Új privát üzeneted érkezett!

Ildi: köszi az infót a szobákról.

Hogy vagytok? Ati hogy viseli a meleget?

JZs

Kép
Kép
johanna1975

Köszönjük, jól vagyunk. A meleg eléggé meggyötör bennünket is, manó ilyenkor többet van cicin, mert szomjas és kevesebbet alszik, mert fáradt, de a melegben nem tud pihizni.
Most elemében van, kellemes az idő, ki is van nyúlva, úgy szundizik.
Egyébként tegnap voltunk 1 hónaposak, hogy telik az idő. A kis manus már 4,5 kg. Majd igyekszem képet feltenni.

Ildi
ildibaba

Babafordulás
Egy ismerősöm mesélte, hogy egy kismamit szülés előtt UH-oztak, akkor a baba még ücsörgött a pociban, mire visszaértek a szülőszobára a baba megfordult. Tehát bármi megtörténhet.

Ildi
ildibaba

Sziasztok,
Úgy pörögnek itt az információk!!!
A durva az a csótány: most már a higiéniát illetően más nem is érdekel, sajnos ha csótányt látok teljesen beparázok, jajajjaj csak azt ne.
Bennem eddig fel sem merült az alapítványi szoba mert nekem kicsit furcsa volt hogy olyan messze kerül az ember a babától, na még átgondolom ezt a dolgot.

Kiskacsa – hát nagyon szurkolok nektek, így tényleg nagy esélye van annak h egy időben leszünk bent! Ki a dokid, és meddig hajlandó várni a kiirt időponton tul? Holnap reggel én is megyek be a dokitól megkérdezni még ezt azt, remélem bent lesz, (és nem lesz morcos mint Jzs-nek volt),
Utso héten már többször is kellene menni ctg re, nem?

Zsu – Toth F. dkt nál vagyok de ö egyáltalán nem biztatott, lehet h tud valamit amit én nem (?) Mészáros doktorrol már sok hasonló jót hallottam…

Olyan jó a sok biztató hír az utolsó percben átforduló babákról! Már csak azon izgulok nehogy az legyen h átfordul és nem veszik észre, ilyen már csak nem lehet….

Johanna, már néhány hete én sem szívesen megyek több órás útra, utálja a bébi a rázós utakat! Mi alapján tűztél ki időpontot?

szépia
szépia

Szépia

Igen, én is úgy hallottam, hogy Tóth dr. nem nagyon optimista a babafordulás ügyben, inkább óvatos duhajnak mondanám. Mivel Alexa a második babám, Mészáros doktor a faros szülést is vállalta volna, de szerencsére nem volt rá szükség. Utólag azért bevallotta, hogy megkönnyebbült, mert így könnyebb - lehetett volna, de a lányom azért megcsinálta a maga "előadását", okozott némi izgalmat, ami kis híján a császárműtőbe küldött, de a doktor kitartásának köszönhetően csak sikerült megszülnöm. Kép

Azt nem hiszem, hogy nem vennék észre, ha megfordul, mert a szülés napján is csinálnak ctg-t, és ott is észre lehet venni, ha már fejfekvésű a baba. Aznap éjjel, mikor bementem a kórházba, volt egy csajszi, akit 2 ujjnyi méhszájjal vettek fel, csináltak egy ctg-t, pedig programozott császára volt, Szóval szerintem akkor is kiderül időben, ha megfordul a faros baba, ha programozott császárról van szó! Kép Bízz a babócádban, és sokat beszélj hozzá! Én is azt csináltam, és Alexa meghallgatott. Fogta magát, és bukfencezett egyet, semmi perc alatt megfordult! Kép Kép Kép

Zsu
tothzsuzsi

Hali!

A szobákról:
Én három ágyas szobában voltam (ahhoz van a másik háromágyassal egy közös zuhanyzó) és remekül éreztem magam. Ezek a szobák azon a folyosón vannak, ahol a csecsemő bázis. De nem is azért volt szimpatikus a hely, a másik folyosón lévő szobával ellentétben. Az szerintem szuper gyakorlat a Kútvölgyiben, hogy nem szabad a folyosón kívülre kitolni az újszülötteket, és a látogatők közül is csak az apa jőhet be a folyosóra du. Ez nemcsak abban segít, hogy a kismamák tudjanak egy utolsót pihizni, hanem, a babócákat is megvédi az esetleges fertőzésektől, amit a látogatók talán behoznak a kórházba. A másik folyosóhoz való eljutás viszont a recepción vezet keresztül, tehát ha csak kis időre is, de a kicsiket át kell vinni a látogatókon.
Más miatt is ajánlom a több ágyas szobát. A szobában mindhárman első szülők voltunk és persze baromi szerencsétlenek az első napokban. De jó volt, hogy próbáltunk segíteni egymásnak. Nagyon jókat nevettünk nagunkon és egymáson egyaránt.

Asszem kicsit hosszúra sikerült, bocsi.
Böbe
böbike

Sziasztok lányok!

