Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi, de ezeket fel kell tennem, én olyan jókat mulattam rajta. Akinek nem tetszik, attól elnézéstKépKép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Hari, köszönöm szépen a névleírásokat. Nagyon kedves vagy! :-)))))

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Hari, úgy látszik, tényleg mindenhol másképp csináljákKép. És persze semmivel se jössz, sőt én rölesztgethetek 4 névért és a félrevezetésértKép. Rókicának már délben be kellett volna szállnia, hogy tisztázza a kérdést, akkor nem okoskodtam volnaKép.

Na pussz és bocsi: D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Az előbb elszállt az üzimKép
Pedig egy regényt írtam.

Tök jók a képekKép
Annyit nevettemKép

Nekem az Istánban volt a terheléses cukor. Éhgyomorra egy szuri, utána lötyi, 1 óra múlva újabb szuri. egyébként hivatalosan (ott is mondták) 4X kellene szúrni, de ezt csak régen tartották be. A Klinikáknál talán még most is úgy van.

Nem lesz tali?
Írjátok meg, hogy mikor lesz. Remélem el tudok menniKép
Holnap megint kelhetek koránKép
De legalább ez a doki figyel rám.

Jó éjt!
Sziasztok!
Angelani
26+3

Kép
angelani

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni Tőletek!

8 hetes babás vagyok, és kb egy hete vettem észre, hogy kicsit több a hüvelyváladék (bocs).Ha legközelebb megyek az orvoshoz, megemlítem neki, de addig is használhatok tampont, vagy jobb a tisztasági betét?

Köszönöm!

Crisztin
Crisztin

Hari!

Csakhogy nehogy unatkozz!
Megnéznéd mit írnak a LÉNA névről???
Előre is köszi!
(Én nem tudom mi lesz ha mégis fiunk születik, hogy fogom hívni? Hihetetlen hogy mennyire elkönyveltük a manót kislánynakKépKépKép)

Uxi!

Mi ujság, mi a fejlemény övsömör ügyben??
Konzultáltál már a nődokiddal az uj helyzetről??
Milyen óvintézkedést tudsz bevezetni???

Ma voltam itt Zuglóban a Minimanó babacentrumban a Nagy Lajos király úton!
Voltam már, és egész jónak találtam, elég nagy a választék, és nem is olyan horror az ár mint a brendon!
Kisinget pl 850-870 ft/ db-ért láttam, magyar pelenkát 170 ért, eldobható pelust 38ft/db-ért, gyermek sztreccs lepedőd 1490-ért, simát 650-ért, nagyméretű pelenkázó szivacsot 3450-ért!
Ezt csak úgy tájékoztatásként írom, és nagyon kedvesek voltak az eladók, kaptam tőlük kelengyelistát!
Úgy döntöttem nem cicózok tovább, a hétvégén elmegyünk a férjemmel egy-két akciós dolgot megvenni, aztán én megveszem a többit, amit látok és tetszik!
Köszönöm hogy ennyien "megnyugtattatok", hogy nem csak az én párom "antivásárló"KépKép
Akkor én is lazábban veszem ezt és jobb ha nem duzzogok rajta és nem kezdek kombinálni!
"Férfi" és kész!KépKépKép

Na én hulla vagyok, megyek szunyókálni!
Jó éjjt!

Sajnos senki nem jelentkezett még a kiskutyákértKépKépKépKépKépKépKépKép
Már most fáj a szívem értük, ha arra gondolok, hogy menhelyre kell vitetnem őketKépKépKépKépKépKép

Megann 26+4

Kép

Kép
megann

Megann,
reagálnál nekem bergon babakocsi ügyben?!
(ld. 16h 49-es hozzászólásom)
Köszi,
Falina 28+6
falina

Sziasztok!Kép
most csak nagyon rövid leszek,mert hulla fáradt vagyok,részletesebben holnap írok,a lényeg:
a baba teljesen egészséges,mindene megvan és ott ahol lennie kell,éééééééés......KISFIÚ!!!KépKépKép
ANNYIRA BOLDOGOK VAGYUNK!!!!KépKépKép
Mostmár biztos hogy MARCIKÁNK lesz!KépKépKép

Mindenkinek jő éjt és szép álmokat:

annamamiKép
annamami

Sziasztok kismamik!

