Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!
csak beköszönök mert rég nem jártam felétek, de igérem jövök a napokban !!

Jó hét végét Nektek!
Juszti és Boldizsár

Kép

Kép
juszti75

Zsana,
Mi úgy tanultuk, hogy ha ételre allergiás, akkor azonnal kialakul az allergiás reakció. Viszont az elég durva is lehet, nem csak csalánkiütés, hanem fulladással járó anafilaxiás sokk, úgyhogy én már csak ezért sem adnék a gyerkőcnek citrusfélét.Kép De azt is tanultuk, hogy későbbi allergiáknak (pl. asztma, ekcéma), nem lehet oka valamilyen korábbi ételallergia. Először azt hittem, ilyesmire gondolsz, de aztán ahogy utánaolvastam, láttam hogy nem.

Timurr,
Én még a kenyeremet sem vajazom, hanem margarinozom. Egy joghurttól két napig fájt a gyerek pocija.

Akiren,
Nálunk meg a karalábé nem okozott gondot, és a paprikát, uborkát, körtét, csokit is bírjuk.
Ákos ugyanezeket adja elő kaki, puki előtt. Az igazán hasfájós babák állítólag éjjel-nappal sírnak, Ákosra is azért fogták rá, hgy hasfájós, mikor folyton enni kért.Kép

KépKép
connie

A hétvége persze egybeKép Lányok gyorsan feltennék egy kérdést , segítsetek. Mivel Boldi csak anyatejet kap kell szednünk a K vitamin ampullát de lila gőzöm nincs hogy adjam be neki. Persze lehetne fantáziám kispohár? fecskendő? kiskanál? de ha van valami 5let szivesen fogadom. Még nem evett Boldizsár csak ciciből ezért nem tudom milyen módon fogadná el legkönnyebben? állítólag borzalmas íze van igy min.5 mili tejbe kéne tennem. Ti hogy csináljátok?

Köszi
pusz

Kép
juszti75

Timurr
Én soha nem ittam Lactoherbet és tejterméket sem nagyon eszem, mégis zöld a gyerek kakija,néha habos is,meg folyik,szóval néha igencsak ijesztő, de semmi betegségre utaló tünet nincs, Vince pedig szépen gyarapszik.El is vittem a gyerekdokihoz, aki azt mondta, két okból kifolyólag lehet zöld a kakijuk:vagy túl sokat eszik, vagy túl keveset és önmagában a zöld kaki még nem jelent semmit, csak ha kellemetlen szagú lesz, túl gyakori, vagy a manónak láza lesz,egyébként ne törődjek vele.Mi egyébként Gripe Watert adunk neki,ha úgy tűnik szenved,főleg alvás előtt, jónak tűnik.
Viszont mikor elkezdődött ez az egész zöld kaki dolog, egyszer fejtem hajnalban és azt vettem észre, hogy megváltozott a tejem állaga, azelőtt zsíros volt és fehér, most meg sokkal hígabb,több lehet benne a tejcukor, én ennek számlájára írom a zöld kakit, aztán lehet, hogy hülyeség.Jól be is paráztam, hogy híg a tejem, majd tápszereznem kell, de írtam egy szoptatási tanácsadónak, aki megnyugtatott, hogy rossz tej nincs, olyan,amilyenre a gyereknek szüksége van..Vince nem is panaszkodik,csak a kaki zöld...Egyébként itt a Babaneten a Rendelőben a doki azt írja, teljesen normális anyatejes babáknál még a néha habos, túl híg kaki is(persze nem rendszeresen).Szerintem érdemes elolvasni,ha gondolod,engem megnyugtatott.De kérdezd meg a dokitokat is,ha nagyon nyugtalanít,az a biztos.Na befejezem az okoskodást...

Zsana
Hogy van Vilmos bőre? Használtak az új krémek? Remélem a Heim Pál bőrgyógyászatot sikerül megúsznotok-Vilmos is lassan elmúlik 3 hónapos, utána már nincs soron kívül behívás:-(( =félnapos várakozás,minimum...
Vilmos is elkezdett Sikongatni, beszélgetni?
Még egy csomó dologhoz hozzá akartam szólni, de nem olyan egyszerű géphez jutnom, nagyon ölbebaba lett a fiam, nekem meg már sajog a derekam a 7 kilójának cipelésétől:-)))

Angéla
Utólag én is boldog névnapot kívánok!:-)))
Virág+Vince12+4
villes

Juszti
Mi kiskanállal adjuk be,nagyon ügyesen kinyalogatja belőle.Persze berzenkedik,mert nem szereti.Mi a D vitamint adjuk be tejjel, a K vitamint "tisztán" kapja.Azt is tejjel kéne beadni?
Virág
villes

Sziasztok!
Köszi a válaszokat,egyébként tényleg annyi mindent hallok ezt nem lehet azt nem lehet.De holnaptól (mától) nem iszom annyi löttyöt és igyekszem enni is,bár holnap senki nem lesz itthon délbe bajba leszek,ha nem alszik be kismanó!Ha ettől is marad a zöld kaki akkor felhívom a védőnéninket.
Délután is visongatott,de estére elcsitult remélem nyugodt éjszakánk lesz,és persze mindenkinek.

