Új privát üzeneted érkezett!

Bodza

Júni 13. 16 óra nekem rendben, majd egy fél órával előbb elmegyek. Csak sajnos du.-ra esőt jeleznekKép És hol talizzunk a szigeten???? Kellene egy transzparens, amire felírjuk, hogy Babanet vagy vmi ilyesmi, hogy megtaláljuk egymást.
lucretia

Sziasztok!

Most jöttünk meg a kórházból a fül-orr gégészetről.
Ma már pihenek. Most éppen tömöm a fejemKép
Tegnap beszedtem Magne B6-ot és nem voltam rosszul tőle. Ittam több folyadékot és úgy érzem, hogy tényleg jót tesz.
Az auchanba be kellett mennem a papírokkalKép
Nem cipekedtemKép
De ma még jól vagyunk, mozgolódunkKép Le is kopogom....
Mindjárt visszaolvasok, mert van mit.
Elég sokat kihagytam, de nagyon megijesztettek.
Holnap reggel kell visszamennem a dokihoz, előtte vérvétel, vizelet és a hüvelykenet minta eredménye kell.
Na megyek olvasniKép

Sziasztok!
Angelani
26+3

Kép
angelani

hétfő (június 13.) 16 óra, és hétvége jó nekem, a délelőtt ált nem jó!

Szerintem nem sok pocakos fog arra tévedni, szerintem a pocak jó transzparens! Kép

Pr. 26+6

Kép

Kép
prüntyi

Magam részéről sansztalan a hétköznap napközbeni órák, leghamarabb fél 6. Ha a többség nem dolgozik, akkor talizzatok akkor, én nem tudok veletek tartani.

Hétvége: vasárnap de. 10 óra

Dóri (22+3)
Vendég

Na, látom kezd alakulni a taliKép Nekem mind a kettő időpont jó, úgyhogy amelyiknél maradtok arra megyek. Jó lenne mondjuk ha jobb idő lenne mint most, mert esőben nem nagyon tudunk leülni sehova.
Papa ügyben: az enyém egyre jobban "papásodik" de azért vásárolni nem hinném hogy eljönne valaha is. Õ még a dokihoz sem jön el. Itthon megnézi a felvételt ami a babáról készül, de odajönni nem szeretne. De ő eleve nem szeret vásárolni, úgyhogy végül is nem meglepő. A babaágyat, meg a hordozót is úgy rendeltem házhoz ha emlékeztek, mert bár van kocsink és csak 5 percre van az üzlet, de nem nagyon akart eljönni. Vártam egy ideig, aztán inkább kiszállíttattamKép A többi cuccot meg én vettem meg egyedül, meg anyukámmal. De én annak is örülök, hogy nem zavarja, hogy már ilyen korán vásárolgatok, meg egyáltalán nem szól bele, hogy mennyi mindent veszek. Bár ezekbe se szokott soha beleszólni, előtte sem. Amíg van mit addig költhetek, sose vetette a szememre hó végén, hogy azért nincs pénzünk, mert már megint magamnak vettem valami hülyeséget.
Hari 22+5

Kép
Kép
hari

Lányok!

Én szivesen megyek talira, de én dolgozom mindennap fél ötig, tehát nekem a hétköznap nem annyira bejövős. Mondjuk 22. után már nem lesz pszichoterápia tanfolyamom, és akkor minden második szerdán napközben is ráérek.

Persze ha előbb akartok találkozni, akkor majd megyek a következőre.

Egyébként szerintem valami olyan kerthelységes helyen kéne tartani a talit, ahol van inni és ennivaló (tekintve hogy most mindenki félóránként éhen akar halni) és WC is van. Ettől persze lehet a Margit szigeten, de én ott nem vagyok olyan ismerős, hogy bármit ajánlani tudnék. Azonkivül ha ilyen sokan megyünk, érdemes előre helyet foglalni.

Bocs, ha ezt az ötletet már elvetettétek, még nem olvastam vissza.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és ez a hétvége nem lesz nekem jó, mert lemegyünk a Balatonra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lucretia:

Szerintem nem túl sok nagypocakos csoport fog ott várakozni a Margitszigeten. :D Tapasztalatból mondom, mikor a nyári babásokkal volt tali, egyáltalán nem okozott nehézséget a dolog, pedig akkor még tél volt és mindenkin nagykabát.