én csak ámulok itt. Egyrészt a forgalmon, másrészt, mert állandóan tanulok valamit. Hogy még szobá tis lehet választani??? Az ember azt hiszi, teherbe sik, vannak a vizsgálaotk, aztán megszül. Kész. Közben kiderül, hogy bizony választhat szülésznőt, szobát, stb. Kép
Persze tetszik ez, csak aztán ha oda kerülök, jusson eszembe, mi mindenről is dönthetek. Így kívülről nézve, csak sétálgatva az osztályon azt látom, minden folyosón jó a hangulat, és nyugodt a légkör. Ez is biztos számít.
A tisztaság szerintem nem túl borzalmas még a forgalmas mosdóban sem. Pláne összehasonlítva más kórházakkal.

Szépia: Barátnőm is faros babával ment be, mint hitte, és mégis megfordult a babája az utolsó pillanatban Kép

Tünde

Ja, kismama-ruha ügyre visszatérve. Most néztem meg a 2in1 boltot élőben is a net után, és most egyelőre van elég ruhám, ami jó is rám, meg kaptam kölcsön, de ha vennem kell még valamit, bizto soda megyek. Az árak, mint máshol, de legalább van választék bőven.

mtunde

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:14-kor.
Vendég

Sziasztok,

Szépia: én csak úgy kitaláltam neki egy időpontot,később van a terminusom, de gondoltam a szülinapomat várja meg és utána jöhet. Ez egy szép nyugodt szombat este lenne és akkor megszületne, az tök jó lenne. Lehet, fogadásokat kötni velem, hogy a vágyam teljesül-e, hogy szülek-e a 30. szülinapom elött. Sokan arra fogadnak, hogy pont aznap. Ha ez igy lesz akkor Szépia nagyon valószínű, hogy találkozunk....

Doki szerintem éhes volt és azért lehetett morci,a zért persze megnevettettem....

Tünde: alapítványi szobák a két ill. egy ágyas szobák, tehát azokért fizetni kell nem valami horribilis összeget, de kell. Azt hisezm háromezer a legócccccsssssóbbbbbbbb és a hét a legdrágább. Javítsatok ki lányok.

Azt hiszem én is minimum kétágyasba szeretnék menni és arra a folyósóra, ahol vannak nem kismamák is azt el szeretném kerülni, az a viszonylag kihalt szárny... az nekem olyan nagyon kihaltnak tűnik, bár lehet, hgoy néha az a jó. Én kismami társakat szeretnék. Tényleg max.hány ágyasok a szobák?

Ildi: örülök, hogy minden rendben, képet várjuk...
Most ennyi, JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

De nagy mostanában a forgalom errefelé. Tegnap délután óta igencsak beindult mindenki.

Szépia, én is remélem,hogy majd találkozunk. A mai CTG sem mutatott túl sok mindent, a doki is megvizsgált, és semmi nagy változás. (Egyébként a Szathmáry dokihoz járok.) Én ezen a héten már kétszer voltam CTG-n, de idő után 2 naponta be kell menni ellenőrzésre.

Szobák: kicsit megijesztettetek a tapasztalatokkal, mert én eddig csak jót hallottam mindenkitől. Azt mindenesetre ajánlották - első szülőknek - hogy a 3-4 ágyasokba menjenek, mert ott biztos nem lesznek egyedül és egymást tudják segíteni a kismamák. (Bár ha elképzelem magam mint teljesen tapasztalatlan a többi között, jó kis buli lehet...)

Ildibaba, hogy rohan az idő! Küldj képet hogy mennyit nőttetek!

Szép - még nem borzasztóan meleg - napot mindenkinek, pihenjetek sokat (ha tudtok).
Dóri
kiskacsa

Sziasztok,

Erka, úgy sajnálom hogy nem tudtunk tovább beszélgetni…miután dokival befejeztem vártam egy negyed órát de olyan kihalt lett az osztály, ctg-n sem volt senki, úgy gondoltam te előbb elmehettél.
Szerencsére az „utolsó nagy beszélgetés” T. dokival nagyon jol sikerült, ő sem sietett és bőven mindent elmondott… egy jó félórát rám tudott szánni.
Szóval bocs h olyan hirtelen eloldalaztam doki irányába, de nagyon féltem h nem fog ráérni velem foglalkozni.
Neked hogy sikerült???
Még szombaton kell menjek egy ctg-re, gondolom akkor senki nem jön…

Johanna, neked van 7.-én a szülinapod? Bárcsak azon a napon szülnék…. Szurkolhatunk itt a vágyakért!!!!

Nekem nagyon nem tetszett ahogy egy anyuka a totál zsufolt előtéren áttolta babáját, majd vissza, a C szárnyba. Hát oda nem szeretnék kerülni.

Szép napot mindenkinek…
Szépia
szépia

Kiskacsa,

rakosgatom a puzzle darabkákat. Szerintem mi találkoztunk, méghozzá a szülőszobalátogatáson. Ott üldögéltünk az egyik folyosón. De lehet, hogy tévedek, csak a doki és a szülésznő alapján gondolom.

