Új privát üzeneted érkezett!

Juszti, Timurr,
a babák gyönyörűek.

Nekünk is volt tejkütésünk, és melegkiütésünk is, de elmúlt magától. Dokinéni írt fel valamilyen kenőcsöt, de nem váltottam ki, és így el is maradt a dolog.

Kata,
örülök, hogy Panni újra eszik. Ákosnál is lecseréltem a cumit anno, mert ő is dühös volt, és folyton elengedte a cumit, hogy megszűjön a vákuum és így rengeteg levegőt nyelt, amitől csak fájt a hasa. Nem lett cumizavaros azóta sem, lelkesen cicizik.

Most lelekesen hív, megyek is

Kép

Kép
vizimano

Tücsök,
hogy írtátok, elgondolkodtam már a simán szájába csöppentésen, csak az a gáz, hogy nem 1, hanem 2 vagy 3 csöppen egyszerre. Ilyenkor utána 1-2 napot ki kell hagyni. Nekem meg elég szar a szemem és nem látom, mennyi ment bele. A kanalas tejen viszont szépen látszik. Így azt hiszem, maradunk ennél. Bár tényleg egyszerűbb lenne.

Monika,
na utánanéztem: 1 lyukú cumi 0-1 hónapos korban, 2 lyukú 1-3 hónaposan, 3 lyukú 3-6 hónaposan és 4 lyukú 6 hónapos kor fölött. Ezek szerint nekünk már nem is 2-es, hanem 3-as kell! A boltban, amikor meg vettük, az eladó azt kérdezte, hogy tejes vagy teás cumi kell. Nem gondoltam, hogy a teás a 2-es! Direkt tejeset vettem, merthogy nem teáztatok. Azon a hülye cumis dobozon meg csak ábra volt és m+ -ok, a fene tudta, hogy a tej a baba korával jobban folyik! Azt hittem, a többi etető cumi. Na lekattanok a témáról.

Juszti,
hordozó kendőt újszülött kortól használhattok, a megkötés módjától függ. Vannak babák (pl Panni), akik a fektetős pózokat nem szeretik. Én úgy kötöm be, hogy a mellkasomnál a hóna alatt a hátát tartja a kendő, hátul keresztezem magamon és a vállamra vetem, majd elölről a lába alatt áthúzom a két szárát a biztonság kedvéért és hátul a derekamon megkötöm. Így szereti és elölnézetbe is tudom tenni. Remélem, érthető? Így még nem láttam sehol lerajzolva, a tejtesó anyukájától tanultam. Így tuti tartja a hátát, nem ül benne (de kívülről nézve mégis úgy tűnik). Viszont egy számmal nagyobb kendő kell hozzá.

12:30-kor kezdődik a babamasszás, ami 1 órás és utána megyünk a Madarászba egész testes UH-ra. Lehet, hogy ki kéne hagyni a masszást, mert olajosan mégsem kéne dokihoz menni? De a múlt héten sem voltunk az oltás miatt. És az egész tanfolyam csak 5 alkalmas! Nem tudom, mit tegyek. Mert a láb- és alhas masszírozást nagyon szereti, tovább szeretnék haladni. Annyit nyújtózkodik és amikor hasra feketetem és a hátát, fenekét dögönyözöm, azt imádja! Szóval jó lenne menni ezt is megtanulni. Van ötletetek, hogyan lehet a napraforgó olajat eltüntetni mosdatás nélkül? Kép

Jónak tűnik az idő, remélem tűrhető meleg is van.

Kata
panni2005

Ja, ez kimaradt: az Uh-ra 3-ra megyünk, haza az út a masszásról kb fél óra, a Madarász a világ végén. Szóval épp nem tudunk itthon megfürödni.

Szép napot!

Kata
panni2005

Kata!

Majd nézd meg a cumikat, mert az Aventesből van olyan is amelyik 3 hótól való, és változtatható sebességgel jön belőle a lé. Barátnőmnek volt, ő dícséri, mert könnyen ment az átállás a másik cumiról, nem egyszerre dőlt a babája szájába a lé, hanem lassan, és később változtatott rajta.

Mi lenne ha ott, ahol a masszázs van, csak egy nedves pelussal letörölnéd Pannit, és akkor nem lesztek olajosak?

Kép

Kép
vizimano

sziasztok mamik!
hasfájásra próbáljátok meg a chamomilla (remediás C12) homeos bogyót. mi most vettünk, remélem használni fog, mert sokan ajánlották. egy bogyót kell deszti vízben feloldani (egy irányban kavargatva) és azt beadni. állítólag azonnal hat, nem kell napokat várni, míg kiderül, hogy használ-e.

Kép
emma8

Juszti,
Hordozókendőt lehet újszülöttkortól is, de pl. Ákos is utálja a fektetős pózokat, mert nem át ki belőle.

Kengurut csak 2 hónapos kortól szabad használni, azt mondta a gyerekorvos, addig nem szabad szétválasztani a lábait, és hagyni ránehezedni a gerincére a babát.

KépKép
connie

Vizimano,
igen, van a 3 hónapos kortól etetőcumi, ami forgatva máshogy folyik. Azzal nem vacakolok. Főzeléknek jó lehet, de azt majd kanalazzuk.
Vizes pelus jó ötlet, köszi!!!

Kata
panni2005

köszi ! akkor a hordozókendőt beszerzem iziben, a kenguru még várhat. Kata küldesz majd egy fotót a megkötésről amit leírtál? A profilomban a mailcímem. Köszi előre is.

