Új privát üzeneted érkezett!

Lkt, légyszives ne terjeszd tovább ezt az emailt, minimum 1 hónapja kiderult, hogy megoldódott a dolog, a vérellátó pedig a sok hívás miatt nem tudja dolgát végezni.

Kriszta
soraya

Krissi, gratulálok én is és nagyon szép pocakosodást neked Kép
Kép

Kriszta
soraya

Sziasztok!

Kissi,
Nem is írtam este, de én is nagyon örülök nektek.Kép A vérvizsgálat önmagában tényleg csak 70-80%-os, a többit a vérvizsgálattal egyidőben végzett alapos genetikai Uh teszi hozzá ahol kifejezetten a lehetséges genetikai eltérések jegyeit figyelik (orrcsont megléte, stb...). A genetikus doki néni szerint a 2 együtt ér valamit. Korábban csak vérvétel volt, ma már a kettőt együtt csinálják.

Humi (23+3Kép)
humi

Jovi,
No igen, ez ilyenkor általában már nem pénzkérdés. Humi becenév?!Kép Jé, ő az első akiről hallok. Ez még gyerekkorban ragadt rám, de a suliban soha nem hívtak így.

Humi
humi

Krissi

KépKép Szuper kis nyár lesz ezKépUgye mi még nem találkoztunk személyesen az évek során? Vagy csak nem emlékszem?

Bea
29+0

Bea
regibeus

Krissi! nekem a genetikai intézet mondta az amnió eredménye 99,5% pontos. Tehát van valoban hibaarány, de igenis gyakorlatilag megbizható!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok Lányok!

KrissiKép
Óriási gratula!!! Örülök, hogy Vica is és Zsé is jól vannak.

Holnap megyünk Arnihoz vizsgálatra. Most már gyakrabban ülök, mint talpon vagyok. ÉÉÉÉN! A térdem sajna a hétvégén bedurrant, gondolom a súly + meleg miatt. Csak felpócolva tudom pihentetni, meg napközben rajta van a fásli. Lihegek, ha lépcsőzöm és még két hónap ebben a gatyarohasztóban. Persze szeretném, ha kihúzhatnám a végéig.

Tudjátok ugye, hogy szombattól a hajógyári szigeten "gyereksziget" július 10-ig (csak hétvégéken). Tavaly voltunk. Már akkor élvezte az Eszter a programokat. Ha van időtök Ti is nézzetek el. A programokat megtaláljátok a www.sziget.hu/gyereksziget/programok oldalon (remélem jól írtam).

Ja és hétvégén a Velencei tónál voltunk. Eszter imádta. Meglátta a vizet és hangosan kacagott vagy fél órán keresztül, hogy megyünk strandolni. Plusz hihetetlen jól focizik és néha úgy hív engem, hogy ANYÁM (hogy ezt kitől tanultaKép?!)

bocsi, hogy önzőztem, de most megyek megint lábat feltenni, míg csajom pihenget

Tali, én/mi is szívesen megyünk.

Amnio, biopszia passzolom a kérdést.

pusza
bogár
32+0

tettem volna fel képeket, de pont lemerült az elemKép

pont felébredt, úgyhogy kimarad a lábfeltevés... (hangosan kacag)

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem csak, még egyben vagyok.
Hétfön este majdnem be inditották a szülést, egy túlbuzgó fiatal helyettes doki akarta kivarázsolni belölem a babát, de nem egyeztünk bele.
Kétszer mért magas vérnyomást 4nap különbséggel, és elküldött laborba aminek nem volt eredménye még, elküldött Uh-ra, aminek szintén nem volt még meg az eredménye, plusz a két magas vérnyomi mérésen kivül (akkor éreztem a fejemet rendesen...) teljesen jól éreztem magam.
Tegnapra szerencsére visszatért a saját dokim, ö is alaposan megvizsgált, megnézte végre a véreredményeket (minden negativ),nincs fehérje a vizeletemben, továbbra is normális a vérnyomim, igy összességében azt mondta, szerinte sem volt még itt az ideje az inditásnak.
ÁGynyugalmat rendelt el, pihennem kell most már végig.

Ja, és sikerült az állampolgársági vizsgánk, egy gonddal kevesebb, lehet ez is stresszelt az utóbbi napokban, ki tudja...Órisái frontok jönnek-mennek, még a páromat is megviseli, akkor én mit szóljak???

Hóvirágnak gratula a babához, Krissinek a pocaklakóhoz!

MEgyek is vizszintesbe, csak bejelentkeztem hozzátok is!

