Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Na látom ma már nem mindenki koránkelőKépKépKépKép
Én negyed 7 kor keltem megint, összeszedem a strandcuccokat, bepakolom a hűtőtáskát aztán begyűjtöm a kölköket és kislattyogunk a palára!
Ezt a hőséget úgysem lehet kibírni máshogy, és még nem is voltak strandon a gyerkőcök!

Szép napot mindenkinek!

Megann 24+7 vagy 25Kép+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Benianyu!
Ez aztán a jó kis hétvégi programKép
Én szokás szerint a panelban poshadokKép
De azért rosszban az a jó, hogy a Drágám itthon vanKép Kép Kép
Így TV-zünk és fagyizunkKép

Megann!
Jó strandolást!
Helyettem is locsold le magadKép

Én, akkor ledöglök, mert látom, kihalt mindenKép
De bízom benne, hogy mindenki jól érzi magátKép

Sziasztok!
Kellemes Hétvégét!
Angelani
24+6

Kép
angelani

Megann, nem akartam, hogy hossz érzésed legyen, ráadásul a múltkor mikor mentem be a Nyugatihoz, olyan dugó volt, hogy én inkább sajnáltam az autósokat, akiknek nincs légkondijuk, rosszabb lehetett akkor nekik, mint a gyalogosoknak. Inkább csak korlátozva érzem magam néha, főleg mostanában. Már vásárolni sincs kedvem elmenni, mert nehezet nem akarok cipelni, utána mindig fáj a pocakom, de ha meg már elmegyek akkor persze hogy felpakolom magam. Meg ilyen apróságok. Végül is az elmúlt 10 év során azért ha nagyon a sarkamra álltam volna akkor nekem is biztos lehetett volna autóm, csak nem tudtam kiállni magamért. Eddig nekünk mindig valami lestrapált ócskaságunk volt, (2 lada, 1 VW polo, és utoljára egy Citroen Saxo) De mindegyikkel volt egy csomó baj, örültünk ha fenn tudtuk valahogy tartani és fizetni a szerelőket. Meg az utolsónál a törlesztéstKép Úgyhogy valahogy nem volt pofám még magamnak venni egy kocsit, főleg hogy a párom nagyon ellene volt mindig. Egyrészt féltett, másrészt szerintem nem akarta hogy túl "független" legyekKép Aztán most meg itt van ez az új Fiat Punto, amit az ő anyukájától kaptunk, most talán megengedhetném magamnak, hogy vegyek részletre valami olcsóbbat, most viszont hogy jön a baba, és nekem még kevesebb lesz a pénzem mint eddig, hát nem nagyon mernék belevágni. Pedig gondolom, hogy kocsival könnyebb lenne a gyerekkel is közlekedni. Ami meg van, azt a párom használja minden nap, tehát esélyem sincs, hogy azt használjam. Meg ugye mivel 10 éve nem vezettem, így nem is merném az ő kocsiját próbálgatniKép De 2 hónapja vettem egy gj.takarékbetétkönyvet, és úgy vagyok vele, hogy ha a Jóisten jónak látja, hogy legyen autóm akkor majd előbb-utóbb nyerek egyet.
Viszont az biztos, hogy ilyen dög melegben egy halál lehet dugóban állni légkondi nélkül, úgyhogy meg tudlak érteni. A puntónkban sincs légkondi, bár még nem voltunk vele dugóban, de gondolom mennyire élveznémKép És igazad van, lehet még nekem is szerencsém. Nem is irigylem én senkitől az autóját, meg semmi anyagias dolgot. Hajlamosabb vagyok a harmónikus családi légkört irigyelni mástól, de semmi megvehető dolgot. Úgyhogy nehogy már szégyelld magad, inkább tessék örülni, hogy lesz szép autód, amiben pocakosan nem fogsz felforrni a napon!Kép

Viszont volna egy kérdésem, szerintetek mi a teendő: Nekünk tetőtér beépítésünk van, és most éjszaka pl. azt hittem megpusztulok a melegtől. Már mindenféle megoldáson törtem a fejem, felvittük a ventillátorunkat, de az zajos és igazából nem sokat ért. Viszont azon gondolkoztam, hogy szegény baba fel fog robbanni abban a hőségben nyaranta. Viszont légkondit se mernék betenni, mert az nem tudom mennyire ártalmas neki. Vagy azt lehet úgy hogy bekapcsolod délután és akkor az kitart éjszakára? Ha valakinek van légkondis tapasztalata, akkor írja le. Meg egyáltalán nektek nincs ilyen gondotok a lakásban, hogy túl meleg? Mert a nappaliban ki lehet bírni, főleg ha megy a ventillátor, de fent valami katasztrófa. Na mindegy, ha valakinek van ötlete írja megKép
Hari 21+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hari!
Az autó témához nem tudok hozzászólni, de ez nem is rám tartozottKép
A meleg. Mi panelban lakunk és a szobánk pont a sarokban van. Szörnyen beáll a meleg. Egyszerűen nincs légmozgás. Hiába van nyitva 24 órán keresztül az ablak, akkor is ugyanolyan a levegő.
A ventillátorunk szinte csak a meleg levegőt keveri a szobában. Igazából nem is hűti leKép
Szó szerint meg lehet fulladniKép
A klíma azért is jó, mert vagy beprogramozod, hogy milyen hőfokonál kapcsoljon ki-be (ez marha drága).
vagy marad az álló ventillátor. Csak azt kell megnézni, hogy ha forog, akkor is merre fúj nagyon. Szerintem ha estig megy, akkor legalább megkeveri a levegőt. A babának sem lesz baja tőle, ha nem közvetlenül rá fúj. Amúgy sem meztelen lesz a baba. Mi az ágyon fekve meztelen szoktuk magunk felé irányítani. Én azért félig betakarózom, nehogy pont most fázzak meg, de én a meleget jobban is bírom. Nekem elég egy kis ideig is. Vannak különböző klímaberendezések, vagy jobb fajta ventillátorok.Vagy az ami a csilláron van. De mi őszi babások vagyunk és mikor megszületik a baba, akkor még lehet, hogy meleg lesz, de sajna egy ideig nem nagyon lehet még abalkot sem nyitni. Tehát addig élvezd ki a ventillátort. Bár, én szept. 8-ra vagyok kiírva. Szerintem még jócskán meleg lesz, mire hazajövünk a kórházból. De októberben már nem hinném, hogy szükség lenne bármilyen hűsítőre.
A következő nyáron, meg már elég nagy lesz a baba, hogy óvatosan lehessen hűsölni.

Sajnos nem jut eszembe semmi.
Csak írom itt a marhaságokatKép
Bocsi, felforrt az agyvizemKép

Na lelépek, mert ma nem vagyok 100-as

Sziasztok!
Angelani
24+6

Kép
angelani

Sziasztok!