Úgy látszik, ma reggel csak az én manócskám koránkelőKép. Megint hajnali fél 5-kor kezdett ugrálniKép. Nem baj, megcsinálom azt a melót, amihez tegnap este már nem volt erőm.

Annamami, örülök, hogy minden rendben, tudom, hogy mindenki mondja kár izgulni az AFP miatt, de hát az ember lánya már csak ilyen, lerágja a körmét isKép. Pedig még pocakban van. Mi lesz, ha rossz időjárás mellett szombat éjjel megy csajozni?! Szívinfarktus?!

Megann, az általam ismert pasik többsége anti-shoppingos, ezért tényleg nem érdemes vitázni, nálunk van amikor annyira elfajul a helyzet, hogy elmegyek vásárolni (csak a szokásos kajavásárlásra gondolok) és amikor beállok a pénztárhoz, telcsizek őfelségének, hogy jöhet a szekérrelKép. Viszont rajong értünk, és minden este tárgyal a pocakkal és külön puszikat ad ráKép.

Crisztin, ezta témát megvitattuk, ha részletesen érdekel, olvass vissza. Röviden: több a váladék, ha nem büdi és nem nagyon sárga/zöld/barna akkor normális. Ne használj tampont, abban felgyülnek a bacik. Intim lemosó, törlőkendő, nagyobb tisztasági betét. A dokid vesz kenetet (és még egy csomószor a várandósság során), ha elmész.

Csajszikák! Hogy állunk tali ügyben? Hétfő? Margitsziget? Melyik része? Néztem, a Pártai Lucia eléggé szürkére rajzolta az egész országot a következő 5 napraKép.
dudukly
Isaszeg

Jó reggelt...

Hát... én nagyon ramaty állapotban vagyok. Egyre kevésbé megy az alvás, és az olyan természetes adottságokkal rendelkező tehetséges álomszuszéknak mint nekem ez nagy szó! Már ott tartok, hogy kényelmesebb le se feküdni... állandóan felébredek, a gyerek gyötri a hugyhólyagomat, a pocak mindenhol útban van, sehogy se kényelmes. Ugye lesz egyszer még olyan, hogy ki tudom aludni magam? Totál kómás vagyok. Jaj annak a tanulónak aki ma elém kerül...

Le akartunk menni a hétvégén Balcsira, de ilyen idő mellett... ráadásul Anyukám telefonált, hogy nincs melegviz a házban, hivja a szerelőt, hát azt hiszem ez most felejthetős. Hideg is van, melegviz sincs, esik az eső, és még bealszom a volán mellett. Inkább megyünk vásárolgatni a babának.

Annamami:

Gratula a kisfiúhoz, és örülök hogy minden a legnagyobb rendben vele! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csak érdeklődésképpen:

Kinek mennyit fizet az önkormányzata ilyen egyszeri anyasági támogatásra? Én az I.-be vagyok még bejelentve, ott kapunk ilyet. Felhivtam a IV.-ket is, de ott ilyen nincsen. Még szerencse hogy eddig halogattam az átjelentkezést. Majd akkor a baba után, ha megkaptam az I. ker.-től a támogatást...

Csak most abban bizonytalanodtam el, hogy akkor nekem ugye tkp az I. ker.-be kéne járnom védőnőhöz... ezt nézi valaki? A védőnénimnek fel se tűnt, ő egyszerűen beirta azt a cimet a kiskönyvembe, amit bediktáltam, az újpestit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt lányok!

Szerintem arrébb kéne tolni a talit amíg ilyen sz@r időt mondanak, nem kéne, hogy valahol megfázzunk!

Ma vagyunk 27. hetesek Kép

Kép

Kép
prüntyi

Rókica,
Én úgy tudom nem önkormányzat függő! Rendeletileg van meghatározva, kicsivel több mint 50.ezer, pontossan nem tudom!

