Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi helyesen HELYES.

Kép

Kép
ditke75

Edit
Mi az a bébi tornáztató? Olyan boltíszerű izé, amiről játékok lógnak?
A sikongatás nálunk is megy , néha maga is megijed a hangjától. Pannim most a nappaliban lévő járókában bevágta a szunyát, néha tekereg és pukkantgat - nem igazán zavarja Kép

KépKép
fanka

Sziasztok lányok!

Connie, mi is maradunk a réginél, a plusz szurit meg asszem kihagyjuk.

Kata, én is örülök, hogy oda tudom adni a felesleges tejcim egy babának, akinek szüksége van rá. Tök jó érzés, bár meg kell mondjam, hogy egy pipct plusz felelQsség is. Pont most gondolkodtam rajta, hogy szép lassan csökkentem a fejések számát, de most asszm egy darabig nem fogom, hogy tutira jusson a másik babának is.
Egy részét a tejcinek meg szeretném tartani magunknak, hátha lesz rá szülség, sose lehet tudni.
Szerinted/szerintetek mennyit érdemes eltenni magunknak?

Egy másik kérdés - nem tudom eldönteni, hogy szörcsög-e Balázska vagy sem. Tök csendben szopizik, de ha alszik, álmában néha van hangja, ahogy levegQt vesz. Mikor érdemes kiporszívózni az orrocskáját?

e

Kép
emma8

Megnéztem a profilod, milyen szép lányka Adél!! Mennyi idős?
Gondolkodtam én is a fülbevalón, egyelőre nem tudom. Nem zavarja a kicsit? Mikor lőtték be?

KépKép
fanka

Emma8!
Mi az új oltást adattuk be, a neve Infanrix. Bennünket azzal riogatott a gyerekorvos, hogy ez nem olyan jó, nem olyan hatékony, kevesebb ideig tart majd a védettség.Annyi mindent hordott össze, hogy végül a Lászlóban oltattuk be a gyereket, ahol az oltási szaktanácsadó (akinek ez a szakterülete) azt mondta, hogy jó ez az oltóanyag. Ugyanolyan jó, mint a régi, csak negyed annyi mellékhatása van. Tehát jól döntöttünk. Én ezt javaslom Neked is. Velünk is próbálkozott a gyerekorvos, hogy ezt még nem lehet beadni, nem lehet beszerezni, de mi nem hagytuk magunkat. Marci 2 napig kapott kúpot (Germicidet, nem Germicid-C-t) és 37.3-ig kúszott fel a hője, jó kedvű volt, nem volt semmi gond.
Lányok, én csak annyit tudok mondani, hogy ha bármi probléma van a Manótokkal, akkor inkább kérdezzetek meg több orvost. Mi is volt, amiben bedőltünk a mienknek (pl.: nem kapott 2 hónapos oltást, csak 5 hétig kapott konakiont, pedig addig kell, amíg csak anyatejet eszik a Picúr). Nagyon rossz helyzet, amibe belekerültünk. Ráadásul Marcinak vér van időnként a székletében és még mindig nem tudják az okát. Sebészetileg és bakteriológiailag úgy tűnik nincs gond. Bementünk a Bethesdába gasztroenterológushoz, aki közölte, hogy június végén, július elején van legközelebb időpontjuk. Egy 3 hónapos gyereknél!!! Persze osztályra szívesen felveszik. Köszi. Inkább elviszem máshova. Biztos jót tenne Marcinak néhány nap a kórházban, csak azért mert nem képesek soron kívül egy vizsgálatot elvégezni. Mondtam, hogy akár minden nap beviszem egész napra, nem gond, de bent nem alszunk. Nem mondták kétszer, hogy maradjon bent, így szerintem ők sem látták indokoltnak. Engem nagyon elkeserít ez a magyar egészségügy. Remélem Marcinak nem lesz komoly baja.