Juszti
Én kiskanállal adom be simán és benyeli.Az én csajom minden ilyesmit szívesen vesz,olyan rosz nem lehet.
Nagyon édes Boldizsár.

Akiren
Szerintem a tünetek hasfájásra utalnak,eleinte én is csak nyüginek gondoltam,de így a zöldkakival kiegészülve tuti,hogy a pocakról van szó.
Vizimanó
Ákos is nagyon cuki.

Nebula
És persze Flóra is.

Jó éjszakát!
Timurr
Vendég

Juszti!

mi is kiskanállal adjuk be neki és szintén kinyalogatja belőle. Én a D vitamint belecsöppentem minden reggel a szájába első pelenkázáskór.

Aki issza annak használt a lactoherb? Mennyit isztok belőle és milyen arányban? Hány napig kell inni egymás után, mert gondolom nem állandóan minden nap vagy igen? Szerintem egy bögrébe sok az egy fillter, vagy nem?

Köszi a válaszokat előre is.

Az én babámnak hasfájásra és nem kakilásra - pedig anyatejes kap csak - a gyerekorvos kamilla teát javasolt ami egyenlőre úgy tűnik bevállt!!!Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!
Én a k vitamint egy kevés anyatejbe elkeverve adom be szopizás elött kiskanállal,mert rossz íze van és így a kislányom jobban elfogadja,a d vitamint viszont szintén etetés elött adom neki a szájába csepegtetve.

Én laktoherb teát és fitolakot iszok napi 3-szor 1-1 filtert teszek 2 dl forróvízbe,minden alkalommal mást így nem lehet megunni.Nekem hígitva nem vált be,mellette megiszok még napi 3 liter folyadékot.

A lányom nem kimondott hasfájós,de naponta többször szokták kínozni a szelek,ezért én olyankor masszírozni szoktam a hasát,vagy lovagló tartásban tartom.Az abból áll hogy a babát úgy fogom mintha szoptatnám,csak a feje a könyökömnél van arccal lefelé néz,tenyeremmel pedig a két lába között fogom,így az egész baba lefelé néz,közben simogatom a hátát.Nálunk ez nagyon jól bevált.
Olvastam olyat,hogy a babáknak attól is fájhat a hasuk,ha az anyuka tejet iszik.Most ezt is kipróbálom,már 3 napja nem iszok tejet,s úgy néz ki,hogy bevált.
Nekem a védőnő azt mondta,hogy a zöld széklet azért van mert már áll egy ideje a pelusban,és az anyatejes babáknak sokkal lazább a székletük,ez normális.

Röviden ennyi a hozzászólásom.Kislányomról van két album itt a babaneten Viktória Lili ,és Viktória Lili 2.albuma címmel.
Jó éjt mindenkinek,sziasztok:Erika

cseriviola

K vitamin: Vilmos kezdetben minden fürdés utáni törölközésnél tele torokból ordított, így a végén egyszerűen beöntöttük a szájába és már kapta is a cicit. Kép
zsana75

Juszti,
Mi fecskendőből adunk be minden ilyesmit. A D-vitamint meg egyenesen a szájába cseppentjük kajcsi előtt.
Ákos nem tiltakozik az íze miatt, csak akkor kezd kiabálni, mikor rájön, hogy nem tejcsi.Kép

KépKép
connie

Sziasztok4
Azért valamin elgondolkodtam,ha nem lehet enni zöldséget,gyümit,tejterméket,akkor hogyan jutassunk be kálciumot és vitaminokat???

Barackot sem leht?

Örülök,mert sárgás a kaki megint és nem nyüsszög annyit,kop-kop.

És én is ettem,igaz leettem a fejét.

Tücsök
Én eddig kb. 4 litert ittam ami túlzás volt,de annyira féltem a kórházba,hogy nem lesz tejci,hogy nem gondolkodtam.Most visszafogom magam és napi másfél literrel fogok inni,remélem tejcsi nem lesz kevesebb.Azt hogy mennyre használ kitudja attól van e elég és még egy pici tej.