Kép

Kép
prüntyi

Rokica, szerencsés vagy, én is úgy tudom, hogy a szokásos állami segítségen felül egyes önkormányzatok adnak pluszpénzt. Én a 15. kerületbe vagyok bejelentkezve, ott tudtommal nem adnak. (Ha valaki tudja, javítson!) Én is az isaszegi védőnőhöz járok, mert a kerületbe egy undok csajjal találkoztam, aki úgy tett, mintha szívességet kérnék, pedig csak a nyamvadt kiskönyvet akartam. Itt a faluban a védőnéni beírta az itteni címemet, bár mondtam neki, hogy nem az a hivatalos, azt mondta nem számít, ha akarom, hogy ő gondozzon (cuki tapasztalt bő 40-es, hogyne akartam volna!), akkor szerepeljek nála ezen a címen, a hivatalosat úgyse nézi senki.

Egyetlen esetben hallottam, hogy gondd, ha valaki nem a körzeti védőnőhöz jár, ha a laborból az anya címére küldik az eredményeket, mert akkor az a védőnőnél landol. A mi korházunkban a beutaló dokihoz megy vissza a lelet (a 15. kerületi nő nem hitte el nekem!), így ez nálam nem játszik szerepet.

Pussz: D
dudukly
Isaszeg

Tali ügyben áthidaló 5letem lenne: tehetnénk a milennárisra, ott van nyitott és fedett, és WC és ha szr az idő a mamutban is rosszalkodhatunk (fincsi görög kajálda van az I-ben, nyamiKép).
dudukly
Isaszeg

Prüntyi:

Nem arra gondolok, amit az állam ad, hanem amit az egyes önkormányzatok. Valami nagyon hasonló a neve, egyszeri anyasági segély vagy támogatás, és mint Dudukly irta, ezek szerint önkormányzata válogatja, adnak-e.

Nekem ezt irta az I. kerületi önkormányzatból a kapcsolattartó:

Az I. kerületben adható támogatási forma a születési támogatás, mely gyermek születése esetén adható egyszeri támogatás, ha a következő feltételek együttesen fennállnak:
1. a gyermek szüleinek egyike a gyermek születésekor és azt közvetlenül megelőzően egy évig megszakítás nélkül bejelentett lakóhellyel rendelkezik az I. kerületben,
2. a szülő vagy törvényes képviselő a gyermeket saját háztartásában neveli.
A kérelmet a szülő a gyermek 6 hónapos koráig terjesztheti elő.

A támogatás megállapításához szükséges nyilatkozatok és igazolások:

- a gyermek születési nyakönyvi kivonatának másolata,
- a kérelmező nyilatkozata arról, hogy a gyermeket a saját háztartásában neveli.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dudukly, jó ötelet! Benne vagyok!

Kép

Kép
prüntyi

Jó reggelt! :-))))

Annamami,
Nagy gratula a kis fütyishez és hogy minden oké!!!

Benianyu
22+6

benianyu

Rokica,
A IV. kerületben tényleg nincs támogatás. :-((( Mi is ott lakunk. (Káp I.)
Szerintem nem kéne az I. kerületbe járnod, hanem a mindenképp a lakóhelyhez tartozó védőnőhöz. És ha Szegedre lennél bejelentve és itt csak bérelnél lakást? Szerencsére a védőnöknek is fontos, hogy te közel legyél, mert a babához ki fognak járni.

Benianyu

benianyu

Rokica,
A IV. kerületben tényleg nincs támogatás??? :-(((
Mi is ott lakunk. (Káp I.)
Szerintem nem kéne az I. kerületbe járnod, hanem a mindenképp a lakóhelyhez tartozó védőnőhöz. És ha Szegedre lennél bejelentve és itt csak bérelnél lakást? Szerencsére a védőnöknek is fontos, hogy te közel legyél, mert a babához ki fognak járni.

Benianyu

benianyu

Bocs, a duplázásért, lemaradt a kérdőjel az első mondatnál és vissza akartam vonni, de már nem engedte.

benianyu

Tehát akkor összegezve, hogy mire számithat az ember mikor megszületik a gyerek...

1. TGYÁS: Tavalyi bejelentett bruttó fizetés 70%-a, minusz SZJA 168 napig.
2. Állami egyszeri anyasági segély, kb 50 000 forint.
3. Ha van, kerületenkénti egyszeri anyasági támogatás, változó összegű.
4. Családi kedvezmény, 3000 forint, tkp azt hiszem a 16. betöltött terhességi héttől. Adókedvezmény, ennyivel több fizetést kapsz. Talán a TGYÁSból levont SZJA is ennyivel csökken, nem tudom.
5. Családi pótlék: 5100 és 15 700 forint közötti segély, attól függően, hány gyerek van, egy vagy két szülő, sérült-e vagy sem.