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Főként azoktól érdeklődnék, akik Abent isis mellszívót használnak. Olvastam, hogy párnácskák vannak a szívófejen amik segítik a masszirozást. Szerintetek ehhez kell bizonyos nagyságú mellméret, hogy jó helyen masszírozzon ill. hogy használható legyen? Vagy ha nincs elég nagy cici akkor hatástalan? Nekem mindig csak az egyik durran be kb 3x akkorára mint a másik, ami szinte az eredeti méretű. Kacérkodom a gondolattal, hogy veszek egy mellszívót, de egy kicsit drága ahhoz, hogy esetleg ne tudjam használni. Szerintetek sikerülne növelni a tejtermelést, ha ezt is bevetném?
Köszi a segtíséget.
erika
gezenguzerika

Sziasztok:-)
Köszi a nyugtatást ujjszopás ügyben.Csak azért merült fel bennem, hogy kóros, mert eddig nyúlkált a tárgyak felé,sőt már meg os fog és tart kisebb tárgyakat, ha a kezébe tesszük,de most egy pár napja csak az ujját tömködi ezerrel a szájába és valahol olvastam, hogy az ujjszopás csak akkor kóros, ha a különböző kézzel végzett tevékenységek rovására megy,tehát ha ahelyett hogy a gyerek a kezét próbálgatná,dudlizik.De gondolom ez csak akkor lesz majd kóros, ha már nagyobb lesz a gyerek.Én is arra gondolok, hogy örül, hogy végre biztonsággal betalál a szájába-elég hosszasan próbálkozott vele, míg eljutott idáig:-)+nyáladzik is, lehet, hogy tényleg a foga jön lassan?Még csak ma 3 hónapos...Most bealudt, pedig lassan el kell indulnunk az oltásra.Annyira izgulok, mintha én kapnám:-((
Fanka
Panni tündéri:-)Köszi a címet,már megnéztem,de nem tudok választani,gondoltam megkérdezlek Titeket, hátha valakinek van már tapasztalata.Az egészben az a gáz, hogy a gyerekorvos nem ajánlja a babaúszást, mert Vincének szerinte ekcémára hajlamos, érzékeny bőre van, aminek nem tesz jót a klóros víz,ezért lehetőleg majd olyan helyet kel találnunk,ahol nem klórral fertőtlenítenek. Én le is mondanék erről az egészről, de a férjem már akkor a babaúszásról beszélt,amikor még Vince csak gondolat volt,nem hajlandó lemondani róla, én meg beadtam a derekam:próbáljuk meg,de csak ha találunk egy tényleg higiénikus, tiszta helyet.
Mtücsök
Nagyon édi a kiscsaj:-)Én is megpróbálok feltenni egy képet a pihentetőszékről.Mi a Megatoysban vettük az Anyák lapjában lévő kuponnal féláron volt 7000 forint,nagyon megérte és mi is most vettük, már majdnem 3 hónapos volt Vince,szóval szerintem nem késő.
Virág
villes

Virág+Vince
villes

Hová tűnt a kép???
Miért nem tudom feltenni?:-(((
villes

Villes
Ezeken a helyeken nem klórral fertőtlenítik a vizet, hanem valamilyen bőrbarát cuccal - ezért is ilyen drága. És a többi hellyel ellentétben max 30 fokos a víz, hogy ne legyen annyi baci. Azért tudom ezeket, mert a férjem nem rég ott dolgozott (fotós) és megismerkedett az úszásoktatóval. Szerinte nagyon szimpi, mi lehet hogy áldozunk majd erre. Engem egyelőre a 30 fokos víz ijeszt meg, biztos kilenne tőle Panni. Állítólag előtte otthon kell trenírozni a gyereket fokozatosan a hidegebb vízhez..

KépKép
fanka

Akiknek a babája szopizza az újját:

Nekem azt mondta a dokinő, hogy ha elkezdi szopizni az újját a gyerkőc, akkor szoktassam rá a cumira. Ugyanis azzal jobban járunk. Mivel a cumiról bármikor leszoktathatom, de ha az újját szopizza, akkor azt ugyebár nem vehetem el tőle. És akkor akár még 6 évesen is szopizni fogja az újját. Ha pedig a cumira szoktt rá, akkor ha azt elveszem, akkor már nem fog rászokni az újjszopizásra.

Szerintem érdemes megfontolni, bár nem tudom, hogy valóban így van-e.