Ildi
ildibaba

Sziasztok lányok,

Szépia, én is nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk beszélni, az a lényeg,hogy a dokiddal végre hosszasan el tudtál beszélgetni, velem is ez történt ma és kifejezetten megnyugodtam tőle. Én egészen fél 12-ig bent voltam a kórházban, de hol a ctg-n, hol hátul a vizsgálóban valamint a folyosón (nem tudom melyik szárnyban:-)Azért húzódott el ennyire, mert szülésznőt akartam választani, de Kláriról kiderült, hogy szabadságra megy (egyébként nagyon helyes nő, sajnáltam, hogy nem tudott elvállalni:-(, ekkor a dokim ajánlotta Zachár Erikát, de ő is szabadságon lesz, végül Keszegh Évit kértük fel, aki, bár 27-től szabin lesz, elvállalt és nagyon-nagyon kedves volt!!! Szóval nem szabad túlhordanom a babyt. Évi rögtön felajánlotta a tegeződést és elmesélt mindent, ami rám/ránk vár:-)
Utána az aneszteziológussal beszéltem, mert EDA-t szeretnék, ő is nagyon kedves és meggyőző volt, most tényleg azt érzem ,hogy jó kezekben leszek:-)Egyébként minden rendben, ma kezdtem a 38.hetet, dokim szerint egy hétig még biztosan nem jön a baba, hosszabb távú jóslatokba pedig nem bocsájtkozhat:-)
Ha szombaton mész ctg-re, akkor sajnos nem találkozunk, mert én csak jövő csütörtökön megyek legközelebb. Egyébként ma tényleg nagyon kihalt volt az osztály....
Melyik az a C szárny? Ha szemben állok a recepciós pulttal, jobbkéz felől? Az nekem sem szimpatikus....A másik kettő viszont igen.

Szorítok a hetedike miatt!!!Feltétlenül jelentkezz a szombati ctg után, jó lenne azt hallani, hogy képzeljétek lányok, megfordult!!

Erka
erkaberka

Sziasztok,

Találkoztatok a kórházban Erka és Szépia, de jó lehetett, kár hogy nem voltam ott. Örülök, hogy mind a kettőtöknek jó tapasztalatai voltak és minden rendben. Én is azt a szárnyat irtam, hogy el szeretném kerülni, ami nektek nem szimpatikus. Úgyhogy akkor ebben egyetértünk.

Szépia: tök jó, hogy T.doki jó fej volt, szerintem múltkor nálam éhes lehetett vagy valami ilyesmi.... mert kedves volt, de látszott, hgoy valami nincs rendben. A szülinapom 8-án van....

Szakértők azt mondták, hogy még nagyon fent van a hasam, úgyhogy még nem jön a bébi. Én pedig már eléggé lent érzem, feje bent van már a csatornában, úgyhogy jó lenne ha jönne mááááááááá.

Erka: ma 38.ba léptél, az jó mert én a 39.be, nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lesz a sorrend... Minden esetre bármi is lesz, jó lenne majd talizni egymással, már nem 2in1 állapotban, hanem babával. Ja ezt nem csak Erkára értettem, hanem minden kedves kismamira, aki itt részt vesz a forúmozásban.....

Mi ma KZSV. köldökzsinórvér ügyben voltunk itt ott, azt hiszem levetetjük, ill. már biztos, hiszen a lét kicsengettük. Aztán lesz ami lesz. Szerencsére összegyüjtöttük rá a k...a sok pénzt...

Valaki még vetetett le?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Helló csajszik,

én a nektek nem szimpi szárnyon voltam, de higgyétek el nem olyan vészes, kivéve, ha valaki nem szeret egyedül lenni.
De tulajdonképpen én nem voltam egyedül, mert a babó szinte folyamatosan velem volt, illetve mindig volt látogatóm.
Én azért kértem alapítványi szobát, hogy együtt lehessünk a férjemmel, illetve a családdal, barátokkal, ugyanis a família Gyuláról jött fel, és nagyon örültem nekik.
Azt viszont gátsebbel nem viseltem volna, hogy üldögéljek a folyosón, vagy álljak az ajtóban. Ugyanis apuka is csak a folyosóra jöhet be az újszülöttes részen, bár nekünk az első nap bent volt a szobában, mert akkor még csak én voltam egyedül.
Egyébként szerintem a háromágyasok nagyon jók, nem zsúfolt és tiszta. De ez utóbbi mindegyikről elmondható. Korán jönnek a takarítók és nagyon kedvesek ők is.

Ildi
ildibaba

Johanna!

Mi vetettünk le és Krionál tároltatjuk. Ha kell valami info írj. A Krio adott egy leírást, amit a szülésznő elolvasott. A dokival közösen csinálták, de igazából a szülésznő feladata volt.

Lányok! Várnai Gabi dolgozik még az osztályon? Régen írtak róla, én a msodikat is vele szeretném szülni és természetsen Tóth dr-val.

