Új privát üzeneted érkezett!

Úgy tűnik sokunknak ez a hétvége babaholmi beszerzéssel telik. Mi voltunk terpszemlén a Mária nagykerbe szerencsére apa is lelkes.Hordozós babakocsit szeretnénk az összeset ami ki volt rakva kipróbálta szétszedte-összerakta rendik voltak nem szóltak ránk.
Ha minden jól megy holnap megvesszük a nagyját (kocsi, kiságy, takaró).

Most voltam vizsgázni szerncsére sikerült. Már csak 2 vizsgám van és "élvezhetem" a nyarat. Kép)
gviki

ja és ma 26+1
gviki

Megann,
Igazad van, csak így tovább, mondd csak meg a tulajnak!!!! Engem is idegesítenek a buta picsák. Nem tudott volna odamenni egy kocsihoz és elolvasni a huzaton a felirat, amin rajta van az anyag összetétele....

Lucretia,
Én sokkal szívesebben veszem, ha egy középpkorú nő az eladó, vagy akár férfi, akit tényleg érdekel, hogy elad-e valamit, nem csak az üzletben b@ssza a rezet. (Bocs) Annál már csak az rosszabb, ha az ajtó előtt cigizik, vagy csacsog a másik bolt hasonló jellegű eladójával és pofát vág, ha be akarsz menni, mert dolgoznia kell.

Benianyu
22+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann,
köszönöm az infókat! És még telóztál is miattam... Kép

Lucretia,
neked is köszi.

Most rövid leszek, mert a párom jól felhúzott és csak negatívkodni tudnék itt nektek, de tényleg nagyon hálás vagyok a babkocsis válaszoknak!!!

F. 29+0
falina

Önkormis egszeri anyasági segélyféle:
Nos, telózni nem tudtam a III. kerbe, mert ma nincsenek, így még nem tudom, nekem jár-e. Viszont nekem ez a tartózkodási címem (=ideiglenes), az állandó az vidéken van.
Sztetek, ha mondjuk kiderül, h. a III. ker. nem ad, igényelhetek én a vidéki állandó lakhelyemtől is? Persze címet változtatni nem akarok, mert máshol ezt az ideiglenest használom.
Most jól feladtam a kérdést, mi? ;) Persze Rókica hozzászólását mégegyszer tanulmányozni fogom, mert nála is hasonló a szitu.
F.
falina

A 13. kerületről nem tudja valaki, jár ott a támogatás?

Képzeljétek, kiderült, nem is övsömöre van a férjemnek, csak összecsípte valami rovarKép

A találkát lehet, hogy tényleg jó lenne halasztani, mert összefagyunkKép.
Ma gondolkodtam, hogy télikabátban menjek-e dolgozni.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Falina!

Téliesítés!
Nálam ez volt az egyik döntő szempont(tudod, a dombtetőre költözünk, ahol még áprilisban is elkél a sapka).
Azok közül amit megnéztem ez a legjobban letéliesíthető, ezért is döntöttem e mellettKép

Méret!
Lucretiának teljesen igaza van!
Annak aki BKV-val jár annak nem éppen ez az ideális kocsi!
Én ugye terepre vettem, egyébként meg kocsival fogok járni mindenhova, ezért nekem nagyon ideális!És mivel valószínűleg plázáni is fogok vel menni, olyat fogok venni, aminek az egyik pár kereke bolygósítható!
Tehát mérlegeld eeket a körülményeket mindenképpen!

Tolókar!
Természetesen átfordítható, több magasságban állítható!

Mózes!
A másik döntő dolog a kocsi nagy mérete! Elég széles, elég hosszú, elég mély, hogy a babó jó sokáig kényelmesen elférjen!(Sokszor látni babákat, akinek kilóg a lábija és kényelmetlenül fészkelődik a kicsi kocsikban), na ebben aztán kényelmesen forgolódhatKép
A mózes ennek megfelelően nem rákapcsolható, hanem beletehető(a hordozó is).
Sokan azt mondják, hogy az a biztonságos ha pl a hordozó belepattintható stb, de én láttam a hordozóval a kocsit....hát gyerkőc legyen a talpán aki abból kihintázza magátKépKépKép

Jó böngészést hétvégére, de meg kell hogy mondjam én Bergon kocsit sehol máshol nem láttam, csak a saját nagykerben, meg van az Örsön az Örs Vezér tér 12. szám alatt még egy üzletük!
Valaki látott máshol is Bergont??Õszintén meglep vele.
Na majd számolj be mit láttál!

