Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc,
Én ugyan olyat néztem ki, és többen már lebeszéltek róla, két érv volt ellene!
Az egyik, hogy a kis szekrénybe olyan kicsikád van benne, hogy a gyerek 2 hónap alatt kinövi=>már csak pelenkázónak tudnád használni utána
A másik, hogy nyilván fürdetés után pelenkáznál, ami azt jelenti, hogy az egyik kezedben tartod a vizes babódat, míg a másik kezeddel kínlódsz, hogy felhúzd a pelenkázót a kád tetejére! Én több helyen is csak ilyeneket néztem, de sokszor a kiállított darabok tetején lévő pelenkázót két kézzel is alíg tudtam le-fel nyitni és mindez 40.000 Ft-ért! Létezik ugyan olyan, ahol a pelenkázót külön kis állványláb tartja, amit a kád mellé ki tudsz nyitni, tehát kényelmesebb, viszont az előző pontban említet dolog miatt én már arról is letettem!

FÜRDETÉSsel kapcsolatos jelenlegi álláspontom, hogy a fürdőszobában fogom fürdetni kiskádban(kádálványos megoldás) és bebugyolálva beviszem a szobába a pelenkázóra, ahol minden más végezhető!

Lányok, azért ne essetek túlzásba a meleget illetően a babának egyáltalán nem jó a túl meleg sem! A standard szobahőmérséklet (24-25 fok)neki is ugyan úgy elég!

SEX: Szerintem ezt is nagyon túlreagáljátok néhányan, akinek nincs semmi olyan baja ami miatt szüneteltetni kéne, és még kívánja is a sexset, az ne tartsa vissza magát. Nekem is van mindig keményedésem utána (akár hüvelyi akár egyéb módon történik az együttlét), pár másodperc után szépen elmúlik. Még soha nem volt utána még csak barnás folyás sem, nem beszélve az örömről ami a gyerekre ugyan úgy jó hatással van! Amióta jobban mocorog a baba, néha én is féltem, hogy elveszti a varázsát az egész, ha néha belémrug, de higyjétek el egyszer sem volt ilyen!!! Valahogy érzi, hogy most nem ő van középpontban! Kép
A hüvelyi dologról még: A baba ugyebár a méhen belül, a magzatburokban, magzatvízzel körülvéve növekszik, a méhedet, a méhszájadnál lévő nyákdugó védi a fertőzésekkel szemben! Mi baja lehet a babának??? A párod, jó esetben el sem éri a méhszájadat, tehát azzal sem tudnál kárt tenni! De ha még ezen felül is vannak kételyeitek, jobb ha az orvosotokkal beszélitek meg, mert addig csak feleslegessen aggódtok olyanon, amin lehet hogy nem kéne!

Még megnézem milyen témáink vannak, igyekszem végigolvasgatni.

Addig is nyugi-nyugi! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ja, találtam új oldalakat, érdems megnézni!

http://gportal.hu/portal/bababutor/ itt beszéltem a hölggyel, sok hasznos dolgot mondott bútorvásárlás ügyben (saját tapasztalatai alapján) és nincs messze ott van budaörs után kicsivel, de házhozszállítás is van!

http://www.anyuka.hu/

Ezek inkább börze oldalak:
http://www.babaapro.hu/aprok.php?heKatID=4&heTipus=1&page=10

http://www.nana.hu/index.php?apps=bababorze

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Rokica!
Te mész holnap az Istvánba?
Hogyan lehet oda menni? Csak úgy beengednek?
Vagy kell hozzá valami?
Mikor kezdődik?
Én is szoktam olvasni az Istvános topikot. Gondolom észrevettedKép
Csak a hülye kérdéseimet teszem fel, de nagyon rendesek és segíenek.Kép

Remélem, hogy lehet menni, mert én egyedül mennék a párom dolgozikKép

Nagyon jó a link, amit feltettélKép

Sziasztok!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Angelani:

Nem, holnap valószinűleg nem megyek, mert ezen én már voltam a legutóbbi körben. A fájdalomcsillapitásra szeretnék eljutni, de szerintem pechemre pont akkor lesz mikor a pszichoterápia vizsgám... jó hogy minden szerdára sűrűsödött az életemben.

Egyébként nem a nőgyógyászati épületben van, hanem a bal oldalt mellette levőben ami előtt az üditő automata van. Fel kell menni, az ebédlőbe. Érkezz egy kicsit korábban, mert sokan szoktak lenni és a végére alig van ülőhely.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Tisztára bepánikoltam!
Most megy az utolsó szülésfelkészítő a nyári szabik miatt az Istvánban??
Holnap hanyadik előadás lesz?
Mult héten volt az első???
Miről maradtam le???

Tornázni is oda jártok? Mikor is van pontosan?
Először az előadás aztán a torna???

Előre is köszi a választ, tényleg nem akarok lemaradni mindenről!

Kép

Kép
megann

Sziasztok

gyorsan név nélkül: mindenkitől bocsi, akinek kimaradt a baba neve, beteszem ígérem!

