Új privát üzeneted érkezett!

Tamesz,
nagyon köszönöm! Kép Kipróbáljuk.

Juszti, Kép Kép Kép (kép)

De a hátralévő két babának is lejárt már a bentmaradási engedélye! Nem szeretik a meleget, vagy már kint is vannak?

Holnap megyünk a telekre és egy estét kint is alszunk. Hááát, kicsit tartok a dologtól, majd meglátjuk.

Sziasztok!

Kata
panni2005

Angéla : köszi a képet a táblázatba Kép

Ma is jó meleg lesz.
Boldizsár nagyon édes volt éjszaka. Tartsa meg jó szokását. Evett 11-kor, 3-kor majd 7-kor. Most meg szunyál. Kép

Azt szeretném kérdezni hogy a kis hasán a lábacskáján és a bokáján nagyon száraz a bőre, szinte hámlik. Sima gyógyszertári babaolajjal kenhetem? eddig neogranormon babatestápolóval kenegettem, de ezek szerint az nem jó Kép

Kata jó pihit nektek.

És MINDENKINEK JÓ 7VÉGÉT!

Kép
juszti75

Sziasztok

Juszti en furcsi elott szoktam olajozni mert ebben a melegben odaragad hozza a ruhajaKép
Nem fontos babaolajat venned az olivaolaj is jo sztem

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Itthon dekkolunk, mert a manó szunyál, nem akarom az átöltöztetéssel zargatni (a lakásban hűvös van, északi fekvésű, így itthon több ruci van rajta, mint ami kintre kell). Pedig már rég bevágtam volna a babakocsiba.

Juszti,
helyes, csak így tovább - mond meg Boldizsárnak! Kép
Panninak is száraz volt a bokája és hasa, ez természetes pár hétig állítólag. Napraforgóolajjal kend át a hajlatait fürdés előtt és popsikrémmel a száraz részeket pelenkázásokkor. (Védőnő mondta anno nekünk.) Így is soká múlt el. Kép De Pannit nem zavarta a dolog, csak engem.

Fölébredt, hátha kimehetünk. Kellemes napot!

Kata
panni2005

sziasztokKép

Nemsokára mindenkinek meg lesz a babája
a táblábólKép Kép
Mindenkinek nagyon szép a babájaKép

Viktóriám 1 hónapos, kint nagyon meleg
van, kérdeztem a védőnőmet,hogy ilyen melegben adhatok e neki
teát erre azt mondta hogy nemKép
Ti adtok a babátoknak??
Azért csak szomjazik ő is, nem??
Ha adtok neki akkor milyet?

Másik: Nálunk is ez az öltöztetés hát ez dilema
mikor mit adjak ráKép
Nyáron is kell rá sapi?
Szegénykém arcán ahogy izzad kijött rajta a meleg
kiütésKép
Kis pattanásokKép
Ezzel mit lehet kezdeni?
Vagy magától el fog múlni?
Olvastam hogy tegyek rá hintőport!!!?

Kaja: Egy darabig én is mértem mennyit
eszik a kisasszony ált: 80/100mlKép
1 hónaposan +1 hetesen 4150g a védőnő
szerint és szerintem is szépen fejlődik ezért
sem fogom, mérni hisz ő tudja mennyi tejcsire van épp szükségeKép

tettem fel képeket Vikiről, ha gondoljátok nézzétek meg!!!!

További szép napot
kellemes hétvégét

Kép

Kép
edinka

Juszti,
Mi fürcsi után kenjük át a hajlatait (csak hogy végképp megzavarjalakKép), és a száraz részeket is, sima, patikában kapható napraforgóolajjal. Az elején pár cseppet tettünk a füdővízbe is, amíg nagyobb felületen volt száraz a bőre. Mi semmi kozmetikumot nem használunk nála, fürdetni is kamillás vízben szokjuk.

Edinka,
25 fok felett már nem kell neki sapka. Ha vannak melegkiütései, akkor amúgy sem bírja valami jól a meleget - ez állítólag babafüggő, ismerősöm hármasikrei közül kettő napozóban volt a 40 fokban, egy meg hoszú rugi+bodyban.KépAkkor elég rá egy réteggel több, mint ami rajtunk van, ha kiviszed. Én viszek neki mindig melegebb cuccot is, hogy fel tudjam öltöztetni, ha kell, de sose kell.

A melegkiütésre jó a hintőpor, de ne közvetlenül szórd rá, hanem tedd a kezedre, kend szét rajta, és azzal kend be az arcát, úgy nem megy se a szemébe, se a szájába.