Benianyu!
ja a pi...ák...csak azt birom, hogy a ruhaüzletben rádrontanak mint a hiánák, hogy miben segíthetnek,(holott az ember nagyon jól tudja milyen színű,fazonú,árú,minőségű termékek után kereshet és hogy mit hol talál), viszont itt ahol egy komoly technikai dologról van szó, olyan kelletlenek az eladók, hogy legszívesebben bokánrúgná az ember őket!
Ruhát tizenéves kora óta vásárol az ember, babakocsit meg egy-kétszer(max 3 szorKép, de addigra már segítség nélkül is elboldogulunk).

Na erről ennyit!

Falina!
Még kérdés????
Szívesen válaszolok bármire....

Megann

Kép

Kép
megann

Falina:

Abból kiindulva, hogy a IV. kerületben még videotéka tagsági kártyát se adnak állandó újpesti lakcim nélkül, azt tippelném, hogy az ideiglenes lakcim nem elég ehhez a kérelemhez. Látod, azokban a kerületekben ahol adnak ilyen támogatást, minimum egy év állandó bejelentett lakcimnek kell lennie, és volt ahol három, és volt ahol mindkét szülőnek ottaninak kellett lennie. Szerintem sanszosabb, ha a vidéki állandó cimed szerinti önkormányzatot hivod, és ott érdeklődsz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hello!
Most nem tudok visszaolvasni, pedig latom tobben valaszoltatok nekem.
Szal csak beugrottam igy doki utan megosztani veletek, hogy ma estetol par napra befektet dokim a koterba, kivizsgaljak ctg-vel a babat, hogy vajon en mert nem erzem mozogni. Jol el is bogtem magam nala, mert ugye erre a hetvegere nem ez lett volna a program, hanem ugye a babakocsi kinezese. Persze nem ez utobbi miatt sirtam el magam valojaban, sejthetitek...
Elvileg nincs baj, de jobbnak latja kivizsgalni a dolgot.
Remelem hetfon mar itthon leszunk!
Falina 29+0
falina

Falina!
Nagyon szorítok,hogy minden rendben legyen a babókával!!!!Kép
Azonnal írjál ha hazajöttetek!!!!
DrukkdrukkdrukkKép

annamami
17+5
annamami

Falina, nagyon drukkolok.

Uxi, örülök, hogy megoldódott az örvsömörös ügylet, a rovacsípés kevésbé fertőzősKép.

A talit eltoltuk?

És ha még valaki a Pikolo babakocsi márkához is hozzászolna (már felvetettem, hogy nekem tetszik a Travel System), de most nézegettem, olyan kicsik a kerekei. Más márkáknak meg olyan nagy. Tapasztalt mamik, melyik a jó, vagy melyik hová jó?

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Írtam sms-t Falinának, hogy tájékoztasson. Ha tudok valamit szólok.

Sziasztok
Kriszta
26

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Lányok, most jutottam el odáig, hogy benézzekKép
Éjszakára lett időm. De ma voltam a dokibácsinál is. Hurrá, újra kaptam canestentKép
Na mind1, de legalább kezelve leszek. Viszont megcsinálták újra a cukorvizsgálatot. Most nem lötyis voltKép Két hét múlva kell visszamennem a dokihoz. A páromnak meg ki kell venni a manduláit, mert teljesen gennyesekKép
Utána kell mennie májbiopsziára, mert nem jók az eredményei. Pedig nem iszik, nem dohányzik és csak havonta legfeljebb kétszer kávézik. Tehát nem minidg az a beteg, aki "úgy" is él.

Mindjárt visszaolvasok, legalább a mai napotKép
Addig is legyen szép estétekKép
Puszi!
Angelani
26+4

Kép
angelani

Sziasztok,
elkezdtem visszaolvasni nem tudom, eljutok-e a végére (holnap Kevin szülinapi zsúrja lesz és ezer a dolgom) de a IV. kerben is van 1x anyasági támogatás. Illetve nem is itt, hanem az alanyi jogon jár, a tb adja asszem, és ugyanott-ugyanakkor igényeltem, mint a gyedet. Valahol a Teve utca környékén, de nem ott, sajna nem ugrik be milyen utca. Rányomják a gyerek szül.akvi kivonatára, hogy igényelted (hogy még 1x már ne tehesd...) , és pár hét múlva jön postán.
bocs,rohanok, csak akrtam szólni hogy az egyszeri anyasági mindenkinek jár, az én védőnénimnél pl ki is van írva hogy hol-mikor lehet igényelni...
Illetve még ez a listám van arról, hogy mit-hol lehet igényelni. (Nem minden munkáltató tb-kifizetőhely, ha nem az, akkor kell a megadot szervhez fordulni.)

