Sziasztok!
Dudukly
Most nekem is irigykedni támadt kedvem! Már eleve a kert miatt is, és ráadásnak ott a vályogház! Én biztos nem néznélek le emiatt! Tényleg hülyeség. Tesómék tervezgetik egy ideje, hogy vályogból építkeznek, mert olcsó, és jó. Az Õrségben, ahonnét származunk / és ahol ők építkeznének/, nagy múltja van ennek, és kezd újra felkapott lenni.
Jól emlékszem Rád a Máv-os topikból, ugye? Nem találtam meg, hogy hányadik hetet taposod. Mikor fogsz szülni? / én is Máv-os vagyok/.
Bodza
Megnyugtattál! Igazság szerint Balázzsal még nem mertem fürdeni a Balcsiban sem, csak szorgalmasan zuhanyoztam, de most felbátorítottatok ezzel, hogy a természetes víz rendben van!
Zsóka engem is idegesít kicsit, annyira egyértelmű, hogy minden úgy jó, ahogy ő tudja, ráadásul elég bántóan tud rászólni arra, akinek más a véleménye./egyszer -most pénteken- Ági mondott valamit, akire szinte ráförmedt, aztán rájött, hogy ezt nem kellett volna, és nem győzött elnézést kérni.../ A mostanin többször is volt, hogy egyáltalán nem értettem egyet vele / nem csak saját tapasztalatom alapján, hanem olvasmányaim alapján sem/, de tök fölöslegesnek éreztem volna beleszólni, inkább hallgattam. / egyébként főleg a szoptatás témánál volt ilyen/.
Meddig voltatok pénteken? Volt értelme?
Homeopátia: mindenkit csak bátorítani tudok, hogy keressen gyerkőcének homeopátiás dokit, szerintem nagyon sokat számít! Nekem csak jó tapasztalataim vannak. A mostani Kismamában erről is van egy cikk egyébként.
Vizesedés: Nekem még egyelőre nem aktuális szerencsére, bár a gyűrűim ebben a melegben már szorulnak. Előző terhességemnél viszont elég hamar előjött, és tényleg kellemetlen tud lenni. A sómegvonás, zöldség-gyümölcs-fogyasztás, petrezselyem mellett hasznos lehet még a torna. Aki jár kismama tornára, onnét kaphat ötleteket, melyek is azok a vénás gyakorlatok. Ilyesmiket lehet próbálni: kézzel is, lábbal is megpróbálsz "pumpálni" / erősen ökölbe szorítani a kezet, majd elengedni. Ugyanezt a lábbal is, amennyire megy./ Lábbal még jó az, ha oldalra fekszel, felnyújtod egyik lábad, és mehet a pipa-spicc felváltva, meg a lábfejkörzés. Az is jó érzés, ha felnyújtod a lábad, visszafeszíted a lábfejedet, majd hirtelen lazán leengeded a lábad, engeded lezuhanni. Remélem, érthetően írtam le
Próbáljátok ki, de hozzáteszem, hogy 3évvel ezelőtt nekem nem nagyon sikerült javítanom a vizesedés mértékén, persze a nagy meleg sokat ront a helyzeten, meg az, ha sokat kell menni, ácsorogni. Ha ez vígasztal Benneteket: szülés után szép lassan visszaáll a helyzet
Ja, és ami még fontos: ha nagyon vizesedtek, még időben le kell venni a gyűrűket, mert engem a védőnőm mindig azzal riogatott, hogy elszorít, és le kell fűrészelni! / volt ilyen kismamája/. Én a nyakláncomon hordtam őket addig, amíg az ujjamon nem fértek el.
Lassan lépek, mert ebben a szobában különösen meleg van, és meg fogok gyulladni! Egy jó azért van ebben a melegben: pillanatok alatt megszáradnak a ruhák
/ nézzük a dolgok jó oldalát!/
Viszont nekem porszívóznom kellene, és abba akkor is bele melegszem, ha nincs 28 fok a lakásban!
További kitartást,
pusszantás mindenkinek!
Judit 21+6