Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Szilvi, nagyon sokat segítettél, köszönöm!!!
Dóri, gratulálok a babához, várjuk a beszámolót!

Johanna,
várom a mailt, ma először én sem éreztem magam valami jól, erős szívdobogásom volt órákig, szegény baby, majd kiugrott a pocimból, elég durva hanghatást jelenthetett számára!!

Erka
erkaberka

Sziasztok!

Lányok, ez a házassági anyakönyvi kivonat dolog azt jelenti, hogy a gyereket a kórházban anyakönyvezik is? Vagyis legalább azt nem kell majd elintézni az önkormányzatnál?

Tünde

mtunde

Hali!
Sára mára már sokkal jobban van, a láza is csillapodott, most este már nem is kellett lácsillapítót beadnom neki.Kép

Jövő héten megyünk nyaralni. Hurrá! Találtunk egy remek apartmant Szlovéniában, az ár is nagyon -nagyon kedvező, de nem szeretném elkiabálni. Ha hazaértünk majd mesélek, remélem csak jókat. (Nem tudom ti merre jártok pihenni a kicsikkel, de nekünk elég nagy fejtörést okoz a szálláskeresés, mert mindenképpen apartmant- 2 szobát- keresünk, hogy tényleg pihenés legyen a nyaralás.)

Dóri,
gratula Kristófhoz, és jó egészséget Nektek!
Ha majd egy kis időd jut ránk, írd meg a részleteket.

Ildi,
én csak a kórházba járok, nekem az közelebb van a munkahelyemhez.

Szilvi,
Sára is a Várnai-Vida párosnál született és csak csatlakozni tudok a dícsérő szavakhoz.

Üdv mindenkinek
Böbe
böbike

Tünde,
persze mindent elintéznek és már egy héttel a szülés után a kórházban megkapod(vagy aki bemegy megkapja) a gyerek születési anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyáját.

Böbe
böbike

Sziasztok,

ha esetleg nem tudnátok, az anyakönyvi kivonat hitelesítése ingyenes és ti vagy egy egyenesági hozzátartozó is kikérheti a házasságkötés helyén. Ezt azért írom, mert mi vidéken házasodtunk össze, így a sógoromat kértem meg, hogy SOS intézze el.
A papírokat a kórházi adminisztráció intézi, általában mire hazamész kész van a születési anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya. A TAJ-kártyára viszont várni kell, mi még mindig nem kaptuk meg, pedig babó már elmúlt egy hónapos. Viszont addig semmilyen állami támogatást nem tudunk megigényelni, mert mindegyikhez kell a pici TAJ-száma. Röhejes... :-(
Az jutott eszembe, hogy a következő lurkónál inkább magunk intézzük, úgy csak pár órát és egy kis sorbanállást vesz igénybe.

Böbike
Jó pihenést nektek, várjuk az élménybeszámolót!

Ildi
ildibaba

sziasztok,

erka, átküldöm email-en a homeo listámat: a császár részt T. doki ajánlotta, a többit homeos orvos.
persze szívesen elküldöm bárkinek csak itt nem akarom ezzel foglalni a helyet, És azért ezek gyógyszerek amiket inkább orvos ajánljon mint én!

Holnap megyek ctg re, bárcsak ott tartanának hogy már úton is van a baba!

erka, tegnap én is elég nyűgös voltam, baba meg alig mozdult a többi naphoz képest (védőnő szerint napi 5 mocorgás kötelező), na de ilyen változékony időjárásban én semmin sem csodálkozom.

jó nyaralást, babázást és babavárást...
szépia
szépia

erka, most küldtem át email-en (mellékletként), remélem jól megkaptad!
ma már jobban vagy???

szépia
szépia

Sziasztok,

Szépia, a mellékletet törölte a gépem, sajnos ez nem először fordult elő, túlságosan szigorú:-) a beállítás és amit nem tart biztonságosnak azt eltávolítja, mielőtt elolvashatnám. Nem baj,majd a szülésznőt kikérdezem, hogy miket ajánl, köszi a fáradozásodat!!!

Tudod, ha a baba keveset mozog, az azt jelenti, hogy készen áll, startpozícióba helyezkedett. Nem csodálom, hogy nyűgös voltál, hiszen közeledik a nagy nap!!:-), és ez elkerülhetetlenül szorongással jár együtt a boldog várakozás mellett persze....