Kép
Timurr
Vendég

Timurr,
Meg lehet próbálni fokzatosan bevezetni a zöldségeket, gyümölcsöket is (tudtommal csak az eper és a citrusfélék nem ajánlott), és figyelni fáj-e többet a hasa tőle.
Én most szedek Elevitet, és ha elfogy ez a doboz, akkor fogok sima kalciumot szedni, mivel semmi tejeset nem ehetek.

Más: tegnap úgy bedugult az orra valamitől, hogy nem tudott szopizni, minden orrcsepp és orrszívás ellenére. Végül azt találtam ki, hogy feltámasztottam a párnát, és flig függyőleges helyzetben, vagyis 45 fokos szögben megdőlve fektettem rá a szopihoz. Ez bevált, mert szopizni is tudott, és így is aludt el.

KépKép
connie

Sziasztok!
Én nem laktoherbet hanem herbalaktot iszom. Más az összetétele ey kicsit, nekem sokkal jobban bevált.
Nekem egy homeopatás, allergiával is foglalkozó doki azt mondta, hogy a tejtermékek nem allergizálnak, tejfölt, kefirt joghurtot lehet enni. Én eszem is jó sokat eddig semmi gondot nem okozott a Picúrnak.
Jó hétvégét!
Timurr, Jázmi baba nagyon édesKép Hogy viselte fülszúrást? Én is gondolkodom a dolom...
Juszti Ti is nagyon helyesek vagytok a nagyfiúvalKép
Eszter
wester2004

Wester

Nekem Maja babám van.KépMég aznap rakták be neki amikor hazajöttünk,azt mondták tíz perc múlva mehetek érte,én vártam 15-öt és találkoztam a csecsemősökkel mondták,hogy kész van ám,áh mondom megvárom amíg lenyugszik és mondták,hogy semmi baj nézelődik,gondolom amikor megszúrták sírt,de akkor még olyan kába volt,meg egésznap vizsgálták,vért vettek stb, sajnáltam szegényt,de úgy voltam vele még ez meglesz és akkor nyugtunk lesz.

Timurr
Vendég

Sziasztok!
Voltunk ma a Normafánál, és túl vagyunk az első nyilvános szopin. Kerestünk egy félreeső padot, és vittük a szopipárnát is (bölcsőtartásban nem szoktam szoptatni, és nem pont ott akartam kísérletezni.Kép), meg egy jó bő pólót vettem fel. Nem volt semmi gond, csak egyetlen járókelő, egy középkorú nő bámult meg, de az aztán nagyon, persze pont mikor tettem át egyik mellről a másikra Ákost. Sztem nem hitt a szemének.Kép Egyébként láttunk még egy kismamát szoptatni ott, Ákosomnak is akkor jutott eszébe, hogy ő is éhes.Kép Szóval köszi mindenkinek a bíztatást, Zsanának különösen.

Ákosnak egyre kevesebbet kell a cumi a babakocsiban már. Annyira édes volt ma, majdnem végig ébren volt, és szemlélődött, aztán időnként kezdett lefele görbülni a szája széle, de valami mindig elterelte a figyelmét, és elfelejtte, hogy sírni akart.Kép A hordozóban meg már egyáltalán nem kellett cumival nyugtatni.

KépKép
connie

Sziasztok,

Nagyon jó képeket tettetek fel, úgyhogy én is kedvet kaptam Kép

Valér pacsázik Kép

Kép
Kép
Kép

Angéla
angéla

Valér még Kép

Kép
Kép
angéla

Muszáj feltennem Kép Kép Kép

Kép
Kép

Angéla
angéla

Angéla!
Nagyon édi Valér!!!

Én is kedvet kaptam, de csak egy kép erejéig.
Jázmin a jázmin virággal:

Kép

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Allergia kapcsán kérdezhetek?
Jázmin bőre mindent elvisel, vagyis mindegy neki, hogy Johnson's vagy Nivea vagy Baba. Viszont az lehetséges, hogy mivel most többféle terméket is használok, később alllergia alakulhat ki nála? Mert többen is írták, hogy inkább a gyógyszertárit használják, de a védőnő nekünk azt mondta, hogy használjak nyugodtan bármit, és ha egyik sem válik be, akkor majd a doki felírja a gyógyszertári cuccost.
Szóval szerintetek bátran használjam a "márkás" dolgokat?

És ma megint itt a "jó" idő!!!! Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó, Tücsök!

Kéne a címetek, mélre várom. Többieknek megy a válasz.

