Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk a kertben elolvadt sajna a hó... Kép Illetve van még egy pici, de az már csak mutatóban. Kép

Mona, melyik iskola mögötti dombnál voltatok?
Én még mindig bajban vagyok. Most éppen bébiszitteren gondolkodom, aki péntekenként tud majd vigyázni Noncsira, de ki az, aki hajlandó lenne kijönni Tárnokra??? Kép Bújom az internetes oldalakat, hétvégéig hagytam magamnak időt, hogy találjak vkit, ha nem, akkor tényleg vmi bölcsis megoldás lesz, viszont sietnem kéne, mert akkor csak két hét lenne a beszoktatásra. Az meg nem sok... Kép

Szamóca,
Bogi Kép Még fentebb írtad, hogy milyen korán kell kelnetek a munka miatt. Szegények. Kép És Bogi hogy viseli?
Vizsgád Kép ügyi vagy!
Rékáék sztem a hétvégén már itthon lesznek. Hát, nem lesz most könnyű neki a két picivel! De remélem, Mira-baba legalább jó alvó lesz!
Tényleg, nálatok mennyit aludnak a gyerkőcök napközben és este? Én kezdem azt hinni, hogy Noémi keveset alszik. Ma reggel 6-kor már az ágyunkban virgonckodott. Tiszta kóma voltam. Hm, nem tudom, mitől kel fel mostanában ilyen korán.

No mentem, kutatom a bébiszittereket.
sziasztok: M.
meronna

Sziasztok!
Meronna
Bogi jól viseli a korán kelést, csak úgy pattan ki az ágyból. Sajnos ezt a szokását hétvégére is meghagyja, úgy szoktuk megoldani, hogy szombaton a Zsolt kell föl vele és én alszom tovább, vasárnap meg fordítva.
Viszont most, hogy beteg már egy hete minden nap 9-ig durmol, így én is Kép
Egyébként amíg nem dolgoztam, ő napközben ált. 3-órát aludt és éjjel kb.9-10-órát. Éjjel még most is felébred és átjön a szobájából közénk aludni.

Ma kellett visszamennünk a dokinénihez, most is voltak 5-en előttük (hétfőn 10-en), még nem engedi bölcsibe, szerdán kell visszavinni , így lesz még 1-2 extra pihenő napom. Csak az a baj, hogy kezdi itthon szétunni magát , így folyamatosan olyanokat csinál amit nem szabad.

Amikor ben volt a házban 1 hétig a kutya, pont arra gondoltam, hogy kb. ilyen lehet 2 kisgyerekkel. Kép
Hol a Bogi körül kellett ugrálni, ha meg ő nyugton volt akkor az Ajsa rágot éppen valamit vagy pisilt be vagy nyüszögött éjjel.
Biztos nehéz lesz a Rékának, de úgy emlékszem, hogy anyukája gyakran jár hozzájuk, így talán lesz egy kis segítsége. Kép

Mona

Ti melyik részén laktok az utcának ? Milyen a házatok?

szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Szamóca,
ha az M7-es felöl jössz be a faluba, akkor balra a 2. ház, sárga, amerikai stílusú.

Meronna,
megkérdeztem a játszócsoportot, H-Sz-P, 9-12 óráig, ebédet lehet kérni, mi szerdán megyünk. Én úgy találtam egy kedves hölgyet, aki takarítani járt hozzánk és alkalmanként a fiúkra is vigyázott (és fog is, mert megyek suliba heti 1x), hogy tettem ki cetliket boltokhoz, postára, a rendelőhöz. Rengetegen jelentkeztek, lehetett válogatni.

Sziasztok!

Mona
monamáté

Sziasztok!

Szamóca, most olvastam csak el ezen az oldalon az első hozzászólásodat, amelyben írtad, hogy hiába jelentetted be az OTP-nek a férjezett nevedet, a leánykorira állították ki az új kártyádat. Én is ugyanígy jártam! Annyira hülyék! Sőt, én még be is mentem utána reklamálni, mondták, hogy nem értik, mert a rendszerben már a férjezett nevem van... aztán amikor kiköltöztünk ide, újra bementünk hozzájuk, lakcímmódosítás stb. Természetesen minden papír a régi címre ment ki, aztán amikor kivertem a hepajt, kiderült, hogy csak levelezési címként vitték fel a tárnoki címünket, de tök mindegy, mert akkor sem ide küldték. Egyszerűen nem értem őket! Mostmár nem is érdekel... maradt a leánykori nevem továbbra is a kártyán, a lakcím még mindig a régi, levelezési a tárnoki. Egyszerűen már elegem van abból, hogy húszszor a nyakukra kell járni valami miatt. Bosszantó, mert direkt kivesz rá a párom is szabit, bemegyünk személyesen és így sem sikerül elintézni. Hogyan kéne???? Ennél többet már mi sem tudunk tenni, esetleg, ha mi pötöygnénk be a rendszerükbe a nevemet és a lakcímünket. Gáz az egész! Bár most annyira belelovaltam magam, hogy lehet, hogy mindjárt írok az OTP-nek egy panaszlevelet. Kép))
Bogi hogy van?

Képzeljétek, pénteken viszem Noncsit beszoktatni egy bölcsibe. Kép A gazdagrétibe. Remélem, könnyen fog menni. Kép

Mona, most mentem szerdán? Lehet, hogy a következőre mi is benevezünk. Kép Én a Fonyód utcai bölcsivel beszéltem, ők is nagyon arik, ott is van játszóház. Itt mennyibe kerül egy alkalom? Foglalkozás is van? De jó, nagyon belelkesültem! Szerdánként játszócsoport, pénteken bölcsi! Noncsi végre gyerkőcök között lesz. Kép Mennyi idős is a Te bébid? Nem emlékszem pontosan, bocsika..

Szép napot!
meronna

Sziasztok!

Meronna

OTP Kép Kép Kép
Nekem már iszonyúan elegem van belölük. Amikor visszavittük a rosszul kiállított kártyát és leadtuk, közölték, hogy a kártyaellőállítási díjat azért levonták és nem áll szándékukban visszaadni. Ekkor szóltam 2x , hogy nem az a nevem. Ezután amikor mentünk, ismételten kiderült, hogy nem sikerült átállítani a gépet az új nevemre, de mondták, hogy ha sorbaállok a másik ablaknál ott átállítják. Persze mindezt gyerekkel, tömegben. Megmondom őszintén, hogy én itt feladtam a dolgot. De nem ajánlom nekik, hogy még egy rosszul kiállított kártyát küldjenek... Kép
A Bogi már jól van, most én vagyok beteg, újfent sikerült elkapni tőle.
Ma kivittem szánkózni, estére nem sok hó maradt. Ezt utálom, amokor egyik nap esik, másik nap elolvad.
Majd mesélj a beszoktatásról.
Nem teszel föl egy képet a Noncsiról? Olyan kiváncsi vagyok, hogy mennyit változott. Kép

Mona

Majd megpróbálom beazonosítani a házatokat, ha arra járunk.
Az M7-esen szoktunk menni dolgozni, csak idei autópálya matricát még nem vettünk. Szerintem ez is felháborító, hogy Érdig ingyenes, utána állítólag azért nem mert sokáig nincs lehajtó (a Tárnokit ugye nem jegyzik, kitáblázva sincs, másik irányba lehajtó sincs), és 3km miatt kell matricát venni 35.000-ért. Kép

szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem...

Csütörtökön délelőtt elintéztünk pár függő ügyet (OEP, OTP stb.), pénteken meg délelőtt voltunk ugye a bölcsiben.
Hát... minden csodás volt addig, amig ki nem mentünk a délelőtti levegőzésre. Onnantól kezdve vhogy teljesen elvágták a hangulatomat. Maga a bölcsi tök jó, arik a gondozók, jól felszerelt, normálisak a gyerekek(!), egyszóval már túl szép lett volna, hogy igaz is legyen. A bibi onnantól kezdődött, hogy a délelőtti levegőzés ugye az udvaron történik. Ez ugye egy bölcsi. Namármost a tervezéskor frankón elfelejtették, hogy a bölcsis gyerekek nem arról híresek, hogy lépcsőt tudnak mászni és egyensúlyozni tudnak a korcsolyapályához hasonlító köveken... mert utóbbin én is majdnem hanyattvágtam magam. Szépen lelépdeltünk a lépcsőkön (persze Noi kezét erősen fogva, mert hiába tud már járni meg szaladgálni, azért a lépcsőn való le és felközlekedésben még nem jeleskedik...). Miután átvészeltük ezt az akadályt, megérkezvén az udvarra ismét csak elszörnyedtem, hogy van egy kis sáv, amin el van lapátolva a hó, a többi szépen már meg van fagyva (megjegyzem,a nagy havazás nem csütörtök este volt...- talán lett volna idő ellapátolni a havat. ). Ez még hagyján, de látom, hogy egy pár gyerek a kezét dugja ki a kerítésen, mert kutyust szeretnének simogatni ( a kutyákat ugye meg ott futtatják a környéken ). Szóval akkor egy kicsit elgondolkodtam. Én tudom, hogy sok a gyerek és kevés a gondozó. De hogyan hagyjam így ott a gyerekem, hogy tudom, hogy délelőtt 10-11 között elvileg levegőztetés van és ki tudja, mikor zuhan le a lépcsőn (mert ugye izgatja a fantáziáját, mert szokatlan és újdonság), vagy éppen mikor dugja be a kis kezét egy éppen arrafelé rohangáló kutya szájába, mert "vau-vau" és imádja őket??? Az már régen rossz, ha a gondozónő akkor fogja észrevenni, ha a lépcső tetején áll Noémi... Szóval, egyelőre ez a bölcsi dolog halasztva van.
Szamóca,
Bogi bölcsije milyen? Ott is ilyen akadálypálya van?
Meggyógyultál már?

