Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon szépek a babák Kép.
Olyan hihetetlen, de ma 3 hónapos a Valér Kép.

Angéla
angéla

Pviki,

Betegyelek a táblázatba?

Angéla
angéla

Gabi,
Az én fiam is ennyit eszik, és nekünk is azt mondták, hogy ez normális.Kép Mi 3500-al jöttünk ki a kórházból, és egy hónaposan 5090 volt.Kép Csak a nagyanyja izgul, hogy el fog hízni.Kép De a kölyök jól van, még a hasa se szokott fájni. Mostanában már 200 g-ot eszik egyszerre.

KépKép
connie

Gyermekem már egy ideje a hasáról át tud fordulni a hátára. Ma pedig kitatáláta, hogy a hátáról is megpróbál hasra fordulni Kép Persze nem sikerült Kép, de nem sok hiányzott Kép.

Nagyon résen kell lennem Kép
angéla

Sziasztok!

Kata!
Remélem nem lesz semmi gond!

Angéla!
utólag is boldog névnapot kívánok, és köszi, hogy Lencsikének is tettél be fotót a táblázatba!
Ja..és főleg gratulálok az ögyes fiadhoz!

Nálunk sem megy minden úgy, mint a karikacsapás.
Lencsi az utolsó 2 napban azt csinálja, hogy szopás közben megfeszíti magát, homorít, és elkezd sírni, mejd megint ráharap a cicire, és nem is szív belőle semmit, újra eltolja magát. A másik cicre téve kiszívja a javát, majd újra kezdi a sírást. Arra gondoltam, hogy nem elég a tej, de akkor nem tudnék 30 grammot fejni szopi után. A dr. nő szerint fineszes a lány, és csak addig törelmes, amíg ömlik a tej, ha már erőlködni kellene, akkor nem szívja. Mit csináljak? Ilyen van? A 30 gramm tejcsit viszont nem fogadta el..Kép

Dalmi
dalmi

Dalmi
Az én lányom is ugyazezt csinálja! Vasárnap lesz 3 hónapos, és kb egy hete egy alkalommal csak kb 100g-ot hajlandó enni, pedig van még tej (persze az nem ömlik már a szájába. Utána meg 1,5-2 óra múlva újra enni kér. Van, hogy 7-8 etetés is kijön így egy nap. Mondjuk éjjel szerencsére nem ez van. Először a melegre fogtam, aztán a szélre, de úgy látom kezd beállni erre a ritmusra, aminek én nagyon nem örülök. Így nem is tudok elmenni sehova nélküle, teljesen kimerít.. Pedig már 4 óránként kajált, tök jó napirendünk volt. Én sem tudom, mit csináljak!? Arra gondoltam végső megoldásként, hogy adnék neki egy kis tápszert kiegészítésként, hogy visszaálljunk a 3,5-4 órás kajára. VAgy ez hülye ötlet? Segítsetek!
köszi,
Ági

KépKép
fanka

Ági!
Lenke szerencsére még alszik 4 órát egyhuzamban, de félek, hogy nem sokáig. A drnő nekem azt mondta, hogy amíg alszik, meg gyarapszik, nem kell neki tápszert adni.
Annyira remélem, hogy ez csak átmeneti...

Dalma
dalmi

Dalma
Panni is gyarapszik, összeségében megeszi a napi adagját, csak hát nem úgy, ahogy eddig. Olyan jó volt az eddigi kiszámíthatóság, pl. el tudtam menni 2-3 órára, amit most nem merek megtenni. Ma reggel azt csináltam, hogy miután az egyik cicivel végzett(azaz volt még benne, csak a kisasszony nem volt hajlandó erőlködni érte), áttettem a másikra, amiből még szopizott kb 5 percet. Így 7-11ig aludt. 11kor arra a mellemre tettem, amivel reggel végzett, de utána nem fogadta el a másikat, pedig tök keveset evett. Nem is aludt, fél kettőkor már követelte az adagját! ÁÁÁÁÁÁÁ, nem is ragozom tovább, kezdem elveszíteni a türelmem. Most alszik, de fogalmam sincs meddig. Minden esetre őt ez nem zavarja, nagyon jó kedvű szerencsére. Csak engem csinál ki. A tápszerrel még várok, köszi a tanácsot.

ÁgiKép

KépKép
fanka

Lányok!

Ha valakinek kell ez a babazene szívesen elküldöm postán egy cd-re írva az első kettőt, csak írjon postacímet.
Édesek a picurok nagyon Kép
jammie

Jammie!

Engem érdekelne és nagyon rendes tőled, hogy felajánlod. A profilodban lévő e-mail címre mehet a címem? Szerintem add meg te is a tiéd, és én küldök előre üres CD-t.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Vaktyuk,
5:07-kor. Te?

Dalmi, Ági,
Nálunk detto ugyanez van!!! Azért is kérdeztem, hogy ez növekedési ugrás-e, mert mi meg átszoktunk a kétóránkénti szopikra (még "ifjúkorában" sem kért enni ilyen gyakran!!), és szopizás közben meg eltolja magát és sír. Én is kezdtem már azt hinni, hogy nem elég a tejcsi, mert mindig mind a két mellet kiüríti, de ma próbáltunk neki pótlást adni (fagyasztott lefejt tejet), és alig volt hajlandó többet enni a normál szopizáson túl. Már próbáltunk mindent: hátha büfiznie kell, de nincs büfi, hátha nem is éhes, de amint letesszük, sír, hátha csak kézben akar lenni, de akkor meg dobálja magát, amit olyankor szokott, ha éhes. Valaki mondjon valami okosat!!!!!!!!!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

DAlmi, Fanka, Borbolya!