Családi adókedvezmény - munkáltató, illetve
1995. évi CXVII. tv. 40.§ ahol a jövedelmet számfejtik

Anyasági támogatás - munkáltató
1998. évi LXXXIV. tv. 29-33.§ - megyei Területi Államháztartási Hivatal

Terhességi gyermekágyi-segély - munkáltató
1997.évi LXXXIII.tv. 40-42.§ - Megyei Területi Államháztartási Hivatal
- Megyei Egészségbiztosítási Pénztár

Gyermekgondozási díj - munkáltató
(GYED) - Megyei Egészségbiztosítási Pénztár
1997.évi LXXXIII.tv.42/a-d.§ - Megyei Munkaügyi Központ

Gyermekgondozási segély - munkáltató
(GYES) - megyei Területi Államháztartási Hivatal
1998.évi LXXXIV.tv. 20-28.§

Családi pótlék - munkáltató
1998.évi LXXXIV.tv. 7-8.§ - megyei Területi Államháztartási Hivatal

Kiegészítõ családi pótlék - helyi önkormányzat
19 97.évi XXXI.tv. 19-20.§ 28.§

Rendkívüli gyermekvédelmi - helyi önkormányzat
támogatás
1997. évi XXXI. tv. 21.§ 28§

Közgyógyellátás - helyi önkormányzat jegyzõje
1993. évi III.tv. 49-53.§

Utazási kedvezmény - kezelõorvos
1997. évi LXXXIII. tv. 22.§

üdv
p 24+3
penna

Sziasztok Kismamik!

Most anyuéktól bejelentkezek, valószínű utoljára, mert a lánykám ma elballagott az óvodából és költözik haza hozzánk! Sajnos az új lakhelyünkre nem tudjuk átvinni az internetet, és arra most nincs anyagi keret, hogy újat intézzünkKép Kép
Tehát sajnos már nem fogok tudni fórumozni, de szeretném valakivel tartani a kapcsolatot. Ha lehet kérek szépen SMS-t a 204640061-es számra. És a tali is érdekelne, bár szerintem már senki nem emlékszik rám innen semKép
Egyébként babóval minden OK, bár a fránya ellenanyag miatt többször kell vérvételre mennem, de az viszont jó, hogy UH-ra is gyakrabban kell járnom, tehát sokszor láthatom Kép
Sokan megjegyezték, hogy ahhoz képest, hogy szept. 1.-ére várom elég nagy a hasam, hát... Most nem tudok képet sem felrakni szerencséreKép Kép, de lehet benne valami. Néha már bálnának érzem magamKép Pláne, mikor egész nap mászkálok MarcivalKép
Uxi: ha jól vettem ki utolsó kérdésedből, te is a XIII-ban laksz? Mi is!!! Ha gondolod küldhetsz sms-t és jó lenne valaki ismerős arra feléKép
Most már indulunk. Sok puszi mindenkinek, remélem fogok még hallani rólatok
Pocakpacni és Benjámin (28)

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ja, és a másik fórumban (ex-frissbabák, akikkel Kevint szültem) a Minimanót csak "bunkóbolt"-nak hívjuk, még egy kedves, készséges, normális eladóval sem futott ott össze egyikünk sem...
Csak hogy erre készüljetek ott is,lásd még Bergon-bolt...Kép
p
penna

Pocakpacni, további jó babavárást kívánok, telefonszámod elraktározva, úgyhogy ha végre kiderül mikor lesz a tali, akkor üzenek, de szerintem más isKép
Vigyázzatok magatokra!

Hari 22+6

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Na, kb. ezt érzem ami az előző képen van, csak belülrőlKép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Remélem ma éjjel már jobban alszol. Most nagyon fontos, hogy kipihent legyél. Nem jó ha kimerülsz.

Sajnos a támogatás ügyekben nem tudok érdembnen hozzászólni.
Az én kérelmemet is elutasították. Ennyit róluk.

Hari!
Ha majd lesz időd és nem túl megerőltető, akkor megnézed az Erhard-ot is? Nagyon megköszönnémKép
Neked is többet kellene pihenned! Engem mindig leraktok feküdniKép, de magatokra nem gondoltok!
Tessék minden kismamának sokkal többet pihenni!!!

