Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma voltam a gondozóban, valami van, kedden jelentették be, hogy júni 1-tól megszűnik a terhesgondozás. Ennél többet viszont nem tudnak, egy akkor jelentkező kismamiról sem tudták eldönteni, hogy egyáltalán felvehetik e...

Jó lenne többet is tudni, ha valaki megtud valamit, szóljon. Mindenesetre hétfőn megyek leletért, akkor is kérdezek, a dokinál is érdeklődöm majd....

Baba
26+1
baba76

Baba76

ezek szerint igaz a hír, és többen is hallottak róla:-((
Ha tudsz valamit lsz. jelentkezz.
Én nem megyek mostanában dokihoz, de ha a tiéd tud valamit akkor kérdezd ki. Ki Õ?
mikka

minden infót írjatok meg,
nekem júni 2. hetében kell(ene) mennem, nehogy hiába menjek

a labor is megszűnik, vagy a vérünkre még szükség van Kép Kép
szilvamag

Sziasztok,

Sztanyik dr-hoz járok Kép

Hétfőn megyek a terhelés eredményemért, akkor kérdezgetek... Remélem, mondanak valamit, ha nem, akkor Szilvamag lesza következő érdeklődő, mert én csak júni 3. hetében megyek..

No meg doki bácsit is kérdezni akarom valamikor... Kép

ez a hír egy kicsit lelombozott, nagyon szeretem ezt a terhesgondozást, nem akarok máshova menni...
baba76

Mikka,
A terhesgondozó tényleg megszűnik június 1-től.
Labor gondolom lesz, hisz pont amiatt veszteséges a terhesgondozó, hogy a TB a laborvizsgálatokért fizet, így nem hozzájuk jut a pénz.
myra

Myra
köszi az infót:-)
és mi a helyzet a szülészettel??

Baba76
A tavaly felmerülő bezáráskor is jó pár orvos elment, ha ez tényleg bekövetkezik most, akkor gondolom Õk is idejében lépnek:-(
Tudakold meg az orvosodtól, hogy ezzel kapcsolatban mi a helyzet. Õk még is csak biztosabbat tudnak a terjengő pletykáktól.
mikka

Mikka,
Leépítés.
myra

Sziasztok,

kapkodok levegô után, hogy bezárják a gondozót!
És akkor mi lesz a kismamikkal, na meg az ott dolgozókkal? És csak így ukk-mukk-fukk? vagy ti már régóta tudjátok ezt? Nekem ez az infó nagyon hirtelen jött.

Ezek után mi lesz még? Lehet hogy szépen sorban leépítik a szülészetet is?

Laga
laga

MI VAAN????????? Én ezt el sem hiszem!
Na, holnap telefonálok is, hogy most mi is a helyzet.

Myra,
A szülészetet építik le? Ez azt jelenti, hogy teljesen, vagy most egy "kicsit"?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok!

szerintem ne keltsünk rémhíreket
a jövő héten már június van, meglátjuk
megyek majd a laborba is, megkérdezem, mi az igazság.
remélem (!!!!!) csak újra ijesztegetés, különben bajban vagyunk Kép

Szilvi
szilvamag

És ha tényleg? Akkor csinálunk vmit?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
csináljunk! mire gondolsz?

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Valaki árulja már el nekem, mi a terhesgondozó feladata. Mert ugye a nőgyógyász, a háziorvos, a védőnő közösen végzik a terhesgondozást. Akkor mit csinál a terhesgondozó? Egyáltalán, kik azok, akik a terhesgondozóban terhesgondoznak?
kerry

Kerry
a Margit terhesgondozója véleményem szerint nagyon jól szervezetten működik(ött). Mindenre oda figyeltek (legalább is nálam) és főleg a terhességi cukorbetegség területén voltak ott nagyon. Olyan bababarát kórház, mint az Sz.Imre is megírigyelhette (ezt olvastam).
Egyébként sok felesleges kört lehet(ett) megspórolni azzal, ha ott végezték a gondozást. Én nem jártam külön a védőnőhöz (1-2 alkalom) a háziorvoshoz(?), és külön a nőgyógyászhoz is csak akkor ha a magánjába mentem, egyébként ott a gondozóban a rendelésén lehetett vele beszélni.

