Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már megint jó rég írtam, de Bálint egyre több időt igényel, és az igazság az, hogy ki is akarom használni ezt a pár hónapot amíg csak ő van egyedülKép

Ma voltunk dokinál. Minden rendben van. Pocaklakó jól van, hallottuk a szívhangját, szóval minden ok. Júli közepén megyünk ismét.
Viszont sószegény diétára lettem fogva, és vigyáznom kell, hogy már ne hízzak sokat, és akkor a vérnyomásom is rendben lesz remélhetőleg.

Mea,
A vérnyomásra nekem a sószegény diétát mondta az orvosom. Én kb8kg-ot híztam, és most vissza kell fognom a dolgot, majd meglátom, hogy sikerülKépMindenesetre próbálom betartani, mert már a bokám elkezdett dagadni, ami nem túl bíztató jel sajna.

Benianyu,
Jobbulást nektek!

Falina,
Én Huggies newborn pelust vettem a Bálintnak, és még abból maradt is 1csomag. Szerintem nem szabad sokat venni a newborn-ból, mert hamar pici lesz, és akkor lehet elajándékozni. Én még veszek majd egy csomagot, de azt már 3-6kg méretben. Bálint 3520gr-al született, és én jobbnak találtam a 3-6kg méretet, mint a newborn-t. Ami a márkát illeti, hát baba függő. Bálint nem bírja a Liberot, a kórházban az volt, ott még semmi gond nem volt, kaptunk ajándékba valakitől, és azt már nem tudtam elhasználni, mert kipöttyösödött a popsija.Pamperst is gyakran használunk, de amióta megújult nem vagyok elájulva attól. Én használok törlőkendőt a kezdetektől, de ott is vigyázni kell, mert van aki érzékeny rá. Mi először illatmentes huggiest vettünk, de mivel a kórházban johnson's volt és semmi baja nem volt, ezért az használjuk. (általában mindig akciós a tescoban)Vannak olcsóbb fajták is pl brumi, de azt nem bírja a bőre. Babafürdető és társai szerintem feleslegesek egyenlőre. Mi 1éves koráig kizárólag a gyógyszertári fürdetőt és testápolót használtuk, az a legjobb, tuti nem irritálja a kis bőrét.

Pgsuska,
Gratulálok! Gyönyörűek vagytok a fotón! Sok örömet, boldogságot, és minden jót Nektek! Kép

Mennem kell, még este jövök

Edina
26+4

nedinabp

Falina
én az elejétől kendőt használok, de az egyik ismerősöm még a 2 évest is a csap alá dugja. Nekem azért az macerás, ezek már klassz antiallergén kendők. Vagy ha nagyon nem akarod, még a nedves tetrapelus is jó, igaz, utána mosni/hipózni kell, tehát több kell belőle mint amúgy.

Zsuzska
gratula nektek, sok boldogságot, bár a képek alapján úgy látom, ez a része rendbenKép Szépek vagytok!Kép

üdv
p
penna

Sziasztok!

Megígérem, hogy fogok mindent megfogok írni, csak szerettem volna minél több képet megmutatni nektek, és próbálom már három napja felrakni ezeket, de mivel amúgy elég nagyok a képek, nehéz olyan kicsire alakítani, hogy még élvezhetők legyenek!

Próbálok még küldeni egy párat aztán befejeztem, és jön az élménybeszámoló!
Üdv Zsuzska
KépKépKépKép

Kép
pgsuska

Pgsuska! Sok boldogságot, remélem úgy sikerült minden, ahogy megálmodtad korábban!

Jucc! Köszi az együttalvás-külön alvás tanácsaidat, bár egyre bizonytalanabb vagyok, hogy hogy legyen a dolog. Mint említettem, a kiságy, amit vettünk, nem fér be a hálónkba, tehát amíg sokat szopizik éjjel, csak matracon tudna mellettünk aludni a baba (jól körbepárnáznám mondjuk, de nem tudom, ez jó-e neki). Mi is matracon alszunk egyébként, tehát nem lenne sokkal alacsonyabban, mint mi. Vagy költözzünk ki a nappaliba, ahol elférnénk - még esetleg megoldható lenne az is, hogy mindhárman plusz egy számítógép, amin apa sokszopr dolgozik), de akkor ott marad üresen a háló úgy, hogy azt semmire nem lehetne másra használni. (Számítógépet nem lehet bevinni, ott nincs internet-csatlakozás). Vagy mi jöjjünk ki a nappaliba, és a hálót rendezzük be gyerekszobának úgy, hogy Saci ott alszik, de ahhoz elég messze van a nappalitól a háló, így akkor nem aludnék nyugodtan. Szóval teljesen tanácstalan vagyok.

Kendő-ügy: próbálom visszaszerezni a szkennerünket, és akkor elküldöm a hordozókendő leírását!
A többieknek is elmesélem, hogy vettem a babaapróról egy vadiúj Kismama hordozókendőt 2500 Ft-ért (ennek a leírását kérte Jucc). Hétvégén már próbáltam is kikísérletezni a kötési módokat. Szerintem tök jó, csak kérdés, hogy a baba is szeretni fogja-e.

Hari! A babyfundiszkontban 1980,- Ft volt a 10 db textilpelus, vagyis ugyanannyi, mint amennyiért te láttad. A közös képviselőnek meg koppintsatok az orrára. Ilyet nem tehet meg, ha egyszer vállalta a feladatot, akkor nem hivatkozhat arra, hogy akkor csinálja más.

Én már vettem egy csomag Pampers New Born pelenkát, ez az első időkre remélem jó lesz.

Benianyu! Jobbulást!

Ja, tud valaki valamit a várandósok teájáról? Ivott már ilyet valaki? Most készülök venni, csak kíváncsi vagyok, hogy milyen az íze - nem vagyok ugyanis egy túl nagy gyógytea-fogyasztó.

Bodza 25+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Remélem, hogy nem untatlak vele benneteket!

KépKépKép

Kép
pgsuska

Ezek az utolsók!

KépKépKép

Kép
pgsuska

Pgsuska,

Gratulalok, sok-sok boldogsagot kivanok.
Nagyon szepek vagytok!!!!!!!!

Bodza,

En kikoltoznek a nappaliba es a babaszobanak rendeznem be a szobat. Tegyel be egy kisagyat es ha van meg hely, en betennek egy matracot, ahol ha eppen van kedved elalhatsz vele. Igy sok problemat lehet kikoszobolni.
Pl ha a ferjed dolgozik, nyugodtan tud pihenni.
Ha a gyerek nagyobb lesz, lesz kulon szobaja es ha hozzatok vendegek jonnek, van hol lefekudnie.
A matraccal pedig meg van oldva, ha neha vele kell aludnod.Kép
Csak otlet voltKép

Megann,
Gratula az uj kocsihoz, nekem mar van 500 km-em a Corollamban. Kép De meg mindig ugy hajtom, mint egy himes tojast. 10 eve van jogsim, de nekem is ez volt az elso uj autom. KépKép

Benianyu,
Jobbulast kivanok en is.