Akiren
akiren

Akiren
Hát, nem tudom mi a jobb. Tény, hogy anno én is szoptan az ujjam, kb iskolás koromig Kép Elég gáz látvány lehetett, de nem volt különösebb probléma szerintem. Éjjel nyugton voltam, nappal sem sírtam, unalmamban max. ujjszopiztam. Mégsem lettek (remélem) lelki problémáim.
A cumiról viszont nem tudom, hogyan lehet leszoktatni a gyerkőcöt, ha már egyszer rászokott. Kiesik a szájából, mondjuk éjjel, mindig vissza kell tenni, leeseik a földre, koszos lesz..stb.
Nem tudom, mi a jobb tényleg.
A lányom egyelőre az öklét gyömöszöli a szájába, és felváltva az összes ujját. Amúgy nekem is a cumit javasolta régebben a védőnő, de Panni öklendezik tőle.

KépKép
fanka

Fanka

Akár a cumi akár az újjszopás hosszútávon legártalmasabb következménye az, hogy az alsó és felső fogsor nem esik egybe. A felső fogsor "ráharap" az alsóra. Mondjuk 1-2 éves kora között a babát le akarod szoktatni a cumiról, akkor lesz néhány hisztis hét, üvölteni fog, (és úgy gondolod, hogy visszaadod neki a cumit), de ha kibírod, akkor lényegében le lehet szoktatni róla. És akkor már nem fog (állítólag) újjszopiba fogni helyette a nyugtatása kedvéért.
De ha az újjára szokott rá, akkor azt nem veheted el tőle!!! És akkor az addig fogja szopizni, amíg úgy érzi, hogy attól megnyugszik.

Szerintem az újjszopit addig lehet hagyni (mert tényleg ismerkedik a testrészeivel, és így ez is beletartozik) amíg látványosan úgy nem tűnik, hogy nyugtatás miatt szopizza. Na ekkor kéne cumira cserélni.

akiren
akiren

Biztos babája válogatja, de sztem ha nem ész nélkül adjuk nekik a cumit - úgy értem,nem tömjük a szájukba, ha megnyikkannak, - biztos nem annyira gáz a cumi se. Mondjuk Ákos egyre kevesebbet igényli, sztem pár hónapon belül magától elhagyja majd. De mi nem is adjuk neki csak indokolt esetben , ezeket ma már leírtam. Ha elalszik, meg kiköpi (ahogy a cicit is), de azt olvastam is, hogy ilyenkor ki kell venni a szájából, ha nem, hogy ne szokja meg, hogy csak cumival a szájában tud aludni.
A horror, amivel ijesztgetnek, hogy állandóan majd a szájába lóg, és még a beszédét sem lehet érteni a cumitől, sztem nevelés kérdése.Kép

Az ujjszopira azt mondják, deformálja a fogsort -nem tudom, én 6 éves koromig szoptam az ujjam, és elég összevissza fogaim vannak.Kép Igaz, hogy nekem ez alatt az idő alatt 3 nagyszülőm halt meg (kettő olyan, akikkel együtt laktunk), anyukám meg idegi alapon megvakult egy évre, úgyhogy nekem bőven volt okom a neurózisra.Kép

KépKép
connie

Villes!
Szerintem ne vidd babúszásra a GYerkőcöt. Marcinak is hajlamos a bőre ekcémára, így utánanéztem. Állítólag az ekcémás bőr nyitot kapu mindenféle fertőzésekre. A babúszáson pedig nemcsak a babák, hanem az anyukák/apukák is benne vannak a vízben. Én emiatt nem fogom vinni Marcit.

Eveka

Kép
eveka

Tücsök,
a hintaágyat kaptuk. Nem sokáig marad meg benne Panni, nagyon ott kell mellette lenni, mert ha mocorog, kieshetne belőle. Csak néha napján teszem bele.

Bocs a hordozókendő megkötése fotók késése miatt, a párom csak esténként van itthon, akkor Panni meg már szunyáláshoz készül, nem viseli jól a fotózkodást. De tuti, megcsináljuk, csak egy kis időbe telik.

Kata
panni2005

Babazenés lányok!