Engem is ez a probléma nyomaszt kb 2 hete, azzal a különbséggel, hogy mi kezdettől fogva néha tápszeres kiegészítésre szorulunk. A cici után a cumisüvegen is ugyanúgy sír 2-3-4 szivornyázás után, ha abbahagyom az etetést és a vállamra veszem akkor megnyugszik, de megint elkezd tátogni. Adok neki megint és kezdődik előről az egész kör és így extra maratoni akár több mint 1 órás etetések és másfél órás sírás-nyöszörgésbe illetve ordításba torkollik. Van olyan nap, hogy egyszer valamikor többször fordul elő. Én a pocakfájásra gyanakszom, mert ilyenkor feszeng, sokat pukizikm közben. Ti nem gondoltatok ilyesmire? Gondoltam arra is hogy , hoyg nem termelődik elég tej, de én még kb. 20-at tudok kifejni, amit ő már nem szív ki. A cumisüveges-tápszeres folytatás esetén is ugyanezt csinálja. Luca 15-én lesz 3 hónapos, elvileg még benne van a pocakproblémás életkorban.

Üdv: gezenguz
gezenguzerika

Sziasztok!

Angéla
Örülnék, ha betennél a táblázatba. Dóra március 18-án született a Schöpf-Méreiben. 3290 g-mal és 53 cm-rel született, most kb. 5210 g. Remélem, minden adatot megírtam.

A szülésről röviden annyit, hogy Dórit pár nappal túlhordtam, így már nagyon vártuk az érkezését, főleg, mert naponta többen is telefonáltak, hogy egybe vagyok-e még.
A végén már teljesen úgy éreztem, hogy soha nem fog elérkezni a szülés pillanata. Aztán minden olyan gyorsan és váratlanul történt, hogy időm sem volt felfogni az egészet. Délután 3-kor az orvos még semmivel nem biztatott, és arról beszéltünk, hogy ha semmi nem történik, hétfőn be kell feküdnöm a kórházba. Ez persze kellőképpen elkeserített, de szerencsére erre nem került sor. Este negyed 9-kor elment a magzatvizem és rá kb 20 percre meg is indultak a fájások, amelyek rögtön 2-3 percenként jöttek. Úgyhogy 9-kor indulás a kórházba. Mikor beértünk, megvizsgált egy orvos, akkor 2 ujjnyira voltam kitágulva. A választott szülésznőm éppen ügyeletes volt, és egy szülésnél segített, így kb. 30 percig teljesen egyedül vajúdtam a várószobában. Ez történetesen nem volt rossz, azt hiszem, nem tudtam volna magam mellett elviselni senkit. Mire bejutottam a szülőszobába és megvizsgált a szülésnő, már teljesen ki voltam tágulva. Közben az orvos is megérkezett, és már szültünk is. Időközben a férjem is bejött hozzám és végig ott volt a szülés alatt. A kitolási szakasz nálam eléggé elhúzódott, mert hiába nyomtam, nem történt semmi, azaz nem nyomtam jól, így ez 30-40 percig eltartott. Végén már a doki ráfeküd a hasamra, hogy segítsen a babának kibújni. De még így is az egész 3 óra alatt lezajlott. Azóta is sokszor lejátszódik benne az egész, és az furcsa az egészben, hogy nem tudom felidézni azt az érzést, amikor a babát a hasamra tették. Vannak róla fotók, de leginkább arra emlékszem, hogy nem is tudtam rendenes megnézni, mert alig láttam az arcát. Miután összevartak és visszahozták a babát, rögtön mellre is tették és szopizott is egy keveset. Azóta is csak anyatejet kap.

Az én lányom sem valami nagy evő, bár az első hónapban több mint egy kilót hízott, azóta kicsit visszafogott a tempóból, főleg az elmúlt időszakban. Például mikor megkapta az oltását, utána pár napig alig evett.
Néhányan írjátok, hogy 150-200 g-ot eszik a babátok, hát nálunk a 100 már nagy szónak számít. Szóval én is állandóan aggódom, közben tudom, hogy nem lenne szabad. Azt mindenesetre megfigyeltem, hogy minél jobban idegeskedem, anál kevesebbet eszik ő is. Így ha már nagyon kikészítem magam, akkor szoptatás alatt beteszek egy nyugis zenét, hogy relaxáljak.

Fanka
Szerintem ne adj a babának tápszert, főleg, ha van elég tejed. Inkább fejjél le egy kis tejet, ha el akarsz menni, azt oda lehet adni neki kiskanállal, én már próbáltam, és nagyon gyorsan meg lehet így is etetni, persze ha hagyja, és nem köpi ki a felét. Vagy próbáld meg magaddal vinni. Én is mindenhova vele megyek, és elég sok helyre elmentünk már. Mindig akadt egy félreeső hely, ahol meg tudtam szoptatni. Általában a hordozókendőben magamra kötöm, így hamar elalszik.

Szerintem újra be fog állni egy kiszámítható napirend, de a babák is változnak, ez most lehet, hogy egy ilyen időszak. Én is 7-8-szor etetek egy nap, van, hogy tovább kibírja, van hogy hamarabb kér enni.