Azt hiszem ennyi... ha valaki hibát talál, szóljon!

Ja... és a havi rendszerességgel folyósitott támogatásokat max 2 hónapra visszamenőleg lehet megkapni, tehát a gyerek születése után azonnal érdemes nekikezdeni az utánajárásnak, mert kell az anyakönyvi kivonat és TAJ szám is sok esetben, és ezeknek van egy átfutási ideje.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Falina! Ismerősön keresztül vettük a kocsit, de ha érdekel, te is "beállhatsz a sorba". Nagyon klassz kocsi, és itthon rohadt drága. A mózes alja kemény, a hordozó autósülés is. A hordozó a vázra kapcsolható, így nem kell ki be pakolgatni a gyerkőcöt. Nagyon könnyű, és tök laposra össze lehet csukni. Az első kerekei duplák, bolygósíthatóak, és levegősek, a rugózása 3 fokozatban állítható. A tolás irány változtatható, csakúgy, mint a tolókar magassága. A bevásárló kosara jó nagy. Na most ennyi jutott eszembe, amik számunkra fontosak voltak. Amúgy meg lehet nézni a www.bebeconfort.com oldalon a típust. Itthon 270ezer forint, kintről felszereltségtől függően 75-95ezer forintig hozzák.

Ildi 29+0

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Bocs, hogy ismeretlenül idepofátlankodok, de van egy eladó zenélő forgom, ami nagyon aranyos, de az én fiam sajnos fél tőleKép . Ha valakit érdekel, írjon a svedbrigi@t-online.hu címre. Árban megegyezünkKép
Kép
Kép
További jó babavárást

Brigi
bombomanyu

Rokica,
Köszi, hogy így összeírtad.
Egy apró kiegészítés a 4. ponthoz.
Második gyerek esetén, már 4.000 gyerekenként az adókedvezmény.
Tehát a megszokotthoz képest 5.000-rel lesz több a nettó fizetés (az is valami :-) )

Vrucsincá,
nagyon klassz a kocsi!!!

Benianyu

benianyu

Bombomanyu,

Ez nagyon édes!!! Nekünk van ilyen, mivel már a második babánk lesz, meg is hagyom másik anyukának. Biztos hamar lesz jelentkező. De nagyon tetszik :-))))

Benianyu

benianyu

Elnézést, a 4. pontnál nem a 16. hét hanem a 90. betöltött nap számit. Erről orvosi igazolást kell kérni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica 5lete nyomán én is írtam az önkormányzatunknak, de pl. a 11. kerületieknek jó hír, hogy ott is van születési támogatás (nem lehet idemásolni a címet de a 17/2003./VI.24./ rendelet a http://www.bp11.hu/ a rendeletek között).

Szóval nyomozzatok, egy kis pénz mindig jól jönKép.

Ha valaki okos bérelszámolásban, akkor mondja meg légyszi, hogy lehet-e azt csinálni, hogy a szülési szabadság után kiveszem a megmaradt rendes szabikat, és utána megyek gyesre? Szerintem így jövök ki legjobban anyagilag. Mitől függ, hogy a szülési szabira az ember mennyi pénzt kap?

D
dudukly
Isaszeg

Rokica,

tuti nem egy I. kerületi védőnő fogja látogatni a babádat. Az én állandó bejelentett címem a szüleimé, és sehova sem vagyunk bejelentve a saját lakásunkba (időhiány miatt) és Újpesten belül más más a védőnő, az jár ki a családhoz, akihez utca házszám szerint tartozol.

Dóri
22+4
Vendég

Dudukly,
Te XI. kerületi vagy? Nekem ott laknak a szüleim és én is ott nőttem fel a Feneketlen tónál. Ideiglenesen még most is be vagyok jelentve a XI-be, de csak állandó lakcímmel jelenketkezők igényelhetnek támogatást. (megnéztem a honlapon a rendeletet)
Most a IV-ben lakunk, ott nincs ilyen. :-(((

Benianyu

benianyu

Benianyu, én már keresztbe-kassul laktam pestet, voltam a XI-ben is Albertfalván és Örmezőn és Kelenföldön, és a régi József Attilábban érettségiztem (ma Szent Imre, a Feneketlen tónál), ezer éveKép.