Köszönöm,én ma már jobban vagyok, tegnap "kibabáztam magam" a kerti partin, nagyon-nagyon jó volt!!! A fiatal anyák szerint már "lent" van a pocim, jó lenne már Zsóficával lenni!!!:-)

Erka
erkaberka

Én is azt akartam írni, hogy a kevesebb mozgás jelent valamit.
Kisati is az utcsó napon alig mozgott, igaz akkor már szivárgott a nyákdugóm is, bár ez még nem jelent azonnali szülést. De úgy kellett "rábeszélni", hogy jelezzen azért, hogy anya ne izguljon.
Johanna, milyen homeós orvosod van? De jó lett volna talizni még mielőtt szülsz! amikor sétálunk sokat gondolok rátok, hátha összefutunk a valahol...
Ildi
ildibaba

Sziasztok!

Böbe, jó nyaralást! Mi idén ezt kihagyjuk. Valószínű az orvos sem engedne messzire, de ráaadásul költözünk is... Majd még ősszel lehet, hogy bepótoljuk.

Úgy látom, ez az állandó időjárásváltozás minden kismamát megvisel. Csak azt tudom mondani, mint magamnak is: kitartás! :D

Nagyon szimpi, hogy a kórház elintézi az anyakönyvi dolgokat, ez nem mindenhol van így. Utána még így is van mit csinálni majd...

Jó napot nektek. A mindenórásoknak meg türelmet és kevés szorongást, már ha van ilyen Kép

Tünde

mtunde

Csajszik!

Nagyon izgulok már értetek! Várom a beszámolókat.

Johanna! A hűtőtáskával nem volt gond, nem engedett fel a jégaku sem. A vért nem kell fagyasztani, csak hűteni. Nekünk a Krioban azt javasolták, hogy a jégaku és a szett közé tegyük törölközőt a megfagyás elkerülése miatt. A kórházban a szülésznő segít hideg helyre helyezni az akut szülésig, de ez már nem a te dolgod lesz, hanem a férjedé és a szülésznőé. Hidd el, ott már más a fontos! 15 óra? Ezt nem értem, nekem az én 6 órám is soknak tünt.

Köszönöm kérdésed Áron baba jól van. 6,5 hónapos, több mint 8 kiló és 70 cm. Kicsit lustácska, de tüneményes baba. Sokat mosolyog, alszik és szeret enni. Tejem még van bőven, de már elkezdtük a hozzátápit. Mostanában a fogácskák miatt egy kicsit talán nyűgös.

A kórházi listához én is hozzászólnék:

Szülőszobára tényleg nem kell sok minden. Apának papucs, enni-inni való az fontos, bár az én párom nem evett semmit. 6 óra teli izgalommal, nem az éhség volt a legfontosabb. Ami nekem jól jött, az a saját papucsom volt és motiválónak egy szelet csokoládé. A csokit akkor ettem meg, amikor Áron már a kezemben volt (hamarabb nem is lehetett). Vérré vált az evés pillanatában. Ha jól tudom a szülőszobán csak a kórházi hálóinget lehet viselni, abba nyomban átöltöztettek még a vizsgálóban. Én is vittem még sok más egyebet, de nem használtam.

Csecsemős osztályon nekem jól jött a Tena betét hálós bugyival és az utolsó két nap saját bugyi always sensitive betéttel. Legalább három törölköző, két papucs és saját hálóing. Nálam telt ház volt a szülészeten és hétvége, így nem volt tiszta kórházi hálóing. Ami még kell, az rengeteg szénsavmentes ásványvíz. Jó a tejcsinek és a szülés után mindenki nagyon szomjas. Puha törlőkendőt és WC papírt se felejtsetek otthon, különben meg a szokásos utazó szett kell.

Andrea

KépKép
Áron

Kati!

Ha jól tudom te már nagyon a vége fele jársz és írtó rég nem hallottam rólad. Ha olvasod légyszi jelentkezz mi van veled, meg van-e a babó. Ha gonolod írj e-mailt (címem: fnikol@freestart.hu)

Üdv:

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok,

Ildi: még egyben vagyok:-) szerintem még azért van egy pár napom...:-)úgyhogy a lehetőség adott az összefutásra.

Andrea/Áron: micsoda már ilyen nagy a lurkó, hát emléxem amikor szültél. Istenem hogy rohan az idő,tényleg minden percet ki kell élvezni a babócákkal.
Köszi a tippeket arra vonatkozólag, hogy mi kell a szülőszobára.