Majd kicsinyítek képet és akkor teszek fel Noémiről. Most sztem megyek vasalok holnapra egy inget a páromnak, aztán sztem lassan alvás lesz, mert ma reggel nagyon korán keltett minket Noémi. Hétvége ide vagy oda, már fent kukorékolt hajnali 7 előtt...

Szép estét!
meronna

Sziasztok!
Meronna
Igen meggyógyultam, ezért a héten már dolgoztam is. Szerdán meg munka után vizsgáztam (sajnos nem sikerült Kép ) , így nekem sem volt időm netezni.
Megint utolért minket a "bölcsis végzet", vagyis 4 nap után a Bogi ismét beteg, múlt éjjel 39.2 fokos láza volt, nincs is jobb mint hajnali 1-kor hütőfürdöztetni a gyereket. Kép
Kiváncsi vagyok mit szólnak bent a munkahelyemen, lassan már csak (szó szerint) a fizetésemért járok be.
A bölcsi egész jó, igazi mázlink volt vele. Az utolsó pillanatban, augusztusban álltunk neki keresgélni, amikor már minden bölcsi tele volt. Ehhez képest csendes helyen van, lakótelepi házak között, nagy kerttel, van kertész is. Lépcső csak közvetlenül a kertkapunál van, de oda nem engedik őket. A kerten belül minden csoportnak megvan a maga kis része, mászókákkal és homokozóval. Én úgy láttam nem engedik őket a kerítéshez, folyamatosan igyekeznek szemmel tartani őket.
Én utálom azt amikor arra hivatkoznak, hogy nincsenek elegen, 10 gyerekre van 2 gondozónő, szerintem ez elegendő, vagy ha nem tudják felelősséggel végezni ezt a munkát, akkor ne is vállalják el. Én biztos nem érteném meg, ha erre hivatkozva történne valami a gyerekemmel.
Azt elhiszem, hogy kimerítő ennyi gyerekre vigyázni ( sokszor 1-re is Kép ) , de ha kiszámoljuk, akkor de.7-11.30 között van 4 és fél óra, aztán pihenhetnek kb 3 órát, amikor alszanak a gyerekek és utána max 1-2 órát kell még rájuk vigyázni. 5-után már csak ügyelet van, de ált. 4-kor, amikor megyünk a Bogiért alig van 1-2 gyerek a 20-ból. Szóval szerintem sok minden csak hozzáállás kérdése.
Találtál már valami új megoldást?
Akkor várom a képet Noémiről. Kép
Most már megyek...
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!
Igazán írhatnátok egy kicsit Kép Kép
Rólunk röviden:
A változatosság kedvéért ismételten betegek vagyunk. 2 hete szombaton voltunk egy igazi családi összejövetelen, a nagymamám 80.-ik születésnapját ünnepeltük. Kép
41-en voltunk és számomra meglepő módon a Bogi rettenetesen élvezte, nem félt senkitől, a nagyimmal táncolt, az unokatesóimmal elvonult játszani stb.
Igen ám, de másnapra betegek lettünk mind a ketten, neki 40 fokos láza lett,1 hétre rá enyhe tüdőgyulladása. Én is napokig lázas voltam és még most is arcüreg gyulladásom van. Kép
Így még jövő héten is kényszer pihenőn vagyunk.

Remélem titeket nem ért el ez az influenza járvány.
Írjatok egy kicsit ha tudtok Kép , már olyan bezártság érzetem kezd lenni... Kép

Sziasztok
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Szia Szamóca!
Akkor, hogy megnyugodj nem vagytok egyedül. Máté dec. közepétől február elejéig volt beteg. Egyszerűen nem tudott meggyógyulni plusban a 15 hónapos oltás az éppen enyhülő panaszait úgy kihozta, hogy már minden baja volt szegény gyereknek. Tüdőgyulladás, gennyesmandula és hörghurut. Útközben még kapott egy vírusos hányásos hasmenésest valamit amit az apja családjától sikerült elkapnia. Én is belkaptam ezért indult be elöbb a szülés. bár kitudja.....
A gyerekdoki aki a kórházban megviszgálta Mirát azt mondta, hogy egy nappal sem született elöbb biztos elszámolták. Hát én azért kb. tudtam mikor készült , de mindegy.
Utána két hétig jól volt Máté majd ujra bele a tutiba, de közben Mira is beteg lett. Egy nap hijján 4 hétig volt beteg. A szívem szakadt meg érte. eddig többet volt beteg mint egészséges. A végén már antibiotikumot kellett adni mert nem javult. Úgyhoyg nekünk is kijutott a jóból. de most mintha senki nem lenne beteg (gyanus a dolog)Kép))
Nekem nem csak bezártság érzetem van hanem be is vagyok zárva, de talán mostantól, hogy meggyógyultunk és az idő is szép mehetünk csavarogni vagy csak ki a kertbe.

Tényleg mi gyulladt ki az utcátokban?
Volt valaki falugyülésen?
Vendég

Szia Cinicini!

Jó rólatok újra hallani. Kép
Nem semmi amit a betegségükről írtál, örülök, hogy már meggyógyultak. Én abban bízom, hogy jön már a jó idő és akkor vége ennek az időszaknak. Még életemben nem voltam ennyit beteg. Mindig büszke voltam rá, hogy milyen jó immunrendszerem van, hát ez mostmár a múlté. A dokinőnk mondta, hogy most több olyan kismamát is kezel, akit hetek óta nem tud kigyógyítani, mindig visszaesnek.

Mekkora most Mira baba?
Nagyon tetszik a neve, ki választotta a családban?

Egy régi , rozzant ház gyulladt ki. Nem ismerem a tulajt, tőlünk távolabb van a ház, de nyáron láttam, hogy javítgatják, addig lakatlannak tűnt. Ha tényleg új a tulaj , akkor szegénynek nem volt szerencséje vele. Teljesen kiégett a teteje, de most már lefedték hullámpalával.

Nem voltunk falugyűlésen, pedig lehet, hogy el kellett volna menni. Mindenesetre a kóbor kutyákból nagyon elegem van!!!!

szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Szia!!!!
Mi történ a kutyákkal? Ugye nem bántottak? ha za enyémet látod légyszi küld haza, bár mostanában ritkábban lóg meg.

Mira 7 hetes és 4650 gr. Rengeteget eszik. Éjszaka szépen alszik és álatlában du. szokott nyüglődni, de ez megbocsájtható neki, még nem nagyon tud mit kezdeni a szabadidejével.
Egyébként apja találta a nevet, nekem mén néha furcsa ezelött nem igen hallottam ilyet.

Igen, nekem is több gyerekes barátnőm mondta, hogy ennyit még nem voltak betegek. Se a babák, se a mamák. Szerintem ez az időjárás miatt van. annyira trutyi, hol fagy, hol olvad.

Ennek a tavasznak én is nagyon örültem, kezdtem hülyét kapni idebent. Már nagyon itt volt az ideje.

Mi is kihagytuk a falugyülést pedig lett volna mit mondanom. Valahogy ebben a faluban nem nagyon akar történni semmi. A Tárnokhírben is 2 éves összegző értékelést adtak, mert csak így telt meg egy oldal. én mióta ideköltöztünk nem igen láttam semmilyen változást. A bevezető úton az M7 felől akkora kátyuvan már hetek óta, életvezsélyes mégsem tömi be a kutya sem. pedig ezt még talán ki lehetne gazdálkodni. Játszótérrel kapcsolatban sem történt eddig semmi. Kiváncsi vagyok az álitólagos összel nyíló bölcsödére, bár szerintem ez is duma. Kicsit összeszedjük magunkat és megint beküzdöm magam a polgármesterhez. Kicsit már unom a dolgot.

