Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

na, most értem a végére a hétvégi termésnek! Ez igen!

Először is: örülök Orsi, hogy rendben hazaértetek, pár hét tényleg kell Nekik az aklimatizálódáshoz! Nagyon édes baba Hanna, és szép kerek pofija van!

Mino,
mennék, igen, hová írjam a számom? A profilodban nem találtam mail-címet, az enyémben van egy. Egyébként nekem 1/2 4-ig mindegy mikor megyünk, 5 perc alatt ott vagyok!

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

sziasztok Kép

hu-hu mármegint le vagyok maradva Kép

először is orsi gyönyörű ez a zsebi baba Képmég egyszer hatalmas gratulaKép

lili nagyon szurkolok ügyes legyél ma Kép

bea +kiscsaládja Kép
mi is imádjuk az albarétumot a kilátónál voltatok?? Pelus témához annyit hogy nekünk most a lila csamoagos Tesco pelus vált be a legjobban idáig kiprobáltuk már a liberot pemperst huggist fixist de árban és minőségben is nagyon jó ez a tesco pelus és általában törlőkendőt is adnak ajándékba hozzá

mino a Vince szerintem tök jó név én igy voltam a Bendegúz névvel nekem annyira de annyira teszik ez a név Kép
Kórház a Katika néni tényleg egy tündér a marconát Rozikának hívják nem rossz nővérke de tény a mosoly egyik formáját sem ismeri ( hozzá teszem velem nagyon aranyos volt mikor niki a korára került én meg 305 ös szobába előszőr azt hitte nekem is kora babám és kicsit hibáztatóan nézett rám modtam is többieknek mindig szerintem ez nő haragszik azokra akiknek korábban jön a babája egyik nap a dokinő át telefonált az osztályra és ez a nővérke vette fel neki szolt hogy át kellene mennem mert niki nincs jól és beszélni akar velem én átmentem aztán mikor vissza értem odjött az ágyamhoz látta hogy kivgyok megsimogatott és probált megnyugtatni szerintem nagyon aranyos volt)
én egyébként azt hallottam hogy akik rooming in ben vannak azzokkal rendessek a csecsemős nővérkék.

akik ma mennek megnézni a szülészetet váromám az "élménybeszámolókat"
sygnum csak aztán manód nehogy ugy döntsön hogy jók lesztk szemléltetőnek ls megindul a szülés KépKép)

Na megyek mert adrincs szabadesést gyakorol az ágyszéléről
sziasztok

Kép

Kép

Kép
roz23

Mino,

visszaértél már? Egyébként én is ma reggel voltam vérvételen, lehet, hogy találkoztunk is? Kb. 1/2 9-től már ott csücsültünk az ajtó mellett, virágos szoknya+zöld felső, rövid vöröses haj, na?

Vince: én is javasoltam volna, ha nem írod, hogy Apának ez nem jön be. Szerintem jól megy a Pásztorhoz, ráadásul egy jó barátnőmnek tavaly októberben született Vincéje.

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Kobudo

E-mail ment!!!!

Most rohanok!

14:00 előtt 5 percel a kórház előtt tali a lányokkal! A Szabó László kalauzol minket!
Vele tudtam egyeztetni!

Lilinek lazán 5-ös lett a védése pedagógiából!
Pusszancs mindenkinek!
Majd estefelé beszállok én is!!

Noé

KépKép
mino

Hali!

Roz23!
Igen voltunk a kilátnál is. Nagyon klassz hely. Most Mi is kipróbáljuk majd a Tescos pelust. Mostanában nagyon sok helyről dicsérik.

A kórházlátogatók mikor érnek haza? Milyen volt? Lehet hogy beültek még egy fagyira is valahova?

Lillácska most a teraszon alszik. Le kellett takarni pelussal a babakocsit mert itt sok a nyárfa, és rettenetesen fújja a szél a virágját. Olyan az utca mint télen.
Ma kipróbálta az új játékát is. Még nem igazán tetszett neki, de majd megszokja Kép

Kép

Mino!
Közben rájöttem a Vince-pék összefüggésre. Még régen a Mamánál falun volt egy pékség, és ott hívták a szakit Vincének. Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok, gyorsan írok pár sort. Szóval a nehézségek, amikről írni akartam tegnap:
1. nap= szülés, kicsit ki voltam purcanva, bár ezt akkor még nem éreztem, ólomlábakon járt az idő, 6 óráig nem kellhettem fel, 5 percenként néztem az órát. Este 6-kor a sztársam szólt Katikának, h nem kelhetnék-e előbb, tusolni szeretnék, azt mondta fél 7, erre 6.20 kor jött, elkísért, magam sem hittem, h szédülök, de a tus alatt rájöttem, már nem vagyok olyan magabiztosKép!
Este 1/2 9-kor hozták Zsebi-t, hazudnék, ha azt mondanám, h egyből rábukott a cicire, de legalább ott volt, puha és meleg, és babaszagú, és a miénk!
1/2 10-kor elvitték, éjjel alig bírtam aludni, a varratok miatt, és mert minden lejátszódott még többször a szemeim előtt, és hihetetlen volt.

2.nap, reggel már ültem, mikor meglátogatott a doki, mondtam fáj, azt mondta ne izguljak, fog is, de mint látjuk ülök, úgyhogy nyugi.Ismerkedés ZSebivel, jó ez a roomingin, mert elfelejtesz magaddal, a fájdalmaiddal törődni, mert ott van a Babád, és el kell látnod, sokat nem eszik, ezen aggódsz, hiába tudod, h az neki elég, azért mégis hihetetlenKép! Este elviszik.
Mostmár nem fáj annyira, ez a legjobb éjszaka.