Szépia: én is kérhetnék homeoslistát, kiváncsi vagyok mit ajánl egy szülésznő és egy doki. Drukkolok érted, és bármi is lesz jelentkezz légyszi. az emilcimem: johanna1975 kukac vipmail pont hu köszi ha irsz listát és ilyesmit.

Érak: még mail nem ment, mert ellustultam jól.

Böbe: jó utat nektek és örülök, hogy a gyönyörűséges Sára már jobban van.

Annyi cuki babát láttam ma, hétfő lévén ma jó sokat mámikát és babucit engedtek haza. Tündériek, jaj már úgy fognám az én kicsikémet. Bár néha elborzadok a felelősségtől, meg egyáltalán fura, hogy anya leszek. Ilyen még nem volt és hát ez életfogytiglan elfoglaltság. Na jó nem fárasztok senkit tovább....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Hali!

Szépia,
ha nem gond én is igényt tartanék a homeos listára. A címem treibere@yahoo.com
Előre is köszi.
A születés előtt én is hallottam, hogy egy kicsit megnyugszanak a kicsik, és még azt, hogy a kismamák kicsit befelé fordulhatnak.
Kitartás az utolsó napokra.
Annyira irigyellek titeket, hogy már mostanában fogtok szülni én is úgy szeretnék már, de még pár hónapot várnom kell.

Andrea,
Áron baba nem kis baba, gratula hozzá. Már csak a méretekből is kitűnik, hogy szereti a hasát.
Sáránál (3 hónapos kora óta), ha nyűgös volt mindig a fogára fogtam. De a foga csak nem akart előbújni. 10 és fél hónaposan jött ki az első foga alul, majd még egy alul. És most nem olyan rég a harmadik is felül, de ez persze nem középen, hanem középről a második foga. Nagyon viccesen néz ki, mint egy vámpír. Kép

A tenna bugyival kapcsolatban: én melltartónak is azt használtam a kórházban és még otthon is. Középen (a lábközép részénél) elvágtam és abba tettem bele a melltartó betétet. Baromi kényelmes volt. Nem zavart a melltartó pántja, nem vágott a húsomba a csatt és a gumi, ellenben ugyanúgy tudtan szoptatni benne.
Szerintem egy próbát megér.

És még valami, a gyógyszertárban receptre is lehet kapni ilyen tenna cuccokat, úgy tudom. Az orvosok,- nem tudom mért nem, de - nem ajánlgatják, hogy felírják, de ha megkéritek őket, akkor nem hiszem, hogy visszautasítják. Ezzel egy kicsit lehet spórolni.

Üdv.:
Böbe
böbike

Erka
Koszonom szepenKép
Merre laknak Gyalon?

Kép
vaktyuk

Egy info: a Tena-cuccokat valóban felírhatja az orvos azoknak, akik ihnkontinenciával bajlódnak, és speciálisan az urológus szakorvos. De azt hiszem, hogy nincsen annyira húzós ára,bár ponttosan nem tudom, de az első napokra kell csak, már később a rendes buggyi is jó.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Nicol!
Én is sokszor gondoltam Rátok!
Hogy vagytok? Hogy telnek a napok? Éjszakák?
Szorgalmasan szopizik a kislányotok? Már lassan egy hónapos lesz!
Nálunk egyenlőre vihar előtti csend.Ez a 40.hét.
Holnap is megyek ctg.re. Már izgulok:hogyan és mikor akar megszületni a pocaklakóm? A 4D-s ultrahangon jól megijesztettek:nagy a baba +kettős köldökzsinórcsavar a nyakszegleten.
A Hegedűs doki és a Várnai Gabi bíztatnak,ilyen "körülmények"között is lehet még akár természetes szülés is,ahogy először.
Csak a baba rendben legyen!

Üdv.
Kati
kati

Ildibaba!
A TAJ kartyaval kapcsolatban: ha meg nem jott meg, nem artana rajuk telefonalni (nem a korhazra persze, hanem az illetekes hivatalra). Nekunk most nagyon hamar megjott, viszont valamelyik korabbi gyerkocnel amikor hosszas varakozas utan rajuk telefonaltunk, kiderult, hogy a postas nem talalt otthon senkit, erre visszakuldtek a feladonak, es azok meg csak ultek rajta, mondvan hogy akinek hianyzik, majd szol erte... De igy nemhogy tamogatasokhoz nem juthatsz, de ha veletlenul beteg lesz a baba, meg receptes gyogyszert sem tudsz neki kivaltani. Mert egy honap elteltevel nem fogadja el a rendszer a te tajszamodbol kepzett ideiglenes szamot a baba receptjen.