Olyan jót sétáltunk Boldival. Bevágott 120 gramm tejet reggel ( 9.20) 10-kor elindultunk 11ig sétáltunk azóta is így durmol a "szerelmem":

Kép

Kép
juszti75

Connie,
elolvastam én is a betegtájékoztatót, csak valahogy azt hittem, hogy az orvos is megtette ezt, és felülbírálta az ott leírtakat. Elvégre ô ismeri a körülményeket, neki kell tudni eldönteni, hogy alkalmazható-e a készítmény egy adott esetben. De eddig tartott a bizalom részemrôl. Nem csak ti, de a sz?kebb baráti és családi köröm is egyértelmuen az orvosváltást szorgalmazza, így végülis ez lesz a vége. Ha nem az egyetlen lányomról lenne szó, valószínuleg nem lennék ennyire "hirtelen" a döntéssel, de nem akarom kivárni, mikor kezeli félre legközelebb. Talán soha nem tette volna, de inkább az esélyét sem adom meg.

Vaktyuk, Juszti,
pontosan hogyan kezeltétek a kiütéseket anyatejjel? Gondolom hagytátok megszáradni, és nem mostátok le, igaz? Hányszor kentétek be egy nap? És az esti fürdetés után is bekentétek éjszakára?

Adri,
A fiadnál mikor múlt el a pöttyösség?

És egyáltalán, milyenek a tejkiütések PONTOSAN?

Juszti,
én is használok hordozókendôt, és csak ajánlani tudom, Panna nagyon megnyugszik benne. Azt hiszem, Katához hasonlóan kötöm meg (ez persze nem biztos, de a leírásából úgy tunik Kép), de én elôbb csomózom meg, utána csavarom magamra, és csak ezután rakom bele Pannát. (Boldi bébi nagyon édesen szunyál!! Kép)

Kata,
esetleg a fotót ide is feltehetnéd, engem is érdekel, hogyan kötöd meg. Talán mégsem ugyanaz, ahogy én csinálom.

És köszönöm mindenkinek a válaszokat és az bíztatást! Majd még ahhoz kell összegyujtenem a lelkierôm, hogy beszéljek a csúnyrossz dokival, és elmondjam neki, hogy lecserélem. Brrrrrr...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Szia Kata!

Az általad leírtakon felbuzdulva én is kicseréltem a cumisüvegen a cumit 1-esről 2-esre. Luca 15-én lesz 3 hónapos, és most 5200g (2200-vel született). Eddig még csak 1 etetéshez használtam, de mintha ez is már kicsit balhémentesebbre sikerült volna. A nagy aventes üveghez adtak a kettes méretű cumit, de én is azt hittem azzal ártok legkevesebbet a szoptatásomnak, ha a legkisebb lyukuval pótlom a tápszert szopi után.

Egyébként aki szoptat és tápszert is ad közületek, az hogy csinálja? Minden etetésnél kapja mindkettőt, vagy annak olyan étkezések amiket tudatosan kiváltottatot tápszerrel (pl este csak azt kap), vagy csak akkor kap tápszert ha nagyon éhes marad szopi után?

Én is megpróbálok végre képeket feltenni, remélem sikerül. Ezek ma reggel készültek, Luca holnap lesz 12 hetes.

Szep napot mindenkinek: gezenguzKép
gezenguzerika

Sziasztok!

Gyorsan benézek, jó sokat írtatok a hétvégén, nagyon szépek a gyerkőcök!!!!

Gezenguzerika,
mi félig táposak vagyunk és én minden etetéskor odaadom mind a két cickót, abból kb 80 grammot kap és ha azok kifogytak akkor a tápot, ami 120 ml körüli.
További szép napot!
Felébredt a kisfőnök, mennem kell!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

És még két kép.....

Angéla,

beletennéd valamelyiket a 3 közül a táblázatba?

Köszi: erikaKépKép
gezenguzerika

Sziasztok!
Kérdésem volna azokhoz, akiknek a csemetéi átalusszák az éjszakát. Napközben ti hányszor szoptatjátok a babáitokat? Illetve pontosan mit jelent az éjszaka átalvása egy 3 hónapos babánál (hány óra alvás egyben?)
Más: Nálatok mikor van a fürdés? Nekünk ezidáig sem sikerült fix időponthoz kötni, általában este 6-8 közöttre esik, annak függvényében, hogy mikor van fent Panni, vagy éppen itthon vagyunk-e. Két evés közt általában koraeste szunyál, vagy kint vagyunk - így akkor nem fürdünk, evés előtt meg nagyon nyűgösködik. Evés után meg ugyebár nem szokás...
Nektek mennyire kötött a "napirendetek"? Hogyan lehet igény szerinti szoptatás mellett napirendet tartani?
Nekem ma 3 hónapos a leányzóm, de még mindig nem sikerült egy kiszámítható rendszert kialakítanom. Ahogy kialakul valami rend, Panni új szokásokat vesz fel, illetve folyamatosan változik, és borul az addigi rend.
Egyátalán, mennyire fontos ez szerintetek?

Juszti
Boldi tünemény a fenti képeken - és a többi babóca is!

Köszi előre is,

Ági

KépKép
fanka

Fanka
a mi Matcink 7-8 között fürdik, utána vacsi és alvás reggel 7-ig általában. Ezt 3 hónaposan kezdte el, és azóta tart.
Napközben szigorúan betartja a 3 óránkénti evést, kivéve ha esetleg kint alszik, akkor 4-et is kibír! AMikor nagy mneleg volt, akkor persze 2 óránként is szopizott, gondolom szomjas volt, de elég keveseket, inkább este zabált be, amikor már hűvösebb volt!
Én egyébként nem csinálok ebből ügyet, minden nap megy ahogy megy, ha programot tervezek, akkor reggeltől úgy indulunk ahogy először evett, onnantól már kiszámítható!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Nem tudok sokat írni, mert megyünk oltásra. Kép

Nagyon jók a babaképek. Kép Kép Jó nézegetni, mennyi édes baba, pont azon gondolkodtam, hogy Bendi is már mennyit változott és már elmúlt egy csomó pillanat, amikor még nagyon pici volt és az már nem lesz többet...szóval elméláztam az idő múlásán. Kép

Borbolya

Én úgy tudom, hogy nem muszály beszélned a csúnya rossz dokival ha le akarod cserélni, elég kiválasztani az új dokit és ő elintézi a papírokat a régivel.

http://drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=ellat_felnott#3

http://drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=ellat_gyermek#1

ruz
ruzicsky

Borbolya,
Háziorvos váltásnál tuti úgy van, ahogy Ruz írta, az új doki kéri ki a papírokat a régitől.