Barbi
38+5

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!Kép

Hóvirágnak óriási gratula!!!!KépKépKép

Krissi!Kép
Bár Te biztos nem tudod, hogy én ki vagyok, mert én később kezdtem írogatni, de én képben vagyok Veled, mert anno végig olvastam az arhívumot!Kép
Nagyon gratulálok!!Kép

Tegnap volt a védőnő. Elmondott egy csomó mindent a terhességről, meg a vizsgálatokról. Nem akakrtam kiábrándítani szegényt, hogy túl sok újdonságot nem tudott mondani. Végülis ez a dolga. Remélem, majd ha meg lesz a baba, akkor is ilyen lelkes lesz!! Akkor lesz igazán szükség a segítségre! Bár nekem akkor is itt lesztek Ti!Kép

Mától lecsökkentettem a Duphastont napi 1-re. Így kitart a 13. hét feléig. Szerintem úgy pont jó lesz. Szerintetek?

Mit gondoltok, már most kezdjem kenegetni a hasimat, vagy még ráérek?

Ja, és még egy kérdés:
Nekem már volt régen toxoplazma fertőzésem, kezeltek is akkor antibiotikummal.
Így én mennyire vagyok veszélyeztetett?

Mert most itt van anyukámék kutyusa 1 hétig megőrzésre, és hát muszáj megsimizni!
Na meg a párom előttem eszi a tatárbeafsteak-et, és csorog a nyálam, de nem merek enni egy falatot sem belőle.

Bocs a sok kérdésért, de most ez mind egyszerre jutott az eszembe!Kép

Puszi!
Zitus
10+5Kép

Kép
Kép
zituska28

Zitus Kép
kenegetés Kép ha a lelked megnyugtatja, akkor kend. De teljesen alkati, hogy kinek milyen lesz Kép
nekem a 2 pasassal összesen 2 csíkom lett, egyenként max. 5 cm hosszúak - sosem kentem semmivel-, mellettem feküdt a kórházban egy lány, kisebb hassal, mint az enyém, 1 babával, és csupa csík volt. Szóval ez egyedi. Kép
Toxo. Ha voltál toxós, akkor már nem lehetsz! nem vagy veszélyeztetett Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zitus! Én meg együtt lakok egy kutyussal, lakásban. Ha figyelsz a higiéniára nem lesz gond.
Én akkor kezdtem kenni, amikor éreztem nagyon huzodik a bör, nekem a testápolo nem jött be. Milupa terhességi krém az jo volt, csikom nem lett, de ez tényleg alkati,viszont meg sem éreztem ahogy nyulik a bör. Kb. 12 hetesen kezdtem kenni.

Lányok! Már irtam a toxora régebben, hogy nekem van eredményem kb. 5 éves hogy voltam fertözött, erre terhesen meg neg. lett. Erröl ennyit. Elvileg nem lehet, de ezek szerint mégis elkapható ujra

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
a toxonál a vírust mutatták ki, amikor fertőződtél?
mert Anyu épp azt mondta, hogy sok a "toxo gyanús" betegség mostanában, amiről később kiderül, hogy nem is az volt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hű nem gahyon volt időm visszaolvasni, zsufi napjaink vannak.Amit olvastam...tali lesz?KépTyűűű de jó Kép Meghívtok?KépKép

Olvastam Hóvirágról, gratulálok Noémi, nagyszerű szülessenek csak a csajok is ennyi kispasihoz!

Kriss, nagyon gratulálok ahhoz, hogy végre bevallottad, igen eddig is szorítottunk ezután is fogunk, téjékoztass minket és ne tűnj el! Kép

Tud vki vmit Szösziről meg Balázsáról? Úgy eltűntek! Jó lenne őket is látni a talin.

Edit olvastama hiszti hozzászólásodat. Hűűű de szeretném ha ilyen kötélből lennének az idegeim. Egyébjként én ezzel teljesen egyet értek csak nem tudom hogy fogom betartani, az is lehet hogy ha már nem a gyerekemre üvöltök rá akkor egy okoskodó tanácsadót fogok leütni és felkoncolom és úgy ugrálok a tetemén mint ahogy Balika vergődik majd a földön hidzti közben.Kép
Ja én is hisztis vagyok és képzeljétek mire vetemedtem a legutóbbi óriáshisztimkor,Kép a földet püföltem tehetetlen mérgemben. utólagt persze akkorát röhögtem magamon de akkor és ott csak így tudtam levezetnia dühöm. Engem is igennagyon katonásan elnyomva neveltek..hisztizek is. Sőt vallom hisztizni csak akányoknak szabad. Nálunk ez az én privilégiumom. Kép Pedig de rossz is az és tuti a gyerekneknek is rossz hisztizni. Balin is láttam már azt az "anya segíts elviselni magam" nézést hisztike közben. Jaj na megyek álmos vagyok nagyon. Jó éjszakát minden anyukának, porontynak és pocaklakónak. Pussz Erika Kép
hurki

Sziasztok lanyok!