Lucretia!
Ne izgulj a vizsgálat miattKép
Tuti jó lesz. Nem sok az a 10 perc, ha meg még így is jó az eredmény, akkor meg naponta megehetsz egy egész tortát isKép

Uxi!
Sajnálom, hogy semmi "puszi", de legalább nem árthat a babának. Mindennek van jó és rossz oldala. Fogd fel a jó oldaláról.
Mire leírtam, addigra olvastam el, hogy csak valami bogárka volt. Hát jól megijesztettKép
de talán ez így jobb, csak téged kerüljön el ez az állatKép

Megann!
Miért nem rúgtad be az ajtót?
Én tuti, hogy bekopogtam volna, vagy szóltam volna, hogy rosszul vagyok. Nem tudom mit képzelnek az emberek magukról!
Na meg ez a babakocsis ügy is.
Mostanában annyi minden felhúz. Sokkal érzékenyebb vagyok mindenreKép

Falina!
Nagyon szorítok!
Tudom milyen félni. Nem lesz baj, mivel érzed a mozgást csak nem annyira erősen.
Amint kint vagytok írj!

Most csak ennyit írok!
Legyetek jók és próbáljatok meg pihenni!
Puszika!
Sziasztok!
Angelani
26+4

Kép
angelani

Sziasztok! Jó reggelt!

A párom már elment melózni én meg addig szépen, nyugisan, lassan kitakarítokKép
Egyedül leszek fél napotKép
Majd talán feljön a barátnőm a vásznakat kiszabni és varrogatni a babánakKép
Látom, még mindenki alszik.

Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Szia Angelani,

Én is fent vagyok már, sőt, csak a szám. gépet még csak most kapcsoltam be. A fiúk még alszanak, így semmi hangosat nem csinálok. Bár a mosógép már szorgalmasan dolgozik.

Ma már süt a nap!!! Igaz, hogy hideg van, de legalább már nem szürke az idő.

Ne erőltesd meg magad a takarítással, jó? :-)))

Benianyu
23

benianyu

Sziasztok!

Benianyu!
Ha látnád milyen kosz vanKép
A szobánkkal majdnem készen vagyok, de ott van még a konyha, WC, fürdő, előszoba, hall, anyám szobájaKép
Nem tudom, hogy mikorra végzem. De próbálok közben pihenni isKép
A holnapi nap a lustálkodás napja leszKép
Tuti, NEM csinálok semmitKép
Holnap a párom délutános lesz, úgyhogy sokáig alhatunkKép, délután meg TV-t nézek, vagy valamilyen filmet.
Azért jobb, ha ma megcsinálok mindent.
Ma délután is pihizek.

Puszi!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Oké, da csak óvatosan mindennel :-))))
És holnap egésznap a pihenésé és a lustálkodásé legyen. :-)))

benianyu

Szép jó reggelt Kismamik!Kép

Na nálunk még a nap is kisütöttKép
Már idejeKép bár én elvoltam az esős időben is.
Takarítottam, kocsit mostamKép meg takarítottam,szóval nem unatkoztam.

Tegnap csináltam egy jó vételt, annyira vágytam egy szopi párnára a gólyokkal töltött Brendonosra és 12000 boltban, hát annyit nem adtam érte.

És pont tegnap feltett egy lány egyet a babaszobára 5000Ft-ért, és lealkudtam 4000-re.

Mentünk úgyis be Pestre így el is tudtuk hozni párommal.Kép
Olyan édi, hogy így segít elhozni ezeket háztólKép

Éjjel már azzal aludtam és tényleg szuper!!!
Baromi kényelmes és nem fájt végre először a hátam!!!

MegannKép

Látom bergon mellett döntöttél.SzupiKép
Nekem is ezek a kocsik tetszenek.Kép
Majd lecseréljük esernyőkocsira ha már ülnek rendesen, azok meg tök könnyűek.Kép

Meg úgyis téli babák lesznek, akkor jó ha jól téliesíthető, mert nálunk nagyon nagy szél szokott lenni és nagyon hideg, eléggé sík falu VerőceKép
Meg ugye itt a Duna isKép
Meg baromi nagy jég szokott lenni, de szerencsére nekem csak egyenesen kell haladnom végigKép

AngelaniKép

Te kis örökmozgó, Te teljesen olyan vagy mint én.
Nem tudsz a fenekeden ülniKép
Én sem bírok, valahogy nem esik jól csak feküdni.
Képtelen vagyok, ha nem muszáj.

Na megyek készülődni, mert lassan meglátogatom unokatesómatKép

Sziasztok és szép hétvégét Nektek!!!!

Mea(26+6)

Mea
mea

Sziasztok!

