Sziasztok!
Végre van egy kis időm, meg kedvem is, így megírom a szülés történetemet (van aki szereti
). Ezzel még adós vagyok
Május 7-én hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy valami csurrant a lábam között. Félálomban éreztem, hogy pisilin kell, hát kimentem WC-re, de előtte papírral megnéztem, mi volt az, mert féltem hogy talán vér. De nem tapasztalatam semmi. Elintéztem a dolgom, s míg visszatértem az ágyba, átfutott az agyamon, hogy ezek szerint engem is elért az. hogy a picikém belerúg a hólyagomba, és megy egy kis pisi. Lefeküdtem, és aludni próbáltam. Ekkor újra csurgott a lábam között. Ekkor szóltam a férjemnek, hogy ébredjen, indulunk. Õ rögtön kiugrott az ágyból, és annyit kérdezett, hogy biztos? Mire én, biztos, csorog a magzatvíz. Ekkor én is felültem az ágyban, gyorsan felöltöztünk, 1/2 5-re bent voltunk a kórházban. Megvizsgáltak, NST más semmi. Mondták, ha nem indulnak meg a fájások, akkor ők megteszik
Ekkor 2cm volt a méhszáj. 6-kor kezdődtek a fájások kb. 5 percesekkel. 8-ra 5 cm-re tágultam, ekkor megbeszéltem a dokival, hogy jöhet az EDA (bár nem fájt nagyon, úgy éreztem, kibírnám végig, de a szülés utáni munkálatoktól féltem fájdalomcsillapítás nélkül (mint végül kiderült nem ok nélkül). EDA tökéletes volt, délre elsímult a méhszáj, és semmi fájást nem éreztem, a férjem ott ült mellettem, beszélgettünk, néha még aludtam is
. 12-kor kezdődtek a tolófájások, Ezeket EDA mellett is tökéletesen éreztem. 22 perc alatt meglett a kiscsaj, de nem volt azért olyan könnyű. A doki a hasamon keresztül nyomta a fenekét, mert egyedül kevés voltam hozzá (szerintem a 3 hónapos fekvés hatása itt jött ki).
Szóval Gréti viszonylag simán megszületett. De itt kezdődtek a gondok. A méhem összehúzódása leállt, a méhlepény nem jött. Ekkor a dokim szó szerint kézzel letépte, csomó darab bent maradt, úgy hogy nagyon sokat dolgoztak rajtam, közben sok vért veszítettem. Nagyon rosszúl voltam, majd elájultam, de szerencsére nem történt meg.
Végül a szobába kerültem, de felkelni nem tudtam, ha már felültem, szdültem. Nagy nehezen kimentem WC-re, de forgott velem a viág, a férjemnek kellett visszavinnie az ágyba. A lényeg, hogy 2 nap múlva néztek vérképet, ami nagyon rossz volt (a nagy vérveszteség miatt) így aztán vért kaptam.
Hát így volt ennek a szülésnek szép és borús része is.
Íme három kép, az első születéskor, a másikak 2 hetesen:
akiren