Cat!

Nem vagyok sztahanovista, munka hose, nem akarom, nem akaromKépKépKépKép

En is itt vagyok, csak olvasgatlak sokszor, de valahogy nem tudok nagyon ilyen babas temakkal kozbeszolni, de a kepeket mindig megnezegetem, nagyon edesek. Nekem szepen lassan, illetve gyorsan telnek a napjaim, mindig hetvegen veszem eszre hogy eltelt megint egy het, mert en vasarnap fordulok a hetekkel. Szoval gyorsan novogetek, mar a 16. heten vagyunk a kiscsibenkkel, jovo heten AFP, de nem izgulok, mert a Joisten majd ugyis elintezi, ami a legjobb lesz, ugyhogy nyugiban vagyok.

Es lehet hogy erzem a kicsikenek a mocorgasat??? MOst este ahogy ulok a gep elott, mintha kaparaszna valaki odabent, lehet az mar??? Mar jo ideje randalirozik odabent...valahogy nagyon finoman, es mintha tegnap este is ilyen 9-10 korul erezhettem...
Juj, hat az csodajo lenne....

Madaran!

Itt vagyok, aranyos vagy hogy jossz es erdeklodsz utanam, remelem te is hamarosan itt landolsz kozottunk!!!!!

Egyebkent priman vagyok, kicsit ugyan faradekony, de kaja mar megy, nem hiztam semmit ugyan, egyelore inkabb kevesebb vagyok 1-2 kiloval, mint voltam. De most mar eszem rendesen mindent, remelem azert meghizok egy kicsit, nem akarok gebe maradni. foleg gyumi nelkul nem birom sokaig...
Ja, es a pocim mar akkora, hogy csak na!!!! Foleg, hogy eddig vilag eletemben befele gorbult, ugyhogy ilyet meg a ferjemmel nem lattunkKépKépKépKép Szoval borzasztoan elvezzuk...
Ja, es a legjobb, hogy a hulye kismamas konyvekben olvassuk a ferjemmel, hogy a kismama aggodalmai lehetnek, hogy lehet hogy haragszik kisbabajara, mert elcsunyitja az alakjat, de ne izguljunk, mert majd szules utan visszajon a regi alak. Nahat ezen rohogunk azota is...
Mert biztos haragudni fogok ra, meg kell halni... Erre varunk miota, es annyira elvezzuk a dolgot, ilyen meg soha nem volt!!!!! es akkor meg haragudjunk isKépKépKép

Krissi!

Nekem is remlik a neved, gratula, hogy itt vagy, soha nem keso!!!!!

Ja, meg Virag is, rad is emlekszem, orulok, hogy jol vagy.

Szivesen elmennek en is majd egy talira, hogy megismerjelek titeket, mert nagyon szeretem olvasgatni az irasokat, csak valahogy nem szeretek itt ulni a gep elott sokat, faj a szemem, es neha annyi van, hogy nehez utanaolvasni.

pusz

dodo
15+3

KépKép
Kép
dodo32

Hóvirág!Kép
Gratulálok! Hosszútávon sok boldogságot, egészséget, az első hónapokra pedig sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Krissi!Kép
Nagyon örülök, hogy sikerült! Tényleg lassan minden régi topicos itt van. Remélem hamar befutnak a többiek is!Kép

Hiszti téma.
Akik írták, hogy ők is hisztisek, azok hogy fogják vissza magukat amikor a gyerek előtt vagy vele kapcsolatban merül fel a dolog? Ugyanis a legjobban példamutatással lehet tanítani a gyereket, és ha azt látja, hogy anya is ezt csinálja, akkor azt átveszi. Szerintem is amikor a gyerek hisztizik nyugalommal kell reagálni, mert különben tart a hiszti és nem lehet másképp lecsillapítani a gyereket. De ez nem elég, ha a szülőt hisztizni látja.
Időnként engem is elfog a teljes kiborulás érzése, hogy mindjárt rákiabálok, csúnyát mondok előtte, vagy a büntetés, hogy ha ezt nem hagyja abba, akkor én meg majd... Pedig nem ez a megoldás az adott helyzetekben, tudom, de szinte folytogat a méreg. Egyedül lennék ezzel a problémámmal?
Most még viszonylag kezelhető a dolog, és nem fordul elő sűrűn szerencsére, csak azt nem tudom, hogy mi lesz ha már két gyerek lesz vagy több, és ha nem az egyik műsorozik, akkor a másik.