Sajna mi is eljöttünk a kerületből, így nincs támogatásKép. Egész mást kerestem amikor ráakadtam, nem bosszantani akartalak, csak segíteni azoknak, akik nem néztek eléggé körbe.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Sziazstok!Kép

Mostanáig két órán át parlagfüvet gazoltam ki:o majd meghalok úgy elfáradtam.
Hoztak nekünk földet a kertben és egy kupacban állt és képzeljétek tele lett parlagfűvel.

Gyorsan ki kellett szednünk, nehogy virágozzon, mert akkor megöltek volna minket itt!!!Kép

Imádom a kertes házat, de sok gond van körülötte sz biztos, csak akkor lesz szép egyszer a kertünkKép

Nem tudjátok, vidéken is van ilyen önkörmányzati támogatás anyasági???

Tegnap nagyon jó votl a Madagaszkár, azt néztük.Cuki meseKép

Mea(26+5)

Mea
mea

Hari!Kép
Köszi a leírást a két névről.
Édi vagy hogy megírtad mindenkinek aki kérteKép
Kapsz is egy szép képet cserébe!!!Kép
És még egyszer köszönjük!!!

Kép

Mea
mea

Dudukly,
Mi meg a Fadrusz utcában laktunk, a teniszpályával szemben. :-))) Vagyis a szüleim még mindit ott laknak. Sokat van ott Beni is, járnak a parkba. Olyan jó hely!!! És van egy nagyon klassz, uniós játszótér. Pont a gimivel szemben. :-)
Amúgy kedves vagy, hogy rákerestél és belinkelted az infot, hátha valakit érint.
Benianyu

benianyu

Megann,
Léna (görög) a -léna végű női nevek utótagjának önállósulása (júl. 21., 22., 31.)
Életének feladata a nőiségének vállalása. Emiatt mindig érzelmi kötődéseken keresztül teremt kapcsolatokat, amelyekhez erősen ragaszkodik. Érzékenysége, empátiakészsége vonzza az embereket, és szenvedélyesen viszonozza a vonzalmat. Párjában is ehhez keres társat. Fontos, hogy elfogadják és szeressék. Éreznie kell, hogy biztonságban van. Nehezen felel meg az elvárásoknak, így könnyen csalódik. Emiatt sértődékeny lehet. Nem tud elengedni, ezért minden lemondást nehezen él át. Mindig kell mellé valaki, akit elfogad, és akivel együtt valósíthatja meg álmait. Hivatásában a gazdasági pálya lehet az irány. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. A sorsának buktatója lehet a vágyak kergetése. Anyagiassága könnyen bajba sodorhatja.

Kép
Kép
hari

Hari
Köszi, hogy megírtad a név jelentését.Jók a képek.Kép

Annamami
gratula a kukishoz, és külön öröm, hogy azt is vártatok.Kép

Rokica
jó ötlet volt ez a kis összesítés!Az alvás nekem sem igen megy.Este későn fekszem, reggel korán kelek, éjjel wc-re járok (napközben még többszörKép)

Kép
Kép
kismama2004

Mea, köszönöm a képetKép Aranyos vagy, meg a baba is.

Én is elég rosszul alszom mostanában, de engem nem a rugdalózás zavar, azzal megbírkóznék, hanem ez a rohadt allergia. Állandóan be van dugulva az orrom éjszakára. Hiába fújok be akármit. Meg nem is ébredek fel teljesen, csak szenvedek félálomban, aztán alig várom, hogy reggel legyen és felkelhessek. Bár akkor sem sokkal jobb, mert akkor ugyan nem dugul, csak folyik, meg tüsszögök köhögök össze-vissza. Főleg most, hogy itt van ez az eső. Még a szemem is be van dagadva. Szörnyű. Mikor lesz már jó idő megint? Akkor valamiért jobb volt az alleriám is meg a kedvem is.