Fürdetés: fürdetővödör! Tummy Tub a neve, mi egész sokáig abban fürdettük, magzati pózt vesz fel a baba, nem fél annyira mint pl hanyatt, lassabban hűl kia a víz, könnyebb pl emeletre vinni, víztakarékosabb...és utazni is magunkkal lehet vinni könnyen.Amikor ül és már élvezi a pancsit, már át lehet tenni a nagykádba.
http://www.kiskaloz.hu/products/tummytub.hu.html
Mi az Árkádos nagy bababoltban vettük. Kicsit drágább, mint egy kiskád, de szupi.
Amúgy mi is fürdőben fürdettünk és bugyolálva vittem a pelenkázóra.

Komód: férjem asztalos, sk tervezett/csinált minden bababútort is. LAmináltból. Az könnyebben tisztítható mint pl a fa. Ha rámegy a kaki (előfordul!Kép) csak letörlöm Domesztosszal, a fa viszont "beissza" akármilyen klassz a lakk. A fa "él" mozog, nagyon jó minőségű és alaposan kiszárított, kezelt anyag kell ahhoz, hogy a fiókod pl 2 év múlva is simán csusszanjon.
A karcot is jobban tűri a laminált, mint a fa, gyerek mellé mindenképp könnyebben kezelhető.

üdv
Penna 23+00
penna

Itt egy kép a kiságyról, itt még törpe volt a törpe, régebbi kép, azóta a külső rácsozatot leszedtük és egy leesésgátló van felszerelve. Meg persze legalul fexik már (3 fokozatban lehet állítani a fekvőmagasságot) A fogantyúk macifejekKép
Ja, és a háttérben a nagy gimnasztikai labda, terhesen azon tornáztam, meg hintáztam, és amikor kibújt Kevin, akkor is nagyon szeretett rajta ringatózniKép Szupi találmány az is!Kép
p

Kép
penna

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van 2005.08.10 29 hét + 6 nap
Szmercsa Első baba 2005.08.15 Bátor? Szt. János 25 év / Budakalász 29 hét + 1 nap
Zsófy Első baba 2005.08.17 Lilla Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 28 hét + 6 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 28 hét + 4 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 27 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba 2005.08.26 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 27 hét + 4 nap
Falina Első baba 2005.08.26 Noémi Jázmin? Schöpf-Mérei 26 év / Bp III. 27 hét + 4 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 27 hét + 3 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. 2005.08.30 Benjámin Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 27 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 26 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 26 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 26 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Veszprémi 30év / Veszprém 25 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 25 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 25 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 25 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 25 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 25 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 24 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 26 hét + 4 nap
Gviki Első baba 2005.09.15 Zsanett Szt. István 28 év / Bp XVII 24 hét + 4 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 2005.09.15 Szt. István 30 év 24 hét + 5 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 24 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Csenge Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 24 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 24 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 23 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Szent István 40 év / XX.ker 23 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 23 hét + 2 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 23 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 MÁV 31év / Újpest 23 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 22 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 23 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 22 hét + 0 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 22 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Szt. Imre 25 év / Bp. III. 21 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 21 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.12 Fanni Dóra? Szt. István 29 év / Bp. XIX 21 hét + 3 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 20 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 Bp vagy Algír 25év / Algír és Bp 20 hét + 4 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 18 hét + 6 nap
Pronee Első baba 2005.11.28 Szt. Imre 24 év / Bp 14 hét + 0 nap
</pre>
penna

Tmarie!
Én gyalog mentem a Blahától, 7-es busz ,egállóit nem ismerem. Blahától a Keleti felé indulva a bal oldalon van a bolt. Árak: plüss rugi 990 Ft, pamut vékony 690 Ft, body 390 és 690 minőségtől függően, pulcsi 690 pénz, poló 390 vagy 690 volt, amikor én bent voltam. Jelenleg inkább nyári göncök vannak, remélem később hoznak őszieket is többet.
Falina 27+4
falina

Sziasztok!

Penna!
Köszi a táblitKép
Nagyon jó a kiságyatokKép
A mienk nem ennyire jó, de hasonlítKép

Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kezdődik az Istvánban a szülésfelkészítő?
15:00-kor? Meddig tart?
Kell valamilyen papírt vinni?
Vagy be lehet menni?
Tök jóóKép

Sex:
A párom szombaton kitett magáértKép
Végre mert "óvatoskodni"Kép , de már azért bement a dolog.

Lányok!
Senki sem reagál a vízhajtásra?
Szerintetek is jobb ez, mint a tea?
Valakiiiiiiii, please!
Mert, akkor holnap csak burgonyát eszem.
Ki fogom bírni. A babáért mindent.
A háziorvos nem gyanakodik toxémiára, mert a vérnyomásom alig üti a 90-et.
Elküldtek EKG-ra, de az is jónak tűnik. A pulzusom magas egy kicsit, de az sem vészes.
Mennem kell vizelet és vérképre is.
Nagyon remélem, hogy jó lesz a vizelet.