Anyatejcsin kívül elvileg nem kell neki semmi ebben a melegben sem, csak mindig mellre kell tenni, ha kéri, mert akkor is kéri ha szomjas. Mondjuk sétára mi fogunk vinni neki felforralt és lehűtött vizet (az anyatej semmilyen ízéből kiindulva szerintem tök felesleges ízesített teával itatni), ill. némi tejcsit, amit reggelente ki szoktam fejni, hogy ne legyen túl feszes a cicim. Annyira izzad, hogy nem bír ki csak egy szűk órát pia nélkül.Kép

KépKép
connie

Nagyon aranyos Viki.Kép

Lányok,
Ma végre rászántam magam, hogy cumit adjak Ákosnak, mert azt hiszem, az mégis jobb neki, mintha torkaszakadtából tiltakozik, mikor valami nem tetszik neki, pláne ebben a melegben. Se a hordozót, se a babakocsit nem szereti, ugyanis.Kép Rá is cuppant rögtön, és rájöttem, arra is jó a cumi, hogy lenyugtassa, mikor behergeli magát, mert ha egyszer belekezd, akkor is tovább hisztizik, mikor már nincs baja (pl. nem veszi észre, hogy már nem csuklik). Tiszta anyja.Kép Na, a kérdésem az (bár biztos hülye kérdés), hogy ti mikor adtok a babátoknak cumit - már ha adtok - mert kicsit félek, hogy nem veszem majd észre, ha tényleg problémája van.

KépKép
connie

köszi csajok. Van napraforgóolajunk gyógyszertári akkor azt bevetem. Egyébként én sem használok semmi illatos kencét. Mindenünk gyógyszertári. Fürdetőkenőcs , jó kis popsikenőcs. Egyedül a testápolót próbáltam meg mert a kórházban is azzal kenték a csecsemősök, de nem erőltetem.

Elérkeztük a köldökcsonk búcsújához, szerintem ma vagy holnap érzékeny búcsút veszünk tőle mert igen mozog. Kicsit félek az "eseménytől". Készítsetek fel , nem annyira gáz ugye? azt tudom hogy nem fáj neki.

Kép
juszti75

Juszti
Valoszinu a pelusban talalod megKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Juszti

Én semmivel nem kentem be Bendi bőrét, az első hetekben neki is hámlott, de elmúlt magától. Nekem a védőnő azt mondta, hogy a fürdetőkrémmel kenjem be, de mindig elfelejtettem. Jó kis anya vagyok mi? Kép De mondom elmúlt minden nélkül.

Lányok ebben a melegben nem kell semmi a kisbabára csak egy pelenka. Mondjuk én adok rá body-t vagy napozót, de csak hogy csinos legyen. Kép

Nyáron nem kell sapi, de nyári sapkát én is akarok venni Bendinek, aminek van valami karimája vagy sildje, mert amikor ide-oda megyünk jó védeni a fejecskéjét a naptól, ha esetleg útközben pár percre pont nincs árnyék.

Egyébként meg ha nincs szél, akkor szerintem már 23 fok fölött sem kell a sapi, legalábbis Bendi már ennyi hőmérsékletnél is csak izzadt benne.

Connie

Én szívesen adnék cumit Bendinek, mert ha saját maga is ellenne akkor több időm lenne, mert most ha épp nem alszik, akkor egyfolytában ölben lenne, de ő például nem fogadja el, pedig próbáltam több napig rendületlenül, hátha megszokja, meg próbáltam többféle cumit, de 10-20 másodperc után kiköpi. Úgyhogy kénytelen vagyok én szórakoztatni. Kép

A melegkiütés is olyan, hogy magától elmúlik, nem kell vele csinálni semmit.

Én sem értem egyébként, hogy a babákat miért itatják teával? Szerintem elég neki az anyatej, a szomját is oltja, de ha már valami innivalót akar az ember neki adni, akkor miért nem vizet, miért teát? És akkor tesznek bele cukrot is? Az nem hinném, hogy jót tenne. Szóval ezt nem igazán értem, én nem is adok neki egyelőre csak édeskömény teát (hasfájás ellen) abba nem teszek semmit, ha meg már nem fog fájni a hasa akkor legfeljebb vizet, forralva persze.

ruz
ruzicsky

Ruz,
Én itthonra nem is akarok neki adni cumit, elég jól el lehet szórakoztatni, de a hordozóban, amíg el nem indul alatta az autó, meg a babakocsiban folyton üvölt. Aztán lehet neki se kell majd, mert ma reggel kb. fél perc után kiköpte, mikor rájött, hogy nem jön belőle semmi.

A melegkiütést nem mulasztja el a hintőpor, viszont nem lesz annyira csapzott a gyerkőc. Ákosnak tele van vele az egész feje, főleg, hogy haja is van.

Ma apa itthon dolgozik, mondanom se kell, a gyerek egy angyal, most is nyugidtan alszik, és érthetelennek tűnik, mitől voltam kiborulva 3 napig, hiszen ez egy áldott jó gyerek.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Tamesz
Utólag is boldodg névnapotKép,nem vagyok benne biztos,de asszem nem írtam!

Juszti
Maja bőre is száraz volt főleg a bokáján,meg a köldökénél,de ott nem kenegettem,a többi részre meg amikor úgy jött ki popsikrémet kentem.A te babád bírja a fürdetést?Mi úgy bírjuk,ha teljesen behajolok hozzá,de akkor se sokáig.