Sziasztok Pviki
pviki

Sziasztok!

Okosat mondani nem tudok, csak azt, hogy nálunk is ugyanaz a helyzet Kép Holnap lesz 11 hetes a kisasszony. És én se merek egy óránál hosszabb időre kimozdulni. Ráadásul nem is hízik rendesen. Párom ma besokallt, közölte, hogy orvost váltunk, mert a mién link (a dokinéni szerint elég, hogy két hónap alatt 1 kg hízott és azt is mondta, hogy a 3. hónapban már nem érdemes hetente mérni, a havi gyarapodás legyen meg) Vizeletvizsgálat nekünk is volt, az negatív. Viszont 9 centi nőtt 2 hónap alatt, a Iboly honlapja szerint 2,5 az átlag. A férjem azt is mondta, hogy jó lenne ha lekattannék a trendi kismama dologról (szoptatok ha belegebedek is), nem érti, hogy miért nem pakolom bele a lefejt tejet Zsófibabába (persze, ha éhes marad megkapja, de csak úgy nem szoktam odaadni, mert ugye akkor az az üzenet a ciciknek, hogy kevesebb tej is elég). Én meg persze bőgök mint a vizfolyás és már tényleg nem tudom hogy mikor csinálok jót. A huzattól sikerült összeszednem egy hallójárat-gyulladást, csíkozták fülem Kép
Bocsánat a sok panaszkodásért Kép. Kata remélem rendben lesz minden a babócáinkkal. Ági, Gabi, Borbolya, Zsuba gyönyörűek a csemeték!
Tamesz biztos jól fogsz dönteni!

sziasztok,

Eszter
wester2004

Sziasztok

Borbolya en 17.03 korKép , nalunk is ugyanez volt ma deltol este 9ig egy orat aludt es kozben vegig nyugoskodott, semmi sem volt jo amint elaludt volna, egybol felkelt.....tegnap kapta meg az oltast persze a tegnapi napot vegigaludtaKép

Eszter
Miert stresszeled magad ennyire?????
Tudom konnyu masnak okosnak lenni de en mar a tejen reg nem aggodom, ugysincs annyi amennyi kene, ha idegeskedem csak megkevesebb lesz, masreszt lehet, hogy link az orvosotok de a normal hizas heti 120-150 g, kerdezd meg esetleg anyukadat te mennyit hiztal ilyen idos korodban bar ez nem mindig mervado, lehet te is ilyen voltal, es igaza van a parodnak ez az egesz szoptatasi mizeria amit mestersegesen tud mindenki gerjeszteni korultte pl elso kerdes nem az-Te hogy vagy, hanem van tejci eszik a baba??
Az a lenyeg te jol legyel es azt a torpe is megerzi hidd elKép

Kép
vaktyuk

Jammie!
Húúúú, az nagyon szuper lenne, ha nekem is fel tudnád írni a babazene cd-t. Nem mintha spórolni akarnék Jázminon, de azt a kb. 6000ft-ot másra is tudnám költeni....
Én is küldök cd-t, csak megírod majd, hogy milyen címre?

Eszter!
Hááát, nem tudom, hogy link-e a dokitok, de ha a tiétek az, akkor az enyém is (márpedig nem ez a véleményem róla!). Nekünk azt mondta a doki, hogy az első hónapban 400gr, a másodikban 600gr a növekedési ütem, és így két hónaposan plusz egy kilónak kell a babán lenni. Ez a minimum. Ettől több lehet, de kevesebb semmiképp, mert akkor gáz van. Jázi 3.850gr-mal született, és 2 hónaposan volt 5.030gr, ami a doki szerint tökkkkkkéletes.
A hosszúság kapcsán annyit, hogy Jázi 55cm-rel született, és 2 hósan volt 62cm. Én valahol azt olvastam, hogy az első hónapban az 5cm-s növekedés az átlagos, és utána a havi 2 cm. Meg akartam neked ezt a cikket keresni, de sajna nem találtam, viszont íme egy kis számhalmaz:
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm
Ennek alapján nálatok is minden oké.
Szóval ezek miatt szerintem abszolút ne izgulj!!!

És jobbulást kívánunk!!!

Kép

Jázmin(9+6)+Brigó

Kép

Kép
brigó

Én írtam a topicban a 6.000. üzenetet!!!! (és a 6.001-t is Kép)

Erre inni kell, így megyek, bedobok egy kis reggeli kakaót!!!!

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Na, jól beletenyereltem a nagy közös problémába.. Azóta, lekopogom, talán javul a helyzet.