Én is korán keltem, és csatlakozom Harihoz, a kisegér nonstop ugrándozikKép. Még jó, főleg, hogy szegény Falinának korházba is kellett éjszakázniKép. Remélem minden rendben van.
Kriszta! Ha van híred gyorsan dobd fel!

Úgy látom ma mindenki lakást-tisztogat, én is ezt terveztem. Csak megvártam amíg a pasim felébred. Régen én voltam a hétalvó, de a pocaklakó mindig hajnalban kezdi a műsortKép.

Holnap megnézem a szülőszobát, ha minden összejön, aztán a sógorom névnapját ünnepeljük.

Penna! Nagyon hiányoltalak. Te is voltál szülőszoba nézőben? A támogatási összefoglalód klassz, de a csajok a helyi önkormányzat által adható szülési támogatásról érdeklődnek, ez sajna nincs minden kerületben/településen, illetve ahol van, ott is többéves ottlakáshoz kötik.

Dudukly (24+4)
dudukly
Isaszeg

Jó reggelt!

Szokás szerint megint nem látok a pipától!
Verőfényes napsütésre ébredtünk, ami azért bosszantó, mert a festők egész héten nem tudtak dolgozni a házon mert ömlött az eső, erre tessék, hétvégén, amikor nem dolgoznak ilyen az idő!
Mibe fogadunk, hogy hétfőn megint szakadni fog..
ááááááá, már nem is bosszantom magam, akkor is megyek ma babacuccot vásárolni, ha csákány-balta hullik az égből akkor isKépKépKépKépKépKépKép

Tegnap este egy meglepi-szülinapi partin voltunk, olyan jól sikerült, hogy órákon keresztül csak röhögtünk, mint a fakutyákKépKép
Remélem pindur is jól érezte magát, már kezdtem aggódni, mert a végére a röhögéstől már fájt a hasizmom!
Viszont pocsékul aludtamKép
Remélem nem marad így ez az éjjszakai áldatlan állapot!

Falina!
Nagyon drukkolok én is, szolidaritásból én sem veszek a hétvégén babakocsit, megvárlak amíg kijössz, jó????

Lányok, tegnap a bulin egyik barátnőmmel beszélgettem és ő határozottan az elektromos mellszívó mellett volt.
Azt mondta, hogy a kórházban azzal fejt és jóval kíméletesebb, hatékonyabb, és nem fárasztó, mint az otthoni Avent Isis-e.És tejfokozásra is az a tuti!Azt mondta ha mégegyszer kellene venni, elektromosat venne.Hát engem meggyőzött!Azt hiszem veszek Madelát!(Viszont megvárom a jövő havi kismama újságokat, hátha akciós lesz valaholKép), egyébként meg jövő héten ha bejutok az Avent nagykerbe, akkor fogok venni tárolódobozokat, cumisüveget stb.
Egyébként tejeszacsi van az avent-nál???
Szerencsére ez a barátnőm ad nekünk sterilizálót meg melegítőtKépKép
Nem kell venniKépKépKép

Mea!
Igen én is így tervezem a babakocsit!Akármilyen hiperszupert vesz az ember, úgyis lecseréli esernyősre, amint lehetKép
Látom, megint ügyeskedtél vásárlásügyilegKépGratulálokKép

Penna!
A Minimanó bunkóbolt??
Lehet! Én az egyik eladóval beszéltem, ő kedves volt, még utánam is hozott egy kelengyelistás segítségül!Kép
Egyébként azon morfondírozom, hogy lehetne ezt az ágynemű dolgot megúszni olcsóbban???
Brutál árak vannak!És kapásból legalább 2 garnitúra kell!A tesóm varrónő, lehet hogy összefogok vele!

Na jó nem dumálok itt tovább!
Megyek veszek egy kiló cserkót a piaconKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok,jó reggellt!Kép

Kisütött a napocskaKépmost elmegyünk Dobogókőre vasárnap este jövünk haza!Lehet,hogy mégis össze tudjuk hozni a talit jövő héten???Kép

PennaKép
tegnap meghozták a gyümicentrifugát és nagyon klassz!!!KépCsináltam alma+répalét és szuper,finom nagyon és nem is kell sokat mosogatni!Kép Párocskám is megnézte és azt mondta,hogy megérte az árát,mert ez ne gagyi!Kép
Szóval folynak a gyümi és zöldséglevek nálunk.....mégegyszer köszönöm neked!Kép
Mindenkinek kellemes hétvégét!Kép
Angelani,vigyázz magatokra,csak óvatosan!Kép

Puszik:
annamami és marci(aki tegnap éjjel egyfolytában randalírozott és nemhagyta anyukájátKép)
annamami

Sziasztok!