Én is bejelentkezem már így néhány nap után. csak én is folyton járkálok, aztán nem győzöm 4-5 nap termését visszaolvasni. Annyi minden téma felvetődött, nem is tudom, mire reagáljak.

Férj: férjem amellett, hogy dolgozik, mindig segít egy csomó mindenben, nem lehet panaszom rá.

Szülők: viszonylag távol vannak, kicsi a súrlódási felület. Anyósom jó fej, apósommal kevésbé tudom megértetni magam, de vele sincs semmi különösebb gond, csak második gyermekkorát éli szerintem.

Penna! Gratula a géphez, tök jónak tűnik!

Megann! Vigyázz a stranddal, de azért jó szórakozást! Én már úgy várom, hogy úszhassak a Balatonban!

Hari! Párásítós légkondit vegyetek, meg automata hőmérséklet-szabályozósat (vagyis amin beállítod, hogy 22 fok legyen, és azt tartja), hogy ne legyen nagy a hőingadozás, mert az egészségtelen. Nem mondom, hogy olcsó mulatság. Nem lenne érdemesebb normálisan lehőszigeteltetni a tetőt? A tetőtér felforrósodása mindig szerkezeti hibát jelent. Bár valószínűleg az még drágább lenne, de hosszabb távon megtérülőbb.

Ha valakinek szüksége lenne babakocsi, autósülés áthúzásra, ajánlom olvassa el az alábbi topikot: http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=422125
Mi ajándékba kapunk egy használt autósülést, amire új huzatot fogok csináltatni. Szerintem tök jó lehetőség.

Bodza 24+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

De irígylem azokat, akik a strandon vannak... Itt még nem nyitott ki a strand, a szabadstrandra pedig a magas vízállás miatt nem lehet lemenni. Úgyhogy mi is ülünk itthon filmet nézünk és jégkrémet zabálunk Kép Ha még nem láttátok a Tűzben edzett férfit, akkor nézzétek meg, nagyon jó film.

Hari! Nekünk van légkondink, olyan, amit be lehet állítani hőfokra. Amíg megy, addig nagyon kellemes, annyi fok van, amennyire beállítjuk, de ha kikapcsoljuk, kb. fél óra és meleg van, szóval nem tartja hideget. Pont ma beszéltünk róla a párommal, hogy mi lesz, ha megszületik a kicsi, mert én is azt hallottam, hogy a kisbabáknak nem jó a légkondi. Viszont itt a lakótelep negyedik emeletén nem lehet megmaradni a hőségtől, ha nincs bekapcsolva. Abban reménykedem, hogy augusztus végén, szeptember elején, mikor megszületik a pocaklakónk, már nem lesz olyan hőség, hogy használni kelljen a légkondit.

Ildi 27+2

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Én nem tudom hogy Ti hogy vagytok vele, de EZ AZ IDÕ NEM EMBERNEK VALÓ!!!!!!!

Naon naon melegem van, és még a pocakom is fáj.

Klíma téma: pénteken kért a párom 1-2 helyről árajánlatot. Remélem hamar jönnek és csinálják is.

Tök sok minden mondanivalóm lenne, mert elég régen nem jártam itt, de most ha nem haragszotok megyek vissza pihi!

Kitartás mindekinek meleg ügyben!

Anide
17+3

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!

Kitartás a meleg miatt! Kedden jön a lehülés.
Én mondjuk nagyon bírom, imádom. Tőlem lehet 30 fok felett is.

Megann, jó volt a strandolás? A pocaklakónak szerintem sem árt. Lehet árnyékban ülni és sokat zuhanyozni, inni. Akkor nem lesz baj. Én olyan jól éreztem magam tegnap, hogy attól a pocaklakónak csak jó volt.

Mi is panelban lakunk, déltől naplementéig besüt a nap. De minden nyitva van és valamennyire jár a levegő. Van légkondink, de nagyon utálom. Soha nem kapcsolom be. De még az autóban is ritkán, inkább legyen huzat. Biztos kiakadtok, de nem bírom, ha hideg levegő jön rám, még ha be lehet állítani a hőfokot, akkor sem.

Hari, nekünk két autónk van, de mindkettő részletre. A gatyánk rámegy. Főleg negyedévenként mikor még a biztosítás csekk is jön. De azért nyögjük valahogy, a kényelem nagy úr. De az idő is. Villamossal 45-50 perc alatt kb. 20. És 1/2 5-re ott kell lenni, különben elmegy a saját óvó nénije és átteszik vegyes csoportba. Reggel ugyanez, 8-ra viszem és 1/2 9-re bent vagyok az irodában. Ha villamossal mennék, már 1/2 8 körül be kéne adnom, ami nem egy élmény. Azt még nem tudom, hogy a Gyed-ből hogy fog ez menni.

Tegnap olyan jót találtam ki a strandon. Úgy feküdtem hasra, hogy Beni úszógumiját a pocakom alá tettem, a lyuk pont a pocakomnál volt. Tök kényelmes volt végre egy kicsit hason lenni.

Na, abbahagyom, mert már így is túl sokat dumáltam.
Pusszantás
Benianyu
21+1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kitörlődött egy sor...
Szóval villamossal 45-50 perc alatt érek Beniért az oviba, kocsival kb. 20.

benianyu

Sziasztok!

Képzeljétek!
A párom lefeküdt délután, én még tettem-vettem, letusoltam és ledöltem mellé. 1 órát aludtamKép
Viszont nagyon dagad a bokám és alig bírok már járni annyira fáj.
A nőgyógyászhoz csak 11-én kell mennem. Nem tudom, hogy fogom kibírni. Nincs annyi időm, hogy mindig felpolcolva feküdjekKép

Van valakinek ötlete?
Azért félek egy kicsit ettől a vizesedéstőlKép

Sziasztok!
Angelani
24+6

Kép
angelani

Sziasztok,
Hari,
baba+légkondi ügyhöz hozzá tudok szólni, mind2 vanKép Nálunk a nappali+ a gy.szoba légkondis, a hálóban egyelőre döglődünk, mert megvan oda is a készülék, de 60 ezer beszerelni, most pont nem futtya. (Mondom én, aki a héten vett egy drága gépet, de az más, az a gyerek miatt is van, könnyebben rászántuk a lóvét...)
Szóval nekünk légkondis tanácsolta, és bevált: nem akkor kell hűteni, amikor már meleg a fal, hanem napközben, hogy ne melegedjen fel. Mondjuk ez panel, de azt mondta, azért van éjjel olyan meleg, mert a fal okádja magából ki a hőt. Kevin szobájában (ott lesz majd a kicsi is, mert elég nagy szoba) du-kora este kapcsoljuk be, és így mire fexik, jó "hüsi" van. Nem hűvös, hanem elviselhető hőmérséklet.

mi is 2 kocsi részleteit meg mindenét fizetjük, nem könnyű, de gyerekkel sokkal könnyebb mozogni (mindig ezer a cucc) meg kell ennyi "szabadság" egy anyukának is. Tudom, nem mindenki engedheti meg magának (sajnos) de engem a kocsi 8meg a net) mentett meg a befordulástól, depitől. Összejárunk más babás barátnőimmel, játszóház, ez+az...Pl Zugló kocsival 10 perc, bkv-val másfél óra és 3 átszállás...