Mél ment Kép
jammie

Erika,

A mellszívó nem mellméret függő. Nekem elég kicsi van mégis hatékony. Nyugodtan vedd meg ha úgy érzed szükséged van rá de nézd meg több helyen mert nagyon eltérők az árak. Nekem 5e-ért sikerült beszerezni de láttam 15ezerért is. Nem mindegy.
jammie

Jaj, de jó elszállt minden amit írtam.

Fanka!

Igen a bébitornáztató az a bolívszerű izé, amin játékok lógnak, zenél, csörög.... Adél nagyon szereti. De inkább 3 napja forog. Hasra fordul és nyafizik, mert nem tud visszafordulni. Egész nap ez megy . Teli hassal is. Úgye ez tudjátok mivel jár. A tejecske utat tör magának.

Fülbevaló:
Adélnak még a kórházban belőték a fülönfüggőt. Neki nem fájt, nem sírt, én annál inkább.
Én nem akartam fülbevalót, de anyósomék megleptek minket és vettek egyet.

Cumi:
Adél sem cumizik. Kilöki a nyelvével. és jó mókának tartja, ha én próbálkozom, jókat rötyög rajta. Mondjuk, én örülök, hogy nem cumizik, de néha jó lenne, ha ezzel pl. megnyugtatná magát.
De a cumisüvegeket sem tudja szívni, még jó, hogy bevásároltam Aventes cumisüvegekkel, rá való cumikkal és temosszal.

Adél június 3-n volt 4 hónapos. 1 hónappal ezelőtt volt 6,5 kg, szerintem már van 7,5 kg. Majd holnap kiderül, holnap megyünk mázsálásra, ill. oltásra.
Ja és már a 74-es rucikat "szaggatja".

Adél is nagyon szereti a Babazenét. Minden pancsi alatt az szól. Nagyon megnyugtatja.

Edit

Kép

Kép
ditke75

És a kedvenc fotóm róla. Itt 3,5 hónapos.
Kép

Kép

Kép
ditke75

Erika,
nekem nagyon kicsi a mellem és jó volt az Avent-es mellszívó. A fejés pedig normális embereknél növeli a tejtermelést (én nem vagyok norma, de legalább nekem sem csökkent a fejésnek köszönhetően). Szóval érdemes. Volt, hogy kézzel nem jött semmi, csak a mellszívóval (de fordítva is előfordult). Én előbb mellszívóztam, majd még kézzel is próbáltam fejni.

Kullancs elleni oltást én is megkérdeztem a múlt héten, mert a telkünk tele van a dögökkel Kép (Pedig direkt tavaly kivágattunk minden útban lévő fát és bokrot, kicseréltettük a földet és füvesítettünk, amit nyírunk, ráadásul a szomszédok is állandóan kapirgálnak a kertjükben, nyírják a füvet, és tavaly 1 db kullancs sem volt!) Szóval a doki is azt mondta, hogy legalább 1 évesnek kell lenni hozzá. Kép Azzal bíztatott, hogy felénk úgyis a Lyme-kór van, nem az agyhártya, az ellen meg úgysem véd. Kép Marad a baba 2 óránkénti átnézése. Kép

Panni is szopja az ujját. Akkor kezdte, amikor fogzott. Már egyre jobban betalál 1-2 ujjával, de még nála is előfordul, hogy két öklét nyomja be egyszerre Kép Akkor ő is dühös, ha nem sikerül. Kép Õ is alváskor, büfizéskor, babakocsiban és a fogára használja. Most egyébként is két ököllel fog és amit megfogott, azt a szájába próbálja tömni. Szerintem ez tök normális. Pszichológiából tanultam anno, hogy az anális korszakukat élik. Még eltart jó darabig. Kép Ha nagyon nyügi és az ujját mindig elveszti, akkor kapja a cumit végső megoldásként.
Nyálzás + tömködés = fogzás, de ne izgulj, mert 1 fogacska képes hónapokig is kibújni. Kép Csak az én lányom siette el 11 hetes korában. Azóta úgy tűnik, nem jön több foga. Remélem, még egy darabig kihúzzuk a többi fog nélkül.

Szélcsendesebb délutánt!