Reditke!Kép
Köszi hogy leírtad a szopin-elalvás-lelszoktató-tervedet! Kép
Én nem vagyok híve egyáltalán a sírnihagyás bármilyen formájának, de ez az én dilim. Kép Viszont gondold át, hogy nem vársz-e a terved megvalósításával egy kicsit. Ugyanis Dana mivel hasfájós volt, mi rengeteget ringattuk, úgy megszokta, hogy most is úgy alszik el. Az esti elalvás sokáig szopizással történt, de kb 1 hónapja erről leszokott. Szopizik ugyan, de nem alszik el közben. Viszont egyedül sem tud, ringatni kell. Én jobban örülnék ha szopizás közben aludna el, mert nagyon nehéz már ringatni.
Csak arra célzok, hogy valószínűleg Bálintkád is elhagyja majd magától ezt a szokást, és nem kell mindkettőtöknek kínlódni vele. Persze ez attól is függ, hogy mikorra tervezed az elválasztást ami miatt erre a lépésre határoztad el magad. Nem meggyőzni akarlak, csak véleményt cserélek. Kép
Illetve azt írod hogy már tart a leszoktatás, milyen eredmények vannak azóta?
Én kb ezzel értek egyet:
http://www.origo.hu/noilapozo/tanacsadok/20050406mamisuli.html?pIdx=2
http://www.origo.hu/noilapozo/tanacsadok/20050530mamisuli.html
Szeretem ezt a rovatot olvasni, sok érdekes dolog van benne. Kép

Az utóbbi két témában mindenki véleményét szívesen olvasom, még ha különbözőek is, mert nekem még csak elméleti elképzeléseim vannak, az még kérdés, hogy a gyakorlatban mindez hogy működik.

Pussz, Leone

KépKép
leone

Leone Kép
érdekesek a cikkek... ezek szerint a mi gyerekeink lelki sérültek Kép
mi hagytuk Mátét sírni amikor olyan 2 hós lehetett, bejártunk hozzá, vigasztaltuk, de ettől függetlenül pár napig sírt esténként.
Levi magától aludt el mindig is... csak most raplizik, mióta áll Kép tegnap visított majdnem 3/4 órát, de a cicin nem aludt el, így hagytam, be-bementem hozzá, simiztem a hátát, de nem ringattam, ő kézben sosem alszik el, nem is szeret kézben lenni sokat.

szóval nem tudom Kép

egyébként néha azt érzem, hogy egyre rosszabb a helyzet. Nemhogy afelé haladnánk, hogy átalusszák az éjszakát, lassan már Levi is kel éjjel minden nap Kép komolyan nem tudom, mit rontottam el.

Orsi
aki ma 4.30kor kelt, és azóta fent van, és tegnap éjjel is alig aludt Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Annyit mondtak akkor a fertözön, hogy voltam már toxos, ha gond ha terhes leszek. Aztán ugye baba sehol nem volt, eltelt pár év, majd terhesen meg teljesen neg. lett az eredményem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
ez tök érdekes... elvileg ilyen nem lehetne.
az összes minden negatív lett???
érdekes.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LeoneKép
Én is a másik párton állok, mint Orsi, önállóan kell tudniuk elaludni a gyerkőcöknek. Soha nem ringattuk álomba őket, nálunk ment a sírni hagyás, persze úgy, hogy tudták mindig, hogy ott vagyunk. 5 percenként bementünk, megvigasztaltuk őket, elmondtuk nekik, hogy aludni kell most, kis ölelés, simi, cumi, és ment az alvás. Pedig én sem bírom a sírást, nagyon ideges leszek tőle.
Amióta Samu áll, csak úgy alszik el, hogyha már hulla. Áll az ágyában, üvölt, és 15 perc sírás után leteszem aludni, és már alszik is. Csak ez működött, mert 9 kilót nem bírok elringatni, így is tropa a gerincem, derekam már. Oli szépen eljátszik az ágyában, gügyörészik, majd beteszi a cumit ha álmos, hasra fordul és alszik.KépKép Én nem látom zaklatottnak őket a sírni hagyás miatt. Bár ikreknél nem is működne ez az elringatósdi.Kép

Szerencsére az éjszakák már jók nálunk, 9-kor elalszanak és 6-kor kelnek. Megszűnt a felsírás.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
méghogy nem működne Kép az indexen egy lány épp most szoktatta le a talán 10 hós fiait a rongatásról, mert eddig az ment. De a fiúk nagyon ügyesen 1-2 nap alatt megtanultak elaludni.