3. nap, tejbelövellés, mintha két betontömb lenne a mellkasomon, szét akar robbani, de nem tudok mit tenni, Zsebi nem bírja (honnan tudná is alig 2 naposan?) bekapni-gondolat:"Úristen már megint nem eszik semmit". De aztán a jótékony védőnői segítség, masszázs után enyhülnek a panaszok, van némi előtej, és ha pohárból is, de megeszi a tejcsit. Az éjszaka iszonyú, csak hanyattfekve, mellkason ülő kövekkel....

4.nap, próbálok fejni, stb, egyre jobban pelenkázok, de a szoptatás még nem az igazi, és a következő nap jó lenne hazamenni, saját ágyban aludni, megtalálni othon azt a kuckót, ahol lehet kényelmesen szoptatni, mert a besüppedős kórházi ágyban vagya gyerkőc gurul be, vagy én fekszem kénylemetlenül, az ülés meg bár okés, de azért inkább mellőzzük. Este kicsit később jöttek a Babákért, persze Zsebi pont ébredezett, hát melegítettem a lefejt tejet, mire felmelegedett, jöttek Érte, de felvitték a tejet, és megígérték, ha éjjel úgy alakul, és nem lesz szülés lehozzák 1-kor szopizni, előtte szólnak. Na nem szóltak, csak hozták, persze akkor alig akart enni( miután 1/2 11-kor nyomott be egy pohárnyitKép), sírt mikor felvitték, majd jöttek a szomszéd babáért. Az éjszaka hátralévő része parával telt, vajon hazaengednek-e, mármint nem engem, mert az biztos, hanem Õt, elindult-e a súlygyarapodás útján?
Reggel, hozza csnővér, és közli, hogy a veszített 150g-ből, 20 g-t visszahízott-így ez alapján esélyes. De ez csak 11 körül derült ki, addig teljes bizonytlanság, mehetünk, vagy nem, a varratszedés semmiség, utána viszont eszméletlen jó érzés ülni, még várakozni is. Újabb kérdés: Mi lesz otthon? NA ezt majd holnap!

Éva, a hátralévő napokban patentold ki-be a babaruhákat, h bejáródjanak, és ez a zippzárakra is vonatkozik, én ugyanis majdnem becsavarodtam mert sehogy sem akart sikerülni...Kép

Mino, sztem newborn-t vegyetek, a kórházban is mini van, és mi is azt vettünk itthonra, de az még óriási, így vettünk kisebbet is!

Ja, a nagy melegben, lehet, h beüzemelik a 4 ágyas roomingot is, de a múlt héten az üres volt, a rossz fűtés miatt. Nekünk még takarót is kellett bevinni, mert fázott Zsebi, mivel 1 plédet adtak, azt meg alá tettük.

NA most ennyi, ez is túl sok volt, bocsi!

pussz mindenkinek, és még lesznek képek csak én még nem vagyok képben, hogyan is tegyem fel, Apa meg épp nincs itthon

O

Kép
seriff

Sziasztok!

Mino már lelőtte a poónomat, hgy 5-öst kaptam, baba első védése... Kép De nem mocorgott addig amíg ideges voltam, de mikor kijöttem és megnyugodtam, rúgott párat... Nagyon tetszett a szakdolgozatom nekik, jól el is tudtam mondani... Kép Szóval jól beszéltem...

A kórházlátogatás jó volt, látom, még senki sem mondott semmit róla. Kobudo és Mino nagyon aranyosak, örülök, hogy megismerhettem őket személyesen is... Kép Tényleg jó lenne egy ilyen kis találkozót tartani majd, ha már mindenkinek meg lesz a babócája, nem? Benne lennétek? Jó volt személyesen is beszélgetni. Kép
Szóval a látogatásról... nekem elég bizarr volt minden, felfoghatatlan... Nem tudom magam sehogysem elképzelni egy szülőszobán még. ehhez tényleg kell a szülésfelkészítő. lelkileg nekem nagyon készülnöm kell rá. Kép De legalább ismerkedtem a környezettel, hol leszünk... Kép
Láttunk újszülöttet is, megmutatta a szülésznő, és Mino elsírta magát. Olyan aranyos volt. Nekem is könnyes lett a szemem. Kép Hihetetlen édespofa volt. Felvették és már csendben is volt, rögtön szemlélődött. Kép

Seriff, el tudom képzelni, hogy milyen aggódás ez az egy hét a kórházban, de nagyon jó olvasni, hogy mindez megéri és nagyon jó, hiszen ott van Veled a picid, a tiéd... Kép

Holnap lesz még egy védés, nem kell aggódnom, bár ez nehezebb lesz... Jelentkezem holnap is.

Puszi mindenkinek!
birolili

Sziasztok Mamik-Papi! Kép

Orsi, nagyon kalssz, hogy így leírtál minent! Kép Kép

Ki is írta nemrég, talán Beáék, hogy már nem öntik össze az anyatejet... Hát ez nem így van mégsem! Bizony amikor megindult a papás-mamás tömeg lefelé, mi páran ott maradtunk egy picit még a csecsemős folyosó ajtajában, és én bizony kérdeztem néhányat a szülésznőtől. A tejcit most is összegyűjtik, majd fent pasztőrizálják! Bagós a kismama vagy nem.. akár még marihuánát is szívhatna... Kép Kép Kép
Igazat adott nekem! Ja, és megy a teáztatás is!!! Kép
Császár esetén valóban "szinte" kizárt a rooming-in! Kép

Nagyon jó volt, hogy bementünk, de eléggé fekete báránykáknak néztek először minket, mert mi nem a mama-papa felkészítő tanfolyam részesei voltunk. Persze ha a Szabó, és a Honti nem szólnak néhány emberkének, akkor senki nem is tud az egész nyílt napról! Ezt talán érdemes lenne jelezni a születés hete potálnak is?!?!
Szabó Főorv nagyon készséges, kedves, és közlékeny volt. Csak annyit éreztem kellemetlennek, hogy mivel én beszéltem telcsin vele, és hozzám jött oda, velem kezdett beszélgetni a folyosón, és így nem volt lehetőség, hogy a lányok bármit is kérdezzenek az őket érdeklő dolgok közül.
Próbált átadni nennünket egy szülésznőnek, erre az majdhogynem elküldte... Mondta a főorvosnak, hogy ha ők beszélték le, akkor ők is kalauzoljanak bennünket..
Még aztt is kérdezték tőlünk, hogy hoztunk-e papucsot, mert anélkül mit gondolunk mi, hogy szülőszobába lépjünk?!?! Kép
Aztán a másik csapat után küldtek bennünket is.
A másik szülésznő, aki a papás felkészítősökkel foglalkozott, nagyon rendes volt velünk is! Mindjárt került a lábunkra nejlon cipővédő.. Kép
Annyian voltunk, hogy mindent szinte 2X mondott el, mert egyszer a csapat elejének, aztán a csapat végének is, amikor nem fértünk be egyszerre..