Réka
Vendég

Sziasztok!

Előkerültem én is... nem is tudom, miért nem néztem be ide mostanság!
Mentségemre legyen mondva, hogy időközben Noncsi is beteg volt sajna, aztán vizsgáztam (2 tárgyból), meg közben műtötték Balázst is, most itthon szenved szegénykém.
Hétvégén jönnek anyósék, aztán megint vizsga, szóval nem unatkozom.
Közben meg megy a balhé a szomszéd telek miatt. Réka, te tudod, miről van szó... Szamóca, majd egyszer priviben elmesélem, ide azért nem írnám le... Kép
Réka, NE HARAGUDJ lsz. hogy nem hívtalak vissza!!!! Már nem tudom, mi jött közbe, de vmi biztos. Annyira sorry!!!
Végül kimentetek Ausztriába?
Remélem, mostmár kilábaltok a betegésből jóidőre! Máté jár még oda bölcsibe? Mit szól Mirához? Nem küldesz majd róla fotót? (még a Mikulás fotókat is várom azóta...Kép )

Szamóca, milyen kóbor kutyák vannak arrafelé? Ne is mondd, itt is szoktak kószálni... én meg ugye parázok tőlük.
Örülök, hogy Bogi ilyen jól viselte a családi összejövetelt. Kép
Falugyűlésen sajna mi sem voltunk, Balázs aznap 6-ig dolgozott, nem tudott cserélni senkivel sem a mhelyén. Pedig jó lenne tudni, mi történt ott...

Na, most megyek lefeküdni, mert álmos vagyok. Noncsi reggel nagyon korán kelt, és a délutáni alvása is nulla volt. Kép

Jó éjt!
sziasztok: Kriszta
meronna

Sziasztok!
Én is jól eltüntem, pedig lenne kedvem dumcsizni itt veletek, de nálunk is zajlik az élet. Hetek óta most vagyok úgy először, hogy a párom anyósomnál, a Bogi meg alszik és még időm is van, hogy írjak.
Már 3 hete dolgozom egyfolytában, úgy tűnik vége a betegeskedésnek. Szerencsére, mert mint kiderült a cégnél leépítés lesz és nem szeretném ha kitennék a szűrömet. Bent nagy a hajtás, ráadásul rossz szemmel nézik, ha valaki netezik. Kép
Közben a sulit is csinálom ezerrel, megint letettem 4 vizsgát,de, van még 12 + 2szigorlat, most 18-án megyek legközelebb.
Tegnap elvetettük a fűmagot a kertben, kérnék mindenkit, hogy járja el az esőtáncot Kép ( én már megtettem.).
Meronna , majd írd meg, ha van időd, mi ez az ügy a szomszédotokkal, e-mail cím a profilomban. Én is várom a képet továbbra is Noncsiról Kép

Cinicini, én is kiváncsi lennék a pici lányra, ha lehet , küldj nekem is képet Kép

Kóbor kutyák: amiket újabban látok és zavar pl: kuvasz, rottweiler + 1 malamut, mindegyik jó méretes. Zavar mert a Bogi fél tőlük és biciklizés közben se szeretek azon imádkozni, hogy ne nézzenek üldözendő vadnak, arról nem is beszélve, hogy amikor beállunk a kocsival, a nyitott kapun keresztül összeverekedhetnek a mi kutyánkkal. Ez nem kitaláció, a szomszédunk tacsiját 1 hónappal ezelőtt széttépték. Kép

Fejlődés: nincs sok, de Érdnél azért jobb, ezt tapasztalatból tudom. A Tabán utcát tavaly aszfaltozták és felújították a műv. Házat. A mi utcánkban szerencsére a többség szépen gondozza a kertjét és igyekeznek a házakat is.

Most ennyi, jók legyetek, majd igyekszek benézni
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Megőrült a babanet, eltünt a profilom, újra kellett regisztrálnom, most írja, hogy új felhasználó üzenetek száma: 1, viszont ha rákattintok a névre előhozza a régi profilomba feltett képet a Bogiról. Ki érti ezt!?
E-mail címet nem ír ki, az enyém: szabo.moni@c2.hu

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!
Végre betudtam lépni. Mostanában mindig van valami baj a babanettel. Legalábbis nálam. tegnap 2-vel arrébb leéget egy fa bódé. A férjem vette észre, de csak annyit mondott, hogy- JÉÉ, mekkora tüzet rakott a szomszéd. Úgyanis a közvetlen szomszédunk építkezik és ők gyakran raknak tűzet. Erre én is megfordultam, és közöltem a férjemmel, hogy a fabódé ég és nem tüzetraktak. Hát mit mondjak kicsit megijedtünk a szomszédbácsival együtt, de a tűzoltók hamar kiértek. tegnap még egy baleset is volt itt a kereszetződésben.
nem tudjátok mikor kezdik építeni a sóskúti lehajtót, mert én úgy emlékszem, hogy tavaszt mondtak, az meg már itt van.
A kátyukról már nem is mondok semmit, még egy teherautó is elsűlyedne benne.
Néha tele van a puttonyom, olyan jó lenne, ha lenne végre egy nyomi játszótér ahova kijárhatnánk a gyerekekkel, de én eddig csak igérgetést hallottam és annak már nem hiszek.

sziasztok és írjatok!!!!
Vendég

Sziasztok!
Cinicini
Lehet, hogy ezt a fabódé tüzet mi is észleltük, legalábbis volt egy olyan, hogy jöttünk hazafelé kocsival, fújt a szél,és még mondtam is a páromnak, hogy ki lehet ilyen őrült, hogy ilyen időben tüzet rak. Kép

Én azt sem tudtam, hogy lesz sóskúti lehajtó. Kép

A játszónak én is örülnék, nem is tudom mi lesz , ha jön a köv. gyerek, a Bogi megfog itthon őrülni. Tisztára bölcsi mániás kezd lenni. Mostmár hétvégén is a többieket emlegeti, az este az úgy néz ki nálunk mostanában, hogy lefektetjük és, akkor kezdi mondogatni: Csenge is hazament, Dorci is hazament stb. 20-an játszanak együtt, mire a végére ér én elalszom.
Ugyanez peluscserénél is megy: " Csenge is kakás, Dorci is kakás..." a múltkor mondta,hogy Judit is kakás (ő a dadus Kép )

A kátyuk mellé kitettek táblákat. Az első két napon még azt gondoltam, hogy javítani készülnek (én az örök optimista Kép ) , de most már kételkedem benne.

Meronna
Látod még mindig kitart az esőtáncom Kép Kép
Nálunk már kikelt a fű, és ti is jó esélyekkel indultok.

Elültettem ma az árvácskáimat is az ablakokba, de amit most a legjobban szeretnék az ,ha meglenne már a teraszkerítésünk. Megőrülök a kutyától állandóan itt fekszik a lábtörlönkön mi meg hordjuk befelé a kutyaszőrt a lakásba Kép

Egy rossz lesz idén, hogy a mögöttünk lévő telekre most kezdenek majd házat építeni, így egész nyáron kopácsolni fognak. Tényleg Réka , titeket mennyire zavart az építkezés a szomszéd telken? Nagyon behalatszott?

Most megyek vacsit főzni, jók legyetek Kép
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Szia Szamóca!

Mellettünk elég diszkréten építkeztek. Szépen lassan és komótosan. Néha hallottuk, hogy a munkások káromkodnak meg izélgetik egymást és esetenként áthullott ez-az, de én sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk a tulajdonos végíg felügyelte a munkát. Ráadásul mi jóban vagyunk velük, nagyon rendesek, mondták is, ha valami zavar minket akkor szóljunk. Most még a vakolás hátra van, de nem hiszem, hogy ne élnénk túl.
Képzeld azért lett tűz a másodszomszádunknál mert a kisfiú játszott a gyufával. Még tiszta szerencse, hogy neki nem lett baja és a tűz sem terjedt tovább.

Én tavaly olvastam a lehajtóról és most telefonáltam a polg. hiv.-ba és rákérdeztem. Valszeg májustól kezdik az építkezést aminek az a lényege, hogy a sóskútiak ne rajtunk keresztül menjenek haza. Ahol lejövünk az autópályáról ott a kereszteződésnél majd jobbra is el lehet menni. Plusz fel lehet majd menni fehérvár felé és le lehet majd jönni a Balaton felől és valami felüljáró is lesz. De azt már nem értettem, hogy hol.