Connie
Ebben a melegben nem romlik meg a tejci,ha magaddal viszed?

Én mindig gondban vagyok mit kéne ráadni,mert hát mi még nagyon picikék vagyunk,neki még több ruha kell,mint a ti nagyobbacskáitoknak nem?

Tőlem mindenki felháborodva kérdezi miért nem adok neki teát?Szerintem itthon vagyunk,ha szomjas tud szopizni.Tegnap csináltam mecsek teát,ht azt a pofát látni kellett volna,nem kellett neki,maradok a víznél,ha elmegyünk sétálni.
Kedden kell mennünk méretkezni és már előre félek,hiába etetem meg elötte mire oda kerülünk meg sorra éhes lesz és akkor mivel tömöm be a száját?

Ma éjszakánk tök jó volt evett és aludt és betudtam csempészni a kiságyba hajnal kivételével,remélem ma is így lesz.

Tök jól néz ki a táblázat.Kép

Timurr
Vendég

Van valakinek meg tippje az edeskomeny, komenymagtea, anizstea, mecsektea-n kivul hasfajasra?

Kép
vaktyuk

Juszti!
A Naturlandos fürdetőkrém nagyon jó testápolónak! Nekünk sokat segített. nekem szimpatikusabb, mint olajjal kenni. A fürdetőkrém gyorsan felszívódik és egyáltalán nem lesz olajos/zsíros tapintású a bőra. Én sokáig az arcára használtam. Johnson's termékeket semmiképpen ne használj.

Eveka

Kép
eveka

Juszti!

Nagyon jó a fekete-fehér kép, a Gyerkőc tündéri, a versikén pedig elbőgtem magam én, kis szentimentális hülye...

Egy kép Marciról:
Kép

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Bealudt a fiam, úgyhogy jövök egy kicsit irogatni. Kép

A héten már másodszor voltunk dokinál Kép. Hétvégén úgy láttam, mintha ekcémás foltok lennének a kisfiún, bár elég halványak voltak. Kedden elvittem tanácsadásra, kaptunk másik fürdetőt és testápolót. Tegnapra már tök vörös volt a kisfiú mellkasa Kép, de szerintem nem zavarja őt. Ma ismét elvittem, kaptunk másik testápolót. Kíváncsi vagyok...
Virág, egyből ti jutottatok eszembe Kép

Lehúzom a redőnyöket, így tűrhető a hőség itt a lakásban, de én így sem adok egy réteggel többet Vilikére. Most éppen póló és zokni van rajta, na meg pelenka. Neki is volt melegkiütése még régebben, egy dolgot tettem, kevesebb ruhát adtam rá. El is múlt szépen. Sapkát csak szél és nap ellen adok rá.
Vizet én nem adok neki, teát meg semiképpen nem. Elég az anyatej, egyenlőre azt sem kéri gyakrabban.

Száraz bőrre mi napraforgóolajat használtunk fürdés előtt, összekötöttük a masszírozással. Most meg ugye ezt a doki által kevertetett testápolót, de ezt fürdés után.
Mindenből csak gyógyszertárit használunk, a doki azt mondta, semmiképpen ne kenjek rá még naptejet se.

Cumit én nem adok neki, nem hiszem, hogy arra van szüksége. Nekem nem is tetszenek ezek a mai cumik, a gyerek fél arcát eltakarják, szerintem rémes. (bocs az érintettektől, ez csak az én véleményem).

Ti mikor mentek sétálni?
Ma reggel voltunk fél kilenc és féltizenegy között, de már akkor baromi meleg volt.
Hú, de irigylem azokat, akiknek van kertjük!

Ébred a fiam, majd később folytatom.
zsana75

Zsana,
Hát, végül is a rugi+ body tényleg nem egy réteggel több, mint a póló meg nadrág, ahogy most utánaszámoltam.Kép Itthon meg csak bodyban van, ma már zoknit sem adtam rám. De úgy látom, nem annyira a meleg zavarta, inkább a hasfájása lehetett a tejtermékektől.

Mi este megyünk sétálni, rendszerint 6-kor találkozunk apával valahol (pl. Városliget), és kb. egy órát vagyunk kint. Sajnos a gyerkőc szinte az egészet végigüvölti.Kép Most megpróbáljuk a tejcsit/vizet, ha nem megy, kénytelen leszek cumit adni neki, mert nem szeretném a következő egy évet a négy fal között tölteni. Ami mellesleg a picinek se lenne jó. A hordozókendőt is utálja, a testkontaktus miatt gondoltam jobb lesz a babakocsinál, de abban is visított.Kép arról nem is beszélve, hogy már 5 kg, és a derekam leszakad a cipekedéstől.

Timurr,
Hát, gondolom nem romlik meg fél-egy óra alatt, amíg indulunk hűtőben tartom, és mire kell, pont felmelegszik. Nyilvánosan nem szívesen szoptatnám, az autóban még elmegy, ha ott a férjem is, de csak úgy a parkban...