Apukás nap szupi volt, fagyizás, mozi, édeskettes...már nagyon hiányzott, és jól esett.

JAj, kezdődik a film, Apádra ütök, marha jó, nézzétek ti is!Kép
üdv
p 22+5
penna

Vrucsinca, Benianyu és többiek!

Megjöttünk a strandolásból...
Hát nem is tudom hogy sírjak vagy nevessek...
Az egész sztorit nem mondom el, de képzeljetek el hatalmas tömeget, k...va meleget, 2 nyafogó kisgyereket, egy csomó etnikumot(ezért ezer bocs, mert tényleg senkit nem akarok megbántani, az én családomban is van cigány származású személy, de egész egyszerűen elfog a pánik amikor megjelennek vagy 20-an és letáboroznak mellettünkKép)!Mégegyszer ezer bocs!!!)
Ha nem küldtünk volna előre valakit jegyet venni, kb 1- másfél órás sorbanállás várt volna ránk, nem beszélve a buszról, ahol tiszta tömegnyomor volt!Nagyon kellett figyelnem hogy pocinak legyen elég hely, aztán meg azt kémleltem, hogy minden rendben-e, mozog e babóca, nem viselte e meg a nagy tortúra!
De szerencsére már itthon vagyunk, és bár kicsit piri a hasam, babóca szépen mocorog, úgyhogy remélem nincs semmi gond!
Végig árnyékban ültem, zuhanyozgattam, locsolgattam a hasam!Remélem tényleg nem jelenthet gondot!
Tehát ne irigykedjen senki, nem volt akkora szám mint gondoljátok!
Érdemesebb kihagyni az ilyen gyereknapi- és egyéb neves napi rendezvényeket főleg ha ilyen meleg van!

Hari!

Hát nehéz kérdés amit feldobtál!
A férjem jelenleg hulla beteg,(pedig kb 4 évben egyszer beteg), mert "elfelejtette" levenni a kondit a kocsiban és most úgy meghűlt hogy tiszta rosszul néz ki!
Ennek ellenére én még mindig kondi párti vagyok, mert a ventillátorral az a személyes tapasztalatom, hogy ha csak nincs 40 nm-es szobád, akkor a helyiség olyan kicsi, hogy a huzat tuti kiviszi a szemed(nekem régen rendszeresen vérben volt tőle), és nekem még a fejem is meg szokott fájdulni!
Tehát én mindenképp kondibarát lennék, a lényeg az, hogy valóban nem úgy kell csinálni, hogy hazajössz a 35 fokból és gyorsan bekapcsolod a kondit 20 fokra!Hanem szépen fokozatosan és nem 20 fokra!
Egyébként mint már írtam én is panelban laktam, déli fekvésű lakásban. A nyári időszakban anyukámmal rendszeresen nem aludtunk hanem vizes zsebkendőztük magunkat egész éjjszaka!Szörnyű volt!
Azóta már vettem neki is légkondit, és bár ő is fél tőle, azért néha (pl amikor kint 35-38 fok van), bevallja, hogy milyen jó hogy van!!

Megann 25+0

Kép

Kép
megann

Tud valaki arról, hogy van valami homeos füzet várandósoknak? Hol lehet ezt beszerezni?

Köszi!

Bodza 24+3

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok Bababvárók!!!Kép

Látom nehezen bírtátok a legtöbben a meleget úgy mint énKép

Nem is megyek ki inkább napközben csak 4 után.

Már be is szólt párom apja hogy hipot reklámozok?Kép
Hát szarul estt, de ez van.
Nem bírok napozni sem kint lenni.
Még a cicim alatt is izzadok olyankorKép
Pedig még így sem nagyokKép mégisKép

Jövő hétvégére 25 fokokat mondanak és akkor megyünk Orfűre, őúgy örülök neki, h nem lesz ez a hőségKép

Na majd holnap írok többet, mikor ti is visszajöttök.

Sokszor puszillak Benneteket!

Mea(25.hét)
Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Nekünk is klassz hétvégénk volt, de ez a meleg tényleg nem embernek való! Én igazán napimádó, meg nyárimádó vagyok, de ez már túlzás! Mi lesz nyáron Kép ?

Szombaton mi is Tescoban jártunk, és délután merészkedtünk csak ki a Margit szigetre, mert öttől Halász Jutka koncert volt / gyereknap/. Balázs nagyot tombolt, táncolt, édes volt. Utána sem akart hazamenni, mert imádja ezeket a bérlhető lábbal hajtható és kormányozható autókat, és ezek nélkül nem telhet el "Szigetezés". Úgyhogy bicajoztunk, és eközben találkoztunk egy ismerős családdal, akiknek a kislánya Balázzsal egyidős, nagyon jót tomboltak együtt. Volt vagy este 9, mire hazajöttünk. Láttam, mekkora tömeg volt a Palán, pedig már épp záráskor jártunk arra. Gondolom, ma még többen voltak.
Ma reggel mi nekivágtunk az M7-esnek, irány a Balaton! A víz nagyon fincsi lett, én sem bírtam ki, hogy ne menjek bele. Remélem, nem csináltam bajt! Egy hete még jegesnek éreztem, de most nagyon jó! És nem volt tömeg, az úton is lehetett haladni, szóval jó kis nap volt!

Légkondi: mi téglaházban lakunk / újépítésű társasház/, de én azt hittem, téglában nem olyan gáz a nyár, mint panelban. Eddig panelban laktunk, szenvedtünk is rendesen, ez az első nyár ebben a lakásban, de itt is szenvedünk. Ugyanúgy 26-27 fok van ebben a hőségben, mint a panelban volt. Mi most béreljük a lakást, és a tulaj be akarta szereltetni a légkondit, megvan minden, csak föl kéne szerelni, de azt mondtuk, mi nem használnák, így nem tetette föl. Lehet, hogy megbánjuk? Az az igazság, hogy a kisbaba miatt sem nagyon akartuk, de hozzászokni sem szeretnénk, mert aztán már mindig kelleni fog. Egyébként én jól elvagyok a ventillátorral is. A kocsiban nekünk is van kondi, de a gyerek miatt ott sem nagyon hűtünk, volt már nálunk is, hogy a párom csúnyán megfázott tőle, vele nem akarunk így kitolni. De azért kellemesebb, az biztos, mint kint az utcán...