A babám annyit mozog, hogy nem is értem hogy nem fárad el. Igazából majdnem folyamatosan rugdal, hol jobban, hol kevésbé. De még nagyon élvezem, remélem később sem válik zavaróváKép

Megpróbálok még feltenni képet, de tegnap már nem hagyta a gép, kíváncsi vagyok most engedi-e.

Hari 22+6Kép

Kép
Kép
hari

Kép

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok!

Ma voltam cukroslötyin. A nő szerint előbb mentem vissza,(talán 10 perc?) mint ahogy először levették a vért, és magammal szúrok ki, azt mondta, mert magasabb lesz a cukrom. Mondtam, hogy jó, akkor kimegyek még, erre már meg is szúrt. Különben is: 8-ra behívnak, már ott ültem fél nyolc után, és beadtam a lapomat, de csak fél kilenc körül kerültem sorra. Hurrá. Mivel három embert hívnak be egyszerre, nem figyeltem annyira, hogy pont engem mikor szúrt meg. Na de remélem, minden rendben lesz. Egyébként nem érdekel nagyon, magzatvíz-vizsgálat után már mindent kibírok. Annál nagyobb baj nem lehet, mint ha genetikai betegsége lett volna a babónak. Sajna nekem is van folyásom Kép, kaptam is rá kúpot, és újfent el vagyok tiltva a házasélettőlKép
A dokim szabira megy júliusban, így az elkövetkező hetekre jól besűrítette nekem a dolgokat. Biztos naiv vagyok, de olyan, mintha az én vizsgálataimat is betervezte volna, mert pont akkor kell újra mennem, amikor már itt lesz. 3 hét múlva megint lesz egy labor, és aztán egy UH.
Képzeljétek, tegnap mi is megjártuk kicsit a babaszobával. Elmentünk megnézni egy autósülést, amiről azt mondták, öt pontos öve van, (a képen nem látszott jól), erre ott láttuk, hogy csak 3. És ahhoz képest marha drágán akarták adni. Nem feltétlenül gondolom, hogy át akartak verni, lehet, hogy csak nem értenek hozzá. (eléggé úgy néztek ki.) Na mindegy. Szerencsére nem kellett messzire menni. Römert szeretnénk, és mindenképpen ötpontosat, de még nem láttam olyat a babaszobán. Mindenesetre még van időnk.
MI is megyünk beszerző útra a hétvégén.

Annamami, gratulálok a babóhoz!!!!!!!Kép

Lucretia
25
lucretia

sZIASZTOK!
Utána kérdeztem az önkormányzatnál. Csepelen nincs, de mondta a hölgy, hogy miért nem jelentkezem be Ersébetre,ott van. Hát vszínű, hogy ott is kell az x idő hozzá, de majd ha nagyon ráérek utána nézek.
Ha valaki Erzsébeti, akkor annak jár, azt hiszem Jucc és Humi. Humi már 1000 éve nem adott hír magáról.
A talit kéne tolni, mert ramaty az idő.
SZJA kedv. én tavaly sem meg idén sem veszem igénybe, hanem a visszaigényléskor szoktam, jól esik akkor egy nagyobb összeg egyszerre. Már év elején számolgattunk a könyvelővel, hogy így cca. 120ezer körül fogok jövőre visszakapni, mert 2 gyerek akkor már 8 ezer/hó plusz biztsítás, nyugdíjpénztár.

Sziaszok
Kriszta
26
98 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Tegnap kicsit nyomoztunk a kérdésemmel kapcsolatban, meg a neten is nézelődtünk: ez a betegség fertőz ugyan, de magzatra nem ártalmas, a 3. hónap után biztos nem.
Nem feltétlen "kell" elkapnom, de azért óvatosak vagyunk.Cseppfertőzéssel terjed. (külön törölköző, külön evőeszköz, egy darabig semmi pusziKép...)
Remélem, hamar elmúlik.

Uxi
20+2

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Tud valaki valamit mondani a találka ügyben?
Meg ahogy visszaolvastam, tegnap még rengeteg ötlet volt, most meg nem találtam semmilyen konkrét időpontot

Tmarie 24+5
tmarie

Lányok mindenkinek köszönöm a gratulációkat!KépNagyon boldogok vagyunk!Kép
talit szerintem is halaszuk,mert ez az idő rémesen pocsékKép Szerintem a Milennáris még jobb ötlet,mint a margitsziget,van WC,fedett rész,árnyék,tó,játszótér,lehet enni-inni és kulturáltKép Még visszatérünk rá!Kép
Most egy picit alszom,mert ma vizsgázam és 6-kor keltem és leragadnak a szemeim.
Puszik:
annamami
17+5
annamami

Jaj Falina!