Az egyik barátnőm ott maradt, de mi 4en elmentünk. Barátnőm elmondta, hogy videón levetítettek egy normál szülést, és a (kedvemért) Szabó miatt is bemutattak egy császáros szülést is, ami altatásos volt. Elmondták a szülőknek, hogy mit vigyenek, és mennyit, mit ne vigyenek be magukkal a kórházba. Bugyit és betétet ajánlottak, meg törölköző tipusokat..
A barátnőmet annyira megrázták a videók, hogy még 2 órával az egész után is alig tudott napirendre térni a látottak felett..
Én is sokta megtudtam így privátban Dr. Szabótól. Volt amilyen kétségemben megerősített; pl. az egyedire szabott diétám csak hozzátartozóval lesz megoldható, viszont az általuk alkalmazott császáros módszert teljes részletességgel elmesélte. Bikficke megintcsak egyedi eset lesz... Ezt már el sem mesélem.. Kicsit gáz...
De ő is azt fejtette ki, hogy ha ennyire súlyos a diabeteszem, akkor ahogy eléri Biki az érett újszülött kort, inkább ki kell venni, hogy már az a 3 hét se növelje a rizikót Kisfiamnak..
Ja, gyerekorvos, neonatológus, dietetikus, de még csecsemős nővér sem volt, akitől infót lehetett volna beszerezni. Kép Kép Kép

Kobudó és Lili nagyon helyesek, és totál jófejek! Kár, hogy keveset beszéltünk! Kép Kép Kép Kép Kép
De biztosan lesz majd alkalom rá! Kép Kép

Lili!!!
Te beárultál?!?! Kép Kép Kép
(én, mint érzékeny bőgőmasina.. Hmmm...na mindegy... ez volt.)

Jó éjt mindenkinek, és bocsi, hogy szokásosan dőlt belőlem a szó! Kép Kép

Rozi
Remélem Andriska nem zuttyant nagyot! Kép

Pusszancs, holnap... Kép

KépKép
mino

Bocsi Lil!
Már nem leszek netközelben ma. Vízszintesbe pakolom magunkat..
Holnap megint gondolok Rád! Bár úgyis nagyon jól fog sikerülni a szakid! Kép Kép Kép
PusszKép

KépKép
mino

Szép reggelt mindenkinek!
Kép

Nahát... ez szokatlan, hogy este senki nem volt neten, és nem írtatok.
MAjd később jövök, ha felébredtetek! Kép
A hidegfront mindenkit alvásra késztet?!? Kép
Éva
Hétévégére megint 30 fok lesz! Jön a Te időd Kép
Noé

KépKép
mino

sziasztok Kép

ujra irok mindent ha tudok mert adrikám kikapcsolta gépet mielőtt elküldhettem volna az üzit Kép

Lilke Kép nagyon-nagyon nagy gratula nektek ügyessek voltatok Kép

seriff olyan jó olvasni hogy hogy teltek a napjaitok ha lesz egy kis időd meg kedved irhatnál egy otthoni napotokról is Kép

mino aranyos lehettél ahogy elsirtad magad nem gondoltam volna Kép
ami a kórházat illeti elég gáz hogy nem tudják biztositani az étkezésed elvégre is ez egy kórház bár nem is tudom min csodálkozom nekünk is gáz az étkezés az ételallegiák miat és képzel egyik iskola ovoda ... sem készit tej és szójamentes ételt tehát ha gyerekm oviba vagy isibe kerül és még meglesznek ezek az allegiái mindent nekem kell biztosítanipedig ngyon sok ilyen allergiás gyerek van
ja és nem tegnap nem ütötte meg adri magát azzal szorakozik hogy kipakolja az ágyelé a pánákat és arra ugrál van mikor mellé ugrik de akkor nem mer sirni mert tudja hogy akkor beszüntettem az ugrabugrálást Kép hihetetlen hogy még csak 17 hónapos kis béka nagyon rafkós Kép
mino még annyi a hidegfront engem is alvásra késztet de csak álom marad az alvás Kép
sygnum
neked hogy tetszett a kórház majd mesélj nagyon kiváncsi vagyok Kép

bea
ha gondoljátok szívessen adok proba pelust mert tudom milyen rossz mikor megveszel egy egész csomagot és valami miatt ne,m válik be 3-17 kg ig minden méretem van itthonKép ( vajon miért ?!) Kép

kobub

és neked hogy tetszett a kórház ??

többik hol vagytok nana melissza..??

megy tízórait osztani csöppeimnek

Kép

Kép

Kép
roz23

még annyi mino már rámragad a gyerekek beszéde az adrincs = adrival niki hivja adrincsnak mert nert nem tudja kimondani hogy adri vagy még adi szokott lenni az Ákost meg adri hivja Átosnak ugyhogy előfordul hogy igy irom vagy mondom én is Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

na tessék időközben az én kis morzsa gyárosom (adri) beleült Ákos hordozójába és el is aludt ennyit a tízórairól Kép Nikém meg nem akar gyümit enni Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

utolsó megígérem Kép még annyi ha van valakinek skype -je vagy icq ja azon van nevem skyp-en jozica1605 icq számom meg 323535547 itt tib28 álnéven ez az uramé de én "szoktam" rajta lenni.