Fanka,
Mi csak 6 hetesek vagyunk, és a napirend csak annyiból áll, hogy 5-6-kor kel Ákos, délelőtt ébren van, majd olyan 11 és 12 között bealszik, és olyan 3 körül kel. Utána megint ébren van. Ötkor kezdünk sétához készülődni, mert apával 6-kor találkozunk mindig ott, ahova megyünk sétálni. Utána hazajövünk, szopi, és 9-kor masszázs, fürcsi, utána szopi, és ha mázlink van, alszik reggelig, ha nem, 2-3 között szopik egyet. Sztem ennél szorosabb napirend nem is kell. A szopikat nem tudom pontosan kiszámítani, 2,5 és 4 óra között bírja ki, ezeket én nem is próbálom beigazítani rendszerbe. A programokat igyekszem függetleníteni a szopitól és az alvástól, amennyire lehet.

Mi evés után fürdetünk, pontosabban fél-háromnegyed órával evés után, hogy ne üvöltse végig az egészet. Ha nem sokkal fürcsi előtt volt a kaja, akkor már csak keveset eszik utána.

KépKép
connie

Juszti!

Szerintem teljesen fölösleges a kenguru, ha van kendőd. Nekem is van kendőm és abba nagyon sokáig belefér a gyerek, ha meg már olyan nagy akkor a kenguruba sem lesz jobb cipelni. A kendőbe bele lehet még az egy másfél éveseket is kötni állítólag, bár én ezt nem tudom.

Borbolya, Panni!

Engem is érdekelne fénykép a megkötésről ha valaki tud felrakni az nagyon jó lenne, mert én csak egy pózban tudom megkötni az is ülő a lába kétfelé van benne és mindig rámegy a fejére a kendő. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Érdekelne a fektetős megkötés is mert az én kislányom nagyon szeret feküdni, de sehogy nem jövünk rá hogy kell kötni a kendőt.
Aki tud segítsen köszi.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

D vitamint mi is kanállal adagoljuk. Ez apa vállalta fel, mert az elején én hajlamos voltam elfelejteni.

Nem merek Lurkónak narancsot adni. Mégis mi lesz ha valami allergiát összeszed. Annyi a bizonytalanság ebben a témában. És olyan sok teher éri így is a kis szervezetét. Pl. levegő ami nem mindig tiszta stb.

Emma,
chamomilla segített? Hogyan kell adagolni?

Borbolya,
régi dokinak nem kell szólni, csak leadod a kártyát az újnál, és majd ő intézi a többit. Én is így csináltam amikor házidokit váltottam költözés miatt.
A tejkiütés - én úgy tudom - apró pici, sűrű kiütés, amelyiknek kis fehér pont van a hegyén. Mint egy mini pattanás. Ha nem jól tudom, akkor nekem is mondjátok el!

Erika,
Először cicit kap a Lurkó, mint Tameszéknál, de én nem tudom mennyit eszik, mert ezt nem mérem, és utána tápot. Egy étkezéskor nem kap cicit, az éjjeli álometetékor, ezt lefekvésünk előtt csináljuk, megkínálom táppal, és álmában eszik. Fél tizenegy, tizenegy körül szokott így enni, és ált. csak hat, fél hét körül kér enni újra. Lehet, hogy butaság, de a Suttogó titkai c. könyvben olvastam, és nekünk bejött. Így reggelre van annyi tejem, hogy nem mindig kér tápot.

Kép

Kép
vizimano

Ruz, Connie, Vizimano,
Igazatok van, nem kötelezô neki szólni, de talán így korrektebb. Ráadásul ô és a védônôm együtt dolgoznak, védônôt meg ugye nem cserél az ember, és biztosan fel fog merülni a kérdés, hogy miért váltok. Nem tudom... Semmi kedvem az egészhez, de szerintem nem úszom meg. Egyébként úgy van, ahogy mondjátok, az új orvos kéri ki a papírokat, ez a hivatalos része.

Vizimano,
A kiütés apró és suru volt, viszont fehér pont nélkül. Nem tudom, ez tejkiütés-e...

Tücsök,
Ha tudok, teszek fel képet, bár én is azt a pózt használom, amikor a Kismanó függôlegesen, hassal felém van, és így neki is kétfelé van a lába, viszont a kendô viszonylag szoros, így megtartja a hátát. Hallottam én is olyan véleményt, hogy ez nem jó neki, meg olyat is, hogy jó. Szóval ez is olyan mindenki döntse el maga kérdés?... Mindenesetre Panna sem szereti a fekvô pózokat. Viszont addig is találtam egy linket a megkötési módokról:
http://www.printerfair.hu/~pn_robinson/bababolt/gal.htm

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Lesz hordozókendő-megkötéses képsorozat, csak várom haza a fényképészt. Kép De a fektetős megkötés nekem sem igazán megy. Amikor meg sikerül, Panni akar kiszállni belőle. Már meg sem próbálom.