Nem volt arról szó, hogy a Kossuth és a Halász közé még csinálnak egy utcát?
Ma bevittünk két kutyi a menhelyre Budaörsre a szívem szakadt meg értük. Remélem találnak nekik gazdát és jó kezekbe kerülnek. Pityogtam rendesen mikor otthagytuk őket pedig az egyik csak tegnap óta lebzselt nálunk.

Mázlid van, ha így bejött a bölcsi Boginak. Máté elég nehezen viseli, lehet azért mert hetente csak 2X6 órát van ót és nem igazán tudta megszokni. Majd ősztől.
Ha meglesz a tesó ki veszed Bogit a bölcsiből? Tényleg ő szeptembertől nem mehet már oviba itt Tárnokon?

Most, hogy ennyit kérdezősködtem be is fejezem.

Írjatok ám!!!!!!
Vendég

Sziasztok!

Nini, hogy feléledt a topicunk! Kép

Visszatérnék a régi nicknevemre, jó? Chrissy-ként írtam kezdetben a babanetre, mostmár maradnék akkor ezen a neven, jó?

Szamóca, minden esős nap emlegetlek, mert sajna mi még sehogy sem állunk a füvesítéssel, mert annyira vizes a talaj, hogy a kertész nem tudja csinálni a talajmunkálatokat, úgyhogy még a fekete föld sincsen szétterítve, a füvesítésről meg már nem is beszéljünk... Gondolom, mire sikerül elvetni a fűmagot, tiszta szárazság lesz. Kép

Réka, kár, hogy tegnap úgy beiszkolt a férjed, szívesen bemutatkoztam volna neki, meg gondolm Balázs is. Kép
A tűzoltókat múltkor én is hallottam, mostmár akkor tudom, mi is égett. Kép

Lehajtó? De jó hír! Ezt eddig nem is tudtam! Vajon mikor lesz kész?
Ja, meg olvastam a Tárnokhírben, hogy az "itteni" benzinkúton van vmi igényes étkezde is. Én még mindig nem tudom, hol van az az "itteni" benzinkút. Kép

Pénteken felhívtam egy magánovit Érden. Havi 60e Ft volt a költségtérítés. Hehe... úgyhogy most ezt a vonalat hanyagoljuk. Kép
Tényleg Szamóca, Ti anno megnéztétek az érdi bölcsiket?
Örülök, hogy Boginak bejön a bölcsi! Kép Ő hanyadi kerületibe jár?

Ma délelőtt voltunk a battai TESCO-ban. Persze, amit akartunk alapban venni, az pont nem volt, és sokan is voltak - Réka, úgyhogy nektek a múltkor mázlitok volt. Kép Bár tény, hogy a Postán nem volt senki sem előttünk. Kép

Vmit még akartam írni, de elfelejtettem... rövid az agyam mostanság. Kép

Na, jó éjt mindenkinek!
sziasztok: Kriszta

Chrissy

Kép
chrissy

Mondanom sem kell, hogy a levél felénél esett le, hogy ki vagy. Bocsika.
Én ezzel nickneveddel nem is találkoztam, vagy nem emlékszem?????
Meg van a hintaállványunk és a homokot is beüzemeltük. Sőt a kisházat is lepateroltuk a kertbe. Egész pofás játszóteret varázyoltunk a gyerekeknek. Képzeljétek lesz majdnem szomszédunk a másik üres oldalunkon. Szintén fiatal pár 2 babával. A kislány 3 éves, és a kisfiú 10 hónapos. Ha jól aemlékszem akkor Noémiaval egynapon született csak késöbbi évjárat. Még idén ki is akarnak költözni. Most keresnek albérletet itt a környéken mert az építkezés miatt szívesebben laknának itt. Hát nem tudom, hogy van-e Tárnokon ilyen. Majd körbenézek.
Hát, a mi füvünk sem kezdett még nőni, pedig már nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy az egész kert készen legyen.
Én úgy tudom, hogy a benzinkút ott van, ha tovább mész a Balatonfelé a lehajtón. Tehát innen nem lehet megközelíteni. De azért jó, hogy van.
60 rugó az ovi, ezek meg vannak huzatva. A szüleim anno azt sokalták, hogy 5000 ft-t kellett a suliért fizetni, mert alapítványiba jártunk és ott volt tandíj. Röhej. Bár, ha nem kapnak támogatást az önkormányzattól akkor érthető. Hiszen ebből kell fizetést osztani, etetni, játékokat venni és a többi költségüket kifizetni. De akkor is marhasok.
Én is megyek mosogatni, remélem, hogy holnapra is marad a szépidő, mert ma egésznap kint voltunk és mind a két gyerek kidőlt estére.

Sziasztok: Réka
Vendég

Sziasztok!
Cinicini
Mi is jóban vagyunk a szomszédokkal. Nálunk hátul egy dupla telek van, egy idős házaspár lakik ott és az ő unokájuk fog ide építkezni. Most ment férjhez és babát vár, egyszer beszélgettem vele, akkor szimpi volt ő is.

Mázlijuk volt a másodszomszédotoknak. Tényleg az ember nem győz eléggé odafigyelni, a Bogi pld-ul van hogy tekergeti a gáztűzhely sütőjét, pedig azért mindig rászólunk. Egy ilyen házban nem tudja az ember csak úgy becsukni a konyhaajtót(mivel nincs Kép ), hogy ne férjen hozzá .

Az nem árt, ha le lehet majd ide hajtani a Balcsi felől, én már többeket láttam a Bp-i lehajtót erre a célra használni. Kép

Az egyik kutya nem egy kis fekete volt? Azt láttuk egy párszor a házatok előtt, meg egyszer bent a szomszédotoknál.Nem is tudtam, hogy Budaörsön van menhely. Milyen, kultúrált?

Ha sikerülne a köv. baba , akkor ősztől legkésőbb kivenném a Bogit a bölcsiből, úgyis jönne a betegeskedő időszak. Oviba leghamarabb a 3-évtől mehetnek, ez nálunk okt.8. Általában ilyenkor januárban szoktak váltani a szülők. Nem tudom még, hogy lesz nálunk, szeretném, ha valami jó oviba járna. Persze teljesen más a helyzet, ha dolgozom, meg ha itthon lennék a köv. gyerekkel. Ha dolgozom , akkor valószínűleg Bp-en fog járni, ha itthon vagyok akkor körülnézek először a környéken, de az első hónapokban szerintem itthon lenne velem.

Chrissy
Bocsi az esőért Kép , én úgy értettem amikor mondtad, hogy már elszórtátok a fűmagot.

Benzinkút: még én sem láttam, milyen márkájú ?

Mi nem néztük meg az érdi bölcsiket, én Érddel kapcsolatban, amúgy is szkeptikus vagyok. Kép
Annyit viszont már hallottam róla, hogy többszörös túljelentkezés van és érdi otthon lévő kismamát már elhajtottak, hogy nincs hely.
Bogi a XIX.-kerbe jár, Eötvös u-i-bölcsöde.

A battai Tescot, már én is meg akartam nézni, hogy kell átmenni Battára? Van valami különbség?

Írnám, hogy megyek aludni, de éppen nem tudok, nektek azért jó éjszakát Kép
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!!

Itt mindenhol építkeznek. eszméletlen, hogy mennyi új ház épül. Bár egyik-másikat nagyon pik-pak felhúzzák és az nekem gyenus. Itt a halászban 2 hónapja még állt egy rozoga házikó most meg egy vadiúj ikerház van a helyén.

Évközben nem veszik be a gyerekeket az oviba? vagy úgy vannak vele, hogy aki szeptember után született az tuti évvesztes? Furcsa. Nálunk gazdagréten azt mondták, hogy évközben is mennek át gyerekek oviba.
Azért kérdem mert mi is októberiek vagyunk és nem mindegy hogy 1 évig vagy 2 évig hordjuk Mátét bölcsibe Gazdagrétre. Vagyis mindegy, de akkor is izgat, mert a Tárnokhírben az volt a mostani ovodaibeiratkozásnál, hogy azoknak a gyerekeknek akik jövő év, azaz 2006 április 30-ig betöltik a 3. életévüket.

Tényleg Szamóca, milyen szerinted a jó ovi? Nekem gözöm nincs, hogy mit kéne ilyen ügyben szemelött tartani.Vagyis lenne elképzelésem, de olyan nincs.

Battai tesco kisebb és biztos, hogy az áruválasztéke visszafogottabb. Én mondanám, hogy nincsenek sokan, de Krisztáék most voltak és ő meg azt mondta, hogy sokan voltak. Nem baj hamarosan lezs még közelebb Tesco és akkor majd odajárunk.
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, most csak egy kérdés lenne:
nem tudtok vkit, aki esetleg keresné az eltűnt német juhász kan kutyusát? Pár napja itt kószál szegénykém. Adtam neki egy kis kaját is, de nagyon le van fogyva...