Mindannyiótokért szurkolok,

Andrea

KépKép
Áron

Szia Áron tudnal valamit mondani nekem a Krio rol mennyibe kerul stb stb miylen reszletfizetesi lehetoseg van, egy baratnom szeretne levetetni
Koszi

Kép
vaktyuk

Szia Andrea/Áron,

Rég jártál erre... Mi tegnap voltunk a Krionál és megkötöttük a szerződést. Remélem nem lesz rá szükség, de biztos, ami biztos... Tehát akkor a doki már vett le ilyet, ennek azért örülök, hogy nem én leszek az első... Megkaptuk az egységcsomagot, Ti hogy oldottátok meg a hűtést. Mert ugye ha bekészítem a hűtű akukat, azok a vajudás és szülés végére felengednek, hiszen az több mint 15 óra(alsóhangon is) tehát nem igazán hűtenek már... A kórházban be tudják rakni a jégakukat a mélyhűtőbe?

HOgy van Áronbaba?

Ildi: az úgy más, ha a családdal vagy, csak valaki legyen, mert én is olyan vagyok, hogy ha magamban vagyok a fájdalommal, akkor az rosszabb, mintha van társaság és elveszik a figyelmemet.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

sziasztok,

a C szárny valóban a recep.pulttól jobbra lévő szárny, igy mind egyről beszéltünk!
én azt hiszem maradok a korteremnél mert nem szeretném ha véletlenül egyedül lennék.

Erka, nagyon örülök hogy minden sinen van nálatok, és szerintem is nagyon fontos igy mindent jol átbeszélni, teljesen meg lehet töle nyugodni...arról nem is beszélve milyen fontos az h az ember érezheti h jó kezekben van.
ha csütörtökön mész ctg-re akkor én már vagy babázok vagy éppen a mütőben sajnálom magunkat h nem ment magától a dolog (amugy optimista vagyok és tutira bizom a gyerköcben, hogy ugy lesz minden ahogy ö akarja!)

szépia
szépia

Szépia,

hát légy is optimista, ez nagyon fontos. Én azért azt remélem, hogy csütörtökön már babázol:-) De ha mégsem, semmi okod a kesergésre, valamiért így kell lennie (van egy barátnőm, aki minden történésnél elmondja, hogy ennek biztosan így kellett történnie, semmi sem véletlen-ez néha már idegesítő, de ha nincs más magyarázat magam is alkalmazom:-)
Szóval most Te is megnyugodtál egy kicsit a dokival való beszélgetéstől, ennek nagyon örülök!!!
Bennem most annyira nincs semmiféle szorongás, hogy tegnap és ma reggel is görcsölgettem, ez biztosan valami pszihés dolog, az agyam jelzi a testemnek, hogy most már akár jöhet is a baba, mert minden ok:-) Azért még 2 hétig ne jöjjön:-)

Én sem szeretnék egyedül lenni, ezért választanám a 2 ágyas szobát, de a dokim szerint a három ágyasokhoz is felújított vizesblokk tartozik és még a folyosóra sem kell kimenni...
Szóval szerintem bárhova kerülünk jó lesz...

Erka
erkaberka

Sziasztok!
Az egyágyas, összkomfortos szobának egy hibája van a sok jó mellett, hogy a kórház partneri viszonyban van egy egészségbiztosítós céggel, tehát ha az ő VIP betegei jönnek vagy egyéb VIPO-es betegek, akkor onnan akár éjszaka is ki kell cuccolni. Tehát ezt a gondolatot is be kell kalkulálni. És a másik, hogy sajnos szinte mindig tele vannak az alapítványi szobák, tehát szerencse is kell hozzá. A kétágyasban pedig nem mindegy, hogy ki fekszik melletted, és nekik milyenek a beteglátogatói szokásai, mert lehet, hogy hozzád a férjeden, édesanyádon kívül nem jön senki, a szomszédhoz pedig éjjel nappal jönnek-mennek. Azt is szokták csinálni, hogy a másik ágyat is kifizetik, és akkor nem fektetünk oda senkit.Ez is egy lehetséges megoldás lehet.
Rita
nováky_rita

Köszi Rita az infót a szobáról....

Te a kórházban vagy szülésznő??

Szépia: majd cseréljünk már számot, hogy ha bent járok tudjalak meglátogatni, mert ha csüt. szülsz, akkor szerintem még bent leszel, amikor én megyek a kövi ctg-re, hacsak nem együtt szülünk....:-))

Erka: te mikorra is vagy kiírva?

Mi lehet Dórival Õ már vajon szült?

Lányok: ti isztok málnalevél teát és homeobogyót szedtek?

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,

málnalevél teát iszom, de végül a szülésznővel nem beszéltünk róla, hogy bogyókat is kellene-e szednem a szülés előtt. Csak arról beszéltünk, hogy közben majd ad, bár ha kértem EDA-t nem tudom van-e ennek jelentősége. De a tágulás gyorsítása érdekében lehet, hogy már előtte is fontos lenne, csütörtökön megkérdezem tőle.
Te miket szedsz és mi mire jó?

Dóri valóban régen jelentkezett, lehet, hogy már babázik:-)

23-ra vagyok kiírva, pont egy héttel utánad.

Erka
erkaberka

Sziasztok lányok!