En is vettem pelust, ferjem jol ki is nevetett, pedig en mar a 32. hetet taposom hamarosan.Kép
Olyan furcsa volt, amikor kibontottamKép
Irto picike.
Elkeszultem a boronddel is a korhazba, hat, jokat vigyorogtam a pici ruhakon.
Olyan gyorsan el lehet felejteni, milyen kicsikek. Nekem van egy hat eves fiam es amikor alszik, olyan artatlannak, kicsinek latom. Hat akkor most a babaval??????????
En mar alig varom, hogy talalkozzam vele!
Annyit kalapal es rugdos, plane, ha beszelek hozza!

Aniko
30+5

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Bocsi, hogy most nem nagyon olvasok vissza, de egy kicsit ideges vagyok.
A vérképem nem lett túl jó, sőőt!
A vizeletem meg káosz.
vizelet üledék:
vizelet fehérje: NYÁK,
Vizelet üledék: 15-20 VV; 8-10 FVS; CA-OXALÁT,
LHS, NYÁK,
LHS, NYÁK,
ez még kétszer
vérkép:
SE Karbamid kevés
SE Kreatinin kevés
SE Koleszterin magas
SE Triglicerid magas
LDL Koleszterin magas
VVT Süllyedés 60
NEU% magas
Lymph% alacsony
Neutrophil absz.szám magas

Szerintetek?
Felhívtam a nőgyógyászomat, de ő nem aggódik annyira. Talán a vörösvértest miatt.
Elmentem az urológiára a vizelet miatt, de ott is azt mondták, hogy normális ez az érték.
Tiszta ideg vagyokKép

A képek szépek, csak most nem vagyok jó formábanKép

Sziasztok!
Angelani
26+0

Kép
angelani

Bodza,
nyugi, vannak olyan családok, ahol a különalvás jön beKép (Ez most nem Jucc vagy Anikó ellen szól ám!Kép) Én azt vallom, mindenki tegye azt, ami neki jó. Nehogy lelkifurid legyen, ha különalszol (pedig most megint az együttalvást propagálják) ha csak rövid ideig tudsz szoptatni (attól még lehetsz jó anyukája!) ha érzéstelenítővel szülsz a természetes módszer helyett...csináld azt, ami nektek jó! Majd kialakul, nyugi.
Mi pl nem tudunk együtt aludni Kevinnel, próbáltuk odavenni néha, pl amikor beteg volt,de ő sem tudott aludni, szenvedett mindenki. Õ sokat mocorog, kellenek neki a "határok" amit a kiságy szab, a mienkben összevissza hánykolódott, cicin rúgott engem, összekoccant a fejünk...A saját kis ágyában meg nyugi volt, igaz, 3 óránként mentem én is szoptatni, de az elmúlikKép Akartam mellé költözni matracra, azt apa nem akarta...szóval mi megpróbáltuk együtt, de nem ment. Majd a kicsivel is kialakul, ha ő attól alszik, ha köztünk lehet, ám legyen, bár ez meg a tesóféltékenységnek nem tesz jót, most már erre is gondolnom kell...

Na, summa summarum: ilyen dolgokban csak az ösztöneidre, a babádra hallgass, ne törődj vele, mit csinálnak mások, mi a "divat", ez a Ti családotok, nektek kell majd jól éreznetek magatokatKép (Persze más dolog pelenkákról, meg babkocsikról eszmét cserélni, de a családi szokások-rendszer az családfüggő, tök egyéni. És bármit csinálsz, ha nektek jó, akkor JÓ!Kép
üdv
p
penna

Angelani,
ha a dokik, akik értenek hozzá, nem aggódnak, akkor te miért...???!!!Kép
Nyugi, a stressz tuti nem a legjobb a pocaklakónak...
Nyugi, nyugi, nyugi, ne idegeskedj annyit.
üdv
p
penna

Angelani, szerintem se idegeskedj! Nekem világ életemben rossz volt a vérképem is meg a vizeletem is, de a dokik szerint sose volt semmi baj. Ezek az értékek is csalók számunkra, mert ha már azt látod, hogy magas, meg alacsony, akkor megijedsz, holott lehet, hogy az egy doki számára még tök normális együttvéve, csak hát valahol határokat kell szabni. De ha ők nem aggódnak akkor neked tényleg nem kéne.

Olyan fura, hogy Ti már pelenkát is vásároltok, ilyenkor mindig úgy érzem, hogy le vagyok maradva. Persze tudom, mindenki mindent máshogy csinál, és lehet, hogy nem késtem el semmivel, csak ilyenkor lelkiismeret furdalásom van, hogy nem tervezek eléggé előre. Hogy lesz belőlem így jó anyuka?! Mea neked szerintem már évekkel ezelőtt több babacuccod volt, mint nekem most félidő utánKép Persze még behozhatom a dolgot, csak egy kicsit most elkeseredtem. De hát egyszerre nem is tudok most mindent megvenni, próbálom beosztani, hogy minden hónapban tudjak venni valami hasznosat. Még csak 6-a van, de már nincs egy fölös fillérem seKép Ilyenkor azért rossz, hogy így be kell osztani. De azért még valamit próbálok venni ma a Tesco-ban, legalább valami apróságotKép

Ma is annyit rugdalózik ez a kis csajszi itt a pocakomban, hogy az már nem is igaz. Hogy nem fárad el?Kép Volt ma itt az anyósom, és hozott két könyvet, amiben le van írva minden névhez,hogy milyen jellemű ember tartozik hozzá. Az egyik 1400 fiú névvel, a másik 1300 lány névvel. Most már majdnem biztos, hogy Lili leszKép Bár nem hiszek az ilyenekben, de a családban mindenkit megnéztem név szerint és illett mindenkireKép Penna, majd ha szerdán megjövök a dokitól akkor átírsz majd egy-két dolgot a táblában? Már most is vannak változások, de aznap délutá már tuti lesz minden, legalább is remélem.
Hari 22+3
H

Kép
Kép
hari

Vrucsincá, úgy emlékszem 8.000 (ebben van párna, a nagyobb méretű takaró, az ágy oldalába az a fejvédő, vagy mi, meg a paldahin+masni)

Csináltunk képet, felteszem, de azon az ágy nem teljessen látszik, közelről fényképezte a párom.

Kép

Jucc,
Ami a neten van kétféle komód, mind a kettő 17.000 ft, de mondta, hogy áttérnek egy nagyobb standard méretre, ahol a kisszekrény mélysége 45 cm, és a pelenkázó fekvőfelület is nagyobb lesz, mert sok kismama kérte, mivel hamar kinövik. A nagyobb méret 19.000 be kerül, én is azt rendeltem meg júliusra. De egyedieket is csinálnak, rajz alapján ha kell!
Remélem segítettem.