Erika!
Én is gondoltam arra, hogy a pocakja miatt van, mert Lencsi is gyakran pukizik, és olyankor nyugisan folytatja az evést. A böfik is könnyítenek rajta, de eléggé frusztrált a gyerek, amikor félig jóllakottan azt szeretném, hogy böfizzen.
Borbolya!
Lencsi kezdettől fogva minkét mellemet kiüríti, valahogy a kórházban így állt be a dolog, létre is jött egy kedvező egyensúly, nem fejek, de a gyerek elégedett. Gondoltam eddig, de mióta sírdogál, már nem ezt gondolom. Nálunk a gyarapodás kb. havi 690 gramm, amivel elégedetlen vagyok, annak ellenére, hog én is a 400, 600, további hónapoban 600 gramm gyarapodási előírást ismerem. Gyakran filózom azon, hogy én miárt nem tudok fejni, nekem miért nem olyan pufifánk a gyerekem, mint amiket látok fotókon. Persze nem sovány, csak mégis megnyugtatóbb lenne. Lencsi egyszerre kb. 120-140 grammokat szopik, ami szintén nem sok, de ha elosztom a napi adagja kijön vala. Ráadásul ő is 5 cm-t nőtt.
Alszik is, szóval meg tudom győzni magam, hogy nincs semmi gond, de egyre nehezebben. A fejlődási ugrás nekem is eszembe jutott, és most, hogy már békésebben szopizik, és vigyorog, gyanítom, hogy az is közrejátszhatott, na meg a pocakfájás, hascsikarás mémg mindket is sújt, miután Lenke hétfőn még csak 11 hetes lesz.
Egyszóval baromi nehéz, és más topikok tapasztalataiból is csak annyival bíztatom magam, és titeket is, hogy kitartás a dolog kulcsa. Nem kell rögtön pótolni, persze ezt csak azután mondom, hogy Lenke nem fogadta el a pótlást.

Jó ez a topik, hogy megbeszélhetjük a tapasztalatokat. Kiváncsi vagyok a fejleményekre, és én is írom majd az enyémeket!

Dalmi
dalmi

Sziasztok.
Koszonom a valszokat, megnyugodtam hogy nem tulsulyos a gyerek....Kép Jo olvasni benneteket, mindig tudtok nekem jo sok fontos es uj informaciot mondani...Tudom hogy senkinek nem konnyu, de nekem itt messze vedonok nelkul tenyleg ti vagytok a legjobb tanacsadokKép.
Gyorsan rakok fel ket kepet a mai setalasrol...nalunk mar delutan van, nektek azonban szep napot, es jo idotoltest a babakkal...
Gabi es NolanKépKép
gabii

Brigó, Tücsök meg akit még érdekel!

A profilomban lévő emilre várom a címeteket.
jammie

Sziasztok.

Teljesen új vagyok, már régóta olvaslak benneteket, nagyjából azóta, hogy Babus Kristófja megszületett. Nem tudom csatlakozhatok-e hozzátok?

Kép

Kép
vizimano

Bocs, de az lemaradt, hogy Ákos fiam 2005.árpilis 14. napján született, 3080 grammal és 55 cm-vel a 38. héten.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!
Tegnap nagyon rossz napunk volt szinte egész nap még álmában is sírt,már én is vele.Evett,tiszta volt a pelus csak aludni kellett volna,nem tudott.Elkezdődött az ordítás és órákon át ment.Márteljesen kész voltam.semmi sem volt jó.Másnál is előfordul ez?Ilyenkor mit csináltok?Adjatok tanácsot kérlek benneteket,mert nagyon rossz volt.Tegnap még a has fájásra nem gondoltam,de ma megint felsírogatott és utána jött a rotyi.Zöld és majdnem nyálkás ez mitől lehet?mégis csak a hasa fájhatott tegnap?Elkezdtem neki adni az infacolt,használja közületek valaki?Na most a sok kérdésemmel megint csak magammal foglalkozom,de előre is köszönöm a válaszokat.
Nem tudom miért ilyen a kakija,szinte alig eszem valamit,lehet hogy pont az a baj mert mellé meg megiszom 4 liter laktoherbet kb.

Brigó
Édes Jázi.

És minden baba édes.
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Köszi a nyugtató szavakatKép Azért a teljes képhez hozzátartozik, hogy az egy kiló a visszaesett súlyhoz képest jött össze: 3700-ról 4700-ra gyarapodott két hónap alatt, szóval súroljuk a lécet, 50 centiről 59 centi lett. Vasárnap óta nem mérem szopikat ez egyébként jót tett, nincs a stresszelés a mérleg fölött, viszont tegnap megmértem pucéran és öt nap alatt 5 dekát hízott (jó, az igaz, hogy egy kiadós kaki-pisi után után mutatott ennyit mérleg). Egyébként egy kedves, kiegyensúlyozott, mosolygós, alig síró baba. Én 1 éves koromig duci voltoam, aztán mikor elindultam lefogytam, olyannyira, hogy folyton gondok voltak az evésemmel (húúú, 180 centihez voltam 45 kiló), a párom nagyon vékony. Szóval tiszta pillanataimban meg tudom magyarázni, hogy miért vékonyka Zsófibaba, de ha elborul az agyam akkor rémeket látok, (lehet, hogy van vmi rejtett betegsége ami nem jár más tünettel, csak az elégtelen gyarapodással és hasonlók)És jól be is stesszelem magam (mindjárt 3 hónapos (18-án lesz), majdnem 4 kilóval született és még nincs 5 kiló.És amíg mértem a szopikat láttam, hogy a napi adafját megeszik, hisz 650-700 grammokat szopizott.
Jázmin és Nolan nagyon nagyon édesKép

Vizimanó, persze, hogy csatlakozhatszKép
Jammie, lehet, hogy majd én is élek a lehetőséggel, nagyon kedves vagy!Nekünk olyan cédénk van, ami komolyzene de a háttérben olyan hang szól mint az anyaméh. Nagyon jópofának tünt, de őszintén mondom, hogy inkább engem lazít el, kistörpe ahelyett hogy elaludna, akcióba lendül (Na ja, a pocakmomban sem volt nyugton). Akit érdekel szívesen átveszem én is, emilcím a profilomban!

sziasztok,

Eszter
wester2004

Sziasztok
Szopival nálunk is ugyan ilyen gondok vannak. Én próbáltam tápszert adni, de nem fogadja el. Viszont össze-vissza eszik egész nap és nála sem lehet kiszámolni, hogy mikor akar enni. Így én sem merek elmenni nagyobb sétára. A szoptatási "szrájkhoz" nekünk még hozzá jön a kisfiam féltékenysége. Tegnap az egész lakásból 20 perc alatt akkora kuplerájt csinált (a védőnő pont itt volt), hogy nem lehetett a lakásban a földe dobott ruháktól, könyvektől, elborított székektől megmozdulni. Nem is sorolom....