Na megyek, fölébredt a gyerkőc.
Jó éjt!
Judit 21+5
jucc

Sziasztok! Jó reggelt!

A tegnapi melegre visszatérve:
Állítólag ma is ez lesz. Sőt! Melegebb.
De majd holnap jön a lehülés. Igaz, nem lesz mínusz, de ilyen döglesztő meleg sem.

Jucc!
Nem hinném, hogy bármi baja lenne a babónak egy kis fürdőzéstőlKép
Egészségetekre!

Azt hiszem, mindenkinek egész jól telt a hétvége.
Annak igazán rossz, aki hétvégén is dolgozik.
A párom csak szobmat délelőtt melózott, vasárnap szabad napos volt. De nálunk a hétvége is munkanap. Csak annyit mondok, hogy kereskedelemKép
A másik ilyen "rossz" meló az egészségügyKép
Ott sincs hétvége, Sőt, ünnepnap sincs.

Na mind1.
Legyetek jókKép
Vigyázzatok magatokra!

Jajj, tud valaki valamit vizesedésre?
Mát ólomból vannak a lábaimKép

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
25+0 Kép Kép Kép

Kép
angelani

Angelani!Kép

Én párom is dolgozik minden szombatonKép de már megszoktam.

Úgy hogy vasárnap marad, amikor meg rohangálunk ide oda rokonokhoz stbKép

Vizesedésre?
Nem értek hozzá, azt tudom hogy sófogyasztást le kell állítani.
Meg szerintem inni kell sokat.
De remélem valaki tud biztosakat mondani ezügyben.
Majd utána nézek én is még szakkönyvben ha tudok.OK?

Szép meleg napot mindenkinek!!!Kép

Pusszans

Mea(25+1)

Mea
mea

Bodza,
nekem van olyan, én az újpesti Ave Maria Gyógyszertárban kértem, húzódozva adták oda, mert elvileg csak szakembereknek (homeodokiknak) van, nem a "nagyközönségnek"
A címe "Homeopátia babáknak, mamáknak", 3 részes, nekem az első 2 füzet van meg:
I. Várandós kismamáknak
II. Születéstől a gyermekkorig.
A 3. címét nem tudom.Persze ezek is Boiron kiadványok.
Mi kell belőle? Tudok segíteni?
üdv
p 23-1Kép
penna

Angelani
természetes vízhajtók: petrezselyem, eper.
Biztos van más is, de hirtelen ez a kettő jut eszembe. És sómentes kaja. Saláta, gyümi.
üdv
p
penna

Angelani!

Sajnos a vizesedésnek tényleg "csak" ezek az orvosságai vannak!
Bár képzeld/képzeljétek el, nem is tudtam, kb 1 hete tudtam meg, hogy anyukám velem a 8.-9. hónapban 1 hetet bent volt a kórházban, mert nagyon vizes volt, és ott egy hét alatt "lehajtották" a vizet róla(azt mondta valami gyógyszert kapott) aztán hazaengedték, és utána már csak engem megszülni ment vissza a kórházba! Hát ez ugye már vagy 27 éve volt, ugyhogy mostanra ez az eljárás már biztosan elavult(gyógyszer), mert azóta már okosabbak a dokik is, bár anyukámnak akkor biztosan jobb volt!

Jucc!
Hogy a palán mennyien voltak azt jobb elfelejteniKép, megdumáltuk hogy legközelebb a nagykátai strandra megyünk, ott nincs ez a zsufi és vidékhez képest egész jó, szép, gondozott!
Egyik barátunk XVII. kerületi és ő vitt el minket tavaly oda egyszer!Kép
Ugyhogy most én irigykedem a Balcsira, oda én is bementem volna, tudod a természetes víznél nincs "tisztább".Jujj most tényleg irigy vagyok, bocsiKépKépKép
Egyébként én is hallottam a rádióban hogy Balaton felé tök jól járható az autopálya, mindenki a városba maradt gyereknapozni!Hülyék!(velünk az élenKépKépKép)

Mea!
Nem tudom, neked ez a meleg milyen hatással van a súlyodra, de én tegnap amikor hazajöttünk 65,8 kg voltam(67,5 höz képest)Hát meg is ijedtem, mert azért fogyni soha nem jó, de két napja a francnak sincsen kedve enni ebbe a k..va hőségben!
Egész nap csak jeges ice-teát szürcsöltem, egy szelet májkrémes kenyér- 2 palacsinta- néhány ropi!
Aztán este jól bekajáltam anyukámcsinálta töltött paprikából, jó hidegen!Mire a gyerekeket hazaszállítottam, már ott várt rám egy adag kaja és ami a legjobb egy nagy adag házi KOVÁSZOS UBI kíséretébenKépKépKép
Úgyhogy most azon töröm a fejem, mit kellene főzni, amihez jó sok koviubit meg lehet enni!
Mondjuk virslis-paprikáskrumpli!KépKépKépKép
Remélem már mindenki éhes!

Na jó nem karattyolok itt nektek tovább én is indulok intézkedni utamra(monjuk benézek a westendbe a páromnak egy két új ruháért, mert eddig a tanulás miatt nem volt rá időm (ja 5-ös lett a számtechemKép), és ott legalább hűvösebb van, mint idekint)
Majd este jövök, addig bírjátok kiKépKépKépKép nélkülem!Hi-hi!

Megann 25+1KépKépKép

Kép

Kép
megann

Jó reggelt Kismamik!

Megann, a Palát én nem vállaltam volna be, a tömeg és a közlekedés miatt sem. Mi a Csillaghegyi strandra járunk. Egyszer érdemes kipróbálni. Miután a hegyre van építve, szintek vannak. A gyerekmedence szintjén - ami elég magasan van - nincs is semmi más, csak a kismedence és egy nagyon nagy füves terület, árnyékot adó nagy fákkal. Nagyon kultúrált közönsége van, csak kisgyerekesek mennek fel odáig és tiszta. Igaz, hogy a víz hideg (22 fokos) de legalább a bacik sem élnek meg benne.
A gyerekmedencén kívül van egy rendes úszómedence és még egy mély medence, ahol lehet ugrálni, úszkálni.
A jegyért sem kell sokat sorban állni, mi eddig max. 10 percet vártunk, de szombaton senki sem volt előttünk. Felnöttjegy 1000, gyerekjegy 800 Ft.

Virslis paprikás krumpli, kovászos uborkával :-))))) újkrumpliból, nyami nyami.

Jucc, mi is ki akartunk menni a Margit szigetre a Halász Judit koncerte, Beni imádja, meg én is.:-)))) De a strandolás után már nem fért bele. Januárban voltunk egy Vígszínházbeli koncertjén, annyira jó volt.

