Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm a jó kívánságokat Kép

Angéla
angéla

Tamesz,

Átérzem a munka miatti tanácstalanságodat Kép.
Nekem Januárban kéne vissza mennem, hasonló okok miatt. Talán márciusig el tudom húzni, de tovább nem. A bölcsitől azért félnék, mert állítólag sokszor megbetegszenek a gyerekek Kép.

Én azon gondolkodtam, hogy esetleg keresek majd egy a Valérral egykorú gyerekes anyukát, aki, természetesen pénzért elvállalná a bébiszitterkedést. Olyan, anyuka, aki amúgy is otthon maradna, elbír két gyerkőccel, és a pénz is jól jön neki.

Egyenlőre ide jutottam, de ez csak egy ötlet.

Angéla
angéla

Sziasztok

Angéla Boldog NévnapotKép

Bölcsivel kapcsolatban annyit tudok nyilatkozni most 6 éves a hugom szinten jart bolcsibe es oviba is, bolcsibol minden masodik heten itthon volt annyit lett beteg, de az okosok/?/ azt mondjak ott erosodik meg a torpek immunrendszere.....

Kép
vaktyuk

Na de ha minden második héten beteg a gyerek, és otthon kell vele maradni, hogy lehet mellette dolgozni? Ezt nem hiszem, hogy sok munkahelyen tolerálják.Kép

KépKép
connie

Angéla!
Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!

Kép

Jázi és Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok,

Én is újra itt. Kép Próbálok visszaolvasni, de jó sokat írtatok!

Monazsu, eszméletlen helyes a kislányod!! Kép És mekkora haja van! Mennyi idôs is most?

A többi baba is nagyon cuki, hihetetlen, hogy mennyien vagyunk már! Azt hiszem, rég nem jártam erre. Kép

Angéla, mi is sok boldogságot kívánunk névnapod alkalmából! A "bölcsis" terved nem is rossz ötlet, és gondolom az sem utolsó szempont, hogy rugalmasabb megoldás is.

Egy kérdés: ti hogyan tisztítjátok a csemetétek orrocskáját? Úgy értem akkor, ha nincs megfázva, nem folyik, csak úgy néha van benne valami? Mert ugye ha nem folyékony, azt nem szívja ki az orrszívó.

Na több hülye kérdésem most nincs. Kép

Puszi,
Borbolya + Panna

KépKép

Kép
borbolya

Angéla
Húúú, az kemény lesz, ha visszamész dolgozni. Ha jól emlékszem, nem kimondottan nyolctól négyig dolgoztál. Majdnem szülni is onnan mentél. Ezután is ezt várják majd tőled?

Kata
Mikorra lesz meg a vérvétel eredménye?

Tettem fel néhány új képet. Connie, az utolsó négyet direkt azért csináltattam, mert múltkor "beszéltünk" róla. Kép
www.babanet.hu/album/main.php?album=3596&p=2584349

Gyereknapra megvettük az egyik Babazene cd-t. Azt hiszem, Timka írta múltkor, hogy jó. Nálunk is bevált. Kicsit egyszerű Kép, de nekem is tetszik, na meg a fiamnak is.
zsana75

Borbolya
Szerintem kiszívja, legalábbis nálunk már volt rá példa.
Egyébként én azt nem szoktam, gondolom nagyobb tüsszentések alkalmával távoznak a kis darabok Kép.

Viszont, ha már orrszívónál tartunk:
van valakinek kézi, vagy az elektromos (nem porszívós)? Bevált?
zsana75

Zsana,

Nem majdnem, hanem tényleg a munkahelyemen indultak a fájások Kép

Angéla
angéla

Zsana,

Nekünk elektromos (elemes) van, és eddi soha semmit nem szívott ki. Kép Mondjuk azóta hallottam is, hogy csak a porszívós jó valamire, hát ezek szerint igaz.

+néztem a képeket, tényleg semmi nem látszik. Bár a nyilvános szoptatásnál inkább az aggasztana engem pl, amikor mellre teszem vagy leveszem, akkor biztos "kivillanna". Nálunk ráadásul még sokat kell menet közben büfiztetni. Egyébként hogy reagáltak az emberek arra, hogy szoptattál?

Még 1 körkérdés: nálatok mennyit alszanak a babák napközben?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsana,
Nekünk elektromos van (Pesztonka), és bevált.

Borbolya,
Ha nem akar kijönni, vagy hátul van a trutyi, és még nem is látszik, csak hallatszik, akkor cseppenteni szoktunk a manó orrába és az előbb-utóbb oldja, és ki lehet szívni. Cseppenteni a gyerekorvos szerint a következőkkel lehet: fiziológiás sóoldat, tengervizes orrcsepp, anyatej. Utóbbit akkor használjuk, ha esélyes, hogy kicsit náthás is, és duzzadt az orrnyálkahártya.