De a kényelmesebb várakozás érdekében, meg mivel többünk csak később tudna csatlakozni, ha hétköznap van, ott kéne találkozni, ahol már ülni is lehet.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Élek, tegnap voltam a dokibácsinál, a méhszájam zárt, vérnyomásom alacsony (szokás szerintKép), a cukorterhelésem jó lett. Aki még előtte áll, annak elmondom, hogy a cukrosvíz nem olyan szörnyű, jól fel kell keverni, hogy ne maradjanak benne csomók (nekem maradt az alján egy kicsi darab, azt bónuszban elszopogattam, sima szőlőcukorKép), és jó sok citromlevet tenni bele, ha nem vagy édesszájú.
Én úgy tudom, minden ilyen vizsgálatra éhgyomorral kell menni, de kétség esetén hívjátok fel a labort vagy a dokit. Ha üldögélsz, ahogy elő van írva, nem fogsz szédelegni az éhségtől. (Asszem ezt már írtamKép.)

Ami nagy hír, hogy vasárnapra meghívott szülőszoba látogatásra. Eddig azt hittem, hogy ez csoportban zajlik, de olyan édi volt, azt mondta, akkor megbeszéljük a részleteket isKép. A mávos fórumon már pánikoltam, hogy ez normális eljárás-e, és aki válaszolt, azt írta, hogy igenKép. Majd beszámolózok, ha lesz tali hétfőn (13!) du. (helyet azért pontosítunk ugye?) a párom úgyis Kassára megy és későn ér visszaKép.

A tali nekem hétköznap de. sajna nem jó, amíg jól érzem magam eljárok dolgozgatni, amúgy se szakadok meg, mnost, hogy vége a félévnek.

Az én párom is útál bármit vásárolni, plussz babonából semmit se szabad a házba hozni a baba előtt. A mellszívót azért engedte, mert mondtam, hogy vinni kell a korházba. Talán Benianyu írta, hogy náluk is az volt, hogy amíg ő a korházban volt, a párja bevásárolt. Nálunk is ez leszKép, én is csinálok listát, hogy hol mit kell megvenni, plussz a hugaimat is riasztom a feladatra, mert az én pasim a body és a rugi között se tud különbséget tenniKép.

Pussz: D
dudukly
Isaszeg

Az én párom sem szeret vásárolni, de szerencsére irtó nagy türelemmel rendelkezikKép úgy hogy hősiesen végig csinálta a bevásárlásokat.
Mondjuk én mindig tudtam már mi kell, honnan és így elég gyorsan lezajlott az egészKép
Nem kellett órákat eltölteni sehol sem.
Aztán votl egy csomó minden amit egyedül szereztem be pl. ruhák.

A nagyobb dolgokba vontam őt is be pl. kiságy, járóka, bölcső stb.
Mert azt csak kocsival tudtok elhozni.

Ma egész nap takarítottam.
Eléggé elfáradtam.

Viszont jutalomként megyünk ma is moziba a Madagaszkárra, ez egy tök édi meseKép

És veszek egy csajtól egy csomagolt, bontatlan Avent mellszívót 15.000 helyett 11.000-ért.Kép

És ez ráadásul az új fajta már a Via típusú tárolórendzseres, fedeles kis dobozkába lehet lefejni és utána úgy le is lehet fagyasztani.

Viszont nem fogom kibontani, mert lehet ha anyukámra ütök nem is lesz tejcim, akkor legalább el tudom úgyanígy adni.

Ti vesztek mellszívót vagy vettetek már?

Mea
mea

Ja és már 26+4!Kép

Mea
mea

Mea, én régebben propagáltam a DM-ben féláron adták az aventet két cumisüveggel (8eFt), az vettem meg és szintén vettem 2 adag tejgyűjtó zacsit (1 eFt/csomag). Szerintem jó vásár volt, ha nem lesz tejci (bár mint mondtam anya a fél korházat, utána meg a környék összes újszülöttjét ellátta), a cumisüveg akkor is jó leszKép. Szerintem tényleg vinni kell a korházba, olvastam valahol a listán. A mávos fórumban írtam is, hogy annó a korházban anya az egyik nővértől egy csomag kávéért kapott egy tutkó mellszívót. Az enyém jóval többe voltKép.
D 24+2
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!
tök jó,hogy mindenki elkezdett mocorogni tali ügyben!Kép
Most alszom egy kicsit és nagyon szoítsatok kérlek,este megyünk genetikai UH-ra(18.hét)és nagyon remélem,hogy egészséges és mindene megvan és ott ahol kell!Kép Ugyanis nem mondtam,de nem lett jó az AFP-m (magas lett),egy napig sírtam miatta aztán úgy döntöttem mindenképpen a mi kisbabánk és így szeretjük és így kell nekünk ahogy van,és eddig tudatosan nem is gondoltam rá,hogy baj lehet,de most kicsit megint cidrizekKép Az már csak hab lenne a tortán,ha megmutatná,hogy kisfiú vagy kislány!!!Kép
Este még jövök!!!Kép
Puszik:
annamamiKép
annamami