Mintha Mátét és Levit olvasnám Kép Levi állva, amíg nem hulla. Máté meg max. játszik, ha nem olyan álmos még, de a legtöbb esetben 10 percen belül alszik.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

KRISSI:gratulálok még egyszer és nagyon örülök, hogy sikerült! Sokszor eszembe jutottál! Jössz a talira?

EDI:végül 19-ben maradtunk? Hánytól kezdődjön?

ERA:szerintem nélküled el sem kezdjük a talizástr!Kép

DODÓ:szerintem te is meg vagy hívva!KépIgaz lányok?

BEA,CAT:tegnapi minitalink olyan hamar elrepült, hogy jóformán nem is volt időnk beszélgetni!KépKépKépKépzeljétek pár perccel került csak el benneteket Berci!Mondtam neki, hogy a talin fiúk is lesznek, úgyhogy úgy néz ki ő is jön!

Most mennem kell, mert mióta itthon vagyok annyi dolgom van, hogy ki sem látszom belőlükKépKép

Virág+Kisbibe
7+5

KépKép
virág33

Sziasztok!

Elalvásról: Nekünk szerencsénk van, mert Kristóf az első elringatós hetek óta egyedül alszik el, olyan 2 és fél hónapos korától. Akkor magunk közé vettük a nagy ágyba, aztán mikor már nagyon álmos volt, mindig átvittem a sajátjába. Sokszor volt egy kis sírás ilyenkor, de mindig abbahagyta pár perc után. Mikor megtanult felállni, nálunk is ment a hiszti lefekvés előtt, de szinte soha nem vettem ki őt, csak simi volt és visszafektetés (persze feleslegesen). 1-2 hét alatt rájött, hogy nincs értelme sírni, mert úgyis aludni kell. Azóta az van, hogy vagy fekve marad, ujja a szájában, megmarkolja a takarót és pár perc múlva alszik vagy felpattan, integet majd leül játszani. Sokszor másfél órát is eljátszik ilyenkor, de már nem sír csak kiabál vagy magyaráz, aztán előbb-utóbb elalszik. Azért így sokkal könnyebb, mint elringatni. Orsi, Cat, tartsatok ki, előbb-utóbb rájönnek a srácok, hogy állva is lehet játszani, abbamarad a sírás, lefárasztják magukat és úgyis elalszanak.

Humi
humi

Humi Kép
ez jól hangzik! legyen igazad!!!
Azt vettem észre, hogy már nem is az a gond, hogy nem tud visszaülni, mert tud Kép ugyanis, ha nincs nagyon "bekattamva" (jajj mit írok a gyerekről Kép), akkor simán visszamegy játszani... de van, hogy annyira túlpörög, hogy már nem megy neki.
Akkor majd idővel jobb lesz Kép

Nálunk Máté a nagy eljátszós. Van de. csendespihenőnk, akkor Mátét még sokszor hallom, hogy kommandózik az ágyában, ilyenkor hagyok is bent nekik játékot, hogy ha nem is alszanak, de picit pihenjenek a félhomályban Kép

Virág Kép Cat Kép Bea Kép
minitali! lesz nektek nemulass, ha már mi is mobilisabbak leszünk... kocsi elvileg pénteken jön, ha minden igaz, ma indult el vele a nagykocsi Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Most látom elirtam, szoval azt mondták hogy voltam fertözött nem lesz gond ha terhes leszek. Igen, terhesen 3x nézték, mind totál neg. volt. Én sem hallottam még ilyen, lehet anno a fertözöben voltak bénák?...

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen Kép
valószínű Kép bár ilyet elszúrni azért nagy bénaságra vall.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az előző hozzászólásom elszállt.KépKép

OrsiKép
Gyere a következő minitalira, van még fű, az én gyerekeim nem tépték ki mindet, pedig szedik szorgosan.KépKép Olyan gyönyörű Virágék kertje, igazán a nyugalom szigete.Kép Na és a háziasszony sem rossz, hogy tűri a gyerkőcök mindenféle rigolyáit. Ma Samu például rajta csüngött egész idő alatt.