Panni: remélem nincs semmi baj, A tejcsi viszont akar szokott még kevés lenni ha valaki keveset pihen és idegeskedik. Tudom, hogy nehéz a két gyerköc mellett, mert én is nagyon megszenvedem. Bár tudtam, hogy nehéz lesz, de azt nem, hogy ennyire.........

Tamesz: a szabadság jár, ha vissza mész dolgozni, akkor vagy ki tudod venni vagy kifizetik. Sőt a TGYÁS, GYED másfél évére is jár még. Be kell fejezenm, mert a kislányom reklamál.

Jammie: én is szeretnék babazene CD-t. Ha megadod a címed küldök CD-t. Köszi.
Monika
monazsu

<font color="808080"><font size="-2">Timurr! Bocs hogy 2004. nyári babásként belekotyogok, de a múltkor véletlenül rátok kattintottam az én topikom helyett, és azóta rendszeresen olvasgatlak titeket. Olyan jó kis csapat vagytok.

Szóval a zöld kaki, hasfájás témában. A laktoherbtől is fájhat a hasa. Főleg négy litertől. Nem kell négy litert meginni semmiből, főleg nem muszájból. Két, két és fél liter folyadék legyen meg, de a fölött csak akkor igyál, ha jól esik. A zöld kaki lehet a sok első tejtől is. Nem tudom, hogy milyen szisztémában szoptatsz (egy mell vagy két mell, ha kettő milyen hamar teszed át a másikra, fejsz-e mert akkor a túltermelés miatt lehet túl sok első tej.) Az alig eszemben nem tudom mi van benne neked, de van akinél a tejtermékek okoznak problémát, amit az anyuka elfogyaszt. Ennyi infó alapján ezek jutottak eszembe, remélem, valamelyik segít.

Jó babázást mindannyiótoknak!

Zita</font></font>
pzita

Timurr: kórházban megittam 2l Lactoherb teát, volt is tejem a császárt követő napon már, de Manó olyan szinten szenvedett,hogy állandóan tekergett, sírt zöld volt a kakija és rotyogott is. Amikor abbahagytam a teát jobb lett a helyzet, már kezelhető a hasfájása, és nincs hasmenés, meg nyálkás széklet. Infacol nekünk nem segített, Espumisan sem, csak a Gripe Water, de az csak 4 hetes kor után adható. Bocs,hoy belekotyogok.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Elnézést hogy ismeretlenül berontok hozzátok. A 2005 nyári babás topikból jöttem, ahol felmerült egy kérdés, amire ti talán mint kórházat megjárt anyukák tudjátok a választ.

Mi történik akkor, ha a kismama házassági anyakönyvi kivonat vagy hajadonságot/válást igazoló papir, illetve apasági nyilatkozat nélkül állit be a kórházba szülni? Mit irnak ilyen esetben a születési anyakönyvi kivonatra? Mert azt ugye már a kórházban kiállitják? Kiállitják ilyen esetben egyáltalán? Vagy utólag kell bemutatni a papirokat?

Előre is köszi!

rokica
27+3

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

<font color="808080"><font size="-2">Rokica!

Az anyakönyvi kivonatot nem a kórház állítja ki. Hanem az az anyakönyvi hivatal, ahová tartozik a kórház. Ha nincs ilyen, akkor plusz utánajárás.

Zita</font></font>
pzita

Sziasztok

Rokica korhaztol fugg de altalaban ott szoktak elkuldeni a hivatal fele az iratokat, ha nincs semmi akkor az anyuka nevere anyakonyvezik.
Timurr csatlakozom Vizimanohoz ezek a tejet elosegito teak rossz hatassal vannak a kicsikre has ugyileg, puffasztjak oket. Infacol sztem elso idokben hasznal aztan semmit, nalunk a gripe water+narancsle kombinacio valt be, es a tegnapi nyugi sztem mindenkinel altalanos volt, azota is komas nalunk a kiscsirke hogy tegnap az egesz delutant atnyugizte, ja ill tornaztasd a combijat nyomd oda a pocakjahoz tisztabateveskor, az is segit valamennyitKép
Eszter ha napi asszem 3 pisis kakis pelenka van akkor a kajcsi mertekevel nincs baj.
Meg sztem a babak nem tudnak kevesebbet enni mint amennyit ok igenyelnek mert akkor mar kihalt volna az emberiseg

Kép
vaktyuk

Vaktyuk!

A narancsléből mennyit és hányszor adsz a gyermeknek? Tegnap a mienk is kapott narit, igaz csak 7 hetes, de nagyon tetszett neki cuppogott ezerrel. Nem válogatós,megeszik minent, néha az is a baj hogy túleszi magát.......