KépKép
connie

Zsana,

Hol lehet kapni a cd-t? És mennyibe kerül?

Köszi

Angéla
angéla

Zsana,
Köszi.Kép Belenéztem időközben a Nyilvános szoptatás topikba, hát elég elrettentő dolgokat olvastam ott.Kép Neked nem szóltak be? Bár nem értem, mitől olyan szörnyen zavaró látvány, ha valaki nyilvánosan szoptat.Kép Akit zavar, ne nézzen oda.
Én még mindig vacakolok a kérdéssel, autóban simán megszoptatom, az oké, de pl. egy padon a parkban nem merném bevállalni, még úgy se, ha ott a férjem.

Borbolya,
Mi általában 6-7 között kelünk, és 11-12-től 15-16 óráig alszik kb. 4 órát Ákos, aztán délután még itt-ott szunyál 20-30 perceket, ha jó napja van, és este 11-kor fekszik. Éjjel 3 körül van még egy szopi. Szóval összesen olyan 12-13 órákat alszik az utóbbi időben.

Nekem is lenne egy hülye kérdésem: ti hányszor teszitek/tettétek tisztába olyan 1,5 hónaposan? Ha tele a pelusa, akkor ugyanúgy leordítja a fejem, mint amikor éhes, és gyanítom, hogy van, amikor rosszul értelmezem, és tisztába tétel helyett szoptatok esetleg, aztán meg fáj a pocakja a sok kajától.

KépKép
connie

Angéla,

www.babazene.hu.

És én is boldog névnapot kívánok!

KépKép
connie

Az orrszívót azért kérdeztem, mert nekünk porszívós van, ami jó is, de Vilmos mostanában nagyon fél a porszívó hangjától, így mindig sírással jár az orrszívás. Meg ugye, ha egyszer éjjel is szükség lesz rá, a szomszédok fognak örülni. Mindegy, hátha ír még valaki.

Borbolya
Mellre tevés egy pillanat, ha meg elkapja a fejét, ráborul a póló. Büfizni nekünk soha nem sikerült evés közben Kép.
Hogyan reagáltak? Többnyire sehogy, de a normafánál volt 3 fiatal srác, akik tőlünk kb 5 méterre telepedtek le a fűbe, mintha máshol nem lett volna hely. Még ha jó nő lennék, akkor talán érteném, de így? Kép

Alvás nálunk változó. Ma pl. volt 3 óra délelőtt és most is alszik kb másfél órája. Tegnap szinte semmi, csak néhány perces szundítások.

Angéla
cd-t a mediamarktban vettem, ha jól emlékszem 2690 Ft.
zsana75

Connie
Be még nem szóltak, de nem is érdekelne.
Először, mikor a városligetben voltunk, a párom lesápadt, hogy tényleg itt akarom a padon? Tényleg sokan voltak, a megoldás az lett, hogy beljebb mentünk és állva szoptattam (vizes volt kicsit a talaj, nem tudtam a fűbe leülni). A normafánál is olyan helyet kerestünk, ahol nem volt senki, de hát állatok mindenhol vannak KépKép

Tisztába tevést nem számolom, ha kaki van, akkor egyértelmű, egyébként pedig megnyomkodom a pelust és abból látom, hogy mennyire van tele. Vilmos ezért nem szokott reklamálni. Ja, éjjel pedig nem szoktam cserélni.
zsana75

Sziasztok!

Én is nagyon el voltam tűnve, de olvasó üzemmódban majd' mindennap itt vagyok.
Jól vagyunk, Alexa 6,2 kg, kis duci-juci, imádja a pocakját, mosolyog, sőt nevet, sikongat. Imádnivaló! 1-2 hete az éjszakát is végigalussza, szóval nincs okom panaszra. Kép Kép

Orrszívó: Nekünk is a Pesztonka típusú elektromos van, és bevált. Kép

Nyilvános szoptatás: 2 hete voltunk a Tropicariumban, ott a női mosdóban volt egy kartámlás szék, ott kitűnően tudtam szopiztatni, és ugyebár csak nők láttak minket, amikor bejöttek. Mindegyikük kedves volt, mosolygott, és jó étvágyat kívántak a babának. Kép
Aztán hazafelé a 40-es buszon is kénytelen voltam mellre tenni, ettől már egy kicsit jobban "fáztam", de senki nem bámult, senki nem szólt be. Kép Ezenkívül még játszótéren is szoptattam, mert Ákos nem akart felmenni, és a többi anyuka biztatott, hogy miért is ne? Nagyjából takartak is, így ott sem volt gond, mindenki elégedett volt. nagyfiú is, kisbaba is. Kép