Kata
panni2005

Nekem is Avent isis mellszívóm van, szintén nem nagy melle. Szerintem nem a méret a lényeg a használatánál. A masszírozó harang tényleg nagyban segíti, hogy a bimbó körüli tejcsatornákból könnyebben tudjon kiürülni a tejecske.

Kép

Kép
ditke75

Erika

Ugyan ez nem hirdetési rovat, de megkérdezem, hogy merre laksz? Azért érdeklődöm, mert lehetséges, hogy eladnám az alig használt Avent mellszívómat, és ha Bp-i, vagy ahhoz közeli vagy, esetleg lebonyolítható a dolog, ha érdekel.

Zsu
tothzsuzsi

Jammie

Hol vetted olyan olcson? Nekem medela van de az sz**t sem er

Kép
vaktyuk

Vaktyúk,

Egyszer-kétszer használta akitől vettem itt találtam a babaneten. Hazahoztam, kifőztem fertőtlenítettem semmi baja, tökéletesen szuperál. Ja és egy rakás pénzt spóroltam vele. A medela nekem sem jött be, a labdás chicco jól szív de nagyon fájt, tehát én már megjártam a hadak útját Kép
jammie

ja és ha jól tudom van olyan DM ahol 8-ért megveheted újonnan 2 üveggel.
jammie

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. igazából attól tartottam, hogy a szívófejhez képest annyira kicsi a cickom, hogy nem tud rásimulni és rendesen vákuum képződni. ezek szeint ez nem probléma Anyukám legolcsóbban 13 e-ért látta egy nagykerben.

Tóthzsuzsi
mennyiért szeretnéd eladni? egyébként Szigetszentmiklóson lakom.

Teszek fel egy képet Lucáról, ezen éppen magára rántotta a bogárkás játékot és éppena katicát készül megenni.

Üdv erikaKép
gezenguzerika

Kép
villes

Eveka! Megfontolandó, amit leírtál. A higanyos dologgal kapcsolatban meggyQzött a doktornQ, de ha ennek az új cuccnak kevesebb a "mellékhatása", akkor mégiscak meggondoljuk.

Connie, errQl mit mondtak az ismerQseid? Tényleg gyengébb ellenreakciót vált ki az újfajta szuri?

LÁnyeok, még egy kérdés: a konakiont ugye 5 héten keresztül kell adni?

Kata, képzeld, ma voltak itt az anyatej elsQ adagjáért. Remélem ízleni fog a picúrnak, akinek vitték! Erre bezzeg ma délután a bal cicmbQl nem tudtam fejni egy cseppet sem...remélem holnapra beindul.

Kép
emma8

heuréka!
sikerült feltennem a képet a pihentetőszékről:-)
Virág+Vince
villes

Emma8 és mindenki akit érdekel az újfajta szuri!

Nekem amit felírt a doktörnő 3 hónpos korban kell beadni, de csak júliustól lesz magyarországon kapható. Sajnos minden gyógyszertárban ezt mondták, de én nem akartam elhinni ezért felhívtam a magyarországi forgalmazót és ők is megerősítették az információimat. Így aztán nem tudom, hogy akinek már adtak be ilyet az mit kapott? Lehet, hogy nem a 3 hónaposat!?

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Jammie!

Mélt megkaptam, köszi mégegyszer, majd értesítelek, hogy megérkezett.

Lányos anyukák!
Mit csináljak, ha a krém annyira belement Jázi cunijába, hogy nem bírom kitörölni? Anyu szerint ez gyulladást okozhat, most be vagyok pánikolva. A franc sem gondolta, hogy annyira be fog menni a krém. Nem nagyon húzogattam szét a szeméremajkakat, mert azt olvastam, hogy ez tilos, mint fiúknál a fityma hátrahúzása. De ma csak úgy széthúztam, és tök mélyen ott a krém. Már lehet, hogy ott van vagy 1 hónapja Kép
Ilyenkor úgy érzem rossz anya vagyok....

De azért nagyon büszke vagyok Jázira, mert ma (10+3) a hátáról a hasára fordult Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!!!!

Megoldódott a tej kérdés, találtam babát akinek adhatom.