Annamami!!!!

Nagyon szorítok Neked! Ne aggódj, rendben lesz minden!!!Kép

Lucretia
25
lucretia

Annamami,

Megy neked a drukk, de én biztos vagyok benne, hogy minden rendben van!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Angelani:
örülök én is, h. nem túl vészes a dolod, de a ti érdeketekben most 1 napig ne lássunk! tessék feküdni vagy sokat pihenni! persze nem akarok túl szigorú lenni, de a lóti-futit kicsi felejtsd el, kérlek! Kép

Szikeev,
Noémi22 sajnos a 9. héten elvetélt. Ráadásul ő indította szegénykém a téli topikotokat...

Mea,
hihetetlen milyen ügyesen vásárolsz! Most már kezdek irígykedni! ;)
Igaz én innen az ágyamból, annak is örülhetek, ha 7végén éppen jól vagyok és végre el tud vinni a férjem a kiszemelt bababoltba (ahol persze eddog még a bútoron kívül nem vettem semmit).

Megann,
énférjem nem tud eleve vásárolni, az ő ruháit is mindig én választom ki. így nem számíthatok rá, h. örömmámor közepette együtt válogassuk ki a kelengyét, pedig olyan jó érzés lenni. Kép

Tali:
érdekelne, dehátugye fekvés. bár vihetném a kempingágyunkat ;)

Bergon-osok ill. bkocsiban otthonlevők SOS:
a XV. ker-i boltban adják a legolcsóbban a babakocsikat? a net alapján tetszenek nekem is, megnézem asszem majd élőben is.
a huzat anyaga pamut v. vmi durvább, műanyagszerű? egyáltalán ez számít vmit sztetek (pl.: beleizzadás)?
és az most mennyire számít, hogy keményaljú mózesben lesz az újszülött vagy tökéletes az ilyen 175-180 fokig dönthető háttámlás kocsi? én laikusként a mózesra szavaznék, de ha sztetek tuti a gerincnek a sima kocsi is, az jó hír lenne. egyszerűen még nem találtam meg a számomra megfelelő márkát, típust... illetve az olyan 147e Ft lenne, de még abban is találtam hibát... :D

Avent Isis mellszívó:
Én már ezer éve rácuppantam, de fogalmam sincs melyiket vegyem. Hallottam, hogy van a régi meg az új típusú, de hogy pontosan mit takar ez, azt nem tom. Mea most pedzegetett ugyan vmit, de még mindig nem vagyok biztos a dologban. Akkor ezek szerint amire ráírták, hogy Via tárolórendszerrel együtt, az csakis az új lehet?

Falina 28+5
falina

Irtam egy hosszút és elveszett.Kép

Annamami, drukk-drukk.

Megann,
Nálunk a párom a "technikai" dolgok iránt érdeklődik. Pl. babakocsi, légzésfigyelő. Nem tudom még a ruhákkal és egyebekkel, hogy lesz. Ilyesmihez egyelőre nincs türelme, de mi még nem is vettünk semmit.

Mea,
Nagyon szép a mózes és a bölcső is. Ügyes vagy.Kép

Szerintetek az mitől lehet, hogy ma olyan "mindjárt megjön" érzésem van? Elmentem sétálni és a végére rendesen megfájdult a pocim alja.Kép
minimi

Sziasztok Kismamik!

Nem tudtam jönni tegnap reggel óta :-((((
Most gyorsan visszaolvasok és kicsit reagálok.

Annamami
A talira én is szeretnék jönni, bár nem tudom hogyan, mert hétköznap dolgozom, hétvégén meg mindig csinálunk családi programot, de majd igyekszem megoldani.