Puszi
Benianyu
21+2

benianyu

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje! Volt szó korábban (már nem tudom, mikor) a hüvelyzuhanyról meg a folyásról. Most vettem meg a júniusi Kismamát, és van benne egy rövidke cikk a témáról, gondoltam, bemásolom nektek, hátha érdekel még valakit.

Természetes egyensúlyban
A terhesség alatt általában fokozottabb váladékképződést észlelünk a hüvelyben. Ha ez nem társul egyéb panaszokkal, például viszketéssel, érzékeny, kipirosodott bőrrel vagy szex közben fájdalommal, valószinűleg normális jelenségről van szó. Kerüljük az intimbetétek használatát, és igyekezzünk minél szellősebb, természetes alapanyagokból varrt alsóneműt hordani. A nyári hónapok kedvezőek ebből a szempontból, nem kellm folyton harisnyát és nadrágot viselni. Éjszakára is válasszunk szellős hálóinget, pizsamát. Jobb, ha nem visszük túlzásba a nemi szervek szappanozását sem. Elegendő, ha meleg vizzel naponta lemossuk, a szappan gyengitheti a bőr természetes savköpenyét, és zavarhatja a nemi szervek természetes öntisztulását. A hüvelyöblités különösen kártékony lehet, mert teljesen megzavarhatja az ott élő hasznos baktériumok életét. Lehet, hogy éppen ellenkező hatást érünk el vele: a zavarónak tartott, de normális folyás valóban kellemetlen tünetekké kezd alakulni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

A meleg tényleg borzalmas. Nekünk úgy alakult a nap, hogy szombaton otthon voltam, és megnéztem a hőmérőt: 30 fok volt a lakásban. csak ültem az ágy szélén, és mint valami hüllő, próbáltam a bőrömön keresztül is párologtatniKép
Mi nem akarunk légkondit, nem is telne most rá, meg remélhetőleg egy-két éven belül végre elköltözhetünk a panelből, és nem akarunk ilyen nagy beruházásba belevágni. Szombaton este aztán hirtelen felindulásból elvándoroltunk a Media Marktba (ugyanis a TV-nk végképp befejezte a pályafutásátKépKépKépKép), tv-t nem vettünk, vettünk viszont egy NILE álló ventillátort. Nekünk L alakú a lakóterünk, és jól keveri a levegőt. Persze hűvös nincs, de mondtam a páromnak, hogy egy különbség van: eddig nem lehetett kibírni, most meg ki lehet!KépKép Ez azért nagy különbség. Szóval olyan, mintha mindig lengedezne kicsit a szél. 3 fokozat van rajta, de az 1-es is elég erős, mi nagyobbra nem kapcsoltuk. Szerintem megérte a 7000-t, de kisebbek vannak 4000-ért is.

Vizesedés: nekem is permanensen dagad a lábam, amint ráállok. nem vizesedik, egyszerűen csak bedagad. Mondjuk a meleget sosem bírta.

Lányok!!!!Nekem lepusztult a kondim!!!KépKép Pedig előtte sportoltam, de most romjaiban hever. Nem tudok sokáig állni, gyalogolni, stb. Biztos az a 6 kg is számít, amit cipelek, na de ennyire?!Úgy érzem magam, mint egy víziló, pedig nem is vagyok nagy darab, csak olyan nehézkes vagyok. És vele ellentétben én nem hűsölhetek a jó kis vízbenKép

Székrekedés-problémák: sajna én is bevetek mindent, de a korábbról tutira bevált dolgok sem mindig hatásosak. PL. reggel narancslé+kefír: úgy kellett időzíteni, hogy beéérjek a melóhelyre...Kép Most semmi. Szerintem nem káros a babóra alapvetően, én csak akkor szoktam parázni,amikor erőlködni, nyomni kell.

Szép napot mindenkinek:

Lucretia
24Kép
lucretia

Székrekedés:

Rost és folyadék. Müzli nagyon jó. A Dr Oetker Vitalis gyümölcsös müzlije kettős adag rostot is tartalmaz: egyszer a zab másszor a száritott gyümölcs. Zöldség-gyümölcs minden mennyiségben.

Végső esetben rosttabletta. Ha van székelési inger, de erőlködni kell, akkor nagyon jó a glicerin kúp, ami sikositja és könnyiti a széklet útját.

Ügyintézés:

Van valakinek tapasztalat az apasági nyilatkozattal? Nálunk plusszban komplikálja a helyzetet, hogy párom nem magyar állampolgár, van valakinek ilyen téren tapasztalata?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Penna! Köszi az infót a homeo-s füzetekről, majd megpróbálok utánanézni, hogy kiadja-e a helyi gyógyszertár. Igazándiból semmi konkrét nincs most, csak gondolkodom, hogy a gyereket is homeo-s dokihoz fogom hordani (itt a XIII-ban van a védőnő szerint egy gyerekdoki-néni, aki foglalkozik homeopátiával, és le lehet hozzá adni a gyerek TB kártyáját). De majd ha lesz konkrét kérdésem, hozzád intézem.

Jucc! Tök jó, hogy már jó a víz a Balcsin, én is alig várom, hogy lemenjünk! Természetes vízben nyugodtan lehet úsznunk.
Egyébként neked nem tűnt úgy a pénteki összejövetelen, hogy Zsóka egy kicsit fontoskodó? Persze nem akarja ránk erőltetni a véleményét, de teljesen fölkapja a vizet, ha valaki esetleg mást gondol dolgokról, mint ő. Engem speciel idegesített, hogy nem lehetett ellenvéleményt mondani. Na mindegy, ez is csak egy vélemény.

Kovászos ubi! Hmm... Édesapámnak szólok, nálunk ő csinálja a legjobbat a családban, hogy csináljon nekünk is.

Mi régi építésű téglaházban lakunk, itt is meleg van, de közel sem elviselhetetlen.

Délután megyek jógázni! De jó lesz! Valaki próbálta esetleg az Aquanatal-t? Gondolkodom, hogy azt is meglátogatom valamikor.

Szép napot mindenkinek!

Bodza 24+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Ma milyen kihalt a fórum :-((((( Biztos a meleg miatt?

benianyu

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a babakocsikkal kapcsolatos hozzászólásokat!

Rokica!
Nekem az a fontos, hogy könnyű legyen, mivel még nincs jogsim és igy cipelnem is kéne majd a Bkv-n.
Akkor megnézem ezeket a Pierre Cardin kocsikat.
A bergonosok is nehezek?

Mea!
Nagyon jó, hogy megírtad az akciókat Kép
Akkor babamagazin újságban megtalálhatóak ezek a kuponok?

Angelani!
Köszi! Akkor a babaszobán csak regisztrálnom kell magam és azután már tudok is vásárolni???

Falina!
És melyik oldalon van az a turkáló? fekete 7-es busszal kell még 1 megállót menni a Keleti felé vagy nem?
Kb. milyen árban vannak pl. a rugdalózók / body-k?