Szerintem nagy kár lenne ezért! És ami még nagyobb baj, hogy a szülészetre is ez vár:-(((

mucus
Tm

Kerry, alapesetben pl. a vér és vizeletvizsgálatra megkapod a beutalót és elmész az sztk-ba, ahol kivárod a sorod, leveszik a vért, megcsinálják a vizsgálatot. Amikor kész az eredmény, megkeresed a dokit/védőnőt és ők kielemzik. A gondozóba időpontra mész (legalábbis én eddig úgy mentem), leadod a kiskönyvet, leveszik a vért, ha UH van a vizsgálathoz kapcsolódva, kapsz időpontot UH-ra (de úgy, hogy a dokidhoz be tudj menni a terhesrendelésén utána), ha valami baj van, rádtelefonálnak stb. Szóval valahogy minőségi ellátást kapsz, gyorsabban, kellemesebb körülmények között. Arról nem is beszélve, hogy ott van a kartonod a kórházban, "ismernek" a kezdetektől... Kép
baba76

Sziasztok!

Na, frankó hírekre ugrottam be.
Én is nagyon sajnálnám, ha megszűnne a Margit Kh. annak lenni, aminek megismertem. 3 gyerkőcömmel kötnek oda emlékek és nagyon szentimentális tudok lenni ilyen dolgokban.
Arról tényleg nem is beszélve, hogy miért arra nem jut pénz, miért azt akarják megsemmisíteni, ami jól működik, jó híre/szakemberei vannak.
Na és a környezet sem mindegy szerintem, nekem mindig jót tett a lelkemnek az a sok fa, ami a domboldalról integetett be az ablakokon:-))) Nehezen viseltem volna azt a pár nap bentlétet is (pláne az első bazi nehéz szülésem után) egy tipikus városi betonkórházban betonhegyek között...

És ha bezárással fenyegetnek, hát én is jól megfenyegetem most innen őket: másik kórházban pedig soha többé nem vagyok hajlandó terhesnek lenni és ez az utolsó szavam :-))))))))))))

Viki
ccviki

Jó látni, hogy így is működhet (vagy sajnos csak működhetett?) valami. Én ilyenről eddig nem is hallottam. Kár, hogy ezt máshol nem így csinálják. Sok felesleges keserűséget spórolnának meg a kismamáknak.
kerry

PL. cikket írni vmelyik újságba, aláírást gyűjteni, sztrájkolni a kapu előtt... Kép
Vmit! Persze lehet, hogy már régen késő... Kép
Valszeg tényleg nem véletlen, hogy ennyire az utsó pillanatban tették közzé.
Lehet, hogy szánalmas, de akár vmelyik kereskedelmi csatorna szenzációhajhász esti műsorát is meg lehetne keresni, hogy verjenek egy kis port...
Persze mindehhez jó lenne tudni tényeket és azt is, hogy csak a terhesgondozó szűnik-e meg, vagy mi a jövő???

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Kár, hogy ez a téma...
Boglárkáról tudtok valamit?

Szóval én hajlandó vagyok bármire. Nagyon meg voltam velük elégedve a terhességem alatt!!!!
Szóval, ha végre valaki megírja, hogy beszélt-e ma az ottaniakkal az nagyon jó lenne...Baba, Te ha minden igaz ma voltál...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Ez elképesztő! KépKépKép
De hogy mehet ez ilyen csöndbe????? Eddig legalább az Óbuda újságban írogattak, de ott se volt semmi hír. Iszonyatos távolságba lesz a legközelebbi kórház, ami persze rohadt szar! Én nem mennék oda!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Cas
Egyet értek, és benne vagyok, aláírás, bármi!
nikcsi

Sziasztok!
Én is aláírok bármit, csak ne szűnjön meg a terhesgondozás!!!!!!!!
Hajrá Margit Kórház!!!!
shaloya

Tényleg, most a Margit a III.kerülethez tartozik vagy Fővárosi?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Boglárkának írtam sms-t még korábban, de nem válaszol... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Lányok!
az aláírással vagy bármi mással szerintem már kicsit elkéstünk. Most már a telefonon időpontot kérőknek is meg mondják, hogy átszervezés miatt nem adnak ki időpontot. A múlt héten még adtak ki, holottt már akkor is tudták a dolgozók, hogy ezen a héten már nem működik a gondozó:-((

Kár, hogy nem tudtuk meg előbb:-(

mucus
Tm

Sziasztok!