HumiKép
Remélem igazad lesz. Azt már észrevettem, hogy a gyerkőcöknél korszakok vannak, így ezen is túl kell esnünk. Samunak sem az állással van a gond, hanem azzal, hogy szereti cipeltetni a seggét egész nap, és cirkuszol ha nem lóghat rajtunk. Ez nappal nem is olyan vészes, de este Olit is felveri a visitozásával, amit állva művel az ágyában.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

VirágKép

Beszéld rá Bercit, hogy jöjjön, a párom nagyon jól érezte a magát múltkor, el sem lehetett vakarni a gyerkőcöktől. Legalább kap egy kis ízelítőt, mi vár ráKépKépSzuper kis délután volt, azért pihentél este, ugye?

OrsiKép
Nagyon remélem Levi lassan újra sírás nélkül alszik el. Nem lehet, hogy van valami baja, pocifájás, vagy valami, ami mostanság jött elő?

CatKép
Fiúk jól elfáradtak?

Bea
29+1

Bea
regibeus

Haliho!

Akkor tali 19-en?Kép

nahat csajok, szoljatok mar nekunk is minitalikkor, mi is kozel lakunk, 2 gyerekkel jol jon valami programKép
orsoly

Krissi Kép Gratulálok neked, bár nem ismerlek és te sem engem, de én is archívban láttalak korábban.

Lányok, csak elköszönni jöttem, mert holnap lelécelünk mindkét nagyszülő pároshoz (kb 200 km-re laknak, és egymástól olyan 60-ra, de szerencsére egyirányban). Bébivel én lennmaradok egész jövő héten. Szegény nagyszülők hadd babázzanak, szegény baba, hadd nagyszülőzzön, szegény anyuci hadd pihenjen egy kicsit és szegény apuci hadd dolgozzon éjfélekig anélkül, hogy anya óránként zaklatja, mikor ér haza.
Na puszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

JóregKép

Edit: nálunk is mindig ez van, amióta itthon vagyokKép Szegény férjemet nam hagyom dolgozni...Kép

Doris: köszi, hogy szóltál Marcsinak!Kép

Cat: a gyerekeknél tényleg vannak korszakokKép A lányaim pl. most (huhh, gyorsan lekopogom...) a boldog vagyok, hogy már csak két hét van a suliból és a mikor megyünk nyaralni-korszakban vannak. Szerencsére leckéjük már alig, és szó nélkül (!!!) is segítenek itthon.

Tegnap megvolt a genetikai vizsgálat. Az UH tök negatív, minden rendben a bébivelKép 53mm az ülőmagassága (hihetetlen, hogy 2cm-t nőtt 2 hét alatt!!!), 11mm a nyakiredő, van nózija és 17mm a fejátmérője (nem nagyfejű a gyerekemKép). A vérvizsgálatnál viszont magasabbak voltak az értékek, mint a normális. A doki azt mondta, hogy ez lehet egy bevérzéstől is, de javasolja a 16-18. heti újabb vérvételt. De még így is 1:3275-höz az esély a genetika rendellenességre (mmint a Down-ra), szemben azzal hogy ha csak a koromat néznék 1:375-höz lenne az arány.
Peti teljesen odavolt, bár nem mindig tudta kivenni a "hangyából" a gyereketKép Kaptunk felvételt is, azt néztük este BK helyettKép

Puszi:
Jovi
12+0
Ja, a mérés szerint 12+3 volt tegnapKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JoviKép
Nem írtad el Bélád tarkóredő méreteit ?Kép Szerintem az 1 mm, nem 11mm. Tök egészséges, olyan nehezen jött össze, hogy csak egy nagyon masszív baba maradhatott meg.Kép

Bélákról meg annyit, hogy egy ismerős pár babát várt, és nagyon fiút akartak, mert az előző házasságából a férjnek, aki Béla, lánya volt. Végig bélázták a picit, amikor kiderült 30. héten, hogy kislány. Kérdeztük az apját, hogy akkor mi lesz. Mondta, hogy akkor is Béla. Mire a barátnője, hogy nem Béla az, hanem Bella. Az utolsó pillanatig reménykedtek Bélában, semleges cuccokat vettek, majd kislány született, de Flóra névra hallgat.KépKép

BeaKép
Na ennyi nem elég azért a pasik lefárasztásához. Samut még este 9-ig kellett ugráltatni, hogy nagy bőgés közepette kidőljön.KépKép
Remélem hamarosan megint találkozunk. Bár még nem szólt Edi, de akkor én 19-re készülök.