Gézengúz,
akkor 15-én meg válts 3-asra. Kép A dokink azt javasolta, hogy egy etetés cici, egy tápszer fölváltva. Ha éhes, lehet cicire tenni, de két tápszeres etetés között legyen min 3 óra. Sajnos nekem nem volt annyi tejem sem, hogy egyet etessek csak ciciből, így előbb szoptatok, utána tápszerezek egy etetésen belül. Aztán meg jött a cumimizéria és a 3 órákat sem tartottam a tápszerben. Kép Most már tartja magától is az új cumival. Kép
Tök édesen szétdobta magát Luca alváskor! Kép

Dokit váltani tényleg úgy kell, hogy az új doki intézi. Én most cseréltem le a saját dokimat így, amikor terhes lettem. (Szóval már egy éve, te jó ég! Kép )

Fanka,
nekem hihetetlen szerencsém van, az én babám egy tündér. Már kb 6 hetes korától átalussza az éjszakát, még ha éhezik is. Mi este fél 8-kor fürdetjük (ha épp alszik, kicsit később, de már erre az időpontra magától föl is ébred). Ha evett előtte, akkor a büfit megvárjuk, és úgy. Mondjuk Panni nem bukik és a hasa sem fáj (még akkor sem, ha történetesen eleget adok neki enni). Fürcsi után elringatás (kb fél 9-ig, ha tele a hasa) és alvás kb reggel fél 7-ig. Napirend nálunk is mindig, mikor úgy tűnik, kialakult, megváltozik megint. Én sem tudtam semmit csinálni, de ma már úgy tűnik, ha eleget eszik, lesz napirend (min 3 óránként kaja és sokáig elvan egyedül a járókában, utána meg ha viszem magammal a hordozóban és beszélek hozzá, nyugodtan figyel).

Most viszont álmos, megyek.

Kata
panni2005

Borbolya,
szerintem ha normális a védőnőd, megérti a dolgot, ha elmondod neki.

Az én megkötésem a link fölső sorának 3. képére hasonlít a legjobban, de szerintem nem pont ez. Majd ha jön a párom és Panni is rávehető, fotósorozattal megmutatjuk.

Törlőkendővel olajlemosást megoldottuk. UH-n minden rendben volt. Doki szerint a vérvétel rossz eredménye az éhezésnek köszönhető, mivel a folyadékhiánytól besűrűsödött a vére. Kép Ha eszik, rendbe jön. Hát eszik. Kép Mosolyog, játszik, nem sír, igazi mintababa! Kép Olyan izgatott és boldog vagyok! Ha belegondolok, mit tettem... Kép De a masszást tartó védőnőt is most világosítottam föl a cumikról. Kép

Szép estét! Igyexem a képekkel!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Fanka!
Az én lánykám 1 hós kora óta végigalussza az éjszakákat. (jún 3-n volt 3 hónapos). Este 7 körül van pancsi, utána szopika és 8-tól alvás 6-7 óráig. Napközben már csak 1-1 órát alszik délelőtt ill. délután. 3-4 óránként eszik.

Húúú, nagyon sokat írtatok, mondjuk jó régen jártam már erre. Volt azóta már keresztelő, szerdán oltás és majd pénteken visszük Adélt Szegedre a szemészetre. A szemecskéje születése óta váladékos és Kalocsán 3x-ra sem sikerült az átmosás, annyira el van dugulva a könnycsatornája. Nagyon féltem Õt. Remélem minden rendben lesz.

Mindenkinek jó babázást!
Edit

Kép

Kép
ditke75

Borbolya!

Ez szuper köszi szépen majd megpróbálok kitalálni, hogyan is kell ezeket csinálni, de már ez is nagy segítség volt!

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Ditke,
nagyon szorítok Adélnak!!!

Van fönt honlapja Panninak, a Profilomban a cím. Apuci tette föl az osztályának (Panni a nagy macit az osztálytól kapta a születésére. Kép )

Kata
panni2005

Vízimanó, ha fáj a pocija, egy bogyót kell feloldani. Elméletileg rögtön hat. Én eddig kétszer adtam neki, meg is nyugodott, bár lehet, hogy nem volt erős hasfájása, mert nem sírt sokáig, viszont én ki akartam próbálni a bogyót.

Timurr, nagyon édi Maja! Milyen sok haja van!
Egész nagylányos a kis fülbevalójával!

LÁnyok, szuri ügyben lenne kérdésem. Kérdeztem a doktornőnket a külföldi oltással kapcsolatban. Azt modnta, hogy szerinte ez az egész hiszti mesterségesen generált (azon se csodálkozna, ha valami lobbi lenne mögötte). Az a higanymennyiség, ami az oltásban van olyan alacsony, hogy annak mi a többszörösét esszük meg a nélkül, hogy tudnánk róla (pl. tengeri halhúsban van "sok").
Viszont azt mondta, hogy gondoljuk át, hogy a kötelező agyhártyagyulladás elleni szuri mellé akarunk-e egy másik ajánlott oltást is - ez szintén az agyhártyagyulladás egy fajtája ellen van (a kötelező ugyanis csak egy féle kórokozó általi agyhártyagyulladásra jó). Ez a másik arra a változatra jó, ami 3-4 éve fordult elő több esetben, talán emlékeztek rá, a katonaságtól indult és utána terjed át a civil lakosságra és elsősorban csecsemőket támadott meg.
Nem tudom mit csináljunk, nem szívesen szúratom meg duplán, ha nem muszáj...

A másik kérdésem fagyasztott tejjel kapcsolatos: azt tudom, hogy ha egyszer felolvasztjuk a tejet, akkor visszafagyasztani már nem lehet, viszont ha nem eszi meg az egészet a baba, akkor újra lehet melegíteni pár óra múlva?
Sikerült találnom egy tejtesót, akinek odaadjuk az eddig fagyasztott tejci egy részét!

Kép
emma8

Hihi, ez a 100. üzenetem. Kép

Emma,
olyan jó, hogy te is beléptél a tejadók táborába! Kép

A mi dokink azt gondolja, hogy egy csomó oltás tök fölösleges (pl évtizedek óta nem volt szamárköhögés Európában). Az agyhártyáról az a véleménye, hogy azért nem kéne beoltani százezreket, mert pár éve néhányan elkapták. Szerinte is szörnyű, ami történt, de nem mindennapos és "csak" néhány embert érint, viszont aggódik, hogy milyenek lesznek az emberek génjei, ha minden vírust beléjük viszünk és így szaporodunk. Hát, nem tudom. Valahol lehet, hogy igaza van. Persze ha azt a 2-3 családot kérdezem, ők biztosan mást mondanának. De tényleg túlzás már, amit csinálnak. Pl a fejemre is eshet egy tégla, vagy a bárányhimlő, rubeola, mumpsz elleni oltások. Én mindegyiket megkaptam gyerekkoromban és semmi gondom belőle. Sőt, beoltottak rubeola ellen, miután már voltam rubeolás. Miért nem bizonyos kor után oltják őket, ha a gyerek nem kapta el addig?