Hihetetlen mennyi baj történhet. Annyira nehezen jött össze a baba, annyira szeretnénk és mindig tartanom kell valamitől.

Na mind1.
Majd csak átvészeljük!

Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Eperinformáció!

KépKépKép

270,-Ft/kg ha 10kg fölött van, akkor 250,-Ft
Érdemes még 2-3 napot várni szerintem. Nagyon sok van, szép egészséges és zamatos szemek.
40 perc alatt szedtünk több,mint 4 kg, Ivivel.
Ez a pocak meg a 25. heti.
Angelina!
Szerintem nyugodtan próbáld meg a krumplit, semmi ártalmas nincs benne.

Penna!
Jó az ágy. Én is gondolkodok a fürdetőhengeren a kezdetektől.

Első gyereknél eleinte kiskád be a szobába és ott fürdettem, mivel Ivi téli csajszi volt. Aztán 5-6 hós korától a fürdőben a nagykádban.
Szerintem mindenkinek fog ez magától jönni.

Kriszta
24+4

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Fürdetés ügyben köszi a tanácsokat. Azt hiszem az elején akkor inkább a hálószobában fogom fürdetni, ha kevés víz kell, akkor azt azért csak fel tudom majd vinni. Néztem én is ezt a "vödröt", de valahogy nem tudok megbarátkozni vele. Most, hogy Te is írod Penna, hogy jó így megint elgondolkoztam rajta, meg megnéztem, mert eddig csak idegenek mondták hogy ilyet kell venni a gyereknek, de valahogy most sem tudtam a magamévá tenni. Olyan mint egy kapszula, nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez tényleg jó egy babának. De azért még megfontolom, mert te mint tapasztalt anya csak jobban látod, hogy mi az ami tetszett a gyerkőcödnek.

Ja, és megérkezett az ágy, meg a többi. Most már csak a szobát kéne megcsinálni, hogy össze lehessen szerelni az ágyát. Ez olyan, ami egybe van építve a pelenkázóval, és később heverő lesz belőle. Meg itt van már a hordozó is, ami autósülés is egyben és hintáztatható is. Olyan jó nézegetniKép

Angelani, szerintem nyugodtan tarthatsz egy krumplinapot sok vízzel, biztos nem lesz tőle semmi bajotok. Max. nem lesz túl finomKép
Na én viszont megyek csinálni paprikáskrumplit új krumpliból virslivel. Nem tudom ki hozta fel a témát, de úgy megkívántam, hogy most aztán főzhetek magamnak... Na mindegy, azért persze ha már kész lesz, akkor jó lesz, csak most úgy nem volt kedvem főzőcskézni, de hát hiába, az éhség nagy úr, hát még a kívánósságKép

Hari Kép

Kép
Kép
hari

Nem jó a csíkomKép 21+3 vagyokKép

Kép
Kép
hari

Penna,
ha olvasod véletlen, a dokim kiírta a szülés időpontját 2005.augusztus 7.-e. Kép
Olyan közel van már, el sem hiszem Kép
szmercsa
30+1
szmercsa

Sziasztok!

Penna
Nekem azt mondta a védőnéni, hogy azért nem jó a fürdetődézsa, mert 6 hétig nem érheti víz a pici köldökét. Nálad hogy volt, kezdettől abban fürdetted???

Lányok, elfelejtettem írni, amikor még a székrekedés-témában voltunk, hogy (ez itt nem a reklám helye), de én most megint elkezdtem rendszeresen a Kriston Intim Tornát.(a könyvet vettem meg anno a 12. hét körül), és nagyon jó!!! Sajna én is úgy vagyok, mint Valaki -bocsi, hogy nem emlékszem-, aki azt írta, hogy hiába eszik bármit. Nos, én az a típus voltam korábban is, hogyha mozogtam/sportoltam, ehettem bármit. Most meg hiába eszem a sok rostot, ha nincs vérkeringés. De most újra nekifogtam, és csinálom reggel-este. És nagyon jó!!! Sokkal jobb lett a helyzet. Reggel kb. öt perc az egész, és este sem több tíz percnél. A reggelre van kimondottan kismami-gyakorlat. Szóval tudom ajánlani!Serkenti a bélműködést is, csomó más egyéb előny mellett is. (hüvely, gátgyakorlatok, stb.)

Pusszancs
Lucretia
24
lucretia

Lucretia,
csaszis voltam, 1 hétig voltunk kórházban, és kb a 4. napon leesett a csonk. 6 hééét? Bocs, hogy ezt mondom, de ez tök hülyeség, még sose hallottam ilyet. Törölgetni kell alkoholos fültisztítóval, meg spéci púderrel (gyógyszertári) szórni, de lehet fürdetni.
Most erősen gondolkozom, hátha rosszul emlékszem, de nem hiszem, nem volt olyan rég...Képnincs is kiskádunk, és sose volt ilyen gondunk...