EditkeKép
Jó pihenést, és irigy-irigy vagyok a kényeztetésre. Rám is rám férne.

Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép
Ma mégsem lépünk, majd holnap, úgyhogy azért egy gyors kérdés erejéig még benéztem.

Babakocsi szakértők Kép Nekünk van egy Graco Quattro Deluxe kocsink, ami jó, de nyárra a nyaraláshoz kellene egy esernyőtípusú, hogy elférjünk a kocsiban.
Most nézegettem a Brendon katalógust és ABC Easy Sport ami így kép alapján megtetszett.
Lényeg: olcsó legyen (max 20 ezer), picire hajtható, dönthető háttámla, he elalszik a bébi benne és le lehessen benne kötni, mert kiugrik. nagyon a stílus, szín, kerekek stb nem izgatnak, mert ezt úgyis csak nyaralásra használjuk majd.
Vélemény? Tapasztalat? Mit javasoltok?
Illetve tudtok-e arról, hogy Ausztriában olcsóbb, mert holnap megyünk Bécsbe.
Köszi előre is.

JoviKép Örülök a jó eredményeknek. Akkor most a szúrást kihagyod? Hogy döntöttetek?
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Bélához... van egy ismerősünk, aki cicát kapott tőlünk, még, amikor voltak kiscicáink. A cica lány volt, de ez csak sokára derült ki... No már őt Dezsőnek hívták - de hivatalos neve Dezső Margit lett Kép majd Dezsőnek született egy lánya, akit meg Józsinak kereszteltek el KépKép

Edit Kép
20.000 Ftért már fullextrás esernyőkocsik vannak!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Edit,Kép
Én egy csomót keresgéltem esernyőkocsit (nekünk is második kocsinak kellett). A 20 e körüli kategóriájúak túl nehezek voltak.
Mi Tescoban vettünk aksönös babakocsit 5000.- alatt, és tudja mindezt amit írtál. Igaz dönteni egyben lehet, azaz nem csak a háttámlát, hanem az egész ülőrészt, de jókat alszik benne Manóka. Sőt még napvédő teteje is van, csak a tároló rekesz hiányzik és nem is néz ki rosszul. Nem tudom mennyire lesz tartós, de amire kell arra tökéletes. Ez mondjuk pár hete volt, nem tudom van-e még.

Jovi,Kép
De jó hírek.KépKépKép Hogy döntöttetek amnio ügyben?

Humi
humi

Cat: persze, hogyKép 1,1mm a tarkóredőKép

Edit, Humi: egyelőre a nem mellett vagyok. Szvsz, ha ilyen erdmények vannak, minek tegyem ki magam egy 1:100-hoz esélyű döfésnek, nem?

Jól van, ha már így akarjátok, hívom BélánakKép Egyébként is csak azért nem írtam mostanában, mert úgy vettem észre, veszítek a népszerűségemből a bélázás miattKépKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

mármint azért nem írtam, hogy Béla...

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Humi Kép
Béna vagyok, de nem értem, mi az hogy az ülőrésszel egyben hajtható a háttámla?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép
billen az egész. Nem a háttálma... olyan, mintha pl. egy széket pillentenél meg hátra. Az ülőrész és a hátlap által bezárt szög megmarad, és az egész billen.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor úgy kell elképzelni, hogy a gyerek lába az égnek áll, a háta meg vizszintesen van, ha mondjuk ledöntöm?

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit Kép no de addig nem döntöd meg Kép
úgy lesz benne, mint pl. a hordozóban Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nem-e??!!
Nem ismersz, miket vagyok képes csinálni ezzel a kis szarossal Kép Kép Kép
Na jó, csak vicc, mielőtt valaki rámküldi a gyámügyetKép

Edit
Kép

Kép
reditke

Krissi: gratula neked a pocaklakohozKép

Reditke: szvsz Ausztriaban biztos olcsobban kapsz esernyokocsit, no meg tuti vannak olyanok amik nalunk nem, szal nezz szet ott isKép

el se hiszem, mindket kolkocem alszik...egyszerre....Kép
orsoly

Kép Edit Kép OK... nem küldjük Kép Kép Kép Kép
végülis egy próbát megér Kép lehet még élvezné is Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Még egyszer nagyon köszönöm a gratulációkat, nagyon jólesett.

Jovika, ezek klassz eredmények. De mégis mi alapján mondta a dokid a bevérzést?

