk tökéletesek, mert eddig azt hittem, csak én szoktam hülyeségeken bezsongani, megharagudni a fiamra.

Timurr,
ma mi is a hadak útját járjuk Ákival, eddig nem volt időm gépet sem bekapcsolni, pedig Apa is segít. Hát van ilyen nap is. Tök édin morcog Maja! Ákos is morog álmában is.

Hízás,
52 voltam 163 cm-vel amikor kezdtem, de a védőnő már 54,5 kg-nek mért a 12. héten. 72kg voltam amikor szültem, és most 54 kg vagyok. Némi átsruktúrálódás figyelhető meg: lazább fenék, combon lovaglónadrág, és immár csak fókaháj a hason. Előtte bálnaháj volt! Hajamat aterhesség alatt kezdtem növeszteni, így még jót is tesz, hogy nem jutok el fodrászhoz. Abőröm mondjuk tropa. Arra haragszom is. Viszont olyan szép izmos a karom mint soha.Kép

Virnya,
nem tudok más kizáró okot. De hátha a többiek okosabbak.

Ditke,
Köszi!

Kép

Kép
vizimano

Vizimano
Sztem nekem is az mert ma talaltal arra utalo jeleket, pedig trukkos a kiscsirke es csak az anyatej kellene neki, a tapot nagy ivaben kopdosi ha nem anniyra ehes, ezert nekem mindig szopi elott kell odaadnom neki kulonben nem eszi meg csak nyurizik, hogy ehes.
Sztem senki nem tokeletes csak egyesek nem merik bevallani, na ok azok akik tele lesznek elfolytassal es amikro mi mar allati jol erezzuk magunkat ok nemKép
Vezso
Tudom, huyle kerdes de mi is harom gyereket szeretnenk, es erdeklodnek mennyire nehez veluk az elet, miylen korkulonbsegek vannak nalatok?
Reka

Kép
vaktyuk

Hát igen a karom nekem is izmos, nem kell e téren konditerembe járni. Lánykám 7,1 kg.

De a többi testrészemet inkább ne firtassuk.
De amíg szoptatok nem akarok fogyózni.
Edit

Kép

Kép
ditke75

Virnya,

Szerintem hívd fel a légitársaságot, biztosan megmondják, bár szerintem a magas vérnyomás is kizáró ok lehet.

Angéla
angéla

toxemia gyanu is talan nem?

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Látom kiírjátok magatokból a feszültségeket!
Ez nagyon jó, tényleg sokat segít. Én a babaszobán írok babanaplót, és ahogy visszaolvasgatom, hát van benne jó is rossz is. Vannak olyan negatív hozzászólásaim, utána meg olyan pozitívak, hogy rá kellett jnnöm, hogy ezektől az érzelni hullámzásoktól mégg talán sokkal nehezebb feldolgozni a velünk történt nagyszerú eseményt, mintha standard egyforma kedvem lenne.
Én a súlyommal olyannyira nem foglalkozom, hogy nem merek megméretkezni. Rámjönnek a cuccaim, de borzasztó kövérnek érzem magam, szülés előtt sem voltam egy nádszál. Örülök, hogy Lencsi mindjárt 12 hetes, és még mindig szopik. Ahogy indultunk, erre nem is gondoltam. Fogyókúra szóba se jöhet, majd le fogyunk, ha már a babik is esznek más kaját is.

Ja..még egy kérdés: Hogyan véditek ki, hogy apa, ha tüsszent, ne ébredjen fel a gyerkőc? Mert a mi apinkra olyan hirtelen jön rá, és csak hangosan tud... gondolom nincs megoldás, de hátha.. Köszi!
Dalmi
dalmi

Villes,Vaktyúk,Vizimanó
Köszöni a kis boxoló a bókokat.

Dalmi
Én méga azt sem tudom kivédeni a mikor én tüsszentek,mert nem bírom visszatartani,szopi közben mindig szegény szabályosan lepattan a ciciről,nekem meg úgy kell nevetnem,de már lassan megszokja.Sajna én mindenre allergiás vagyok és sokat tüsszögök.

Timurr
Vendég

Nálunk 3 napja sztrájkol Adél az esti alvásnál. Eddig mindig 8 legkésőbb 1/2 9-kor már aludt. Most meg 11-kor még beszélget és nagyokat nevet, ill. ordibál, ha a kiságyába teszem. Tudnátok tippeket adni, ki hogyan latatja el este a manókat?

A"kissé" álmos Edit

Kép

Kép
ditke75

Edit!

Én is tippeket várok erre vonatkozóan. Tegnap kilenckor majdnem aludt Lencsi, amikor megkértem apit, hogy adja vissza neki a cumikáját, ha elveszíti, mert nekem nagyon kellett pisilni mennem. Mire visszaértem, apa felkapcsolta a villanyt, beindította a zenélő-forgókát, és beszélgetésbe elegyedt a gyerekkel. Finoman mondtam neki, hogy altatásnál az ingerszegénységre törekedni volna a célszerű, sötétség, csend stb. Fél tízkor még küzdöttem Lencsivel, de végül elaludt.
Nincs ötletem, hogy mitől.

Dalmi
dalmi

Adél eddig mindig a cicin aludt el. De, hogy mi van 3 napja azt nem tudom. Egyszerűen nem akar aludni. Sajnos a cumit kiköpi, pedig ilyenkor nagy szolgálatot tenne. Adél is elalszik, inkább szunnyad és a legkisebb pisszenésre már fel is ébred és virgoncabb, mint nappal.

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Lányok, segítsetek már légyszí! VAn egy eladó Avent Isis mellszívóm, és nem tudom hol lehet meghírdetni!?Hol van hirdetéses oldal?
Elfelejtettem hol vannak hírdetések!

Köszi:

Ildi

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?