Akkor elkezdem még1x!
A melegről már nem írok semmi, mert szerencsére lehült a levegő egy kicsit, bár a tegnapi erős szél is nagyon rossz volt.
Az alsó szinten a nappaliban van klimánk, így azt kapcsoltam be, meg jó 3/4 részben leengedtem a redőnyöket és így elviselhető volt a meleg. Jövőre szeretnénk kivülről beszigeteltetni a házat és akkor a fenti szobákba is szeretnénk klimát tetetni.
Nekünk mindkét oldalon van szomszédunk, de sajnos az egyiknél elég nagy kupi van.
Amióta itt lakunk azóta mondogatjuk nekik, hogy mennyivel egyszerűbb lenne nekik is ha befüvesítenék az egészet. Akkor egy héten egyszer le kellene nyírnia és kész, a gyereknek is lenne hol játszania, és nem lenne ennyire gondozatlan. Most jó derékig érő gaz van benne. A másik szomszédjuk már nádfonattal "lefalazta" őket, hogy ne lássák ezt az őserdőt. Csak az a baj, hogy a lány szülei azt vallják, hogy ha van kert, akkor azt vétek parlagon hagyni, meg kell művelni, mert milyen jó a saját borsó, bab, stb. Ezért minden tavasszal átjönnek, felássák a kertet, elültetik amit gondolnak majd otthagyják, a szomszédék meg teszenek rá, néhány hét alatt elgazosodik, nem locsolnak, ezért minden kiszárad, s ha valami mégis túlélné a nyarat, akkor sem törődnek a terméssel, a szárán szárad el minden. Peti és a szomszéd kisfiú között 3 hónap a korkülönbség, tehát együtt voltunk itthon, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a szomszéd csajszi hányszor volt kint a kertben. Most, hogy meg már megint dolgoznak mindketten, abszolut nem foglalkoznak semmivel sem.
A meleghez kapcsolódik még az, hogy nálunk az elmúlt napokban este 1/2 7-től kb. 9-ig nem volt víz, vagy alig-alig csordogált. Vasárnap este 8-kor egy csepp víz nem volt, s a férjem mérgében felhívta a szolgáltatót. Persze nem tudtak semmit sem csinálni, ezért hétfőn délelőtt még1x telefonált, majd délben két kocsival 5 pali csengetett be, hogy szeretnék megnézni a vízórát, mert a férjem telefonált, hogy nincs víz. Mondtam nekik, hogy nem ilyenkor, délben van gond a vízzel, amikor az utcában lakók kétharmada nincs itthon, hanem este, 6 után, amikor már mindenki itthon van nekiállnak locsolni, mosni, főzni, stb. Az elmúlt 5 évben, amióta itt lakunk csak ebben az utcában legalább kétszer annyi lakó van, rengeteg új ház épült, fejlesztés, rendszerbővítés meg kb. 20-25 éve nem volt. Ugyanazok a csövek vannak lent, amelyeket akkor tettek le, amikor itt a Ligeti részen elkezdték a hobbikerteket kiparcellázni. Áááá, mondták, nincs itt baj a rendszerrel biztosan a vízóránkkal van baj. Szétszedték, kicserélték, mert azt mondták, hogy van benne egy golyó és az be szokott szorulni és nem tud a víz átfolyni. Mindig csak egy 7-9 között-kérdeztem, mire csak mosolyogtak. Szerencsére a mozgolódásra kijött néhány szomszéd, akiktől megkérdeztem, hogy nálunk van-e probléma esténként a vízzel, s mindannyian azt mondták, hogy igen. Megkérdeztem még, hogy mi a teendő, ha továbbra is problémás lesz a vízellátás, mert úgy gondolom, hogy ha kétnaponta kicsrélik az órát, akkor sem lesz esténként a víznyomás rendben. Telefonáljunk minden nap? Adjam körbe a telefonszámukat a szomszédok körében, hogyha nincs víz, akkor telefonáljanak mások is, legyen kb. 600 bejelentésük egy napra? Írjunk levelet az önkormányzatnak? Mit tegyünk, hogy csináljanak valamit, hiszen még csak néhány napja van nagy meleg. Azt mondta az egyik muki, hogy ha hétfőn este sem lesz víz akkor megint telefonáljunk és akkor kijönnek este és megnézik, hogy mi a helyzet.
No, hétfőn a férjem egy vacsorára ment, 1/4 8-körül elkezdett zuhanyozni, majd ott állt tetőtől-talpig habosan, mert időközben "elfogyott" a víz.......
Azt hiszem, kb. ezekről a dolgokról írtam az "elszállt" hozzászólásomban is.
Miből vizsgázol?
Andrea