Mindenki ilyen rosszul alszik csak egyedül én alszom úgy mint akit fejbevágtak??? Én ha lefekszem kb 2 perc és már alszom is, a pocaklakóm(Lackó) reggel nem szokott kellteni csak ha én már felébredtem akkor kezd el mocorogni utána megint alvás és így tovább.

Mellszívó
Én voltam ilyen szoptatásos előadáson, hogy mit hogy ott a csaj azt mondta, hogy csak abban az esetben ajánlja a mellszívót ha csomósodik a mell vagy feszül.

Mi a véleményetek a szoptatásról? Igény szerint vagy igenis várjuk meg az időt?

Ma megyünk színházba jupíííííííí!!!
Megnézzük a Volt egyszer egy csapat-ot már annyira várom Kép

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Gangi!

Nekem az a véleményem, hogy kezdetben mindenképpen igény szerint fogok szoptatni, persze, ha nem esem össze a kialvatlanságtól.
Aztán szerintem úgyis beáll a baba magától..

Fejés:Sokan mondtanak sokfélét!Ilyet még nem is hallottam, hogy valaki ne ajánlja a mellek minél sűrűbb és teljesebb kiürítését!(Ez ugyanis mennyiségnövelő)
Vagy csak a mellszívó gépet nem ajánlja???
Nem tudom az illető hogy csinálta, amikor esetleg neki volt babája? Nekiállt kézzel fejni??
Azért azt megnéztem volna, hogy miután napokon heteken át nem alszik, ő még kézzel fej...
Szóval érdekes amit hallottál...
És ráadásul én úgy tervezem, hogy egy etetést át fogok passzolni apának(cumisüvegből, persze csak ha nem zavarja be a gyereket), hogy én is tudjak 3-4 órát aludni, ugyanis a pihenés is nagyon fontos a jó tejképződéshez, a minél gyakoribb szoptatás, ürítés és helyes táplálkozás mellett)
Én így tudom!
Valaki, aki tapasztalt???Mit szól ehhez???

Megann 26+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Na, elvégeztem. Hihetetlen, de készen vagyok az egész lakássalKép
Még a mosógép utolsó adagját kell majd csak kiteregetnem, de legalább már kajáltam is.
20 perc múlva megkezdődik a lustálkodási időszakKép Kép Kép

Mea!
Gratula a szopis párnáhozKép
Milyen jó kis alkudozós vagyKép

Megann!
Nálatok ismerős festők dolgoznak?
Mert például a bátyám is festő, de ma is dolgozik. Náluk nincs hétvége és nem kérnek több pénzt a hétvégéért, hanem ugyanúgy a napibért.
Szerintem a babának sem ártott már a nevetésKép
Biztos érzékelte, hogy jól érzed magad. Ez neki is jóKép

Annamami!
Jó kirándulást!Kép

Mellszívó:
Nekem is sokkal többen ajánlották az elektromosat. A kézivel nehezebb fejni és hátulról a mirígyekből előre kell dörzsölni a tejcsit. E közben tartani a cicit és húzni a fejőt. De az elektromosnál csak először fáj, ki lehet bírni. Én is olyat vettem, mert meggyőztek.
Nekem bemutatták a Medelát, Avent Isis-t is (kézit). Ezek jók, de az elektromos hatékonyabb.
De mindenki maga dönti el.

Szoptatás:
Én is úgy döntöttem, hogy a babára bízom.
Amikor éhes, akkor szopizik. De azért nem hagyom fél napot aludni.
Viszont én nem szeretném cumisüvegből is etetni, mert félek, hogy nagyon bezavarná a babát.
Nekem elég kicsi a mellbimbóm (nem befele van, hanem simán kicsi), és a cumi, még a legkisebb is megzavaratná.
Utána meg csak gondban lennék.
De ki tudja, lehet, hogy mégis kap majd cumibólKép

Na lépek egy kicsit pihenni!
Jajj, kimosott a gép is, hurrá!
Kiteregetek és döglök!

Puszi mindenkinek!
Kellemes hétvégét!
Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Megann

Nem azt mondta, hogy a mellszívógép nem jó, hanem hogy csak akkor kell használni ha nagyon muszáj. Mivel a tej a szoptatás elején nagyon vizes (vagymi) a végén van inkább a zsírosabb és az egész így alkot egy egészet. Ha a szoptatás után még fejjük és mindig utána lehet hogy mindig a zsírosabb rész nem kerül a baby pocakjába.
Szóval totál kész vagyok. Nem tudom mi az amit elhihetek. Aki tartotta az előadást valami fővédőnő 4 gyereke van és most is van neki egy 1,5 éves.
Tapasztaltabbak HEEEEEEEEEELLLLPPP

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Beszéltem Falinával, 2x csináltak már CTG, minden ok volt. Lesz még ás izsgálat is. A pii lány tegnap éjjeltől igen aktív. Ma megyek be hozzá látogatóba.