Egy kicsit nem aszülésről...
Hihetetlen, milyen gyorsan éreznek mindent ezek a babák. Még csak 23 hetes, és ma államvizsgáztam. Amint megkönnyebbültem, hogy még egy dolog le van tudva az e havi sokmindenből, máris 2 órát lubickolt bennem a baba.
Jó tudni, hogy egyre kevesebb dolog nyomaszt engem, és terheli őt is Kép

(Már csak az osztályom érettségizik le (félig nélkülem) és költözünk el a nagymamámhoz, aki remek társaság lesz egy évig... Addig meg "csak" egy lakást kell vennünk.)

Ágykérdés: leírásotok alapján nekem tök jó lesz a három ágyas, társasági élet...
Böbével és Totoval még feküdhetünk is együtt Kép

Köldökzsinórvér dolgoról írjatok légyszi infót: ár és részletfizetés ügyben. (ha nagyon indiszkrét így, akkor: mike.tunde@freemail.hu)
Köszi
Tünde

mtunde

Tünde,

gratula az államvizsgához. Le a kalappal a pocakos diákok előtt, hál' Istennek a mi manónk megvárta, hogy befejezzem a sulit és csak aztán fogant meg. Nekem is volt csoporttársam, aki nagypocival államvizsgázott, illetve egy lány pont az államvizsga napján szült... Az ő manójuk nem várt...
Ildi
ildibaba

Áron,

Várnai Gabi dolgozik, úgyhogy hajrá a másodikkal!

Ildi
ildibaba

Hali!

Várnai Gabi másfél hete még szabin volt, én is Õt szeretném újra megkérni, hogy segítsen nekünk.

Tünde,
gratula az államvizsgához.
Az ötlet tetszik, hogy egy háromágyas szobát lefoglalunk a babaneteseknek.

Erka,
én is csak málnalevél teát ittam, és csak szülés alatt, ill. után kaptam homeos bogyókat.

Képzeljétek Sára ma du.-ra belázasodott 39 fölé ment a hőmérséklete. Elvittem orvoshoz (két héten belül így harmadszor látta orvos) és nem tudtak semmit mondani. Majdnem megütött a guta. Mindent nekem kellett kiszedni a doktornőből. Azt mondta végül, biztos vírus. Ez kicsit olyan, mint az adu ász, ezt minden betegségre el lehet sülni. Teljesen elkeseredtem.

Viszon történt egy szuper dolog is, Sára me kezdett el járni. Kép
Annyira ügyesen egyensúlyoz, és ha elesik, akkor sem esik nagyot. Úgy tűnik élvezi a dolgot. Térdelésből még nem tud felállni, csak ha székről, vagy rólunk startol akkor sikerül elindulnia.

Szép hétvégét
Böbe
böbike

Böbe!

nem is tudtam, hogy (vagy nem figyeltem), hogy Sára ilyen apró még, és közben jön a második. Na, ez aztán a bátorság! De biztos jó is lesz nekik, hiszen közel lesznek egymáshoz korban, nem?
Mennyit tud arról, hogy jön a tesó, és nő a pocakod?

Köszönöm lányok a gratulációt. igazából már nyújtottam, mint a rétestésztát ezt a védés dolgot, épp ideje volt, hogy túl legyek rajta, ez már a második szakom volt.

Nem tudom, van-e valakinek tapasztalata, lehetséges gyerekek mellett belevágni valami könnyebb tanulásba? mármint bírja-e az ember, stb. gondoltam, kihasználom, hogy akkor ingyenes, és a tanári pálya nem túl biztonságos...

Tünde

mtunde

Tünde: gratula....

Böbe: Szegény Sára baba, remélem már jobban van. Te homeopátiával nem kezeled, már csak a lázcsillapítás és egyéb tekintetében, mert ha súlyos, akkor persze doki. Nekem szerencsére homeós a dokim is.

Örülök, hogy mindenki jól van....

Szép hétvégét

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Ma délelőt sikerült majdnem elájulnom a boltban. Csak 5 percet kellett sorban állni. Amúgy is alacsony a várnyomásom. Szóval a pénztáros ültetett le, mert már sötétedett a világ. Gondolom, ez ilyen időben természetes, csak jó lenne tudni, hátha valamelyikőtöknek van erre valami túlélő-praktikája. Kép
Nem szeretnék mindig félve elindulni...

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Én most szültem április végén és a kétágyas szobában voltam. Csak jókat tudok róla mondani! A Wc és fürdőrészleg szépen fel van újjítva, és én 4 nap alatt alig találkoztam benn valakivel. Tusolni is mindig egyedül tusoltam, és semmi zavaró körülmény nem volt.
Huzat csak akkor volt, amikor reggel jött a takarító néni, és felmosás után az összes ablakot nyitva hagyta a folyosón.
A látogatók engem nem zavartak, bár volt, hogy majdnem tele volt a folyosó, de hát valamit valamiért. Hozzám is akkor jöhetett be a férjem, amikor csak akart. A csecsemős részlegen pedig csak a folyosóra jöhetett be.
A pénzt utólag kell csekken befizetni, amit akkor kapsz meg, amikor kijelentkezel a szobából.
Ha bárkinek kérdése van még a szobáról, szívesen válaszolok.
Szilvi
asszony

Szia Szilvi,

köszi, hogy megírtad a pozitív:-) véleményedet, én mindenképpen erre a szobára pályázom, szerintem is klassz, hogy a szobába is bejöhet a férj és ráadásul bármikor.