Én tegnap voltam gondozáson. A 16. heti AFP-re mentem, és akkor mondta a nővérke, hogy ha megyek vissza jövő héten az eredményekért és UH-ra, akkor megcsinálják a cukor terhelést is. Kérdeztem erre (gyanútlanul), hogy és akkor a 26. héten is megcsinálják-e. Csak annyit tudott mondani a nővér, hogy fogalma sincs, még azt sem tudja, hogy holnap (tehát ma) mi lesz. Én naivan azt hittem, hogy átszervezik az egészet, és még jobb lesz az egész gondozás.
De ez a hír most nagyon rosszul érintett. És akkor mi lesz, hogy fog működni az egész?? Kíváncsi vagyok, hogy jövő héten ha megyek mi lesz, talán akkor már többet tudnak mondani.
De majd én is faggatom a dokimat is!

Üdv. Odex

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok!

Odex meg Mindenki, aki érintett,
Hát azért csak kéne szólniuk a kórházból nektek, hogy hogyan tovább! Ezt így nem lehet elintézni, hogy a terhesgondozóban csak vonogatják a válukat és semmi konkrétat nem mondanak, hol kell folytatnotok a terhesgondoztást! Legyetek kicsit erőszakosabbak, rólatok meg a babátok egészségéről van szó!!

Viki
ccviki

Viki,
Azért nem mondanak semmit a terhesgondozáson, mert az ott dolgozókkal se közölnek semmit. Azt is múlt hét kedden tudták meg, hogy e hét szerdától nincs munkahelyük.
myra

Sziasztok!
Ma voltam bent és csak annyit tudnak, hogy 2-3 emberrel folyik tovább a terhesgondozás, többet sajna ők sem tudnak. Nekem a dokim mondta, hogy fogjunk össze és menjünk az utcára. Én benne vagyok, csak félek, hogy nem fog segíteni, mint ahogy ebben az országban még semmi nem oldódott meg rendesen ezzel a módszerrel.
shaloya

Sziasztok!

Gondoltam mostmár jövök és megírom szülési történetemet. Rövid leszek, mert rövid volt az egész. Kép Hajnali 3-kor arra ébredtem, hogy mikor megmozdultam valami kifolyt. Hírtelen nem tudtam, hogy mi az, ezért felültem, amikor ismét megismétlődött az előző jelenet. Kimentem a fürdőszobába, hogy ne az ágyra menjen a magzatvíz (amit akkor még csak valószínűsítettünk). Férjem is felkelt, akivel úgy döntöttünk, hogy felhívjuk édesanyámat, hogy jöjjön, mert ha menni kell a kórházba, Bence fiammal itthon kell, hogy legyen valaki. Fél 5-kor úgy döntöttünk, hogy bemegyünk a kórházba, maximum hazaküldenek. Annyira kapkodtunk, hogy egy pár cuccot később kellett behozni nekem, mert kimaradt a táskából. Kép Szerencsémre doktorom bent volt, aki mondta, hogy hát igen, a magzatvíz folyt el, de még nem teljesen, ezért rásegített egy kicsit. Bementünk a szülőszobára, ahol is infúziót és gyorsitót kaptam, mert nem volt rendszeres fájásom. 6:30 - 9-ig "szenvedtem", ugyanis 9 óra 00 perckor megszületett Bálint. Beöntést nem kaptam, amin csodálkoztam, de nem reklamáltam. Kép Fájások erősebbek voltak mint előző szülésemkor, de az idő rövidsége miatt elhanyagolható, azthiszem. Hát, ennyi. KépKép

Viszont mit olvasok, hogy a terhesgondozót leépítik? Kit akarnak elküldeni, nem tudjátok? Egyébként nem is voltak sokan, nem tudom, hogy minek küldenek el.