Kép

Kép

Kép
roz23

Teszek fel egy itthoni képet!Kép

Kép
seriff

Õ PacuHanna

Kép
seriff

seriff gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép csodaszép nagyon édes Képnagyon szép babuci a bőre szája édes és tökéletesKép

Kép

Kép

Kép
roz23

PacuHanna Kép Ez nagyon jó KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Szép kis csöppség !!!!!!

Roz23 !
Köszi a pelenkafelajánlást, de most szerencsére kaptunk próbadarabokat a bátyáméktól. A Tescos lesz a megoldás. Ez tuti 100%.
Itt az utcában annyi kisbaba van, hogy könnyű információkat begyűjteni a dolgokról. 5 háztömb van 20 lakással és van 3 baby, 10 2-6 éves közti gyerek és van egy több mint félidős Kismama is a 3. lánycsemetéjével.Egész kis óvoda szokott délutánonként lenni az utcán. Szóval mindenre lehet választ találni.Kép

Lili!
Grat a védéshez, sok sikert az államvizsgához. Azt tudjuk már melyik suli is ez? (Tk? gamf? Kerti? vagy más?).
Az említett babakocsis találkozót össze lehetne hozni. Mondjuk szept 25 jó? Kép

KépKép
KépKép
sbea

PacuHanna Kép Ez nagyon jó KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Szép kis csöppség !!!!!!

Roz23 !
Köszi a pelenkafelajánlást, de most szerencsére kaptunk próbadarabokat a bátyáméktól. A Tescos lesz a megoldás. Ez tuti 100%.
Itt az utcában annyi kisbaba van, hogy könnyű információkat begyűjteni a dolgokról. 5 háztömb van 20 lakással és van 3 baby, 10 2-6 éves közti gyerek és van egy több mint félidős Kismama is a 3. lánycsemetéjével.Egész kis óvoda szokott délutánonként lenni az utcán. Szóval mindenre lehet választ találni.Kép

Lili4
Grat a védéshez, sok sikert az államvizsgához. Azt tudjuk már melyik suli is ez? (Tk? gamf? Kerti? vagy más?).
Az említett babakocsis találkozót össze lehetne hozni. Mondjuk szept 25 jó? Kép

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok!

Tegnap kissé hosszúra sikerült a nap, ezért nem jelentkeztem. De. kimentünk Lajosmizsére a Gerébi Kúriába. Képzeljétek, kancsikáztam (karikás ostor). Lovasbemutató volt egy német és egy távolkeleti (gőzöm nincs japánok voltak-e, de ferdeszeműek) csoportnak és a bemutató után próbálkoztak csattintani az ostorral. Hát én halálra röhögtem magam. Aztán odamentem megmutatni, hogy is kell. Tegnap töltöttük a 39. hetet, érdekes látvány voltam nekik. Le is lettem fényképezve. Aztán du meg napoztam a teraszon (úúúúgy élvezem a meleget), este meg kitalálta a párom, hogy nézzük meg a Star Warst, amíg Picurkó engedi. Éjfélkor jöttünk haza. Szóval jól elment a nap.

Lila Tescos pelusról én is azt hallottam, hogy az a legjobb, ki is fogjuk próbálni.

Roz, Manókám nem akart bemutatószülést tartani. Sztem kivárja az időpontját. A pontosság amúgy is egy jó tulajdonság.
Mi az, hogy nem tudnak tej- és szójamentes kaját adni a gyerekeknek az oviban? Ez nevetséges! A suli már nehezebb dolog, azt még meg is érteném, de az oviban?!
Én sajnos láttam már a kórházat, nem voltam tegnap.
Nekünk is van skype-unk, de én még sosem használtam, majd megkérdezem a párom, hogy működik.

Lili, ügyi voltál, biztos ma is az leszel/voltál!
Sztem ne ijedj most meg a szüléstől! Nem lehet az olyan borzalmas élmény!

Orsi, miért csak este kelhettél fel? Van ennek vmi oka? Sztem az sokkal rosszabb a keringés szempontjából, nem? Vannak kórházak, ahol rögtön szülés után felkeltenek. Persze melleted vannak, nehogy összeess.
Azt sem értem, miért kellene 3-4-5 nap alatt visszahízni a születési súlyára, irodalom szerint erre van 7-10 napja. Biztos a kecskeméti babák gyorsabban híznak!?
Pótlást adnod kellett neki?
Azt nem mondtad, hogy a 4 ágyas nem üzemelt. Akkor nem is aggódok, hogy tele a rooming-in. Most már úgyis jön a meleg.
"Kőcici" jelenségre viszek homeobogyót is, állítólag segít (másik topikban volt tapasztalat).
Vannak bejáratott rucijaink, majd azokat használom az elején, ha idegbajt akarok kapni a patentoktól. Köszi a tanácsokat!
Nagyon édes ez a lány!

Mino, gondoltam, hogy úgyis történnek olyan dolgok, amikről mi nem tudunk. Nyilatkozhatok én akármit, megtilthatok akármit, kérhetek akármit, nem tudom, mi történik a gyerekemmel, mikor nem velem van. Ez idegesít a legjobban, ezért lenne jó, ha éjjel-nappal velünk lehetnének (a legjobb lenne rögtön hazajönni).
A tej forralása meg nagyon jó, mert tönkremennek benne az immunanyagok, nikotin-maradvány meg bennemarad. Szuper!
Az, hogy a diabeteseddel nem tudnak mit kezdeni, sztem nagyon gáz! Főleg, hogy előre lehet jelezni, hogy jön egy kismama ilyen problémával, fel tudnának készülni rá. Ha Te nem lennél ilyen ügyes, akkor mi a fenét csinálnának?
Sztem Leo is a jóidőt várja, úgy mint a mamija.