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Mire visszaolvastam, jól elfelejtettem, mit ki kérdezett, úgyhogy ömlesztve:

Tátogás szopi közben: Ákosnak ilyenkor büfiznie kell, ha az éhség miatt tátog, akkor keresi is a cicit, vagyis kapkodja is a fejét.
Aztán ő még szokott nyügizni szopi közben, akkor is, ha kakil vagy pukizik, ha túl tele a pelus, vagy ha be van dugulva az orra.

Nekünk kezd rendeződni ez az össze-vissza szopi dolog, mióta nem dőlök be neki, és nem hagyjuk abba a szopit rögtön az első pihinél. Azóta egy-egy szopira kb. 2x annyit eszik, de a napi összmennyiség ugyanannyi.

Egyébként a szopis topikban is ez a téma.Kép

Timurr,
A 4 liter Laktoherb sztem is sok, mert olyan illóolajos összetevők vannak benne (a kömények és az ánizs), ami átmegy az anyatejbe, és simán meghajthatja a baba hasát. Én is csak egy litert iszom naponta belőle, összesen meg kb. 3 liter folyadékot, mert kb. 1 liter tejcsi kell naponta. De ennyi jól is esik, nem erőltetem.

Infacolt mi használjuk, és jó is, de csak naponta 3x egy cseppentővel, nem minden szopi előtt. Reggel kap, a délutáni alvás után és este, lefekvés előtt.

Az nem jó, hogy alig eszel, mert a tejhez kaja is kell, főleg fehérje. Én húst eszem hússal, mert a tejtermékektől fáj Ákos hasa, neki attól volt zöld és nyálkás a kakija. Tejkiütések nincsenek a babádon? Sógorom szerint a tojással kell még nagyon vigyázni, meg a füstölt és túl fűszeres kajákkal. Tojást sem eszem egyáltalán.

Rokica,
Jól emlékszem, hogy te az Istvánban fogsz szülni? Ott jön az anyakönyvvezető az iratokért, és felvenni az adatokat, hetente 3x, ha jól emlékszem. 10 nap múlva lehet menni a Bakáts téri hivatalba (IX. ker) az akvi kivonatért.

KépKép
connie

A gyarapodási adatokhoz: azt ne felejtsétek, hogy ezek átlag adatok, amiben benne vannak a gyorsan és a lassan gyarapodó babák adatai is, és ezért nagyon megtévesztőek lehetnek!! Ha egy baba fél kg-t hízik egy hónap alatt, egy másik meg 1,5 kg-t, akkor a nemlétező átlagbaba pont egy kg-t hízik.

KépKép
connie

Valaki kérdezte a megnyugtatást/altatást is. Mi a következőkkel szoktunk próbálkozni:
- ringatás
- énekelünk neki valami monoton altatódalt (általában saját szöveggel, mert a hivatalosat nem tudjuk)
- apa free-style rapszámokat ad elő, és arra "táncoltatja" a gyereketKép
- ütögetem finoman a fenekét
- törökülésbe ülök, és beteszem az ölembe - ez a kucorgás miatt hasfájásra is jó
- masszírozzuk a pocakját, vagy csak ráengedjük a tenyerünket
- cumi
- mellkasra téve jó erősen átkaroljuk
- talpmasszázs
- bekapcsoljuk neki az orrszívó motorját

Ezeket általában kombinálva alkalmazzuk, kezdve a több mozgással járó módszerekkel, és végezve a finomabbakkal.Kép

KépKép
connie

Vizimano en ugy szoktam hogy 25ml frissen facsarthoz adok 75ml vizet es azt siman megissza egy nap alatt altalaban 1,5dlet iszik meg hashajtasra szuper meg ugye mi felig taposak vagyunk kell meg a folyadek plusszban

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Nos, vívódtam itt egy ideig magamban, hogy elküldjem-e ezt a hozzászólást, de úgy döntöttem, megteszem, ha valakinek nem tetszik, ugorjon.

Látom, hogy már többen is adtak a babának narancsot, és ha jól emlékszem, a múltkor a citrom is felmerült csuklás ellen.
Talán nem mindenki tudja, hogy a narancs, citrom és a többi citrusféle elég komoly allergén, 1 éves kor alatt nem javasolt az adása. Éppen ezért döbbentem meg a múltkor, amikor Vaktyúk azt írta, hogy a gyerekorvos ajánlotta.
Persze, mindenki azt ad a gyerekének, amit akar, de nem árt, ha tudjátok.
Itt van egy cikk, amiben szó van róla, de többet is lehet találni, ha valaki kíváncsi rá.

http://home.tvnet.hu/~a3807/allerg.htm
zsana75

Zsana,
Én is ugyanezen tipródom, ezért tegnap 3 kis műanyag kanállal kapott csak narancsot. Nem tudom, hogy mit tegyek. Teljesen egyoldalúan táplálkozom már, nehogy valamit én egyek meg, és azért fájjon a kis pocó. Mi is félig táposak vagyunk, mert sajnos nincs elég tejem és ezen semmi sem segített, pedig mindent kipróbáltunk amiről csak hallottam/olvastam. Ehhez jön, hogy még a ciklusom is helyreállt és a fiam egy hétig szó szerint köpködte ki a tejet, én meg sírtam.
Viszont nagyon sajnálom szegényt amikor bennrekednek a pukik. Próbáltam szélcsövet, babateát, masszázst, hordozást, és semmi sem hozott eredményt. Tényleg csak a GripeWater segített. Sajnos hidegfront előtt ez a kínlódás rosszabb lesz, volt olyan, hogy 16(!) órán keresztül nem aludt.