Bobe! Jo nyaralast! Nekunk allando fejtorest okoz, hogy hova menjunk nyaralni, ahol jo a gyerekeknek, tudunk is rajuk vigyazni, mi is tudunk kicsit pihenni, nem kell tul sokaig utazni, stb. Nehez ilyet talalni foleg ha nem akarunk egy egesz vagyont erre a celra forditani. De most egy olyan helyen voltunk, amit a tobb kisgyermekkel rendelkezoknek batran ajanlhatok: Miskolctapolcan, a barlangfurdot korulvevo park mellett sok panzio van, ezek kozul az egyikben (ahol a legjobb gyerekkedvezmenyt adtak) laktunk, 50 meterre a parktol. A setanyon levo bufek elott lehet ebedelni/vacsorazni, a gyerekek jobban elvannak, mint egy etteremben, a parkban van jo jatszoter, csonakazo to, ponilovaglas, bringohinto, barlangfurdo, kacsaetetes, faramaszas, fagyizas, stb. Ennel messzebb nem is jutottunk :o)

Orsi
torsi

Sziasztok,

Réka, az Esze Tamás utcában, nem tudom ez mond-e valamit, általános iskolába még Gyálon jártam, az Ady Endre úti suliba, ezt biztosan tudod, melyik...
És Ti? Hogy kerültetek Gyálra, csak nemrég költöztetek ki, ugye?
Most rohannom kell, szép napot!

Erka
erkaberka

Orsi

köszi az infót, már én is arra gondoltam, hogy felhívom őket, mert ráadásul a családi pótlékot is csak 2 hónapig adják meg visszamenőleg...
Keresgéltem a korábbi hozzászólásokban és ott olvastam, hogy a te babucid nem szopizik egyformán a két ciciből. Ez nálunk is gyakran előfordul, bár nem feltűnő, de a jobbat nem szereti annyira, mint a balt. Ráadásul ha fáj a hasija, az külön kínszenvedés.
Nyaralás
Köszi a tippet, bár mi ha tudunk, akkor hazamegyünk a nagyszülőkhöz Gyulára. Ez is felfogható nyaralásnak, bár nem ugyanaz... Az egyik kolléganőm írta, hogy ők az akkora 5 hónapos manójukkal Zemplénbe mennek, találtal a neten egy jó nyaralóhelyet. Ha érdekel benneteket, akkor rákérdezek.

Nekünk most nagyon pöttyös lett a pofink, el akarok menni a dokinőhöz. Elvileg ez még tejkiütés, de azért jobb lenne, ha látná egy tudor is. volt Valakinek ilyen tapasztalata?

Ildi
ildibaba

Johanna
Ha megadod a teliszámod, susogok, hogy mikor megyünk sétálni, hátha összefuthatnánk. EGyébként is jó lenne, így legalább lenne összeköttetés és forródrót szülés előttre és utánra...

I
ildibaba

sziasztok,

johanna, böbe most küldöm a listát, (erka ha újabb próbálkozást szeretnél, nagyon szívesen megteszem, vagy reménytelen h átmenjen?)

nagyon jó hogy írtátok mit jelenthet ez a kevés mozgás babánál! így farfekvéssel nem is gondoltam h ugyanúgy nyugalmi állapotba akarna kerülni.

tegnap este totálisan kiborultam, pedig csak egy hajcsatomat nem találtam, és amúgy igen nehéz engem kiborítani, férjem csak állt értetlenül, na meg is lett a magyarázata: egész éjszaka nagyon görcsölt a hasam azt hittem ma ctg után bent is fognak tartani. hát végül nem, mert ezek csak jósló fájások, aminek nagyon örülök mert azt mondták ezektől jut el a baba tudatáig h mindjárt vége a benti jólétnek. ha császár lesz akkor sem éri majd olyan hirtelen őt a nagy változás.
azért nem semmi h ki van találva az időpontszámítás: a kiírt nap jönnek a jósló fájások, aminek eddig nyoma sem volt.

további jó babavárást vagy babázást...
szépia
szépia

Szépia: ez nagyon izgi, amit irsz... hú, tökre kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége a dolognak. Akárhogy is lesz szuper lesz a végeredmény. Nagyon drukkolok neked. Sajna nálunk semmi jele, hogy jönni akarna, bár sok fájásom van, de nem periodikus és ha jön akkor sokáig marad is, hát ez nem hiszem,h ogy szülési fájdalmakra utalna...