Tmarie 23+1
tmarie

Benianyu!
Nagyon meleg van Kép Kép Kép
tmarie

Tmarie. Nálam ez így hangzik: nagyon meleg van :-)))))))))))))
Csak kár, hogy ma dolgozom és nem a strandon vagyok, hanem az irodában. bár a szobám nagyon kellemes, délután fog csak idesütni a nap.

benianyu

Sziasztok!

Meg vagyunk, de péntek reggel óta nem volt időm, olvasni és írni. Ma meghoztam a szomszédba a picit, aranyos/besárgult ezért nem jöhettt pénteken/. Nyakig vagy még följebb ülök a melóban, majd írok. Dög meleg van.

Kriszta
24+3
109 nap van még

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Tmarie:

Bergont még nem láttam élőben, csak a képeit nézegettem, de az alapján biztos nehezek. Fémvázasak, nagy kerekűek. Bár mondom, ott lehet különböző vázakból válogatni, lehet van könnyebb is.

A Pierre Cardin meg a Graco könnyebbnek tűnnek, kisebb a kerekűk, stb. De tapasztalt anyukák még igy is azt mondják, hogy amint csak lehet esernyőre csukható kocsira váltottak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu!
Hol vagy, hogy örülsz ennek a nagy melegnek?
Én jobban örülnék, ha 5-7 fokkal kevesebb lenne Kép

Rokica!
köszi, akkor maradok a PCardin kocsinál. Csak sajna ilyen márkajut nem láttam 3 funkciós változatban, na sebaj, majd akkor külön veszünk mózeskosarat
tmarie

Tmarie,
A XIII. kerületben vagyok, de már kezdem azt hinni, hogy valamit elprogramoztak nálam harminc egynéhány évvel ezelőtt, emiatt bírom ennyire a meleget. Kép
Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Rokica: nem vonom kétségbe a kismama szakértőjének véleményét, én általában használok tisztasági betétet (nem illatosítottat, mert az engem allergizál, és légáteresztőt), de az altesti mosakodást, ennek hiányában a kiskendő használatát a doki mondta, mert érzékenyebb vagyok általában a fertőzésekre, pláne most. Az intim szappan meg elvileg azért jobb mint a sima szappan, mert van benne tejsav, kamilla meg ilyesmi, ami pont a jó ph értéket állítja vissza azon a környéken. (Én is szeretnék sima esővízzel és hamuval hajat mosni, mint annó nagyanyám, de ma már az esővíz sem olyan. A csapvíz olyan klóros, hogy évente kell gumit cserélni a csapban, nehogy valaki azt mondja, hogy ez jó;).)

Még homeopátia témában találtam egy használhatónak tűnő lapot: http://csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=2&sid=100366
de a gyógyszertárban a 3 részes füzetet megkérdezem én is. A homeopátiáról mindenkinek megvan valahol a dobozokban.

Minden kedves panellakónak: kitartás, én is sokáig senyvedtem a melegben, de egyszer rátaláltun erre az édi isaszegi parasztházra, 60-80 cm vályogfallal, amit lenéz és lesajnál mindenki, aki be nem jön a tűző napról a 22 fokos természetes "légkondival" és "párologtatással" rendelkező nappalinkba.

Az irodám meg mázlista módon az északi oldalon van és egy szép belső kertre néz, már csak a kettő közti utat kellene legkondicionálnom Kép.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Bodza, Te milyen jogara jarsz?

Kép

Kép
ppanna

Dudukly:

Ki nézi le a házatokat?! Én olyan szivesen költöznék ki a városból egy ilyen helyre! Pedig a mi lakásunk is hűvös meg jó helyen van meg stb, és mégis...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ó Rokica, az ismerettségi körben sokan, amikor megtudják, hogy milyen régi (most úgy tűnik csak a gyorsházak divatosak, az organikus, régi dolgok megint lesajnálni való őrültségek). Igaz, én jót kuncogok a villanyszámlájukon, mert a légkondi rendesen felturbózza. Plussz a légkondihoz mindig kell szerelőt hívni, hogy kitisztítsa meg ilyesmi. A vályog meg magától működi lassan 100 éve. Én nagyon szeretem a házunkat, és nagyon jó, hogy este, amikor már lehül a levegő van kicsi kertem kiülni a hintaágyba (a babóca miatt kaptam, mert valamelyik szakkönyv azt írta, hogy a hintázás jót tesz nekiKép), a párommal és nagy adag fagyival. Igazi boldogság, és az egész annyiba került, mint egy közepes panel lakásKép.
D
dudukly
Isaszeg

Dudukly, ez nagyon jól hangzik!!! És milyen jó lesz a babának jövő nyáron már a kertben levegőzni, négykézláb mászni, pancsolni medencében stb. Én elcserélném a panelt, csak a kérdés, hogy mennyi idő alatt lehet beérni a városba. Hol laktok pontosan?
Benianyu

benianyu

Dudukly!
Ez tényleg jól hangzik.
De hogy oldjátok meg a tömegközlekedést? Járnak onnan vonatok? Mert ha nem, akkor be is dugul az az út: Pécelen keresztül kell menni, ugye?
tmarie

Dudukly!

Én Isaszegről sok jót hallottam már, egyik tanulóm isaszegi születésű, és sokat mesélt róla. De mondta, Isaszeg is kezd feldrágulni. Kép Csatlakozom Tmarie-hoz, hogy oldjátok meg a közlekedést? Bár gondolom nem rosszabb, mint Gödöllőről, Szentendréről vagy esetleg Érdről bejárni. Én is sokkal inkább vonzódom a kisvárosi (sőt! hogy ki merjem mondani: falusi!) élethez, valahogy nyugisabbnak tűnik. De én azért költöztem vissza Magyarországra, hogy a scaládom közel legyen ha gyerekem lesz, ha most szépen elköltöznék BUdapestről, maradhattam volna külföldön is ilyen szempontból.

De azért milyen más mikor az ember ablaka szép zöld lombos fákra néz ki egy madárcsicseregte kertben, mint az utcára!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Látom felkeltettem az érdeklődést a nagyközség iránt. Tudnotuk kell, hogy a párommal elég szabad beosztásban dolgozunk Pesten és Gödöllőn. Vonat van minden órában, és egy fél óra alatt a keletinél van az ember (én laktam zuglóban és jártam hűvösvölgybe tömegközlekedéssel dolgozni, na az 1,5-2 óra volt időnkéntKép). Gödöllőre meg busz is jár. Autózni ritkán szoktunk (nálunk a párom vezet, én csak tömegközlekedem), pl. bevásárlásokhoz, vizsgálatokra (a kora reggeli laborhoz, egyébként bevonatozom a dokibácsihoz), vagy anyuhoz, átlalában kijövünk Gödöllőre és bezúzunk az m3-on. (Itt ajánlott az újpalotai lehajtónál lejönni, mert utána katasztrófa a tömeg.) Pécel felé lassú és lakott helyen kell majdnem végig menni, csak ha keresztúrra megyünk célzottan (barkácsbolt). Vagy még kerepes felé is el lehet kanyarodni, szerintem jól megközelíthető autóval is.