Fülbelövéssel kapcsolatban szerintetek meddig nem túl késő? Én szerettem volna már de nagyon csúnyán ki volt száradva a füle ki is sebesedett mostanra kezd rendbejönni de már elmúlt két hónapos. Mostmár gondolom jobban megviselné?
jammie

Jammie!

Én már elküldtem neked pénteken, nem tudom, hogy lehet az, hogy nem kaptad meg, de most elküldöm megint.

Fülbelövés: szerintem minél előbb annál jobb. Mi már a kórházból úgy hoztuk haza, de szerintem amint meggyógyul a füle vidd el és rakasd be neki. Szerintem a két hónap még annyira nem gáz.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Jammie!

Most vettem észre, hogy írtál e-mailt, márt válaszoltam is, csak először mindig ide jövök aztán a postámat nézem.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Jammie,
Én a keresztlányomnak anno kb. fél éves korában "lövettem be a fülét", de nem igazán viselte meg. Nekem is őelőtte csinálta meg a kozmetikus, és szinte abszolút nem fájt.

KépKép
connie

NEM EVÕS, CUMISÜVEGES BABÁSOK!!! A MEGOLDÁS:
térjetek át a következő lyukméretre! Kép Tök röhej, a lányomat bő egy hónapig éheztettem, kivizsgáltattam, próbáltam tömni, éheztetni, kanállal és pohárból etetni. Erre a tejtesó anyukája mondja, hogy egy idő után már nem elég a kis lyukú cumi. Kipróbáltuk és ma eddig 4* evett 150g fölött! Kép Eddig ha megvolt a napi 500 g, már boldog voltam. Szegény pici lányom! Kép Éhezteti az anyja! De magamtól soha nem jutott volna eszembe, hogy ez a baj! Direkt a legkisebb lyukból etettem, hogy ne szokjon le a szopásról. Ki gondolta volna, hogy kinőtte? Volt, hogy amikor meglátta a cumisüveget, hátrakapta a fejét és nagyon sírt. Képes volt 20-30 g-okat enni és folyton sírt. Hát nem tudtam, hogy éhes. Kép

Majd visszaolvasok, de gondoltam, a parázóknak segítek. Kép

Kata
panni2005

Ja, és magától rendszeresen min 3 óránként eszik így. Kép
panni2005

Na túlvagyunk az esküvőn. Panni nagyon bírta a tömeget, csak akkor sírt, amikor oda tartottunk, illetve amikor nam látták, mert mindenki a templomban volt. Kép Akkor viszont végig. Kép Így mindenki azt hitte, a Világ Legjobb Babája. Kép Többet foglalkoztak vele, mint az ifjú párral. Kép
Viszont a vérképe nem jó Panninak, alig várom a holnapot, hogy beszélhessek a dokival. Kép Kép Kép Valószínűleg vérszegény. Kép A kajálásos kivizsgálások kapcsán fül-orr-gégészeten is voltunk, ott minden ok volt, minden lyukon benéztek, ami a fején van. Holnap meg UH. Oda még elviszem a rossz vérkép miatt, de az evés megoldódott. Kép Tök jól tűrt minden vizsgálatot, mivel olyankor is mindenki csak vele foglalkozott és a vérvételen kívül mind fájdalommentes.
Na megyek, mert már sírni fog.

Kata
panni2005

Sziasztok!
Angéla
Valér nagyon édes!Élvezte a pancsit igaz?

Brigó
Jázi is nagyon aranyos.

Nálunk most megint nyügi van.Nem akar ez a bébi aludni.Én úgy tudom egy 3 hetes babának többet kéne aluszkálnia ,de Maja baba nem mindig hajlandó.
KépKép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Hát én az allergiáról már annyi mindent hallottam, és egymásnak ellentmondó dolgokat, hogy nem igazán tudom eldönteni mi a jó.

Hasfájás témában, nálunk Bendegúz is nem úgy hasfájós, hogy esténként vígasztalhatatlanul sír, mint amit erről mondanak, hanem nehezen kakil, erőlködik nyűglődik egész nap. Mivel ugye a tej folyékony hamar megemésztődik, mire az egyik adag kakit kikínlódja, már erőlködik a következővel Kép, szóval szinte kakitól, kakiig nyűglődik. Éjszaka is szerintem ezért ébred fel többször, meg napközben is keveset tud aludni, csak néha van meg egyfolytában 3-4 óra. Adtam már neki infacolt, espumisant, kamillateát, édeskömény teát, de elmúlni egyiktől sem múlt el. Védőnő szerint magától fog elmúlni idővel. Remélem, már nem tart sokáig, mert ez így olyan rossz. Kép Kép

Én is kábé úgy eszek, hogy hús meg krumpli meg rizs. Szinte alig merek mást enni, mondjuk tojást meg tejterméket annyit eszek, amennyi az ételekben van, de hát mégsem ehetek minden nap natúr sült húst krumplival, legalább az elkészítési módban legyen már valami változatosság.