Ne haragudj kérlek, olyan bamba vagyok, csak kutyafuttában olvasok mindent, annyira nincs időm!
Tehát a Bergon kocsik!
A kedvedért felhívtam a Bergont(hogy jóvátegyem a bambaságomat), és a következőt mondták el:
A Bergon kocsik műszálas anyaggal varrva. Ennek az az oka, hogy mivel több rész levehető és mosható, a műszálas anyag sokkal formatartóbb és színtartóbb mint a pamut(pl), tehát ezértelemben jobb minőségű!Másrészt az allergia és beizzadás elkerülése végett mindenkinek szokták javasolni, hogy egy pelenkát, egy kifogót vagy takarót tegyenek a babó alá!
(Egyébként ezt magamtól is tennék, hiszen az esetleges balesetek után könnyebb ezeket kikapni és bevágni a mosógépbe, mint a huzatot levenni és kimosni)
Mi is volt még, ja a dőlésszög!Tehát a mostani legújjabb(1 éves) modelleknél már tényleg majdnem hanyatt dönthető a tábla, azt a kis dőlésszöget meg felveszi a pelus (pl), másrészt ha meg leejtőn mész a kocsival az a kis dőlésszög kiküszöböli a leejtőt egy kicsit így a babó fejébe nem száll(annyira)a vér!
Mózes!
Úgy tudom, hogy az ő mózeskosaruknak nem merev az alja, úgyhogy gyakorlatilag semmit nem érnék vele, ha megvenném ezért nem is akartam venni mózeskosarat, másrészről a baba elég hamar kinövi, harmadrészt a babakocsi szállításra való, nem "bentlakásra"(hi-hi), ezért én nyugodt szívvel fogom megvenni a Bergont!Kép

Azt javaslom, hogy menj el a XV. kerületbe a nagykerbe, de vigyázz, nehogy szóbaállj azokkal a buta picsákkal(bocsi) az üzletben, hanem mondd meg, hogy azzal az idősebb 50 körüli úrral szeretnéd megnézni a kocsit!
Ezt most nagyon komolyan mondom!Hidd el, jobban jársz ha megfogadod a tanácsomat!Sőt akárt hívd is fel előtte, hogy mikor van ő bent.Mi meg is mondtuk neki, hogy akkor jövünk majd vásárolni, ha ő is ott van!

Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel, én addig gyorsan visszaolvasok!

Megann

Kép

Kép
megann

Megann
Nagyon jót nevettem, ahogy Falinát figyelmeztetted, hogy ne a buta picsákkal álljon szóba. Én még nem voltam ott, de miután ez egy jelenség, el tudom képzelni, hogy mennyire igazad lehet. Az a szomorú, hogy az ember lelkesedik, ha valahol végre egy kedves eladót talál. Pedig ez kéne, hogy a természetes legyen, nem?

Benianyu

benianyu

Annamami!

Én is gratulálok a kissráchoz!
Jó sokáig rejtegette!Kép

Hari!
Köszi a leírást!

És hogy sírjak egy kicsit én is!
3 figyelem HÁROM ÓRÁT vártam az Örsön a terhesrendelésen egy nyomorult leletért!
Azt hittem berúgom az ajtót!Elképesztő!
Hát azt hiszk egy kismamának az a feladata, hogy étlen szomjan várakozzon egy nyamvadt papírért!
Teljesen kiborultam idegileg!