Sőt, 1x láttam, hogy az újszülöttosztályon úgy fürdették őket, hogy a csap alá tartják a piciket, és úgy aztán tényleg nem lehet megoldani a vízmentességet...pedig ott még csonkjuk is bőven van.
üdv
p
penna

Vízhajtás krumplival: még sose hallottam, de azt tudom (anyukámtólKép), hogy ha elsózok egy levest vagy főzeléket(bármilyet), krumplit kell beledobni , az felszívja a sót.
Szóval valami köze van, de hogy mi...?
p
penna

Sziasztok!

Szmercsa! Sok sikert a vizsgádhoz!
Fürdetés téma: én találtam egy olyan kis kádat, amit rá lehet tenni a rendes kádra, és van leeresztője is. Így nem kell hurcolászni a vízet, és tök egyszerűen megoldható a fürdetés. Nálunk mindig meleg van a fürdőszobában, így nem lesz gond.
Penna! Nagyon szép a kiságyatok. Azt is a férjed csinálta?

Ildi 27+4

Kép
vrucsincá

Ildi
Igen,őKép...és ha már belejöttem, megmutathatom a nappalit meg az ágyat is? Azt is ő tervezte/csinálta.(Persze a konyhát is, meg mindent a kéróbanKép) Persze mindegyiknek csak egy része látszik, de mindenki megcsodáljaKép
(Ez nem a reklám helye, tele vannak melóval, a pici bútorait decemberben "rendeltem" meg hogy Kevin szülinapjára, ami júni 13, kész legyen. Jó, ha szeptemberre megleszKép)
Nappali 1 része:
Kép
és az ÁGY (a matracot is csináltatni kellett, mert a férjemnek csak a rugós jó, az ágy meg 200x180 méret, nem sztenderd...)
Kép
(a rendetlenséget nem ér nézni a polcon és az éjjeliszekrényen...Kép)
p
penna

Ildi!

Ezt a fürdőkád ötletet ki kellene fejtened, hol találtál ilyen kádat? Én is a fürdőben bonyolítanám az akciót, az a legkisebb hely, gyorsan fel tud melegedni akár egy kis hősugárzóval isKép. Meg a padlónak se tenne jót, ha keresztüllocsiznám vízzel (amilyen ügyi vagyok).

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Penna!
Gyönyör művekKép
A férjed nagyon szépen dolgozikKép
Gratula!
A krumpli nem vízhajtó, csak a felesleges sót vonja magába a szerveztből. Ezáltal, a víz simán kiűrül. Ezért is kell mellette sok folyadékot inni, hogy jobban tudjon távozni a víz.
De inkább bemásolom a tanácsot, mert azt jobban leírták. Az Istvános topikban olvastam.

Puszi!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Sziasztok!

Ezt írta a kismama.
Remélem nem haragszik meg, hogy idemásoltamKép

Sziasztok, rég jártam erre, de úgy érzem, vizesedés ügyben tapasztalati szakértő vagyok, mert mindhárom várandósságom alatt szörnyen ödémásodtam; egyre hamarabb kezdődött és egyre nagyobb mértékű volt. Az elsőnél még nem izgattam magam, de a másodiknál már szörnyen zavart az elefánt lábam. A harmadiknál azonban hallottam egy tuti módszert, ki is próbáltam, nekem nagyon bejött. Igen egyszerű a dolog: két kiló krumplit kell sótlan vízben megfőzni, csak azt enni egész nap, és a Dunát kiinni hozzá.
Abból indultam ki, hogy heti egy nap, ha a terhesvitamint beveszem, nem fog semmiben hiányt szenvedni a baba, hiszen tartalékok azért vannak a szervezetemben, a krumpli meg elég szénhidrátdús, nem lehet ebből semmi grimbusz. (Nem is volt.) Viszont a nap végére két kilóval lettem könnyebb, mert annyit pisiltem, mint egy törpe vízmű. (Érdemes aznap otthon, de legalábbis vécéközelben lenni!) Ezt a módszert egyébként állítólag modellek használják amolyan instant fogyókúrának, mert tényleg kiviszi a vizet a szervezetből, helyesebben nem is a vizet, hanem a sót veszi fel a krumpli, így nincs, ami megkösse a vizet, ami ilymódon távozni tud.
A vizesedés egyébként csak akkor veszélyes, ha magas vérnyomással (150 Hgmm felett) és fehérjevizeléssel jár együtt, egyébként csak baromi kellemetlen és ronda (Eddie Murphy a Bölcsek kövéréből...)

Most csak ennyi, mert jön az Irígy Mirígy Show és fel kell vennemKép

Sziasztok!
Jó éjt!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Angelani,
meggyőztél, kipróbálom. 7végén hozatok az emberrel plussz krumplit a piacról.Kép
És köszi a dícséretet is, tényleg nagyon jó érzéke van hozzá, nem véletlen, hogy ebből élünkKép
A fürdőt már meg sem merem mutatni, igaz, azt csak tervezte, de bombajó lettKép
jó éjt
p
penna

Sziasztok!

Csak röviden!

Istvánosok, ha jöttök reggel...
Milyen előadás lesz ma, hánytól és ez hanyadik a szériában???