Hát ez az oka annak, hogy úgy gondoltam, hogy végszükség esetén adok neki narancslét.

Ha valaki tud jobbat, én mindenre nyitott vagyok, hiszen én is a legjobbat akarom Ákosnak és nem akarom elszúrni egy életre.

Kép

Kép
vizimano

Zsana,
tudtommal az étel allergia rögtön jelentkezik, (mint nálatok a tejtermékekre), vagyis rögtön látszana, ha nem bírja a baba a citrusféléket. Legalábbis azt hiszem. A későbbi allergiának meg nem készíti elő a talajt, az ételallergiák kicsit külön kategória az allergiákon belül is.Kép
Bár én nem adok neki semmit anyatejen kívül.Kép

KépKép
connie

Itt: http://hirdet.net/doki/allergia.htm találtam egy elég részletes cikket a táplálékallergiákról, tünetekről, meg az allergénekről (közte a citrusfélékről is).

KépKép
connie

Köszönöm szépen a válaszokat.
Egyértelműen vissza fogom magam tea ügyileg,nem különösebben vagyok oda érte úgysem.
Ennék én többet csak nem tudok,mert ügye mint írtam szinte állandóan rajtam alszik el a manó és akkor nem tudok mozogni,amikor lerakom na bepakolok a mosógépbe,elmosom ezt-azt,elpakolódok még csak ezt-azt és a kaja marad utoljára,mire enni tudnék felkel és kezdődik minden előlröl.A kajám:reggel:1 zsemle vajjal,tegnap fél kefír (az belefér nem?),délbe amiért kitudok futni a konyhába ha kitudok,tegnap nem tudtam így csak este ettem tojásos nokedlit (azt se sokAT),amikor nagyon éhes vagyok egy kis csokit vagy egy almát eszem,mert az itt van.Tudom,hogy ezen változtatni kéne,de egyenlőre nem tudom hogyan.
Most is leraktam a kiságyba kíváncsi vagyok ott meddig bír aludni.

Connie
Ezeket szinte mind próbáltuk tegnap,ideig-óráig beváltak.Tök röhejes volt a kiscsaj csak akkor fogadja el a cumit,amikor nagyon mérges,így azzal fürdünk és tegnap is azzal maradt végül csöndben.Néz mogorván és csak szívja szívja.

Ma rám röhögött,hogy végre valami jóval is dicsekedjek,rám nézett vigyorgott egyett és még hangot is adott hozzá.
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Végre gyors gép közelében vagyok (a munkahelyemen látogatóban), úgyhogy küldök egy mosolygós képet Flóráról, aki kedden volt két hónapos. A legújabb trükkje (ma reggel csinálta először, ennyire friss), hogy észrevette, hogy ha ütögeti a macijának a fejét, akkor csörög! Gondolom, először véletlenül csapott bele, de utána kb. 10szer megpofozta, miközben fikszálta nagyon.
Amúgy szépen gyarapszik (4300 gramm), csak szopizik, és a hasfájás is múlóban. Nem akarom elkiabálni, de mintha kevesebbet is bukna, mint néhány hete.
A legjobbakat mindenkinek!
Kriszta
Kép

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok!

Connie!
Az egyik barátom huszonévesen lett allergiás a narancsra. Addig semmi baja nem volt...

Vízimanó!
Azt írtad, a picurkád 7 hetes, és nem válogatós, megeszik mindent. Ezt hogy értetted?
Sztem. 4 hónapos korig csak tej/táp...

2 napja vettem, azóta iszom Lactoherbet. Nati ma hajnalban is rotyizott - eddig csak nappal -, s zöld és nyálkás volt.
Õ szombaton lesz 8 hetes, s szopi közben pihen, aztán mikor folytatnám, dühösen-kétségbeesetten sír, mikor a cici a szájához ér. Először azt hittem, kevés a tej, de most úgy tűnik, bekapni nem akarja. Aztán elalszik...
Soha nem mértem mennyit eszik, a fiamat sem. Amúgy a győri kórházban a gyerekorvosnő betiltotta a kajálás mérését, mert szinte versengés lett belőle, s néhány anyukát tök stresszelt...

Szép délutánt!
Adri
Vendég

Sziasztok!
Régóta nem tudtam jönni, tisztár majom mama lett belQlem! Egyfolytában Balázska körül ólálkodok, meg kázbe kapom rögtön, ha felsír - szóval nincs túl sok idQm netezni...meg semmi másra sem.

Timurr, mi is hasonló cipQben járunk. 2 hete 1-2 napig folyton sírt a picúr és látszott rajta az erQlködés, a doktornQ infacolt ajánlott. Minden szopi elQtt fél pipettával. Nekünk használt, 1 hétig használtuk és elmúltak ezek a tünetek.
Most viszont néhány napja megint van erQlködés, vörösödQ fej és nyqglQdés, viszont nem sír. Inkább álmában nyöszörög.
Lányok szerintetek ez olyan, amit kezelni kell? Mert nem sír, viszont ma éjjel is vagy 1 órán át nyöszörgött, grimaszolt álmában. A kakija neki is zöld és nyálkás.
Egyébként utánanéztem, hogy milyen homeopátiás gyógyszert lehet erre adni, ez a chamomilla, Timurr, ha gondolod próbáljátok ki, az uram ma fogja megvenni, majd beszámolok, hogy hat!

Most nekilátok visszaolvasni rendesen!