Felrakok egy friss képet a nagylányról

Sziasztok!
Zsu és Alexa

Kép
tothzsuzsi

Sziasztok
Juszti: tényleg nem könnyű ez a szoptatás dolog. Ádámnál betartottam a 3 órás etetéseket (orvosi tanács), nagyon sokat sírt, sokat éjszakáztunk, de a 6. héten már olyan napi rendünk volt, hogy simán el tudtam menni tornázni vagy bárhova mert tudtam, hogy mikor fog enni. (beállt egy idő után erre, bár sajnos csak 7 hónapig tudtam szoptatni, és 4 hónapos korától hozzá kellett táplálnom tejpépet, gyümölcsöket.) Hajnika úgy szopik ahogy akar, szinte kezdettől fogva végig alussza az éjszakákat viszont nincs egy napi rendem a szoptatásokhoz kell teljesen alkalmazkodnom. Ami ha ketten lennénk nagyon klassz lenne, csak sajna a kisfiam a szoptatásokat tolerálja rosszul.

Borbolya: köszi, most a héten lesz 8 hetes.

Angéla: boldog névnapot.

TAmesz: én is visszamentem 4 órába dolgozni, igaz GYES mellett már a kisfiam 2 éves volt. Beirattam maszek bölcsibe (mivel ott kevesebben vannak és gondoltam nem lesz annyit beteg. Két és fél hónapig tudtam dolgozni, de ebben a két és fél hónapban talán 1 hétig nem volt beteg az Ádám. Még a kórházat is megjártuk, mert összeszedett egy hasmenéses virust és semmit nem akart elfogadni így infuziót kapott (egy széken aludtam mellette egész éjjel). Szóval két és fél hónapig bírtam utána visszamentem GYES-re. (addig sokszor anyósoméknál volt amíg beteg volt, ők nem szívták rendesen az orrát, így még az egyszerű nátha is fülgyulladással végződött). Még sok mindent tudnék írni, hogy miért bántam meg, hogy visszamentem dolgozni. Mi is a sok hitel miatt, meg a kevés pénz miatt döntöttünk így. Szóval én nem mennék vissza, ha a munkahelyednek szüksége van rád, akkor 3 év múlva is szüksége lesz rád és szerintem hogy ha talpraesett vagy bármikor találsz jó állást. Sajnos be kell fejeznem, mert a kisfiam itt topog mellett.
Ui: légkondis üzletnél én mindig betakarom a kislányom és mikor ki jövünk akkor leveszem a takarót róla.
Monika
monazsu

Sziasztok,

Én is nagy ellenzője voltam a nyilvános szoptatásnak azóta a Városligetben és a Margitszigeten is megetettem már Kép (persze nem a legnagyobb tömegben) és mindkét helyen láttam több hasonló szituban lévő anyukát is.

A lányom tegnap volt pont 2 hónapos és 6150gr. 2.5 kilót gyarapodott ezidő alatt. Este 11-től reggel 7-ig alszik fél3-kor rövid kajcsi. Napközben 20-30 perceket szunyókál, délután mikor sétálni megyünk kb. 2.5-3 órára majdnem végigalussza.
jammie

Sziasztok,
Tegnap jöttem rá, hogy Ákososom azért szopizik olyan gyakran, mert egy mellből már nem lakik jól, így hamar megéhezik megint. Csak nem tudom, hgy kínáljam a másikból is, mert általában mire az egyikkel végez, bealszik vagy elpilled, és csak bambul a másik cicire. Aztán 10 perc és egy óra közötti idő múlva rádöbben, hogy éhes maradt. Ti hogy csináljátok?

Más: honnan lehet tudni, hogy kiürült a mell? Én szinte mindig ki tudok még préselni belőle egy kicsit, akkor is, amikor a gyereknek már nem kell, hanem már átkérezkedik a másikra.

KépKép
connie

Sziasztok!

Szoptatást még nem próbáltam nyilvánosan, csak autóban, de azt hiszem, már nem zavarna (kivéve közlekedési eszközöket, mert mifelénk azért túl gyakoriak a fura alakok).

Zsana,
orrszívó: doki és védőnő mondta, hogy a kézi semmire nem jó, csak épp az orr elejét szívja ki. Az régen is volt és rengeteg volt a fülfölszúrás. A porszívós az egyetlen, ami mélyről is kiszívja. Éjszaka mi használtuk. Azt az éjjeli 2-3-szor 1 percet ki fogják bírni és ki is bírták a szomszédok és egyébként is tojok rájuk, a gyerekem egészsége fontosabb. Mire fölébrednének a porszívóra, már le is kapcsolod. Szerintem normális emberek megértik, hogy mi a helyzet, a többi meg úgysem érdekes. Kép
Pannitól vért nem kellett venni, a vizelet eredménye (legalábbis a zacskóba vetté) ma du lesz meg. Nagyon izgulok!!! Tiszta röhej, de UH-ra csak 1 hét múlvára kaptunk időpontot (állítólag ha baj lenne, minden nap számít) és 4000 Ft-ot kell érte fizetni orvosi beutalóval!!! Akkor mire vonták tőlem a TB-t? Mindig a maximális adósávba fizetek és most az anyasági támogatásból is vonnak. A gyerek kivizsgálásáért pénzt kérnek! És ha tényleg ne adj Isten baj van? Tök föl vagyok háborodva! Egyébként is adni KELL, hogy rendesen megnézzék. Jó kis rendszer! Kép