Panni

Örülök, hogy találtál megoldást. Kép Kép
Én amúgy sem értem, hogy miért mondják, hogy a nagy lyukú cumitól cumizavaros lesz a baba, mikor az én mellemből úgy tud ömleni a tej, sőt egyenesen spriccel, szóval ha beindul a tejleadó reflex, akkor a mellből egyáltalán nem nehezen jön a tej.

Brigó, Timurr, Angéla, Juszti

Nagyon édesek a babáitok. Kép

Bendi is mostanában egyre többet mosolyog, meg sikongat meg gügyög, Kép ha foglalkozok vele, de magában nincs el 10 percnél tovább, ez normális vagy én kényeztettem el, hogy csak akkor érzi jól magát ha vele foglalkozok?

ruz
10+2
ruzicsky

Sziasztok
Panni: ez nagyon gáz. Ha nem evett eleget lehet vérszegény, de hamar be fogja pótolni. Én most jöttem rá, hogy a kisfiam nálam is éhezett, mível én meg betartottam a 3 órás etetéseket és 10-15 perc szopizást. A kisfiam 1 hónap alatt fele annyit hizott, mint most a kislányom, aki annyit eszik és akkor amennyit akar. Sőt visszaemlékezve lehet, hogy nálunk is pici volt a cumisüveg lyukja, mert nagyon lassan tudta szívni és egy idő után nagyon ideges lett tőle, sőt ha már meglátta sírni kezdett. Ha erre gondolok fáj, nem hiába mondják, hogy az első gyerek a "tanulópénz". Meg ami furcsa, hogy nagyon sokat kellett vele éjszakáznom, mert sírt, nyűgos volt, most meg talán 3-4 éjszakám volt eddig, amikor nem tudtam reggelig aludni. (5-nél előbb ritkán ébredek). Ami szerencse, mert napközben nem tudok pihenni.

Nagyon aranyos minden baba.

Írta valaki a Laktoherb teát. Én az elején nagyon sokat ittam belőle és fájt a pici hasa. Ezért áttértem a Fitolacra. Sőt a tejtől is hasfájós, így azt sem ihatok.
Be kell fejeznem, mert a kiscsaj felébredt.
Monika
monazsu

Jammie!
Mél ment, és bocs a késlekedésért.

Timurr!
Gyönyörű Maja! És az első képen sokkal nagyobbnak tűnik a koránál. Nem tudom, hogy persze ez pozitív e, ha a lányokra azt mondják, hogy idősebbnek néznek ki, de azt hiszem, hogy ilyen pici babáknál ez még nem sértődés tárgya Kép

Kata!
Nagyon sajnálom, hogy Pannival "problémák" vannak. De biztos minden rendben lesz! Én legalábbis nagyon szorítok.
Azért a szívzörejt leszámítva annyira örülök, hogy semmi problémája nincs Jázminnak (kopp-kopp)! Bár a hasa szokott fájni, de nem olyan vészes, mint amit a többiek írnak. Igaz, adunk minden kajálás előtt infacolt, és mivel tápszeres a baby, minden kaja előtt kap mecsek teát is, hogy ne legyen székrekedése.
Panni most milyen idős? Mert Jázi is még a teás-lyukú cumiból eszik, és egyelőre nem igényli a nagyobb lyukat (de hülyén hangzik így), de már én is gondolkodtam, hogy lassan le kellene cserélni a tejes cumira a készletet. És így legalább tudnám, hogy milyen idős kortól érdemes. Vagy te már a tejes cumit cserélted le?
És mit vittél végül is az ifjú párnak?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Lányok, köszi a szorítást Panninak!

Gyönyörűek és jó fejek a babák!!!

Monika,
sajnálom. Kép Igazából erre kellenének a védőnők, dehát... Kép

Brigó,
Panni 2-án volt 3 hónapos, de április 30 óta tartott a "nem evés", azaz majdnam 2 hónapos korától. Most ez az Aventes 2-es cumi az 1-es helyett. Szerintem nem is igazán kor, hanem súlyfüggő lehet a cumicsere, mert ugye minél nagyobb a baba súlya, annál többet eszik. Így Panninak kb 5,5 kg-os korában lett volna igénye a nagyobb lyukra. De lehet, hogy ez is a babától függ.
A párnak egy üveg középáras Tokaji Szomorodni címkéjét írattam át a nevükre. Épp nem gravíroztak, nekem meg csak szombat de volt időm vásárolni és 4-kor volt az esküvő du.
Panni hasa sem fájt, csak 1-2-szer idáig. Most már remélem, nem is fog, hisz elhagytuk a 3 hót.