Angelani
Jó hallani, hogy jobban vagy és a kedved is jobb. Csak így tovább!!! De csak lassan a bevásárlótúrákkal!

Légzésfigyelő témában
Szerintem venni nem érdemes, inkább bérelni. Mi megjártuk vele, mikor Beni kicsi volt, többször tévesen riasztott, mert addig mocorgott, míg legurult a befigyelt területről, eleinte csak az egyik lap volt csak betéve. Igazából köcsön kaptuk és nem ismertük a pontosan a működési elvét. Még a Madarász utcai alvásambulanciára is elmentünk, de legalább megtudtam, hogy Beninek minden lelete teljesen negatív. Ez 4 és fél hónapos korában volt, utána már nem is tettük vissza.
A férjem nagyon parás, mindenben és most is akar. Majd bérelünk egyet, de legalább már tudom, hogy hogyan használjam.

Kismama
A Cini-cini muzsika nagyon jó!!!! Nekünk is meg van és nagyonsok mondókát tanultunk belőle Benivel, sőt még az oviban is tanítják nekik.

Megann
Az én férjem is utál vásárolni, ráadásul babonás és nem is enged semmit venni a születés előtt. Mikor Benit vártuk egyedül a bútor jött el megnézni, de talán, ha két helyen voltunk. Szerencsére a második helyen nagyonjót találtunk, bár elég drága volt. De ő inkább kiad többet, csak ne kelljen tovább mennie.
Szóval nem vagy egyedül, bár nem tudom, hogy ez megnyugtat-e.

Benianyu
22+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Annamami, az AFP miatt ne izgulj, nekem is magas lett, de a babóca a szonáros doki szerint nagyon egyben van. A határértékekről már leírtam a véleményem, az AFP miatt minden kismami ideges (én is az voltam), de egy csomó helyen megírták már, hogy sok eltérés van a szabályos átlagtól. Az én picúrom a genetikai UH-n nem mutatta meg "azt" a részét, de én igazán annak örültem, hogy megfelelő számú kezecskéje és lábacskája van a megfelelő helyen, és persze, hogy zárt a gerince. Ne várj túl sokat, a mi korházunkban pl. eléggé futószalagon végzik ezt a vizsgálatot, de persze lelkiismeretesen megnézett mindent.
Ha túl vagy rajta nézz be a nyugatinál a skála metró mellett lévő somniferes turiba, tegnap láttam 36-38-as rövidgatyót és szoknyát (nagyobbat megint nem!).

Falina, én úgy tudom, az aventben az újabb fajta ez a tejtárolós dobozos, de el kell olvasni a dobozt, csak négyszer lehet tejcinek használni, utána fagyaszthatsz benne nem sterilizálandót. Nekem az árán kívül a praktikussága is tetszett a cumisüvegesnek, de cumit lehet ehhez az új rendszerhez is csatlakoztatni.

Minimi, szerintem ez az idő mindenkit megkavart, én frontérzékeny vagyok, a kicsim is az lesz, mert hajnali 4-óta csak ugrál meg bukfencezik, engem se hagy pihenni, a pocakom enyhén feszül. Én ilyenkor kicsit ledőlök és szép nagy lassú levegőket veszek. Persze az is lehet, hogy kicsit sokat sétáltál, de akkor is jó egy kis pihi. Én vígasztalásul ledobtam egy kis aranygaluskát is, de ezt csak nektek mondom elKép.

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok Lányok!

Én is szívesen mennék a talira, ha esetleg csütörtökön lenne, mert akkor éppen Bp-en leszünk.

Annyira boldog vagyok, megvettük a babakocsit is. Kép Az itthoni ár egyharmadáért sikerült megszereznünk Hollandiából. 4 funkciós Bebe Confort. Teszek fel róla képet, ha sikerül...

A babaszobán viszont át lettem verve nagy valószínűség szerint. Vettem egy kismamától ruhákat, és mivel 5000-en felüli volt az érték, azt kérte, hogy előre küldjem a pénzt, el is küldtem, már egy hete, de letagadja, hogy megkapta volna. Holnap mehetek a postára tudakozódványt indítani, hogy átvették-e. Remélem, hogy tévedek, és becsületes a csaj, csak a postán akadt el a pénz.
Kép

Ildi 28+6

Kép
vrucsincá

Annamami, Bodza!
Angelcare-t találtam 25e Ft alatt:
http://elefani.echt.hu/legzesfigyelo
Be kéne nevezni egyre, bár még én is vacilálok, hogy kell-e vagy sem. Barátnőmnek bejelzett 2x is és nem véletlenül... mondjuk nekik ekkor elég volt kikapni az ágyból és kicsit megrázni a picit.
Falina
falina

Dudukly
Végre van még valaki és nem vagyok egyedül, akinél a babona bejátszik. Egyébként az első két-három hétre meg tudják venni a ruhákat biztosan, aztán már te is el tudsz szaladni egy-másfél órára kiegészítést venni.