Egyébként is dühöngök: 1 közért van az egész környéken, ahová beférek a babakocsival. Ott minden drágább, nincs kenyér és mosószer, most meg a hűtőpult sem működik. Más közértekbe a környéken az ajtón sem férünk be. Kocsi nélkül meg hogy cipeljek mindent haza?! De kenyérért sem mehetek minden nap 30 percet a Kaiserbe, hogy órákig álljak sorba a Pannival és ráadásul pont az egyik legforgalmasabb helyen van. Csomószor az oda vezető járdák le vannak zárva, így a 4 sávos forgalmas út közepén tolhatom a babakocsit, kánikulában forró és árnyékmentes az út, ilyenkor meg nyitott, így semmi nem véd a szél ellen. Mit csinálnak a tolókocsisok??? Kép

Meghívtak a mostoha anyám (öccseim anyukája)rokonságához egy esküvőre szombaton. Kénytelen vagyok menni, bár soha nem voltam jóban velük. De nem akarom megsérteni a mostohám és az öccseim. Még el is tudok menni, mert a Városligetben lesz. Szerintetek milyen nászajándékot lehet vinni (milliomosok egyébként, mindenük megvan és nem akarok költeni)? Egyházi, nagy cécós esküvő, elkényeztetett menyasszony.

Szélmentesebb szép napot!

Kata
panni2005

Connie,
a baj, hogy "préselni" kell. Cseppek nekem is vannak. A lényeg, hogy valami még spricceljen.
panni2005

Connie
Úgy tudom, ilyen korban van egy növekedési ugrás, talán ez az oka, hogy többször kér enni.
Az is lehet, hogy csak szomjas.
Mivel a tej főként szopi alatt termelődik, nincs olyan, hogy elfogy belőle a tej.
zsana75

Köszi a válaszokat. ezek szerint ha már nyüglődik a gyerek a cicin, higyjek neki.Kép

Zsana,
Most olyan "mintázata" alakult ki a szopiknak, hogy van kettő egymás után rövid idővel (egy órán belül), utána hosszabb szünet, aztán megint kettő szinte együtt. Két ilyen szopi alatt ugyanannyit eszik, mint hajnalban vagy reggel egy szopi alatt (olyankor több tejcsi van egy mellben, és elég egy is), általában 160-170 gr-ot, ezért gondolom, hogy ezek összetartoznak. Csak akkor jó lenne,ha nem húzódna ennyire szét -ebben én is hibás vagyok, mert sose kínálom a másik cicivel, pedig látszott rajta, hogy nyugtalan maradt, csak eddig nem jutott eszembe ez a lehetőség.
Anyu adott egy tippet: büfiztessem a hason fekvős pózban, attól tuti felébred, mert nem szereti.Kép

KépKép
connie

Kata,
Esetleg valami dísztárgyat? Iparművészek által készített cuccokat már lehet baráti áron is kapni, 10 ezer alatt.

KépKép
connie

Sziasztok!
Nekünk is meg van a Babazene CD első és második része is. Szintén a babazene.hu-ról rendeltem. De a DC++ -ról is letölthető.
Adél már a pocakban is hallgatta. Minden füdetésnél ez szól. Nagyon megnyugtatja.

Edit és Adél ( 4 hónapos)

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok

Connie en onnan tudom, hogy kifogyott, kiscsirke huzogatja ezerrel a mellbimbom es rangatja ossze vissza a fejet, jelezven nem jon aminek keneKép, ez a szoptatas kozbeni termelodes, persze csak nem eleg sajnos.

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
köszi! Ákos is szokta ezt csinálni, csak félrevezetett, hogy én még tudtam kinyomni belőle.

A délelőtti alvása után benyomott az új rendszerrel 230 gr-ot 40 perc alatt, a megszokott 100+80+40 1,5 óra alatt helyett, most megint bealudt.

KépKép
connie

Persze anny nekem is mindig kijon hogy az arcocskajat bekenjem pl, de uresKép en mar lassan kemenyseg-puhasag alapjan is erzem mikor ures, es lehet, hogy "akkor termelodik ujra a tej" csak mondja el nekem valaki, a kistorpem miert nem szivja ki?? Nekem az elejen belovell aztan kampec tobb nincs max 3-4 ora mulva.