Ruz,
azért lehet a nagy lyuktól cumizavar, merthogy nekem soha nem spriccel a tej a cicimből, éppen csak csöpög, így a cumiból neki könnyebb enni. Kép Ezért is nem jutott eszembe kicserélni a lyukat.
panni2005

SZIASZTOK!

Mindenkinek köszi a válazsokat. Kiskanállal benyomta a K vitamint Boldizsár. Viszont nagyon sírós lett manapság. nem tudom mi bánthatja Kép

Megyek is mert fürdetünk.
Én napi másfél 2 liter laktoherbet iszom. De van itthon herbalakt is ( nem filteres) holnap kiprószálom mert lehet hogy a teától fáj Boldi boy hasa?

Minden baba tünemény!!

Juszti

Kép
juszti75

Juszti!

Megkérdezhetem, hogy mennyi tejed van ennyi laktoherb teától - és gondolom mást is iszol? -.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Hozzászólnék a tea ügyhöz. Én is laktóherbet iszom napi 2-3 litert de csak akkor ha úgy veszem észre csökken a mennyiség. Attól viszont látványosan több lesz. Viszont a higítással vigyázzatok pár percnél nem hagyom tovább ázni mert attól fáj a csajom pocija, csak egész halvány színűre csinálom. (Asszem 10 perc van ráírva de az rengeteg)
jammie

Olyan jó nézni, ahogy a csemeték nőnek Kép
Tegyetek fel sok-sok képet Kép

Brigó,
Látom, nagyon jó kedvű Jázi is Kép

Timurr,
Valér imád pancsolni, csak az idő lett megint sz@r. Kép

Angéla
angéla

Gabi, Nebula, Vizimano, Juszti, Timurr, Angéla, Brigó,
nagyon édesek a babák! Kép

Vitaminokkal kapcsolatban nekünk azt tanácsolta a védônô, hogy a K-vitamint pár csepp lefejt tejjel összekeverve kanálból adjuk, a D-vitamint pedig a mellbimbóra cseppentve szopizás közben. Mindkettô elég kíméletes módszernek tunik, és nekünk be is vált.

Gézengúz, azt hiszem, nálunk végül hasfájás volt 2 napja, de olyan régen volt ilyen utoljára, hogy már nem is gondoltam rá. Buta én. Kép Azóta megint adjuk az Infacolt, és az szerencsére segít.

Figyusztok, van valakinek tapasztalata az Elocom nevu kenôccsel? Nálunk pár hete kiütéses lett a Manó arca, és a doki ezt és egy Bactroban nevu kenôcsöt írt fel, hogy azzal kenjük váltva. Akkor pár nap alatt el is múltak a kiütések, de a védônô azt javasolta, hogy ne dobjuk még ki, hátha újra szükség lesz rájuk. Pénteken megint kiütéses lett a pici arca, így megint bekentük, és a hajnali szopizáskor már falfehér volt az arca ott, ahol érte a kenôcs! Iszonyúan megijedtünk!! Sokkal aluszékonyabb is lett, meg nyugibb. Felhívtuk az ügyeletet, ahol egy ápolónô próbált segíteni, szerencsére bevinni nem kellett, mert szépen lassan elmúltak a mellékhatások, viszont nem teljesen értette, hogy miért írt fel ilyen erôs kenôcsöket a dokink. Az egyik szteroid-tartalmú, a másik antibiotikum. Szerintetek ez nem gáz?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Panni vacsira is bekajolt 160 g-ot. Így ma 5* evett és 775 g-ot, ami a tegnapi kis lyukú cumis 485 g-nál ugye lényegesen több. Kép Madarat lehetne velem fogatni! Kép Hogy én milyen hülye vagyok! Kép Nem tudok napirendre térni fölötte! Persze ma Pancsa is aranyos, mosolygós baba volt, csak akkor nyöszörgött, amikor aludni akart. Tegnapra meg már teljesen ki voltam, mert szegénnyel bármit csináltam az utolsó héten, csak szörnyen sírt egész nap. Éhes volt és nem akart kínlódni a kicsi lyukkal. Na jó. Megmondom a védőnőnknek, hogy ezentúl ez az eshetőség is az eszébe jusson. Fiatalabb, mint én, nincs gyereke és a terhességem 4. hónapjában kezdett dolgozni abszolút pályakezdőként. Nagyon lelkes és jóindulatú, minden rá vonatkozó előírást betart és tanulni akarja a szakmát, de így szinte semmiben nem tud segíteni.