Emma!
Nekem a dokinéni most írta fel a köv. adagot, azt mondta addig kell kapnia amig csak anyatajet eszik. Az első lányomnál én is fagyasztottam, de feleseleges volt a végén örültem, hogy eltudtam magam apasztani, ha Neked is ilyen sok van kérdéses, hogy kell-e?? Talán inkább egy kicsit később fagyassz mivel csak 4 hónapig ajánlják eltartani. A másik , nem izlett a gyerkőcnek próba képpen adtam neki ezek után nem is raktam el többet.
Cumi!
Balázs sem nagyon akarja bekapni, a három lány pedig nagyon cumis volt. Nem volt velük bajom a fogaik is szépek és 3 éves korukig legkésőbb mind letette.
Mellszívó!
Én is Aventet használom, igaz kézi, nem elektromos, de nagyon elégedett vagyok vele mind a 2 litert ezzel fejem le, kézzel már nem is kell.
Adri!!!
Kitartás, nem lesz semmi baj!!!!!!!

Az én manóm arca is kiütéses, nem szép látvány, de majd csak elmúlnak a pettyek. Az első gyereknél én is nagyon megijedtem, azt hittem valami baj van a tejemmel, de megnyugtatott a dokinéni, hogy ez a legtöbb anyatejes babánál kijön.

Zsuzsa+Balázs /5hetes/
zsuba31

Emma,
Igen, mondták, hogy valami szakember ezt állította, de nem tudják, mivel az új oltóanyaggal senkinek nincs Mo.-n még tapasztalata. A gyerekdoki azt mondta, hogy mivel Nyugaton már nagyon régóta használják, biztos jó az is.

Brigó,
Én ugyan nem vagyok lányos anya, de én is elképedek néha, hova be nem kerül a kenőcs, olyan hajlatokba is, aminek a környékén sem kentük.Kép Sztem ha nem ment be a hüvelybe, nem gáz. Egy kis forralt és lehűtött vizes ronggyal, ami nem szöszöl, talán ki tudod törölni. Vattát vagy gézt ne használj, azok nagyon szöszölnek, mi használtuk olajozáshoz, de lerakódtak és becsomósodtak az olajos szöszök a gyerek hónalja alatt.

KépKép
connie

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak úgy ideíírok, de nagy segítségre lenne szükkségem!

Mostanában sokat keményedik a pocim és néha görcsölök is.
A vér-vizelet laboreredményem sem túl jók.
voltam ma egy "idegen" dokinál a félelmem miatt és a CI:2000-lett. 1újnyit megemelkedett a méhszáj (vagy lehet, hogy rosszul írom).
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy volt-e valakinek ilyen gondja és mi a teendő ilyenkor.
Jelenleg 26 hetes vagyok és rettenetesen félek, hogy elveszítem a babám.

Segítségeteket előre is Köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Emma,
nagyon örülök! Kép Remélem, beindul a cicid! Szerintem annyit tegyél el, amennyi elfér a mélyhűtő ennek szánt helyére és folyamatosan a régebbieket add a tejtesónak. Gondolom, ő úgyis rögtön fölhasználja. Tényleg nem jó 4 hónapnál tovább tárolni. Egyébként Panni nem eszi meg a fagyasztottat (zöldebb színű és büdös), így a tápszerve keverve próbálom majd adni, illetve a hozzáetetésekkor majd a kajákba keverve. Most a mi tejtesónk próbál leállni a fejéssel (eddig kevés sikerrel - ami nekünk jó Kép ), de egyre vizesebb a teje, így a nyanyámnak ezt keverem tápszerrel. Szóval ha a tejtesó sem szeretné a fagyasztottat, nyugtasd meg, hogy keverve is jobb, mintha nem kapna anyatejet, csak tisztán tápot.

Apuci ma is későn jött és még mindig dolgozik, mint a güzü, így ma sem fotózott. De legkésőbb hétvégén lesz kendőkötés (ha a Chello nem szól közbe, mivel ma is volt leállása Kép )

Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Angelani es mit mondott az orvos???
Sztem pihenes fel sem kelj max ha wcre mesz.
Esetleg ha budapesti vagy ajanlom a kutvolgyit azon belul sztem minden nogyogyasz "ott" van. Es ne idegeskedj az a lenyeg

Kép
vaktyuk

Ki volt aki ajanlotta a mellszivot mert erdekelne??