Kép
vaktyuk

Tamesz!
Köszi a választ. Az IPV-t nem volt hajlandó a körzeti beszerezni hozzá (az ÁNTSZ-től kellett volna kérnie), viszont a Lászlóban van, így inkább ott adatjuk be az egészet és valószínűleg orvosváltás lesz. Nagyon sajnálom, de személyes sértésnek vette, hogy mi más oltóanyagot akarunk beadatni és borzasztó aggresszív volt velem is és a férjemmel is. A végén persze kiderült, hogy sosem hallot az új oltóanyagról, utána sem nézte, de azért folyton becsmérelte. Ez nagyon nem volt szimpatikus. Sajnálom, hogy így alakult. Nem akartam orvost váltani, de félek, hogy valahol Marcin csattanna ez a nagy herce-hurca.

Angéla!
Nagyon sok boldog névnapot! Tegnap nem jártam erre, így csak most tudlak köszönteni.

Eveka

Kép
eveka

Tamesz!
Nem egyszerű a döntés. Azért abba gondolj bele, hogy Marci a 6. hónap után fog először kúszni, mászni, járni, beszélni. Pszichiáterek azt javasolják, hogy 3 évet maradjon otthon mindenki a gyerekével. Mondjuk ehhez jó lenne, ha az állam is kellőképpen hozzájárulna. Családtámogatási rendszer, ha-ha-ha. Nem tudom miért csodálkoznak, hogy fogy a magyar népesség.
Azt hiszem ezt Benneteket is érint: a férjem most telefonált, hogy változtatni akarnak az adótörvényen, amivel az EVA-sokkal jól kiszúrnának, nem kis mértékben. Mi valószínűleg ezért nem tudunk most új lakást venni, mert épp a törlesztőrészlet másfélszeresével csökkenne a havi bevételünk, ha még az iparűzési adót is a tervezett mértékkel növelik. Most vettünk volna lakást, de mivel a törvényről csak az év végén döntenek, így nem merünk belevágni Kép. Nézzetek utána, Benneteket ez hogyan érintene. Bár remélem, azért otthon tudsz maradni Marcival!!!
Sajnálom, hogy egy ilyen döntést kell meghoznod.

Eveka

Kép
eveka

Connie,
csak az a gond a dísszel, hogy nem tudok utána járkálni a Pannival kettesben. És szombat itt van a nyakunkon. No meg 3000 Ft-nál többet tényleg nem akarok költeni (a mostoha anyám húgának a lánya megy férjhez és a mostoha anyámmal soha nem éltünk együtt, mivel az anyukámnak ítéltek a váláskor. Szóval alapvetőleg semmi közöm hozzájuk. Csak ugye az öccseim unokanővére. Jó bonyolult, bocs. Kép ).
Nem tudja valaki, hogy pl bort mennyiért gravíroznak? Mert fölöslegesen nem caplatnék el a kerület túlfelére a Pannival, de az személyesebb lenne talán.

Kata
panni2005

SziasztokKép

Az én véleményem is az hogy érdemes ,
kihasználni ezt a 3 évet, hisz ekkor fejlődik a baba
lelkivilágaKép
És az ANYUKÁJÁRA van szüksége!!!!!!!!

Connie:
230gr az nem semmi és ezt 1*-re meg eszi?
Hány hós a babád?

Angéla:
Utólag is boldog névnapotKép

Teszek fel képet VikirőlKép Kép
Remélem nem baj?
Ilyen érdeklődően tud nézzni
Kép

Büfire várvaKép
Kép

És pancsi utánnKép

Kép

Kép

Kép
edinka

Edinka,
Öt és fél hetes. De ijesztően sokat eszik, kész kis zabagép.Kép Vacsira is benyomott 230 gr-ot. Jóval többet eszik, mint amennyit "kellene" ebben a korban.Kép

KépKép
connie

Asszem nem normális a gyerekünk: bekérezkedett az apja öléből a járókába, a zenélő forgókája alá!?

KépKép
connie

Kép
Sziasztok!!!!

Próba a kis családomról egy kép.
zsuba31

Jaj de jó sikerült!!!!!

Régen voltam, de azért rendszeresen olvaslak benneteket!!!!
Mostanra kezdek belerázódni a dolgokba.Balázs elég jó baba, csak a hét eleji nagy meleg viselte őt is meg. Szépen gyarapodik 1 hét alatt hízott 30 dkg-ot. Én a sok tejtől szenvedek, rengeteget fejek, napi több mint 1 liter kiöntésre megy. Ma vagyunk 5 hetesek.

Angéla boldog névnapot így utólag is!!!!!!!