Köszi!

Voltam ma abban a híres turiban a blahánál!
Falinának igaza volt, tényleg érdemes elmenni, vettem egy hosszú ujjú body-t (több időm nem volt turizni), ezt jól kifogtam, tiszta új, még rajta a papírja, Rudolf van rajta a rénszarvas és 690 volt!
Igaz hogy 3-6 hó van ráírva de nem tudtam otthagyni ennyiért!És pont kiszámoltam hogy Lénácskánk pont Karácsonytájban lesz ugye 3-4 hónapos, úgyhogy a rénszarvas(sállal a nyakában, na majd holnap ha van időm feldobok egy képet róla, annyira édi), pont alkalomhoz illő lesz!KépKép
Tehát még én is meg fogok fordulni ott egy párszor az tuti!

Megann 25+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Penna!
Jajj, ne értsd félre, én nem meggyőzni akartalak, csak a véleményeteket kikérni, hogy szerintetek ki merjem-e próbálni.
Nem akarok én senkit semmire sem rávenni.
Csak a tanácsotokra van szükségemKép
De mutasd csak meg a fürdőt is, hadd sárguljunkKép

Lányok, ma már nem is dagadt annyira a bokám. De nem is fájt annyira. Lehet, hogy a nagy meleg rátett.

Hari!
Örülök, hogy megvan az ágy isKép
A mienk is egyben van és később ifjúsági ággyá alakítható. Szerintem ez jó ötlet volt, mármint aki kitalálta.
De azért Pennáéké sokkal jobb mint a mienk.
A tiéteket még nem láttam, de az új dolgok mindig jók. Mi használtan vettük, úgyhogy már 1-2 évvel le vagyunk maradvaKép
Azóta ezt is tovább fejlesztették, sokkal praktikusabbak, de jó lesz ez nekünk.

Bkrisztina!
Tessék megadni a pontos címetKép
A férjem imádja az epret, megeszik 2kg-ot pár perc alatt.

Fürdetés:
Egy kérdés.
Van ez a fürdető "vödör". TummyTub.
Nekem tetszik, de ebben jól hozzá lehet férni a babához?
Mert nekem úgy néz ki, hogy mintha kitöltené az egészet a baba. Nem tudom lemosdatni benne. Tudom, a babák még nem koszosak, de szeretném azért rendesen megmosni. Nem kötözködni akarok csak nekem nehéznek tűnik.
Jól lehet ebben fürdetni?
Mert én is gondolkozom ezen hogy vegyek-e.

Sziasztok!
Angelani
25+1

Kép
angelani

Kép

Tessek itt van, ugye milyen edi???

Kép

Kép
megann

Tessek itt van, ugye milyen edi???

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann!
Nagyon ÉdiKép
Nekünk is van egy hosszujjú body, amin rénszarvas van.
Megpróbálok feltenni képet.

Pussz!
Angelani

Kép
angelani

Kép

Kép
angelani

Sziasztok Kismamik!
Van még itt valaki? Most tudtam csak visszaolvasni az egész napi termést, mert egézs nap fejtágításon voltam és nem jutottam gépközelbe és sajnos holnap sem leszek. Még jó, hogy van itthon is net.

Fürdetés: mi úgy oldottuk meg, hogy a fürdőszobában fürdettük Benit, kiskádban, ami egy ilyen kereszt-tartón volt a nagykád felett (a Megatoysban vettük, direkt erre a célra találták ki). A mosógép tetejére volt téve egy vastag fürdőlepedő, kivettem Benit a kádból, bebugyoláltam a törölközőjével, a mosógépen megtöröltem, felöltöztettem pizsamába és hálózsákba és úgy vittem az ágyába. Nagyon pici a fürdőszobánk, hamar bemelegszik, de van egy hősugárzónk is, ősz elején, mikor még nem kezdődött a fűtési idény, a fürdés előtt kicsit bemelegítettük.

Angelani, szerintem ez a krumplis vízhajtás nagyon jó ötlet. Tényleg simán ki lehet bírni egy napig, főleg, ha ilyen jó a hatása, mint amit az az anyuka leírt. Hajrá, ügyes legyél!

Benianyu
21+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

A mintája közelről.
Kép

Kép
angelani

Csajok én tudjátok min gondolkoztam? Lehet hogy tiszta hülyeség, de magamtól nem lettem okosabb, úgyhogy világosítsatok fel. Szóval én úgy tudtam, hogy a tejünk az pont úgy van kitalálva, hogy a baba korának mindenben megfeleljen. Na most ha én lefejem és lefagyasztom és előveszem pár hónap múlva, akkor az hogy fog megfelelni? Vagy ez hülyeség? Mert én azt gondoltam, hogy lefagyasztom és ha már esetleg nem tudok szoptatni, akkor is azt használom majd főzelékekhez, meg amihez lehet. De akkor most hogy van ez?