Mail még nem jött, de várom....

Ildi: adnál egy mailt, ahová tudom küldeni a telcsiszámot....

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,

a profilomban találod, de ideírom: i-2@freemail.hu
ildibaba

Szépia
Ne legyél ideges, csak nyugodtan! Életed egyik legszebb napja előtt állsz.
Szerintem - legalábbis én így tapasztaltam - megérzed, hogy mikor fogsz szülni.
Az utolsó héten, ami nekünk a 38. volt, a párom már morgolódott, ha elindultam valahova, pedig én minden nap mentem. Amikor az akkor szült barátnőmet meglátogattam, ő is azt mondta, hogy ő már nem menne sehova, a fene gondolta, hogy 5 nap múlva én is szülök :-)
Ami a legaranyosabb volt, hogy azon a hétvégén az Obiban megmosolygott egy anyuka, kérdezte, hogy a napokban szülök-e. Én meg mondtam nagy lazán, á, dehogy, még van 2 hét. :-)
Most vedd sorra, megvan-e mindened, mert én az utcsó nap még a nyakamba vettem a várost, hogy rövidítsem a listámat. Egyébként a manó dönt, mikor indul el: az enyém megvárta, hogy kész legyek a kézi készítésű falvédőjével, aztán másnap hajnalban el kezdett szivárogni a nyákdugó és harmadnap hajnalban ő is kopogtatott...
Vigyázz magatokra és várjuk a híreket!

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Szépia,
tényleg nagyon klassz, hogy a kiírt időpontban megjelentek a fájások, szóval a baba készülődik, ez csodálatos érzés lehet....:-)Én is nagyon-nagyon szorítok Nektek, ugye küldesz majd sms-t, amint tudsz?? Köszönöm. Szerintem a lista elküldésével nem érdemes újra próbálkozni az én e-mail címemre, de megadom a férjemét, elküldenéd arra?(epado kukac axelero pont hu )Nagyon köszönöm!!!
Nekem is már minden gondolatom a szülés körül forog, ma ismét babázni voltam egy volt csoporttársamnál, jól összebarátkoztunk a 7 hónapos kicsi lánnyal:-)

Vigyázzatok magatokra, nemsokára a babáinkról fogunk eszmét cserélni!!!:-)

Erka
erkaberka

sziasztok,

nagyon jól esik amiket irtatok, kösz a drukkolást.

Johanna akkor már nincs sok hátra és 3o évesen fogsz szülni?! holnap már nem tudok írni így ha nem tévedek: boldog születésnapot!
A bogyókból a legtöbbet jól ellátott rokontól „kölcsön” kaptam, többit megvettem. Állítólag a szülésznőknek is van készletük, és meg lehet velük beszélni mi az amit neked kell feltétlenül hoznod, (és persze mindent az orvossal is át kell beszélni).
(a keresztneveket még nem tisztáztuk, de mindjárt leülünk az „utolsó vacsora kettesben” cimű programunkhoz, és most már tényleg eldöntjük!)

erka, johannának jól átment a mail, ha most sem sikerülne a férjed címén akkor talán J-nát kérd meg hátha neki jobban megy.

ildi, nem tudom ezzel mindenki így van e, de én is teli vagyok energiával így terhesen, ma volt az első nap hogy (miután ctg röl hazajöttem) nem mozdultam ki. Annyira élvezem ezt a kismama állapotot, hogy már előre hiányzik!

Mi holnap reggel fél 8 kor bevonulunk (műtétre előző nap reggel be kell menni), majd baba eldönti hogyan jön világra, mindenesetre legkésőbb csüt délelőtt találkozom vele!

sziasztok, és mindenki vigyázzon magára, babájára, pocakjára!
szépia
szépia

Szépia!

Minden jót neked, és persez mindenkinek, aki bármkor szülhet. Ki tudja, mikor jön el az időpont Kép

Ma engem is megnyugtatott a doki, hogy azért lehet nyaralni ilyen méhlepénnyel is belfödön, nem kell a városban ülni egész nyáron, így lehet, hogy átalakítjuk nyári terveinket, és pár napra azért elvonulunk kikpacsolódni.