Rókica!
Sajnálom a "füstbe ment tervet" a Balcsival, de azért a babacuccvásárolgatás sem lesz rossz szeritnemKépKép
Egyébként mi is pont ezt fogjuk tenni, tekintettel a rossz időre!
Azaz most talán a férjemmel együtt el tudunk menni és meg tudjuk tervezni, hogy milyen bútor és egyéb legyen....KépKépKép

Megann 26+5

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Röhely, de igazad van!
Most ahogy telefonáltam és persze az egyik "picsa" vette fel unott hanggal 10. csörgésre, elmondtam a kérdésemet:
"Azt szeretném megtudni, milyen anyagból van a babakocsik huztata?", mire nagy háááááááááááááááápogás, és hogy "ez egy jó kérdés" és hogy "ő ezt nem is tudja"...
Mire én elmondtam, hogy itt van előttem a k...va prospektusuk és azon 36-os (számítógépes), betűmérettel pirossal van feltüntetve, hogy:
BÕVEBB FELVILÁGOSÍTÁSÉRT A 306-49-54 ES SZÁMOT KELL HÍVNI!Mondom, ez az a szám vagy sem??
Mire:Igen ez az!
Aztán mondtam a picsának, hogy legyen oly kedves ha nem túl megerőltető számára, de invitáljon oda valakit, mondjuk azt az 50-es urat, akivel találkoztunk, hogy felvilágosítást tudjon adni!
Mire adta a pasit és az a legmegnyerőbb kedvességgel ecsetelni kezdte a választ a kérdésemre!
NEM LÁTOK A PIPÁTÓL!!!EZ A MORÁL!ILYEN KERESKEDÕ MARADJON OTTHON HÍMEZNI, NE 50 EZRES BABAKOCSIKAT ADJON EL!!!HÜLYE PICSA!!!!

hi-hi, most jól megmondtam a magamét mi, de nem hagyom ám annyiban, majd ha megyünk vásárolni, jól megmondom a pasinak is a magamét(szerintem ő a tulaj), hogy jól nézze meg kiket alkalmaz!!

Megann

Kép

Kép
megann

Falina!

Én is tudom javasolni a Bergont, és ugyanúgy, mint Megann, én is fogok tenni a kocsiba valami takarófélét. A dőlésszög miatt én is aggódtam, hogy nem teljesen vízszintes, de mindenki azt mondta, hogy ez nem gond. Itt Pesten tényleg a XV ker. a legjobb. Mi anno a nőkkel beszéltünk, de csak az egyik volt gázos, a másik normális, kedves és készséges volt. Bár ez már jó pár hónapja volt, lehet, hogy azóta cserélődtek az emberek, és Megannak igaza van. Mindenesetre ez biztos nem tesz jót az üzletnek. A Bergonnak egyébként az a hátránya, hogy nagy, és pl. -szerintem- BKV-n való közlekedés ki van zárva vele. Nem is csak a súlya miatt, de én nem is tudom úgy átfogni, hogy meg tudjam emelni. Az emberek meg úgysem segítenek, sőt egyenesen morózusak, ha egy anyuka nagy helyet elfoglal a buszon a babakocsival. Úgyhogy nekem még nincs elképzelésem arról, hogy ha BKV-znom kell (és biztos kell, mivel nincs jogsim), akkor miben fogom őt vinni. Kengurutól, hordozókendőtől félek. Szerintem nem tudja abban a helyzetben egy pici baba tartani a gerincét. Marad a hordozó, de az macerás, nehéz és nem is túl biztonságos.

Benianyu

engem is mérhetetlenül idegesítenek azok a buta, vihogó, kikent cicamicák, akikkel a tulajok megtöltik az üzleteiket. Pl. ha az ember végigmegy mondjuk a Westendben, meg lehet figyelni, hogy ezekben a boltokban alig vannak vásárlók.És állandóan eladókat (fiatalokat persze, általában 23-ig bezárólag) keresnek mindenhová, megfigyeltétek? Szerintem is más koncepciót kellene választani, ha azt akarják, hogy menjen az üzlet. Azért, mert pl. a célcsoportot a fiatalok képezik, még nem feltétlenül az a jó, ha ugyanolyan kaliberű emberek az eladók is.

Talit szerintem is halasszuk, nagyon csúnya az időKép

Lucretia
25
lucretia

Ildi!
Hétvégén megnézzük élőben vmelyik áruházban a kocsit, aztán lehet, hogy beállok a sorba. Kép
Azt még megkérdezhetem, h. a tolókar átfordítható-e, így értetted a tolási irány változtathatóságát?
És ugye a mózes is rákapcsolható a kocsira?
Téliesíthető a kocsi?
Garancia esetleg? Na jó, nem akarok túl maximalista lenni. ;)
Falina 29+0
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?