Ch.Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Most csak egy picit írok, mert dolgozom éppen.
Chrissy
Sajnos én nem tudok senkit, aki keresné a kutyáját . Kép
Persze rajtunk kivül Kép

Cinicini
Egyes házak tényleg túl gyorsan épülnek. Ezt a bátyám is mondta, aki kőműves. Valószínűleg nem lesznek hosszú életűek Kép
Ovi: legyen kulturált, csendes helyen, jó levegő, normálisak az ott dolgozók. Ezek az alap dolgok. Ezen kívűl én szeretném ha 3 éves kora után már sportolna, vagy táncolna stb. , szóval legyenek foglalkozások, amiből lehet választani. Ha dolgozom akkor nem tudom megoldani, hogy pld délig ovi, utána du-tán elvinni valahova foglalkozásra.

puszi
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Sziasztok!

Most kukkantottam be a babanetre és megláttam, hogy van tárnoki topik is, bár elég régen nem járt erre senki sem!

Mi is tárnokon élünk immár 5 éve és nagyon jól érezzük itt magunkat.

Remélem hamarosan jár erre más is!

Andrea
andrea_m

Sziasztok!

Andi, én járok erre, már annyiszor szerettem volna válaszolni is Szamócának, csak aztán sosem jött össze. Kép

Mesélj magadról vmit, honnan költöztetek ki, merrefelé laktok, babád mekkora, fiú, lány, neve stb. stb. Kép

Most is szeretnék többet írni, de ebben a pillanatban robogott be a kislányom, nagyon nem akar aludni... hát, legfeljebb már 7-kor megy aludni. Kép

Mi ma voltunk játszóbölcsiben, bíztam benne, hogy kifárad a gyermek, de úgy látszik, elég volt neki a 20 perc alvás az autóban... én úgy pihentem volna... Kép

Na, mentem, mert vár a peluscsere. Kép

sziasztok!
Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Szia Chrissy!

Köszi, hogy válaszoltál!Kép

Pestről költöztünk ki és a Petőfi utcában lakunk. Két kisfiunk van, a nagyobbik 4,5 éves a kicsi 2.

A nagyobbik bejár Pestre oviba, a munkahelyünk mellé, mert itt tavaly elutasítottak bennünket azért, mert otthon vagyok a kicsivel. Ha felvették volna, akkor is csak félnapra, szintén a kicsire hivatkozva.
Egyébként az elmúlt héten kétszer is hívtak az oviból, hogy mi történt, hogy az idén nem jelentkeztünk?

Amikor a nagyobbik fiam kicsi volt, kb. 8 hónapos, akkor jártunk egy ideig a Műv.házba baba-mama klubba, de aztán elmaradtunk.

Sziasztok:
Andrea
andrea_m

Szia!

Mi is pestiek voltunk, Kápmegyerről jöttünk ide. Nekem még csak egy kisbabám van, ő pont a jövő héten lesz kettő éves. Kép A Dózsa György úti ovihoz tartoztok? Én oda szeretném beiratni jövőre Noémit, hát majd meglátjuk, sikerül-e... A kisebbiket jövőre megpróbáljátok beiratni az itteni oviba?

Mi biztos nem találkoztunk a Műv. házba, mert mi csak asszem szeptembertől-októbertől kezdtünk oda járni. Mostmár egyébként szerdánként van, néha van, amikor mi is eljutunk, de sajna nem mindig jön össze.

szia: Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Hali!

Mi csak egy kicsit jöttünk "kintebb", Nagytétényben laktunk.

Oda tartoztunk, de aztán talán tavaly nyár elején a jegyző megváltoztatta és a Petőfi utca a 42-es hsz-tól már a Templom utcai ovihoz tartozik. Áhhhh, nem is foglalkozom velük. Egyébként az elmúlt héten a Dózsa Gy. útiból kerestek, hogy miért nem élünk a lehetőséggel, hiszen a gyerek már 5 éves lesz decemberben?

A kicsit is Pestre fogjuk járatni, oda ahova most a nagyobbik is jár. Lesz egy közös évük és talán egy csoportban is lesznek. A kicsinek biztosan jobb lesz, hogy legalább a tesója ott van vele. Az oviban egyébként eddig vegyes csoportok voltak, aztán januárban lecserélték a vezető óvónőt és az új azt mondta, hogy ő a korcsoportos bontásnak a híve, így ősztől lesz egy középső és egy nagycsoport és marad kettő vegyesen. Mi Petit a régi csoportjában hagyjuk a régi óvónőkkel és az vegyes csoport marad.

Dávid, a kisebbik gyermekünk jún. 25-én lesz 2 éves!Kép

A baba-mama klubba csak néhány alkalommal voltunk, aztán tavaly eszembe jutott, hogy el lehetne menni a kicsivel, de aztán ez elmaradt, pedig programnak nem lenne rossz ősztől-tavaszig. Nyáron mi nem vagyunk itthon, a fiúkkal le szoktam menni a Balatonhoz és csak szeptember elején szoktunk hazajönni.

Szia:
Andrea

Ui.: Jut eszembe, merre laktok?
andrea_m

Szia!

Úgy néz ki, csak mi ketten vagyunk itt mostanában, de sebaj! Kép
Mi az új részen lakunk, a lakóparkban, végülis közel a költők/írók utcákhoz. De a Petőfit azt most sajna nem nagyon tudom behatárolni, hogy melyik lehet, de gondolom, elég hosszú, nem? A patakig megy, ugye?

Balatonon hol van nyaralótok? Nemsokára akkor mentek is le megint, nem? És olyankor a párod egyedül van itthon? Szegény. Kép De a gyerekek biztos élvezik a Balcsit. Kép Nekünk ugye újdonság még ez a kertesházasdi, tetszik nagyon, szóval jól elvagyunk. KépMost füvesítünk, ha az készen lesz, utána már Noémi is tud randalírozni a kertben. Sztem a jövő héten már lehet rohangálni a füvön. Legalábbis Noncsinak. Kép

Jó dolog, hogy együtt fog járni a két tesó oviba, Dávidnak sokat fog jelenteni! Az elején legalábbis mindenképp. Mi körzetileg a falu ovijába tartozunk,de én oda nem szeretném beiratni Noncsit. A Dózsa György úti ovi a szimpi, meg max. a Templom utcai, de az már messze van tőlünk. Hát, majd jövőre kiderül, hogy hová veszik fel.
Nem teszel fel a kicsikről fotót?

Voltunk ma kint egy órát sétálni, huh, iszonyat meleg volt! Elsétáltunk a közértig, majd vissza... most durmol is egy nagy ebéd után a leányzó, rendesen lefáradt ő is. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Szióka!

A Petőfi utca a Dózsa Gy. és a Benta között van, jó hosszú. A Rákóczitól a 3. utca a falu felé. Mi a Bentához vagyunk közelebb.

Balatonlellén van nyaralónk, s most még csak a 7végéket töltjük lent, aztán majd nemsokára tényleg megyünk le hosszabb időre is. Van még dolgunk itthon, s mire azt elintézzük, biztosan június közepe-vége lesz. Akkor lemegyünk és majd csak augusztus végén, szeptember elején jövünk haza. Ilyenkor úgy szokott lenni, hogy a férjem hétfőn reggel onnan jön dolgozni és pénteken munka után oda jön vissza, tehát csak 4 este van amit egyedül kell töltenie, az meg nem olyan sok. Ilyenkor szoktak elmenni pecázni a szomszéd sráccal, meg azért hagyok itthon néhány feladatot is erre a néhány napra!Kép))
Júliusban eljön 3 hét szabira, meg hosszú hétvégétket is szokott csinálni, amikor már csütörtökön lejön hozzánk Lellére. Szóval nem olyan vészes a helyzet.

A kert nálunk már nagyjából rendben van, a füvesítésre gondolok. Van hintaállvány meg homokozó a fiúknak és majd még szeretnénk csúszdát, meg valamilyen kis házikót ahova be tudnak bújni "rosszalkodni". Ezek elkészítése lesz Apának feladat a nyárra. Kép

Megpróbálok képet feltenni!Kép

Szia:
Andrea

Kép

Kép
andrea_m

Szia!

Nálatok is ilyen iszonyat meleg van, mint nálunk? Kép Jaj de várom már a holnapot, elvileg akkor vissza esik a hőmérséklet 30 fok alá...