Kriszta
26+1
97 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Gangi!

Hát én nem vagyok védőnő...lehet hogy ő a tuti, csak én ezt még soha sem hallottam senkitől!
És ha belegondolsz, a lefejt tejcsit is megkapja a babó, végülis azért fejsz hogy neki add és nem a csapba öntöd!
Viszont a ciciben maradó pangó tejci okozza a legnagyobb fájdalmat, csomósodást, gyulladást stb én úgy tudom!
Azért szerintem meg lehet ám jól oldani ezt!
Végülis 2 cicid van!(Nekem isKépKép)
Fejni meg nem muszáj mindig az etetés után, lehet egy kicsit előtte is(vizesebb), lehet egy kicsit utána is(zsírosabb), így vegyes lesz a portfólióKépKépKépKép
Ha meg esetleg szopi előtt többet fejtél mint kellett volna, és kiissza a pici az egyik cicit, hopp megfordítod, és irány a másikra!
Én mindenképpen fejésbarát lennék, mert adódhat olyan, hogy pl kicsit megbetegedsz, gyógyszert kell szedned, el kell menned valahová, és akkor bizony jól jön az aranytartalék!
Én mindenképpen azon leszek, hogy legyen aranytartalék a fagyiban!(Remélem hogy egyáltalán tudok majd szoptatni)
De remélem azért a jövő héten a tapasztalt mamik kisegítenek minket és elmondják mi a tuti szerintük!

Angelani!
Én is félek attól hogy bezavarom a babát a cumitól, de hát ki kell próbálni!
Tesóm gyerekei pl 6és 4 évesek, őnáluk még nem volt tilos pl a babatea adása cumisüvegből(hasfájós baba esetén), mégis szoptak rendesen!
Bízom benne nálunk is működni fog, mert nagyon mormota vagyok, félek hogy kiborulok a kialvatlanságtól, ideges és feszült leszek és akkor meg azért nem lesz tejem!

Megann

Kép

Kép
megann

De jó!Közben jó hírek érkeztek FalinárólKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Kriszta!

Pusszantjuk Falinát és beszélj légyszi a pocaklakójával, hogy ne hozza itt ránk a frásztKép.

Jó egészséget mindenkinek!

D
dudukly
Isaszeg

Lányok!

Virnya vagyok a téli babásaktól. Lenne egy kérdésem:

30-31 héten USA-ba kell repülnöm, de a légitársaság - érthető okokból - csak orvosi igazolással engedi.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a nyitott méhszájon kívűl mi lehet még kizáró ok?

Köszi Virnya

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok!

Gangi!

Nekem is ezt mondta a védőnőm, hogy nem kell a mellszívó, csak akkor kell fejni, ha gond van, mellgyuszi, vagy ha a baba nem szopik. Egyébként pedig a babát igény szerint szoptatni kell.

Ildi 29+1

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Bkrisztina!

Sok puszi Falinának!
Remélem, hétfőn már itt lesz velünkKép

Megann!
Persze, biztos fogok neki adni cumisüvegből is, meg majd a papa is biztos fogja etetni, ha mondjuk el kell mennem (pl. 6.heti kontrollra).
Csak minél kevesebbet szeretném cumiztatniKép

Virnya!
Sajnos én nem tudok semmi okosat mondani az utazással kapcsolatbanKép
De majd én is megkérdezem.

Lányok!
Nem baj, nekem már van mellszívóm.
Csak fogom egyszer-kétszer használniKép
Bízzunk benne, hogy jó sok fini tejcsink leszKép

Megyek, mert lassan jön haza a drágámKép
Már nagyon hiányzikKép

Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Megann

Köszike a válaszokat

Falinának sok sok puszi.

MA reggel vettem észer képzeljétek hogy van előtejem. Eddig is volt ilyen kis odaszáradt váladék, de ma reggel még nedves volt. Másnál is van ilyen? normális ez?

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Üdv Falinának tőlem is és kitartás!!!