Ja, az én Macimat raktam bele, Kép kiskorom óta megvan, Kép

Pr. 26+3

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Valahogy nem tudok megnyugodniKép
Nagyon köszönöm a bíztatást.
Holnap megyek reggel egy másik dokihoz. Állítólag nagyon rendes és nem pénzéhes. Lelkiismeretes és valóban érti a szakmáját.
Nekem megér egy vizitetKép

Most meg nagyon vízszerű folyásom van. Félek a magzatvíz szivárgás miatt is. Majd este hamar lefekszem, hogy ne idegeskedjek sokat.
Remélem holnap már vidámabban és jó hírekkel térek vissza.

Ne haragudjatok a negativitásom miattKép
Sziasztok!
Angelani
26+0

Kép
angelani

Angelani, okosan idegeskedj, csak amennyit muszáj! Jó ötlet, hogy holnap elmész egy másik dokihoz is, de ha ő is megnyugtat, akkor igérd meg,hogy nem idegeskedsz tovább!!!!
Feküdj le tényleg hamar, remélem fogsz tudni aludni. Holnap pedig ahogy tudsz valamit írj!

Kép
Kép
hari

Prüntyi!Kép
Nagyon szép az ágyikóKép

Angelani!Kép
Nyugi minden rendben lesz!!!
Majd meglátod!!!

Mea
mea

Sziasztok!

Méghogy nincs mozgás???
Nem győzök visszaolvasniKépKépKép

Lányok, továbbra is köszönöm a kutyamentő akcióban való segítő részvételt mindenkinek!(mégha nem is eredményes, legalább megtettük ami tőlünk telik)

Mea!
Hát te aztán most jól elhúztál mellőlem!Én még mindig a +8 kg-nál tartok!De nem is csoda, ma is alig volt időm enni!KépTudjátok az építkezés...
No de sebaj, majd igyekezlek behozniKépKépKép
Nem szeretném ha pindurim valamiben is hiányt szenvedne!(most rágok egy két marék cserkótKép)

Pgsuska!
El vagyok ájulva a képeitektől, ráadásul ugye láttuk régen a hétköznapi bulizósokat, nem tudom, de rólam Bonnie és Clide jut eszembe rólatok (a jó értelemben persze), annyira egyéniségek vagytok!Kép
Gratulálok, és sok boldogságot mégegyszerKépKép

Penna!
Én is befűztem a hétvégén apát a gyümicentrire!Mondjuk nem volt nehéz, imádja a répalevetKépKépPl a bevásárláskor mi annyi Kubut veszünk mint más 5 család összesen!KépKép:o
Úgyhogy majd ma talán én is megrendelhetemKépKép

Minimi!
A cickókenéssel viszont tessék vigyázni, csak szép körkőrösen kívül tessék kenni, nem érintve a bimbót és a bimbóudvart!Ez fontos lesz a későbbiekben isKépKépKép

Prüntyi!
Most már teljesen felcsigáztál ezzel a Diósdon lévő üzlettel!Kénytelen leszek elmenni oda isKépKépKép(Csak tudnám mikor)

Nem tudom, hogy ki érzett már hasonlót, de konkrétan nekem a két lábam között a lovaglóizmaim tövében iszonyatos fájdalmat érzek!
Már egy pár hete érzem, csak eddig nem nagyon mondtam senkinek, gondoltam majd megkérdem a nőgyogyit hogy ez normális-e!
De ma megtudtam a kozmetikában, hogy bizony másnak is fáj ám, nem akárhogy!
Ez állítólag azért van mert rendeződik a csípőnk stb hogy majd kiférjen a babó.
Úgyhogy ha érzett valaki ilyet, nyugodjon meg normális!

Na most megint lelépek, de majd még jövök!

Kép

Kép
megann

Ne üzletet keressetek, ez egy magánház, és a garázsban vannak a cuccok...de mind vadi új, nem kamu! Csak így nem kell helységet bérelni...és ezért tudja olcsóbban adni a dolgogat, tulajdon képpen nagykerként működik. Nagyon aranyos a nőci, kétgyerekes anyuka, és a második gyerkőc most 2 éves, sok tanácsot tudott adni a kérdéseimra!

Pr. 26+3

Kép

Kép
prüntyi

Angelani
ne idegeskedj csak amennyit feltétlen muszáj.Ha a doki nem ideges akkor neked is felesleges.Jól teszed, hogy elmész másik orvoshoz.

Jucc
az ágyat is ott vettétek?Mennyibe került? Kivehető a rácsa, állítható a magassága, 2 vagy 3?

Hari
én is le vagyok maradva egy kicsit.2 rugi meg egy 80x80-as fürdőlepi.Ennyi!

Popsitörlés
sztem én sima vizet fogok használni, ami oda lesz készítve a pelenkázóra, hogy ne legyen túl hideg.
Természetesen lesz törlőkendő is arra az esetre ha elutazunk.

családi együttélés
mi egyszobába leszünk a babával, de nem akarom az ágyba vinni, de ha úgy alakul akkor én sem zárkozom el a dolog elől. Apa meg majd megszokja vagy megszökikKép

Penna és a többi tapasztalt anyuka!
Koszmó ügyben van valami jó tippetek, van egy 1,5 hónapos kislány és nem akar elmúlni a fejecskéjéről.Már kérdeztem ma csak valahogy átsiklott mindenk felette, vagy nem tudtok segíteni?Kép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Megint nem volt rég időm, hogy írjak Kép

Én is megijedtem először hogy el vagyok maradva a cuccok vásárlásával nálam még csak 8 body van és semmi más. Igaz a babakocsit meg babyhordót az anyósoméktól kapjuk. De itt már fürdőlepedő meg pelus áááááááááááááááááá jó volna összekapni magam. Viszont a Dm-es pelusról én is csak jót hallottam főleg azt hogy olcsóbb sokkal.

Pocak:
Nekem is sokan mondják azt hogy úúúú mekkora a pocim, de volt olyan aki azt mondta hogy csak olyan mintha meghíztam volna. Én sajna már 10kg-nál tartok Kép

Angi
26

Kép
Kép
gangi

Rókica!