Kép
vaktyuk

Brigó,
ne csinálj semmit, állítólag öntisztul. De inkább kérdezz meg egy dokit. Addig tényleg ne csinálj semmit!

Angelani,
a keményedések ebben a korban már normálisak, csak a számuk érdekes. Mi a rossz a laboreredményeidben? De a legfőbb, hogy pihenj nagyon-nagyon sokat és űzd el valahogy a babaelvesztéses gondolatokat (tudom, nehéz, ha parázol), mert épp ez nem tesz jót!!! Doki mit mond? Nem kérdezted, mit jelentenek ezek a dolgok? De szerintem, egy normális doki szól, ha gáz van, kiír, esetleg befektet a kórházba, szóval ne parázz, mert azzal ártasz a legtöbbet!!!
Sok sikert a babaváráshoz!

Na tényleg jó éjt!

Kata
panni2005

Angelani,
a Péterfyben is bármelyik doki jó. De tényleg pihenj, bármi van is! És nagyon figyelj az egészséges táplálkozásra/életmódra (bocs, ha figyeltél eddig is, csak még pl a cigi okozhat bajokat vagy bizonyos kaják, stb)
panni2005

Erika

Ha eladom (egy-két napon belül kiderül), akkor 7-8000 ft-ért. Tehát kb. féláron a bolti árhoz képest. Ahhoz képest, hogy tulajdonképpen elég új, tényleg alig használtam, ez elég jó ár, szerintem.

Vaktyúk
Arra gondolsz, hogy ki ajánlott fel eladásra Avent mellszívót? Én voltam. Kép

Jó éjszakát mindenkinek!
Zsu
tothzsuzsi

TothZsuzsiKép

Ha Erikanak nem kell engem erdekelne azt hiszem

Kép
vaktyuk

Zsana
Ti is ma kaptátok a 3 hós oltást? Vilmos hogy bírta?

Vince nagyon sírt mikor beadták és utána is,de aztán aludt egy nagyot és egész vidám volt,csak estefelé lett nyűgös, de én rosszabbra számítottam.Remélem holnap sem lesz rosszabb.Nektek is kellett vizes borogatást tenni a manótok combjára?Én már levettem, mert baromira idegesített,hogy vizes ruhában van a gyerek.És lázcsillapító kúpot is kellett benyomnunk 2őt, függetlenül attól, hogy lázas -e.Nektek is ezt mondta a gyerekorvosotok?

Angelani
Keményedések nekem is egész korán voltak,nekem is sok pihenést javasolt a doki és szednem kellett a magnézium pezsgőtablettát az utolsó hónapig.

Virág+Vince
villes

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok jó tanácsotKép
Ma megyek egy másik dokihoz, talán Õ majd többet tud mondani.
Remélem megúszom az itthoni pihenéssel is.
Egyébként automatikusan betegállományban voltam az elejétől, mert lombikkal sikerült és veszélyeztetett vagyokKép

Bízom benne, hogy kitartunk legalább augusztusigKép

Még egyszer Köszönöm!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szia Virág!
Az igazság az, hogy én nem vittem el kedden oltásra Vilmost, mert este vendégek jöttek. Egyébként is csak ma tölti be a három hónapot. Csütörtökön van még tanácsadás, de akkor a védőnő nincs itt, csak a doki. Szerintem ráérünk jövő kedden.
Mellesleg elég rossz napja volt tegnap, szerintem az időjárás betett neki ismét, a szelet nagyin nem szereti. Kép
Vince jó nagy baba Kép, és ügyes, hogy betalál a hüvelykujjával a szájába. Vilmos még hol az egész öklét, hol néhány ujját gyűri be, néha meg az én pólóm ujját Kép.

Gyerekorvosunk szerint ekcémára jó a tengervíz, tehát menjünk tengerpartra nyaralni. Kép
zsana75

Brigó,

Pont tegnap szembesültem én is ezzel a problémával Kép
Popsitörlővel amennyire tudtam kitörölgettem, ami mélyebben ült a résekbe benedvesített fültisztítóval finoman le tudtam szedni. Tényleg elég ilyesztően tud kinézni....