Na befejezem a szómenést,
puszi
Éva+Leonacica, aki uúgy szereti a mozit, mint anya és apa

Kép
sygnum

Sziasztok,

jó volt tegnap találkozni Minoval, és Lilivel, jó fejek vagytok ám élőben is!Kép A babakocsis taliban mi is benne vagyunk, remélem akkor még jó idő lesz.
Hát, a kórház engem eléggé elkeserített. Sygnummal egyetértésben én is attól vagyok legjobban betojva, hogy a legszörnyűbb az lenne, ha nem lehetnénk együtt szülés után a babucival, Szóval mindent megteszek, hogy a kiírás előtt 2 hétig bent maradjon pici Emese, akkor akarunk leköltözni Szegedre, ha ott vagyunk már, akkor minden okés.
Apropó, Roz23, mint többször szült "sorstársunk" elsősorban Tőled kérdezem: Adri mennyi idő alatt született meg? A szakirodalom szerint a 2. szülés 1 óra alatt is lezajlódhat. Nálatok hogy volt?

Sygnum,
használjátok ki az utolsó perceket is, úgyis érzed, hogy mennyit bírsz. Úgy mennék én is moziba, utána egy kis nyugis fagyizás, jaj de jó!!!!
Seriff,
nagyon gyönyörű Hanna! Szép, kisimult, lassan beáll a rend, azért majd írj az otthoni időkről is.

Lili,
nagyon jól kitalálta a természet a terhesség rendjét: mire elérsz a szülésig szépen rá lehet hangolódni a várható kellemetlenségere, fájdalmakra. Mert nem mondom, abból is van bőven. Mégis érdekes keveréke a félelemnek, fájdalomnak, és csodának. És ez olyan jó.... Én már úgy várom, hajaj (ez most egy nagy sóhaj volt)
Szóval majd tartjuk benned a lelket, nyugi!

Ja, egy kolléganőm nagyon aggitál, hogy csináljunk egy magánovit allegriás, elsősorban táplálékallergiás gyerekeknek. Szerintetek lenne rá kereslet? A kórházban (ez egy kicsit ellentmond annak, amit Mino mondott) megtudják csinálni a kaját, csak el kellene szállítani, melegíteni.

Mino,
egyébként Szabó doktorbácsi azért meg tudott nyugtatni? Ha már a műtőt nem láttad...Kép

Sziasztok:
Kobudo 32+1

Kép

Kép
kobudo

Kobudo, bár nem engem kérdeztél, én 2. gyerek voltam és 1 és negyed óra alatt születtem meg az 1. fájástól.
Tegnap hallottam egy történetet, Pestre mentek volna szülni, apuka hiába nyomta neki 200-al, de már hívni kellett a mentőket, útközben átszállt a nő a mentőbe és a legközelebbi kórházba vitték, mert már nem volt idő. Mikor az apuka felért a szülészetre, már gratuláltak neki.
Másnak viszont uúgy több órán keresztül tart a vajúdás, ezt sztem nem lehet előre tudni. Az sem mindegy, hogy nyitva v zárva van-e a méhszáj. Anyunak pl. nyitva volt, gondolom ezért is voltam ilyen gyors.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum

köszi az infot!

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

sziasztok Kép

sbea
ha hszed hanem amikor beléptem ide előtte a chaten voltam és ott volt Kecsoné is ő a hunyadiban lakik és ő várja 3. kicsajt Kép egyből tudta kik vagytok mikor emlitettem LillácskátKép

syg
sajna pedig igy van a klapka utcai bölcsiben főznek csak igy a tudomásom szerint és képzeld anyucim a mellette lévő oviban dolgozik niki szeptembertől oda megy de ha anyucim nem dolgozna ott nekem minden délben be kellene mennem és átvinni az ebédet az oviba
(egy kapu van két épület között)de igy majd anyucim átszalad érte vagy ithonról viszek neki reggel és ott megmelegitik nagyon rugalmatlanok az emberek sőt mivel niki epilesziás szinte szóba sem jöhetett másik ovi mert nem nagyon vállalták nikitKép

kobub
nálam ez az elmélet abszolut bejött :9 sőt a súly is hogy mindig nagyobb
niki 3400gr volt és nagyon hosszú 32 órás vajudással született
adri 4000gr volt 2,5 óra alatt
ákos 4300gr 1 óra alatt igaz inditották de semmi fájásom nem volt Kép 1 óra hossza alatt lejazajlott minden jöttek a fájások meg a baba isKép
szerintem nagyon jó lenne egy ilyen ovi meg bölcsi is mert 3 éves kor alatt rengeteg allergiás gyerek van sajnos

mino hol vagy ?minden oks???

Kép

Kép

Kép
roz23

Hát szevasztok Mamik, Papik, Kislurkók!
Kép Kép Kép Kép

Rizsfelfújtat sütöttem, mert holnap bebútorozok megint 2 napra a Tétényi úti kórházba (Dél-Buda), és gondoltam egy kis kényeztetés még rám fér, no meg Papusz is tud holnap vinni magával ebédre! Kép Kép

Roz
Bocsesz, tudom hogy Adri a kislányod, de látod milyen az ember nyelve, az Andrisra áll rá a pampulám..Kép Kép (visszaolvasva de ciki volt..)

Délelőtt megismételték a National Gegr.-on az "Élet az anyaméhben" című dok filmet. Isteni volt! De már megint az elejéről maradtam le! Kép Remélem megint ismétlik valamikor! Ha tehetitek, nézzétek meg!
Egy pasi árulja is a vatera.hu-n, mint házi videót.