Kérdésem is lenne. Szerintetek normális az, hogy Bálint fiam akár 2 órával az evés után is visszabukik? Sőt, van hogy nem is kis mennyiséget!

Eszty
eszty

Sziasztok!
még semmi pontos hír?
összeszedem a médiás ismeretségemet, hátha sikerül valami . . .

Szilvi
szilvamag

Kedves/tisztelt Babanet használók!

Beleolvastam a fórumba, és bár nem szokásom, de úgy érzem, hogy hozzá kell szólnom a terhesgondozó témához.
Eddig a fővárosban egyedül a Szt. Margit Kórházban működött u.n. központi terhesgondozó. Ez azt jelentette, hogy a gondozással kapcsolatos összes vizsgálatot, tanácsadást, orvosi konzultációt egy helyen, előre kidolgozott gondozási terv alapján igyekeztünk elvégezni. Ez húsz éve működött így a gondozottak megelégedésére. Sajnos bizonyos finanszírozási megvonások miatt a jelen formában ez nem lesz fenntartható a továbbiakban. Mi - a szülészet dolgozói - a magunk részéről igyekszünk mentől több funkcióját megőrizni az eddig jól bevált központi terhesgondozónak. A fent említett ok miatt azonban sajnos mindent nem tudunk helyben megoldani. A jövőben valószínűleg több fog hárulni a területi védőnőkre a terhesgondozásból, illetve a vérvételek egy részét szakrendelőkben kell intézni. (Igyekszünk megoldani, hogy legalább a 16. heti AFP, terheléses vércukor, májgyulladás szűrés megmaradjon helyben.) Az ultrahang szűrések is biztosan megmaradnak.
A többi kórházban ez mindig is így működött, csak mi már nagyon megszoktuk ezt a jó, centralizált gondozást. Sajnos pontos részleteket még mi sem tudunk. Naponta folynak a tárgyalások az OEP-pel és a kórház vezetésével, hogy várandósaink számára a legbiztonságosabb és legkényelmesebb gondozást tudjuk biztosítani az adott körülmények között. Sajnos csak kevés múlik rajtunk. Amit tudunk, azt a terhesgondozó (későbbiekben valószínűleg terhesambulancia néven működik majd tovább) dolgozói továbbítani fogják az érdeklődőknek.
Ami pedig az itt felröppent rémhírt illeti, nevezetesen, hogy a szülészeti osztályt bezárják, azt hál' Istennek cáfolni tudom. Tavaly valóban felmerült a Fővári Önkormányzatnál, hogy a Szt. Margit Kórház teljes egészében onkológiai kórházzá alakulna. A jelentős társadalmi nyomás, és valószínűleg ésszerűségi meggondolások alapján is ezt az illetékes eü. bizottság már 2004 novemberében elvetette ezt, és a következő öt évre meghatározta a kórház feladatait, melyben a szülészeti osztály jelenlegi formájában fog a továbbiakban is működni.(A III. kerület lakossága egy nagyobb magyar várossal ér fel, nem is beszélve a jelentős aglomerációs vonzáskörzetről!)

A nehezségek ellenére jól esik olvasni, hogy az itt hozzászólók többsége úgy tűnik meg van elégedve a gondozással és az osztályon történő ellátással. Reméljük, hogy ez a vélemény a jövőben is megmarad és mentől több kis magyar ember látja meg a napvilágot nálunk!