Halihó!!!Itt vagy???Ma még nem is jelentkeztél...
Remélem ok minden!
Ha jól emlékszem Te írtál nekem még a kezdetekkor arról, hogy van bizonyos terhes-piercing, aminek hosszabb a "bedugó"-része(na most jó szakmai voltam), hogy a feszülő pociban is kényelmes legyen!
Tudod, nekem van a köldökömben és mintha kezdene feszülgetni, na nem tulzásban csak éppen hogy, és gondoltam hátha emlékszel, hogy honnan lehet ilyet szerezni...mert nem szeretném majd később ujra szuratni, ha egy mód van rá, mert olyan nehezen gyógyult be nekem(mondjuk az én hibám, mert nem voltam elég óvatos a gatyákkal, övekkel)
Szóval hálás lennék ha visszajeleznél ezügyben, vagy ha bárki tud segíteniKépKép

Hari!
Most néztem meg mégegyszer a képet a pocidról!
HihetetlenKép Az enyém kb fele ekkoraKép és 26+1 nél tartok!
Ma még az Árkádban is megszólított egy 50 es nőci a klotyón nagyon kedvesen, hogy mozog már ez a babó?Mire mondtam, természetesen mivel már a 7. hónapot kezdjük a héten! Szegény nőnek úgy leesett az álla....
És a fodrászatban is ma vették észre(ott egy személy tudta), azt mondták talán ha 4-5 hósnak kinézek!
Hát most nem tudom sírjak e vagy nevessekKépKép

Inkább elhúzok aludniKépKépKép

Megann 26+1

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Nagyon édi a kiságy így felszerelve, albérlővel(maci)!!!
És nagyon jutányosan vetted ám az ágyneműt!
Én a Brendonban 13900-ért láttam olyat ami tetszik!KépJó drága!

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Pgsuska, gratula nektek, sok boldgoságot!!!

Falina, én használtam popsikendsőt Beninél, nagyon kényelmes megoldás, főleg télen, amikor nem kell levetkőztetni. Ezen kívül, ha otthon nem is, bárhol máshol esedékes peluscserénél mindenképp szükség van rá.

Hari, szerintem sem fog leállni a fórum. Sőt, minél közelebb kerülünk az őszhöz, annál jobban fog pezsegni. Hát még utána. :-))))
A Lili gyönyörű név, nálunk is szóba került, bár a végén Tamara lett volna, ha lány. A vásárlással kapcsolatban, pedig ne izgulj. Benivel úgy mentem szülni, hogy semmi nem volt neki otthon. Azalatt a három nap alatt szerezték be az Anyu és a férjem, amíg a kórházban voltunk. (perzse mindent kinéztem előtte és felírtam, hogy mit hol vegyenek meg).
Az én kis pocaklakóm is egyre aktívabb és nagyon sokat mocorog. Olyan jó érzés, ugye? :-)))))

Mea, mindegyik méretből létezik 3-6 kg, a 2-4 kg-os változat a ritkább. Azt tényleg nagyon hamar kinövik a babák, sőt, van akinek eleve kicsi. De biztos el fog fogyni mind a két csomag, amit vettél. :-))))
Egyébként osztom Penna véleményét a dm-es babaápolási termékekkel kapcsolatban. Tényleg nagyon jó minőségüek! Érdemes kipróbálni és az áruk is normális, nincs az egekben.

Bodza, Edina, köszi a jókívánságot. :-))) (Már egész jól vagyunk, mindannyian)

Bodza, én is a különalvás híve vagyok. Beni egy éves koráig egy szobában volt velünk, akkor költöztünk ide és lett külön szobája, de mindig a saját ágyában aludt. Ez, véleményem szerint, hosszú távon mindenkinek kényelmesebb. Én nem tudok rendesen pihenni, ha arra figyelek, hogy nehogy ráfeküdjek a babára. A pici most Benivel egy szobába kerül. Remélem, Beni nem fog felébredni éjjel a sírásra, általában ágyut lehet sütni mellette, meg én nagyon hamar ott termek és felveszem. Majd kialakul.
Ti is majd eldöntitek együtt hármasban, hogy mi a legkényelmesebb szempont az egész család számára. :-))))

Angelani, szerintem sem érdemes idegeskedned. Nagyon sok érték azért ugrik ki, mert a kismamáknál a terhesség más vérképet eredményez. Én is idegesen mentem először a védőnőhőz, de megnyugtatott pontonként, hogy ez rendben van, mert a terhesség alatt így, az meg úgy stb. Már nem tudom felidézni, hogy miket mondott, de nem volt baj. Nagy drukk holnapra és tényleg inkább pihenj sokat, idegeskedés helyett, az a pocaklakónak is sokkal jobb.

Kismama, én láttam a kérdésedet, koszmó ügyben, de nem tudok segíteni, már nem emlékszem egyáltalán. Ezért nem is reagáltam, gondoltam, hogy majd valaki tud neked hasznosat írni.

Most már lassan eldugulok, mert most aztán jó sokat írtam.

Benianyu
22+2

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziaszok Lányok!

Az előbb már másfél órában leírtam nektek az esküvő menetét amikor sajnos eltünt a képernyőm és most újra kell írnom az egészet.
Feltéve ha mégegyszer megtudom úgy írni mint az előbb.

Szóval egy álomszép helyen május 20-án adtak össze minket Tatán. A reggel nagyon idegesen telt számomra, mentünk közösen a férjemmel fodrászhoz, mert az én drága fodrászom az esküvő előtt 1 héttel lemondta hogy nem tud elvállalni majdnem frászt kaptam!
De aztán az utolsó percben sikerült egy ügyes profi fodrászt találnom.
Az sminkessel is elég jó összhangban voltam, hamar megtalálta a stilusom.
Az egyik legjobb barátom volt a sofőrunk aki elvitt minket az Angol parkba és ott készültek el rólunk a fényképek. Olyan 5 körül értünk a tatai Gottwald hotelbe ahol már a vendégek java része megérkezett és finom rosé borok ill. aperetifek társaságában vártak ránk. Az anyakönyvvezető asszony is megérkezett váltottunk vele pár szót és pontban hat órakor május 20-án örök hűséget esküdtünk egymásnak, a barátaink és a rokonaink jelenlétében.
Az egész terem bordóba és fehérbe volt burkolva az asztalokon bordó szalag és bordó fehér rózsák antikolt gyertyákkal. A székeken bordó-fehér masni.
Az étel nagyon finom volt, a leves, a főtt húsok, a mártások, és a fő étel is tökéletes volt!
Tíz órakkor tűzijátékkal kedveskedtünk a vendégeknek, majd utána felvágtuk a menyasszony tortát, négy szeletes volt, csoki, túró, gesztenye, gyümi.
Éjfélkor menyasszonytánc volt és utána a férjem felkapott és felfutott velem az emeletre.
Fent átöltöztünk bordó-fehérbe és mentünk vissza gyertyafény keringőre ahol várt gyertyával a násznép!
Úgy hajnali 3 körül kezdett szállingózni a násznép, de mi barátainkkal reggelig mulattunk. Kilenc körül mentünk fel a szobábánk, akkor ért véget a mulatság!
Boldogság volt minden ami megtörtént velünk, nekem megadatott az ami nagyon kevés embernek, hogy a gyerekkori és az igazi szerelméhez megy hozzá.
Penna nagyon jól láttad a képeinket, és a benne levő boldogságot.
Megann, nem leptél meg, már sokan mondták hogy Bonnie és Clyde!
De jó volt tőled hallani mert nekem olyan sok szépet írtál az elmúlt sok hónap alatt és talán megsem érdemeltem.
Szeretném mindenkinek megköszönni(Tmarie, Kismama, Angelani, Hari, Bkrisztina, Minimi, Jucc, Falina, Nedinabp, Penna, Bodza, Anikó, Megann és Davallia) azt a sok sok hozzászólást, és azt a sok jó kívánságot amit kaptam tőletek!
Éreztem, hogy gondoltatok rám! és úgy érzem hogy velem voltatok.
Ha megakarjátok nézni az összes képünket az acoustic.uw.hu weboldalon megtudjátok nézni.
Teszek majd fel rólunk egy képet ami a NÁsznedünkön volt rajta.
Az élet sajna könyörtelen, elvett tőlem nem is olyan rég egy nagyon fontos dolgot, de megörvendeztetett egy Boldog Élettel!