Egy kicsit most elbizonytalanodtam. Én 11+3 voltam, amikor 1 mm-s nyakiredőt mértek. Szerintetek 4-5 nap alatt megvastagodhatott 2-3 mm-re???

Megint bizonytalan vagyok az amniot illetően. a vérvizsgálatról kinyomoztam, hogy csak 4-féle genetikai rendellenességről tájékoztat, a Down-kórról, a nyúlajakról, a nyitott gerincről, meg még valamiről, amit elfelejtettem. ezzel szemben az amnio rengeteg más kromoszómarendellenességből adódó betegségről is. Állítólag nem olyan nagy az arány, tehát nem 100:1-hez a vetélés. Főleg azok vannak veszélyben, akik Rh negatívok.
Huh, a fene se tudja már, hogy mi a helyes.
shaloya

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés! Tegnap óta itthon vagyunk. Sajna még nem tudtam visszaolvasni!

Nagyon jól vagyunk! Elég gyors és ezért fájdalmaabb volt a szülés! Én már teljesen kihevertem, mivel nem vágtak.
Rengeteg a tejcsi!
Még meg kell szoknia a kinti világot a pici lánynak! A bátyuskája imádja.

pusza
Hóvirág & Noémi

Hóvirág
milianya

Cat Kép
Ugye te irtad, hogy valami tök egyszerü "bébiörötök" van, amit a Metroban vettetk. Leirnád megint hogy pontosan mi a tipusa? Ugye ez a vasbeton födémünkön keresztül is tud jelet küldeni?!

Krissi Kép
Én nem rád gondoltam ám, de igy is nagyon-nagyon örülök. Még emlékszem rád 2002-böl, akkor akartunk mi is elöször babát, csak közbejött a párom betegsége, ugyhogy akkor leálltunk. Szuper, hogy te is babás lettél!

Hóvirág Kép
Azért ha lesz kis szussznyi idöd, irhatsz a szülésröl! Örülök, hogy jol vagytok!

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Edit,
Orsi nagyon profin leírta, hogy "mi az az egyben dönthető". Szerintem is kapsz Ausztriában klassz babakocsit.

Hóvirág,
De jó, hogy már otthon vagytok. Írj majd magatokról ha lesz egy kis időd!

Krissi,
Az amnioval tényleg ki lehet szűrni egy csomó genetikai rendellenességet, csakhogy nem szűrik abból sem csak a leggyakoribbakat, kivéve ha van olyan előzmény ami indokolja. Azt mondják túl drága lenne mindenkinél megcsinálni a teljes vizsgálatot.

Nem leszek Net közelben bő 1 hétig, de még tali előtt jövök majd.
Humi
humi

Szia Humi!
Ezt szomorúan hallom. Akkor mi a fenének kell megcsinálni, ha nem szűrik az összest, amit lehet?? Lehet, hogy az amnioval is csak azt a négyet szűrik, amit a vérvétellel?? Csütörtökön megyek genetikára. Asszem hazudok valami szaftos betegséget a családba.

Egyébként automatikusan a toxot sem szűrik, csak ha kéri az ember lánya. Tudom, hogy ezek a vizsgálatok drágák, de azért ha belegondoltok, mióta fizetjük a TB-t és még ennyi sem jár nekünk.

Minyu, köszönöm, én is emlékszem rád, mikor még beteg volt a férjed, ill. lábadozott. Örülök nagyon, hogy azóta ő is jól van és a baba is megszületett nálatok!
shaloya

Humi! Nekem a genetikus azt mondta, mert direkt rákérdeztem, hogy amnoinál minden kromoszomát megnéznek nem rendellenes-e. A prof. is ezt mondta meg a másik vezetö nö is.

Krissi! Nálunk kötelezö 4x! a toxo terhesen. De én is hallottam hogy másutt nem igy van

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SziasztokKép

Shaloya-Krissi: nem a dokim, "csak" egy doki, aki az Istenhegyi kl.-n dolgozik. Ráadásul nem is az UH-s mondta ezt a feltételezést, hanem a laboros. Uh-n semmi ilyen nem látszott.

Hóvirág: örülök, hogy minden OK VeletekKép Vigyázz magadra, pihizz sokat (tom, könnyű mondaniKép)!

Egy lombikos ismerősöm egy hete szült, 36 hétre. A babája még mindig inkubátorban, neki meg abszolút nem idult be a teje. Szegény, napokig gyömöszölte magát, 1-1 cseppért. Most már úgy tűnik végképp feladta a tejciért küzdést. Nagyon el van keseredveKép

Jovi
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?