Mea
Nekem van mellszívóm, Medela Electric fajtájú, nagyon jól bevált. Beninél még nem tudtam, hogy a kórházba is érdemes bevinni, de most már tájékozatabb vagyok. :-)))
A bölcsö és a mózeskosár tényleg nagyon szép! Ügyesen kifogtad őket. :-)))

Annamami
Megy a drukk ezerrel az UH miatt. :-))))) Ne izgulj, biztos minden rendben lesz. Az AFP amiatt is lehet magas, mert kicsit később vették le, mint kellett volna.

Ma voltam a védőnőnél, mert ellógtam a fejtágításról (elég volt!!!!) épp, hogy 10 perccel a rendelés vége előtt estem be. De nagyon kedvesen fogadott. Mért súlyt (kb. 5 kg - azt mondta, hogy rendben) és vérnyomást (114/66 - ami nálam nagyon jó, de pörögtem is hogy odaérjek és fogadjon).

Aztán bementem a turiba, itt nálunk a telepen. Vettem két kismamanadrágot: egy vékony térdnadrágot, ami halványzöld és fehér aprókockás, nagyon aranyos és egy farmer halásznadrágot, az is nagyon jó. Mind a kettő márkás és szinte új. Mindjárt ki is mosom, bár amilyen idő ma van, nem tudom, hogy siessek-e a mosással. Vettem Beninek is egy hosszú és egy térdnadrágot és az egészért 3.100 Ft-ot fizettem.
Tök jó vétel volt.

Most már eldugulok, épp megjött Apa és paprikás kedvében van.

Pusszantás
Benianyu

benianyu

Ildi!
Gondolom vmi ismerősön keresztül vettétek a kocsit és én nem állhatok be a sorba?! :/
Pedig tuti lenne.
Falina
falina

Sziasztok!

Annyira sokat írtatok, hogy hiába írom le a reakcióimat, egyszerűen nem tudom követniKép
Én benne lennék a 13-án a taliban.
De még időben írjatok, hogy pontosan mikor és hol talizzunkKép
Addigra kipihenem magamKép

Visszatérve a vásárlásra:
Az én párom sem egy vásárlás pártiKép
De én megoldom ezeket a dolgokat.
Amikor megtudtuk, hogy megmaradt a babó, akkor én annyira paráztam, hogy azt mondtam, én nem veszek meg semmit, amíg meg nem születik. De rájöttem, hogy ez lehetetlen. Eddig még úgy volt, hogy az Istvánban szülök és oda vinni kell a babának a ruhát. A másik, hogy szülés után nem hinném, hogy tudnék rohangálni. A páromtól meg nem várhatom el, hogy meló után még babaruhákat válogasson, vagy esetleg elmenjen valakihez.
A harmadik, meg az anyagi helyzetünkKép
Kénytelen vagyok mindig apránként beszerezni a dolgokat. Eddig a 95%-át a babszobán vettem meg.
Majdnem mindenünk megvan már.
Na jó, kell még egy pár cucc. most textilpelenkát szeretnék venni, mert az marha drága mindenhol. A neten is néztem boltokat. Abból minimum 10db kell és újat szeretnék venni.
Azt hiszem a babadiszkontokban 170/db. Az auchanban 5db kerül 999Ft-ba. Ez nagyon drága. De láttam szopis melltartót 1999Ft-ért. Talán majd azt megveszem, de csak az utolsó hónapban. Igazából nem is tudni, hogy melyik az utolsó hónapKép
Nem lehet tudni, főleg ha van némi probléma. Azért reménykedem, hogy legalább az augusztus közepéig kihúzzuk.