Vigyázzatok magatokra, a BAbákra Lányok és Szeressétek és Párjaitokat, és tudjátok mindig azt, hogy nagyon szerecsések emberek vagytok!

Jó éjt!
Zsuzska

Kép
pgsuska

Megann, az ágynemű volt 13.900? Hú, az nem semmi. És egy szett nem is elég, minimum kettő, de inkább 3 kell.
Szerintem nem gáz, hogy nem óriási a pocakod, főleg, ha a baba úgy fejlődik, ahogy kell. Legalább neked sem nehéz és lesz még nagyobb is :-)))

Prüntyi, tényleg nagyon szépen megcsináltátok az ágyat.
Nekünk nem volt baldahin, most sem lesz. Igazából csak lepedőket kell venni, mert a fejvédő és a takaró meg van, párnára meg nincs szüksége még a babának.

Benianyu

benianyu

MegannKép
mi a helyzet ezzel a cickókenéssel????én az egészet be szoktam kenni,rosszul teszem???Képsegííííííííítsééééég!!!!KépKépKépde akkor hogy kell???

annamami akistudatlankezdő
17+1
annamami

Kép

Kép
pgsuska

Benianyu,
Érdekes, a baldahin engen nem nagyon izgatott, de a párom mindenképp szeretett volna, és amikor kb 20 féle garnitúrából kikapta ezt, és azt mondta, neki ez kell! Hát lehetett erre NEM-et mondani? Kép Amihez ragaszkodtam minden lehet csakne kék és ne rózsaszín, így én is hamar rábólintottam Kép

Az ágyneműt azért kicsit összepakoltam, mert a kiságyba rakunk mindent amit eddig megvettünk, ésott elfér.

Kismama, és többiek,
Én is úgy vagyok vele, hogy a hálónkban lesz a kiságy is pelenkázó is, és ha lehet, akkor a saját ágyacskájában fog aludni a picúr, nyílván lesznek nyűgösebb időszakok, amikor betesszük a "közösbe" a jó nagy franciaágyra! Kép

Na megyek csicsizni, mert nem fogok tudni felkelni, mostanság nagyon rosszul alszom... Kép

Pr. 26+3

Kép

Kép
prüntyi

Kismama
babaolajjal jól bekenni (szinte beáztatni) fürdés előtt 20-30 perccel, és egy új, tiszta fogkefével dörzsölgetni fürcsi alatt. Ez lehozza szépenKép, és nyugi, nem fáj neki.Kép
(Bocs, tényleg elsiklottam felette)
üdv
p 23+6
penna

Megann

Nekem azt mondták, hogy mivel még elfér a baby bent ezért nem jön kifelé annyira. Állítólag legalábbis azzal vígasztaltak engem is hogy valószinű hogy könnyebb lesz a szülés mivel eléggé kitágította már magának odabent. Az tény hogy akiknek kisebb a csípőjük többet hallottam, hogy az orvos mindenképp császárt mondott. Szóval ha minden rendben van odabent akkor minden oké :DDD
Remélem egy kicsit segítettem nekem ha nem sokat de egy kicsit jobb lett.

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Kismama Kép Prüntyi vette az ágyat, nem én Kép
Koszmó: először azért nem reagáltam, mert biztos voltam benne, hogy úgyis minden szokványos dolgot kipróbáltak már, én meg újat nem tudok. De ha ennyire kéred, tessék: napraforgó olajjal bőven áztatni a fejecskét, miután ez megvan, mehet rá egy időre sapka, hogy ne kenjen össze mindent. Én más gyógymódot nem tudok.

Bodza Kép Köszi, igazán nem sürgős a leírás! de ha esetleg Neked a fax egyszerűbb, még az is lehet egy megoldás...
Az előző lakásban nekünk is úgy volt, hogy két szoba volt, az egyik lett a gyereké, a másik a nappali-háló-dolgozó egyben. Abból a szempontból tényleg praktikus, hogy van külön szobája a gyerkőcnek, hogy bármikor elvonulhat, illetve letehetitek, ha vendégek vannak, vagy ilyesmi. Az új lakásban már nem vagyunk olyan jó helyzetben, mert bár a lakás 20 nm-rel nagyobb, a gyerekszoba annyira kicsi, hogy nem fér be az újabb ágyacska, így Ketteske mindenképp a hálónkba kerül. De legalább van külön nappalink, az azért kell szerintem. Nem egyszerű ez a "gyermekelhelyezés"...

Nekünk már a második gyerkőcnek nem kell sokmindent beszerezni, de gyakorlatilag el is vagyunk maradva Hozzátok képest! Én is úgy vagyok vele, hogy sokszor el is felejtem, hogy van egy második babám is, annyira nincs rá időm Kép
Igaz, Balázs cuccait is 30 hetesen kezdtük el beszerezni, nála babonából nem kezdtünk hozzá előbb. De mostanában, ahogy olvaslak Benneteket, rám is rámjön, hogy úgy elindulnék vásárolni! Apával megbeszéltük, hogy a komódot a jövő hónapban beszerezzük mindenképpen, és lassacskán utána a többi apróságot is.
Pelus: Tuti, hogy mindenkinek érdemes többet kipróbálni, sok jó van, de változó, hogy kinek mi jön be. Érdekes, hogy újszülöttként a Pamperst használtuk, utána viszont jó ideig nem volt jó, akkor volt a Huggies-időszakunk, majd rákaptunk a DM-esre, ami tényleg jó. Most megint vettem Huggiest, és borzasztó. Biztos a pisi-mennyiség változott, de fele annyi ideig elég, mint a Pampers, ráadásul a popsira tapad mindenféle papírdarab a pelusról a pisitől. Most megint a Pampers a tuti. Úgy tudom, hogy csak a Pampers new born pelus tudja azt, hogy elvezeti a folyékony kakit a pelus belsejébe, nem csak a pisit, így nem pirosodik ki a baba bőre addig sem, amíg tisztába tesszük.