Üdvözlettel: Sztanyik László
sztanyik

Kedves Sztanyik László ÚrKép
Nagyon köszönjük, hogy vette a fáradtságot és megosztotta velünk a tényeket, igy elejét vehetjük a további találgatásoknakKép Örömmel olvasom, hogy a Szülészeti osztály továbbra is a megszokott módon működik és remélem a PIC is marad azonos lelkesedéssel és szaktudássalKép

Üdvözlettel:Róbertné Spur Timea aki minden alkalommal elégedetten és szeretettel gondol a Szt.Margit korházra és az ott dolgozókraKép
doris

Akár hogy is nézem, engem elszomorít, hogy egy ilyen klasszul működő terhesgondozást szét kell szedni a pénzhiány miatt.
Én nagyon elégedett voltam, amikor odajártam, és tényleg mindent el lehetett intézni egyszerre. Most meg rémülten gondolok arra, hogy akkor majd utazni, várakozni kell többfelé, ha jön a következő bébi...
Üdvözlettel
Nóra
miriama

NóraKép
Ebben teljesen igazad van, de próbáljuk meg a jó oldalát is nézni...legalább szülhetünk ott ahol szeretnénk és ahol megbizunk az orvosunkbanKép

Puszi:Doris
doris

Tisztelt/kedves Sztanyik Doktor úr!

Nagyon-nagyon örülök és megtiszteltetésnek tartom (szerintem mások is), hogy Öntől tudtuk meg így félhivatalosan az igazságot és a szülészetre vonatkozó jó híreket (engem ez már nem érint, de az itt topikolókat erősen). Még pont időben derült fény mindenre, mielőtt az aggódó kismamák félelmei fertőző vészjósló fájásokban nyílvánultak volna meg:-)És ősi magyar szokás szerint traktorok vontatták volna fel vidékről is a súlyosabban pocakosodókat a kórház elé tüntetni:-))

Talán elkényelmesedtünk (biztos a korral jár:-) de tényleg nagyon jó volt ilyen szervezett terhesgondozásra járni.
Nekem az is nagyon jól esett, hogy kitüntetett figyelmet szenteltek a terhességi cukorbetegség kiszűrésének is. Így 2 legutóbbi terhességemnél összesen 6 pohár glükózszirupot nyelhettem nagy élvezettel. És azóta minden pohár limonádéba indikátorpapírt merítek a cukortartalom meghatározására, mielőtt meg merném inni:-)))

Köszönjük mégegyszer, hogy beleolvasott a topikba és vette a fáradságot az igazság megírásához.

Részemről máskor is nagyszerűnek tartanám, ha (véletlenül vagy szándékosan:-)megjelenne 1-1 orvosi/"kórházi" nick is a topikban, mert elég sokszor szorulunk virtuálisan is orvosi segítségre és szakmai igazságtételre:-))

Üdvözlettel:
Gömbösné H. Viki
ccviki

Kedves Sztanyik doktor!

Ezúton szeretném én is megköszönni Önnek, hogy tájékoztatott minket a gondozó és a szülészet helyzetéről. Nem sokan tették volna ezt meg, főként a nevüket vállalva.
Én is, mint sokan mások sajnálom, hogy a terhesgondozó nem fog már olyan szinten működni, ahogy eddig, de az mindenképpen megnyugató, hogy a szülészet és Önök, akik ott dolgoznak változatlanul állnak majd a rendelkezésünkre.
Az én véleményem szerint ez nagyobb jelentőséggel bír.

További jó munkát kívánok Önnek és az osztály dolgozóinak:
"egy betege"

mucus
Tm

Kedves Topikolók!

Mielőtt felröppenne azon álhír is, hogy nagysikerű lelkiterhes-gondozásom is megszűnne, azonnal és hivatalból cáfolom!! Nálam nincs leépítés, legalábbis szakembert illetően, a szellemi leépülésem meg mindenkinek csak hasznára válhat.

Továbbra is szeretettel várok minden ápolanduszt, akinek bármiféle lelki és természetbeli gondjai támadnak kórházzal, orvoslással, anyóssal vagy a postással és személyemmel kapcsolatban.

Üdv,
Dr. Dee Lee
dilidoki

Kedves Sztanyik doktor!
az előttem szólókhoz hasonlóan köszönöm a megnyugtató hozzászólását.

Szilvi
szilvamag

Sziasztok, külön üdvözlet Sztanyik dr-nak! Kép

Sajna én csak ma jutottam el a terhesgondozóba a leletemért, így csak ma sikerült kérdéseimet feltenni az ott dolgozóknak.