Tünde

mtunde

Szépia,

szép estét Nektek utoljára:-) kettesben és nagyon sok boldogságot a babához!!!

Johanna,

nagymamám is holnap ünnepli a szülinapját-Boldog szülinapot Neked!

Erka
erkaberka

Szepia! Minden szepet es jot a kovetkezo napokhoz! Remelem, sikerul egyezsegre jutnotok a nevekkel kapcsolatban :-)

Ildibaba! Nekunk is ugyanaz az oldal a kedvenc, mint nektek :o) Bar folyton figyelek ra, hogy inkabb tobbszor szopjon a rosszabb oldalrol, mint kevesebbszer, egyszeruen nem all ba az egyensuly. A rosszabb oldalrol fele, jo esetben ketharmada jon. Mar feladtam a remenyt, majd valami ortoped melltertot fogok hordani a szoptatos idoszak utan :o(
Erdekel a jo nyaralohely, bar a kozelebbieket reszesithuk elonyben (utalom a hosszu kocsiutakat).
Szerintem bizonyos pottyok termeszetesek, minden gyerekemnek voltak, de ha rendhagyonak talalod, tenyleg jobb megnezetni. Nekunk most 4 hetesen baranyhimlonk volt, de persze azt nehez tejkiutessel osszekeverni. (Foleg mert a negy nagy is baranyhimlos volt.) Meg a melegtol (izzadsag+"kosz") is szoktak pottyosek lenni.

Az utolso pillanatban is szaladgalo, nyuzsgo kismamaknak: az angol szakirodalomban gyakran emlegetik a "feszekrako oszton" jelenseget. Lehet, hogy ez ert titeket utol? Amikor az ember gyorsan mindent kimos, rendberak, osszekeszit, elrendez, beszerez stb, es mikor epp kesz van, jon a baba. Nalunk ez meg a koraszulottunknel is bejott. Magam sem ertettem, miert keszulodom annyira nyar vegen, mikor oktober eljere vagyok kiirva, de hamar kiderult...

Orsi
torsi

Szépia,
legyetek nagyon ügyesek és jó babázást addig, amig újra net közelébe kerülsz.
(Köszi a listát megkaptam.)

Böbe
böbike

Szépia,

Bár már nem fogod olvasni, azért mennek a drukkok... ÓÓÓ, de jó neked, hogy legkésőbb holnap meglátod a bébidet, még el is pityeredtem.

Erka: köszi a jó kívánságot. Ha nem ment át a lista, akkor küldöm majd én...

Ildi: irtam mélt.

Képzeljétek, tegnap a párom megkérte a kezem, úgyhogy nem maradok vénlány. Hurrrrrrráááá

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Szépia
csatlakozom Johannához, nagyon szorítunk, tökszi jó lesz nektek!!!

Johanna
Dejódejó! Gratula a lánykéréshez, akkor hamarosan tényleg teljes lesz a boldogság.

I
ildibaba

Johanna,
GRATULA! Teljesen váratlanul ért a dolog? És romantikus volt? Mikorra tervezitek az esküvőt?

Böbe
böbike

Szia Kati!

De jó, hogy jelentkeztél! Kép Köszönjük mi jól vagyunk, csak úgy rohannak a napjaink.
A kicsilány tündéri, nagyon imádjuk őt. Nagyon rendes baba, sokat alszik, eszik és keveset sír.
Hetente 250 grammokat hízik, nagyon igyekszik bepótolni a lemaradást. Lassan elérjük a 3 kilót.
És épp ma egy hónapos Kép. Az éjszakák 98 %-ban remekül telnek, éjfél körül alszik el és 5 körül ébred.
A szopizás megy rendesen, egy kis zabagép, csak én nem tudok annyi tejet termelni, amennyi neki kell. Napközben még sok van, de estére lecsökken. Tegnap óta már bimbóvédő nélkül is hajlandó szopizni. A kórházban óta sajnos muszáj volt használnom, mert nagyon bent volt az alsó álkapcsa és nekem meg nincs elég nagy bimbóm.
Végre valaki aki végig kihordja a babáját. Az összes terhes ismerősöm gyereke koraszülött lett.
Hegedüs doki, nagyon jó orvos, ha úgy gondolja, hogy természetes úton is megszülethet, akkor érdemes megpróbálni.
Én nagyon meg voltam vele elégedve a szülésnél. A nagy baba, az hány kilót takar? Nagyon drukkolok nektek, hogy minden rendben menjen és remélem utána jelentkezel és esetleg még egy képet is láthatok a kicsiről.