KépKép
connie

Zsana,
Ti testápolót mire használtok?

Vaktyúk,
Nekünk az Infacol jött be, naponta 3x egy cseppentővel (=25 csepp).

KépKép
connie

Connie ezek is mar vegigzongorazva, de azt hiszem megoldottam a problemat azota csak pukkancsol egesz delutanKép Eskuszom jo hallgatni a sok erolkodes utan.

Kép
vaktyuk

Vaktyuk

És hogy oldottad meg? Mi volt a baj?

És még egy kérdés, miért adtok a babákra zoknit? Én mondjuk még télen is utálom a lakásban ha zokni van rajtam, bár nálunk általában legalább 23 fok van télen is, mert én szeretem a meleget, de ilyenkor amikor van vagy 30 fok, akkor én biztos nem adok a body vagy napozó mellé zoknit Bendire, nem hinném, hogy fázna a lába 30 fokban, ráadásul elég kényelmetlen ruhadarab, mondjuk a pelenka is az lehet, de hát azt muszály.

ruz
ruzicsky

Ruz,
Minden babakönyv ezt írta, mert rossz a baba vérkeringése a végtagjaiban. De sztem se kell, ma már nem adtam rá, és így is tök meleg a lába.

KépKép
connie

Nem azért adok rá zoknit, mert hideg a lába, hanem azért mert az én lábam mindig fázik Kép. Nem viccelek, amikor bugyiban és melltartóban vagyok itthon, mert annyira melegem van, akkor is felveszem a zoknit, mert fázik a lábam. Kép

Testápolót a héten kezdtük el használni az ekcéma miatt, de azt mondta a doki, kenhetem vele máshol is (meg magamat is). Mivel helyenként elég száraz a bőre, és úgyis kell valami a maszírozáshoz (szárazon ugye nem jó), így most kenem testápolóval.

Connie
Érdekes! Jó lenne tudni, hogy miért sír. Nem lehet, hogy túlöltözteted, ha mentek valahova. Meg ugye a kocsi, hordozó, stb még pluszban melegíti őket.
Ja, én már szoptattam a városligetben is meg a normafánál is Kép, egyébként ha egy bő póló van rajtad, semmi nem látszik.
zsana75

Ruzicsky
Folyamatos beszorult pukkancsok es ezzel egyutt ugye a tobbi is sajnos, minden teat, gfyogyszertari keszitmenyt kiprobaltunk mar semmi sem hatott csak a szelcso amit meg nem igazan szeretek napi 2x hasznalni....De a lenyeg 1 adag 3x atszurt frissen facsart narancsle+ 3 annyi forral viz. Nekem ez bevalt tudom hogy meg "elvileg" nem lehetne mert 8 hetes de megengedte az orvos meg inkabb igyon ilyen lotyit mint napi 3 oran keresztul szenvedjen es sirjon.

Kép
vaktyuk

Eveka: én is bőgtem mikor megláttam a versikét a képeslaponKép ez már csak ilyen Kép

Nekünk is naturlandos fürdetőkenőcsünk van.

Ma nagyon nyűgös volt Boldizsár. Volt hogy másfél óránként kért cicit de alig szopizott. Lehet hogy csak szomjas volt.

A köldökcsonkunk leesett. Vaktyuk jól mondta a pelusban leltem ráKép

Timurr : Boldizsár bírja a fürdetést. Igaz "élmény"-kádja van ( én neveztem el így) Kép tudod olyan kialakított ülőkés. Oda belecsücsültetjük, persze jól tartani kell, egyikünk mossa a másik tartja ő meg elvan. Nincs hangja csak ha nagyon éhes.

Nyugodt éjszakát nektek.
Juszti+Boldi aki ma 9 napos

Kép
juszti75

Zsana,
Szerintem csak az a baja, hogy nem kézben van. A hordozóban már megnyugszik, amíg mozog a kocsi. A babakocsiban nem. Melege most már nem lehet.
A cumi kérdés megoldódott, szép ívesen tudja kiköpni.Kép
Egyébként eléggé kivagyok, amikor lehet vinni sétálni, folyton cicin lógna, csak délben alszik, a legnagyobb melegben. Este meg jön a tömény hisztéria, napok óta.

Én nem igazán akarok nyilvánosan szoptatni, nekem folyton beszólogattak a mellem miatt, nem akarom még ki is pakolni. Bár amikor ott a férjem, elég bolond lenne az, aki beszól.Kép

KépKép
connie

Zsana,
Pontosítok (az előbb már elájultam a fáradtságtól, és elmentem inkább tusolni):

A hordozóban rögtön kiabálni kezd, amint beleteszem, és csak addig nyugis benne, amíg mozgásban van, vagyis vagy még én lóbálom, vagy elindult a kocsi. Ha megállunk: kezdődik az üvöltözés.