Angelani, szerintem is Penna ágya a legszebb, de azért a miénk is tök jó. És szerintem az, hogy a tiéd használt, az nem ront rajta semmit. A babáink épp olyan jól fogják érezni magukat benne, mert szívvel vettük nekikKép A miénket amúgy még én sem láttam, mert még nem lehet összerakni, amíg nincs szobaKép De remélem hamarosan kész lesz. Bár ha nem csinálja a párom, akkor nem tudom mitől lenne kész...
Most is a haverjával üldögélnek kint a hintaágyban én meg itt dühöngök, mert nagyon nem szeretem a barátját, azt meg főleg nem, ha valaki 8 után jön ide. Most egyedül eszegetek, ők kint traccsolnak és én mindjárt megyek aludni, mert holnap korán kell kelnem, a fogorvos miatt. Na mindegy, dühös vagyok és meg is fogom mondani a magamét, csak húzzon a francba ez a bunkó. Nem tanították meg neki, hogy este nem zavarunk terhes asszonyokat már?!Kép
Hari 21+3

Kép
Kép
hari

Hari, ne mérgelődj! Sok bunkó van :-((( Amúgy igazad is van, de kár felhúznod magad. Gondolj a pocaklakóra!

benianyu

Angelani, Megann
Nagyon helyesek ezek a bodyk!!!

benianyu

Sziasztok4Kép

Jó sokat írtatokKép

Megann!Angelani!Kép

Szupik a bodyk!Kép

Én tegnap voltam szülés előkészítőn és a légzéstechnikát tanultuk.
Tök jó volt, csakhát kiváncsi leszek tudom alkalmazni e a szülésen, nem esek majd pánikba vagy valamiKép

A lényeg hogy relaxált állapotba kerüljünk és jó mélyeket lélegezzünk be amit a hasunkba is átengedünk.Kép

És hogy ne feszítsünk a fájdalomnál.
Na ez nehezen fog menni, mert ugye akaratlanul összerándul az ember fájdalom esetén, és ezt kellene elkerülni.

lányok4Kép

Valaki megvette a Bababmagazint és Anyák Lapját???

Van benne kókuszpólya is 2800-ért, az is jó ár érte.
Meg fürdetőlepedő, kapucnis 1800Ft.

Baba biztonsági ülés 8000Ft(14000-ről).

Szerintem tök jó dolgok vannak benneKép

Na megyek TV-t nézni kicsit.

Puszi Mindenkinek

Mea(25+3)

Mea
mea

Jóreggelt!

Penna!
Szépek a bútorok, arany az ilyen férj. Nem dicsekszem de a nappaliban és előszobában nálunk is a férjem csinálta. Büszke is vagyok rá.

Megann!
Aranyos a bady és valóban időszerű lesz.

Angelina!
A Te badyd is édes.
cím, amit kértél. Csepelen van a Szabadkikötő útról kell letérni.
Megközelíthető: Soroksári útról az OBI mellett kell a Szabadkikötő útra fordulni /ez jön Csepel felé/ jobb oldalt lesz egy JET benzinkút és bal oldalt híd után AGIP kút.Egyenesen végig és a legelső lehetőségnél balra fordulni egy betonútra, ott egyenesen és aztán balra megint. Onnan már lehet látni a fehér-zöld csíkos sátrakat.
Másik útvonal Erzsébet felől a Gubacsi hídon át végig egyenesen ez már az Ady E. út lesz. 2. lámpánál jobbra /bal oldalt egy PLUSZ van/ és egyenesen kifelé Csepelről. Jobb oldalt lesz egy húsnagyker utána lévő betonútnál kell lefordulni jobbra és a fent említett módon lehet bejutni.
Remélem értehető volt. Minden nap 8-19-ig vannak nyitva.
Nem fársztok senkit tovább. Kellemes napot mindenkinek.

Kriszta
24+5
már csak 107 nap

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Bezzeg a pocakomra amit tegnap feltettem senki nem reagált, tehát le vagyok sz........
Jó csak vicc volt.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hari
http://www.lll.hu/main
Nézzétek meg az oldalt, tegyétek el a számot. Nekem ugyan nem, de számos barátnőmnek segítettek mellgyuszi, csökkenő mennyiség, szájpenész, betegségek stb. esetén. Telefonon is adnak tanácsot, és az oldalt is hasznos átböngészni.
Én fél évig adtam, egy Kevinnél fél évvel idősebb kisfiúnak (direktbe, ingyen, az anyuka bevizsgálta a tejemet, csináltam egy hepaszűrést, vérképet, és hetente jött a fagyitejért, és még Kevinnek is tettem el későbbre a főzelékeibe) és pl MAtyinak azért kellett az anyatej, mert a gyomr nem tudott emészteni (azóta valahogy rendbehozták, pontosan nem tudom, mi volt a baja) de a lényeg, hogy átment rajta minden kaja emésztés nélkül, kivéve az anyatej.