Mi azért választottuk Isaszeget (2 éve), mert a pest környéki települések közül ez volt egyedül megfizethető. Nekünk nem volt szülői segítség (anyagilag, mert lelkileg kitartóan támogatnak és szeretnek minket), 7 év albizás után lett saját kuckónk. Sok felújítást magunk csináltunk és még idén nyáron ajtókat akarok festeni, hogy a pici szép lakásba jöjjön szeptemberbe.

Benianyunak teljesen igaza van, fontos az is, hogy kitehetem majd a kicsit az udvarra, és tudom, hogy biztonságba van.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly,

A festéssel vigyázz! Mi tavaly ősszel mázoltuk az ajtókat, hatalmas munka volt még úgy is hogy viszonylag jó állapotban voltak, de szerintem nem kismamának való a sok por meg festékgőz.

Én is szerettem volna a babaszobát festeni, de erről most szerintem lemaradunk...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Dudukly Kép Most nekem is irigykedni támadt kedvem! Már eleve a kert miatt is, és ráadásnak ott a vályogház! Én biztos nem néznélek le emiatt! Tényleg hülyeség. Tesómék tervezgetik egy ideje, hogy vályogból építkeznek, mert olcsó, és jó. Az Õrségben, ahonnét származunk / és ahol ők építkeznének/, nagy múltja van ennek, és kezd újra felkapott lenni.
Jól emlékszem Rád a Máv-os topikból, ugye? Nem találtam meg, hogy hányadik hetet taposod. Mikor fogsz szülni? / én is Máv-os vagyok/.

Bodza Kép
Megnyugtattál! Igazság szerint Balázzsal még nem mertem fürdeni a Balcsiban sem, csak szorgalmasan zuhanyoztam, de most felbátorítottatok ezzel, hogy a természetes víz rendben van!
Zsóka engem is idegesít kicsit, annyira egyértelmű, hogy minden úgy jó, ahogy ő tudja, ráadásul elég bántóan tud rászólni arra, akinek más a véleménye./egyszer -most pénteken- Ági mondott valamit, akire szinte ráförmedt, aztán rájött, hogy ezt nem kellett volna, és nem győzött elnézést kérni.../ A mostanin többször is volt, hogy egyáltalán nem értettem egyet vele / nem csak saját tapasztalatom alapján, hanem olvasmányaim alapján sem/, de tök fölöslegesnek éreztem volna beleszólni, inkább hallgattam. / egyébként főleg a szoptatás témánál volt ilyen/.
Meddig voltatok pénteken? Volt értelme?

Homeopátia: mindenkit csak bátorítani tudok, hogy keressen gyerkőcének homeopátiás dokit, szerintem nagyon sokat számít! Nekem csak jó tapasztalataim vannak. A mostani Kismamában erről is van egy cikk egyébként.

Vizesedés: Nekem még egyelőre nem aktuális szerencsére, bár a gyűrűim ebben a melegben már szorulnak. Előző terhességemnél viszont elég hamar előjött, és tényleg kellemetlen tud lenni. A sómegvonás, zöldség-gyümölcs-fogyasztás, petrezselyem mellett hasznos lehet még a torna. Aki jár kismama tornára, onnét kaphat ötleteket, melyek is azok a vénás gyakorlatok. Ilyesmiket lehet próbálni: kézzel is, lábbal is megpróbálsz "pumpálni" / erősen ökölbe szorítani a kezet, majd elengedni. Ugyanezt a lábbal is, amennyire megy./ Lábbal még jó az, ha oldalra fekszel, felnyújtod egyik lábad, és mehet a pipa-spicc felváltva, meg a lábfejkörzés. Az is jó érzés, ha felnyújtod a lábad, visszafeszíted a lábfejedet, majd hirtelen lazán leengeded a lábad, engeded lezuhanni. Remélem, érthetően írtam le Kép Próbáljátok ki, de hozzáteszem, hogy 3évvel ezelőtt nekem nem nagyon sikerült javítanom a vizesedés mértékén, persze a nagy meleg sokat ront a helyzeten, meg az, ha sokat kell menni, ácsorogni. Ha ez vígasztal Benneteket: szülés után szép lassan visszaáll a helyzet Kép Ja, és ami még fontos: ha nagyon vizesedtek, még időben le kell venni a gyűrűket, mert engem a védőnőm mindig azzal riogatott, hogy elszorít, és le kell fűrészelni! / volt ilyen kismamája/. Én a nyakláncomon hordtam őket addig, amíg az ujjamon nem fértek el.

Lassan lépek, mert ebben a szobában különösen meleg van, és meg fogok gyulladni! Egy jó azért van ebben a melegben: pillanatok alatt megszáradnak a ruhák Kép / nézzük a dolgok jó oldalát!/
Viszont nekem porszívóznom kellene, és abba akkor is bele melegszem, ha nincs 28 fok a lakásban!

További kitartást,
pusszantás mindenkinek!
Judit 21+6
jucc

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!
Inkább só nélkül, mint zellerrel, meg gyökérrelKép
Most mi a jobb? Sok folyadék vagy inkább vegyem vissza az ivást?
Attól félek, hogy minél többet iszom, annál több víz marad bennem. Már pisilni sem járok ki annyitKép
Nem is eszem sósan. A sültburgonyát is só nélkül szeretem. A kórházat meg messziről el akarom kerülni. Elég lesz, ha majd szülökKép
Jajj, ma megyünk a körzetihez, de nem hinném, hogy tudna valami jó megoldást.

Mindjárt visszaolvasok, de hulla vagyok.
Nemrég jöttem haza.
A lábaim ólomból vannak.

Sziasztok!
Angelani
25+0

Kép
angelani

Jucc:
Mávos vagyok, elvileg a 23. hét elején (a Kisfalvi szept. 27-re írt ki, amilyen korrekt pasi, aznap meg fog születni a babuciKép).

Angelani:
Igyál sokat, alacsony sótartalmú (ásványi anyagos) vizet, szerintem finom az óbudai babavíz és korlátlanul ihatod, esetleg cukor meg minden adaléktól mentes zöldteát. Fura, de én is délebbi országban tanultam, hogy melegben egy csésze forró teát kell inni. Ilyenkor a szervezetnek nem kell dolgoznia a hőkülönbség ledolgozásán.
Nem tudom, mennyire tornagyakorlet, de én szeretek úgy feküdni, hogy a popsimat hozzátolom a falhoz, a lábamat meg feltámasztom, 10 percig egyenletesen lélegzek és kiszűnik az ólomláb. Én minden nyáron vizesedek (állapottól függetlenül), a nem ivás kiszáradáshoz vezet, a gyűrűt meg le lehet venni, ha hideg vízben tartod a kezed, de tényleg lehet, hogy jobb levenni. És ne hordjál pántos és magas sarkú cipőt (a szoros zokni és harisnya gondolom ebben az időben kiesikKép), hanem puha vászoncipőket, vagy biopapucsot (ez masszírozza is a talpadat, ami jól esik).