Egy gondolatot szeretnék hozzátenni, csatlakozva a többiek véleményéhez. Tisztában vagyok vele, hogy az egészségügyben nem minden jó dolog maradhat meg, pénzügyi okok miatt. Azt viszont bánt, hogy most éppen egy ilyen jó és kényelmes dolog veszik el, mint ez a terhesgondozó. Szerettem, hogy az AFP eredményért az UH előtt beugrottam, felmentem az Uh-ra, kivártam a soromat, amikor pedig végeztem, azonnal mehettem a rendelésre, ahol az orvosom is megnézte a leletet és mehettem haza.

Nem szerettem viszont a másfélórás várakozást az sztk-ban, betegek között pisivel a kezemben, ahova a körzeti küldött a pár baktérium miatt... (ennyit a személyes érzésekről Kép)

Hogy egy kis támogatást adjak, mint nem körzetben lakó kismama, elmondom, miért esett a választásom a kórházra. Amikor elhatároztuk, babát szeretnénk, keresni kezdtük ehhez a kórházat és az orvostKép. Mivel látogatás szempontjából mindenképpen egy bp-i kórház lett volna ideális, így kiesett a váci kórház. Budapesten a Dunakeszi felől könnyen elérhető kórházak kerültek szóba, hiszen akkor terveztük a költözést, ki a városból. Maradt az Újpesti Szülőotthon, a MÁV Kórház és a Margit kórház. A Margit kórház mellett végül a koraszülött ellátásának lehetősége (akkoriban szüntették meg a MÁV-ban az újszülöttosztályt), az EDA elérhetősége és a TERHESGONDOZÁS miatt döntöttünk. Ezután már csak az orvost kellett megtalálni, akinél szívesen szülünk és a felmerült kisebb meddőségi problémánkban is segíteni tud. Gondolom, sok más kismama is hasonló döntések révén jut el a Margit kórházba. Ha van rá mód, az OEP és a kórház vezetése (a sajnos erősebb pénzügyi nyomás mellett) ezt is figyelembe vehetné. Kép

Azt mindenesetre örömmel hallom, hogy a szülészet nem kerül veszélybe (igaz, a kistesó projektbe jó lesz belehúznunk, ha biztosra akarunk menni Kép), mert nagyon nem szerettem volna most új kórház után szaladgálni. Kép

Baba76
26+6

Ui.: Ma találkoztam a gondozó védőnőivel. Nagyon sajnálom őket emberileg, innen is kívánok nekik sok szerencsét és mihamarabb új állást. Ami komolyan megérintett, hogy úgy tűnt, nem a személyes sérelmeik, érdekeik miatt bánják a történteket, hanem miattunk, kismamák és a jónak tartott gondozási terv miatt.
Bocs, ha túl hosszú voltam, most csendben busongok tovább... Kép
baba76

Kdedves Doktor Úr!
Szíves engedélyével írását a Nők Lapja Café Margit Kórházas topicjába is bemásolom, megnyugtatva ezzel az ott fórumozó, aggódó kismamákat. Köszönjük a tájékoztatást.

Üdvözlettel: egy "Margitos" kismama
shaloya

Sziasztok,
Először is nagyon köszönjük Sztanyik doktorúr tájékoztatását! Egy biztos én is nagyon sajnálom az egész szituációt. Egész Budapest (hanem MAgyarország) egyik legjobb szülészetét és terhesgondozóját dulják fel akkor is!!!! Szóval minden terhesgondozóban dolgozónak elismerésem és örök hálám, hogy részt vettek ők is első terhességemben.

Shaloya,
Én is gondoltam rá, remélem már megtetted!!

Hát legfeljebb többet vesszük igénybe dr.Dee Lee rendelését az elkövetkezendő napokban.

Sztanyik doktorúr még egy kérés,
ha látja nagyon tévúton járunk, mert egymásnak állítunk fel diagnózist és adunk terápiás javaslatokat csak üssön a kezünkre máskor is...