Nagyon szépek a babák, olyan kis értelmes képet tudnak vágni!!!!Jó egészséget Mindenkinek!!!!!
zsuba31

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a javaslatokat, véleményeket, még mindig tipródás van, mert annyit küzdöttünk Mazsoláért, hogy nincs szívem beadni még bölcsibe.

Ja, a státuszomat nem tartják tovább, nem lehet hosszabbítani, 6 hónap és vagy visszamegyek vagy meghírdetik, utána pedig ha vissza akarok menni, akkor már nincs hová, tehát nem tudnak alkalmazni így a 30 nap védettség után felmondanak.

Ugye még a GYED-ből is kell adózni? Tehát az nem 83 ezer hanem még minusz az SZJA?? Igan, közben megnéztem, tehát az akkor csak 68 ezer nettó.

EGyébként, hogy mérlegelni tudjak, beszéltem a kerületi "bölcsiközponttal", a helyeket már elosztották, de 1 év alatt nem nagyon vesznek fel gyereket, csak végszükségben, nincs ilyen picike mostanában. Tehát ez kilőve.
Javasolták kerítsek egy hasonló korú babás mamát, aki elvállalná vagy javasoltak még egy magánbölcsit, de oda sem veszik fel másfél év alatt.
Hát most ott tartok, hogy visszamegyek, de csak kötetlen munkaidőbe és a szomszédban van egy hivatásos anyuka, ő addig vigyázna Marcipánra.
Így még mindig több marad, mind a 68 ezer, ami nem mindegy!
Még valami, ugye jól tudom, hogy ha kistesó jön, akkor is a szülést megelőző 180 napot veszik figyelembe? Tehát pl a GYED-et vagy a GYES-t?

Bocsánat, hogy ilyen hülye témával foglalkozom, de nagyon bánt a lelkiismeret, mert tudom, és tanultam is anno, hogy a legfontosabb, hogy MArcival legyek, de nem nagyon akar összejönni. Az is gond, hogy senki segítségünk nincs, de ma erőt vettem magamon és elhatároztam, hogy megpróbálok valmai középutat választani, ami mindenkinek jó lenne, persze nem lehet tökéletes!

Zsuba,
nagyon szépek a gyerekeid, és olyan jó, hogy ilyen sok van!

Eveka,
sajnálom az oltás mizériátokat, de talán most még könnyebb orvost váltanotok. A László Kórházban adják majd be az oltást vagy csak ott veszitek meg? Vagy ottani lesz a gyerekorvosotok?

Kata,
nekünk semmit sem kellett fizetni az uh-ért, nem értem nektek miért kell.
Na megyek apához, mert hiányol! szép álmokat!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Mindenkinek köszönöm a névnapi köszöntéseket, nagyon jól esett Kép
Ne írjam be a táblázatba a mamák névnapját és szülinapját? A kórházas oszlopot kivenném esetleg.

Angéla
angéla

Szia Tamesz!

Ha a tesó 2 éven belül jön, vagy egy teljes évre visszamész - asszem teljesállásba - dolgozni, akkor a béredet veszik figyelembe a gyed megállapításánál. A gyes fixösszeg, mindenkinek egyforma. Ez van most, bár úgy tudom, ebbe vhogy. belekutyulnak.
A jelenleg érvényben lévő jogszabályokat el tudom küldeni neked, ha érdekel.
Sajna (csak ebből a szempontból), nálunk a gyerkőcök között 2,5 év van - nem mentem vissza dolgozni, így én a minimálbérből számított gyedet fogom kapni, ha lejár a szintén minimálbérből számított THGy-m. Ebből az következik, hogy Apa estig húzza az igát, meg hétvégén is...

Angéla, én is boldog névnapot kívánok!

A babák pedig gyönyörűek!

Üdv:
Adri
Vendég

Connie,
köszi az orrszívással kapcsolatos válaszokat! Azt hiszem, ha nincs különösebb baja Pannának, akkor továbbra sem piszkálom, csak kitüsszenti, ha zavarja! A rásegítést meghagyom kritikusabb esetekre. Tisztába tenni én kb 3 óránként szoktam, bár erre is mondhatnánk, hogy "igény szerint", mert ha hamarabb van tele a pelus, akkor hamarabb cserélem ki. Általában szopizás elôtt szoktam, kivéve, ha túl kevés idô telik el két szopizás között.

Kata,
abszolút egyetértek a kirohanásoddal, engem is nagyon bosszant, hogy lehetetlen babakocsival normálisan közlekedni. Én is elég morc tudok lenni, amikor mellettünk suhannak el a kocsik, mert nincs járda, és kénytelen vagyok az úttest szélén menni. Tényleg életveszélyes... (Ja, és tetszett az esküvô leírása. Kép Bor jó lesz. Kép)

Jól emlékszem, hogy kb 2 hónapos korban van növekedési ugrás? Vagy késôbb? Csak mert Panna ma nagyon surun kért hamizni, mindannyiszor mindkét mellet "kivégezte", és olyan mohón, hogy eleinte még sírt is, akárhányszor szünetet tartott, hogy levegôt vegyen! Mondjuk alapból is mohó, de ez a mai nap túltett mindenen! Ez amiatt lehet? (Holnap lesz 2 hónapos pont.)