Köszi a fotókat, igazán helyes kiskertészeid vannak! Kép Jöhetnek hozzánk is öntözni, párom már úgyis ki van akadva a locsolástól, dehát a fűnek kell a víz. Kép Jó nektek, hogy már túl vagytok a füvesítésen! Sajna körülöttünk van két üres telek, ami miatt viszont állandóan jön át a gyom, szóval én naponta/kétnaponta szépen kimegyek esténként a kertbe és huzogatom ki a csalánt stb. Kép Lassacskán csinálunk egy második gyomirtást, talán jobb lesz utána egy kicsit, mert szeretnénk a kerítésre rátenni majd ezeket a lamellákat, vagy miket... Utána meg majd Noncsi is végre birtokba veheti a kertet, majd beszerzünk neki homokozót stb.

Lelle nagyon szép, párszor én is voltam már ott, bár egy időben Zamárdiba jártam sokat, ott van egy nagyon jó pizziéria. Kép Az a pár este meg tényleg nem vészes sztem sem, sőt, sztem néha az ember előnyére válik az egész, várjátok, hogy már végre találkozzatok, nem?

Elég pocsék éjszakám volt, Noncsi fél 5-től fent volt, sztem a meleg miatt... most végre alszik, én pihizek egy kicsit, mert este tanulnom kell,a héten lesz két vizsgám is. Kép

Tényleg, sokan voltak most a Balcsin?

Chrissy

Kép
chrissy

Írtam egy jó hosszú választ, de sajna elnyelte a net!Kép(
Majd összeszedem magam és megpróbálom megírni még1x!

Andrea
andrea_m

Andi, a Babanet néha(?) eltünteti a hozzászólásokat... én már jópárszor tanultam belőle, úgyhogy mielőtt ráklikkelnék a nézet/küldés ikonra, kijelölöm a szöveg, jobb egér gomb, másolás... nem teszem ki Wordbe, elég csak a memóriában hagyni (vágólap), ha véletlenül elszállna az egész, megvan a vágólapon, nem kell újrapötyögni. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Köszi!

Olyan sokat gépeltem, erre elszállt valahova az egész!Kép
Majd este írok, most éppen kenyeret sütök (bár azt a gép csinálja), meg üvegre festek egy-egy kis képet az óvónőknek, holnap lesz évzáró az oviban
andrea_m

Akkor elkezdem még1x!

A melegről már nem írok semmi, mert szerencsére lehült a levegő egy kicsit, bár a tegnapi erős szél is nagyon rossz volt.
Az alsó szinten a nappaliban van klimánk, így azt kapcsoltam be, meg jó 3/4 részben leengedtem a redőnyöket és így elviselhető volt a meleg. Jövőre szeretnénk kivülről beszigeteltetni a házat és akkor a fenti szobákba is szeretnénk klimát tetetni.

Nekünk mindkét oldalon van szomszédunk, de sajnos az egyiknél elég nagy kupi van. Kép Amióta itt lakunk azóta mondogatjuk nekik, hogy mennyivel egyszerűbb lenne nekik is ha befüvesítenék az egészet. Akkor egy héten egyszer le kellene nyírnia és kész, a gyereknek is lenne hol játszania, és nem lenne ennyire gondozatlan. Most jó derékig érő gaz van benne. A másik szomszédjuk már nádfonattal "lefalazta" őket, hogy ne lássák ezt az őserdőt. Csak az a baj, hogy a lány szülei azt vallják, hogy ha van kert, akkor azt vétek parlagon hagyni, meg kell művelni, mert milyen jó a saját borsó, bab, stb. Ezért minden tavasszal átjönnek, felássák a kertet, elültetik amit gondolnak majd otthagyják, a szomszédék meg teszenek rá, néhány hét alatt elgazosodik, nem locsolnak, ezért minden kiszárad, s ha valami mégis túlélné a nyarat, akkor sem törődnek a terméssel, a szárán szárad el minden. Peti és a szomszéd kisfiú között 3 hónap a korkülönbség, tehát együtt voltunk itthon, de egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a szomszéd csajszi hányszor volt kint a kertben. Most, hogy meg már megint dolgoznak mindketten, abszolut nem foglalkoznak semmivel sem. Kép

A meleghez kapcsolódik még az, hogy nálunk az elmúlt napokban este 1/2 7-től kb. 9-ig nem volt víz, vagy alig-alig csordogált. Vasárnap este 8-kor egy csepp víz nem volt, s a férjem mérgében felhívta a szolgáltatót. Persze nem tudtak semmit sem csinálni, ezért hétfőn délelőtt még1x telefonált, majd délben két kocsival 5 pali csengetett be, hogy szeretnék megnézni a vízórát, mert a férjem telefonált, hogy nincs víz. Mondtam nekik, hogy nem ilyenkor, délben van gond a vízzel, amikor az utcában lakók kétharmada nincs itthon, hanem este, 6 után, amikor már mindenki itthon van nekiállnak locsolni, mosni, főzni, stb. Az elmúlt 5 évben, amióta itt lakunk csak ebben az utcában legalább kétszer annyi lakó van, rengeteg új ház épült, fejlesztés, rendszerbővítés meg kb. 20-25 éve nem volt. Ugyanazok a csövek vannak lent, amelyeket akkor tettek le, amikor itt a Ligeti részen elkezdték a hobbikerteket kiparcellázni. Áááá, mondták, nincs itt baj a rendszerrel biztosan a vízóránkkal van baj. Szétszedték, kicserélték, mert azt mondták, hogy van benne egy golyó és az be szokott szorulni és nem tud a víz átfolyni. Mindig csak egy 7-9 között-kérdeztem, mire csak mosolyogtak. Szerencsére a mozgolódásra kijött néhány szomszéd, akiktől megkérdeztem, hogy nálunk van-e probléma esténként a vízzel, s mindannyian azt mondták, hogy igen. Megkérdeztem még, hogy mi a teendő, ha továbbra is problémás lesz a vízellátás, mert úgy gondolom, hogy ha kétnaponta kicsrélik az órát, akkor sem lesz esténként a víznyomás rendben. Telefonáljunk minden nap? Adjam körbe a telefonszámukat a szomszédok körében, hogyha nincs víz, akkor telefonáljanak mások is, legyen kb. 600 bejelentésük egy napra? Írjunk levelet az önkormányzatnak? Mit tegyünk, hogy csináljanak valamit, hiszen még csak néhány napja van nagy meleg. Azt mondta az egyik muki, hogy ha hétfőn este sem lesz víz akkor megint telefonáljunk és akkor kijönnek este és megnézik, hogy mi a helyzet.
No, hétfőn a férjem egy vacsorára ment, 1/4 8-körül elkezdett zuhanyozni, majd ott állt tetőtől-talpig habosan, mert időközben "elfogyott" a víz.......

Azt hiszem, kb. ezekről a dolgokról írtam az "elszállt" hozzászólásomban is.Kép

Miből vizsgázol?

Andrea
andrea_m

Sziasztok!
Én is beszéltem hétfőn a vizesekkel. Semmire nem jutottam. Arra a kérdésemre, hogy mit lehet ilyen esetben csinálni, nem tudtak válaszolni. Egy újabb probléma, amit az önkormányzat számlájára lehet írni. Mi csak 2 éve lakunk itt, de én a fejlődésnel, fejlesztéseknek még apró nyomát sem látom. Azt viszont nem tudom, hogy mit lehet tenni, hogy a polgármestert és az illetékeseket valamiféle mozgásra bírjuk.
Van valakinek ötlete?
Én már annyi igéretett hallottam és semmi nem valósult meg belőle. Valamelyiknap volt a tv-ben egy település akik 2 éve várták, hogy a kedves testület meghozzon egy határozatott. ki kellett hozzá hívniuk a TV-t, hogy végre pont kerüljön a dolog végére.
Vendég

Szia!

Egyedül a villamos hálózatot bővítették (legalábbis erre felé), mert miután a sok új házat rákötötték a rendszerre túlterheltté vált. Néhány utcát (ezeket is errefelé) leaszfaltoztak, megcsinálták a járdák a pékségtől, a Testvériség utcáig. Nagyon más nekem sem jut eszembe. A mi utcánkat még nem aszfaltozták le, de talán majd most nyáron. Az elmúlt években azt mondták, hogy addig nem csinálják meg, amíg nincs csatorna. A csatornázással arra vártak, hogy EU tagok legyünk, mert pályázatok útján onnan szerettek volna pénzt szerezni hozzá. Már több, mint egy éve EU tagok vagyunk, pénzt egy fillért sem sikerült szerezni, így áll minden. Tavasszal azt mondták, hogy a nyáron csatornázás nélkül megcsinálják az aszfaltozást.