A fagyasztott tej állítólag 24 órán át eláll kiolvasztva. De lehet, hogy újra melegítve megtúrósodik. Igazság szerint én eddig semmilyen tejet nem mertem újra melegíteni, inkább adom szobahőmérsékleten. És 5 óránál tovább nem merem a szobában tartani.

Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Sziasztok,

Csak bejelentkezem. Kissé ki vagyok akadva. Holnap befrekszünk a Manóval az egerszegi kórházba. Még mindig sárga (11 hetes múlt) és most találtak 2 baktériumot is amit ki kell kezelni. Eléggé félek ettől az egésztől h hogyan fogjuk viselni. + felháborít h 11 hét alatt nem voltak képesek semmi találni. egyébként meg az eredményekre állandóan 2 heteket kell várni. Szerintem ez nevetséges.

Adri
hadri

Adri,
nagyon-nagyon-nagyon szorítok nektek!!! Iszonyúan sajnálom, hogy így alakult! Kép Tudom, nagyon szar, de ha kicsit vígasztal, a párom többször volt kórházban gyerekként már abban a korban, amire emlékezhetne és az anyukája sem lehetett vele, mégsem emlékszik semmire. Szóval lehet, neked ez nehezebb. Remélem, nincs nagy baj! És igazad van, tényleg fölháborító, hogy ennyire nem csináltak eddig semmit. De a tenyésztésekre (pont, mivel ki kell tenyészteni a bacikat és végigpróbálgatni a több napig tartó kezeléseket rajtuk az antibiotikumokkal) tényleg 2 hétig kell várni, sajnos. Kép
Értesíts minket, ha tudsz, mi a helyzet, mert izgulni fogunk! Nagyon drukkolok!

Kata
panni2005

Adri,
nagyon drukkolok én is, hogy minden rendben menjen a kórházban. Nem csodálom, hogy félsz tőle...nekem az a 4 nap is rengeteg volt, ami a szülés után volt. Meddig kell maradnatok?
e

Kép
emma8

Borbolya
CSak siman bekencezed en ugy szoktam, hogy vattara rakok es az egesz arcat bekenemKép rajta lehet hagyni siman megszarad es nem latszik semmi.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Adri gondolok Rátok, remélem minden rendben lesz!Gyógyuljon me hamar a babócád!
Juszti, a Marmet módszer az a 7-7-5-5-3-3 perces fejés?
Én Chicco kengurút vettem és remélem nem lesz felesleges mert nem volt túl olcsó Kép de egyelőre nem rajong a Picúr a szállítás eme módjáért (11 hetesek vagyunk)
Használ vki pihenőszéket? Mi a babyhordozót hasznájuk, abban hintázik, nem tudom érdemes-e beruházni pihenőszékre...
Ma egy hete nem mérek, csütörtökön pedig a garázsban landolt mérleg, s szóltam a páromnak, hogy akkor se hozza fel, ha könyörök érte. Este 9-től reggel hétig alszik, fél nyolci alszik, napközben ha 20 percnél többet sír akkor már nyügös napunk van: ugye ez azt jelenti, hogy rendben van a kiscsaj? Bár Kata elbizonytalanítottál, hisz a nemevés alatt nálatok is átaludta Panni az éjszakákat... Jó ez a nagyobb lyukú cumi story, hááát ha ezen múlna vágnék én nagyobb lukat a cicimre... Mi csak szopizunk, s az igazság az, hogy a súlya szerinti mennyiséget megette, csak nem hízott (eleget). Viszont nő, a 62-es rugik már kicsik, ma megértem, s olyan 64-65 centi lehet 11 hetesen, pedig 50 centivel született... Kata örülök, hogy Pannival minden rendben!
sziasztok,
Eszter
wester2004

Sziasztok!

Vizimanó,
Hogy van ez az álometetéses dolog? Bár nálunk a manó 10-11 között szopizik és alszik el, és pár napig bírta reggel 5-ig, csak mióta be van dugulva az orra, megint ébred 2-kor is.Kép

Emma,
Én körbekérdeztem a gyerekorvost, a sógoromat, aki szintén gyerekorvos, az apukámat, aki gyógyszerész, plussz hozzátéve saját gyógyszermarketinges tapasztalataimat, arra jutottam, hogy jó adag marketing lehet abban, hogy ennyit cikkeznek az új oltásokról.Kép Mi maradunk a réginél.
Agyhártyagyulladás (nem kötelező oltás) ellen sem oltatjuk be, mert egyelőre nem megy közösségbe, majd ha aktuális lesz bölcsi vagy óvoda miatt, akkor újra megfontoljuk.

Más: mi azért vettünk kendőt is és kengurut is, mert a párom tutira nem fogja kendőben cipelni a babót.Kép Így legalább lesz egy elegánsabb cipelője is a babának.Kép

Más2: nekem pont ma ajánlotta egy ismerősöm a pihenőszéket, állítólag jobb a gerincnek, mint a hordozó, és ha elalszik benne, akkor hátradönthető. Mi nem veszünk itthonra, mert ilyen kis és egybenyitott lakásba nincs értelme, de a nagymamáékhoz lehet, hogy beszerzünk majd egyet.

KépKép
connie

Juszti,
a júniusi Kismamában van szó a mindenféle újszülöttkori pattanásokról és kiütésekről.

KépKép
connie

Adri
Remélem minél hamarabb meggyógyul a manód!Szorítok nektek!
Eszter
Mi pár hete vettünk pihentetőszéket és azóta is áldom azt a napot:-))Vince nagyon szereti és nekem is könnyebb a lakásban magammal hordoznom(előtte a babakocsi kosarában vittem be pl a fürdőbe,amíg zuhanyoztam)Mi vettünk egy elemes zenélős forgót is, amit a férjem rászerkesztett a pihentetőszékre,így abszolút tökéletes a dolog.Pláne, mióta a fiam felfedezte a hüvelykujját,azóta nagyon jókat szundít benne!