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ne haragudjatok, ezt a képet muszáj még megmutatnom:

Kép

A fejecskéjét eddig is emelgette, de ma elôször tartotta meg vagy 2 percen keresztül! Aaaaaaaannyira büszke voltam rá!!! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok
Tamesz: ha lesz új baba, akkor a 180 napba csak az előző évi bérezett munkanapok számítanak bele (vagy a szabadság). Ha nincs 180 nap, mert GYES-en, GYED-en voltál (GYES, GYED nem számít bele a 180-ba) GYED esetén feléled az az átlag ami a GYED alapjául szolgált. GYES esetén a szerződés szerinti béred lesz az átlag, ha az kisebb, mint a minimálbér kétszerese (még 0 munkanap esetén is), ha nagyobb, mint a minimálbér kétszerese akkor a minimálbér kétszeresének a 70 %-a lesz.
Ha nem adod közösségbe a picit, akkor a betegségek nem okoznak gondot, viszont a lelki kötödés ahhoz a másik anyukához erős lesz és az nagyon tud fájni. Miért nem hirdetik meg úgy az állást, hogy három évig helyettesítéssel, (sok helyen csinálják így, ) és amikor lejár a GYES- GYED, a másik munkavállalónak megszakad a munkaviszonya vagy áthelyezik másik munkakörbe.

Panni: miért nem tudsz szoptatni?

Monika
monazsu

uI. ha viszont GYES után vissza mész dolgozni, akkor a ledolgozott munkanapokból (1-179 nap esetén) számítanak átlagot,de ez nem lehet több a minimálbér kétszeresénél, ha meg van a 180 nap akkor a TGYÁS-nál van jelentősége, mert ott nincs megszabva, hogy mennyit kapjál, tehát ha mondjuk keresel 500 000 Ft-ot, akkor annak fogják a hetven százalékát számfejteni.
Monika
monazsu

Sziasztok!

Már egy ideje olvaslak Titeket, és olyan fura érzés volt, hogy a témákhoz viszont nem szólok hozzá, kicsit úgy éreztem magam, mintha mások titkát kilesném. EZért elhatároztam, hogy én is regisztráltatom magam és bekapcsolódok a beszélgetésbe.
Magunkról annyit, hogy Dóra lányom március 18-án született. Olyan kislány, amilyet minden anyuka megálmodik, nyugodt, vidám, mosolygós, keveset sír. Nagyon fantasztikus látni, hogyan fejlődik napról napra. Én nem is gondoltam voltna, hogy ilyen érzés anyának lenni.

Zsuba!
Én is hasonlóképpen szenvedtem a sok tejtől. Reggel olyan kemények voltak a melleim, mint a kő és még hozzá sem értem, de más spricelt a tej mind a kettőből. Persze én is fejtem, főleg az elején, mert olyan keméyn volt, hogy nem tudta bekapni és ömlött a szájába, amitől persze ideges volt. A végén már túlzásba vittem a fejést. Ezért csökkentettem, majd leálltam vele, és nagyon hamar beállt az optimális mennyiség. Bár most is van, hogy nem szopja ki a mellemből az összes tejet, de ez az állandó feszítés legalább megszünt. Szerintem érdemes Neked is megpróbálnod, hogy csökkented a fejést, és hagyod, hogy beálljon a tejtermeláés, persze vigyázva, hogy ne gyulladjon be.
Pviki
pviki

Sziasztok.
Tegnap voltunk 1 honaposakKép.Rogton egy kerdessel kezdenem...Olvastam, hogy eleg sok baba eszik tobbet mint amennyit kellene, de nalunk ez tenyleg tulzas szerintem...A kajalasok 2 es fel orankent tortennek, es a gyerek mindig eszik 180 at minimum...utanna persze kesz, levegot is alig tud venni.....Normalis ez?
A masik pedig az, hogy nem tudom mennyi lenne a normalis hizasi utem, de mi 3670- el jottunk ki a korhazbol, es most egy honaposan 5050g. Szerintetek ez normalis?
Angela boldog nevnapot igy utolagosan, es koszi hogy a tablazatban mar mi is keppel szerepelunk..
A babak gyonyoruek, tegyetek fel meg tobb kepet, had tudjak gyonyorkodni....
Sziasztok,
Gabi es a pont egy honapos NolanKép
gabii

Szia GAbi
Sztem teljesen normalis a kiscsirke nalunk 400akat hizott elso hetekben, es mindenkit megkerdeztem orvos vedono stb mindenki szerint oke.
Borbolya nekunk egy napon szulettek a torpekKép Te hany orakor szultel?