PrüntyiKép Amiket én kinéztem a neten, azok ott ennél drágábbak / 21, és 24 Ezer/, de még ez is nagyon jó ár lenne nekem! Te kérted júliusra, vagy ennyi időre vállalták?

Jesszusom, mennyi idő van! Megyek aludni, mindenkinek jó éjt!
Judit 22+6
jucc

Magzatmozgás:
Nálam még mindig aktuális a kérdés, miszerint vajon mennyire normális az, hogy naponta 1-3 alkalommal érzem a babát, de akkor sem rúg, csak éppen hozzámér belülről. Vannak ritka napok, amikor rugdos, de elenyésző. Más is tapasztal ilyet, mint én vagy nektek rugdos össze vissza. Most vagyok 28 és fél hetes.

Viszont, ha okosat senki nem tud mondani, akkor közvéleménykutatásba fogok kezdeni itt a topikon, hogy kinek mennyire rugdos, mocorog a Pocilakója! Kép Azt majd összeáll a kép.

Benianyu,
köszi a popsi törlőkendős infókat. Azt tudom, hogy nagyon praktikus, pelenkáztam már, de mindig csak egészen nagy babákat és fogalmam nem volt, hogy újszülőtteket is szabad-e ezekkel a törlőkkel tisztítani. Mert ugye a szakik azt hangoztatják, hogy kemikáliákat (márkás fürdetők, kenőcsök, samponok) minél később célszerű használni a babáknál, de a törlőkendőket kihagyták. Illetve a kórházban az előadáson a védőnő a vizes lemosást favorizálta szintén.

Hari,
lenne egy nagy kérésem. Bemásolnád, hogy milyen személyiség kapcsolódik a Noémi névhez! Vagy ha nincs rá időd, megadnád könyv címét /mondjuk ez a megoldás kevésbé tetszene a még mindig jellemző fekvésem miatt ;) /.

Pgsuska,
remélem hamarosan újabb örömhírrel ajándékozol meg minket! Hihetetlen milyen átéléssel írod le az esküvődet, gondolom az első, de sajnos elszállt írás ezt is magasan felülmúlta. Emlékszem mikor anno leírtad, mit hogyan terveztél meg a nagy napra. Már azt olvasva is teljesen elérzékenyültem és ki tudja, talán a te hatásodra, ápr. 30-i gyors esküvőnkön a tervezett 2 tanú helyett 21-en vettünk részt végül. Még divatos csokrom, kisérőzenénk, gyertyánk, hivatásos videósunk és fényképészünk is lett és egy hangulatos dunaparti csárdás ebédet is összehoztunk, pedig 2 napunk volt a szervezésre. A vendégek nagy része ráadásul vidékről lett felugrasztva Bp-re. Nagyon jól sikerült minden, az időnk egyenesen gyönyörű volt. Így utólag nagyon jó döntés volt, h. lebeszéltük magunkat a 2 tanús, aláírós, aztán szélnek eresztős házasságkötésről, pedig mindig is ilyet terveztem egészen az utolsó napig. Ha a hasfájásom nem lett volna talán egy táncos helyre szerveztük volna meg a bulit... /Még annyit, hogy ápr. 28-án úgy mentünk be a párommal az Önkorira, hogy csak egy Apasági nyilatkozatot teszünk, aztán épp akkor mondta le egy pár a 30-i időpontjukat, amire azon mód lecsaptunk. Még akkor is az anyakvvezetőnek azt mondtuk, hogy nem a nagyteremben lesz, hanem csak az irodájában 2 tanúval. Aztán kezünkben az időponttal 1 órán belül már a fél rokonságot meghívtuk! Kép /

Minden nagyon szépen alakult, egy üröm mégis került az örömbe. Ápr. 29-e óta van az, hogy a babám alig mozog, pedig előtte már nagyon aktívkodott... Eléggé mérges vagyok magamra, talán a szervezés miatti túlzott izgalom miatt vmi kárt tettem a babámban... Ugye nem??? Akkor 1 éjszaka alatt fogytam 1,5 kilót, mert rettegtem a sok, autóval felutazó násznép miatt.

Nah, hagyok helyet másnak is.

Falina 28+4
falina

Sziasztok!

Pgsusuka, én is gratulálok, nagyon szép lehetett az esküvő! (Ti is szépek voltatok!) Voltatok már nászúton?

Vásárlás: mi még az égvilágon semmit nem vettünk, nem is nagyon nézegegettem még babacuccokat.
Pedig már szívesen beleventém magam, de még korai.

Tavaly nászajándékba kaptunk két kis rugit, meg anyósom vett még májusban egy 0-2 éves korig használható babafogkefét (fogorvos, én azt sem tudtam, hogy ilyen kicsiknek kell fogat mosni,de ha neki ebben öröme telik, hadd vegyeKép).

Uxi
19+6

KépKépKépKépKép
uxi

Lányok, tegnap reggel azt írtam, az én hasam még nem keményedik.

Erre este majd a frász jött rám, kb. fél óra alatt vagy 3-4 alkalommal kemény lett.
Szerintem a végén már az idegességtől keményedett, próbáltam megnyugodni, de nem nagyon sikerült.

Ja, annak ellenére keményedett, hogy előtte vettem be magnézium B6-ot,(aznap már a másodikat vettem be, amit elvileg nem is lehetne, de az előzőt még reggel ettem), meg egész nap csak pihentem, tehát nem lehettem fáradt.

Fájdalmat nem éreztem, csak elkezdtem aggódni, ami tovább rontott a helyzeten.
Szerintetek ez még normális, vagy menjek dokihoz?

Most reggel nem keményedik.

Zsófy, talán te írtad, hogy valami enyhe nyugtatót kaptál. Mik voltak vele a tapasztalataid? Mi volt a neve? (Esetleg szereznék be a biztonság kedvéért).

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Jó reggelt Mindenkinek!Kép
Hogy vagytok?
Aludni tudtatok? Én 4-kor keltem manócskára, mert húgy hólyagomat lökteKép

Falina!Kép

Én most a 27.hetemet kezdtem meg és nekem össze vissza mozog.
Most éjjel rengeteget majdnem kiszakadt a hasam.O
De van hogy szinte semmit egész nap.
Szerintem még nem kell figyelni anynira majd amikor már számolgatnunk kell valamikor 30.hét után.
(terh.kiskönyvben hátul benne van mikortól)

Uxi!Kép

Ne izgulj! nekem tegnap nagyon görcsölt megint és keményedett is a pocakom.
A frontot éreztük megint szerintem.Kép

Nem kedvez ez a változékony időjárás a pocinknak sajnosKép

Angelaninak is ugyanez volt, ugye?

Remélem jól vagytok!
Én nekem reggelre egyelőre elmúlt.