A Szabó főorv. néhány válasza persze megnyugtató volt! Pl. amikor részletesen elmagyarázta, az egész császárt. Hogyan ejtik,a metszést, hogyan húzzák (tépik) szét a szöveteket, hogyan emelik ki a magzatot, és utána hogyan zárnak vissza mindent. Elmondta, hogy a gerincproblémák nem indikálják az altatásos császárt, és elrettenett, amikro a spinális érzéstelenítésről kezdett beszélni! Na erre mondtam, hogy akkor inkább már epidurált! Nem akarok én 12-16 órát migrénesen fetrengeni! Így is kb 2 évembe tellett mire a kemény migrénemből kigyógyítottak. Ráadásul a beles dokinénim is azt mondta, hogy spinálisat ne, inkább alatatást!
Aztán kiderült a dokibácsiról, hogy ő nagyon amellett van, hogy egyzser odajussanak ők is, hogy már császár után is közvetlenül mellre tehessék a magzatot! Azt mondta, hogy nemcsak jogunk van hozzá, hanem így lenne a legjobb anyának és babának egyaránt! tehát már a szándék megvan a dokiknál...Legalábbis egyeseknél biztosan.
A diétáról annyit, hogy persze a diétásnővér minden nap megy, és megkérdezi a mamiktól a diétás rendjüket, de csak arra számíthatok, hogy a napi össz Ch-mennyiséget megkapom, de az elosztása, meg az arányok lassú, és gyors felszívódású szénhidrátok alapján nem biztosítják úgysem! Úgyhogy azt javasolta, hogy ha tényleg ennyire szigorú, hogy mikor mit, és mennyit eszek, akkor azt külső segítséggel kell megoldani! Mondtam, hogy a diabetesz egyedi betegség, nem megy mindenkinek úgy, ahogy a nagykönyvben megvan írva! Egyetértett, de mondta, hogy a kórháznak gazdaságilag tuti nincs meg a kapacitása az ilyen szelektált étkezésre..Aki mondjuk 160 gr Cn-n van, annak elosztják mondjuk 30-20-50-20-30-10 6X-i étkezásre. Így kapja az össze s160 gr-os cukros. Na nekem már helyből nem nyert, és persze az is meg van határozva, hogy melyik étkezésemben, milyen arányban szerepelhet tej-tej termék, vagy gyümölcs!
A lényeg, hogy felkészüljünk Andrisommal, mert nem akarok egyetlen cukor kómát, kisiklást, mert nekem a babámmal kell foglalkoznom, és etetnem+ ellátnom kell őt!! (Csak a kórházbeli segítőkészség aggaszt még mindig..a nővérek részéről. Szomorú. hogy ezt így le kell írnom..)

Kobudo
Én már évek óta forralom az olyan típúsú bölcsi-ovi-napközi megalakítását, ahol lisztérzékeny, allergiás, asztmás, cukorbeteg, vérzékeny... gyermeke lehetnének. De ez számomra terv marad csak...egy kósza gondolat. Nagyon sok tőke kell hozzá, és persze egy alapítvány, meg egy halom Únios pályázat, és akkor még talán az önkormányzat is segítene. Remek pedagógusok, állandó egészségügyi személyzet, szuper dadusok, akik karöltve egy dietetikussal gyerekszájjal tudnak alkotni! Egy remek gazdasági vezető is kell, mert ennyi mindet koordinálni magán úton ... De lehet, hopgy el lehetne jutni odáig, hogy ezek a tökéletes, de pici nehézségekkel élő gyerekek részére létrehozott létesítmény is állami támogatásban részesüljön.
Kereslet szerintem igencsak nagy lenne! Hidd el!!!
Csak egy-két gyermekorvossal kellene beszélni! Ne tudd meg, mennyi lenne a felhozatal...
Nagyon nagy hévvel beszélek erről a témáról, hiszen én is 11 éves korom óta benne élek! És mondhatom szörnyű volt...végig, amíg iskolába jártam.
Na most kifújom a gőzt.. Kép Kép Kép

PacuHanna Kép Kép Kép Még mindig a véleményem, hogy "kerek"!!!! Kép Kép Kép Kép
Imádni való...Na azért Lillácska királylányt sem a háttérbe szorítva! Kép

Éva
Látom Leocska inkább a biztonságos helyről hallgatózva bulizik! Nem akar Õ annyira kijönni onnan! Tők jó ott is a buli, meg meleg van, és kaja is, csak ne akadna néha be a Mami bordája alá a lábija... Szerintem ezt gondolhatja! Kép Kép Kép
Te csikós lányKép Kép

Kobudo
Hogy neked milyen nagy és hegyes pocakod van! Pedig egyidősek vagyunk! Jó... egy nap a Ti javatokra.. Kép Kép

Na tessék, már megint olvashatjátok kisregényemet..

Pelus:
Védőnénim, meg pár anyuci, és egy orvosnéni is azt mondta, hogy a tesco-s remek peluci, de akinek érzékeny a bababőre, az vegyen DM-est, mert az olyan mintha pamutos lenne a bélése, és a gumírozása is gyengéd, de nem engedi ki a cuccost! Kép
(Ma betöltöttük a 32. hetet)
Vincével Papusz barátkozósra fogta a dolgot! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
mino

Roz
Felvettelek az ICQ-n, most épp azt látom, hogy Tibi28 nem ér rá. Kép
A Skype nekem nem jött be, de majd veszek egy jobb hangkártyát, és akkor normálisan fog működi! Ja!
Ha valaki akar még így dumcsizni, (chat, webcam, vagy igaziból beszélgetni, akkor töltsétek le az msn messengert!) Nagyon szeretem, és egyszerű a használata!!)

KépKép
mino

Sziasztok!

Roz, nekünk van itthon skypunk, férjem azon szokott beszélni.

Ja, a mai védésen is kivágtam magam... Erre is 5-t kaptam. Nagyon örültem neki. Kép Sbeáék, ez a tk, itt Kecskeméten. Mind a két szakot végzem egyszerre.

