Erika,
nekem nagyon kicsi a mellem és jó volt az Avent-es mellszívó. A fejés pedig normális embereknél növeli a tejtermelést (én nem vagyok norma, de legalább nekem sem csökkent a fejésnek köszönhetően). Szóval érdemes. Volt, hogy kézzel nem jött semmi, csak a mellszívóval (de fordítva is előfordult). Én előbb mellszívóztam, majd még kézzel is próbáltam fejni.
Kullancs elleni oltást én is megkérdeztem a múlt héten, mert a telkünk tele van a dögökkel
(Pedig direkt tavaly kivágattunk minden útban lévő fát és bokrot, kicseréltettük a földet és füvesítettünk, amit nyírunk, ráadásul a szomszédok is állandóan kapirgálnak a kertjükben, nyírják a füvet, és tavaly 1 db kullancs sem volt!) Szóval a doki is azt mondta, hogy legalább 1 évesnek kell lenni hozzá.
Azzal bíztatott, hogy felénk úgyis a Lyme-kór van, nem az agyhártya, az ellen meg úgysem véd.
Marad a baba 2 óránkénti átnézése.
Panni is szopja az ujját. Akkor kezdte, amikor fogzott. Már egyre jobban betalál 1-2 ujjával, de még nála is előfordul, hogy két öklét nyomja be egyszerre
Akkor ő is dühös, ha nem sikerül.
Õ is alváskor, büfizéskor, babakocsiban és a fogára használja. Most egyébként is két ököllel fog és amit megfogott, azt a szájába próbálja tömni. Szerintem ez tök normális. Pszichológiából tanultam anno, hogy az anális korszakukat élik. Még eltart jó darabig.
Ha nagyon nyügi és az ujját mindig elveszti, akkor kapja a cumit végső megoldásként.
Nyálzás + tömködés = fogzás, de ne izgulj, mert 1 fogacska képes hónapokig is kibújni.
Csak az én lányom siette el 11 hetes korában. Azóta úgy tűnik, nem jön több foga. Remélem, még egy darabig kihúzzuk a többi fog nélkül.
Szélcsendesebb délutánt!
Kata