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok Lányok,

Ma csináltam egy szerintem nem százszázalékos tesztet. Azért mondom, hogy nem 100%, mert nem annyira piros a csík, mint a kontroll csík. Persze fogok csinálni mostantól minden reggel, de az igazság az, hogy nagyon kétkedem. Tudjátok régóta próbálkozunk...Szóval szerintetek? Reménykedhetem?

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Eszty,szia.
A kicsi Bálint mennyi idős? A kisebb fiam 18 hónapos és még mindig bukogat. Igen, Bálint bukhat bármikor, bár a babák nagy része egyáltalán nem teszi ezt, kis részük kizárólag a válladra helyezett pelusra a kajcsi utáni percekben, vagy mint az én összes fiam bárhol-bármikor-bármennyit...Leó (nagy)fiam 12 hónaposan egyik napról a másikra nem bukott többet. Számtalan helyen jártam (kis)Vilivel,ha akarod egy másik levélben felsorolom. A négy orvos aki gondolkozott róla egymástól függetlenül arra a következtetésre jutott, hogy ragyogóan fejlődik, majd kinövi. Ha van nagyobb tesója aki visz haza bacikat gyerekközösségből, Bálint a bukások miatt hajlamosabb lehet a hörghurutra. Nálunk minden náthának az a vége. Kitartás, szerezz be kicsivel több ruhácskát, lepedőt. Ami még segíthet: ha még nem mászik el éjszaka, a feje legyen magasabban, mint a lába. Ha vannak lexikonok, esetleg féltégla be kell rakni az ágy lába alá. A dokink 10%-os lejtést mondott, ezt túlzásnak éreztem. Közvetlenül evés után nem szabad vizszintes testhelyzetbe kerülnie, ezt legjobban az esti nagy alvás előtt érdemes/lehet betartani. Újszülött kortól szentjánoskenyérfa-mag kivonat adható(Nutriton)nekem van egy bontott doboz,ha érdekel. Én szoptatáspárti vagyok, de egyéves kor után a Nutrilon AR-t adtam, sokkal jobb az íze.Pontosabban ennek van íze, a másik egy ízetlen zselé. Most pedig mesét mondok.
De azt nem nektek.
kaóka
kaóka

Sziasztok!

egyszerűen nem tudok leállni.
miért szűntetik meg a terhesgondozást? mekkora az az összeg, ami hiányzik?
nem lehetne ezt másféleképp pótolni?
nehogy ezen múljon már rengeteg kismama kényelme, biztonsága és főleg jó pár lelkes szakember állása
mit gondoltok?

Szilvi
szilvamag

Szia Szilvi!
Sajnos a pénz nagy úr. Ha központilag megvonják, sem mi, sem más nem tehetünk semmit. Csak azt az eszetlen döntést nem értem, hogy egy jól működő dologtól miért kell megvonni a támogatást. Ebben az országban annyi fölösleges dologra van pénz, de az egyik legfontosabbra, a terhesgondozásra, arra persze nincs. És még nyávognak, hogy nem születik elég gyerek. Könyörgöm, hol vannak ehhez a feltételek megteremtve? Hogy csak az egészségügy helyzetéről említsünk szót, a szociális juttatásokról nem is beszélve. Na, mindegy, nem mérgelődöm tovább.
shaloya

Sziasztok!

VÉgre újra itt vagyok most már Fannival együtt a neten. Kép
Bocs hogy eddig nem jelentkeztem, de egyszerűen nem tudunk betelni a kis aranybogárral. Egyfolytában gyönyörködünk benne, olyan hihetetlen, nem bírjuk letenni, a mellkasunkon fekszik. Ennek persze az a végeredménye, hogy hulla fáradtak vagyunk-voltunk. Nappal mint a kisangyal alszik, de éjjel úgy visít mint a kismalac. A kórházban teljesen nyugodt voltam, hogy egész nap elvolt, de úgy látszik ott is az éjszakás nővéreknek csinálta a ramazulit és reggel mikor mentem érte , minden gyerek sírt, de ő mint a maszületett kis bárány feküdt. Kép Úgyhogy éjjelente 3 órán át ringatja a férjem, a háta olyan izomlázas lett, hogy szinte mozdulni is alig bír. 4 napja alig aludtunk, mert még nem fogtuk fel, hogy változtatni kell eddigi alvásritmusunkon. Ma volt az első éjszaka hogy nem köztünk aludt, hanem a kiságyában. A kórházban is mondták hogy el fogjuk rontani, de ahogy megszületett, addigi MINDEN elvünket feladtuk és csak Õ van a középpontban. Kép Kép Kép