Na lepihenek, mert zsibbad a derekam.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
26+3

Kép
angelani

Ja és Ildi!
Ha nem is menne a biznisz, azért kérdeznék a kocsiról, mert ránézésre tényleg nagyon tetszene nekem ez a márka. Sz'al a mózes alja stabilan kemény? A hordozó autóülésként is funkciónál?
F.
falina

Lányok, ígérem utoljára kérdezem, de akkor senki nem volt köztetek, aki zsemle+tej terhelésre ment és NEM éhgyomorra? Mert akkor lehet hogy én értettem félre a dokit és akkor felhívom, de nem akarom, hogy hülyének nézzen. Valaki írjon okosat!!!!

Kismama,
Réka (német) patak (febr. 6., nov. 10.)
Feladata környezetének tanítása lehet. Õ a szavak embere, meg tudja győzni az embereket. Életét megtervezi és ügyesen megszervezi. Gyakran idegen nyelveket sajátít el, és kapcsolatba kerül idegen kultúrákkal. Sokszor olyan tárgyakat tanul, olyan pályán helyezkedik el, ahol megtanul kommunikálni és rájön, minden szavának súlya van. Ezért mindenképpen emberekkel kell foglalkoznia. Érzelmileg nehezen nyílik meg, fél a kiszolgáltatott helyzetektől. Nehezen éli meg a házasságokat, hiszen intellektuális partnert keres, de ezen az alapon nem jön létre tartós párkapcsolat. Csapdája lehet, hogy vizet prédikál, és bort iszik. Mikor nem érzi sikerességét, vonzza minden, ami tilos.

Kép
Kép
hari

Hari,
a kérdésed teljesen jogos, mert eredetileg a régi dokimnál tej+zsemle lett volna. Nekem akkor azt mondták, h. éhgyomorra kell menni, majd vérvétel, majd evés, majd 1 óra múlva ismét vérvétel. Viszont lehet, hogy nem jól emlékszem, szal nem vagyok már biztos a dologban. Orvosváltás miatt mostani dokim cukroslötyire küldött. Remélem lesz vki, aki válaszol. Sztem hívd a dokid vagy nézz utána a neten!
F.
falina

Hari, én - mint már írtam (14.44)- úgy tudom, minden terheléses cukornál vesznek először kaja előtt vért, aztán kaja (cukroslöttyivászat) és várakozás és megint szurnak (ez a "poén", kaja előtt és után is megnézik a cukorszintet, ebből következtetnek a feldolgozó-képességre). Szmercsa írta, hogy neki a kaja után 2x vettek vért. Eddig mindenki éhesen mentKép.

Megint csak azt tudom mondani, hogya dokit vagy a labort hívd fel, ők pontosan tudják a protokollt.
D
dudukly
Isaszeg

Benianyu,

Dániel (héber) Isten a bírám (jan. 16., febr. 16., júl. 21,. 24., okt. 10., nov. 23., dec. 11.)
Életfeladata az anyagi és érzelmi biztonság megteremtése, ezért küzd, és csak ez elfogadható számára. Akkor érzi, hogy a helyén van, ha érzelmileg is kötődik ahhoz, amit csinál. Fontos, hogy érezze: nélkülözhetetlen. A külvilágban szeretné megvalósítani önmagát, ezért fontos, hogy elfogadják. Nehezen viseli a kudarcot, főleg az érzelmek területén. Olyan társra van szüksége, aki megbecsüli és viszonozza az érzéseit. Törekszik az elismerésre és a megbecsülésre, ám nehezen éri el. Ha képes egy kicsit háttérben maradni, sokkal nagyobb esélye van a kiteljesedésre. Nem tud ütközni, hiszen fél attól, hogy nem fogják szeretni, emiatt jobb, ha nincs előtérben.

Benjamin (héber) a szerencse fia, szerencsés, boldog (jan. 3., márc. 31.)
Ebben az esetben is a család és a környezet segítése a sorsfeladat. Van irányítói képessége, ez azonban néha szélsőségesen és fanatikusan nyilvánul meg. Keresi a lehetőséget a gondoskodásra és az önfeláldozásra. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, ezért megbízhatóságra törekszik. A sors támogatja őt, de fel kell ismernie, hogy nem önmagáért kapja a lehetőségeket. Keresi az érzelmi kötődést, ez adja meg számára a boldogságot. Tudomásul kell vennie, hogy csak másokkal együtt lehet sikeres, az egyéni utak nem az övéi. Erős intuíciós képessége van, ez a művészetekben is sikeressé teheti. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel. Gyakran nem fogadja el a szülői mintákat, új utakat keres. A nehézségeit félelmek és szorongások okozhatják, amelyek elfojtásokhoz, majd könnyen szélsőséges megnyilvánulásokhoz vezethetnek.