Kép
vaktyuk

Monazsu, Adri,
köszi a válaszokat, most már tisztábban látok, még egy kérdés, a szabadságokkal mi lesz? Nekem 2004-ről maradt még kb 25 napom, azt kifizetni nem fizetik ki, ez tutti, és az idei az jár vagy ha otthon van az ember TGYÁS-on vagy GYED-en akkor az elveszik? Vagy ha visszamegy akkor kiveheti?

Gabii,
nagyon szépek a fiúk és tetszik a felirat is !!!

Borbolya,
NAgyon ügyes a kis drága, és hogy figyel!!!

Üdv Köztünk Pviki!
Szép napot Mindenkinek! Ma bemegyünk a belvárosba kicsit, mert már másfél hónapja nem voltam!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Húúúú, ma megint dili-nap van! És éhségsztrájk. Kép Tegnap este 9 óta csak 50 g-ot evett, pedig 10 óra van!

Gabii,
nyugi, Panni 2 hó alatt hízott kb 2,3 kg-ot és azóta szinte semmit, úgy, hogy most ki kell vizsgálni az éhségsztrájkja miatt.
Teljes vizeletvizsgálat eredménye tök jó, a baktériumtenyésztést viszont az ÁNTSZ csinálja, így egy darabig nem lesz eredmény. A doki néni külön kérte a beutalón, hogy mi mehessünk az eredményért, mert neki mindig későn küldik meg (ha megküldik, mert el is szokott veszni). De nem lehetett, a dokinak küldik. Hát reménykedem.

Pviki,
üdv köztünk! Kép Bővebbet magatokról? (Hol szültél, hány hétre, Dóra születési és mostani méretei, esetleg kép, szüléstörténet?)

A mostoha anyám bébiszatyorkodik, pár hósokkal is foglalkozik, házhoz megy Budapest területén. Nem szokta érzelmileg magához láncolni a gyerekeket, de szeretik. Azt csinálja velük, amit a szülő mond. Van, akit 2 hós korától nevelget és most 5 éves. Azt már megtanította a növényeket fölismerni és a kissrác tiszta gombaszakértő lett. Kép (Ez a mostohám hobbija.) Na, ennyit a reklámról. Bocs! Egyébként én is bele vagyok betegedve, hogy 2 éves korában vissza kell mennem dolgozni, ha nem jön a második. De ha jön, akkor mit fogok kezdeni 2 gyerekkel? Panni mellett semmire nincs időm, még kajálni sem, nemhogy egy másik gyerekre! Pedig nagyon szeretnék még egy babát!

Monazsu,
szoptatok én, csak tej nincs. Kép Már van, hogy 2 ciciből géppel és kézzel gyömöszkölve 1 óra alatt 10 g! jön össze. Kép És 9-étől anyatej sem lesz, mert a tejtesó is leáll a fejéssel. Kép

Sokat fejő lányok!
Nem akarjátok leadni a tejet kiöntés helyett? Van egy Eszter-lánc Anyatej Missziónak nevezett szervezet, ahol tejet adó és kereső anyákat közvetítenek ki egymáshoz a ti saját feltételeitekkel. Nem is kell minden nap leadni. Lehet, hogy a tejet kereső csak 3 naponta megy a tejér és lehet, hogy lefagyasztod és csak havonta viszik el, stb. És annyi pénzt kérsz érte, amennyit akarsz. Én pl 1500 Ft-ot fizetek literenként, de van, aki ingyen adja. Én viszem a kifőzött üvegeimet, így a tejtesónak "csak" kezet és cicit mosva fejni kell. Na? Tájékoztatót is küldenek (hogyan mennyi ideig áll el a tej, hogy sterilizálj, stb.) Akit érdekel, írjon mailt (profilomban) és megírom az elérhetőséget. Nagyon sokunknak van szüksége pótlásra és az anyatej jobb, mint bármelyik tápszer.

Tamesz,
irígyellek a kiruccanásod miatt! Kép Érezd jól magad! Kép

Panni ma 3 hónapos. Kép

Jó sétálós időt!

Kata
panni2005

Beszéltem a dokival. Mivel Panni az elmúlt napokban és ma sem eszik, holnap vérvétel. Kép Tök ideg vagyok! A vizelet hiába negatív, szinte semmit nem néztek, csak a cukrot és a bilirubint, fehérjét. Remélem, semmi nincs, mert úgy nem látszott eddig, hogy gond lenne a fejlődésével, csak a napokban sír nagyon. De az lehet a front, nem? Bár volt már ilyen idő, amikor nem volt semmi baja...
panni2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?