Angelani,

Pihenj sokat és ne aggódj, nekem a 23.-héttől volt 2000-es értékem és a 41. héten problémamentesen szültem. Nem kellett állandóan feküdnöm.

Mi is holnap kapjuk a 2hós oltást remélem nem lesz probléma. Lehet, hogy hülye kérdés, de a kúpot amit utána kell adni nem nyomja ki a pici?
Tehát nem vált ki nála ingert?
jammie

Sziasztok !

Aventes mellszívó nekem sem vállt be , kidobtam az ablakon 13 ezret Kép .
A sima pumpás gyógyszertárival ( 600 Ft ) , több jött ki . Bár én már abszolút feladtam a fejést , szerncsére beállt a kereslet-kínálat .

Kép
Kép
greenolive

Eveka! Marcinak drukkolok, hogy szépen rendbejöjjön! Tényleg nagyon gáz, amiaz eügyben van...
A konakiont ezek szerint nem 5 hétig kell szedni, hanem amig anyatejes? És az Infanrixot honnan szereztétek be végül? És a germicid meg a germicid-c között mi a különbség?

Angelani, nekem is nagyon sokat keményedett a hasam, de szerencsére nem nyílt és rövidült a méhszájam. Ahogy a lányok írták a legtöbbet azzal tehetsz, ha fekszel (nekem volt, hoy 3-4 napig csak enni és tusolni volt szabad felkelnem), és szeded a magnéziumot (pl. magne b6-ból 3*2 naponta)

Kép
emma8

Angelani,
drukkolok, hogy minden rendben legyen!

Oltás:
Germicid kúpban nincs nyugtató, a lázat csillapítja, a Germicid-C-ben nyugtató is van (valahol a múlt héten olvastam én is a mi oltásunk miatt). Viszont a dokink azt mondta, csak akkor adjak kúpot, ha hőemelkedése lesz. Nem lett egyik oltásnál sem, így kihagytuk. Kép Ja, és ha neked, vagy a másik gyerekednek, stb, gondokat okozott az oltás, attól még a picúrnak lehet, hogy meg sem nyikkan, szóval e miatt sem kell előre beadni. Viszont bórogassátok 1-2 napig (attól függ, mennyire látszik a helye), mert mivel izomba adják, megdagadhat és az ugye sokáig fájhat a babáknak. A dokink azt ajánlotta, hogy egy papírzsepit kihajtatlanul hajts ketté, hidegvizezd be és egy rossz textilpelusból egy csíkot tépve azzal kötözd rá. Pelenkázásokkor cseréld. Így nem olyan vizes. Vizesben ne vidd ki sétálni, de otthon nem okoz gondot, ha picit nedves. Nekünk bevált, nem dagadt meg Panni lába. Kép Viszont csak fél napig bírtam én is a borogatást (nyoma sem volt az oltásnak, de azt hiszem, ez a doki ügyességén is múlik, hogy hogyan adja be), mert mivel a comb fölső részébe kapta, a pelus útban volt a borogatásnak, így mindig lecsúszott a kötés. Kép A lényeg, hogy közvetlen az oltás után rögtön tegyetek rá hideget, hogy el se kezdjen dagadni (ezt sportoló múltamból is megerősíthetem, hogy használ). Oltás előtt az is jó, ha masszírozod a combját, mert az ellazult izom kevésbé csomósodik be. Na jól kiokítottalak benneteket, bocsi! Kép

Pfúúúj, már megint milyen idő van!!!??? Csak nehogy 40 napig essen!!! Már tavaly nyáron is iszonyat idő volt. Kép Végre normális nyarat akarok!!!

Kata
panni2005

Most néztem, hogy én a férjem helyében nem is ezeket a képeket tettem volna föl a honlapra. Nincs nálunk egyébként mindig ekkora kupi és Panni sem ennyi játék között van egész nap, csak a többségük nap végén készült, amikor próbáltuk húzni az időt fürdésig, illetve a telken (ahol körülvettük az általa már ismert és új érdekes dolgokkal, hogy aludjon végre Kép ). Na mindegy. Azt hiszem, épp ideje kitanulnom a fényképföltevés mesterségét. Kép
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?