A szülésről:
2005.05.23-án 19-kor megszületett Fanni császárral (54 cm, 3700 g). 5 nappal túlhordtam, (aznap még Lagával találkoztam a dokinál), de még akkor sem tágultam, viszont a magzatvízbe belekakilt, úgyhogy el kellett indítani a szülést. Először oxitocinnal próbálkoztunk, de a fájdalmakon kívül hatása nem volt a tágulásomra, így végül császározni kellett. A császárhoz beadott EDA-t meg sem éreztem, nagyon kellemes volt. A műtéttel nagyon gyorsan végeztek. Éjjel az EDA hatásának elmúlása után is jól voltam. A másnap már annál kevésbé amikor fel kellett kelni, azt jól megszenvedtem.
Rooming in-be mentem, és igazából ott döbbentem rá, hogy nem csak egy kis hajas babát kaptam akivel szórakozgathatok, naphosszat elnézegethetem, mint a nagyszülők, hanem felelősség is van vele. Még jó hogy rákérdeztünk, hogy mikortól kell nekünk tisztába tenni, mert még így is kimaradt egy alkalom. Egyébként rögtön meg is kértük a csecsemősöket, hogy hagy nézzük meg ők hogyan csinálják, nagyon segítőkészek voltak, mindent elmutogattak. Na itt megijedtem, hogy a köldököt ÉN nem fogom tudni ápolni, de végül 10-szer annyi idő alatt mint a nővérek, de sikerült megcsinálnom.
Most már én is jól vagyok a császár helyét nagyon szépen megcsinálták, nekem kisebb bőrműtétnél is rondább hegek szoktak maradni.

Végülis mindennel meg voltam elégedve (szülés, rooming in, ...), köszönet a kórház dolgozóinak, hogy átsegítettek ezen a nehéz, új és ismeretlen helyzeten és támaszt, segítséget nyújtottak az új életünk elindításában.

Nem tudom ti hogy voltatok vele, de szerintem bennem hormon túltengés van, mert sokszor elsírom magam örömömben, úgy meghatódom a kis Brekkencs láttán. KépKép

Myra, CAS köszi az SMS-t, így tudtam erőt venni, hogy kicsit magammal is foglalkozzak, összeszedjem magam, leüljek a net elé.

Boglárka

2.nap
KépKép

Itt meg már otthon (9. nap)
Kép
boglarka

Szia Boglárka!

Gratula és sok boldogságot kicsi Fannihoz! Gyönyörű baba, nem csoda, ha elérzékenyül az anyukája:-)

Viki
ccviki

Sziasztok,
Most jelentkeztem be először ide. Mielőtt megkérdezném, amit akarok, szeretnék gratulálni Boglárkának. Gyönyörű a kislánya!!!!
Bárki közületek nem jár véletlenül Tűzkő doktorhoz? ezt már máshol is kérdeztem, de eddig még nem találkoztam senkivel.
manoka28

Boglárka
Nagy-nagy gratula innen is a kislányotokhoz! Tényleg nagyon szép baba!
A sírás teljesen normális, az első két hétben én is napjában százszor hatódtam meg és bújtam oda a férjemhez, hogy el se hiszem, hogy ez a csoda velünk történik. Kép
Jó babázást nektek!

Manoka
Üdv a topikban! Én ugyan nem járok az általad említett dokihoz, csak gondoltam üdvözöllek a csapat nevében. Ráadásul attól tartok, hogy az ide írogatók egyike sem jár hozzá...
Egyébként miért kérded? Még orvosválasztás előtt vagy?

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka
Gratula a kiscsajhoz! Nagyon aranyos! Gondolom a papa már szerelmes Kép

Sára azt üzeni mindenkinek, hogy "göööööhööööhe".
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?