Lányok,van valaki,akinek a manója ezerrel szopizza a hüvelykujját?Vince pár napja állandóan a szájába teszi és révetegen szopogatja at ujját, én meg nem tudom eldönteni, hogy csak annak örül, hogy végre betalál a szájába, vagy már most neurotikus a gyerek, esetleg unatkozik?? Cumit nem adtam neki, néha megpróbáltam, de nem kellett neki, aminek én örülök is,de arra nem számítottam, hogy ennyire hatalmába keríti majd a hüvelykujja:-)))Pedig sokat van mellen is,akkor kap enni,amikor kér...Szerintetek nem kóros ez a hüvelykujj szenvedély?:-)
Holnap megyünk 3 hós oltásra, nagyon félek hogy fog rá reagálni.Annyira sajnálom szegényt, múltkor is angyalian mosolygott a dokinőre,aki atán orvul beledöfte a tűt a lábába:-(((
Lassan mehetünk babaúszásra,Vince holnap lesz 3 hónapos.
Jár valaki babaúszásra?Nem tudtok ajánlani nekem egy jó helyet?
Virág
villes

Sziasztok!

Eszter
Örülök, hogy már jobb lelkiállapotban vagy. Én a hétvégén estem át a végső elkeseredésen a baba evése és súlya miatt, ami sírásba, majd a mérleg elkobzásába torkollt. Nem mondom, hogy a szorongásom teljesen elmúlt, de próbálom csökkenteni a stresszt, mert ez nem a jó babának és a mamának sem. Ezzel az állandó mérlegeléssel és súlygyarapodás nézéssel csak teljesen kiborítja magát az ember. Egyébként a heti 12 dkg gyarapodás teljesen normális. Ha megnézed a legújabb szakirodalmat (Szoptatás című könyv, honlapok) ott is ennyi gyarapodást ír hetente. Pár hónapja hallotam egy interjút a rádióban, hogy azok az adatok, amelyek alapján a súlygyarapodást nézik, még a 70-80-as években (nem emlékszem a pontos időszakra) tápszerrel etetett csecsemők adatai alapján állították fel. Az anyatejes babák azonban más ütemben fejlődnek, mint azok a csecsemők, akik csak tejet kapnak, így szükségessé vált, hogy újabb méréseket végezzenek.

Borbolya
Dóri lányom egy hónapos kora körül lett tiszta pattanás. Volt fehér közepű és piros egyaránt, az egész arcán, fején, fülén, nyakán. Nulladik kamaszkorát élte. EZ teljesen természetes jelenség, az anyatejben lévő hormonoktól van, és előbb utóbb magától elmúlik. Akkor tesz vele az ember a legjobbat, ha nem csinál vele semmit. Nem is értem, a dokitok miért írt fel rá kenőcsöt. A miénk azt mondta, hogy teljesen fölösleges. És valóban el is múlt.

A babakendőt én is mindenkinek nagyon tudom ajánlani. Én is hasonlóan kötöm meg, mint a többiek, és ez nálunk bevált. Ugyan nem szereti, amikor beleteszem, de utána nézeget és hamar elalszik. A bölcsőtartás is próbáltam, de nem éreztem biztonságban a babát, így hamar felhagytam vele. Egyetlen hátránya, ebben a melegben nagyon megizzadok, és a baba is átmelegszik. De nagyon praktikus közlekedni vele.

Ti hogyan oldjátok meg, hogy azt a sok mindent nem eszitek, amit felsoroltatok? Védőnő nekem is elmondta mindezt, de az az igazság, hogy én mindent eszem, ami tilos, sőt még az epret is kipróbáltam. Ennek ellenére - az első pár hetet leszámítva - nem hasfájós Dóri.

Annyira aranyosak a babák a képeken, hogy én is kedvet kaptam, hogy elküldjem a kedvenc képemet.

SZiasztok Viki

Azt hiszem, nem jöttem rá, hogy kell képet felrakni.
pviki

Virág
Az én lányom is egyre szenvedélyesebben szopja az ujját. Általában kettőt, hármat egyszerre, majd az öklét próbálja a szájába tömni. Õ sem kap cumit, és igény szerint szoptatom. Biztos, hogy nem neurotikus a gyerek. Szerintem örül a kezének, és én még azt vettem észre, hogy ezzel nyugtatja, illetve altatja magát.
AZ okát amúgy én sem tudom pontosan, de vannak gyerekek, akiknek bejön a hüvelykujj.
Viki
pviki

Sziasztok!

Milyen ez a pihenőszék és hol lehet venni? Nekem kell ilyen. Bendi imád a hordozójában lenni, én meg parázok egyfolytában, hogy baja lesz a gerincének, úgyhogy nagyon jó lenne olyan valami amit hátra lehet dönteni.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Picit panaszkodok. Nem vagyok túl elégedett a védőnőnkkel. A szülés előtt kb. egy, másfél hónappal már hetente járkált hozzánk, persze bejelentés nélkül. Aztán szemrehányást tett, ha nem voltam otthon. De hát azért nem kell folyton otthon ülni. Aztán a szülés után csak héromszor volt, javasolta, hogy adjak OROSZ TEÁT a gyereknek!!!!!!!!! Valamint felülbírálta amit a dokinéni mondott. Na aztán már barátságtalanabb voltam vele, így egy hónapja nem jön. Nem hiányzik. De én tőle két jótanácsot nem kaptam.

Borbolya,
remélem sikerül az orvosváltás különösebb kellemetlenség nélkül. De a gyerek a legdrágább kincsünk, érte mindent.

Ditke,
szorítok, hogy Adél szeme minél előbb rendbejöjjön, és ne kelljen küzdenetek ezzel a problémával tovább.