Én is teszek fel egyet Viviről:

Kép
Üdv:
Nicol

Kép
nicol

Szia Nicol,

nagyon édes a babátok, igazi kislány!!!
A tejcsihez: az én gyerekorvosom ajánlott homeós szert, de szerencsére nekem van elég tejcsim (kopkopkop). Ha érdekel: Urtica Urens 5CH (ez közönséges csalán), napi 2-3X 5 bogyót kell elszopogatni. Hátha használ.

Ildi
ildibaba

Szia Nikol,
a kislányod egy tünemény és úgy tűnik elégedett is a világgal nagyon.
Nekem akkor volt kevesebb tejem, amikor elfelejtettem eleget enni és inni. Szoptatós teát (nem rendszeresen de) ittam. Tea granulátumot ittam, azt hiszem milupa és nem is volt rossz íze. Nem szeretem az ánizs ízét és ebben nem is volt.

Üdv:
Böbe
böbike

Sziasztok,

Ildi: irtam néked....

Nicol: tényleg nagyon édes a babócád... és ahog Ildi is irja én is az Urticat fogom bevetni, ha kell majd... de még nálunk baba mindig pocakban lakozik...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna! Gratulálok én i sa lánykéréshez, ez biztos nagyon megható volt. pláne így a nagy családosodás előtt...
Örülök, hogy mostanában sokszor jókat hallok Hegedűs dokiról, bár nálam szóba jön a császár, de az egészből nem csinál tragédiát.
Lányok, ne sértődjetek meg, de én nem vagyok egy homeo-párti (de semmi bajom azzal, ha valaki az), szerintetek konfliktusok lesznek majd az orvossal, szülésznővel, csecsemőssel, stb emiatt, vagy elfogadják. Én inkább iszom gyógyteát, vagy máshogy próbálkozom.
Ja és még valami, egyelőre szednem kell egy gyógyszert, amit még nem biztos, hoyg abba lehet hagyni szülésig, de ha nem, akkor szpotatnom nem lehet Kép az ilyenhez hogy állnak szerintetek a kórházban?

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Urtica-nál többet ér, ha sokat pihensz és táplálóan táplálkozol és bőven iszol. Természetsen ez az én véleményem és tapaztalatom.

Tündi! A kórházban is emberek dolgozank, megértik. Te a tápszeres-tudományt fogod megtanulni tőlük. Nem hiszem, hogy rosszalóan néznek majd rád, ha a gyerekorvos kiírja a tápszeres táplálást.

JOhanna! Eljegyzéshez gratulálok Kép

Vivi baba nagyon édes Kép

KépKép
Áron

Áron, köszi,

az a baj, hoyg hallottam már gyerekorvosról, aki nem akart tápszert felírni??? a mamának meg szegénynek alig volt teje. a gyerek meg fogyott. De végülis gyerekorvost én választok, nem? Tényleg, azt még a szülés előtt kell megtenni? Hiszen ő is kijön az első napokban, nem?

Hú, mennyi mindenre kell felkészülni, mintha egy csöppség érkezése nem lenne elég Kép

Tünde

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:15-kor.
Vendég

Tünde!

Én a kórházi gyerekorvosra gondoltam. A kórházban gondolom csak az ő előírására adnak tápszert.

Andrea

KépKép
Áron

Áron, így már értem...
Lilluska, Én is azt hittem, hogy mindegy, terhes vagyok-e vagy szoptatok, de nem. A méhlepény tényleg sokmindent kiszűr, így terhesség alatt nagyobb biztonsággal adható egy csomó gyógyszer, ami viszont utána az anyatejjel gyorsan bejutna a baba szervezetébe. Amúgy pánikbetegségre szedek gyógyszert. (pont a terhességi hormonváltozás miatt jött elő megint, így a szoptatás is hasonlóan hatna rám, tehát valamit szedni kell. Kérdés csak az, mit, mennyit, stb... Persze addig még van 3-4 hónapom, ami sok, és egy jó orvosom, aki állandóan konzultál szakértőkkel, de a legrosszabb változat az, hogy esetleg nem szoptathatok)
Tünde