Babakocsis találkozó szept. 25-én? Az jó. Remélem akkorra már meglesz a babócánk. De persze lehet előbb is, ha nem akartok annyit várni. Kép

Hanna gyönyörű kisbaba, csatlakozom Minohoz, "kerek", boldog, elégedett... Kép

Kobudo, köszönöm, hogy tartani fogjátok bennem a lelket. Úgy érzem kelleni fog, de nem akartam pedig félni a szüléstől.... Kép Nem is fogok!

Tegnap voltunk doktor bácsinál, és minden rendben van, elküldött vércukor vizsgálatra, de szerencsére csak 5,1 a cukrom. Az nagyon jó azt mondta anyukám. Kép A dokim heti 2x rendelt el gyümölcsnapot és a sómentes diétát törölte. Szerinte ez régi szokás és felesleges... Kép Én is így gondoltam..... Mindenben van só, nem nagyon tudod kikerülni... A gyümölcsnapokat könnyebben fogom bírni, hisz meleg van, nem kívánom annyira az ételt. Kép

Puszi nektek!

Lili (23+2)
birolili

Kobudo, ha magánoviba kerestek ovónőt és az alapításhoz ügyvédet, csak forduljatok hozzám. Kép Mindkettővel rendelkezünk családon belül. Kép
birolili

Gratulálunk LILI!!!

Kép

KépKép
KépKép
sbea

Köszönöm, nagyon jól esett ez a kis tapsolós emberke.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
birolili

Ciao!
Lil
Na ugye megmomdtam! Azt mondtad, hogy ez most nehezebb lesz, én meg erre azt mondtam, hogy megint csipőből odahajítod a válaszokat, és 5-ös lesz!
Gratula! Jó fejed lehet! Kép Kép
Tehát jó fej vagy! Kép Kép Kép
(Nekem meg van egy óvodai dajka, és csecsemőgondozó szakvizsgám is, de inkább a marketingre, és a lobbizásra mennék rá! Ha még bírnám a teszek-veszek-intézkedek-et.. Szal az ovihoz lehet, hogy még itt is felálhatna a gárda! Gyógytornász is van, és még akár a többiek..)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

SbeaZsolt
Na honnan is van ez a smile?? Valamilyen smile centerből töltötted le? Mi a billentyű kombinációja?
Ugye elárulod??Kép

Akkor a skype inkább a favorit nálatok... Hát én biztosan nem tudnék beszállni mostanában.. Nem fektethetek többet a gépbe... Így is nemsoká érkezik egy új USB portom, meg némi memória, de már nem éri meg tovább foltozgatni ezt a gépet. Tehát másik hangkártyát már nem veszek, hogy működjön a skype is..
MArad az ICQ, az MSN, és pl a babanet társalgóKép

Nem is volt ma olyan rossz idő, mint ahogy jósolták..
Mindenki jól érezte ma magát? Kicsik és nagyok egyaránt??

KépKép
mino

Én ma nagyon boldog voltam!!!!!! Kép Vagyok is még mindig!
Már "csak" az államvizsga van hátra! Kép Majd itt kiderül, hogy mennyire van jó fejem... Kép
birolili

Mino, a szülészorvosok látják a problémákat az újszülöttekkel kapcsolatban, csak nem tudnak mit tenni. Ha a baba megszületett, onnantól kezdve csak az anya az ő "dolguk". Az illetékesek (gyerekgyógyászok) miért nem látják be, amit mindenki más, az számomra rejtély.

Lili, mondtam én, hogy ügyes vagy, gratulálok!

Éva

Kép
sygnum

lili hatalmas gratula nagyon ügyes vagy Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Hali ! Hát Én megmondom honnana van. Letöltöttem az IncrediMail nevű levelezőt, és ott az e-mailekbe be lehet illeszteni egy csomó fejet. Onnan mentettem ki, és itt meg feltöltéssel felraktam. Jó kis dolog.
Menjünk aludni !Kép

Jóccakát !!

KépKép
KépKép
sbea

Szép napot Nektek!

Most legalább 2 napig megússzátok tőlem a kisregényeket! Kép Kép
Megyek a kórházba... Hmmm Elviszem kirándulni a fővárosba kis Bikficemet...Kép Kép

Legyetek jók, és nagyon vigyázzatok magatokra!
Ha Sygnum-Évámmal történne valami, és Leo úgy dönt, hogy kibújik, kérlek LILI írj egy sms-t!! Nagyon megköszönném!

Puszi nektek!

Noé
(32+1)

Zsolt
Tuti ez a hálósipkás smile isKép

KépKép
mino

Megírom mindenképpen!
Jó kirándulást! jelentkezz, ha hazaértetek!!! Kép

Puszi, Lili
birolili

Sziasztok!

Lili, szuper ügyes vagy, gratulálunk mi is!

Mino, vigyázz Magatokra a nagy Bp-en, még ha az a kórház is!
Éva, jól vagy? Leonak hogy tetszett a tegnap éjszakai front?
Hannácskát kicsit megviselte, egész d.e nem akart felkelni, meg enni, aztán délután visszaállt a rend, de csak úgy 1/2 8-ig, akkor vmi hihetetlen panaszos sírás kezdődött, de fürdés után olyan mély álomba merült, hogy 1/4 10-1/2 4-ig aludt, ott megint jött a kaja, nézelődés, alvás, evés c. egy óra, aztán alvás 3/4 7-ig, majd 8 óta megint.
Igazi tündérlányKép!

Én is mehetek szept. 25-én a tal.-ra?

Most én is kicsit ledőlök!
Aztán majd válaszolgatok szép lassan!

O+Hanna( aki ma 10 napos)

Kép
seriff

Sziasztok!

Orsi, Leonak a tegnapi nap és az északa is meg se kottyant. Én viszont virrasztottam éjjel, ki kellett mennem WC-re és nem tudtam utána visszaaludni vagy 2 órán keresztül. Ma viszont megint fájogat az alhasam. Na megyek ctg-re.

Éva+Leona

Kép
sygnum

Sziasztok,

Lili, gratula a szakdoli-védéshez, csak túl leszel lassan az egészen!