A babakocsival nem tudom mi a baja, sztem csak nem szereti, hogy nincs kézben. Fektetett állapotban még rosszabb, félig ültetve meg össze-vissza csuklik-hajlik. Egy idő után beleun a tiltakozásba, és akkor vagy bealszik, vagy nézeget, aztán kezdi újra. Séta végefelé meg éhes lesz, gondolom, mert az már elhallgathatatlan bömbizés.Kép

Még az jutott eszembe, hogy kipróbálom a hordozókendőt, hogy lehetne a takarásában szopiztatni, másra úgyse tudom használni egyelőre.Kép Mert Ákos persze azt se szereti, mert fektetve nem lát ki belőle.

KépKép
connie

Jóestét!

Testápolót mi sem használunk, a gyógyszertári fürdetőkrém bevált a kiszáradt részekre és fürdés előtt én is beolajozom a hajlatait.

Én napközben csak naptejet és bodyt vagy napozót adtam a pöttömre, én adok rá zoknit, mert mindig hideg a lába, és van füles vászonsapija is, mert itt a "dombon" sokat fúj a szél!

Séta nálunk reggel volt 9-10 között és este 6 után, mert a déli 30 fokba nem vittem ki, délután nagyot aludt a házban, még nem melegedett át, így kellemes az idő.

Este a szopi után a teraszon ette meg a "tápot" és kint aludt el, majd felcserkésztem az ágyába, de olyan jó, hogy végre már nyár van és kint lehet lenni, és nem a gazcsomók röhögnek szembe mint egy éve, soha nem hittem, hogy egyszer kertesházban fogok lakni, én aki a 3. emeleten nőttem fel, ilyenkor érzem igazén azt, hogy megéri az a 20 évnyi brutális hiteltörlesztés.

Szerencsére a szomszédok is kisgyerekesek így nem szólnak ha kint szoptatok, persze azért nem mutogatom magam, nehogy valakinek rémálmai legyenek!:-)

Ja tea, én adok Marcinak, mert mostanában a melegben nem eszik olyan gyakran és ügye ő félig "tápos", és valami folyadékra szüksége van, de olyan nagyon nem szereti a mecsekteát, de ha nagyon szomjas, akkor ráfanyalodik.

Most felrakok néhány képet Marci kézhasználatáról, ami leginkább a "pakoljunk a szájunka mindent"-ben merül ki:

"Hogyan gyűrjük arcunkba a piros madarat???"
Kép
"Most Füles van soron"
Kép
".....és végre sikerült, de nem akar befélreni!!!!"
Kép
Kellemes hétvégét mindenkinek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana, Connie!

Bocs, hogy belekotyogok, de a cumi a közhiedelemmel ellentétben mentálisan kifejezetten jót tesz a babának (már amelyik elfogadja). Én is ellene voltam, de a húgom pedagógus, elmagyarázta, ha érdekel benneteket, megkérdezem tőle megint. Valami kutatások is voltak, szóval nem emlékszem pontosan, mit mondott, csak arra, hogy nyugodtan adjam csak neki. Gondolom attól nem féltek, hogy az állkapcsuk eltorzul, hiszen akkor szinte mindenki torz fejjel járkálnaKép Főleg amilyen cumik 30 évvel ezelőtt voltak...

Connie! Miért tesztek a fürdővízbe kamillát? Nyugtatja a bőrt, de szárítja is!!!

Na bocsi a belekotyogásért, de végül is ezért van ez a fórumKép

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza,
Engem érdekelne ez a cumis dolog. Amiket a neten találtam, nagyon egyoldalúak, és szerintük a cumi az ördög műve.Kép
Most nem akarom erőlteteni, mert kicsit mintha belezavart volna a szopitechnikába. Azt hiszem, csak kivárom vele a 2 hónapot, amit a sógorom mondott, akkorra már elég biztosan szopizik majd a gyerek (remélem).

A kamilla Ákos bőrét nem szárítja, de amúgy sem hajlamos száradásra a bőre sztem. Viszont jót tesz az ilyen olyan kiütéseinek és foltjainak.

Tamesz,
Kertes ház - de jó nektek. Legszívesebben egész nyárra hazaköltöznék anyukámékhoz, csakhát a férjem nem tud velünk jönni.

KépKép
connie

Marqueza Kép
Nem gondoltam erre az állkapocs dologra, én sokkal kevésbé tudományos okból nem támogatom a cumit.
Az is benne van a dologban, hogy tartottam a cumizavartól és szvsz jobb az ilyet megelőzni, mint utólag küzdeni ellene.
Egyébként pedig úgy gondolom, hogy a gyereknek rám, az én segítségemre, társaságomra van szüksége, nem arra, hogy egy darab gumival betömjék a száját. Nekem ez egy kicsit olyan, mint mondjuk ha én elkezdek nyomulni apucinál, és ő egy vibrátort adna a kezembe. Jó, azzal is el lehet intézni, de az nem olyan Kép.
Meg mint írtam, nem is tetszenek nekem a cumik, mert eltakarják a gyerek fél arcát.
Egyébként elég sok érv van pro és kontra, de erről már itt is beszélgettünk.
Mellesleg nem ítélem el azt, aki cumit ad a gyereknek Kép, valószínűleg nekem is volt.
Amúgy engem is érdekel, hogy miért tesz jót mentálisan.