Az igaz, hogy a kiszopizott tej mindig optimális, én is elképedtem, amit először fejtem, fagyasztottam, sárgás és zsíros, aztán szép lassan fehéredett és "hígult" a hónapok folyamán.
De pl a hozzátápinál amikor még nem lehet tejet használni, lehet azzal főzni a főzeléket.Meg ugye minimum 1, de aki allergiára hajlamos, inkább 2 éves koráig nem kaphat tehéntejet, az anyatej a legjobb, nem a "babatej" amit lehet kapni.Bár sok baba nem issza a fagyitejet magában, mert olyan fémes szaga van. (Ez természetes, nem romlott, egyszerűen ilyen.)
Ha pl meglesz KEtteske én azért annyit fogok fejni, hogy Kevin napi 1 pohárral abból kapjon. Tele van hasznos immunerősítőkkel, tápanyagokkal. Sajna adni sztem most kettővel nem lesz erőm/energiám (azért macera az állandó sterilizálás) de annyi lesz, hogy Kevinnek is jusson, meg fagyasszak valamennyit a későbbi időkre, pl a hozzátápihoz.

Amikor K. csak szopizott (fél évig9 alig vártam, hogy kaphasson mást is...hülyeség volt, tök macera az állandó pepecselés a 2 db almával, amit utána rád köpKép Sokkal kényelmesebb volt a csak szopi. Meg most, hogy már bármit eszik, ez is klassz, de a kettő közti átmenet az horror, állandó töprengés, hogy hova megyünk, mit csinálunk, és milyen kaját (kanalat, termoszt, szivargyújtós melegítőt...stb) kell vinni.

Na, megyek, lassan készülődünk az Állatkertbe, remélem nem lesz 40 fok.
üdv
p 23+1
penna

Angelani,
na jó, a fürdőt még...de csak azért, mert olyan büszke vagyok rá, hogy Apacuka ilyeneket tud csinálniKép Nekem annyi fantáziám sincs, hogy elképzeljem, milyen lesz a szoba ha fehér helyett sárgára festjükKép
Szóval a bordűrön meg a díszcsempéken görög csajok vannakKép Ami látszik, az én tükröm, az övé pont fordítva áll, mert ugye 2 méter, és neki felül van a széles részKép. Ami nem látszik, az az ő mosdója, egy íves zuhanykabin meg a mosógép a bejárat mellett.
Ja, azt elfelejtettem: újpesti panel,csak lepusztulva vettük 4 éve, és kicsit átalakítottuk. (Azért ekkora a fürdő, mert egybenyitottuk a gardróbbal.A tükörben látszik az üvegcsempével kirakott egykori gardróbajtó.)
üdv
p
Kép
penna

Ja, most már nincs ilyen szép rend, a párkány tele van tusfürdőkkel,samponokkal, krémekkel, meg gyerekjátékokkalKép. Ez a kép már inkább csak szép emlék.Kép
penna

Sziasztok Lányok

Penna
nagyon ügyi férjed van.Szépek a bútorok.... és tényleg tedd fel a fürdőszobát is.
A vödörre már én is gondoltam, mutattam is a férjemnek reggel.Mennyi ideig tudtad ez használni? Könnyen hozzá lehet férni a babához?Mi kapunk ugyan kiskádat, de nagyon töröm a fejemet a vödrön is.

Angelani és Megann
nagyon édik a bodyk,még nem vettem csak össz vissz egy rugit és egy 3 részes együttest.

Davallia
nagyon tetszik az idézet.KépAmúgy is jó a Janikovszky Éva.Már most akarok néhány mondokáskönyvet venni, hogy tudjam már most olvasgatni a picúrnak.Sajnos magamtól nem tudok túl sokat.Kép

Hari
lenyugodtál egy kicsit?Ne aggódj nálunk sem történik szoba ügyben semmi, bár az is igaz, hgoy nem kell befejezni.De eddig csak méregetett és passz.Hogy mikor megyünk vásárolni, mikor festünk és mikor lakkozzuk és csiszoljuk fel a padlót azt nem tudom.Mindig az van, hogy "ej ráérünk arra még"
Mondjuk nem tudom mennyire lesz kedvem 8 hónapos terhesen takarítani egy jó kis festés után.Lehet úgy kellene, hogy amíg mi a korházban leszünk addig ezt a rokonság elvégezze.Kép

Na megyek főzni és vasalni

Puszipá mindenkinek
Sziasztok

Ui: tegnap voltunk uhán és hüvelykeneten.
Minden rendben van a bébivel. Már 1061g, koponya fekvésű. BPD:72, hc:249 stb.Tehát jó
uh szerint 26+1Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Jó reggelt!

A nyáriak közé felrakta valaki ezt a cikket, nagyon-nagyon jó leirást ad arról, miről lehet a szülés beindulását felismerni!

http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20011017szules.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia!

Köszi. Az idézetet megkönnyeztem.

Penna!
Szupi, tágas a fürdő! Becsüld meg ezt a férfiút!

Hari!
Párod barátjának biztos nem volt gyerekszobája. Nem érdemes ezen görcsölni. Tény, hogy bosszantó.

Szilvi!
Szép méretek a babánál.

Kriszta
24+5

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok lányok!