Kép
Kép
hari

Hari, itt van Szmercsa régi üzije: http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=7486&post=551768#POST551768
ő tej+kiflin volt. Ismételni csak akkor kell a vizsgálatot, ezt tegnap megkérdeztem, ha az első terheléses nem mutat elég jó feldolgozó képességet.
D
dudukly
Isaszeg

Falina, Dudukly, köszönöm szépen. Dudukly, bocsi téged láttalak, csak te úgy emlékszem cukroslötyin voltál, és gondoltam lehet hogy annál máshogy működik. De akkor felhívom az István kórházat. Ott meg tudja mondani valaki, hogy hol van a labor? Vagy esetleg még egy telefonszáma is lenne valakinek? Vagy ne akarjak túl sokat?Kép
Hari 22+5

Kép
Kép
hari

Hari,
amikor nekem kellett mennem a terheléses vércukorvizsgálatra, akkor én felkelés után ettem a zsemlét és ittam a tajat, aztán utána mentem a kórházba. Ott kérdezték, hogy mikor ettem-ittam, mert kb utána 1 órával kell a vizsgálatot végezni. Tehát én nem éhgyomorral mentem, és nem mondták, hogy úgy kellett volna.
tera

Hari

Én tej+zsemle vérvételre mentem. Éhgyomorra kellett mennem vérvétel utána kaja majd vissza 1óra múlva újra vérvétel.

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Hari, semmi gáz, én is cukroslötyin voltam, de a laborban tapasztaltak alapján (az előbb idézett Szmercsa üzi előzményei) ugyanúgy éhgyomorra kell menni.

Na, hogy adjak hasznos infót is:
dudukly
Isaszeg

Hahahahhaha

Na szegény Hari most döntsd el hogy neked hogy kell menned :D Fő a változatosság.

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Köszi Dudukly, jövök neked 1-elKép

Kép
Kép
hari

Jaja, most aztán van ilyen is olyan is. Na majd felhívom őket és akkor elmondom nekem hogy kellett mennemKépMég szerencse hogy nincs 3. variációKép

Kép
Kép
hari

SZiasztok!

A téliben már kérdeztem, de itt is megkérdem: tudtok valamit az övsömörről?
Ma derült ki, hoyg a férjemnek az van.Kép
Annyit tudok, hogy fertőz, és hogy valami köze van a bárányhimlő vírusához, de már mindketten voltunk gyerekkorunkban bárányhimlősek.

Ugye ez nem árt a babának?
Uxi
20+1

KépKépKépKépKép
uxi

Hari!

Cukroslöty. Éhgyomorra kell menni, leveszik a vért megiszod a szirupot és 2 óra múlva vissza, újra vérvétel.
Nekem is kedden csinálták. Ok lett ez is a teljesvérkép és vizelet is.

Pusz
Kriszta
25+6

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Uxi,
tapasztalat nuku övsömörről, de a neten sokmindent lehet olvasni róla! Én is ezt tettem anno, de már csak arra emlékszem, hogy hiába volt bárányhimlős vki kiskorában, az övsömört (ami a bárányhimlő egy fajtája vagy mi) felnőtt korban úgyanúgy el lehet kapni. És nem akarlak ijesztegetni felesleges, de mintha kismamáknak nem ajánlatos elkapni, ez rémlik, de lehet nem emlékszem jól...
Google-n keress rá, addig amíg más nem tud okosabbat mondani!
Falina
falina

Mea,
Lívia (latin) ólomszínű, kékes (febr. 12., okt. 14., dec. 10.)
Életének feladata, hogy megtalálja az egyensúlyt a nőiessége és az uralkodói szerep között. A tekintély és a bölcsesség megjelenése számára meghatározó. Elvárja, hogy becsüljék és felnézzenek rá. Ez azonban felelősséggel jár, amit vállalnia kell. Magabiztos és meggyőző tud lenni. Keresi az olyan élethelyzeteket, ahol irányít, ez azonban a hivatását erősíti. Mindig saját erejét és tudását felhasználva jut el a sikerekig. Nincs számára reménytelen helyzet, nem adja fel céljait. Ezért mások is hisznek benne, hogy célját meg tudja valósítnai. Minél inkább halad az egzisztencia felé, annál inkább keményedik és veszti el a nőies szerepeit. Párkapcsolatában is ez kerül előtérbe, támogatnia kell párját céljai elérésében. Csak olyan féri mellett marad meg, akire fel tud nézni. Veszélye a könnyelműség és az önhittség. Fel kell ismernie, hogy az önbizalom még nem jelent tévedhetetlenséget.