Connie
Nekem a kendővel van az, hogy nem nagyon lehet megállni, mert akkor reklamál a kölök. Meg most, hogy belegondolok, a kocsiban is. Kép

Tamesz
Marci nagyon helyes Kép!
zsana75

Sziasztok,

Rólunk: sárgaság még mindig van a héten voltunk vérvételen + székletmintát is kellett adni. Eredmény a jövő héten lesz. remélem semmi komoly. Addig meg sem kapjuk a 2 hós oltást amíg ki nem derítik mi az oka.
az egész család elkapott egy jó kis bacit. A babának taknya-nyála egybe (bocs) köhögött, tüsszögött. Talán most már nem olyan vészes. A férjemnél + hőemelkedés. Nálam már majdnem láz, de másnapra elmúlt de tegnap újra előjött. Mindig pánikolok h a baba meleg, de lázat még szerencsére nem mértem. Valószínüleg csak melege volt.
Ma voltunk kenguruban (előre nézve) a szomszéd boltban. És nem üvöltöttük végig! Szépen elnézelődött.
Egyébként ez a meleg egy őrület nálunk. Mi is emeleten lakunk, ráadásul tetőtérben, kert ugye nincs. A Manó nem tud egy rendeset aludni napközben. Egész nap vagy nyüglődik vagy bömböl.

Öltöztetés: Ebben a melegben egy bodyt adok rá. Ha hideg a lába zoknit is.

Száraz bőr: én úgy tudtam h az újszülöttek bőre lehámlik születés után (rosszul?).Nálunk is volt ez a száraz bőr/hámlás. Mi a posikrémmel kenjük be a testét minden nap, így nincs baja. Nekünk a védőnő azt mondta h ne olajozzuk.

Cumi: mi szinte kezdetektől fogva adunk cumit. Nagyon megnyugtatja. Ha nem kell neki nagy ívben kiköpi. Egyébként lassan úgy látom az ujját találja meg. A doktornő már az elején megmondta h szopis baba lesz. És tényleg.

a babák nagyon aranyosak

Adri
hadri

Hadri,
jobbulást az egész Családnak, remélem mindenki minél hamarabb rendbejön.

Kenguruval mi is próbálkoztunk, Marci szereti, de ebben a melegben nem, mert összetapadunk, megizzad, szóval a babakocsi a kedvenc.

Cumi: mi vittünk a kórházba, kb 1 hónapig "használta" is elalvás előtt, mert megnyugtatta, majd kiköpte, és azóta nem kell neki. Nem vagyok cumi ellenese, de örülök neki, mert a szomszéd kiscsaj 2 éves és állandóan a szájában lóg a cumi, nem érteni mit mond, és ha véletlenül nincs meg, akkor óriási hiszti van. Na ez nekem nem hiányzik! Mióta jön a foga és nagyon kell valamit rágnia, akkor vagy az állatok kerülnek sorra vagy az ökle, de eddig "csak" 3 ujja fér a szájába, hiába próbálja az egészet benyomni.

Iszonyatos meleg van ma is, nem bírtam befejezni a fűnyírást, mert éget a nap, majd este!
Ma itt van apósom, segít ásni a páromnak, de most ebédeltünk, majd az unokájával kifeküdtek és bealudtak, annyira jó fejek így együtt, le is kellett őket fotóznom.

Kellemes húvös estét!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Kép

sziasztok!

Mi egész délelőtt nyűglődtünk a meleg miatt.
A büfi még mindig nem nagyon megy. van valami tippetek? Igaz hogy egyenletesen szopik , nem hiszem hogy sok levegőt nyel, de semmi módszer nem vált be eddig Kép

Kép
juszti75

Sziasztok!

Juszti
Nagyon együtt vannak a bébijeink.Nálunk sincs mindig büfi,nagyon örülök,ha végre egy jó nagyot büfög.Úgy próbáltad hogy a válladra lógatod és ütögeted a fenekét?Mi éjszaka sem és délelött sem aludtunk és most sem.Te mit adsz rá ilyen melegbe.Maján most egy újjatlan body meg egy napozó van.A body azért kell,mert kifolyik a pelusból a cucc ha nincs rajta.

De azért látom nem az én kislányommal van baj,mindenki babája nyüglődik.Én már sokszor úgy érzem nem tudok már mit kitalálni.

Tamesz
Nagyon édes Marcell,igazi nagyfiú!Tök helyes.Hát ilyen kánikulába ne is nyírj füvet.

Timurr
Vendég

Zsana, Connie!