A mai fejtágítás előtt gyorsan idesurrantam a géphez kicsit olvasgatni. :-)))))

Davallia, Imádom Janikovszkyt! Már gyerekként is faltam és azóta is. Meg fogom venni ezt a könyvét is, amiből idéztél.

Hari, remélem nem sokat mérgelődtél még az este.

Penna, tényleg nagyon ügyes a férjed. Minden nagyon profin megcsinált. Egy kincs. Nálunk Apukám az ezermester, bár bútorokat nem csinál, de mindent meg tud javítani és a legnagyobb öröme, ha Beni elrontott játékát megjavíthatja.

Legyen mindenkinek jó napja!

Pusszantás
Benianyu

benianyu

Megann:

Igen, úgy tudom most nyári szabit tartanak ezután a kör után, de lehet megérne egy misét felhivni őket, hogy tényleg igy van-e, és mikor kezdik újra a tanfolyamokat. A szülészet száma 455-5736, ha valaki felhivná őket és elmesélné mit mondtak, megköszönném. A munkahelyemről nemigen merek ilyen telefonokat megereszteni.

Egyébként én nem oda járok tornázni, ahhoz nekem messze van Újpesttől. Én az Újpesti Szülőotthonba járok kismama tornára, az pár utcányira van tőlem, olcsó és gyógytornász vezeti.

Penna:

Férjed vállal munkát?! Nekünk kéne egy jó asztalos akiben meg merek bizni. Pont tegnap irtam össze, hogy mi minden hiányzik még a babaszobából, hát az összes bútor kivéve a kiságyat. Persze lehet használtat veszek, majd meglátom, de más is kéne a lakásba, szóval ha vállal munkát a férjed, légyszi légyszi szólj!

Angelani:

A pulzus ilyen alacsony vérnyomás mellett természetesen emelkedik egy kicsit, többször kell verni a szivnek hogy az a sok vértöbbletet keringesse! Ha alacsony a vérnyomásod, a picit emelkedett pulzus tök normális, különben szédelegnél meg ájuldoznál.

Egyébként én is krumplinapot tartok ma! Kép Meg alma. Azt mondta tegnap a gyógytornász lány, hogy almát is szoktak javasolni vizhajtásra, hát megpróbálom. Krumpli + almanapot könnyebb kibirni mint a gyümölcsnapot, azt én nem birnám.

Fürdetés:

Én azt olvastam, hogy eleinte a pici fürdetése inkább szórakozás a szülőnek mint a baba igénye. Nem lesznek koszosak, és a bőrük is igen érzékeny, nem igénylik a fürdetést, könnyebben kiszárad tőle a bőrük. Az első pár hétben, főleg mig a köldökzsinór csonkra vigyázni kell, elegendő letörölgetni őket. Sokan nem is szeretik ha vizbe rakják őket a hátukon, nem érzik magukat biztonságban és bömbölnek. Én valószinű amig a köldökcsonk le nem szárad csak törölgetni fogom. Fürdeni ráérünk utána is.

Penna:

Az a köze a krumplinak a vizhajtáshoz, hogy ha krumplit eszel, felszivja a szervezetedből a sót ami megköti a folyadékot. Ha a só távozik, akkor már semmi nem tartja a szervezetedben a folyadékot, tehát az is távozik.

Hari:

Ez a tejkérdés engem is foglalkoztatott, főleg az ilyen tandem szoptatásoknál, ahol a csecsemő mellett még a totyogó is szopik. Hát az biztos, hogy ott nem igényhez alkalmazkodik az anyatej, vagy esetleg inkább a kicsiéhez, nem a nagyéhoz. Az ember melle nem tudja "automatikusan" hogy milyen idős gyerek szopja, pláne ha egyszerre kettő... Azt tudom csak elképzelni, hogy a szervezet arra "emlékszik" mikor szült, és ahhoz képest változik az idők során a tej összetétele...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ma reggel menstruációs szerű tompa deréktáji fájdalomra ébredtem, haskeményedésem egyáltalán nem volt. Babó bent lelkesen rugdosott, sőt néha egész hevesen is. Mi lehet ennek az oka 29. hetesen? Volt már valakinek hasonló?
picuri

Kriszta!Kép

Nekem sem válaszol senki a kérdésemreKép

Amúgy nagyon szép a pocid márKép
Csak én is most vettem észre, hogy oldalt van, eddig én is csak az epret láttamKép

Na megyek teregetni, meg egy picit napozni, iszonyatosan hipó vagyokKép
és Orfűn úgy leégek majd hogy csak na!

Pusz Nektek!

Mea
mea

Mea!

Köszi!
Én nem vettem meg egyik újságot sem. A Kismamát akarom amjd.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Picuri!Kép

Nekem is szokott lenni, pl.mosta front előtt nagyon görcsöltem.
Hát nem túl jó gondolom, de pihenjál olyankor ha tudsz.

Csajok!Kép

Nektek sohasem görcsölget mostanában???
Vagy ilyenkor frontok előtt???

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?