Levente (magyar) levő, létező (febr. 13., jún. 18., 24., 28., nov. 12.)
Sorsfeladata mindenképpen a családhoz és az otthonhoz köti. A szülői házat akkor érdemes csak elhagynia, ha saját családja lesz. Minél előbb tudja megvalósítani, annál sikeresebb lehet. Ha ezt választja célul, biztos a siker. Keresi a lehetőséget a gondoskodásra, hiszen ezen keresztül teljesedhet ki. Házasságában is erre vágyik, ezért ilyen párt keres. Egész életében éreznie kell, hogy szükség van rá, ezért megbízható. Keresi az érzelmi kötődést, ez adja meg neki a boldogságot. Előtérbe kerül kapcsolata a múlttal, a gyökerekkel. Hivatásban is a mások érdekében végzett munkában lehet sikeres. Nehézséget az érzelmi szélsőségesség okozhat neki. Hajlamos az érzelmi elfojtásra, ilyenkor nehéz kezelni.

Kép
Kép
hari

Na, most azt hiszem mindenkinek leírtam amit kért. Ha valaki kimaradt, attól elnézést kérek és egy figyelmeztetést és akkor pótolom a hiányosságot.

Kép
Kép
hari

Uxi

Anyukámnak kb 10-15 éve volt akkoriban én úgy emlékszem csupa csúnya dolgto találtunk róla, de neki időben el lett csípve habár a doki azt mondta hogy amikor annyira csúnya már régi dolog. Orvosi kezeléssel ha jól emlékszem gyógyszer+kenőccsel szépen elmúlt és azóta se jött vissza (hálistennek) hát hogy a kismamáknak jó e abban nem vagyok bizti. Ha úgy vesszük semmilyen fertőző dolog nem jó nekünk most, Inkább vigyázz és a lehető legkevesebbet érintkezz vele. Még törölközőn keresztül se.

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Jaaaaaaaaaaaa és még arra emlékszem, hogy az ágyneműt is gyakrabban (3-4 naponta) cseréltük

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Hari:

Én a zsömlés változatra mentem, nem éhgyomorra. (Istvános vagyok.) Otthon megettem a zsömlét, megittam a tejet, és egy óra múlva beállitottam a laborba, ahol azonnal le is vették a vért, nem kellett várni. DE nekem azt mondták, minden labor másképp csinálja, a labort hivd, hogy ott hogy szokás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most látom, te is Istvános vagy. A labor az alagsorban van, szinte szemben a bejárattal, kicsit balra. Csakis reggel 7 és 8:30 között hajlandóak vért venni, úgy érkezz. Ha bekopogsz és megmondod nekik hogy terheléses cukorra mentél és eltelt az órád, soron kivül bevesznek. Ja, és ne hétfőn menj, mert tömegnyomor. Igaz, ha bevesznek előre, akkor mindegy. Telefonszám: 455-5700 és a nőgyógyászati labort kell kérni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, én is Istvános vagyok, akkor valószínűleg jól hallottam a dokit és nem éhgyomorra kell mennem. Az Istvánban hol van a labor? És ott hogy kell bejelentkezni? Még sose voltam, eddig sikerült megúsznom mindig. De most oda kell mennemKép Sokat kell várni, vagy ennél a terhelésesnél nem kell senkinek várni?
Bocs, hogy ennyit kérdezek, csak egyrészt kíváncsi vagyok, másrészt meg rettentő gátlásos, a idegen helyre megyek, szeretek felkészülni, hogy mire számíthatokKép
Hari

Kép
Kép
hari

Kép
Látom megkaptam a válaszokat kérdezés nélkülKép
Köszönöm!

Kép
Kép
hari

Kép
Remélem sikerül feltenniKép

Kép
Kép
hari

Hari,
én láttam az eredetit is, sőt többször! ;)
Firenzében laktam jópár hónapig.
Falina
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?