Napozás:
Én jól megrémültem, mert most tudtam meg egy nagyon csini kolleganőmtől, hogy azért vannak nagy forrázás/égésnyomok a karján meg az arcán, mert állapotosan kicsit napozott.

Vidéki élet:
Köszi a bíztatást, én nagyon mobil vagyok, amig jól érzem itt magam, addig maradunk. Laktam ,ár kicsi koromban Érden, Pesten és Budán vagy 6 helyen, az egyetem alatt koleszban, úgyhogy nem vagyok a röghöz kötött típus. Anyukám először nem helyeselte hogy kiköltözünk, de amióta látta, hogy szükség esetén 20 perc alatt a korházban vagyunk kocsival, nem morog. (A vele való kapcsolatomról meg már egyébként is írtamKép.)
D
dudukly
Isaszeg

Angelani,
engem tavaly ilyenkor a dokim max 1,5 literes folyadékbevitelre fogott, szintén 40 fokban, de semmit nem használt. Sztem igyál nyugodtan, nem jó és nem egészséges szomjazni.
A só mellett ha jól tudom a koffeinnek is köze van a vízháztartáshoz, bár most hirtelen nem tudom, hogy köti, vagy kihajtja a szervezetből...?
üdv
P 22-1
penna

Angelani,

Irtam de mar ketszer elszallt
Szoval csak gyorsan: Olomlab-keress ra kenocsot a patikakban. Altalaban menta tartalmuak, nagyszeru hideghatast ideznek elo.
Fozz fel zellert vizben, beleteszel egy Maggi kockat, olyan mint egy eroleves, kivalo vizhajto hatasa van.
Felpocolt labbal aludj, ulj, egyszoval mindig legyen valami a labad alatt.
Estenkent, ha faradt a 'labad' tedd bele egy lavor hideg(nagyon hideg) vizbe.

En nem halottam meg ezt az epres vizelhajtast, de megprobalom. Kép Jol hangzik..........Eper minden mennyisegbenKép

Vizet pedig KELL inni.

Ennyi, remelem atmegy, ha nem felrugom a gepet

Aniko
29+5

KépKép
KépKép
aniko47

Dudukly,

Akkor szerintem kolleganod nem csak "kicsit" napozott es BIZTOSAN nem vedte a boret.
lanyok, akinek faj a hata, ha teheti menjen uszni, kivalo hatfajasra.
Persze az izomlazzal nem szamoltam.Kép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Köszi a légkondi hozzászólásokat. Kicsit utánanéztem, de csak lelombozódtam. Iszonyatos összegeket kérnek érte, és akkor még be is kell szereltetni, ami megint egy horribilis összeg. Lehet, hogy húzok egy vályogfalat a lakás köré?Kép A mi lakásunk téglából épült, és a nappaliban egész elviselhető a klíma, 27 fok, ami nekem tökéletes. Van álló ventillátor is, ami itt jól működik. Kellemesen el lehet viselni a meleget. Sőt, én elég sokat kimegyek a kertbe, a napra sütkérezni is. Beülök a hintaágyba, és ringatom magunkat. Aztán ha bejövök, akkor kifejezetten hűvösnek tűnik a nappali. A gond a hálószobával van fent. Lehet, hogy a szigetelés sem tökéletes, bár amit lehetett megtettük, hővisszaverő fólia a cserép alatt, meg szigetelő anyag is van benne bőven. De ami nap besüt az ablakokon, meg azért csak átjön a tetőn is valamennyi, szóval az bőven elég ahhoz, hogy estére 32-3 fok van. Az pedig már túl sok. Főleg egy gyereknek szerintem. És mivel az egész szoba csak kb. 12-13 m2 így a ventillátor sem túl jó, mert egyrészt nagyon hangos, másrészt úgy már tényleg nem túl kellemes, harmadrészt valóban inkább csak a meleg levegőt keringeti. Na mindegy, most utoljára arra jutottam, hogy mobilklímát veszünk, de azt is részletre max. Majd kiderül. Végül is még ráérünk jövő nyárig. Októberben már talán tényleg nem lesz olyan hőség, és akkor már csak a következő évre kell gondolni.

Angelani, a többiek tanácsa mellé nem nagyon tudok okosat mondani de az is biztos, hogy Te nagyon sokat járkálsz, ami nem tesz jót ilyenkor a lábnak. Egyik nap már én sem láttam a bokámat, úgy be volt dagadva, de aznap nagyon sokat mentem. Most hogy nem mocorgok annyit jobb a lábam isKép
Hari 21+2

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Lányok!
Köszönöm a sok jó tanácsot!
Régebben is úgy hallottam, hogy felpolcolt lábbal kell pihenni. Így jobban meg is nyugszik a láb.
Még jó, hogy inkább édességfüggő vagyokKép
A cukrom jó, még a terheléses cukor vizsgálata is jó lett. Akkor előre a csokivalKép
Na azért nem iszom több litert egy nap, de tegnap meg tegnapelőtt szerintem simán megittam egy nap alatt 2-2,5 litert.
Na igen, colát ittam vagy 1 litertKép
De a baba miatt már régen ittam, és nem ezután kezdtem vizesedni. Először még nem is dagadt annyira a bokám, hanem csak a jobb lábam fájt, de nagyon.
Most is inkább a jobb bokám fáj. Igaz a bal is fájdogál, de az türhetőbb. A jobb bokám meg olyan, mintha le akarna szakadni. Inkább estére dagad igazán.

De majd csak lesz valami okosabb ötlet a kórház helyett. A kezeim nem dagadnak (még).

Viszont ma még nagyon fájt a fogamKép
Nemrég csináltattam meg. Lehet, hogy gáz van valamelyikkel, bár egyszer már volt ilyen, hogy nagyon fájt és nem is volt a foggal gond. Egyszerűen enyhén benyulladt az ínyem. Pedig mosom rendesen a fogaimat.
Azt is hallottam, hogy terhesség alatt elég gyakori az ínygyulladás. Ez nem csupán a nem megfelelő higiéniától van.
Ha holnap megint fáj, akkor el kell mennem fogászatraKép
Vagy lehet, hogy a hideg-meleg váltakozására érzékeny. Ki tudja.

Na kiírtam magamból a sok fájdalmatKép

Mindenkinek szép napot!
Sziasztok!
Angelani
25+0

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?