Megann, én is azt gondolom, hogy jó ha van lefejt tej a fagyasztóban, tartalékban. Ha nem is anya betegsége esetére, hanem akár egy apás mozi alkalmával a nagyi is besegíthet. De csak ritkán kapna cumisüvegből, nem szeretném ha bezvarna és rászolna. Amúgy igény szerinti fogom Danit szoptatni. Benivel kicsit szigorú voltam, igyekeztem kivárni az átlag 3 órát, amire elég hamar ráállt szerencsére. Most, főleg az első két-három hónapban a baba igényei szerint fogok szoptatni, legalábbis ez a terv.

Angelani,
ügyes vagy, hogy ilyen hamar végeztél a takarítással.

Én egész délelőtt a konyhában voltam, finomakat főztem. Húslevest, tavaszi rizseshúst és sütöttem palacsintát is.
Amúgy én sem bírok a seggemen ülni, feküdni meg még inkább nehezemre esik.

Pusszantás
Benianyu
23

benianyu

Sziasztok!

Gangi!
Gratula a tejcsihezKép
Nekem is volt valami, de már sajna nincsKép
Talán ha megnyomkodom kijön egy kevés, de inkább békén hagyom. A másik, hogy fáj is ha nyomkodom.

Benianyu!
Én is kérek palitKép Kép Kép
Úúúúúgy megkívántamKép

Papa már megérkezett, de azért ide ültem egy kicsitKép
Annyira elkeseredtemKép
Képzeljétek el!
Most olvastam el a szabolcs utcai kórházas topikot és nagyon lehangolt.
Nem írnak semmi jótKép
Szó szerint csak panaszkodnak, pedig ott jó orvosok vannak. Én úgy hallottam, hogy ott is jó a szülészet.
Erre kiderül, hogy nincs is 24órás babás szobaKép
Éjszaka meg jól megtönik teával és tápszerrel a babákat. Mit ne mondjak, inkább itthon szülökKép
A férjemmel is nézegettük és Õ mondta, hogy mondjam meg a dokinak, hogy itthon fogok szülni a kádbanKép

Valaki mondjon valami jót is!
Ígérem, akkor megnyugszom.

Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Angelani!Kép

Én alapból csak rosszakat hallottam eddig arról a kórházról.
Tesóm volt barátnője ott dolgozik, ő mesélte milyenek ott a dokik, mik történnek általában stb.
Hát én nem oda mennék az biztos.

Nem tudsz váltani még gyorsan?

További szép hétvégét!

Puszika

Mea(26+6)

Mea
mea

Angelani,

Megy a palacsinta virtuálisan, túrós jó?

A kórházzal kapcsolatban, lehet, hogy neked nem lesz negatív tapasztalatod és k. 4-5 napig kell csak ott lenned, az hamar eltelik, utána úgy is otthon lesztek a babával.

Most lemegyünk a játszóra, úgy néz ki, hogy egész normális idő lett. De este még jövök. :-)))

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Voltunk bent a kórházban.
Falina jól van, mocorog a lányka. Mondtam, hogy mindenki puszilja és szorít nekik. Hétfőn még lesz vizsgálat, addig is többször csinálnak ctg-t.Remélhetőleg gyorsan otthon lesz.

Az idő pocsék, remélem nem jön be a 40 napos eső, mert eddig Medárd napja óta mindig esett.

Angelina!
Próbálj a fenekdre ülni és pihenj!!!!

Kriszta
26+1

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Mea!
Sajna, most váltottam a jó István kórházról a szabolcsra, mert a jelenlegi dokim oda tartozik.
Maga az orvos nagyon jó és rendes, csak a kórháztól félek.
Inkább a babát féltem a rossz bánásmódtólKép

Benianyu!
Az egyik kedvencem a túrósKép
Hmm..... de finomKép
Köszike!

Bkrisztina!
De örülök, hogy Falináék jól vannakKép
Majd holnap ülök a fenekemenKép
Az tutiKép

Szép estét!
Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Csajok, egy abszolut idevágó kérdés: Teljesen véletlenül nincs meg valakinek az "Androméda törzs" című film valamilyen formában?
Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!
Nekem nincs meg sajnos, de megpróbálom megszerezni ha végképp nincs meg senkinek.

Apropóóóó!
Kinek ígértem meg a NOX-ot?
Borzasztóan szégyellem magam, de valahogyan mostanában kiment a fejemből.
Mármint, hogy oda kellene adnom.
Sorry!

Albumai:
- Ragyogás
- Karácsony
- Bűvölet
- Örökség
Ha jól tudom. Legalábbis a weboldalukon is ez a négy albumcím szerepel.

A lényeg, hogy megvannakKép
MP3-ban tuti, de át tudom konvertálni normálba isKép

Sziasztok!
Angelani
26+5

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?