Tudom, hogy nem sok időd lehet pici baba mellett, de megtennéd, hogy megírod, hogy miket pakoljak a szülőszobai felszerelésbe:-) Kaptunk ugyan egy listát (szőlőcukor, csoki, víz, fényképezőgép, CD-k), ami azonban nem terjed ki praktikus dolgokra, itt arra gondolok, hogy kell-e törölköző, papucs, hálóing, zokni-miben szül az ember lánya egyáltalán?? Nagyon köszönöm, ha felvilágosítasz. Te kinél szültél?

Erka
erkaberka

Erka

Szuloszobara semmit sem kell vinni ugyertve turcsi haloing iylesmi, mindent adnak, esetleg nedves popsitorlo beuntes utanra...Képpapucs az kell, es talan meg kontst erdemes vinni de ebben a melegben sztem total felesleges, en is most szultem csak apr elejen, nem vegen

Kép
vaktyuk

Köszi Réka,

nagyon rendi vagy, hogy írtál. Egyébként én sokáig Gyálon laktam, a szüleim még mindig ott élnek....
Édes a babátok!!!
e
erkaberka

Sziasztok!

Csináltam egy kismamáknak szóló honlapot. Ha van kedvetek nézzetek be hozzám. www.kismamalap.gportal.hu Köszi!
moflymaci

Sziasztok,
Jaj de sok minden történt itt másfél nap alatt!

Böbe, remélem kislányod jobban van.

Tünde, gratulálok!!!
Ezzel egyben eszembe jutott h galád módon nem válaszoltam neked a múltkor: én nem vagyok tanár csak miután doktorandus voltam az egyetem ott ragadtam félállásban tanársegédnek, ami abból áll h két tankörben vagyok gyakorlatvezető, amúgy elsősorban irodában ülök...
Ja és én is még egy évig fogok suliba járni, ami ugyan nem lesz túl nagy elfoglaltság de lesz kicsit más kötelező program a babázás mellett, hát meglátom majd h fogom győzni. (A sógornőm 1 és 3 éves gyerekei mellett fejezte be az orvosi egyetemet, szóval ilyet is lehet...)

Johanna, én iszom ugyan a málnalevél teát de nem túl intenzíven (nincs meg a napi 1 liter!) viszont végre meg van minden bogyóm: T. doki is mondott kettőt a műtét elött és utánra, illetve a homeos rokonom is elmondta h miket kell szedjek ha mégis természetes szülés lenne, viszont arról sehol nem volt szó h már hetekkel előtte kellene valamit szedni. Ha vlkit érdekel akár le is írhatom a bogyó listámat
(Ja és a számom o63o2765oo1, de ha bemondatod a nevemet arra is figyelek)

Jo lenne tudni mi van Dórival.

Jó éjt mindenkinek, szépia
szépia

Tünde,
Sára és a kishuga között majdnem 17 hónap lesz, tényleg nem túl sok, de így is terveztük. Majd beszámolok az élményekről.Kép
Vigyázz magadra ebben a melegben. A vérnyomásod neked is baromi alacsony? Vagy a vércukrod esett le. Szerintem azért érdemes lenne a védőnőt vagy a háziorvost megkérdezni mi ilyenkor a teendő.
Hát a tanulás nehéz kérdés és nagyon gyerek függő, Sára mellett még azt sem tudtam megtenni, hogy pár napot segítsek vizsgára felkészülni egy lánynak számvitelből.

JohannaZsebi,
nem kezelem Sárát homeos bogyókkal, ugyanis még nem ismerem nagyon Õket és még homeos dokihoz sem mentem el.
De a lázát mindenképpen kell csillapítani, ma is 39 felett volt szegénykémnek. Annyira sajnálom, ilyenkor olyan nyűgös, de ez nem is csoda, a férjem ha már egy kis hőemelkedése van már leesik a lábáról. Én meg csak nagyon ritkán vagyok lázas, de én is nehezen viselem.

Erka,
szerintem nem kell semmi ruha a szülőszobára, legalábbis neked, kapsz egy hálóinget meg mindent, amire szükséged van. A párod, ha tervez bemenni vigyen valami kényelmes ruhát és papucsot, valamint némi élelmet magának.
Te nem hiszem, hoyg fogsz enni, belém 14 óra elteltével tudtak belémnyomni 4-5 db szőlőcukrot. Bár ez nem törvényszerű. CD-t is vittünk, minden kedvenc ott volt velünk, de ott már egyáltalán nem túnt jó ötletnek a zenehallgatás. De persze azért szeptemberben sem maradnak otthon a kedvenc zenék, hátha.

Kellemes hűsülést vasárnapra!
Böbe
böbike

Sziasztok

Szépia: T.doki milyen homeokat mondott? megírod a listádat. Egyébként én még a nevedet sem tudom...