Ebben a pillanatban mentek el a vizesek. Jöttek érdeklődni, hogy mi a helyzet. Mondtam nekik, hogy az elmúlt két napban nem volt probléma, nem volt nagy meleg, de lehet, hogy ma megint locsolni fognak este és akkor megint zűr lesz fürdetési időben. Azt mondták, hogy több vízórát is megnéztek, mindenhol megvolt a 4 bár nyomás. Kérdeztem, hogy este nézték 7-9 között, azt mondták nem, most. Javasoltam megint, hogy egy-egy melegebb nap után jó lenne ha este jönnének ki, mert továbbra sem délben jelentkezik a vízhiány.

Andrea
andrea_m

Nekem is azzal jöttek, hogy nincs semmi baj a nyosmással. Ja, csak éppen max. csöpörészett a víz a csapból. Én amikor bent voltam a polgármesternél azt mondta, hogy a csatornáz legkorábban 2007 januárjában tud elkezdődni. nem hiszek nekik.
Utoljára másfél hónapja állították, hogy a lehajtót májusban kezdik csinálni az M7-en, hogy a sóskútiak ne rajtunk keresztül szambázzanak. Már a tavalyi Tárnokhírben is benne volt, hogy idén tavaszzal elkezdik az építkezést. Látott valaki arrafelé munkásokat, mert én nem?
Vendég

Sziasztok!

Csak beköszöntem, most nagyban tanulok, ma volt vizsgám, szombaton is lesz, úgyhogy drukkoljatok! Utána jelentkezem. Kép

sziasztok:Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

Chrissy!

Hogy sikerült a vizsgád?
Van még másból is??

Andrea
andrea_m

Sziasztok!

Andi, nem tudom még az eredményeket, mert ezek írásbeli vizsgák voltak, kb. a hét végefelé ill. a jövő hét elején lesznek meg az eredmények. Bizakodom... Kép
Mi jó van felétek a vízellátással? Szerencsére ilyen nálunk még nem fordult elő, bár tény, hogy néha azért lehet érezni, hogy alacsonyabb a nyomás, de nem vészes. Viszont a víz minősége sztem katasztrófális, mert amióta itt lakunk Tárnokon, nekem minden fürdés után viszket a bőröm, holott ilyen Kápmegyeren sosem fordult elő, pedig tudtommal ott is kemény a víz. Még az a szerencse, hogy Noémi bőre ezt nem sínyli meg, elég, hogy csak én kínlódom vele. Pedig érzékeny az ő bőre is, de minden fürdés után kenjünk, remélem, ez használni fog a jövőben is. Kép

Képzeljétek, pénteken voltunk kint a Neoton koncerten. Annyira jó volt!!! Rekedtre énekeltem magam, végigtáncoltam az egészet, nagyon élveztem. És másnap meg reggel 9-kor már ZH-ztam... Kép Sokáig gondolkodtam rajta, hogy menjünk, vagy ne menjünk, de végül úgy döntöttem, ennyit megérdemlek én is, kell egy kis kikapcsolódás. Jó volt nagyon! Kép Már csak a vizsgáim eredményét szeretném tudni, hogy végre lazíthassak...
Andi, voltatok lent Balcsin most? Mikortól fogtok leköltözni (mármint ideiglenesen, a nyárra)?
Réka, veletek mi a helyzet? A múltkori sms-emre nagyon szűkszavúan válaszoltál (amikor a dokit vártátok), remélem, jól vagytok! Kép

Noncsi tegnap volt 2 éves. Kép Igazi nagycsajszi már! Nagyon tetszett neki a tortája, beleharapott a tetejébe, kis pocok, majd' megzabáltam! Kép Majd ha végre leszedtem a gépről a fotókat, felteszek egyet. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Kedves Mindannyian!

Ha nem bánjátok, bekapcsolódnék én is a társalgásba, 3. éve lakom Tárnokon, és van egy majdnem 3 hónapos kislányom.

Mindjárt kérdeznék is valamit: van valamelyikőtöknek babaúszás tapasztalata?

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó

Szia Zsuzsinnyó! Kép
Dehogy bánjuk, szívesen látunk itt! De jó, újabb taggal bővült a topicunk. Kép
Mesélj magadról, magatokról egy picit, honnan jöttetek, Tárnok melyik részén laktok, gyerkőc stb. stb. Kép

Babaúszás: minket sajna anno nem érintett, mert a kislányom bőre nagyon száraz, néha van ekcémája is, úgyhogy mi ezt kihagytuk. De hallottam, hogy páran járnak át Érdre az Egerszegi Kriszta uszijába, ott van babaúszás. Meg van még ugye a Campona mellett is a szabadidőközpontban. Bocsi, ha esetleg nem ilyesmire voltál kíváncsi, én a babaúszással kapcsolatban csak ennyit tudok mondani. Kép

Szia: Ch. Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Szia Zsuzsianyó!

Üdv a topikban!Kép

Babaúszás: Petivel jártunk 2001-ben Érdre az Angolna babaúszásra, de aztán abbahagytuk, mert Peti kéthetenként beteg lett, aztán kötőhártya-gyulladása is lett, és amikor elértünk oda, hogy a víz alá kell "meríteni" a gyereket, akkor meg végigordította az egész foglalkozást, így nem mentünk, nem eröltettük.
A másik probléma az volt, hogy ha jól emléxem, akkor 8.500,- Ft volt a 6-8 alkalom és csak 1 alkalmat lehetett pótólni. Hiába volt orvosi igazolásom, hogy beteg volt a gyerek, buktunk hetente két alkalmat. Szóval semmi rugalmasság nem volt benne.Kép
Nem minden alkalommal cserélték a vizet, mert egész héten voltak foglalkozások, és bizony hogyha pont az elöttünk levő napon volt vízcsere, akkor a víz hideg volt. A gyerekeknek néhány perc mulva már lila volt a szája, és szegénykék annyira reszkettek, hogy ki kellett menni a medencéből, be kellett fejezni a foglalkozást. Így az 1 órából volt, hogy 20-30 percnyit tudtunk a vízben lenni.

Ezek a mi tapasztalataink. Lehet, hogy azóta már másképp működnek a dolgok.

Egyébként az hallottam, hogy a Campona mellett is van egy uszoda, és ott is van babaúszás, de talán csak szombaton délelőtt és családi program (Anyuka-Apuka-Baba), de nem tudom pontosan. Ha a neten rákeresel biztosan találsz róla pontos infót, vagy telefonszámot, ahol lehet érdeklődni.

Szia:
Andrea
andrea_m

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Magunkról: én veszprémi vagyok, a férjem sátoraljaújhelyi, Pesten jöttünk össze, elég hamar nyugodtabb környezetbe vágytunk, és némi keresgélés után megtaláltuk Tárnokot, és a házunkat. Amúgy én angol és magyartanár vagyok, a férjem pedig informatikus. Van egy kutyánk, Balambér (bulmasztiff), kislányunk, Míra pedig most márciusban született. A Benta mellett lakunk, és szeretünk itt lenni.

A babaúszásról nagyon vegyesek a benyomásaim, mondjuk a védőnő mondta, hogy ha megpróbálom, inkább a Camponához menjek, mert Érddel kapcsolatban már sok panasz volt. Utánanéztem a Fehérfókának (ez van a Camponánál) is, megtaláltam a honlapjukat, dehát ebből még nem derül ki, hogy ez Mírának örömöt fog-e okozni, vagy nem, szóval azt hiszem, kénytelenek leszünk kipróbálni. Amúgy Míra a Halak jegyében született, szóval optimista vagyok.

Kérdés: hogyan tervezitek az életet gyes után?

Üdv: Zsuzsinnyó

UI.: Próbáltam képet feltölteni, de akármennyire csökkentettem a méreteit, a babanetnek nem volt elég kicsi :-(

zsuzsinnyó

Sziasztok!

Zsuzsi, de jó, nem semmi, hogy pont Pesten jöttetek össze a férjeddel, pedig mind a ketten vidékiek voltatok. Kép Én pesti voltam,a párom meg pécsi, de akkoriban már ő is Pesten lakott. Az itteni suli vmelyikében tanítottál? Angoltanár Kép Az jó, én nekem jövőre aktuális lesz angol, kéne a diplomámhoz. Kép Sajnálom, hogy nem tudtál feltenni fotót Míráról. Kép Egyébként Réka (Cinicini) kislányát is Mírának hívják, nem sokkal idősebb a Te kislányodnál. Kép
Mikor nézitek meg a babaúszást?