Megkérdezem a húgomat a cumiról, mit is mondott anno, még a terhességem alatt.
Zsana! Természetesen én is úgy gondolom, hogy a gyereknek rám van szüksége, nem arra a gumidarabraKépDe vannak olyan szituk, mikor igencsak jó szolgálatot tesz. Például sajnos az én kislányom időnként sokat bukik, van, hogy félig emésztett savas kaja is jön vissza, ami marja a torkát. Ilyenkor nem tud tovább enni, egy kicsit várnia kell, addig persze bömböl, mert éhes szegénykém. Csak a cumi nyugtatja meg ilyenkor, mert mégis van vmi a szájában amiből nem jön semmi. Ez csak egy példa volt. Én sem arra gondoltam, hogy a gyereknevelést cumival tudom le. Az arany középút híve vagyok, nem szeretem a szélsőségeket. De hát mindenki másképp csinálja...Kép
M.

marq
Kép
Kép
marqueza

Zsana,
Képzeld, kiderült, hogy a manó is fázós lábú, ma kikövetelte magának a zoknit.Kép

Cumi: Közben összebarátkozott a cumival is, eddig a szopitechnikában nem zavarja - bár kap pohárból is inni lefejt tejcsit, a vitaminjait meg cseppentővel, úgyhogy igazán sokféle ivást kell megtanulniaKép. Viszont nem kiabált ma annyit, és többet aludt, ami nagy szám, mert mióta ilyen meleg van, 10-11 órákat alszik, ami nagyon kevés egy öthetes babának. Csak akkor kap cumit, ha már minden egyéb lehetőséget leellenőriztünk, és ugyanúgy ölben van, amíg elalszik, mint eddig. Ha elaludt, akkor meg szépen kiköpi. És ha egyéb baja van, nemcsak nyugtalan, akkor is nagy ívben repül a cumi, ezt direkt kipróbáltuk.Kép
Sztem az, hogy mennyit cumizik, szoktatás kérdése, én biztos nem hagyom majd, hogy beszéd közben a szájában legyen, meg nem is nyomjuk egyből a szájába, ahogy megnyikkan.Kép

KépKép
connie

Marqueza,
A savra, ami a torkát marja, a nyál is jó, ami cumizás közben termelődik, nyugtatja a torkát. Nekem sajnos rendes ilyen refluxom van, onnan tudom, mert ha kimarja a sav a torkomat, a rágó a legjobb, mivel én már csak nem cumizhatok.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Sok boldogságok kívánok minden anyukánka, apukának és persze a kis lurkóknak gyereknap alkalmából.

Kép

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Angéla,
Bence születésének napját kérném szépen kijavítani május 6-ra. Köszke.
Nagia

Sziasztok!

Kislányom, Panni jövő héten lesz 3 hónapos. Szerintetek ki lehet vinni ilyen melegben, ha csak árnyékban maradunk? A beárnyékolt kis szobájában 30 fok van, egy rövid ujjú bodyban egész jól tűri, de nekem olyan mehetnékem van. Nehezen barátkoznék meg a gondolattal, hogy egész nyáron itthon üljek a hőség miatt. Ti hogy csináljátok?

Köszi,
ÁgiKép

KépKép
fanka

Szia Ági!

Jó neked, hogy mehetnéked van! Én nehezen veszem rá magam.
Mi mostanában reggel megyünk, kb 10-ig bezárólag.
Ha van árnyékos kertetek, oda szerintem kiteheted, viszont utcára én nem vinném 11 és 5 között.

Egyébként nagyon helyes kiscsaj! Kép

Mindenki gyereknapozik?
zsana75

Zsana,
Sajnos nincs kertünk, csak erkély, de ott is hőgutát lehet kapni. Tényleg reggel kellene kivinni, majd ráveszem magam, reggel ugyanis eddig inkább lustálkodtam (Panni vissza alszik kb. 7-10ig). Vízpartra mennék, vagy strandra, de szerintem ehhez ő még túl kicsi.
Más: Mi a véleményetek a különböző járókákról? A hálós, vagy a rácsos jobb? Szeretnénk egyet venni, de nem tudom eldönteni, melyik típus legyen.

Zsana, lusta vagyok visszaolvasni, neked mekkora a picúrod, fiú/lány?

KépKép
fanka

Fiú, kedden lesz 12 hetes. Korán kel és nem alszik vissza addig, még ki nem megy az álom a szememből Kép.

Járókát én nem terveztem venni, de ha vennék, talán inkább rácsosat, mert abba jobban bele tud kapaszkodni (mondjuk felállásnál), mint a hálósba.
zsana75

Én is rácsosat szeretnék ugyanezért, de a férjem szerint, ha elesik, beüti magát a rácsba...
Egy kis pihenőszékben ücsörög a nappaliban, ha fent van és unja már a kiságyat, ehhez képest azért nagyobb mozgástere van a járókában, több játékot tudok köré tenni. Egyébként eddig én sem terveztem, de nálunk kutya, macska is van, ezért jobb a békesség.