Viszont tegnap iszonyű nyűgös voltam, össze is kaptunk párommal.Kép
Mert elment Győrbe de telefonját meg itthon hagyta kocsiban én meg nem tudtam és hívogattam és már tök ideg lettem h nem tudtam eláérni és h bármi baja lehet, meg mi lenne ha valami bajom lenne és nem tudom elérni stb...

Ebből aztán lett vezsekedés mire hazaértKép

De szerinte én megnt hisztiztem és senki nem csinálna ebből ilyen ügyet csak én.

Lehet h tényleg érzékenyebb vagyok de könyörgöm MÁSÁLLAPOTBAN vagyok de ezt ő nem fogja fel néha!!!
Pasi!

Na jól kiírtam magambólKép

Puszika Nektek.Legyen szép napotok!

Mea(26+2)

Kép

Mea
mea

Jó reggelt mindenkinek!

Jucc,
Én kértem, mert azt már csak a következő fizuból tudjuk megvenni, meg a párom is júli 10. én jön haza a nyaralásból és csak vele tudom elhozni.

Pr. 26+4

Kép

Kép
prüntyi

És mit lehet keményedéskor csinálni?

Feküdjek hanyatt, felpolcolt lábakkal, vagy lélegezzek mélyeket?
Lehet ezt valahogy befolyásolni?

A magnézium nem használ, az előbb megint éreztem a keményedést.

De lehet,hogy tényleg a front miatt van, a férjemnek az éjjel megszületett a legkisebb unokatestvére, pár nappal korábban, mint kellett volna.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Annamami!

Na ne ijedj már meg ennyire!
Én is csak "kezdő" elsőbabás kismama vagyok, csak olvastam valamelyik "szakirodalomban", hogy nem tul jo, ha mindenféle kencének kiteszed a cicibimbodat meg a környékét(bimbóudvar), mert ugye minél több kence, annál több irritáló, allergizáló anyag!
A bimbóvédő krémről(amit szoptatás alatt lehet használni), arról is azt hallottam, hogy a legjobb ápolás a felrepedezett kiszáradt cicibimbóra a saját anyatej, amiből ráteszel egy kicsit és hagyod megszáradni rajta!
Azért monjuk én már elgondolkoztam, mert ugye ha ezt alkalmazod(ugye 1-5-ször naponta) a cicitartó, póló, felső stb nemigen jöhet szóba otthoni viseletnek mert akkor felissza a tejcsit a ciciről, ezen kívül folyton szoptatnunk kell, tehát le föl kell öltözködnünk folyton, és ugye a mellbimbóink nagy strapának lesznek kitéve és nem biztos hogy szeretni fogjuk ha bármi(ruhanemű), hozzáér, úgyhogy arra jutottam, hogy többnyire FÉLMEZTELEN KELL HOGY KÖZLEKEDJÜNK OTTHON!ÉLJEN A NUDIZMUS!KépKépKépKépKép

Ja, azt csak csöndben súgom meg, hogy lehet hogy bejutok az Avent nagykerbe!KépKépKépKépKép

Mea!
Jelentem hogy máris a nyomodba eredtem súlyügyileg!
Valamiért estére 69 kg-ot mértem magamon(60-61-ről indulva)KépKépKépTehát akkor az én babám is hízikKépKépKép

Falina!
Látom, nagyon aggaszt ez a babamozgás téma!
Sajnos szakértő nem vagyok, de ha nagyon aggódsz, talán jobb lenne, ha kisírnál egy uh-t az orvosodtól!
Mindazonáltal én biztosra veszem hogy tényleg minden ember más és más!Engem anyósom gyakorlatilag kiröhögött amikor mondtam(16. héten), hogy én határozottan érzem a mocorgást, látod valaki meg még a 20. héten se biztos benne!
Ez szerintem nagyon sokmindenen áll!
És jól gondolod, szerintem mozgás és mozgás között is van külömbség, valamikor én is kutatom keresem, hogy mikor moccan és alig észerevehető, valamikor meg hatalmasakat rúg belém!
Mindenesetre azt szerintem elfelejtheted, hogy a násznép miatti idegeskedéssel árthattál a babának!
Lehet hogy a nyugodt békés terhesség az optimális, de tegyük szívünkre a kezünket, köztünk egy sincs olyan, aki ne kapott volna "egy jó adag stresszt" a terhesség alatt. Valaki a rosszabb AFP miatt, valaki a bevérzések miatt, valaki családi-csetepaté, haláleset stb miatt készült ki, én spec a toxoplazma miatt.
Ez nem rövid idő(9 hó), lehetetlen hogy az ember elzárja magát a külvilágtól és az élettől!
És biztos vagyok benne hogy az összes többi már gyerekes anyuka is ilyen és ehhez hasonló "élethelyzeten" ment keresztül a terhessége alatt és lám ott a babó!
Tehát nyugodj meg, és ha esetleg sírj ki egy uh-t!
Egyébként mikor kellene menned???

Gangi!

Gondolom mondta volna a doki, hogy ha készülnöm kellene a császárra "csípőméret", alapján!
Ezen nem is idegeskedem, mivel a babó máj 18-án tök rendben volt, ezért gondolom, hogy most is szépen növöget, csak jól elfér a nem éppen keskeny derekam szélességébenKépKépKépKép

Na eldugultam, majd még jövök!

Megann 26+2

Kép

Kép
megann

UxiKép

Én semmit nem csináltam, max. ledőltem ha nagyon rossz volt.
Én is szedem iylenkor mint az őrült a Magne B6-ot de nem igazán segít.

Próbálj meg pihizni, ha tudsz.

Tuti a front.
Nekem csak iylenkor keméynedik ennyit de nekem még görcsölget is.

Mea
mea

Hová lett az előbbi hozzászólásom?

Mit lehet tenni, ha keményedek?
Feküdjek hanyatt, felpolcolt lábbal, vagy lélegezzek mélyeket?
Vagy feküdjek, amennyit csak lehet?

A magnézium B6 nem használ, az előbb is éreztem egy összehúzódást.
uxi

KépKépKépKépKép
uxi

MegannKép

Én nem értem de ma reggel mérlegem 62kg-ot mutatott.
E szerint 1 hó alatt 4-5 kg jött rám.Ez normális?
Úgy hogy 10 kg plussznál tartok már!

Mea
mea

Na már meg itt vanKép
Bocs, az előbb még nem látszott...
MEgtréfált a Babanet.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok, jó reggelt!

Uxi, remélem, jobban vagy!!
Magne B6-ból napi 3*2-t is be lehet venni, nekem ennyit mondott a nőgyógyászom, de a dobozon is rajta van.
Haskeményedés ügyben nincs még tapasztalatom, de sok mocorgás már van. Főleg jó nagy rugások és bukófordulók.
Gratula a férjed unokatesójához :-)))

Prüntyi, igazad van, ha Apa szeretné a baldahint, akkor meg kell venni. :-))))) Közben rájöttem, hogy én azért ódzkodom tőle, mert alig látni a babát az ágyban a "függöny" mögött/alatt.