Szép és hosszú éjszakát!

Kata
panni2005

D-vitamint a doki javaslatára mi kiskanállal a tej/tápszer tetejére csöppentve adjuk be, mert különben állítólag a kanál alján marad.
panni2005

Borbolya,
Milyen kiütésekre írta ezt fela doki? Ezek nagyon erős kenőcsök. Ákosnak is kiütéses az arca, de abszolút nem zavarja, és nem is adott rá a doki se kenőcsöt, sőt, kifejezetten mondta, hogy nem kell kenni, csak kalciumot kell adni a babónak, attól hamarabb elmúlik.

KépKép
connie

Borbolya,
bár nem értem, miért kell antibiotikum a kiütésre, de állítólag az antibiotikum nem okoz kárt a babában, viszont megöli a jó bacikat is és a rosszak idővel hozzá szoknak, így hatástalanná válik. A szteroid viszont gáz. Gondolom, 1* használva nem okoz akkora gondot, de inkább ne használd! Elmúlik az a pötty magától is. Viszont nem árt, ha megnézed és megjegyzed, milyen összetevőik voltak a kenőcsöknek, mert lehet, hogy valami gyógyszerérzékenysége van a pindurnak, jobb, ha tudod, mi lehet. Jól megvizsgálta a doki? Mert ha csak úgy hasból írt föl ilyeneket, tán cserélni kéne... Csak a legvégsőbb esetben írnak szteroidot a normális orvosok. Jobbulást a manónak!

Kata
panni2005

Connie,
Ilyen pattanásszeru kiütések voltak a Manó arcán, aprók és pirosak. A doki nem igazán "avatott be" a részletekbe, mármint hogy mitôl van, esetleg mit lehetne tenni, hogy a jövôben elkerüljük. Talán ô maga sem foglalkozott a dolog eredetével, legalábbis szerintem erre utal, hogy kétféle kenôcsöt is felírt. Ahogy a kisfiadat, Pannát sem zavarta különösebben, minket, szülôket aggasztott csak.

Kata,
Eszem ágában sincs többet használni azt a kenôcsöt, így is kb 2 napba telt, míg rendbe jött a Picúr. Gondolatban már én is melegebb éghajlatokra küldtem a dokit, és nagyon-nagyon gondolkodom is a dokicserén... A gáz csak az, hogy holnapra van idôpontunk a 2 hós oltásra. Legszívesebben lemondanám, és elvinném másik dokihoz.

Örülök, hogy Panni sokkal jobban eszik és boldogabbnak tunik! Talán most már a súlygyarapodása is meglódul... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
Szteroidos kenőcsöt még felnőttnek is csak akkor írnak fel, ha nincs más lehetőség, mert hosszabban használva van egy csomó mellékhatása. Antibiotikumos kenőcsöt meg más kezelésre nem múló pattanásokra szoktak adni.

Ilyen kiütései tudtommal minden babának vannak, tejkiütésnek hívják őket, maguktól is elmúlnak, és teljesen ártalmatlanok. A mi dokink szerint összefügghetnek emésztési problémákkal is, pl. Ákosnak akkor voltak, mikor még ettem tejterméket. A melegtől meg tele volt kiütésekkel az egész feje, de mikor lehűlt az idő, az is elmúlt.

Én a helyedben bizony dokit cserélnék.

Kata,
Örülök, hogy megoldódtak Panni gondjai.
Nekem is sikerült éheztetnem a gyereket jópár napig, mert nem jöttem rá, hogy hosszabb pihenőket szokott tartani szopi közben, várván, hogy büfiztessük, és mindig befejeztem a szoptatást, mert azt hittem, végzett.Kép Mióta visszateszem, ő is szépen kivárja a 3-4 órát két szopi között, és nem egy rémálom a napom, az óránkénit szopik miatt.Kép

KépKép
connie

Borbolya,
Ráadásul az Elocomot a betegtájékoztató szerint nem is ajánlják 6 hónapos kor alatt.

Csak azért kattantam rá, mert gyógyszerész vagyok, szakmai ártalom.Kép

Egyébként azt nagyon tudom ajánlani mindenkinek, hogy olvassa át alaposan a betegtájékoztatót, mielőtt bármit bead vagy beszed, és higyjen inkább annak, akármit is mondd az orvos vagy a gyógyszerész, ill. beszélje meg velük, ha kétségei vannak.