Mino,
érezd jól magad Pesten, bár lehet, hogy ezt már csak itthon olvasod, de sebaj!

Az ovi-felajánlások okésak, lehet, hogy elkezdjük újra szervezni. Bár csak remélni tudom, hogy 2 gyerkőc mellett lesz még energiám ügyködni, pedig tényleg jó lenne csinálni. Ráadásul a főnököm finoman jelezte, hogy jó lenne, ha fél év múlva elkezdenék bedolgozni. Nem tudom, hogy örüljek ennek, vagy sem Kép

Seriff,
Hanna gyönyörű, gondolom, nem lehet vele betelni..

Nálam is elkezdődtek a nem-alvásos éjszakák, reggelre mintha még fáradtabban ébrednék, mint ahogy lefeküdtem, pedig olyan jó lenne pihenni!! Ma reggel alig tudtak felkelni az ágyból, fájt a hátam, a lábam, mindenem.
Ma du. megyünk családostul megnézni Emesét a dokibácsihoz, remélem nem talál semmi rosszat.

Puszi Mindenkinek:

Kobudo

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Ctg rendben, Leo jól érzi magát odabenn. Pénteken megyek legközelebb.

Éva

Kép
sygnum

babyonboard

Sziasztok!

Méggyszer köszönöm mindenkinek a gratulációkat! Kép
Remélem mindenki jól aludt. Éváék még egyben vagytok? Kép

Képzeljétek kibírtam tegnap egész nap a gyümölcsnapot. Kép Nagyon jól esett a gyomromnak és nekem is, csk dél felé voltam egy kicsit éhesebb, de kibírtam. Régen nem kismamaként nem tudtam elképzelni, hogy én meg tudnám csinálni, de nagyon jó volt, most sokkal könnyebbnek érzem magam és jóízűt reggeliztem. Kép Apa is szolidritásból velem gyümölcsnapozott, ő is jól érzi ma magát, azt mondta, hogy nem is tudja, hogy most éhes, vagy nem.... Reggel mondta. Tényleg jó ez a méregtelenítés, kell a szervezetnek. Kép

Ma még jövök, mindenkinek szép napot!
birolili

Sziasztok!

Jól vagyunk, igaz megint fájogat a pocim -tegnap egész nap így volt-, remélem történik is tőle vmi, nem csak fáj.

Lili, ügyes vagy, hogy végigcsináltad a gyümölcsnapot! A szolidaritás meg külön tetszik. Ezt az én párom biztos nem bírná. Ha unnád a gyümölcsnapot vagy meghajtana (én állandóan WC-re szaladgáltam, mikor csináltam), akkor a zöldségnapot is kipróbálhatod. Azt nekem könnyebb volt csinálni. Csak így tovább!

Éva+Leona

Kép
sygnum

Sziasztok,

tegnap voltunk dokibácsinál, minden okés. Emese végre megfordult, így már emiatt sem kell aggódnom. Méhszáj zárt, magzatvíz is jó, szóval előre!

Lili,
ügyi vagy a gyümölcsnapot illetően, ilyenkor meghatározott, hogy mennyi gyümit lehet enni, vagy korlátlanul falatozhatsz?

Sygnum,
sokat gondolok rád, hogy hogy bírod még! Lassan a 40. hét is eltelik, ugye?

Mindenkinek köszi az ovihoz a felajánlást, majd meglátom, hogy mit tudunk az ügyben lépni!

Szép napot mindenkinek:

Kobudo+Emese 32+3

(Ja, ma vettem fel először azt a ruhát, amiben Kamillával bementem a kórházba 38 hetesen, és éppen jó rám. Hogy mit fogok viselni még 2 hónapig? Kép Kép)

Kép

Kép
kobudo

sziasztok

kobodu együtt érzek veld 3 szor voltam babás szinte ugyanbban a hónapokban ( december ,február márciusiak a gyerköcök) és mindig teljessen uj ruhatárra volt szükségem Kép állítólag azért mert ilyenkor már lazább a hasfal és hamarabb látszodik a pocak hát a mostani hasi állapotomról nem bszélnék inkább :-/

látom mindenki jól van Kép
készüljetek kismamik hétvégére 34 fokot mondanak Kép pihenjetek sokat Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

csajok fiúk mi történt meg állt az élet itt a jó idő?? én éppen probálgatom adrikát bilire szoktatni kisebb nagyobb sikerrel már rá ül de bugyistól Kép) nem baj lesz ez még jobb is niki annó 2 nap alatt szobatiszta lett kis ügyike adri kemény dió lesz Kép
Ákika ma még nem aludt jól birja 5 óta fennt van én már kevésbé birom jól na megyek is nehogy csurgasson észrevétlenül puszika sziastzok
Képja adri tanult egy uj szót a papagájt =papabáj Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Hi!
Roz ! Lilla nálunk sem alszik. Egész nap fent volt, és sírdogált. Front van ?
Hú Lili ez a gyümölcsnap nem lehet egyszerű. Én hús nélkül meg sem eszek semmit.

Jön a meleg !! Készülj Syg ! Kép
Most ennyi. Megyek is ringatni.

KépKép
KépKép
sbea

sziasztok !!
sbea képzeld áki most alud el mi lesz itt estére fürcsi időben alszik evés nélkül egész este virrasztunk Kép jó lesz
aztán holnap remélem vissza álla rend általában ugy szokott lenni hogy délelőtt 10-1/2 2 ig alszik és egész napra ennyi az alvás de ez legalább hosszabb
megyek mert niki sir

Kép

Kép

Kép
roz23

Nálunk a helyzet még mindig változatlan. Fürdetés már volt, evett is, de még nem akar aludni, pedig tegnap,meg tegnapelőtt is rendesen alukált napközben, meg este is. Hátha estére bealszik. Jaj csak egyszer aludhassunk egyhuzamban legalább 6 órát !! KépKép

KépKép
KépKép
sbea

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?