Adri,
kitartás, és szorítok. Remélem gyorsan kijöttök a kórházból, és minél előbb kiirtják azokat a fránya bacikat, és minden rendben lesz.

Connie,
az álometetést úgy oldjuk meg - mivel táposak is vagyunk - hogy felveszem az ölembe Ákost, megsímogatom, hozzáérintem a kis szájához a cumit, és szopizik álmában. Nem nyelt még félre, nem is tudom, hogyan tudja megoldani!

Virág,
szerintem nincs semmi baj az újszopással, ilyen idős korban fedezik fel a kezüket és az is nagy élmény nekik.

Mi 55 cm-vel születtünk, és már kinőttük a 62-es kollekciót is, most 68-as rucikban feszít a fiatalember, és tegnap 5000g volt. Nem túl kövér. Ellenben elég hosszú, figyelembevéve, hogy még csak 2 hónapos lesz 14.-én. A hétvégén megyünk apival ruhát venni a fiunknak, mert nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan le kell cserélni a 62-es kollekciót. Nem rám ütött a fiam, mert én csak 163cm alacsony vagyok.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok

Connie a kullancsos agyvelogyulladas oltast nem tudod veletlenul mikortol lehet beadatni? Es szted nagyon gaz a szteroidos /hydrocortizon/ popsikenocs? csak attol mulnak el a kiutesek

Csajok Kép
Aki kenguruzik, mikortol lehet en ugy tudom ha mar stabilan ul dehat akkor mar nem fogom elbirni

A pihenoszekkel kapcsolatban meddig lehet hasznalni? Erdemes meg egy 2 honapos kistorpenek megvenni nem?
Nem tud kiugrani belole?

Villes nekem is 2 napja kattant ra a kiscsirke az ujjara, passz miert, azt olvastam nyugtatja vele magat ill neki ez nagy sikerelmenyKép

Vizimano en ezt ugy oldottam megmondtam a vedononek legyen szives ne jojjon majd en megyek, mivel nekem nincs merlegem eleinte mentem hetente egyszer, gondoltam miylen jo lesz megismerkedem kozben par helybeli kismamaval, hat megismerkedtem aki ismeri Gyál es kornyeket az sejtheti milyenek....

Kép
vaktyuk

Viki,
Ha nem hasfájós a babád, akkor ehetsz bármit.Kép Én pl. csak tejterméket nem, attól látványosan fáj a pocakja, de zöldséget, gyümölcsöt bármit ehetek, még azt is, amit nem ajánlanak (hüvelyesek, K-betűsök). A tojásra azt mondta a sógorom, hogy azt csak akkor egyem, ha nagyon kívánom, de nem kívánom. Kajába teszünk, amennyi kell, csak magában nem eszem. Epret nem merek, mert arra én is allergiás voltam kiskoromban. Pedig úúúúgy szeretem.Kép

Virág,
Ákosnak akkor kell a cumi, ha 1. nem érzi magát biztonságban (pl. babakocsi), 2. ha nyűgös, mert túlpörögte magát. Gondolom az ujjukat is ilyenkor szopják a babák, ez még nem neurotikus.Kép

Vizimano,
Köszi. Ez nálunk nem menne, mert muszáj büfiztetni evés után, hogy ne fájjon a pocakja.

A védőnővel kapcsolatban csak apukám klasszikus mondását idézhetem:"azért van két fülünk, hogy az egyiken be, a másikon ki...".Kép Én is így csinálom, meghallgatom, ráhagyom, aztán csinálom, ahogy akarom.

KépKép
connie

Vaktyuk,
Kengurura a gyerekorvosunk 2 hónapos kort mondott, hogy attól lehet használni.

A hdyrocortizon egy gyenge szteroid (van egy besorolás, hogy gyenge, közepes vagy erős hatásúak-e, az Elocom pl. erős hatású), azt nem gáz használni. Bár én hosszú távon, hónapokon keresztül azt sem használnám, mert a szteroidoknak van egy olyan mellékhatása, hogy sorvasztják a szöveteket.

Azt olvastam, hogy makacs kiütés a popsin lehet emésztési zavartól is, pláne, ha az arcon is vannak, pl. a tejallergiától.

Az oltásnak megpróbálok utánanézni, fejből nem tudom, és itthon nincsenek könyveim.Kép

KépKép
connie

KocceKép

Mennenk Balatonra es ott kicsit kullancsos a kornyek ha lehet ezt plusszba beadatnam.
Csak popsin van ha ki tudom szelloztetni naponta egy orat a pelenkabol akkor magatol is nagyjabol elmulik, de altalaban iylenkor tortenik mindenKép

Kép
vaktyuk

Connie,
Ákost is muszáj megbüfiztetni, mert ő is elég pocifájós. Ilyenkor szépen óvatosan a vállam felé fordítom, egy kicsit kiegyenesítem a hátát, megsímogatom és ki is sóhajtja a böfit.:-)

Kérdezni szeretném, hogy ha a fiam álmában a hüvelykujjával simizi a száját, ill néha tömködi az öklét a szájába - bizti, hogy nem éhség - akkor én is számíthatok az ujjszopásra, vagy annak vannak jelei? Õurasága nem nagy cumis, csak akkor fogadja el, ahogy Connie írta.

Kép

Kép
vizimano

Vizimano sztem nem feltetlenul amikor hazajottunk a korhazbol szinte az egesz kezet bekapta abbahagyta es most megint elojott, gondolom ahogy fedezik fel a kezuketKép) Ahogy sikerult nekik le is kotik vele megukat eleg szepen ezt olvastam

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Kata!

Nagyon aranyos a kislányod a képeken. Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy az a hintaágy ami az ágyába van az mennyire hasznos? Szereti a kislányod? Írnál róla nekem egy pár sort? Előre is köszi.

Eszter és mindenki akit érdekel a pihenőszék!