Falina, még egy szó a popsikendővel kapcsolatban. Tényleg mindenre azt mondják, hogy gyógyszertári, semlegest használjanak az anyukák, főleg az elején, de a popsikendő valahogy mégis belefér. A kórházban is Johnson-t használnak. Nálunk bevált, nem ütötte ki Beni popsiját. Érdemes kipróbálni, mert nagyon praktikus és ha bajt okoz, maximum gyorsan le kell állni vele, vagy lecserélni.

Benianyu
22+3

benianyu

Benianyu!Kép

Én azt nem értem, hogy pl. vassal együtt nem szabad bevenni a Megna B6-ot, akkor mennyi időt kell kihagyni közöttük?

Mert nekem pl. 2x1 Maltofert kell szednem és Magne B6-ot meg ahogy érzem, ha keményedik akár 3x2 is.

Ti szedtek vasat?

Mea
mea

Angelani!

Ne aggódj a vérképed miatt, a kommentár mellette nemterhes állapotra vonatkoznak! Terhesség alatt "kóros" lesz a vérkép, tök úgy néz ki mint egy beteg emberé. Nem tudom, ugyan, hogy akkor miért nem veszik ezt figyelembe mikor kiadnak egy ilyen labor eredményt, mennyibe kerülne nekik megnyomni egy gombot, hogy a terhes határértékeket vegyék figyelembe? No mindegy, ez már nem érdekli őket. A lényeg, hogy ne aggódj! Kép

Na most visszaolvasok egy kicsit...

Ma vagyok 28 hetes!!! Hajrá 3. trimeszter!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,
Szerintem 2-3 órának el kell telni a Magne B6 után a vas bevételéig, csak így lassan kevés a 24 óra. Azt nem tudom, hogy a vas után mennyit kell várni, lehet, hogy a vassal kéne kezdeni. Nincs ráírva a dobozra?
Én annyira nem értek hozzá. :-(((
Ráadásul én úgy szedem a vitaminokat, hogy ha eszembe jut gyorsan bekapom. Ma a vasat cseresznye formájában preferáltam máskor pezsgőtablettában szoktam.

Benianyu

benianyu

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a válaszokat koszmó ügyben.

Falina,
én nagyon hamar éreztem a baba mozgását.Van, hogy több napig nagyon aktív, de utána jön a pihenés.Ha aktív akkor mindig mondom neki, hogy aludnia kellene, ha meg éppen nyugi van akkor meg azért szólok neki. Valahogy semmi sem jó.
Te vékony testalkatú vagy? A lepény nem melsőfali, ez is befolyásolja, hogy mennyire érzed.Ha nem tudsz megnyugodni, akkor tényleg könyörögj ki egy uhát.

Prüntyi
akkor most neked teszem fel a kérdéstKép(Jucc tőled bocsiKép)Hány fokozatban állítható az ágy, kivehető-e két rács, és mennyibe került? Fehérret láttál esetleg?

Haskeményedés
nekem folyamatosan van.napi 3x veszek be magnéziumot, ha front van akkor nem csak keményedik hanem fáj is, és akkor megnövelem a tabi adagot.Nekem a doki azt mondta, hogy teljesen normális már a keményedés, a méh gyakorlatozik.

Zsuzska
öröm volt olvasni téged. Remélem minél előbb jó hírrel térsz vissza.Szorítok nektek!Puszi!Kép

Sziasztok
Szilvi
27

Kép
Kép
kismama2004

Mea,
nekem azt mondták 2 óra teljen el a magne és a vas bevétele között legalább.
F.
falina

Mea
újat írtál nekemKép, nem is tudtam, hogy a magnéziummal nem lehet együtt bevenni a vasat.Bár az is igaz, hogy én Magnesíí Citricit szedek.
Nekem jó a vasam még most is, így csak másnaponta szedem.
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Hari!

Nekem is ajánlotta valaki azokat a névkönyveket... kerestem a Libriben, de nem találtam. Hosszú benne az iromány? A Zsuzsanna névről mit ir?

Megann:

Nekem már a második trimeszter elejétől fogva fáj a medencém, tuti hogy csúszik szét... hol itt, hol ott fáj. Reménykedem ez azt jelenti, könnyen "kipottyan" belőle a baba.

Köszi hogy hiányoltál! Most nagyon összejött nekem minden, forditok is meg két esettanulmányt kell beadnom szerdára a pszichoterápiás tanfolyamomra, most ezekkel szenvedek. Örülök már ha vége lesz a szemeszternek...

A pocakpiercinget pedig sajna amcsi fórumokon láttam, legutóbb az Ebay-en. De ugye te tudsz onnan rendelni? Keress rá, próba cseresznye. De még az is lehet, Mo-n is van, csak énnekem nincs ilyen piercingem, úgyhogy nem nagyno frekventálom a piercing boltokat. Kép

Lili:

A nyári babások között három Lili is van, nekem is nagyon tetszik! Egyik Lili már meg is született. Kép Az enyém Zsuzsanna lesz, de valami oknál fogva nekem is gyakran jött Lili a nyelvemre, aztán megnéztem az utónévkönyvben, és képzeljéte, a Zsuzsanna jelentése: liliom! Majd leesett az állam.

Pgsuska:

Hatalmas gratula az esküvőhöz, mindjárt megsasolom a képeket! Remélem nemsokára a baba is összejön! Kép

Uxi:

Keményedésre pihenni kell és vizet inni (a kiszáradás is okozhatja). Magnézium is jót tesz, ha van MagneB6, az, de ha a természetes megoldások hive vagy, akkor egy nagy marék mandula.

Magzatmozgás:

Szerintem is teljesen egyénfüggő, ráadásul ha jól emlékszem, Falina, neked is elől tapadt meg a méhlepény, és azt is irtad, nem vagy vékony. Ez mindkettő tompitja a babamozgás érzékelhetőségét. Amúgy nekem is van hogy a baba "elbújik" ott bent, olyan kis csendben van, mintha ott se lenne. Aztán felélénkül. De én is amondó vagyok, ha aggaszt, beszéld meg az orvosoddal, nézesd meg ultrahangon. Lehet, ő mozgolódik ott bent, csak te nem érzed, de akkor megnyugodnál hogy látod, hogy minden rendben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kálcium:

Tudtátok, hogy az utolsó trimeszterben 1500 mg kálciumra lenne szükségünk naponta hogy a baba növekvő csontozata jól tudjon fejlődni?

1 Elevitben 125 mg kálcium van.

1 doboz joghurtban, 1 szelet sajtban, 1 marék mandulában, 1 pohár tejben, 100 gramm halkonzervben (csonttal együtt) kb 300 mg van.

1 db Rennie tablettában 680 mg kálcium van. És gyomorégésre is jó!

A mandulában pedig magnézium is van, az meg az izomgörcsökre, pocakkeményedésre is jó!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?