Sziasztok!
Mire visszaolvastam, jól elfelejtettem, mit ki kérdezett, úgyhogy ömlesztve:
Tátogás szopi közben: Ákosnak ilyenkor büfiznie kell, ha az éhség miatt tátog, akkor keresi is a cicit, vagyis kapkodja is a fejét.
Aztán ő még szokott nyügizni szopi közben, akkor is, ha kakil vagy pukizik, ha túl tele a pelus, vagy ha be van dugulva az orra.
Nekünk kezd rendeződni ez az össze-vissza szopi dolog, mióta nem dőlök be neki, és nem hagyjuk abba a szopit rögtön az első pihinél. Azóta egy-egy szopira kb. 2x annyit eszik, de a napi összmennyiség ugyanannyi.
Egyébként a szopis topikban is ez a téma.
Timurr,
A 4 liter Laktoherb sztem is sok, mert olyan illóolajos összetevők vannak benne (a kömények és az ánizs), ami átmegy az anyatejbe, és simán meghajthatja a baba hasát. Én is csak egy litert iszom naponta belőle, összesen meg kb. 3 liter folyadékot, mert kb. 1 liter tejcsi kell naponta. De ennyi jól is esik, nem erőltetem.
Infacolt mi használjuk, és jó is, de csak naponta 3x egy cseppentővel, nem minden szopi előtt. Reggel kap, a délutáni alvás után és este, lefekvés előtt.
Az nem jó, hogy alig eszel, mert a tejhez kaja is kell, főleg fehérje. Én húst eszem hússal, mert a tejtermékektől fáj Ákos hasa, neki attól volt zöld és nyálkás a kakija. Tejkiütések nincsenek a babádon? Sógorom szerint a tojással kell még nagyon vigyázni, meg a füstölt és túl fűszeres kajákkal. Tojást sem eszem egyáltalán.
Rokica,
Jól emlékszem, hogy te az Istvánban fogsz szülni? Ott jön az anyakönyvvezető az iratokért, és felvenni az adatokat, hetente 3x, ha jól emlékszem. 10 nap múlva lehet menni a Bakáts téri hivatalba (IX. ker) az akvi kivonatért.