Akkor majdnem egyidősek, Panni pont ma 12 hetes! Van fent róla kép?

KépKép
fanka

Ági!

Én is reggel viszem sétálni és du. 1/2 5-től, amúgy mi is a lakásban vagyunk, vagy ha már nem süt az erkélyre a nap akkor oda kiteszem.

Nekünk hálós a járókánk, aminek két oka van az egyik, hogy azt lehet könnyen viszonylag normál méretűre összecsukni a másik, hogy abból nem esnek ki oldalt a játékok.

Nagyon édes a kiscsajszi, a miénk mos 11 hetes.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

sziasztok!

Timurr : próbáltunk már minden büfizős módszert. HAllottam egy "büfipad" nevezetű szerkentyűről valaki tud róla bővebbet?

Ti hogy álltok a csuklással? Boldizsár igen sokat csuklik.

Üdv
Juszti

Kép
juszti75

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, meg kedvem is, így megírom a szülés történetemet (van aki szereti Kép ). Ezzel még adós vagyok Kép

Május 7-én hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy valami csurrant a lábam között. Félálomban éreztem, hogy pisilin kell, hát kimentem WC-re, de előtte papírral megnéztem, mi volt az, mert féltem hogy talán vér. De nem tapasztalatam semmi. Elintéztem a dolgom, s míg visszatértem az ágyba, átfutott az agyamon, hogy ezek szerint engem is elért az. hogy a picikém belerúg a hólyagomba, és megy egy kis pisi. Lefeküdtem, és aludni próbáltam. Ekkor újra csurgott a lábam között. Ekkor szóltam a férjemnek, hogy ébredjen, indulunk. Õ rögtön kiugrott az ágyból, és annyit kérdezett, hogy biztos? Mire én, biztos, csorog a magzatvíz. Ekkor én is felültem az ágyban, gyorsan felöltöztünk, 1/2 5-re bent voltunk a kórházban. Megvizsgáltak, NST más semmi. Mondták, ha nem indulnak meg a fájások, akkor ők megteszik Kép Ekkor 2cm volt a méhszáj. 6-kor kezdődtek a fájások kb. 5 percesekkel. 8-ra 5 cm-re tágultam, ekkor megbeszéltem a dokival, hogy jöhet az EDA (bár nem fájt nagyon, úgy éreztem, kibírnám végig, de a szülés utáni munkálatoktól féltem fájdalomcsillapítás nélkül (mint végül kiderült nem ok nélkül). EDA tökéletes volt, délre elsímult a méhszáj, és semmi fájást nem éreztem, a férjem ott ült mellettem, beszélgettünk, néha még aludtam is Kép . 12-kor kezdődtek a tolófájások, Ezeket EDA mellett is tökéletesen éreztem. 22 perc alatt meglett a kiscsaj, de nem volt azért olyan könnyű. A doki a hasamon keresztül nyomta a fenekét, mert egyedül kevés voltam hozzá (szerintem a 3 hónapos fekvés hatása itt jött ki).
Szóval Gréti viszonylag simán megszületett. De itt kezdődtek a gondok. A méhem összehúzódása leállt, a méhlepény nem jött. Ekkor a dokim szó szerint kézzel letépte, csomó darab bent maradt, úgy hogy nagyon sokat dolgoztak rajtam, közben sok vért veszítettem. Nagyon rosszúl voltam, majd elájultam, de szerencsére nem történt meg.
Végül a szobába kerültem, de felkelni nem tudtam, ha már felültem, szdültem. Nagy nehezen kimentem WC-re, de forgott velem a viág, a férjemnek kellett visszavinnie az ágyba. A lényeg, hogy 2 nap múlva néztek vérképet, ami nagyon rossz volt (a nagy vérveszteség miatt) így aztán vért kaptam.

Hát így volt ennek a szülésnek szép és borús része is.

Íme három kép, az első születéskor, a másikak 2 hetesen:

Kép

Kép

Kép

akiren
akiren

Juszti

Az én lányom is csuklik, de egyátalán nem zavarja, csak, ha aludni szeretne. Próbáltad a citromot? Azt mondják, pár csepp kiskanállal adva elállítja.
Nálunk, ha nehezen jön ki a büfi, a combomra fektetem hanyatt Pannit pár percig, majd a vállamra teszem, ezt kb 2-3szor megismétlem. Van, hogy így sem jön ki, de legtöbbször beválik.

Akiren
NAgyon drága Gréti! Igazi csajszis pofija van!

KépKép
fanka

Fanka: a citromot nem akarom szegénynek Kép
megpróbálom az általad leírt módszert ma este Kép
köszi !
J.

Kép
juszti75

jaj még eszembe jutott egy kérdés :

Fülhőmérő. Mi ilyet vettünk de van itt egy fórum ilyen címmel ahol csupa rosszakat írnak róla Kép

nektek van tapasztalatotok? Tényleg ennyire nem jó? Kép

a túlaggódós Juszti

Kép
juszti75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?