Sziasztok, gyorsan írok pár sort. Szóval a nehézségek, amikről írni akartam tegnap:
1. nap= szülés, kicsit ki voltam purcanva, bár ezt akkor még nem éreztem, ólomlábakon járt az idő, 6 óráig nem kellhettem fel, 5 percenként néztem az órát. Este 6-kor a sztársam szólt Katikának, h nem kelhetnék-e előbb, tusolni szeretnék, azt mondta fél 7, erre 6.20 kor jött, elkísért, magam sem hittem, h szédülök, de a tus alatt rájöttem, már nem vagyok olyan magabiztos
!
Este 1/2 9-kor hozták Zsebi-t, hazudnék, ha azt mondanám, h egyből rábukott a cicire, de legalább ott volt, puha és meleg, és babaszagú, és a miénk!
1/2 10-kor elvitték, éjjel alig bírtam aludni, a varratok miatt, és mert minden lejátszódott még többször a szemeim előtt, és hihetetlen volt.
2.nap, reggel már ültem, mikor meglátogatott a doki, mondtam fáj, azt mondta ne izguljak, fog is, de mint látjuk ülök, úgyhogy nyugi.Ismerkedés ZSebivel, jó ez a roomingin, mert elfelejtesz magaddal, a fájdalmaiddal törődni, mert ott van a Babád, és el kell látnod, sokat nem eszik, ezen aggódsz, hiába tudod, h az neki elég, azért mégis hihetetlen
! Este elviszik.
Mostmár nem fáj annyira, ez a legjobb éjszaka.
3. nap, tejbelövellés, mintha két betontömb lenne a mellkasomon, szét akar robbani, de nem tudok mit tenni, Zsebi nem bírja (honnan tudná is alig 2 naposan?) bekapni-gondolat:"Úristen már megint nem eszik semmit". De aztán a jótékony védőnői segítség, masszázs után enyhülnek a panaszok, van némi előtej, és ha pohárból is, de megeszi a tejcsit. Az éjszaka iszonyú, csak hanyattfekve, mellkason ülő kövekkel....
4.nap, próbálok fejni, stb, egyre jobban pelenkázok, de a szoptatás még nem az igazi, és a következő nap jó lenne hazamenni, saját ágyban aludni, megtalálni othon azt a kuckót, ahol lehet kényelmesen szoptatni, mert a besüppedős kórházi ágyban vagya gyerkőc gurul be, vagy én fekszem kénylemetlenül, az ülés meg bár okés, de azért inkább mellőzzük. Este kicsit később jöttek a Babákért, persze Zsebi pont ébredezett, hát melegítettem a lefejt tejet, mire felmelegedett, jöttek Érte, de felvitték a tejet, és megígérték, ha éjjel úgy alakul, és nem lesz szülés lehozzák 1-kor szopizni, előtte szólnak. Na nem szóltak, csak hozták, persze akkor alig akart enni( miután 1/2 11-kor nyomott be egy pohárnyit
), sírt mikor felvitték, majd jöttek a szomszéd babáért. Az éjszaka hátralévő része parával telt, vajon hazaengednek-e, mármint nem engem, mert az biztos, hanem Õt, elindult-e a súlygyarapodás útján?
Reggel, hozza csnővér, és közli, hogy a veszített 150g-ből, 20 g-t visszahízott-így ez alapján esélyes. De ez csak 11 körül derült ki, addig teljes bizonytlanság, mehetünk, vagy nem, a varratszedés semmiség, utána viszont eszméletlen jó érzés ülni, még várakozni is. Újabb kérdés: Mi lesz otthon? NA ezt majd holnap!
Éva, a hátralévő napokban patentold ki-be a babaruhákat, h bejáródjanak, és ez a zippzárakra is vonatkozik, én ugyanis majdnem becsavarodtam mert sehogy sem akart sikerülni...
Mino, sztem newborn-t vegyetek, a kórházban is mini van, és mi is azt vettünk itthonra, de az még óriási, így vettünk kisebbet is!
Ja, a nagy melegben, lehet, h beüzemelik a 4 ágyas roomingot is, de a múlt héten az üres volt, a rossz fűtés miatt. Nekünk még takarót is kellett bevinni, mert fázott Zsebi, mivel 1 plédet adtak, azt meg alá tettük.
NA most ennyi, ez is túl sok volt, bocsi!
pussz mindenkinek, és még lesznek képek csak én még nem vagyok képben, hogyan is tegyem fel, Apa meg épp nincs itthon
O