mtunde

Tünde
Ha nem szoptathatsz, mert a gyógyszer árthat a babádnak, ezt meg kell érteni, főleg az orvosnak, illetve az egészségügyben dolgozóknak.
Van körzeti gyerekorvos, ezt a védőnőd megmondja, hogy kihez tartoztok, illetve szabadon választhatsz, ezt viszont szülés előtt közölni kell a védőnővel, mert a gyerekorvos írja fel a babának szükséges vitaminokat, kenőcsöket, alkoholt stb.
Nem kötelező homeos szereket használnod, ez csak egy lehetőség. Ne aggódj, nem lesz konfliktusod belőle és a babucik enélkül világra jönnek.

Egyébként a szülésznőm is azt mondta, hogy ha nincs tejcsi vagy nagyon gyengül a "hozam", összeállít egy koktélt, de ha nincs gond, nem szükséges szedni. Egyetértek a többiekkel, a sok-sok folyadék és megfelelő táplálkozás segíthet a legjobban.

Ildi
ildibaba

Köszi lányok a megnyugtató válaszokat. tudjátok, első baba... Az ember olvassa, milyennek kell lennie a tökéletes kismamának, anyukának, aztán a valóság... Néha nehéz ezzel megküzdeni, pláne, ha még a családban is egy-két jóakaró már előre okos tanácsokkal és elvárásokkal lát el. Örülök, hoyg a férjem nem ilyen Kép

Tünde

Ui.: ezt az orvosválasztás dolgot én is így tudtam, és akkor majd tisztázom is a védőnővel, ugyan kerületi orvost szeretnék, de nem a körzetünkből való... Még anno az én gyerekorvosom volt, és nagyon szerette a család, és még nem is öreg Kép

mtunde

Johanna!
Gratulálok én is! Kép

Köszönöm a dicséreteket Vivike nevében is. Kép

Ildi, Johanna!
Én is szedem pár napja az Urtica Urenst. Napközben tényleg több a tejem, még fejnem is kell. Csak estére csökken le, de tegnap már este is eleget tudott szopizni a kislányom. Na persze most már a folyadék mennyiségre is odafigyelek, hogy eleget igyak, az tényleg segít.
Pihenni nagyon szeretnék, de így is nagyon szalad a ház, mindig jön valaki, sétáltatni kell a kutyákat, mosni, vasalni, nameg 2-3 óránként etetni. Néha úgyérzem soha nem jutok a végére.

Böbike!
Azt hiszem tényleg elégedett babóca, szinte a hangját sem hallani. A szoptatós teát majd lehet, hogy kipróbálom, ha szükség lesz rá.

Áron!
Én is egyetértek veled, csak kicsit nehéz megvalósítani, a pihenéshez bejárónő, a helyes táplálkozáshoz és iváshoz idő kell. Ebből én egy kicsit hiányban vagyok. Annyi a dolgom így is, hogy elfelejtek inni, enni. Már csak azon kapom mindig magam, hogy korog a gyomrom.

Mtunde!
A kórházban a gyerekorvos nagyon tápszer párti. Minden kismamának felkinálja, hogy amíg nincs teje kapjon-e a baba tápszert. Legalábbis azoktól is akikkel egy szobában voltam, mindenkitől megkérdezte. Sőt Vivinek előírta kötelezően. Szerencsére csak 2-3 napig kapta.

Nicol

Kép
nicol

Nicol!

Nekem az vált be, hogy szoptatás után meghúzom a vizes üveget. Különben én is elfelejteném, teszem is és akkor tényleg kevesebb a tej. Nálam már ez nem olyan nagy probléma. Áron 6,5 hónapos és már kap gyümit, mától főzeléket is. Emlékszem az elején jobban vigyáznom kellett, őleg hogy mindig csak annyi tejem van, amennyi kell a babának.

Tőlem nem kérdezték meg a kórházban, hogy kell-e tápszer. Cukros vizet éjszaka biztosan adtak neki.

Andrea

KépKép
Áron

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:15-kor.
Vendég

Sziasztok
Erka , igen nemreg feltem is tole ,hogy erunk be innen a korhazbaKép Szerencsere sikerult,csak a problemam senkit sem ismerek itt Gyálon ill akikkel a vedononel talakoztam asszem inakbb kihaygomKép

Kép
vaktyuk

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?