Nekünk is van és mi is nagyon szeretjük. Szerintem sokkal de sokkal praktikusabb, mint a hordozó arról nem is beszélve, hogy ha nem muszály akkor mi nem hozzuk fel a hordozót a kocsiból, mert csak foglalja a helyet a lakásban - főleg, hogy a pihenőszékben kényelmesebb neki mint a hordozóban -. Szerintem sokkal praktikusabb, mert le lehet dönteni a háttámláját, ezért ha elalszik benne akkor sem történik semmi, hiszen nem ül benne. A mi kislányunk nagyon imádja, ha föntvan akkor szinte egyfolytában ebben ücsörög és nézelődik. Én mindenkinek csak ajánlani tudom. Az AUCHAN-ban lehet kapni kb. 5.000 Ft-ba kerül.

Kép
Kép

Virág!

Szorítok, hogy ne legyen semmi különöseb az oltáson, bár a mi kislányunk már a kéthós oltást is nagyon nehezen viselte, így nem tudom mi lesz vele a három hónaposnál. Hova fogtok járni úszásra? Szerintem egyáltalán nem gáz ez az ujjszopás, mi adtunk neki cumit, de ha az kiesik a szájából és mi nem adjuk vissza neki mivel ő még nem tudja visszateni, akkor az egész kezéd elkezdi szopogatni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

<font color="0000ff">Vaktyuk!

Leghamarabb az első szülinap után lehet beadatni a kullancsencephalitis elleni oltást. Erre két szer van forgalomban Magyarországon, az áruk majdnem forintra egyforma.</font>

<font size="-2"><font color="aa00aa">Encepur Junior kullancsencephalitis vakcina
Terápiás javallatok:
Gyermekek aktív immunizálása kullancs encephalitis (KE) ellen,
1 évestől 2 éves korig a vakcina alkalmazása kizárólag az előny/kockázat- gondos mérlegelése alapján történhet. 12 éves és idősebb korú gyermekeknek a felnőtt vakcinát kell adni (Encepur adults).
A betegséget a kullancscsípéssel közvetített KE vírus okozza.
Az immunizálás főleg olyan gyermekeknek javasolt, akik folyamatosan vagy ideiglenesen a KE endémiás területeken tartózkodnak.
Alapimmunizálás
-kezdetben (0. nap) 0, 25 ml,
- 1-3 hónap múlva 0, 25 ml,
- 9-12 hónappal a második oltás után 0, 25 ml.
Emlékeztető immunizálás
Az emlékeztető oltásokat 3 évenként ismételni kell.

FSME-IMMUN Junior vakcina
Terápiás javallatok:
Az FSME-Immun Junior az 1 év feletti és 16 év alatti gyermekek kullancs encephalitis elleni aktív (profilaktikus) immunizálására szolgál.
Az FSME-Immun Junior vakcináció szükségességére, időzítésére az érvényes, hivatalos módszertani ajánlást kell figyelembe venni.
Adagolás:
Az elsődleges vakcináció 1 évesnél idősebb és 16 évesnél fiatalabb gyermekek esetében 3 adag FSME-Immun Junior-ból áll.
Az első adag kiválasztott időpontban adható, a második adag az első adag után 1-3 hónappal. Ha sürgős immunválaszra van szükség a második adag az első adag után két héttel beadható. A harmadik adagot a második adag után 5-12 hónappal kell beadni.
Ahhoz, hogy immunitást érjünk el a szezonális kullancsaktivitás kezdetének (tavaszi) idejére, az első és második adagot célszerű télen beadni. A harmadik adagot a következő kullancs-szezon megkezdődése előtt kell beadni.
Az oltások között eltelő idő növelésével az oltott személyek a köztes periódusban a kullancsencephalitis elleni kellő védelem nélkül maradnak.
Emlékeztető oltások:
Az első emlékeztető oltást a harmadik adag után nem több mint 3 évvel kell beadni. Amennyiben az oltott személy továbbra is kullancsencephalitis fertőzés veszélyénekvan kitéve, a további emlékeztető oltásokat 3 éves időközökben kell beadni.</font></font>

<font color="0000ff">Connie!

Az igaz, hogy azért van két füle az embernek, de ha ráhagyod, akkor azt hiszi, hogy jól csinálja, és továbbra is azt terjeszti.

Jó babázást mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Zita koszonom szepen

Kép
vaktyuk

Sziasztok

Villes
Babaúszással kapcs. nézd meg a www.babauszas.hu oldalt. A Rubin Hotelban és az Almássy téren van az úszás. Kicsit húzós az ára: 12.000/hó, és heti 1 alkalom. Állítólag nagyon jó, én is szeretnék majd menni.

Hordozószék nekünk is van, nagyon jó, már pár hetes kortól használjuk, gerincét kíméli.

Az én lányom is rágja az öklét, ill. szopja a mutató és a középső ujját együtt. Először frészt kaptam, azt hittem folyamatosan, hogy éhes, aztán kiderült, hogy semmi köze az éhséghez, mert elalvás előtt is ezt csinálja. Van, hogy a nyelvét is megfogja, vagy mindkét öklét egyszerrre próbálja betömködni, és bosszantja, ha nem sikerül! Aggódni ezen szerintem fölösleges, semmi kóros nincs benne. Én naponta párszor megmosom a kezét, amúgy csak nevetek rajta. Lehet, hogy már a fogát érzi? Nekem 4 hónaposan jött ki az első.

Kép
hordozószékben kaja után

Ági+Panni (aki tegnap volt 3 hónapos)

KépKép
fanka

Hejes kis kerek pocija van Panninak.
Adél is ilyen kaja után, mint egy kis Budha.
Toka, cici, poci. Olyan helyesek.

Adélnak is folyton a szájában a keze. Néha csak egy ujjacska (ez a ritka) inkább az egész ökle, vagy mind a kettő.

Adél most éppen a bébi tornázatóját bűvöli. Olyan hangokat ad, hogy ilyet még sohasem. Elég fülsértő frekvencián tud sikongatni.

Edit

Védőnéni szerint a fogacska iritálja az ínyét és ezért nyáladzik, ill. szopikázza az ujját, öklét.

Kép

Kép
ditke75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?