Kép
emma8

És azért van annyi elütésem, mert fél kézzel írok, a másikban ott lapul minike...
aki már nem is olyan mini, 5 hetes és 4.92 kg! Mióta itthon vagyunk 1.3 kg-ot hízott!

Kép
emma8

Sziasztok!

A lányok gyöngyrűek!

Timurr,
Tényleg ennek kell napközben, én is uezt csináltam mint te, le is ment a felszedett 18kg, és még fél mínuszba. Mert egy idő után hiába kezdtem enni, nem használt, csak fogytam. Sztem ez is oka annak, hogy kevés a tejem.

Adri,
hülyén fejeztem ki magam. Ákos csak tejet és tápot kap természetesen, és mindig előbb tejet. Sőt van olyan is, hogy csak tejet, mert éjszaka nem mindig eszik, és reggel a két cici elég neki!
Csak szegénykém kapott már Infacolt, Espumisant, babateát, sima forralt vizet, Smecta nevű gyógyszert, mert nagyon hasmenése volt neki, mert a kórházban kaptam antibiotikumot, és ugye az átmegy a tejbe. szegény kicsi fiam bélflóráját kinyírta. No meg a GripeWatert is kóstolta. Így gondoltam, hogy mindent megeszik, mert állítólag én a tejen kívül mindent kiköpdöstem még anno.

Emma, szerintem minden baba csinál ilyet álmában!

Megpróbálok képet feltenni Ákosról

Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimano en is epp igy vagyok vele, amugy meg az allergia rogton kijon, nem var semmire. Szerncsere sem en se az apja nem allergias erzekeny semmire sem, természetesen a narancs 4* át volt szürve.

Kép
vaktyuk

Emma,
Ákosom úgy nyikorog álmában, mint a kenetlen ólajtó.Kép) Korábban kérdeztem itt a fórumon, kiderült, mindenki babája ezt csinálja. valmennyi erőlködés természetes a kakiláskor, mert meg kell "tanulniuk".

Timurr,
De ha nem eszel, nem lesz miből tejet termelni, és végül a babád is fogja bánni. Szoptatás alatt ezért nem is ajánlott havi 2 kg-nál többet fogyni. ha nem vigyázol magadra, nem fogod tudni rendesen ellátni a babát se.
A pakolás várhat, a kaja fontosabb sztem. Egy mosógép bepakolás meg öt-tíz perc, én biza annyi időt hagytam sírni, nyűgösködni.

KépKép
connie

Timurr,

Nekem a doki azt mondta, hogy ha fáj a baba hasa akkor nekem nem szabad ennem semmilyen tejterméket (kis kefir sem fér bele szerintem), csokit, retket, uborkát, paprikát, banánt, körtét, cseresznyét, fűszereset, szénsavasat, és temészetesen a K-betűs zöldségeket.
Ennyit sorolt fel nekem röviden, de ez is elég meghökkentő volt.
Azt mondta, hogy legjobb, ha húst rizst és krumplit eszek 3 hónapig... Kép Kép Kép Kép elég szigorú....

Más:
Lehet, hogy hülye kérdést, de én nem igazán tudom, hogy mikor fáj a baba pocija. Amit eddig hasfájásnak gondoltam, most úgy érzem hogy az még nem is az.
Pl. az én lányom is azt produkálja, amit Emmáé.
Álmában erőlködik, nyűglődik, húzgálja fel a lábát. Hallok néhány pukit, néha azt hogy kakil, és megnyugszik. De aztán rövid idő múlva jön a következő. Erőlködés, nyoszorgés, puki, nyugalom... ez 1 órán keresztül is eltarthat felébredés nélkül.
A másik verziója ugyanennek: szopizik, közben elkezd nyöszörögni, húzgálja a lábát, rángatja a cicimet, van hogy elengedi és sír.

Ezek a "tünetek" hasfájást jelentenek, vagy valami mást????? És ha mást, akkor milyen az, ha fáj a hasa?????

Akiren
akiren

Connie
Nem tudom, hogy mennyire külön kategória az ételallergia az allergiákon belül, erről én nem találtam semmit. Sehol nem írják, hogy a tüneteknek azonnal kell jelentkezniük. Van olyan ismerősöm, aki felnőtt korában úgy bedagadt egy rántottsajttól, hogy ha nem került volna időben kórházba, megfulladt volna, pedig nem akkor evett életében először.
Másrészt nyilván megvan annak az oka, hogy egy éves kor alatt nem ajánlják a bevezetését. Mivel az allergia nem veleszületett, hanem szerzett betegség, így szerintem érdemes nem kockáztatni és kivárni az egy évet. Hiába jelentkezik azonnal a tünet, akkor már az allergia megmarad. Kép
Látom azért utána olvastál te is. Én is így gondoltam, hogy beírom, akit érdekel, az utánanéz, akit pedig nem, az ugrik tovább. Kép
zsana75

Akiren

Az én fiam is ezt adja elő, szerintem akkor fáj a hasa, különben nem nyűglődne. Nálunk volt már rosszabb, amikor felsírt közben, de az még az elején volt.

Jó szigorú dokid van, hogy ennyi mindentől eltiltott volna Kép.
Valóban ezek okoznak leggyakrabban hasfájást, de mondjuk nálunk a töltött képoszta nem okozott gondot. Szerintem egyesével ki kell őket próbálni, úgyis kiderül, hogy mit lehet és mit nem.
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?