Erka: íme egy listaszerűképződmény...
Listák (a szerzőre már nem emléxem) ezt nem én találtam ki én is úgy találtam rá. Szülőszobára, mi is viszünk zenét, papucsut kispapinak, illóolajakat, mécsest, gátolajat, homeobogyókat stb..., rengeteg ásványvizet.

Szülőszoba:
1-2 hálóing vagy hosszú póló
köntös
papucs
meleg zokni
2 kis törülköző (borogatásnak)
kispapának: papucs, póló, kényelmes naci
4 kicsi ásványvíz (szénsavmentes)
szőlőcukor, kétszersült
szendvics (kispapának )
pohár
WC papír (nedves, puha)
intimtörlőkendő
babaszappan
intimszappan
testápoló
fésű
fényképezőgép, film (feltöltve)
telefon, telefontöltő
CD, magazinok
óra
terhes kiskönyv
leletek
TB kártya
személyi, lakcímkártya

Kórházi napokra:
ahány nap, annyi hálóing (szoptatós vagy mélyen kigombolós)
köntös
papucs (egy szobába való, egy zuhanyozós)
6 Tena Lady Fix hálós nadrág
3 szoptatós melltartó + melltartóbetét
hasleszorító (ha van)
3 zokni
3-4 törölköző (nagy, kicsi)
3 Tena Lady betét (extra/normal)
1 csomag Always night
mellszívó (elmosáshoz folyékony fertőtlenítő)
mellbimbóvédő (szilikon)
krém mellbimbóra

műanyag edény (ebédet melegíteni mikróban)
evőeszköz, tányér
konyharuha, szalvéta
pohár/bögre
szilvalekvár
sok-sok folyadék

sampon
papír WC ülőke
körömolló
zsebtükör
hajszárító
Babának:
56-os bodyk
56-os rugik
két sapka – egy vastag, egy vékonyabb
kesztyű
5 textilpelenka
1 csomag pelenka
2 fürdőlepedő
takaró
napraforgóolaj
Anyakönyvezéshez:
személyik
lakcímkártyák
házassági anyakönyvi kivonat – 300 napnál nem régebbi
vagy apasági nyilatkozat (3 hónapnál nem régebbi)

Kép
Kép
johanna1975

Tünde: köldökzsinórozni két cégnél lehet az egyik a sejtbank kft, a másik a krio kft. www.krio.hu és www.sejtbank.hu címen mindent megtalálsz róluk.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok lányok,

a listával kapcsolatban:
Szerintem a szülőszobára elég vinni:
-papucs
-homeós cuccok
-ásványvíz (1 nagy üveges elég, mert nem biztos, hogy ennél többet innál)
-szőlőcukor vagy csoki (ha már nagyon éhes lennél)
- fényképezőgép
- esetleg zokni (annak aki fázós)
- papírzsebkendő

Ha van kedvenc relax zenétek, vigyétek, de a szobában is volt vagy 20 db, ami közül válogattunk. Amíg nem sűrűsödnek be nagyon a fájások, még jó is, de aztán úgyis megszűnik a külvilág...

Ildi
ildibaba

apropó,
hálóinget vigyetek, de egyébként adnak kórházit is, nem is olyan kényelmetlen, és ráadásul nem kell izgulni, hogy hogy jön ki belőle a vér...
Én bent végig a kórházi betétet használtam (Tena nacival), ami nekem tökéletesen megfelelt. A nadrág tényleg nagyon jó ötlet, de nekem elég volt 2 (ennyi van egy csomagban), mert tényleg irtó hamar megszárad. Én is vettem 4-et, de aztán a bontatlan csomagot odaadtam a kismami barátnőmnek.
Az elején otthonra nagyon jó a tena betét, aztán jöhet a normál.
Ha ne adj' Isten nem sikerül a gátvédelem, vagy úgy jártok mint én (a gyerkőc supermanusként jött világra - egyik kezével mutatta az utat), akkor érdemes vinni valamit székrekedés ellen, vagy mielőbb kérni kúpot. Én kaptam zselét, de az nekem csak arra volt jó, hogy motyorgott a pocim. Én úgy tapasztaltam, minél előbb el tudsz menni WC-re, annál kevésbé fáj a gátad, tehát nekem igazi megkönnyebbülés volt!!!

Ildi
ildibaba

A köldökápoláshoz bent gézt adnak, de a gyerekorvos a kórházi tanácsadáson (mielőtt hazamentünk) javasolta a fültisztító pálcát és tényleg sokkal könnyebben hozzáférsz a csonkhoz, érdemes pár darabot vinni, mert úgyis kezelnetek kell bent is, főleg ha tényleg magatok mellett lesz a babó.

Rosszullét

Én télen jártam úgy, hogy enyhébb volt az idő, de én jól felöltöztem, aztán a villamoson tömeg is volt, úgyhogy a Móricz előtt már éreztem a jól ismert fülzúgást, hideg verítéket. Már csak azért szurkoltam, hogy le tudjak szállni. Aztán ott rögtön leültem a megállóban, amikor jobban lettem, vettem ásványvizet és aztán mentem melózni.
Később olvastam róla, hogy az a jó, ha mindig van nálad víz. Cukrot ilyenkor nem jó magadhoz venni, mert az csak hirtelen löketet az vércukorszintednek, de igazán nem használ, mert csak nagyobb lesz a cukorigény. Jó leülni, mélyeket lélegezni.
Nekem is alacsony a vérnyomásom (93-110-115), bár a rosszullét a magas vérnyomásúakat is elérheti.