KépKép
connie

Sziasztok
Borbolya probald meg anyatejjel bekenni, nalunk attol mult el es nem is jott vissza egy potty semKép
Nekunk popsikenocsnek irtak fel szteroidos kencetKép

Kép
vaktyuk

Bocsi, csak olvasni van időm!
Szépek a babák!

Borbolya!
Az én dokim a most 2,5 éves fiamnál írt fel anno elocomot. A gyógyszerész közölte, hogy tisztán TILOS! S keverve se ajánlatos. Növekedésgátlás stb., tán épp a tájékoztatóján olvastam. Én is bekentem először asszem, csak aztán nem találtuk, és újra írattunk, másik gyógyszertárban váltottuk ki, így volt szerencsénk!
Hamarosan dokit váltottunk.
Erős - zsíros - a tejed, attól pöttyös a bébi. A kisfiam is az volt, mára "bababőrű". Most a kislányom is az, mármint pöttyös, de nem izgat.

Anyatejes babáknál normális a zöld is, nemcsak a mustársárga - mennyit evett, milyen gyorsan emészti...

Jó hetet!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok..Kiutesekhez annyit, hogy nalunk eloszor a fejteton jelent meg sok sok kiutes, amibol sargas dolog lett, a doki pedig megnyugtatott hogy ez a koszmo...(itt cradle cap)
Kaptunk is ra kremet, direkt babaknak valot, es 3 nap alatt teljesen elmult..Pedig nagyon csunya volt a feje...Utanna persze ugyanaz megjelent az arcan...En is azt hittem hogy tejfolt, mert kicsi feher pattanasszeru....Es az arcan es a nyakan volt....A doki viszont mondta, hogy a tejkiutes nem igy nez ki....Es az elmeletileg elmulik par oran belul..Nekunk viszont napokig ott volt..Szoval arra nagyon enyhe hamosito kremet irt fel, es mar az is elmult szerencsere..Pedig en azt hittem koszmo csak a fejteton lehet....De megsem...Szerintem olyan kremeket ne hasznaljatok amire nincs ra irva hogy csecsemoknek is lehet....
Szep napot nektek.
Gabi
gabii

Kata!

Nem akarok okoskodni, de szerintem teljesen fölösleges a D vitamint kanállal adni neki, hiszen ha a száját kinyitod/kinyitja akkor bele tudsz cseppenteni és már kész is az egész. Nekünk ez a módszerünk, a pelenkázón ugyanis mindig van, hogy nevet vagy ásít és simán bele lehet az üveg végével csöppenteni egyet.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Helló!

Borbolya MTücsök! Mi is ennél a módszernél maradtunk. K vitamin pici tejjel kiskanállal, D vitamin cicire cseppentve. Kép Mégegyzer köszi minenkinek a tanácsot!

Mtücsök! Én nem fejek így nem tudom mennyi tejem van pontosan, Boldizsár mindig jóllakottnak tűnik evés után, úgyhogy szerintem elég Kép

Most Herbalaktot iszom 1 litert ( mától) és mellé 2 liter ásványvizet .

Most szerdán lesz 3 hetes 50-110 grammig eszik attól függ milyen kedve van. Ha melegebb van sűrűbben eszik -illetve iszik és mivel 2-3-4 óránkét kér enni így elég gyakran van cicin ami ugye szintén serkenti a tejszaporodást. gyébként mivel császáros vagyok, én nagyon izgultam a tej miatt a kórházban . Volt egy LLL-s füzetem és abban le volt írva a Marmet-módszer ( fejés) és ezt kezdtem bent a kórházban próbálgatni mikor még csak a kolosztrum termelődött a mellemben. ahogy megtanultam ezt a módszert minden nap kicsit többet tudtam kifejni( igaz hogy csak pár csepp volt ) de segített a tej beindításában. Mnapság már nem fejek hiszen beindult a kereslet-kínálat egyensúlya , de ha szükség van rá én mindenkinek ajánlom ezt a módszert.

Kata! De jó hogy Panni baba ennyit eszik!!!!

Borbolya! Nekünk is vannak kiütések az arcán Boldinak, de a védőnő szerint elmúlnak. Az anyatej biztos jót tesz neki , ártani nem árthat Kép

SZép hetet Nektek!

Juszti és a 19 napos Boldi bébi
Kép

Kép
juszti75

Még eszembe jutott valami! Szeretnék majd hordózókendőt mikortól ajánlott? közületek ki használ? Illetve egy kengurut is vennék abból van valakinek márka ajánlása? Milyet érdemes ami "csípő"barát?

Köszi előre is!!
pusz

Kép
juszti75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?