Én ma voltam az érdi szakrendelésen bőrgyogyinál, sajna kijött az ekcémám, nem örülök neki egyáltalán. Kép Érdekes, mert nekem soha semmi bajom nem volt szülés előtt, de azóta minden allergia stb. megtalál. Kép Hát, most elkezdődik a kivizsgálás, hogy vajon mi okozza. Holnap reggel vérvétel, kedden fogdoki, szóval lesz program. De szeretnék már teljesen rendbejönni, mert ősszel terveznénk a kistesó projectet.Azt meg azért csak egészségesen szeretném. Kép
GYES után: én éppen a jövő héten fogom leadni a GYES-es papíromat. Nem tudjátok, hogy mi területileg hová tartozunk? Azt tudom, hogy a Magyar Államkincstárhoz kell leadni, de passz, hogy Tárnok melyik kirendeltségéhez tartozik. Szóval, én most már ugye GYES-en vagyok (vasárnap volt két éves Noncsi), szeretnénk egy második babát is, úgyhogy egyelőre nem tervezem, hogy visszemegyek dolgozni. Ti?

Megyek, megnézem, mikor van a Nagy Alakítás, azt szoktam nézni. Aztán meg beájulok az ágyba, holnap korán kelek...

(megpróbálok feltenni fotót Noncsiról)Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok!

Tegnap egy csomót gépeltem meg szórakoztam a fotóval, a végén a férjem segítségével feltöltöttük, és most mégsem látom itt a fórum alján az egészet. Ezek szerint a végén elrontottam valamit...

Most már csak a lényeget fogom ideírni még egyszer, és még egyszer megpróbálkozom a kép-feltöltéssel, utoljára.

A GYES papírokat tudtommal ide kell küldeni:
Pest Megyei Területi Államháztartási Hivatal
Családtámogatási Osztály
1430 Bp., Pf.: 3.
(amúgy 1081 Bp., Lőportár u.)

Úszni végül is a Rubint hotelbe fogunk menni, ahol a Kalovits program szerint zajlik az úszás, és nagyon odafigyelnek a részletekre. Holnap megyünk megszemlélni a helyet, és júl. 2-től járunk majd úszkálni.

Sok sikert az egészségügyi programsorozathoz, remélem, sikeres lesz. Amúgy milyen suliba jársz?

A tegnapi szöveg kb. 3x ilyen hosszú volt, de most nincs erőm újra begépelni. A képet még megpróbálom idebiggyeszteni.

Üdv: Zsuzsi
Kép

zsuzsinnyó

Szia Zsuzsi!

Ne is mondd, a Babanet néha tényleg elég misztikus dolgokat tud művelni. Kép De azért sikerült a képet most feltöltened, tök jó! Kép Míra milyen kis picur Balambérhoz képest! Kép Hú, hatalmas egy kutya! Kép
Irigykedem, hogy milyen árnyékos a kertetek, mi éppen most fejeztük be a füvesítést, fa sajna még sehol sincsen. Bár nemsokára beültetjük a karifánkat... Kép
Köszi szépen a GYES-infót. Jövő héten felkeresem őket, a Postában mostanság nem bízom. Kép

Majd számolj be, hogy milyen volt a Rubint!

Fősuli: a Móricz Zsigán van, Általános Vállalkozási Főiskola, EU-integrációs szakirány. Érdekes és tul.képpen szeretem is. Várom két vizsgám eredményét, nagyon jó lenne, ha sikerülnének!
Hol tanítottál Míra előtt?

Mi most hétvégén végigjárjuk a Brico-t, OBI-t stb., mert felszedetjük a fürdőben a járólapot, oda keresünk vmi szépet (meg sötét színűt, mert pont az a baj, hogy világos lett lerakva és azon már az is kapásból meglátszik, ha rálép az ember Kép ), vasárnap jön a burkoló megbeszélésre, remélem, minél hamarabb el tudja kezdeni a munkát.

Andi, most is mentek le Balcsira?

Jó hétvégét mindenkinek!

Chrissy

Kép
chrissy

Sziasztok lányok!

Ezen a hétvégén nem mentünk le Lellére. Egyrészt pénteken délután ballagáson voltunk, ma délelőtt jött egy kárpitos felmérni a munkát (egy sarok ülőgarniturát szeretnénk áthúzatni), aztán elmentünk a KIKA-ba, a Media Markt-ba, az Elektro World-be, másrészt pedig ebben a hideg, esős időben értelmetlen lemenni, mert akkor már jobb itthon bent ülni a házba, legalább lerajzoljuk az asztalosnak szánt munkákat.Kép

Mára (szombat) volt egy kerti sütögetős bulira is egy meghívásunk, de a rossz, kiszámíthatatlan időre való tekintettel lemondtuk.

Gyes utáni élet? Még nem tudom. Nemrég szóba került a tesó projekt, hátha lenne egy kishugija a fiúknak. Kép De ez majd csak jövőre lesz aktuális, majd ha már Dávid is óvódába jár. Amikor Dáviddal voltam terhes Peti 2 éves volt és nagyon rossz volt vele orvoshoz, vérvételre, védőnőhöz járni, főleg hogyha várakozni kellett. Segítségem sajnos nincs, így mindenhova Petivel kellett mennem. Nagyon rossz volt, mert egy idő után már elunta az egészet és elkezdett izegni-mozogni.
Ha sikerül a tesó, akkor az újabb 3 év, de ez már nagyon a távoli jövő...

Ha a munkahely TB kifizető hely, akkor ők elintéznek mindenféle papírdolgot, ha nem, akkor sajnos nem tudok semmi infót. A munkahelyem TB kifizető hely, nálunk mindent el lehet intézni a munkaügyeseknél, máshol még nem voltam.

Kellemes hétvégét! Szebb időt!

Andrea
andrea_m

Sziasztok!

Hát igen, eddig nem valami banánérlelő ez az idei nyár. Gondolom, a Balatonnál nincs valami nagy nyüzsgés. Nekünk is elegünk volt már a szobafogságból, ma este sétáltunk is egy nagyon jót a patakparton, nagyon kellemes volt.

Az elszállt levélben volt, hogy angolozhatunk, mondjuk akkor megy könnyedén, ha sikerül valami napirendet kialakítanunk, ami többé-kevésbé tartható. Nektek van ilyen a gyerkőcökkel? Ha igen, hogy és mikor sikerült kialakítani? Próbálok kísérletezgetni hogy mi is valami rugalmas napirend szerint éljünk, de az erőfeszítéseim ott mondanak csődöt, hogy Míra alig alszik napközben. Eléggé szeles szegénykém, és a szelek mindig kizökkentik a nappali alvásaiból. Állítólag a 3. hónap után fog javulni a helyzet, akkor hatékonyabban működnek majd a belei. Ezt hétfőn tölti be, szóval keddtől hawaii lesz - remélem :-)

A kerti árnyékot 2 fenyőfának köszönhetjük, amik komoly érvek voltak a telek mellett. Azóta ültettünk egy fűzfát is, ami nagyon gyorsan nő, ajánlom Nektek, ha árnéykot akartok. Balambér kb. 60 kiló, úgyhogy kb. tízszer akkora, mint Míra. A nagy méret és a szigorú ábrázat egy jámbor lelket rejt magában, nagyon szeretjük őt.

A Rubint hotel nagyon klassz, a medence 10x10m, és csak babaúsztatásra használják, bepillantottam egy foglalkozásra is, nagyon kedvcsináló volt. Ráadásul a recepciónál belebotlottam veszprémi ismerősökbe, akik másfél hónapja járnak oda és kis kezdeti bizonytalanság után a csemetéjük nagyon élvezi a mókát. Ráhangolódásként ma együtt fürödtem Mírával a nagykádban, úgy tűnt, hogy élvezi, bár még nem kacarászik, hanem nagyon résen van, hogy mi is zajlik körülötte a fürdőszobában. Eddig az esti fürdések vége mindig borány volt, az öltözésnél mindig sír, és nem tudtam, hogy azért, mert
- nyűgös
- utál öltözni
- nem tetszik neki hogy kivettem a vízből
- bármi más, amire nem gondoltam.

Munka: Míra előtt Pesten, a Dover nyelviskolában tanítottam, de csak 2001-ig, utána voltam irodavezető egy szoftverfejlesztő cégnél, aztán termékmenedzser egy háztartásigép-forgalmazó cégnél. Menet közben én is jártam suliba, a külkerre. Marketinget és minőségbiztosítást hallgattam, remélehetőleg egyszer majd még fogom tudni használni ezt a papírt is. De addig inkább még én is szülök 1-2 gyerkőcöt, és nagyon jó, hogy Andrea újabb szempontot adott az ideális korkülönbséghez. Mondjuk az én anyám idén megy nyugdíjba, és csak szólni kell neki, máris jön unokázni.

Azt hiszem, mára lehúzom a rolót. Nektek jó lakásfelújítást!

Zsuzsi

zsuzsinnyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?