Ildi
ildibaba

Sziasztok lányok,

nagyon köszönöm a szülőszobás hozzászólásokat.

Szépia,

utólagos engedelmeddel én is felírtam a számodat, hogy érdeklődni tudjak majd felőletek:-) Az én számom 303697900, a nevemet megtaláljátok a profilomban,Szépia, Johanna, ha nem szeretnétek nyilvánosan közölni a neveteket, elkülditek az e-mail címemre? monyo pont nyar kukac axelero pont hu.
Én nagyon örülnék, ha feltennétek egy homeos bogyó listát:-) Köszi!!!

Ma kerti partira megyünk délután, bár ahogy elnézem az időjárást??? Lehet, hogy nem lesz belőle semmi.

Szép napot, jó babázást illetve várakozást!

Erka
erkaberka

Sziasztok!
A Dóri engedelmével elárulom, hogy tegnap éjjel 21.10-kor megszült. Kisfia 3700 grammos, azt hiszem 56 cm hosszú. Kristóf. Már a szülőszobán szopizott. Csak azért mondtam el, hogy ne legyen senki türelmetlen.
sziasztok: Rita
nováky_rita

Sziasztok!

Böbe, elsimerésem ehhez a kis korkülönbséghez, és a bevállaláshoz Kép Mi 3-4 gyereket szeretnénk, ezért előfordulhat, hogy egyik másik között ilyen kicsi lesz a korkülönbség, de most még gondolni sem merek erre.
A vérnyomásom nekem is sokszor 100 alatt van, valószínű tegnap is ez történt... A vércukrom talán nem eshetett le, mert előtte ettem... Na mindegy. Persze most már én is mindenhova vizzel, stb megyek.

Szépia, még íg yis elismerésem a végig-dolgozásért. Bevallom, amióta betegállományban vagyok, óriásiakat alszom (még utoljára...) és már el sem tudom képzelni, hogyan bírnám a munkát.

A lista, amit összeállítottatok nagyon hasznosnak tűnik.

Tünde

mtunde

Sziasztok!

Erka!
Én is vittem mindenféle dolgot a szülőszobára ( cd, szőlőcukor stb.) de én igazából egyikkel sem tudtam foglalkozni. Ott volt a férjem, a szülésznő, rájuk figyeltem, amikor fáradtam ők tartották bennem a lelket. Ha téged megnyugtat pakolj magadnak, de én többektől is azt hallottam, hogy nem kellett semmi egy bátorító szón, vagy simogatáson kívül.
Hálóingeket a bentieket használtam, a csecsemős osztályra volt kitéve és annyit vihettél, amennyire szükséged volt.
Én Tena betétet vittem, a hozzátartozó hálós nadrággal, szerintem ennél jobb nincs.
Házassági anyakönyvi kivonatot nekünk 30 napnál nem régebbit kellett vinni! Azt mondták, hogy a 300 naposat nem fogadják el!!!!!
Zoknit szerintem jó, ha viszel, mert igaz hogy meleg van, de én a meghatottságtól és megkönnyebbüléstől úgy remegtem, mint a nyárfalevél.
Természetes a fényképezőgép, kamera, bár a szülőszobán inkább csak fényképezni jó, bár ki ahogy szereti.
A babának sem kell semmi, csak amikor majd hazaviszitek, mert nagyon szép ruhákat adnak a kórházba.
Papucs neked is és annak is kell, aki bemegy veled, mert adnak ilyen cipőre húzható akármit, de a papucs sokkal kényelmesebb.
Én a Vida Gábornál szültem, és a lehető legjobbakat tudom róla mondani!!!!!!!!!!!!! Emberséges, segítőkész, vicces bármeddig tudnám folytatni. Szülésznőm Várnai Gabi volt. Így ketten szerintem tökéletesek.
Remélem tudtam segíteni!

Majdnem elfelejtettem! Hasfájásra milyen csodaszereket tudtok?????
Üdv mindenkinek!
Szilvi
asszony

Szilvi

Írtam neked új mailt, ha tudod, nézd meg.

Ildi
ildibaba

Dórinak
Nagy-nagy gratula Kristófhoz, kiváncsian várjuk a részleteket!

Ildi
ildibaba

Vidás csajszik,

jár valaki magánrendelésre vagy mindenki a kórházba megy?

Ildi
ildibaba

Sziasztok,

Dóri: gratula, majd reméljük mesélsz....

Ildi: jó sokat irtál, mi van kis manuszoddal? hogy viseli a frontokat?

Mi még egyben, de már nem hiszem hogy sokáig, aztán ki tudja.

Erka: irok majd neked emilt... névvel számmal stb...

Most ennyi, mert fáradt vagyok

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?